View Full Version : Ωριαια Ερωτικη Αναλυση II
cancerian
21-01-2009, 10:56 PM
Σε αυτό το προσωπικο μου αρθο παρουσιαζω μια ακομα Ωριαια αναλυση η οποια εχει διαφορετικη κατευθυνση από ότι η προηγουμενη εργασια. Το αρθρο μου αυτό εχει σκοπο να σας δειξει την λειτουργικη ενός Ωριαιου Χαρτη ο οποιος εστιαζεται κυριως σε παρελθοντικα γεγονοτα και αποσκοπει στην ληψη στοιχειων μεσα από το παρον και όχι από μελλοντικα γεγονοτα. Με λιγα λογια η αναλυση αυτου του χαρτη αποσκοπει στην ληψη στοιχειων ως αιτια .Αιτια τα οποια εμποδιζουν να συμβει μια μελλοντικη κατασταστη. Χαριτολογώντας , θα μπορουσαμε να πουμε ότι ο χαρτης αυτος λειτουργει ως αστυνομικος σε μια σκηνη ενός εγκληματος , ο οποιος μαζευει στοιχεια ώστε να βρει τον δραστη.
Ας ξεκινησουμε λοιπον…
Πριν από μια εβδομαδα ετυχε να συναντησω μια πολύ αγαπημενη μου φιλη. Μιλωντας μαζι της μου παραδεχτηκε ότι ηταν εξαιρετικα λυπημενη εξαιτιας ενός ατομου. Μολις την ρωτησα τι συμβαινει ακριβως , μου ειπε ότι επιθυμει την συναψη σχεσης με ένα ατομο αλλα για καποιους λογους εκεινος δεν μπορει. Μολις ρωτησα τους λογους , εκεινη μου ειπε πως δεν τους γνωριζει. Ξερωντας για τις Αστρολογικες μου γνωσεις και την αγαπη μου προς την Αστρολογια με ρωτησε αν μπορω να την βοηθησω. Της ειπα πως ναι , και εκεινη αμεσως εκανε την ερωτηση : «Ποιοι είναι οι πραγματικοι λογοι που τον εμποδιζουν να ξεκινησει μια σχεση μαζι μου». Σημειωσα την ωρα και τις ειπα πως θα της στειλω τα αποτελεσματα.
Ο παρακατω χαρτης αποτελει την απαντηση στην ερωτηση : «Ποιοι είναι οι πραγματικοι λογοι που τον εμποδιζουν να ξεκινησει μια σχεση μαζι μου»
http://i41.tinypic.com/wi7xqu.jpg
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΗ.
(Ακμή 1ου οίκου στους Διδύμους. Κυβερνήτης αυτού Ερμής ( περιπλανώμενος )στον Υδροχόο στον 8ο οίκο, ανάδρομος , μηδενική – κρίσιμη μοίρα- και καμένος από τον Ήλιο , Κυβερνάται από τον Κρόνο στην Παρθένο στον 4ο οίκο , ανάδρομος.)
Ο χάρτης την προσδιορίζει σαν ένα αεικίνητο άτομο , προφανώς πιο νέο ηλικιακά από το άλλο άτομο σε σχέση με την εξέταση των σημειοδοτών πλανητών. Η θέση που καταλαμβάνει ο σημειοδοτης πλανήτης της , την περιγράφει σε μια εξαιρετικά άσχημη τοποθετημένη και δύσκολη θέση. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή συμβολίζει ότι έχει ήδη κάνει ένα βήμα πίσω και προσπαθείς να αναθεωρήσεις πράγματα και καταστάσεις. Η τοποθέτηση του Ερμή πάνω σε μηδενική -κρίσιμη μοίρα , δίνει ένα άτομο το όποιο βρίσκεται σε πραγματική κρίση σχετικά με το θέμα που αφορά τον χάρτη. Ίσως έχει ήδη αυτό τον καιρό έχει ξεκινήσει ένα νέο διάστημα για εκεινη , αλλά η σκέψη της αφορά την εξέταση παλαιών καταστάσεων και τα αποτελέσματα αυτών. Το μυαλό της βρίσκεται σε θέματα που έχουν ήδη γίνει και προηγηθεί. Τα θέματα αυτά αφορούν καταστάσεις τέλους. Κάτι που έχει ήδη τελειώσει , είναι το γεγονός που την απασχολεί. Ο καμένος από τον Ήλιο σημειοδοτης της , είναι μια εξαιρετικά χείριστη θέση , όπου επισημαίνει ότι μια προειδοποίηση σχετικά με την αναθεώρηση αυτών των θεμάτων που αφορούν ήδη τετελεσμένα γεγονότα. Επίσης δίνει μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η ερωτουσα είναι μονή της δίχως σχέση.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΗ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
(Ακμή 7ου στον Τοξότη. Κυβερνήτης αυτού ο Δίας ( περιπλανώμενος ) στον Υδροχόο στον 9ο οίκο (κανόνας των 5*) καμένος από τον Ήλιο , Κυβερνάται από τον Κρόνο στην Παρθένο , ανάδρομος στον 4ο δικό της – 10ο παράγωγο δικό του )
Η σημειοδοσια του από τον πλανήτη , δηλώνει έναν εξαιρετικά επεκτατικό άτομο , φιλοσοφημένο , μεσήλικας με ελεύθερο πνεύμα και ίσως μερικά περιττά κιλά. Μέσα στον οίκο του βρίσκεται ο Πλούτωνας στο ξεκίνημα του Αιγόκερω , πλανήτης της αναδημιουργίας , του γκρεμίσματος παλαιών ιδεών και το ξεκίνημα νέων. Αυτό δηλώνει ότι μέσα στην ψυχή του κυριαρχούν έντονα συναισθήματα για νέα βιώματα , νέα ερεθίσματα , κατάργηση των παλιών θεσμών και δημιουργία νέων, πάνω από τα ερείπια των παλαιών. Βίωση κάποιου ψυχολογικού θανάτου. Ο Δίας είναι καμένος από τον Ήλιο κάτι που δηλώνει όπως προανέφερα μια άσχημη κατάσταση για αυτόν και επειδή ο Ήλιος τον πλησιάζει , οι καταστάσεις που ακολούθου θα είναι βαθμιαία χείριστες για το άτομο αυτό. Ο Δίας είναι στην τρίτη μοίρα του Υδροχόου , πράγμα που δηλώνει ότι το άτομο έχει ήδη αρχίσει να βιώνει και να προχώρα σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων. Για αυτόν ένα νέο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει. Η τοποθέτηση του Δια στον 9ο δικό της και 3ο δικού του μου δίνει την εντύπωση ότι ίσως να ετοιμάζεται - οργανώνει για κάποιο είδος ταξιδίου.
Η δική του οικοθεσια στον 4ο δικό της οίκο , μου δίνει μια δυνατή εντύπωση ότι το άτομο αυτό έχει σχέση με το παρελθόν της.
ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΩΝ.
Ο Ερμής , δικός της σημειοδοτης και ο Δίας , δικός του , είναι έτοιμοι να σχηματίσουν μια σημαντική όψη που ονομάζεται σύνοδο και υπόσχεται την ένωση δυο ατόμων. Εδώ όμως συμβαίνει το εξής φαινόμενο. Πριν ακόμα σχηματιστεί η σύνοδος , ο Ερμής (δικός της
σημειοδότης) κάνει πίσω , γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και απομακρύνεται από τον Δια (αυτόν) . Παράλληλα και οι δυο πλάνητες καίγονται. Ο Ερμής όμως είναι πιο ευνοημένος από ότι ο Δίας.
Εδώ η ερμηνεία που δίνω είναι διπλή , καθώς δεν γνωρίζω την «ιστορία» της σχέσης της και η ερώτηση που γίνεται δεν αφορά μελλοντικά γεγονότα αλλά λόγους που αφορούν το παρόν.
Η πρώτη ερμηνεία έγκειται στο ότι κάποτε υπήρχε ήδη επισύναψη σχέσης με αυτό το άτομο και εσύ ήσουν εκείνο το άτομο που εγκατέλειψε την σχέση. Αν έχει υπάρξει χωρισμός εξαιτίας σου , είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που έχει επηρεάσει αρνητικά και τους δυο αλλά αυτός βγήκε περισσότερο ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση.
Η δεύτερη άποψη είναι ότι εσύ μέσα από την προηγηθείσα αναφορά μου στην αναθεώρηση καταστάσεων και σκέψεων που κάνεις αυτό τον καιρό , λογικά απομακρύνεσαι από αυτόν, δημιουργώντας ευνοϊκότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείσαι και αρνητικό για εκείνον.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
(Αφροδίτη στους Ιχθύες εμπεριεχόμενη στον 10ο οίκο , κυβερνητης ακμης 5ου οικου της κοπελας και εμπεριεχόμενου 4ου του άλλου ατόμου , κυβερνάται από τον Δια. )
Εξετάζοντας την Αφροδίτη , βρίσκω το θέμα των ερωτικών απασχολεί την ενδιαφερομένη , έχοντας την ακμή του 5ου σε κρίσιμη μοίρα . Η κρίσιμη μοίρα δίνει μια έντονη κατάσταση για την ενδιαφερομένη σε θέματα ερωτικών. Η Αφροδίτη , κυβερνάται από τον Δια , και αυτό δείχνει την έντονη επιθυμία αγάπης πάνω στο πρόσωπο του άλλου ατόμου.
Εδώ όμως έχουμε την επίσης παρελθοντική ένδειξη. Η Αφροδίτη εβρισκόμενη στον 4ο οίκο του άλλου ατόμου και με το φαινόμενο του εμπεριεχόμενου πλανήτη , δείχνει ότι η αγάπη της ερωτούσας για το άλλο άτομο, είναι ήδη τελειωμένη πράξη και βαθειά μέσα στο μυαλό του άλλου ατόμου. Με βάση τις αμοιβαίες αποδοχές , δεν είναι στο ενδιαφέρων του άλλου ατόμου , παρά με μια ένδειξη νοσταλγίας ίσως.
Εξετάζοντας τον 5ο παράγωγο οίκο (ερωτικά) του άλλου ατόμου βρίσκω τον ¶ρη να κυβερνά τον 5ο οίκο του σε Έξαρση στον Αιγόκερω. Ο κυβερνήτης του Αιγόκερω βρίσκεται στον 4ο οίκο της ενδιαφερόμενης , οίκος του τέλους. Αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι αυτός ο άνδρας για την κοπέλα ανήκει ήδη στο παρελθόν της και σε ήδη τελειωμένες ερωτικές υποθέσεις.
ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Η Σελήνη θα δείξει τα γεγονότα ως έχουν και τις μελλοντικές κινήσεις της ενδιαφερόμενης . Η Σελήνη βρίσκεται σε πτώση , περιπλανώμενη και με πολύ χαμηλή βαθμολογία . Οι παρελθοντικές τις όψεις ήταν με εξάγωνο τον Κρόνο και σύντομα θα είναι σε τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή.
Το παρελθοντικό εξάγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στον 4ο (Όπου Κρόνος κυβερνήτης Δια και Ερμή ) , δείχνει μια κατάσταση η όποια έχει λήξει ευνοϊκά αλλά το μυαλό της ερωτούσας περιστρέφεται γύρω από αυτό.
Το μελλοντικό τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή , δείχνει ίσως μια σκληρή κατάσταση που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ενδιαφερομένη – ερωτούσα , η οποία θα αποβεί τελικά κατά της και κατά του αλλά με περισσότερες επιπτώσεις πάνω σε εκείνη.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Μετά από την ανάλυση του χάρτη , βρίσκω ότι οι λόγοι οι οποίοι αποτρέπουν το άλλο άτομο να συνάψει μια σχέση μαζί της είναι ότι το άλλο άτομο έχει ήδη ξεκινήσει να βιώνει νέα πράγματα και καταστάσεις , έχοντας κλειστή την πόρτα στην ερωτούσα και αποτελώντας ένα παρελθόν για αυτήν. Το άτομο θέλει να κάνει μια νέα αρχή , ένα νέο ξεκίνημα.
Το νέο ξεκίνημα του άλλου ατόμου φαίνονται από τα εξής Αστρολογικά Σημεία:
O Πλούτωνας στην 1η μοίρα μέσα στον οίκο που αντιπροσωπεύει το άλλο άτομο.
Ο κυβερνήτης της Ακμής του 7ου είναι ήδη στις 3ς μοίρες του Υδροχόου και μάλιστα στο ξεκίνημα της ακμής του 3ου παραγωγικού οίκου.
Η ακμή του 5ου σε μηδενική μοίρα στον Κριό , όπου δηλώνει νέο ερωτικό ξεκίνημα.
Τελικα......
Αφου της μιλησα για την παραπανω αναλυση και αφου τελικα της εδωσα την απαντηση , εκεινη μου αποκαλυψε ολη την αληθεια περι του άλλου ατομου. Τα ατομα αυτά ειχαν επισυναψει μια σχεση στο παρελθον όταν η κοπελα σπουδαζε . Η οποια όπως φαινεται και στον χαρτη , εχει ληξει . Η κοπελα μετα από καιρο συναντησε το ατομο αυτό και πραγματικα αρχισε να σκεφτεται για το αν θα μπορουσε να ξανακανει σχεση μαζι του. Αφου καταλαβε ότι για καποιους λογους δεν μπορουσε μου ανεφερε ότι το ατομο αυτό εχει ηδη παντρευτει και εχει ξεκινησει μια νεα ζωη με μια άλλη γυναικα …
Εδώ θελω να επισημάνω την ακρίβεια με την οποια εγινε η ερωτηση . Όταν εχουμε ακριβεις ερωτησεις , περνουμε και ακριβεις απαντησεις.
Το αρθρο αυτό είναι αφιερωμενο σε αυτή την φιλη μου και της ευχομαι νεες καλυτερες καταστασεις για εκεινη και για την ζωη της.
Με εκτιμηση
Cancerian !
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 02:52 AM
Βρε Γιαννη μου, γιατι για τον συντροφο
πηρες κυβερνητη τον 7ο κ οχι τον 5ο? οταν δεν υπαρχει γαμος κοιταμε τον 5ο
κ μετα τον 7ο, για να μην πω καθολου τον 7ο.
Επισης να σου πω οτι η φιλη σου ειναι διχασμενη κ νομιζω πως δεν σου ειπε ολη την αληθεια,αυτο φαινεται κ απο τον ιδιο τον κυβερμητης τον Ερμη που ειναι αναδρομος κ για αρχη δειχνει οσα περιγραφεις αλλα επισης δειχνει οτι αλλαζει γνωμη για κατι εκεινη η δεν λεει ολα σκεφτεται, το αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι η Σεληνη βρισκεται στον 6ο οικο που δεν δειχνει να την απασχολει το ερωτικο αλλα μαλλον το εργασιακο, κ αν παρουμε τον συντροφο με κυβερνητη την Αφροδιτη( 5ος) πηγαινει στον 10ο της που εμενα μου μοιαζει, οτι πιο πολυ την ενδιαφερει να καταξιωθει μεσω του συγκεκριμενου ανθρωπου κ να βγει να φανει παρα το συναισθηματικο δεσιμο.
Η σεληνη επισης ειναι σε τελευταιες αλλα δεν ειναι σε κενο πορειας γιατι μαλλον προλαβε πριν αλλαξει ζωδιο να κανει οψη με τον Ερμη αλλα οχι τετραγωνο, εξαγωνο.οπως κ με τον ηλιο αλλα αφου αλλαξει ζωδιο, που σημαινει οτι μια κατασταση θα αλλαξει κ μαλιστα προς το καλυτερο για εκεινη αφου η Σεληνη θα παει στον Τοξοτη.
Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι η φιλη σου εκανε μια ερωτηση που ουσιαστικα ηξερε την απαντηση( το γεγονος οτι ειναι παντρεμενος) η δεν εκανε πραγματικα την ερωτηση που ηθελε να κανει ,που για εμενα προσωπικα νομιζω οτι ισχυει το 2ο.
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 10:24 AM
Επισης να σου πω οτι η φιλη σου ειναι διχασμενη κ νομιζω πως δεν σου ειπε ολη την αληθεια,αυτο φαινεται κ απο τον ιδιο τον κυβερμητης τον Ερμη που ειναι αναδρομος κ για αρχη δειχνει οσα περιγραφεις αλλα επισης δειχνει οτι αλλαζει γνωμη για κατι εκεινη η δεν λεει ολα σκεφτεται, το αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι η Σεληνη βρισκεται στον 6ο οικο που δεν δειχνει να την απασχολει το ερωτικο αλλα μαλλον το εργασιακο, κ αν παρουμε τον συντροφο με κυβερνητη την Αφροδιτη( 5ος) πηγαινει στον 10ο της που εμενα μου μοιαζει, οτι πιο πολυ την ενδιαφερει να καταξιωθει μεσω του συγκεκριμενου ανθρωπου κ να βγει να φανει παρα το συναισθηματικο δεσιμο.
Η σεληνη επισης ειναι σε τελευταιες αλλα δεν ειναι σε κενο πορειας γιατι μαλλον προλαβε πριν αλλαξει ζωδιο να κανει οψη με τον Ερμη αλλα οχι τετραγωνο, εξαγωνο.οπως κ με τον ηλιο αλλα αφου αλλαξει ζωδιο, που σημαινει οτι μια κατασταση θα αλλαξει κ μαλιστα προς το καλυτερο για εκεινη αφου η Σεληνη θα παει στον Τοξοτη.
Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι η φιλη σου εκανε μια ερωτηση που ουσιαστικα ηξερε την απαντηση( το γεγονος οτι ειναι παντρεμενος) η δεν εκανε πραγματικα την ερωτηση που ηθελε να κανει ,που για εμενα προσωπικα νομιζω οτι ισχυει το 2ο.
Έρση μου, καλημέρα. Συμφωνώ με την ανάλυσή σου, μόνο που η Αφροδίτη στους Ιχθύς μπορεί να δείξει και συναισθήματα απέναντι σ' αυτό τον άντρα κι η σύνοδος με τον Ουρανό ότι είναι παντρεμένος. Ο Κρόνος απέναντι δείχνει το εμπόδιο στην σχέση κι ότι αυτός μάλλον δεν έχει συναισθήματα πια γι' αυτήν.
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 11:13 AM
Κοραλλια μου η Αφροδιτη ειναι δικος του κυβερνητης κ το οτι ειναι στο ζωδιο του Ιχθυ ( σε διπλο) σιγουρα δειχνει οτι δεν ειναι ελευθερος, κ εγω πιστευω οτι η κοπελα εχει αισθηματα ομως ειναι διχασμενη κ δειχνει να αλλαζει γνωμη κ φαινεται κ απο τον αναδρομο Ερμη αλλα κ απο την Σεληνη που θα αλλαξει συντομα ζωδιο ,επιπλεον νομιζω πως καποιου ειδους σχεση εχουν αλλα δεν προχωρα οχι μονο γιατι ειναι παντρεμενος αλλα γιατι προτιμα σχεσης ελευθερου τυπου κ οχι δεσμευτικες που να του δημιουργουν υποχρεωσεις κ δυσκολες καταστασεις.με αποτελεσμα να πεφτει ο Κρονος στον 4ο (τελικη εκβαση) κ να μην δημιουργειται σχεση.
colibri
23-01-2009, 11:33 AM
Εχω μια απορία... εφόσον ο ερωτών απέκρυψε σημαντικά στοιχεία στον αστρόλογο και δεν έκανε σαφή ερώτηση ( μάλλον παραπλανητική..) δεν φαίνεται αυτό στον χάρτη της ωριαίας?? Διάβαζα ότι ο χάρτης δεν είναι έγκυρος ισχύει αυτό σε αυτή την περίπτωση?
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 11:41 AM
Κοραλλια μου η Αφροδιτη ειναι δικος του κυβερνητης κ το οτι ειναι στο ζωδιο του Ιχθυ ( σε διπλο) σιγουρα δειχνει οτι δεν ειναι ελευθερος, κ εγω πιστευω οτι η κοπελα εχει αισθηματα ομως ειναι διχασμενη κ δειχνει να αλλαζει γνωμη κ φαινεται κ απο τον αναδρομο Ερμη αλλα κ απο την Σεληνη που θα αλλαξει συντομα ζωδιο ,επιπλεον νομιζω πως καποιου ειδους σχεση εχουν αλλα δεν προχωρα οχι μονο γιατι ειναι παντρεμενος αλλα γιατι προτιμα σχεσης ελευθερου τυπου κ οχι δεσμευτικες που να του δημιουργουν υποχρεωσεις κ δυσκολες καταστασεις.με αποτελεσμα να πεφτει ο Κρονος στον 4ο (τελικη εκβαση) κ να μην δημιουργειται σχεση.
Έρση μου, κι εμένα μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σχέση και λόγω του ¶ρη στο 8ο σε θετικές όψεις με την αντίθεση Ουρανού Αφροδίτης/Κρόνου. Αλλά νομίζω πως στο 5ο φαίνεται η δική της συναισθηματική κατάσταση και στο 11ο η δική του. Δηλαδή ενδιαφέρεται για ένα άντρα παντρεμένο που προτιμά μια πιο ελεύθερη κι όχι δεσμευτική σχέση, πράγμα που την προβληματίζει επειδή όπως είπες πριν είναι στο 10ο και θέλει κοινωνική κατοχύρωση. Νομίζω κι εγώ πως θα αλλάξει κάτι όταν γυρίσει σε ευθεία πορεία ο Ερμής.
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 11:46 AM
Εχω μια απορία... εφόσον ο ερωτών απέκρυψε σημαντικά στοιχεία στον αστρόλογο και δεν έκανε σαφή ερώτηση ( μάλλον παραπλανητική..) δεν φαίνεται αυτό στον χάρτη της ωριαίας?? Διάβαζα ότι ο χάρτης δεν είναι έγκυρος ισχύει αυτό σε αυτή την περίπτωση?
Το οτι εκρυψε καποια πραγματα το συμπεραινουμε απο το γεγονος οτι δεν ειπε απο την αρχη οτι ηταν παντρεμενος στον Γιαννη,η αλλη ενδειξη για εμενα ειναι η Σεληνη που ειναι ο δεικτης του ερωτηματος κ πηγαινει στον εκτο σε οικο κ δεν δειχνει κατι σε συναισθημα, βεβαια ειναι στον Σκορπιο κ αυτο ειναι ενδειξη συναισθηματος αλλα κ ενδει ξη σεξουαλικοτητας, ομως συντομα αλλαζει ζωδιο.
Δεν νομιζω οτι ο χαρτης δεν ειναι εγκυρος απλως δειχνει παραπανω πληροφοριες απο εκεινες που ηθελε η ιδια να δωσει.
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 11:48 AM
Μπορεί να απόκρυψε στοιχεία με το τετράγωνο Σελήνης Ποσειδώνα και ο Ποσειδώνας στο 9ο που δείχνει την συζήτηση με τον αστρολόγο. Γι' αυτό συμφώνησα με την Έρση
colibri
23-01-2009, 11:51 AM
Η σελήνη στον σκορπιό είναι σε πτώση, αυτό μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι κάποια ένδειξη ? Αν δεν κάνω λάθος η κεκαυμένη ζώνη τελειώνει στις 15 σκορπιού?
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 12:01 PM
Αλλά νομίζω πως στο 5ο φαίνεται η δική της συναισθηματική κατάσταση και στο 11ο η δική του
Κοραλλια μου γιατι να φαινεται η συναισθηματικη της κατασταση απο εκει? κ η δικη του στον 11?
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 12:14 PM
Αλλά νομίζω πως στο 5ο φαίνεται η δική της συναισθηματική κατάσταση και στο 11ο η δική του
Κοραλλια μου γιατι να φαινεται η συναισθηματικη της κατασταση απο εκει? κ η δικη του στον 11?
Πιστεύω γιατί αυτή έκανε την ερώτηση: ο ωροσκόπος είναι ο ερωτών, το 5ο δείχνει την κατάσταση του ερωτώντος και ο παράγωγος του 5ου την κατάσταση του άλλου ατόμου. Το λέω ως λογική σειρά.
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 12:22 PM
Πιστεύω γιατί αυτή έκανε την ερώτηση: ο ωροσκόπος είναι ο ερωτών, το 5ο δείχνει την κατάσταση του ερωτώντος και ο παράγωγος του 5ου την κατάσταση του άλλου ατόμου. Το λέω ως λογική σειρά.
Στην προκειμενη ερωτηση ο 5 δειχνει τον εραστη -συντροφο, ο πρωτος δειχνει την κατασταση του ερωτωντος .
Γενικα σαν κυβερνητη του συντροφου δεν παιρνω τον 7 εκτος αν μιλαμε για συζυγο η συβτροφο με τον οποιο συζουμε.
Αν η ερωτηση ηταν το πως θα πανε τα ερωτικα της,κ δεν υπηρχε συγκεκριμενος αντρας ( εδω υπαρχει ) τοτε θα εδειχνε την κατασταση της κ το πως ειναι η θα ειναι ερωτικα.
Για εμενα εδω ο 5ος ειναι καθαρα ο αντρας για τον οποιο ρωτα
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 02:22 PM
Στην προκειμενη ερωτηση ο 5 δειχνει τον εραστη -συντροφο, ο πρωτος δειχνει την κατασταση του ερωτωντος .
Γενικα σαν κυβερνητη του συντροφου δεν παιρνω τον 7 εκτος αν μιλαμε για συζυγο η συβτροφο με τον οποιο συζουμε.
Αν η ερωτηση ηταν το πως θα πανε τα ερωτικα της,κ δεν υπηρχε συγκεκριμενος αντρας ( εδω υπαρχει ) τοτε θα εδειχνε την κατασταση της κ το πως ειναι η θα ειναι ερωτικα.
Για εμενα εδω ο 5ος ειναι καθαρα ο αντρας για τον οποιο ρωτα
Έρση μου, ναι είναι λογικό αυτό που λες. Σ' αυτή την περίπτωση όμως δεν καταλαβαίνω κάτι: αν αυτή είναι ο ¶ρης στον Αιγόκερω με θετικές όψεις προς Κρόνο, Αφροδίτη, Ουρανό γιατί να είναι αυτή η λυπημένη, προβληματισμένη, απογοητευμένη και που δέχτηκε την άρνηση; Εκτός κι αν, επειδή είναι πολύ μικρή η διαφορά (00.03 Κριού) το 11ο είναι στους Ιχθείς και έχουμε κυβερνήτη της τον Ποσειδώνα. Σ' αυτή την περίπτωση όμως αυτός έχει κυβερνήτη τον Ερμή και τότε έχουμε μια διαφορετική ερμηνεία.
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 05:02 PM
Κοραλλια μου με μπερδεψες, αν τα παρουμε ετσι οπως τα ερμηνευω η κοπελα ειναι Ερμης,( 1ο) ο αντρας ειναι Αφροδιτη ( 5ος) αρα ο απεναντι ειναι ο 7ος του, επομενως η συζυγος ειναι Αρης κ αυτη δεχεται τις καλες οψεις.
Η συζυγος ειναι στο ζωδιο του Αιγοκ.σε εξαρση,αρα δυνατη κ οχι η φιλη του Γιαννη, δεν ξερω γιατι την κοιταξες για Αρη την ιδια
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 05:34 PM
Κοραλλια μου με μπερδεψες, αν τα παρουμε ετσι οπως τα ερμηνευω η κοπελα ειναι Ερμης,( 1ο) ο αντρας ειναι Αφροδιτη ( 5ος) αρα ο απεναντι ειναι ο 7ος του, επομενως η συζυγος ειναι Αρης κ αυτη δεχεται τις καλες οψεις.
Η συζυγος ειναι στο ζωδιο του Αιγοκ.σε εξαρση,αρα δυνατη κ οχι η φιλη του Γιαννη, δεν ξερω γιατι την κοιταξες για Αρη την ιδια
Εντάξει, τώρα κατάλαβα πως το βγάζεις. Κοιτάς για το άτομο που ρωτά μόνο τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και κοιτάς το πέμπτο μόνο ως σημειοδότη του προσώπου που την ενδιαφέρει και θεωρείς το 5ο ως ωροσκόπο δικό του. Αν η ερώτηση όμως αφορούσε ένα ακίνητο δεν θα κοιτούσες το 4ο ή δουλειά το 6ο και 10ο; Τώρα που αφορά συναισθηματική σχέση;
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 05:45 PM
Εντάξει, τώρα κατάλαβα πως το βγάζεις. Κοιτάς για το άτομο που ρωτά μόνο τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και κοιτάς το πέμπτο μόνο ως σημειοδότη του προσώπου που την ενδιαφέρει και θεωρείς το 5ο ως ωροσκόπο δικό του. Αν η ερώτηση όμως αφορούσε ένα ακίνητο δεν θα κοιτούσες το 4ο ή δουλειά το 6ο και 10ο; Τώρα που αφορά συναισθηματική σχέση;
Αν η ερωτηση αφορουσε τα αλλα που ρωτας ναι θα κοιτουσα τους οικους που λες.
Η διαφορα στα συναισθηματικα εχει να κανει με την σχεση που εχει ο ερωτων με το ατομο που το ενδιαφερει κ τι ερωτηση βαζει,αν για παραδειγμα ρωτα μια ανυπαντρη κοπελα αν θα παντρευτει το αγορι της θα επαιρνα αυτην σαν 1ο το αγορι της 5ο κ θα κοιταζα τον 7ο σαν γαμο, τον 10 σαν κοινωνικο γεγονος τον 4ο για την τελικη εκβαση κ φυσικα παντα την Σεληνη.
Αν ομως πωταμε για καποιον που ειναι ηδη παντρεμενος ειναι 5ο γιατι αν τον παρουμε για 7ο απο παραγωγους οικους ο 7ο του 7ου που εννοειται πως ειναι η συζυγος σκαει στον ωροσκοπο που εννοειται πως ειναι ο ερωτων, με λιγα λογια δεν μπορουμε συζυγο κ εξωσυζυγικη σχεση να τους βαλουμε στον ιδιο οικο.
Κοραλλία Μόζορα
23-01-2009, 06:20 PM
Αν η ερωτηση αφορουσε τα αλλα που ρωτας ναι θα κοιτουσα τους οικους που λες.
Η διαφορα στα συναισθηματικα εχει να κανει με την σχεση που εχει ο ερωτων με το ατομο που το ενδιαφερει κ τι ερωτηση βαζει,αν για παραδειγμα ρωτα μια ανυπαντρη κοπελα αν θα παντρευτει το αγορι της θα επαιρνα αυτην σαν 1ο το αγορι της 5ο κ θα κοιταζα τον 7ο σαν γαμο, τον 10 σαν κοινωνικο γεγονος τον 4ο για την τελικη εκβαση κ φυσικα παντα την Σεληνη.
Αν ομως πωταμε για καποιον που ειναι ηδη παντρεμενος ειναι 5ο γιατι αν τον παρουμε για 7ο απο παραγωγους οικους ο 7ο του 7ου που εννοειται πως ειναι η συζυγος σκαει στον ωροσκοπο που εννοειται πως ειναι ο ερωτων, με λιγα λογια δεν μπορουμε συζυγο κ εξωσυζυγικη σχεση να τους βαλουμε στον ιδιο οικο.
Εντάξει, Έρση μου. Πάντως όπως κι αν το έβγαλες κι όπως κι αν το έβγαλα συμφωνήσαμε στα συμπεράσματά μας! Όπως λέει μια φίλη μου, στην αστρολογία πολλοί δρόμοι οδηγούν στο ίδιο σημείο!
cancerian
23-01-2009, 07:57 PM
Kαλησπερα Ερση μου ,
Εχεις απολυτο δικιο σε οτι αναφερεις. Κοιτα ομως την σκεψη μου σε οτι αφορα το πως κινηθηκα. Αρχικα να σου αναφερω οτι αυτη ηταν η δευτερη ερωτηση της φιλης μου , τις προηγουμενες μερες , ειχε κανει την ερωτηση για επισυναψη σχεσης. Η οποια ειχε βγει εν μερη θετικη. Δηλαδη οτι ναι , θα εκανε σχεση με το ατομο που την ενδιεφερε αλλα δεν θα ειχε τα αποτελεσματα που εκεινη θα ηθελε.
Ετσι λοιπον , εχωντας ηδη αυτο υποψιν , σκεφτηκα τον 7ο για να αναλυσω το που και πως κινειται το αλλο ατομο. Δηλαδη στην ουσια οχι, να ψαξω για το αν θα εκανε σχεση η οχι (αυτο ηταν ηδη γνωστο) αλλα για το τι εχει αυτος ο ανθρωπος στο κεφαλι του ! Αυτο που αναφερεις περι ευνοιας προς εκεινη (μαλλον μπερδευτικα με τις οψεις εξαιτιας τελικων μοιρων - 3 το πρωι που την εκανα τι να περιμενεις- αλλα δεν ειχε τοση σημασια γιατι ο χαρτης αφορουσε το παρον και οχι το μελλον ), το ειχα ηδη "αναφερει" στην πρωτη της ερωτηση , που ο Ερμης της εκανε cazimi με τον Ηλιο σε λιγα λεπτα. Η πρωτη αναλυση που της ειχα κανει αφορουσε την μελλοντικη της αναλυση , σε αυτη ομως την δευτερη αναλυση δεν με ενδιεφερε να κοιταξω για το αν θα γινοταν η σχεση αλλα το αλλο ατομο - και στην ουσια , επαιξα με τους παραγωγικους οικους. Προσωπικα θα επερνα τον 5ο αν η ερωτηση αφορουσε κατι γενικο , αλλα ηταν συγκεκριμενη και αφορουσε "αλλο ατομο" , κατονομαζομενο , συγκεκριμενο ... Μην ξεχνας βεβαια ο χαρτης οτι λειτουργησε και με μεγαλη επιτυχια υπο την εννοια οτι η επιλογη του 7ου ηταν ηδη σωστη γιατι μεσα της τον θεωρουσε συντροφο ακομα (αν και δεν το ηξερα) καθως ειχε ηδη σχεση μαζι του στο παρελθον
Έρση μου, καλημέρα. Συμφωνώ με την ανάλυσή σου, μόνο που η Αφροδίτη στους Ιχθύς μπορεί να δείξει και συναισθήματα απέναντι σ' αυτό τον άντρα κι η σύνοδος με τον Ουρανό ότι είναι παντρεμένος. Ο Κρόνος απέναντι δείχνει το εμπόδιο στην σχέση κι ότι αυτός μάλλον δεν έχει συναισθήματα πια γι' αυτήν.
Μπορεί να απόκρυψε στοιχεία με το τετράγωνο Σελήνης Ποσειδώνα και ο Ποσειδώνας στο 9ο που δείχνει την συζήτηση με τον αστρολόγο. Γι' αυτό συμφώνησα με την Έρση
Αγαπημενη μου Κοραλλια
οπως ανεφερα ο χαρτης δεν αφορουσε το μελλον αλλα το παρον. Η συναισθηματικη της κατασταση , (ειδικα στον 1ο χαρτη ) φανερωνε την "αγαπη" της πολυ ευκολα , μονο και μονο , κοιτωντας τις υποδοχες - και φυσικα κοιτωντας και τις δικες του... Οπου αν θυμαμαι καλα ηταν (Κυβερνηση / Προσωπο ) . Το οτι ηταν παντρεμενος , φαινεται ακομα ποιο ευκολα , αν το συσχετισουμε με το ξεκινημα των μοιρων των σημειοδοτων ( ο λογος που τον εμποδιζει - ειναι κατι που βιωνει ηδη - παρον-... Διας 3ς του Υδροχοου )
Το οτι κρυβει πραγματα φαινεται καθαρα και απο το καψιμο της απο τον Ηλιο σε σχεση με την αναδρομη κινηση του.(Κρυφες καταστασεις)
Προσεχε ! δεν αντιλεγω με αυτα που ανεφερες , απλα προσθετω και αλλα στοιχεια. Θελωντας να τονισω οτι μπορουμε να ειμαστε περισσοτερο απλοι.
περιμενω ενστασεις !!!
με εκτιμηση
cancerian
Τίνα Ζαχαριάδου
23-01-2009, 08:41 PM
μου ειπε ότι επιθυμει την συναψη σχεσης με ένα ατομο αλλα για καποιους λογους εκεινος δεν μπορει. Μολις ρωτησα τους λογους , εκεινη μου ειπε πως δεν τους γνωριζει. Ξερωντας για τις Αστρολογικες μου γνωσεις και την αγαπη μου προς την Αστρολογια με ρωτησε αν μπορω να την βοηθησω. Της ειπα πως ναι , και εκεινη αμεσως εκανε την ερωτηση : «Ποιοι είναι οι πραγματικοι λογοι που τον εμποδιζουν να ξεκινησει μια σχεση μαζι μου».
Γιαννη μου συγνωμη αλλα απο τον προλογο δεν καταλαβα οτι προκειται για δυο ερωτησεις.
, σκεφτηκα τον 7ο για να αναλυσω το που και πως κινειται το αλλο ατομο. Δηλαδη στην ουσια οχι, να ψαξω για το αν θα εκανε σχεση η οχι (αυτο ηταν ηδη γνωστο) αλλα για το τι εχει αυτος ο ανθρωπος στο κεφαλι του !
Οταν λες σκεφτηκες τι εννοεις οτι εσυ εκανες την ερωτηση?
αλλα ηταν συγκεκριμενη και αφορουσε "αλλο ατομο" , κατονομαζομενο ,
Σε αυτην την περιπτωση του κατανομαζομενου πραγματικα κοιταμε τον 7 οικο,ομως εφοσον ηθελες να δεις τι εχει στο κεφαλι του δεν επρεπε να κοιταξεις τον 3ο του 7ου ως παραγωγο?
Γιαννη μου νομιζω πως το ολο θεμα ειναι μπερδεμενο κ αυτο γιατι δεν ηταν ειλικρινης απεναντι σου η
γιατι εβαλε 2 ωριαιες σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα κ δεν ηταν σαφης.
εκτος αν το 2ο ωριαιο το εβαλες εσυ οποτε σε αυτην την περιπτωση αλλαζει ολο το σκηνικο.κ δεν ισχυουν αυτα που σου γραφω.
Γεγονος ειναι παντως πως αν ο ερωτων δεν ειναι σαφης αρχης εξαρχης τοτε δημιουργουνται προβληματα τα οποια σχεδον παντα φαινονται αστρολογικα
cancerian
23-01-2009, 09:08 PM
μου ειπε ότι επιθυμει την συναψη σχεσης με ένα ατομο αλλα για καποιους λογους εκεινος δεν μπορει. Μολις ρωτησα τους λογους , εκεινη μου ειπε πως δεν τους γνωριζει. Ξερωντας για τις Αστρολογικες μου γνωσεις και την αγαπη μου προς την Αστρολογια με ρωτησε αν μπορω να την βοηθησω. Της ειπα πως ναι , και εκεινη αμεσως εκανε την ερωτηση : «Ποιοι είναι οι πραγματικοι λογοι που τον εμποδιζουν να ξεκινησει μια σχεση μαζι μου».
Γιαννη μου συγνωμη αλλα απο τον προλογο δεν καταλαβα οτι προκειται για δυο ερωτησεις.
, σκεφτηκα τον 7ο για να αναλυσω το που και πως κινειται το αλλο ατομο. Δηλαδη στην ουσια οχι, να ψαξω για το αν θα εκανε σχεση η οχι (αυτο ηταν ηδη γνωστο) αλλα για το τι εχει αυτος ο ανθρωπος στο κεφαλι του !
Οταν λες σκεφτηκες τι εννοεις οτι εσυ εκανες την ερωτηση?
αλλα ηταν συγκεκριμενη και αφορουσε "αλλο ατομο" , κατονομαζομενο ,
Σε αυτην την περιπτωση του κατανομαζομενου πραγματικα κοιταμε τον 7 οικο,ομως εφοσον ηθελες να δεις τι εχει στο κεφαλι του δεν επρεπε να κοιταξεις τον 3ο του 7ου ως παραγωγο?
Γιαννη μου νομιζω πως το ολο θεμα ειναι μπερδεμενο κ αυτο γιατι δεν ηταν ειλικρινης απεναντι σου η
γιατι εβαλε 2 ωριαιες σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα κ δεν ηταν σαφης.
εκτος αν το 2ο ωριαιο το εβαλες εσυ οποτε σε αυτην την περιπτωση αλλαζει ολο το σκηνικο.κ δεν ισχυουν αυτα που σου γραφω.
Γεγονος ειναι παντως πως αν ο ερωτων δεν ειναι σαφης αρχης εξαρχης τοτε δημιουργουνται προβληματα τα οποια σχεδον παντα φαινονται αστρολογικα
Ερση μου ,
λοιπον εχεις δικιο , στον προλογο δεν ανεφερα οτι ηταν η 2η ερωτηση της. Οταν λεω σκεφτηκα , εννοω οτι εκει κινηθηκα ... οχι οτι εβγαλα εγω την ερωτηση αυτη... Σχετικα με το τι εχει στο κεφαλι του αναφερομαι μεταφορικα , δηλαδη λεγοντας ετσι εννοω οτι ηθελα να δω οτι πως κινειται , πως ζει και γενικα την θεση του μεσα στον χαρτη σε σχεση με την ερωτηση . Δυστηχως η αληθεια ειναι οτι ηταν λιγο χαοτικη η αναλυση και των δυο χαρτων , προσπαθωντας να τους αναλυσω μαλλον επειδη η διαφορα των ερωτησεων ηταν μερικες μερες (2 αν θυμαμαι καλα) . Τουλαχιστο ομως χαιρομαι , επειδη ο χαρτης εδειξε τα παντα με εξαιρετικη λεπτομερια , απο το οτι η φιλη μου εκρυβε πραγματα μεχρι και το τι συνεβαινε με το παρεθλον και το αλλο ατομο !!!!!!
astria1969
24-01-2009, 01:42 AM
εχω μια απορρια, μαλλον θα ηθελα μια διευκρινιση,
απο οσο εχω διαβασει
για την ωριαια καταλαβα οτι χρησιμοποιουμε τους παραδοσιακους πλανητες και εδω του Δια παραδοσιακος ειναι ο Ποσειδωνας αν δεν κανω λαθος,
και κατοπιν εξεταζουμε και τον Δια αν το θεωρησουμε σκοπιμο, τελικα τι ισχυει?????????
cancerian
24-01-2009, 01:53 AM
απο οσο εχω διαβασει
για την ωριαια καταλαβα οτι χρησιμοποιουμε τους παραδοσιακους πλανητες και εδω του Δια παραδοσιακος ειναι ο Ποσειδωνας αν δεν κανω λαθος,
και κατοπιν εξεταζουμε και τον Δια αν το θεωρησουμε σκοπιμο, τελικα τι ισχυει?????????
Kαλησπερα φιλη μου ,
ναι στην ωριαια ισχυουν μονο οι 6 παραδοσιακοι. Αλλα οπως με "μαλωνει" :bigsmile: και η φιλη μου η Ερση , εχει δικιο οταν λεει οτι πλεον χρησιμοποιουνται και οι εξωκρονιοι πλανητες (δεν θα εξιχρονιστω μαλλον ποτε..). Ειδικοτερα δε , οταν σχηματιζουν γερες οψεις με οικους.
με εκτιμηση
cancerian
Τίνα Ζαχαριάδου
24-01-2009, 02:40 AM
απο οσο εχω διαβασει
Στην ωριαια χρησιμοποιουμε τους παραδοσιακους πλανητες συμφωνα παντα με τις διδαχες του William Lilly αλλα κ το βιβλιο της Ντορας Γιαννακοπουλου κυριως.
Η ωριαια εχει ομως εξελιχθει αρκετα κ πολλοι Αστρολογοι χρησιμοποιουν τους εξωκρονιους κ σαν συνκυβερνητες τους παραδοσιακους.
Στο ερωτημα σου παραδοσιακος ειναι ο Διας κ οχι ο Ποσειδωνας που σημαινει τι¨:οτι αν μια ωριαια εχει ωροσκοπο τον Ιχθυ αν εισαι της αποψης οτι λαμβανεις υποψιν σου τους εξωκρονιους,κυβερνητη παιρνεις πρωτα τον Ποσειδωνα κ μετα τον Δια, ειναι σαν να λεμε οτι παιρνουμε πληροφοριες απο δυο μεριες.
Ειναι στην ευχερεια του Αστρολογου τι κυβερνητες θα επιλεξει.
Αυτα παντα για την χωρα μας γιατι το εξωτερικο ειναι αλλη υποθεση.
Μητσάκος
24-01-2009, 07:03 AM
Στην ωριαια χρησιμοποιουμε τους παραδοσιακους πλανητες συμφωνα παντα με τις διδαχες του William Lilly αλλα κ το βιβλιο της Ντορας Γιαννακοπουλου κυριως.
Η ωριαια εχει ομως εξελιχθει αρκετα κ πολλοι Αστρολογοι χρησιμοποιουν τους εξωκρονιους κ σαν συνκυβερνητες τους παραδοσιακους.
Δέσποινας, ίσως :cheesy:
Τίνα Ζαχαριάδου
24-01-2009, 12:27 PM
Δέσποινας, ίσως :cheesy:
Αφου δεν ειπα κ Ντορα Μ..........η παλι καλα!!!!!:bigsmile:
Σε ευχαριστω εχεις δικιο!!!!!!!!
selana1
24-01-2009, 01:48 PM
Γεια σας! Για αρχη θα ηθελα κι εγω να στειλω τις ευχες μου στη φιλη σας για ό,τι καλυτερο εκεινη επιθυμει..Ειναι λίγος ο καιρος που προσπαθω να ασχοληθω κι εγω με την αστρολογια αλλα το αρθρο σας με ταραξε...Δεν ηξερα οτι υπαρχει δυνατοτητα τετοιας ακριβειας στην αναλυση.Αντιμετωπιζοντας ενα αντιστοιχο προβλημα με τη φιλη σας θα ηθελα κι εγω να ζητησω τη βοηθεια σας...Αν μπορειτε να με βοηθειστε παρακαλω απαντηστε μου εδω...Σας ευχαριστω ...
Καλησπέρα!
χαίρομαι που αναπτύσεται αυτή η κουβέντα. Ο διαλογος είναι μια πολύ ωραία διαδικασία για να λυθεί ένα ζήτημα ωριαίας.
Κατ΄αρχήν να πω από όσο είδα ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ερωτήματος όπως απεικονίζεται στο χάρτη και μεταξύ του ερωτήματος που διαφαίνεται. Και θα χρειαστώ μια διευκρίνηση ακόμα.. Ποιος ηταν τελικά αυτός που έκανε την ερώτηση και ποια ήταν αυτή; Διότι κάπου παραπάνω διαβασα ότι ο cancerian θέλωντας να μάθει τι έχει στο νου του το άλλο άτομο, έφτιαξε το χάρτη. Γιατί αν είναι έτσι, αλλάζει κατά πολύ και ο σημειοδότης των ερωτημάτων αλλά και η τελική έκβαση στο χάρτη.
Για τη χρήση των εξωκρόνιων και των παραδοσιακών τώρα... Είμαι της γνώμης ότι η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου είναι κορυφή στο αντικείμενό της και κατέχει την Ωριαία σαν την αλφάβητο. Κατά συνέπεια ποτέ δεν παραβλέπω τα γραφόμενά της. Φυσικά αυτό κάποιος μπορεί να μην το αποδέχεται αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ. Θα ήθελα να πω ότι στη ωριαία λαμβάνται υπ όψη οι παραδοσιακοί πλανήτες. Δεν θα κοιτάξω ποτέ το Ποσειδώνα για κυβερνήτη των Ιχθύων, αντίθετα μπορεί να κοιτάξω την Αφροδίτη, αν ο Δίας δίνει χαμηλότερη βαθμολογία από την Αφροδίτη. Δεν θα κοιτάξω τους εξωκρόνιους παρά μόνο περιγραφικά.. π.χ. αν δω κυβερνήτη του ερωτόντος σε σύνοδο με τον Ποσειδωνα θα καταλάβω ότι το άτομο προφανως βρίσκεται σε σύγχυση σε σχέση με το ερώτημα που τον αφορά. Αντίθετα, οι εξωκρόνιοι έχει φανεί ότι έχουν μια διαφορετική αξία όταν βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους ή όταν κάνουν σύνοδο με τις ακμές των γωνιακών οίκων.
Δεν είμαι της γνώμης ότι υπάρχει διαφορά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι κανόνες της ωριαίας είναι πολύ συγκεκριμένοι και δεν πρέπει να φεύγει κανείς από αυτούς αν φυσικά επιθυμεί να καταληξει σε σωστά συμπεράσματα.
Κατά τη γνωμη μου η σκέψη (3ος οίκος του) του ατόμου αυτού είναι σταθερά (2ος οικος) στο σπίτι του (4ος) και στο γάμο του (κρόνος στον 10ο του) Ο Κρόνος του κάνει αντίθεση με την αφροδίτη της ενδιαφερομένης.. για την οποία η αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 12ου κ του 5ου της. Την όποια ερωτική προσπάθειά (5ος οίκος της) της (με κρυφό ίσως τρόπο-12ος) εκείνος την απώθεί. (Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος). Η συγκεκριμένη ξέρει εξ αρχής ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη, ο κυβερνήτης της εκτός του ότι είναι ανάδρομος, είναι κ κυβερνήτης του 4ου (εμπερ.) είναι κ καμμένος από τον ήλιο (κύριος κυβερνήτης 4ου) που σημαίνει ότι ήδη ξέρει το τέλος. Κυβερνήτης και του 3ου είναι ο ήλιος πάλι, οποίος καίει τον ερμή όπως είπαμε αλλά και το Δια (κυβερνήτη 7ου αλλά κ εμπερ. του 10ου). Αυτά μόνο είναι λίγα στοιχεια που μας δείχνουν ότι η κοπέλα δεν τα είπε σωστά, δεν ρώτησε αυτό που ήθελε ή τέλος πάντων (υπάρχει και η άλλη εκδοχή) ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να τα λεει όλα, η ωριαία άλλωστε είναι ανακάλυψη. Αλλο ένα στοιχειο.. ο κυβερνήτης του 9ου κ του 10ου του (γάμος σε απόσταση) είναι εκείνος που "καίει" τον Ερμή (κυβερνήτη της κοπέλας).
Και λοιπά πολλά...
Αλλά κατά τη γνωμη μου και πάλι ο χάρτης κάπου "χάσκει".. Δεν ολοκληρώνεται δηλαδή. Για αυτό λέμε οτι πρέπει να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στη διατύπωση της ερώτησης αλλά κ φυσικά να είναι αυθόρμητη. Επίσης η θέση της σελήνης... γιατί λέτε ότι δεν είναι σε κενο πορείας; Συναντάται με τον ερμή;
Αν κοιτάξουμε τον κυβερνήτη του 4ου, το πιο σημαντικό βήμα στην εξέταση ενός ωριαίου χάρτη που δεν θα πρέπει να παραλείπεται ποτέ... Δυστυχώς φαίνεται μια καμμένη περίπτωση που φαίνεται να φέρνει πόνο στη κοπέλα κ φυσικά να μην ευοδώνει.
cancerian
24-01-2009, 11:55 PM
Καλησπέρα!
χαίρομαι που αναπτύσεται αυτή η κουβέντα. Ο διαλογος είναι μια πολύ ωραία διαδικασία για να λυθεί ένα ζήτημα ωριαίας.
Κατ΄αρχήν να πω από όσο είδα ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ερωτήματος όπως απεικονίζεται στο χάρτη και μεταξύ του ερωτήματος που διαφαίνεται. Και θα χρειαστώ μια διευκρίνηση ακόμα.. Ποιος ηταν τελικά αυτός που έκανε την ερώτηση και ποια ήταν αυτή; Διότι κάπου παραπάνω διαβασα ότι ο cancerian θέλωντας να μάθει τι έχει στο νου του το άλλο άτομο, έφτιαξε το χάρτη. Γιατί αν είναι έτσι, αλλάζει κατά πολύ και ο σημειοδότης των ερωτημάτων αλλά και η τελική έκβαση στο χάρτη.
Για τη χρήση των εξωκρόνιων και των παραδοσιακών τώρα... Είμαι της γνώμης ότι η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου είναι κορυφή στο αντικείμενό της και κατέχει την Ωριαία σαν την αλφάβητο. Κατά συνέπεια ποτέ δεν παραβλέπω τα γραφόμενά της. Φυσικά αυτό κάποιος μπορεί να μην το αποδέχεται αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ. Θα ήθελα να πω ότι στη ωριαία λαμβάνται υπ όψη οι παραδοσιακοί πλανήτες. Δεν θα κοιτάξω ποτέ το Ποσειδώνα για κυβερνήτη των Ιχθύων, αντίθετα μπορεί να κοιτάξω την Αφροδίτη, αν ο Δίας δίνει χαμηλότερη βαθμολογία από την Αφροδίτη. Δεν θα κοιτάξω τους εξωκρόνιους παρά μόνο περιγραφικά.. π.χ. αν δω κυβερνήτη του ερωτόντος σε σύνοδο με τον Ποσειδωνα θα καταλάβω ότι το άτομο προφανως βρίσκεται σε σύγχυση σε σχέση με το ερώτημα που τον αφορά. Αντίθετα, οι εξωκρόνιοι έχει φανεί ότι έχουν μια διαφορετική αξία όταν βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους ή όταν κάνουν σύνοδο με τις ακμές των γωνιακών οίκων.
Δεν είμαι της γνώμης ότι υπάρχει διαφορά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι κανόνες της ωριαίας είναι πολύ συγκεκριμένοι και δεν πρέπει να φεύγει κανείς από αυτούς αν φυσικά επιθυμεί να καταληξει σε σωστά συμπεράσματα.
Κατά τη γνωμη μου η σκέψη (3ος οίκος του) του ατόμου αυτού είναι σταθερά (2ος οικος) στο σπίτι του (4ος) και στο γάμο του (κρόνος στον 10ο του) Ο Κρόνος του κάνει αντίθεση με την αφροδίτη της ενδιαφερομένης.. για την οποία η αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 12ου κ του 5ου της. Την όποια ερωτική προσπάθειά (5ος οίκος της) της (με κρυφό ίσως τρόπο-12ος) εκείνος την απώθεί. (Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος). Η συγκεκριμένη ξέρει εξ αρχής ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη, ο κυβερνήτης της εκτός του ότι είναι ανάδρομος, είναι κ κυβερνήτης του 4ου (εμπερ.) είναι κ καμμένος από τον ήλιο (κύριος κυβερνήτης 4ου) που σημαίνει ότι ήδη ξέρει το τέλος. Κυβερνήτης και του 3ου είναι ο ήλιος πάλι, οποίος καίει τον ερμή όπως είπαμε αλλά και το Δια (κυβερνήτη 7ου αλλά κ εμπερ. του 10ου). Αυτά μόνο είναι λίγα στοιχεια που μας δείχνουν ότι η κοπέλα δεν τα είπε σωστά, δεν ρώτησε αυτό που ήθελε ή τέλος πάντων (υπάρχει και η άλλη εκδοχή) ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να τα λεει όλα, η ωριαία άλλωστε είναι ανακάλυψη. Αλλο ένα στοιχειο.. ο κυβερνήτης του 9ου κ του 10ου του (γάμος σε απόσταση) είναι εκείνος που "καίει" τον Ερμή (κυβερνήτη της κοπέλας).
Και λοιπά πολλά...
Αλλά κατά τη γνωμη μου και πάλι ο χάρτης κάπου "χάσκει".. Δεν ολοκληρώνεται δηλαδή. Για αυτό λέμε οτι πρέπει να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στη διατύπωση της ερώτησης αλλά κ φυσικά να είναι αυθόρμητη. Επίσης η θέση της σελήνης... γιατί λέτε ότι δεν είναι σε κενο πορείας; Συναντάται με τον ερμή;
Αν κοιτάξουμε τον κυβερνήτη του 4ου, το πιο σημαντικό βήμα στην εξέταση ενός ωριαίου χάρτη που δεν θα πρέπει να παραλείπεται ποτέ... Δυστυχώς φαίνεται μια καμμένη περίπτωση που φαίνεται να φέρνει πόνο στη κοπέλα κ φυσικά να μην ευοδώνει.
Αγαπητη may ,
η ερωτηση οπως φαινεται και στον προλογο προηλθε απο την κοπελα. Εξεταζοντας του λογους του αλλου ατομου , ειπα πως κινηθηκα εξεταζοντας την θεση του σημειοδοτη του αλλου ατομου . Διοτι το κωλυμα το ειχε εκεινος και η ερωτηση απευθυνεται για τους "δικους του" λογους. Αρα διαβαζουμε καλα την εισαγωγη ενος αρθρου.
Ο καθε "λογιος" των αστρων επετρεψε μου να πω , οτι εχει τα δικα του "εργαλεια" προς αναλυση. Σιγουρα οι παραδοσιακοι αποτελουν τους πλανητες - κανονες στην Ωριαια. Αλλα δυστηχως ή ευτυχως εχουν περασει καμποσοι αιωνες απο τοτε που ο Λιλλυ ζουσε. Εναν εξωκρονιο θα προσπαθησω να τον δουλεψω οσο πιο πολυ μπορω. Αν η κριση του Αστρολογου και η τεχνη του στην ερμηνεια ειναι καλη , δεν προκειται να τον φοβησει ή να τον οδηγησει σε λαθος συμπερασματα. Προσωπικα τους χρησιμοποιω για επιπροσθετες πληροφοριες.
Υπαρχει μαλλον μια παρερμηνεια στην εκφραση " να δω τι τρεχει στο μυαλο του" . Συνηθως οι ανθρωποι χρησιμοποιουν μεταφορες για να περιγραψουν κατι. Το τι εχει στο μυαλο του αντιστοιχει , οπως προανεφερα στην συνολικη του εικονα μεσα στον χαρτη. Να με συγχωρεσεις ομως αλλα η κοπελα ρωτησε αυτο που ακριβως ηθελε. Αλλο θεμα ομως ειναι αν απεκρυψε στοιχεια. Η ερωτηση της ηταν ακριβεστατη !!!!!! Μην ξεχνας οτι σε αυτον τον χαρτη δεν μας ενδιαφερει αν θα κανει σχεση , αλλα τους λογους του παροντος που την αποτρεπουν! Αλλη η μια ερωτηση , αλλη η αλλη ....
Η Σεληνη , δεν ειναι κενης πορειας , σχηματιζει σχηματιζει ηδη απο τον Σκορπιο εξαγωνο με μερικες μοιρες ανοχη (επιτρεπτες) και συνεχιζει στον τοξοτη με την ιδια οψη , αρα το κενο πορειας αποριπτεται.
Δινεις πολυ καλη ερμηνεια σε σχεση με τον χαρτη! Ισως περισσοτερο απλη και κατανοητη απο την δικια μου! Ειμαι ομως κατα συνηθεια περιεργος , και θελω περισσοτερα απο μια αναλυση.
με εκτιμηση
cancerian
Τίνα Ζαχαριάδου
25-01-2009, 01:28 AM
Η σεληνη επισης ειναι σε τελευταιες αλλα δεν ειναι σε κενο πορειας γιατι μαλλον προλαβε πριν αλλαξει ζωδιο να κανει οψη με τον Ερμη
Για να ξεμπερδευτουμε λιγο, το εψαξα μεσα απο τις εφημεριδες κ οντως ειναι σε κενο πορειας γιατι,
γιατι η Σεληνη στις 7.30 το απογευμα εμπαινε στον Τοξοτη, ενω ο Ερμης εμπαινε αναδρομος στον Αιγοκερω την επομενη ημερα.
Απο εκει κ περα για εμενα προσωπικα δεν ειναι απαγορευτικο, απλως σε προδιαθετει να προχωρησεις διστακτικα κ προσεκτικα,επισης αν μπορουμε να παρουμε απαντηση απο τους δεικτες
κ μονο της ερωτησης μπορουμε να παραβλεψουμε το κενο της πορειας.
Είμαι της γνώμης ότι η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου είναι κορυφή στο αντικείμενό της και κατέχει την Ωριαία σαν την αλφάβητο. Κατά συνέπεια ποτέ δεν παραβλέπω τα γραφόμενά της.
Κανεις δεν παραβλεπει τα γραφομενα της πως θα μπορουσε αλλωστε?
Ομως περα απο το την Κα Γιαννακοπουλου υπαρχουν κ καποιοι εξαιρετοι αστρολογοι στο εξωτερικο,
που ειδικευονται στην ωριαια αστρολογια κ εχουν αλλαξει το συστημα της ωριαιας παιρνοντας κυβερνητες τους εξωκρονιους αλλα κ τους παραδοσιακους.
Ειναι λοιπον λιγο αδικο να λεμε οτι ποτε δεν παιρνουμε σαν κυβερνητες τους εξωκρονιους αλλα να τους υπολογιζουμε οταν κανουν συνοδο με καποιο πλανητη παραδοσιακο,δηλαδη τους χρησιμοποιουμε οταν η οπως μας βολευει?
Επιπλεον δεν νομιζω πως πρεπει να κλεινουμε τα ματια στην εξελιξη της ωριαιας γιατι τοτε θα μεναμε κ στις πτολεμαικες οψεις κ μονο,
Η να το πω αλλιως, εφοσον οι εξωκρονιοι ανακαλυφθηκαν πολυ αργοτερα δεν τους λαμβανουμε υποψιν? κ τελειωνοντας θελω να πω πως ο καθενας κρινει αναλογα κ την εμπειρια του γι αυτο λοιπον εξεταστε ωριαιες με κυβερνητες τους εξωκρονιους, δειτε αν λειτουργει η οχι κ μετα κρινετε αν τους απορριπτετε η οχι, αλλωστε οπως ειπε κ η φιλη μου η Κοραλλια παραπανω η αστρολογια δινει απαντησεις απο πολλους δρομους ( καπως ετσι δεν το θυμαμαι ακριβως).
Τίνα Ζαχαριάδου
25-01-2009, 02:04 AM
Εχω μια απορια, απο την αναλυση σου καταλαβαινω, οτι τον αντρα τον κοιτας απο τον 7ο, αν λοιπον ειναι αυτος 7ο η συζυγος δεν ειναι απεναντΙ? Αρα κυβερνητης της συζυγου ειναι ο ιδιος με της φιλης του Γιαννη,επομενως που καταληγουμε οτι κ η συζυγος ειναι Ερμης αναδρομος κ καμμενος?η την συζυγο την κοιτας απο αλλου?
Καλημέρα!!
θα κάνω μια τελευταία παρέμβαση στο θέμα και θα εξηγήσω τους λόγους.
1. Δεν έχω καμία αντίρρηση στη χρήση των εξωκρόνιων πλανητών, αλλά επιμένω στη συμβουλευτική τους χρήση και όχι ως κυβερνήτες ή συγκυβερνήτες των οίκων. Δεν μπορούν να γίνουν δείκτες του ερωτήματος, κυρίως για δύο λόγους : είναι πολύ δύσκολο να εντάξουμε τις πλανητικές ώρες τους και έχουν εξαιρετικά αργή κίνηση για ένα χάρτη ωριαίας. Σε αυτό συντάσσεται και η κ. Γιαννακοπούλου αλλά και ο κ. Παϊζής. Δεν είμαι της γνώμης ότι η Ωριαία μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Τόσα χρόνια χρησιμοποιείται κατ'αυτόν τον τρόπο και δίνει χρυσές απαντήσεις σε όσους ξέρουν να αποκρυπτογραφούν τα σημάδια της. Θέλει όμως σεβασμό. Δεν είμαι της γνωμης ότι η Ωριαία μπορεί να γίνει patchwork ιδεών, ούτε σε καμία περίπτωση αποδέχομαι το ότι ο Lilly έζησε πριν χ χρόνια, άρα ας το εξελίξουμε... Αναλόγως μπορεί να χρησιμοποίσει κανείς για την ερμηνεία και τις μη πτολεμαικές όψεις ή να αρχίσει να αποδίδει στο Δια ιδιότητες Αφροδίτης με τη λογική ότι οι αρχέγονοι κανόνες βγήκαν πριν ψ χρόνια, άρα ας τους αναθεωρήσουμε. Συμφωνώ ότι υπάρχει εξέλιξη στην αστρολογία.. για παράδειγμα στον 3ο οίκο πλεον εντάσουμε και τα sms ή τα emails ώς μορφή επικοινωνίας.
Συμπερασματικά, αν κάποιος θέλει να δουλέψει και με τους εξωκρόνιους ως δείκτες, ας το κάνει, αφού εντάξει πρώτα στο σύστημα του τις πλανητικές τους ώρες.
2. ο κ. Παϊζής σε άρθρο του τονίζει τους απαγορευτικούς παράγοντες, δεν χρειάζεται να τους αναφέρω εκ νέου, είναι γνωστοί. Δεν είναι σοφό να λες ότι τους παραβλέπω και ότι προχωρώ προσεκτικά, γιατί να που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλήγεις κάπου ή καταλήγεις να λες ότι δεν μου είπε όλη την αλήθεια ή ότι τι γίνεται τελικά με αυτό το χάρτη και αναλονόμαστε όλοι να κάνουμε υποθέσεις για το τί γίνεται με αυτόν το χάρτη και με την κοπέλα και πάει λέγοντας. Εν τέλει, όλη αυτή η κουβέντα, αν έχετε αντιληφθεί, γίνεται περισσότερο επι του "στησίματος" του χάρτη και όχι επί του αποτελέσματος. Σας διαβεβαιώ, αν είχατε δουλέψει με όγκο έγκυρων χαρτών, θα αντιλαμβανόσαστε αμέσως ότι κάτι δεν έχει αποδοθεί καλά. Σε ένα έγκυρο ωριαίο χάρτη, πρέπει η ερώτηση να σκιαγραφείται από τους πλανήτες, τους σημειοδότες ακόμα και τις μοίρες ή τους εμπεριεχόμενους πλανήτες. Η εικόνα του χάρτη δείχνει το "τώρα", ο 4ος την απάντηση στο ερώτημα και η σελήνη την πορεία των γεγονότων. Παρεπιπτόντως για τη σελήνη.. και εγώ είμαι της γνώμης ότι στο χάρτη είναι σε κενό πορείας. Η πορεία της σελήνης εξετάζεται μόνο μέχρι να βγει από το ζώδιο που βρίσκεται. Και είναι πολύ σημαντική γιατί δίνει και το χρόνο εκδήλωσης των γεγονότων. Επομένως συμφωνώ με την Ερση στην τοποθέτησή της. Η μηδενική μοίρα ανήκει στο επόμενο ζώδιο.
3. Θα προτιμούσα και θα συμφωνούσα να δινόταν ο χάρτης αυτός ως παράδειγμα "προς αποφυγήν". Ως χάρτης που θα επεξηγούσε τη σελήνη κ.π. και πως αυτή δηλώνει το "κάτι" που τρέχει με αυτόν το χάρτη.
4. Κάνετε πολύ καλά που ξεκινάτε την ενασχόληση με την Ωριαία. Αν θελουμε όμως να δίνουμε σωστές κατευθύνσεις και να εξηγήσουμε πως λειτουργεί αυτό το φοβερό εργαλείο είναι προτιμότερο να δίνουμε χάρτες που μιλούν από μόνοι τους και που δεν έχουν απαγορευτικούς παράγοντες. Διαφορετικά περνάμε το μήνυμα ότι οι απαγ. παράγοντες δεν ισχύουν, είτε επειδή έγιναν πριν χ χρόνια είτε επειδή ο οποιοσδήποτε αρχάριος μπορεί να τους παραβλέψει. Ακόμα δε σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο δεν θα λάβει απάντηση και θα ρωτήσει ξανά μετά από κάποιες ημέρες. Γιατί λοιπόν να μην ακυρωθεί ο χάρτης από την πρώτη "ανάγνωση", ώστε να δωθεί ένα ακόμα στοιχείο στον ενδιαφερόμενο?? Ακόμα και εμπειρότατοι φίλοι που ασχολούνται με την ωριαία και από τους οποιος έχω διδαχθεί, μπροστα στους απαγορευτικούς δεν προχωράνε, γιατί καταλήγουν να κουβεντιάζουν ατέρμονα και δεν "δουλεύει".
Αν ήμουν στη θέση του cancerian και είχα αυτόν το χάρτη, θα τον ακύρωνα άμεσα και θα έλεγα στην κοπέλα ότι δεν μπορώ να της απαντήσω, υπάρχει απαγορευτικός παράγοντας (που στην ουσία είναι για να με προστατεύσει και συγκεκριμένα να με προστατεύσει απο το γεγονός ότι υπάρχει πλάνη ή η μισή αληθεια). Το πλεον σίγουρο είναι ότι η κοπέλα θα απαντούσε με ειλικρίνεια και θα εξηγούσε τα περαιτέρω. Καλό θα είναι να έχουμε στο νου μας ακόμα ένα στοιχειο.. οτι ο Κρόνος συμβολίζει και τον αστρολόγο ή έστω εκείνον που ερμηνεύει το χάρτη. Δείτε τον στον συγκεκριμένο χάρτη και τα εξάγετε τα συμπεράσματά σας.
Αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για την ωριαία, ας καταστρωσει κάποιος έναν ωριαίο χάρτη με ειλικρινές και συγκεκριμένο ερώτημα και χωρίς απαγορευτικούς παράγοντες και είμαι διαθέσιμη να βοηθήσω.
Καλό είναι να προχωράμε έχοντας στο νου ότι ωριαία χρησιμοποιεί το regiomontanus, μόνο τις πτολεμαικές όψεις και όχι τους εξωκρόνιους και σέβεται τους προειδοποιητικούς. Αν φυσικά κάποιος επιθυμεί κάτι περισσότερο ή λιγότερο από τις παραπάνω αυτές αρχές είναι ελεύθερος να το πράξει και να "διανθίσει" αυτό που κάνει, όμως τότε δεν θα κάνει ωριαία αλλά ένα patcwork.
Επί του παρόντος θέματος θα μου επιτρέψετε να μην ξανατοποθετηθώ, είναι κάτι μη παραγωγικό. Αν επιθυμείτε τη γνώση και την εμπειρία μου επί κάποιου "σωστού" χάρτη, όπως ανέφερα και παραπάνω είμαι διαθέσιμη να συμμετάσχω.
Regards,
m
Τίνα Ζαχαριάδου
25-01-2009, 07:54 PM
Αγαπητη may
Ο Κος Παιζης στο βιβλιο του στην σελιδα106 λεει οτι ο αστρολογος θα πρεπει οπωσδηποτε να εξετασει αν υπαρχει προειδοποιητικο σημαδι το οποιο δεν ειναι απαγορευτικο, οπως πολλοι -εσφαλμενα κατα την γνωμη του θεωρουν οι περισσοτεροι κ συνεχιζοντας λεει οτι ειναι μια προειδοποιηση πως η απαντηση δεν ειναι ευκολη κ θελει ιδιατερη προσοχη, επιμονη, κ υπομονη κ σιγουρα, καμμια προχειρη, βιαστικη κ επιπολαιη απαντηση.
Επισης στην σελιδα 17 λεει οτι καποιοι συχρονοι αστρολογοι προσπαθουν να ενσωματωσουν κ τους εξωκρονιους ομως ειναι πολυ δυσκολο ( κ μιλα για τις πλανητικες ωρες οπως ευστοχα αναφερεις) γιατι σημαινει επανασταση,αρδην αλλαγη του συστηματος κ στην συνεχεια λεει την γνωμη του κ,αλλα πολλα.
Επιτρεψε μου να σου πω, πως τον Κο Παιζη τον εκτιμω κ τον σεβομαι γιατι ειναι ενας απο τους δασκαλους μου, ομως εγω προσωπικα ωριαια δεν εχω μαθει απο τον Κο Παιζη αλλα απο αλλη αστρολογο την Εβιτα Ζαχαριαδου κ εχω παρει καποια μαθηματα μεσω ιντρενετ απο τον Αλφι Λαβοι,
Κ οι δυο υποστηριζουν οτι παιρνουμε κυβερνητες τους εξωκρονιους κ για να μην σταθω σε αυτους τους δυο κ φανω υποκειμενικη, στην Αμερικη οι περισσοτερες σχολες υποστηριζουν αυτη την θεση,
γι αυτο λοιπον νομιζω πως η κριτικη σου του patcwork δεν ευσταθει για τον απλουστατο λογο οτι η εξελιξη της ωριαιας δεν ειναι ορος για την βιοτεχνια κ ουτε ειναι ενα συνοθυλευμα απο μπαλωματα κ διαφορα υφασματα , ειναι αποτελεσμα δουλειας ανθρωπων που ερευνουν χρονια την ωριαια κ
στηριζουν την θεση τους με το πειραμα κ την στατιστικη.κ δεν βγηκαν αυθαιρετα να πουν απλως την γνωμη τους,οπως κανουμε αυτη τη στιγμη εμεις εδω.
Ο καθε μαθητης επιλεγει τους δασκαλους του κ τα μαθηματα του κ απο εκει κ περα καταληγει προς τα που κ πως θα κινηθει κ οπως ειπες σε καποιο αλλο θεμα κ εσυ οτι δεν δουλευουν ολοι με τον ιδιο τροπο.
Επισης να σου πω οτι μπορει να μην εχω δουλεψει με "ογκο εγκυρων χαρτων" αλλα εχω δουλεψει αρκετους γι αυτο κ απο την αρχη αντιληφθηκα οτι κατι δεν παει καλα με τον χαρτη, δεν συμφωνω οτι ο Γιαννης δεν επρεπε να τον βαλει γιατι ετσι μας εδωσε την ευκαιρια να ανταλλαξουμε γνωμες κ αποψεις απλα θα ηθελα να μας δωσεις εσυ εναν χαρτη πιο εγκυρο για να δουμε τι εννοεις.
Τελειωνοντας να πω οτι κ εγω δεν θα επανατοποθετηθω επι του θεματος, αλλωστε ολοι καταλαβαν τις αποψεις μας επομενως το βρισκω πλεονασμο αλλα αν εχεις την διαθεση, θα ηθελα να μου απαντησεις στην παραπανω απορια μου για τον 7ο οικο κ τον κυβερνητη του 7ου.
Με εκτιμηση Ερση
Κοραλλία Μόζορα
26-01-2009, 10:23 AM
Kαλησπερα Ερση μου ,
Εχεις απολυτο δικιο σε οτι αναφερεις. Κοιτα ομως την σκεψη μου σε οτι αφορα το πως κινηθηκα. Αρχικα να σου αναφερω οτι αυτη ηταν η δευτερη ερωτηση της φιλης μου , τις προηγουμενες μερες , ειχε κανει την ερωτηση για επισυναψη σχεσης. Η οποια ειχε βγει εν μερη θετικη. Δηλαδη οτι ναι , θα εκανε σχεση με το ατομο που την ενδιεφερε αλλα δεν θα ειχε τα αποτελεσματα που εκεινη θα ηθελε.
Ετσι λοιπον , εχωντας ηδη αυτο υποψιν , σκεφτηκα τον 7ο για να αναλυσω το που και πως κινειται το αλλο ατομο. Δηλαδη στην ουσια οχι, να ψαξω για το αν θα εκανε σχεση η οχι (αυτο ηταν ηδη γνωστο) αλλα για το τι εχει αυτος ο ανθρωπος στο κεφαλι του ! Αυτο που αναφερεις περι ευνοιας προς εκεινη (μαλλον μπερδευτικα με τις οψεις εξαιτιας τελικων μοιρων - 3 το πρωι που την εκανα τι να περιμενεις- αλλα δεν ειχε τοση σημασια γιατι ο χαρτης αφορουσε το παρον και οχι το μελλον ), το ειχα ηδη "αναφερει" στην πρωτη της ερωτηση , που ο Ερμης της εκανε cazimi με τον Ηλιο σε λιγα λεπτα. Η πρωτη αναλυση που της ειχα κανει αφορουσε την μελλοντικη της αναλυση , σε αυτη ομως την δευτερη αναλυση δεν με ενδιεφερε να κοιταξω για το αν θα γινοταν η σχεση αλλα το αλλο ατομο - και στην ουσια , επαιξα με τους παραγωγικους οικους. Προσωπικα θα επερνα τον 5ο αν η ερωτηση αφορουσε κατι γενικο , αλλα ηταν συγκεκριμενη και αφορουσε "αλλο ατομο" , κατονομαζομενο , συγκεκριμενο ... Μην ξεχνας βεβαια ο χαρτης οτι λειτουργησε και με μεγαλη επιτυχια υπο την εννοια οτι η επιλογη του 7ου ηταν ηδη σωστη γιατι μεσα της τον θεωρουσε συντροφο ακομα (αν και δεν το ηξερα) καθως ειχε ηδη σχεση μαζι του στο παρελθον
Αγαπημενη μου Κοραλλια
οπως ανεφερα ο χαρτης δεν αφορουσε το μελλον αλλα το παρον. Η συναισθηματικη της κατασταση , (ειδικα στον 1ο χαρτη ) φανερωνε την "αγαπη" της πολυ ευκολα , μονο και μονο , κοιτωντας τις υποδοχες - και φυσικα κοιτωντας και τις δικες του... Οπου αν θυμαμαι καλα ηταν (Κυβερνηση / Προσωπο ) . Το οτι ηταν παντρεμενος , φαινεται ακομα ποιο ευκολα , αν το συσχετισουμε με το ξεκινημα των μοιρων των σημειοδοτων ( ο λογος που τον εμποδιζει - ειναι κατι που βιωνει ηδη - παρον-... Διας 3ς του Υδροχοου )
Το οτι κρυβει πραγματα φαινεται καθαρα και απο το καψιμο της απο τον Ηλιο σε σχεση με την αναδρομη κινηση του.(Κρυφες καταστασεις)
Προσεχε ! δεν αντιλεγω με αυτα που ανεφερες , απλα προσθετω και αλλα στοιχεια. Θελωντας να τονισω οτι μπορουμε να ειμαστε περισσοτερο απλοι.
περιμενω ενστασεις !!!
με εκτιμηση
cancerian
Αγαπητέ μου Κανσέριαν,
σ' ευχαριστούμε για όλη αυτή την δουλειά που έκανες και που μας έδωσες ένα τόσο καλό έναυσμα προβληματισμού. Δεν διαφωνώ καθόλου με την ανάλυσή σου, απλώς δεν χρησιμοποιώ καθόλου την παραδοσιακή αστρολογία ούτε και στο ωριαίο. Όχι ότι δεν λειτουργεί φυσικά, αφού φτάσαμε και στα ίδια συμπεράσματα, απλώς προσωπικά μου ταιριάζει περισσότερο η γλώσσα της σύγχρονης αστρολογίας.
Με εκτίμηση
Κοραλλία
Κοραλλία Μόζορα
26-01-2009, 11:29 AM
Αγαπητη may
Ο Κος Παιζης στο βιβλιο του στην σελιδα106 λεει οτι ο αστρολογος θα πρεπει οπωσδηποτε να εξετασει αν υπαρχει προειδοποιητικο σημαδι το οποιο δεν ειναι απαγορευτικο, οπως πολλοι -εσφαλμενα κατα την γνωμη του θεωρουν οι περισσοτεροι κ συνεχιζοντας λεει οτι ειναι μια προειδοποιηση πως η απαντηση δεν ειναι ευκολη κ θελει ιδιατερη προσοχη, επιμονη, κ υπομονη κ σιγουρα, καμμια προχειρη, βιαστικη κ επιπολαιη απαντηση.
Επισης στην σελιδα 17 λεει οτι καποιοι συχρονοι αστρολογοι προσπαθουν να ενσωματωσουν κ τους εξωκρονιους ομως ειναι πολυ δυσκολο ( κ μιλα για τις πλανητικες ωρες οπως ευστοχα αναφερεις) γιατι σημαινει επανασταση,αρδην αλλαγη του συστηματος κ στην συνεχεια λεει την γνωμη του κ,αλλα πολλα.
Επιτρεψε μου να σου πω, πως τον Κο Παιζη τον εκτιμω κ τον σεβομαι γιατι ειναι ενας απο τους δασκαλους μου, ομως εγω προσωπικα ωριαια δεν εχω μαθει απο τον Κο Παιζη αλλα απο αλλη αστρολογο την Εβιτα Ζαχαριαδου κ εχω παρει καποια μαθηματα μεσω ιντρενετ απο τον Αλφι Λαβοι,
Κ οι δυο υποστηριζουν οτι παιρνουμε κυβερνητες τους εξωκρονιους κ για να μην σταθω σε αυτους τους δυο κ φανω υποκειμενικη, στην Αμερικη οι περισσοτερες σχολες υποστηριζουν αυτη την θεση,
γι αυτο λοιπον νομιζω πως η κριτικη σου του patcwork δεν ευσταθει για τον απλουστατο λογο οτι η εξελιξη της ωριαιας δεν ειναι ορος για την βιοτεχνια κ ουτε ειναι ενα συνοθυλευμα απο μπαλωματα κ διαφορα υφασματα , ειναι αποτελεσμα δουλειας ανθρωπων που ερευνουν χρονια την ωριαια κ
στηριζουν την θεση τους με το πειραμα κ την στατιστικη.κ δεν βγηκαν αυθαιρετα να πουν απλως την γνωμη τους,οπως κανουμε αυτη τη στιγμη εμεις εδω.
Ο καθε μαθητης επιλεγει τους δασκαλους του κ τα μαθηματα του κ απο εκει κ περα καταληγει προς τα που κ πως θα κινηθει κ οπως ειπες σε καποιο αλλο θεμα κ εσυ οτι δεν δουλευουν ολοι με τον ιδιο τροπο.
Επισης να σου πω οτι μπορει να μην εχω δουλεψει με "ογκο εγκυρων χαρτων" αλλα εχω δουλεψει αρκετους γι αυτο κ απο την αρχη αντιληφθηκα οτι κατι δεν παει καλα με τον χαρτη, δεν συμφωνω οτι ο Γιαννης δεν επρεπε να τον βαλει γιατι ετσι μας εδωσε την ευκαιρια να ανταλλαξουμε γνωμες κ αποψεις απλα θα ηθελα να μας δωσεις εσυ εναν χαρτη πιο εγκυρο για να δουμε τι εννοεις.
Τελειωνοντας να πω οτι κ εγω δεν θα επανατοποθετηθω επι του θεματος, αλλωστε ολοι καταλαβαν τις αποψεις μας επομενως το βρισκω πλεονασμο αλλα αν εχεις την διαθεση, θα ηθελα να μου απαντησεις στην παραπανω απορια μου για τον 7ο οικο κ τον κυβερνητη του 7ου.
Με εκτιμηση Ερση
Έρση μου, θα συμφωνήσω με τις θέσεις σου. Πάτσγουόρκ έχουμε όταν κάποιος χρησιμοποιεί λίγο από παραδοσιακή και λίγο από σύγχρονη αστρολογία (γενικά, όχι μόνο στην ωριαία). Όταν όμως επιλέξει κάποιος ένα από τα δύο συστήματα και είναι συνεπής μ' αυτό τότε έχουμε και με τα δύο πολύ καλά αποτελέσματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τους εξωκρόνιους και καθόλου τους συγκυβερνήτες γιατί πιστεύω πως έτσι έχουμε μεγαλύτερο βάθος στην ανάλυση τόσο των ψυχολογικών καταστάσεων όσο και των γεγονότων. Γιατί, κακά τα ψέματα, άλλη ανάλυση έχουμε με τον Δία και άλλη με τον Ποσειδώνα και άλλη ποιότητα γεγονότων θα δώσει ο Κρόνος και άλλη ο Ουρανός. (Την εποχή που υπήρχε μόνο ο Κρόνος μάλλον οι γυναίκες δεν πήγαιναν στον αστρολόγο να ρωτήσουν για τον παντρεμένο εραστή τους). Το βρίσκω χαοτικό να έχουμε 6 κυβερνήτες για 3 ζώδια και μάλιστα αφού η φύση τους δεν είναι απόλυτα ίδια. Και στην ωριαία μπορεί να είναι πιο απλά τα πράγματα γιατί έχεις απλώς να απαντήσεις σε μια ερώτηση, και πάλι όμως οι εξωκρόνιοι εμπλουτίζουν την ανάλυση. Στο γενέθλιο όμως χάνεις πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου και του βάθους που παίρνεις από τους εξωκρόνιους. Δεν είναι όμως αντίφαση να θεωρούμε ότι οι εξωκρόνιοι μπορούν να λειτουργούν μια χαρά στην ερμηνεία ενός γενέθλιου και στα συτήματα πρόβλεψης αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν στην ωριαία; Πώς γίνεται αυτό; Είναι περιορισμένης χρήσης και δικαιοδοσίας; Αλλού λειτουργούν και αλλού όχι; Για μένα το θέμα τίθεται ως εξής: ναι, μια χαρά τα κατάφερναν οι άνθρωποι με τα κεριά αλλά αφού έχουμε τώρα τον ηλεκτρισμό;