View Full Version : Όψεις χιαστί στον γενέθλιο χάρτη...
pepromeno
14-02-2009, 04:58 AM
Γεια σας
Καινούριος εδώ αλλά ήδη έχω ψάξει και έχω βρεί διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν τον χάρτη μου και όχι μόνο.
Έχω κάποιες απορίες και οποιοι μπορούν ας με βοηθήσουν.
Με απασχολεί η ερμηνεία του χιαστί στον γενέθλιο χάρτη μου.
Χιαστί κάνει ο κρόνος και ο άρης με το βέρτεξ μου, κλήρος τύχης με λίλιθ, ερμής και χείρων με βόρειο δεσμό, λίλιθ με ποσειδώνα.
Τα στοιχεία μου ειναι:
21 Μαίου 1978, 13.10 , Αθήνα
Ευχαριστώ
giannas
14-02-2009, 06:44 AM
http://www.myhoroscope.gr/107-%E2%E9%E2%EB%E9%EF%F0%E1%F1%EF%F5%F3%E9%DC%F3%E5%E 9%F2/7180-%E7-%EA%E1%F4%E1%ED%FC%E7%F3%E7-%F4%F9%ED-%FC%F8%E5%F9%ED-%EA%E1%E9-%EF%E9-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%E4%DF%F7%F9%F2-%FC%F8%E7.html
Διαβασε αυτο για την καλυτερη κατανοηση των οψεων....και εστιασου για αρχη σε οψεις αναμεσα σε πλανητες για να μην "χαθεις".
pepromeno
14-02-2009, 12:05 PM
Ήμουν σαφής πως θέλω ερμηνεία των συγκεκριμένων που έγραψα. Γνωρίζω καλά τις όψεις (τις βασικές).
Λέτε να μην ήξερα τα τετράγωνα και τα τρίγωνα και να άρχιζα από το χιαστί; :bigsmile:
Ευχαριστώ πάντως που ασχοληθήκατε.
Δείμων
14-02-2009, 05:15 PM
Εάν ήσουν και λίιιιιιιγο πιο ευγενικός αγαπητέ μου Ταύρε θα ήταν καλύτερα για τις απαντήσεις σου :) Φυσικά και δεν γνωρίζουμε τι γνωρίζεις, ούτε σε γνωρίζουμε άλλωστε και ούτε μας γνωρίζεις, δεν σε μαλώνουμε γι αυτό σε παρακαλώ πολύ μη μας μαλώνεις. Και για να σε προφτάσω αυτό ακριβώς το ύφος έχει το μήνυμά σου, είτε το κατάλαβες είτε όχι.
Καλή συνέχεια.
giannas
14-02-2009, 07:19 PM
Γεια σας
Καινούριος εδώ αλλά ήδη έχω ψάξει και έχω βρεί διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν τον χάρτη μου και όχι μόνο.
Με απασχολεί η ερμηνεία του χιαστί στον γενέθλιο χάρτη μου.Χιαστί κάνει ο κρόνος και ο άρης με το βέρτεξ μου, κλήρος τύχης με λίλιθ, ερμής και χείρων με βόρειο δεσμό, λίλιθ με ποσειδώνα.
Τα στοιχεία μου ειναι:
Ευχαριστώ
Αρχικά θα σου πω ότι το αν απαντήσει ή όχι κάποιος στα ερωτήματα που θέτεις βασίζετε στη καλή διάθεση που έχει ή όχι. Από όσους ασχοληθούν, δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα πάρεις την απάντηση που θέλεις ή ότι θα την κατανοήσεις κιόλας ή ότι θα είναι και σωστή.(το site ενημερώνει για όλα αυτά)
http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%E1%F1%DF%EF%F5%F2/5175-%F0%FE%F2-%E3%F1%DC%F6%EF%F5%EC%E5-%F1%F9%F4%DC%EC%E5-%DE-%E1%F0%E1%ED%F4%DC%EC%E5-%F3%E1%F2-%E5%ED%E4%E9%E1%F6%DD%F1%E5%E9.html
http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/2013-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DE-%E5%E3%EA%F5%F1%FC%F4%E7%F4%E1-%F4%E7%F2-%E5%ED%FC%F4%E7%F4%E1%F2.html
Στο link που σου παρέθεσα περιγράφετε η όψη που σε ενδιαφέρει (δεν ξέρω αν κατάφερες πάνω στην ανυπομονησία σου να φτάσεις στην μέση του άρθρου.)
Επίσης θα σου πω ότι υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα για την λιλιθ, τους δεσμούς της σελήνης, τον κλήρο της τύχης κτλ(δεν ξέρω αν ασχολήθηκες ή αν δεν τα καταλαβες).Πρέπει ακόμα ο τρόπος που ρωτάς να είναι τέτοιος ώστε να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι τι ρωτάς ακριβώς(ο χώρος είναι τέτοιος που πολλές φορές γίνονται παρανοήσεις και επίσης δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κοιτάξει τον χάρτη σου επείδη τον παραθέτεις)
Τέλος θα σου αναφέρω ότι σκοπός του site είναι η ανταλλαγή απόψεων και όχι ο εφοδιασμός “ μασημένης τροφής” ,και ακόμα αν γίνει αυτό ,ο ερωτών έχει δείξει τουλάχιστον καλή διαγωγή και διάθεση να μάθει περισσότερα.
Σου ευχομαι καλές αναζητήσεις.....και συγγνώμη για το OFFTOPIC!!!!!!
pepromeno
14-02-2009, 09:29 PM
Εάν ήσουν και λίιιιιιιγο πιο ευγενικός αγαπητέ μου Ταύρε θα ήταν καλύτερα για τις απαντήσεις σου :) Φυσικά και δεν γνωρίζουμε τι γνωρίζεις, ούτε σε γνωρίζουμε άλλωστε και ούτε μας γνωρίζεις, δεν σε μαλώνουμε γι αυτό σε παρακαλώ πολύ μη μας μαλώνεις. Και για να σε προφτάσω αυτό ακριβώς το ύφος έχει το μήνυμά σου, είτε το κατάλαβες είτε όχι.
Καλή συνέχεια.
Ως Δίδυμος (και όχι Ταύρος) με ωροσκόπο Παρθένο και ερμή στον Ταύρο νομιζω πως με χαρακτηρίζει ο σαρκαστικός λόγος και ο άμεσος. :cheesy:
'Αλλωστε αν σας "μάλωσα" με την απάντηση μου το ίδιο ακριβώς κάνετε και σεις σε μένα :bigsmile:
Θα ήταν χρήσιμο πάντως από το να διαβάσω απαντήσεις που αφορούν ίσως εναν όντως "επιθετικό" μου γραπτό λόγο (λυπάμαι αλλά ο γραπτός λόγος εύκολα παρανοείται και επίσης αν κάποιος προσέξει πως γράφω θα διαπιστώσει πως έχω ευγένεια που είναι αυτή που αρμόζει. Το υπόλοιπο ήταν μια ειλικρινής χιουμοριστική και καθαρή αντίδραση.
Καλό είναι εφόσον μέσα από την αστρολογία μελετάμε την διαφορετικότητα, και αυτό είναι το γοητευτικό, να ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα σύμφωνα με αυτήν και όχι όπως θα θέλαμε. Ένα από τα μαθήματα ζωής που έχω πάρει είναι να δεχομαι την διαφορετικότητα των άλλων.
Λυπάμαι που πήρε αυτη την τροπή το θέμα. Νομίζω πως πέρα από το "ύφος" του γραπτού μου που παρανοήθηκε για τους λόγους που εξήγησα, δεν δέχομαι καμία άλλη υπόδειξη συμπεριφοράς.
΄Οσο αφορά τα άρθρα τα έχω διαβάσει και δεν βρήκα πως ερμηνεύονται τα συγκεκριμένα που ρώτησα. Γι αυτό και τα ρώτησα.
Επίσης για να φτάσω στο επίπεδο ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών προυποθέτει μελέτη - κάτι δηλαδή που κάνω και ζήτησα την βοηθεια σας...
pepromeno
14-02-2009, 09:32 PM
Αρχικά θα σου πω ότι το αν απαντήσει ή όχι κάποιος στα ερωτήματα που θέτεις βασίζετε στη καλή διάθεση που έχει ή όχι. Από όσους ασχοληθούν, δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα πάρεις την απάντηση που θέλεις ή ότι θα την κατανοήσεις κιόλας ή ότι θα είναι και σωστή.(το site ενημερώνει για όλα αυτά)
http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%E1%F1%DF%EF%F5%F2/5175-%F0%FE%F2-%E3%F1%DC%F6%EF%F5%EC%E5-%F1%F9%F4%DC%EC%E5-%DE-%E1%F0%E1%ED%F4%DC%EC%E5-%F3%E1%F2-%E5%ED%E4%E9%E1%F6%DD%F1%E5%E9.html
http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/2013-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DE-%E5%E3%EA%F5%F1%FC%F4%E7%F4%E1-%F4%E7%F2-%E5%ED%FC%F4%E7%F4%E1%F2.html
Στο link που σου παρέθεσα περιγράφετε η όψη που σε ενδιαφέρει (δεν ξέρω αν κατάφερες πάνω στην ανυπομονησία σου να φτάσεις στην μέση του άρθρου.)
Επίσης θα σου πω ότι υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα για την λιλιθ, τους δεσμούς της σελήνης, τον κλήρο της τύχης κτλ(δεν ξέρω αν ασχολήθηκες ή αν δεν τα καταλαβες).Πρέπει ακόμα ο τρόπος που ρωτάς να είναι τέτοιος ώστε να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι τι ρωτάς ακριβώς(ο χώρος είναι τέτοιος που πολλές φορές γίνονται παρανοήσεις και επίσης δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να κοιτάξει τον χάρτη σου επείδη τον παραθέτεις)
Τέλος θα σου αναφέρω ότι σκοπός του site είναι η ανταλλαγή απόψεων και όχι ο εφοδιασμός “ μασημένης τροφής” ,και ακόμα αν γίνει αυτό ,ο ερωτών έχει δείξει τουλάχιστον καλή διαγωγή και διάθεση να μάθει περισσότερα.
Σου ευχομαι καλές αναζητήσεις.....και συγγνώμη για το OFFTOPIC!!!!!!
Την ερμηνεία την γενική την γνωρίζω, πιο συγκεκριμένα με αυτά που έγραψα ήθελα μια βοήθεια
Σε ευχαριστώ και πάλι που ασχολήθηκες.
afroditi03
14-02-2009, 11:37 PM
Γειά σας κι από εμένα και συγχαρητήρια! από τις απαντήσεις που δίνεται σε άλλους βγάζω νόημα και για τις δικές μου όψεις. Θα παρακαλούσα αν ξέρει κανείς να μου πει σε συναστρία, Αφροδίτη εξάγωνο με ΄Αρη και Σελήνη και Πλούτωνα, Αφροδίτη σύνοδο με Πλούτωνα και ΄Αρη σύνοδος Πλούτωνα...είναι καλό...?
Δείμων
15-02-2009, 12:07 AM
Χαίρομαι που καταλαβαίνεις τις παρανοήσεις που εμπεριέχει ο γραπτός λόγος, άλλη μία ευκαιρία λοιπόν να τις διαπιστώσεις και να τις επιβεβαιώσεις - ειδικά σε έναν χώρο που είσαι νεοεισερχόμενος. Πρότασή μου λοιπόν, όποτε γράφεις κάτι να το διαβάζεις και να το εξετάζεις δύο φορές, μία κανονική και μία με το μάτι κάποιου που πιθανόν να παρεξηγηθεί.
Στην ερώτησή σου τώρα, επειδή κλήροι - βερτεξ - δεσμοί - λίλιθ είναι μαθηματικά σημεία και όχι φυσικά σώματα, πρώτον οι όψεις που μας ενδιαφέρουν όταν κάνουν είναι το πολύ των τριών πρώτων τάξεων, σύνοδος αντίθεση τετράγωνο - πολλοί αστρολόγοι λαμβάνουν υπ' όψη τους μόνο τη σύνοδο - και δεύτερον οι ανοχές των όψεων είναι ελάχιστες, συνήθως μία και σπανιότερα μέχρι δύο μοίρες.
Σύμφωνα με τα παραπάνω το χιαστί που είναι από μόνο του μία διφορούμενη και βραδυφλεγής όψη, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και εάν ερμηνευτεί να αναγνωριστεί στον χαρακτήρα και να συνειδητοποιηθεί ξεκάθαρα, ειδικά εάν δεν έχουμε «ξεσκονίσει» ολόκληρο τον υπόλοιπο χάρτη όπως επισήμανε στην αρχή και η giannas. Για να πάρεις μία ιδέα όμως μπορείς να συνδυάσεις τις έννοιες των σημείων/σωμάτων που σε ενδιαφέρουν με την ποιότητα ένωσης που δίνει το χιαστί (στην πραγματικότητα αυτό κάνουμε πάντα στην αστρολογία).
Μητσάκος
15-02-2009, 07:16 AM
Γειά σας κι από εμένα και συγχαρητήρια! από τις απαντήσεις που δίνεται σε άλλους βγάζω νόημα και για τις δικές μου όψεις. Θα παρακαλούσα αν ξέρει κανείς να μου πει σε συναστρία, Αφροδίτη εξάγωνο με ΄Αρη και Σελήνη και Πλούτωνα, Αφροδίτη σύνοδο με Πλούτωνα και ΄Αρη σύνοδος Πλούτωνα...είναι καλό...?
Σίγουρα είναι καλό να υποβάλλεις ερωτήματα και απορίες σε ενότητες και θέματα που έχουν σχέση με αυτό που ρωτάς. Η κουβέντα εδώ αφορά όψεις χιαστί σε γενέθλιο χάρτη και όχι συναστρίες :love:
giannas
15-02-2009, 09:00 AM
Γεια σας
Με απασχολεί η ερμηνεία του χιαστί στον γενέθλιο χάρτη μου.
Χιαστί κάνει ο κρόνος και ο άρης με το βέρτεξ μου, κλήρος τύχης με λίλιθ, ερμής και χείρων με βόρειο δεσμό, λίλιθ με ποσειδώνα.
Τα στοιχεία μου ειναι:
Ευχαριστώ
Kαι για να τελιώσει η αντιπαράθεση καπου εδώ :cheesy:.....έχουμε και λέμε...:wacko:
Αρχικά λοιπόν για τις όψεις που σε ενδιαφέρουν θα σου πω ότι η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου δεν κάνουν όψη χιαστί μιας και ο ¶ρης είναι στις 17 λέοντα και το vx στις 15 υδροχοου, είναι όψη αντίθεσης.(τουλαχιστον στο δικο μου προγραμμα)
Ο Ερμής στον ταύρο ,στον 9 και σύνοδο με τον Χείρωνας σε κάνουν αρκετά ανασφαλή σε ότι έχει να κάνει με θέματα οικονομικά ,σεξουαλικά αλλά και επικοινωνίας. Πολλές φορές σου δημιουργούνται εμμονές για την απόκτηση υλικών αναγκών αλλά και την κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών σου. Επίσης μπορεί να σου δίνει και μια ανικανότητα στο να εκφράσεις αυτό που πραγματικά θέλεις μιας και ο Χείρωνας δείχνει ότι ο τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους είναι ανεπαρκής , γεγονός που πρόερθε από βιώματα μέσα από την οικογένεια σου.(μπορεί για πχ σαν μικρός να σου απαγόρευαν τον λόγο με απόλυτο τρόπο όταν ήθελες να εκφράσεις κάτι).¶λλες φορές μπορεί να γίνεσαι επιθετικός και να αμύνεσαι ή να επιτίθεσαι με μεγάλη επιδεξιότητα όταν θίγονται τα συμφέροντα σου .Έτσι λοιπόν όλο αυτό έρχεται σε μια υπόγεια και μη κατανοητή από εσένα αντιπαράθεση με τον ΒΔ σου που ζητά μια αποκόλληση από τον εγωκεντρισμό σου και μεγάλη αυτοθυσία για τις ανάγκες των άλλων(μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στα άρθρα που υπάρχουν για τους δεσμούς σε ζώδια και οίκους)
Τώρα η λιλιθ σε χιαστί με ποσειδώνα δείχνει ένα άτομο που η έκφραση της σεξουαλικότητας έχει αρχικά άμεση σχέση με την σιγουριά που νιώθεις απέναντι στους άλλους. Τα βιώματα μέσα από την οικογένεια είναι αυτά που θα καθορίσουν την έκφραση του πάθους αλλά και του ερωτισμού. Ο ποσειδώνας στον 4 οικο δείχνει μια θολή και ομιχλώδης κατάσταση μέσα στο σπίτι ,μια εξιδανικευμένη εικόνα που είχες ,και που με την όψη χιαστί σου δημιουργεί ενοχές αλλά και αισθηματικές διακύμανσης ως προς τον τρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητας σου.(πάλι υπόγεια μιας και είναι χιάστι)
Όσο για την όψη χιαστί κλήρο της τύχης με λιλιθ δεν έχω ιδέα…..
pepromeno
16-02-2009, 11:47 AM
Kαι για να τελιώσει η αντιπαράθεση καπου εδώ :cheesy:.....έχουμε και λέμε...:wacko:
Αρχικά λοιπόν για τις όψεις που σε ενδιαφέρουν θα σου πω ότι η σύνοδος ¶ρη-Κρόνου δεν κάνουν όψη χιαστί μιας και ο ¶ρης είναι στις 17 λέοντα και το vx στις 15 υδροχοου, είναι όψη αντίθεσης.(τουλαχιστον στο δικο μου προγραμμα)
Ο Ερμής στον ταύρο ,στον 9 και σύνοδο με τον Χείρωνας σε κάνουν αρκετά ανασφαλή σε ότι έχει να κάνει με θέματα οικονομικά ,σεξουαλικά αλλά και επικοινωνίας. Πολλές φορές σου δημιουργούνται εμμονές για την απόκτηση υλικών αναγκών αλλά και την κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών σου. Επίσης μπορεί να σου δίνει και μια ανικανότητα στο να εκφράσεις αυτό που πραγματικά θέλεις μιας και ο Χείρωνας δείχνει ότι ο τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους είναι ανεπαρκής , γεγονός που πρόερθε από βιώματα μέσα από την οικογένεια σου.(μπορεί για πχ σαν μικρός να σου απαγόρευαν τον λόγο με απόλυτο τρόπο όταν ήθελες να εκφράσεις κάτι).¶λλες φορές μπορεί να γίνεσαι επιθετικός και να αμύνεσαι ή να επιτίθεσαι με μεγάλη επιδεξιότητα όταν θίγονται τα συμφέροντα σου .Έτσι λοιπόν όλο αυτό έρχεται σε μια υπόγεια και μη κατανοητή από εσένα αντιπαράθεση με τον ΒΔ σου που ζητά μια αποκόλληση από τον εγωκεντρισμό σου και μεγάλη αυτοθυσία για τις ανάγκες των άλλων(μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στα άρθρα που υπάρχουν για τους δεσμούς σε ζώδια και οίκους)
Τώρα η λιλιθ σε χιαστί με ποσειδώνα δείχνει ένα άτομο που η έκφραση της σεξουαλικότητας έχει αρχικά άμεση σχέση με την σιγουριά που νιώθεις απέναντι στους άλλους. Τα βιώματα μέσα από την οικογένεια είναι αυτά που θα καθορίσουν την έκφραση του πάθους αλλά και του ερωτισμού. Ο ποσειδώνας στον 4 οικο δείχνει μια θολή και ομιχλώδης κατάσταση μέσα στο σπίτι ,μια εξιδανικευμένη εικόνα που είχες ,και που με την όψη χιαστί σου δημιουργεί ενοχές αλλά και αισθηματικές διακύμανσης ως προς τον τρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητας σου.(πάλι υπόγεια μιας και είναι χιάστι)
Όσο για την όψη χιαστί κλήρο της τύχης με λιλιθ δεν έχω ιδέα…..
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Βρίσκω αρκετά εύστοχη σε πολλά σημεία την ερμηνεία ερμή-χείρωνα χιαστί με ΒΔ αν και ο τρόπος επικοινωνίας μου έχει πρόβλημα ίσως μόνο στον ερωτικό τομέα με το αντίθετο φύλο γιατί γενικώς είμαι πολυ επικοινωνιακό άτομο.
Η λίλιθ με Ποσειδώνα όπως και ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο δεν προσεγγίζουν την κατάσταση μου γιατί γενικότερα στο θέμα οικογένεια στάθηκα τυχερός. Η μόνη "ομίχλη" είναι στο ότι δεν έχω γνωρίσει τους φυσικούς μου γονείς. Κατα τα αλλα η οικογενεια μου μόνο καλά μου έχει προσφέρει (θετοί γονείς) εξού και η τύχη. Όσο για την σεξουαλικότητα δεν αντιμετώπισα ποτέ ενοχές, ίσα ίσα νομίζω πως είμαι πολύ open και cool με αυτό το θέμα και είναι σιγουρο πως η οικογένεια μου δεν μου δημιούργησε "ενοχές" με τίποτε. Στις "διακυμάνσεις" ίσως να στέκει καλύτερα η ερμηνεία που διάβασα.
Το βέρτεξ μου ειναι στον Αιγόκερω και όχι στον Υδροχόο οποτε ισχύει το χιαστί με ¶ρη/Κρόνο.
Να σαι κάλα και πάλι για τις ερμηνείες.