View Full Version : Ελάτε να ανακαλύψουμε το 10ο πλανήτη...
Γιάννης Ριζόπουλος
29-03-2009, 08:51 PM
Ο 10ος πλανήτης του ηλιαού μας συστήματος εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από την αστρονομική ομάδα του Mike Brown την περίοδο 2003-05. Η «βάπτιση» του ήταν σχετικά περιπετειώδης. Ξεκίνησε ως UB-313, μετονομάστηκε σε Ζήνα, παραλίγο να γίνει Περσεφόνη και τελικά το 2006 η ονομασία του οριστικοποιήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης: Έρις
Η Έρις είναι μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα και έχει ένα φεγγάρι, τη Δυσνομία. Η περίοδος περιφοράς της γύρω από τον Ήλιο είναι 557 χρόνια και επειδή κινείται σε πάρα πολύ ελλειπτική τροχιά, ο χρόνος παραμονής της σε κάθε ζώδιο δεν είναι ο ίδιος. Από το 1800 ως το 1846 ήταν στον Υδροχόο, παρέμεινε στους Ιχθείς ως τη δεκαετία του ΅20 και σήμερα βρίσκεται στην 21η μοίρα του Κριού.
Με τον Πλούτωνα και τη Δήμητρα απαρτίζουν την ομάδα των dwarf πλανητών, εκείνων δηλαδή που είναι σχετικά μικροί για την κατηγορία τους και η τροχιά τους δεν είναι «καθαρή» αλλά εμπλέκεται με την τροχιά άλλων πλανητών (η Έρις στο περιήλιο της περνάει μέσα από την τροχιά του Πλούτωνα, όπως και αντίστοιχα ο Πλούτωνας μέσα από εκείνη του Ποσειδώνα).
Η κίνηση της στο ζωδιακό είναι πολύ αργή και στην παρούσα φάση, που βρίσκεται στο αφήλιο της, καλύπτει λίγο περισσότερο από 1 μοίρα ανά 5 χρόνια.
Η αστρολογική της φύση, βέβαια, τελεί υπό διερεύνηση και γι αυτό σκέφτηκα ότι μια συζήτηση μεταξύ των μελών του site, θα μπορούσε να ρίξει φως σε κάποιες λεπτομέρειες.
Το κάθε μέλος μπορεί να συμβάλλει στην έρευνα, αξιολογώντας τη θέση της Έριδας στο ωροσκόπιο του η και σε άλλους χάρτες, εξετάζοντας την επιρροή της στους οίκους, ιδιαίτερα τους γωνιακούς, και τις κύριες όψεις της με τα Φώτα η τους προσωπικούς πλανήτες.
Προσωπικά μπορώ να συνεισφέρω στην αξιολόγηση των ωροσκοπίων, τόσο των ...κοινών θνητών, όσο και των διασήμων, που γνωρίζουμε καλά το βίο και την ...πολιτεία τους.
Για παράδειγμα, ο Bill Gates έχει τη Σελήνη του σε σύνοδο με την Έριδα στο 10ο οίκο. Ο σαϊεντολόγος Ron Hubbard σε σύνοδο με τον Ήλιο του στον 3ο οίκο. Και ο ...κανίβαλος Jeffrey Dammer σε σύνοδο με τον ¶ρη στον 6ο. Μπορεί όλα αυτά να έχουν κάποια σημασία;
Όσες περισσότερες απορίες διατυπωθούν, τόσο το καλύτερο!
Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα ενδέχεται να προκύψουν και από τις εξελίξεις, που υπήρξαν καθώς η Έριδα περνούσε διαδοχικά από τα ζώδια.
Η "κοσμική" της επίδραση θεωρείται δεδομένη αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διερεύνηση των γεγονότων, για να μην μπλέξουμε τα στοιχεία, που την αφορούν, με εκείνα που ανήκουν στη δικαιοδοσία άλλων πλανητών.
Μια καλή ερώτηση είναι το τι καινούριο προέκυψε μετά την είσοδο της στον Κριό το 1925-26. Η σύνοδος της με τον Ουρανό στα ...σύνορα Ιχθύων-Κριού, λογικά απελευθέρωσε ένα δυναμικό αλλάζοντας τις ισορροπίες. Όμως σε ποιον τομέα συνέβη αυτό; ΄΄Εχει σχέση με την "Αρχή της Απροσδοριστίας" του Χάιζενμπεργκ, την ανακάλυψη της τηλεόρασης, το μεγάλο κραχ στη Wall Street; Και η όποια συσχέτιση προκύψει τελικά, πως μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσα στους προσωπικούς χάρτες;
Σαν πρώτη βοήθεια σας δίνω τις θέσεις της Έριδας ανά πενταετία για το μήνα Ιανουάριο από το 1955 μέχρι το 1990.
Και για όποιο άλλο στοιχείο χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεση σας...
1955 7 40΄ Κριού
1960 8 55΄
1965 10 11΄
1970 11 25΄
1975 12 39΄
1980 13 51΄
1985 15 02΄
1990 16 15΄
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
kphssa
29-03-2009, 09:15 PM
Κυριε Ριζοπουλε,
αρχικα συγχαρητηρια για την ερευνα σχετικα με τον 10 πλανητη.
Στο δικο μου το χαρτη κανει συνοδο με τον...Αρη στον Κριο( ανοχη 3 μοιρες) στον τριτο οικο.
Ο Αρης κυβερναει τον 4ο οικο και ειναι στον 4ο..
Η Εριδα ενισχυει τα χαρακτηριστικα του πλανητη με τον οποιο κανει οψη; Ευτυχως δεν εχω να δηλωσω ομοιοτητα με τον Dammer...:bigsmile:
Κατι αλλο στην ερμηνεια αυτης της οψης, υπαρχει;
Ποση ανοχη δινετε στις οψεις με πλανητες;
Ευχαριστω!
Μητσάκος
29-03-2009, 10:00 PM
Στον δικό μου χάρτη κάνει όψεις και με εξωτερικό πλανήτη και με προσωπικούς. Ποια όμως είναι η φύση της; Δεν έχω κάποιο "πάτημα" για να το ψάξω....
Αν ήταν εύκολο να δοθούνε κάποιες, έστω και περιφραστικές/συνοπτικές, τάσεις θα διευκόλυνε.
Σε αντίθετη περίπτωση, πώς μπορώ να ξέρω ποια είναι η "επιρροή" της;
Γιάννης Ριζόπουλος
29-03-2009, 10:06 PM
Κυριε Ριζοπουλε,
αρχικα συγχαρητηρια για την ερευνα σχετικα με τον 10 πλανητη.
Στο δικο μου το χαρτη κανει συνοδο με τον...Αρη στον Κριο( ανοχη 3 μοιρες) στον τριτο οικο.
Ο Αρης κυβερναει τον 4ο οικο και ειναι στον 4ο..
Η Εριδα ενισχυει τα χαρακτηριστικα του πλανητη με τον οποιο κανει οψη; Ευτυχως δεν εχω να δηλωσω ομοιοτητα με τον Dammer...:bigsmile:
Κατι αλλο στην ερμηνεια αυτης της οψης, υπαρχει;
Ποση ανοχη δινετε στις οψεις με πλανητες;
Ευχαριστω!
Αγαπητή Kphssa
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Υποθέτω ότι η Έρις είναι πάνω σχεδόν στην ακμή το 4ου. Σε αυτήν την περίπτωση έχει σημασία οτιδήποτε έχει συμβεί σε θέματα 4ου και δεν αφορά άμεσα τον ¶ρη η απλά τον συμπληρώνει. Επίσης, λογικά, η Έρις θα συνδέεται και με το είδος η τη φύση του επαγγέλματος σας κι αυτή μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία για την έρευνα μας.
Η Έρις χρωματίζει τον πλανήτη που ασπεκτάρει και μπορεί να τον προικίζει με ιδιαίτερα προσόντα, όπως πχ ο Ποσειδώνας μπορεί να στρέφει τον ¶ρη σε ιδεολογήματα. Αναφερόμενος στον ...Dammer δεν πήρα θέση, απλά αναρρωτήθηκα, αφού το είδος της επιρροής που ασκεί η Έρις είναι κι αυτό με ερωτηματικό. Μπορεί η ...επιστημονική επιμέλεια του Dammer στον τεμαχισμό των θυμάτων του, να υποδηλώνει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Έριδας; Εσείς έχετε κάποιο ανάλογο ταλέντο;
Τέλος, εκτιμώ ότι η ανοχή για τις κύριες όψεις της Έριδας, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5 μοίρες.
kphssa
29-03-2009, 10:29 PM
Σας ευχαριστω για την απαντηση σας!
Η Εριδα βρισκεται στον 3ο οικο μου, σε αποσταση 5 μοιρων απο τον 4ο οικο. Κανει τριγωνο με την Ηρα και εξαγωνο με τον Δια.
Επαγγελματικα ασχολουμαι με διδασκαλια ξενων γλωσσων και λογοτεχνια. Καμια φορα τεμαχιζω λογοτεχνικα κειμενα και κανω αναλυση..
Μπορειτε να μας πειτε ποιους τομεις επηρεαζει η Εριδα;
Γιάννης Ριζόπουλος
29-03-2009, 10:30 PM
Στον δικό μου χάρτη κάνει όψεις και με εξωτερικό πλανήτη και με προσωπικούς. Ποια όμως είναι η φύση της; Δεν έχω κάποιο "πάτημα" για να το ψάξω....
Αν ήταν εύκολο να δοθούνε κάποιες, έστω και περιφραστικές/συνοπτικές, τάσεις θα διευκόλυνε.
Σε αντίθετη περίπτωση, πώς μπορώ να ξέρω ποια είναι η "επιρροή" της;
Φίλτατε Μητσάκο
Δεν θέλω να δώσω κατευθύνσεις, που θα επηρεάσουν την έρευνα. Κάποιοι θεωρούν την Έριδα-λόγω ονόματος-πιθανή κυβερνήτρια του Ζυγού αλλά αυτό δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Σκέψου αν στα θέματα του οίκου που βρίσκεται συμβαίνει "κάτι" ευδιάκριτο, που δεν έχει άλλη εξήγηση.
Γιάννης Ριζόπουλος
29-03-2009, 10:39 PM
Σας ευχαριστω για την απαντηση σας!
Η Εριδα βρισκεται στον 3ο οικο μου, σε αποσταση 5 μοιρων απο τον 4ο οικο. Κανει τριγωνο με την Ηρα και εξαγωνο με τον Δια.
Επαγγελματικα ασχολουμαι με διδασκαλια ξενων γλωσσων και λογοτεχνια. Καμια φορα τεμαχιζω λογοτεχνικα κειμενα και κανω αναλυση..
Μπορειτε να μας πειτε ποιους τομεις επηρεαζει η Εριδα;
Αγαπητή Kphssa
Κρατώ τις πολύτιμες πληροφορίες που δώσατε. Και εννοείται, ότι αν ήξερα ποιούς τομείς επηρεάζει η Έρις δεν θα ξεκίναγα την έρευνα... Ο ρόλος μου σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι να υποδείξω αλλά να συντονίσω και να αξιολογήσω τα στοιχεία, που εσείς δίνετε.
kphssa
29-03-2009, 10:42 PM
Φίλτατε Μητσάκο
Δεν θέλω να δώσω κατευθύνσεις, που θα επηρεάσουν την έρευνα. Κάποιοι θεωρούν την Έριδα-λόγω ονόματος-πιθανή κυβερνήτρια του Ζυγού αλλά αυτό δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Σκέψου αν στα θέματα του οίκου που βρίσκεται συμβαίνει "κάτι" ευδιάκριτο, που δεν έχει άλλη εξήγηση.
Κυριε Ριζοπουλε,
Δεν καταλαβαινω πως η Ερις μπορει να θεωρηθει κυβερνητρια του Ζυγου. Στην μυθολογια και στον Ομηρο ειναι γνωστη για την πολεμικη της διαθεση, ειναι το αντιθετο της Αρμονιας και στα Λατινικα αν δεν κανω λαθος ισοδυναμει με την discordia.
Ελπιζω να μην την εχω μπερδεψει με καποια αλλη θεοτητα..
LeLou
29-03-2009, 10:50 PM
Χμμ... Απ' ό,τι φαίνεται, ο κενός 4ος οίκος μου απέκτησε κάτοικο... Ανάδρομη Έρις στις 13 και 49 του Κριού. Αν σκεφτούμε ότι απένταντι στο 10ο βρίσκονται 5 πλανήτες -δε θυμάμαι τις μοίρες όλων τους, σίγουρα όμως κάνει αντίθεση με Σελήνη και Πλούτωνα που στο γενέθλιο βρίσκονται σε στενή σύνοδο- η Έρις μάλλον επιβεβαιώνει το "οικογενειακό μου δράμα" (που ήδη υποδείχνει η σχέση Σελήνης Πλούτωνα). Αναφέρομαι στο γεγονός ότι μεγάλωσα χωρίς μητέρα και υιοθετήθηκα από συγγενή του πατέρα μου.
Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο ταιριάζει αυτό το γεγονός στη "διασπαση" που αναφέρατε... Θα συμφωνήσω με το Μητσάκο ότι βαδίζουμε κάπως "τυφλά".
Καλή μας εβδομάδα
Γιάννης Ριζόπουλος
29-03-2009, 11:25 PM
Χμμ... Απ' ό,τι φαίνεται, ο κενός 4ος οίκος μου απέκτησε κάτοικο... Ανάδρομη Έρις στις 13 και 49 του Κριού. Αν σκεφτούμε ότι απένταντι στο 10ο βρίσκονται 5 πλανήτες -δε θυμάμαι τις μοίρες όλων τους, σίγουρα όμως κάνει αντίθεση με Σελήνη και Πλούτωνα που στο γενέθλιο βρίσκονται σε στενή σύνοδο- η Έρις μάλλον επιβεβαιώνει το "οικογενειακό μου δράμα" (που ήδη υποδείχνει η σχέση Σελήνης Πλούτωνα). Αναφέρομαι στο γεγονός ότι μεγάλωσα χωρίς μητέρα και υιοθετήθηκα από συγγενή του πατέρα μου.
Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο ταιριάζει αυτό το γεγονός στη "διασπαση" που αναφέρατε... Θα συμφωνήσω με το Μητσάκο ότι βαδίζουμε κάπως "τυφλά".
Καλή μας εβδομάδα
Αγαπητή Lelou
Ευχαριστώ πολυ για τη συνεισφορά σας. Είναι πιθανόν η Έρις δημιουργώντας "γέφυρα" μεταξύ των δύο οίκων, να διευκόλυνε την εκδήλωση αυτών των τάσεων. Κρατώ και την εμπλοκή του συγγενή, που παραδοσιακά σχετίζεται με τον Ποσειδώνα. Όσο για την "τύφλα, προσδοκώ ότι η συγκέντρωση και η αξιολόγηση των στοιχείων θα μας ανοίξει, τουλάχιστον μια ...χαραμάδα.
jupiterios
29-03-2009, 11:40 PM
καλησπερα.
θεωρω οτι θα ηταν πιο σωφρον για την ερμηνεια της Εριδος να διναμε περισσοτερο βαση σε κοσμικα γεγονοτα ευρυτερης εκτασης παρα στα ατομικα γεγονοτα μεμονομενων προσωπων. Ειναι συνηθισμενη τεχνικη των αστρολογων να αντλουν στοιχεια για την προσωπικοτητα των νεοανακαλυφθεντων πλανητων απο τα γεγονοτα που συνεβησαν στον κοσμο μας την εποχη της ανακαλυψης τους (πχ κινηματα επαναστασεων σε διαφορα σημεια του πλανητη την εποχη ανακαλυψης του Ουρανου). Επισης παιρνουμε πληροφοριες απο τις διελευσεις τους στα ζωδια και απο τις μειζονος σημασιας συνοδους με αλλους πλανητες. Φυσικα σημαντικες πληροφοριες δινει και η ονοματοδοσια του πλανητη οπως και η μυθολογια...
Με μια πρωτη ματια παρατηρω οτι το περασμα της Εριδος στο ζωδιο του Κριου τη δεκαετια του 20 σηματοδοτησε το ξεσπασμα των δυο παγκοσμιων πολεμων κατι που συμφωνει τοσο με το πνευμα του κριου οσο και με την ονομασια του πλανητη!... Αυτα προς το παρον...
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 12:24 AM
καλησπερα.
θεωρω οτι θα ηταν πιο σωφρον για την ερμηνεια της Εριδος να διναμε περισσοτερο βαση σε κοσμικα γεγονοτα ευρυτερης εκτασης παρα στα ατομικα γεγονοτα μεμονομενων προσωπων. Ειναι συνηθισμενη τεχνικη των αστρολογων να αντλουν στοιχεια για την προσωπικοτητα των νεοανακαλυφθεντων πλανητων απο τα γεγονοτα που συνεβησαν στον κοσμο μας την εποχη της ανακαλυψης τους (πχ κινηματα επαναστασεων σε διαφορα σημεια του πλανητη την εποχη ανακαλυψης του Ουρανου). Επισης παιρνουμε πληροφοριες απο τις διελευσεις τους στα ζωδια και απο τις μειζονος σημασιας συνοδους με αλλους πλανητες. Φυσικα σημαντικες πληροφοριες δινει και η ονοματοδοσια του πλανητη οπως και η μυθολογια...
Με μια πρωτη ματια παρατηρω οτι το περασμα της Εριδος στο ζωδιο του Κριου τη δεκαετια του 20 σηματοδοτησε το ξεσπασμα των δυο παγκοσμιων πολεμων κατι που συμφωνει τοσο με το πνευμα του κριου οσο και με την ονομασια του πλανητη!... Αυτα προς το παρον...
Αγαπητέ Jupiterius
Εκτιμώ ότι κάθε προσέγγιση έιναι χρήσιμη. Συμπεράσματα για τη λειτουργικότητα του Πλούτωνα προέκυψαν τόσο από την "κοσμική" του επίδραση, όσο και από τη θέση του στα ωροσκόπια.
Συμφωνώ για τη συγχρονικότητα της ανακάλυψης του πλανήτη με γεγονότα που συνδέονται με τη δράση του. Υπ' αυτήν την έννοια, τι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως χαρακτηριστικό των αρχών του 21ου αιώνα; Την αυξημένη ανησυχία για θέματα περιβάλλοντος, την 11η Σεπτεμβρίου, την "Κατρίνα" η το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό; Να ένα καλό ερώτημα...
Από την άλλη, συγχώρεσε με αλλά η αναφορά σου στο θέμα των πολέμων δεν είναι ακριβής.
Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου.
skytree
30-03-2009, 03:03 AM
Ο πλανήτης κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο μου που βρίσκεται στις 13 25' του Κριού.Ο
1ος οίκος μου είναι κενός.Αν και δεν ξέρω τις ιδιότητες που θα μπορούσε να προσθέσει ο πλανήτης θεωρώ πως δεν μου προσθέτει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.Ο Κριός από ότι μου λένε και οι γύρω μου δεν γίνεται πολύ φανερός (μάλλον λόγω της θέσης του ¶ρη,12ο και Ιχθείς) και δεν θα με χαρακτήριζα καθόλου μαχητικό και φιλοπόλεμο τύπο ανθρώπου.Υπάρχουν φορές βέβαια που θυμώνω εύκολα..ίσως να βάζει το χεράκι της η Έριδα εκεί..
Καλή συνέχεια στην έρευνά σας, ίσως στην πορεία μπορέσω να βοηθήσω πιο πολύ.
jupiterios
30-03-2009, 06:33 AM
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας και τα ενδιαφεροντα σχολια.
Οσον αφορα το θεμα των παγκοσμιων πολεμων, νομιζω οτι τα γεγονοτα αυτα συναδουν τοσο με το πνευμα του κριου οσο και της εριδος και χρονικα εντασσονται στην περιοδο που ο πλανητης περνουσε στο ζωδιο του πολεμου. Δεν καταλαβαινω που ακριβως δεν συμφωνειτε με τα παραπανω.
Αλλωστε και το κλιμα του Ψυχρου Πολεμου μεταξυ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ που διηρκησε για δεκαετιες (οσο η Ερις διελαυνε τον κριο) και χωρισε τον πλανητη σε δυο μπλοκ θυμιζει εντονα το μυθολογικο μηλο της εριδος που ειχε χωρισει τους ολυμπιους θεους σε διαφορετικα στρατοπεδα με αφορμη την κοντρα Αθηνας - Αφροδιτης - Ηρας.
Ονοματοδοσια
Οπως αναφερεται στη wikipedia τελικως επελεγη το ονομα εριδα για το νεο πλανητη και το ονομα δυσνομια για τον δορυφορο του λογω της διχογνωμιας που επικρατουσε μεταξυ των αστρολογων για το αν προκειται για πλανητη ή αστεροειδη. Μαλιστα θυμαμαι οτι ακομα και τον πλουτωνα ειχαν παρει τα σκαγια και καποιοι θεωρουσαν οτι ακομη και αυτος αδικα ονομαζεται πλανητης...
Εποχη της ανακαλυψης-Συγχρονικοτητα
Οσο για την εποχη που ανακαλυφθηκε ο νεος πλανητης νομιζω οτι ειναι μαλλον νωρις να κανουμε καποιες εκτιμησεις. Θα επρεπε να εξετασουμε μια μακρα περιοδο 10 με 15 χρονια πριν και μετα το 2005 (ετος ανακαλυψης του πλανητη) για να μπορεσουμε να βγαλουμε καποια ασφαλη συμπερασματα. Σιγουρα πρεπει να λαβουμε υποψη την 11η Σεπτεμβριου, την τρομοκρατια, τον φονταμενταλισμο, αλλα και πριν απο αυτα την διαλυση της ΕΣΣΔ, την παντοκρατορια και πολεμολαγνεια των ΗΠΑ, τη Νεα Ταξη Πραγματων κλπ. Βεβαια πολλα απο αυτα ανηκουν στα χωραφια της επιρροης του Πλουτωνα και γι αυτο ας ειμαστε προσεκτικοι για να αποδιδουμε τα του καισαρος τω καισαρι.....
Ωροσκοπιο ανακαλυψης
Η φωτογραφιση του σωματος εγινε αρχικα στις 21 οκτ 2003 ομως η τελικη διαπιστωση του ως πλανητοειδους εγινε στις 5 ιαν 2006. Την ημερα εκεινη ειχαμε τριπλη συνοδο Πλουτωνα-Ερμη-Αφροδιτης στον Τοξοτη. Αυτο το αστρολογικο γεγονος κατα τη γνωμη μου λεει πολλα για την φυση του πλανητη. Καταρχην εχουμε μια ανακαληψη (ερμης) της φυσεως του πλουτωνα (καταστροφικος) και θυληκης φυσεως (αφροδιτη) στο απωτερο και μακρινο διαστημα (τοξοτης). Δεν ειναι αστοχο που ο νεος πλανητης πηρε ονομα γυναικειας θεοτητας και μαλιστα τοσο υποχθονιας οσο και ο πλουτωνας.
Επισης παρατηρηστε οτι στο ωροσκοπιο της πρωτης φωτογραφησης του πλανητη (21 οκτ 2003) οσο και στο ωροσκοπιο της ανακαλυψης του (5 ιαν 2006) τα φωτα (ηλιος - σεληνη) βρισκονται στο τελος του Ζυγου....Να μια πρωτη ενδειξη για τα χωραφια που οριζει ο πλανητης αυτος.....
Επισης το τμημα αυτο του ζωδιακου ονομαζεται κεκαυμενη ζωνη (αφορα ιδιως το τμημα 25 ζυγ-6 σκ) και θεωρειται για τα φωτα στην ωριαια και παραδοσιακη αστρολογια ως εξαιρετικα κακοτυχη και βιαη επιρροη...
Πρωτες ενδειξεις της χροιας του
Παντως απ ο,τι φαινεται ο νεος Πλανητης φερει αρνητικο και δυσμενες στιγμα. Βεβαια ουδεν κακο αμιγες καλου. Μεσα απο την ανακατωσουρα που εφερε στην αστρονομικη κοινοτητα σχετικα με το αν προκειται για πλανητη η οχι, δωθηκε για πρωτη φορα μια επισημη νεα και βελτιωμενη θεωρηση για τον ορισμο της εννοιας πλανητης στο διεθνες αστρονομικο συνεδριο του Αυγ 2006, καθως και ο καθορισμος της νεας αστρονομικης εννοιας "πλανητης-νανος" (στους οποιους συγκαταλεγονται πλεον ο πρωην πλανητης πλουτωνας, ο πρωην αστεροειδης δημητρα, η ερις και αλλα δυο σωματα). Παντα μεσα απο το Χαος τελικα γεννιεται μια νεα Ταξη. Τελος ας σκεφτουμε οτι μυθολογικα η Ερις ηταν αδελφη του Αρη και παιδια της ηταν ο Πόνος, Λήθη, Λοιμός, Όρκος, ¶τη, Μάχες, Φόνος, Δυσνομία....
Προδρομος μιας νεας Κοσμοθεωριας;
Ψαχνοντας στο ινερνετ και τη wikipedia στο λημμα ερις/eris διαπιστωσα οτι αυτη συμβολιζει μια νεα θεωρηση του κοσμου μας σε επιπεδο φυσικης, φιλοσοφιας, πολιτικης ακομα και θρησκειας!
Η Ερις συμβολιζει τις δυναμεις του χαους και της δυσαρμονιας.
Επιστημονικα παραπεμπει στη θεωρια του χαους για την οποια ουκ ολιγα εχουν γραφτει.
Φιλοσοφικα και μεταφυσικα συμβολιζει αυτο που λαικα ονομαζουμε νομο του Μερφυ: οταν κατι μπορει να παει κοντρα στις επιδιωξεις μας, θα παει κατα πασα πιθανοτητα. Στο συμπαν κυριαρχει το χαος και η ανατροπη. Η εννοια περι ταξης και περι ορθοτητος ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα και αν κοιταξουμε παντου στη φυση και στο συμπαν με ανοιχτο μυαλο θα δουμε οτι αυτες απλως δεν υφιστανται! Υπαρχει μονο το χαος στο οποιο υπαρχει τελειοτητα. Για παραδειγμα, το γεωμετρικο σχημα του τετραγωνου που συμβολιζει και συμπυκνωνει την εννοια της Λογικης και της Ταξης δεν υπαρχει πουθενα στο συμπαν απο μονο του αυτοφυες. Το σχημα του τετραγωνου ειναι ενα καθαρα δημιουργημα του ανθρωπινου νου και οχι του θεικου. Στο συμπαν τριγυρω μας παντου - απο το σχημα των νεφων, των ορεινων ογκων, των φυλλωματων μεχρι το σχημα ή τη διαταξη των γαλαξιων - κυριαρχει το ασυμμετρο, το αλλοκοτο και το ακανονιστο. Ενας ειναι ο κανονας, οτι δεν υπαρχει κανονας!
Πολιτικα ολα αυτα εκφραζονται μεσα απο κινηματα αναρχισμου.
Θρησκευτικα η Ερις ειναι η νεα θεοτητα (ή ο αντι-χριστος οπως θα ελεγαν οι χριστιανοι) που "λατρευεται" απο τη νεα φιλοσοφικη αιρεση Discordianism που εμφανιστηκε στη δεκαετια του 50 και πρεσβευει οτι εν αρχη ην το χαος και οτι αυτο και μονο υπαρχει τελικα. Η ταξη ειναι μια ψευδαισθηση του νου, ενας διακαης ποθος του ανθρωπου για το πως θα επρεπε να ηταν στημενα τα πραγματα. Ομως το συμπαν και η φυση με τις ανατροπες της τον διαψευδουν συνεχως. Η αντιληψη αυτη ερχεται σε πληρη συγκρουση με τις κατεστημενες θρησκειες που εξιδανικευουν την αρμονια, την ταξη και τους κανονες.
Εξω απο την εκλειπτικη...
Τελος, θα ηθελα να εκφρασω καποιες επιφυλαξεις μου... Η τροχια της Εριδος εχει ιδιαιτερα μεγαλη αποκλιση στις 44 μοιρες τη στιγμη που τα ορια της εκλειπτικης απ οσο θυμαμαι ειναι συν πλην 23,5 μοιρες. Με αλλα λογια ο πλανητης αυτος οπως και αλλοι πλανητες νανοι βρισκεται εκτος της εκλειπτικης η οποια αστρολογικα συμβολιζει την υπαρξη και τη συνειδητοτητα. Οποτε και αναρωτιεμαι μηπως -λεω μηπως- σωματα που βρισκονται εκτος εκλειπτικης δεν πρεπει να λαμβανονται υποψη ως κειμενα εκτος συνειδητοτητας; Αυτο το ερωτημα μαλλον θα παρει πολυ καιρο για να απαντηθει στην πραξη....
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 10:37 AM
Ο πλανήτης κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο μου που βρίσκεται στις 13 25' του Κριού.Ο
1ος οίκος μου είναι κενός.Αν και δεν ξέρω τις ιδιότητες που θα μπορούσε να προσθέσει ο πλανήτης θεωρώ πως δεν μου προσθέτει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.Ο Κριός από ότι μου λένε και οι γύρω μου δεν γίνεται πολύ φανερός (μάλλον λόγω της θέσης του ¶ρη,12ο και Ιχθείς) και δεν θα με χαρακτήριζα καθόλου μαχητικό και φιλοπόλεμο τύπο ανθρώπου.Υπάρχουν φορές βέβαια που θυμώνω εύκολα..ίσως να βάζει το χεράκι της η Έριδα εκεί..
Καλή συνέχεια στην έρευνά σας, ίσως στην πορεία μπορέσω να βοηθήσω πιο πολύ.
Αγαπητή Skytree
Η γωνιακή θέση της Έριδας στο ωροσκόπιο σας μπορεί να κρύβει ενδιαφέρουσες πτυχές και ίσως αξίζει να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο μαζί της. Κατανοώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπιστεί η δράση ενός πλανήτη, που ...δεν ξέρουμε τι κάνει. Ωστόσο στην περίπτωση σας έίναι βέβαιο ότι εκτός από το χαρακτήρα, χρωματίζει και τις σχέσεις σας. Ακόμη, μια εφαρμογή της θεωρίας των κυβερνητών θα μπορούσε να ρίξει κάποιο φως. Από που "έρχεται" η Έρις; Τίνος οίκου-και κατ επέκταση, τίνος ζωδίου-είναι κυβερνήτρια; Γιατί κάποιο από τα θέματα αυτού του οίκου είναι βέβαιο ότι σας χαρακτηρίζει. Για παράδειγμα, άτομα, που στο χάρτη τους δεν έχουν κανέναν πλανήτη στον Τοξότη η στον άξονα 3ου-9ου, μπορεί να ταξιδεύουν ...ανελλιπώς, όταν στο γενέθλιο χάρτη τους ο κυβερνήτης του 9ου βρίσκεται στον 1ο οίκο.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 01:04 PM
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας και τα ενδιαφεροντα σχολια.
Οσον αφορα το θεμα των παγκοσμιων πολεμων, νομιζω οτι τα γεγονοτα αυτα συναδουν τοσο με το πνευμα του κριου οσο και της εριδος και χρονικα εντασσονται στην περιοδο που ο πλανητης περνουσε στο ζωδιο του πολεμου. Δεν καταλαβαινω που ακριβως δεν συμφωνειτε με τα παραπανω.
Αλλωστε και το κλιμα του Ψυχρου Πολεμου μεταξυ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ που διηρκησε για δεκαετιες (οσο η Ερις διελαυνε τον κριο) και χωρισε τον πλανητη σε δυο μπλοκ θυμιζει εντονα το μυθολογικο μηλο της εριδος που ειχε χωρισει τους ολυμπιους θεους σε διαφορετικα στρατοπεδα με αφορμη την κοντρα Αθηνας - Αφροδιτης - Ηρας.
Ονοματοδοσια
Οπως αναφερεται στη wikipedia τελικως επελεγη το ονομα εριδα για το νεο πλανητη και το ονομα δυσνομια για τον δορυφορο του λογω της διχογνωμιας που επικρατουσε μεταξυ των αστρολογων για το αν προκειται για πλανητη ή αστεροειδη. Μαλιστα θυμαμαι οτι ακομα και τον πλουτωνα ειχαν παρει τα σκαγια και καποιοι θεωρουσαν οτι ακομη και αυτος αδικα ονομαζεται πλανητης...
Εποχη της ανακαλυψης-Συγχρονικοτητα
Οσο για την εποχη που ανακαλυφθηκε ο νεος πλανητης νομιζω οτι ειναι μαλλον νωρις να κανουμε καποιες εκτιμησεις. Θα επρεπε να εξετασουμε μια μακρα περιοδο 10 με 15 χρονια πριν και μετα το 2005 (ετος ανακαλυψης του πλανητη) για να μπορεσουμε να βγαλουμε καποια ασφαλη συμπερασματα. Σιγουρα πρεπει να λαβουμε υποψη την 11η Σεπτεμβριου, την τρομοκρατια, τον φονταμενταλισμο, αλλα και πριν απο αυτα την διαλυση της ΕΣΣΔ, την παντοκρατορια και πολεμολαγνεια των ΗΠΑ, τη Νεα Ταξη Πραγματων κλπ. Βεβαια πολλα απο αυτα ανηκουν στα χωραφια της επιρροης του Πλουτωνα και γι αυτο ας ειμαστε προσεκτικοι για να αποδιδουμε τα του καισαρος τω καισαρι.....
Ωροσκοπιο ανακαλυψης
Η φωτογραφιση του σωματος εγινε αρχικα στις 21 οκτ 2003 ομως η τελικη διαπιστωση του ως πλανητοειδους εγινε στις 5 ιαν 2006. Την ημερα εκεινη ειχαμε τριπλη συνοδο Πλουτωνα-Ερμη-Αφροδιτης στον Τοξοτη. Αυτο το αστρολογικο γεγονος κατα τη γνωμη μου λεει πολλα για την φυση του πλανητη. Καταρχην εχουμε μια ανακαληψη (ερμης) της φυσεως του πλουτωνα (καταστροφικος) και θυληκης φυσεως (αφροδιτη) στο απωτερο και μακρινο διαστημα (τοξοτης). Δεν ειναι αστοχο που ο νεος πλανητης πηρε ονομα γυναικειας θεοτητας και μαλιστα τοσο υποχθονιας οσο και ο πλουτωνας.
Επισης παρατηρηστε οτι στο ωροσκοπιο της πρωτης φωτογραφησης του πλανητη (21 οκτ 2003) οσο και στο ωροσκοπιο της ανακαλυψης του (5 ιαν 2006) τα φωτα (ηλιος - σεληνη) βρισκονται στο τελος του Ζυγου....Να μια πρωτη ενδειξη για τα χωραφια που οριζει ο πλανητης αυτος.....
Επισης το τμημα αυτο του ζωδιακου ονομαζεται κεκαυμενη ζωνη (αφορα ιδιως το τμημα 25 ζυγ-6 σκ) και θεωρειται για τα φωτα στην ωριαια και παραδοσιακη αστρολογια ως εξαιρετικα κακοτυχη και βιαη επιρροη...
Πρωτες ενδειξεις της χροιας του
Παντως απ ο,τι φαινεται ο νεος Πλανητης φερει αρνητικο και δυσμενες στιγμα. Βεβαια ουδεν κακο αμιγες καλου. Μεσα απο την ανακατωσουρα που εφερε στην αστρονομικη κοινοτητα σχετικα με το αν προκειται για πλανητη η οχι, δωθηκε για πρωτη φορα μια επισημη νεα και βελτιωμενη θεωρηση για τον ορισμο της εννοιας πλανητης στο διεθνες αστρονομικο συνεδριο του Αυγ 2006, καθως και ο καθορισμος της νεας αστρονομικης εννοιας "πλανητης-νανος" (στους οποιους συγκαταλεγονται πλεον ο πρωην πλανητης πλουτωνας, ο πρωην αστεροειδης δημητρα, η ερις και αλλα δυο σωματα). Παντα μεσα απο το Χαος τελικα γεννιεται μια νεα Ταξη. Τελος ας σκεφτουμε οτι μυθολογικα η Ερις ηταν αδελφη του Αρη και παιδια της ηταν ο Πόνος, Λήθη, Λοιμός, Όρκος, ¶τη, Μάχες, Φόνος, Δυσνομία....
Προδρομος μιας νεας Κοσμοθεωριας;
Ψαχνοντας στο ινερνετ και τη wikipedia στο λημμα ερις/eris διαπιστωσα οτι αυτη συμβολιζει μια νεα θεωρηση του κοσμου μας σε επιπεδο φυσικης, φιλοσοφιας, πολιτικης ακομα και θρησκειας!
Η Ερις συμβολιζει τις δυναμεις του χαους και της δυσαρμονιας.
Επιστημονικα παραπεμπει στη θεωρια του χαους για την οποια ουκ ολιγα εχουν γραφτει.
Φιλοσοφικα και μεταφυσικα συμβολιζει αυτο που λαικα ονομαζουμε νομο του Μερφυ: οταν κατι μπορει να παει κοντρα στις επιδιωξεις μας, θα παει κατα πασα πιθανοτητα. Στο συμπαν κυριαρχει το χαος και η ανατροπη. Η εννοια περι ταξης και περι ορθοτητος ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα και αν κοιταξουμε παντου στη φυση και στο συμπαν με ανοιχτο μυαλο θα δουμε οτι αυτες απλως δεν υφιστανται! Υπαρχει μονο το χαος στο οποιο υπαρχει τελειοτητα. Για παραδειγμα, το γεωμετρικο σχημα του τετραγωνου που συμβολιζει και συμπυκνωνει την εννοια της Λογικης και της Ταξης δεν υπαρχει πουθενα στο συμπαν απο μονο του αυτοφυες. Το σχημα του τετραγωνου ειναι ενα καθαρα δημιουργημα του ανθρωπινου νου και οχι του θεικου. Στο συμπαν τριγυρω μας παντου - απο το σχημα των νεφων, των ορεινων ογκων, των φυλλωματων μεχρι το σχημα ή τη διαταξη των γαλαξιων - κυριαρχει το ασυμμετρο, το αλλοκοτο και το ακανονιστο. Ενας ειναι ο κανονας, οτι δεν υπαρχει κανονας!
Πολιτικα ολα αυτα εκφραζονται μεσα απο κινηματα αναρχισμου.
Θρησκευτικα η Ερις ειναι η νεα θεοτητα (ή ο αντι-χριστος οπως θα ελεγαν οι χριστιανοι) που "λατρευεται" απο τη νεα φιλοσοφικη αιρεση Discordianism που εμφανιστηκε στη δεκαετια του 50 και πρεσβευει οτι εν αρχη ην το χαος και οτι αυτο και μονο υπαρχει τελικα. Η ταξη ειναι μια ψευδαισθηση του νου, ενας διακαης ποθος του ανθρωπου για το πως θα επρεπε να ηταν στημενα τα πραγματα. Ομως το συμπαν και η φυση με τις ανατροπες της τον διαψευδουν συνεχως. Η αντιληψη αυτη ερχεται σε πληρη συγκρουση με τις κατεστημενες θρησκειες που εξιδανικευουν την αρμονια, την ταξη και τους κανονες.
Εξω απο την εκλειπτικη...
Τελος, θα ηθελα να εκφρασω καποιες επιφυλαξεις μου... Η τροχια της Εριδος εχει ιδιαιτερα μεγαλη αποκλιση στις 44 μοιρες τη στιγμη που τα ορια της εκλειπτικης απ οσο θυμαμαι ειναι συν πλην 23,5 μοιρες. Με αλλα λογια ο πλανητης αυτος οπως και αλλοι πλανητες νανοι βρισκεται εκτος της εκλειπτικης η οποια αστρολογικα συμβολιζει την υπαρξη και τη συνειδητοτητα. Οποτε και αναρωτιεμαι μηπως -λεω μηπως- σωματα που βρισκονται εκτος εκλειπτικης δεν πρεπει να λαμβανονται υποψη ως κειμενα εκτος συνειδητοτητας; Αυτο το ερωτημα μαλλον θα παρει πολυ καιρο για να απαντηθει στην πραξη....
Αγαπητέ Jupiterius
Χαίρομαι πραγματικά, που ανταποκρίθηκες με τέτοια ζέση στους προβληματισμούς για τη φύση της Έριδας. Οι πληροφορίες, που παραθέτεις εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του νέου πλανήτη. Και ανεξάρτητα με τις επί μέρους διαφωνίες, που μπορεί να έχω σε κάποιες από τις τοποθετήσεις σου, εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια σου.
Καλό είναι, όμως να μην ξεφύγουμε από το θέμα και να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες, που είναι μεν ενδιαφέρουσες αλλά εμπίπτουν στη σφαίρα της αστρολογικής ...φιλολογίας. Σε αυτήν την έρευνα ας μείνουμε προσανατολισμένοι κυρίως στα γεγονότα, είτε σε προσωπικό, είτε σε "κοσμικό" επίπεδο. Και όσον αφορά τον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι σκόπιμο να μην εξετάζουμε μόνο την πολεμική του Ιστορία αλλά και τις κατακτήσεις του πνεύματος.
Μια "πρόχειρη" ματιά στις προηγούμενες περιόδους, που η Έρις ήταν στον Κριό (870-990 και 1390-1520), αφήνει πολλά ερωτήματα σε σχέση με την πιθανή εμπλοκή της σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Η Ιταλική Αναγέννηση και, νωρίτερα, τα γόνιμα χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας στο Βυζάντιο, χαρακτηρίστηκαν από την αναβίωση του "Ελληνικού πνεύματος", κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο...
Κοραλλία Μόζορα
30-03-2009, 01:06 PM
Η Έριδα βρίσκεται στο 6ο σπίτι μου και σε τρίγωνο με την σύνοδο Σελήνης/Δία που έχω στον Τοξότη και στο 2ο σπίτι. Έριδες στον χώρο της εργασίας μου δεν έχω, ίσως γιατί η θέση μου είναι η ανώτερη ιεραρχικά. Όμως η βασική φιλοσοφία που προωθώ τόσο ανάμεσα στο προσωπικό όσο και ανάμεσα στο προσωπικό και τους φορείς εμπλέκονται με την εργασία μου είναι η συνεργασία. Αυτό δεν ξέρω αν συνάδει με την φύση της Έριδας. Ούτε ο υγιής ανταγωνισμός (φύση των τριγώνων) δεν ταιριάζει με την φύση της εργασίας μου.
Τώρα, αν η Έριδα μου δίνει μαχητικότητα στον τομέα της εργασίας (και υγείας/διατροφής, καθημερινότητας κ.λπ.) αυτό δεν θα μπορούσα να το διακρίνω γιατί έχω ήδη σύνοδο Ήλιου/¶ρη και είμαι αρκετά μαχητική γενικά στην ζωή μου.
Δεν μπορώ να διακρίνω "κάτι" στην λειτουργία του 6ου οίκου μου με την Έριδα εκεί που να μην φαίνεται ήδη από τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη μου.
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 01:21 PM
Η Έριδα βρίσκεται στο 6ο σπίτι μου και σε τρίγωνο με την σύνοδο Σελήνης/Δία που έχω στον Τοξότη και στο 2ο σπίτι. Έριδες στον χώρο της εργασίας μου δεν έχω, ίσως γιατί η θέση μου είναι η ανώτερη ιεραρχικά. Όμως η βασική φιλοσοφία που προωθώ τόσο ανάμεσα στο προσωπικό όσο και ανάμεσα στο προσωπικό και τους φορείς εμπλέκονται με την εργασία μου είναι η συνεργασία. Αυτό δεν ξέρω αν συνάδει με την φύση της Έριδας. Ούτε ο υγιής ανταγωνισμός (φύση των τριγώνων) δεν ταιριάζει με την φύση της εργασίας μου.
Τώρα, αν η Έριδα μου δίνει μαχητικότητα στον τομέα της εργασίας (και υγείας/διατροφής, καθημερινότητας κ.λπ.) αυτό δεν θα μπορούσα να το διακρίνω γιατί έχω ήδη σύνοδο Ήλιου/¶ρη και είμαι αρκετά μαχητική γενικά στην ζωή μου.
Δεν μπορώ να διακρίνω "κάτι" στην λειτουργία του 6ου οίκου μου με την Έριδα εκεί που να μην φαίνεται ήδη από τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη μου.
Αγαπητή Κοραλλία
Μήπως το είδος της εργασίας σου ...συνάδει με την Έριδα; Νομίζω εξ άλλου ότι έχεις τις γνώσεις για να ελέγξεις την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του πλανήτη με τη χρήση των συστημάτων πρόβλεψης.
Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου
Κοραλλία Μόζορα
30-03-2009, 02:00 PM
Αγαπητέ Jupiterius
Χαίρομαι πραγματικά, που ανταποκρίθηκες με τέτοια ζέση στους προβληματισμούς για τη φύση της Έριδας. Οι πληροφορίες, που παραθέτεις εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του νέου πλανήτη. Και ανεξάρτητα με τις επί μέρους διαφωνίες, που μπορεί να έχω σε κάποιες από τις τοποθετήσεις σου, εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια σου.
Καλό είναι, όμως να μην ξεφύγουμε από το θέμα και να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες, που είναι μεν ενδιαφέρουσες αλλά εμπίπτουν στη σφαίρα της αστρολογικής ...φιλολογίας. Σε αυτήν την έρευνα ας μείνουμε προσανατολισμένοι κυρίως στα γεγονότα, είτε σε προσωπικό, είτε σε "κοσμικό" επίπεδο. Και όσον αφορά τον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι σκόπιμο να μην εξετάζουμε μόνο την πολεμική του Ιστορία αλλά και τις κατακτήσεις του πνεύματος.
Μια "πρόχειρη" ματιά στις προηγούμενες περιόδους, που η Έρις ήταν στον Κριό (870-990 και 1390-1520), αφήνει πολλά ερωτήματα σε σχέση με την πιθανή εμπλοκή της σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Η Ιταλική Αναγέννηση και, νωρίτερα, τα γόνιμα χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας στο Βυζάντιο, χαρακτηρίστηκαν από την αναβίωση του "Ελληνικού πνεύματος", κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο...
Γιάννη μου,
δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε μια πλανητική θέση, ιδιαίτερα όταν αυτή διαρκεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο, ό,τι συμβαίνει παγκόσμια. Κάθε μεγάλη περίοδος συνήθως έχει και θετικά και αρνητικά γεγονότα. Π.χ. ενώ είχαμε την γόνιμη πνευματικά δημιουργία της Μακεδονικής δυναστείας ταυτόχρονα το Βυζάντιο πολεμούσε με ¶ραβες, Σαρακηνούς και Βούλγαρους.
Είναι κοινή πρακτική στην αστρολογία να συνδυάζουμε το όνομα και την μυθολογία ενός πλανήτη με τις ιδιότητές του. Προτείνω να εξετάσουμε αρχικά αν και η Έρις "δικαιώνει" κι αυτή το όνομά της και τους μύθους γύρω από αυτήν και στην πορεία να δούμε αν μπορούν να της αποδοθούν και/ή άλλες ιδιότητες. Αν το φάσμα της έρευνας παραμείνει τόσο ευρύ ίσως να μην μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Από την μέχρι τώρα έρευνά σου έχεις ενδείξεις ότι η Έρις μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά από τα μυθολογικά χαρακτηριστικά της;
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
30-03-2009, 02:23 PM
εχω την Ερις στο 6ο συνοδο με Δια και τριγωνο με ηλιο στον τοξοτη 2ο
επισης η Ερις κανει εξαγωνο με σεληνη στον 8ο δυδυμους
αυτες να υποθεσουμε ειναι καλες οψεις με την εριδα;
μηπως μου εδωσε μια νευρικοτητα στιην καθημερινοτητα μου εναν αναβρασμο σε σχεση
με τον 2ο , 8ο και εκανα λαθη ;οικονομικα...νομικα....
επισης κανει οψεις με 11ο ουρανο ,πλουτωνα[παρθενο]
να πω και κατι ακομα ισως ειναι και χαζομαρα ...
ηλιος ,Διας,σεληνη ,ουρανος ερις ειναι στην 9η μοιρα περιπου ολα ,
ειναι μοιρα τοξοτη εχω διαβασει [λογω 9 ζωδιο ]τα νομικα προβληματα ;
φιλικα Δεσποινα κουκι:bigsmile:
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 02:27 PM
Γιάννη μου,
δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε μια πλανητική θέση, ιδιαίτερα όταν αυτή διαρκεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο, ό,τι συμβαίνει παγκόσμια. Κάθε μεγάλη περίοδος συνήθως έχει και θετικά και αρνητικά γεγονότα. Π.χ. ενώ είχαμε την γόνιμη πνευματικά δημιουργία της Μακεδονικής δυναστείας ταυτόχρονα το Βυζάντιο πολεμούσε με ¶ραβες, Σαρακηνούς και Βούλγαρους.
Είναι κοινή πρακτική στην αστρολογία να συνδυάζουμε το όνομα και την μυθολογία ενός πλανήτη με τις ιδιότητές του. Προτείνω να εξετάσουμε αρχικά αν και η Έρις "δικαιώνει" κι αυτή το όνομά της και τους μύθους γύρω από αυτήν και στην πορεία να δούμε αν μπορούν να της αποδοθούν και/ή άλλες ιδιότητες. Αν το φάσμα της έρευνας παραμείνει τόσο ευρύ ίσως να μην μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Από την μέχρι τώρα έρευνά σου έχεις ενδείξεις ότι η Έρις μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά από τα μυθολογικά χαρακτηριστικά της;
Αγαπητή Κοραλλία
Έχοντας διαβάσει το πρόσφατο άρθρο μου καταλαβαίνεις ότι έχω μια συγκεκριμένη θεώρηση για το πως μπορεί να επιδρούν οι πλανήτες στην ανθρώπινη εξέλιξη. Και βέβαια δεν υποστήριξα πουθενά ότι μία διέλευση ευθύνεται για όλα. Μπορεί όμως να δίνει το δικό της στίγμα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο. Για παράδειγμα η διέλευση του Πλούτωνα από την Παρθένο έφερε στο προσκήνιο τη γενετική μηχανική και τα πυρηνικα εργοστάσια, χωρίς να εμπλέκεται απαραίτητα στον πόλεμο του Βιετνάμ η την "Αποστασία".
Όσο για τη σύνδεση του ονόματος και της μυθολογίας με τις ιδιότητες του πλανήτη θα προτιμούσα να μην το θίξω καθόλου. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα, που δεν ανήκει στα πλαίσια αυτής της ενότητας. Πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε ως κεντρικό θέμα κάπου αλλού. Αν επιθυμείς άνοιξε το, γνωρίζοντας ότι η θέση μου είναι αντίθετη με τέτοιου τύπου συνδέσεις, κάτι που φυσικά ισχύει και για την περίπτωση της Έριδας.
Κοραλλία Μόζορα
30-03-2009, 02:55 PM
Αγαπητή Κοραλλία
Μήπως το είδος της εργασίας σου ...συνάδει με την Έριδα; Νομίζω εξ άλλου ότι έχεις τις γνώσεις για να ελέγξεις την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του πλανήτη με τη χρήση των συστημάτων πρόβλεψης.
Γιάννη μου,
η εργασία μου έχει σχέση με την Μέση Εκπαίδευση. Δεν ξέρω, η Έρις έχει σχέση με εκπαιδευτικά θέματα; Δεν έχω διερευνήσει καθόλου τις ιδιότητες και την φύση της και δεν έχω δει πως λειτουργεί ούτε στα προοδευτικά. Θα το κοιτάξω όμως στο ωροσκόπιό μου και θα σου πω.
Είπες στο αρχικό σου ποστ ότι η κοσμική της επίδραση θεωρείται δεδομένη. Σε ποιους τομείς;
smaragdi
30-03-2009, 03:26 PM
Εμενα ο 11ος μου εχει ακμη στην 15η του κριου αρα βρισκεται εκει κ λογικα επιδρα σημαντικα κοιτωντας τον πινακα που παραδωσατε με τις χρονολογιες (εγω ειμαι το '82).Τελικα ο 11ος μου δεν ειναι τοσο αδειος...:cheesy:
Δεν εχω καταλαβει προς τα ποια εννοια να το ψαξω...με την εννοια της διαπλοκης στις γνωριμιες,φιλιες ,ιδανικα μου???:love:
Κώστας
30-03-2009, 03:33 PM
Μυστήρια αυτή η Έρις...βασικό ερώτημα πάντως είναι αυτό της ονοματοδοσίας. Κατά πόσο είναι σωστή? Θέλω να πω ότι όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες έχουν πάρει διόλου τυχαία ονομασία, ονομασία που ταιριάζει στην αστρολογική τους φύση. Πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει και εδώ οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν πλανήτη παντελώς χαοτικό και άνομο που δεν υπόκεινται σε καμία τάξη. Οι θεοί στο μύθο λέγεται ότι απέφευγαν την Έριδα όπως ο διάολος το λιβάνι καθώς η παρουσία της και μόνο ήταν ικανή να στρέψει τους πάντες εναντίον όλων...Και επειδή κανείς θεός δεν την κάλεσε στο γάμο του Πηλέα με τη Θέτιδα εκείνη τα πήρε στο κρανίο και πήγε στο γάμο όπου χωρίς να την πάρει κανένας χαμπάρι τοποθέτησε στο κέντρο το γνωστό Μήλο της Έριδος με το μήνυμα "τη καλλίστη"...τα επακόλουθα γνωστά...οι Κυρίες του Ολύμπου διεκδίκησαν το μήλο και ήρθαν στα μαχαίρια....και σαν αποτέλεσμα όλων αυτών ο Τρωϊκός Πόλεμος του οποίου ηθικός αυτουργός ήταν η Έρις!
Μία πιθανή ένδειξη της επιρροής της Έριδος είναι η συναστρία της ημέρας που κηρύχτηκε επίσημα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1939 η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία και της κηρύττουν τον πόλεμο η Αγγλία, η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και άλλες χώρες. Εκείνες τις ημέρες ο πλανήτης Δίας έκανε τέλεια σύνοδο με την Έριδα στις πρώτες μοίρες του πολεμικού Κριού! Για να βγάλουμε βέβαια κάποια συμπεράσματα χρειάζονται πολλές τέτοιες ενδείξεις.
Από εκεί και πέρα πιστεύω κ. Ριζόπουλε ότι η Έρις αντιστοιχεί σε μία καθαρά ασυνείδητη ενέργεια....η απόσταση των πλανητών από τον Ήλιο αναπαριστά μεταξύ άλλων και την ανθρώπινη συνειδητότητα και από τη στιγμή που η Έρις βρίσκεται πολύ πιο πέρα από τον "τελεολογικό" και σκοτεινό Πλούτωνα τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία παντελώς απροσδιόριστη και ανεξερεύνητη ενέργεια...Δεν αποκλείεται βέβαια με τον καιρό να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και ερμηνεία της Έριδος -εάν όντως υπάρχει κάτι να διερευνηθεί- και ποιός ξέρει, εάν η στιγμή της ανακάλυψής της συμπίπτει με αλλαγές στο ανθρώπινο ασυνείδητο (όπως έχει συμβεί με τους υπόλοιπους "συλλογικούς" πλανήτες) τότε ίσως να έχουμε μπροστά μας την αυγή ενός χαοτικού αιώνα όπου θα κυριαρχεί ο ατομικισμός, η διχόνοια και οι συγκρούσεις (κάτι που ίσως τονιστεί από τη δυναμική είσοδο του Ουρανού στον Κριό από το 2010).
Κοραλλία Μόζορα
30-03-2009, 03:41 PM
Αγαπητή Κοραλλία
Έχοντας διαβάσει το πρόσφατο άρθρο μου καταλαβαίνεις ότι έχω μια συγκεκριμένη θεώρηση για το πως μπορεί να επιδρούν οι πλανήτες στην ανθρώπινη εξέλιξη. Και βέβαια δεν υποστήριξα πουθενά ότι μία διέλευση ευθύνεται για όλα. Μπορεί όμως να δίνει το δικό της στίγμα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο. Για παράδειγμα η διέλευση του Πλούτωνα από την Παρθένο έφερε στο προσκήνιο τη γενετική μηχανική και τα πυρηνικα εργοστάσια, χωρίς να εμπλέκεται απαραίτητα στον πόλεμο του Βιετνάμ η την "Αποστασία".
Όσο για τη σύνδεση του ονόματος και της μυθολογίας με τις ιδιότητες του πλανήτη θα προτιμούσα να μην το θίξω καθόλου. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα, που δεν ανήκει στα πλαίσια αυτής της ενότητας. Πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε ως κεντρικό θέμα κάπου αλλού. Αν επιθυμείς άνοιξε το, γνωρίζοντας ότι η θέση μου είναι αντίθετη με τέτοιου τύπου συνδέσεις, κάτι που φυσικά ισχύει και για την περίπτωση της Έριδας.
Αυτό σε ρωτάω τόση ώρα, Γιάννη μου. Ο Τζουπιτέριος σύνδεσε την Έριδα με μια κάπως "άρεια" φύση. Εσύ παράθεσες δυο χρονικές περιόδους που έχουν σχέση με αναγέννηση γραμμάτων και τεχνών. Κι εγώ είπα ότι σ' εκείνες τις περιόδους υπήρχαν και τα δύο. Μπορούν να ισχύουν και τα δύο ως ιδιότητες του ίδιου πλανήτη; Τι φύση αποδίδεις στην Έριδα από τις μέχρι τώρα έρευνές σου;
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πολλές φορές η μυθολογική σύνδεση που γίνεται με τις ιδιότητες των πλανητών είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Ιδιαίτερα όταν περνάμε σε συνδέσεις με τον χώρο του εσωτερισμού και της μεταφυσικής εκεί επικρατεί μεγάλη διάσταση απόψεων. Έπειτα πιστεύω πως ο τρόπος που ερμηνεύουμε ένα πλανήτη εξελίσσεται και έχει άμεση σχέση και με τον πολιτιστικό περίγυρο. Όμως ένας βασικός πυρήνας σύνδεσης υπάρχει, π.χ. πλανήτης ¶ρης/¶ρης θεός του πολέμου, πλανήτης Αφροδίτη/Αφροδίτη θεά του έρωτα.
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 04:32 PM
Εμενα ο 11ος μου εχει ακμη στην 15η του κριου αρα βρισκεται εκει κ λογικα επιδρα σημαντικα κοιτωντας τον πινακα που παραδωσατε με τις χρονολογιες (εγω ειμαι το '82).Τελικα ο 11ος μου δεν ειναι τοσο αδειος...:cheesy:
Δεν εχω καταλαβει προς τα ποια εννοια να το ψαξω...με την εννοια της διαπλοκης στις γνωριμιες,φιλιες ,ιδανικα μου???:love:
Αγαπητή Smaragdi
Στην πρώτη ευκαιρία διοργανώστε ένα πάρτι, προς τιμήν της Έριδας, για να δείτε ποιές και ποιούς θα σας κουβαλήσει... Θα είναι μια καλή αρχή για να διερευνήσετε τον 11ο σας.
Κι αν τυχόν μαζευτούν πολλοί Κριοί αυτή θα ...φταίει! Επειδή, από ότι αντιλαμβάνομαι, η 'Ερις βρίσκεται στην ακμή του 11ου σας, σίγουρα επιδρά και στον 5ο. Έχετε πολύ υλικό για ανάλυση!
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 05:12 PM
Μυστήρια αυτή η Έρις...βασικό ερώτημα πάντως είναι αυτό της ονοματοδοσίας. Κατά πόσο είναι σωστή? Θέλω να πω ότι όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες έχουν πάρει διόλου τυχαία ονομασία, ονομασία που ταιριάζει στην αστρολογική τους φύση. Πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει και εδώ οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν πλανήτη παντελώς χαοτικό και άνομο που δεν υπόκεινται σε καμία τάξη. Οι θεοί στο μύθο λέγεται ότι απέφευγαν την Έριδα όπως ο διάολος το λιβάνι καθώς η παρουσία της και μόνο ήταν ικανή να στρέψει τους πάντες εναντίον όλων...Και επειδή κανείς θεός δεν την κάλεσε στο γάμο του Πηλέα με τη Θέτιδα εκείνη τα πήρε στο κρανίο και πήγε στο γάμο όπου χωρίς να την πάρει κανένας χαμπάρι τοποθέτησε στο κέντρο το γνωστό Μήλο της Έριδος με το μήνυμα "τη καλλίστη"...τα επακόλουθα γνωστά...οι Κυρίες του Ολύμπου διεκδίκησαν το μήλο και ήρθαν στα μαχαίρια....και σαν αποτέλεσμα όλων αυτών ο Τρωϊκός Πόλεμος του οποίου ηθικός αυτουργός ήταν η Έρις!
Μία πιθανή ένδειξη της επιρροής της Έριδος είναι η συναστρία της ημέρας που κηρύχτηκε επίσημα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1939 η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία και της κηρύττουν τον πόλεμο η Αγγλία, η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και άλλες χώρες. Εκείνες τις ημέρες ο πλανήτης Δίας έκανε τέλεια σύνοδο με την Έριδα στις πρώτες μοίρες του πολεμικού Κριού! Για να βγάλουμε βέβαια κάποια συμπεράσματα χρειάζονται πολλές τέτοιες ενδείξεις.
Από εκεί και πέρα πιστεύω κ. Ριζόπουλε ότι η Έρις αντιστοιχεί σε μία καθαρά ασυνείδητη ενέργεια....η απόσταση των πλανητών από τον Ήλιο αναπαριστά μεταξύ άλλων και την ανθρώπινη συνειδητότητα και από τη στιγμή που η Έρις βρίσκεται πολύ πιο πέρα από τον "τελεολογικό" και σκοτεινό Πλούτωνα τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία παντελώς απροσδιόριστη και ανεξερεύνητη ενέργεια...Δεν αποκλείεται βέβαια με τον καιρό να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και ερμηνεία της Έριδος -εάν όντως υπάρχει κάτι να διερευνηθεί- και ποιός ξέρει, εάν η στιγμή της ανακάλυψής της συμπίπτει με αλλαγές στο ανθρώπινο ασυνείδητο (όπως έχει συμβεί με τους υπόλοιπους "συλλογικούς" πλανήτες) τότε ίσως να έχουμε μπροστά μας την αυγή ενός χαοτικού αιώνα όπου θα κυριαρχεί ο ατομικισμός, η διχόνοια και οι συγκρούσεις (κάτι που ίσως τονιστεί από τη δυναμική είσοδο του Ουρανού στον Κριό από το 2010).
Αγαπητέ Κώστα
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Γνωρίζω, από άλλες δημοσιεύσεις σου, ότι μπορείς να τεκμηριώσεις με στοιχεία την άποψη σου. Περιμένω να το κάνεις όταν θα έχεις τη διάθεση, για να ξεφύγουμε από το τι πιστεύει ο καθένας και να μείνουμε στα γεγονότα.
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 05:22 PM
Αυτό σε ρωτάω τόση ώρα, Γιάννη μου. Ο Τζουπιτέριος σύνδεσε την Έριδα με μια κάπως "άρεια" φύση. Εσύ παράθεσες δυο χρονικές περιόδους που έχουν σχέση με αναγέννηση γραμμάτων και τεχνών. Κι εγώ είπα ότι σ' εκείνες τις περιόδους υπήρχαν και τα δύο. Μπορούν να ισχύουν και τα δύο ως ιδιότητες του ίδιου πλανήτη; Τι φύση αποδίδεις στην Έριδα από τις μέχρι τώρα έρευνές σου;
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πολλές φορές η μυθολογική σύνδεση που γίνεται με τις ιδιότητες των πλανητών είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Ιδιαίτερα όταν περνάμε σε συνδέσεις με τον χώρο του εσωτερισμού και της μεταφυσικής εκεί επικρατεί μεγάλη διάσταση απόψεων. Έπειτα πιστεύω πως ο τρόπος που ερμηνεύουμε ένα πλανήτη εξελίσσεται και έχει άμεση σχέση και με τον πολιτιστικό περίγυρο. Όμως ένας βασικός πυρήνας σύνδεσης υπάρχει, π.χ. πλανήτης ¶ρης/¶ρης θεός του πολέμου, πλανήτης Αφροδίτη/Αφροδίτη θεά του έρωτα.
Αγαπητή Κοραλλία
Έχω βέβαια μια εικόνα για τη φύση της Έριδας. Όμως δεν επιθυμώ να κατευθύνω κανέναν, πολύ περισσότερο όταν τα στοιχεία δεν επαρκούν. Ο ρόλος μου σε αυτήν τη φάση είναι πρωτίστως συντονιστικός. Για το άλλο θέμα, σου είπα τι μπορείς να κάνεις :bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
30-03-2009, 05:43 PM
Καλησπερα, Κυριε Ριζοπουλε πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξατε,ομολογω οπως κ οι περισσοτεροι αλλωστε πως την Εριδα δεν την εχω μελετησει καθολου αλλα υστερα απο την προτροπη σας, κ αν το εψαξα σωστα την εχω στις 3 μοιρες του Ταυρου κ στον 11ο οικο.
Αυτο λοιπον που εχω παρατηρησει κ ολοι οσοι με γνωριζουν ειναι, οτι οι Ταυροι για καποιους συγκεκριμενους λογους που δεν θα ηθελα να αναφερω με εκνευριζουν αφανταστα κ γενικα ειμαι μαζι τους αρκετα αυστηρη, να πω ομως πως γενικα εχω πολλες σχεσεις με Ταυρους (μεχρι κ το μικρο μου παιδι ειναι Ταυρος) κ ιδιατερα καλες.
Μεχρι τωρα το ειχα αποδωσει στον γενεθλιο Κρονο μου που βρισκεται στον Ταυρο εξ ου και η αυστηροτητα απεναντι τους κ οι μακροχρονες σχεσεις μου μαζι τους αλλα κ ο σεβασμος, τωρα με βαλατε σε σκεψεις κ νομιζω πως θα μπορουσαν να λειτουργουν κ οι δυο πλανητες.
θα ηθελα να ξερω την γνωμη σας κ ευχομαι καλη συνεχεια στην μελετη σας.
Fotini Christodoulou
30-03-2009, 06:08 PM
Έρις στον 12ο μου οίκο, σε τετράγωνα με Ήλιο και Δία που βρίσκονται σε σύνοδο στον 3ο οίκο μου ,σε αντίθεση με Πλούτωνα που βρίσκεται στον 6ο μου οίκο και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου που βρίσκεται στον 7ο μου οίκο.
Αναγνωρίζω ίσως εριδες και κρυμμένα θεματα στο δίπολο 6ου και 12ου σχετικά με την αντίθεση με πλούτωνα αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχω την παραμικρή ιδέα!:bigsmile:
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 09:07 PM
Καλησπερα, Κυριε Ριζοπουλε πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξατε,ομολογω οπως κ οι περισσοτεροι αλλωστε πως την Εριδα δεν την εχω μελετησει καθολου αλλα υστερα απο την προτροπη σας, κ αν το εψαξα σωστα την εχω στις 3 μοιρες του Ταυρου κ στον 11ο οικο.
Αυτο λοιπον που εχω παρατηρησει κ ολοι οσοι με γνωριζουν ειναι, οτι οι Ταυροι για καποιους συγκεκριμενους λογους που δεν θα ηθελα να αναφερω με εκνευριζουν αφανταστα κ γενικα ειμαι μαζι τους αρκετα αυστηρη, να πω ομως πως γενικα εχω πολλες σχεσεις με Ταυρους (μεχρι κ το μικρο μου παιδι ειναι Ταυρος) κ ιδιατερα καλες.
Μεχρι τωρα το ειχα αποδωσει στον γενεθλιο Κρονο μου που βρισκεται στον Ταυρο εξ ου και η αυστηροτητα απεναντι τους κ οι μακροχρονες σχεσεις μου μαζι τους αλλα κ ο σεβασμος, τωρα με βαλατε σε σκεψεις κ νομιζω πως θα μπορουσαν να λειτουργουν κ οι δυο πλανητες.
θα ηθελα να ξερω την γνωμη σας κ ευχομαι καλη συνεχεια στην μελετη σας.
Αγαπητή Έρση
Faulse alarm! Νομίζω ότι ο ...δαίμων του ωροσκοπίου παρείσφρυσε στους υπολογισμούς σας, αφού η Έρις δεν έχει μπεί ακόμη στον Ταύρο. Στο ωροσκόπιο σας βρίσκεται στις 12 και ...κάτι του Κριού απέναντι από τον Ουρανό. Στον Ταύρο έχετε τη Δήμητρα σε σύνοδο με τον Κρόνο.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Γιάννης Ριζόπουλος
30-03-2009, 10:19 PM
Έρις στον 12ο μου οίκο, σε τετράγωνα με Ήλιο και Δία που βρίσκονται σε σύνοδο στον 3ο οίκο μου ,σε αντίθεση με Πλούτωνα που βρίσκεται στον 6ο μου οίκο και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου που βρίσκεται στον 7ο μου οίκο.
Αναγνωρίζω ίσως εριδες και κρυμμένα θεματα στο δίπολο 6ου και 12ου σχετικά με την αντίθεση με πλούτωνα αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχω την παραμικρή ιδέα!:bigsmile:
Ευτυχή Roadrunner
Παρά την ισχυρή όψη με τον Ήλιο, η εμπλοκή του Δία και του Πλούτωνα δυσκολεύει αρκετά την αποσαφήνιση του ρόλου της Έριδας. Από αυτήν την άποψη είσαι ...τυχερή αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις τα αποτελέσματα της έρευνας όποτε και ,,,αν βγουν! Ωστόσο η συγκεκριμένη θέση της Έριδας σε κάνει μερικές φορές να συμπεριφέρεσαι σαν ...Κριός, ενώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία η περιοχή του Αιγόκερω, που κλείνει το σταυρό στα παρορμητικά.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή!
Κώστας
30-03-2009, 11:11 PM
Δεν έχω στοιχεία να δώσω διότι δεν έχω ψάξει καθόλου το θέμα...γι'αυτό και ανέφερα την τέλεια σύνοδο του Δία με την Έριδα στον Κριό το 1939 μιας και αντιστοιχεί σε πραγματικό γεγονός. Κατά τ'άλλα μόνο εικασίες μπορώ να κάνω. Χρειάζεται όντως αρκετό ψάξιμο η υπόθεση μπας και βγάλουμε άκρη με το μυστήριο της Έριδος! Πάντως για να είμαι ειλικρινής η περίπτωση της Δήμητρας (η οποία έχει προβιβαστεί σε πλανήτη-νάνο) μου φαίνεται αρκετά πιο προσιτή και πιο εύκολα παρατηρήσιμη λόγω της εγγύτητάς της στον Ήλιο και του σχετικά γρήγορου περάσματός της από τα ζώδια και τους οίκους. Εάν τα χαρακτηριστικά που της αποδίδονται είναι σωστά τότε ίσως και να πρόκειται για τον κυβερνήτη της Παρθένου! Από την άλλη η Έρις είναι ό,τι πιο στατικό υπάρχει στον ουρανό και αυτό καθιστά αρκετά πιο δύσκολη την διερεύνηση της στους χάρτες μας και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων...
Κένταυρος
31-03-2009, 01:23 AM
Μαλιστα! Έρις,στον πέμπτο οικο, σε σύνοδο με Χειρωνα, τετραγωνο με Αφροδίτη και αντιθεση με Ουρανο! σαν να μην εφταναν οι μπελάδες του τετραγώνου Αφροδίτης Ουρανου, με το Χειρωνα να βαζει το χεράκι του επι των τύπων των ήλων, προεκυψε και νεο στοιχειο να συντονισει το σκηνικο! Τι να πω; Νομιζα οτι ολα οφειλονταν στους προαναφερθεντες....
jupiterios
31-03-2009, 01:44 AM
Ο φιλος Κωστας με βρισκει συμφωνο στα σχολια του. Ενδιαφερουσα και η επισημανση του για την συνοδο Δια-Εριδος κατα την κυρηξη του β Π.Π. Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ο Διας οποτε θα συναντα την Εριδα θα ξεσπα πολεμος αλλα εκεινη τη χρονικη στιγμη ηταν η πρωτη φορα απο την εισοδο της στον Κριο που την συναντησε ο πλανητης που δινει διευρυμενη εκταση σε οτι αγγιζει.
Απο την αλλη νομιζω οτι ειναι λιγο τραβηγμενο να πουμε οτι η ανακαλυψη της Εριδος θα σημανει την εναρξη μιας εποχης Χαους και Ατομικισμου. Αντιθετως μαλιστα μπαινουμε στην εποχη του Υδροχοου, της Ενωσης και της Συμφιλιωσης. Απλα το περασμα της Εριδος απο το ζωδιο του Κριου (1923-2046) θα τονισει οντως αυτα τα στοιχεια που υποθετουμε οτι ειναι ειναι κοινα μεταξυ των δυο: η εντονη πολεμοχαρης διαθεση (δυο Π.Πολεμοι...ευχομαι οχι και τριτος....), η διχονοια και η διχοτομηση του κοσμου (ψυχρος πολεμος, ανατολη-δυση), η ιντριγκα (διαπλοκη, συνομωσιολογιες) κλπ.
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 01:46 AM
Μαλιστα! Έρις,στον πέμπτο οικο, σε σύνοδο με Χειρωνα, τετραγωνο με Αφροδίτη και αντιθεση με Ουρανο! σαν να μην εφταναν οι μπελάδες του τετραγώνου Αφροδίτης Ουρανου, με το Χειρωνα να βαζει το χεράκι του επι των τύπων των ήλων, προεκυψε και νεο στοιχειο να συντονισει το σκηνικο! Τι να πω; Νομιζα οτι ολα οφειλονταν στους προαναφερθεντες....
Αγαπητή Κένταυρος, ψυχραιμία!
Θα μας βοηθούσατε πολύ αν παρείχατε διευκρινιστικές λεπτομέρειες για τον τύπο των συντρόφων σας. Σε τι "ειδικεύεστε"; Σε γιάπηδες, τεχνοκράτες, διανοούμενους, περιθωριακούς, παντρεμένους, psycho η μήπως κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jupiterios
31-03-2009, 02:54 AM
Συμφωνω με την αποψη του κου Ριζοπουλου οτι πρεπει να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι με την ονοματοδοσια ενος νεου πλανητη. Αλλωστε αυτη συνηθως αρχικα ειναι σε πειραματικο σταδιο. Οπως για παραδειγμα ο εν λογω πλανητης αρχικα πηρε την προσωρινη ονομασια Xena (Ζηνα) απο την τηλεοπτικη σειρα the warrior princess (η πριγγιπισσα-πολεμιστης)! Βεβαια και παλι αυτη η ονομασια κανει αναφορες σε πολεμοχαρη και βιαια ενστικτα οπως ακριβως και η κατοπινη που του δωθηκε τελικα.
Παντως ειναι καλυτερα να μην βιαζομαστε στα συμπερασματα μας. Και το λεω αυτο γιατι εχω κατα νου μια περιεργη περιπτωση που ισως αναιρει καποια σημεια της ερμηνειας που εδωσα προηγουμενα περι πολεμοχαρους Εριδος.
Γνωριζω λοιπον εδω και πολλα χρονια ενα κοντινο μου προσωπο που εχει με απολυτη ακριβεια μοιρας συνοδο Ηλιου-Εριδας στις 12 του Κριου. Ε, λοιπον το ατομο αυτο δεν εχει την παραμικρη επιθετικη ή εριστικη διαθεση επανω του. Δεν του βγαινει ουτε ο κριος ουτε και η ερις. Ειναι χαμηλων τονων, ηπια ιδιοσυγκρασια με πολλη υπομονη και ευγενεια. Πιο πολυ θυμιζει Καρκινο (που εχει ωροσκοπο) ή εστω Ζυγο. Και μην νομιζετε οτι αλλα στοιχεια του ωροσκοπιου του μπορουν να δωσουν μια εξηγηση. Εχω μελετησει το ωροσκοπιο και δεν βρισκω καποια πλανητικη θεση απο οψη ή απο ζωδιο που να ακυρωνει αυτη την αρεια φυση που θα "επρεπε" να εκδηλωνει (εκτος βεβαια απο τον καρκινισιο Ωροσκοπο). Περιεργη περιπτωση αληθεια!...Ειναι απο τις φορες που οι αστρολογικες ερμηνειες απλως ειναι αστοχες.... Σκεφτομαι λοιπον μηπως τελικα η Ερις αντι να διχαζει τελικα ενωνει; Μηπως αντι για αρεια εχει αφροδισια χαρακτηριστικα; Μηπως αντι να συγκυβερνα μαζι με τον μυθολογικο αδελφο της Αρη τον κριο, ειναι συγκυβερνητης του Ζυγου; Αλλωστε ποια ειναι η διαφορα μεταξυ ερις και ερως; ενα γραμμα μονο....
Κένταυρος
31-03-2009, 03:54 AM
Μου αρεσε ιδιαιτερα το ευστοχο της ερωτησης!!! Λοιπον, οπωσδηποτε διανοουμενοι, εχω κι εναν Αρη στον Υδροχόο βλέπετε, ο συνδιασμος μετά ειναι κυρίως σε psycho και παντρεμενους... αλλα δεν ειναι δυσκολο ενας παντρεμενος με τα παραπανω χαρακτηριστικα να φερεται σαν εργένης....δεν μπορω να το διαχωρίσω...οπωσδήποτε εκκεντρικοί και εγκεφαλικοι ανθρωποι...διαβαινουν το κατωφλι! Παντως όσον αφορα την Εριδα, η καταληξη συνηθως ειναι αιματηρή, και παντα μου εκανε εντυπωση...τοσο εγκεφαλικοι...πως καταλήγουμε στα μαχαιρια;;;;
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 04:53 AM
εχω την Ερις στο 6ο συνοδο με Δια και τριγωνο με ηλιο στον τοξοτη 2ο
επισης η Ερις κανει εξαγωνο με σεληνη στον 8ο δυδυμους
αυτες να υποθεσουμε ειναι καλες οψεις με την εριδα;
μηπως μου εδωσε μια νευρικοτητα στιην καθημερινοτητα μου εναν αναβρασμο σε σχεση
με τον 2ο , 8ο και εκανα λαθη ;οικονομικα...νομικα....
επισης κανει οψεις με 11ο ουρανο ,πλουτωνα[παρθενο]
να πω και κατι ακομα ισως ειναι και χαζομαρα ...
ηλιος ,Διας,σεληνη ,ουρανος ερις ειναι στην 9η μοιρα περιπου ολα ,
ειναι μοιρα τοξοτη εχω διαβασει [λογω 9 ζωδιο ]τα νομικα προβληματα ;
φιλικα Δεσποινα κουκι:bigsmile:
Αγαπητή Δέσποινα
Αν και η παρουσία του Δία μπερδεύει κάπως τα πράγματα, η φύση του επαγγέλματος σου μπορεί να είναι σχετική με την Έριδα. Αν θέλεις μας το λες.
Η δεύτερη ερώτηση σου ξέρεις ότι είναι λίγο ...εκτός θέματος και γι αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτήν την ενότητα, τίποτε περισσότερο από ένα ...όχι.
LeLou
31-03-2009, 07:49 AM
Πολύ καλημέρα σας :) Έψαξα περισσότερο τη θέση της Έριδας στο γενέθλιό μου και -εκτός την προαναφερόμενη αντίθεση με Σελήνη και Πλούτωνα στο 10ο- σχηματίζει τρίγωνο με Κρόνο (8ος), Ποσειδώνα (12ος) και Ωροσκόπο (Τοξότης).
Επειδή όλα αυτά τα στοιχεία σχηματίζουν ήδη τρίγωνα, εξάγωνα και συνόδους μεταξύ τους, υποθέτω ότι η Έρις ενισχύει την ήδη υπάρχουσα σχέση τους, αν και δυσκολεύομαι να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο επενεργεί.
Ελπίζω να συμμετάσχουν περισσότερα ακόμη μέλη για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα!
Αφροδίτη
31-03-2009, 10:02 AM
Συγχαρητήρια κ. Ριζόπουλε για την τόσο ενδιαφέρουσα έρευνά σας!!
Στον δικό μου χάρτη έχω την έριδα σε κλειστή σύνοδο με τον ήλιο μου, (ηλιος κριός 11,05, ερις κριός 11,36) και λίγο παρακάτω βρίσκεται ο κρόνος μου (14,49) και όλα αυτά στον 6ο οίκο. (Μήπως γι' αυτό έχω μια τάση για μικροατυχήματα και τόσο καιρό έψαχνα τον άρη μου ο οποίος δεν κάνει ιδιαίτερα άσχημες όψεις??:unsure:)
strange
31-03-2009, 10:09 AM
Ενδιαφέρον.....Σύνοδος με ακμή 12ου οίκου (με Ερμή και Ήλιο μέσα σε αυτόν) και αντίθεση με πλούτωνα στον 6ο.:cheesy:
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 10:46 AM
Αγαπητές Strange και Αφροδίτη
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας
Κρατώ το σχόλιο για τα μικροατυχήματα, αν και εκτιμώ ότι η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο μπορεί να συνεισφέρει ...επαρκώς σε αυτά. Η παρουσία άλλων αργών πλανητών είναι βέβαιο ότι "θολώνει" την εικόνα. Παρ' όλα αυτά, θα ήταν χρήσιμο να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τη φύση η το είδος της εργασίας σας, τις εργασιακές σας σχέσεις κλπ.
Παρατηρώ, πάντως, ότι τα μέλη του site με την Έριδα στον άξονα 6ου-12ου ...αυξάνονται και πληθύνονται. Λέτε να σημαίνει κάτι, όπως μεγαλύτερη προθυμία ανταπόκρισης σε ένα αίτημα "παροχής υπηρεσιών";
strange
31-03-2009, 11:15 AM
Κύριε Ριζόπουλε, η εργασία μου σχετίζεται με την προστασία της φύσης και τη διαχείριση περιβάλλοντος, αλλά είναι προσωρινή. Έχω ασχοληθεί και με τη Μέση Εκπαίδευση, δεν ξέρω αν αυτό βοηθά. Επιδιώκω πάντα αρμονία και ισορροπία στις συνεργασίες μου, αρκεί βέβαια να τηρούνται κάποιοι κανόνες (Δεν ανέχομαι για παράδειγμα διαταγές από άτομα που δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα).
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
31-03-2009, 11:33 AM
Αγαπητή Δέσποινα
Αν και η παρουσία του Δία μπερδεύει κάπως τα πράγματα, η φύση του επαγγέλματος σου μπορεί να είναι σχετική με την Έριδα. Αν θέλεις μας το λες.
κυριε Ριζοπουλε οσο ειχα προισταμενο επανω απο μενα να μου δινει τις κατευθηνσεις
μεγαλουργουσα ...τους αφηνα αφωνους με την τελεια δουλεια που εβγαζα
οτιδηποτε ηταν αυτη η δουλεια σε εργοστασια δουλευα περνουσαν απο τα χερια μου 2000 ζευγαρια παπουτσια καθημερινα ημουν στον ελεγχο αυτων στο να φευγουν για εξαγωγη
χωρις ψεγαδι...
με ειχαν μαθει ολοι οσοι ειχαν εργοστασια του ειδους ''τα αφεντικα'' πως το καλυτερο κοντρολ το εκανε μια εργατρια στον ταδε εργοστασιο.
οπως και απο το εξωτερικο οι ξενοι που τα εισαγανε εμαθαν για μενα γιατι καναν εισαγωγες και απο αλλα εργοστασια απο την ελλαδα και απο αλλες χωρες,το λεω αυτο γιατι μου εστειλαν συγχαρητηρια !και οταν ηρθαν στην ελλαδα ηρθαν να με γνωρισουν ..ποια εμενα!μια ταπεινη εργατρια...
Οταν εκανα δικη μου δουλεια εμποριο ,καταστημα δικο μου ,το φαληρησα
Ελπιζω να σας βοηθησα:love:
σας ευχαριστω:love:
Δεσποινα κουκι
Αφροδίτη
31-03-2009, 01:32 PM
Αγαπητές Strange και Αφροδίτη
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας
Κρατώ το σχόλιο για τα μικροατυχήματα, αν και εκτιμώ ότι η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο μπορεί να συνεισφέρει ...επαρκώς σε αυτά. Η παρουσία άλλων αργών πλανητών είναι βέβαιο ότι "θολώνει" την εικόνα. Παρ' όλα αυτά, θα ήταν χρήσιμο να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τη φύση η το είδος της εργασίας σας, τις εργασιακές σας σχέσεις κλπ.
Παρατηρώ, πάντως, ότι τα μέλη του site με την Έριδα στον άξονα 6ου-12ου ...αυξάνονται και πληθύνονται. Λέτε να σημαίνει κάτι, όπως μεγαλύτερη προθυμία ανταπόκρισης σε ένα αίτημα "παροχής υπηρεσιών";
Με τις εργασιακές μου σχέσεις πάντα είχα ένα πρόβλημα... δηλαδή όχι εγω αλλά οι άλλοι!! Αν και όλοι τους μου έδειχναν το καλό τους πρόσωπο, οι περισσότεροι ζήλευαν(τα μάθαινα απο πολύ έγκυρες πηγές!) και αναρωτιόντουσαν πως μια κοπέλα που ήρθε απο το πουθενά (εννοώ χωρίς μέσον), ανέβηκε τόσο γρήγορα τα σκαλιά της ιεραρχίας της εταιρείας που δούλευα. Ως προς το επάγγελμα αρχικά εργαζόμουν στην γραμματεία της εταιρείας και αργότερα γραμματέας του γενικού δ/ντή.
Αυτά απο εμένα :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
31-03-2009, 02:19 PM
Η Αφροδίτη είναι τώρα ανάδρομη πάνω από την γενέθλια Έριδα αρκετών μελών και ίσως αυτό να βοηθούσε σε κάποια συμπεράσματα. Όταν η ανάδρομη Αφροδίτη έκανε σύνοδο με την γενέθλια μου Έριδα δεν παρατήρησα τίποτε διαφορετικό στην ατμόσφαιρα των ημερών ούτε κάποιο γεγονός. Μπορεί όμως κάποια μέλη να είχαν διαφορετικές εμπειρίες.
smaragdi
31-03-2009, 03:33 PM
Αγαπητή Smaragdi
Στην πρώτη ευκαιρία διοργανώστε ένα πάρτι, προς τιμήν της Έριδας, για να δείτε ποιές και ποιούς θα σας κουβαλήσει... Θα είναι μια καλή αρχή για να διερευνήσετε τον 11ο σας.
Κι αν τυχόν μαζευτούν πολλοί Κριοί αυτή θα ...φταίει! Επειδή, από ότι αντιλαμβάνομαι, η 'Ερις βρίσκεται στην ακμή του 11ου σας, σίγουρα επιδρά και στον 5ο. Έχετε πολύ υλικό για ανάλυση!
Καταρχην χιλια ευχαριστω για την απαντηση σας,,
Ενημερωτικα τωρα....
Κριους γνωρισα μονο 3 γυναικες ως τωρα κανεναν αντρα,,,,κ φροντισαν να μ μεινουν αξεχαστες.....αφηστε ,,,δημιουργησαν πολυ ασχημα γεγονοτα...κ η αληθεια ειναι πως μου εχει μεινει ο φοβος....δεν νομιζω οτι μπορω να τα βγαλω περα μαζι τους..
Οσο για τον 5ο οικο...για τα ευτραπελα μου νομιζα οτι ευθυνοταν ο κρονος κ ο πλουτωνας στο ζυγο,το βερτεξ ,ο αρης κ ο Διας στον σκορπιο..οι κατοικοι του δηλαδη που ειναι καμποσοι κ καπως.....τελικα το οτι αναγκαζομαι να εξαφανιζομαι κ ψαχνω να κρυφτω για να γλυτωσω φταιει κ η Ερις...
(παρεπιπτοντως οι γυναικες αυτες συσχετιζοντουσαν κ με τα προσωπικα μου,,,5ο οικο)οποτε οντως μαλλον επιδρα κ στον 5ο...
Καλη συνεχεια..
toniats
31-03-2009, 03:42 PM
Η αλήθεια είναι πως της ύπαρξη της Έριδας εγώ την πληροφορήθηκα από αυτήν ταύτη την καταχώρηση.
Να πω πως χάρηκα….μάλλον ψέματα θα πω…
Η αλήθεια είναι πως εμείς οι εσωτεριστές τον έχουμε ένα φαταλισμό…στον εγκέφαλο, στην τσέπη του μπουφάν, κάπου επάνω μας όμως. Οπότε τίποτε καλό δεν δείχνει να προμηνύει για μένα το όνομα Έρις και το φεγγάρι Δυσνομία (αν το διάβασα σωστά).
Πολύ με προβλημάτισε αφενός το ακίνητο του πλανήτη (πλανητοειδούς έστω), όπως το παρουσιάζει ο Κωστής που με υποψιάζει για μια ακόμα μοιραία παρουσία (ή έστω παράμετρο) στον ζωδιακό κύκλο και αφετέρου η ακριβής του σύνοδος με τον Δία στον Κριό στην έναρξη του β’ παγκόσμιου πολέμου. Η επόμενη σύνοδος πότε είναι Κωστή; (με Δία, Πλούτωνα, Κρόνο και βαρύ πυροβολικό γενικώς;;) Εύχομαι να αργεί.
Όπως και να έχει σαφώς προτιμάω να συζητάμε επί προσωπικών δεδομένων και ωροσκοπίων, ξεφεύγοντας από το ζοφερόν της παγκόσμιας κατάστασης, έστω και με την διαδικασία της συνειδητής αποφυγής.
Λοιπόν εγώ γεννήθηκα 20-05-1965, 20:38, Σπάρτη (ωροσκόπος Τοξότης 13ο 22’)
Με Ίσους Οίκους –και πολύ βιαστικά- βλέπω την Έριδα στην 10+ του Κριού, αρκετά κοντά στην ακμή του 4ου-5ου Οίκου. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα ωραιότατο Κβινκουξ (χιαστί) ακριβείας με Ουρανό:nuts:, πιο χαλαρό με Πλούτωνα:nuts:, ¶ρη και Μεσουράνημα (όλα τα παραπάνω είναι σε σύνοδο στο γεννέθλιο ωροσκόπιο μου).:cry: Στην συντροφιά αυτή αντιτίθεται ο Κρόνος (από ΙC φυσικά) και η Αφροδίτη σε Τ τετράγωνο, στην δύση, του γενέθλιου πάντα.
Να υποθέσω ότι πρόκειται για πολλαπλό τζακ-ποτ????:bigsmile::bigsmile:
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 04:28 PM
Αγαπητή Toniats
Αν θεωρείτε ότι το ωροσκόπιο σας "δουλεύει" με ίσους οίκους, τότε η Έρις μάλλον λειτουργεί στον 5ο... Και σε αυτήν την περίπτωση, η πολυσυλλεκτική, όσο και επιρρεπής στις ...μυθοπλασίες Αφροδίτη σας θα μπορούσε να της μαζέψει πολύ ...υλικό! Απευθύνω, λοιπόν, και σε σας την ερώτηση: Τι τύπους "τραβάτε"; Εστέτ διανοούμενους η μποντι-μπιλντεράδες; Ευκατάστατους ξερόλες η ταπεινούς εργάτες του πνεύματος; Αριστοκράτες, μπάτλερς, φρικιά, η τουρίστες;
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 04:35 PM
Καταρχην χιλια ευχαριστω για την απαντηση σας,,
Ενημερωτικα τωρα....
Κριους γνωρισα μονο 3 γυναικες ως τωρα κανεναν αντρα,,,,κ φροντισαν να μ μεινουν αξεχαστες.....αφηστε ,,,δημιουργησαν πολυ ασχημα γεγονοτα...κ η αληθεια ειναι πως μου εχει μεινει ο φοβος....δεν νομιζω οτι μπορω να τα βγαλω περα μαζι τους..
Οσο για τον 5ο οικο...για τα ευτραπελα μου νομιζα οτι ευθυνοταν ο κρονος κ ο πλουτωνας στο ζυγο,το βερτεξ ,ο αρης κ ο Διας στον σκορπιο..οι κατοικοι του δηλαδη που ειναι καμποσοι κ καπως.....τελικα το οτι αναγκαζομαι να εξαφανιζομαι κ ψαχνω να κρυφτω για να γλυτωσω φταιει κ η Ερις...
(παρεπιπτοντως οι γυναικες αυτες συσχετιζοντουσαν κ με τα προσωπικα μου,,,5ο οικο)οποτε οντως μαλλον επιδρα κ στον 5ο...
Καλη συνεχεια..
Αγαπητή Smaragdi
Ας αποδώσουμε τα της Έριδος στην ...Έριδα.Παίρνω το θάρρος να ζητήσω μια ακόμη μικρή βοήθεια...
Αυτές οι ...αξιολάτρευτες Κριαρίνες ήταν από το χώρο της δουλειάς σας η απλές ...γειτόνισες;
smaragdi
31-03-2009, 04:52 PM
Αγαπητή Smaragdi
Ας αποδώσουμε τα της Έριδος στην ...Έριδα.Παίρνω το θάρρος να ζητήσω μια ακόμη μικρή βοήθεια...
Αυτές οι ...αξιολάτρευτες Κριαρίνες ήταν από το χώρο της δουλειάς σας η απλές ...γειτόνισες;
:bigsmile:Γειτονισες κατα καποιο τροπο...μπλεχτηκαν στο περιβαλλον μ,,,,καμια σχεση με την δουλεια :love:
Αλλα θα πρεπει να αναφερω πως 4 στους 5 στους χωρους δουλειας που ειχα αντρες αφεντικα ενω εγω ημουν πολυ τυπικη το γυρνουσανε στο 'τσαμικο' κ με ξεσπασματα θεωρουσανε οττι με το ζορυ οφειλω να γινω κ δικη τους ,,αν με καταλαβαινετε..σε σημειο ο αλλος να με απειλει,,,ψυχοπαθεια,ξερω εγω αφου ντρεπομουν να μιλησω ποια στην οικογενεια μ (αν εχει αυτο καμια σχεση βεβαια)
ευχαριστω κ παλι....
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 04:53 PM
κυριε Ριζοπουλε οσο ειχα προισταμενο επανω απο μενα να μου δινει τις κατευθηνσεις
μεγαλουργουσα ...τους αφηνα αφωνους με την τελεια δουλεια που εβγαζα
οτιδηποτε ηταν αυτη η δουλεια σε εργοστασια δουλευα περνουσαν απο τα χερια μου 2000 ζευγαρια παπουτσια καθημερινα ημουν στον ελεγχο αυτων στο να φευγουν για εξαγωγη
χωρις ψεγαδι...
με ειχαν μαθει ολοι οσοι ειχαν εργοστασια του ειδους ''τα αφεντικα'' πως το καλυτερο κοντρολ το εκανε μια εργατρια στον ταδε εργοστασιο.
οπως και απο το εξωτερικο οι ξενοι που τα εισαγανε εμαθαν για μενα γιατι καναν εισαγωγες και απο αλλα εργοστασια απο την ελλαδα και απο αλλες χωρες,το λεω αυτο γιατι μου εστειλαν συγχαρητηρια !και οταν ηρθαν στην ελλαδα ηρθαν να με γνωρισουν ..ποια εμενα!μια ταπεινη εργατρια...
Οταν εκανα δικη μου δουλεια εμποριο ,καταστημα δικο μου ,το φαληρησα
Ελπιζω να σας βοηθησα:love:
Δεσποινα κουκι
Αγαπητή Δέσποινα
Οι πληροφορίες, που μας έδωσες μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες. Βλέπεις, ο Δίας σου λειτούργησε μια χαρά, σε μια κατεύθυνση, που ενδεχομένως του "υπέδειξε" η Έρις. Κι αναρρωτιέμαι εγώ τώρα... Ποιοί είναι καταπληκτικά στελέχη αλλα μόλις βγαίνουν απ' το ...μαντρί τους τρώει ο λύκος; Πάντως ο "ταπεινή εργάτρια" πολύ σε Παρθένο μου φέρνει... Έχετε κάποια συγγένεια;
toniats
31-03-2009, 05:33 PM
Αγαπητή Toniats
Αν θεωρείτε ότι το ωροσκόπιο σας "δουλεύει" με ίσους οίκους, τότε η Έρις μάλλον λειτουργεί στον 5ο... Και σε αυτήν την περίπτωση, η πολυσυλλεκτική, όσο και επιρρεπής στις ...μυθοπλασίες Αφροδίτη σας θα μπορούσε να της μαζέψει πολύ ...υλικό! Απευθύνω, λοιπόν, και σε σας την ερώτηση: Τι τύπους "τραβάτε"; Εστέτ διανοούμενους η μποντι-μπιλντεράδες; Ευκατάστατους ξερόλες η ταπεινούς εργάτες του πνεύματος; Αριστοκράτες, μπάτλερς, φρικιά, η τουρίστες;
Φυσικά θα σας απαντήσω...και εκτενώς κάποια στιγμή!
Μου επιτρέπετε όμως την ερώτηση γιατί λειτουργεί η Ερίς μόνο στον 5ο αφού, με ίσους οίκους, εγώ την βλέπω να "κάθεται" στον 4ο των (δύσκολων) οικογενειακών μου...πολύ κοντά βέβαια στην ακμή του 5ου.:love:
Το μυθοπλασίες, καλέ μου, τι (και κυρίως ποιόν) αφορά; :embarrest
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
31-03-2009, 07:23 PM
Αγαπητή Δέσποινα
Οι πληροφορίες, που μας έδωσες μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες. Βλέπεις, ο Δίας σου λειτούργησε μια χαρά, σε μια κατεύθυνση, που ενδεχομένως του "υπέδειξε" η Έρις. Κι αναρρωτιέμαι εγώ τώρα... Ποιοί είναι καταπληκτικά στελέχη αλλα μόλις βγαίνουν απ' το ...μαντρί τους τρώει ο λύκος; Πάντως ο "ταπεινή εργάτρια" πολύ σε Παρθένο μου φέρνει... Έχετε κάποια συγγένεια;
αγαπητε κυριε Ριζοπουλε
χαιρομαι που σας φανηκαν πολυτιμες οι πληροφοριες ..
δεν εχω τιποτα σε παρθενο καμια σχεση που λενε .μονο .τους εξοκρονιους εχω ουρανο-πλουτωνα οπως και τοσος κοσμος!
Υ.Γ στην διαθεση σας αν θελετε να με ρωτησετε κατι αλλο.
Pirate Jenny
31-03-2009, 10:18 PM
Προφανώς απ' ότι βλέπω κάτι προσπαθεί να μου πει και μένα η Ερις...αλλά δεν καταλαβαίνω γρυ :toung:
Στον 11ο ιδιομοιρία με Χείρωνα και ακριβώς στην ίδια μοίρα απέναντι, στον 5ο Ουρανός και Λίλιθ επίσης ιδιομοιρία.
Οπου συμβαίνει εντελώς το αντίθετο απ' όσα υποτίθεται ότι πρεσβεύει, έχω πολύ δυνατες, και μακροχρόνιες φιλίες. Για να το πω δλδ όπως ακριβώς είναι, οι φίλοι μου είναι οικογένεια για μένα. Και μάλιστα, παρ'ολο που είμαστε και συνάδελφοι σ' ενα χώρο κατ εξοχήν ανθρωποφαγικό με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας- κάθε εξάμηνο μένουμε άνεργοι:cry:- ουδέποτε έχει υπάρξει ανταγωνισμός, ζήλεια και ..εριδες ανάμεσα μας. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα, πάντα ο ένας στηρίζει, προωθεί και... διαφημίζει τα προσόντα του άλλου, και πάντα χαιρόμαστε με την επιτυχία του.
Αρκεί να πω ότι όταν κάποτε απογοητεύτηκα, ήταν εκείνοι που με τράβηξαν, και φρόντισαν μέχρι και να μου βρουν δουλειά, σε μια περίοδο που ούτε οι ίδιοι καλα καλά δεν είχαν, μ΄εσπρωξαν να συνεχίσω. Και τα λέω όλα αυτά γιατί απλώς θα ήμουν πολύ αχάριστη να μην τα πω, ότι θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό στις φιλίες και στις συνεργασίες μου.
Ισως όμως αυτά να προκύπτουν από έναν πολύ φορτωμένο πέμπτο, που είναι και οι κολλητοί φίλοι αν δεν κάνω λάθος, με 4 προσωπικούς, 2 εξωκρόνιους και την Λίλιθ, οπότε ίσως δεν είναι καθαρή η επιρροή της
Γιάννης Ριζόπουλος
31-03-2009, 11:24 PM
Αγαπητή Jenny
Το εργασιακό καθεστώς, που περιγράφεις ίσως να ταιριάζει περισσότερο στον Ουρανό η πολύ περισσότερο στον ¶ρη. Έχεις τσεκάρει αν ο χάρτης σου "δουλεύει"όπως είναι; Παρ' ότι κάτι δεν μου ...κάθεται καλά ερμηνευτικά, κρατώ τη σύνδεση φίλων και εργασίας. Αν κατάλαβα καλά οι περισσότερες φιλίες σου είναι από αυτόν το χώρο.
Pirate Jenny
31-03-2009, 11:52 PM
Αγαπητή Jenny
Το εργασιακό καθεστώς, που περιγράφεις ίσως να ταιριάζει περισσότερο στον Ουρανό η πολύ περισσότερο στον ¶ρη. Έχεις τσεκάρει αν ο χάρτης σου "δουλεύει"όπως είναι; Παρ' ότι κάτι δεν μου ...κάθεται καλά ερμηνευτικά, κρατώ τη σύνδεση φίλων και εργασίας. Αν κατάλαβα καλά οι περισσότερες φιλίες σου είναι από αυτόν το χώρο.
Ετσι είναι, και οπωσδήποτε είναι και θέμα του Αρη στον Υδροχόο, γι αυτό νομίζω πως θα είναι δύσκολο να απομονώσουμε την Εριδα και να βγάλουμε συμπεράσματα
τι ανοχή σε μοίρες δίνουμε της Ερις με πλανήτες;
Ερις στον Κριό 9ος σε χιαστί με Ουρανό 1ος τι ερμηνεία μπορούμε να δώσουμε
Μητσάκος
01-04-2009, 01:14 PM
τι ανοχή σε μοίρες δίνουμε της Ερις με πλανήτες;
Ερις στον Κριό 9ος σε χιαστί με Ουρανό 1ος τι ερμηνεία μπορούμε να δώσουμε
Αγαπητή Kphssa
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Υποθέτω ότι η Έρις είναι πάνω σχεδόν στην ακμή το 4ου. Σε αυτήν την περίπτωση έχει σημασία οτιδήποτε έχει συμβεί σε θέματα 4ου και δεν αφορά άμεσα τον ¶ρη η απλά τον συμπληρώνει. Επίσης, λογικά, η Έρις θα συνδέεται και με το είδος η τη φύση του επαγγέλματος σας κι αυτή μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία για την έρευνα μας.
Η Έρις χρωματίζει τον πλανήτη που ασπεκτάρει και μπορεί να τον προικίζει με ιδιαίτερα προσόντα, όπως πχ ο Ποσειδώνας μπορεί να στρέφει τον ¶ρη σε ιδεολογήματα. Αναφερόμενος στον ...Dammer δεν πήρα θέση, απλά αναρρωτήθηκα, αφού το είδος της επιρροής που ασκεί η Έρις είναι κι αυτό με ερωτηματικό. Μπορεί η ...επιστημονική επιμέλεια του Dammer στον τεμαχισμό των θυμάτων του, να υποδηλώνει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Έριδας; Εσείς έχετε κάποιο ανάλογο ταλέντο;
Τέλος, εκτιμώ ότι η ανοχή για τις κύριες όψεις της Έριδας, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5 μοίρες.
:bigsmile:
giannas
01-04-2009, 06:31 PM
Αν και έχω διαβάσει όλα τα ποστ κανα δυο φορές δεν έχω καταλάβει και πολλά , τίποτα δηλαδή….:wacko::wacko::nuts:
Στον χάρτη μου η Έρις βρίσκετε στον 9 οικο και κάνει τις εξής όψεις:
αντίθεση με πλούτωνα (στον 3 οίκο και στον ζυγό) ,τρίγωνο με Κρόνο στον λέοντα (σύνοδο με ωροσκόπο ο κρόνος απο τον 12 οίκο ) ,τρίγωνο με ποσειδώνα (στον τοξότη στον 5 οικο) και τέλος ένα εξαγωνάκι με τον ήλιο (στον 7 και στον υδροχόο) …αυτά.:embarrest:embarrest
toniats
01-04-2009, 09:34 PM
Αγαπητή Toniats
Ο πρώτος έρωτας της ζωής μου ήταν όντως ένας μποντιμπιλντερας έρωτας, με την έννοια του ανυπεράσπιστου εκείνου αισθήματος που σε κάνει να νοιώθεις απερίγραπτη οικειότητα για έναν ειδικό συνάνθρωπο και μια τεράστια ανησυχία για κάθε σκέψη Του, δήλωση Του, τρίχα της ανέμελης χαίτης του...
Στην συνέχεια μεταπίστηκα σε Μαθουσάλες πλούσιας πνευματικότητας (μετοχές-ακίνητα), οι οποίοι παρέμειναν σταθερή αξία (και ταλαιπωρία) στην ζωή μου έως ότου ερωτεύθηκα, με την προαναφερθείσα διαδικασία τον νέο και ωραίο άντρα μου.
Η ροπή μου προς άντρες που ανήκουν ηλιακά στο ζώδιο του διδύμου και χορεύουν ζεϊμπέκικο θα τίναζε στον αέρα κάθε θεωρία τυχαιότητας..
Εγώ φυσικά θεωρώ ότι είμαι μια μοιραία γυναίκα, που ενέπνευσε μεγάλους έρωτες, προπάντος στους συντρόφους μου ...για άλλες γυναίκες!!:nuts:
η Έρις τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά??:weird:
το χιαστί που ανέφερα πριν....?:weird:
Γιάννης Ριζόπουλος
01-04-2009, 10:25 PM
Αν και έχω διαβάσει όλα τα ποστ κανα δυο φορές δεν έχω καταλάβει και πολλά , τίποτα δηλαδή….:wacko::wacko::nuts:
Στον χάρτη μου η Έρις βρίσκετε στον 9 οικο και κάνει τις εξής όψεις:
αντίθεση με πλούτωνα (στον 3 οίκο και στον ζυγό) ,τρίγωνο με Κρόνο στον λέοντα (σύνοδο με ωροσκόπο ο κρόνος απο τον 12 οίκο ) ,τρίγωνο με ποσειδώνα (στον τοξότη στον 5 οικο) και τέλος ένα εξαγωνάκι με τον ήλιο (στον 7 και στον υδροχόο) …αυτά.:embarrest:embarrest
Αγαπητή Giannas
Και εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρει η κυρία Έρις.
Είστε η πρώτη με την Έριδα στον 9ο οίκο και με δεδομένη την παρουσία του Πλούτωνα στον 3ο θα είχε ενδιαφέρον αν και πόσο, ο τρόπος που διατυπώνετε τα νοήματα σας ξέφευγε από την επιρροή του. Είστε περισσότερο συγκαταβατική η επιθετική, αναλυτική η αφαιρετική; Προτιμάτε την επικοινωνία με τον γραπτό, τον προφορικό η τον ...τηλεπαθητικό λόγο; Ακόμη, είτε η φύση, είτε η εξέλιξη των σπουδών σας θα μπορούσε να δώσει κάποιες ουσιαστικές πληροφορίες. Λόγω της ...πολυπραγμοσύνης του 9ου οίκου, τα ερωτήματα προς απάντηση είναι κάμποσα. Το βασικό κίνητρο των ταξιδιών σας είναι η αναψυχή η κάτι άλλο; Έχετε συγγενείς με ιδιαίτερα και κοινά χαρακτηριστικά; Τους λείπει κάποια ...βίδα;
Σκεφθείτε τα όλα αυτά και αν κρίνετε οτι υπάρχει κάτι, που ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα του ωροσκοπίου σας και θα μπορούσε να μας βοηθήσει, ευχαρίστως να το καταγράψουμε.
Γιάννης Ριζόπουλος
01-04-2009, 10:38 PM
Ο πρώτος έρωτας της ζωής μου ήταν όντως ένας μποντιμπιλντερας έρωτας, με την έννοια του ανυπεράσπιστου εκείνου αισθήματος που σε κάνει να νοιώθεις απερίγραπτη οικειότητα για έναν ειδικό συνάνθρωπο και μια τεράστια ανησυχία για κάθε σκέψη Του, δήλωση Του, τρίχα της ανέμελης χαίτης του...
Στην συνέχεια μεταπίστηκα σε Μαθουσάλες πλούσιας πνευματικότητας (μετοχές-ακίνητα), οι οποίοι παρέμειναν σταθερή αξία (και ταλαιπωρία) στην ζωή μου έως ότου ερωτεύθηκα, με την προαναφερθείσα διαδικασία τον νέο και ωραίο άντρα μου.
Η ροπή μου προς άντρες που ανήκουν ηλιακά στο ζώδιο του διδύμου και χορεύουν ζεϊμπέκικο θα τίναζε στον αέρα κάθε θεωρία τυχαιότητας..
Εγώ φυσικά θεωρώ ότι είμαι μια μοιραία γυναίκα, που ενέπνευσε μεγάλους έρωτες, προπάντος στους συντρόφους μου ...για άλλες γυναίκες!!:nuts:
η Έρις τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά??:weird:
το χιαστί που ανέφερα πριν....?:weird:
Αγαπητή Toniats
Κρατώ τους ...Μαθουσάλες, που κινούνται πολύ έξω από τα όρια της Αφροδίτη σας. Ενδεχομένως, να είναι μια πλευρά της Έριδας, μπορεί και όχι. Η χιαστί, στην οποία αναφέρεστε, συνδέει τις δύο περιοχές (5ο-10ο) αλλά είναι σκόπιμο να μην ασχοληθούμε για την ώρα με αυτήν. Προηγούνται τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις, που μπορούν να "προδώσουν" ευκολότερα τις ιδιαιτερότητες ενός πλανήτη.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
giannas
02-04-2009, 12:14 AM
Αγαπητή Giannas
Και εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρει η κυρία Έρις.
Είστε η πρώτη με την Έριδα στον 9ο οίκο και με δεδομένη την παρουσία του Πλούτωνα στον 3ο θα είχε ενδιαφέρον αν και πόσο, ο τρόπος που διατυπώνετε τα νοήματα σας ξέφευγε από την επιρροή του. Είστε περισσότερο συγκαταβατική η επιθετική, αναλυτική η αφαιρετική; Προτιμάτε την επικοινωνία με τον γραπτό, τον προφορικό η τον ...τηλεπαθητικό λόγο; Ακόμη, είτε η φύση, είτε η εξέλιξη των σπουδών σας θα μπορούσε να δώσει κάποιες ουσιαστικές πληροφορίες. Λόγω της ...πολυπραγμοσύνης του 9ου οίκου, τα ερωτήματα προς απάντηση είναι κάμποσα. Το βασικό κίνητρο των ταξιδιών σας είναι η αναψυχή η κάτι άλλο; Έχετε συγγενείς με ιδιαίτερα και κοινά χαρακτηριστικά; Τους λείπει κάποια ...βίδα;
Σκεφθείτε τα όλα αυτά και αν κρίνετε οτι υπάρχει κάτι, που ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα του ωροσκοπίου σας και θα μπορούσε να μας βοηθήσει, ευχαρίστως να το καταγράψουμε.
Τώρα τα μπέρδεψα …ακόμα περισσότερο…:wacko:
Όταν επικοινωνώ ….τις πιο πολλές φορές φαίνομαι επιθετική (μπορεί και να είμαι βέβαια) , ειδικά αν η νοημοσύνη του άλλου είναι περιορισμένη (για εμένα) …αλλά έχω έρμη σύνοδο με ¶ρη στον αιγόκερο…
Τελευταία προσπαθώ ,με ευκολία μπορώ να πω , να είμαι πιο συγκαταβατική ,αναλύοντας και των τρόπο σκέψης των άλλων…Σίγουρα βαριέμαι πάντα να μιλάω, εκτός αν είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ ,και προτιμώ να με καταλαβαίνουν διαισθητικά ,βαριέμαι να εξηγώ …:embarrest
Έχω έναν τελείως δικό μου τρόπο σκέψης, που αρχικά φαίνεται παράλογος, αν κάτσω όμως και τον τεκμηριώσω ,είναι πολύ λογικός….έτσι μάλλον εγώ φαίνομαι σαν …κάτι να μου λείπει…ή ότι έχω μια πολύ διαφορετική αντίληψη των γεγονότων , καταστάσεων αλλά και ιδεών, σε σημείο παρεξηγήσεως.
Όσο για τις σπουδές ,δεν με ενδιέφεραν καθόλου, ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου και ήξερα ,διαισθητικά (σελήνη στον καρκίνο στον 12) ότι απλά δεν θα μου χρειαζόντουσαν αφού η δουλειά που θα έκανα, θα ήταν μόνο για βιοποριστικούς λόγους και ότι η πνευματική ανάπτυξη μου δεν θα είχε καμία σχέση με την πανεπιστημιακή μόρφωση μου.
Το μόνο που σκέφτομαι και δεν μπορώ να εξηγήσω είναι η άρνηση μου να ταξιδέψω στο εξωτερικό.:scared: Δεν καταλαβαίνω γιατί…αλλά πολλές φορές αισθάνομαι να έχω πάει παντού…
Λέτε να με τρελάνει η Έρις στον 9 ;:dizzy:
ailama_p
02-04-2009, 01:37 AM
Γεια σας,
η δική μου Έριδα βρίσκεται στον 1ο σε σύνοδο με τον Δία-ο οποίος κάνει πολλές όψεις.
Η πιο σημαντική όψη που κάνει η Έριδα στο ωροσκόπιό μου μετά τη σύνοδο είναι τρίγωνο με το μεσουράνημα(έχει και κάτι χιαστί με ¶ρη Πλούτωνα στον 8ο, με βέρτεξ 7ο και εξάγωνο με κλήρο της τύχης 12ο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να έχω αφεντικό πάνω απ'το κεφάλι μου σε καμία περίπτωση και παρόλο που έχω ωροσκόπο ιχθύ έχω την τάση να είμαι ...γλυκόξινη!:toung: (αλλά γι'αυτό μ'αγαπάνε!!!:nuts::love::laugh:)
κρασακι
02-04-2009, 04:39 PM
¶ντε ας βάλω κι εγώ το βοτσαλάκι μου (αντί για ληθαράκι..) γιατί μεγαλύτερου μεγέθους αποκλείεται να είναι η συνεισφορά μου...:bigsmile:
Μικρή θα λεγα κατά τη γνώμη μου η εμφάνιση της Έριδος στο χάρτη μου, αν έχει κάποια επίδραση βεβαίως βεβαίως..
Εξάγωνο μικρής ανοχής με Σελήνη μου (στους Διδύμους και στον 10ο)
Μάλλον την έχω την κυρία στον 8ο οίκο μου, καθώς ο 9ος έχει ακμή στις 21 του Κριού) και αν η ανοχή των 6 μοιρών είναι αποδεκτή τότε κάνει αντίθεση με Δία και Κρόνο στον Ζυγό και στον 2ο και οι δύο!
Γιάννης Ριζόπουλος
03-04-2009, 09:18 AM
Γεια σας,
η δική μου Έριδα βρίσκεται στον 1ο σε σύνοδο με τον Δία-ο οποίος κάνει πολλές όψεις.
Η πιο σημαντική όψη που κάνει η Έριδα στο ωροσκόπιό μου μετά τη σύνοδο είναι τρίγωνο με το μεσουράνημα(έχει και κάτι χιαστί με ¶ρη Πλούτωνα στον 8ο, με βέρτεξ 7ο και εξάγωνο με κλήρο της τύχης 12ο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να έχω αφεντικό πάνω απ'το κεφάλι μου σε καμία περίπτωση και παρόλο που έχω ωροσκόπο ιχθύ έχω την τάση να είμαι ...γλυκόξινη!:toung: (αλλά γι'αυτό μ'αγαπάνε!!!:nuts::love::laugh:)
Αγαπητή Ailama
Η σύνοδος της Έριδας με το Δία σας προικίζει με προσόντα, που τη φύση τους ...ψάχνουμε να βρούμε. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα της προσωπικής σας σελίδας είναι συγκριτικά πολύ μεγάλη. Σκέφτομαι, λοιπόν, μήπως αυτό που διευρύνει ο Δίας είναι η κοινωνικότητα και η αποδοχή σας. Έχω κρατήσει τη διαπίστωση της Δέσποινας Κούκι, για τα εύσημα, που της αποδόθηκαν στην εργασία της κι αν εσείς έχετε διαπιστώσει κάτι ανάλογο, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαιο ότι τα θέματα του οίκου, που κυβερνά η Έριδα στο ωροσκόπιο σας, έχουν για σας πρωτεύουσα σημασία. Για παράδειγμα, αν η Έρις ήταν κυβερνήτρια του Ταύρου-άρα και κυβερνήτρια η συγκυβερνήτρια του 2ου οίκου σας-τότε η οικονομική σας ευμάρεια θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Όμως τι και ποιόν κυβερνά τελικά;
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
Γιάννης Ριζόπουλος
03-04-2009, 09:26 AM
¶ντε ας βάλω κι εγώ το βοτσαλάκι μου (αντί για ληθαράκι..) γιατί μεγαλύτερου μεγέθους αποκλείεται να είναι η συνεισφορά μου...:bigsmile:
Μικρή θα λεγα κατά τη γνώμη μου η εμφάνιση της Έριδος στο χάρτη μου, αν έχει κάποια επίδραση βεβαίως βεβαίως..
Εξάγωνο μικρής ανοχής με Σελήνη μου (στους Διδύμους και στον 10ο)
Μάλλον την έχω την κυρία στον 8ο οίκο μου, καθώς ο 9ος έχει ακμή στις 21 του Κριού) και αν η ανοχή των 6 μοιρών είναι αποδεκτή τότε κάνει αντίθεση με Δία και Κρόνο στον Ζυγό και στον 2ο και οι δύο!
Αγαπητό ...Κρασάκι
Η παρουσία της Έριδας στον 8ο, θα μπορούσε να διαμορφώσει κάποιο ιδιαίτερο πλαίσιο στον οικονομικό τομέα. Βέβαια οι δύο ...καμπαλέρος απέναντι είναι σίγουρα πιο δραστικοί και από αυτήν την άποψη είναι μάλλον δύσκολο να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Στην αναμονή, λοιπόν...
friary
03-04-2009, 09:52 AM
Σε σύνοδο ακριβείας με το Χείρωνα στον Κριό στον 11ο.
Πλήττει σίγουρα θέματα 5ου-11ου μου, καθώς ενώ έχω πολλές επαφές επιπέδου 11ου-5ου,πάντα καταλήγω να ξεκαθαρίζω τις καταστάσεις που δεν μου αρέσουν/πάνε/ενοχούν, με ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μετά να πονάω (ΠΟΛΥ). Και με τις ομάδες τα ίδια συμβαίνουν. Τείνω να καταλήξω όμως στο συμπέρασμα, οτι πρέπει τελικά να χειριζόμαστε τις καταστάσεις με ψυχραιμία, ότι κι αν συμβαίνει. Εξάλλου ο καθένας έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και δεν χρειάζεται να τραβάμε τα πράγματα στα άκρα, όσο κι αν το... προτείνει η Ερις. Ως και τον πόνο πιστεύω πως μπορούμε να ελέγχουμε. Αυτή η διαπίστωση και "ικανότητα" βέβαια συνήθως έρχονται κάποια στιγμή στη ζωή αφού έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Σχετικά με τους άντρες τώρα οι Κριοί με προτιμούν, κι εγώ το ίδιο, για σοβαρή σχέση, αλλά έριχνα το θέμα στην Αφροδίτη μου εκεί.
Γιάννης Ριζόπουλος
03-04-2009, 10:40 AM
Σε σύνοδο ακριβείας με το Χείρωνα στον Κριό στον 11ο.
Πλήττει σίγουρα θέματα 5ου-11ου μου, καθώς ενώ έχω πολλές επαφές επιπέδου 11ου-5ου,πάντα καταλήγω να ξεκαθαρίζω τις καταστάσεις που δεν μου αρέσουν/πάνε/ενοχούν, με ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μετά να πονάω (ΠΟΛΥ). Και με τις ομάδες τα ίδια συμβαίνουν. Τείνω να καταλήξω όμως στο συμπέρασμα, οτι πρέπει τελικά να χειριζόμαστε τις καταστάσεις με ψυχραιμία, ότι κι αν συμβαίνει. Εξάλλου ο καθένας έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και δεν χρειάζεται να τραβάμε τα πράγματα στα άκρα, όσο κι αν το... προτείνει η Ερις. Ως και τον πόνο πιστεύω πως μπορούμε να ελέγχουμε. Αυτή η διαπίστωση και "ικανότητα" βέβαια συνήθως έρχονται κάποια στιγμή στη ζωή αφού έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Σχετικά με τους άντρες τώρα οι Κριοί με προτιμούν, κι εγώ το ίδιο, για σοβαρή σχέση, αλλά έριχνα το θέμα στην Αφροδίτη μου εκεί.
Αγαπητή Friary
Εκτιμώ ότι η Αφροδίτη σου εμπλέκεται περισσότερο στις καταστάσεις, που περιγράφεις, όχι τόσο, επειδή είναι στον Κριό αλλά για ...άλλους λόγους. Νομίζω ότι και στην περίπτωση σου, η επιρροή της Έριδας είναι δυσδιάκριτη, εξαιτίας της πιο ουσιαστικής παρέμβασης άλλων πλανητών.
Όσο για τους προβληματισμούς σου, επέτρεψε μου να σου παραθέσω, ότι τα "πρέπει" είναι η πρώτη-αναγκαστική-γραμμή άμυνας απέναντι στις πιέσεις, συνήθως όμως σε απομακρύνουν σταδιακά από τον αληθινό σου εαυτό. Οφείλουμε να ζούμε τις δικές μας αλήθειες, αφού συνήθως περικλειόμαστε από πρακτικές και νοοτροπίες, που είναι άλλων και τις "δανειζόμαστε" πιστεύοντας ότι είναι δικές μας. Ζώντας και βρίσκοντας αυτό που πραγματικά είσαι, με όλα τα "προτερήματα" και τα "ελαττώματα" σου, ο χάρτης σου θα αρχίσει να εκδηλώνει τις πιο δημιουργικές πλευρές του κι εσύ θα πονάς ...ομορφότερα.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου
soraja
03-04-2009, 09:14 PM
Καλησπερα! Ας μου λυσει καποιος αυτην την απορια βρε παιδια pleaseeeeeee! O 10o οικος μου ειναι αδειος δηλαδη δεν θα κανω καριερα η τελοσπαντων να πετυχω στα επαγελματικα μου?και ανησυχω πολυ γιατι τα επαγγελματικα με ενδιαφερουν παρα πολυ....ο οικος αυτος εχει ακμη στους ιχθυς και ο πλανητης κρονος που ειναι ο κυβερνητης του, βρεισκεται στον 7ο οικο.Μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει???
black moon
03-04-2009, 09:28 PM
Εχουμε πει πως ενας αδειος οίκος δεν αναιρεί τα καλά του. Επίσης οι αντιστοιχιες μπορει να ειναι πχ 1ος οικος-Κριος-Αρης, 2ος -Ταυρος-Αφροδιτη κλπ...αλλα αυτο δεν σημαίνει πως ο κυβερνήτης του 1ου μας ειναι ο Αρης του 2ου η Αφροδίτη κοκ. O κυβερνήτης του 10ου σου ειναι ο Ποσειδώνας, αφού η ακμή του είναι στα ψάρια, αρα πιθανότατα ο Κρόνος ειναι κυβερνήτης του 7ου σου.
ailama_p
04-04-2009, 12:09 AM
Αγαπητή Ailama
Η σύνοδος της Έριδας με το Δία σας προικίζει με προσόντα, που τη φύση τους ...ψάχνουμε να βρούμε. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα της προσωπικής σας σελίδας είναι συγκριτικά πολύ μεγάλη. Σκέφτομαι, λοιπόν, μήπως αυτό που διευρύνει ο Δίας είναι η κοινωνικότητα και η αποδοχή σας. Έχω κρατήσει τη διαπίστωση της Δέσποινας Κούκι, για τα εύσημα, που της αποδόθηκαν στην εργασία της κι αν εσείς έχετε διαπιστώσει κάτι ανάλογο, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαιο ότι τα θέματα του οίκου, που κυβερνά η Έριδα στο ωροσκόπιο σας, έχουν για σας πρωτεύουσα σημασία. Για παράδειγμα, αν η Έρις ήταν κυβερνήτρια του Ταύρου-άρα και κυβερνήτρια η συγκυβερνήτρια του 2ου οίκου σας-τότε η οικονομική σας ευμάρεια θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Όμως τι και ποιόν κυβερνά τελικά;
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
Κύριε Ριζόπουλε,
σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Τόσο η κοινωνικότητα μου όσο και η αποδοχή που λαμβάνω είναι τομείς που πάντα θεωρώ ότι ρυθμίζω με ευκολία.Πάνω σ'αυτό λοιπόν μετρά καθαρά η συναισθηματική διάθεσή μου και η... πειραματική (παίζω και μαθαίνω - έχω και έναν ουρανό στο δόξα πατρί που πρέπει να δικαιολογήσω και... όχι μόνο).
Συνεπώς όταν θέλω, Θεού και καιρού επιτρέποντος,αυτό εκδηλώνεται και με -δίχως υπερβολή- εξαιρετική επιτυχία στον τομέα που το διοχετεύω (δυστυχώς ότι ρυθμίζει η διάθεση μπορεί να πάρει την -πολύ- κάτω βόλτα).:bigsmile:
soraja
04-04-2009, 05:24 PM
Ευχαριστω black moon για την απαντηση σου.............!!! φιλακια
silvestro
07-04-2009, 09:38 PM
Καλησπερα!Εδω η Ερις εκει η Ερις,να'σου και ειχε τρυπωσει στον 4ο μου.Παροτι δεν ξερω τι σημαινει,δεν με εκπλησει μιας και ο οικος εχει την ιστορια του..Εκει βρισκεται και ο Χειρωνας:embarrest Ο ενας επιασε τη μια ακρη και η αλλη την...αλλη.Σε συνοδο 2 μοιρων με την ακμη του 5ου.Για να μην πλητω κανει και μερικες οψεις,οπως τετραγωνο 4 μοιρων με την Αφροδιτη στον 8ο-Καρκινος,χιαστι 1μοιρας με Μεσουρανιμα και Πλουτωνα στη Παρθενο,χιαστι ακριβειας με Λιλιθ και χιαστι 3μοιρων με Ποσειδωνα στον 12ο-Σκορπιος.:blink:
Εχω την αισθηση οτι καπου βαζει κι'αυτη το χερακι της αλλα σε θεματα που ηδη υπαρχουν:embarrest
Καμμια ιδεα για τις προθεσεις της?:cheesy:
Γιάννης Ριζόπουλος
08-04-2009, 11:55 AM
Καλησπερα!Εδω η Ερις εκει η Ερις,να'σου και ειχε τρυπωσει στον 4ο μου.Παροτι δεν ξερω τι σημαινει,δεν με εκπλησει μιας και ο οικος εχει την ιστορια του..Εκει βρισκεται και ο Χειρωνας:embarrest Ο ενας επιασε τη μια ακρη και η αλλη την...αλλη.Σε συνοδο 2 μοιρων με την ακμη του 5ου.Για να μην πλητω κανει και μερικες οψεις,οπως τετραγωνο 4 μοιρων με την Αφροδιτη στον 8ο-Καρκινος,χιαστι 1μοιρας με Μεσουρανιμα και Πλουτωνα στη Παρθενο,χιαστι ακριβειας με Λιλιθ και χιαστι 3μοιρων με Ποσειδωνα στον 12ο-Σκορπιος.:blink:
Εχω την αισθηση οτι καπου βαζει κι'αυτη το χερακι της αλλα σε θεματα που ηδη υπαρχουν:embarrest
Καμμια ιδεα για τις προθεσεις της?:cheesy:
Αγαπητέ Silvestro
Αν η Έρις είναι τόσο κοντά στην ακμή του 5ου οίκου, γνωρίζεις ότι ενδέχεται να λειτουργεί σε αυτόν-και στον 11ο. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιρροή της θα συγχρωτίζεται με αυτή των υπόλοιπων ενοίκων.
Η δική μου εικόνα από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις είναι ότι η Έρις έχει μια πρακτική και διανοητική φύση-χωρίς να δινω και όρκο...
Δείμων
08-04-2009, 07:52 PM
Η δική μου «τσακωμάρα» είναι στον 6 κάνοντας σχεδόν τέλειο εξαγωνάκι με τον Ήλιο & Vertex (σε ταυτομοιρία) στον 8 στους Διδύμους. Επίσης βρίσκεται στην κορυφή ενός Yod (το τέταρτο παρακαλώ στον χάρτη μου...! :cry:) με τα δύο χιαστί Ποσειδώνα στον 1 και Πλούτο στον 10. Οριακά επίσης συνοδεύει με τον ομόσταυλο ¶ρη. Αν αυτά μπορούν να βοηθήσουν κάπου ευχαρίστως να δώσω τις σχετικές πληροφορίες.
Γιάννης Ριζόπουλος
09-04-2009, 04:52 PM
Η δική μου «τσακωμάρα» είναι στον 6 κάνοντας σχεδόν τέλειο εξαγωνάκι με τον Ήλιο & Vertex (σε ταυτομοιρία) στον 8 στους Διδύμους. Επίσης βρίσκεται στην κορυφή ενός Yod (το τέταρτο παρακαλώ στον χάρτη μου...! :cry:) με τα δύο χιαστί Ποσειδώνα στον 1 και Πλούτο στον 10. Οριακά επίσης συνοδεύει με τον ομόσταυλο ¶ρη. Αν αυτά μπορούν να βοηθήσουν κάπου ευχαρίστως να δώσω τις σχετικές πληροφορίες.
Αγαπητέ Δείμωνα
Αν κατάλαβα καλά ο 'Αρης βρίσκεται στον ίδιο οίκο με την Έριδα. Συνήθως οι όψεις του ¶ρη με αργούς μειώνουν τη συχνότητα των εκδηλώσεων του, αυξάνοντας παράλληλα την ένταση. Πως πιστεύεις ότι τον επηρεάζει η παρουσία της; Είναι πιο ευγενής, εργατικός, προσανατολισμένος η μήπως ειδικεύεται σε σαδιστικά πειράματα με βατραχάκια;
Δείμων
09-04-2009, 05:11 PM
Xμ, ο ¶ρης μου, δύσκολη υπόθεση :) Στον Κριό και τον 6 μεν, αλλά σε τρίγωνο με Ουρανό (Λέων, 10) και τετράγωνο με Κρόνο (Αιγόκερως, 3) δύσκολα θα με αφήσει να καταλάβω τις προθέσεις της Έριδας... Θα το παλέψω όμως!!
ania31
05-11-2009, 01:59 AM
Με μια ματιά που έριξα διαπιστώνω ότι είμαι η 2η με την Έριδα στον 9ο. Η κυρία Έρις κάνει παρέα στον Χείρωνα μου, που επίσης κατοικεί εκεί. Όψεις διάφορες όπως: εξαγωνο με Σελήνη (6ο ή 7ο δεν έχω αποφασίσει ακόμα που πεφτει) Τρίγωνο με Ποσειδώνα, αντίθεση με Πλούτωνα-Β. Δεσμό και κάποιες χιαστί που πιστευω ότι η ανοχή ξεπερνάει τα όρια.
Μακρινά ταξίδια μόνο 2 φορές στον Καναδά και σπουδές ακόμα το παλεύω. Όσο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες, που μάλλον σχετίζονται με αυτό τον οίκο, έχουν γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Μετακινούμαι τόσο πολύ με μέσα μαζικής μεταφοράς που καταντάει βαρετό. Αυτά από μένα.
Σε ευχαριστώ Γιάννη για την υπενθύμιση ύπαρξης της... κυρίας.
Aries&Libra
06-11-2009, 05:32 PM
Αφού όλοι εμείς ανήκουμε πάνω κάτω στην ίδια γενιά, ο Χείρωνας και η Έρις είναι σε σύνοδο ή τουλάχιστον κοντά.
Βλέποντας τον δικό μου χάρτη, η Ερις βρίσκεται στην 12ο13' σε σύνοδο με Vertex στον 6ο οίκο και ημιεξάγωνο με την σύνοδο Ερμή-Αφροδίτη στην 13ο του Ταύρου-7ος, και ημιεξάγωνο με Βόρειο Δεσμό στην 10ο59' των Ιχθύων-5ος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να λειτουργεί, το μόνο που μπορώ να πω (βρίσκεται όμως και ο Ήλιος μου στον 6ο), οτι "αναπνέω" όταν βοηθάω τους άλλους, δεν αντέχω να με επιτηρούν και τέλος νοιώθω "μισή" όταν δεν βγάζω τα δικά μου λεφτά.
Ο άντρας μου τώρα, (23-09-1971 ώρα 16:15) έχει σύνοδο Χείρωνα-Ερις στον 2ο σε απόλυτη αντίθεση με τον Ουρανό (Ζυγός-8ος), σε εξάγωνο με τον ¶ρη (Υδροχόος-ωροσκόπος), και χιαστί με την Σελήνη (Σκορπιος-9ος). Ζηλεύω το ταλέντο του να βγάζει λεφτά. Νόμιζα οτι αυτό έχει να κάνει μόνο με τον φορτωμένο 8ο. Ενώ σαν Παρθένος έχει πολλές ανασφάλειες, στα θέματα της δουλειάς και ειδικά στο να διεκδικήσει τα χρήματα που δικαιούται είναι ΑΠΙΑΣΤΟΣ. Σε αντίθεση από εμένα που ντρέπομαι φοβερά...
Γιάννης Ριζόπουλος
06-11-2009, 10:38 PM
Αγαπητή Aries&Libra
Νομίζω ότι έχεις αρκετούς πλανήτες στον άξονα 6ου-12ου και γι αυτό η ανίχνευση των ιδιοτήτων της Έριδας είναι κάπως ...περίπλοκη.
Με βάση τα όσα έχω διαπιστώσει για την Έριδα, θα μπορούσα να πιθανολογήσω ότι ως πάροχος υπηρεσιών η ως εργαζόμενη είσαι ιδιαίτερα οργανωτική και ορθολογική με εξαιρετικές ικανότητες, .
Κι αν μάλιστα συμβαίνει αυτό, έχει μεγάλη σημασία αφού πηγαίνει δεν πηγαίνει κόντρα μόνον στον Κριό σου αλλά και στο Δία σου, που κανονικά τείνει να ακολουθήσει πιο "χαλαρούς" δρόμους.
Όσον αφορά τα είδη εργασίας, που πριμοδοτεί η Έριδα το ζήτημα παραμένει ακόμη θολό. Μέσα σε όλα τα άλλα δείχνει να σχετίζεται με την ιατρική, τις επιστήμες γενικότερα αλλά και τη γραμματεία.
athinoula85
07-11-2009, 01:54 AM
Προσωπικά μ' αρέσει οτιδήποτε καινούριο, οπότε με έξιτάρει η ιδέα που μπαίνει στο... παιχνίδι ακόμη ένας πλανήτης. :bigsmile:
Στον χάρτη μου βρίσκεται στις 15 μοιρες του Κριου στον 4ο οίκο και κάνει τις εξής όψεις :
Έρις αντίθεση με Σελήνη στον Ζυγο στον 10ο , τρίγωνο με Ουρανό στον Τοξότη στον 1ο , χιαστί με Ερμή στην Παρθένο στον 9ο , τρίγωνο με Δήμητρα στον Λέοντα, εξάγωνο με Χειρωνα στον Διδυμο και ημιεξάγωνο με την σύνοδο Β.Δεσμού/Λίλιθ στον Ταυρό στον 5ο.
Ένα που μπορώ να σκεφτώ είναι το οτι , επειδή η Έρις είναι στον 4ο ( μητέρα ) , αν το τραβήξω απ 'τα μαλλιά μπορεί να κάνει όψη τριγώνου με την Αφροδίτη μου στον Λέοντα ( με ανοχή 7 μοίρες ). Και να μου δείχνει ακριβώς αυτό που ποτέ δεν μπόρεσα να εξηγήσω στον χάρτη μου - γιατι πάντα μου πηγαινε κόντρα η μητέρα μου όσον αφορά την αισθηματική μου ζωή(?)!. Σύν και η αντίθεση με την (συνεργάσιμη) Σελήνη, μπορεί πιθανόν να δείχνει οτι η ίδια είναι αντιφατική ως προς αυτό ( όποια η ερμηνεία της έριδος ), δηλαδή να μην ήθελε να συμπεριφέρεται έτσι , αλλά παρ ' όλα αυτά όμως γινόταν αντιφατική και προκαλούσε μικρο-καυγαδάκια.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως και όχι να σας μπέρδεψα περισσότερο.
Καλη συνέχεια Γιάννη!
Γιάννης Ριζόπουλος
07-11-2009, 10:53 AM
Αγαπητή Athinoula85
Η εκτίμηση μου είναι ότι η Έρις δεν συνδέεται με ...έριδες και ανταγωνισμούς.
Αντίθετα, θεωρώ ότι είναι ένας θετικός πλανήτης, που συνδέεται με τη συνειδητότητα και τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος, ιδιαίτερα ως προς τη διερεύνηση του μικρόκοσμου η το "ψείρισμα" λεπτομερειών.
Κι αυτό μπορεί να έχει εφαρμογές από την ιατρική και τα ηλεκτρονικά μέχρι τις νοητικές τεχνικές και την ετυμολογία.
Ο μόνος πλανήτης που διαπιστωμένα την "πειράζει" κάνοντας την πιο επιθετική η ανταγωνιστική είναι ο ¶ρης.
Σύντομα, στο φόρουμ της "Πειραματικής Αστρολογίας" θα δημοσιευθεί και το άρθρο μου "Έρις το δώρο των θεών", όπου παραθέτω τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις μου.
Όσο για το θέμα με τις σχέσεις και τη μητέρα σου που αναφέρεις, είναι πράγματι κάπως δυσδιάγνωστο με μια συμβατική θεώρηση.
Αν όμως διατυπώσω τη γνώμη μου θα ανοίξουμε άλλο κεφάλαιο...
Χρυσάνθη
07-11-2009, 02:17 PM
Έχω την Έριδα στον πρωτο οικο μου (ακμή οίκου στον Υδροχόο.) ,....τριγωνίζει Δία και Ουρανό που βρίσκονται στον 10 (Τοξότη) ...εξάγωνο με Β. Δ. (δίδυμος) και εκτός ανοχών-πάνω από 5 μοίρες-δεν ξέρω αν πιάνεται, αντίθεση με Αφροδίτη και ¶ρη στο Ζυγο..που βρίσκονται στον 8ο. Επαγγελματικά...έχω σπουδάσει μηχανικός, αλλά δεν έχω βρει ακόμα μόνιμη εργασία για να σας πω τι γίνεται..με εκφράζει αλλά δεν μου πάει εξ ολοκλήρου..(εάν η Αφροδίτη συνδέεται με τα καλλιτεχνικά, τότε η αντίθεσή της ίσως να δηλώνει την επιλογή που έκανα,να στραφώ στις σπουδές, αντί στη ζωγραφική πχ που ήταν ο κρυφός μου πόθος..αλλά η απόφαση αυτή πάρθηκε όσο ήμουν ακόμα μικρή-από μένα-πριν δώσω πανελλήνιες οπότε δεν ξέρω κατά πόσο συνδέεται..τώρα αν μπορέιτε εσείς κ Ριζόπουλε να κάνετε κάποια υπόθεση και να την επιβεβαιώσω ή το αντίθετο,..είμαι στη διάθεσή σας.. ¶σχετο, αν δηλώνει τη φύση του επαγγέλματος, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μου πηγαίνει να ταξιδεύω στη δουλειά μου (λόγω όψης με Δία)?? Διότι δεν είμαι και τόσο πρόθυμη σε αυτήν την προοπτική...Σπόυδασα εκτός της πόλης που μένω και είχα δυσκολίες, λόγω Κρόνου στον 9ο,άλλο που μου άρεσε... Τώρα για δουλειά...εσείς τι λέτε, είμαι ''καταδικασμένη, γλυκά'' να είμαι εκτός έδρας (καλά αυτό το καταδικασμένη για τοξότη είναι σχεδόν ύβρις, αλλά ....άλλο τα ταξιδάκια αναψυχής, άλλο να πας σε άλλο χωριό-πόλη ή χώρα για να βγάζεις τα προς το ζην.. ???
Χρυσάνθη
07-11-2009, 02:20 PM
Α! ξέχασα να πω,ότι οι σπουδές μου συνδέονται με τα ηλεκτρονικά, αλλά σίγουρα δε με λες και ''ταγμένη'' εκει..
Aries&Libra
07-11-2009, 02:56 PM
Αγαπητή Aries&Libra
Νομίζω ότι έχεις αρκετούς πλανήτες στον άξονα 6ου-12ου και γι αυτό η ανίχνευση των ιδιοτήτων της Έριδας είναι κάπως ...περίπλοκη.
Με βάση τα όσα έχω διαπιστώσει για την Έριδα, θα μπορούσα να πιθανολογήσω ότι ως πάροχος υπηρεσιών η ως εργαζόμενη είσαι ιδιαίτερα οργανωτική και ορθολογική με εξαιρετικές ικανότητες, .
Κι αν μάλιστα συμβαίνει αυτό, έχει μεγάλη σημασία αφού πηγαίνει δεν πηγαίνει κόντρα μόνον στον Κριό σου αλλά και στο Δία σου, που κανονικά τείνει να ακολουθήσει πιο "χαλαρούς" δρόμους.
Όσον αφορά τα είδη εργασίας, που πριμοδοτεί η Έριδα το ζήτημα παραμένει ακόμη θολό. Μέσα σε όλα τα άλλα δείχνει να σχετίζεται με την ιατρική, τις επιστήμες γενικότερα αλλά και τη γραμματεία.
Κύριε Ριζόπουλε, σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις αναλύσεις σας.
Όσο περνάνε τα χρόνια, γίνομαι τόσο σχολαστική με την οργάνωση της δουλειάς μου, του σπιτιού μου και της ζωής μου γενικότερα, που δεν με αντέχω. Είμαι αγχωτική σε σημείο που έχω αρρωστήσει. Θα ήθελα να υπήρχε ένα μαγικό ραβδάκι ώστε να τακτοποιώ σε χρόνο dt όσα έχω στο μυαλό μου και μετά να μπορώ να τεμπελιάζω. Ένα πράγμα που αναγνωρίζω στον εαυτό μου είναι οτι υπήρξα τόσο αποτελεσματική και οργανωτική στις δουλειές που ήμουν ώστε ΠΑΝΤΑ μου διπλασιάζαν τον μισθό για να μην φύγω. Γρήγορα όμως όλες οι δουλειές μου φαινόντουσαν "λίγες" για τις δυνατότητες μου και προπαντός δεν άντεχα τον περιορισμό του ωραρίου. ΘΕΛΩ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ. Έχω την υπόνοια οτι λειτουργώ λιγάκι σαν Παρθένος (έχω χιαστί Ήλιου-Πλούτωνα στην Παρθένο). Τέλος, ποτέ δεν ήμουν πλήρως ικανοποιημένη με το εκάστοτε αντικείμενο της καριέρας μου.Πρίν 2 χρόνια παραιτήθηκα παντελώς και αποφάσισα να αφοσιωθώ στην Αστρολογία. Είμαι ευτυχισμένη με το αντικείμενο αλλά δεν βγάζω πια χρήματα, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου δεν ήμουν ευτυχισμένη με το αντικείμενο αλλά έβγαζα πολλά λεφτά.Με βρίσκετε ανικανοποίητη μήπως;
ania31
07-11-2009, 11:52 PM
Διαβάζοντας πιο προσεχτικά τα απαντητικά post διαπιστώνω ότι με την αγαπητή giannas έχουμε κοινά στοιχεία στον χάρτη και επανέρχομαι για να προσθέσω λίγα στοιχεία για τον τρόπο που επικοινωνώ αφού τα ερωτήματα που τέθηκαν σε εκείνη με αφορούν επίσης. Σαν Παρθένος με Ερμή στο ίδιο ζώδιο η επικοινωνία γίνεται για μένα προσωπική υπόθεση και... μεγάλος νταλγκάς καθότι….είναι και δύσκολη. Αξιοσημείωτο, από την δική μου σκοπιά, είναι το γεγονός ότι αν και επεξεργάζομαι σε σημαντικό βαθμό (δυστυχώς) τις πληροφορίες που λαμβάνω, τις περισσότερες φορές είναι σαν να μιλάω στο κενό ή οι άλλοι να μιλάνε στο κενό όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Γενικά βαριέμαι εύκολα και ειδικά όταν ο συνομιλητής εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος γίνεται πανηγύρι. Αν δε, δεν καταλαβαίνει τι λέω ή πιστεύει ότι έχω IQ ραδικιού και γιΆ αυτό δεν καταλαβαίνω τι λέει εκείνος, τότε γίνομαι… Τουρκάλα.:laugh: Όχι ότι γενικά δεν είμαι επιθετική. Είμαι και χωρίς λόγο κάποιες φορές, δεν θα το κρύψω, αλλά αυτό αφορά άλλο θέμα. Πάντως, για να επανέλθω, προτιμώ την, σε σημαντικό βαθμό κουραστικά αναλυτική, επικοινωνία του γραπτού λόγου… αν και ούτε εκείνη φαίνεται να μειώνει για μένα τους μπελάδες. Αφού εαν είναι να μην συνεννοηθώ με κάποιον θα το ΅Άκαταφέρω΅Ά με όποιο τρόπο και αν επικοινωνήσω. :wacko:Έτσι μου προκύπτουν διάφορα όμορφα, λόγω ασυνεννοησίας και η ζωή αποκτά ένα διαφορετικό ενδιαφέρον θέτοντας ως στόχο την συνεννόηση, αν η συντροφιά δεν είναι βαρετή. Φυσικά αυτό αλλάζει όταν δεν με ενδιαφέρει το θέμα και δεν σπαταλάω χρόνο γράφοντας ή μιλώντας. Απλά σφυρίζω αδιάφορα... σαν ανέμελο μικρό ραδίκι και είμαι στον κόσμο μου (φαινομενικά). Πιστεύω ότι αυτό εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Πλούτωνα στον 3ο αλλά δεν είμαι σίγουρη και το αναφέρω.
Το παράξενο είναι ότι κατά (ελάχιστες αλλά σημαντικές) περιόδους συμπεριφέρομαι σε προσωπικό επίπεδο σαν Κριός και στο ζώδιο αυτό έχω μόνο την Έριδα. Είναι και το μεσουράνημα στο ίδιο ζώδιο αλλά δεν καταλαβαίνω πως αυτό επηρεάζει τις σχέσεις μου με τους γύρω και την συμπεριφορά μου απέναντι τους ή ειδικότερα την επικοινωνία.
Τώρα όσων αφορά το θέμα τον σπουδών που ανέφερα σε προηγούμενο post ότι παλεύω, δεν με ενδιαφέρει ουσιαστικά. Θεματικό πεδίο τα, βαρετά, Οικονομικά (Παρθενίστικη επιτυχία…) και το προχωράω αργααααααα ακολουθώντας το μονοπάτι της ανασφάλειας… Ευτυχώς προς το παρόν έχω την αστρολογία που μου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο. Τέλος τα μακρινά ταξίδια έγιναν για λόγους αναψυχής, ενώ τα λοιπά και πιο συχνά, που γίνονται στον Ελλαδικό χώρο καλύπτουν λίγο από όλα.
Αυτά από μένα. Αναμένω τα αποτελέσματα της έρευνας και εύχομαι να έχω συνεισφέρει έστω λιγουλάκι... αν και με καθυστέρηση.
saggitar1
16-01-2010, 03:57 PM
Καλησπερα σε ολους σας!
Δεν ειχα διαβασει το αρθρο η μαλλον δεν το θυμαμαι και ειναι ευκαιρια να επαναφερουμε το θεμα.
Να πω κι εγω τα στοιχεια μου
την εχω στον δευτερο οικο στις 14 50 του κριου αναδρομη και
"χυπαει πολλους πλανητες απο κατω προς τα πανω...
:toung:
απαντω σε καθε ερωτηση...:bigsmile:
loukiana
16-01-2010, 09:01 PM
καλησπέρα κι από μένα!
να παραθέσω και τα δικά μου στοιχεία λοιπόν μιας και φαίνεται ενδιαφλερων όλο αυτό...
Η Eris βρίσκεται στον 7ο οίκο (16° 07' 30") στον κριό και σε σύνοδο με Αφροδίτη (η οποία με τη σειρά της είναι σε σύνοδο με σελήνη στον κριό και 7ο), εξάγωνο με ¶ρη (δίδυμοι και 9ος), Δία (υδροχόος και 5ος) και τρίγωνο με Ουρανό (τοξότης και 4ος). Ο Ήλιος μου είναι στον Ταύρο και 8ο οίκο.
Ελπίζω να έδωσα κι εγώ αρκετά στοιχεία μήπως και φανεί τίποτα για τη φύση της.:nuts:
Μητσάκος
16-01-2010, 10:22 PM
Καλησπερα σε ολους σας!
Δεν ειχα διαβασει το αρθρο η μαλλον δεν το θυμαμαι και ειναι ευκαιρια να επαναφερουμε το θεμα.
Να πω κι εγω τα στοιχεια μου
την εχω στον δευτερο οικο στις 14 50 του κριου αναδρομη και
"χυπαει πολλους πλανητες απο κατω προς τα πανω...
:toung:
απαντω σε καθε ερωτηση...:bigsmile:
καλησπέρα κι από μένα!
να παραθέσω και τα δικά μου στοιχεία λοιπόν μιας και φαίνεται ενδιαφλερων όλο αυτό...
Η Eris βρίσκεται στον 7ο οίκο (16° 07' 30") στον κριό και σε σύνοδο με Αφροδίτη (η οποία με τη σειρά της είναι σε σύνοδο με σελήνη στον κριό και 7ο), εξάγωνο με ¶ρη (δίδυμοι και 9ος), Δία (υδροχόος και 5ος) και τρίγωνο με Ουρανό (τοξότης και 4ος). Ο Ήλιος μου είναι στον Ταύρο και 8ο οίκο.
Ελπίζω να έδωσα κι εγώ αρκετά στοιχεία μήπως και φανεί τίποτα για τη φύση της.:nuts:
Με μια απλή αναφορά των όψεων δεν μπορούν να συνταχθούν κάποιες εκτιμήσεις για τον αστρολογικό ρόλο της Έριδας. Θα πρέπει να βρείτε σε σχέση με τις γνωστές δυνάμεις που αποδίδονται στους υπάρχοντες πλανήτες τι είναι αυτό που διαφοροποιείται εξαιτίας της εμπλοκής της Έριδας με αυτούς:bigsmile:
saggitar1
17-01-2010, 04:39 AM
Δεν μπορω να κανω κατι παραπανω...:bigsmile::embarrest
Απλα ηθελα να βοηθησω την ερευνα..
Δεν μπορω να γνωριζω τη φυση της ετσι κι αλλιως