PDA

View Full Version : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΣΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ (1ο)

toniats
09-01-2009, 04:50 PM
Μέσος εσωτεριστής δεν υπάρχει σαν είδος. Όπως δεν υπάρχει και «μέσος άνθρωπος». Απόδειξη τούτου η σχετική διαφήμιση στην τηλεόραση, στην οποία καλείσαι να φας πίτσα, γιατί αυτό τρώει ο μέσος άνθρωπος, ενώ ο ήρωας (κι εσύ πιθανόν) θέλεις σούσι και μόνον. (Στην Αφρική ο άνθρωπος δεν τρώει τίποτα, για αυτό και δεν υπολογίζεται στη διαφήμιση, ας τον αφήσουμε στην πείνα του)

Σας γράφω για τον μέσο εσωτεριστή και σας παρουσιάζω ένα δικό μου δημιούργημα, όχι μόνον χάριν ευθυμίας. Στην πορεία της ζωής μου γνώρισα πολλούς εσωτεριστάς, με έναν από δαύτους είμαστε πολύ κολλητοί. Τον συναντάω στο κομμωτήριο, σε κάτι μεγάλους καθρέφτες που έχει η Πίτσα, το πρωί που πλένω τα δόντια μου, με λίγα λόγια εγώ είμαι. Δεν διαβάζω εσωτερισμό από παιδί, αλλά ρίχνω φλιτζάνι από τα δεκατέσσερα. Στα δεκαπέντε αγόραζα ρούνους και όχι μεικ-απ. Τώρα που το καλοσκέφτομαι ναι, δεν διαβάζω εσωτερισμό από παιδί αλλά στο περιοδικό UFO ήμουν συνδρομήτρια στην Πέμπτη δημοτικού. UFO και εσωτερισμός συνδέονται, είναι τέλος πάντων συνδυασμός που απαντάται στον χώρο.

Γιατί να μην ξέρετε (όσοι από σας έχουν τέτοιες ανησυχίες) ποιοι περίπου είστε; Και οι υπόλοιποι, γιατί να μην ξέρετε με τι έχετε να κάνετε, όταν το αντικείμενο του πόθου σας διαβάζει το Συνομιλία με τον Θεό και σας ενημερώνει πως ο συγγραφεύς δεν είναι του κόσμου τούτου, παρότι συμμετείχε ενεργά στην δημιουργία του πλανήτη σαν υπεύθυνος για τα μαγνητικά του πεδία ; (διευκρίνιση για τους δικούς μου : ο Κρύων παιδιά)

Ξεκινάω (και ο Θεός βοηθός) :

Ο μέσος μαθητής του εσωτερισμού δεν έχει ηλικία.

Μέχρι πριν είκοσι χρόνια ήταν συνήθως ηλικιωμένος και μορφωμένος αφού είχε διαβάσει τα κείμενα της Θεοσοφικής Εταιρείας με έμφαση στην Μπλαβάσκι (Μυστική Δοξασία ή Δόγμα πιο σωστό), στον Χαρτμαν (ότι δεν έκαψε ο Χίτλερ), στην ¶λις Μπέιλι, κ.α., Αν είχε διαβάσει Παπύς ξέρει Αστρολογία, Ταρώ (και ενδεχομένως Καμπάλα και Αλχημεία) και αν αγαπούσε την μαγεία έχει σίγουρα διαβάσει ¶λιστερ Κρόουλυ και Ελιφάς Λεβι (καθόλα αντικειμενική διευκρίνιση: μην τους βάλετε στο ίδιο τσουβάλι και τους δύο καθότι υπηρετούσαν διαφορετικούς κυρίους). Ξέρει ποιος είναι ο Ενωχ, κάτι που δεν γνωρίζει ο νέος και ωραίος. Έχει διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη, ενώ ο νέος ότι ξέρει από παλαιά Διαθήκη το ξέρει από τα θρησκευτικά της Τρίτης Δημοτικού. Το σίγουρο είναι πως είχε διαβάσει πολλά και ήταν καλλιεργημένος στο έπακρο.

Κατά πάσα πιθανότητα θήτευσε σε μεταφυσικές οργανώσεις, αυτές που εγώ λέω «παλαιού τύπου», συνηθέστερα ήταν μέλος σε Μασονική στοά. Αλλιώς σε οργανώσεις όπως το Τάγμα του Αετού και του Ρόδου και η γνωστή οργάνωση που παραπέμπει σε Αρχαιολογικό Χώρο- τοπ προορισμός για Ιάπωνες τουρίστες-. Στις οργανώσεις αυτές μορφώνεσαι μεν, στη συνέχεια όμως, η ελευθερία της γνώμης και η πειθαρχεία του σώματος ελλήνων καταδρομών και υποβρύχιων καταστροφών του στρατού μας σου φαίνεται μια χαλαρή κατάσταση που την προτιμάς.

Μια προσωπική παρέμβαση προς νεαρές ηλικίες. Εγώ τους ηλικιωμένους εσωτεριστές τους λατρεύω. Αν κυκλοφορεί κανένας στην περιοχή σας, ο παππούς σας ας πούμε, που η μαμά τον λέει «τρελόγερο», μην τον αφήστε ανεκμετάλλευτο παιδιά. Όσα θα σας μάθει αυτός δεν θα σας μάθει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ακούστε τον και κυρίως ακούστε τις θέσεις του στα καθημερινά θέματα. Και αναπτύξτε την κρίση σας, κάτι που είναι πιθανότερο να γίνει ακούγοντας τον πάρα με άλλες ενασχολήσεις, τηλεόραση για παράδειγμα. Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές, φυσικά. Ανάλογα με την κλίση σας. Καλό είναι να είναι και ευχάριστη προσωπικότητα επίσης και να μην ξεκινά κάθε πρόταση του με την κατάντια της κοινωνίας.

Ας αφήσουμε τους παλιούς και ας έλθουμε στους νέους (και ωραίους).
Αφθονούν.
Ο νέος εσωτεριστής δεν έχει, παρά σε εξαιρετικές περιπτώσεις, την μόρφωση του παλιού.
Ο νέος μεταφυσικός είναι ενθουσιώδης, βεβαίως. Τον υποστηρίζει μια τεράστια βιομηχανία (πελάαατες μου!) Μην ξεχνιόμαστε όμως, είναι άδικο. Και ο νέος ξεκινά από τα ίδια μεταφυσικά ερωτηματικά που βασανίζουν και τον γέρο. Που εδώ μπορούν να είναι και υπαρξιακά (Ποιος είμαι, τι είναι η ζωή , και με αυτά τα βάσανα εγώ πλάκα δεν κάνω)

Έχει στην διάθεσή του μια τεράστια βιβλιογραφία, όρεξη να έχει.
Έχουμε και λέμε :
α) η προαναφερθείσα ηλικιωμένη βιβλιογραφία (μες στο σκόρο) και διαφορές εποικοδομητικές συντομεύσεις, παρουσιάσεις αυτής («η μεταφυσική για αρχαρίους» αν δεν ξέρετε μη την σνομπάρετε, θα σταθείτε σε μια συζήτηση)
β) κάθε είδους βιβλίο και βιβλιαράκι που εκδόθηκε από τον καθένα, που είναι ότι δηλώσει και καλά κάνει, και αναφέρεται σε όλα τα θέματα με το θάρρος της γνώμης του.

(Προσωπική τοποθέτηση : Με το θάρρος της γνώμης δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και επίσης δεν έχω και κανένα πρόβλημα και με το θράσος της άγνοιας. ¶λλωστε όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και συνήθως από εκεί ακριβώς, από το θράσος της άγνοιας.
Έλα όμως που η μεταφυσική δεν είναι πάντα τραλαλα!
Με το εύρος της πληροφόρησης κυκλοφορούν βιβλία μαγείας. Περιέχουν ωραιότατες επικλήσεις στον Εξαποδω, στους στενούς του συνεργάτες ονομαστικώς, κατασκευές και οδηγίες για ταλισμάν, για να σκοτώσεις το γείτονα, την πεθερά σου και μην επεκταθούμε γιατί μέχρι αύριο θα γράφω.

Όσοι δεν πιστεύουν σε αυτά, καλά κάνουν, και ως του θέματος, πιστεύω ότι αυτή η άρνηση σας προστατεύει, εκτός από πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, γενικά μην πέσετε στην περίπτωση, ακόμα και εσείς!

Γενικά επίσης, έχετε υπόψη σας ότι η μαγεία είναι ολίγον επικίνδυνο είδος μεταφυσικής.
Δεν θέλω όμως να ομοιάσω με τον προαναφερθέντα γέροντα μεταφυσικό (που τα έχει ρίξει τα μάγια του στην επιπόλαια νεότητα του και τώρα μαζεύει πιθανώς τα «ασυμμάζευτα») Διαβάστε περί μαγείας, και αν αποφασίστε να πειραματισθείτε ας σας βοηθήσει ο Θεός, τον οποίο δεν υποκαθιστώ και εμπιστεύομαι πλήρως, κυρίως στα δύσκολα! Το ότι έχουν τρελαθεί άνθρωποι με αυτά έχετε το ακουστά τουλάχιστον.

Προσέξτε όμως την παρεξηγησούλα επειδή ο άνθρωπος, ως είδος, τα θέλει όλα και το παλεύει να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη :
Κορίτσια, το ότι δηλώνετε ότι πιστεύετε στον Θεό, πηγαίνετε στην εκκλησία και λιβανίζετε το σαλόνι δεν σας προστατεύει (ως ψυχή) για την περίπτωση που επιθυμείτε σφόδρα να πεθάνει η γκόμενα του συζύγου, του γιου (σύνηθες επίσης), η γκόμενα του γκόμενου κλπ και πληρώνετε να γίνουν και ολίγα μάγια. Το ότι πιθανόν να μη της συμβεί τίποτα (της εν λόγω κυρίας) δεν έχει να κάνει με σας. Και έχετε ύποψιν σας και την κορυφαία συμβουλή επιστήμονος σεξολόγου σε πρωινάδικον : κεράτωνε τον άντρα σου και μάγια μη του κάνεις…..το μικρό του ήταν Ερωτόκριτος και τον άκουσα η ίδια στην τηλεόραση)

Τι κάνουν τα προαναφερθέντα βιβλία εκτός από όσα ανέφερα στην τεράστια παρένθεση;
Πολλά εξ αυτών είναι μια χαρά! Μπορεί να περιέχουν απαντήσεις που για άλλους είναι αστείες και για άλλους ουσιώδεις. Μια χαρά, πλουραλισμός, και βοηθάμε και το εμπόριο (θέλω μια σοβαρή αντίδραση σε αυτό, ειλικρινά)
Εμένα με βοήθησαν πολλές φορές και ευχαριστώ αυτούς που έγραψαν κάποια από αυτά. Και αυτούς που τα εκδώσαν (ακόμα και γιατί πουλάνε)

Έχουμε επίσης, ως νέοι μαθητές και ενθουσιώδεις του εσωτερισμού στην διάθεση μας πολλά (και πανάκριβα συνήθως) σεμινάρια. Λεφτά να 'χεις!

Σας δίνω την απόλυτη οδηγία :Τα πράγματα που θα μάθετε από το σεμινάριο είναι αντιστρόφως ανάλογα από τα λεφτά που θα δώσετε. Το καταλάβατε αλλά συνεχίζω : όσο πιο πολλά λεφτά δώσετε τόσο μεγαλύτερες ανοησίες θα ακούσετε.

Διότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες αυτός που κάνει το σεμινάριο :
(α) να ξέρει για το θέμα του λιγότερα από εσάς. Ειδικά προσέξτε τα αγγλόφωνα σεμινάρια που κάνουν κάπως, πολλές φορές δε φταίνε τα αγγλικά σας. Μπορεί να φταίει και ο master!!!
(β) επειδή όποιος ξέρει –συνήθως- δεν κάνει πολύ φασαρία και δεν ζητάει λεφτά εσείς δεν τον αξιολογείτε γιατί έχετε εθιστεί στο προηγούμενο είδος. Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε!

Και τρίτον ) υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτός που κάνει το σεμινάριο να μην σας αγαπάει. Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί. Αν σας αγαπά κάτι θα κερδίσετε, έτσι και αλλιώς. Αν όμως αγαπά περισσότερο κι απο σας, το χρήμα με ουρά που βγάζει ή θέλει να το παίξει δάσκαλος (απλώς), να σας κάνει πιόνια και να σας κατευθύνει (συνδυάζονται με το δάσκαλος), για να ανεβάσει την σε απύθμενα βάθη φυλακισμένη αυτοεκτίμηση του βρίσκεστε σε επικίνδυνο μέρος.

Αν είμαστε φαν της οργάνωσης στη ζωή μας, κάνουμε ένα βήμα ακόμα και μπαίνουμε σε συγκεκριμένους χώρους που αφορούν τους νεώτερους εσωτεριστές. Εκεί ο ρόλος του Καθοδηγητή είναι ο πρωταγωνιστικός. Σας δίνω μια αυτονόητη οδηγία: κανένας στον κόσμο μας δεν είναι αλάνθαστος, ούτε ο Καθοδηγητής. Από ότι ακούτε δεχτείτε «μόνο» ότι καταλαβαίνετε, και αποδέχεστε ενδόμυχα, τίποτα που κάνει το μυαλό και την καρδιά σας να αναστατώνεται και να διαφωνεί. (Το προσοχή στα λεφτά το είπα, έτσι;;)

Ο μπούσουλας είναι πως νοιώθετε όταν είστε με τον τρόπο τίνα καθοδηγή. Πως φέρεται στους γύρω του. Ο μπούσουλας δεν σώζει πάντα. Η κοινή λογική αντιθέτως!

Ο μέσος εσωτεριστής έχει θητεύσει κατά μέσο όρο σε διόμιση χώρους μεταφυσικής! Πάρτε πληροφορίες, μην πάτε όπου λάχει.

Για να ξεχωρίσετε έναν νέο από έναν παλιό μεταφυσικό (εφόσον η ηλικία δεν βοηθά πάντα και μερικοί ηλικιωμένοι είναι νεόκοποι και αντίστροφα) σας βοηθώ : ο παλιός μεταφυσικός διαβάζει Ευστάθιο Λιακόπουλο (η μέγαλη οδύσεια του πνεύματος , Ο αρκαδικός μου κύκλος και παρόμοια –κατά την γνώμη μου ένας σοφότατος γέρων) ο νέος μαθητής του εσωτερισμού διαβάζει τον Δημοσθένη Λιακόπουλο που βγαίνει στην τηλεόραση (Ζουν αναμέσα μας κ.λ.π.) Μερικοί βέβαια διαβάζουμε και τους δύο, αυτό λατρεύω στην μεταφυσική ότι υπάρχουν και σε αυτό τον απίστευτο παραλληλισμό, κοινά σημεία… και ασήμαντες διαφορές!

Για την Ιστορία: ο β' Λιακόπουλος (Ζουν αναμεσά μας κ.λ.π.) θεωρεί ότι η ομάδα που οργάνωσε ο Εξαποδώ για να υποδουλώσει την ανθρωπότητα είναι η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα!** Η Μπλαβάσκι και ο Θεοσοφισμός ξεκίνησαν από την αποκάλυψη στους ανθρώπους της ύπαρξης της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας, που είναι ο σύνδεσμος ας πούμε όλων των Δασκάλων της ανθρωπότητας. Συμφωνούν πάντως και οι δυο πως η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα κατοικοεδρεύει στα Ιμαλάια.

Ναι, έτσι είναι! Και εδώ ισχύει ότι παντού στην κοινωνία μας. Όλοι οι καλοί χωράμε….

**σελ.35 τρίτος τόμος «Ζουν Ανάμεσά μας»

Ουφ! Τέλειωσα μόνο το πρώτο. Σας το δίνω. Έχω άλλα δεκατρία (αστείο είναι, ησυχάστε) να γράψω. Με αγάπη…. Για να σας προετοιμάσω το 2ο μέρος είναι «Ο μέσος μεταφυσικός αγαπάει».

Βασιλης Παπαδολιας
10-01-2009, 09:19 PM
Αξίζεις ένα "παλαμάκι" για το κέφι και μόνο :cheesy: Μόνο πρόβλημα; Σε καταλαβαίνουν μόνο όσοι είναι "του χώρου" :bigsmile:

Οι υπόλοιποι θα καταλάβουν μόνο το "κοινωνιολογικό" κομμάτι :bigsmile:

Μητσάκος
10-01-2009, 10:00 PM
Έχεις δίκιο για το ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή. Για τον Ευστάθιο, π.χ., έχω ακούσει αρκετά αντικρουόμενες απόψεις. Πολύ λίγες ήταν θετικές. Ή μήπως κάνω κακές παρέες; :cheesy:

toniats
10-01-2009, 10:26 PM
Έχεις δίκιο για το ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή. Για τον Ευστάθιο, π.χ., έχω ακούσει αρκετά αντικρουόμενες απόψεις. Πολύ λίγες ήταν θετικές. Ή μήπως κάνω κακές παρέες; :cheesy:

Διαβασέ τον! :love:

skorpion
13-01-2009, 03:50 PM
Πιστευετε οτι υπαρχουν καποιες οψεις στον γενεθλιο χαρτη που θα πρεπει να εφιστουν την προσοχη για ενασχοληση με θεματα μεταφυσικης? Κι αν ναι ποιες νομιζετε οτι ειναι αυτες?
Δεν ειμαι σιγουρη αν πρεπει να ανοιξω νεο θεμα...Το τοποθετω εδω κι αν θελετε το μεταφερετε μια και διαβαζοντας αυτο το αρθρο μου δημιουργηθηκε η απορια και σχετιζεται εστω και εμεσα

toniats
15-01-2009, 11:31 PM
Πιστευετε οτι υπαρχουν καποιες οψεις στον γενεθλιο χαρτη που θα πρεπει να εφιστουν την προσοχη για ενασχοληση με θεματα μεταφυσικης? Κι αν ναι ποιες νομιζετε οτι ειναι αυτες?
Δεν ειμαι σιγουρη αν πρεπει να ανοιξω νεο θεμα...Το τοποθετω εδω κι αν θελετε το μεταφερετε μια και διαβαζοντας αυτο το αρθρο μου δημιουργηθηκε η απορια και σχετιζεται εστω και εμεσα

Aγαπητέ Σκορπιέ

Η αλήθεια είναι πως φταίω και εγώ με την κινδυνολογία μου αν –ίσως- σχημάτισες την εντύπωση ότι η ενασχόληση με τον εσωτερισμό είναι επικίνδυνο πράγμα! :nuts:Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, κατά τη γνώμη μου πάντα, και το σιδέρωμα επικίνδυνο είναι, όταν υπάρχει βλάβη στο σίδερο ή όταν το καλώδιο είναι φθαρμένο. Αυτό που προσπάθησα να πω είναι πως μερικά πράγματα δεν είναι τόσο αθώα, ας είναι διαδεδομένα. Παράδειγμα η ακτινοβολία των κινητών κι η συνήθεια να πηγαίνουμε σε τσαρλατάνους (και ακόμα χειρότερα σε «μη τσαρλατάνους» και σε «γνώστες του αντικειμένου τους») για να μας βοηθήσουν με «ολίγα μάγια».

Για να έλθω στην ερώτηση, φυσικά νομίζω πως η ενασχόληση με την μεταφυσική φαίνεται σε ένα ωροσκόπο.Την "επικίνδυνη" ενασχόληση χρειάζονται πολλές όψεις να την επαληθεύσουν. Αναφέρω τις απλές. Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι δεινός αστρολόγος :embarrest (καθότι αυτοδίδακτη), πιστεύω όμως ότι για να ισχύει μια τάση πρέπει να επιβεβαιώνεται περισσότερες από μια φορές σε έναν γεννέθλιο χάρτη (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον 3 φορές)

Ο πλανήτης των αποκρυφιστών νομίζω πως είναι ο Ποσειδώνας κατά πρώτο λόγο και ο Ουρανός κατά δεύτερο. Οι όψεις που κάνουν (μεταξύ τους, και με τους κυβερνήτες του Οίκου και του Ζωδίου που βρίσκονται) μας υποδεικνύουν την ροπή του ατόμου. Αν κάποιος από τους δύο αυτούς πλανήτες βρίσκεται στον 12ο Οίκο, που είναι παραδοσιακά ο Οίκος της ενασχόλησης με τον αποκρυφισμό….
Στο δικό μου ωροσκόπιο ο Ποσειδώνας (ανάδρομος) βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού και στο 12ο οίκο (σε εξάγωνο με Πλούτωνα και ¶ρη που είναι οι κυβερνήτες του Σκορπιού, και σε τρίγωνο με τον Κρόνο –όσο θα γερνάω θα μοιάζω του Φάουστ υποθέτω!!)

Ο Ποσειδώνας δίνει μεταφυσική ιδιοσυγκρασία, δηλαδή ψυχικές ικανότητες, όπως διαίσθηση, ικανότητα να «αντιλαμβάνεσαι» τον αόρατο κόσμο, είναι ο πλανήτης των πνευματιστών και των μέντιουμ. Δυστυχώς όμως διαχειρίζεται και την ουτοπία, τις ψευδαισθήσεις, και κυρίως την ψυχική και νοητική αστάθεια (όταν βρίσκεται σε δυσμενή θέση ή προσβαλλόμενος)

Ο Ουρανός, παραδοσιακά ο πλανήτης των Αστρολόγων, νομίζω πως αφορά τους ερευνητές, αυτούς που θα προχωρήσουν διερευνητικά και με έμπνευση μια επιστήμη. Μια σχέση Ουρανού και Πλούτωνα δίνει αναμορφωτές, αυτούς που θα ισοπεδώσουν τις υπάρχουσες δομές για να οικοδομήσουν νέες.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ να κοιτάξουμε τη Σελήνη. Η Σελήνη είναι η θηλυκή Αρχή, η μητέρα αλλά και η Ψυχή (γράφω λίγες γενικεύσεις χωρίς να είμαι σίγουρη ότι σε ενδιαφέρουν : ο Ήλιος είναι η Αρσενική Αρχή και η Σελήνη η Θηλυκή, ο πατέρας κι η μητέρα, η έδρα της Νόησης –σκέψης- ο Ήλιος και η έδρα των αισθημάτων η Σελήνη.
Ο εσωτερισμός μελετά τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό για να καταλάβει την ανθρώπινη φύση. Σε ένα κύκλο του εσωτερισμού (και όχι σε όλους γενικώς) η νόηση (Ήλιος) θα βοηθήσει τον άνθρωπο να φτάσει σε ένα σημείο γνώσης του Θεού. Αντίθετα όμως η Σελήνη σαν Ψυχή, δηλαδή έδρα των συναισθημάτων, επειδή Αγαπάει, μπορεί να πλησιάσει και να επικοινωνήσει με το Θεό. Οπότε…) κοιτάμε και την Σελήνη! Για να δούμε αν υπάρχει Αγάπη (η οποία τα πάντα κινεί!!) και διαίσθηση που ξεκινά από την αρμονική σχέση του ατόμου με την θηλυκή του πλευρά και το συναίσθημα.

Ελπίζω να απάντησα. Αν σε μπέρδεψα χειρότερα μη διστάσεις, ξαναρώτα…μέχρι να βαρεθείς.:wacko::wacko:

toniats
15-01-2009, 11:35 PM
Αξίζεις ένα "παλαμάκι" για το κέφι και μόνο :cheesy: Μόνο πρόβλημα; Σε καταλαβαίνουν μόνο όσοι είναι "του χώρου" :bigsmile:

Οι υπόλοιποι θα καταλάβουν μόνο το "κοινωνιολογικό" κομμάτι :bigsmile:

Βασίλη ελπίζω τουλάχιστον το παλαμάκι να μην συνοδεύεται και από σφυρίγματα.:toung:
Έχεις δίκιο, όταν έγραφα σκεφτόμουν όσους με κάποιο τρόπο βρίσκονται στο χώρο του εσωτερισμού. Είναι πολύς κόσμος κατά τη γνώμη μου. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κίνητρα που κάνουν τους ανθρώπους να βρίσκονται σε αυτό το χώρο είναι εξαιρετικά ποικίλα, ξεκινάμε από την πνευματική αναζήτηση, προχωράμε στην περιέργεια καταλήγουμε στην «εναλλακτική» αντιμετώπιση ενός εμποδίου (το παραδέχομαι, με τη μαγεία έχω θέμα!!):cry:

Κάνω λοιπόν μια χαρτογράφηση του χώρου, επισημαίνω τις επικίνδυνες, κατά την άποψη μου, περιοχές. Και δεν μπλέκω με ιδεολογίες, για να μη μπερδευτούμε περισσότερο (επειδή υπάρχει και ποικιλία ιδεολογιών).

Θα αρπάξω την ευκαιρία να κάνω μια διευκρίνιση όμως. Μια γυναίκα που καταφεύγει σε μια μάγισσα, για να γυρίσει τον άντρα της πίσω στο σπίτι, «κοινωνιολογικά» ορίζεται σαν ένα άτομο που είναι θύμα συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και προπαγάνδας. «Ψυχολογικά» η ίδια γυναίκα είναι μια προσωπικότητα που πρέπει να αναζητήσει τις δικές της ελλείψεις και να ολοκληρωθεί. Στην μεταφυσική όμως, τουλάχιστον στη δική μου μεταφυσική, είναι ένας άνθρωπος σε κίνδυνο. Και σε έναν «κλάδο» της μεταφυσικής είναι πελάτης. Είναι να μην τρελαίνομαι, πες μου;

Το χιούμορ μου είναι προσχηματικό. Το παραδέχομαι!:embarrest Προσπαθώ να είμαι λιγότερο βαρετή….:bigsmile:

skorpion
16-01-2009, 12:18 AM
Aγαπητέ Σκορπιέ

Η αλήθεια είναι πως φταίω και εγώ με την κινδυνολογία μου αν –ίσως- σχημάτισες την εντύπωση ότι η ενασχόληση με τον εσωτερισμό είναι επικίνδυνο πράγμα! :nuts:Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, κατά τη γνώμη μου πάντα, και το σιδέρωμα επικίνδυνο είναι, όταν υπάρχει βλάβη στο σίδερο ή όταν το καλώδιο είναι φθαρμένο. Αυτό που προσπάθησα να πω είναι πως μερικά πράγματα δεν είναι τόσο αθώα, ας είναι διαδεδομένα. Παράδειγμα η ακτινοβολία των κινητών κι η συνήθεια να πηγαίνουμε σε τσαρλατάνους (και ακόμα χειρότερα σε «μη τσαρλατάνους» και σε «γνώστες του αντικειμένου τους») για να μας βοηθήσουν με «ολίγα μάγια».

Για να έλθω στην ερώτηση, φυσικά νομίζω πως η ενασχόληση με την μεταφυσική φαίνεται σε ένα ωροσκόπο.Την "επικίνδυνη" ενασχόληση χρειάζονται πολλές όψεις να την επαληθεύσουν. Αναφέρω τις απλές. Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι δεινός αστρολόγος :embarrest (καθότι αυτοδίδακτη), πιστεύω όμως ότι για να ισχύει μια τάση πρέπει να επιβεβαιώνεται περισσότερες από μια φορές σε έναν γεννέθλιο χάρτη (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον 3 φορές)

Ο πλανήτης των αποκρυφιστών νομίζω πως είναι ο Ποσειδώνας κατά πρώτο λόγο και ο Ουρανός κατά δεύτερο. Οι όψεις που κάνουν (μεταξύ τους, και με τους κυβερνήτες του Οίκου και του Ζωδίου που βρίσκονται) μας υποδεικνύουν την ροπή του ατόμου. Αν κάποιος από τους δύο αυτούς πλανήτες βρίσκεται στον 12ο Οίκο, που είναι παραδοσιακά ο Οίκος της ενασχόλησης με τον αποκρυφισμό….
Στο δικό μου ωροσκόπιο ο Ποσειδώνας (ανάδρομος) βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού και στο 12ο οίκο (σε εξάγωνο με Πλούτωνα και ¶ρη που είναι οι κυβερνήτες του Σκορπιού, και σε τρίγωνο με τον Κρόνο –όσο θα γερνάω θα μοιάζω του Φάουστ υποθέτω!!)

Ο Ποσειδώνας δίνει μεταφυσική ιδιοσυγκρασία, δηλαδή ψυχικές ικανότητες, όπως διαίσθηση, ικανότητα να «αντιλαμβάνεσαι» τον αόρατο κόσμο, είναι ο πλανήτης των πνευματιστών και των μέντιουμ. Δυστυχώς όμως διαχειρίζεται και την ουτοπία, τις ψευδαισθήσεις, και κυρίως την ψυχική και νοητική αστάθεια (όταν βρίσκεται σε δυσμενή θέση ή προσβαλλόμενος)

Ο Ουρανός, παραδοσιακά ο πλανήτης των Αστρολόγων, νομίζω πως αφορά τους ερευνητές, αυτούς που θα προχωρήσουν διερευνητικά και με έμπνευση μια επιστήμη. Μια σχέση Ουρανού και Πλούτωνα δίνει αναμορφωτές, αυτούς που θα ισοπεδώσουν τις υπάρχουσες δομές για να οικοδομήσουν νέες.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ να κοιτάξουμε τη Σελήνη. Η Σελήνη είναι η θηλυκή Αρχή, η μητέρα αλλά και η Ψυχή (γράφω λίγες γενικεύσεις χωρίς να είμαι σίγουρη ότι σε ενδιαφέρουν : ο Ήλιος είναι η Αρσενική Αρχή και η Σελήνη η Θηλυκή, ο πατέρας κι η μητέρα, η έδρα της Νόησης –σκέψης- ο Ήλιος και η έδρα των αισθημάτων η Σελήνη.
Ο εσωτερισμός μελετά τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό για να καταλάβει την ανθρώπινη φύση. Σε ένα κύκλο του εσωτερισμού (και όχι σε όλους γενικώς) η νόηση (Ήλιος) θα βοηθήσει τον άνθρωπο να φτάσει σε ένα σημείο γνώσης του Θεού. Αντίθετα όμως η Σελήνη σαν Ψυχή, δηλαδή έδρα των συναισθημάτων, επειδή Αγαπάει, μπορεί να πλησιάσει και να επικοινωνήσει με το Θεό. Οπότε…) κοιτάμε και την Σελήνη! Για να δούμε αν υπάρχει Αγάπη (η οποία τα πάντα κινεί!!) και διαίσθηση που ξεκινά από την αρμονική σχέση του ατόμου με την θηλυκή του πλευρά και το συναίσθημα.

Ελπίζω να απάντησα. Αν σε μπέρδεψα χειρότερα μη διστάσεις, ξαναρώτα…μέχρι να βαρεθείς.:wacko::wacko:

Γεια σου Τονιατς εδω σκορπινα χεχε!

βασικα δεν κινδυνολογησες καθολου μαλλον το αντιθετο θα ελεγα...
Εμενα η ερωτηση μου δεν ειχε να κανει με ενα συγκεκριμενο κομματι της μεταφυσικης (το κακο) και καταλαβα οτι δεν μιλας γι αυτο αλλα για ενα ανωτερο επιπεδο και γενικα με αυτο που απ οτι καταλαβα λετε εσωτερισμο και συσχετιζεται με τη μεταφυσικη...Εχω στο μυαλο μου ως πιθανοτητα οτι τετοιου ειδους "φιλοσοφιες" μπορουν να μπερδεψουν το ατομο και σε καποιες περιπτωσεις ισως ακραιες να το κανουν να μην μπορει πλεον να λειτουργησει καλα στην καθημερινοτητα ή τελοσπαντων η συνεχης ερευνα μεταφυσικων-φιλοσοφικων-πεδιων εσωτερισμου και σ ενα επιπεδο που οι περισσοτεροι ανθρωποι του περιβαλλοντος που μας περιβαλλει δεν κατανοουν μπορει να οδηγησει μια μεριδα "ευαλωτων ατομων" σε συμπεριφορες μη λειτουργικες...Να τα μπερδεψει γενικως...Και το ερωτημα λοιπον που εθεσα ειχε να κανει με τετοιες πιθανες περιπτωσεις...Πιστευεις λοιπον ή και καποιος αλλος οτι υπαρχουν καποια αστρολογικα σημαδια που μπορει να πρεπει να εφιστουν καπως περισσοτερο την προσοχη? Και βασικα σε ξαναρωταω επειδη τα περισσοτερα σημαδια που παρουσιασες ηταν τα θετικα σημαδια...

(Εδω αλλοι μπερδευονται διαβαζοντας ψυχολογια:nuts::nuts::nuts:)

toniats
16-01-2009, 01:57 AM
Οι παραπάνω πλανήτες προσβαλλόμενοι αγαπητέ σκορπιέ.

Να σου εκφράσω ένα πρόβλημα που είχα. Όταν πρωτογραψα το μήνυνα σε προσφωνούσα "καλέ μου σκορπιέ". Θυμήθηκα λοιπόν ότι πριν από χρόνια έτσι είχα προσφωνήσει μια φίλη... με κοίταξε κατευθείαν στα μάτια και με ρώτησε ..."πως με είπες, ακριβώς;;; καλά τόσο άσχετη είσαι από αστρολογία;;" Την προσφώνηση την άλλαξα άλλα το θέμα του πόσο προφέσορας είμαι στην αστρολογία παραμένει, να εξηγούμαστε

super_lela
26-01-2009, 11:06 AM
Υπέροχο κείμενο με εξαιρετικό χιούμορ!

Πολύ τυχερή που γνώρισες πολλούς εσωτεριστές... (ναι, το λέω με παράπονο :sad:). Περιμένω με αγωνία το μέρος β'!!!

Κοραλλία Μόζορα
26-01-2009, 12:19 PM
Τόνια μου, πολύ καλό το άρθρο σου και απόλαυσα το χιούμορ σου!

voulatain
26-01-2009, 12:58 PM
Αγαπητη Τονια,ωραιο κειμενο,καλογραμμενο,αισθη ση του χιουμορ κ οι οδηγιες προς ναυτηλομενους χρησιμοτατες...ασε που νομιζω οτι ειμαι ενας''μεσος εσωτεριστης'' πια!:bigsmile::love::bigsmile: