View Full Version : Διελεύσεις πλανητών
sag_femme
12-06-2009, 02:52 PM
Καλησπέρα σας. Εχω κάποιες απορίες σχετικά με διελαύνοντες πλανήτες και όψεις τους με τους γενέθλιους μου.
Δίνω αρχικά πλήρη στοιχεία για να βοηθήσω. 30/11/74 ώρα 20.20, Αθήνα. Βάσει του προγράμματος του site περί διελεύσεων, ο διελαύνων Κρόνος τετραγωνίζει την Αφροδίτη μου ενώ η Λίλιλθ κάνει αντίθεση με τον Κρόνο μου.
Θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1. Καταρχάς πως ερμηνεύονται οι παραπάνω όψεις; Εχω χωρίσει και αναρωτιέμαι αν η παραπάνω όψη σημαίνει συναισθηματική μοναξιά ή κάτι άλλο γνωρίζοντας ότι ο Κρόνος όταν τετραγωνίζει τον Ηλιο ερμηνεύεται ως μοναξιά... Προσπαθώ απλά να συνδυάσω τα γεγονότα της ζωής μου με τις πλανητικές όψεις για να καταλάβω καλύτερα την αστρολογία...
2. Μία βασική απορία μου: Επειδή δεν το έχω καταλάβει όσο κι αν το έψαξα εδώ μέσα... Ο Κρόνος διελαύνει τον 3ο οίκο μου, η γενέθλια Αφροδίτη είναι στον 5ο οίκο μου, το σωστό είναι να πω "Ο Κρόνος τετραγωνίζει την Αφροδίτη μου στον 5 οίκο" ή το αντίστροφο;;;
3. Και μία άλλη ερώτηση που δεν αφορά το χάρτη μου... Στις περιπτώσεις όπου ο διελαύνων Πλούτωνας (12ος) τετραγωνίζει το γενέθλιο Πλούτωνα(8ος) πως μπορεί να ερμηνευτεί αυτό για το άτομο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
Σας ευχαριστώ για τη μετάφραση!!!
:bigsmile:
Μητσάκος
16-06-2009, 11:25 AM
Καλησπέρα σας. Εχω κάποιες απορίες σχετικά με διελαύνοντες πλανήτες και όψεις τους με τους γενέθλιους μου.
Δίνω αρχικά πλήρη στοιχεία για να βοηθήσω. 30/11/74 ώρα 20.20, Αθήνα. Βάσει του προγράμματος του site περί διελεύσεων, ο διελαύνων Κρόνος τετραγωνίζει την Αφροδίτη μου ενώ η Λίλιλθ κάνει αντίθεση με τον Κρόνο μου.
Θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1. Καταρχάς πως ερμηνεύονται οι παραπάνω όψεις; Εχω χωρίσει και αναρωτιέμαι αν η παραπάνω όψη σημαίνει συναισθηματική μοναξιά ή κάτι άλλο γνωρίζοντας ότι ο Κρόνος όταν τετραγωνίζει τον Ηλιο ερμηνεύεται ως μοναξιά... Προσπαθώ απλά να συνδυάσω τα γεγονότα της ζωής μου με τις πλανητικές όψεις για να καταλάβω καλύτερα την αστρολογία...
2. Μία βασική απορία μου: Επειδή δεν το έχω καταλάβει όσο κι αν το έψαξα εδώ μέσα... Ο Κρόνος διελαύνει τον 3ο οίκο μου, η γενέθλια Αφροδίτη είναι στον 5ο οίκο μου, το σωστό είναι να πω "Ο Κρόνος τετραγωνίζει την Αφροδίτη μου στον 5 οίκο" ή το αντίστροφο;;;
3. Και μία άλλη ερώτηση που δεν αφορά το χάρτη μου... Στις περιπτώσεις όπου ο διελαύνων Πλούτωνας (12ος) τετραγωνίζει το γενέθλιο Πλούτωνα(8ος) πως μπορεί να ερμηνευτεί αυτό για το άτομο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
Σας ευχαριστώ για τη μετάφραση!!!
Γενικά να έχεις υπόψιν σου ότι από μια όψη δεν μπορείς και δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα.Από ό,τι είδα, δεν έχεις μόνο αυτά που αναφέρεις, αλλά γενικότερα η περίοδος από τον Ιανουάριο περίπου και μετά δεν θα πρέπει να είναι και η καλύτερή σου :bigsmile:
1) Τα πισωγυρίσματα του Κρόνου δεν πιάσαν μόνο την Αφροδίτη και τον Ήλιο σου αλλά και τη Σελήνη σου (12ος) (αναστολές, μελαγχολική διάθεση) και τον Χείρωνα (πίεση, υποδείξεις συμπεριφοράς από γονείς ή μεγαλύτερους, ανάγκη επαναπροσδιορισμού στόχων που προκαλεί εντάσεις). Ο δε Ουρανός μάλλον σε ώθησε πριν από λίγο καιρό να αλλάξεις πραγματάκια που δυσαρέστησαν κάποιους και ίσως φέραν προβλήματα στις σχέσεις σου (τετράγωνο με Σελήνη), ο Ποσειδώνας μείωνε το δυναμισμό αλλά και την αντοχή σου σε φυσική κατάσταση (τετράγωνο με ωροσκόπο), ενώ παράλληλα δεν βοηθούσε να έχεις σωστή κρίση (τετράγωνο με Ερμή). Αναφέρω κάποιες από τις δυσμενείς όψεις γενέθλιων με βαρείς διελαύνοντες, γιατί κρατάνε περισσότερο και διαμορφώνουν γενικότερα το "κλίμα".
Είχες φυσικά και διάφορες άλλες ευνοϊκές όψεις, αλλά συνήθως οι άνθρωποι περισσότερο στεκόμαστε στα άσχημα (που αντικειμενικά είναι λιγότερα) και λιγότερο στα καλά (που αντικειμενικά είναι περισσότερα), και αυτά τα άσχημα και δύσκολα είναι που μας εντυπωσιάζουν περισσότερο. Πιο εύκολα θυμάσαι ένα πρωινό που στραβοπάτησες και έπεσες παρά όλα τα άλλα πρωινά που δεν στραβοπάτησες και δεν έπεσες:bigsmile:
2) Μπορείς να το πεις όπως θες, αφού η ουσία είναι ότι οι δύο αυτοί πλανήτες έχουν μεταξύ τους απόσταση 90 μοιρών. Θεωρώντας όμως ότι οι αποδιδόμενες στον Κρόνο ενέργειες, ως πιο ...βαρβάτου, είναι αυτές που χρωματίζουν τις αντίστοιχες της Αφροδίτης, ως πιο ...λεπτεπίλεπτης, τον εκτιμούμε ως πιο ενεργητικό, άρα κατ' επέκταση και ...υπεύθυνο για το ...τετράγωνο. ¶ρα ο διελαύνων Κρόνος από τον 3ο Οίκο σου σού τετραγωνίζει την γενέθλια Αφροδίτη που βρίσκεται στον 3ο Οίκο σου.
3) Όπως σου είπα και στην αρχή, από μια όψη συμπέρασμα δεν βγάζεις.
Από μόνο του το τετράγωνο διελ. Πλούτωνα από τον 12ο με τον γενέθλιο στον 8ο μπορεί να ερμηνευθεί πολλαπλώς. Ο γενέθλιος είναι στον φυσικό του Οίκο και μας προϊδεάζει για ουσιαστική συμμετοχή σε θέματα 8ου και ο διελ. στον 12ο που είναι ιδιαίτερος. Θεωρητικά υποδεικνύονται καταστάσεις από τις οποίες μαθαίνουμε πάρα πολλά μέσα από περιορισμούς και απώλειες που μας κάνουν πιο δυνατούς στη συνέχεια :bigsmile:
sag_femme
16-06-2009, 03:18 PM
Εχεις απόλυτο δίκιο. Μετά τον Ιανουάριο τα πράγματα στη ζωή μου πήγαν κατά διαόλου (ευγενικός ευφημισμός για τη συγκεκριμένη περίοδο...) και ευτυχώς όπως είπες που υπήρχαν οι ευνοικές όψεις γιατί θα είχα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα… Αλλά τελικά μόνο στις άσχημες όψεις στεκόμαστε όταν υπάρχουν άσχημες περίοδοι (ωροσκόπος Καρκίνος βλέπεις… τύφλα να έχει ο Ηλιος μου!)
Απλά να ρωτήσω 2 πραγματάκια σχετικά με την απάντηση σου αν βρεις χρόνο να μου απαντήσεις…
1. Όταν λές πισωγυρίσματα του Κρόνου, εννοείς ανάδρομο;
2. Γενικά στις διελεύσεις να παρακολουθώ τους βαρεις διελαύνοντες (πλανήτες που έχουν αργή πορεία μάλλον εννοείς) και όχι τους υπόλοιπους;
3. Οσον αφορά στην ερώτηση μου για την ερμηνεία των οίκων απλά θα ήθελα να καταλάβω αυτό που έχω δει να γράφεται πολλές φορές δηλ. α) πχ. σύνοδος Ηλιου-Κρόνου στον 3ο οίκο (ποιος πλανήτης είναι στον 3ο; ) και β) επειδή λένε ότι παίζει ρόλο και ο οίκος που γίνεται η όψη για να ξέρουμε ποιος τομέας επηρεάζεται, αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα και την ερώτηση για να ξέρω ποιον οίκο να κοιτάζω…
4. Οσον αφορά στην περίπτωση του Πλούτωνα, γενικά ο συγκεκριμένος χάρτης είναι απίστευτα χτυπημένος αυτή την περίοδο (δ. Κρόνος στον 8 τετράγωνο με Ηλιο και Δία, δ. Πλούτωνας στο 12ο χιαστί με Κρόνο και άλλες όψεις που εμένα που φαίνονται δύσκολες), ξέρω ότι είναι δύσκολη εποχή για το άτομο αλλά απλά η συγκεκριμένη όψη με προβλημάτισε... Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω στοιχεία να κοιτάξεις αλλά μετά μάλλον θα θεωρείται εκμετάλλευση εκ μέρους μου!!!
Πάντως έχεις δίκιο και το ξέρω. Καμία όψη δεν μπορεί να ερμηνευτεί από μόνη της αλλά λόγω του ότι δεν έχω τις γνώσεις να ερμηνεύσω τις όψεις σε όλο τους το μεγαλείο πρέπει να ξεκινήσω από κάπου μέχρι να βρω τη σειρά... :embarrest
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις ερμηνείες και τη βοήθεια!!! Τελικά είσαι πολύ γλυκός αν έχεις τη διάθεση και το χρόνο!!! :toung:
:bigsmile::bigsmile:
Μητσάκος
16-06-2009, 05:09 PM
........
Απλά να ρωτήσω 2 πραγματάκια σχετικά με την απάντηση σου αν βρεις χρόνο να μου απαντήσεις…
1. Όταν λές πισωγυρίσματα του Κρόνου, εννοείς ανάδρομο;
Ναι
2. Γενικά στις διελεύσεις να παρακολουθώ τους βαρεις διελαύνοντες (πλανήτες που έχουν αργή πορεία μάλλον εννοείς) και όχι τους υπόλοιπους;
Έχοντας στο μυαλό μας ότι μόνο από τις διελεύσεις είναι αρκετά επισφαλές να περιμένουμε καλά ή κακά πράγματα, σκέψου ότι οι όψεις που σου ανέφερα κρατάνε περίπου ένα 20ήμερο, με σχετικά μικρή ανοχή. Αν είναι γρήγορος ο πλανήτης η όψη κρατάει κάνα 3ήμερο, άντε βδομάδα. Θα σου έλεγα να βλέπεις αρχικά τη διέλευση των γρήγορων από τους Οίκους και παράλληλα τις όψεις που ενδεχομένως να κάνουν με γενέθλιους. Οι ...αργοκίνητοι μπορεί να κάνουν και χρόνια (πολλά χρόνια) μέχρι να ξεκουμπιστούν από κάποιον Οίκο. Χοντρά - χοντρά, κοιτάς διέλευση από Οίκους, όψεις, διελεύσεις αργών για το κλίμα που θα διαμορφωθεί σε θέματα Οίκου και διελεύσεις γρήγορων για "αρπαχτές".
3. Οσον αφορά στην ερώτηση μου για την ερμηνεία των οίκων απλά θα ήθελα να καταλάβω αυτό που έχω δει να γράφεται πολλές φορές δηλ. α) πχ. σύνοδος Ηλιου-Κρόνου στον 3ο οίκο (ποιος πλανήτης είναι στον 3ο; ) Σύνοδος σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόσταση του ενός πλανήτη από τον άλλο. Τουτέστιν, είναι και οι δύο στον 3ο. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια, λόγω της ανοχής, μπορεί να είναι σε διαφορετικούς Οίκους, αλλά αυτό πρέπει να αναφέρεται ότι συμβαίνει. Εκεί παίζει, αν είναι γωνιακοί, διάδοχοι ή κατιόντες, η ισχύς της συνόδου σε συνάρτηση με το ποιοι πλανήτες εμπλέκονται.
και β) επειδή λένε ότι παίζει ρόλο και ο οίκος που γίνεται η όψη για να ξέρουμε ποιος τομέας επηρεάζεται, αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα και την ερώτηση για να ξέρω ποιον οίκο να κοιτάζω…
Τυπικά ενεργοποιούνται θέματα των Οίκων που αφορούν την όψη.
4. Οσον αφορά στην περίπτωση του Πλούτωνα, γενικά ο συγκεκριμένος χάρτης είναι απίστευτα χτυπημένος αυτή την περίοδο (δ. Κρόνος στον 8 τετράγωνο με Ηλιο και Δία, δ. Πλούτωνας στο 12ο χιαστί με Κρόνο και άλλες όψεις που εμένα που φαίνονται δύσκολες), ξέρω ότι είναι δύσκολη εποχή για το άτομο αλλά απλά η συγκεκριμένη όψη με προβλημάτισε... Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω στοιχεία να κοιτάξεις αλλά μετά μάλλον θα θεωρείται εκμετάλλευση εκ μέρους μου!!!
Πρέπει να κοιτάμε στο σύνολο το χάρτη και, όπως σου λέω και πιο πάνω, τις διελεύσεις σε συνδυασμό με άλλα προγνωστικά συστήματα, διαφορετικά όψεις που υποδεικνύουν πχ κάτι άσχημο απλώς να φέρουν ψυχολογική αναστάτωση και όχι κάποιο γεγονός.
Πάντως έχεις δίκιο και το ξέρω. Καμία όψη δεν μπορεί να ερμηνευτεί από μόνη της αλλά λόγω του ότι δεν έχω τις γνώσεις να ερμηνεύσω τις όψεις σε όλο τους το μεγαλείο πρέπει να ξεκινήσω από κάπου μέχρι να βρω τη σειρά... :embarrest
Καλά κάνεις. Καλή συνέχεια.
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις ερμηνείες και τη βοήθεια!!!
Παρακαλώ, τι "παιδί του Δία" θα ήμουν αλλιώς :embarrest:bigsmile:
[/QUOTE]Τελικά είσαι πολύ γλυκός αν έχεις τη διάθεση και το χρόνο!!! :toung:
:bigsmile::bigsmile:[/QUOTE]
Εεεε, το ξέρω, μου το λένε συνέχεια πολλές :toung:
ilthkat
17-06-2009, 07:39 PM
ο κρονος απο τον 5ο οικο σου που διελαυνει σου κοβει τις χαρες του ερωτα.σου επαναπροσδιοριζει τη σταση σου ως προς τα ερωτικα ζητηματα.ο κρονος ειναι ο κριτης και ο αυστηρος δασκαλος του ζωδιακου περνωντας πανω απο την αφροδιτη σου σου εκοψε μια σχεση που προφανως δεν ηταν σωστη για σενα.τον κρονο τον ενδιαφερει περισσοτερο απο ολα τα προσωπικα οφελη.οτι δεν ειναι καλο για μας κ δεν εχει στερεες βασεις μας το παιρνει αδιαφοροντας για τα συναισθηματα μας.βαλε επισης στο μυαλο σου οτι ο κρονος ειναι κυβερνητης του 7ου οικου σου,δηλαδη των σχεσεων σου.πρεπει να κανεις λοιπον κρονιες σχεσεις για να τις εγκρινει ο αυστηρος δασκαλος.επισης απο τις προοδους σου ειδα οτι κ ο διας σου τετραγωνιζε την αφροδιτη.οσο να ειναι εβαλε κ αυτος το χερι του δινοντας σου μια πιο επιπολεη προσεγκιση στο ολο θεμα.επισης η αφροδιτη κυβερναει κ το χρημα,ισως ειχες κ εκει καποια προβληματα.αν σου τα εκανα λιγο μαυρα να στο χρυσωσω λιγο λεγοντας σου οτι ο ουρανος θα σε κανει να ερωτευτεις φετος καθως θα σου τριγωνιζει αρη κ ερμη στο 5ο σου οικο,επισης ο κρονος θα φυγει απο το πεμπτο σου μεχρι τον σεπτεμβρη.λιγο υπομονη!
sag_femme
18-06-2009, 02:26 PM
ο κρονος απο τον 5ο οικο σου που διελαυνει σου κοβει τις χαρες του ερωτα.σου επαναπροσδιοριζει τη σταση σου ως προς τα ερωτικα ζητηματα.ο κρονος ειναι ο κριτης και ο αυστηρος δασκαλος του ζωδιακου περνωντας πανω απο την αφροδιτη σου σου εκοψε μια σχεση που προφανως δεν ηταν σωστη για σενα.τον κρονο τον ενδιαφερει περισσοτερο απο ολα τα προσωπικα οφελη.οτι δεν ειναι καλο για μας κ δεν εχει στερεες βασεις μας το παιρνει αδιαφοροντας για τα συναισθηματα μας.βαλε επισης στο μυαλο σου οτι ο κρονος ειναι κυβερνητης του 7ου οικου σου,δηλαδη των σχεσεων σου.πρεπει να κανεις λοιπον κρονιες σχεσεις για να τις εγκρινει ο αυστηρος δασκαλος.επισης απο τις προοδους σου ειδα οτι κ ο διας σου τετραγωνιζε την αφροδιτη.οσο να ειναι εβαλε κ αυτος το χερι του δινοντας σου μια πιο επιπολεη προσεγκιση στο ολο θεμα.επισης η αφροδιτη κυβερναει κ το χρημα,ισως ειχες κ εκει καποια προβληματα.αν σου τα εκανα λιγο μαυρα να στο χρυσωσω λιγο λεγοντας σου οτι ο ουρανος θα σε κανει να ερωτευτεις φετος καθως θα σου τριγωνιζει αρη κ ερμη στο 5ο σου οικο,επισης ο κρονος θα φυγει απο το πεμπτο σου μεχρι τον σεπτεμβρη.λιγο υπομονη!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο να κοιτάξεις το χάρτη μου!!
Απλά να ρωτήσω κάποια πραγματάκια σ' αυτά που μου έγραψες, κάποιες διευκρινήσεις γιατί πάνω απ' όλα μ' ενδιαφέρει να μάθω πως να το κάνω και μόνη μου (μέχρι τότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!):
1. Λες ότι ο Κρόνος διελαύνει τον 5ο οίκο μου. Αφού ο διελαύνων Κρόνος τώρα βρίσκεται στον 3ο οίκο μου μηπως εννοείς ότι απλά η όψη με την Αφροδίτη γίνεται στον 5ο και γι' αυτό συνέβησαν τα γεγονότα που ανέφερες;
2. "...οτι ο κρονος ειναι κυβερνητης του 7ου οικου σου,δηλαδη των σχεσεων σου.πρεπει να κανεις λοιπον κρονιες σχεσεις για να τις εγκρινει ο αυστηρος δασκαλος". Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τι ακριβώς είναι οι κρόνιες σχέσεις ή που μπορώ να διαβάσω γι' αυτές για να το καταλάβω καλύτερα;
3. Χάρηκα πάρα πολύ για το ότι κοίταξες και τον προοδευμένο χάρτη μου. Δεν φανταζόμουν ότι ο Ουρανός σε τρίγωνο με Αρη και Ερμή φέρνει νέους έρωτες. Πάντα πίστευα ότι πρέπει να εμπλέκεται και η Αφροδίτη...
Τι να μου χρυσώσεις το χάπι... Μετά τις τρικυμίες που πέρασα τους τελευταίους μήνες μακάρι όντως οι πλανήτες να κάνουν τους απαραίτητους συνδυασμούς και να έρθει η γαλήνη και πάλι... Οι ερμηνείες σου πάντως ήταν ολόσωστες και τα γεγονότα που ανέφερες συνέβησαν....
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!!
:bigsmile::bigsmile:
ilthkat
18-06-2009, 03:44 PM
απο αφηρημαδα ειπα οτι κανει συνοδο.τετραγωνο σου εκανε.κ πλεον προχορωντας σου απελευθερωνει τις μοιρες του πεμπτου.κρονιες σχεσεις ειναι οι σοβαρες κ σταθερες σχεσεις.με στερεες βασεις.η με αατομο που κυβαρναται εντονα απο κρονο κ βγαζει χαρακτηριστικα αιγωκαιρου.
στο ςροσκοπιο σου εχεις πλειαδα πλανητων στο 5ο οικο,αρη ερμη ηλιο πωσειδωνα αφροδιτη.ολοι αυτοι μπορουν στη δικη σου περιπτωση να φερουν ερωτικα ζητηματα θεματα με επιχειρησεις η παιδια.
παραδοσιακα στους χαρτες γυναικων κοιταμε αρη ηλιο κ λιγοτερο τον ερμη για ερωτικα.τηνα αφροδιτη τη κοιταμε στους αντρες οπωσ κ τη σεληνη.δηλαδη οταν χτυπιετε ο αρης της γυναικας φερνει αντρα,κ η αφροδιτη του αντρα φερνει γυναικα.χωρις να αποκλειετε οτι η αφροδιτη μπορει να δωσει ερωτικο σε γυναικα ,αν και η αφροδιτη σημαινει το ειδος των σχεσεων που κανουμε τη ροπη μας προς τις απολαυσεις τα χρηματα κ.α.
στο δικο σου ωροσκοπιο η αφροδιτη δινει ερωτικα επειδη ειναι στο πεμπτο.οποιον πλανητη κ να εχεις στο πεμπτο ενεργοποει τα ερωτικα.εσθ που εχεις πολλους ενεργοποιουντε συνεχως.γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιησεις την ενεργεια του 5ου οικου σε επιχειρησεις.
sag_femme
19-06-2009, 01:15 PM
απο αφηρημαδα ειπα οτι κανει συνοδο.τετραγωνο σου εκανε.κ πλεον προχορωντας σου απελευθερωνει τις μοιρες του πεμπτου.κρονιες σχεσεις ειναι οι σοβαρες κ σταθερες σχεσεις.με στερεες βασεις.η με αατομο που κυβαρναται εντονα απο κρονο κ βγαζει χαρακτηριστικα αιγωκαιρου.
στο ςροσκοπιο σου εχεις πλειαδα πλανητων στο 5ο οικο,αρη ερμη ηλιο πωσειδωνα αφροδιτη.ολοι αυτοι μπορουν στη δικη σου περιπτωση να φερουν ερωτικα ζητηματα θεματα με επιχειρησεις η παιδια.
παραδοσιακα στους χαρτες γυναικων κοιταμε αρη ηλιο κ λιγοτερο τον ερμη για ερωτικα.τηνα αφροδιτη τη κοιταμε στους αντρες οπωσ κ τη σεληνη.δηλαδη οταν χτυπιετε ο αρης της γυναικας φερνει αντρα,κ η αφροδιτη του αντρα φερνει γυναικα.χωρις να αποκλειετε οτι η αφροδιτη μπορει να δωσει ερωτικο σε γυναικα ,αν και η αφροδιτη σημαινει το ειδος των σχεσεων που κανουμε τη ροπη μας προς τις απολαυσεις τα χρηματα κ.α.
στο δικο σου ωροσκοπιο η αφροδιτη δινει ερωτικα επειδη ειναι στο πεμπτο.οποιον πλανητη κ να εχεις στο πεμπτο ενεργοποει τα ερωτικα.εσθ που εχεις πολλους ενεργοποιουντε συνεχως.γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιησεις την ενεργεια του 5ου οικου σε επιχειρησεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση και πάλι...
Μία ακόμα ερώτηση αν έχεις διάθεση να απαντήσεις γιατί ποτέ μου δεν το κατάλαβα... Λες όταν χτυπιέται ο Αρης της γυναίκας... Τι εννοούμε λέγοντας "χτυπιέται"; Εννοούμε κάνει τετράγωνο με κάποιον άλλο πλανήτη;
Ακόμα, όσον αφορά στις Κρόνιες σχέσεις λες μεταξύ άλλων άτομο που κυβερνάται έντονα από Κρόνο. Εννοείς δηλαδή με τον Ηλιο στον Αιγόκερω ή μπορεί να έχει ωροσκόπο Αιγόκερω ή κάποιους άλλους πλανήτες εκεί;
Επίσης, θέματα με επιχειρήσεις δεν είχα και δεν θα χρειαστεί να έχω ποτέ λόγω δουλειάς, οπότε μάλλον πρέπει να κάνω παιδιά και να δώσω βάση εκεί... :toung:
Τέλος μία σημείωση: Ο κρόνος τετραγώνισε την Αφροδίτη μου στον 5ο οίκο της. Αν κατάλαβα καλά επομένως, εννοείς ότι χαλαρώνει η συγκεκριμένη όψη αλλά ο Κρόνος θα συνεχίσει να διελαύνει στον 3ο οίκο μου και η συγκεκριμένη όψη θ' αργήσει να ξαναγίνει σωστα;
Πολλές ερωτήσεις και χαζές ίσως για εσάς τους προχωρημένους αλλά χαίρομαι που μου δίνει κάποιος μία εξήγηση...
Σ' ευχαριστώ και πάλι!!
:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
ilthkat
19-06-2009, 04:39 PM
μη με ευχαριστεις.αν ξερω βοηθαω.
χτυπιετε σημαινει οτι κανει δυσμενη οψη με καποιον διελαυνων.
ο κρονιος μπορει απλα να εχει απλα πολλες οψεις του κρονου κ σε επιφανη θεση αυτον ετσι ωστε να τον καθιστα κυριαρχο στο ωροσκοπιο.
η συγκεκριμενη οψη της αφροδιτης εχει ηδη χαλαρωση.τετοια οψη θα περασουν χρονια για να σου ξαναγινει αλλα ιδια δε θα ειναι.θα δωσει αλλιως τα γεγονοτα.ποτε μια οψη δε δινει πανομιοτυπο γεγονος,γιατι κρινετε κ απο αλλες παραμετρους.
ελπιζω να σε διαφωτιζω καπως καλη συνεχεια στη μελετη κ θα τα ξαναπουμε!:cheesy:
υδροχοος..
19-06-2009, 08:03 PM
Kαλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω αν ο βορειος δεσμος(σε διελευση) σε συνοδο με τον βορειο δεσμο φερνει θετικα η αρνητικα γεγονοτα..Χαζη απορια αλλα θα ηθελα να μου την λύσετε αν θέλετε και εσείς!!:bigsmile:
υδροχοος..
19-06-2009, 08:06 PM
Και αν γενικοτερα ο β.δεσμος και ο ουρανος σε εξαγωνο τριγωνο με αλλους πλανητες φερνει θετικα η αρνητικα γεγονοτα.:bigsmile:
sag_femme
22-06-2009, 12:47 PM
μη με ευχαριστεις.αν ξερω βοηθαω.
χτυπιετε σημαινει οτι κανει δυσμενη οψη με καποιον διελαυνων.
ο κρονιος μπορει απλα να εχει απλα πολλες οψεις του κρονου κ σε επιφανη θεση αυτον ετσι ωστε να τον καθιστα κυριαρχο στο ωροσκοπιο.
η συγκεκριμενη οψη της αφροδιτης εχει ηδη χαλαρωση.τετοια οψη θα περασουν χρονια για να σου ξαναγινει αλλα ιδια δε θα ειναι.θα δωσει αλλιως τα γεγονοτα.ποτε μια οψη δε δινει πανομιοτυπο γεγονος,γιατι κρινετε κ απο αλλες παραμετρους.
ελπιζω να σε διαφωτιζω καπως καλη συνεχεια στη μελετη κ θα τα ξαναπουμε!:cheesy:
Κι εγώ αν ξέρω θα βοηθήσω αλλά προφανώς δεν ξέρω τόσα ώστε να προσφέρω σοβαρή βοήθεια!!!
Τελευταία ερώτηση... Οταν λες επιφανή θέση του Κρόνου στον αστρολογικό χάρτη τι εννοείς; Ποια θεωρείται επιφανής θέση;;
Νομίζω ότι μετά από αυτή την ερώτηση σταματάω γιατί παραέχω κάνει κατάχρηση της βοήθειας σου!!!
:embarrest:bigsmile:
WHITE.HORSE
14-07-2009, 09:40 AM
περί διελεύσεων .....
όταν ο διελαύνων κρόνος κάνει σύνοδο με την γεννέθλια αφροδίτη στην παρθένο και μάλιστα στον 7ο οικο ? στην περίπτωση το ζωδιο της παρθενου είναι εμπιεριεχόμενο στον 7ο ... τι καλούδια φέρνει στην ζωή μας :blink:.... και πόσο αναστρέψιμα είναι ??
:cry:
Μητσάκος
16-07-2009, 11:48 AM
περί διελεύσεων .....
όταν ο διελαύνων κρόνος κάνει σύνοδο με την γεννέθλια αφροδίτη στην παρθένο και μάλιστα στον 7ο οικο ? στην περίπτωση το ζωδιο της παρθενου είναι εμπιεριεχόμενο στον 7ο ... τι καλούδια φέρνει στην ζωή μας :blink:.... και πόσο αναστρέψιμα είναι ??
:cry:
Η Αφροδίτη στην Παρθένο είναι ήδη μια ιδιαίτερη Αφροδίτη, με τη σοβαρότητά της, συντηρητική και μετρημένη, με κριτική διάθεση αλλά και με διάθεση προσφοράς. Στον 7ο Οίκο επιδιώκει καλές σχέσεις βασισμένες στη σταθερότητα, ίσως και στην οικονομική ευμάρεια, με συντρόφους πρακτικούς, που μπορούν να μοιραστούν, αλλά και να ωθήσουν σε μια καλύτερη αποδοχή των μικρών χαρών της συμβίωσης που ενδεχομένως χάνονται από αυτήν στην προσπάθειά της να αναλύσει και να τακτοποιήσει θέματα καθημερινότητας.
Τα ...καλούδια που μπορεί να φέρει ένας Κρόνος κατά τη διέλευσή του από τον 7ο είναι βασικά κάποιες αναθεωρήσεις σε θέματα είτε συζυγικών είτε επαγγελματικών σχέσεων, εξαιτίας των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και που έχουν αλλάξει το σκηνικό στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών.
Το σίγουρο είναι ότι οτιδήποτε και να συμβαίνει δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με βιαστικές αποφάσεις και εκτιμήσεις, καθώς οι επιρροές του Κρόνου δεν είναι από αυτές που αφήνουν ευκαιριακά αποτελέσματα, αλλά μακροχρόνια και δεσμευτικά.
Πάντως, καλό θα ήταν μια πιο λεπτομερής ανάλυση, καθώς απέναντι από τον Κρόνο βρίσκεται κατά καιρούς τώρα τελευταία και ο Ουρανός σε αντίθεση και ίσως δεν θα πρέπει να μιλάμε για μια απλή σύνοδο διελ. Κρόνου με την γεν. Αφροδίτη αλλά και να συνυπολογίζουμε την παρουσία του "επαναστάτη" και "αντιδραστικού" Ουρανού, που προτρέπει σε δυναμικές και σαρωτικές αντιμετωπίσεις θεμάτων, του 7ου στην προκειμένη, ιδίως στα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμους-Τοξότες, Ιχθείς-Παρθένους) των δύο τελευταίων Δεκαημέρων.
Επιπλέον, θα πρέπει να δούμε και τις ενδεχόμενες γενέθλιες όψεις της Αφροδίτης τουλάχιστον. :bigsmile:
black moon
16-07-2009, 12:59 PM
Επιπλέον, θα πρέπει να δούμε και τις ενδεχόμενες γενέθλιες όψεις της Αφροδίτης τουλάχιστον. :bigsmile:
Αφροδίτη τετραγωνο Αρης στους Διδυμους και 3ο (κυβερνητης 3ου Αφρο) και τριγωνο με Κρονο στον Αιγόκερω και 11ο . Στον 1ο ο Χειρωνας :toung:
Μητσάκος
16-07-2009, 01:27 PM
Αφροδίτη τετραγωνο Αρης στους Διδυμους και 3ο (κυβερνητης 3ου Αφρο) και τριγωνο με Κρονο στον Αιγόκερω και 11ο . Στον 1ο ο Χειρωνας :toung:
Το myhoroscope.gr,προτρέπει τα μέλη και τους αναγνώστες του να εμβαθύνουν οι ίδιοι στην ανάλυση του χάρτη τους με τη μελέτη και όχι με την αναπαραγωγή τυποποιημένων απαντήσεων που αφορούν αποσπασματικές όψεις του χάρτη. Για τον λόγο αυτό, πέρα από τις πλούσιες και πρακτικές εφαρμογές που προσφέρει, δίνει και την δυνατότητα τα μέλη του να αντλούν στοιχεία από την πλούσια βιβλιοθήκη του που καλύπτει κάθε επίπεδο αναζήτησης :bigsmile:
(Σε ποιες μοίρες είναι; Γιατί αν παίζουν στις 18-25 κάνουν ωραιότατο τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και η βοήθεια από φίλους ή άτομα κύρους ή μεγάλης ηλικίας δεν θα γλυκάνει και πολύ το χάπι :toung: και κάποια σχέση μπορεί να διακοπεί εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης, η οποία,αν συμμετέχει και ο Χείρωνας στο σύμπλεγμα με σύνοδο με τον διελ. Ουρανό, μπορεί να οφείλεται στην επώδυνη διαπίστωση ότι πληγές που δεν ήθελες να αναγνωρίσεις ότι υπάρχουν στη σχέση και τις κρατούσες καλά κρυμμένες μέσα σου, ξύπνησαν και απαίτησαν άμεση διευθέτηση, η οποία μπορεί και να έγινε με ξαφνικό τρόπο, εξαιτίας της διάθεσής σου να λειτουργήσεις πέρα από τις καθεστηκυίες πρακτικές :toung: )
strange
02-10-2009, 10:36 AM
Ας υποθέσουμε ότι ο διελαύνων Πλούτωνας βρίσκεται στον 8ο οίκο, στον οποίο δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Που προκαλεί γεγονότα;;; Στον 8ο ή στον 2ο; Ή στον οίκο που βρίσκεται στο γενέθλιο; :embarrest
Fotini Christodoulou
02-10-2009, 10:44 AM
Ας υποθέσουμε ότι ο διελαύνων Πλούτωνας βρίσκεται στον 8ο οίκο, στον οποίο δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Που προκαλεί γεγονότα;;; Στον 8ο ή στον 2ο; Ή στον οίκο που βρίσκεται στο γενέθλιο; :embarrest
Για να προκαλέσει γεγονός ο Πλούτωνας ή ο όποιος πλανήτης απο διέλευση, θα πρέπει να σχηματίσει κάποια όψη με κάποιον γενέθλιο ή προοδευμένο πλανήτη ή σημείο, ή έστω ακμή ώστε να τα ενεργοποιήσει. θα πρέπει λοιπόν να εξετάσετε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.:)
strange
02-10-2009, 10:49 AM
Για να προκαλέσει γεγονός ο Πλούτωνας ή ο όποιος πλανήτης απο διέλευση, θα πρέπει να σχηματίσει κάποια όψη με κάποιον γενέθλιο ή προοδευμένο πλανήτη ή σημείο, ή έστω ακμή ώστε να τα ενεργοποιήσει. θα πρέπει λοιπόν να εξετάσετε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.:)
Αν υποθέσουμε ότι σχηματίζει όψη με κάποιον πλανήτη από το 12ο τότε που προκαλεί γεγονότα;; Δηλ. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της διέλευσης ενός πλανήτη από κάποιον οίκο. Να εξελιχθεί το άτομο σε αυτόν τον οίκο, στον απέναντι ή εκεί που γίνονται οι όψεις;:weird:
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση....:love:
Fotini Christodoulou
02-10-2009, 11:10 AM
Αν υποθέσουμε ότι σχηματίζει όψη με κάποιον πλανήτη από το 12ο τότε που προκαλεί γεγονότα;; Δηλ. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της διέλευσης ενός πλανήτη από κάποιον οίκο. Να εξελιχθεί το άτομο σε αυτόν τον οίκο, στον απέναντι ή εκεί που γίνονται οι όψεις;:weird:
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση....:love:
Καταρχάς, εξετάζουμε την φύση των πλανητών, τα ζώδια που βρίσκονται και σε ποιούς οίκους βρίσκονται. Την φύση της όψης που σχηματίζουν. Έπειτα τους οίκους που κυβερνούν στον γενέθλιο.Με λίγα λόγια, πέραν της ανάλυσης της κάθε θέσης(8ος-12ος) θα πρέπει να συνθέσουμε αρκετά στοιχεία για να καταλήξουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα για την φύση του γεγονότος πυο θα προκύψει και σε ποιον τομέα της ζωής μας θα εκδηλωθεί.
Οι πλανήτες έχουν τις ενέργειες, οι όψεις λειτουργούν σαν σκανδάλη σε όπλο, απελευθερώνοντας τις ενέργειες τους και αναλόγως με το αν είναι αρμονικές ή έντασης θα έχουμε και σχετικό γεγονός.
Και πάλι βέβαια, τροποποιείται το αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να δημιουργούν όψεις και με άλλους πλανήτες.
Τώρα μιλώντας πιο γενικά, η παραμονή ενός βαρύ πλανήτη ειδικά σε κάποιο ζώδιο και οίκο για καιρό, κατά την άποψη μου θα τραβήξει την προσοχή μας και στο ζωδιακό διπολο και στον οικο που θα βρεθεί αλλά και στον πολικό του οίκο. Επίσης για μένα το θέμα της εξέλιξης δεν σταματάει ποτέ, αν λάβουμε υπόψη μας ότι πέραν των διελεύσεων υπάρχουν και οι πρόοδοι, αλλά και οι συναστρίες κτλ, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχώς ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές ενέργειες, προοπτικές και γεγονότα και μέσα απο αυτά εξελισσόμαστε αν το θελήσουμε. :bigsmile:
Ελπίζω να βοήθησα:bigsmile:
Fotini Christodoulou
03-10-2009, 11:53 AM
Ναι είναι δύσκολο, αν και ίσως-εσύ ξέρεις καλύτερα-να μην είναι και τόσο πρωτόγνωρο για μένα (΄γενέθλια σελήνη σε σύνοδο με γενέθλιο Πλούτωνα,σε διαφορετικούς οίκους και σε διαφορετικά ζώδια).Σε ευχαριστώ.
Μια και έχεις γενέθλια σύνοδο και τετραγωνίζεται απο τον διελ. σημαίνει ότι η γενέθλια όψη ενεργοποιείται. Καταλαβαίνω ότι έτσι κι αλλιώς οι σκληρές όψεις Σελήνης-Πλουτωνα είναι αρκετά δύσκολες για τον κάτοχο της όψης αλλά και για τους γύρω του.
Νομίζω ότι αυτό το διάστημα ,θέματα όπως η κτητικότητα,η ζήλια, η αίσθηση της προσωπικής αξίας(2ος οίκος),το τι έχει αξία για σένα τελικά (όχι μόνο σε υλικό επίπεδο), το να παραδεχτείς ότι έχεις αδυναμίες όπως και οι άλλοι, να δεχτείς ή να προσαρμοστείς σε αλλαγές(εσωτερικές και εξωτερικές)-που παραδοσιακά στην όψη αυτή δεν αρέσουν καθόλουυυ:laugh:- και πολλά άλλα παρόμοια θέματα που σχετίζονται με το συναίσθημα και την εξουσία-αλλαγές, λογικά θα τραβήξουν την προσοχή σου.
Για να αλαφρύνουμε το κλίμα της όψης -αλλά και να μεταφέρω ακριβώς το πως την καταλαβαίνω εγώ- θα χρησιμοποιήσω και πάλι τον ...Highlander, ο οποίος μεν έμενε όλο όρθιος στο τέλος:laugh: αλλά και μόνος του;) άρα μάλλον θέλει λιγάκι προσοχή κατα την γνώμη μου να μην ...αποκεφαλίσεις τους πάντες:laugh::laugh:
Απο την άλλη μέσα απο όλες τις καταστάσεις που κάποιος μπορεί να βιώνει (ηθελημένα ή όχι), καταφέρνει να ανακαλύψει καινούργιες δυνάμεις και αποθέματα μέσα του και να αποκτήσει έτσι νέες προοπτικές που πριν δεν μπορούσε καν να φανταστεί. :bigsmile:
vaval
04-10-2009, 02:07 PM
Roadrunner, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά.Ναι έχεις δίκιο σε όλα,αυτού του είδους τα θέματα πάντα με απασχολούσαν και με βασάνιζαν,κι εξακολουθούν τώρα πλέον κάτω από ένα άλλο πρίσμα.Ό,τι έχει να κάνει με αυτά που νιώθω, με αυτά που νιώθουν οι άλλοι πάντα περνούσαν από κόσκινο, η ανάλυση, της ανάλυσης, την ανάλυση, ωωωωω ανάλυση!!!!:bigsmile::bigsmile::nuts:Και η μοναξιά, ας μην την κλίνω τώρα και αυτή!:toung,από παιδί προσπαθούσα να την αναλύσω, η αίσθηση οτί δεν ανήκεις πουθενά,οδυνηρή αλλά παράλληλα απελευθερωτική, συμβάλλει στην προσπάθεια να είναι κανείς αντικειμενικός ή τουλάχιστον να προσπαθεί να έιναι.'Ολες οι δυσκολίες άλλωστε, εάν εμείς προσπαθήσουμε να τις διαχειριστούμε δημιουργικά και δε μείνουμε στον πόνο για τον πόνο-:cry:ΟΙΜΕ!!:cry:!-όντως μας οδηγούν σε νέα μονοπάτια.Καλή μου roadrunner σου "έκρυψα":embarrest τη σύνοδο του Κρόνου (διελαύνων είναι αυτός) με τη γενέθλια σελήνη μου!!Και ναι είμαι ακόμα ζωντανή:bigsmile:Θα ζήσουμε μέχρι να πεθάνουμε:bigsmile::bigsmile:Σε ευχαριστώ
ΥΓ.Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος πάλι:unsure:
Κοραλλία Μόζορα
05-10-2009, 11:53 AM
Roadrunner, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά.Ναι έχεις δίκιο σε όλα,αυτού του είδους τα θέματα πάντα με απασχολούσαν και με βασάνιζαν,κι εξακολουθούν τώρα πλέον κάτω από ένα άλλο πρίσμα.Ό,τι έχει να κάνει με αυτά που νιώθω, με αυτά που νιώθουν οι άλλοι πάντα περνούσαν από κόσκινο, η ανάλυση, της ανάλυσης, την ανάλυση, ωωωωω ανάλυση!!!!:bigsmile::bigsmile::nuts:Και η μοναξιά, ας μην την κλίνω τώρα και αυτή!:toung,από παιδί προσπαθούσα να την αναλύσω, η αίσθηση οτί δεν ανήκεις πουθενά,οδυνηρή αλλά παράλληλα απελευθερωτική, συμβάλλει στην προσπάθεια να είναι κανείς αντικειμενικός ή τουλάχιστον να προσπαθεί να έιναι.'Ολες οι δυσκολίες άλλωστε, εάν εμείς προσπαθήσουμε να τις διαχειριστούμε δημιουργικά και δε μείνουμε στον πόνο για τον πόνο-:cry:ΟΙΜΕ!!:cry:!-όντως μας οδηγούν σε νέα μονοπάτια.Καλή μου roadrunner σου "έκρυψα":embarrest τη σύνοδο του Κρόνου (διελαύνων είναι αυτός) με τη γενέθλια σελήνη μου!!Και ναι είμαι ακόμα ζωντανή:bigsmile:Θα ζήσουμε μέχρι να πεθάνουμε:bigsmile::bigsmile:Σε ευχαριστώ
ΥΓ.Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος πάλι:unsure:
Αγαπητή vaval,
το πιο δύσκολο, με τις δυσαρμονικές όψεις Σελήνης/Πλούτωνα δεν είναι απλώς η αίσθηση ότι δεν ανήκεις πουθενά αλλά η αίσθηση ότι είσαι στο κενό. Απ΄αυτό πηγάζει η μοναξιά, ο φόβος και πολλά άλλα "συμπτώματα" αυτής της όψης.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι συνθήκες της παιδικής ηλικίας δεν επέτρεψαν στο άτομο να δημιουργήσει τους ισχυρούς και άρρηκτους συναισθηματικούς δεσμούς που θα του δώσουν την αίσθηση της ασφάλειας και του "ανήκω κάπου". Μεγαλώνει λοιπόν μ΄αυτή την ψυχική "ανικανότητα" να βρει και να βιώνει στο περιβάλλον γύρω του αυτούς τους ψυχικούς δεσμούς. Απλώς δεν έμαθε πώς να το κάνει.
Το στοίχημα που έχεις τώρα να αντιμετωπίσεις με τον τράνζιτ Κρόνο και Πλούτωνα είναι είτε να βιώσεις ακόμα περισσότερο αυτό το κενό με αποτελέσμα να αποκοπείς ακόμα περισσότερο είτε να αντιληφθείς από πού πηγάζει αυτή η δυσκολία σου και να δημιουργήσεις νέους πιο σημαντικούς και πιο ουσιαστικούς ψυχικούς δεσμούς. Κι αυτό είναι που πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις, πιστεύοντας περισσότερο στον εαυτό σου.
vaval
05-10-2009, 04:56 PM
Αγαπητή vaval,
το πιο δύσκολο, με τις δυσαρμονικές όψεις Σελήνης/Πλούτωνα δεν είναι απλώς η αίσθηση ότι δεν ανήκεις πουθενά αλλά η αίσθηση ότι είσαι στο κενό. Απ΄αυτό πηγάζει η μοναξιά, ο φόβος και πολλά άλλα "συμπτώματα" αυτής της όψης.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι συνθήκες της παιδικής ηλικίας δεν επέτρεψαν στο άτομο να δημιουργήσει τους ισχυρούς και άρρηκτους συναισθηματικούς δεσμούς που θα του δώσουν την αίσθηση της ασφάλειας και του "ανήκω κάπου". Μεγαλώνει λοιπόν μ΄αυτή την ψυχική "ανικανότητα" να βρει και να βιώνει στο περιβάλλον γύρω του αυτούς τους ψυχικούς δεσμούς. Απλώς δεν έμαθε πώς να το κάνει.
Το στοίχημα που έχεις τώρα να αντιμετωπίσεις με τον τράνζιτ Κρόνο και Πλούτωνα είναι είτε να βιώσεις ακόμα περισσότερο αυτό το κενό με αποτελέσμα να αποκοπείς ακόμα περισσότερο είτε να αντιληφθείς από πού πηγάζει αυτή η δυσκολία σου και να δημιουργήσεις νέους πιο σημαντικούς και πιο ουσιαστικούς ψυχικούς δεσμούς. Κι αυτό είναι που πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις, πιστεύοντας περισσότερο στον εαυτό σου.
Αγαπητή κυρία Μόζορα, σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.
Η αίσθηση οτί δεν "ανήκεις πουθένα" για κάποιους από εμάς μπορεί να μην συνάδει με τη λέξη "απλώς" και ίσως και να ισοδυναμεί με την "αίσθηση οτί είσαι στο κενό".
Όσον αφορά σε συναισθήματα όπως ο φόβος και η μοναξιά καθώς και σε άλλα "συμπτώματα",
θεωρώ ότι-πέρα από όψεις-δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τα έχει βιώσει, δεν τα βιώνει και δε θα τα βιώνει.Είναι αναπόφευκτο,από τη στιγμή που είσαι άνθρωπος.Σε αυτό δε νιώθω καθόλου διαφορετική, ίσα ίσα.
Σχετικά με τους συναισθηματικούς και άρρηκτους δεσμούς, θεωρώ παρακινδυνευμένο να βγάζουμε συμπεράσματα από κάποιες αστρολογικές όψεις,που εκφράζουν τάσεις, για τις ψυχικές ή μη ικανότητες ή ανικανότητες οποιουδήποτε, καθώς δε λαμβάνουμε καθόλου υπ'όψιν μας τον τρόπο που ο οποιοσδήποτε έχει διαχειριστεί τις δυσκολίες του.
Σας ευχαριστώ, για μια ακόμα φορά που ασχοληθήκατε και πραγματικά θα προσπαθήσω να κερδίσω το στοίχημα.
Κοραλλία Μόζορα
05-10-2009, 06:00 PM
Αγαπητή κυρία Μόζορα, σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.
Η αίσθηση οτί δεν "ανήκεις πουθένα" για κάποιους από εμάς μπορεί να μην συνάδει με τη λέξη "απλώς" και ίσως και να ισοδυναμεί με την "αίσθηση οτί είσαι στο κενό".
Όσον αφορά σε συναισθήματα όπως ο φόβος και η μοναξιά καθώς και σε άλλα "συμπτώματα",
θεωρώ ότι-πέρα από όψεις-δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τα έχει βιώσει, δεν τα βιώνει και δε θα τα βιώνει.Είναι αναπόφευκτο,από τη στιγμή που είσαι άνθρωπος.Σε αυτό δε νιώθω καθόλου διαφορετική, ίσα ίσα.
Σχετικά με τους συναισθηματικούς και άρρηκτους δεσμούς, θεωρώ παρακινδυνευμένο να βγάζουμε συμπεράσματα από κάποιες αστρολογικές όψεις,που εκφράζουν τάσεις, για τις ψυχικές ή μη ικανότητες ή ανικανότητες οποιουδήποτε, καθώς δε λαμβάνουμε καθόλου υπ'όψιν μας τον τρόπο που ο οποιοσδήποτε έχει διαχειριστεί τις δυσκολίες του.
Σας ευχαριστώ, για μια ακόμα φορά που ασχοληθήκατε και πραγματικά θα προσπαθήσω να κερδίσω το στοίχημα.
Αγαπητή vaval,
έχω κι εγώ δυσαρμονική όψη Σελήνης/Πλούτωνα γι΄αυτό δεν θεωρώ παρακινδυνευμένο να μιλήσω γι΄αυτό. Αυτό το τετράγωνο υπήρξε η μεγαλύτερη δυσκολία στην ζωή μου και σε κάποιο βαθμό υπάρχει ακόμα. Μπόρεσα να κάνω ένα θετικό σημαντικό βήμα όταν ο τράνζιτ Πλούτωνας ενεργοποίησε το τετράγωνο αυτό. Γι΄αυτό σου έγραψα αυτά που σου έγραψα.
Η αίσθηση του να μην ανήκω κάπου βιώνεται κι από άλλους με διαφορετικό τρόπο. Π.χ. ο ¶ρης δεν θέλει να ανήκει πουθενά και είναι ευχαριστημένος έτσι. Ο Ουρανός μπορεί να νιώθει ότι δεν ανήκει πουθενά αλλά το βιώνει πολύ διαφορετικά. Με την δυσαρμονική όψη Σελήνης/Πλούτωνα όμως το δεν ανήκω πουθενά ισοδυναμεί με το να αιωρείται κάποιος στο κενό κι αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο και να το βιώνει και να το χειριστεί. Αυτό εννοούσα με την λέξη "απλώς". Η λέξη "κενό" στην πραγματική ορολογία του Πλούτωνα λέγεται "άβυσσος" κι αυτό βίωσα.
Μπόρεσα να βγω απ΄αυτή την κατάσταση συνειδητοποιώντας και κάνοντας όσα έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου. Κι η αστρολογία με βοήθησε πολύ σ΄αυτή την συνειδητοποίηση. Ουσιαστικά, έδωσα την προσωπική μου "μαρτυρία" για την όψη και τα τράνζιτς που ανέφερες για όποιον θεωρήσει ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμη.
vaval
05-10-2009, 06:33 PM
Αγαπητή κυρία Μόζορα,
ένας λόγος που ασχολούμαι?-εννοώ προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα όσον αφορά στην αστρολογία -είναι ακριβώς αυτός.Να καταλάβω τον εαυτό μου(ξέρω οτί αυτό το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ) και παράλληλα και τους άλλους ανθρώπους.Στην προσπάθειά μου αυτή, μπορεί (λόγω και σελήνης στην Παρθένο) να θέτω κάποια πράγματα υπό αμφισβήτηση για να μπορέσω να τα αναλύσω και να τα επεξεργαστώ καλύτερα.Να τα εξετάσω από όλες τις μεριές.Κάποιες φορές ίσως και να με παρεξηγούν.Χαίρομαι που εσείς δεν το κάνατε.
Παρ'ολα αυτά σκέφτομαι οτί μέσα από τις δύσκολες όψεις μπόρούν να βγουν και διαμάντια.
Π.χ-.σαφώς δε σας γνωρίζω για να μπορώ να εκφέρω άποψη για σας-,όμως μέσα από αυτές τις δυσκολίες γίνατε
ο άνθρωπος που είστε σήμερα.Και ίσως αν δεν τις είχατε να μην είχατε ασχοληθεί καν με την αστρολογία, ούτε με μένα ούτε με κανέναν.Ο "πόνος"αν τον χρησιμοποιήσουμε σωστά είναι πλούτος.
ΥΓ.Βγήκα πάλι εκτός θέματος?:embarrest
WHITE.HORSE
06-10-2009, 04:29 PM
περί διελεύσεων ..... συνέχεια ...
η διελαύνουσα Αφροδίτη όταν πλησιάζει την γεννέθλιά μας ..
...μας φέρνει αλλαγές στα αισθηματικά μας ? :bigsmile:
ή μάλλον πως επηρεάζει αυτόν τον τομέα ??:unsure: όταν σε λίγο μας συμβεί ?
ευχαριστώ πολύ
κρασακι
07-10-2010, 03:06 AM
Λοιπόν...
Η όψη αυτή μάλλον θα αφορά και πολλούς πολλούς άλλους..
Έχω ακριβέσταστη επιστροφή Κρόνου κατακέφαλα η οποία κάνει μια σύνοδο με τον γενέθλιο Δία μου.
Όπως φυσικά καταλάβαμε, ανήκω στη γενιά συνόδου Κρόνου - Δία στο γενέθλιο, η οποία και ενεργοποιείται τώρα!
Η διέλευση κρόνου απο τον Δία τι μπορεί να μας φέρει? Είναι στον 2ο και οι δυο στο γενέθλιο. Όψεις με άλλους πλανήτες δεν κάνουν εκτός απο ένα εξάγωνο με Β.Δ. και ο κρόνος στον γενέθλιο κυβερνά τον 5ο μου.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με θέματα 2ου αποκτήματα δικά μας, ασφάλεια, οικονομικά. Στα οικονομικά υπάρχει μικρή πίεση αλλά και σε ποιον δεν υπάρχει εδώ που τα λέμε βέβαια..
Όταν ο κρόνος απο διέλευση πιάνει τον Δία, το νιώθω σαν να φέρνει μια αναθεώρηση σε κινήσεις και προτεραιότητες στη ζωή. Σαν παράλληλα να υπάρχει ενθουσιασμός και απο την άλλη μια συγκράτηση..σαν να μου λέει: για ξαναδες το καλύτερα, οργάνωσε το και ψάξτο καλύτερα..μη βιάζεσαι..απο τη μια νιώθω ότι με καθυστερεί απο την άλλη ότι δεν είναι κακό αυτό, ώστε να κάνω πιο σίγουρες και ασφαλείς και καθαρές επιλογές βλέποντας σοβαρά τα θέλω μου..
Δεν ξέρω αν αυτά επέρχονται απο την επιστροφή ή και απο τη σύνοδο αυτή..
Νιώθω σαν να πρέπει να βρω μια ισορροπία..
Επίσης μια καθυστέρηση σε αρκετά, αλλά δεν με πτοεί τόσο αυτό..είμαι μέσα στην αισιοδοξία τις περισσότερες έστω μέρες! (είναι εκ γενετής αυτό βέβαια..) κάποιες άλλες πάλι πέφτουμε, αλλά τώρα την αισιοδοξία τη νιώθω διαφορετικά, όχι λόγω ''ονειροβασίας'' αλλά καθαρά ρεαλιστικά, ότι σιγά μη σκάσουμε όλα γίνονται με προσπάθεια.. ίσως υποβοηθά και η επιστροφή δία στον άρη μου και ήλιο λαου λαου..και ο ουρανός καταφθάνει..
Σαν να θέλω να αλλάξω πράγματα αλλά προσεχτικά αυτή τη φορά..
Κάποια βοηθητική και κατατοπιστική απάντηση? ελεήστε..:toung::love:
Bonne nuit..
Μητσάκος
07-10-2010, 06:15 AM
Λοιπόν...
Η όψη αυτή μάλλον θα αφορά και πολλούς πολλούς άλλους..
Έχω ακριβέσταστη επιστροφή Κρόνου κατακέφαλα η οποία κάνει μια σύνοδο με τον γενέθλιο Δία μου.
Όπως φυσικά καταλάβαμε, ανήκω στη γενιά συνόδου Κρόνου - Δία στο γενέθλιο, η οποία και ενεργοποιείται τώρα!
Η διέλευση κρόνου απο τον Δία τι μπορεί να μας φέρει? Είναι στον 2ο και οι δυο στο γενέθλιο. Όψεις με άλλους πλανήτες δεν κάνουν εκτός απο ένα εξάγωνο με Β.Δ. και ο κρόνος στον γενέθλιο κυβερνά τον 5ο μου.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με θέματα 2ου αποκτήματα δικά μας, ασφάλεια, οικονομικά. Στα οικονομικά υπάρχει μικρή πίεση αλλά και σε ποιον δεν υπάρχει εδώ που τα λέμε βέβαια..
Όταν ο κρόνος απο διέλευση πιάνει τον Δία, το νιώθω σαν να φέρνει μια αναθεώρηση σε κινήσεις και προτεραιότητες στη ζωή. Σαν παράλληλα να υπάρχει ενθουσιασμός και απο την άλλη μια συγκράτηση..σαν να μου λέει: για ξαναδες το καλύτερα, οργάνωσε το και ψάξτο καλύτερα..μη βιάζεσαι..απο τη μια νιώθω ότι με καθυστερεί απο την άλλη ότι δεν είναι κακό αυτό, ώστε να κάνω πιο σίγουρες και ασφαλείς και καθαρές επιλογές βλέποντας σοβαρά τα θέλω μου..
Δεν ξέρω αν αυτά επέρχονται απο την επιστροφή ή και απο τη σύνοδο αυτή..
Νιώθω σαν να πρέπει να βρω μια ισορροπία..
Επίσης μια καθυστέρηση σε αρκετά, αλλά δεν με πτοεί τόσο αυτό..είμαι μέσα στην αισιοδοξία τις περισσότερες έστω μέρες! (είναι εκ γενετής αυτό βέβαια..) κάποιες άλλες πάλι πέφτουμε, αλλά τώρα την αισιοδοξία τη νιώθω διαφορετικά, όχι λόγω ''ονειροβασίας'' αλλά καθαρά ρεαλιστικά, ότι σιγά μη σκάσουμε όλα γίνονται με προσπάθεια.. ίσως υποβοηθά και η επιστροφή δία στον άρη μου και ήλιο λαου λαου..και ο ουρανός καταφθάνει..
Σαν να θέλω να αλλάξω πράγματα αλλά προσεχτικά αυτή τη φορά..
Κάποια βοηθητική και κατατοπιστική απάντηση? ελεήστε..:toung::love:
Bonne nuit..
1ον Η σύνοδος Κρόνου/Δία που έχεις κάνει τρίγωνο με τη Σελήνη σου (με απόκλιση 7 μοίρες)
2ον Η "επιστροφή" Δία στον ¶ρη τι είναι; Μήπως εννοείς σύνοδο του διελ. Δία με τον γεν. ¶ρη; Εκεί έχεις και ένα τετραγωνάκι με Ποσειδώνα...
3ον Ο προοδευμένος ωροσκόπος σου μήπως αλλάζει ζώδιο και πιάνει αυτό το τετραγωνάκι; Μήπως το πιάνει και η προοδευμένη Σελήνη σου;
bonjour :bigsmile:
κρασακι
07-10-2010, 03:06 PM
1ον Η σύνοδος Κρόνου/Δία που έχεις κάνει τρίγωνο με τη Σελήνη σου (με απόκλιση 7 μοίρες)
2ον Η "επιστροφή" Δία στον ¶ρη τι είναι; Μήπως εννοείς σύνοδο του διελ. Δία με τον γεν. ¶ρη; Εκεί έχεις και ένα τετραγωνάκι με Ποσειδώνα...
3ον Ο προοδευμένος ωροσκόπος σου μήπως αλλάζει ζώδιο και πιάνει αυτό το τετραγωνάκι; Μήπως το πιάνει και η προοδευμένη Σελήνη σου;
bonjour :bigsmile:
Γεια σου Δημήτρη!:bigsmile:
πάλι με χρόνους με καιρούς..
1ον. Όταν είπα δεν κάνουν άλλες όψεις Κρόνος/Δίας εννοούσα στο γενέθλιο και όχι απο διέλευση. Η διέλευση θα με πιάσει πιο μετά με ακρίβεια.. τώρα που το επεσήμανες είναι καλό σημάδι..ίσως κάτι μας φέρει..
2ον. Επιστροφή Δία στον άρη εννοώ φυσικά αυτό που λες, τι άλλο άλλωστε?? πολύ καλά το θυμάσαι το τετραγωνάκι με ποσειδώνα! ναι αλλά αυτό τι σχέση έχει? θέλεις να πεις ενεργοποιείται?
3ον. Ο προοδευμένος ωροσκόπος μου παίζει απο τελευταίες μοίρες παρθένου με πρώτες μοίρες ζυγού..γνωρίζεις άλλωστε ότι δίνω ένα μικρό χρονικό εύρος στην ώρα γεννησής μου. να δω πότε θα το λύσω..
αλλά ωραία ας πούμε ότι είναι στις τελευταίες μοίρες παρθένου και κάνει αντίθεση με γενέθλιο άρη..πάλι ενεργοποιεί το τετράγωνο? Αν όμως είναι στις πρώτες πρώτες του ζυγού δεν έχουμε κάτι (μόνο τον κρόνο στο κατόπι). Η προοδευμένη σελήνη μου είναι στις 18 του καρκίνου, άρα δύσκολο να πιάνει το τετράγωνο.
Με βάζεις σε άλλα μονοπάτια με όλα αυτά τώρα όμως.. δεν ξέρω αν θέλω να ενεργοποιηθεί αυτό το τετράγωνο ξανά και ξανά...:cry: αλήθεια πότε δεν ενεργοποιείται?? αν το πάρουμε έτσι μου το ενεργοποιεί και ο ουρανός που συνοδεύει τον άρη μου τώρα ταυτόχρονα??
όπως και να χει η ερμηνεία διέλευσης κρόνου απο δία μου έχει να κάνει με όσα είπα στο προηγούμενο μήνυμα ή πρέπει να λάβω υποψιν και άλλες όψεις??
Mercii για βοήθεια! Αναμένω νεότερα αν γίνεται!
Bon appetit!!:bigsmile:
gold soul
08-10-2010, 05:42 AM
Γεια σου κρασάκι, επειδή τυχαίνει να έχω και γω αυτή τη σύνοδο, στον 9ο όμως, και είχα και γω την επιστροφή αυτή την περίοδο, όπου μάλιστα πέρασε από τη σύνοδο 2 φορές, λόγω της αναδρομής του, νομίζω πως είναι πολύ σχετικό το τι θα φέρει και εξαρτάται άμεσα (πέρα από τις όψεις που κάνει η σύνοδος) από το σημείο που βρίσκεσαι στη ζωή σου και τις επιλογές που είχες κάνει μέχρι τώρα.
Εγώ έχω τελείως διαφορετικές εμπειρίες από αυτές τις 2 φορές, την πρώτη φορά που μπήκε στο Ζυγό και έπιασε το Δία πριν ακόμα πιάσει τον Κρόνο, με απλά λόγια να σου πω πως ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε τόσο στραβά και ακόμα περισσότερο, αφού σκεφτόμουν πως δεν γίνεται να το ζω αυτό, πως κάποιος μου κάνει πλάκα.. τραγελαφικά γεγονότα.. Μετά την αναδρομή του και μέχρι να ξαναγυρίσει στο Ζυγό, είχαν αλλάξει τα πάντα μα τα πάντα στη ζωή μου και το δεύτερο πέρασμα ήταν σχετικά πιο ανώδυνο, με αρκετούς προβληματισμούς, περιορισμούς και όλα τα σχετικά αλλά καμία σχέση με τον πανικό της πρώτης διέλευσης. Μπορώ να πω πως η 2η διέλευση του από τη σύνοδο ήταν μέχρι και απολαυστική.. Δλδ η διαφορά σε αυτές τις δύο φορές, πιστεύω πως ήταν καθαρά στις επιλογές που είχα κάνει μέχρι τότε, σε όλα αυτά που έπρεπε να αλλάξουν και στις διορθωτικές κινήσεις που έκανα από εκεί και πέρα.
Να σου πω εν συντομία ένα περιστατικό που μου φαίνεται πολύ αστείο (τώρα που πέρασε και πήρα κάποια απόσταση) και νομίζω πως με μια μεταφορική έννοια είναι ενδεικτικό αυτής της διέλευσης. Την πρώτη φορά που ο Κρόνος ήταν σε σύνοδο με το Δία μου (και ήθελε 3 μοίρες ακόμα για να βρεθεί σε σύνοδο και με τον Κρόνο) , έδινα πρώτη φορά για το δίπλωμα οδήγησης. Είχα αποφασίσει να μην πληρώσω για να το πάρω, έτσι για το γαμώτο και ήμουν απόλυτα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο μιας δύσκολης και σκληρής εξέτασης. Παρόλα αυτά δεν είχα καθόλου άγχος και ήμουν πολύ αισιόδοξη και σίγουρη ότι μπορώ. Έρχονται λοιπόν οι εξεταστές και σε ποιον τυχαίνω;;;;;;; Στον διευθυντή του υπουργείου συγκοινωνιών και συγγραφέα του βιβλίου οδήγησης!!!!:nuts: :wacko: :nuts: Πόσο πιθανό ήταν να συμβεί αυτό;;:wacko:
Με πιάνει το πρώτο σοκ όταν έμαθα ποιος είναι.. να μην τα πολυλογώ, ξεκινάει η εξέταση, με απανωτές ερωτήσεις για σήματα, μηχανικά.. τα πάντα όλα!! 3 παρκαρίσματα, 2 οπισθογωνίες, στα οποία μπόρεσα να αντεπεξέλθω μια χαρά αλλά εν τω μεταξύ ο τύπος με είχε κάνει να ακούω κυριολεκτικά τους χτύπους της καρδιάς μου, δλδ μπορεί να τους άκουγε και ο συνοδηγός!!:wacko: Τελειώνει η εξέταση και μου λέει να ασφαλίσω το αυτοκίνητο και να κατέβω.. και γω με μια απίστευτη ανυπομονησία να φύγω και να μη τον ξαναδώ μπροστά μου, σβήνω τη μηχανή και ανοίγω την πόρτα... Και τότε ο κύριος Κρόνιος μου λέει με ένα ειρωνικό γελάκι: "Ξεχάσατε το χειρόφρενο κυρία μου, θα μπορούσατε να προκαλέσετε κάποιο ατύχημα.. ελάτε την επόμενη φορά με λιγότερο άγχος!!":nuts:
Αν δεν είναι αυτό το περιστατικό, Κρόνος πάνω στο Δία, τότε τι είναι;!:toung:
Εν κατακλείδι νομίζω πως ο Κρόνος ακυρώνει τελείως το Δία και η όποια αδυναμία θα έρθει στην επιφάνεια για να την αντιμετωπίσεις μέσα από διάφορες δυσκολίες. Δε χωράει ούτε πολύ αισιοδοξία (χωρίς να φτάνουμε στο άλλο άκρο της απαισιοδοξίας), ούτε το "θα δούμε, έχει ο θεός", συνήθως ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει από τις δεύτερες και τρίτες και τέταρτες σκέψεις, χρειάζεται πολύ σοβαρότητα, ρεαλισμός, αναθεώρηση, επαναπροσδιορισμός, σκληρή προσπάθεια, σύνεση και να είσαι σίγουρος για κάτι μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί ώστε να μην επαναπαυτείς και την πατήσεις.
Αλλά μιλάμε και οι δύο για γενέθλια σύνοδο Δία Κρόνου.. αν ήταν μόνος του ο Δίας στο γενέθλιο, λογικά το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την όψη που θα σχημάτιζαν Δίας Κρόνος στο γενέθλιο.
Αυτά από μένα.. :love:
katiakiss
08-10-2010, 10:02 AM
Το ποστ της gold soul μου άρεσε τόσο, που διάβασα και προηγούμενες παραθέσεις. Διάβασα ένα παλαιότερο ποστ αυτού του θέματος «περί διελεύσεων», στο οποίο η αγαπητή μας Κοραλλία αναφέρεται στην λέξη «κενό», αποδίδοντάς το στον Πλούτωνα. Ε, λοιπόν δεν έχω διαβάσει πιο ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα εύστοχη απόδοση αυτού του συναισθήματος που προκαλεί ο Πλούτωνας σε επαφή με την Σελήνη.
Λέω «κενό» και χορταίνει το πνεύμα μου ακρίβεια! Έχοντας την Σελήνη μου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, έχω δώσει κατά καιρούς διάφορες γλαφυρές περιγραφές της αίσθησης, αλλά αυτό το «κενό» στο οποίο νιώθεις ότι βρίσκεσαι, ήταν το κάτι άλλο! Η ανασφαλής Σελήνη, ενδεδυμένη το «κενό».
Πράγματι ο Πλούτωνας «μονώνει» συναισθηματικά την Σελήνη -από και προς- ενώ ταυτόχρονα εγκλωβίζει τα όσα νιώθει, σε έναν μακρύ κατάλογο συναισθημάτων, εσωτερικής κατανάλωσης και καύσης.
Αυτή η δύσκολη σύνοδος, εμένα βρίσκεται στον 6ο(ζυγός) και σχεδόν πάνω στην ακμή του 7ου. Ο μεν Πλούτωνας κυβ.8ου η δε Σελήνη 4ου.(αν όλο αυτό δεν έκανε ένα ακριβείας εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, δεν ξέρω αν θα γλύτωνα τα χάπια!) Καταλαβαίνετε σε τι ανάλυση υπόκειται το παραμικρό συναίσθημα που γεννιέται μέσα μου. Κάποτε είπα ότι είναι σαν να νιώθω τα συναισθήματα με ενισχυτή!
¶σχετα με το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, έφτασα να καταλάβω ότι ο περίγυρός του, ούτε καν το υποπτεύεται!
Ως παιδί, μπορούσα να κλαίω για ένα σαλιγκάρι που κάποιος το πάτησε μετά την βροχή και ως ενήλικη (υποτίθεται) μπορεί να κουβαλάω την εικόνα ενός μετανάστη που μου καθάρισε το παρμπρίζ, όλη την υπόλοιπη μέρα, αναλύοντας κάθε βλέμμα… κάθε σύσπαση των μυών του προσώπου του… τον τρόπο που άπλωσε το χέρι του… τον τρόπο που έστρεψε το σώμα του… Σκέψεις που ποτέ δεν λέω ή αν πω θα είναι απλές αναφορές και μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Σαν να μη μου φτάνει η αυτοανάλυση, επιδίδομαι και σε εξαντλητικές αναλύσεις των άλλων. Οι φίλοι με κοιτάζουν στραβά με μια μόνιμη φράση στην άκρη της γλώσσας: «Σταμάτα τις αναλύσεις! Γιατί το κάνεις αυτό;»
Λοιπόν, τώρα που ο τράνζιτ Κρόνος έφτασε να κάνει σύνοδο με αυτή την σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα που είναι καθοριστικής σημασίας στον χάρτη μου (την τετραγωνίζει και ο γενέθλιος ¶ρης-κυβ.ωροσκόπου-, από την θέση συνόδου του με το ζενίθ στον Αιγόκερω), τώρα είναι που όλα αρχίζουν μέσα μου να ξεκαθαρίζουν και να βγαίνουν στην επιφάνια τα απωθημένα, πληγωμένα αισθήματα, καταδεικνύοντας επίμονα αυτή την αίσθηση του «κενού».
Παγωμένο «κενό» για την ακρίβεια.
Νομίζω ότι αυτό που αχνοφαίνεται με την παρουσία του Κρόνου, είναι η διαπίστωση ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσα να κρατήσω αποστάσεις από την ευθύνη και την αγωνία-φοβία του τι νιώθουν οι άλλοι για μένα, τι σκέφτονται, τι αισθάνονται (σελήνη). Η εκ του φόβου πηγάζουσα ανάγκη να έχω υπό έλεγχο (Πλούτωνας) τον ψυχισμό των άλλων. Ο Κρόνος, μέσα από δραματικά επίπονες καταστάσεις, φέρνει το αναγκαστικό τέλος της ενοχής.
Η όψη Σελήνης(4ος) –Πλούτωνα(8ος) έχουν να κάνουν με την παιδική ηλικία, κατά την οποία οι τραυματικές εμπειρίες προκαλούν αγωνία, φόβο και φυσικά την αίσθηση ότι «βρίσκεσαι στο κενό» όπως υπέροχα διατύπωσε η Κοραλλία! Δεν «ανήκεις» . Όπως είναι γνωστό, το παιδί δεν αντιλαμβάνεται τις αιτίες συμπεριφορών του περιβάλλοντός του και ενοχοποιείται. Αυτή η ψυχική καταγραφή είναι τόσο βαθιά (8ος) και τόσο φορτική για την ευαίσθητη Σελήνη (ψυχή). Μια τέτοια όψη σε ένα χάρτη, είναι σαν μια συναισθηματική πληγή και περιγράφει κάποια καθήλωση σε σκληρή περίοδο των παιδικών χρόνων, που μας ακολουθεί διαμορφώνοντας συμπεριφορές για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Μια δύσκολη όψη προς μια τέτοια σύνοδο, ξυπνά απωθημένους θυμούς… Πληγές… Πικρίες… Αναδύονται στην επιφάνεια και ζητούν κάθαρση.
Το καλό με την σχέση Σελήνης –Πλούτωνα, είναι ότι το άτομο βρίσκεται πάντα σε επαφή με την ψυχική ζωή του και ενήμερο για τις παραμικρές δονήσεις αλλαγών (όταν πρόκειται να βρέξει, εκείνοι που πάσχουν από αρθριτικά, το καταλαβαίνουν πρώτοι).
Έτσι, ανάλογα με την ωριμότητα και την εμβρίθεια του κάθε ανθρώπου που δέχεται την όψη της διέλευσης, μια «σκληρή» όψη Κρόνου είναι η ευλογημένη στιγμή της ανάδυσης στην επιφάνια. Της αντιμετώπισης. Με κάθε κόστος!
Δεν είναι τυχαίο που ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, όντας Παρθένος (ανάλυση) και έχοντας ο ίδιος έναν έντονο Πλούτωνα σε στενή σχέση με τα φώτα του, έγραψε χαρακτηριστικά:
«….Πως θες να γίνουμε ένα, αν όλα τα κρυμμένα
δεν τα φωτίσουμε;
Πως θες να γίνουμε ένα, αν τα φανερωμένα
δεν τʼ αφανίσουμε;
Όλα στο φως ριγμένα κι όλα πυρπολημένα
να τα γνωρίσουμε.
…………………………………………
Όποιος μπορεί, όποιος βαστά
την αλήθεια του γυρεύει.
Κι όταν την βρει, την παρατά
και στο φως μεταναστεύει!»
κρασακι
08-10-2010, 02:30 PM
Γεια σου κρασάκι, επειδή τυχαίνει να έχω και γω αυτή τη σύνοδο, στον 9ο όμως, και είχα και γω την επιστροφή αυτή την περίοδο, όπου μάλιστα πέρασε από τη σύνοδο 2 φορές, λόγω της αναδρομής του, νομίζω πως είναι πολύ σχετικό το τι θα φέρει και εξαρτάται άμεσα (πέρα από τις όψεις που κάνει η σύνοδος) από το σημείο που βρίσκεσαι στη ζωή σου και τις επιλογές που είχες κάνει μέχρι τώρα.
.................................................. ....................................
Αλλά μιλάμε και οι δύο για γενέθλια σύνοδο Δία Κρόνου.. αν ήταν μόνος του ο Δίας στο γενέθλιο, λογικά το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την όψη που θα σχημάτιζαν Δίας Κρόνος στο γενέθλιο.
Αυτά από μένα.. :love:
Γεια σου Χρύσα και σε ευχαριστώ για την απάντηση-εμπειρία σου!:bigsmile:
Καλά περιττό να σου πω ότι γέλασα με το περιστατικό που σου έτυχε, αλλά και για έναν άλλο λόγο.. γιατί αυτές τις μέρες κάνω μαθήματα οδήγησης και ως το τέλος του μήνα θα δώσω.. ου λαλα:toung: γέλασα και με τη σύμπτωση απλά! Καλά και εγώ τα ίδια μυαλά κουβαλάω να μην πληρώσω..όχι λέω θα τα καταφέρω.. μέχρι να ρθει εκείνη η μέρα δεν θα πω κάτι άλλο..Σου εύχομαι να το πάρεις την επόμενη και να μην πάει κάτι στραβά!!!
Όλα αυτά που λες ότι ένιωσες στο δεύτερο πέρασμα τα νιώθω τώρα, μιας και στην περίπτωση μου όλα τα ξεκαθαρίσματα γίνανε μέχρι το καλοκαίρι και ''πλήρωσα'' μέσα στη 2ετία λάθη του παρελθόντος και ότι δεν ήταν να μείνει και να γίνει δεν..τώρα απλά ζυγίζω τα θέλω μου και κάνω αυτές τις δεύτερες, τρίτες και τέταρτες σκέψεις που λες.. είναι σαν την παροιμία που λέει <<πέρσι περπατάγαμε και φέτος μπουσουλάμε>>..την καθυστέρηση τη νιώθω και μάλλον είναι λόγω Κρόνου, αλλά όλα θέλουν τη σωστή στιγμή και πιστεύω ότι τη νιώθεις όταν είναι για να κάνεις τις σωστές κινήσεις.
Δεν ξέρω αν ο Κρόνος ισοπεδώνει τον Δία.. Μπορεί να τον ισοπεδώσει τελείως? Αναφέρομαι κυρίως για τη σύνοδο..αλλά στη δική μας περίπτωση ίσως με έναν Κρόνο σε έξαρση.
Καμία άλλη άποψη έχουμε η μπαα?
όσο για σένα φίλτατε Fatal Πολ''ί''τικε αναλυτή πετάς μια μπουκίτσα και μας αφήνεις με την πείνα.:toung:
Mercii kai πάλι gold soul!
katiakiss
08-10-2010, 10:41 PM
Δεν ξέρω αν ο Κρόνος ισοπεδώνει τον Δία.. Μπορεί να τον ισοπεδώσει τελείως? Αναφέρομαι κυρίως για τη σύνοδο..αλλά στη δική μας περίπτωση ίσως με έναν Κρόνο σε έξαρση.
Δεν παρακολούθησα τις πληροφορίες των όψεων-θέσεων στον χάρτη σου για τον Δία, αλλά αυτό που έχω να σου καταθέσω, είναι ότι για τις όψεις συνόδου η ερμηνεία εξαρτάται από τις γενέθλιες όψεις που κάνει ο γενέθλιος πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη. Αν ο Δίας σου κάνει καλές όψεις, τότε ο Κρόνος θα έρθει να εδραιώσει καταστάσεις. Αν οι όψεις είναι ευνοϊκές και ταυτόχρονα κάποιες άλλες δύσκολες, τότε θα συμβούν και τα δύο. Κάτι θα εδραιωθεί, κάτι θα δοκιμαστεί.
Ο συγκεκριμένος πλανήτης (Δίας) είναι λίγο ιδιόμορφος στην ερμηνεία του. Πολλές φορές ευθύνεται για την υπεραισιοδοξία και την επιπολαιότητα που μας οδηγεί σε τραγικά λάθη. Αν από γενέθλια όψη τον έχουμε σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, τότε τα λάθη είναι τέτοιας φύσης και πιθανότατα ο Κρόνος, με το μάζεμα και τον περιορισμό, να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό!
Για δες το κι από αυτή την οπτική γωνία… :cheesy:
Κοραλλία Μόζορα
09-10-2010, 12:25 PM
Αγαπητό κρασάκι,
έχω την εντύπωση ότι ο Δίας δεν ισοπεδώνεται από κανένα, ούτε καν από τον Πλούτωνα. Το πολύ πολύ το συνθετικό "υπέρ", όπως υπεραισιόδοξος, να φύγει και να μείνει το δεύτερο συνθετικό. Και ας μην μείνουμε μόνο στις διαφορές αυτών των δυο πλανητών γιατί έχουν και ομοιότητες όπως η δικαιοσύνη, οι ηθικές αξίες κ.λπ. Ο Κρόνος είναι η κορυφή του βουνού και ο Δίας οι ανοικτοί ορίζοντες κι έτσι αν βάλει τους κατάλληλους στόχους το άτομο μπορεί να πετύχει πάρα πολλά.
Η μεγαλύτερη ανάγκη του Δία είναι να βρει μια κοσμοθεωρία που να δίνει νόημα στην ύπαρξη του. Από την άλλη ο Κρόνος, ανάμεσα στα άλλα, καλλιεργεί την σωστή και αντικειμενική κρίση που στον Ζυγό σημαίνει ισορροπία στις έννοιες και τις σχέσεις. Ο Δίας δεν έχει κανένα πρόβλημα μ' αυτό, αντίθετα μπορεί να το κάνει φιλοσοφία ζωής.
Ας δούμε το παράδειγμα που έδωσε η Χρύσα. Η αντικειμενική της κρίση θόλωσε γιατί διαταράχτηκε η ισορροπία. Βάζοντας τον άλλο σε ψηλότερη θέση από την ίδια (Κρόνος, εξουσία) χάθηκε η ισορροπία επειδή ισορροπία στην σχέση σημαίνει ισότητα (Ζυγός). Έτσι ήρθε ο φόβος και η αποτυχία (αρνητική συνέπεια του Κρόνου).
Ένας σημαντικός λόγος που ο Κρόνος έχει έξαρση στον Ζυγό είναι γιατί καταργεί την έννοια της εξουσίας και των διακρίσεων για χάρη της ισορροπίας και της ισότητας.
Μαρια31
09-10-2010, 03:52 PM
καλησπερα..ο κρονος περασε απο τον εβδομο οικο μου και αυτο που προσπαθησε να κανει ειναι να ξεκαθαρισει τισ σχεσεις μου.κυριως τις οικογενειακες εκανα τετραγωνο με αρη και δια που βρισκονται στον τεταρτο οικο..σε λιγο καιρο ομως θα πιασει με αντιθεση τη σεληνη μου στον κριο και τον πρωτο οικο,συνοδο με πλουτωνα στον ζυγο και εβδομο και εξαγωνο με πωσειδωνα(ενατος)και συνοδο με βορειο δεσμο (εβδομο)..με προβληματιζει πολυ η αντιθεση με τη σεληνη μου και η συνοδος με τον πλουτωνα..ποσο θα πρεπει να ανησυχω?η αληθεια ειναι οτι δεν εχω και πολλα κουραγια και για αλλεσ δυσκολιες..
Σαλώμη
09-10-2010, 04:34 PM
Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τι συμβαίνει τώρα που η ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό κάνει διέλευση από τον Β. Δεσμό μου (ανάδρομος) στον Καρκίνο στον 12ο οίκο. Πώς μπορείνα μεταφραστεί αυτή η όψη? Με καρμικα γεγονοτα συναισθηματικής φυσεως ή υποδηλώνει κατι διαφορετικό.
Ευχαριστω πολύ.
κρασακι
09-10-2010, 09:15 PM
Δεν παρακολούθησα τις πληροφορίες των όψεων-θέσεων στον χάρτη σου για τον Δία, αλλά αυτό που έχω να σου καταθέσω, είναι ότι για τις όψεις συνόδου η ερμηνεία εξαρτάται από τις γενέθλιες όψεις που κάνει ο γενέθλιος πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη. Αν ο Δίας σου κάνει καλές όψεις, τότε ο Κρόνος θα έρθει να εδραιώσει καταστάσεις. Αν οι όψεις είναι ευνοϊκές και ταυτόχρονα κάποιες άλλες δύσκολες, τότε θα συμβούν και τα δύο. Κάτι θα εδραιωθεί, κάτι θα δοκιμαστεί.
Ο συγκεκριμένος πλανήτης (Δίας) είναι λίγο ιδιόμορφος στην ερμηνεία του. Πολλές φορές ευθύνεται για την υπεραισιοδοξία και την επιπολαιότητα που μας οδηγεί σε τραγικά λάθη. Αν από γενέθλια όψη τον έχουμε σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, τότε τα λάθη είναι τέτοιας φύσης και πιθανότατα ο Κρόνος, με το μάζεμα και τον περιορισμό, να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό!
Για δες το κι από αυτή την οπτική γωνία… :cheesy:
Ευχαριστώ Κάτια!
Στον γενέθλιο μου ο Δίας, όπως και ο Κρόνος, κάνει μόνο ένα εξάγωνο με Β.Δ. τίποτε άλλο.. οπότε δίνω σημασία στις όψεις που θα κάνουν απο διέλευση και οι 2 και μόνο, χωρίς να ξέρω πολλά απο δεσμούς και χωρίς να έχω ασχοληθεί μαζί τους ιδιαίτερα. Αυτό το εξάγωνο ενεργοποιείται και τώρα (εξάγωνο είναι βέβαια και χαλαρό μου κάνει σαν όψη..δεν ξέρω).
Εμμένω άρα στα της συνόδου και στα του οίκου που βρίσκονται και οι δύο, που είναι ο 2ος, και φυσικά και ποιον κυβερνούν.
Mercii!:toung::love:
κρασακι
09-10-2010, 09:25 PM
Αγαπητό κρασάκι,
έχω την εντύπωση ότι ο Δίας δεν ισοπεδώνεται από κανένα, ούτε καν από τον Πλούτωνα. Το πολύ πολύ το συνθετικό "υπέρ", όπως υπεραισιόδοξος, να φύγει και να μείνει το δεύτερο συνθετικό. Και ας μην μείνουμε μόνο στις διαφορές αυτών των δυο πλανητών γιατί έχουν και ομοιότητες όπως η δικαιοσύνη, οι ηθικές αξίες κ.λπ. Ο Κρόνος είναι η κορυφή του βουνού και ο Δίας οι ανοικτοί ορίζοντες κι έτσι αν βάλει τους κατάλληλους στόχους το άτομο μπορεί να πετύχει πάρα πολλά.
Η μεγαλύτερη ανάγκη του Δία είναι να βρει μια κοσμοθεωρία που να δίνει νόημα στην ύπαρξη του. Από την άλλη ο Κρόνος, ανάμεσα στα άλλα, καλλιεργεί την σωστή και αντικειμενική κρίση που στον Ζυγό σημαίνει ισορροπία στις έννοιες και τις σχέσεις. Ο Δίας δεν έχει κανένα πρόβλημα μ' αυτό, αντίθετα μπορεί να το κάνει φιλοσοφία ζωής.
Ας δούμε το παράδειγμα που έδωσε η Χρύσα. Η αντικειμενική της κρίση θόλωσε γιατί διαταράχτηκε η ισορροπία. Βάζοντας τον άλλο σε ψηλότερη θέση από την ίδια (Κρόνος, εξουσία) χάθηκε η ισορροπία επειδή ισορροπία στην σχέση σημαίνει ισότητα (Ζυγός). Έτσι ήρθε ο φόβος και η αποτυχία (αρνητική συνέπεια του Κρόνου).
Ένας σημαντικός λόγος που ο Κρόνος έχει έξαρση στον Ζυγό είναι γιατί καταργεί την έννοια της εξουσίας και των διακρίσεων για χάρη της ισορροπίας και της ισότητας.
Κοραλλία μου γεια!
Μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση σου και ειδικά τα έντονα σημειωμένα..!
Για το πρώτο συμφωνώ πολύ και μακάρι να είναι έτσι όπως λες και να μην ισοπεδώνεται απο κανέναν! Εύχομαι να μην μιλάει η αισιόδοξη σελήνη σου και εμένα ο χαρωπός Δίας που περνά απο πάνω μου..:toung:
όσο για αυτό που λες για το αν μπουν οι σωστοί στόχοι πολλά μπορούν να επιτευχθούν και πάλι το ασπάζομαι, το πιστεύω και το νιώθω μη σου πω..
Κρατώ την πρώτη και δεύτερη παράγραφο σου και εύχομαι να μπορέσω να επιβεβαιώσω αυτά που λες μετά απο κάποιο καιρό!
Ευχαριστώ και καλό βραδάκι.:bigsmile:
Naskout
24-01-2011, 01:18 AM
Καλησπέρα σε όλους :bigsmile: Ο διελαύνων Κρόνος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνά μου και ταυτόχρονα ο προοδευμένος Ήλιος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνά μου και όλοι αυτοί βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα ! Θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορούσε να μου δώσει μια ερμηνεία των όψεων αυτών και ίσως να μου πει τι να περιμένω γιατί εμένα μου φαίνονται λίγο δυσοίωνες :suspiciou Παρεπιμπτόντως, στο γενέθλιο ωροσκόπιο ο Ήλιος και ο Κρόνος κάνουν σύνοδο αλλά δεν κανουν όψεις με τον Πλούτωνα....
bouboulaki123
21-01-2012, 12:15 AM
Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι. Εχω αρη στο σκορπιο στην 4η μοιρα και ποσειδωνα στην 17η (και οι 2 στον 8ο οικο). Οταν θα περασει ο κρονος και θα κανει συνοδο μαζι τους τι συνεπειες θα εχει στη ζωη μου; Περισσοτερο με ενδιαφερει η συνοδος αρη-κρονου. Thnx! :)
*alkmini
21-01-2012, 09:10 PM
Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι. Εχω αρη στο σκορπιο στην 4η μοιρα και ποσειδωνα στην 17η (και οι 2 στον 8ο οικο). Οταν θα περασει ο κρονος και θα κανει συνοδο μαζι τους τι συνεπειες θα εχει στη ζωη μου; Περισσοτερο με ενδιαφερει η συνοδος αρη-κρονου. Thnx! :)
Θα μας διευκολύνατε να σας απαντήσουμε, αν μας δίνατε τα στοιχεία σας.
PAPINO
22-01-2012, 10:14 PM
Καλησπερα με προβληματιζει η οψη του διελαυνων Πωσειδ.ο ποιος σε 2-3 μηνες θα κανει συνοδο με την σεληνη που βρισκεται στους ιχθυς στον 6 και θα υπαρχει και αρκετο καιρο εκει...τι αποτελεσμα θα εχει εγω θα πεταω στα συννεφα και θα δεχομαι την μια εξαπατηση μετα την αλλη και δεν θα περνω χαμπαρι? και πανω σε ποια θεματα αφου ειναι στον 6 η σεληνη στα επαγγελματικα μου...
loulakopia
22-01-2012, 10:30 PM
Εχω και εγω την ιδια απορια με τον papino εχω ακριβως την ιδια οψη...στον ιδιο οικο κ στο ιδιο ζωδιο....
*alkmini
23-01-2012, 12:47 PM
Καλησπερα με προβληματιζει η οψη του διελαυνων Πωσειδ.ο ποιος σε 2-3 μηνες θα κανει συνοδο με την σεληνη που βρισκεται στους ιχθυς στον 6 και θα υπαρχει και αρκετο καιρο εκει...τι αποτελεσμα θα εχει εγω θα πεταω στα συννεφα και θα δεχομαι την μια εξαπατηση μετα την αλλη και δεν θα περνω χαμπαρι? και πανω σε ποια θεματα αφου ειναι στον 6 η σεληνη στα επαγγελματικα μου...
Ο Ποσειδώνας στο γενέθλιο χάρτη σας σχηματίζει όψη και τι είδους με τη Σελήνη ?
Η Σελήνη στο γενέθλιο τί όψεις σχηματίζει ? Ανήκει σε κάποιο σχηματισμό όπως Τ-τετράγωνο, μεγάλο τρίγωνο? Με ποιους πλανήτες και τί είδους όψεις σχηματίζει? Ποιο οίκο κυβερνά ?
Στον προοδευτικό χάρτη υπάρχει κάποια σύνδεση Σελήνης-Ποσειδώνα?
Ο Ποσειδώνας γενικά από τη διέλευσή του στον 6ο οίκο μας προτρέπει να δείξουμε προσοχή στα επαγγελματικά και στην υγεία μας , να μην κάνουμε υπερβολές και να μένουμε εστιασμένοι σε στόχους που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Την ίδια προσοχή καλό είναι να δείξουμε και στα θέματα του οίκου που κυβερνά.
*alkmini
23-01-2012, 12:47 PM
Εχω και εγω την ιδια απορια με τον papino εχω ακριβως την ιδια οψη...στον ιδιο οικο κ στο ιδιο ζωδιο....
Ισχύουν και για σας τα ίδια ερωτήματα.
mersini1
23-01-2012, 02:22 PM
Καλημερα.Εχω μια απορια σχετικα με την διελευση του β.δεσμου που δεχομαι.Θελω να καταλαβω αν ο β.δεσμος ειναι σε θεση να ενεργοποιησει γενεθλια οψη.Αυτη τη στιγμη διευλανει απο τον 5ο γενεθλιο μου στον τοξοτη.Πρωτα θα κανει τετραγωνο με γενεθλια αφροδιτη κ σεληνη ενεργοποιοντας το γενεθλιο μεσοδιαστημα σεληνης/αφροδιτης και την αντιθεση μεταξυ τους και μετα θα κανει συνοδο με τον γενεθλιο ουρανο του 5ου οικου μου,και συνοδο με δια του 4ου οικο,ενεργοποωντας την γενεθλια συνοδο δια ουρανου.Σε αυτο συνηγορει και η ηλιακη επιστροφη απο ιουλιο του 2012 ομως.Κοιταζοντας ομως και διελευσεις ειδα οτι πολυ αργοτερα προς το τελος του 2012,ο διας θα τετραγωνισει ολα αυτα τα σημεια που προανεφερα,και θα κανει και αντιθεση με ουρανο ενεργοποιοντας την συνοδο που εχω.Αυτεςοι οψεις που αναφερω σχετικα με β.δεσμο επειδη ειναι σε αναδρομη πορεια μηπως δεν πρεπει να τις δωσω και πολυ σημασια αλλα μονο στον δια αργοτερα;Η μηπως και οι 2 θα δωσουν διαφορετικα γεγονοτα;
PAPINO
23-01-2012, 02:39 PM
Ευχαριστω για την απαντηση Alkmini ...λοιπον ο πωσειδ. στον γενεθλιο χαρτη ειναι στον αιγ. στον 4 οικο σχηματιζει εξαγωνο με την σεληνη στους ιχθυς στον 6 οικο επισης οψεις που κανει η σεληνη με αλους πλανητες ειναι τριγωνο με ηλιο στον καρκ. στον 10 οικο, χιαστι με ερμη στον καρκινο στον 11 οικο ,τετραγωνο με κρονο στον τοξοτη στον 3 οικο το εξαγωνο με τον πωσειδ που προανεφερα κ τριγωνο με τον πλουτ. στον σκορπιο στον 2 οικο και τελος η σεληνη κανει μεγαλο τριγωνο με ηλιο κ πλουτωνα.....τωρα στο προοδευτικο ο προοδευμενος πωσειδ κανει αντιθεση με τον γεννεθλιο ηλιο μου στον καρκινο στον 10 που την εχω κ σαν γενεθλια οψη συνοδο με τον γενεθλιο πωσειδ στον αιγ.στον4 οικο κ τριγωνο με γενεθλιο πλουτ. στον σκορπιο στον 2 οικο.....ελπιζω να μην σε μπερδεψα γιατι ειναι αρκετα!!!
afria
23-01-2012, 05:11 PM
καλησπέρα και από μένα σε όλους! Μελετάω αστρολογία τα τελευταία 2 χρόνια... Έχω περάσει πολύ δύσκολα χρόνια μέσα σε αυτά τα χρόνια και προβλέπω και άλλες δυσκολίες επίσης μέσα στα επόμενα με δεδομένο ότι ο κρόνος διελαύνει τώρα τον 7ο οίκο μου και πρόκειτε να κάνει σύνοδο με άρη αφροδίτη και ουρανό μέσα στο επόμενο έτος. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής: εδώ και 1 χρόνο περίπου για να μπορώ να είμαι καλά στα προβλήματα που αντιμετωπίζώ (τα οποία είναι αρκετά και δύσκολα π.χ θάνατος του πατέρα μου, βάρος να ξεκαθαρίσω όλες τις εκκρεμότητες, σχέση με μη διαθέσιμο πρόσωπο, επαγγελματικές υποχρεώσεις.. κ.α) καταφεύγω στο ποτό μερικές φορές μάλιστα από το μεσημέρι... Έψαξα τον ποσειδώνα αλλα δεν μου λέει κάτι.... ο ουρανός όμως διελαύνει τον 12ο οίκο και διερωτούμαι μήπως ευθύνεται...... όπως και να έχει ειμαι 20/09/1978 19 και 58 Λευκωσία... και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης το μόνο που ζητώ είναι αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει της επιρροής μου στο ποτό.
Χρυσάνθη Σπίγγου
23-01-2012, 07:26 PM
Αγαπητή Afria,
Το γεγονός ότι ο Κρόνος πέρασε επάνω από τον Πλούτωνα, εν συνεχεία σχημάτισε όψη τετραγώνου με την ακμή του 4ου και αντίστοιχα του 10ου οίκου, ενώ μετά από λίγο διάστημα σχημάτισε 150ο με την γενέθλια Σελήνη, ενώ τώρα συνεχίζει και θα συνεχίσει τη διέλευση του μέσα από τον 7ο γενέθλιο οίκο σου, είναι σίγουρα μια σημαίνουσα ένδειξη για όλα αυτά που βίωσες αυτή την περίοδο της ζωής σου.
Επίσης η όψη ημιεξαγώνου του Κρόνου προς τον Ηλιο στο ζώδιο της Παρθένου αλλά σε αντίθεση με τον ωροσκόπο, και όψη 150ο με την ακμή του 2ου γενέθλιου οίκου, αποτελεί επίσης αιτία για κάποιες από τις δυσάρεστες συγκυρίες που ανέκυψαν στην ζωή σου.
Όμως η πιο σημαίνουσα και κορυφαία τουλάχιστον όσον αφορά την ξαφνική ίσως προδιάθεση σου να το ρίξεις στο ποτό συνέβη συνεπικουρία της διέλευσης του Κρόνου από το ζώδιο του Ζυγού από την στιγμή που αφενός αυτός σχημάτισε την όψη 150ο αφενός προς την γενέθλια Σελήνη, αφετέρου ενεργοποίησε συγχρόνως τόσο τον Πλούτωνα όσο όμως και τον Ποσειδώνα στο ζώδιο στου Τοξότη στον 8ο οίκο.
Για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να καταχραστώ παραπάνω το χώρο και τον χρόνο του σάιτ. Όμως θα σου συνιστούσα να διαβάσεις στο σχετικό άρθρο μου περί της Εντίθ Πιάφ, που προσφάτως δημοσιεύτηκε και από όπου θα μπορέσεις να πάρεις μία πρώτη γεύση το τι σημαίνει και το τι θα μπορούσε να συμβεί γενικά με αυτή την όψη, την οποία ταπεινή μου γνώμη είναι, ότι πρέπει να λάβεις πάρα πολύ σοβαρά και με το μέσα μυαλό υπόψη σου.
Το να σου πει οιοσδήποτε απλώς κόψε το ποτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Για αυτό ζήτησε βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Δόξα τω Θεώ έχεις αρκετά υποστηρικτικά στοιχεία στο προοδευτικό, αλλά μία μοναδική όψη θα μπορούσε να αφήσει ανεξίτηλο και χρόνιο στίγμα ως προς το ποτό. Για αυτό πρόσεξε.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
summerfunk2
10-02-2012, 04:57 PM
Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω για την διέλευση του Κρόνου πάνω απ' τον γένεθλιο Κρόνο!! Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο μου στον Ζυγό στον 3ο οίκο μου!! Πόσο να τρομάξω?? Με ενδιαφέρει κυρίως σαν όψη επειδή ξέρω πως η σύνοδος είναι απ τις πιο δυναμικές όψεις, οπότε φαντάζομαι πως θα πάρω κάποιο γερό μάθημα.. (13.6.83, 10:45, αθήνα!!)
Atrapos
10-02-2012, 05:08 PM
Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω για την διέλευση του Κρόνου πάνω απ' τον γένεθλιο Κρόνο!!
Ρίξε μια ματιά εδώ
Ο κόσμος των διελεύσεων - Κρόνος (http://php56.astrowin3.org/forum/προγνωστική-αστρολογία-149/ο-κόσμος-των-διελεύσεων-κρόνος-11855/)
summerfunk2
10-02-2012, 07:15 PM
Ευχαριστώ πολύ!! Ήταν αυτό ακριβώς που ηθελα..
PAPINO
10-02-2012, 09:25 PM
Χρυσάνθη Σπίγγου
10-02-2012, 10:07 PM
Πέρα από το ότι αγαπητέ summerfunk2 θα βάλεις τις σκέψεις (3ος ) σου σε μία τάξη, άρα και οι αποφάσεις σου θα είναι ίσως κάπως δυσβάσταχτες συναισθηματικά, και ότι θα χρειαστεί να λάβεις μέτρα στις διαπροσωπικές και κοινωνικές σου σχέσεις και συναλλαγές, ίσως το θέμα σου να περιστραφεί και γύρω από θέματα που αφορούν τα αδέλφια ( αν υπάρχουν ) ή άλλα κοντινά συγγενικά πρόσωπα, κ.λ.π, κ.λ.π, κ.λ.π, ...............
Μην προσωποποιείται τα πάντα καθώς με έναν Κρόνο να περνά από το 3ο, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι τα πάντα αφορούν εσένα προσωπικά, αλλά ίσως και άτομα του άμεσου περίγυρου σου.
Αλλά και πάλι. Πολλά θα εξαρτηθούν άλλωστε από τι όψεις σχηματίζει ο γενέθλιος Κρόνος, αφενός και γενικότερα ποιά θέματα της ζωής του εκπροσωπεί περισσότερο.
Αλλο π.χ. αν είσαι δημοσιογράφος, άλλο αν είσαι ρεπόρτερ, ή συγγραφέας........... και εντελώς άλλο αν δεν είσαι τίποτε από όλα αυτά.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
summerfunk2
11-02-2012, 03:51 AM
Ευχαριστώ για τα ανωτέρω, θα κοιτάξω αναλυτικά όλες τις οψεις.. Επίσης είμαι αγαπητΉ :-)
Χρυσάνθη Σπίγγου
11-02-2012, 08:15 AM
Sorry αγαπητή summerfunk2 βιασύνης ένεκεν ..............