Log in

View Full Version : Αφροδίτη σε προοδευτικά συστήματα

jungle
19-03-2009, 10:09 AM
Εχω γεννηθει με αναδρομη αφροδιτη στον κριο στις 15 μοιρες. Πως μπορω να βρω σε ποια χρονικη
περιοδο της ζωης μου η αφροδιτη μπηκε σε ορθη πορεια? Και για αναδρομους γενεθλιους
πλανητες, πώς υπολογιζουμε τον προοδευμενο μας? ημερ.γεννησης 20-4-1961 ωρα 16.00

Γιάννης Ριζόπουλος
19-03-2009, 11:27 AM
Εχω γεννηθει με αναδρομη αφροδιτη στον κριο στις 15 μοιρες. Πως μπορω να βρω σε ποια χρονικη
περιοδο της ζωης μου η αφροδιτη μπηκε σε ορθη πορεια? Και για αναδρομους γενεθλιους
πλανητες, πώς υπολογιζουμε τον προοδευμενο μας? ημερ.γεννησης 20-4-1961 ωρα 16.00

Αγαπητή jungle
Δεν γνωρίζω πόσο εξοικειωμένη είστε με τις αστρολογικές τεχνικές πρόβλεψης αλλά η απάντηση στο ερώτημα σας δεν μπορεί να δοθεί χωρίς τη χρήση τους. Την αλλαγή της φοράς της Αφροδίτης θα την βρείτε από την κίνηση της στο χάρτη των δευτερευουσών προόδων, όπου τηρείται η αναλογία 1 ημέρα=1 χρονος. Στις αστρολογικές εφημερίδες φαίνεται με μια ματιά πόσες ημέρες μετά τη γέννηση συμβαίνει αυτό, στην περίπτωσή σας μετά από περίπου 12 ημέρες (χρόνια). Για την μεγαλύτερη ακρίβεια του θέματος, η προοδευμένη Αφροδίτη σταμάτησε την ανάδρομη κίνηση της στο ωροσκόπιο σας στις 23/11/1972.
Η απάντηση στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος, αν εννοείτε τον προοδευμένο πλανήτη, η θέση του είναι αυτή που έχει τον αντίστοιχο χρόνο (ημέρα), που μας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα η σημερινή θέση της προοδευμένης Αφροδίτης στο ωροσκόπιο σας είναι στις 1 κα 25΄ του Ταύρου.

jungle
19-03-2009, 11:52 AM
εκει στη 1 μοιρα του ταυρου την υπολογισα κι εγω, αλλα δε συμφωνει με αυτην
του ηλιακου τοξου που ειδα στην αναλογη σελιδα του horoscore. ( 1.39 στους
διδυμους). Γιατι αυτη η διαφορα? Και δηλ. να υπολογισω μονη μου και τους
υπολοιπους αναδρομους γενεθλιους μου?

Γιάννης Ριζόπουλος
19-03-2009, 12:09 PM
εκει στη 1 μοιρα του ταυρου την υπολογισα κι εγω, αλλα δε συμφωνει με αυτην
του ηλιακου τοξου που ειδα στην αναλογη σελιδα του horoscore. ( 1.39 στους
διδυμους). Γιατι αυτη η διαφορα? Και δηλ. να υπολογισω μονη μου και τους
υπολοιπους αναδρομους γενεθλιους μου?

Στο ηλιακό τόξο οι πλανήτες "προχωρούν" όσο και ο προοδευμένος Ήλιος (εξ ου και ο χαρακτηρισμός) και βέβαια οι θέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του secondary. Μόνον η θέση του Ήλιου είναι κοινή στα δύο συστήματα.

jungle
19-03-2009, 12:22 PM
ok. ευχαριστω. Ο γενεθλιος κρονος μου ειναι στις 29 στον αιγοκερο σε ακριβες τετραγωνο
με τον ηλιο μου στις 0 του ταυρου. Να υπολογισω οτι η προχωρημενη αφροδιτη μου (1 ταυρου) κανει
ακριβες τετραγωνο με τον κρονο μου ή οτι αυτη του ηλιοακου τοξου ( 1 διδυμων) κανει τριγωνο με τον
κρονο μου?

Γιάννης Ριζόπουλος
19-03-2009, 01:09 PM
ok. ευχαριστω. Ο γενεθλιος κρονος μου ειναι στις 29 στον αιγοκερο σε ακριβες τετραγωνο
με τον ηλιο μου στις 0 του ταυρου. Να υπολογισω οτι η προχωρημενη αφροδιτη μου (1 ταυρου) κανει
ακριβες τετραγωνο με τον κρονο μου ή οτι αυτη του ηλιοακου τοξου ( 1 διδυμων) κανει τριγωνο με τον
κρονο μου?

Βασικά, δεν κάνει πλέον όψη. Η ανοχή στις προοδευμένες θέσεις είναι μία μοίρα το πολύ και το "ακριβές" είναι σχετικό... Αλλά απαντώντας στην ουσία του ερωτήματος πριν διχαστείτε ανάμεσα στις ενδείξεις των δύο συστημάτων, θα πρέπει πρώτα να διαπιστώσετε από το ιστορικό σας ποιό από τα δύο είναι συμβατό και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στην περίπτωση σας.Θεωρητικά, μπορεί το ένα από τα δύο, αμφότερα η ...κανένα!

jungle
19-03-2009, 02:07 PM
Aπο το ιστορικο μου διαπιστωνω οτι πιο πολυ λειτουργησε η προοδευμενη μου αφροδιτη
και μαλιστα οταν εκανε ακριβως τετραγωνο με τον κρονο μου απο τις 0 του ταυρου.
Χωρις να θελω να σας κουρασω αλλο, θα ρωτησω μονο αν υπαρχει σελιδα
που να υπολογιζει τον προχωρημενο χαρτη μου. Ευχαριστω.

ScP
19-03-2009, 02:15 PM
Στο myHoroscope υπάρχουν σχεδόν τα πάντα

http://www.myhoroscope.gr/prog_transits.php

WHITE.HORSE
19-03-2009, 02:59 PM
όταν προοδευτική αφροδίτη είναι σε εξάγωνο με γεννέθλια δεν είναι μια όψη εύνοιας και καλής τύχης στα ερωτικά - αισθηματικά ζητήτήματα ?
:embarrest

ScP
19-03-2009, 03:12 PM
Όπως θα σας πουν και οι αστρολόγοι μας σε αυτού του είδους τα "συμβολικά" προοδευτικά συστήματα καλό είναι να εξετάζουμε τις "σκληρές" όψεις μόνο και σε συνδυασμό με διελεύσεις (κάτι που κάνει το υπολογιστικό πρόγραμμά μας).

Στις όψεις επίσης θα πρέπει να μην δοθεί σημασία (ιδιαίτερη) πέραν του προοδευτικού ¶ρη. Το σύστημα αυτό επειδή σχετίζεται με μία αναλογία ημερών ανά έτος μετά τη γέννησή μας, δεν μας αναδεικνύει σημαντικές όψεις με τους πλανήτες από τον Δία και μετά, εκτός εξαιρέσεων που δεν μπορούν να δοθούν στο αυτόματο σύστημα ή να εξηγηθούν.

Για ψυχολογικούς λόγους και μόνο ας πούμε ότι και τα εξάγωνα είναι ευνοϊκά ΕΑΝ οπωσδήποτε θέλαμε να τα εξετάσουμε...

jungle
19-03-2009, 03:18 PM
oι οψεις του ηλιακου τοξου σε συνδιασμο με διελευσεις ή με γενεθλιους
εχουν περισσοτερη βαρυτητα?

ScP
19-03-2009, 03:30 PM
"Βαρύτητα" έχουν τα πάντα στην αστρολογία, ιδωμένα από την ματιά του εξετάζοντα τους χάρτες.
Γενικά τα προοδευτικά -όλων των ειδών- καλό είναι να εξετάζονται συνδυαστικά με διελεύσεις και ενίοτε με τον γενέθλιο χάρτη. Ανάλογα με τη φύση του προοδευτικού.

Τα "μακροβούτια" όμως προϋποθέτουν τουλάχιστον να γνωρίζουμε στοιχειωδώς κολύμπι, άλλως κινδυνεύουμε να πνιγούμε :bigsmile:

oι οψεις του ηλιακου τοξου σε συνδιασμο με διελευσεις ή με γενεθλιους
εχουν περισσοτερη βαρυτητα?

jungle
19-03-2009, 03:43 PM
οι πλανητες του ηλιακου εξεταζονται σε συναστριες ?
και αν ναι με γενεθλιους ή προοδευμενους β΄ ατομου?

Γιάννης Ριζόπουλος
22-03-2009, 10:53 AM
οι πλανητες του ηλιακου εξεταζονται σε συναστριες ?
και αν ναι με γενεθλιους ή προοδευμενους β΄ ατομου?

Αγαπητή jungle
Κάθε είδους σύγκριση χαρτών έχει την αξία της. Πολλοί θεωρούν ότι τέτοιου τύπου ενδείξεις φέρνουν το άτομο στο δρόμο κάποιου άλλου, το "συντονίζουν"σε μια κοινή δραστηριότητα στο συγκεκριμένο χρόνο, που συμβαίνει η όψη. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν δίνονται πληροφορίες για την ποιότητα της σχέσης, που απορρέει πάντα από τους δύο γενέθλιους χάρτες και τη συναστρία τους.

sexy_gatoula
29-03-2010, 04:57 PM
ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ?

jungle
29-03-2010, 05:14 PM
ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ?

επανω στην πρωτη σειρα στην ενδειξη Δωρεαν Ωροσκοπιο
κ στην λεξη Γενεθλιος.
Θα βάλεις τα στοιχεια σου, θα δεις το χαρτη σου
κ θα ανακαλυψεις την αφροδιτουλα σου...

popininja
29-03-2010, 06:04 PM
και πώς βλέπω αν οι πλανήτες είναι ανάδρομοι στο γεννέθλιο?:blink:

Fotini Christodoulou
29-03-2010, 06:08 PM
και πώς βλέπω αν οι πλανήτες είναι ανάδρομοι στο γεννέθλιο?:blink:

Δίπλα στον πλανήτη που είναι ανάδρομος υπάρχει το R :bigsmile:

wind*1
29-03-2010, 06:13 PM
Τόσο στον γενέθλιο χάρτη όσο και στον αναλυτικό πίνακα που σου λέει πού ακριβώς είναι ο κάθε πλανήτης σου, θα δεις ότι οι ανάδρομοι θα έχουν ένα "R" (από το retrograde που σημαίνει ανάδρομος, αν δεν κάνω λάθος)...

Φιλικά,
wind*1

wind*1
29-03-2010, 06:14 PM
Kαι μόλις είδα ότι είχε απαντήσει η roadrunner...:bigsmile:

scorpio_
29-03-2010, 10:54 PM
WHITE HORSE γεια!!
Φυσικά και είναι ευνοική όψη αυτή που λες.Είναι αλήθεια ότι τα εξάγωνα έχουν διαφορετική επίδραση και ισχύ από άτομο σε άτομο και σε συνδυασμό με άλλες όψεις. Στην προηγούμενη φίλη
θα 'ελεγα να δοκιμάσει το σύστημα προόδων "μιας μοίρας" το οποίο είναι περισσότερο αξιόπιστο.

Φιλικά

scorpio

popininja
31-03-2010, 01:14 AM
Εντάξει...
Θα μου πεις τόσο καιρό δεν ήξερες καν ποιοι είναι -και αν είναι-
οι αναδρομοι πλανήτες σου. Τώρα γιατί τρελλαίνεσαι?
Αλλά ένα αστρολογικό σοκ το έπαθα όταν είδα
τον Κρόνο (μη χάσει αυτός και είναι σε ορθή πορεία),
τον Ουρανό
τον Ποσειδώνα
και τον Πλούτωνα
ανάδρομους!!!
Και οι Δεσμοί της Σελήνης επίσης στο κόλπο.

Είναι άραγε τόσο χάλια όσο ακούγεται?:unsure:

leoma
31-03-2010, 02:45 PM
Εντάξει...
Θα μου πεις τόσο καιρό δεν ήξερες καν ποιοι είναι -και αν είναι-
οι αναδρομοι πλανήτες σου. Τώρα γιατί τρελλαίνεσαι?
Αλλά ένα αστρολογικό σοκ το έπαθα όταν είδα
τον Κρόνο (μη χάσει αυτός και είναι σε ορθή πορεία),
τον Ουρανό
τον Ποσειδώνα
και τον Πλούτωνα
ανάδρομους!!!
Και οι Δεσμοί της Σελήνης επίσης στο κόλπο.

Είναι άραγε τόσο χάλια όσο ακούγεται?:unsure:

Γενικώς ο ανάδρομος δεν είναι για να τρελαίνεται κανένας. Ειδικά για τους πλανήτες που αναφέρεις.

Ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος 1 φορά το χρόνο και κρατάει ως 5 μήνες. Οι Ουρανός-Ποσειδώνας-Πλούτωνας γυρίζουν κι αυτοί ανάδρομοι 1 φορά το χρόνο για πάνω από 5 μήνες. Όσο για τους Δεσμούς της Σελήνης (που δεν είναι βέβαια πλανήτες, αλλά σημεία), αν υπολογίζεται η μέση πορεία τους, είναι πάντα ανάδρομοι!

paraskeyh
08-04-2010, 12:39 AM
Καλησπέρα να ρωτήσω και εγώ κάτι.Πίο σύστημα είναι πιο αξιόπιστο από τα δύο;Και πώς τα εξετάζουμε;Εξετάζουμε όλους τους πλανήτες;Και με τι τα εξετάζουμε κάθε φορά μόνα τους,σε σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη ή με τα τρανσιτς;Αυτό ισχύει και για τα μεσοδιαστήματα;Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά με ενδιαφέρει πολύ να μάθω.:blink:

Μητσάκος
08-04-2010, 09:29 AM
Καλησπέρα να ρωτήσω και εγώ κάτι.Πίο σύστημα είναι πιο αξιόπιστο από τα δύο;Και πώς τα εξετάζουμε;Εξετάζουμε όλους τους πλανήτες;Και με τι τα εξετάζουμε κάθε φορά μόνα τους,σε σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη ή με τα τρανσιτς;Αυτό ισχύει και για τα μεσοδιαστήματα;Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά με ενδιαφέρει πολύ να μάθω.:blink:

Ρίξε μια ματιά σε αυτό http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%F3%F4%DE%EC%E1%F4%E1-%F0%F1%FC%E2%EB%E5%F8%E7%F2/30-%F3%F5%F3%F4%DE%EC%E1%F4%E1-%F0%F1%FC%E2%EB%E5%F8%E7%F2.html αλλά και τα ποστ που το ακολουθούν, για να καταλάβεις :bigsmile: