View Full Version : Απορία για τους 12 οίκους
indoleblue
10-05-2005, 03:04 PM
Έχω μία απορία: Όταν ο ωροσκόπος κάποιου είναι π.χ. στις 12 μοίρες οι οίκοι αρχίζουν και τελειώνουν στη μέση των ζωδίων, έτσι δεν είναι? Σε αυτήν την περίπτωση που ανήκουν οι οίκοι? ποιανού ζωδίου χαρακτηριστικά έχουν?
Ευχαριστώ.
retrograde
10-05-2005, 10:32 PM
Για να κάνω λίγο χιούμορ ξεκινώντας, ένας γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην τηλεόραση ο οποίος και έχει σατυριστεί πολλάκις από τον κ. Μητσικώστα χρησιμοποιεί κατά κόρον μια φράση όσο και υπεραπλουστεμένη απάντηση και να του δώσουν. Είναι η εξής: "Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά...."
Εν προκειμένω αν κατάλαβα καλά εννοείτε ότι εάν ο Ωροσκόπος κάποιου ατόμου είναι για παράδειγμα στη 12η μοίρα Ταύρου ο δεύτερος οίκος του στην 12η Διδύμων και ο 12ος στην 12η Κριού; Αν εννοείτε αυτό σαφώς δεν συμβαίνει έτσι. Η οικοθεσία είναι λίγο πολυπροκότερη γι' αυτό το λόγο ζητείται και η ώρα και η πόλη και χώρα γεννήσεως για να γίνουν κάποιοι υπολογισμοί. Μπορεί λοιπόν να έχουμε Ωροσκόπο στην 12η μοίρα Ταύρου και 12ο οίκο στην 19η Ιχθύων και τέλως πάντων οι οίκοι δεν μετακινούνται ανά 30 μοίρες σε προσωπικό ωροσκόπιο. Βέβαια υπάρχουν και διάφορα συστήματα όπως αυτό των ίσων οιίκων, αλλά τελικά ίσως να μην έχω καταλάβει σωστά ποια είναι η απορία σας. Το σίγουρο είναι ότι ο κάθε οίκος χρωματίζεται από το ζώδιο που βρίσκεται εκτός εάν βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ζωδιών οπότε χρωματίζεται και από τα δυο ζώδια.
Είμαι σίγουρος ότι οι επαγγελματίες καταξιωμένοι αστρολόγοι του Horoscope θα καταλάβουν πολύ καλύτερα από μένα και θα σας βοηθήσουν πολύ περισσότερο!
Λίλιαν Σίμου
11-05-2005, 02:42 AM
Αγαπητό μας μέλος
Συμφωνώ εν γένει με την θέση του Retrogade, αλλά θα προσπαθήσω να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες, καθώς τέτοια απορία έχω συναντήσει αρκετές φορές σε αρχάριους μαθητές μου.
Η οικοθεσία, όπως σας εξήγησε και ο Retrogade, είναι κάτι σύνθετο. Υπάρχουν διάφορα συστήματα οικοθεσίας, μεταξύ αυτών κι εκείνο των ίσων οίκων. Σ' αυτό το σύστημα ανταποκρίνεται η άποψή σας, πως όταν ο Ωροσκόπος είναι στις 12 Τοξότη, ο 2ος οίκος θα είναι στις 12 Αιγόκερου κ.ο.κ.
Τα άλλα συστήματα των άνισων οίκων, έστω και με διαφορετικές ακμές το καθένα από αυτά, ακολουθούν άνισο μέγεθος μοιρών ανά οίκο. Υπάρχουν, ανάλογα με τον τόπο γέννησης, οίκοι πολύ μικροί, έως και πολύ μεγάλοι, που μπορεί να συμπεριλάβουν και τρία ολόκληρα ζώδια! Αυτό έχει σημασία όταν μελετάμε τον χάρτη.
Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω απλά και μέσα από την επικοινωνία του φόρουμ είναι, πως μετρά κυρίως το ζώδιο της ακμής του οίκου. Εκεί δίνουμε πρωταρχικά βαρύτητα, όπως και στον κυβερνήτη του ζωδίου, και στους πλανήτες που είναι μέσα στον οίκο. Το ζώδιο δίνει το χρώμα στον τομέα της ζωής που αντιπροσωπεύει ο οίκος. Ακόμη και ο συμβολισμός της ζωδιακής μοίρας της ακμής μπορεί να σημαίνει κάτι. Όλα έχουν σημασία μέσα στον χάρτη. Πολλές λεπτομέρειες. Αλλά και τίποτα δεν μένει ανεκμετάλλευτο. Αν ένας οίκος εμπεριέχει ένα ολόκληρο ζώδιο, κι αυτό μελετάτε ξεχωριστά και έχει να προσθέσει στην πληροφόρηση.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
indoleblue
11-05-2005, 09:55 AM
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εγώ είχα την απλοϊκή εντύπωση ότι ο κάθε οίκος καταλαμβάνει ίδιες μοίρες! Έχω παρατηρήσει ότι στο δικό μου χάρτη π.χ. κάποιοι οίκοι είναι μικρότεροι και κάποιοι μεγαλύτεροι, αλλά νόμιζα ότι φταίει το internet, ο υπολογιστής, η οθόνη, ή ό,τι άλλο βάζει ο νους και μπερδευόμουν. Όχι ότι τώρα ξεμπερδεύτηκα βέβαια, γιατί δεν μπορώ από τον ωροσκόπο να ξέρω την οικοθεσία...
Και πάλι ευχαριστώ!
retrograde
11-05-2005, 01:55 PM
Όπως σας εξήγησε και η κα Σίμου η οποία διδάσκει χρόνια ο κάθε οίκος καταλαμβάνει ίδιες μοίρες στο σύστημα οικοθεσίας "Ίσων οίκων" το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως όταν δεν γνωρίζουμε ώρα γέννησης του ενδιαφερόμενου. Σε άλλα συστήματα άνισων οίκων όπως το Πλάσιντους, το Καμπάνους, το Κωχ κ.λπ. είναι διαφορετική η κατανομή.
Εν πάση περιπτώσει όπως μας λέτε στο δικό σας χάρτη κάποιοι οίκοι είναι μικρότεροι και κάποιοι μεγαλύτεροι πράγμα που σημαίνει ότι όποιος τον υπολόγισε χρησιμοποίησε την ώρα γέννησής σας. Βεβαίως στο τέλος το μηνύματός σας μας λέτε ότι από τον ωροσκόπο δεν μπορείτε να ξέρετε την οικοθεσία. Προφανώς εννοείτε για άλλα πρόσωπα που θέλετε να εξεέτασε τους χάρτες τους.
Αν έχετε τελικά κάποια συγκεκριμένη απορία για το χάρτη σας ή αν επιθυμείτε να τον υπολογίσουν οι Αστρολόγοι μας για να σας βοηθήσει σε ενδεχόμενη μελέτη σας είμαστε στη διάθεσή σας.
Πάντως αν είστε αρχάρια με την Αστρολογία η φιλική μου συμβουλή είναι να ξεκινήσετε από άλλα πράγματα όπως τα ζώδια, οι πλανήτες, οι όψεις και αφού τα κάνετε "κτήμα" σας να προχωρήσετε στην οικοθεσία που είναι το επόμενο βήμα.
Με σωστή καθοδήγηση, επιμονή και υπομονή, βιβλία και δασκάλους ή μαθήματα αστρολογίας με αλληλογραφία θα μπορέσετε να βάλετε καλύτερα τα πράγματα σε τάξη έτσι ώστε να μπορέσετε να διαπιστώσετε το μεγαλείο της αστρολογίας.
ζουπιαρα
04-08-2008, 11:35 AM
Καλημέρα. Έχω μια απορία...ψάχνω να βρώ αναλυτική εξήγηση για το τί συμβολίζουν οι 12 οίκοι, ποιούς τομείς της ζωής μας και δεν μπορώ να βρώ ένα άρθρο σχετικό που να δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τον καθένα χωριστά...μήπως υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με κατευθύνει;Ευχαριστώ πολύ.:cheesy::weird:
leoma
04-08-2008, 12:02 PM
Καλημέρα. Έχω μια απορία...ψάχνω να βρώ αναλυτική εξήγηση για το τί συμβολίζουν οι 12 οίκοι, ποιούς τομείς της ζωής μας και δεν μπορώ να βρώ ένα άρθρο σχετικό που να δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τον καθένα χωριστά...μήπως υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με κατευθύνει;Ευχαριστώ πολύ.:cheesy::weird:
Καλημέρα,
Πήγαινε σ' αυτό το άρθρο: http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5/53-%EF%E9-12-%EF%DF%EA%EF%E9-%F3%F5%ED%EF%F0%F4%E9%EA%DE-%F0%E5%F1%E9%E3%F1%E1%F6%DE.html
Είναι μια συνοπτική περιγραφή των οίκων κυρίως σε εσωτερικό/ψυχικό επίπεδο (για να αναλύσεις π.χ. ένα προσωπικό ωροσκόπιο). Υπάρχουν και άλλες διαστάσεις, όπως π.χ. εξωτερικοί παράγοντες με τους οποίους σχετιζόμαστε και που συμβολίζονται από κάθε οίκο καθώς και πεδία δράσης της ζωής μας που αντιστοιχούν σε καθέναν από αυτούς. Για αρχή πάντως είναι καλά. Για περισσότερα το internet βρίθει πληροφοριών. Επισκέψου και τους συνδέσμους του myhoroscope.
Να'σαι καλά - να μαθαίνεις:love:
ζουπιαρα
04-08-2008, 12:31 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ, το εκτυπώνω για να μπορέσω να το μελετήσω. Με βοήθησες πάρα πολύ!:bigsmile: :bigsmile: :bigsmile: