PDA

View Full Version : Αντιθεση Ηλιου-Σεληνης

mania16
15-09-2009, 06:25 PM
Αγαπητα μελη και ειδικα ο κανσεριαν (μιας και ειναι "παθων")

Θα ηθελα τις αποψεις σας γιατι διαβαζοντας μου δημιουργηθηκε η εξης απορια. Τα ατομα με γενεθλια αντιθεση Ηλιου-Σεληνης εχουν τα αντιμετωπισουν πολυ πιο δυσκολες και ψυχοφθορες καταστασεις απο τα υπολοιπα??? Το λεω αυτο γιατι εκτος απο την συνεχη εσωτερικη παλι Ηλιου-Σεληνης εχουν να αντιμετωπισουν και τις διελέυσεις εις διπλουν
πχ διελαυνων Κρονος συνοδος Ηλιος και την ιδια στιγμη αντιθεση Σεληνη.

Ποιο ειναι το "μυστικο" για να ξεπερνας οσα ερχονται οσο πιο ανωδυνα γινεται?

Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

cancerian
15-09-2009, 08:14 PM
Αγαπητα μελη και ειδικα ο κανσεριαν (μιας και ειναι "παθων")

Θα ηθελα τις αποψεις σας γιατι διαβαζοντας μου δημιουργηθηκε η εξης απορια. Τα ατομα με γενεθλια αντιθεση Ηλιου-Σεληνης εχουν τα αντιμετωπισουν πολυ πιο δυσκολες και ψυχοφθορες καταστασεις απο τα υπολοιπα??? Το λεω αυτο γιατι εκτος απο την συνεχη εσωτερικη παλι Ηλιου-Σεληνης εχουν να αντιμετωπισουν και τις διελέυσεις εις διπλουν
πχ διελαυνων Κρονος συνοδος Ηλιος και την ιδια στιγμη αντιθεση Σεληνη.

Ποιο ειναι το "μυστικο" για να ξεπερνας οσα ερχονται οσο πιο ανωδυνα γινεται?

Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

Aγαπητη Μανια.

Δεν θα κανω μακραν επεξηγηση για την οψη Ηλιος - Σεληνη μιας και τετοιες συζητησεις εχουν γινει σε προηγουμενα ποστ και ισως οι λοιποι αναγνωστες το βρουν κουραστικο. Παρολα αυτα θα ηθελα να τονισω οτι η οψη της αντιθεσης εχει ιδιαιτερη σημασια. Οπως σε ολες οι αντιθεσεις το κεντρο βαρους πρεπει να ισσοροπιστει. Η αντιθεση κατευθυνει την ενεργεια της στα εξωτερικα ερεθισματα. Δηλαδη οι ισσοροπιες πρεπει να βρεθουν εξω απο το ατομο.

Θα σου αναλυσω λιγο την δικη μου οψη για να δεις τι εννοω (αναλογα με το πως την βιωνω εγω). Η Σεληνη μου βρισκεται στον Αιγοκερω στον 2ο ,( σε συνοδο με τον Ποσειδωνα). Απο την αλλη ο Ηλιος μου βρισκεται στον Καρκινο στον 8ο.
Πολλες φορες εχω βιωσει την συγκρουση μεταξυ της λογικης (Αιγοκερως) και του συναισθηματος (Καρκινος). Σε πολλες περιπτωσεις στην ζωη μου η συγκρουση αυτη εχει λαβει μερος. Συχνα δεν μπορω να διακρινω ποτε λειτουργω συναισθηματικα και ποτε με την κρυα λογικη. Τις περισσοτερες φορες πιανω τον εαυτο μου να λειτουργει στρατηγικα σε οτι εχει να κανει με το συναισθημα.

Αν καθομασταν για καφε και με ρωτουσες "Ποιο ειναι το "μυστικο" για να ξεπερνας οσα ερχονται οσο πιο ανωδυνα γινεται?" η απαντηση μου θα ηταν λιγο σκληρη. Γιατι να χρειαζεται να ξεπερνας ανωδυνα καταστασεις ? Ισα ισα που θα πρεπει να γινονται επωδυνες μερικες φορες για να νιωθεις οτι ζεις , και τελος να τις κανεις κτημα σου. ( Η δικη μου φιλοσοφια :bigsmile: )

Βρες σε ποιο αξονα λαμβανει μερος η αντιθεση. Εκει θα βρεις και τον τροπο με τον οποιο θα μπορεσεις να τις χειριστεις. Η οψη Ηλιου Σεληνης αν και πολυ προσωπικη για τον λογο οτι και οι δυο ειναι εσωτερικοι πλανητες δεν θεωρω οχι απεχουν πολυ και απο μια αλλη αντιθεση.

mania16
16-09-2009, 08:45 AM
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες αξονα εννοεις τους οικους πχ 2ος -8ος και τα ζωδια που εμπλεκονται?
Συγγνωμη ειμαι λιγο ασχετη.... Ειναι ομως κατα την δικη σου αποψη πιο δυσκολα τα πραματα για τα ατομα με αυτη την αντιθεση?

Να σου πω οτι η οψη δεν αφορα εμενα και ετσι δεν εχω προσωπικη πειρα.
Πιστευω ομως οτι ενω πολλες φορες το ατομο παιρνει καποια ΄'μαθηματα' και επωδυνα μαλιστα, μετα παλι θα ξαναδρασει με τον ιδιο "τροπο" γιατι αυτη η αντιθεση ειναι παντα εκει! Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου.

Μητσάκος
16-09-2009, 09:29 AM
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Οταν λες αξονα εννοεις τους οικους πχ 2ος -8ος και τα ζωδια που εμπλεκονται?
Συγγνωμη ειμαι λιγο ασχετη.... Ειναι ομως κατα την δικη σου αποψη πιο δυσκολα τα πραματα για τα ατομα με αυτη την αντιθεση?

Να σου πω οτι η οψη δεν αφορα εμενα και ετσι δεν εχω προσωπικη πειρα.
Πιστευω ομως οτι ενω πολλες φορες το ατομο παιρνει καποια ΄'μαθηματα' και επωδυνα μαλιστα, μετα παλι θα ξαναδρασει με τον ιδιο "τροπο" γιατι αυτη η αντιθεση ειναι παντα εκει! Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου.
Έτσι γίνεται με τις κατώτερες ενσαρκώσεις, που είναι υποχρεωμένες να βιώνουν τα ίδια και τα ίδια μέχρι να καταλάβουντο καρμικό τους μάθημα και να εξελιχθούν :bigsmile:

mania16
16-09-2009, 10:03 AM
ωωωωωω αγαπημενε μου Δημητρη!!!!
λεω και εγω δεν θα μου δωσεις μια διαφωτιστικη απαντηση σημερα???
Δηλαδη τα ατομα που εχουν αντιθεση Ηλιου-Σεληνης ειναι κατωτερες ενσαρκωσεις???

Μητσάκος
16-09-2009, 10:20 AM
ωωωωωω αγαπημενε μου Δημητρη!!!!
λεω και εγω δεν θα μου δωσεις μια διαφωτιστικη απαντηση σημερα???
Δηλαδη τα ατομα που εχουν αντιθεση Ηλιου-Σεληνης ειναι κατωτερες ενσαρκωσεις???
Όχι όλα. Κάμποσα όμως είναι. Ο χάρτης πρέπει να διαβάζεται συνολικά, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και όχι μεμονωμένες όψεις. :bigsmile:

mania16
16-09-2009, 10:31 AM
ναι???? και εγω νομιζα οτι ο χαρτης διαβαζεται μονο με μια οψη....περιεργο!!!

παλι με εκανες και γελασα!!! καλα, γραφεις μονο και μονο για να πεις οτι απαντησες σε κατι??

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-09-2009, 11:58 AM
ναι???? και εγω νομιζα οτι ο χαρτης διαβαζεται μονο με μια οψη....περιεργο!!!

παλι με εκανες και γελασα!!! καλα, γραφεις μονο και μονο για να πεις οτι απαντησες σε κατι??

γιατι ειρωνευεσε αγαπητο μελος;
ειναι το ευχαριστω σου αυτο;

mania16
16-09-2009, 12:08 PM
αγαπητο μελος, θα ελεγα ευχαριστω αν επερνα μια αξιολογη απαντηση οπως πηρα απο τον κανσεριαν και αν προσεξες ειπα το ευχαριστω και το εννοουσα.
Μπορουσες και εσυ αγαπητη Δεσποινα (μια και μπηκες στον κοπο) να απαντουσες στην ερωτηση μου και να μην σχολιαζες αυτα που απευθυνονταν σε αλλο μελος και οχι σε εσενα.
Να σε παρακαλεσω την επομενη φορα να ασχοληθεις λιγο με την αστρολογια οταν απαντας ενα ποστ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-09-2009, 12:15 PM
Να σε παρακαλεσω την επομενη φορα να ασχοληθεις λιγο με την αστρολογια οταν απαντας ενα ποστ

επισης..

Υ.Γ
οπως το να φερετε καποιος με ευγενια αφορα ολους μας αφου το ποσταρεις
και το βλεπουμε ολοι
αν ειχες προβλημα να εστελνες π.μ στο μελος Μητσακος

mania16
16-09-2009, 12:19 PM
Μητσάκος Όχι όλα. Κάμποσα όμως είναι. Ο χάρτης πρέπει να διαβάζεται συνολικά, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και όχι μεμονωμένες όψεις. ¨

Πες μας και ποιες ειναι οι υπολοιποι παραμετροι σε ενα χαρτη που δειχνουν κατωτερες ενσαρκωσεις???? Κανσεριαν μηπως μπορεις να βοηθησεις??

Μητσάκος
16-09-2009, 12:35 PM
Μητσάκος Όχι όλα. Κάμποσα όμως είναι. Ο χάρτης πρέπει να διαβάζεται συνολικά, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και όχι μεμονωμένες όψεις. ¨

Πες μας και ποιες ειναι οι υπολοιποι παραμετροι σε ενα χαρτη που δειχνουν κατωτερες ενσαρκωσεις???? Κανσεριαν μηπως μπορεις να βοηθησεις??
Οι υπόλοιπες παράμετροι είναι πολλές και προϋποθέτουν γενικότερα και ένα μίνιμουμ εξοικείωσης όχι μόνο με την αστρολογία αλλά και με τον εσωτερισμό. Τουτέστιν είναι δύσκολο να αναφερθούν συνοπτικά και στο περιορισμένο πλαίσιο ενός ποστ. Βασική αρχή φυσικά είναι το ex oriente lux, πλην όμως, και όπως σοφά ο Πλάτων στο "Σπήλαιό" του αναφέρει, είναι απαραίτητο ένα στάδιο προσαρμογής στην έκθεσή του σε αυτό :love:

mania16
16-09-2009, 12:50 PM
Σε ευχαριστω παλα πολυ για την διαφωτιστικη σου απαντηση!!!!!!
Οτι ξεφευγεις καθε φορα απο το θεμα το προσεξες??? Το καταλάβες???

Μπα????
Ρωτησα πως αυτη η αντιθεση Ηλιου-Σεληνης (αυτος ειναι ο τιτλος του ποστ) επηρεαζει το ατομο στο πως βιωνει τις πλανητικες διελευσεις πχ του Κρονουπου κτυπα την ιδια χρονικη στιγμη με συνοδο του Ηλιου και αντιθεση Σεληνης. Θα μπορουσα να εχω μια απλη απαντηση.....

Βασιλης Παπαδολιας
16-09-2009, 02:09 PM
Αν μου επιτρέπεις Μάνια, η βασική νότα της αντίθεσης Ήλιου / Σελήνης είναι η αντιπαλότητα με τους άλλους. Θα είμαι ο εαυτός μου ή θα είμαι αρεστή; Μία αντίθεση ορατή καθώς οι γύρω μου με θέλουν έτσι, αλλά εγώ θέλω να είμαι το αντίθετο. Με τη μεσολάβηση του Κρόνου και μάλιστα σε τετράγωνο και με τους δύο υπάρχουν κάποιες σκληρές αλήθειες που θα ειπωθούν που θα πρέπει να κοιτάξει κανείς μέσα του (πάλι κι εδώ έχουμε μία αντίθεση που σπάει σε δύο τετράγωνα κι εσωτερικεύει) να δει γιατί αυτό συμβαίνει. Και μάλιστα επειδή μιλάμε για Κρόνο φαίνεται ότι οι αλήθειες αυτές θα ειπωθούν ή θα εμφανιστούν μέσω μίας κατάστασης που θα μας κάτσει λίγο στο σβέρκο, ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τι κάνω, μία κατάσταση που με κρίνουν εξονυχιστικά, χωρίς να μ' αφήνουν να τη γλιτώνω, κλπ.

Βασιλης Παπαδολιας
16-09-2009, 02:16 PM
Διόρθωση: Δε διάβασα προσεκτικά το ποστ και ζητώ συγγνώμη. Με σύνοδο Κρόνου με Ήλιο και αντίθεση με Σελήνη πάλι ο άξονας διεγείρεται αλλά δείχνει οι καταστάσεις να παίρνουν το μέρος της μίας πλευράς, εδώ του Ήλιου και μέσω δυσκολιών να μας αναγκάζουν να δώσουμε περισσότερη σημασία στο τι θέλουμε εμείς και λιγότερη στο τι θέλουν οι άλλοι.

mania16
16-09-2009, 03:20 PM
κ.Παπαδολια πολυ ευστοχη αναλυση.
Συγχαρητηρια, αυτο ακριβως συνεβηκε!
Να ρωτησω και κατι αλλο αν μου επιτρεπετε? Μπορουμε να πουμε οτι ειμαστε πιο ευαισθητοι , δρουμε περισσοτερο με βαση την σεληνη μας(αν εχουμε γενεθλια αντιθεση μιλωντας παντα) οταν εχουμε Πανσεληνο?
Δηλαδη αυτη η εσωτερικη παλη μεταβαλλετε αναλογα με την φαση της Σεληνης?

Ευχαριστω πολυ

Βασιλης Παπαδολιας
16-09-2009, 04:48 PM
Σίγουρα... αν έχεις όψη δυνατή μεταξύ Ήλιου / Σελήνης στο χάρτη σου όπως η αντίθεση, νιώθεις πιο έντονα τις φάσεις της Σελήνης από ό,τι κάποιος που δεν έχει τέτοια όψη.

cancerian
16-09-2009, 08:02 PM
Θα ηθελα να προσθεσω μερικα πραγματακια για να βοηθησω να κατανοηθει αυτη η οψη απο την φιλη μας mania16.

H αντιθεση Ηλιου-Σεληνης ειναι αρχικα μια εσωτερικη μαχη. Αν σκεφτουμε οτι τα ατομα με συνοδο Ηλιου-Σεληνης εστιαζουν περισσοτερο στον εαυτο τους, τα ατομα με την αντιθεση εστιαζουν περα απο αυτα. Αυτο σημαινει επισης οτι η συγκεντρωση σε μια κατασταση δεν ειναι ατου τους. Αυτο δεν ειναι αναγκαστικα κακο βεβαια για τον εξης λογο οτι η αντιθεση αυτη προσφερει αντικειμενικοτητα περα απο την υποκειμενικοτητα του εαυτου τους.

Αυτο συμβαινει για τον απλουστερο λογο. Αν η συνοδος ειναι μια ενεργεια που συγκεντρωνεται σε ενα πραγμα,, με την αντιθεση δεν συμβαινει κατι τετοιο. Η αντιθεση ειναι οψη αντιθετης διαμετρου κατι που μπορει να σημαινει απλα οτι το ατομο που την εχει δεν θα δει την μονη οψη των πραγματων αλλα θα δει την διπλη. Σκεψου το σαν ενα αισθαντικο διπολο. Τα παντα για τα ατομα αυτα εχουν διπολα. Διπολα οπως μεσα/εξω , ασπρο/μαυρο, πανω/κατω.. Τιποτα δεν μεταφραζεται ως ημιμετρο. Αυτος ειναι και ο λογος της εσωτερικης τους μαχης. Γιατι ερχονται στιγμες που θα πρεπει να διαλεξουν μεταξυ 2. Οταν θα διαλεξουν ενα απο αυτα τα 2, τοτε θα αναρωτιουνται αν εκαναν την σωστη επιλογη. Αυτο επισης σημαινει και σπαταλη ενεργειας (αντιθεση).

Η αντιθεση αυτη στο γενεθλιο, δηλωνει οτι γεννηθηκαν κατω απο την επιρροη της πανσεληνου. Εδω θα διαφωνησω με τον Μητσακο (αν και δεν γνωριζω καλη καρμικη.) Θεωρω οτι η πανσεληνος αντιπροσωπευει την ολοκληρωση και την επιτευξη.Για τα ατομα αυτα θεωρω οτι κλεινει ενας κυκλος ζωης και ξεκινουν κατι νεο. Για αυτο τον λογο τα ατομα συνηθως αυτα με τον ενα ή τον αλλο τροπο καταφερνουν να διακρινονται σε οποιοδηποτε περιβαλλον. Εχουν την αναγκη να τελειωσουν τις δουλειες τους και δεν αφηνουν τιποτα στην μεση.

Ο Ηλιος και η Σεληνη αντιπροσοπευουν τα γονεικα προτυπα. Συνηθως ο χωρισμος των γονιων μπορει να δηλωθει στο γενεθλιο μας μεσα απο την αντιθεση αυτη. Εκτος αυτου ομως συχνα υπαρχει συγχυση στο ατομο σχετικα με τον Πατερα, την Μητερα , την μεταξυ τους σχεση και την σχεση των δυο απεναντι μας.

storyteller
16-09-2009, 08:56 PM
Cancerian, έχοντας στον χάρτη μου αυτή την όψη, όλα όσα έγραψες με εκφράζουν απόλυτα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : ο ήλιος μου είναι στις τελευταίες μοίρες του 9ου σε σύνοδο με το μεσουράνημα και η σελήνη μου στις τελευταίες μοιρες του 3ου. Ισχύει ότι όταν ένας πλανήτης είναι στις τελευταίες μοίρες ενός οίκου, "ανήκει" στον επόμενο? Δηλ να θεωρήσω ότι η αντίθεση αφορά τον άξονα 4/10 ή τον 3/9?

Ευχαριστώ.

cancerian
16-09-2009, 09:15 PM
Cancerian, έχοντας στον χάρτη μου αυτή την όψη, όλα όσα έγραψες με εκφράζουν απόλυτα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : ο ήλιος μου είναι στις τελευταίες μοίρες του 9ου σε σύνοδο με το μεσουράνημα και η σελήνη μου στις τελευταίες μοιρες του 3ου. Ισχύει ότι όταν ένας πλανήτης είναι στις τελευταίες μοίρες ενός οίκου, "ανήκει" στον επόμενο? Δηλ να θεωρήσω ότι η αντίθεση αφορά τον άξονα 4/10 ή τον 3/9?

Ευχαριστώ.

Θεωρητικα ανηκει στον 9ο οικο. Ομως οταν ενας πλανητης βρισκεται προς το τελος ενος οικου και σχηματιζει συνοδο με τον επομενο τοτε ο πλανητης αυτος μεταφερει τις αναγκες ενος οικου στον αλλο. Στην περιπτωση που περιγραφεις ισως η φιλοσοφικη σκεψη για την ζωη βρισκει βαση μεσα απο το επαγγελμα σου ή το επαγγελμα (10ος) σου αφορα τομεις οπως ανωτερη εκπαιδευση (9ος). Επειδη ο 10ος ειναι γωνιακος οικος, δινεται μεγαλυτερη ανοχη στην ακμη. Αν ο Ηλιος βρισκεται 5 μοιρες πριν απο την ακμη του 10ου, τοτε "συνοδευει" τον 10ο και αντιστοιχα τον 4ο.

storyteller
16-09-2009, 09:39 PM
Cancerian σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Οήλιος μου απέχει κάτι λιγότερο από 5 μοίρες απ'την ακμή και για να είμαι ειλικρινής από τις εμπειρίες μου εκεί τοποθετούσα την αντίθεση, απλά ήθελα να βεβαιωθώ. Και ο τονισμένος 9ος-μετράω τέσσερις πλανήτες μέσα- όντωςθέλει να εκφραστεί στον επόμενο υπό την έννοια ότι μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω μια δουλειά μόνο για τα λεφτά ή την επιβίωση, θέλω να σημαίνει και κάτι-ωστόσο για κάποιο λόγο ακόμα δεν τόχω καταφέρει.
Ήσουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός, ευχαριστώ και πάλι!

mania16
17-09-2009, 09:12 AM
Cancerian, σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευστοχες απαντησεις σου.

Η αντιθεση αυτη αφορα περισσοτερο τον αξονα που εμπλεκεται πχ Παρθενος 8ος -Ιχθυς 2ος? Αφορα εννοω τα θεματα αυτων των οικων ?