View Full Version : Σύνοδος Δία-Μεσουρανήματος
perdim38
02-01-2009, 10:46 PM
καλησπερα σας και καλη χρονια!θα ηθελα να μαθω αν στον γεννεθλιο χαρτη μου εχω συνοδο δια με μεσουρανημα.ημερ. γενν. 05-01-1970 στις 08και 05 πρ.μεσ. στην λαμια
Δείμων
02-01-2009, 11:08 PM
Καλησπέρα. Εάν πας επάνω στη σελίδα - εκεί που λέει Ωροσκόπιο και επιλέξεις Γενέθλιος Χάρτης, βάζοντας τα στοιχεία σου μεταξύ άλλων εδιαφερόντων θα δεις ότι o Δίας απέχει περισσότερο από 8° από το Μεσουράνημα οπότε δεν λογίζεται σαν όψη. (Κάποιοι θεωρούν και τις 10° σαν όριο, αλλά και να υπάρχει κάποια επίδραση θα είναι εξαιρετικά ασθενής άρα ανάξια λόγου).
perdim38
03-01-2009, 11:24 AM
καλημερα. στο ωροσκοπιο(placidus) ο διας ειναι στις 2.53 του σκορπιου και το μεσουρανημα στις 10.46 σκορπιου.δηλαδη αποκλιση 7,93.
cancerian
03-01-2009, 01:51 PM
καλημερα. στο ωροσκοπιο(placidus) ο διας ειναι στις 2.53 του σκορπιου και το μεσουρανημα στις 10.46 σκορπιου.δηλαδη αποκλιση 7,93.
Αγαπητε ,
μελετωντας τις οψεις των πλανητων και δινοντας βαση στην ανοχη μεσα στην οποια μπορει να γινει μια συνοδος θα δειτε οτι οσο περισσοτερο ανοχη υπαρχει μεταξυ των πλανητων τοσο η δυναμη της οψης εξασθενει ...
Προσωπικα θεωρω οτι περαν την 7η ανοχης δεν υπολογιζεται σαν συνοδος ή και στην περιπτωση που υπολογιστei θα ειναι ανεπαισθητο το αντικτυπο της στην ζωη καποιου
Επισης προς δικη σας ενημερωση , περα τα καθορισμενα στανταρς των ανοχων , οι πλανητες εχουν δικες τους ανοχες μεσα στις οποιες μπορουν να σχηματισουν οψη με καποιον πλανητη
με εκτιμηση
cancerian
giannas
03-01-2009, 02:25 PM
Aν θελεις τοτε οποσδηποτε να κανει οψη συνοδου o διας με το mc σου λεω οτι ειναι ενα πολυ καλο σημαδι για κοινωνικη και επαγγελματικη επιτυχια.Eχεις ένα ειδος τυχης να αναγνωριζεις τις ευκαιριες που σου δινονται.Ο διας στον σκορπιο σε κανει να θελεις ακομα πιο πολύ να εξελιχθεις και επειδη εχει αρνητικες οψεις μονο ,μπορει να σου δινει μια ακαταμαχητη διψα για εξουσια και κυριαρχια, υπερεκτιμηση των δυνατοτητων σου και αλαζονικοτητα.Η επιτυχια δεν αναιρητε αλλα πρεπει να εξεταζεις παρα πολύ καλα ολες τις παραμετρους γιατι ο διας μπορει να βγαλει και μια υπερβολη στις ικανοτητες σου,οι οποιες δεν υπαρχουν.
Σε αντιθεση λοιπον ο διας με τον κρονο σε κανει συχνα να διχαζεσαι αναμεσα στην αδρανεια και στην υλοποιησει των στοχων σου.Μερικες φορες η «τυχη» δεν αρκει για να πετυχεις αυτό που θελεις ,ο ενθουσιασμος και η διψα για επιτυχια πολλες φορες μπορει να σβησει το ιδιο γρηγορα όπως αρχησε.Η αισιοδοξια που σου δεινει ο διας ,σε υπερβολικο βαθμο μερικες φορες, ερχετε να αναιρεσει ο κρονος που ζητα συνεση και υπευθυνοτητα.Αυτο πολλες φορες μπορει να σε κανει να νιωσεις απογοητευση αλλα δεν οφειλετε στην «κακη σου τυχη» αλλα στο γεγονος ότι ή υπερεκτημας τον εαυτο σου(κυριαρχια δια) ή λογω στενομυαλων αντιληψεων δεν εκτιμας σωστα τις ευκαιριες(κυριαρχια κρονου) και επειδη ο κρονος είναι στον ταυρο σε κανει ακομα πιο ακαμπτο ,απολυτο και δογματικο στις πεποιθησεις σου Η γηινη φυση του κρονου μπορει πολλες φορες λογω σταθεροτητας του ζωδιου(ταυρος) αλλα και του οικου(3) να σε κρατανε απραγο δημιουργοντας σου ανασφαλεια αν αυτό που θελεις δεν εχει πρακτικο αντικρισμα .
Ολη αυτή η αντιθεση(δια-κρονου) ερχετε να τετραγωνισει ο ερμης αναδρομος στον αιγοκερο που ενώ από την μια σου δινει πειθαρχια και οργανωση από την άλλη η εκφραση των σκεψεων γινετε με δυσκολια.Μπορει συχνα να παραπαιεις αναμεσα στην υπερβολη και στην νοητικη διαχυση (τετραγωνο με δια) ή στον συντηρητισμο και την ανασφαλεια(τετραγωνο με κρονο)
Ετσι όπως καταλαβαινεις και ηδη εχει αναφερει ο Δειμων το να δεις μονο έναν πλανητη σε οικο δεν προκειτε να σου δωσει καποιο σιγουρο στοιχειο για την εξεληξη σου.Το να δεις όμως συνολικα τον χαρτη είναι σιγουρα καλυτερα .Επισης για εμενα όπως ηδη εχει αναφερει και ο cancerian ,εκτος από τον Δειμων,ο διας δεν κανει συνοδο με το μεσουρανημα και καλυτερα θα είναι να τον εξετασεις ως ενατου οικου.
perdim38
03-01-2009, 09:36 PM
σας ευχαριστω ολους για τον χρονο που διαθεσατε,και την giannas για την ωραια αναλυση που εκανε .
φεδρα
07-02-2009, 02:58 PM
μπορει καποιος να με βοηθησει τι σημαινει το μεσουρανημα στο σκορπιο?
kiaRRa
07-02-2009, 03:05 PM
μπορει καποιος να με βοηθησει τι σημαινει το μεσουρανημα στο σκορπιο?
Πιθανον υποδηλώνει μια τάση του ατόμου να χρησιμοποιεί ακόμα και αθεμιτα μέσα όταν αποφασίσει να έχει το πανω χέρι σε κάποιες καταστάσεις.:embarrest
φεδρα
07-02-2009, 03:20 PM
ειναι σημαντικο το μεσουρανημα?ειμαι λεων και μου ειπαν οτι το μεσουρανημα ειναι βασικο.τι αλλο μπορει να δειχνει και ποσο σημαντικο?
kiaRRa
07-02-2009, 03:27 PM
Το μεσουράνημα ειναι ως γνωστόν η ακμή του 10ου οίκου. Δείχνει λοιπόν κατα ποσο το άτομο είναι συγκεντρωμένο στο να επιτύχει, κατά πόσο επηρεάζεται από απόψεις αλλων και αν είναι ομαδικό ή προτιμά να κινείται μόνο του, προκειμένου να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του.
black moon
07-02-2009, 03:43 PM
Διαβασε κι αυτο (http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5/7617-%E3%F9%ED%E9%E1%EA%EF%DF-%EF%DF%EA%EF%E9-%F3%F4%EF%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%FC-%F7%DC%F1%F4%E7-%F4%E9-%EC%E1%F2-%E1%F0%EF%EA%E1%EB%FD%F0%F4%EF%F5%ED%3B.html) οπου θα δεις μια καλή ερμηνεια του 10ου οικου (Μεσουρανημα), όπως και ολων των γωνιακων που ειναι σημαντικοί.
Marisha
25-03-2009, 12:46 AM
Γεία σε ολους! Ξέροντας οτι ο 10ος οικος ειναι αυτος που αφορα την καρριερα στη ζωη ενος ατομου θα ηθελα να ρωτησω εαν ενα ατομο εχει συνοδο ηλιου(παρθενο),αφροδιτης,ερ μη και αρη στο 10ο,υποδικνυει τυχη και καταξιωση στην καρριερα του,σωστα?Ισως και οτι το ατομο παραμελει την προσωπικη του ζωη στο βωμο της επαγγελματικης καταξιωσης?Ακόμα οταν τριγωνιζει ο διας με το μεσουρανημα,σε ζωδια της φωτιας,νομιζω πως ειναι στοιχεια που δειχνουν οτι το ατομο θα διαπρεψει ισως σε χωρους καλλιτεχνικους,οπως χορος,τραγουδι?(εξαλλου προκειται και για εναν 10ο στο λεοντα-το κατεξοχην ζωδιο της προβολης και των καλλιτεχνικων)Ευχαριστω εκ των προτερων!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
25-03-2009, 01:20 AM
Ακόμα οταν τριγωνιζει ο διας με το μεσουρανημα,σε ζωδια της φωτιας,νομιζω πως ειναι στοιχεια που δειχνουν οτι το ατομο θα διαπρεψει ισως σε χωρους καλλιτεχνικους,οπως χορος,τραγουδι?(εξαλλου προκειται και για εναν 10ο στο λεοντα-το κατεξοχην ζωδιο της προβολης και των καλλιτεχνικων)Ευχαριστω εκ των προτερων!
και εγω εχω αυτην την οψη ..αλλα δεν ειναι και απολυτο ε;
παιζουν και αλλες οψεις για να διαπρεψει καποιος στα παραπανω που λες:cheesy:
LeLou
25-03-2009, 07:48 AM
και εγω εχω αυτην την οψη ..αλλα δεν ειναι και απολυτο ε;
παιζουν και αλλες οψεις για να διαπρεψει καποιος στα παραπανω που λες:cheesy:
Να το επιλέξει... για παράδειγμα :bigsmile:
Το λέω επειδή κι ο δικός μου 10ος είναι πυκνοκατοικημένος -παίζουν μάλιστα και τρίγωνα Δίας-Ήλιος & Δίας-Μεσουράνημα μα, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω καριέρα στα καλλιτεχνικά (έζμπρωχνε, ω πόσο έζμπρωχνε, ο δόλιος μου πατέρας :love::love::love:) προτίμησα ν' αξιοποιήσω με διαφορετικό τρόπο τα σχετικά "ταλέντα" :nuts::wacko::embarrest
Αλλά τ' ότι κυριαρχεί το επαγγελματικό κομμάτι... ε, κυριαρχεί... το παραδέχομαι (ακόμη και τις αργίες!!!)
Τις καλημέρες μου
Marisha
25-03-2009, 04:04 PM
Σιγουρα παιζουν!Απλα με εναν χαρτη με τοσο τονισμενο δεκατο...?το συγκεκριμενο ατομο ασχολειται με τα καλλιτεχνικα και ειναι η αληθεια πως αξιζει μια ανοδο,γιαυτο και πιστευω οτι θα επιτυχει.παρ'ολα αυτα ήθελα κα μια αστρολογικη αποψη...:bigsmile:΄μηπως εχεις καμια ιδεα?:embarrest
Τίνα Ζαχαριάδου
26-03-2009, 01:17 PM
Γεία σε ολους! Ξέροντας οτι ο 10ος οικος ειναι αυτος που αφορα την καρριερα στη ζωη ενος ατομου θα ηθελα να ρωτησω εαν ενα ατομο εχει συνοδο ηλιου(παρθενο),αφροδιτης,ερ μη και αρη στο 10ο,υποδικνυει τυχη και καταξιωση στην καρριερα του,σωστα?Ισως και οτι το ατομο παραμελει την προσωπικη του ζωη στο βωμο της επαγγελματικης καταξιωσης?Ακόμα οταν τριγωνιζει ο διας με το μεσουρανημα,σε ζωδια της φωτιας,νομιζω πως ειναι στοιχεια που δειχνουν οτι το ατομο θα διαπρεψει ισως σε χωρους καλλιτεχνικους,οπως χορος,τραγουδι?(εξαλλου προκειται και για εναν 10ο στο λεοντα-το κατεξοχην ζωδιο της προβολης και των καλλιτεχνικων)Ευχαριστω εκ των προτερων!
Καλημερα,
πραγματι ενας φορτωμενος 10ος δειχνει εντονη δραστηριοτητα κ σημαντικα γεγονοτα στον επαγγελματικο τομεα καθως το ατομο που τα εχει θα ειναι σε θεση να αγωνιζεται για ολα οσα διεκδικει,θα μπορει να εργαζεται μεθοδικα κ εχοντας κριτιριο την λογικη αλλα κ την πρακτικοτητα θα θελει να ειναι αρκετα επιλεκτικο στις δουλειες του κ πιθανοτατα να ειναι αλλα με τον κινδυνο να ειναι μονιμα ανικανοποιητο,γιατι σχεδον παντα θα επιδιωκει την τελειοτητα.
Ο Διας σε τριγωνο με το μεσουρανημα θα φερνει ευκαιριες κ γενικα στην πορεια της ζωης του θα ανακαλυπτει στα δυσκολα, ενα χερι βοηθειας,ομως αυτες τις ευκαιριες αλλα κ την βοηθεια που πιθανον να του δινεται θα πρεπει να τις αξιοποιει γιατι ο 10ος οικος προυποθετει κοπο κ χρονο.
Το αν θα διαπρεψει στα καλλιτεχνικα δεν μπορω να σου το πω, πιστευω ομως οτι εχει τις προυποθεσεις να το κανει αν οντως παραμελησει καποια πραγματα οπως την αισθηματικη ζωη που αναφερεις κ αν εργαστει σκληρα.
καλο ειναι να κοιταξεις κ την ακμη του δεκατου τις οψεις σχηματιζει,οι πλανητες μεσα στον οικο τι οψεις κανουν, καθως επισης κ αν στον χαρτη του εχει οψεις πενταγωνου (72 μοιρες) κ διπλου πενταγωνου (144 μοιρες) που ειναι οψεις ταλεντου, γιατι για να ανεβει επαγγελματικα σε καλλιτεχνικους χωρους θα πρεπει οχι μονο να κουραστει αλλα να διαθετει κ ταλεντο.
ΥΓ. Να σου πω οτι σε παρομοιο ωροσκοπιο ενω το ατομο ηθελε να ασχοληθει με τα καλλιτεχνικα τελικα "υπεκυψε" στα Παρθενιστικα χαρακτηριστικα του χαρτη του κ ακολουθησε αλλο επαγγελμα, γι αυτο για ακομη μια φορα θα πω αυτο που λεω παντα, οτι ειναι τοσα πολλα τα στοιχεια που πρεπει να κοιταμε που με βεβαιοτητα δεν μπορουμε να πουμε τιποτα.
MARJORY
21-04-2009, 04:50 AM
γεια σας.θα ηθελα και εγω να ρωτησω εαν ο 10ος οικος εχει να κανει με κοινωνικη προβολη γενικα.πχ. φημη.και ενας διελαυνων ποσειδωνας με χειρωνα φερνουν κατι τετοιο.ευχαριστω προκαταβολικα οποιον απαντησει
Roxanne
21-04-2009, 12:34 PM
στο γενεθλιο χαρτη μ δεν εχω οψη δια-mc αλλα στην ηλιακη επιστροφη φετος με ανοχη 3 ο solar διας κανει οψη εξαγωνου γενεθλιου mc...ειναι ενδειξη τυχης αυτη τη χρονια??:bigsmile:
στο γενεθλιο ενα εξαγωνο ηλιου-δια εχω οπου ο διας βρισκεται στο 1οικο μου
Δείμων
21-04-2009, 05:28 PM
στο γενεθλιο ενα εξαγωνο ηλιου-δια εχω οπου ο διας βρισκεται στο 1οικο μου
Να προσέχεις το βάρος σου :love:
(Οι θετικές όψεις Δία θεωρούνται από τις πιο ευεργετικές για το στοιχείο που επηρρεάζουν, αλλά πάντα πρέπει να κουνάμε κι εμείς το χεράκι μας..)
Fotini Christodoulou
21-04-2009, 05:33 PM
Θα μπορούσατε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το άρθρο (http://www.myhoroscope.gr/35-%DC%F1%E8%F1%E1-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/326-%E5%F4%EF%E9%EC%E1%F3%F4%E5%DF%F4%E5-%E3%E9%E1-%F4%FD%F7%E7.html) που πιστεύω θα σας βοηθήσει πολύ.:bigsmile:
Roxanne
21-04-2009, 09:45 PM
Να προσέχεις το βάρος σου :love:
(Οι θετικές όψεις Δία θεωρούνται από τις πιο ευεργετικές για το στοιχείο που επηρρεάζουν, αλλά πάντα πρέπει να κουνάμε κι εμείς το χεράκι μας..)
καλα για το βαρος δε το συζητω εδω κ 3 χρονακια εχει αυξηθει πολυυυυυ:laugh::laugh:
πρεπει να το ραψω το στοματακι μου
αλκυονις
17-11-2009, 01:11 PM
εχω οψη τετραγωνου μεσουρανηματος-β.δεσμου.Γεννηθηκα στα Γιαννιτσα στις 28-1-71 08και 20 το πρωι.ξερει καποιος να μου το αναλυσε¨?ανυσηχω πολυ γι΄ αυτο
ΤΑΚΜΑΝ
17-11-2009, 02:30 PM
Στη γεννέθλια ανάλυση έχω δει ότι έχω σελήνη σε αντίθεση με το μεσουράνημα, ανάδρομο ερμή σε τρίγωνο με το μεσουράνημα, άρη σε τρίγωνο με το μεσουράνημα, ανάδρομο δία σε εξάγωνο με το μεσουράνημα και ανάδρομο ουρανό σε τρίγωνο με το μεσουράνημα. Το μεσουράνημα το έχω στον κριό, αν και αυτά που έχω διαβάσει για το μεσουράνημα αυτό δεν θα έλεγα ότι με εκφράζουν ιδιαίτερα (θέλω να δουλέψω στην ΕΣΥΕ ή στο Πανεπιστήμιο, καμία σχέση με "αρειανά επαγγέλματα"). Τι σημαίνουν όλα αυτά συνολικά για μένα;
Ημερομηνία Γέννησης: 20/08/85, Ώρα: 04:00 π.μ., Τόπος: Αθήνα.