PDA

View Full Version : 13 Κανόνες Ζωής

madcat
06-06-2005, 06:39 PM
1. Σ’ αγαπώ όχι για το ποιός είσαι, αλλά για το ποία είμαι όταν είμαι μαζί σου.

2. Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, και αν κάποιος τα αξίζει δε θα σε κάνει να κλάψεις.

3. Μόνο επειδή κάποιος δε σ’ αγαπά όπως εσύ θέλεις, δε σημαίνει ότι δεν σ’ αγαπάει με όλο του το είναι.

4. Ένας αληθινός φίλος είναι αυτός που σε παίρνει απ’ το χέρι και σου αγγίζει την καρδιά.

5. Ο χειρότερος τρόπος να σου λείπει κάποιος είναι να βρίσκεσαι στο πλευρό του και να ξέρεις ότι ποτέ δε θα μπορέσεις να τον έχεις.

6. Ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς, ακόμα κι όταν είσαι λυπημένη γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποίος μπορεί να σ’ ερωτευθεί για το χαμόγελό σου.

7. Μπορεί να είσαι μόνο ένα πρόσωπο για τον κόσμο, αλλά για κάποιο πρόσωπο, είσαι εσύ ο κόσμος.

8. Μην περνάς τον καιρό σου με κάποιον που δεν είναι διατεθειμένος να τον περάσει μαζί σου.

9. Ίσως ο Θεός να ήθελε να γνωρίσεις πολύ λάθος κόσμο πριν να γνωρίσεις το κατάλληλο πρόσωπο, το οποίο όταν τελικά το γνωρίσεις, να ξέρεις να είσαι ευγνώμων.

10. Μην κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα επειδή συνέβη.

11. Πάντα θα υπάρχει κόσμος που σε πληγώνει, έτσι αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι και μόνο να είσαι πιο προσεκτικός στο ποιόν εμπιστεύεσαι δύο φορές.

12. Μεταμορφώσου σ’ έναν καλύτερο άνθρωπο και σιγουρέψου ότι ξέρεις ποιος είσαι πριν να γνωρίσεις σε κάποιον περισσότερα και να ελπίσεις ότι αυτό το πρόσωπο θα ξέρει ποιος είσαι.

13. Μην κοπιάζεις τόσο, τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όσο λιγότερο τα περιμένουμε.

Gabriel José García Márquez

:flowers1:

fillenia
06-06-2005, 07:14 PM
Σε ευχαριστώ madcat!

Θαυμάσια σύμπτωση να προέρχονται από τον Μαρκές!!!

Φυλλένια

Λίλιαν Σίμου
07-06-2005, 02:02 AM
Όμορφη η παρουσία σου "τρελό γατάκι" και μάλιστα με τόσο γλυκά λόγια....
Σ' ευχαριστούμε! :flowers1:

Λίλιαν

raingirl
07-06-2005, 10:19 AM
Madcat,
πολύ σωστοί όλοι αυτοί οι κανόνες , και θα προσπαθήσω να υιοθετήσω μερικούς για αποφύγω "κακοτοπιές".

Sol_Luna
08-06-2005, 02:58 PM
Κι ομως φιλη μου γατουλα, δεν μπορουν να υπαρχουν ΚΑΝΟΝΕΣ σε αυτην την ζωη που ζουμε και ουτε μπορει κανενας να βαλει σε καλουπι καποιον ανθρωπο μονο και μονο για να υπαρχουν ή πρεπει να υπαρχουν κανονες!

Σωστα ολα αυτα που λες και ειμαι περιφανη για αυτα γιατι μερικα τα εχω στο μυαλο μου και με βοηθουν να γινομαι παντοντε καλητερη!

Ομως δυστυχως οι κανονες κανουν τον ανθρωπο να γινετε πιο σκληρος εκδικητικος και κακος με τους αλλους αλλα και με την ζωη του!!!!

Φιλικα
Sol-Luna

raingirl
08-06-2005, 05:31 PM
Αγαπητή sol-Luna,
Μην ξεχνάς ότι η κοινωνία που ζούμε διέπεται απο νόμους - κανόνες που εξασφαλίζουν την σωστή οργάνωσή και λειτουργία της. Ακόμα και στις σχέσεις υπάρχουν κανόνες είτε είναι φιλικές, ερωτικές, εργασιακές κ.λ.π. Μήν ξεχνάς οτί και στην οικογένεια σου υπάρχουν κανόνες και με αυτούς γαλουχήθηκες.
Σε καλούπι δεν βάζεις κανέναν η σου κάνει και είναι δίπλα σου η δεν σου κάνει και τον απομακρύνεις. Οπότε οι κανόνες μόνο εκδικητικό, σκληρο και κακό δεν σε κάνουνε αντιθέτως αποτρέπουν την ασυδοσία και την αναρχία.

Φιλικά
Raingirl :flowers1:

fillenia
08-06-2005, 06:14 PM
Πολύ σωστά raingirl!!!

Αλλωστε οι "κανόνες" του Marquez είναι ενδεικτικοί, και καθόλου περιοριστικοί.
Θα έλεγα, πως τουλάχιστον για τον συγγραφέα του "Εκατό χρόνια μοναξιά", αποτελούν απόσταγμα της προσωπικής του ζωής, τα βιβλία του αδιάψευστος μάρτυρας. Είναι κανόνες αγάπης. Και διέπονται,όπως όλοι, απο εξαιρέσεις, που αφορούν την ελεύθερη ανθρώπινη βούληση. Μόνο που εδώ, η "τιμωρία" είναι το προσωπικό τίμημα. Μπορείς και να μην αγαπάς... ή να αγαπάς με τον τρόπο που σε βολεύει...

Φυλλένια

nickie
22-06-2005, 01:49 AM
Σωστοί οι κανόνες αλλά δεν τους τηρούμε οι πιο πολλοί απο μας....Θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ στους 9 και 10....αλλά χλωμό!

kritikia
02-08-2007, 03:11 PM
11. Πάντα θα υπάρχει κόσμος που σε πληγώνει, έτσι αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι και μόνο να είσαι πιο προσεκτικός στο ποιόν εμπιστεύεσαι δύο φορές.:flowers1:

Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι..."Το δίς εξαμαρτείν...".. Έπρεπε να είχα προνοήσει.. Όταν κάποιος σε πληγώνει μια φορά τι τον σταματάει από το να σε πληγώσει και μια δεύτερη..??:notrust:

GELLO
02-08-2007, 03:54 PM
''Κανένας δε θα αγαπήσει, δε θα καταλάβει, δε θα ενδιαφερθεί, δε θα μάθει, δε θα εκτιμήσει, δε θα λογαριάσει, δε θα πονέσει, δε θα φροντίσει, δε θα πιστέψει, δε θα τιμήσει περισσότερο τον εαυτό μας απο εμάς τους ίδιους.''
Και δεν αναφέρομαι σε συμπεριφορές αλαζονικές και εγωκεντρικές, αλλά στο φρενάρισμα της δουλοπρέπειας, της τυφλής υπακοής και υποταγής. Με λύπη μου διαπιστώνω και παρατηρώ εξίσου άνδρες και γυναίκες να αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού τους σε κάποιον άλλο και να θέτουν τα θέλω και τις ανάγκες τους σε δεύτερη μοίρα..ίσως και χειρότερα.
...Ό,τι και όποιος δε με τιμά, τον αφήνω πίσω και έξω από τη ζωή μου...

kritikia
02-08-2007, 04:34 PM
''Κανένας δε θα αγαπήσει, δε θα καταλάβει, δε θα ενδιαφερθεί, δε θα μάθει, δε θα εκτιμήσει, δε θα λογαριάσει, δε θα πονέσει, δε θα φροντίσει, δε θα πιστέψει, δε θα τιμήσει περισσότερο τον εαυτό μας απο εμάς τους ίδιους.''

Συμφωνώ, αλλά για να τα μάθεις όλα αυτά πρέπει να βιώσεις και δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή σου ή τέλος πάντων αποτυχημένες προσπάθειες σχέσεων.. Αλλιώς πως θα γνωρίζεις τι αναλογεί πραγματικά στον εαυτό σου??

Και δεν αναφέρομαι σε συμπεριφορές αλαζονικές και εγωκεντρικές, αλλά στο φρενάρισμα της δουλοπρέπειας, της τυφλής υπακοής και υποταγής. Με λύπη μου διαπιστώνω και παρατηρώ εξίσου άνδρες και γυναίκες να αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού τους σε κάποιον άλλο και να θέτουν τα θέλω και τις ανάγκες τους σε δεύτερη μοίρα..ίσως και χειρότερα.
...Ό,τι και όποιος δε με τιμά, τον αφήνω πίσω και έξω από τη ζωή μου...

Και πολύ καλά κάνεις..

Barbie_girl19
02-08-2007, 05:01 PM
Πολύ σωστά όλα όσα είπες Madcat. Μπράβο σου!!!:love: