PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Η μηδενική μοίρα του Κριού

*Astropeleki*
03-09-2009, 10:08 PM
Το σημείο του Κριού ή η εαρινή ισημερία στον τροπικό ζωδιακό είναι ένας Δεσμός. Είναι το σημείο που διασταυρώνεται ο Ήλιος με τη ζώνη του ισημερινού με κατεύθυνση το Βορρά. Ας το σκεφτούμε σαν έναν δεσμό Ηλίου - Γης, σε αντίθεση με τους δεσμούς της Σελήνης που περιλαμβάνουν τον Ήλιο, τη Γη και τη Σελήνη.

Σύμφωνα με το σύστημα της Uranian Αστρολογίας, το Σημείο του Κριού (ΣΚ) συνδέεται με τις μηδενικές μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (όπως φαίνονται στο δίσκο των 90 μοιρών). Κάθε χάρτης –γενέθλιος, προοδευτικός ή ωριαίος, έχει το ΣΚ στην ίδια ακριβώς μηδενική μοίρα, όμως κάθε ωροσκόπιο είναι μοναδικό, όπως και η οικοθεσία αυτής τη μοίρας, οι πλανήτες και τα άλλα σημεία που συνδέονται μΆ αυτήν. Ας σκεφτούμε το ΣΚ σαν την μηδενική μοίρα του παρορμητικού σταυρού, όπου περιλαμβάνεται ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Η μηδενική μοίρα του Κριού (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CE%AF%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D-12211/)

gapost
05-09-2009, 06:37 PM
Πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικο το άρθρο σας, αλλά επειδή είμαι λίγο άπειρος αν κατάλαβα καλά, ο προσδιορισμός του ΣΚ βρίσκεται στο σημείο 0 μοίρες του οίκου που κυβερνάται απο τον Κρίο ?

Ευχαριστώ.

Βασιλης Παπαδολιας
07-09-2009, 10:48 AM
Καλή σου μέρα gapost,

νομίζω ότι δεν είναι αυτό που λες... Μοίρες και επομένως και μηδενική μοίρα έχουν μόνο τα ζώδια, όχι οι οίκοι. Το αντίθετο μάλιστα, αυτό που ψάχνουμε είναι σε ποιο οίκο πέφτει η μηδενική μοίρα του Κριού..

atrium
28-09-2009, 09:20 AM
Καλημέρα!!! Βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Μπράβο!!!!!!! Μου γεννήθηκε μια απορία. Αν δεν απατώμαι την ¶νοιξη περνά Ουρανός και Δίας από το ΣΚ. Αυτό σημαίνει ότι θα πυροδοτηθούν εντάσεις σε συλλογικό επίπεδο???? Αν λάβουμε υπ΄όψιν μας ότι ο Κρόνος θα είναι απέναντι και ο Πλούτωνας στον Αιγώκερω μιλάμε για εντάσεις που θα επιφέρουν αλλαγές στην δομή του πολιτικού συστήματος?? Εννοώ σε παγκόσμιο επίπεδο. Thnx!!!! Να έχετε όλοι μια καλή μέρα:bigsmile:

Μητσάκος
28-09-2009, 10:50 AM
Καλημέρα!!! Βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Μπράβο!!!!!!! Μου γεννήθηκε μια απορία. Αν δεν απατώμαι την ¶νοιξη περνά Ουρανός και Δίας από το ΣΚ. Αυτό σημαίνει ότι θα πυροδοτηθούν εντάσεις σε συλλογικό επίπεδο???? Αν λάβουμε υπ΄όψιν μας ότι ο Κρόνος θα είναι απέναντι και ο Πλούτωνας στον Αιγώκερω μιλάμε για εντάσεις που θα επιφέρουν αλλαγές στην δομή του πολιτικού συστήματος?? Εννοώ σε παγκόσμιο επίπεδο. Thnx!!!! Να έχετε όλοι μια καλή μέρα:bigsmile:

Ναι, έτσι είναι, για την ακρίβεια η απόλυτη ταύτιση των δύο θα γίνει στις 7 Ιουνίου του 2010 και ο Κρόνος θα είναι απέναντί τους και με 2 μοίρες απόκλιση στο ζώδιο της Παρθένου, στην 28η μοίρα και μόλις θα έχει γυρίσει σε ορθόδρομη πορεία. Δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι ό,τι καλύτερο που μπορεί να συμβεί, αλλά εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις και το τετράγωνο που θα σχηματιστεί κάμποσο αργότερα από τον Ουρανό στον Πλούτωνα :toung: Είναι ...απείρως πιο συναρπαστικό και προϊδεάζει για ...μεγάλες συγκινήσεις :bigsmile: