PDA

View Full Version : Πώς οδηγηθήκατε στην αστρολογία;

toniats
22-03-2009, 08:09 PM
Σκέπτομαι πως θα ήθελα να δω προσωπικές διαδρομές.

Τι κάνει έναν σύγχρονο άνθρωπο, υπεραπασχολημένο συνήθως με πρακτικά θέματα, να στραφεί στην αστρολογία;

Τι αποδείξεις του δίνει η αστρολογία ότι μπορεί σε αυτήν να υπάρχουν ικανοποιητικές απαντήσεις;

Τι του προσφέρει εν τέλει. Παρατηρει αλλαγές στον τρόπο σκέψης και στην συμπεριφορά του που τις αποδίδει στην ενασχόλησή του με την αστρολογία;

Υπάρχουν κάποιοι που τους έχει απογοητεύσει;

Τι γνώμη έχουν για όλα αυτά οι πολέμιοι της αστρολογίας;

Μητσάκος
22-03-2009, 08:54 PM
Σκέπτομαι πως θα ήθελα να δω προσωπικές διαδρομές.

Τι κάνει έναν σύγχρονο άνθρωπο, υπεραπασχολημένο συνήθως με πρακτικά θέματα, να στραφεί στην αστρολογία;

Ε, φαντάζομαι τα κλασικά: αν θα παντρευτεί και πότε, αν θα έχει επανασύνδεση και τέτοια :bigsmile:

voulatain
22-03-2009, 09:01 PM
Ε, φαντάζομαι τα κλασικά: αν θα παντρευτεί και πότε, αν θα έχει επανασύνδεση και τέτοια :bigsmile:

Παντα μεσα στο πνευμα των ερωτησεων ο φιλος Μητσακος κ οι απαντησεις του δε...λακωνικα σωστες!
Θα σε απαγοτευσω αν σου πω οτι εγω δεν ξεκινησα ετσι κοινοτυπα,αλλα καπως πρωτοτυπα;Επειδη ετσι το ηθελαν τα αστρα,οι πλανητες μου κ ολος ο γενεθλιος χαρτης μου;
Ηταν το πεπρωμενο μουκ φυγειν αδυνατον:bigsmile::love::bigsmile:

white diamond
22-03-2009, 10:02 PM
μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος , όπου είχα κλειστεί στον εαυτό μου και σε γενικές γραμμές έψαχνα να ικανοποιήσω το ερώτημά του "γιατί ;" νομίζω ότι κάποια δεσμά λύνονται όταν φτάνουμε στις ρίζες , δηλαδή στο γιατί...

Fotini Christodoulou
22-03-2009, 10:45 PM
Multiple choice
α) Ήταν καρμικό το θέμα:toung:
β) Ήμουν περιεργη να δώ αν πράγματι όπως πάνω έτσι και κάτω. Κι απο τότε δεν σταμάτησα να ψάχνω!:nuts: Το γεγονός δε, ότι όσο ψάχνεις τόσα περισσότερα ανακαλύπτεις όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου, είναι ίσως ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να κολλήσω με δαύτην.
Με λίγα λόγια ασχολήθηκα με αφορμή την ανάγκη για αυτογνωσία.:bigsmile:

(ξέρω τι θα διαλέξεις:toung: )

ScP
22-03-2009, 10:52 PM
Η ερώτηση που ακούω συχνά σε συζητήσεις ανθρώπων με μακρά πορεία στην μελέτη της αστρολογίας είναι η εξής: "Ο χάρτης σου έχεις διαπιστώσει εάν 'δουλεύει ;'"

toniats
22-03-2009, 10:57 PM
Multiple choice
α) Ήταν καρμικό το θέμα:toung:
β) Ήμουν περιεργη να δώ αν πράγματι όπως πάνω έτσι και κάτω. Κι απο τότε δεν σταμάτησα να ψάχνω!:nuts: Το γεγονός δε, ότι όσο ψάχνεις τόσα περισσότερα ανακαλύπτεις όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου, είναι ίσως ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να κολλήσω με δαύτην.
Με λίγα λόγια ασχολήθηκα με αφορμή την ανάγκη για αυτογνωσία.:bigsmile:

(ξέρω τι θα διαλέξεις:toung: )

την αυτογνωσία:love:

αλήθεια το ήξερες?

Fotini Christodoulou
22-03-2009, 11:18 PM
Ο χάρτης μου λειτουργεί.Εκτός απο όταν δεν λειτουργεί:laugh:

τονιατς εκανα σωστή μαντεψιά::bigsmile:

toniats
22-03-2009, 11:20 PM
Η ερώτηση που ακούω συχνά σε συζητήσεις ανθρώπων με μακρά πορεία στην μελέτη της αστρολογίας είναι η εξής: "Ο χάρτης σου έχεις διαπιστώσει εάν 'δουλεύει ;'"

και η απάντηση που ακούς συχνά στην παραπάνω ερώτηση???

κρασακι
22-03-2009, 11:59 PM
[quote=toniats;81153]Σκέπτομαι πως θα ήθελα να δω προσωπικές διαδρομές.

Γεια σου toniats!:bigsmile:

Για πολλούς η περιέργεια να δούνε αν λειτουργεί ή όχι...(που για να πειστούν πραγματικά γι 'αυτό παρά την ενασχόληση θα τους πάρει χρόνια!)

Για άλλους η αναζήτηση μιας επιπρόσθετης ελπίδας εύρεσης λύσεως σε τυχόν δυσκολίες και η ανάγκη τόνωσης της αυτοπεποίθησης τους!

Είναι ψέμα ότι υπάρχει κόοοσμος που αν ακούσει ότι έχει εναν σούπερ ουαουυυ γενέθλιο χάρτη ή συναστρία παίρνει τα πάνω του?? Μια επιβεβαίωση άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο την ζητάνε όλοι σε κάποιες περιόδους της ζωής τους!

Τι αποδείξεις του δίνει η αστρολογία ότι μπορεί σε αυτήν να υπάρχουν ικανοποιητικές απαντήσεις;

χμμ..έλα μου ντεε!:nuts:

Τι του προσφέρει εν τέλει. Παρατηρει αλλαγές στον τρόπο σκέψης και στην συμπεριφορά του που τις αποδίδει στην ενασχόλησή του με την αστρολογία;

Είτε πιστεύει ότι ισχύει τελικά είτε όχι του προσέφερε ώρες μελέτης κυριολεκτικής αλλά και εσωτερικής προσπαθώντας να καταλάβει τον γενέθλιο χάρτη του και να ψαχτεί αν όντως ισχύουν οι όψεις και αν έχουν επίδραση πάνω του! Και αν πειστεί ότι είναι έτσι να πει βρε λες να αντιδρώ όντως έτσι πολλές φορές και να μην το καταλάβαινα?? Λες να μπορώ να κάνω και αυτό? κλπ...

Βέβαια υπάρχει και ο μεγάλος κίνδυνος να πάθει μια εμμονή κάποιος και να αναλύει καταστάσεις και πρόσωπα μέσα απο το αστρολογικό του (και μόνο) μάτι!

Τώρα το γιατί ασχολήθηκα...Πάντα με τράβαγε όλο αυτό το περίεργο! Ίσως γιατί ποτέ δεν μου έστεκε απλά και μόνο η εξήγηση ότι είσαι ταύρος άρα είσαι έτσι και έτσι, είσαι δίδυμος άρα έτσι και έτσι...ήθελα να δω τι λέει παραπέρα! αν ισχύει για μένα και τι μπορώ να μάθω για μένα!
Τώρα δεν ξέρω αν φταίει και ο κύριος Ουρανός που με κάνει πολύ παρέα τα τελευταία χρονάκια και δε τον τελευταίο χρόνο! Αυτό αν θέλετε να το πιάσω και απο την αστρολογική του πλευρά!:toung:

cancerian
23-03-2009, 12:54 AM

Τα δικα μου βηματα στους Διαδρομους της Αστρολογικης Τεχνης ξεκινησαν τελειως τυχαια.. Ομολογω να πω οτι ημουν απο τους πολεμιους της αστρολογιας καθως δεν την γνωριζα αρκετα και θεωρουσα τον εαυτο μου κατοικο των Θετικων Επιστημων και Κοσμων... Αφου καταφερα να μαθω ενα κομματι της , με εντυπωσιασε η ακριβεια της και ετσι ολοενα ηθελα να μαθω για περισσοτερα πραγματα που αφορουσαν τα παρακλαδια της. Βεβαια τοτε δεν ημουν υπαραπασχολημενος και ακομα μαθαινω...

Θεωρω οτι οποιος ασχοληθει σοβαρα με αυτο το θεμα και οχι σε επιπεδο gossip οι απαντησεις οι οποιες θα λαβει θα ειναι κατι περισσοτερο απο ακριβeiς και ικανοποιητικες. Ειναι σαν μια ξενη γλωσσα που απαξ και την μαθεις , σου ειναι ευκολο να μεταφραζεις χαρακτηρες , γεγονοτα και αποτελεσματα

Θεωρω οτι η προσφορα της Αστρολογιας ειναι τελικα η γνωση. Η γνωση του εαυτου σου , η γνωση των αλλων χαρακτηρων με τους οποιους συνδιαλεγεσαι και τελικα η γνωση της δομησης του συμπαντος. Οταν αντιληφθεις σε ενα σημειο συνειδητα την αστρολογια θα εκπλαγεις απο την τελεια δομημενη συμπεριφορα των συμπαντικων ενεργειων.

με εκτιμηση
Cancerian

ScP
23-03-2009, 01:17 AM
H ερώτηση είναι "παγίδα" (μικρούλα). Ο μελετών την αστρολογία, μεθοδικά, και επί σειρά ετών είναι συνήθως σκεπτικιστής.

Συνήθως, επίσης, δεν ανακατεύει μεταφυσικές θεωρήσεις για να αποδείξει - δικαιολογήσει.

Στην ερώτησή σου, απαντώ με ερώτηση. Το δικό σου δουλεύει; Γάμος, εάν υφίσταται, γέννηση παιδιών, πιθανά ατυχήματα ή θάνατοι αγαπημένων προσώπων φαίνονται;
Και το "φαίνονται" σημαίνει από τον παρατηρητή - εξετάζοντα ο οποίος μελετά μεθοδικά.

Και ΕΑΝ φαίνονται... αυτό γίνεται με αστρολογικά δεδομένα;

και η απάντηση που ακούς συχνά στην παραπάνω ερώτηση???

LeLou
23-03-2009, 01:21 AM
Καλησπέρα σας :)
Μέχρι να ξημερώσει η "μοιραία" εκείνη ημέρα που έμαθα τα πραγματικά στοιχεία γέννησής μου, ο χάρτης μου δε λειτουργούσε ποσώς όπως ήταν φυσικό... κι η αλήθεια είναι ότι είχα απογοητευτεί...
Απ' την άλλη πλευρά, όταν αντίκρυσα το "σωστό" γενέθλιο για πρώτη φορά φρίκαρα απ' το γράφημα... σουρεάλ κυβισμό θύμιζε, όχι γενέθλιο χάρτη!!! Η πρώτη υστερική αντίδραση ήταν να θέλω να κρυφτώ...

Με το πέρασμα, όμως, του χρόνου που μελετούσα τα καινούργια αστρολογικά στοιχεία (φίλτατο site μου μ' έσωσες και χίλια ευχαριστώ) ήρθα στα ίσα μου και παραδέχομαι ευθαρσώς ότι ο τρελοχάρτης μου σκιαγραφεί τη ζωή και τη προσωπικότητά μου σαν καθρέφτης... Τώρα που καταλαβαίνω τα "στραβά" μου πιο καλά και δε μπορώ να κρυφτώ πίσω απ' το δάχτυλό μου, η αστρολογία με βοηθά να βελτιωθώ... νομίζω... προσπαθώ δηλαδή...
Αχ βαχ... καλή εβδομάδα να έχουμε :) :) :)

nekt
23-03-2009, 10:28 AM
Καλημέρα.

Ο λόγος που στράφηκα στην αστρολογία, κάτι που έκανα προς το τέλος της εφηβείας μου, είναι βασικά για να βρω απαντήσεις για ορισμένες συμπεριφορές και αντιδράσεις δικές μου και των ανθρώπων γύρω μου.

Μητσάκος
23-03-2009, 11:31 AM
H ερώτηση είναι "παγίδα" (μικρούλα). Ο μελετών την αστρολογία, μεθοδικά, και επί σειρά ετών είναι συνήθως σκεπτικιστής.

Συνήθως, επίσης, δεν ανακατεύει μεταφυσικές θεωρήσεις για να αποδείξει - δικαιολογήσει.

Στην ερώτησή σου, απαντώ με ερώτηση. Το δικό σου δουλεύει; Γάμος, εάν υφίσταται, γέννηση παιδιών, πιθανά ατυχήματα ή θάνατοι αγαπημένων προσώπων φαίνονται;
Και το "φαίνονται" σημαίνει από τον παρατηρητή - εξετάζοντα ο οποίος μελετά μεθοδικά.

Σε εμένα φαίνονται όλα. Αρκεί να ξέρεις πού να κοιτάξεις και τι να δεις, ιδίως στο γενέθλιο. Από εκεί και μετά, το ζήτημα είναι στην πρόβλεψη, όπου αν και λέγεται ότι μπορεί να υπάρχει έως και απόλυτα έγκυρη πρόβλεψη (αναφορικά με τον χρόνο και το γεγονός που θα συμβεί αυτό καθαυτό) κάτι τέτοιο δεν το βλέπω να συμβαίνει συχνά.
Πιστεύω όμως ότι μάλλον οφείλεται στην δική μου άγνοια και στην ανεπάρκεια κάποιων "ειδικών":bigsmile:.

toniats
23-03-2009, 01:17 PM

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν κατάλαβα τι ακριβώς είναι η μετάπτωση των ισημεριών, θεώρησα ότι ο αστρολογικός χάρτης είναι μια ανυπόστατη αναπαράσταση του ουρανού τη στιγμή της γέννησης. ¶ρα και η αστρολογία είναι ανυπόστατη!!

Τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά απλά για μένα αν λίγο καιρό πριν δεν είχε προηγηθεί το παρακάτω γεγονός : ένα απόγευμα Παρασκευής αγόρασα δύο βιβλία. Το ένα ήταν εφημερίδες του Ραφαελ. Το άλλο η Αστρολογία της Turner σε μετάφραση του Σημηριώτη.
Τότε δεν υπήρχαν προγράμματα που έβγαζαν χάρτη και ερμηνεία. Βασικά δεν είχα καν κομπιούτερ στο σπίτι. Στη δουλειά χρησιμοποιούσα Doss. Τα windows κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα μόλις απεγκλωβισμένα από τα εγκεφαλικά κύτταρα του Γκέιτς (ή όποιου άλλου τα ανακάλυψε).

Για να σχεδιάσω τον πρώτο μου ζωδιακό κύκλο χρησιμοποίησα ένα ποτήρι μπύρας. Τις γραμμές-ακμές των οίκων τις τράβηξα με το χέρι.

Ξαναβγήκα από το σπίτι μου την Δευτέρα το πρωί, έχοντας κατασκευάσει και ερμηνεύσει (μη γελάτε παιδιά) το ωροσκόπιο μου. Στον ζωδιακό είδα καθαρά το γενικό μοτίβο της ζωής μου. Η γλώσσα ήταν συμβολική μα ξεκάθαρη. Η θέση του Κρόνου στο 4ο σπίτι και η αντίθεση του με τους Πλούτωνα, Ουρανό, ¶ρη ήταν τοποθετημένη ακριβώς στον άξονα του Μεσουρανήματος. Μιλούσε για τον θάνατο της νεότατης μητέρας μου, ο Κρόνος βρισκόταν στους Ιχθύς, η μητέρα μου άνηκε στο ζώδιο του Ιχθύ. Ο Πλούτωνας και οι υπόλοιποι βρίσκονταν στο ζώδιο της Παρθένου, η μητέρα μου πέθανε από καρκίνο του εντέρου.
Η θέση της Αφροδίτης σαν κυβερνήτης έκανε τετράγωνα με τους παραπάνω…άρα είχα Ταυ Τετράγωνο (δυστυχώς ακόμα έχω, όπως έμαθα σύντομα ο γενέθλιος ήταν ο οριστικός μου χάρτης, τουλάχιστον για την παρούσα ενσάρκωση).

Κάποιες υποδείξεις για το ποιον δεν θα παντρευτώ ήταν επίσης ξεκάθαρες. Όπως δήλωνε η θέση του ήλιου μου στον 6ο οίκο παντρεύτηκα από τον χώρο της δουλειάς μου.

Το παζλ της αστρολογίας είχε ως εδώ για μένα δυο ασύνδετα μεταξύ τους κομμάτια. Την μετάπτωση των ισημεριών και τον ισχύοντα ζωδιακό μου κύκλο.
Γρήγορα μπήκε στη ζωή μου και το τρίτο συνδετικό πια κομμάτι. Ονομαζόταν Καρλ Γιουγκ και ήταν πολύ γνωστός.
Ο Γιουγκ έγραφε στην αυτοβιογραφία του πως ζητούσε από έναν αστρολόγο της εμπιστοσύνης του να του βγάζει τους αστρολογικούς χάρτες των δύσκολων ασθενών του. Όταν έπαιρνε στα χέρια του το ωροσκόπιο του ασθενούς τα πράγματα ξεκαθάριζαν, μπορούσε εύκολα να βρει τις αιτίες των προβλημάτων τους.

Ο Γιουγκ είχε επιστημονικό μυαλό δεν αρκέστηκε στο δεδομένο, προσπάθησε να βρει εξήγηση. Το αποτέλεσμα είναι ο νόμος της συγχρονικότητας. Δηλαδή η σχέση ανάμεσα σε δυο γεγονότα, που παρουσιάζονται συνδεμένα, δεν είναι υποχρεωτικά η σχέση αιτίου και αποτελέσματος (πχ το «αίτιο» βροχή προκαλεί το «αποτέλεσμα» πλημμύρα).
Δύο γεγονότα μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει ανάμεσα τους σχέση αιτίου και αποτελέσματος.
Το γεγονός ότι «παίζει το μάτι μου» δεν είναι αίτιο, συνδέεται όμως με το ότι θα έχω μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στη συνέχεια.

Η δικαίωση των προλήψεων αλλά και της αστρολογίας!! Η θέση του Ήλιου και των ουράνιων σωμάτων συνδέεται με την εμφάνιση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Η αστρολογία έχει στην διάθεση της τέτοιες συχρονικότητες, δομημένες παρατηρήσεις χιλιάδων χρόνων που έρχονται από αρχαίους πολιτισμούς.

Ο Γιουγκ μου πρόσφερε επίσης την θεωρία των Αρχέτυπων. Είναι τα πανάρχαια πρότυπα και εικόνες που υπερβαίνουν τα όρια της προσωπικής εμπειρίας και για αυτό ανήκουν στο χώρο του συλλογικού ασυνειδήτου, της θάλασσας που πλέει η ανθρώπινη συνειδητότητα.

Κάθε υποκείμενο της αστρολογίας για μένα, κάθε πλανήτης, κάθε ζώδιο, κάθε μοίρα του ζωδιακού, κάθε οίκος, είναι αρχέτυπο, λειτουργεί σαν αρχέτυπο…

Όταν αντιλήφθηκα την συγχρονικότητα και το αρχέτυπο θεώρησα ότι είχα πλέον στην διάθεση μου τα εργαλεία που θα μου εξηγούσαν την λειτουργικότητα της αστρολογίας. Πρέπει να ομολογήσω πως δούλεψα αρκετά μαζί τους, προκειμένου να τα αφομοιώσω και να προχωρήσω παρά πέρα.

Όμως κλειδί της δικής μου σχέσης με την αστρολογία είναι πως πρώτα διαπίστωσα την λειτουργικότητα της και κατόπιν την εξήγησα.
Αν είχε συμβεί το αντίθετο δεν είμαι σίγουρη πως θα με αφορούσε ιδιαίτερα η αστρολογία.

Είμαι λάτρης της υποκειμενικότητας κι θεωρώ την εξήγηση ενός φαινομένου προσωρινή….στην συνέχεια η εξήγηση μπορεί να μην καλύπτει όλες τις παραμέτρους του, τότε θα χρειαστούμε μια διαφορετική εξήγηση και πάει λέγοντας.

Το ίδιο ισχύει και για τη μέθοδο. Ας μιλήσουμε λοιπόν για «μεθοδολογία», έχοντας από πριν κατά νου την προσωρινότητα θεωριών και μεθόδων….Σε αντιδιαστολή ίσως με την μόνιμη παρουσία της Αστρολογίας στα δρώμενα της παγκόσμιας ιστορίας των πολιτισμών.

Και δυο προσωπικές παρακλήσεις:

Η πρώτη
Με κουράζει κάπως η θρυλούμενη θεώρηση πως η μεταφυσική είναι καταφύγιο για όσους βαριούνται να σκεφτούν, δηλαδή να ψάχνουν για αποδείξεις.

Και η δεύτερη
Η ταύτιση της Νόησης με την λογική επεξεργασία είναι κάπως στενόμυαλη για μένα. Ο αυθορμητισμός απέναντι στην χρονοβόρα διαδικασία μιας λογικής επεξεργασίας δεν είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύεται σαν «διαίσθηση», εφόσον ο όρος ενοχλεί.
Για μένα βέβαια είναι αφάνταστα βολικός ο όρος διαίσθηση, και ο ορισμός επίσης. Χωρίς την διαίσθηση δεν θα μπορούσα να εξηγήσω κανένα ωροσκόπιο …και φοβούμαι όχι μόνο ωροσκόπιο άλλα ούτε και την επιλογή του συζύγου μου…

Την αγάπη μου έχετε:love:

WHITE.HORSE
23-03-2009, 01:31 PM
"Η αστρολογία δε δείχνει τίποτα άλλο πέρα από τάσεις. Ο άνθρωπος μπορεί να «κυβερνήσει» τα άστρα αρκεί να το θελήσει και να προσπαθήσει. Εάν ο άνθρωπος αποφασίσει να συμπορευτεί με τη συμπαντική ροή στη ζωή του, τότε οι τάσεις που υποδηλώνονται στο γενέθλιο χάρτη του κάποια στιγμή θα τον επηρεάσουν. Το μοναδικό πράγμα που δεν μας δείχνει ένας γενέθλιος χάρτης είναι η ΘΕΛΗΣΗ του ανθρώπου και ο τρόπος με τον οποίο την ασκεί. Η ελεύθερη διαχείριση της θέλησης είναι ολοκληρωτικά στο χέρι του ανθρώπου. Ο σοφός άνθρωπος κυβερνά τα άστρα, ο ανόητος υποκύπτει σε αυτά. Η αστρολογία προαναγγέλλει και προαναγγέλλεται, ώστε ο άνθρωπος να είναι καλύτερα οπλισμένος να αντιμετωπίσει τους κανόνες στη ζωή του. "

Αυτό όπως όλοι θα αναγνωρίζετε είναι ένα κομμάτι από την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη στην πρώτη σελίδα !!
Νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας .. πιστεύω στον άνθρωπο και σε όσα μπορεί να κάνει !
Από την άλλη συμφωνώ με το μέλος Μητσάκος ως προς το ότι

« στην δική μου άγνοια και στην ανεπάρκεια κάποιων "ειδικών»

αυτό είναι ένα θέμα .. μια και για τους ερασιτέχνες (αν μπορώ να πω έτσι τον ευατό μου ) αλλά κ για πολλούς επαγγελματίες του χώρου υπάρχει .. ‘….ανεπάρκεια» και αυτό μάλλον δημιουργεί αυτή την διάσταση απόψεων κ την αμφισβήτηση για το αν τελικά λειτουργεί ή όχι η αστρολογία.

Και ένα τελευταίο .. για μένα προσωπικά είναι σημαντικό ένα άτομο να έχει μια αφορμή να γνωρίσει κάτι καινούργιο στην ζωή του (αστρολογία στην προκειμένη περίπτωση ) και ίσως έτσι να βρει μια νέα διέξοδο στην σκέψη του .. κ γιατι όχι απαντήσεις .. τώρα πιο θα είναι το βότσαλο που θα δημιουργήσει τα κύματα στην λίμνη της σκέψης του δεν με αφορά .. ακόμα και αν είναι μια επανασύνδεση ή ο γάμος ή το διαζύγιο ή δεν ξέρω τι άλλο
Εξάλλου το αποτέλεσμα μετράει σε όλα (καλό ή κακό δεν ξέρω)

!:love:

Μητσάκος
23-03-2009, 02:01 PM
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν κατάλαβα τι ακριβώς είναι η μετάπτωση των ισημεριών, θεώρησα ότι ο αστρολογικός χάρτης είναι μια ανυπόστατη αναπαράσταση του ουρανού τη στιγμή της γέννησης. ¶ρα και η αστρολογία είναι ανυπόστατη!!...........................
.................................................. ........................
Στον ζωδιακό είδα καθαρά το γενικό μοτίβο της ζωής μου. Η γλώσσα ήταν συμβολική μα ξεκάθαρη. Η θέση του Κρόνου στο 4ο σπίτι και η αντίθεση του με τους Πλούτωνα, Ουρανό, ¶ρη ήταν τοποθετημένη ακριβώς στον άξονα του Μεσουρανήματος. Μιλούσε για τον θάνατο της νεότατης μητέρας μου, ο Κρόνος βρισκόταν στους Ιχθύς, η μητέρα μου άνηκε στο ζώδιο του Ιχθύ. Ο Πλούτωνας και οι υπόλοιποι βρίσκονταν στο ζώδιο της Παρθένου, η μητέρα μου πέθανε από καρκίνο του εντέρου.
............................................

Την αγάπη μου έχετε:love:
Τόνια μου, από όσο ξέρω, δεν είναι απαραίτητο όσοι έχουν τον γεν. Πλούτωνα στην Παρθένο να πάνε από καρκίνο των ...εντέρων, και ας κάνει δυσαρμονική όψη με οποιονδήποτε πλανήτη. Ούτε ότι η αντίθεση Κρόνου με MC, Πλούτωνα ή Ουρανό δείχνει ότι θα πεθάνεις σε νεότατη ηλικία.... και ας είναι σε όποιον Οίκο θέλει.
Και από ό,τι έχω δει, πολλοί και ...πεπειραμένοι προσπάθησαν να κάνουν τέτοιου είδους προβλέψεις και το αποτέλεσμα στην καλύτερη ήταν να προκαλέσουν γέλιο...
Είναι πολύ πιο σύνθετα τα θέματα για να τα απλοποιούμε και είναι πιο πολύπλοκη η διαδικασία διερεύνησης τέτοιου είδους γεγονότων. Κάποιος αρχάριος μπορεί και να παρεκτρέπεται σε τέτοιου είδους αφορισμούς και απλοποιήσεις, αλλά όχι και κάποιος που λέει ότι έχει χρόνια που ασχολείται με το σπορ.
Η αστρολογία έχει συγκεκριμένους κανόνες και μεθοδολογία και πάνω σε αυτά πρέπει να βασιζόμαστε για να βγάζουμε συμπεράσματα. Δεν σου λέω ότι πρέπει να τα δεχόμαστε σαν θέσφατα, αλλά μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το δοκιμασμένο.

Κοραλλία Μόζορα
23-03-2009, 04:08 PM
Τόνια μου, είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έθεσες.

Προσωπική διαδρομή: Μέχρι τα 20 μου περίπου ήμουν πολύ υλίστρια και "τετραγωνισμένη" στις απόψεις μου. Η μόνη μου επαφή με την αστρολογία ήταν η τυπική ερώτηση "τι ζώδιο είσαι"; Στην ερώτηση αυτή απαντούσα δεινόσαυρος, ελέφαντας και άλλα ζώα που δεν υπάρχουν στον ζωδιακό, για δυο λόγους. Πρώτο για να δείξω την δυσπιστία μου και δεύτερο για να αποφύγω τα σχόλια που ακολουθούσαν "Σκορπιός!; Είσαι εκδικητική! Είσαι επικίνδυνη!" Δεν είμαι καθόλου εκδικητική και από μικρή είχα καταλάβει ότι είμαι επικίνδυνη μόνο για τον εαυτό μου!

Ένα βράδυ βρέθηκα στο σπίτι ενός γνωστού αστρολόγου επειδή ήταν φίλος ενός ξαδέλφου μου. Δεν ήξερα ότι ήταν αστρολόγος, μου το είπε ο ξάδελφός μου καθ' οδόν προς το σπίτι του. Ήταν κι άλλα άτομα εκεί και η συζήτηση περιστράφηκε φυσικά γύρω από την αστρολογία. Είχα αρχίσει να βαριέμαι μέχρι που με ρώτησε την ημερομηνία και την ώρα γέννησής μου. Μου έκανε πρόχειρα τον χάρτη μου (δεν υπήρχαν υπολογιστές τότε) και μου είπε κάποια πράγματα για μένα και την ζωή μου.

Ήταν αλήθεια αυτά που μου είπε και σοκαρίστηκα: πώς μπορούσε να ξέρει;! Φεύγοντας του ζήτησα να μου δώσει τον χάρτη μου. Τις επόμενες μέρες δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Κοιτούσα τον χάρτη και είτε τα σύμβολα έβλεπα είτε κινέζικα το ίδιο μου ήταν. Πώς μπορούσε απ' αυτά τα σημάδια να βλέπει πράγματα για μένα και την ζωή μου; Σε λίγες μέρες γύριζα τα βιβλιοπωλεία και έψαχνα για βιβλία αστρολογίας. Σύντομα κατάληξα να αρχίσω μαθήματα αστρολογίας.

Δεν έβρισκα όμως ικανοποιητική απάντηση στο πως και το γιατί λειτουργεί. Η σκέψη ότι το ηλιακό μας σύστημα κρατά ένα τηλεχειριστήριο και κατευθύνει τους ανθρώπους δεν με κάλυπτε γιατί είμαι κολλημένη φιλοσοφικά στην έννοια της ελεύθερης βούλησης. Αλλιώς η ανθρώπινη ύπαρξη και ζωή δεν έχει και μεγάλη αξία. Έτσι, και για μένα ήταν καθοριστική η συνάντησή μου με τον Καρλ Γιουνγκ. Εκεί βρήκα τις απαντήσεις. Με ενδιέφερε πάρα πολύ η κοσμοθεωρία πίσω από την αστρολογία.

Μετά από πολλά χρόνια αναζητήσεων στον χώρο αυτό, πιστεύω ότι η αστρολογία πραγματικά λειτουργεί. Επίσης, η κοσμοθεωρία της αστρολογίας (και με προέκταση στην μεταφυσική) είναι η πιο λογική εξήγηση που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα για τον κόσμο και την ανθρώπινη ύπαρξη. Ταυτόχρονα, την θεωρώ ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτογνωσίας.

Έτσι, στην ερώτησή σου "Τι προσφέρει εν τέλει η αστρολογία κι αν φέρνει αλλαγές στον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά" θα απαντούσα ανεπιφύλακτα ότι προσφέρει ένα φιλοσοφικό πλαίσιο με το οποίο μπορεί κανείς να εξηγεί τον κόσμο και τα βιώματά του και ένα ολοκληρωμένο δρόμο αυτογνωσίας.

toniats
24-03-2009, 02:07 AM
Τόνια μου, από όσο ξέρω, δεν είναι απαραίτητο όσοι έχουν τον γεν. Πλούτωνα στην Παρθένο να πάνε από καρκίνο των ...εντέρων, και ας κάνει δυσαρμονική όψη με οποιονδήποτε πλανήτη. Ούτε ότι η αντίθεση Κρόνου με MC, Πλούτωνα ή Ουρανό δείχνει ότι θα πεθάνεις σε νεότατη ηλικία.... και ας είναι σε όποιον Οίκο θέλει.
Και από ό,τι έχω δει, πολλοί και ...πεπειραμένοι προσπάθησαν να κάνουν τέτοιου είδους προβλέψεις και το αποτέλεσμα στην καλύτερη ήταν να προκαλέσουν γέλιο...
Είναι πολύ πιο σύνθετα τα θέματα για να τα απλοποιούμε και είναι πιο πολύπλοκη η διαδικασία διερεύνησης τέτοιου είδους γεγονότων. Κάποιος αρχάριος μπορεί και να παρεκτρέπεται σε τέτοιου είδους αφορισμούς και απλοποιήσεις, αλλά όχι και κάποιος που λέει ότι έχει χρόνια που ασχολείται με το σπορ.
Η αστρολογία έχει συγκεκριμένους κανόνες και μεθοδολογία και πάνω σε αυτά πρέπει να βασιζόμαστε για να βγάζουμε συμπεράσματα. Δεν σου λέω ότι πρέπει να τα δεχόμαστε σαν θέσφατα, αλλά μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το δοκιμασμένο.

βρε Μητσάκο Εγω έχω αυτό το ωροσκόπιο όχι η μητέρα μου!!

και σκάω απο υγεία!! Φτου!!:toung:

Μητσάκος
24-03-2009, 09:42 AM
βρε Μητσάκο Εγω έχω αυτό το ωροσκόπιο όχι η μητέρα μου!!

και σκάω απο υγεία!! Φτου!!:toung:
Ακόμα χειρότερα.....:toung:

konstantina318
24-03-2009, 03:33 PM
Ένα θα σας πώ.Την εποχή που ρωτούσα οποιοδήποτε άτομο γνώριζα κ μου κέντριζε το ενδιαφέρον τι ζώδιο είναι,οι περισσότεροι ξεκαρδίζονταν στα γέλια:bigsmile:
Μιλάμε για εποχές που η Αστρολογία απλά δεν υπήρχε για τον περισσότερο κόσμο.
Εγώ βέβαια το είχα το κολληματάκι μου,αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και του οτι δεν έβγαζα τα δικά μου χρήματα ακόμη,είχα αρκεστεί σε κάποια μικρά βιβλία με τίτλους όπως "ο αισθηματίας Καρκίνος",τα ζώδια του νερού κ.τ.λ........
Μεγαλώνοντας λοιπόν,είδα οτι ΟΚ, αισθηματίας μπορεί να είμαι,αλλά κάπου βαριέμαι κ εύκολα. κολάω σε κάποια σχέση ,αλλά αν συνεχίσει να μη με καλύπτει ,κόβω λάσπη..μου αρέσει η οικογένεια αλλά κάπου μέσα μου φοβάμαι κ να δεσμευτώ..λατρεύω στην κυριολεξία τα παιδιά,αλλά αν το πάω λιγάκι παραπέρα δεν μπορώ να συγχρονίσω το ρόλο της μητέρας με το ρόλο της γυναίκας:embarrest..ευγενική όσο δεν πάει αλλά αμα μου θίξεις το εγώ ...απλά δεν υπάρχεις...άσε που οταν τα πάρω θυμίζω κάτι απο Εξορκιστή:nuts
Διαβάζοντας Αστρολογία βρήκα απαντήσεις σε σχέση με το χαρακτήρα μου..τη ζωή μου κ τα γούστα μου.Βέβαια επειδή αναφέρθηκε κ πιο πάνω,έχω περάσει κ απο το στάδιο που την έβλεπα σαν μια καλή μάντισσα,κ νομίζω πως όλοι περνάμε κι απο κει.
Μερικές φορές ψάχνω ακόμα κ τώρα για απαντήσεις τύπου "θα χωρίσω,θα κανω παιδιά μπλα...μπλα ?" αλλά το θέμα είναι πως έχω καταλάβει τη μεγάλη χρησιμότητα της σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων:love:

maktoy
24-03-2009, 05:05 PM
Καλησπερα σε ολους.Αρχικα θελω να σας πω οτι χαιρομαι που ειμαι μαζι σας.Οι γνωσεις που λαμβανω καθημερινα ειναι τεραστιες.Και επιπλεον αισθανομαι οτι ανοικω καπου.Υπαρχουν καποιοι με τους οποιους εχω κοινα ενδιαφερωντα και αποριες.Ξεκινησα να ασχολουμε με την αστρολογια οταν αρχισα να θελω να εμβαθυνω μεσα μου.Οταν συνηδιτοποιησα οτι ολα καπου οφειλονται.Τα πολλα ΓΙΑΤΙ ουσιαστικα με εσπρωξαν κοντα της.Ευχαριστω!!!!!

toniats
24-03-2009, 05:23 PM
Καλησπερα σε ολους.Αρχικα θελω να σας πω οτι χαιρομαι που ειμαι μαζι σας.Οι γνωσεις που λαμβανω καθημερινα ειναι τεραστιες.Και επιπλεον αισθανομαι οτι ανοικω καπου.Υπαρχουν καποιοι με τους οποιους εχω κοινα ενδιαφερωντα και αποριες.Ξεκινησα να ασχολουμε με την αστρολογια οταν αρχισα να θελω να εμβαθυνω μεσα μου.Οταν συνηδιτοποιησα οτι ολα καπου οφειλονται.Τα πολλα ΓΙΑΤΙ ουσιαστικα με εσπρωξαν κοντα της.Ευχαριστω!!!!!

και εμεις χαιρόμαστε που είσαι μαζί μας.:love:

τα "γιατί" και τα ερωτηματικά μπορούν να σε πάνε παρα πέρα και μεταξύ μας κι εγώ νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις.... μη ξεχνας να μιλάς όχι μόνο με εμας αλλά και με εκείνους που ζουν κοντά σου ...συμβαίνουν και ευχάριστες εκπλήξεις, μερικοί που δεν τους καταλάβαμε με την πρώτη στη συνέχεια γίνονται οι καλύτεροι φίλοι μας

ZOELINA
24-03-2009, 11:45 PM
Η αστρολογια ειναι μαγικη.. υπεροχη..συναρπαστικη....ειν αι γνωση...ειναι ζωη...ειναι ολα μαζι..
Πολλες φορες πηρα απαντησεις μεσω αυτης και κατανοησα πραγματα που δεν μπορουσα να καταλαβω....

Basilakis
29-03-2009, 02:47 AM
Αρχικά από περιέργεια, μετά από ενδιαφέρον! :embarrest

arowen
29-03-2009, 03:09 AM
Από περιέργεια και από ενδιαφέρον! Ειναι ενας ολόκληρος κοσμος ενας μαγικος κοσμος η αστρολογια!!!:idea::idea:

aries engineer
30-03-2009, 04:12 PM
Πρωτη επαφη με την αστρολογια ειχα στα 9 μου χρονια.Η μητερα μου παλευε με τον καρκινο και ενας φιλος της εφερε καποια βιβλια ,το ενα αστρολογιας..ειχε γενικες αναφορες για καθε ζωδιο..θυμαμαι γενικα χαρακτηριστικα, κυβερνητες κλπ:bigsmile:

locco
31-03-2009, 11:31 AM
Η πρώτη μου επαφή ήταν όταν ήμουν στα 7, ένα βιβλίο δώρο απ'τη μητέρα μου για τα γενέθλια μου με κάποια βασικά στοιχεία των ζωδίων και τα ερωτηματικά ξεκίνησαν να αναπτύσσονται. Αρχικά ως προς τους μύθους που σχετιζόντουσαν με τους 12 θεούς του Ολύμπου, κατόπιν ως προς τους αστερισμούς (σχήματα αυτών)και τέλος όταν άρχισα και ανακάλυπτα την βαρύνουσα σημασία των πλανητών κ πως αυτοί μας επηρρεάζουν με τις συντεταγμένες τους τη ζωή μας.

toniats
31-03-2009, 07:32 PM
Πρωτη επαφη με την αστρολογια ειχα στα 9 μου χρονια.Η μητερα μου παλευε με τον καρκινο και ενας φιλος της εφερε καποια βιβλια ,το ενα αστρολογιας..ειχε γενικες αναφορες για καθε ζωδιο..θυμαμαι γενικα χαρακτηριστικα, κυβερνητες κλπ:bigsmile:

Αν κατάλαβα τα γενικά χαρακτηριστικά, κυβερνήτες κλπ τα γνωρίζεις απο 9 ετών? με τις συνθήκες που περιγράφεις...?

Κώστας
31-03-2009, 10:14 PM
Ήμουν πολέμιος...πίστευα ότι η αστρολογία είναι για τους αμόρφωτους, τις γυναικούλες και τους αδύναμους που ψάχνουν απεγνωσμένα απαντήσεις σε οτιδήποτε....μέχρι που είδα το όραμα στη Δαμασκό, σαν τον απόστολο Παύλο:laugh:

Έτυχε κάπου να διαβάσω τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου. Έλεγε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όχι αοριστολογίες. Και μου είχε κάνει εντύπωση...τι διάολο έλεγα, μπας και υπάρχει κάποια αλήθεια?? Και άρχισα να ψάχνω και να μαθαίνω...και είναι από τα ωραιότερα και σοφότερα πράγματα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου!!

Etoil
01-04-2009, 01:36 AM
Διαβαζω αστρολογια απο τα 15, ειμαι 29. Με τραβηξε αυτο ακριβως που ειναι η αστρολογια, ενας δρομος προς την αυτογνωσια, οσο και να διαβασω πιστευω οτι θα εχω παντα να μαθαινω.

zoze
07-04-2009, 05:27 PM
Παιδιά, απ' ότι παρατηρώ τον εαυτό μου, μου έχει ανοίξει περισσότερο η όρεξη για αστρολογικές γνώσεις κι απαντήσεις, τους τελευταίους μήνες! Και το ίδιο παρατηρώ και για άλλα άτομα! Μήπως αυτό οφείλεται κατά ένα βαθμό και στο πέρασμα του Δία στον Υδροχόο? Είναι σαν να προσεγγίζουμε πλέον όλοι μας την αστρολογία με περισσότερο σεβασμό και με περισσότερο επιστημονικό ενδιαφέρον θα ΄λεγα!
Ισχύει, όντως κάτι τέτοιο ή εμένα μου φαίνεται? Εσείς τι λέτε, παιδιά?
Οι υπεύθυνοι του site έχετε παρατηρήσει αύξηση μελών τους τελευταίους μήνες ή αύξηση επισκεψιμότητας???

malnti
08-04-2009, 08:46 AM
Και εγώ απο τα 15, πιστεύω λόγω σελήνης στους Ιχθείς...Μάλιστα η πρώτη μου επαφή ήταν όταν δανείστικα απο τη δημοτική βιβλιοθήκη ένα τεράστιο μπλε βιβλίο της κας Ντάκου. Δεν θυμάμαι βέβαια τίποτα απο το περιεχόμενο.:embarrest
Επίσης θεωρώ ότι δεν με ελκύει τόσο κανένα άλλο σχετικό site ώστε να συνεχίσω να ασχολούμαι.:bigsmile:

sellana
08-04-2009, 12:14 PM
Ειχα διαβασει παλια για τον Υδροχοο και συμφωνουσα με τα περισσοτερα ,ο οροσκοπος στον Παρθενο μου ξυνηζε παντα , ωσπου βρηκα σε αυτον την λατρεια μου για τα μαθηματικα και την αναλυση μεχρι αηδιας που εχω . Οσο διβαζω αστρολογια τοσο πιο πολυ κολαω γιατι βρισκω κομματια του εαυτου μου .Αλλα πιστευω πως τα περισσοτερα πραγματα στη ζωη μας ειναι καρμικα ,οποτε ηταν να γινει , εξαλλου για ενα Υδροχοο η ενασχοληση με την αστρολογια ειναι κατι φυσιολογικο και η αναλυση το ιδιο για τον οροσκοπο μου , οποτε :bigsmile: το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον :bigsmile:

alexkoutsa
08-04-2009, 02:52 PM
Ημουνα λιγο πριν την εφηβεια ,με ενα ρολο μικρου παρατηρητη μεσα στην οικογενεια μου ,οπου προσπαθουσα να ερμηνευσω την συμπεριφορα της υπερβολικης μαμας Υδροχοου και του υπερευαισθητου (οσον αφορα το νευρικο του συστημα) αδερφου Καρκινου..(συν την κυκλοθυμια του μπαμπα Διδυμου)
οταν ξαφνικα.....
επεσε στα χερια μου καποιο εντυπο και αρχισα να διακρινω με την μικρη λογικη μου και την οξυμενη (συναισθηματικη ) μου δεκτικοτητα τις ομοιοτητες της συμπεριφορας με οσα μελετουσα...
Οταν δε ανακαλυψα οτι ειμαι μια Υδροχοος με Ωροσκοπο Διδυμο(29η μοιρα?) ή Καρκινο(Μηδενικη μοιρα?..ακομα το ψαχνω ...:unsure:)...εκει τα ειδα ολα...
15 χρονια μετα ,εντυπα, περιοδικα , ενα αστρολογικο προγραμμα στον υπολογιστη(ιστορικη στιγμη!) και κυριως η παρατηρηση των ομοιοτητων ανθρωπων που συναντησα μου κρατησαν αμειωτο το ενδιαφερον γαι την αστρολογια μεχρι που σας συναντησα και σας ...:love:

αστερόσκονη
08-04-2009, 07:21 PM
Επιλέγοντας να δουλέψω στην Αθήνα και μένοντας για αρκετό καιρό μόνη έπεσε στα χέρια μου κάποιο έντυπο αστρολογίας. Διαβάζοντας το προσεκτικά ανακάλυψα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και τους γύρω μου. Σταμάτησα για μεγάλο χρονικό διάστημα να ασχολούμαι συστηματικά αλλά το μικρόβιο παρέμεινε και τώρα μέσα από την ιστοσελίδα σας άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο και όταν μου μένει ελεύθερος χρόνος χάνομαι μέσα στα ενδιαφέροντα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ.