View Full Version : [Συζήτηση] Ενδείξεις γάμου και τεκνοποίησης
Τίνα Ζαχαριάδου
21-02-2009, 01:59 PM
O σημαντικότερος ρολος της γυναικας μέσα στην οικογένεια ήταν -ανέκαθεν- και εξακολουθεί να είναι μέχρι τις μέρες μας, αυτός της μητέρας και συντροφου. Με το πέρασμα του χρόνου, βεβαια, ο ρόλος της αυτός, έχει εξελιχθεί κοινωνικα και ιστορικα και εχει υποστει ριζικές αλλαγες και μεταμορφωσεις όσον αφορά την υποσταση της. Υπηρξε εποχη που η γυναίκα κυριολεκτικά λατρευόταν, ηταν υπευθυνη για όλα και ειχε κυρίαρχο ρολο μεσα στην οικογενεια (μητριαρχια ), αλλά και εποχη που ηταν κλεισμενη στο σπιτι και το μονο "δικαίωμά" της ηταν οι ασχολίες του σπιτιου και η ανατροφη των παιδιων (Αρχαια Αθηνα). Υπήρξε, επίσης, εποχη που, λογω των συνθηκων που επικρατούσαν δεν ηταν σε θεση να ασχοληθει και να διαπαιδαγωγησει τα παιδια της (τουρκοκρατια ), όπως και εποχη που λογω της ισοτητας αλλα και του φεμινισμου διεκδίκησε, συστηματικά και επίμονα και συνεχίζει να διεκδικεί, εδω και δεκαετίες τις ιδιες θεσεις εργασιας με τους αντρες, με αποτελεσμα να αφιερωνει πολυ απο τον χρονο της στην ανάπτυξη της επαγγελματικης και κοινωνικης της καταξιωσης.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Ενδείξεις γάμου και τεκνοποίησης (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%C F%82-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%C E%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-12106/)
KALIANA
23-02-2009, 12:31 PM
καταπληκτικο αρθρο!!
σε ευχαριστώ πολύ!:love:
WHITE.HORSE
23-02-2009, 12:31 PM
-- καθως και την θεση της Ηρας (Juno) αφου τις περισσοτερες φορες σε θεματα γαμου δειχνει να ειναι ενεργοποιημενη.
Έρση καλημέρα !! τι εννοείς με το παραπάνω τι σημαίνει ενεργοποιημένη ? :love:
Κοραλλία Μόζορα
23-02-2009, 01:04 PM
Έρση μου, και πάλι έκανες πολύ καλή δουλειά!!! Ωραία η εισαγωγή σου στο θέμα, δήλωσες από την αρχή τους δείκτες που θα χρησιμοποιήσεις και την μεθοδολογία σου και η ανάλυσή σου μετά πολύ καλή.
Συμφωνώ μαζί σου για τον Ουρανό. Στο παράδειγμά σου εδώ ο Ουρανός είναι στον Καρκίνο, σε σύνοδο με Ήλιο και εξάγωνο με Κρόνο (αρκετά σταθεροποιητικός παράγοντας) γιατί να δώσει διαζύγιο; Εξάλλου είναι Καρκίνος στο ζώδιο (η οικογένεια είναι σημαντική) και με ωροσκόπο στον Λέοντα (σταθερές επιδιώξεις στην ζωή), δεν είναι άτομο που θα άφηνε εύκολα τον γάμο της να διαλυθεί.
Ακόμα όμως και στις δυσαρμονικές του όψεις ο Ουρανός (όταν σχετίζεται με τον γάμο) δεν δίνει πάντα διαζύγιο. Αν ο Ουρανός και οι πλανήτες με τους οποίους κάνει δυσαρμονικές όψεις είναι σε σταθερά ζώδια, και ιδιαίτερα αν το άτομο έχει και άλλα βασικά του στοιχεία σε σταθερά ζώδια, ο γάμος θα περάσει από πολλές διακυμάνσεις αλλά δεν θα δώσει εύκολα διαζύγιο.
Συμφωνώ και μ' αυτό που λες για τον Ποσειδώνα και τις αποβολές (υποθέτω εδώ εννοείς το τετράγωνό του με την Αφροδίτη). Στο παράδειγμά σου εδώ, οι δείκτες της γονιμότητας είναι πολύ καλοί: Σελήνη (μήτρα, σύλληψη, εγκυμοσύνη, γέννα) είναι σε έξαρση και σε πολύ γόνιμο ζώδιο, η Αφροδίτη (ωοθήκες) στον Καρκίνο (επίσης πολύ γόνιμο ζώδιο) και ο Ερμής (σάλπιγγες) είναι δυνατός σε ζώδιο που κυβερνά. Ακόμα και το τετράγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα δεν μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί η Σελήνη είναι πολύ δυνατή.
Επίσης, ο Ουρανός, κυβερνήτης του 8ου, είναι στον Καρκίνο, σε σύνοδο με Ήλιο και εξάγωνο με τον Κρόνο, είναι ευνοϊκός. Είναι και Καρκίνος με ωροσκόπο Λέοντα που μπορεί κάλλιστα να θέλει πολλά παιδιά (έκανε 4 από ότι μας λες).
Σ' ευχαριστούμε για το ωραίο σου άρθρο.
Αφροδίτη
23-02-2009, 01:05 PM
Μπράβο Ερση μου!!!:bigsmile:
Πολύ καλό άρθρο!!!!! Μας κακομαθαίνεις!!!!!:cheesy::love:
toniats
23-02-2009, 01:18 PM
Νομίζω πως γενικά έχεις μέθοδο και γνώση, ειλικρινά εκτιμώ τη δουλειά (και την προσφορά σου)
Το "μας κακομαθαίνεις" η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα κι εγώ
anemos77
23-02-2009, 01:42 PM
Τελεια ειχα βάλει μια σχετικη ερωτηση στο forumn και τωρα ειμαι ετοιμη να το μελετησω καλυτερα το θέμα! Σ ευχαριστω και εγώ με την σειρα μου
Τίνα Ζαχαριάδου
23-02-2009, 02:10 PM
Kαταρχην να σας ευχαριστησω ολους για τα θετικα σας σχολια, πραγματικα με κανετε και νιωθω οτι προσφερω και ειλικρινα θελω να πιστευω πως απο αυτην εργασια κυριως θα βοηθηθουν οι αρχαριοι της Αστρολογιας για ενα τοσο σημαντικο θεμα οπως ειναι η οικογενεια.
White Horse οταν μιλαμε για ενεργοποιηση της Ηρας , κοιταμε ο,τι κ με τους υπολοιπους πλανητες η πλανητοειδεις, αν υπαρχει οψη στον γενεθλιο αλλα ακομα κ αν δεν υπαρχει,αν την πιανει καποιος πλανητης απο διελευση ( πχ. στο ωροσκοπιο της Μεριλ Στριπ ο Ουρανος απο διελευση εκανε τριγωνο με την γενεθλια Ηρα) η αν κανει σημαντικες οψεις σε ηλιακη η προοδευτικα.
Κοραλλια μου αναφερομαι στον Ποσειδωνα μεσα στον 5ο οικο της ηλιακης.γι αυτο εσενα θα σε ευχαριστησω ιδιατερως γιατι επισημανες το τετραγωνο της Αφροδιτης με τον Ποσειδωνα στον γενεθλιο που μου διεφυγε να αναλυσω κ κακως γιατι η Αφροδιτη ειναι στους δεικτες που κοιταμε για γαμο κ σχεσεις.
Ετσι λοιπον να πω μονο, οτι αυτο το τετραγωνο(ενα απο τα πολλα που δινει ) δειχνει την ταση της να εξιδανικευει τους ερωτες της αλλα κ περιοδους θλιψης που μπορει να περναει (δεν ειναι κ λιγο το γεγονος οτι εχασε τον αρραβωνιαστικο της).
Κ παλι σας ευχαριστω ολους .
WHITE.HORSE
23-02-2009, 02:43 PM
Έρση πολύ ωραίο όμως το άρθρο πραγματικά
προβλέπω πολλές σελίδες .. :bigsmile:
Dell Piero
23-02-2009, 03:13 PM
Και εγώ προβλέπω κλείδωμα όπως δεκάδες άλλα άρθρα μελών εάν προσωποποιηθεί :toung:
προβλέπω πολλές σελίδες .. :bigsmile:
sadini
26-02-2009, 05:46 PM
Συγχαρητήρια για το άρθρο!
Το άρθρο έγραφε για αφροδίτη σε σχέση με τον καρκίνο.
Όταν η αφροδίτη είναι σε σχέση με ταύρο η ζυγό δεν έχει κάποια σχέση?
Τίνα Ζαχαριάδου
26-02-2009, 05:55 PM
Συγχαρητήρια για το άρθρο!
Το άρθρο έγραφε για αφροδίτη σε σχέση με τον καρκίνο.
Όταν η αφροδίτη είναι σε σχέση με ταύρο η ζυγό δεν έχει κάποια σχέση?
Αγαπητη μου sadini,το αρθρο εγραφε για την Αφροδιτη στον καρκινο,γιατι εκει την εχει η συγκεκριμενη γυναικα στο ωροσκοπιο της.
Αν εσυ για παραδειγμα την εχεις στον Ζυγο θα κοιταξεις την Αφροδιτη στον ζυγο,θα δεις σε ποιον οικο πηγαινει ,τις οψεις που κανει κ θα βγαλεις τα συμπερασματα σου.
WHITE.HORSE
27-02-2009, 03:32 PM
υπάρχουν ενδείξεις σε γεννέθλιο που να φανερώνουν γάμο σε μεγαλύτερη ηλικία ?
τώρα τι σημαίνει μεγαλύτερη ηλικία .. είναι σχετικό τα δεδομένα της επο΄χής άλλαξαν:bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
27-02-2009, 06:43 PM
Καλησπερα, οταν μιλαμε για ενδειξη γαμου σε μεγαλη ηλικια, αστρολογικα εννοουμε οτι οι δεικτες που εξεταζουμε για την πραγματωση γαμου μεσα στον χαρτη εχουν εντονα Κρονια στοιχεια,γι αυτο κ λεμε οτι συνηθως ο γαμος ερχεται μετα τα 30, μετα δηλ. κ απο την Κρονια επιστροφη, ομως κ αυτο ειναι αμφισβητησιμο αφου εχω δει αρκετα ωροσκοπια με Κρονια χαρακτηριστικα κ εχουν κανει γαμο πριν τα 30.τους χρονια.Σε αυτες τις περιπτωσεις ο Κρονος μπορει να δειχνει δοκιμασιες κ προβληματα μεσα στον γαμο γι αυτο ατομα με τετοιες ενδειξεις ο ιδιος "Κρονος τα συμβουλευει" να παντρευτουν σε μεγαλυτερη ηλικια για να εχουν την ωριμοτητα να ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις της οικογενειας.
giannas
27-02-2009, 06:46 PM
Καλησπερα, οταν μιλαμε για ενδειξη γαμου σε μεγαλη ηλικια, αστρολογικα εννοουμε οτι οι δεικτες που εξεταζουμε για την πραγματωση γαμου μεσα στον χαρτη εχουν εντονα Κρονια στοιχεια,γι αυτο κ λεμε οτι συνηθως ο γαμος ερχεται μετα τα 30, μετα δηλ. κ απο την Κρονια επιστροφη, ομως κ αυτο ειναι αμφισβητησιμο αφου εχω δει αρκετα ωροσκοπια με Κρονια χαρακτηριστικα κ εχουν κανει γαμο πριν τα 30.τους χρονια.Σε αυτες τις περιπτωσεις ο Κρονος μπορει να δειχνει δοκιμασιες κ προβληματα μεσα στον γαμο γι αυτο ατομα με τετοιες ενδειξεις ο ιδιος "Κρονος τα συμβουλευει" να παντρευτουν σε μεγαλυτερη ηλικια για να εχουν την ωριμοτητα να ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις της οικογενειας.
Ή και να παντρευονται κρονια ατομα....με οτι αυτο συνεπαγετε...:cheesy:
Τίνα Ζαχαριάδου
28-02-2009, 01:22 PM
Με αφορμη τις παραπανω αποριες σχετικα με τον γαμο σε μεγαλυτερη ηλικια κ σε σχεση με τον Κρονο
θα ηθελα να δωσω αλλο ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα απο ενα γυναικειο χαρτη παλι.
Η Αφροδιτη στον Υδροχοο μεσα στον 8ο (οχι ενδειξη θετικη η αρνητικη για γαμο σε νεα ηλικια, αν κ παραδοσιακα κυβερνητης του Υδροχοου ειναι ο Κρονος)
Η Αφροδιτη σε Συνοδο με την Σεληνη κ τον Β.δεσμο (επισης στον Υδροχοο σε τετραγωνο με Κρονο του Ταυρου κ στον 11ο οικο, δηλ.σε αμοιβαια υποδοχη με την Αφροδιτη.
Ο Κρονος κυβερνητης του 7ου οικου.
Οποιος Αστρολογος εβλεπε αυτες τις ενδειξεις ελεγε οτι. ο γαμος θα γινει σε μεγαλη ηλικια, ο συντροφος θα ειναι κατα πολυ μεγαλυτερος η οτι δεν θα κανει καθολου γαμο αν κ για εμενα κ μονο που η Αφροδιτη ειναι σε συνοδο με τον Β.δεσμο ειναι θετικη ενδειξη για γαμο.
Το αποτελεσμα, η κοπελα παντρευτηκε στα 28 της χρονια κ οχι με καποιον που ειχαν μεγαλη διαφορα ηλικιας.
Την χρονια που παντρευτηκε στην ηλιακη της επιστροφη ειχε Ωροσκοπο Κριο (νεα ξεκινηματα στην ζωη της).κ ο Αρης μεσα στον 7ο της ηλιακης.
Κυβερνητης του 7ου η Αφροδιτη στον 1ο οικο (σε αμοιβαια υποδοχη με τον Αρη) σε αντιθεση με Αρη κ σε συνοδο με Κρονο ηλιακης, ενεργοποιωντας το γενεθλιο τετραγωνο ( Αφροδιτης Κρονου)
Ο Διας ηλιακης σε Συνοδο με τον γενεθλιο Ηλιο, ενεργοποιησε γενεθλιο τριγωνο.
Ο Ουρανος της ηλιακης σε Συνοδο με την γενεθλια Αφροδιτη κ σε τριγωνο με την Γενεθλια Ηρα.
Φυσικα υπηρχαν κ αλλα στοιχεια αναφερω αυτα ενδεικτικα.
Με ολες αυτες τις ενεργοποιησεις η κοπελα εκανε βιαστικο γαμο ( Αρης στον 7ο) οχι ξαφνικα, ηταν προγραμματισμενος ο γαμος αλλα ηταν πολιτικος με καποιον που λογω επαγγελματος εχουν Κρονιο γαμο με διαρκεια ομως κ αρκετη υπευθυνοτητα απο μερους κ των δυο.
Γι αυτο στις ερμηνειες ενος γενεθλιου, κρινω πως δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι,να εξεταζουμε ολα τα δεδομενα κ παντα να τα σχετιζουμε με τα διαφορα συστηματα προβλεψης.
Ερση στις ερμηνείες μετράει το σύνολο του χάρτη οι όψεις οι σκιές-αντισκιές, μεσοδιαστήματα,οι πρόοδοι οι ηλιακές επιστροφές , ένας αστρολόγος της σειρά θα έλεγε για δυσκολία στο γάμο , όμως ενας καλός αστρολόγος βέβαια και θα έβρισκε το γάμο
απο εμπειρία και επειδή σε κάποια φάση της ζωής μου χρειάστηκα συμβουλές έτυχε μέσα σε μια διετία να επισκεφθώ τρεις διαφορετικούς αστρολογους και κατάλαβα απο 'πρώτο χέρι' τη διαφορά αστρολογίσκων απο Αστρολόγους, στάθηκα τυχερή στην τρίτη επισκεψή μου.
να προσθέσω ότι πρόκειται για κορυφαίο στον τομέα του και χωρίς οικονομική εκμετάλλευση
piccola
28-02-2009, 07:45 PM
Καλησπέρα Έρση και συγχαρητήρια για το πολύ καλό άρθρο!
Μια διευκρίνηση: σύμφωνα με τις ταπεινές μου γνώσεις, ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου...όχι; διότι Κρόνος στον 7ο δεν ειναι και ό,τι καλύτερο...εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον...:worried:
Ευχαριστώ!
smaragdi
28-02-2009, 07:50 PM
Μια διευκρίνηση: σύμφωνα με τις ταπεινές μου γνώσεις, ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου...όχι; διότι Κρόνος στον 7ο δεν ειναι και ό,τι καλύτερο...εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον...:worried:
Ευχαριστώ!
O ουρανος κ ο κρονος
Τίνα Ζαχαριάδου
28-02-2009, 07:58 PM
Ευχαριστώ!
Καλησπερα,σωστα ο κυβερνητης του Υδροχου ειναι ο Ουρανος, πριν την ανακαλυψη του Ουρανου ηταν ο Κρονος κυβερνητης του ζωδιου κ ακομα κ τωρα τον παιρνουμε σαν δευτερο κυβερνητη
Τωρα ο Κρονος οπως κ ολοι οι πλανητες εχει τα αρνητικα του αλλα εχει κ τα θετικα του για παραδειγμα ειναι πραγματι ο Πλανητης που δειχνει καθυστερηση στα θεματα του γαμου αλλα ειναι αυτος που δινει κ την μακροβιοτητα, επισης δειχνει οτι το ατομο παιρνει αρκετα σοβαρα τις σχεσεις κ τον γαμο, ισως ομως τοσο σοβαρα που μπορει να παραμεριζει το συναισθημα.
Αλλωστε μην ξεχναμε οτι ο Κρονος ειναι κ το "πληρωμα του χρονου" που σημαινει οτι οσοι εχουν μοχθησει θα ανταμειφθουν.
WHITE.HORSE
03-03-2009, 12:23 PM
αναφέρω μια που έχω και στο χάρτη μου Κρόνος στον 7ο και με τα δεδομένα της σημερινής εποχής
σε αντιπαραβολή σου λέω πως φίλη με κρόνο ανάδρομο στον 7ο έκανε γάμο σε πολύ μικρή ηλικία .. (22-23) αλλά μετά μια 10ετία περίπου χώρισε ίσως και να φταίει αυτή η οικοθεσία ..
Μητσάκος
03-03-2009, 01:16 PM
σε αντιπαραβολή σου λέω πως φίλη με κρόνο ανάδρομο στον 7ο έκανε γάμο σε πολύ μικρή ηλικία .. (22-23) αλλά μετά μια 10ετία περίπου χώρισε ίσως και να φταίει αυτή η οικοθεσία ..
Για αυτό λέμε ότι ΔΕΝ πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από μεμονωμένες όψεις :w00t:
Τίνα Ζαχαριάδου
03-03-2009, 01:20 PM
White horse, ο Κρονος μεσα στον γενεθλιο χαρτη δειχνει σε ποιον τομεα θα δοκιμαστουμε, το οτι η φιλη σου χωρισε σημαινει οτι ο γαμος δεν αντεξε στις δοκιμασιες κ κατ επεκταση ηρθε το πληρωμα του χρονου κ επηλθε ο χωρισμος, ομως ενας χωρισμος δεν φαινεται απο ενα Κρονο κ μονο, επισης η θεση του στον 7ο δειχνει οτι καποιος δεν θα μπορουσε να χωρισει ευκολα,( Ο Κρονος ειναι στην Εξαρση του απο οικο) ακομη κ αν πραγματικα το ηθελε γιατι μπορει ευκολα να καταπιεζεται ωστε να μην δινει δικαιωματα με αποτελεσμα να κραταει ενα γαμο που πιθανον να μην ειναι καλος , γι αυτο κ τις περισσοτερες φορες δινει μακριοβιοτητα στις σχεσεις.
WHITE.HORSE
03-03-2009, 01:58 PM
Με αφορμη τις παραπανω αποριες σχετικα με τον γαμο σε μεγαλυτερη ηλικια κ σε σχεση με τον Κρονο
θα ηθελα να δωσω αλλο ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα απο ενα γυναικειο χαρτη παλι.
.................................................. .................................................. .
Φυσικα υπηρχαν κ αλλα στοιχεια αναφερω αυτα ενδεικτικα.
Με ολες αυτες τις ενεργοποιησεις η κοπελα εκανε βιαστικο γαμο ( Αρης στον 7ο) οχι ξαφνικα, ηταν προγραμματισμενος ο γαμος αλλα ηταν πολιτικος με καποιον που λογω επαγγελματος εχουν Κρονιο γαμο με διαρκεια ομως κ αρκετη υπευθυνοτητα απο μερους κ των δυο.
Γι αυτο στις ερμηνειες ενος γενεθλιου, κρινω πως δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι,να εξεταζουμε ολα τα δεδομενα κ παντα να τα σχετιζουμε με τα διαφορα συστηματα προβλεψης.
τι είναι ο κρόνιος γάμος ? υπάρχουν κ αλλοι τέτοιου είδους γάμοι
έχω διαβάσει τους τύπους γάμου σε άρθρο στο φόρουμ αλλα αυτους που λεέι σε τετράγωνο εξάγωνο τρίγωνο κλπ !!
επίσης οι πληροφορίες είναι όλες πολύ σημαντικές που δίνονται .. υπάρχει όμως κάτι πιο σαφές και ομαδοποιημένο ή είναι κάπως πολυπαραγοντικό το θέμα οπότε θα ήταν λάθος να δοθούν ίσως όψεις ή θέσεις πλανητών ?
WHITE.HORSE
03-03-2009, 02:02 PM
White horse, ο Κρονος μεσα στον γενεθλιο χαρτη δειχνει σε ποιον τομεα θα δοκιμαστουμε, το οτι η φιλη σου χωρισε σημαινει οτι ο γαμος δεν αντεξε στις δοκιμασιες κ κατ επεκταση ηρθε το πληρωμα του χρονου κ επηλθε ο χωρισμος, ομως ενας χωρισμος δεν φαινεται απο ενα Κρονο κ μονο, επισης η θεση του στον 7ο δειχνει οτι καποιος δεν θα μπορουσε να χωρισει ευκολα,( Ο Κρονος ειναι στην Εξαρση του απο οικο) ακομη κ αν πραγματικα το ηθελε γιατι μπορει ευκολα να καταπιεζεται ωστε να μην δινει δικαιωματα με αποτελεσμα να κραταει ενα γαμο που πιθανον να μην ειναι καλος , γι αυτο κ τις περισσοτερες φορες δινει μακριοβιοτητα στις σχεσεις.
αλήθεια το γεγονός ότι χώρισε μετά περίπου απο 10 χρόνια έχει να κάνει με επιστροφή κρόνου ? ή ίσως κάτι άλλο ! γιατί έχω παρατηρήσει κ σε άλλη φίλη διαζευγμένη (ναι εχω πολύ υλικό !) πως εκεί περίπου κάτι γίνετε !
:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
03-03-2009, 04:40 PM
τι είναι ο κρόνιος γάμος ? υπάρχουν κ αλλοι τέτοιου είδους γάμοι
έχω διαβάσει τους τύπους γάμου σε άρθρο στο φόρουμ αλλα αυτους που λεέι σε τετράγωνο εξάγωνο τρίγωνο κλπ !!
επίσης οι πληροφορίες είναι όλες πολύ σημαντικές που δίνονται .. υπάρχει όμως κάτι πιο σαφές και ομαδοποιημένο ή είναι κάπως πολυπαραγοντικό το θέμα οπότε θα ήταν λάθος να δοθούν ίσως όψεις ή θέσεις πλανητών ?
Καλησπερα, με τον ορο Κρονιο ατομο η Κρονιο γαμο εννοω, γαμο με στοιχεια του ζωδιου του Αιγοκερω, στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει αποσταση σωματικη λογω επαγγελματος του συζυγου κ φυσικα ολα τα υπολοιπα που αναφερθησαν.
Τίνα Ζαχαριάδου
03-03-2009, 05:53 PM
αλήθεια το γεγονός ότι χώρισε μετά περίπου απο 10 χρόνια έχει να κάνει με επιστροφή κρόνου ? ή ίσως κάτι άλλο ! γιατί έχω παρατηρήσει κ σε άλλη φίλη διαζευγμένη (ναι εχω πολύ υλικό !) πως εκεί περίπου κάτι γίνετε !
:love:
Ο χωρισμος της φιλης σου ηρθε στην ηλικια των 32-33 χρονων επομενως ειχε ηδη βιωσει την Κρονια επιστροφη.
με Κρόνο στον 7ο ο γάμος σε μικρή ηλικία = χωρισμός
Μετά από πόσο χρονικό διάστημα;
Και βάσει ποίου στατιστικού δείγματος (έστω και 50 ωροσκοπίων) προκύπτει ο "αφορισμός" ;
με Κρόνο στον 7ο ο γάμος σε μικρή ηλικία = χωρισμός
kplani
05-03-2009, 02:54 PM
Μάλλον σύμφωνα με εκείνο του προσωπικού βιώματος και της προσωπικής κρίσης από το οποίο όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαδολιάς στην "Αστρολογία της αναζήτησης" και κάτω από προϋποθέσεις (γενικώς και αορίστως) μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη ενός πράγματος, που με τη σειρά του ανήκει σε έναν κόσμο και μια καθημερινότητα που δεν κινούνται πάντα με γνώμονα την τετράγωνη λογική (!!!). Δηλαδή, σε μια παλιότερη (όσο προτιμάτε χρονικά μακρινή) εποχή, οι άνθρωποι λειτουργούσαν αυθόρμητα, χωρίς κανόνες και συγκεκριμένα εργαλεία ή μέσα, πιθανόν μόνο με την διαίσθησή τους και κατά το δοκούν. Από την οποία εποχή εξήλθαν - άγνωστο πως - σκεπτόμενοι αιφνιδίως "με τετράγωνη λογική" εξαιτίας της οποίας έχασαν την επαφή με το σύμπαν και τη φυσική τάξη πραγμάτων.
Από την άλλη, ένα στατιστικό δεδομένο, μία μέτρηση δηλαδή, δεν μας αποκαλύπτει την πραγματικότητα και οπωσδήποτε δεν δημιουργεί γενίκευση ή κανόνα. Ισχύει βεβαίως η αρχή ότι αρκεί ένα μόνο αντίθετο παράδειγμα για να καταρρεύσει και η καλύτερα θεμελιωμένη επιστημονική θεωρία.
Μετά από πόσο χρονικό διάστημα;
Και βάση ποίου στατιστικού δείγματος (έστω και 50 ωροσκοπίων) προκύπτει ο "αφορισμός" ;
μακριά απο μένα οι αφορισμοί, ήταν σύντομη η απάντηση γιατί ήμουν στο γραφείο
ο Κρόνος στον 7ο ζητά ωριμότητα και συνήθως σε νεαρή ηλικία τα άτομα δεν την έχουν
kiaRRa
05-03-2009, 04:37 PM
μακριά απο μένα οι αφορισμοί, ήταν σύντομη η απάντηση γιατί ήμουν στο γραφείο
ο Κρόνος στον 7ο ζητά ωριμότητα και συνήθως σε νεαρή ηλικία τα άτομα δεν την έχουν
Ένας Κρόνος στον 7ο δείχνει πως το άτομο θεωρεί πολύ σοβαρό το θέμα των σχέσεων του και γι'αυτό αναζητά άτομα εξίσου ώριμα. Τότε προχωρά σε γάμο. Αλλά επείδη πολλές φορές δεν είναι εύκολο να βρει άτομα στο ίδιο μήκος κύματος -να δινουν το ίδιο βάρος στο θεμα- αργεί να παντρευτεί.
Οπότε αυτό το περί χωρισμού, μου είναι κάπως περιέργο, γιατί τα άτομα με Κρόνο στον 7ο θα κοιτάξουν με κάθε πιθανό τρόπο να σώσουν το γάμο. Όχι να χωρίσουν ή να παντρευτούν ελαφρά τη καρδία... :embarrest
Μητσάκος
05-03-2009, 04:42 PM
Μάλλον σύμφωνα με εκείνο του προσωπικού βιώματος και της προσωπικής κρίσης από το οποίο όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαδολιάς στην "Αστρολογία της αναζήτησης" και κάτω από προϋποθέσεις (γενικώς και αορίστως) μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη ενός πράγματος, που με τη σειρά του ανήκει σε έναν κόσμο και μια καθημερινότητα που δεν κινούνται πάντα με γνώμονα την τετράγωνη λογική (!!!). Δηλαδή, σε μια παλιότερη (όσο προτιμάτε χρονικά μακρινή) εποχή, οι άνθρωποι λειτουργούσαν αυθόρμητα, χωρίς κανόνες και συγκεκριμένα εργαλεία ή μέσα, πιθανόν μόνο με την διαίσθησή τους και κατά το δοκούν. Από την οποία εποχή εξήλθαν - άγνωστο πως - σκεπτόμενοι αιφνιδίως "με τετράγωνη λογική" εξαιτίας της οποίας έχασαν την επαφή με το σύμπαν και τη φυσική τάξη πραγμάτων.
Από την άλλη, ένα στατιστικό δεδομένο, μία μέτρηση δηλαδή, δεν μας αποκαλύπτει την πραγματικότητα και οπωσδήποτε δεν δημιουργεί γενίκευση ή κανόνα. Ισχύει βεβαίως η αρχή ότι αρκεί ένα μόνο αντίθετο παράδειγμα για να καταρρεύσει και η καλύτερα θεμελιωμένη επιστημονική θεωρία.
Πολλοί πιστεύουν ότι μας εμφύτευσαν μυαλό εξωγήινα όντα. Είναι η πιο λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω :bigsmile:
Aries&Libra
05-03-2009, 06:00 PM
Έχω Κρόνο στον 7ο οίκο. Με τον πρώτο μου άντρα ήμασταν μαζί από 19 ετών. Παντρευτήκαμε όταν ήμουν 26 χρονών. Έκανα τα πάντα για να μην χωρίσω περισσότερο γιατί δεν μου αρέσουν τα διαζύγια και αυτές οι καταστάσεις. Ήταν όμως σοβαρός άνθρωπος, πράγμα το οποίο μου αρέσει στους άντρες. Ο δεύτερος άντρας μου είχε διελαυνων Κρόνο στον 7ο όταν παντρευτήκαμε. Το θέμα είναι οτι και στους δυο γάμους υπήρχαν τέσσερα σημεία (ακριβέστατες μοίρες) γύρω από την ακμή του 4ου οίκου μου, μόνο που άλλαζαν οι πλανήτες πχ. στην μοίρα που στον 1ο γάμο ήταν η Σελήνη στον 2ο ήταν ο Ήλιος, στην μοίρα που στον 1ο ήταν ο Δίας στον 2ο ήταν ο ¶ρης, στην μοίρα που στον 1ο ήταν ο Ερμής στον 2ο ήταν ο Κρόνος, και στην μοίρα που στον 1ο ήταν ο Ουρανός στον 2ο ήταν ο Δίας.
kplani
06-03-2009, 09:54 AM
Πράγματι Μητσάκο, θα μπορούσε να είναι η μοναδική λογική εξήγηση στο παράλογο! Διότι αφορίζοντας μονίμως την λογική ως στραβή,κουτσή και ανάποδη, εκστασιασμένοι από το δέος που μας προκαλούν οι "μεταφυσικές αλήθειες" (ανθρώπινες νοητικές κατασκευές ούτως ή άλλως), λησμονούμε ότι ο άνθρωπος ανέκαθεν σκεφτόταν λογικά και πρακτικά, συχνά καθοδηγούμενος από το ένστικτο και όχι από την διαίσθηση. Η "φύση" βλέπεις, αναδεινύεται μακράν ισχυρότερη της "μετά την φύση". Σε αντίθετη περίπτωση το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανιστεί. Αλλωστε αυτό που σήμερα φαίνεται λογικό κάποτε θεωρούνταν αποδεδειγμένα παράλογο και το αντίστροφο με κορυφαίο παράδειγμα τη θρησκεία (επίσης κλασικό παράδειγμα ορθολογισμού).
Λογικά και τετραγωνισμένα σκεπτόμενη λοιπόν, αναρωτιέμαι γιατί με πρώτη ευκαιρία εκτελούμε τον Κρόνο και όχι τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τη ζωή μας; Ανέκαθεν είχα την βεβαιότητα ότι ο γάμος σε όλη τη διάρκειά του χρειάζεται κυρίως ωριμότητα και από τις δύο πλευρές, ασχέτως Κρόνιας διαδρομής. Προσωπική μου άποψη ότι η παρουσία των δύσκολων και βαρέων πλανητών στους κατά κάποιο τρόπο, πιο ευαίσθητους τομείς της ζωής, μας κινητοποιεί για την ανάληψη μιας πιο συντονισμένης, ώριμης, προσεκτικής, ορθολογικής δράσης και σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Ολοι κάπου έχουμε τον Κρόνο μας και με διαφορετικές ποιότητες. Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για προσωπικό πλανήτη, εξαρτώμενο δηλαδή από την ιδιοσυγκρασία μας, αλλά για πλανήτη που υπόκειται και στην επίδραση εξωγενών παραγόντων εκτός του δικού μας ελέγχου. Τρομάζουμε απλά στη θέα του στον 7ο, αλλά παραβλέπουμε τους προσωπικούς πλανήτες που μας διαμορφώνουν ευρύτερα.
Τέλος, αφού ούτε η επιστήμη δέχεται πια την " απόλυτη αλήθεια" έτσι και οι ασχολούμενοι με την Αστρολογία δεν θα πρέπει να καταλήγουν σε απόλυτα συμπεράσματα, όσο μεγάλο και αν είναι το στατιστικό τους δείγμα, το οποίο εξεταζόμενο και ερμηνευόμενο από διαφορετικές πτυχές δίνει διαφορετικά αποτελέσματα.
Μητσάκος
06-03-2009, 10:28 AM
Πράγματι Μητσάκο, θα μπορούσε να είναι η μοναδική λογική εξήγηση στο παράλογο! Διότι αφορίζοντας μονίμως την λογική ως στραβή,κουτσή και ανάποδη, εκστασιασμένοι από το δέος που μας προκαλούν οι "μεταφυσικές αλήθειες" (ανθρώπινες νοητικές κατασκευές ούτως ή άλλως), λησμονούμε ότι ο άνθρωπος ανέκαθεν σκεφτόταν λογικά και πρακτικά, συχνά καθοδηγούμενος από το ένστικτο και όχι από την διαίσθηση. Η "φύση" βλέπεις, αναδεινύεται μακράν ισχυρότερη της "μετά την φύση". Σε αντίθετη περίπτωση το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανιστεί. Αλλωστε αυτό που σήμερα φαίνεται λογικό κάποτε θεωρούνταν αποδεδειγμένα παράλογο και το αντίστροφο με κορυφαίο παράδειγμα τη θρησκεία (επίσης κλασικό παράδειγμα ορθολογισμού).
Λογικά και τετραγωνισμένα σκεπτόμενη λοιπόν, αναρωτιέμαι γιατί με πρώτη ευκαιρία εκτελούμε τον Κρόνο και όχι τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τη ζωή μας; Ανέκαθεν είχα την βεβαιότητα ότι ο γάμος σε όλη τη διάρκειά του χρειάζεται κυρίως ωριμότητα και από τις δύο πλευρές, ασχέτως Κρόνιας διαδρομής. Προσωπική μου άποψη ότι η παρουσία των δύσκολων και βαρέων πλανητών στους κατά κάποιο τρόπο, πιο ευαίσθητους τομείς της ζωής, μας κινητοποιεί για την ανάληψη μιας πιο συντονισμένης, ώριμης, προσεκτικής, ορθολογικής δράσης και σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Ολοι κάπου έχουμε τον Κρόνο μας και με διαφορετικές ποιότητες. Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για προσωπικό πλανήτη, εξαρτώμενο δηλαδή από την ιδιοσυγκρασία μας, αλλά για πλανήτη που υπόκειται και στην επίδραση εξωγενών παραγόντων εκτός του δικού μας ελέγχου. Τρομάζουμε απλά στη θέα του στον 7ο, αλλά παραβλέπουμε τους προσωπικούς πλανήτες που μας διαμορφώνουν ευρύτερα.
Τέλος, αφού ούτε η επιστήμη δέχεται πια την " απόλυτη αλήθεια" έτσι και οι ασχολούμενοι με την Αστρολογία δεν θα πρέπει να καταλήγουν σε απόλυτα συμπεράσματα, όσο μεγάλο και αν είναι το στατιστικό τους δείγμα, το οποίο εξεταζόμενο και ερμηνευόμενο από διαφορετικές πτυχές δίνει διαφορετικά αποτελέσματα.
Το καλό στην υπόθεση είναι ότι, ασχέτως με τις αρνητικές συνιστώσες της, η πληροφόρηση είναι πια πιο προσιτή σε μεγαλύτερα στρώματα, οπότε και η δημιουργία νέων αντιλήψεων μπορεί και να παράξει κάτι θετικό.
Στο πλαίσιο αυτό ίσως και να υπάρξει σύμπτυξη του "φυσικού" με το "μεταφυσικό", καθώς και η μεταφυσική προσέγγιση επί της ουσίας δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια για την ανακάλυψη του "είναι", της "αλήθειας" μέσα από όχι απαραίτητα κοινά αποδεκτές μεθόδους.
Η εποχές των δογμάτων δείχνουν να τελειώνουν με την εποχή των Ιχθύων και οι εμβρυακές ιδεοληψίες της νέας εποχής μάλλον δίνουν χώρο σε πιο στέρεες θέσεις και ουσιαστική ιδεολογία.
(Υ.Γ. Όλα αυτά τα έγραψες για να μου πεις ότι έχω δίκιο για τους εξωγήινους ή άδικο; :cheesy: )
kplani
06-03-2009, 05:54 PM
Στόχος μου ήταν η υπεράσπιση της λογικής, αυτού του μοναδικού ανθρώπινου διακριτικού. Ο άνθρωπος σκεπτόταν πάντοτε λογικά και χάρη σ'αυτήν την ορθολογικότητα επιβίωσε. Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τον Λόγο ταυτίζεται και με την Λογική. Στο πλαίσιο του ορθολογισμού εντάσσονται και τα θρησκευτικά δόγματα που χρησιμοποιούν τον λόγο (πχ ευαγγέλια) πόσο μάλλον η Αστρολογία που βασίζεται στα μαθηματικά και τη φιλοσοφία (η δυτική). Η χρήση συμβόλων δεν είναι ο μονόδρομος προς τη μαγεία και τη μεταφυσική αλλά μπορεί να υπαινίσσονται και πρακτικές ανάγκες. Αντίθετα, μυστικισμός, τελετουργικά, απόκρυφες πρακτικές, μη χρήση του λόγου κλπ παραπέμπουν σε διαδικασίες εκμάγευσης/μαγείας, όπου το χάρισμα κληρονομείται/μεταβιβάζεται στε εκλεκτούς.
Η μομφή κατά της λογικής (με λαμπρά δείγματα νοησιαρχίας στον Μεσαίωνα) εδράζει στον διαφωτισμό, όπου άρχισε να χρησιμοποιείται σταδιακά ως εργαλείο, ως εκλογίκευση/εξορθολογισμός διαβρώνοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης δράσης.
Στην ουσία, άναδείχθηκε σε κλειδί για την ανθρώπινη πρόοδο, μέσω μιας μακράς διαδικασίας απομάγευσης που κατέληξε στην επιστήμη (η νέα θρησκεία) η οποία έκτοτε κρατά τα "κλειδιά του παραδείσου" σε ό,τι αφορά την ΄"αλήθεια" και την δυνατότητα πρόβλεψης του μέλλοντος. Ομως πως ορίζουμε την πρόοδο; Kαι πως εξελίσσεται ; Γραμμικά, δηλαδή το ένα βήμα οδηγεί στο επόμενο, άρα κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ένα τέλος (πιθανόν προκαθορισμένο ή προβλέψιμο); Mια τέτοια αιτιοκρατική αντίληψη -που επιστημονικά πλέον δεν ισχύει - ποιο ερμηνευτικό αποτέλεσμα δίνει σε ένα ατομικό ωροσκόπιο από την άποψη της βουλησιαρχίας ή του προκαθορισμού;
Μήπως οι ρήξεις και όχι η πρόοδος διαδραματίζουν σπουδαιότερο ρόλο στην ανθρώπινη εξέλιξη, δηλ. μήπως τελικά οι σκληρές και δύσκολες όψεις μας προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες αυτοπραγμάτωσης από τις καλούμενες "ευνοϊκές'' ;
Tελικά τι άλλο είναι η ερμηνεία του ωροσκοπίου παρά η "εκλογίκευση" και ή μέτρηση των ποιοτήτων του διαμέσου ορθολογικών εργαλείων; H διαίσθηση, ως αντιληπτική ικανότητα είνα ένας καλός αλλά όχι ασφαλής σύμβουλος και σίγουρα δεν εμπνέει ως εργαλείο.
Η φιλοσοφία προ πολλού έχει θέσει τον όρο της ταπεινοφροσύνης τόσο στο λόγο όσο και στην μεταφυσική ακριβώς για να αποφεύγονται οι διαπιστωμένες στο παρελθόν ακρότητες (και γελοιότητες) της Λογικής.
Παρεμπιπτόντως, επιστρέφοντας στο αρχικό post, η έννοια του "δικαιώματος" - κλασικό δείγμα ορθολογισμού-καθώς και οι αγώνες για την διεκδίκησή του, εμφανίζονται την περιόδο του Διαφωτισμού. Και μια και ο Διαφωτισμός είναι sui generis ευρωπαϊκό φαινόμενο, ας μην αναζητήσουμε ο,τιδήποτε σχετικό με αυτόν σε άλλες κοινωνίες και πολιτισμούς. Ο διαχρονικός ρόλος της γυναίκας λοιπόν απορρέει από την φύση της, αλλά ο κοινωνικός της - εδώ μπαίνει και ο γάμος ως κοινωνική σύμβαση -υφίσταται μεταβολές χρονικές, χωρικές, πολιτισμικές συνεπώς είναι αδόκιμο να μιλάμε για δικαιώματα και ρόλους ως εάν να επρόκειτο για καθολικές αξίες που ισχύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και ακόμα χειρότερα ως εάν κάποιος να τα είχε προκαθορίσει σε αόριστο χρόνο και εμείς παρομοίως να είχαμε δεσμευτεί.
Υ.Γ. Γιατί στην τουρκοκρατία η γυναίκα δεν είχε το "δικαίωμα" να εκπαιδεύσει τα παιδιά της;
Τίνα Ζαχαριάδου
07-03-2009, 05:45 PM
Καλησπερα!
Ομολογουμενως η Kplani εδωσε αλλη διασταση στο αρθρο, βασιζομενη στον προλογο κ οχι στα αστρολογικα στοιχεια (ελπιζω μονο να μην βγουμε οφ τοπικ)
Αγαπητη Kplani τι ακριβως εννοεις οταν λες οτι "δεν πρεπει ν αναζηταμε οτιδηποτε με αυτον σε αλλες κοινωνιες?
Επισης λες οτι "ο διαχρονικος ρολος........σε ολα τα μηκη κ πλατη" εδω συμφωνουμε κ νομιζω πως αυτο φαινεται ξεκαθαρα απ τον προλογο μου κ για να εξηγησω λιγο το μηκη κ πλατη που εγραψα.
Η αναφορα μου αυτη εγινε σκεπτομενη τις γυναικες που ζουν σε χωρες του τριτου κοσμου κ εχουν την "τιμη" να υφιστανται τον εξευτελισμο, τον πονο ,τον κινδυνο του θανατου απο μολυνση κ σηψαιμια λογω κλειτοριδοεκτομης μονο κ μονο για να μπορεσουν να υπαρξουν συζυγοι κ μητερες κατι δηλ. που η ιδια τους η φυση τις προσταζει.
Κ για να παω σε γειτονικη μας χωρα,ειναι δεν ειναι ενας χρονος (μπορει κ περισσοτερο) που βγηκε στις ειδησεις, η δολοφονια ενος νεαρου κοριτσιου, απ τον ιδιο της τον πατερα,επειδη ειχε "την καταραμενη τυχη" να πεσει θυμα των σεξουαλικων ορεξεων ενος γειτονα (κ ποσα αλλα που δεν δινονται στην δημοσιοτητα).
Με αυτην την εννοια, συμφωνω, το δικαιωμα της ελευθεριας κ της ισοτητας δεν θα πρεπει να το αναζητησουμε σε αλλες κοινωνιες κ πολιτισμους, γιατι απλουστατα δεν υπαρχει, ουτε καν σαν ορος.
Για την τουρκοκρατια, δεν εγραψα οτι δεν ειχε το δικαιωμα να εκπαιδευσει τα παιδια της, εγραψα οτι δεν ειχε τον απαιτουμενο χρονο να τα διαπαιδαγωγησει κ εννοω λογω των δυσαρεστων συνθηκων που βιωναν κ οχι μονο, αν αναλογιστουμε οτι κατα την διαρκεια της επαναστασης,επαιρναν ενεργο μερος στον πολεμο στο πλαι των αντρων .
kplani
09-03-2009, 11:49 AM
Αγαπητή Ερση,
1. Η Εισαγωγή και όχι ο Πρόλογος -όπως κακώς αναφέρεται-είναι αυτή που μας προϊδεάζει για το θέμα που αναπτύσσεται στη συνέχεια, τους βασικούς του άξονες, τη μεθοδολογία του συγγραφέα αν πρόκειται, καλή ώρα για δοκίμιο ή παρεμφερές είδος, κλπ. Η Εισαγωγή λοιπόν, ενώ προτίθεται να μας "εισαγάγει" στην διϊστορική/διαχρονική εξέλιξη του ρόλου της γυναίκας, εν τούτοις εξειδικεύεται χωρικά στην Ελλάδα με επιλεκτικά, ισχνά και άστοχα παραδείγματα. Το κύριο μέρος μπορεί να κριθεί μόνο από αστρολόγο ή πολύ έμπειρο ερασιτέχνη αστρολόγο και ως εκ τούτου είναι εκτός δικού μου βεληνεκούς.
2. Η περίοδος της Τουρκοκρατίας (όρος επίσης αδόκιμος μια και δεν υπήρχε ελληνικό κράτος) χοντρικά κράτησε 400 χρόνια. Αρα, η Επαναστατική περίοδος είναι πολύ μικρή. Από την άλλη, δεν νομίζω πως την απασχολούσαν τόσο πολύ οι επαναστατικές της δραστηριότητες ώστε να δυσκολεύεται στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών της και το γεγονός αυτό να καθορίζει τον ρόλο της. Στο σημείο αυτό, το ζήτημα διευρύνεται γιατί είναι αδύνατον να συζητήσουμε εδώ το ρόλο της γυναίκας χτες, σήμερα, αύριο σε παγκόσμιο επίπεδο. Απλούστευσα το θέμα διακρίνοντας το ρόλο της σε φυσικό και κοινωνικό, επισημαίνοντας ότι και άλλοι πολιτισμικοί παράγοντες, εξίσου καθοριστικοί συντελούν στην διαμόρφωσή του.
3. Ως προς την ερώτησή σου "ας μην αναζητήσουμε ο,τιδήποτε σχετικό με αυτόν σε άλλες κοινωνίες και πολιτισμούς", συγκεκριμένα αναφέρομαι στην νεωτερική (ή μοντέρνα) έννοια του δικαιώματος, με την οποία ασχολείται κατά κόρον η Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία από τον 18ο αιώνα και ύστερα και είναι ΄το θεμέλιο των μεγάλων επαναστάσεων όπως η Αμερικανική, η Γαλλική, η Ενδοξη, η Βιομηχανική κλπ... Εν πάσει περιπτώσει πρόκειται για μια έννοια που δεν υπάρχει σε άλλες προγενέστερες κοινωνίες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Συνεπώς, προσπαθώντας να "εκπολιτίσουμε" ή να εκδυτικοποιήσουμε άλλες κοινωνίες, το σωστό είναι να μην ταυτίζουμε ποιοτικά τους δικούς μας ρόλους με αντίστοιχους δικούς τους. Δεν είναι λάθος η πολιτισμική διάχυση ή αφομοίωση μεταξύ λαών, λάθος είναι να εξαναγκάζουμε τους άλλους να φορέσουν τα δικά μας καλούπια ως μοναδικές αλήθειες απαξιώνοντας τις δικές τους πολιτισμικές αξίες και το "δικαίωμά τους" να τις διατηρούν. Αλλωστε, ο δυτικός πολιτισμός θεμελιωμένος σε τόσες σπουδαίες αξίες κλπ αμαυρώθηκε με τον τραγικό παραλογισμό των δύο παγκοσμίων πολέμων και όχι μόνο!!!
Πολύ απλά, οι αξίες που ισχύουν στην Δύση δεν ισχύουν στον ίδιο βαθμό (τουλάχιστον) και αλλού, ούτε είναι απόλυτες, ούτε και μοναδικές σωστές.
4. Θα μου πείς τώρα, πως ψειρίζουμε την μαϊμού, αλλά η σοβαρότητα -και όχι μόνο η καλή πρόθεση - πρέπει να διακρίνει και να διατρέχει ολόκληρο το κείμενο και κάθε κύριο στοιχείο του πρέπει να ελέγχεται και να διασταυρώνεται. Τόσο ο Πρόλογος/Εισαγωγή όσο και ο Επίλογος/Συμπέρασμα/Σύνοψη που απουσιάζουν είναι απαραίτητα για μια σωστή δομή που ποτέ δεν είναι off topic.
5. Οι δείκτες, λοιπόν που αναφέρονται στο άρθρο, είναι απόλυτοι ως προς την ένδειξη γάμου κλπ; Η απουσία τους δηλαδή, τι σημειοδοτεί ; Το "δικαίωμα" της επιλογής, δηλαδή η βούληση, παίζει κανέναν ρόλο και πως φαίνεται αστρολογικά; Διότι αποδεχόμενοι ως ένα βαθμό τους δείκτες, ξεχνάμε την βούληση και δεν μιλάμε για "τάσεις" αλλά προκαθορισμό, οπότε ο καθένας ή η καθεμία εδώ μέσα μπορεί άνετα να αναζητήσει ψυχαναλυτή!:bigsmile:
Υ.Γ. Το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, επίτρεψέ μου, ούτε στην δική μας κοινωνία υπάρχει ως πράξη. Παραδείγματα, μυριάδες, και στην Ελλάδα και στους γείτονες και στους συμμάχους μας...
Τίνα Ζαχαριάδου
09-03-2009, 05:12 PM
Αγαπητη Kplani το θεμα του κειμενου ειναι οι ενδειξεις τεκνοποιησης κ γαμου κ πως μπορει να φανει σε εναν γενεθλιο χαρτη.
Η εισαγωγη,σαφεστατα εχει επιλεκτικα παραδειγματα,-θελεις αστοχα για εσενα? δεν θα διαφωνησω- γιατι σκοπος του δεν ηταν η διαχρονικη εξελιξη του ρολου της γυναικας γιατι τοτε θα ηταν εκτος δικου μου βεληνεκους, μιας κ δεν ειμαι ουτε ιστορικος ουτε κοινωνιολογος, αν κ νομιζω οτι για να αναφερει καποιος 2 με 3 παραδειγματα δεν ειναι απαραιτητο να εχει πτυχιο ιστορικου η κοινωνιολογου.
Απ την αλλη πλευρα, εσυ δεν νομιζεις οτι την περιοδο της "τουρκοκρατιας¨την απασχολουσαν οι επαναστατικες δραστηριοτητες, εγω παλι νομιζω πως την απασχολουσαν αλλα σωστα αναφερεις οτι ειναι αδυνατο να συζητηθει εδω, ο ρολος της γυναικας.
Η εισαγωγη, ηταν μια συντομη εισαγωγη\προλογος σε καποια παραδειγματα μονο κ μονο για να δειξω οτι, σε οποια εποχη κ σε οποιες συνθηκες ζει μια γυναικα, αυτο που δεν αλλαζει( τουλαχιστον για τις περισσοτερες) ειναι ο ρολος της συντροφου κ μητερας.
Δεν προτιθεμαι να συνεχισω της συζητηση περι δικαιωματος οχι γιατι συμφωνω η διαφωνω μαζι σου αλλα γιατι πραγματικα θεωρω οτι ψειριζουμε την μαιμου κ μαλιστα για ενα αρθρο, δοκιμιο, κειμενο( μπορεις να το αποκαλεσεις οπως θελεις) που εχει αστρολογικο περιεχομενο κ για να παω στο αστρολογικο,φυσικα κ οι δεικτες ως προς τις ενδειξεις ειναι απολυτοι, δεν μπορει να ψαχνω τις τασεις μου για γαμο στον 2ο η 3ο οικο,η αναλυση δεν ειναι απολυτη κ αυτο γιατι οι συγκεκριμενες τασεις\ενδειξεις στο καθε ωροσκοπιο εχουν πολλες ερμηνειες.
Για την απουσια που αναφερεσαι, δεν υπαρχει απουσια δεικτων σε εναν χαρτη εφ οσον ολοι εχουμε για παραδειγμα 7ο οικο,Ηλιο Αφροδιτη κτλ.
Οσο για την ελευθερη βουληση,εξαρταται τι οριζει ο καθεις ελευθερη βουληση κ κατα ποσον πιστευει οτι την εχει.
Εγω θα σου πω,οτι ο χαρτης του καθενος, ειναι πεπρωμενο,δεν αλλαζει, με αυτον γεννιωμαστε,το πως ομως,θα χειριστουμε τα οποιες καταστασεις απτεται της βουλησεως μας.
Tωρα αν το κειμενο δεν σου αρεσε γιατι δειχνει μονο καλη προθεση κ οχι σοβαροτητα, πραγματικα λυπαμαι,γεγονος ειναι πως οταν το εγραψα περιμενα κ θετικες κριτικες κ αρνητικες αλλωστε ειναι δικαιωμα ολων των μελων ν ασκησουν την οποια κριτικη θελουν κ νομιζουν σωστη, εν ολιγοις να σχολιασουν τα παντα
Σε ευχαριστω κ καλο απογευμα.
Κοραλλία Μόζορα
09-03-2009, 05:14 PM
Αγαπητή kplani,
θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η αστρολογία δεν μας δόθηκε με κάποιο είδος επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος αλλά προήλθε από πρακτικές ανάγκες και λογική παρατήρηση.
Χρειάστηκε μια γερή δόση λογικής για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τον ανιμισμό και να κινηθούν με νοητική παρατήρηση να λύσουν πρακτικές ανάγκες. Έτσι, ο άνθρωπος κοίταξε στον ουρανό σε μια προσπάθεια να προβλέψει τον καιρό, αφού η επιβίωσή του εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την γεωργία.
Οι Αιγύπτιοι διαπίστωσαν την σχέση του Σείριου με τις ευεργετικές γι' αυτούς πλυμμήρες του Νείλου. Και με την παρατήρηση του ουρανού έφτιαξαν οι άνθρωποι τα πρώτα ημερολόγια, λύνοντας κι άλλες πρακτικές ανάγκες τους. Σιγά σιγά, άρχισαν να κοιτούν τον ουρανό και με νοητική περιέργεια, μαθαίνοντας όλο και περισσότερα.
Η μεταφυσική μοιάζει με το θέμα των εξωγήινων: πολλά βιβλία και μαρτυρίες κυκλοφορούν αλλά κανείς μας δεν είδε. Προσωπικά όμως πιστεύω και στα δύο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λογικό μέσα σ' αυτό το αχανές σύμπαν να υπάρχουν κι άλλα νοήμονα όντα, παρόλο που η επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να το αποδείξει ή να το απορρίψει ως μύθο.
Κι εδώ βρίσκεται η αξία του προσωπικού βιώματος. Αν κάποιος πραγματικά δει εξωγήινο, όσο κι αν οι άλλοι τον θεωρούν τρελλό, ο ίδιος δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσωπική του μαρτυρία χωρίς να αμφισβητήσει και την ψυχική του υγεία.
Το ίδιο συμβαίνει και στην μεταφυσική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η τέλεια δημιουργία δεν μπορεί να φτιάχτηκε από μόνη της και τυχαία και ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από τον υλικό κόσμο που βλέπουμε και αυτό να επιβιώνει και μετά τον θάνατο. Έστω κι αν η επιστήμη δεν μπορεί ακόμα να το επιβεβαιώσει ή να το απορρίψει.
Όλα αυτά τα πολύπλοκα μεταφυσικά οικοδομήματα που έχουν προταθεί κατά καιρούς τόσους αιώνες τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν εξυπηρέτησαν πραγματικά. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα ήταν τόσο λίγοι οι "φωτισμένοι" όλους αυτούς τους αιώνες. Γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω ότι όλοι εμείς τα δισεκατομμύρια οι υπόλοιποι είμαστε τόσο ντουβάρια, αφού θεωρώ το ενδιαφέρον μας γνήσιο και μεγάλο.
Οι θεωρίες μάλιστα αυτές είναι συχνά και συγκρουόμενες μεταξύ τους, πράγμα που μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες. Το μόνο ίσως που εξυπηρετούν είναι μια ανάγκη "ασφάλειας" ότι "ξέρουμε" τι γίνεται. Πραγματικά όμως ξέρουμε και μπορούμε να είμαστε σίγουροι;
Κι εδώ βρίσκεται πάλι η αξία του προσωπικού βιώματος. Το προσωπικό βίωμα όμως δεν μπορεί να στηρίζεται σε πολύπλοκες μεταφυσικές θεωρίες. Κατά την γνώμη μου, ένα μεταφυσικό σύστημα για να λειτουργεί πραγματικά πρέπει να είναι απλό, οικουμενικό και πανανθρώπινο, δηλαδή να μπορεί να το ακολουθήσει κάποιος ανεξάρτητα από το μορφωτικό του επίπεδο (και πόσα βιβλία διάβασε), τον πολιτιστικό του περίγυρο, την θρησκεία του κ.λπ. Και για να είναι βιωμένο πρέπει να είναι εφαρμοσμένο. Ένα εφαρμοσμένο μεταφυσικό σύστημα είναι αυτό που αντανακλάται με συνέπεια στις ιδεολογίες μας, το προσωπικό μας σύστημα αξιών και την καθημερινή μας ζωή. Αν υπάρχει Θεός, δεν μπορώ να τον φανταστώ να κάνει διακρίσεις οποιουδήποτε είδους.
kinky_skorpina
14-11-2009, 05:13 AM
Να ρωτήσω κατι μήπως ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει>>>?Οι Δίδυμοι στην ακμή του 7ου οίκου μου είναι ενδειξη δευτερου γαμου. Όμως...κυβερνήτης 7ου=ΕΡΜΗΣ που ειναι στο Σκορπιό και στο 10 οικο-Ο Κρόνος εδω δε δίνει σταθερότητα και αφοσίωση στις σχέσεις?Ο Ερμής,που είναι και ανάδρομος(καρμικότητα και πισωγυρίσματα της σκέψης,τάση να πλατυάζει και υπεραναλυτικό μυαλό με τάσεις ενδοσκόπισης) δεν κάνει κύριες όψεις(εκτός απο την πολύ στενή σύνοδο με τον 'Ηλιο που δίνει υποκειμενικότητα και ισχυρογνωμοσύνη), κάνει ασύμφωνες και ενα ημιτετράγωνο με τον Ωροσκόπο.Επιπρόσθετα...ακμή 5ου οίκου στον Κριό, κυβερνήτης ¶ρης που είναι στον Τοξότη και στο 12ο(κρυφές σχέσεις) σε σύνοδο με Ποσειδώνα και Ωροσκόπο(απο τον Τοξότη και αυτοί).Έχουμε λοιπόν...δίσωμο ζώδιο στον 7ο,άστατο-δίσωμο στον Ωροσκόπο και Κυβερνήτη του 5ου επίσης...φλερτάκια!!όμως η Αφροδίτη μου στο Ζυγό(παραδοσιακά καλή θέση για γάμο) κάνει σύνοδο με τον Δία και τον Κρόνο απο τον 9ο οίκο.Ο κυβερνήτης του χάρτη μου,ο Δίας,που είναι κι αυτός στον 9ο(σε κυριαρχία απο οίκο-φιλοσοφικές τάσεις,ευρύτητα πνεύματος κτλ)"μαρκάρεται" στενά με όψη κλειστής συνόδου απο τον Κρόνο....αρα ο Κρόνος δεν χαλιναγωγει κάπως την πληθωρική και υπεραισιόδοξη φύση του???
Αυτή την ανάλυση την αναφέρω εδώ με σκοπό καποιος γνώστης να μου πει αν την έκανα σωστα καταρχας και αν βγαίνει καποιο συμπέρασμα για την ικανότητα μου για πίστη και αφοσίωση στις σχέσεις μου καθώς και για την πιθανότητα διαζυγίου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ..:)
Χρυσάνθη
10-12-2009, 07:07 PM
Μια ερώτηση να κάνω......ο 8ος οίκος γιατί έχει σχέση με την τεκνοποίηση???μήπως γιατί είναι ο οίκος του θανάτου του τέλους, που όμως κυοφορεί και μία νέα αρχή? Πάντως με εξέπληξε αυτό. Αλλά πάλι καλά γιατί με τετράγωνο Σελήνης (που τετραγωνίζει σχεδόν όλους τους σημαντικούς πλανήτες...!) με Δία και Ερμή (όπου Ερμής κυβερνήτης 5ου...) αν δεν είχα τονισμένο 8ο στο Ζυγο ( με Αφροδίτη ¶ρη και Πλούτωνα στο Σκορπιό), μου φαίνεται δε θα είχα καμία ελπίδα για παιδιά...Ευτυχώς! Α! και κάτι άλλο off topic βέβαια, αν δύο συνεχόμενοι οίκοι που δεν έχουν πλανήτες μέσα, έχουν ακμή στο ίδιο ζώδιο, τι σημαίνει αυτό?? Θέλω να πω, έχουν τον ίδιο κυβερνήτη και τις ίδιες όψεις....δηλ θα έχουμε περίπου τις ίδιες εμπειρίες στη ζωή μας στα θέματα που εξουσιάζουν οι δύο αυτοί οίκοι??? Το λέω γιατί παρατήρησα στο ωροσκόπιό μου ότι 4ος και 5ος έχουν την ακμή τους στου Διδύμους...
παλίρροια
10-12-2009, 09:51 PM
Πολύ αναλυτικό και κατατοπιστικό.Δύσκολο για τους αρχάριους αλλά ωραίο!
rakima82
11-01-2010, 12:29 PM
καλημερα..θα ηθελα να ρωτησω ποιες ειναι οι ενδειξεις γαμου και τεκνοποιησης σε μια συναστρια
Μητσάκος
11-01-2010, 12:34 PM
καλημερα..θα ηθελα να ρωτησω ποιες ειναι οι ενδειξεις γαμου και τεκνοποιησης σε μια συναστρια
Εννοείς αν φαίνεται στη συναστρία ότι η σύντροφος κάποιου θα αποκτήσει παιδί (με αυτόν ή/και κάποιον άλλο; )
rakima82
11-01-2010, 12:36 PM
εννοω αν στην συναστρια δυο ατομων φαινεται αν θα παντρευτουν και θα κανουν παιδια
Μητσάκος
11-01-2010, 12:39 PM
εννοω αν στην συναστρια δυο ατομων φαινεται αν θα παντρευτουν και θα κανουν παιδια
Τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις το συγκεκριμένο θέμα από την αρχή και να δεις :bigsmile:
rakima82
11-01-2010, 12:42 PM
μα για συναστρια λεει?εγω καταλαβα οτι μιλουσε για προσωπικο χαρτη μονο
Μητσάκος
11-01-2010, 12:44 PM
μα για συναστρια λεει?εγω καταλαβα οτι μιλουσε για προσωπικο χαρτη μονο
Η συναστρία ξεκινά με την ανάλυση των δύο χαρτών ξεχωριστά και μετά εξετάζεται η συσχέτιση των στοιχείων τους... :bigsmile:
rakima82
11-01-2010, 12:47 PM
ενταξει..μεχρι εκει ξερω!!:bigsmile:απλα για το συγκεκριμενο θεμα,ποιες οψεις πρεπει να κοιταξω?
Μητσάκος
11-01-2010, 01:13 PM
ενταξει..μεχρι εκει ξερω!!:bigsmile:απλα για το συγκεκριμενο θεμα,ποιες οψεις πρεπει να κοιταξω?
Του χάρτη με το γυναικείο θέμα προφανώς, αρχικά :bigsmile:
rakima82
11-01-2010, 01:46 PM
συγνωμη αν σε κουραζω αλλα ειναι αρχη για μενα και η συναστρια οπως ξερεις εσυ πολυ καλα δεν ειναι και οτι πιο ευκολο.απλα θα ηθελα να μου πεις οταν παω στους χαρτες μου και παταω συναστρια και βαζω τα δυο ID και μου βγαζει τις οψεις αναμεσα στους πλανητες των δυο ατομων,αν υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες οψεις γι'αυτο το θεμα.
Μητσάκος
11-01-2010, 02:00 PM
συγνωμη αν σε κουραζω αλλα ειναι αρχη για μενα και η συναστρια οπως ξερεις εσυ πολυ καλα δεν ειναι και οτι πιο ευκολο.απλα θα ηθελα να μου πεις οταν παω στους χαρτες μου και παταω συναστρια και βαζω τα δυο ID και μου βγαζει τις οψεις αναμεσα στους πλανητες των δυο ατομων,αν υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες οψεις γι'αυτο το θεμα.
Για να κάνεις τη συναστρία, θα πρέπει να αναλύσεις πρώτα ξεχωριστά τους χάρτες και μετά να δεις πώς αλληλεπιδρούν ο ένας στον άλλο. Αναλύοντας τον δικό σου, θα δεις και τις αστρολογικές ενδείξεις για γάμο και τεκνοποιία. Στη συνέχεια θα δεις και στου λεγάμενου το χάρτη τα αντίστοιχα. Μετά θα δεις πώς αυτά τα στοιχεία δένονται μεταξύ τους :bigsmile:
Ο χάρτης της συναστρίας που βγάζεις δεν είναι αυθύπαρκτος, στηρίζεται σε δύο ξεχωριστούς.
Τίνα Ζαχαριάδου
15-01-2010, 07:26 PM
Καλησπέρα.
Για να διευκολυνθούμε όλοι προτείνω να πάρετε χαρτί και μολύβι. Γράψτε σε μια πλευρά τις ενδείξεις γάμου και σε μια άλλη πλευρά τις ενδείξεις τεκνοποιήσης.
Ύστερα βάλτε τον χάρτη σας εκεί που λέει δωρεάν ωρόσκοπιο και κάντε εφαρμογή όλα όσα καταγράψατε.
Πιστέψτε με είναι πολύ πιο εύκολο για όλους και ότι δεν καταλαβαίνετε εδώ είμαστε για να λύσουμε τις απορίες σας.
Το να γράφετε ένα ολόκληρο κατεβατό από θέσεις και όψεις η το να κάνετε ερωτήσεις του τύπου εγώ θα κάνω παιδί δεν βοηθά κανέναν, διότι τα μέλη δεν είναι εφικτό να ερμηνεύουν ολόκληρους χάρτες, η να απαντούν σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να μην παίρνετε τις απαντήσεις που ζητάτε.
Από εμένα καλή μελέτη!:love:
Batsamoutsa
17-01-2010, 01:57 PM
Καλησπέρα! καθώς οι πληροφορίες για την ερμηνεία της Juno ειναι αρκετά περιορισμένες, και στο internet ψάχνοντας δεν έχω βρει πολλά πράγματα για τον αστεροειδή, θα μπορούσε κάποιος που ίσως έχει ασχοληθεί παραπάνω να μού πεί αν μια σύνοδος Juno ενος χάρτη, με την Αφροδίτη του άλλου (juno στην παρθένο στο γυναικειο χαρτη σε συνοδο με αφροδίτη στην παρθένο του ανδρικού χαρτη) πώς ερμηνεύεται? Εχει νόημα η ερμηνεία ή ειναι ελάσσονος σημασίας σε μια συναστρια ? Ευχαριστω
Τίνα Ζαχαριάδου
17-01-2010, 08:12 PM
Καλησπέρα! καθώς οι πληροφορίες για την ερμηνεία της Juno ειναι αρκετά περιορισμένες, και στο internet ψάχνοντας δεν έχω βρει πολλά πράγματα για τον αστεροειδή, θα μπορούσε κάποιος που ίσως έχει ασχοληθεί παραπάνω να μού πεί αν μια σύνοδος Juno ενος χάρτη, με την Αφροδίτη του άλλου (juno στην παρθένο στο γυναικειο χαρτη σε συνοδο με αφροδίτη στην παρθένο του ανδρικού χαρτη) πώς ερμηνεύεται? Εχει νόημα η ερμηνεία ή ειναι ελάσσονος σημασίας σε μια συναστρια ? Ευχαριστω
Γεια σου Αλεξάνδρα! θα αρχίσω από το τέλος της ερώτησης σου. Στην αστρολογία εκτιμώ πως όλα έχουν την σημασία τους. Σίγουρα δεν δίνουμε στους αστεροειδείς την ίδια σημασία που δίνουμε στους πλανήτες, ομως θεωρώ πως στο θέμα του γάμου και της γνωριμίας , η Ηρα παίζει καθοριστικό ρόλο.
Η Ήρα αντιπροσωπεύει μέσα σε ένα χάρτη τον σύντροφο που μας ταιριάζει, έτσι λοιπόν όταν ενεργοποιηθεί από τις κατάλληλες διελευσεις και φυσικά συνδυαστικά με άλλα στοιχεία, έχουμε θέματα φύσεως σχέσεων και γάμου. Η Ήρα στην Παρθένο δείχνει ότι σου ταιριάζει ένας άντρας εργατικός, τελειομανής που θα είναι σε θέση να καλύψει τις πρακτικές σου ανάγκες.
Πιστεύω ότι μια τέτοια σύνοδος σε συναστρία είναι αρκετά θετική που από μόνη της όμως, δεν λέει τίποτα. Μια καλή άσκηση πάντως είναι να ψάξεις να βρεις αν την ημέρα που γνώρισες τον σύντροφο σου ήταν ενεργοποιημένη η Ήρα και των δυο σας. Για να σου δώσω ενα παραδειγμα όταν παντρευτηκα τον σύζυγο μου, ο Δίας της Ηλιακής επιστροφής μου εξαγώνιζε την γενέθλια Ήρα η οποία παρεμπιπτόντως είναι στον Δίδυμο και πάνω στον Ήλιο του συζύγου μου.
loulakopia
17-01-2010, 08:17 PM
Καλησπερα ...ενας αρης στον 5 στον αιγωκαιρο σε τετραγωνω με κρονο στον 4 δεν διχνει δυσκολη τη αποκτηση παιδιων..?
Τίνα Ζαχαριάδου
17-01-2010, 08:28 PM
Καλησπερα ...ενας αρης στον 5 στον αιγωκαιρο σε τετραγωνω με κρονο στον 4 δεν διχνει δυσκολη τη αποκτηση παιδιων..?
Αγαπητή Ρούλα, πως είναι δυνατόν ο Κρόνος να κάνει τετράγωνο από τον 4ο με τον ¶ρη του 5ου?
loulakopia
17-01-2010, 08:31 PM
Ναι εχετε δικιο στον 9 ειναι ο κρονος...
loulakopia
17-01-2010, 08:33 PM
και δεν κανει κ τετραγωνω...
oddette
26-01-2010, 09:14 PM
Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω ποιους ακριβώς πλανήτες πρέπει να κοιτάξω για να δω σχετικά με τον γάμο στο γενέθλιο ωροσκόπιό μου. Έχω διαβάσει το άρθρο από την αρχή αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα ακριβώς. πχ όταν αναφέρεται κάπου οτι μια ένδειξη γάμου μπορεί να είναι αν "ο αξονας 1ου - 7ου αν κανουν οψη μεταξυ τους": αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ακριβώς. πώς φαίνεται αυτό στο χάρτη;
θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει. καταλαβαίνω οτι δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει μέσω forum. αν είναι πολύ δύσκολο τότε ίσως θα μπορούσε κάποιος να μου πει συγκεκριμένες όψεις που φαίνονται στον γενέθλιο χάρτη πώς μπορούν να ερμηνευτούν ή θα μπορούσα να αναφέρω κάποιες όψεις που θεωρούνται ενδείξεις γάμου και να με βοηθήσει στην ερμηνεία(πχ αν χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να με βοηθήσει τις όψεις και τη θέση της αφροδίτης και του άρη μου να τις γράψω για να μπορέσει να με διαφωτίσει λιγάκι).
ευχαριστώ για την υπομονή!!!
Τίνα Ζαχαριάδου
27-01-2010, 01:21 AM
Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω ποιους ακριβώς πλανήτες πρέπει να κοιτάξω για να δω σχετικά με τον γάμο στο γενέθλιο ωροσκόπιό μου. Έχω διαβάσει το άρθρο από την αρχή αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα ακριβώς. πχ όταν αναφέρεται κάπου οτι μια ένδειξη γάμου μπορεί να είναι αν "ο αξονας 1ου - 7ου αν κανουν οψη μεταξυ τους": αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ακριβώς. πώς φαίνεται αυτό στο χάρτη;
θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει. καταλαβαίνω οτι δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει μέσω forum. αν είναι πολύ δύσκολο τότε ίσως θα μπορούσε κάποιος να μου πει συγκεκριμένες όψεις που φαίνονται στον γενέθλιο χάρτη πώς μπορούν να ερμηνευτούν ή θα μπορούσα να αναφέρω κάποιες όψεις που θεωρούνται ενδείξεις γάμου και να με βοηθήσει στην ερμηνεία(πχ αν χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να με βοηθήσει τις όψεις και τη θέση της αφροδίτης και του άρη μου να τις γράψω για να μπορέσει να με διαφωτίσει λιγάκι).
ευχαριστώ για την υπομονή!!!
Γεια σου oddette. Πολύ αγχωμένη μου φαίνεσαι η κάνω λάθος? Σαφώς μέσα σε ένα φόρουμ δεν μπορεί να γίνει ολόκληρη ανάλυση, όμως σίγουρα μπορούμε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις πολλά στοιχεία του χάρτη σου.
Για αρχή να πούμε ότι ο άξονας 1ου 7ου δεν είναι άλλος από τον ωροσκόπο η αλλιώς το ανατέλλον ζώδιο και ο 7ος το ακριβώς απέναντι του η αλλιώς δύον ζώδιο. Όταν λέμε να κάνουν όψη μεταξύ τους, εννοούμε, αν οι κυβερνήτες των ακμών αυτών σχηματίζουν όψη μεταξύ τους ( σύνοδο, τρίγωνο κτλ) . Αν εσύ για παράδειγμα έχεις ωροσκόπο Τοξότη, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο Δίας., αυτομάτως καταλαβαίνουμε ότι ο κυβερνήτης του 7ου οίκου (Δίδυμος) είναι ο Ερμής. Σχηματίζουν όψη μεταξύ τους? Αυτό πρέπει να κοιτάξεις.
Ύστερα, θα κοιτάξεις τον Κυβερνήτη του 7ου οίκου, ποιος είναι, σε ποιον οίκο πηγαίνει και τι όψεις σχηματίζει. Αν μέσα στον 7ο οίκο έχεις πλανήτες θεωρούνται συγκυβερνήτες του 7ου οίκου και ψάχνουμε να βρούμε τι όψεις κάνουν και αυτοί. Στη συνέχεια ακολουθουμε την ίδια μέθοδο για την ¶φροδίτη και τον ¶ρη και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ τον Ήλιο και τον Κρόνο εμείς οι γυναίκες αφού αυτοί οι δύο πλανήτες δίνουν αρκετά στοιχεία για τον τύπο του άντρα που θα παντρευτούμε.
Κοίταξε ολά αυτά και στην πορεία ότι άλλη απορία έχεις, την συζητάμε.
Καλή μελέτη!
oddette
27-01-2010, 05:07 PM
Γεια σου oddette. Πολύ αγχωμένη μου φαίνεσαι η κάνω λάθος? Σαφώς μέσα σε ένα φόρουμ δεν μπορεί να γίνει ολόκληρη ανάλυση, όμως σίγουρα μπορούμε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις πολλά στοιχεία του χάρτη σου.
Για αρχή να πούμε ότι ο άξονας 1ου 7ου δεν είναι άλλος από τον ωροσκόπο η αλλιώς το ανατέλλον ζώδιο και ο 7ος το ακριβώς απέναντι του η αλλιώς δύον ζώδιο. Όταν λέμε να κάνουν όψη μεταξύ τους, εννοούμε, αν οι κυβερνήτες των ακμών αυτών σχηματίζουν όψη μεταξύ τους ( σύνοδο, τρίγωνο κτλ) . Αν εσύ για παράδειγμα έχεις ωροσκόπο Τοξότη, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο Δίας., αυτομάτως καταλαβαίνουμε ότι ο κυβερνήτης του 7ου οίκου (Δίδυμος) είναι ο Ερμής. Σχηματίζουν όψη μεταξύ τους? Αυτό πρέπει να κοιτάξεις.
Ύστερα, θα κοιτάξεις τον Κυβερνήτη του 7ου οίκου, ποιος είναι, σε ποιον οίκο πηγαίνει και τι όψεις σχηματίζει. Αν μέσα στον 7ο οίκο έχεις πλανήτες θεωρούνται συγκυβερνήτες του 7ου οίκου και ψάχνουμε να βρούμε τι όψεις κάνουν και αυτοί. Στη συνέχεια ακολουθουμε την ίδια μέθοδο για την ¶φροδίτη και τον ¶ρη και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ τον Ήλιο και τον Κρόνο εμείς οι γυναίκες αφού αυτοί οι δύο πλανήτες δίνουν αρκετά στοιχεία για τον τύπο του άντρα που θα παντρευτούμε.
Κοίταξε ολά αυτά και στην πορεία ότι άλλη απορία έχεις, την συζητάμε.
Καλή μελέτη!
σας ευχαριστώ αυτά που μου είπατε ήταν αρκετά κατατοπιστικά.
εμένα ο ωροσκόπος μου είναι κριός α΄ρα ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο άρης σωστά; άρα και κυβερνήτης του 7ου είναι η αφροδίτη λόγω ζυγου φαντάζομαι. μεταξύ τους δεν βλέπω να σχηματίζουν κάποια όψη, αλλά μέσα στον 7ο είναι και ο πλούτωνας(Σκο 09° 46' 60" R)΄. έχω δει και τις όψεις που σχηματίζει ο πλούτωνας αλλά δεν είμαι σίγουρη για την όψη χιαστί που κάνει με την αφροδίτη και τη σελήνη. είναι θετική ή αρνητική?
ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Τίνα Ζαχαριάδου
27-01-2010, 06:42 PM
σας ευχαριστώ αυτά που μου είπατε ήταν αρκετά κατατοπιστικά.
εμένα ο ωροσκόπος μου είναι κριός α΄ρα ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο άρης σωστά; άρα και κυβερνήτης του 7ου είναι η αφροδίτη λόγω ζυγου φαντάζομαι. μεταξύ τους δεν βλέπω να σχηματίζουν κάποια όψη, αλλά μέσα στον 7ο είναι και ο πλούτωνας(Σκο 09° 46' 60" R)΄. έχω δει και τις όψεις που σχηματίζει ο πλούτωνας αλλά δεν είμαι σίγουρη για την όψη χιαστί που κάνει με την αφροδίτη και τη σελήνη. είναι θετική ή αρνητική?
ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Γεια σου oddete, μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός πως μετά από κάθε ποστ διατυπώνεις και άλλη απορία και αυτό γιατί δείχνει ότι το παλεύεις το θέμα χωρίς να ψάχνεις για έτοιμες, μασημένες απαντήσεις.
Όντως ο κυβερνήτης του 7ου σου είναι η Αφροδίτη και αυτήν θα πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά, που σημαίνει ότι πρέπει να βρεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται για αρχή, μετά σε ποιο οίκο πηγαίνει και τέλος τις όψεις της. Το ότι δεν κάνει καμμία όψη με τον ¶ρη δεν λέει τίποτα από μόνο του καθώς, είναι μια ένδειξη μόνο. Σε προηγούμενο ποστ είχες γράψει πως η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με την Σελήνη σου, η όψη αυτή είναι μια θετική ένδειξη αν και θα προτιμούσα πριν απαντήσω να γνώριζα το ζώδιο και την οικοθέτηση της Αφροδίτης.
Η Χιαστί με τον Πλούτωνα (να ξέρεις πως η χιαστί είναι όψη με μία μόνο το πολύ δυο μοίρες ανοχή) είναι ένδειξη κάποιων διλημμάτων που θα αντιμετωπίσεις σε σχέση με τον σύντροφο η ότι θα βιώσεις κάποιες συνθήκες για τις οποίες δεν θα έχεις επιλογή, απλά θα υποχρεωθείς να τις βιώσεις. Ο Πλούτωνας μέσα στον 7ο δείχνει πως υπάρχει από μέρους σου έντονη η αναγκη για συντροφικότητα και συμβίωση ενώ μέσα από την κοινή ζωή με τον σύντροφο θα μεταμορφωθείς σε ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από ότι ήσουν πριν και πιθανότατα οι ζήλειες, το πάθος και η άσκηση εξουσίας να είναι κάποια, από τα κύρια χαρακτηριστικά του γάμου σου.
errikaki
26-03-2012, 02:31 PM
κ. Τίνα έχω διαβάσει το άρθρο σας πολλές φορές γιατί είναι πολύ βοηθητικό για όσους θέλουν να ψάξουν..
Σε κάποιο σημείο αναφέρετε ότι η Ήρα σε θέματα γάμου είναι συχνά ενεργοποιημένη. θα ήθελα να ρωτήσω με ποιό τρόπο γίνεται αυτό?
π.χ. Όταν είναι σε σύνοδο ή τρίγωνο με transist αφροδίτη ή Δία;
επίσης μία πιθανή σύνοδος με τον transist κρόνο μπορεί να δείχνει σταθερότητα ή δυσκολιές;
Ευχαριστώ τόσο πολύ!:):love:
Υ.Σ. Η Ήρα μου κάνει τρίγωνο με τη Λίλιθ του και το Β. Δεσμό του, λέτε ο γάμος να είναι καρμικός?
Τίνα Ζαχαριάδου
26-03-2012, 04:23 PM
errikaki mου, αστεροειδείς, Λίλιθ, Βέρτεξ κι ότι άλλο υπάρχει σπάνια τα μελετώ. Τους δεσμούς τους θεωρώ πολύ σημαντικούς αλλά να μιλήσω για καρμικό γάμο μέσα από τρίγωνο με την Ήρα...παέι πολύ.
Αν δεν υπάρχουν βασικές ενδείξεις κι αν όχι σ' όλα αλλα στα περισσότερα προγνωστικά συστήματα δεν μιλώ για γάμο πόσο μάλλον για "καρμικό" :p
Τώρα για την Ήρα, όταν λέω ενεργοποιημένη εννοώ πως μαζί με όλες τις κύριες ενδείξεις, θα δούμε αρκετές φορές την γενέθλια Ηρα να δέχεται κι αυτή με τη σειρά της κάποιες όψεις, τίποτα παραπάνω.
errikaki
26-03-2012, 08:44 PM
Λοιπόν εντάξει :)
:) μία τελευταία ερώτηση.
ο κυβενήτης του 7ου μου (ερμής) είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (Τοξότης) αυτή η όψη αν ενεργοποιηθεί μετράει? ή υπολογίζουμε μόνο τις όψεις ανάμεσα στους κυβερνήτες 1ου - 7ου?:)
Υ.Γ. Στη συναστρία ευτυχώς υπάρχουν αρκετές θετικές όψεις, όπως
σελήνη τριγωνο σελήνη (φωτιά) , αφροδίτη τριγωνο αφροδίτη (φωτιά),
δίας τρίγωνο δίας (αέρας):love::love::love::love::love::love
αν έλειπαν κάτι εξουθενωτικές όψεις πλούτωνα θα ήταν η ζωή μια ωραία πεταλούδα:):):)
stavri1
26-03-2012, 09:22 PM
Κυρία Τίνα στο αρθρο αναφερεται οτι η αφροδιτη στον 12ο οικο μπορει να δείχνει σύντροφο που έχει προηγούμενο γάμο πάντα αυτό δείχνει ή επειδη είναι και στον καρκίνο?Υπάρχουν αλλα σημεία που να δείχνουν σύντροφο με προηγούμενο γάμο?
toniateddybear
26-03-2012, 10:47 PM
Καλησπερα σε ολους της παρεας!
Μου αρεσει που παλαιοτερα αρθρα ερχονται ξανα και ξανα στο προσκηνιο, βεβαια..βοηθαει και το θεμα..!:lol:
Βρισκω τις ερωτησεις της odette πολυ ευστοχες και μου δημιοργηθηκαν κι εμενα καποιες που πριν δεν ειχα σκεφτει. Μη οντας τοσο εξοικιωμενη να κοιταζω χαρτες γενεθλιους και προγνωσης μαζι, θα ηθελα να ρωτησω πρωτα για το γενεθλιο. Ο κυβερνητης του πρωτου οικου μου (ποσειδωνας) βρσικεται σε πτωση (αιγοκερω) και σχηματιζει συνοδο με τον κυβερνητη του 7 (ερμη) που βρισκεται βασει ζωδιου (αιγοκερω) σε ουδετερη θεση. το γεγονος οτι ο ποσειδωνας βρισκεται σε πτωση σε τι κατευθυνση πρεπει να με κανει να σκεφτω..? οτι η συνοδος δεν ειναι τοσο δυνατη, αν τη λαβω υποψη ως ενδειξη γαμου..? Επισης, μεσα στον 1 οικο, βρισκεται και ο αρης σε εξαιρετικο ζωδιο (κριος) αλλα σχηματιζει μια οψη τετραγωνου μονο με τον ερμη, κυβερνητη 7. η οψη αυτη πως μπορει να ερμηνευθει, στο θεμα του γαμου...? και μια διαπιστωση, οντως, παρατηρησα απανωτα τριγωνα της ηρας στο γενεθλιο, τριγωνα με ποσειδωνα, κρονο, ερμη αλλα και τετραγωνο με αρη. αυτα για το γαμο. Η τεκνοποιηση νομιζω με ανησυχει πολυ περισσοτερο..., η σεληνη μου ειναι τοποθετημενη στον καρκινο τεταρτο οικο και κυβερνητης του 4 οικου ο ερμης. η σεληνη ωστοσο, σχηματιζει αντιθεσεις, με ηλιο, κρονο, ουρανο και ποσειδωνα. το γεγονος οτι σχηματιζει αντιθεση με τον ηλιο θα μπορουσε να ειναι ενδειξη αρνητικη για την τεκνοποιηση...?με τοσες αντιθεσεις...:wacko:επισης η σεληνη μου ειναι κυβερνητης του 5 οικου μου. Η αφροδιτη βρισκεται στον 9 στον τοξοτη και σχηματιζει χιαστι με τη σεληνη. ουτε αυτη μου φαινεται επιβοηθητικη οψη σχετικα με το ζητημα της τεκνοποιησης. σχηματιζει επισης τετραγωνο ακριβειας με βορειο και νοτιο δεσμο ή καλυτερα, ταυ τετραγωνο...ουτε αυτο το βαζω στα συν...δεν εμεινε και τιποτε!!!!!!!! :cry::cry::cry: Ο αρης μου σχηματιζει χιαστι με τον κυβερνητη του 8 οικου πλουτωνα (σκορπιος), οσο για το μεσοδιαστημα σεληνης αφροδιτης, βρισκεται στο ζωδιο της παρθενου με το γνωστο και μη εξαιρετεο κυβερνητη ερμη! επισης, η ηρα βρισκεται στο ζωδιο της παρθενου και με το ιδιο ζωδιο ξεκινα και ο 7 οικος. ισως αποτελει ενδειξη οτι τα προκυπτουν απο γαμο και οχι εκτος γαμου...?:confused:
θα εξετασω και τους χαρτες προγνωσης και θα επανελθω.
παντως, οποιος και να διαβασει το ποστ, ευχαριστω καταρχην για το χρονο του!!!! πραγματικη σπαζοκεφαλια....
Κ. Ζαχαριαδου, δεν ηξερα οτι λεγεστε και Ερση!!:) Ερση σημαινει πρωινη δροσοσταλια!!! νομιζω ομως θα το εχετε ψαξει!!
Ευχαριστω απο καρδιας εκ των προτερων!!!!:):love:
Τίνα Ζαχαριάδου
27-03-2012, 12:40 AM
errikaki από τη στιγμή που ο Ερμής βρίσκεται επάνω στον ωροσκόπο κι είναι κυβερνήτης 7ου, όταν ενεργοποιείται θ΄ανακινεί θέματα σχέσεων. Αν για παράδειγμα τον πιάσει ο Δίας από διέλευση με θετική όψη που είναι κυβερνήτης 7ου, θα μπορούσε να είναι μια καλή ένδειξη που όμως από μόνη της δεν είναι αρκετή κι ας είναι Δίας. Θέλουμε περισσότερες ενδείξεις για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα γίνει γάμος.
Όσο για τη συναστρία, δεν πιστεύω πως οι θετικές όψεις φέρνουν γάμο, αρχικά μελετάμε αν το ωροσκόπιο του συντρόφου μας, αντιπροσωπεύει όλα όσα "ζητά" το δικό μας ωροσκόπιο και μετά τις όψεις για να δούμε πόσο ταιριάζουμε μαζί του ή όχι. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα γάμο. Πολλά ζευγάρια errikaki μου, είναι παντρεμένα κι έχουν δύσκολες συναστρίες.
Stavri, από την Αφροδίτη στον 12ο το είπα, γενικότερα η Αφροδίτη ή η ακμή του 7ου σε διπλό ζώδιο ή σε δύσκολες όψεις με Δία/Ποσειδώνα θα μπορούσαν να δείξουν σύντροφο με προηγούμενο γάμο στο ενεργητικό του. Επίσης, εμπεριεχόμενα ζώδια ή εμπεριεχόμενοι πλανήτες μέσα σε 1ο/7ο. Ωστόσο επειδή θα μπορούσαν να δείξουν και δικό μας διπλό γάμο ας μη το "δένουμε":p
Τόνια μου ο Ποσειδώνας δεν βρίσκεται σε πτώση στον Αιγόκερω, ο Δίας έχει εκεί την πτώση του. Θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω με το χάρτη σου, όμως με μπέρδεψες κι αυτή τη στιγμή είμαι πολύ κουρασμένη.
Οσο για το όνομα, μκρή με φώναζαν Έρση μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς μου αποφάσισε πως δεν του αρέσει. Οταν έγινα μέλος στο σάιτ ήταν μια καλή ευκαιρία να βγάλω το απωθημένο μου και να χρησιμοποιήσω το όνομα που μου αφαίρεσαν με το έτσι θέλω χωρίς να με ρωτήσουν :cry:.
maria76
27-03-2012, 12:49 AM
Kι αν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου δεν κάνει όψεις με κανέναν πλανήτη,πως θα δούμε το θέμα γάμου στο άτομο?
Διάβασα πάντως τα τελευταία σας ποστ και τουλάχιστον 3 περιπτώσεις δυστυχισμένων γάμων,έχουν καλές όψεις οι κυβερνήτες ωροσκόπου-7ου οίκου.Οπότε?
taurine
27-03-2012, 02:41 AM
Όσο για τη συναστρία, δεν πιστεύω πως οι θετικές όψεις φέρνουν γάμο, αρχικά μελετάμε αν το ωροσκόπιο του συντρόφου μας, αντιπροσωπεύει όλα όσα "ζητά" το δικό μας ωροσκόπιο και μετά τις όψεις για να δούμε πόσο ταιριάζουμε μαζί του ή όχι. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα γάμο. Πολλά ζευγάρια errikaki μου, είναι παντρεμένα κι έχουν δύσκολες συναστρίες.
Stavri, από την Αφροδίτη στον 12ο το είπα, γενικότερα η Αφροδίτη ή η ακμή του 7ου σε διπλό ζώδιο ή σε δύσκολες όψεις με Δία/Ποσειδώνα θα μπορούσαν να δείξουν σύντροφο με προηγούμενο γάμο στο ενεργητικό του. Επίσης, εμπεριεχόμενα ζώδια ή εμπεριεχόμενοι πλανήτες μέσα σε 1ο/7ο. Ωστόσο επειδή θα μπορούσαν να δείξουν και δικό μας διπλό γάμο ας μη το "δένουμε":p
.
Μαγος είσαι?:lol:
Γνωρίζω ενα ζευγάρι, όπου ο ένας είχε προηγούμενο γάμο. Η δεύτερη σύντροφός του εχει τετράγωνο Αφροδίτης - Ποσειδωνα.
Η συναστρία μου με το συζυγο, είναι φουλ στα κόκκινα. Λιονταρης εκείνος, με Αρη σε ταύρο, Σελήνη στο σκορπιό.
Ο Κρόνος μου επάνω στον ηλιο του,
ο Κρόνος του στον 7ο μου,σε τετράγωνο με την Αφροδίτη μου,
ο Αρης μου στον 7ο του,κλπ κλπ! Μου τετραγωνίζει τον ....αδόξαστο:D, παρ'όλα αυτά, εχουμε πολλά κοινά σημεία,όσο κι αν φαίνεται περίεργο.
Εχω πλέον πειστεί πως οι Κρόνοι στις συναστρίες, εχουν να "πουν" πολλά, ίσως πιο πολλά από μια Αφροδίτη ή Δία.
Επίσης, οι κυβερνήτες του 7ου αν μπλέκονται με αυτούς του 4ου, ίσως να δείχνουν και συμβίωση.:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
27-03-2012, 09:48 AM
Kι αν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου δεν κάνει όψεις με κανέναν πλανήτη,πως θα δούμε το θέμα γάμου στο άτομο?
Τότε το άτομο Μαράκι μου δεν κάνει κανένα γάμο :p (δεν φαντάζομαι να το πίστεψε κανείς;). Βρε Μαράκι και τι έγινε που ο κυβερνήτης του 1ου δεν κάνει όψη με τον κυβερνήτη του 7ου; Ουτε στον δικό μου χάρτη κάνει.....αν έκανε θα ήταν μια επιπλέον ένδειξη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν υπάρχει όψη μεταξύ των κυβερνητών έχουμε καλό γάμο.
Ταυρίνα μου επίσης και η δική μου συναστρία, φουλ στα κόκκινα... Σελήνη/Αφροδίτη στον Υδροχόο εγώ, Σελήνη/Αφροδίτη στον Ταύρο ο άντρας μου, Ερμή στον Κριό ο ένας, Ερμής στον Καρκίνο ο άλλος. Ο Κρόνος του στον Ήλιο μου, ο Κρόνος μου στην Αφροδίτη του...αλίμονο αν μέναμε σ΄όλα τα "κόκκινα" σημεία της συναστρίας, άσε δε, που αυτά καλούμαστε να παλέψουμε για να εξελιχθούν οι σχέσεις μας.
Όσο για τον Κρόνο γενικότερα, σίγουρα έχει να πει πολλά ίσως και περισσότερα απ' όσα η Αφροδίτη ή ο Δίας ανάλογα τη θέση που κατέχει σ' ένα ωροσκόπιο.
katiakiss
27-03-2012, 11:53 AM
Καλημέρα κυρίες μου. Τίνα και Ταυρίνα, είναι ολοφάνερο ότι η ζημιά που έχει κάνει η ευκολία της εμπορικής αστρολογίας θέλει πολλές εργατοώρες διαβάσματος για να ξεριζώσει εντυπωμένες ιδέες. Νομίζω πως όλοι μας έχουμε γράψει από τουλάχιστον 50 φορές ότι η συναστρία είναι μία σοβαρή μελέτη που θέλει τον χρόνο της και δεν βασίζεται σε κλισέ καλών όψεων.
Γνώμη μου είναι ότι την ένδειξη γάμου δεν πρέπει να την ψάχνει κανείς μόνο στον χάρτη του, αλλά και στον χάρτη του υποψήφιου συντρόφου. Δεν γίνεται να είναι ενεργοποιημένος ο δικός μας χάρτης και του υποψήφιου συντρόφου όχι. Το ίδιο και για την απόκτηση παιδιού. Αλλά και αυτό, είναι κάτι που έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές!
Είναι θέμα απλής και κοινής λογικής μερικά πράγματα. Ο κατάλληλος άνθρωπος για εμάς, είναι αυτός που μας συμπληρώνει και όχι αυτός που μας μοιάζει. Αρκεί να κοιτάξουμε στη φύση γύρω μας για να το δούμε να επαναλαμβάνεται να και λειτουργεί κάθε μέρα.
Χωρίς σκληρές και δύσκολες όψεις , αν προσπαθήσει να φανταστεί κανείς την ζωή ενός ζευγαριού μετά από 5 χρόνια συμβίωσης, η σχέση τους από μια ευχάριστη και χαριτωμένη λίμνη, θα έχει μετατραπεί σε έλος, όπως συμβαίνει με τα στάσιμα νερά. Και αυτό ακόμα, η επιλογή μιας χαριτωμένης λίμνης, είναι κάτι που φαίνεται στον προσωπικό μας χάρτη. Ένας άνθρωπος με Ουρανό στον 7ο , δύσκολα θα επέλεγε έναν σύντροφο που η ζωή μαζί του θα ήταν μια χαριτωμένη λίμνη. Θα προτιμούσε την αγωνία του ωκεανού και τα δικά του προβλήματα θα ήταν άλλα.
Γυρίζοντας στην μεταφορική αναφορά του έλους, αυτό που θέλω να πω δεν είναι ότι οι καλές όψεις δεν είναι σημασίας. Αλίμονο! Είναι η βάση μιας αρμονικής συνύπαρξης. Όμως την φωτιά δεν την κρατούν αναμμένη σε βάθος χρόνου οι καλές όψεις. Αυτό συμβαίνει επειδή ο άνθρωπος από φύση του είναι προορισμένος να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Η αυξημένα αρμονική αλληλεπίδραση με έναν άνθρωπο, δεν μας παρέχει τις προκλήσεις που χρειαζόμαστε για να εξελιχτούμε και σύντομα η ζωή γίνεται μια βαρετή ρουτίνα. Ένα απλό παράδειγμα είναι μερικά ζευγάρια που είναι πολύ αγαπημένα, αλλά όταν μένουν μόνα τους δεν έχουν τι να πουν, δεν περνάνε καθόλου καλά και αναζητούν την παρέα άλλων ανθρώπων για να τονωθεί το επικοινωνιακό τους ενδιαφέρον ή η διάθεσή τους.
Δύο πράγματα είναι σοβαρά λοιπόν. Το πρώτο είναι να βρούμε τι λείπει από τον χάρτη μας ή τι θα μπορούσε να εξισορροπεί τις δικές μας δυσαρμονίες; Ο άνθρωπος που αυτό που μας λείπει το έχει έντονο σαν στοιχείο ή που οι όψεις του εξισορροπούν τις δικές μας, είναι αυτός που μας συμπληρώνει και συνήθως νιώθουμε μια αυθόρμητη έλξη για το άτομο αυτό. Το δεύτερο, είναι να δούμε αν το άλλο άτομο έχει ενεργοποίηση στα θέματα δέσμευσης, την ίδια περίοδο με εμάς. Αν όλα αυτά συμβαίνουν, τότε είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά σε μία σχέση ζωής, αν όχι ιδανική, τότε κοντά σε αυτό που θεωρούμε ιδανικό.
angelako
27-03-2012, 12:10 PM
Γεια σας! Έχω δυο ερωτησούλες, τις οποίες ελπίζω να θέτω σε σωστό θέμα και είναι οι εξής: Παντρεύτηκα στις 31 Μαΐου 2003 και ο γάμος μου εδώ και 3 χρόνια έχει πολλά προβλήματα. Πώς μπορώ να βρω στοιχεία για τη συγκεκριμένη μέρα; (πλανητικές ώρες, διελεύσεις, ανάδρομοι κλπ) Και η δεύτερη: Μου είχαν πει ότι ο Ποσειδώνας που ήταν στον Υδροχόο δεν βοηθάει καθόλου για σταθερότητα στο γάμο μου, ισχύει κάτι τέτοιο; Αυτό μου το είπε φίλη και όχι αστρολόγος, αλλά με έβαλε σε σκέψεις.
Εσκεμμένα δεν δίνω στοιχεία δικά μου ή του συζύγου διότι δεν ζητώ ανάλυση, αλλά μια βοήθεια για το πώς θα μπορούσα εγώ να το ψάξω και να το αναλύσω μόνη μου (κι αν δεν τα καταφέρω, εδώ είμαστε!) Και μια τελευταία ερώτηση που μου ήρθε τώρα, διότι αν δεν το ρωτήσω θα τα κάνω θάλασσα.. Πώς γίνεται ανάλυση ενός γάμου;
Είμαι πολύ άσχετη ακόμα από αστρολογία, αλλά το παλεύω και το site σας βοηθάει πάρα πολύ!
Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ πολύ.
errikaki
27-03-2012, 02:00 PM
taurine και κ.Τίνα τα τόσα κόκκινα στη συναστρία πιο πολύ μου θυμίζουν αυτό που λέμε στη φυσική ''τα ετερώνυμα έλκονται'' :love::love::love:
τίποτα δεν είναι τυχαίο:)
errikaki
27-03-2012, 02:06 PM
Πώς μπορώ να βρω στοιχεία για τη συγκεκριμένη μέρα; (πλανητικές ώρες, διελεύσεις, ανάδρομοι κλπ)
Πάνω πάνω στο site γράφει ''Δωρεάν Ωροσκόπιο'' θα το ανοίξεις και θα πας στην επιλογή ''Δημιουργία νέου χάρτη''
εκεί θα συμπληρώσεις όλα τα πεδία που ζητάει και είναι έτοιμος ο χάρτης σου για χρήση κάθε φορά που θα μπαίνεις στο σάιτ. Μπορείς να καταχωρήσεις μέχρι και 50 χάρτες στην προσωπική σου βάση δεδομένων.
Σχετικά με τον Ποδεισώνα που ρώτησες, αν επηρέαζε τόσο πολύ τις σχέσεις δεν θα έπρεπε να παντρευτεί κανείς μέχρι τις 26/1/2026, αφού τότε εγκαταλείπει το ζώδιο των ιχθύων!:)
Υ.Σ. Αγγελικούλα, θα σου πρότεινα - με αγάπη- :love: εκτός από τους χάρτες να κοιτάξει ο καθένας μέσα του να δει ποια κομμάτια του εαυτού έχουν αλλάξει και τί οδηγεί τελικά σε αυτό που λέμε ''πρόβλημα''.
Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι επιτρέπουμε σε τρίτους - ηθελημένα ή άθελά μας - να αναμειγνύονται στα προσωπικά μας.
Πολλές εντάσεις ανάμεσα σε ζευγάρια θα είχαν αποφευχθεί αν εκλειναν σε τρίτους την πόρτα του σπιτιού τους (μεταφορικά και κυριολεκτικά αν χρειαστεί)
angelako
27-03-2012, 03:33 PM
Errikaki, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Έχω φτιάξει τους ατομικούς μας χάρτες (βέβαια, χωρίς ώρα για τον σύζυγο, μια που μόνο κατά προσέγγιση μου έχουν πει και ίσως να μην ισχύει κιόλας!) Αν κατάλαβα καλά, λοιπόν, θα φτιάξω και έναν χάρτη με την ημερομηνία και ώρα του γάμου. Έτσι απλό είναι;
Όσο για τους τρίτους, άσε είναι πονεμένη ιστορία... και πάρα πολύ μπερδεμένη. Την ενδοσκόπηση τη δοκιμάσαμε και τη δοκιμάζουμε, πάντως. Γι'αυτό είπα να το δω και λίγο αστρολογικά μπας και κατανοήσω κάποια πράγματα λίγο καλύτερα.