PDA

View Full Version : Equal Ascendant

Χρήστος Παΐζης
13-05-2005, 01:34 PM
Α. Η φύση του Equal Ascendant
O Eq είναι μια από τις σημαντικότερες αστρολογικές παραμέτρους που όμως ελάχιστα υπολογίζεται από τους αστρολόγους. Λέγεται έτσι γιατί είναι ο ωροσκόπος σε σχέση με τον ουράνιο Ισημερινό και είναι εξαιρετικά σπάνιο να ταυτίζεται με τον κανονικό ωροσκόπο. Βρίσκεται πάντα στον 12ο ή 1ο Οίκο. Θεωρείται, από τους αστρολόγους που το έχουν μελετήσει, ισοδύναμης κακοδύναμης υφής ή και με περισσότερο με 2 άλλα σημεία, το Νότιο Δεσμό και τη Μαύρη Σελήνη. Όταν θέλουμε να δώσουμε μια παραστατική εικόνα του τον παρομοιάζουμε σαν μια μαύρη τρύπα, όπου αν βρεθεί προχωρημένος πλανήτης απορροφάται. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αν έχουμε σύνοδο πλανήτη στο γενέθλιο με Eq (όχι τόσο σημείου) καταστρέφονται οριστικά όλα τα θέματα του πλανήτη και οι Οίκοι που αυτός κυβερνάει. Όταν προχωρημένος πλανήτης διέρχεται από το σημείο αυτό με οποιοδήποτε σύστημα, κυρίως Secondary αλλά και Solar Arc είναι από τις πιο επικίνδυνες χρονιές, το άτομο αισθάνεται σαν να «φεύγει η γη κάτω από τα πόδια του», σαν να μην μπορεί να ελέγξει τίποτα, νιώθει σαν τον Ιωσήφ Κ., τον ήρωα του Καύκα στη δίκη, όπου ξαφνικά εμπλέκεται σε έναν κυκεώνα χωρίς να καταλάβει το πώς αλλά και νιώθοντας πως δεν μπορεί να βγει.

Β. Το ζώδιο του Equal Ascendant
Επειδή ο Eq μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε 2 Οίκους, 12ο ή 1ο, δεν έχει τόση σημασία ο Οίκος, ενισχύεται ο ρόλος του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται, τονίζονται οι προβληματικές πτυχές του ζωδίου και όλα τα θέματα του ζωδίου παίζουν καταστρεπτικό ρόλο στη ζωή του ατόμου.

Αν είναι στον Κριό, το άτομο θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο να ξεκινά καινούργια πράγματα, θα έχει πιθανόν προβλήματα με το κεφάλι, άσχημα βρεφικά χρόνια, δυσκολία στο να διαχειριστεί αρχηγικές θέσεις, θα έχει πιθανόν ασθενική φύση και ίσως να γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα το οποίο θα σφραγίζει την προσωπικότητα. Σίγουρα δεν θα είναι καλός αθλητής και πιθανόν να είναι υποχωρητικός σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, Επίσης μπορεί να πάθει μεγάλη καταστροφή όταν επιδεικνύει κριαρίσιες ιδιότητες.

Στον Ταύρο μπορεί να δίνει στο άτομο μια διαρκή, κυρίως οικονομική, ανασφάλεια, να τρέμει μήπως χάσει ότι έχει αποκτήσει, να ανησυχεί συνεχώς και μερικές φορές αυτή η ανησυχία να παίρνει έμπρακτο χαρακτήρα, πάντα θα έχει προβλήματα στα οικονομικά, μπορεί να χάσει ό,τι έχει κερδίσει και γενικότερα μπορεί να πέσει θύμα όσων του πουλούν ασφάλεια οποιασδήποτε υφής. Επειδή ο Ταύρος συνδέεται με υλικά αγαθά ή δεν θα μπορεί να τα αποκτήσει, ή θα τα χάνει, ή το ιδανικό, θα αδιαφορεί γι' αυτά. Γενικά αυτό το σημείο στον Ταύρο κλονίζει όλο το έχειν του ατόμου και μπορεί να του δώσει ένα σύστημα αξιών καταπιεστικό που παθητικά να το αποδέχεται.

Στους Διδύμους βγάζει προβλήματα στα άκρα, στους πνεύμονες, επικοινωνιακές και μαθησιακές δυσκολίες, βραδεία αντίληψη, πρόβλημα σε κάποια αίσθηση, δυσκολίες με αδέλφια, ξαδέλφια και περίγυρο. Το χειρότερο που μπορεί να δώσει ο Eq στους Διδύμους είναι αυτιστικές τάσεις. Τα χρόνια στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο μπορεί να είναι πολύ δύσκολα και κινδυνεύει σοβαρά σε μετακινήσεις, μπορεί ποτέ να μην κάνει μετακίνηση και να μην ασχοληθεί με εμπορικές δραστηριότητες ή αν ασχοληθεί να καταστραφεί.

Ο Eq στον Καρκίνο δίνει μεγάλες δυσκολίες στα θέματα που συνδέονται με σπίτι και οικογένεια. Ο θάνατος, το ξεκλήρισμα όλης της οικογένειες σε σχετικά μικρή ηλικία - μέχρι την επιστροφή του Κρόνου - είναι δεδομένο, η κληρονομικότητα βαριά, πολλές φορές πιθανά προβλήματα είτε με τον τόπο διαμονής είτε με ολόκληρη την πατρίδα (πολιτικοί εξόριστοι). Η κληρονομικότητα σφραγίζει έτσι το άτομο, ώστε ακόμα και η υποψία ελευθερίας επιλογής ακυρώνεται, το άτομο είναι έρμαιο του πεπρωμένου. Επίσης πάντοτε θα αποτελεί πρόβλημα για το άτομο η κατοικία με οποιαδήποτε μορφή - ακόμα και μία απλή μετακόμιση μπορεί να είναι αιτία ψυχικής αποδόμησης. Τέλος, η εικόνα της μητέρας βάζει έντονα τη σφραγίδα δια βίου και επίσης υπάρχει μία τρομοκρατική επίδραση της προ γενέθλιας σεληνιακής έκλειψης. Το που θα έχει τη Σελήνη το άτομο θα είναι καθοριστικό για την αποκωδικοποίηση του ωροσκοπίου. Αν π.χ. η Σελήνη είναι στον Σκορπιό είναι συναφή μητέρας - σπιτιού - προηγούμενων ενσαρκώσεων και μαγείας. Εν κατακλείδι ο Eq στον Καρκίνο βγάζει μεγάλες δυσκολίες στη δημιουργία οικογένειας και συνήθως δεν κάνει ποτέ οικογένεια. Επειδή ο Καρκίνος δίνει ταραγμένο ψυχισμό, θυελλώδη συναισθήματα που μπορούν όμως είτε να πνίξουν το ίδιο το άτομο είτε τα πρόσωπα στα οποία τα συναισθήματα αναφέρονται. Θεωρείται πολύ βαρύς Eq με ιδιαίτερη σημασία στην καρμική αστρολογία κάτι που δεν μπορούμε να αναφέρουμε εδώ.

Με Eq στον Λέοντα το άτομο θα έχει προβλήματα στο να δημιουργεί και η κάθε δημιουργία θα πληρώνεται ακριβά. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει με μία άρνηση για δημιουργία, με μια παραίτηση από τη ζωή ή ακόμα και με αδυναμία τεκνοποιίας. Προβλήματα με παιδιά, διασκέδαση, πατρικό πρότυπο και γενικότερα όλα τα θέματα του Λέοντα. Επειδή ο Λέων συνδέεται με καρδιά, πολύ επικίνδυνες οι καρδιοαγγειακές παθήσεις. Μπορεί το άτομο να μην έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει, όταν διασκεδάζει εύκολα να βαριέται, να έχει ερωτικές επιθυμίες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και βέβαια παιδιά που θα το πληρώσουν. Πατέρα αυταρχικό ή και ανύπαρκτο και εν κατακλείδι άτομο που εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε αυτοκτονία και γενικά σε αίσθηση ματαιότητας. Πολύ επικίνδυνες οι Total εκλείψεις και οι διελεύσεις του Ποσειδώνα. Αν ο Ήλιος είναι στο Σκορπιό, το πεδίο θανάτου επεκτείνεται στη ζωή του ατόμου. Για να κλείσουμε με αυτό το Eq θέλουμε απλά να αναφέρουμε πως το άτομο έχει τέτοια μοίρα ώστε να μην μπορεί ποτέ να νιώθει πως κατευθύνει τη μοίρα του, είναι έρμαιο του πεπρωμένου και δεν μπορεί ποτέ να συμφιλιωθεί μ' αυτό.

Μη σας ξενίζει το ότι επιμείναμε ιδιαίτερα στον Καρκίνο και στο Λέοντα, επιμείναμε γιατί είναι τα ζώδια των φώτων και γι' αυτό το λόγο έχουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Eq στην Παρθένο μπορεί να δώσει αρρωστημένη προσήλωση στην καθαριότητα που να φτάνει μέχρι του σημείου του ψυχαναγκασμού, της καταπίεσης ενστίκτων και επιθυμιών, μπορεί να βγάλει υστερίες σχετικά με τη διατροφή την υγιεινή και τη τάξη μεγάλες σεξουαλικές διαστροφές, αλλά είναι αδύνατο να τις υλοποιήσει. Αυτός ο Eq μπορεί να δώσει το άτομο που εύκολα να διασυρθεί από κακόβουλη κριτική ή θα δημιουργήσει το ίδιο εχθρούς κάνοντας τέτοια κριτική. ¶τομο χωρίς καμία δοτικότητα, με τεράστια ιδιοτέλεια και παρέχει υπηρεσίες μόνο και μόνο για να κερδίσει εύνοια. Μεγάλα προβλήματα με τα έντερα και γενικότερα με τους μηχανισμούς απέκκρισης και με ροπή προς την παρά φύσιν συνουσία.

Στο επόμενο κείμενο (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=794) γράφουμε για τα έξι επόμενα ζώδια.

indoleblue
16-05-2005, 12:25 PM
Μπορείτε να μας πείτε πως υπολογίζεται κιόλας ο Eq? Επίσης ποιοί είναι οι προχωρημένοι πλανήτες? Και τι εννοείτε με το 'ο καρκίνος και ο λέων είναι τα ζώδια των φώτων'?
Ίσως η σχετικότητά μου με το αντικείμενο να είναι μικρή, αλλά προσπαθώ να καταλάβω και να μάθω.
Ευχαριστώ.

fillenia
16-05-2005, 08:16 PM
Την ίδια απορία υπολογισμού είχα και εγώ, αλλά το άρθρο έχει και δεύτερο μέρος. Μπορώ όμως να σου απαντήσω στα υπόλοιπα.
Φώτα, στην αστρολογία λένε τον Ηλιο και την Σελήνη. Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη και του Λέοντα ο Ηλιος, και είναι σε θέση κυριαρχίας, στα δύο αυτά ζώδια. Στα forum του Horoscope, θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Αν δεν κάνω λάθος, προχωρημένοι ονομάζονται οι προοδευτικοί πλανήτες.

Φυλλένια

sagimoon
20-05-2005, 10:46 AM
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άγνωστο για μένα τουλάχιστον τούτο θέμα. Οι περισσότεροι <<δικοί μου>> έχουν οροσκόπο στα τελευταία ζώδια, οπότε εκτός από τον τρόπο υπολογισμού, περιμένουμε με αγωνία και την συνέχεια του άρθρου. Ομολογώ πως σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου όταν διαβάζοντας για τον Eq Asc στην Παρθένο, και γνωρίζοντας κάποιον σκορπιό με οροσκόπο στην παρθένο, νόμιζα πως έβλεπα ακριβή περιγραφή του γνωστού μου ....σίγουρα έχει και Eq Asc στην παρθένο...

paranatelon
22-05-2005, 05:53 PM
Αγαπητέ φίλε, νομίζω ότι αναφέρεσαι στον Equatorial Ascendant (δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία ο όρος Equal Ascendant. Οι ερμηνείες που δίνονται γι' αυτό το σημείο είναι πολλές. Πάντως, καλό θα ήταν εμείς οι έλληνες να αναφερόμαστε στους αστρολογικούς όρους στην ελληνική τους ονομασία (Equatorial Ascendant = Ισημερινός Ωροσκόπος).

Paranatelon

Χρήστος Παΐζης
23-05-2005, 03:35 PM
Ο Equal Ascendant υπολογίζεται με το σύστημα οικοθεσίας Meridian (Μεσημβρινού).
Το σύστημα οικοθεσίας Μεσημβρινού συνδέεται με την έννοια της διαίρεσης των ενδιάμεσων οίκων στον Ισημερινό αντί στην Εκλειπτική. Με άλλα λόγια προσθέτουμε δυο ώρες της ορθής αναφοράς στον Αστρικό χρόνο του Τοπικού Μεσημβρινού. Κάθε ακμή οίκου υπολογίζει αρχικά τον τοπικό Αστρικό χρόνο και βρίσκουμε το Mc. Είναι η ακμή του 10ου οίκου.
Σε αυτόν τον αστρικό χρόνο προσθέτουμε δυο ώρες και βρίσκουμε ξανά το αντίστοιχο Mc. Μέσα σε ένα πίνακα οίκων αυτό το Mc είναι η ακμή του 11ου οίκου.
Συνεχίζοντας έτσι φτάνουμε στην ακμή του 1ου οίκου που είναι ο Equal Ascendant, συντομογραφία του Equatorial Ascendant ή αλλιώς το περίφημο East Point (Ισημεριανός Ωροσκόπος) αν θα θέλαμε να το πούμε στα Ελληνικά.

Τέλος, είναι σαφές ότι και η βιβλιογραφία και τα προγράμματα αστρολογίας τον καταγράφουν ως Equal Ascendant. Πάντως, η ουσία δεν είναι να στεκόμαστε στην αγγλική η Ελληνική ορολογία (παράδειγμα Vertex=Κορυφή) πόσο μάλλον στις συντομογραφίες αλλά σε αυτή καθαυτή τη γνώση της Αστρολογίας.
Αν για παράδειγμα πει κάποιος σε Γερμανό αστρολόγο το Μεσουράνημα (kulminierendespunkt) δεν θα καταλάβει απολύτως τίποτα διότι έχει μάθει να το λέει Mc. Εν πάσει περιπτώσει υπάρχει η διεθνής ορολογία που χρησιμοποιείται από τους Αστρολόγους ανά τον κόσμο.

laziali
02-10-2006, 10:29 PM
Πολυ ενδιαφερον το αρθρο σας κυριε Παϊζη.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αν έχουμε σύνοδο πλανήτη στο γενέθλιο με Eq (όχι τόσο σημείου) καταστρέφονται οριστικά όλα τα θέματα του πλανήτη και οι Οίκοι που αυτός κυβερνάει.

Δηλαδη αν το καταλαβα καλα, σε μια συνοδο του γενεθλιου Ηλιου με τον Eq στον πρωτο οικο, "καταστρεφονται" θεματα που κυβερνα ο Ηλιος και θεματα του 5ου οικου τον οποιο κυβερνα ο Ηλιος.

Marlene
17-10-2006, 12:37 PM
O Eq μου ειναι ιδιος με τον ωροσκοπο μου,οπως και του ατομου που με ενδιαφερει:unsure: (και οχι δεν με αφορα η παρα φυσιν συνουσια:weird: )

Αργοναύτης
13-11-2006, 05:50 PM
Τέλος, είναι σαφές ότι και η βιβλιογραφία και τα προγράμματα αστρολογίας τον καταγράφουν ως Equal Ascendant. Πάντως, η ουσία δεν είναι να στεκόμαστε στην αγγλική η Ελληνική ορολογία (παράδειγμα Vertex=Κορυφή) πόσο μάλλον στις συντομογραφίες αλλά σε αυτή καθαυτή τη γνώση της Αστρολογίας.
Αν για παράδειγμα πει κάποιος σε Γερμανό αστρολόγο το Μεσουράνημα (kulminierendespunkt) δεν θα καταλάβει απολύτως τίποτα διότι έχει μάθει να το λέει Mc. Εν πάσει περιπτώσει υπάρχει η διεθνής ορολογία που χρησιμοποιείται από τους Αστρολόγους ανά τον κόσμο.

Kι εγώ έτσι το έχω βρει ξανά και ξανά. EQUAL, και έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το σημείο για έρευνα.

brainstorm
20-12-2006, 11:45 AM
Καλησπερα !Εγω που δεν ξερω απο αστρολογια και να υπολογιζω το Eq πως μπορω να ξερω αν εχω τετοιο πραμα κ γω!Ευχαριστω

*Astropeleki*
20-12-2006, 12:44 PM
Καλησπερα !Εγω που δεν ξερω απο αστρολογια και να υπολογιζω το Eq πως μπορω να ξερω αν εχω τετοιο πραμα κ γω!Ευχαριστω

Μπορείς να ρωτήσεις εδώ (http://www.myhoroscope.gr/%E8%DD%F3%E5%E9%F2-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%FE%ED-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5-64/%EF%E9-%E8%DD%F3%E5%E9%F2-%F4%F9%ED-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%FE%ED-%F3%E1%F2-1499/index108.html#post25437) για να μάθεις τον Equal Ascendant σου :bigsmile:

melinam
02-01-2007, 05:45 PM
Γεια σας και Καλή Χρονιά σε όλους! Δυστυχώς έχω τον Εq στο Λέοντα στις 28 02' μοίρες και στον 12ο οίκο και αυτά που διάβασα δεν με ενθουσιάσαν φυσικά καθόλου. :sad: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας ούτε και έχω την τάση να παραιτούμαι απ' τη ζωή. Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο είναι εκεί που λέει ότι "τα παιδιά θα το πληρώσουν". Τι εννοείτε με αυτό? Πάλι καλά που ο Ήλιος μου είναι στον Υδροχόο και όχι στον Σκορπιό γιατί αλλιώς ... Επίσης τι εννοείτε λέγοντας "πολύ επικίνδυνες οι διελεύσεις του Ποσειδώνα". Ευχαριστώ! :cheesy:

Mirakolo
14-03-2007, 05:18 AM
:noworry: μαλιστα , μάλιστα

Rilena
24-03-2007, 05:05 AM
Εγώ καταλαβαίνω πως όπου και να είναι δημιουργεί ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!

Alien1
24-03-2007, 02:20 PM
Nα ρωτησω ισως μια λιγο χαζη ερωτηση
Το Ascendant και το Equal Αscendant το ιδιο δεν ειναι ??

Το Ascendant μου ειναι στους διδυμους και πεφτει αρκετα μεσα με τα προβληματα με το σχολειο κλπ

Maroulita
24-03-2007, 05:14 PM
Nα ρωτησω ισως μια λιγο χαζη ερωτηση
Το Ascendant και το Equal Αscendant το ιδιο δεν ειναι ??

Το Ascendant μου ειναι στους διδυμους και πεφτει αρκετα μεσα με τα προβληματα με το σχολειο κλπ

O Ascendant είναι το ανατέλλον ζώδιο, ένας από τους 4 άξονες του χάρτη μας, κοινώς ο ωροσκόπος. Ο Equal Ascendant είναι ένας άλλος τύπος ωροσκόπου. Το παρόν άρθρο είναι διαφωτιστικό γι' αυτόν τον τύπο.

Alien1
24-03-2007, 05:18 PM
O Ascendant είναι το ανατέλλον ζώδιο, ένας από τους 4 άξονες του χάρτη μας, κοινώς ο ωροσκόπος. Ο Equal Ascendant είναι ένας άλλος τύπος ωροσκόπου. Το παρόν άρθρο είναι διαφωτιστικό γι' αυτόν τον τύπο.

Eυχαριστω για την απαντηση γιατι τα ειχα μπερδεψει

kphssa
22-09-2007, 12:50 AM
Γεια σας,
Ενδιαφερον αρθρο αλλα εχω μπερδευτει και γιαυτο θα ηθελα να σας κανω δυο ερωτησεις. Ο ΕΑ ειναι το Βερτεξ?
Αν οχι, τοτε μπορειτε να μου πειτε πως υπολογιζεται?
Αν ναι, τοτε δεν καταλαβαινω πως μπορει να ειναι μονο στον στον 1ο η στο 12 οικο; Εχω Βερτεξ στον Λεοντα και στον 8ο οικο. Πως γινεται;
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Κρησσα

kphssa
22-09-2007, 01:10 AM
ακυρο το προηγουμενο σχολιο μου! Διαβασα το σχολιο του κ. Παιζη για το πως βρισκουμε τον ΕΑ και ξεμπερδευτηκα.... Το υπολοιπο κειμενο με τις αλλες θεσεισ του ΕΑ εχει δημοσιευτει στο σιτε?
ευχαριστω!

*Astropeleki*
22-09-2007, 10:20 AM
Equal Ascendant (Μέρος 2ο) (http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=794)

kphssa
22-09-2007, 11:18 AM
Ευχαριστω, Κια!

Αργοναύτης
26-12-2007, 11:02 PM
Σύμφωνα με την Σχολή του Αμβούργου, ο Equatorial ή Equal για όσους χρησιμοποιούν αυτό τον όρο, συμβολίζει μόνο τον άλλον, τη σχέση, είτε πρόκειται για επαγγελματική σχέση ή για πολύ προσωπική σχέση, δηλαδή στον Eq Ωροσκόπο αποδίδουν τη σημασία που έχει στην κλασσική Αστρολογία η ακμή του 7ου οίκου. Αυτόν τον Ωροσκόπο χρησιμοποιεί η Σχολή του Αμβούργου ως σημείο αφετηρίας του χάρτη, όχι τον Ωροσκόπο που όλοι γνωρίζουμε. Πλανήτης που αντιστοιχεί στον 1ο ''δικό'' τους οίκο, είναι ο υποθετικός Cupido και ζώδιο του ο Ζυγός. Δηλαδή αντιστρέφουν ουσιαστικά τον άξονα 1ου-7ου οίκου. Αποδίδουν το Εγώ στο Μεσουράνημα και στον Eq Ωροσκόπο αποδίδουν το περιβάλλον, το Εσύ, τον 'Αλλον, τον σύντροφο, τον συνεργάτη, τη σχέση, τη γνωριμία αλλά και τον τόπο.
Οι Κοσμοβιολόγοι που είναι και αναθεωρητές τους και προσπαθούν να διατηρούν ειδικά τις τελευταίες δυο δεκαετίες τη χρυσή τομή μεταξύ της κλασσικής Αστρολογίας και της Σχολής του Αμβούργου, συμφωνούν με τις σημασίες που αποδίδονται στον Ωροσκόπο από τους Ουράνιους, με μόνη διαφορά ότι δεν τον θεωρούν δείκτη των σχέσεων, αλλά ακόμα κι αυτοί δεν χρησιμοποιούν τον Eq.Ωροσκόπο ούτε για γνωμάτευση ούτε για πρόβλεψη. Πάντως από μερικές έρευνες που έχω κάνει, μένω έκπληκτος πόσο συχνά πέφτει ο Eq Ωροσκόπος σε κάποιο πολύ προσωπικό πλανήτη του συντρόφου, ενώ θα περίμενε κανείς να ισχύει αυτό για την ακμή 7ου. Γενικά η άποψη που υποστηρίζουν οι Ουράνιοι είναι πολύ πιο βάσιμη από αστρονομική άποψη, και αξίζει τον κόπο μια έρευνα, αν και παίζουμε με ''εύφλεκτα υλικά'' που μπορεί να ανατινάξουν αξιώματα αιώνων αστρολογικής παράδοσης και δεν ξέρω κατά πόσο έτοιμοι είμαστε για τέτοιες ριζικές αναθεωρήσεις δεδομένου ότι θα χρειαστούμε κι ένα μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα. Μετατοπίζοντας τον Ωροσκόπο μου στο σημείο του Eq.Ωροσκόπου, - πολλές μοίρες πίσω από τον κανονικό Ωροσκόπο-, έχω κάποιες απροσδόκητες επιβεβαιώσεις παλιότερων σημαντικών γεγονότων, καθώς και κάποιες πολύ λογικές εξηγήσεις για συγκεκριμένους χαρακτήρες γνωστών μου που με τον ''κανονικό'' Ωροσκόπο δεν είχαμε και τόση εύστοχες περιγραφές. Ο νόμος των πιθανοτήτων είναι βέβαια πάντα ένα ζήτημα. Ενδιαφέρον προς το παρόν θα είχε για μένα μόνο αν είχαμε σωρεία καταθέσεων ανθρώπων που να μας έλεγαν ότι πράγματι ο Eq.Ωροσκόπος είναι σε σύνοδο με κάποιο πολύ σημαντικό πλανητικό σώμα του συνεργάτη ή του συντρόφου τους, και στην έρευνα να συμπεριλαμβάνονταν ακόμα και ο υποθετικός Cupido.
Επίσης μια τελική παρατήρηση που θέλω να κάνω είναι ότι δεν θεωρώ καθόλου κακοδύναμης υφής ούτε το νότειο δεσμό Σελήνης ούτε τη Μαύρη Σελήνη, ούτε κανένα άλλο σημείο του χάρτη. Είναι σημεία υπέρβασης και αντίθετα μπορεί να συμβάλλουν σε τρομακτική αυτογνωσία, άρα και αυτουπερνίκηση, αν δουλευτούν σωστά όπως και κάθε άλλο σημείο του χάρτη.

Χρόνια πολλά και ευτυχία στο νέο έτος που ζυγώνει :bigsmile: αν δεν τα πούμε σύντομα.

vana____
27-12-2007, 04:59 PM
πως βρίσκεις το EQ?

Fotini Christodoulou
27-12-2007, 05:05 PM
πως βρίσκεις το EQ?

Αγαπητή φίλη,

μπορείτε να ζητήσετε την θέση του eq στον χάρτη σας στην ενότητα "Οι θέσεις των πλανητών σας" (http://www.myhoroscope.gr/%E8%DD%F3%E5%E9%F2-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%FE%ED-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5-64/%EF%E9-%E8%DD%F3%E5%E9%F2-%F4%F9%ED-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%FE%ED-%F3%E1%F2-1499/) ,δίνοντας τα πλήρη στοιχεία σας.

atthis
12-10-2009, 10:59 AM
Πώς βρίσκω τον Eq μου; Στην ανάλυση του γενέθλιου χάρτη μου δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο (ή δεν το βλέπω;).

Μητσάκος
12-10-2009, 12:35 PM
Πώς βρίσκω τον Eq μου; Στην ανάλυση του γενέθλιου χάρτη μου δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο (ή δεν το βλέπω;).

Χρησιμοποιώντας το σύστημα οικοθεσίας Meridian, όπως αναφέρει και στο τέλος του 2ου μέρους του άρθρου που μπορείς να διαβάσεις πατώντας σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5-17/equal-ascendant-%EC%DD%F1%EF%F2-2%EF-794/ :bigsmile:

Artemis Papa
25-10-2009, 05:47 PM
πώς βρίσκω στο γενέθλιο χάρτη μου τοEgual Ascendant;

Μητσάκος
25-10-2009, 07:19 PM
πώς βρίσκω στο γενέθλιο χάρτη μου τοEgual Ascendant;

Διαβάζοντας το ποστ πάνω από το δικό σου :bigsmile:

maara
27-10-2009, 11:58 PM
Πως μπορώ να βρώ αν ο ωροσκόπος μου είναι ίκουαλ ασένταντ? Το γράφω με Ελληνικούς χαρακτήρες. Δεν ξέρω αν δέχεται το πρόγραμμα σας Λατινικούς.

Τα στοιχεία μου είναι:
03-10-1976
09:45 π.μ.

Μητσάκος
28-10-2009, 12:50 AM
Πως μπορώ να βρώ αν ο ωροσκόπος μου είναι ίκουαλ ασένταντ? Το γράφω με Ελληνικούς χαρακτήρες. Δεν ξέρω αν δέχεται το πρόγραμμα σας Λατινικούς.

Τα στοιχεία μου είναι:
03-10-1976
09:45 π.μ.
Ίσως θα έπρεπε να διαβάσεις με μεγαλύτερη προσοχή το άρθρο και παράλληλα να μην αγχώνεσαι με τους όρους συμμετοχής ή τις δυνατότητες που παρέχει όχι μόνο το myhoroscope.gr, αλλά και το 99,99% των ιστοσελίδων παγκοσμίως :bigsmile:
Τον eq ή ανατολικό σημείο μπορείς να το βρεις αν βάλεις τα στοιχεία σου σε αυτήν τη σελίδα http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/view_records.php :bigsmile:

leone80
18-11-2009, 11:44 PM
μπορεί να μου πει κάποιος που έχω τον equal ascendant μου?είμαι γεννημένη 10-08-1980 στις 10:00 και δεν μπορώ να βγάλω άκρη....

Μητσάκος
19-11-2009, 11:51 AM
μπορεί να μου πει κάποιος που έχω τον equal ascendant μου?είμαι γεννημένη 10-08-1980 στις 10:00 και δεν μπορώ να βγάλω άκρη....

Αν κάνεις κλικ επάνω που λέει "οι χάρτες μου" και μπεις στο υπολογιστικό του site και βάλεις τα στοιχεία σου, όταν επιλέξεις τους γενέθλιους χάρτες, θα δεις ότι δίπλα από την επιλογή "γενέθλιος special" υπάρχει η επιλογή " natal και east point" . Αν κάνεις κλικ σε αυτό το πεδίο, θα σου βγάλει και τον χάρτη όπου θα υπάρχει ή στον 1ο ή στον 12ο Οίκο το σύμβολο ΕΡ, που είναι και το σύμβολο του equal ascendant ή "ανατολικού σημείου" :bigsmile:

frafo
19-11-2009, 09:33 PM
Έχω γεννηθεί 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1980, ώρα 9 το βράδυ, δηλαδή με ωροσκόπο καρκίνο, μπορείτε να μου πείτε σε ποιο ζώδιο έχω τον Equal Ascendant; ξέρω επίσης πως στον 12 οικο κατέχω το ζώδιο του διδύμου.

Μητσάκος
20-11-2009, 07:51 AM
Έχω γεννηθεί 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1980, ώρα 9 το βράδυ, δηλαδή με ωροσκόπο καρκίνο, μπορείτε να μου πείτε σε ποιο ζώδιο έχω τον Equal Ascendant; ξέρω επίσης πως στον 12 οικο κατέχω το ζώδιο του διδύμου.
Διάβασε το ποστ που προηγείται του δικού σου :wacko:

piperis
13-12-2009, 04:26 PM
:love::love::love::love:

Μητσάκος
13-12-2009, 04:40 PM
αγαπημενος φιλος γεννημενος 6-4-62 ωρα 5.30 πρωι εχει στις 00 μοιρες ωροσκοπο και eq στον κριο και τα δυο ηθελα να ρωτησω αν εχει αυτο καποια σχεση με 10 χρονια απιστευτης καταστροφης που εχει περασει και εξακολουθει καπως καλυτερα τωρα ευχαριστω πολυ
Αν κοιτάξεις λίγο το χάρτη του φίλου σου, θα δεις ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες αφορμές αστρολογικού τύπου, πέραν του eq, για να σκεφτεί κάποιος ότι τα τελευταία χρόνια πρέπει να ήταν ζόρικα για αυτόν :unsure:

piperis
14-12-2009, 01:03 AM
ευχαριστω για την απαντηση επειδη ειμαι σχετικα ασχετη θα μπορουσες να μου πεις για αυτες τις αφορμες και αν φενεται απο τον χαρτη οτι τελειωνει αυτη η περιοδος ?συγνωμη για της πολλες ερωτησεις οτι μπορεσεις να μου πεις ειναι ευπροσδεκτο

petalouda1
14-12-2009, 04:58 PM
Έχω Εq στον Καρκίνο στο 12ο σε σύνοδο με τη Σελήνη μου. Είμαι γεννημένη 7/5/73 10:50 Αθήνα. Έχω βιώσει και συνεχίζω να βιώνω καταστάσεις όμοιες με αυτά που γράφετε σχετικά με το Εq στον Καρκίνο . Η ερώτηση είναι σε συνδιασμό με τη σύνοδο με τη Σελήνη μου υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ποτέ κάτι στο θέμα σπίτι - οικογένεια η πάντα έτσι θα με πηγαίνει?
Ευχαριστώ!

Μητσάκος
15-12-2009, 07:34 AM
ευχαριστω για την απαντηση επειδη ειμαι σχετικα ασχετη θα μπορουσες να μου πεις για αυτες τις αφορμες και αν φενεται απο τον χαρτη οτι τελειωνει αυτη η περιοδος ?συγνωμη για της πολλες ερωτησεις οτι μπορεσεις να μου πεις ειναι ευπροσδεκτο

Πάντα θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές στη ζωή μας. Το πώς θα τις βιώνουμε είναι το θέμα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, το ίδιο γεγονός μπορεί να βιωθεί διαφορετικά από εμένα και διαφορετικά από εσένα. Μια περίοδο που εγώ θα την θεωρούσα στερητική, εσύ μπορεί να την εκλάβεις ως περίοδο προετοιμασίας και ...προπόνησης προκειμένου να διεκδικήσεις δυναμικά στην πορεία αυτά που θες, όντας πιο δυνατή και σκληραγωγημένη, σε αντίθεση με εμένα που θα είμαι λαπάς.
Για παράδειγμα, διαφαίνεται στο φίλο σου ότι ξεκίνησε μια περίοδος ριζικών αλλαγών που έχουν να κάνουν με το τρίπτυχο σπίτι-καριέρα-λεφτά. Αλλαγές που θα είναι ριζικές και που μπορεί να τις εκλάβει σαν αρνητικές, ενώ στην ουσία πρόκειται για αλλαγές που θα του βγουν σε καλό, θα είναι ωφέλιμες, άσχετα αν αυτός θεωρεί ότι θα χάνει ένα κομμάτι του εαυτού του. Δεν υποστηρίζω ότι θα είναι μια εύκολη κατάσταση, είναι πιθανό να νιώσει πολύ έντονα αυτές τις αλλαγές. Σου είπα όμως, το θέμα είναι από πια σκοπιά βλέπεις τα πράγματα και αν είσαι διατεθειμένος να παλέψεις. Εμπειρία θεωρητικά έχει, ας την αξιοποιήσει προς το συμφέρον του :love:

Μητσάκος
15-12-2009, 11:15 AM
Έχω Εq στον Καρκίνο στο 12ο σε σύνοδο με τη Σελήνη μου. Είμαι γεννημένη 7/5/73 10:50 Αθήνα. Έχω βιώσει και συνεχίζω να βιώνω καταστάσεις όμοιες με αυτά που γράφετε σχετικά με το Εq στον Καρκίνο . Η ερώτηση είναι σε συνδιασμό με τη σύνοδο με τη Σελήνη μου υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ποτέ κάτι στο θέμα σπίτι - οικογένεια η πάντα έτσι θα με πηγαίνει?
Ευχαριστώ!

Σε γενικές γραμμές (χωρίς το κομμάτι της πρόβλεψης) ισχύουν και για εσένα όσα γράφω πιο πάνω στην piperis.
Απλώς σε εσένα είναι πιο έντονη η ανάγκη να κατανοήσεις ότι πολλές από τις καταστάσεις που βιώνουμε, ιδίως αν έχουν σχέση με ασθένειες, απρόσμενους χαμούς ή την αίσθηση της υποχρεωτικής αρωγής σε κάποιους δικούς μας που έχουν ανάγκη, δεν είναι «τιμωρία» αλλά καθήκον.

Ενδεχομένως κάποιοι από εμάς, στην παιδική ηλικία να μην αισθανθήκαμε τόσο παιδιά όσο θα έπρεπε, να νιώθαμε ότι δεν μας αγαπούν ή ότι δεν καταφέρνουμε πράγματα που για άλλους ήταν πανεύκολα, ή να αναγκαστήκαμε να ζήσουμε επώδυνες καταστάσεις και να έχουμε πληγωθεί. Μεγάλοι πια όμως, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στις καταστάσεις, όποιες και αν είναι αυτές, και ότι δεν πρέπει να οικτίρουμε τον εαυτό μας για τα όσα έχει να αντιμετωπίσει. Διαφορετικά, συντείνουμε στο δημιουργούμε άσχημη ατμόσφαιρα γύρω και μέσα μας, η οποία δεν μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις δυναμικά και με σθένος.

Η ανασφάλεια που μπορεί να πηγάζει από ενδόμυχους φόβους μας (πραγματικούς ή φανταστικούς) θα πρέπει να παραμεριστεί, αναγνωρίζοντας τις δικές μας δυνατότητες και επιθυμίες, οι οποίες κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν με την προσφορά που καλούμαστε να παρέχουμε στους άλλους. Για να καταφέρουμε όμως να είμαστε συνεπείς απέναντι στις προσδοκίες μας, θα πρέπει πρώτα πρώτα να νιώσουμε υπεύθυνοι απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και να μην παραμένουμε προσκολλημένοι σε ιδεολογήματα που δεν μας επιτρέπουν να απογαλακτιστούμε από τις οικογενειακές δεσμεύσεις. Όχι για να πάψουμε να προσφέρουμε στην ευρύτερη οικογένειά μας, αλλά για να είναι πιο ουσιαστική ή προσφορά μας σε αυτήν. Δεν μπορείς να βοηθήσεις τον άλλο, αν δεν είσαι εσύ δυνατός.

Εσύ συγκεκριμένα, θα μπορούσες να αξιοποιήσεις δυνατότητες της επικοινωνίας που έχεις (γραπτής ή προφορικής), με κάποιον τρόπο, αξιοποιώντας ίσως τη φαντασία σου σε επαγγελματικό επίπεδο, σε συνδυασμό με βοήθεια από κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από εσένα, ή με άτομα που ασκούν κάποια εξουσία, οργανώνοντας καλύτερα τη ζωή σου και κυρίως τον επαγγελματικό σου τομέα, αποφεύγοντας τις μάταιες ονειροπολήσεις και την τάση σου να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα.
:bigsmile:

piperis
15-12-2009, 11:56 PM
:wacko::wacko::wacko::wacko::wacko: