PDA

View Full Version : Αντιφατικη συναστρια και ερμηνεια οψεων

mairoula.b
27-04-2009, 08:43 PM
Γεια σας παιδια!

Εχω δυο απορίες::dizzy:
1. Τι γίνεται όταν σε μια συναστρία υπάρχουν έντονες αντιφατικές όψεις; Για παράδειγμα, τετράγωνο της Αφροδίτης του Α με τον ¶ρη του Β και σύνοδος του ¶ρη του Α με την Αφροδίτη του Β;:love:

2. Πώς ερμηνεύονται οι κύριες όψεις τύπου: Σύνοδος Ήλιου στον Σκορπιό και Σελήνης στο Ζυγό (τελευταίες μοίρες), σύνοδος δηλαδή από διαφορετικά ζώδια.

Σας ευχαριστώ!:bigsmile:

Μητσάκος
27-04-2009, 10:34 PM
Γεια σας παιδια!

Εχω δυο απορίες::dizzy:
1. Τι γίνεται όταν σε μια συναστρία υπάρχουν έντονες αντιφατικές όψεις; Για παράδειγμα, τετράγωνο της Αφροδίτης του Α με τον ¶ρη του Β και σύνοδος του ¶ρη του Α με την Αφροδίτη του Β;:love:
2. Πώς ερμηνεύονται οι κύριες όψεις τύπου: Σύνοδος Ήλιου στον Σκορπιό και Σελήνης στο Ζυγό (τελευταίες μοίρες), σύνοδος δηλαδή από διαφορετικά ζώδια.

Σας ευχαριστώ!

Γεια σου και εσένα :bigsmile:
Αναφορικά με το 1ο: Απορία: Γιατί λες "αντιφατικές όψεις"; Έντονες, ναι. Αντιφατικές, γιατί;
Αναφορικά με το νο 2: Η σύνοδος δύο πλανητών οι οποίοι όμως δεν βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο λέγεται ασύμβατη. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει "σπασμωδική" έκφραση των πλανητών, καθώς η ενέργειά τους δεν εξισορροπείται :bigsmile:

mairoula.b
28-04-2009, 02:12 AM
Λεω ότι οι οψεις ειναι αντιφατικες, γιατι δεν μπορω να καταλάβω πιο θα ειναι το αντικτυπο τους στο ζευγαρι, μια και ειναι οι ιδιοι πλανητες που παρουασιζουν αυτες τις τοσο διαφορετικες οψεις.:blink: Θα υπαρχει απλα παθος, ή θα τείνει να βγει η κατασταση εκτός ελεγχου; Μηπως να κοιταξω τι κανει ο Αρης και η Αφροδιτη στον συνθετο για να βγαλω συμπερασμα;

Σε ευχαριστω για την απαντηση στο 2ο ερωτημα!

κρασακι
28-04-2009, 04:10 AM
Λεω ότι οι οψεις ειναι αντιφατικες, γιατι δεν μπορω να καταλάβω πιο θα ειναι το αντικτυπο τους στο ζευγαρι, μια και ειναι οι ιδιοι πλανητες που παρουασιζουν αυτες τις τοσο διαφορετικες οψεις.:blink: Θα υπαρχει απλα παθος, ή θα τείνει να βγει η κατασταση εκτός ελεγχου; Μηπως να κοιταξω τι κανει ο Αρης και η Αφροδιτη στον συνθετο για να βγαλω συμπερασμα;

Σε ευχαριστω για την απαντηση στο 2ο ερωτημα!

Γεια σου μαιρούλα!

Ο Μητσάκος σου λέει ότι είναι έντονες και οι δύο όψεις καθώς έχεις να κάνεις με σύνοδο και τετράγωνο παράλληλα. Αν θέλεις να το δεις τώρα συγκριτικά μάλλον η σύνοδος θα μπορούσε να κριθεί πιο δυνατή απο το τετράγωνο, αλλά εξαρτάται και απο την ανοχή που παρουσιάζουν οι δύο όψεις. ¶ν η μια έχει πολύ μικρή ανοχή και η άλλη πολύ μεγάλη τότε αυτή με την μικρή ανοχή θεωρείται πιο δυνατή, αλλά και πάλι μπορεί να δρούνε και οι δύο.
Πάντως και οι δύο δείχνουν έντονη έλξη και πάθος! Και η ύπαρξή τους είναι σημαντική.

Μην κοιτάζεις μεμονωμένα μια όψη όμως! Θα το δεις να στο λένε συνέχεια αυτό και είναι σωστό. Πήγαινε στα άρθρα με την ερμηνεία των όψεων και διάβασε το πως λειτουργούν σε πρώτο πλάνο! Έτσι θα τα κατανοήσεις καλύτερα!

καλό βραδάκι!:bigsmile:

mairoula.b
05-05-2009, 01:36 AM
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!:bigsmile:

Για να δουμε...:love:

Δείμων
05-05-2009, 12:46 PM
Οι όψεις που λες αναφέρονται σε δύο άτομα. Οπότε, θα κοιτάξεις πώς προσλαμβάνει το κάθε άτομο την όψη του άλλου.

Δηλαδή: ο δικός σου ¶ρης π.χ. είναι σε σύνοδο (ή τρίγωνο) με την δική του Αφροδίτη. Σημαίνει ότι εκείνος θα είναι προσκολλημένος επάνω σου ερωτικά, θα έλκεται, θα σε ποθεί, θα νοιώθει όμορφα κοντά σου, και όλα τα όμορφα επακόλουθα βραχέως χρόνου που σημειοδοτεί αυτή η σύνοδος.

Η δική σου Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον ¶ρη του όμως σημαίνει ότι από την μεριά σου αυτές τις εκδηλώσεις και τη συμπεριφορά του θα τις εισπράττεις σαν πολύ βίαιες και (κατα)πιεστικές, όσο και αν τον ποθείς και να τον θέλεις και η ίδια.

Σαν αποτέλεσμα εσύ θα είσαι επιφυλλακτική υιοθετώντας μιά αμυντική στάση απέναντι στον χείμαρρο των συναισθημάτων του, και εκείνος θα νοώθει ότι του δίνεσαι ανεπαρκώς και πιθανον η ορμητικότητα που του «βγαίνει» από τη δική του σύνοδο να τον οδηγήσει να σε ζηλεύει κλπ κλπ.

mairoula.b
06-05-2009, 01:54 AM
Δειμων σε ευχαριστω πολύ!:bigsmile: Τώρα βγαίνει περισσότερο νόημα, γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ το συνδιαστικό αποτέλεσμα αυτών των 2 όψεων.

Έχω όμως δύο απορίες:unsure::
1. Έχει διαφορά αν ο ¶ρης που π.χ. κάνει σύνοδο είναι στον άντρα ή στη γυναίκα. Ρωτάω γιατί λένε ότι για να δεις από τι έλκεσαι κοιτάς τον ¶ρη για τις γυναίκες και την Αφροδίτη για τους άντρες. ¶ρα το αποτέλεσμα αυτών των δύο όψεων θα αλλάξει σύμφωνα με το φύλο;

Παρεμπιπτόντως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αφροδίτη της κοπέλας κάνει σύνοδο με τον ¶ρη του άντρα και αντίστοιχα ο ¶ρης της κοπέλας κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη του άντρα.

2. Η σύνοδος είναι πιο ισχυρή όψη από το τετράγωνο. Η σύνοδος όμως έχει 9 μοίρες απόκλιση ενώ το τετράγωνο μόλις μερικά λεπτά..! Τελικά ποια από τις δύο όψεις υπερτερεί;

Ευχαριστώ πολύ!:love:

giannas
06-05-2009, 11:45 PM
Δειμων σε ευχαριστω πολύ!:bigsmile: Τώρα βγαίνει περισσότερο νόημα, γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ το συνδιαστικό αποτέλεσμα αυτών των 2 όψεων.

Έχω όμως δύο απορίες:unsure::
1. Έχει διαφορά αν ο ¶ρης που π.χ. κάνει σύνοδο είναι στον άντρα ή στη γυναίκα. Ρωτάω γιατί λένε ότι για να δεις από τι έλκεσαι κοιτάς τον ¶ρη για τις γυναίκες και την Αφροδίτη για τους άντρες. ¶ρα το αποτέλεσμα αυτών των δύο όψεων θα αλλάξει σύμφωνα με το φύλο;

Παρεμπιπτόντως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αφροδίτη της κοπέλας κάνει σύνοδο με τον ¶ρη του άντρα και αντίστοιχα ο ¶ρης της κοπέλας κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη του άντρα.

2. Η σύνοδος είναι πιο ισχυρή όψη από το τετράγωνο. Η σύνοδος όμως έχει 9 μοίρες απόκλιση ενώ το τετράγωνο μόλις μερικά λεπτά..! Τελικά ποια από τις δύο όψεις υπερτερεί;

Ευχαριστώ πολύ!:love:

1. Φυσικα και έχει σημασία σε ποιον ανήκει ο άρης και η αφροδίτη , στον άντρα ή στην γυναίκα .Όταν σε οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στους δυο πλανήτες ο άρης είναι της γυναίκας και η αφροδίτη του άντρα , η γυναίκα βγαίνει πιο δυναμική , μπορεί και να επισκιάζει τον άντρα (πράγμα καθόλου ευχάριστο για αυτόν), να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες ή και να συμπεριφέρεται επιθετικά.
Αυτό όπως καταλαβαίνεις δημιουργεί μια δυσαρμονία στους κλασσικούς ρόλους του ζευγαριού. Στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο ομαλά στο πως λαμβάνουν την ενέργεια των πλανητών τα άτομα.
2. δεν ξέρω αν οι 9 μοίρες θεωρούνται σύνοδος…προσωπικά μου φαίνονται πολλές….ίσως κάποιος άλλος να μπορεί να μας βοηθήσει…το σίγουρο είναι ότι το τετράγωνο είναι δυνατό.
Δεν είναι υποχρεωτικό ότι πρέπει κάποια να υπερτερεί , μπορεί να συνυπάρχουν.
Επίσης θα πρέπει να εξετάσεις ποια ζώδια αλλά και οίκοι παίρνουν μέρος στις εκάστοτε όψεις . Αν από ζώδια είναι σε κυριαρχία, πτώση κτλ , αν έχουν και άλλες όψεις με άλλους πλανήτες, αν καταλαμβάνουν γωνιακούς οίκους ή οχι…και έτσι θα καταλάβεις αν υπερτερεί κάποια από τις δύο…

Γιάννης Ριζόπουλος
07-05-2009, 07:50 AM
Αγαπητά μέλη
Επιτρέψτε μου μια παρέμβαση σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα

Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαμε να καταλήξουμε. έτσι απλά, στο ποιος ασκεί τις πιέσεις ανάλογα με το αν "έχει" τον 'Αρη η την Αφροδίτη.

Θα σας θυμίσω αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι δηλαδή ο ¶ρης στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας μπορεί να δείχνει τον τύπο των συντρόφων της. Αυτό πρακτικά παραπέμπει στο ότι ο ¶ρης ενδέχεται να συμπεριφέρεται ως προβαλλόμενος, εκφράζοντας σε πολύ μικρότερο βαθμό μια προσωπική δυναμική.
Και η ουσία είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί με κάθε πλανήτη.

Για να διαπιστώσουμε ποιός ασκεί τις πιέσεις, οφείλουμε να αξιολογήσουμε ποιοτικά τους δύο χάρτες για να δούμε ποιός λειτουργεί πιο δυναμικά τον ¶ρη του η σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις τον Κρόνο η τον Πλούτωνα. Αυτός, που είναι "¶ρειος" θα θέτει και το ρυθμό, ανεξάρτητα με το αν ο ¶ρης είναι στο δικό του ωροσκόπιο.

Αυτό που αρχικά δηλώνει η συναστρία με όψεις Αφροδίτης-¶ρη είναι ότι μεταξύ των δύο προσώπων μπορεί να υπάρχει μια ερωτική έλξη με τους "συνήθεις" ανταγωνισμούς και διεκδικήσεις που αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι όψεις μπορούν να συντηρήσουν την έλξη για μια μεγάλη χρονική περίοδο, έστω και με ...διαλείμματα.

Για να διαπιστώσουμε αν συνολικά η σχέση είναι "πλήρης" και δεν έχουμε μόνον ένα πάθος, που μπορεί να δημιουργήσει μόνο ζήλεια, παιχνίδια εξουσίας και πολλές δυσάρεστες καταστάσεις δε θα μείνουμε στον τύπο των όψεων, αν δηλαδή είναι δυσαρμονικές η όχι.

Θα ανατρέξουμε στην συναστρία αναζητώντας όψεις ανάμεσα στα Φώτα η οτιδήποτε άλλο μπορεί να δηλώνει συμβατότητα ανάμεσα στις δύο προσωπικότητες (σχέσεις πλανητών με τον ωροσκόπο, τους γωνιακούς οίκους κα).

Αν η συμβατότητα υπάρχει, τότε ακόμη και πολύ δυσαρμονικές όψεις του ¶ρη θα εκδηλωθούν στην πράξη "αρμονικά"

Αν δεν υπάρχει, τότε στην καλύτερη περίπτωση η έλξη θα είναι προσωρινή και ουσιαστικά μονομερής.

Την ίδια ακριβώς πολιτική θα εφαρμόσουμε και στην περίπτωση μιας "σκληρής" όψης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Κρόνο, που τυπικά περιγράφει ότι η σχέση έχει κάποια " Κρόνια" χαρακτηριστικά (περιορισμούς, καθοριστικές ανασφάλειες, καθυστερήσεις κα).

Ποιός από τους δύο όμως είναι ο "Κρόνιος"; Αυτός θα "βάλει στο τραπέζι" τα αιτήματα του πλανήτη. Και ο άλλος απλά θα βιώνει τον Κρόνο του μέσω του πρώτου.

Αν υπάρχει συμβατότητα προσωπικοτήτων ακόμη κι ένα ...ολέθριο τετράγωνο θα λειτουργήσει αναδεικνύοντας τα θετικά χαρακτηριστικά της όψης (ασφάλεια, σταθερότητα, διάρκεια, χρησιμότητα κλπ)

Και εννοείται βέβαια, πως όλα αυτά θα πρέπει να τα εξετάζουμε με γνώμονα τους δύο γενέθλιους χάρτες αναζητώντας αρχικά το αν εκπληρώνονται τα βασικά αιτήματα σε θέματα σχέσεων.

Για παράδειγμα ένας ¶ρης στον 5ο η τον 7ο οίκο επιζητά έστω και υποσυνείδητα τον δυναμισμό η τον ανταγωνισμό στις σχέσεις του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άλλο τύπο σχέσης.

Και αν ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει προδιαγραφές, που ο άλλος δεν καλύπτει, τότε ακόμη και οι πλέον αρμονικες όψεις είναι άνευ αντικειμένου...

mairoula.b
08-05-2009, 02:10 AM
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!:bigsmile:

Μιλησα αρχικα για "αντιφατικη" συναστρια γιατι ο συγκεκριμενος χαρτης αυτων των ανθρωπων με μπερδεψε.:unsure: Η σχεση ¶ρη - Αφροδιτης ήταν απλα ενα παραδειγμα. Αντίστοιχα, μια και αναφερθηκαν τα φώτα, ο Ηλιος της κοπελας κανει τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη του άνδρα, ενώ η Σελήνες τους κάνουν τρίγωνο!! Ξανά και σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορώ να φανταστώ ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα που θα παραχθεί από τις προαναφερθείσες όψεις..! Θα απωθούν ο ένας τον άλλο ή θα νιώθουν ότι επικοινωνούν;

Επίσης, όσον αφορά το ποιος είναι πιο "¶ρειος", αυτό πως θα το κρίνουμε; Από το αν οι οίκοι που τον περιέχουν είναι γωνιακοί; Από το αν ο ¶ρης του ενός κάνει όψεις με τους πλανήτες του άλλου; Στη συγκεκριμένο χάρτη πάντως, ο ¶ρης του άντρα κάνει σύνοδο με τον Ήλιο της κοπέλας, ενώ ο ¶ρης της κοπέλας κάνει τρίγωνο με τον Ήλιο του άνδρα! Τουλάχιστον σε αυτό το σημείο ο χάρτης είναι ξεκάθαρος και δε δημιουργεί "μπερδέματα"! Ξέρουμε ότι θα υπάρχει πάθος, φυσική έλξη και πολύ δυναμική στο ζευγάρι:love:. Αλλά ποιος βγάζει τα περισσότερα "άρεια" χαρακτηριστικά; Τι θα πρέπει να κοιτάξω;

Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα πρέπει να κοιτάξω για να αξιολογήσω και ποιος είναι πιο "πλουτώνιος" ή πιο "κρόνιος"...

Και αν ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει προδιαγραφές, που ο άλλος δεν καλύπτει, τότε ακόμη και οι πλέον αρμονικες όψεις είναι άνευ αντικειμένου...

Επίσης, κύριε Ριζόπουλε τι εννοείτε με τη λέξη προδιαγραφές;

Δείμων
08-05-2009, 03:46 AM
Αγαπητά μέλη
Για παράδειγμα ένας ¶ρης στον 5ο η τον 7ο οίκο επιζητά έστω και υποσυνείδητα τον δυναμισμό η τον ανταγωνισμό στις σχέσεις του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άλλο τύπο σχέσης.

Στην παραπάνω περίπτωση για παράδειγμα μία Καρκινική Αφροδίτη θα ήταν ακατάλληλη για έναν τέτοιο δυναμικό ¶ρη, είτε κάνοντας τρίγωνο είτε σύνοδο μαζί του. Κατ' επέκταση με έναν ήπιο χαρακτήρα που θα χρωματιζόταν από έντονα στοιχεία Καρκίνου ή Ιχθύων, με γενικότερη συγκέντρωση άλλων πλανητών ή γωνιακών οίκων (π.χ. Ωροσκόπου) σε τέτοια ζώδια, ο ¶ρης στον 5 τον 7 ή τον Κριό δεν θα ένοιωθε καλά ανεξαρτήτως συναστριακών όψεων: η υπερβολική ηρεμία θα τον ξενέρωνε - σε ομαλές όψεις ακόμα περισσότερο, ενώ σε αρνητικές η ίδια ηρεμία θα τον εκνεύριζε.

Οι προδιαγραφές που λέει ο κύριος Ριζόπουλος λοιπόν φαντάζομαι ότι πηγάζουν από τον χαρακτήρα και την συνολική προσωπικότητα του άλλου ατόμου. Και ο γενέθλιος χάρτης είναι μια καλή αρχή για να τα διαπιστώσουμε αυτά.

Aries&Libra
08-05-2009, 11:49 AM
Από προσωπική εμπειρία θεωρώ ότι τις όψεις μπορεί να τις βιώσει κάθε άτομο διαφορετικά και ανάλογα με το αν "ψάχνεται" να εξελιχθεί και να διορθώσει τις δυσκολίες. Ο πρώτος μου σύζυγος είχε τον Κρόνο του ακριβώς πάνω στον Ήλιο μου (Κριός). Όπου και αν διάβασα, περιγράφαν μια περίπτωση όπου ο Κρόνος καταπιέζει τον Ήλιο. Στην περίπτωση μου τον είδα ως έναν άνθρωπο όπου μου άνοιξε τον δρόμο να γίνω καλύτερη, να επεκτείνω τις γνώσεις μου και τον θαύμαζα απίστευτα για το μυαλό του. Εκείνος, "φωτιζόταν" από τις ιδέες μου και ανέβαινε το ηθικό του. Το μόνο πρόβλημα ήταν οτι μπόρεσα να εφαρμόσω όσα έμαθα και να σταθώ στα πόδια μου μόνο όταν χωρίσαμε. Έχουν περάσει 5 χρόνια και ακόμα έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων, ενώ συνεχίζουμε να συζητάμε και να αναταλλάσουμε απόψεις πάνω σε επαγγελματικά θέματα ή τους τρόπους που πρέπει να χειριστούμε κάποιες δυσκολίες.
Με τον δεύτερο σύζυγο μου, ο ¶ρης του (13η Υδροχόου) στον 5ο μου οίκο, κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη μου (13η Ταύρου) στον 7ο οίκο μου. Από την πρώτη στιγμή, το σεξουαλικό κομμάτι ήταν το δυνατό μας σημείο, ο συνδετικός μας κρίκος. Όμως, σε κάποια φάση εγώ (Αφροδίτη) άρχισα να αποζητώ τα στοιχεία της γνώριμης Αφροδίτης μου - γλυκύτητα, ηρεμία, αγκαλίτσες κτλ. Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν, να εξηγήσω στον άνθρωπο μου πως δεν έπαψα να τον θέλω αλλά ότι δεν ήθελα πια τόσο ¶ρεια συμπεριφορά - η εποχή του ανθρώπου των σπηλαίων ήταν καλή αλλά την αφήνουμε πίσω μας. Επομένως, αυτό που θέλω να πω είναι οτι, η σωστή διαχείρηση και προπαντώς η καλή επικοινωνία λύνει τις όποιες δύσκολές όψεις.