PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Υδάτινοι Οίκοι - Η Χρησιμότητά τους στην Κληρονομική Αστρολογία



Χρήστος Άρχος
28-01-2009, 07:25 PM
Τι είναι κληρονομική αστρολογία;
Η κληρονομική αστρολογία είναι ένας κλάδος της αστρολογίας που ενώ έχει ξεκινήσει από το 1950 μόλις την τελευταία δεκαετία άρχισε να προσεγγίζει το ενδιαφέρον του κόσμου και των αστρολόγων.
Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν ορισμό η Κληρονομική αστρολογία είναι η μελέτη ενός αστρολογικού χάρτη ή συνόλου χαρτών με σκοπό την ανάλυση και την μελέτη μιας οικογένειας με σκοπό την εξερεύνηση των στοιχείων που κληρονομούνται (θετικών ή αρνητικών) ανά γενεές.


Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Υδάτινοι Οίκοι - Η Χρησιμότητά τους στην Κληρονομική Αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%85%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%C E%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-13297/)

toniateddybear
22-03-2012, 11:29 AM
Κ. Αρχο, οπως παντα συγκαταλεγεστε στους αστρολογους που η δουλεια τους θα αποτελεσει πηγη μαθησης και εμπνευσης για τους της επομενης γενιας. Θελω να σταθω σε μια φραση, αλλα τελικα και σε ολο το κειμενο:
"....Δείχνει το καταπιεσμένο σε μία οικογένεια και επίσης τις κρυφές της αμαρτίες και ανάγκες. Είναι το σημείο θανάτου της οικογενείας και το σημείο αναγέννησης της, για αυτό και έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που έχουν πλανήτες στον οικογενειακό χάρτη στον 8ο οίκο είναι και τα άτομα που θα φέρουν και τις μεγαλύτερες κρίσεις έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει σε ένα μεγάλο βαθμό μία κάθαρση η μεταμόρφωση....."
Νομιζω ότι αυτό το σημειο μπορω να το καταλαβω αρκετα καλα, βασει της προσωπικης μου εμπειριας. Εχω τον πλουτωνα στον σκορπιο, στον ογδοο οικο, ο οποιος κανει εξαγωνο ακριβειας με τον ερμη στον 10 οικο μου ( η μητερα μου είναι παρθενος και ο πατερας μου διδυμος), επισης ο πλουτωνας σχηματιζει χιαστι με ανοχη μιας μοιρας με τον αρη στον κριο, στον πρωτο μου οικο, ενώ τετραγωνο σχηματιζει ο ερμης με τον αρη. Αυτές οι οψεις μεταξυ τους, παρακολουθω ότι λειτουργουν σαν ένα κλειστο κυκλωμα, αν και οι πλανητες βρισκονται σε διαφορων ποιοτητων ζωδια. Πριν από 11 χρονια, πεθανε ο πατερας της μητερας μου, ο οποιος ειχε δυο κορες. Μετα το θανατο του, ανοιχθηκε η διαθηκη του και μοναδικη κληρονομο δεν αφηνε ουτε την μητερα μου (κορη του) ουτε τη θεια μου (επισης κορη του) ουτε τη γυναικα του, ουτε αλλα εγγονια συγγενεις κλπ, αλλα εμενα. Λογω της μοιρασιας αυτης, οι οικογενειακες σχεσεις διαταρραχθηκαν βαρυτατα κι εκτοτε οι αδερφες δεν μιλουν η μια στην άλλη και η μητερα μου εχει σταματησει κάθε επαφη με τη μητερα της. Περαν του ότι αυτό δημιιοηργησε διαφορα βαρη και στεναχωριες στην οικογενεια, παρατηρω το εξης: το βαρος της επιλυσης του ζητηματος πεφτει σε εμενα. Ως κληρονομος καλουμαι να διαχειριστω μια κατασταση που δεν εχω δημιουργησει η ιδια, αλλα που μου κληροδοτηθηκε. Οι σχεσεις είναι τεταμενες και με τα ξεδερφια μου, τα οποια θεωρουν ότι εγω εχω αδικησει και συνεχως υπαρχουν προστριβες οι οποιες με ακριβεια θα οδηγησουν σε δικη. Να συμπληρωσω επισης ότι κοιταζοντας και το χαρτη της αδελφης μου και του αδελφου μου, παλι στον ογδοο οικο είναι τοποθετημενοι οι ουρανος και ποσειδωνας.
Ακομη, θα ηθελα να κανω τις εξης παρατηρησεις: α) ότι ο οικος του θανατου δεν είναι ο 12ος αλλα ο 8ος. Από αυτό συναγω το συμπερασμα ότι ο θανατος δεν πρεπει να είναι ειδωμενος από την οπτικη του τελους, αλλιως ο 8 και ο 12 θα ταυτιζονταν. Τι εννοω, άλλο ο θανατος και άλλο το τελος. Προφανως, λοιπον, ειτε το δουμε από την αποψη της καρμικης αστρολογιας και της προηγουμενης ζωης μας, ειτε το δουμε από την οτπικη που λεει ότι το dna μας δινεται γεματο από εμπειριες αλλων προγονων, υποδηλωνεται σαφεστατα ότι ο θανατος είναι κατι που απλως βοηθαει στην εξελικτικη διαδικασια της ζωης. Και η δευτερη παρατηρηση μου είναι ότι, προφανως, για να παιζει ένα ατομο το ρολο της αρσης ή της επιλυσης διαφορων οικογενειακων θεματων (οικογενειακων με την ευρυτερη εννοια), και να του «δινεται» αυτό, χωρις να το επιλεξει, το σκεπτικο αυτό με παει σε μονοπατια που λενε ότι η μοιρα μας κυβερνα και ειμαστε προορισμενοι για καποια συγκεκριμενα πραγματα στη ζωη, για μια αποστολη που πρεπει να φερουμε εις περας. Επειδη όμως πιστευω ακραδαντα ότι υπαρχει ανθρωπινη βουληση, ικανη να αλλαξει ακομη και τα πιο ασυλυπτα γεγονοτα και θεματα, μηπως μας δινετε το «προβλημα», αλλα εναποκειται σε εμας «η λυση»…?


Ομαδα διχειρισης πως με βρισκετε...? ολο και καλυτερα ετσι...?!