PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Εσωτερική Αστρολογία - Περισσότερα για τη λειτουργία των επτά ακτίνων

Βασιλης Παπαδολιας
09-06-2009, 10:24 PM
Σε προηγούμενα άρθρα για την Εσωτερική Αστρολογία προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε εν συντομία τις πιο βασικές αρχές του κλάδου της Εσωτερικής Αστρολογίας και να δώσουμε τη θεωρητική βάση εκείνης της αστρολογίας που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την αστρολογική γλώσσα, όχι για να κάνει προβλέψεις, αλλά για να συμβάλλει στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και ειδικότερα εκείνων των ομάδων ανθρώπων που έχουν επιλέξει για την πνευματική τους εξέλιξη το μονοπάτι του Εσωτερισμού.

Ένα βασικό πρόβλημα αυτής της παρουσίασης ως τώρα είναι όμως το γεγονός ότι αυτή δύσκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πράξη, τουλάχιστον για όσους θιασώτες του χώρου δεν είναι μέλη κάποιας επιμέρους εσωτεριστικής ομάδας. Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα κι από τη δυσκολία που έχει κανείς να απαντήσει συγκεκριμένα σε ερωτήσεις σχετικά, ερωτήσεις που όπως δείχνουν και οι δημοσιεύσεις των άρθρων στο Myhoroscope κινούνται συνήθως γύρω από πρακτικά θέματα του τύπου « Εγώ κάτω από ποια ακτίνα έχω γεννηθεί;»

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Εσωτερική Αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%C E%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-151/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C E%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-12637/#post133979)

silvestro
11-06-2009, 12:18 AM
Πολυ ωραιο το αρθρο!Οπως παντα Βασιλη ξεκινας μια ερευνα με πολυ κατατοπιστικο τροπο.Διαβαζωντας στο τελος τις περιεκτικες ιδιοτητες των ακτινων,παρατηρησα και αισθανθηκα οτι κατι απο ολες ειναι ενεργο μεσα μου.Ανεξαρτητως της δεσμευσης μου για εσωτερικη μαθητεια-που ερχεται και παρερχεται-πως αληθεια το εξηγεις αυτο?
Μηπως το κτισιμο του Ατομικου πυρηνα μοιαζει με ενα παζλ,που το συλεγουμε με πολυ κοπο απο ζωη σε ζωη?

Βασιλης Παπαδολιας
11-06-2009, 12:27 AM
Πιθανότατα γιατί όπως όλοι μας είμαστε σκόρπιοι και άλλο κομμάτι μας εκφράζεται με τον ένα τρόπο και άλλο με τον άλλο. Το ίδιο ισχύει στην πραγματικότητα και με τα ζώδια. Έχουμε κάτι από όλα τα ζώδια μέσα μας, άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο.

Απλά, αν καταφέρουμε να ενοποιήσουμε τις πλευρές μας, αρχίζουν και υποχωρούν όλες αυτές οι επιδράσεις και αρχίζει και προβάλλει μία ακτίνα πιο δυνατά, η ακτίνα της προσωπικότητας. Από κει ξεκινάμε...

silvestro
12-06-2009, 12:45 AM
Πιστευεις δηλαδη οτι το αναμενομενο ειναι να αποκρυσταλωθει στο τελος μια ακτινα και ετσι να πορευθουμε,και οχι η παραληλη αναπτυξη και των αλλων?

Βασιλης Παπαδολιας
12-06-2009, 10:24 AM
Έτσι λένε οι περισσότεροι όσοι ασχολούνται μ' αυτά τα θέματα, sylvestro. Τώρα να σου πω ότι εγώ είμαι "μέγας δάσκαλος" και μιλάω με πλήρη σιγουριά, θα σου πω ψέματα. Αλλά όλα δείχνουν ότι καθένας μας έχει κάποιο δρόμο που του ταιριάζει περισσότερο. Κι ο δρόμος αυτός φωτίζεται από κάποια ή κάποιες ακτίνες.

silvestro
13-06-2009, 12:25 AM
Ετσι ακριβως το βλεπω και γω..βιωνοντας διαφορα πραγματα,ζουμε και μεσα απο τις ακτινες και μαθαινουμε ολο και περισσοτερα γυρω απο τον εαυτο μας..