PDA

View Full Version : Η προοδος της ψυχής

melchiar
01-01-2009, 08:57 PM
Μέσα απο θέματα μεταφυσικής και μυστικισμού και ότι από παιδί μπορούσε να χαρακτηριστει και να τυλιχθεί γύρω από ένα πέπλο τέτοιο ,πάντοτε μου τραβούσε το ενδιαφέρον .Σαφώς το άγνωστο με ανάγκαζε να χαιδεύω επιφανειακά τη γνώση των όσων μάθαινα και για πολλά χρόνια δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική εμβάνθυση παρά μόνο μια επιφανειακή γνωριμία με το άγνωστο η ανάγκη όμως και η επιθυμία να θέλω να μάθω ήρθε πολλά χρόνια αργότερα με την ωριμότητα και τις ψυχικέσ αντοχέσ για να με φέρουν πιο κοντά στη Γνώση θεμάτων οπού μόνο η ψυχή μπορούσε να συμφωνήσει η να διαφωνησει μιας και είναι η μόνη που γνωρίζει .
Δεν κρύβω βέβαια πως η ηλικία μου και η ελλειψη εμπειρίας δεν μου επέτρεψαν πολλά πράγματα από αυτα που θα ήθελα να ξέρω προφανώς γιατί δνε έιναι η κατάλληλη στιγμή ακόμα ,συνεχίζω όμως να θέλω να μάθω και να βρώ την αλήθεια και τη γνώση του εαυτου και των ανθρώπων γύρω μου.
Η αστρολογία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μου και κάθε φορά που αναζητώ κάτι δεν σας κρύβω οτι βρίσκω και κάτι περισσότερο ,ακόμα όμως η γνώση αυτή βρίσκεται κάτω από το πέπλο της υποκειμενικότητας και όχι ενος καθαρού συναισθήματος μιας καθαρής σκέψης κ αγνής για να βγάλω την ουσία της γνώσης που μου προσφέρεται

Το ερώτημα μου είναι το εξής :Αν η ψυχή σε κάθε ενσάρκωση της βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη και αν η ζωή είναι ένας πνευματικός δρόμος οπού ο καθένας πρέπει να επιβιώσει για να επιτύχγει την εξέλιξη της ψυχής του ,όταν ο άνθρωπος στρέφεται στον εαυτό του να τον γνωρίσει, να τον βιώσει ,όταν πρέπει να απομακρύνει τα κακως κείμενα μέσα του και να φτάσει και να αναδείξει τα καλά μέρη μέχρι που πρέπει να φτάσει ο εαυτός για να επιτύχει αυτη την εξέλιξη όταν το ιδανικό και το τέλειο δεν το γνωρίζουμε και ο θάνατος ποιά είναι η συμβολική του σημασία σε όλα αυτά ,κάθε στιγμή και κάθε λεπτο που βιώνουμε εδώ είναι ένας μικρός θάνατος και μια μικρή γέννα το οριστικό τέλος τι γέννηση αποφέρει .
Οι αρετές και οι αξίες ,η αλήθεια και το Είναι ,η γνώση που επέρχεται για τον καθένα μέσα από διαφορετικούσ δρόμους για να καταλήξει κάπου ,που όμως ποιά είναι η τελείοτητα της ανθώπινης φύσης ?Από που ο άνθρωπος- όταν κατανοεί πως η ζωή είναι μια πνευματική οδός- πρέπει να αρχίσει για να την εξελίξει με το οριστικό τέλος επέρχεται και ή αφύπνιση η πνευματική?
Αν η αστρολογία μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτο μας το πολύ βάθος η πιο βαθυά γνώση που έγγυται σε ποιές πράξεις μας ?σε ποιά ποιότητα ?και σε ποιόν υποκειμενισμό είμαστε εγκλωβισμένοι ?
Αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί πνευματικά ο ''ήρωας'' μπορεί να αποκλίσει της μοίρας του? αν λάβουμε υπ οψιν οτι το οτιδήποτε είναι μοιραίο μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κάνει την υπέρβαση στη ζωή του ?
Ο έρωτας είναι συγκλονιστικός και θεικός όταν διαρρέει στο είναι μας ,αυτή η θεικότητα που χάνεται κάποια στιγμή είναι μια ένδειξη θείας χάρης ,εξέλιξης ?
Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και είναι στο χώρο της αστρολογίας ή ασχολείται χρόνια με θέματα και ερωτήματα αυτής της φύσεως θα ήθελα να με βοηθήσει παραθέτοντας βιβλιογραφία που πιστεύει πως μπορούν να απαντήσουν σε κάποια τουλάχιστον ερωτηματικά ή απο την εμπειρία του ίσως να μου δώσει λίγη φώτιση:unsure: γιατί οι σκέψεις μου εμπλέκονται συχνά σε ένα λαβύρινθο που συνήθως με εξαντλεί πνευματικά.
Υπάρχει κάτι που να υπαγορεύει το αληθές και όχι να βρίσκουμε μονίμως το υλικως υπαρκτόν.?

Ερευνούμε για το αληθές και δεν βρίσκουμε παρά το υλικώς υπαρκτόν (Οδυσσέας Ελύτης).

Ευχαριστώ πολύ και συγχωρείστε τη φλυαρία μου αυτή ,που δεν αντιστοιχεί παρά μόνο σε έναν άνθρωπο που ξέρεί ότι δεν ξέρει τίποτε

Βασιλης Παπαδολιας
01-01-2009, 09:15 PM
Αγαπητέ Καλημέρα και Χρόνια Πολλά...

τα ερωτήματα που θέτεις αγγίζουν πράγματα που πιστεύει καθένας μας προσωπικά και πιθανότατα δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις...

Βιβλία υπάρχουν από κάποιους που θεωρούν ότι έχουν μελετήσει κάτι για το θέμα. Βιβλία του Dane Rudhyar, της Alice Bailey ή του Alan Leo.

Αλλά σ' αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν σαφείς αλήθειες. Κάθε συγγραφέας λέει και τις δικές του απόψεις και εσύ σαν αναγνώστης θα πρέπει να πάρεις ό,τι μπορεί να πάρει από την κάθε προσέγγιση...

Μπορείς να ξεκινήσεις αν θέλεις από την ιστοσελίδα του Rudhyar, την www.chaldea.com

toniats
02-01-2009, 12:27 AM
Το να αποδέχεσαι την άγνοια σου πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή για έναν άνθρωπο που δείχνει αποφασισμένος να διερευνήσει "την αλήθεια και τη γνώση του εαυτού του και των ανθρώπων", όπως λες
Ας ονομάσουμε την προσπαθειά σου "πνευματικότητα" για να ξέρουμε και οι δύο σε τι αναφερόμαστε.
Η πνευματικότητα είναι ένας δρόμος. Θα μου επιτρέψεις για μια στιγμούλα να γίνω ποιητική και να σου πω ότι τον δρόμο δεν τον διάλεξες εσύ, αυτός σε επέλεξε. Είσαι λοιπόν ένας οδοιπόρος
Όπως κάθε οδοιπόρος που σέβεται τον εαυτό και το ταξίδι του καλό θα ήταν ν' ακολουθήσεις κάποιους κανόνες, κάποιες οδηγίες που θα σου επιτρέψουν να προχωρήσεις γρήγορα, με ασφάλεια και, το κυριώτερο, να φτάσεις στον προορισμό σου.
Με όλο το θάρρος της υποκειμενικότητας που αναφέρει ο προηγούμενος χρήστης σου δίνω τις οδηγίες που έχω στη διαθεσή μου :

1η ΟΔΗΓΙΑ : Μείνε σε αυτά που καταλαβαίνεις. Η γνώση που θα σου φανεί χρήσιμη είναι πάντα στα μέτρα σου. Όπως γράφω κάπου αλλού οι Μεγάλες Αλήθειες δεν μπερδεύουν το Νου, δεν θέλουν κόπο για να τις καταλάβει κάποιος, είναι σχεδόν αυτονόητες. Οι Μεγάλες Αλήθειες απαντούν στα ερωτημάτα μας, δεν είναι σπαζοκεφαλιές.

2η ΟΔΗΓΙΑ : Νοιώθω ως το βάθος της καρδιάς μου το ερώτημα σου "που πηγαίνω, προς τα που κατευθύνομαι".
Για να μη στα πολυλογω η απάντηση (στον εσωτερισμό όχι η δική μου) είναι "Πηγαίνεις προς το ΚΕΝΤΡΟ".
Φαντάσου τον Ήλιο. Εσύ είσαι μια ακτίνα του, δηλαδή ένα μικροσκοπικό κομμάτι του Ήλιου. Κάποια στιγμή αποφασίζεις να γνωρίσεις το σύμπαν και γιατί όχι να το φωτίσεις και να το ζεστάνεις. Είπες λοιπόν στο μπαμπά σου τον Ήλιο: "Θέλω να γνωρίσω τον κόσμο γιατί έτσι μόνο θα καταλάβω ποιός είμαι" Ο Ήλιος σε πήρε αγκαλιά (λέμε τώρα) και σου είπε : "Στο καλό να πας ακτίνα μου, πήγαινε να γνωρίσεις τον κόσμο, έτσι θα καταλάβεις ποιός είσαι. Όταν τον γνωρίσεις θα καταλάβεις ότι είσαι ένα κομμάτι από μένα, ότι είσαι Εγώ. Και φυσικά θα επιστρέψεις και θα μείνεις κοντά μου, γιατί εδώ υπάρχει η Πληρότητα και η Γνώση που αναζητάς".
Φεύγουμε λοιπόν εμείς οι ακτινούλες και πάμε μακριά, μακριά από τον Ήλιο (στη μεταφυσική τον λένε Πηγή, στο μάθημα των Θρησκευτικών Θεό). Και πάμε τόσο μακριά (στη μεταφυσική λέμε περνάμε ή πέφτουμε σε επίπεδα ατμικό - βουδικό και μερικά ακαταλαβίστικα ακόμα) και φτάνουμε μακριά, πολύ μακριά από το Θεο, σε ένα αφιλόξενο μέρος που λέγεται "υλικό πεδίο".
Έχουμε φτάσει τόσο μακριά που έχουμε ξεχάσει ότι είμασταν ακτίνες φωτός, έχουμε ξεχάσει πως είμαστε ακτίνες φωτός, έχουμε ξεχάσει πως είμαστε τα παιδιά του Θεού.
Όταν έχεις ξεχάσει ποιός είσαι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μια καινούργια αρχή.

Δεν θέλω όμως ποτέ να ξεχάσεις αυτό που θα σου πω : Με κάθε τρόπο σε διαβεβαιώ πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις και να πιστεύεις πως ο Θεός και ένα μεγάλο πλήθος όντων του Αόρατου Κόσμου, όλα δημιουργήματά του σε παρακολουθεί και προσπαθεί να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στην Πηγή, κοντά του.
Δε σε βουτάει να σε γυρίσει Σπίτι γιατί ο Θεός, σαν Θεός που είναι δημιούργησε Νόμους. Οι Νόμοι (Θείο Σχέδιο συνηθέστερα) είναι απόλυτοι, εξαιρέσεις δε γίνονται για κανέναν.
Το Θείο Σχέδιο λοιπόν ορίζει ότι εσύ έχεις "ελεύθερη βούληση", είσαι ένα ον ελεύθερο να αποφασίζει.
Και μη νομίσεις ότι είναι και τόσο βολικό αυτό. Καμιά οντότητα του Φωτός δεν θα σε βοηθήσει να σπάσεις τις αλυσίδες του υλικού πεδίου (μη ξεχνάς μόνος σου ήρθες εδώ) αν 1) δεν τους ζητήσεις βοήθεια και 2) αν δεν πληρώσεις ότι χρωστάς

3η ΟΔΗΓΙΑ : Αυτός είναι ο Δρόμος. Κάνεις ένα κύκλο (μερικά εκατομμύρια χρόνια) και γυρίζεις από εκεί που ξεκίνησες.

4η ΟΔΗΓΙΑ : Αυτή η οδηγία είναι αυστηρά προσωπική : Η αποστολή σου είναι να διδάξεις το σεβασμό, την ελευθερία και τη γνωση των Διδασκάλων (Δάσκαλους στη μεταφυσική ονομάζουμε οντότητες που έχουν τελειώσει τον κύκλο των ενσαρκώσεων αλλά επέστρεψαν στη Γη, για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους. Βλέπε Χριστός, Βούδας...) Προς το παρόν ζήσε τη μέρα σου με σεβασμό και απλότητα. Απολαυσέ την

Συγνώμη που θα σταματήσω εδώ. Δεν ξέρω αν σε κούρασα, κρίνω πως είναι αρκετή η δόση. Περιμένω τις απορίες που τυχόν έχεις για όσα σου έγραψα. Σαν παιδί προτιμώ τα παραμύθια για να πω τα δύσκολα.
Τώρα όμως θέλω να κάνω γυμναστική.
Καληνύχτα!! :embarrest:noworry:

kinky_skorpina
02-01-2009, 11:00 AM
Λοιπόν....Καταρχίν κατ'εμέ ο καθένας απο μας ήρθε σε τούτη τη ζωή για να εκπληρώσει μια αποστολή, η οποία ποικίλλει απο άτομο σε άτομο και η πορεία του σε αυτή τη ζωή επηρεάζεται απο προβλέψιμους αλλα και αστάθμητους παράγοντες.Εγώ π.χ πιστέυω οτι το έργο μου προσανατολίζεται στην καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος και παράλληλα στο να αφήσω κάτι πίσω μου, να δημιουργήσω απογόνους και να βοηθώ όσο μπορώ τους ανθρώπους που με έχουν ανάγκη.

kinky_skorpina
02-01-2009, 11:50 AM
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις...

Βασιλης Παπαδολιας
02-01-2009, 01:52 PM
Πέραν των παραπάνω αναφορών είναι ίσως χρήσιμο να διαβάσετε σαν αρχή το βιβλίο Υγιής Αποκρυφισμός της Dion Fortune. Είναι σημαντικό πιστεύω γιατί η ίδια η Fortune ήταν ψυχολόγος, ξεκίνησε ως αρνητής του εσωτερισμού και στην πορεία έδωσε κάποιες κατευθύνσεις για το πώς μπορεί κανείς να "μένει στη γη" όταν αντιμετωπίζει ή διαβάζει βιβλία που αφορούν τέτοια θέματα, χωρίς να αρνείται όμως και συλλήβδην την ύπαρξη αυτής της πραγματικότητας.

Το βιβλίο αυτό σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα κι ιδιαίτερα το κεφάλαιο που αναφέρεται στη χρήση της αστρολογίας.

gargoyle
02-01-2009, 06:58 PM
Πάρα πολύ ανθρωπιστικό. Συγκονιστικά ανθρωπιστικό θα έλεγα.

Επειδή γραφτηκαν πολλά, ας συνοψίσουμε λιγάκι:

Έχεις μια αποστολή, την οποία στην έδωσε ο Θεός, ο οποίος είναι παντοδύναμος, αλλά ενώ είναι παντοδύναμος, σου αναγνωρίζει την "ελευθερη βούληση", η οποία είναι φυσικά το να επιλέξεις αν θα συμμορφωθείς προς τα υποδείξεις (αν εκπληρώσεις δηλαδή την "αποστολή", που είναι συγκεκριμένη) ή αν θα κανεις του κεφαλιού σου. Αν εκπληρώσεις την αποστολή, έχει καλώς, ήσουν καλό και υπάκουο παιδάκι, συγγνώμη ψυχούλα, και παίρνεις τους πόντους σου και πας στην επόμενη αποστολή με την πιστωτική κάρτα τίνγκα στα κρέντιτς. Αν δεν ήσουν, φτου κι απ' την αρχή.

Και μάλιστα, θα πας σε μια ζωή, απαπαπα, που να στα λέω! Χάλια μαύρα. Φτώχεια, πείνα , ασθένειες, πόλεμοι. ΟΛΑ τα κακά μαζί. Βέεεβαια. Κι αυτό φυσικά θα είναι αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών!! Επειδή αγνόησες όλες τις προειδοποιήσεις και δεν εκπλήρωσες την αποστολή.
Σε τούτη τη γη που την πατούμε έχει ένα σωρό μέρη που στέλνονται όλοι αυτοί που δεν ήταν καλές ψυχούλες στην προηγούμενη ενσάρκωσή τους: Αφρική, Παλαιστίνη, Νότια Αμερική, σχεδόν όλη η Ασία, ένα σωρό φτωχογειτονιές σε όλον τον κόσμο κι ένα σωρό άλλα που δεν μου έρχονται τώρα γιατί ο κατάλογος είναι, πραγματικά, απελπιστικά μακρύς.

Για να φανταστείς, αυτοί που τώρα σκοτώνονται στην Παλαιστίνη, όπως και όλοι οι άλλοι που πήγαν άδικα επί αδίκων μέχρι σήμερα, πήγαν μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν καλά παιδιά σε προηγούμενες ζωές και έπρεπε κάποτε να πληρώσουν τις αμαρτίες τους.

Αν ήταν καλά παιδιά θα είχαν τώρα την πολυτέλεια να κάθονται τώρα άνετοι και να αμπελοφιλοσοφούν για τη σωτηρία της ψυχής τους. Όπως εδώ, καλή ώρα.

Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.

¶ντε και Καλή Χρονιά. Και Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

toniats
02-01-2009, 07:26 PM
Ξεκινάω από εκεί που το άφησες : Ο κόσμος ΔΕΝ είναι ένα άθροισμά απο συμπαντικά(;;;) ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες! Οχι, φυσικά δεν είναι....

Για να ντραπούμε όμως περιμένουμε να μας πεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;; κατά τη γνωμη σου πάντα, εδώ γνώμες δίνουμε δε ζωστήκαμε φυσεκλίκια....

Μη κατηγορήσεις εμάς και τις απόψεις μας για την κατάσταση της ανθρωπότητας... Εγώ τουλάχιστον προσπάθω να καταλάβω γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση......

Α! και κάτι που με φρικάρει πάγια : χωρίς καμία αμφισβήτηση για την Παλαιστίνη (πάντα ΟΗΕ και λοιποί θα κάνουν την πάπια για εκεί -εγώ το έμαθα σαν "συλλογικό πεπρωμένο" για να σε φρικάρω λιγάκι-) κοίτα και τι γίνεται έδω, εξω από την πόρτα σου.... ο μέσος όρος ζωής των τσιγγάνων (γύφτων ξέρεις) στην Ελλάδα είναι 43, λίγο καλύτερος βέβαια από τις Γυναίκες στη Ζιμπαμπουε......

skorpion
02-01-2009, 07:38 PM
Η αληθεια παντα θα κρυβεται, καθε φορα που τη ψαχνεις θα εισαι ενα βημα πιο κοντα της αλλα παλι μακρια, ο ανθρωπος ειναι πολυ δυσκολο να τη φτασει, σχεδον ακατορθωτο, ακομα και οι λιγοι που θα την χαιδεψουν θα ναι τοσο δυσκολο να τη διαδωσουν!!! Αυτη ειναι η μοιρα του ανθρωπου νομιζω...

Δείμων
02-01-2009, 09:19 PM
Αργυρώ διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά τι πρεσβεύει η μετεμψύχωση οι απωανατολικές θρσκείες και ο Χριστιανισμός και μετά να καταθέτεις απόψεις - με τέτοια καυστικότητα μάλιστα. Εάν σε αηδιαζουν τόσο που δεν μπορείς να τις διαβάσεις σε επίπεδο κατανόησης σε παρακαλώ να μην προβαίνεις σε κρίσεις. Η άγνοια δεν είναι κακό πράγμα - ο πεπερασμένος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κατανοεί τα πάντα.

Τόνια σε παρακαλώ ας μένουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα όρια του τίτλου της κάθε συζήτησης, ειδικά όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάπου-κάπως θα ξεσπάσουν σπιθούλες. Δεν είναι όμορφο να μπαίνουμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις που καταλήγουν σε άσχετα πράματα τελικά. Σαν άνθρωποι κατανοώ ότι έχουμε πολυποίκιλους προβληματισμούς και ευαισθησίες όμως όλοι οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι για να τις προβάλλουμε..

Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το επίπεδο του φόρουμ, απεναντίας. Όμως όταν οι προβληματισμοί αυτοί γίνονται αιτία να υποβιβάζεται (μαζί με τους εαυτούς μας) τότε καλύτερα να μην εκτίθενται.

ΥΓ: λόγω της προσωρινής έλλειψης προσωπικών μηνυμάτων έχω ενεργοποιήσει έαν λογαριασμό Messenger στο προφίλ μου εάν χρειαστεί, ώστε να μην γεμίζουμε τις συζητήσεις με άσκοπα posts.

gargoyle
02-01-2009, 10:50 PM
Προς το μέλος Δείμων,

δεν είχα καμία απολύτως διάθεση να ασχοληθώ ξανά, μετά την λογοκριτική κοπτοραπτική στο θέμα με τις γιορτές. Αλλά από τη στιγμή που αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα και μου κάνεις και υποδείξεις μελέτης σχετικά με το πρεσβεύει το δείνα ή το τάδε θρησκευτικό δόγμα, με αναγκάζεις να σου απαντήσω προσωπικά.

Κατ'αρχήν, επέτρεψέ μου να αναρωτηθώ πρώτον, αν εσύ έχεις μελετήσει τα όσα επικαλείσαι. Δεύτερον, κάνε μου τη χάρη και επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από σένα τι έχω μελετήσει σχετικά με τη φιλοσοφία και μάλιστα συνολικότερα, και όχι αποσπασματικά, όπως μου προτείνεις και που ενδεχομένως ήταν ο δικός σου τρόπος μελέτης ως τώρα. Από τη μεριά μου λοιπόν κι εγώ σε καλώ να μελετήσεις λίγο συνολικότερα και σε περισσότερο βάθος τα πράγματα.

Σχετικά τώρα με την καυστικότητα και τη σχέση της με τις κρίσεις, θα δεχόμουν την όποια παρατήρηση, αν η κρίση δεν συνοδευόταν από επιχειρήματα. Και επί αυτών προτιμώ να μου απαντήσεις και όχι με υπεκφυγές του τύπου "αν δεν τις δέχεσαι μην τις κρίνεις". Αιτιολογώ επακριβώς το γιατί δεν τις δέχομαι, εν αντιθέσει με σένα.

Και μην μπερδεύεις την άγνοια του μεμονωμένου ανθρώπου με την γνώση του ανθρώπινου γένους συνολικά. Σου το έχω επισημάνει ξανά, αν θυμάμαι καλά.

Επίσης, η καυστικότητα φυσικά δεν αφορούσε το μέλος toniats. Και η ίδια νομίζω το αντιλήφθηκε πάρα πολύ καλά. Και για να πω την αλήθεια, βρίσκω την τοποθέτηση που έκανε απέναντι στα λεγόμενά μου, ίσως την πιο σοβαρή και επί κάποιας ουσίας από όποιον άλλο ιδεαλιστή εδώ μέσα.

Και σχετικά με το ποιος είναι καυστικός και ποιος όχι, ειλικρινά, κρίνω καυστικότατο και προκλητικότατο το να ισχυρίζεται κανείς πως οι αναφορές στον πόλεμο της Παλαιστίνης σε ένα θέμα για τις γιορτές ήτανε "εκτός θέματος".

Προς Toniats,

το τι είναι ο κόσμος, προφανώς και δεν είμαι σε θέση να σου το απαντήσω. Όμως ως πρώτο βήμα στο να μάθουμε τι είναι, νομίζω πως καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε σιγά - σιγά, ως σύνολο ανθρωπότητας και όχι ως μεμονωμένα άτομα το καθένα στη χρονική συγκυρία στην οποία ζει, τι δεν είναι ο κόσμος.

Καλώς ή κακώς για την κατάσταση της ανθρωπότητας φταίει ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί. Από εκεί και πέρα, κάποιες ιδέες ευνοούν τον αγώνα για ενα καλύτερο αύριο για όλους και κάποιες άλλες όχι. Θα σου έλεγα περισσότερα επ' αυτού, ωστόσο χρειάζεται να αναφερθούμε σε βασικά φιλοσοφικά ζητήματα και από ότι είδα ξεκινήσατε μια τέτοια ανταλλαγή απόψεων με την αδερφή μου σε άλλο θέμα, επομένως εδώ περιττεύει.

Όσο για την επισήμανση σχετικά με τους τσιγγάνους, συμφωνώ και επαυξάνω και χαίρομαι πάρα πολύ που την έκανες. Σε πληροφορώ επίσης πως θεωρώ ότι όπως και για τους Παλαιστίνιους, όσο και για τους τσιγγάνους όσο και για τους μετανάστες, όσο και για ότι άλλο, κρίνω πως η λύση υπάρχει μόνο μέσα από αυτό που λέγεται , με κινηματικούς και πολιτικούς όρους, "οργανωμένη μαζική πάλη". Αυτό ενημερωτικά.

Να είσαι καλά και καλή χρονιά. :)

kinky_skorpina
02-01-2009, 11:16 PM
Γιατί τόση απογοήτευση,miss Αιγοκερίνα?Τον κόσμο τον κανει να λάμπει μονάχα το μεγαλείο της ψυχής...σπανιότατο προσον στην εποχή μας!!~!Ούτε το τέλειο σώμα που ολα τα ΜΜΕ έχουν βαλθεί να μας σπρώξουν να φτιάξουμε, ούτε το Μεγάλο Πνεύμα (όπως του υπερφίαλου Μητσάκου καλή ώρα!!!),ούτε τα πολλά λεφτ¶.Κια γιατί στην τελική όλοι για δώσουν κάτι απο την ψυχή τους πρέπει πρώτα να τους εγγυηθείς οτι θα τους το ανταποδώσεις?????Τί την πέρασαν την κατάθεση ψυχής?Εμπορική συναλλαγή???

Δείμων
02-01-2009, 11:19 PM
Η άποψη ότι τα φτωχά παιδάκια στην Παλαιστίνη στην Αφρική και όλες τις κεκαυμένες μίζερες κλπ περιοχές του πλανήτη είναι προϊόντα δυσμενών εμψυχώσεων αποτελεί λάθος. Ακόμα και σε εκείνες τις περιοχές οι άνθρωποι μπορούν να εξελιχθούν καρμικά σύμφωνα με τα δεδομένα του περιβάλλοντός τους και ισότιμα με οποιονδήποτε άλλον. Κατά τον Χριστιανισμό η μαρτυρία και η βίαιη αναίρεση αποτελεί αιτία εισόδου στον Παράδεισο. Το ότι εσύ όλα αυτά τα μεταφράζεις διαφορετικά ή δεν τα αποδέχεσαι για τους δικούς σου λόγους δεν σημαίνουν την μη εγκυροτητά τους, ούτε η πίστη ακόμα και όλης της ανθρωπότητας θα τους έδινε περισσότερη ορθότητα. Είναι θέματα σεβαστών προσωπικών πεποιθήσεων του καθενός και η προσβολή τους μπορεί να εκληφθεί σαν προσβολή στο ίδιο το άτομο - με τα ανάλογα επακόλουθα.

Τονίζοντας ξανά το σεβασμός στην άποψη του άλλου θα ήθελα να σταματήσει εδώ αυτή η κουβέντα και θα παρακαλούσα να καταθέτεις την (σεβαστή) άποψή σου όσο αναλυτικά θέλεις σε οποιοδήποτε θέμα χωρίς όμως χαρακτηρισμούς κορώνες και υπερβολές. Εκείνος που θέλει θα υποψιαστεί και θα την ακολουθήσει και με αυτό τον τρόπο.

Σε περίπτωση που δεν έχεις MSN το email μου είναι mail(παπάκι)j-k.gr για κάθε περεταίρω. Το μέλος Γιάννης.

Μητσάκος
02-01-2009, 11:30 PM
Γιατί τόση απογοήτευση,miss Αιγοκερίνα?Τον κόσμο τον κανει να λάμπει μονάχα το μεγαλείο της ψυχής...σπανιότατο προσον στην εποχή μας!!~!Ούτε το τέλειο σώμα που ολα τα ΜΜΕ έχουν βαλθεί να μας σπρώξουν να φτιάξουμε, ούτε το Μεγάλο Πνεύμα (όπως του υπερφίαλου Μητσάκου καλή ώρα!!!),ούτε τα πολλά λεφτ¶.Κια γιατί στην τελική όλοι για δώσουν κάτι απο την ψυχή τους πρέπει πρώτα να τους εγγυηθείς οτι θα τους το ανταποδώσεις?????Τί την πέρασαν την κατάθεση ψυχής?Εμπορική συναλλαγή???
Και η σωτηρία της ψυχής να δεις τι μεγάλο πράγμα είναι :bigsmile:
Με την ευκαιρία, θα σε παρακαλούσα, στο πλαίσιο της πολιτικής ίσων αποστάσεων και αποφυγής απαξιωτικών εκφράσεων, να μην προσβάλεις τον μεγάλο Μανιτού, ούτε τα λεφτά, έννοιες τις οποίες και ασπάζομαι :toung:

(και όταν μεγαλώσεις θα δεις ότι όλα βασίζονται στο "δούναι και λαβείν" –παντριοτρόπως, ακόμα και για τις ...Παρθένους :love: )

gargoyle
03-01-2009, 12:08 AM
Η άποψη ότι τα φτωχά παιδάκια στην Παλαιστίνη στην Αφρική και όλες τις κεκαυμένες μίζερες κλπ περιοχές του πλανήτη είναι προϊόντα δυσμενών εμψυχώσεων αποτελεί λάθος. Ακόμα και σε εκείνες τις περιοχές οι άνθρωποι μπορούν να εξελιχθούν καρμικά σύμφωνα με τα δεδομένα του περιβάλλοντός τους και ισότιμα με οποιονδήποτε άλλον. Κατά τον Χριστιανισμό η μαρτυρία και η βίαιη αναίρεση αποτελεί αιτία εισόδου στον Παράδεισο. Το ότι εσύ όλα αυτά τα μεταφράζεις διαφορετικά ή δεν τα αποδέχεσαι για τους δικούς σου λόγους δεν σημαίνουν την μη εγκυροτητά τους, ούτε η πίστη ακόμα και όλης της ανθρωπότητας θα τους έδινε περισσότερη ορθότητα. Είναι θέματα σεβαστών προσωπικών πεποιθήσεων του καθενός και η προσβολή τους μπορεί να εκληφθεί σαν προσβολή στο ίδιο το άτομο - με τα ανάλογα επακόλουθα.

Τονίζοντας ξανά το σεβασμός στην άποψη του άλλου θα ήθελα να σταματήσει εδώ αυτή η κουβέντα και θα παρακαλούσα να καταθέτεις την (σεβαστή) άποψή σου όσο αναλυτικά θέλεις σε οποιοδήποτε θέμα χωρίς όμως χαρακτηρισμούς κορώνες και υπερβολές. Εκείνος που θέλει θα υποψιαστεί και θα την ακολουθήσει και με αυτό τον τρόπο.

Σε περίπτωση που δεν έχεις MSN το email μου είναι mail(παπάκι)j-k.gr για κάθε περεταίρω. Το μέλος Γιάννης.

Προς το μέλος Δείμων,

Λάθος πρώτο: Δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι σύμφωνα με την άποψη ότι υπάρχουν μετεμψυχώσεις οι καταταλαίπωροι που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές "δεν μπορούν να εξελιχθούν καρμικά". Ισχυρίστηκα το πρώτο που αναφέρεις, ότι βρίσκονται εκεί λόγω "βεβαρυμένου κάρματος". Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ένα αναιρεί το άλλο. Κάποιος που σε μια πρώτη ενσάρκωση δεν ήταν καλό παιδάκι, σε μια δεύτερη πάει για τιμωρία στην Νότιο Αφρική και εκεί δοκιμάζεται τα μάλλα. Αν επιτύχει των δοκιμασιών, στην επόμενη ενσάρκωση βρίσκεται κροίσος να απολαμβάνει διακοπές στην Καραϊβική. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, στο επίπεδο αυτό τουλάχιστον, άρα δεν τίθεται θέμα διαφορετικής μετάφρασης εκ μέρους μου. Η διαφωνία μας βρίσκεται αλλού, σε πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα.

Δεύτερον, σχετικά με το ότι η προσβολή απόψεων αποτελεί προσβολή του ατόμου που τις ασπάζεται, συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι είναι κοινός τόπος το πολύ απλό: "κρίνουμε ιδέες, δεν κρίνουμε ανθρώπους". Και προσωπικά, δεν έκρινα κανέναν άνθρωπο.

Τέλος, σχετικά με τις κορώνες, θα σε παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου να αποκτήσεις λίγη αντικειμενικότητα και αντιληφθείς, επιτέλους, πως δηλώσεις του τύπου "καρμικά χρέη", "προορισμός του ανθρώπου με βάση το τάδε και τάδε" και λοιπές άλλες διατυπώσεις (οι οποίες προφανώς και δεν σε ενοχλούν, καθώς τις ασπάζεσαι και άρα δεν τις βρίσκεις ούτε υπερβολικές ούτε προκλητικές), μπορούν κάλλιστα να ενοχλούν, με την ίδια έννοια, κάποιον που δεν τις ασπάζεται.
Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι συγκρούσεις σε επίπεδο ιδεών, ούτε εδώ μέσα ούτε οπουδήποτε αλλού.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως και με ενοχλούν και με προσβάλλουν. Αν θέλεις να τηρείς ίσες αποστάσεις, τότε περιορίσου να μιλάς για τάσεις και όχι για την κατοχή της απόλυτης αλήθειας που ορίζει και το δικό σου το πεπρωμένο και το δικό μου. Αλλιώς, άκου και τις δικές μου "υπερβολές" και "κορώνες" και μην διαμαρτύρεσαι.

Σχετικά με τα περαιτέρω ευχαριστώ για την παράθεση της ηλεκτρονικής σου διεύθυνσης. Θα την χρησιμοποιήσω.

Αυτά.

gargoyle
03-01-2009, 12:11 AM

Απογοήτευση; Καμία, σε βεβαιώνω. Τώρα, για το τι κάνει τον κόσμο να λάμπει, ας μην το συζητήσουμε τώρα. Να είσαι καλά και καληνύχτα. :)

Δείμων
03-01-2009, 12:33 AM
(Δεν γίνεται να μην απαντήσω και ξέρεις γιατί :)) Παραπάνω λες ότι αν εκπληρώσεις τους καρμικούς «στόχους» σου επιστρέφεις με φουλ κρέντιτς, αν όχι στην υποσαχάρια. Εκεί διαφωνώ, μπορεί οι Ινδουϊστές να το ασπάζονται όμως δεν ισχύει σε όλες τις φιλοσοφίες. ¶λλωστε ποιός είπε ότι οι διακοπές στην Καραϊβική και η τιγκαρισμένη πιστωτική είναι το απόγειο της ευτυχίας. (Παρεμπιπτόντως δυνατό σημείο των Ινδουϊστικών μετενσαρκώσεων βρίσκω την έλλειψη πίστης σε κάποια σταθερή Θεότητα, πράγμα που βοηθάει στην συνέχιση της πορείας της ψυχής σε περίπτωση ενσάρκωσης σε κάποιο διαφορετικό θρησκευτικοπολιτικό περιβάλλον.)

Για κορώνες εννοώ κάτι σε

..Αν εκπληρώσεις την αποστολή, έχει καλώς, ήσουν καλό και υπάκουο παιδάκι, συγγνώμη ψυχούλα...
..θα πας σε μια ζωή, απαπαπα, που να στα λέω! Χάλια μαύρα. Φτώχεια, πείνα , ασθένειες, πόλεμοι. ΟΛΑ τα κακά μαζί. Βέεεβαια. Κι αυτό φυσικά θα είναι αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών!!
...την πολυτέλεια να κάθονται τώρα άνετοι και να αμπελοφιλοσοφούν για τη σωτηρία της ψυχής τους. Όπως εδώ, καλή ώρα. Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.

Και αυτά, ναι, θίγουν προσωπικά τους ανθρώπους που τα σέβονται και τα έχουν για κανόνα στη ζωή τους. Δε νομίζεις?

Μητσάκος
03-01-2009, 10:22 AM
............
Τέλος, σχετικά με τις κορώνες, θα σε παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου να αποκτήσεις λίγη αντικειμενικότητα και αντιληφθείς, επιτέλους, πως δηλώσεις του τύπου "καρμικά χρέη", "προορισμός του ανθρώπου με βάση το τάδε και τάδε" και λοιπές άλλες διατυπώσεις (οι οποίες προφανώς και δεν σε ενοχλούν, καθώς τις ασπάζεσαι και άρα δεν τις βρίσκεις ούτε υπερβολικές ούτε προκλητικές), μπορούν κάλλιστα να ενοχλούν, με την ίδια έννοια, κάποιον που δεν τις ασπάζεται.
Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι συγκρούσεις σε επίπεδο ιδεών, ούτε εδώ μέσα ούτε οπουδήποτε αλλού.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως και με ενοχλούν και με προσβάλλουν. Αν θέλεις να τηρείς ίσες αποστάσεις, τότε περιορίσου να μιλάς για τάσεις και όχι για την κατοχή της απόλυτης αλήθειας που ορίζει και το δικό σου το πεπρωμένο και το δικό μου. Αλλιώς, άκου και τις δικές μου "υπερβολές" και "κορώνες" και μην διαμαρτύρεσαι.
......

Πιστεύω ότι σε αυτά που γράφει η gargoyle υπάρχει και η ουσία.
Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός της γενικότερης προσπάθειας που υπάρχει, στο πλαίσιο ενός κακώς (για εμένα) εννοούμενου πολιτικά ορθού λόγου και μιας χαζοχαρούμενης καθωσπρέπει συμπεριφοράς, ουσιαστικά να υπάρχει μονομέρεια στην προβολή απόψεων σχετικά με συγκεκριμένες θρησκευτικοφιλοσοφικές αντιλήψεις και παράλληλα εξωστρακισμός άλλων.
Οι "αλήθειες", οι "γνώστες", οι "γκουρού" και οι "φωτισμένοι" των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και αντιλήψεων είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους αντίστοιχους της κοινωνικής αντίληψης, για εμένα. Και το να χτυπάμε παλαμάκια σε κάθε τι που προτάσσει μια συγκεκριμένη "μοιρολατρική" αντίληψη χωρίς ίχνος κριτικής ή αμφισβήτησης ενισχύει τις παρωπίδες.
Η εσωτερική αναζήτηση είναι μοναχική επί της ουσίας και δεν έχει την ανάγκη προώθησης. Το "Όποιος ψάχνει, βρίσκει" ισχύει και δεν χρειάζεται να σου κτυπήσω εγώ την πόρτα για να σου δείξω την "αλήθεια" και, αν πράγματι την έχω ψάξει αρκετά, δεν θα "ενοχληθώ" ακόμα και αν χλευάσεις τις απόψεις μου επειδή απλώς (για εμένα) δεν έχεις καταλάβει.
Το να προτάσσω λόγους προσβολής μου ουσιαστικά σημαίνει φίμωση της άλλης φωνής, αυτό με κάνει δογματικό και η αναζήτηση παύει να είναι αντικειμενική
Το είχα ξαναγράψει παλιά, θα το ξαναγράψω και τώρα: το ζήτημα δεν είναι να επιβάλουμε την άποψή μας στον άλλο, το ζήτημα είναι να βρούμε τι είναι. Αν δεν έχω καταλάβει λάθος :bigsmile:

Λευκή
03-01-2009, 11:47 AM
Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός της γενικότερης προσπάθειας που υπάρχει, στο πλαίσιο ενός κακώς (για εμένα) εννοούμενου πολιτικά ορθού λόγου και μιας χαζοχαρούμενης καθωσπρέπει συμπεριφοράς, ουσιαστικά να υπάρχει μονομέρεια στην προβολή απόψεων σχετικά με συγκεκριμένες θρησκευτικοφιλοσοφικές αντιλήψεις και παράλληλα εξωστρακισμός άλλων.
Οι "αλήθειες", οι "γνώστες", οι "γκουρού" και οι "φωτισμένοι" των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και αντιλήψεων είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους αντίστοιχους της κοινωνικής αντίληψης, για εμένα. Και το να χτυπάμε παλαμάκια σε κάθε τι που προτάσσει μια συγκεκριμένη "μοιρολατρική" αντίληψη χωρίς ίχνος κριτικής ή αμφισβήτησης ενισχύει τις παρωπίδες.

Α γειά σου.

Δείμων
03-01-2009, 03:14 PM
το ζήτημα δεν είναι να επιβάλουμε την άποψή μας στον άλλο, το ζήτημα είναι να βρούμε τι είναι. Αν δεν έχω καταλάβει λάθος

Α γειά σου.

toniats
03-01-2009, 05:02 PM
[QUOTE=Δείμων;75942]Αργυρώ διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά τι πρεσβεύει η μετεμψύχωση οι απωανατολικές θρσκείες και ο Χριστιανισμός και μετά να καταθέτεις απόψεις - με τέτοια καυστικότητα μάλιστα. Εάν σε αηδιαζουν τόσο που δεν μπορείς να τις διαβάσεις σε επίπεδο κατανόησης σε παρακαλώ να μην προβαίνεις σε κρίσεις. Η άγνοια δεν είναι κακό πράγμα - ο πεπερασμένος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κατανοεί τα πάντα.

Τόνια σε παρακαλώ ας μένουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα όρια του τίτλου της κάθε συζήτησης, ειδικά όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάπου-κάπως θα ξεσπάσουν σπιθούλες. Δεν είναι όμορφο να μπαίνουμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις που καταλήγουν σε άσχετα πράματα τελικά. Σαν άνθρωποι κατανοώ ότι έχουμε πολυποίκιλους προβληματισμούς και ευαισθησίες όμως όλοι οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι για να τις προβάλλουμε..

Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το επίπεδο του φόρουμ, απεναντίας. Όμως όταν οι προβληματισμοί αυτοί γίνονται αιτία να υποβιβάζεται (μαζί με τους εαυτούς μας) τότε καλύτερα να μην εκτίθενται.

Καλέ μου Δείμονα (ελπίζω να μη σε ενοχλεί η οικειότητα):embarrest

Από πλευράς μου σ' ευχαριστώ και κατανοώ πλήρως την προσπάθεια.
Σε περίπτωση που ανησυχείς για μένα, πόσο προσωπικά παίρνω την αντίδραση στις απόψεις μου, θα ήθελα να σε καθησυχάσω.... καθότι είμαι μεγάλο κορίτσι, και επί πολλά χρόνια (σε αυτή την ενσάρκωση τουλάχιστον) θεράπουσα και κυρίως συνοδοιπόρος οργισμένων "υλιστών" κάθε είδους (καποιοι εξ αυτών της οργανωμένης παρέμβασης)

Η αλήθεια είναι πως τους αγαπάω πολύ. Και τους σέβομαι.
Όχι μόνο γιατί ύπηρξα μια από αυτούς στην μακρινή μου νεότητα, (ας μη κολλήσουμε στην ετικέτα, η ουσία πιστεύω είναι ζητούμενο)

Κυρίως τους αγαπώ γιατί τη "σωτηρία της ανθρωπότητας" την σηκώνουν στους μικρούς τους ώμους, αγόγγυστα, χωρίς καμιά βοήθεια (άρνηση της θεότητας) και χωρίς να περιμένουν καμιά ανταμοιβή (ούτε καν κρεντιτς στην πιστωτική τους). Και κάποιοι από αυτούς σε ευγενείς αγώνες δίνουν και τη ζωή τους, (που δεν έχουν άλλη)

Αυτό δε μεταφράζεται ότι ο ευρύτερος χώρος του εσωτερισμού δουλεύει για να πληρωθεί ο κόπος του. Αλλα ξέρω και κάποιους που πλούτισαν , (δε μιλάω για τα ουράνια πεδία, εδώ στην γη πλούτισαν -ακόμα και στη Μητέρα Ινδία!!):wacko:

Με εκτίμηση Τόνια

ΥΓ Δε νομίζω πως αυτά που γράφω τα γράφω για να τα διαβάζουν, (και να διαφωνουν) όσοι παίζουν τη φιλοσοφία, την κοινωνιολογία και την επιστήμη γενικώς στα δάκτυλα. Αλλιώς ουτέ εγώ η ίδια δεν μπορω να τα διαβάσω.
Τα θέματα δεν είναι πια και τόσο βαριά.... στο στομάχι:bigsmile::bigsmile:

ΥΓ κι άλλο. Όπως λέει και ο σοφός ποιητής "το πολύ το νάνι-νανι, κάνει το παιδί χαϊβάνι" . Ελπίζω πως παιδιά (με την "καλή" έννοια) όπως η Λευκή, η αδερφή της -δε θυμάμαι το ψευδώνυμο- και ο Μητσάκος τον ξυπνάνε το γείτονα.... εκεί που ΄βλέπει όνειρο πως πιάνει το τελευταίο τούτο τζακ ποτ του Τζόκερ. Και τον πηγαίνουν σε καμιά πορεία.....

Βασιλης Παπαδολιας
03-01-2009, 05:20 PM
Βλέπω ξαναπιάσαμε το γνωστό θέμα και άκρη δε θα βρούμε βεβαίως...

Εγώ θέλω να σχολιάσω μόνο την άποψη του Δημήτρη εδώ, η οποία πιστεύω ότι θέλει ένα σχολιασμό, που έχω κάνει και σε άλλη περίπτωση.

Το ζητούμενο του αυταρχικού και φασιστικού τρόπου γραφής δεν έχει καμία σχέση νομίζω με καθωσπρεπισμό. Ούτε η αλαζονία του τύπου θεωρώ γελοία τα ανθρωπάκια που πιστεύουν σε τέτοιες αηδίες.

Αυτό δείχνει μόνο μία ποιότητα λόγου που παρασάγκας απέχει από ισχυρισμούς συλλογικότητας, ενδιαφέροντος για τον άνθρωπο κι άλλα τέτοια θεωρητικά.

Αυτού του τύπου ο αυταρχικός λόγος γνωρίζετε πολύ καλά όσοι έχετε κάνει διαχείριση forum δεν μπορεί να είναι αποδεκτός. Και υπό την έννοια αυτή προσωπικά με κάλυψε η παρέμβαση του Δείμωνα που νιώθω ότι δεν απάντησε μόνο ως μέλος αλλά και ως κάποιος που ως μέλος της Διαχείρισης οφείλει να διατηρεί τους τόνους εκεί που πρέπει να τους διατηρεί.

Προσωπικά οι υλιστικές ιδέες δε με ενόχλησαν ποτέ και όσοι ξέρουν, ξέρουν πολύ καλά ότι και με το Μητσάκο έχω συζητήσει επανειλημμένα γι' αυτά τα θέματα κι επίσης σέβομαι ιδιαίτερα και το λόγο της Λευκής.

Οι ιδέες δε με ενοχλούν καθόλου. Η εμπάθεια με ενοχλεί πλήρως...

Πιστεύω ότι σε αυτά που γράφει η gargoyle υπάρχει και η ουσία.

toniats
03-01-2009, 05:26 PM
Προς Toniats,

το τι είναι ο κόσμος, προφανώς και δεν είμαι σε θέση να σου το απαντήσω. Όμως ως πρώτο βήμα στο να μάθουμε τι είναι, νομίζω πως καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε σιγά - σιγά, ως σύνολο ανθρωπότητας και όχι ως μεμονωμένα άτομα το καθένα στη χρονική συγκυρία στην οποία ζει, τι δεν είναι ο κόσμος.

Καλώς ή κακώς για την κατάσταση της ανθρωπότητας φταίει ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί. Από εκεί και πέρα, κάποιες ιδέες ευνοούν τον αγώνα για ενα καλύτερο αύριο για όλους και κάποιες άλλες όχι. Θα σου έλεγα περισσότερα επ' αυτού, ωστόσο χρειάζεται να αναφερθούμε σε βασικά φιλοσοφικά ζητήματα και από ότι είδα ξεκινήσατε μια τέτοια ανταλλαγή απόψεων με την αδερφή μου σε άλλο θέμα, επομένως εδώ περιττεύει.

Όσο για την επισήμανση σχετικά με τους τσιγγάνους, συμφωνώ και επαυξάνω και χαίρομαι πάρα πολύ που την έκανες. Σε πληροφορώ επίσης πως θεωρώ ότι όπως και για τους Παλαιστίνιους, όσο και για τους τσιγγάνους όσο και για τους μετανάστες, όσο και για ότι άλλο, κρίνω πως η λύση υπάρχει μόνο μέσα από αυτό που λέγεται , με κινηματικούς και πολιτικούς όρους, "οργανωμένη μαζική πάλη". Αυτό ενημερωτικά.

Να είσαι καλά και καλή χρονιά. :)

---------------------------------------------------------------------------------------------
Περιτεύει και για έναν ακόμα λόγο. Έγω απάντησα στον άνθρωπο που έκανε τη δημοσίευση "Η πρόοδος της ψυχής". Πιστεύω πως όλος αυτός ο θόρυβος και η αντιπαράθεση, που κατά τη γνώμη μου τον παρακάμπτει, τον απομάκρυνε από δω, πήρε τα μάτια του και έφυγε ο χριστιανός.

Βασιλης Παπαδολιας
03-01-2009, 05:31 PM
Περιτεύει και για έναν ακόμα λόγο. Έγω απάντησα στον άνθρωπο που έκανε τη δημοσίευση "Η πρόοδος της ψυχής". Πιστεύω πως όλος αυτός ο θόρυβος και η αντιπαράθεση, που κατά τη γνώμη μου τον παρακάμπτει, τον απομάκρυνε από δω, πήρε τα μάτια του και έφυγε ο χριστιανός.

Εξ' ού κι η αναφορά στο φασιστικό λόγο... κάτι σαν "ξεκουμπίδια από δω που θα μου έχεις και απορίες για την πρόοδο της ψυχής"... αν με καταλαβαίνεις...

Λευκή
03-01-2009, 05:58 PM
Α γειά σου.
Μια και συμφώνησες ,να ρωτήσω κάτι: Πως ακριβώς ορίζουμε την επιβολή απόψεων;Με το να ρωτάς επίμονα μεν επιχειρηματολογώντας δε,πράγματα για ασάφειες που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα που τέθηκε,χωρίς να παίρνεις τεκμηριωμένη απάντηση (εκτός και αν το "αυτή είναι η άποψή μου και απαιτώ να τη σεβαστείς εδώ και τώρα και να το κλείσεις" αποτελεί τεμηριωμένη απάντηση στα επιχειρήματα του άλλου), ή το να δέχεσαι μονομερώς μόνο τις συγκεκριμένες απόψεις και να αποκόβεις απ τις συζητήσεις τοποθετήσεις εντός θέματος,απλά σε πιο διευρυμένη βάση,μόνο και μόνο επειδή είναι απο την άλλη πλευρά; Λίγο μονομερής είναι αυτός ο περίφημος πλουραλισμός και η ανταλλαγή απόψεων.

Αν κάποιος δε θέλει να δεχτεί τα επιχειρήματα του άλλου επειδή τον ξεβολεύουν μόνο και μόνο επειδή "ε εντάξει αυτή είναι η άποψή μου"έχει καλώς και είναι δικαίωμά του.Έχει όμως δικαίωμα και ο άλλος να τονίσει ότι επί της ουσίας δεν του απαντάς και άρα καλώς λέει ό,τι λέει.Και αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με επιβολή απόψεων.

Βασιλης Παπαδολιας
03-01-2009, 06:13 PM
Λευκή να σου απαντήσω εγώ αν μου επιτρέπεις; Η επιχειρηματολογία είναι συνάρτηση του τρόπου που σκέφτεσαι. Αν εσύ είσαι υλίστρια και παίρνεις επιχειρήματα μη υλιστικά είναι δυνατόν να συμφωνήσεις ποτέ; Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το πράγμα δεν οδηγεί πουθενά; Και εν πάσει περιπτώσει γιατί δεν αρθρώνετε ένα θετικό λόγο; Καταθέστε τη δική σας πρόταση για το τι είναι η αστρολογία. Τι λέει ο επιστημονικός σοσιαλισμός γι' αυτήν; Εγώ θα ήθελα πραγματικά να μάθω... Υπάρχει κάτι θετικό που έχετε να προτείνετε;

Maroulita
03-01-2009, 06:29 PM
ή το να δέχεσαι μονομερώς μόνο τις συγκεκριμένες απόψεις και να αποκόβεις απ τις συζητήσεις τοποθετήσεις εντός θέματος,απλά σε πιο διευρυμένη βάση,μόνο και μόνο επειδή είναι απο την άλλη πλευρά; Λίγο μονομερής είναι αυτός ο περίφημος πλουραλισμός και η ανταλλαγή απόψεων.

Λες όλοι οι Παλαιστίνιοι μαζί να είναι Ταύροι;

Για να σοβαρευτούμε λιγάκι όλοι, λέω εγώ. Αλλιώς, να μη μας φταίει με το παραμικρό ο "αναίσθητος" διπλανός μας και η "αλλοτριωμένη" κοινωνία. Κομματάκι της και με σημαντικό μερίδιο ευθύνης είναι και ο καθένας μας.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και καθείς το χαβά του για το αν "ένιωσε" φίλιιινγκ εορτών και αν το εορταστικό κοσμικό μήνυμα για τους ταύρους είναι άσος κούπα (έτσι, και για να είμαστε στο πνεύμα της πρωτοχρονιάτικης τσόχας, ως γνήσιοι μικροαστοί).

Έλεος πια.

Aha....Δηλαδή who gives a shit :blink:(για να μην το γράψω στα ελληνικά) για το νιώθουμε εμείς προσωπικά, και ναι εγωιστικά, για το αν ήταν χάλια τις γιορτές... Ο καθένας απο εμάς...
Το φίλινγκ των εορτών αγαπητή είναι κάτι το ιδιαίτερο για τον καθένα, δηλαδή πρ'επει να νιώθω τύψεις επειδή ο εαυτούλης μου δεν πέρασε καλά τις γιορτές? Επειδή σχολιάζω το κακό κλίμα που υπάρχει προσπαθόντας να φανεί το γενικότερο μαύρο χάλι που επικρατεί? όλα είναι μια αλυσίδα...αν εγώ δεν περάσω καλά τις δεδομένες γιορτές για τυχόν λόγους που αφορούν και άλλους μαζί δεν θα περάσουν και άλλοι καλά επίσης ...και αν αυτοί οι άλλοι σχηματίζουν μια κοινωνία τότε Huston έχουμε προμπλέμο...
Δεν έιμαστε τόσο ανάισθητοι βλέποντας τους Παλαιστήνιους να κατακρεουργούνται... απλά εμείς προσωπικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι δραστικό για αυτό, κάτι άμεσο...το μόνο που μπορούμε, είναι να σχολιάζουμε τον δικό μας μικρόκοσμο, τις δικές μας αναπαραστάσεις και εικόνες της ζωής με τα ασήμαντα χαζοπροβλήματα μας...γιατί άλλωστε αυτή είναι η ζωή μας...
Θα νιώσουμε δηλαδή και ενοχές επειδή περάσαμε χάλια τις γιορτές?... τι να πείς...

Καθηλώθηκα. Παρακαλώ, μια σακούλα, πάντα τέτοιες απόψεις με συγκινούσαν ιδιαίτερα. :sick:

Ας κατέβαινες τουλάχιστον σε καμιά πορεία αντί να κλαψουρίζεις για μπούρδες και να λες ότι δεν μπορείς να κάνεις "κάτι πιο άμεσο" για κάτι που καίει ένα σωρό κόσμο. Από ψευτοδικαιολογίες χορτάσαμε.

Το "θα" μου άρεσε. Και δεύτερον , ο μικροαστός, δεν αποτελεί χαρακτηρισμό.
Τώρα, το αν γουστάρεις ή όχι που είσαι μικροαστή, ποσώς με ενδιαφέρει.

Πάρε όσες ανάποδες θέλεις. Αντιστοίχως οι απόψεις σου μου προκαλούν αναγούλα.

Αποτελεί ιδιότητα και χαρακτηρισμό....
Μου κάηκαν για το αν οι απόψεις μου σου προκαλούν αναγούλα....αυτές είναι και ποτέ δεν ξεκίνησα να προωθήσω μια άποψη με το στανίο...σεαντ'ιθεση με την φασιστικη και μονότερμα λογική κάποιων εδώ μέσα καταδικάζοντας οποιαδήποτε 'αποψη για το κάτι άλλο. Το αν περάσαμε καλά αυτά τα Χριστ/να η' όχι άρχισε να γίνεται και να καταλήγει στο αν μας ενδιαφέρει μόνο ο εαυτούλης μας 'η οχι δεν θα το σχολιάσω καν...Απο κει και πέρα ο καθένας λέει το μακρύ το και το κοντό του προσπαθόντας να αποδείξει οτι έχει κάποιο βάθος (να το πω..?) και οτι προσπαθεί να πει κάτι το αξιόλογο εν τέλει...
Θάρρείς και εμείς με το να κάνουμε διάλογο ανθρώπινα για το πως πέρασε ο καθένας τις διακοπές του με (ήθελα να πιστεύω) χιουμοριστικό και φιλικό ύφος απαξιώνουμε η' λησμονούμε τα γενικότερα δεινά που συμβαίνουν γύρω μας, και άσχετα αν τελικά καταλήξαμε οτι τελικά ίσως αυτός να ναι και ο λόγος που αυτά τα Χριστ/να δεν ήταν σαν τα άλλα...Απο κει και πέρα δεν αχολούμε παραπέρα, το κόλλημα στα μυαλά δεν μπόρεσα ποτέ να το αντιμετωπίσω...λένε οτι είναι ανίατο...Επίσης η κ'αθε είδους @@ρούμπες που αραδιάζει ο καθένας για να λέει οτι είπε και αυτός κάτι με αφήνουν αδιάφορη να το πώ, με αηδιάζουν να το πώ... εν πάσει περιπτώσει δεν θα κάτσω να αρχίζω να αραδιάζω άλλα spicy ρήματα και επίθετα γιατι απλούστατα ο χώρος αυτός δεν μου ανήκει και προσπαθώ να σέβομαι τα υπόλοιπα μέλη... Αλλά και φυσικά δεν πρόκειται να αφήσω τον καθένα να μου αραδιάζει τις δικές του @@ρούμπες προσπαθόντας και καλα να με θίξει...
Sorry στους υπόλοιπους που αναγκαστήκατε να διαβάσετε όλο αυτό...αλλά χρειαζόταν μια απάντηση..όσο πιο κόσμια μπορούσα....

Το ποιός είναι και φασίστας και παρτάκιας το καταλάβαμε πολύ καλά.

Και μάθε ότι τα ψευτονταηλίκια και οι δήθεν λεονταρισμοί δεν πιάνουν σε μένα.

lol...σιγά...τα κάναμε πάνω μας...

Θες να μου πεις δηλαδή τώρα, Λευκή μου, ότι τα ως άνω παρατιθέμενα είναι τοποθετήσεις εντός θέματος απλά σε πιο διευρυμένη βάση; Και απλά πόσταρα τα πιο κραυγαλέα από αυτή τη τόσο εποικοδομητική συζήτηση, η οποία δεν περιείχε μονόλογο, αλλά "διάλογο".

Δείμων
03-01-2009, 06:40 PM
Μια και συμφώνησες ,να ρωτήσω κάτι: Πως ακριβώς ορίζουμε την επιβολή απόψεων;Με το να ρωτάς επίμονα μεν επιχειρηματολογώντας δε,πράγματα για ασάφειες που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα που τέθηκε,χωρίς να παίρνεις τεκμηριωμένη απάντηση (εκτός και αν το "αυτή είναι η άποψή μου και απαιτώ να τη σεβαστείς εδώ και τώρα και να το κλείσεις" αποτελεί τεμηριωμένη απάντηση στα επιχειρήματα του άλλου), ή το να δέχεσαι μονομερώς μόνο τις συγκεκριμένες απόψεις και να αποκόβεις απ τις συζητήσεις τοποθετήσεις εντός θέματος,απλά σε πιο διευρυμένη βάση,μόνο και μόνο επειδή είναι απο την άλλη πλευρά; Λίγο μονομερής είναι αυτός ο περίφημος πλουραλισμός και η ανταλλαγή απόψεων.

Αν κάποιος δε θέλει να δεχτεί τα επιχειρήματα του άλλου επειδή τον ξεβολεύουν μόνο και μόνο επειδή "ε εντάξει αυτή είναι η άποψή μου"έχει καλώς και είναι δικαίωμά του.Έχει όμως δικαίωμα και ο άλλος να τονίσει ότι επί της ουσίας δεν του απαντάς και άρα καλώς λέει ό,τι λέει.Και αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με επιβολή απόψεων.

Δηλαδή συγνώμη βρε Μαρία όλες οι κορώνες που προσάπτω στην αδελφή σου στο προηγούμενο μήνυμα ειναι η ουσία του θέματος ή οι τοποθετήσεις εντός θέματος ή τεκμηρίωση του λόγου της?! Συγνώμη, έχεις (έχετε) καταλάβει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το καθ' εαυτού περιεχόμενο των όσων λέτε -και όσων λέγονται γενικά- και των ιδεών σας αλλά με τον τρόπο που αυτά προβάλλονται ώστε (μπας) και γίνουν ξέρω γω πειστικότερα? Όταν ο τρόπος αυτός προσβάλλει προκαλεί χλευάζει κλπ. εδώ δεν αφυπνεί αλλά ερεθίζει. Εάν θεωρείτε τον τρόπο αυτό ως τον κατάλληλο για να προαχθεί η κοινωνία και ο άνθρωπος με γειά σας, όχι όμως σε τέτοια φόρουμ.

Κατά τα άλλα είναι τελείως αντιδημοκρατικό να αποκλείουμε όλα τα μέλη από την πρόσβαση σε μια συζήτηση «έτσι απλά» κλειδώνοντάς την για χάρη κάποιων, όσο αντιδεοντολογικό είναι να μπει κάποιος να διαβάσει κάτι για την πρόοδο της ψυχής πχ και να βρίσκει από κάτω είκοσι γαϊδάρους να τρώγονται μεταξύ τους. Οπότε και πολλά από αυτά τα μηνύματα που ΔΕΝ έχουν σχέση με τον τίτλο της κουβέντας σύντομα θα πάρουν την άγουσα. Μια βρωμοδουλειά ειναι, που πρέπει κάποιος να την κάνει.

Ουφ. :love:

Λευκή
03-01-2009, 08:45 PM
Αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω τον λογαριασμό της αδερφής μου, καθώς έχω διαγράψει τα mails με τους κωδικούς, ωστόσο βλέπω ότι της ζητείται να απαντήσει εκ μέρους μου. Οπότε, για να τελειώνουμε:

Προς τον Δείμωνα, για πολλοστή και τελευταία φορά, αν εδεήσει να αντιληφθεί τι του επισημαίνω:

Σχετικά με τον προσβλητικό τρόπο γραφής που μου προσάπτει, ας αναλογιστεί πρώτα, τόσο εκείνος όσο και όσοι συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες με αυτόν, ότι αφενός πρσβλητικότατη και εριστικότατη αποτελεί, εξ αρχής, η όποια αυταρέσκεια περί "πνευματικής ανωτερότητας" συνυφασμένης με τα της "εσωτερικής αναζήτησης" και λοιπών παρεμφερών. Από πότε οι οπαδοί του εσωτερισμού και των άλλων παρεμφερών ιδεών απέκτησαν την πρωτοκαθεδρία σχετικά με την πνευματική καλλιέργεια; Και ποιος είπε πως ο μόνοδρομος για την καλλιέργεια του πνεύματος είναι οι απόψεις που υπερασπίζονται τις ιδεαλιστικές αντιλήψεις; Από που προέκυψε αυτό;
Αλλά φυσικά, αυτά δεν είναι "κορώνες". Αυτός είναι ένας φυσιολογικός τρόπος προπαγάνδισης ιδεών, ενώ ενοχλητικός είναι όλων των άλλων.

Ένα λοιπόν, το κρατούμενο, όσον αφορά την κατηγορία περί αυταρχισμού. Δεύτερον, και σημαντικότερον, περί του αυταρχισμού, έχω αναρωτηθεί πολλάκις, η τελευταία φορά ήταν στο θέμα "Αστρολογία και αστρολόγοι": Ποιος είναι αυτός που δηλώνει ότι είναι σε θέση να αποφανθεί, πχ. για τη διάρκεια μιας σχέσης, με μέθοδο την αστρολογία; Όποιος είναι, να βγει επιτέλους και να το δηλώσει επίσημα και με την υπογραφή του από κάτω. Να πει: "ναι, εσύ έχεις ημερομηνία γέννησης τότε και ο άλλος τότε και γι'αυτό η σχέση σας θα κρατήσει τόσο". Γι'αυτό. Όχι για κανέναν άλλο λόγο. Αλλά γιατί απλά γεννηθήκατε τότε.

Και όλο αυτό, έχει να κάνει ΚΑΙ με το περιεχόμενο των όσων λέει ΚΑΙ με τον τρόπο που τα λέει κανείς.

Ποιος είναι αυτός που επίσημα επίσης τολμάει να πει ότι κατέχει μέθοδο ανάγνωσης χρεών ζωής; Είτε το λένε Βόρειο Δεσμό είτε ότι άλλο.

Προσωπικά, θίγομαι απίστευτα, βάναυσα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, όταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων, καλυμμένος πίσω από την προαναφερθείσα αυταρέσκεια της εξ ορισμού "υψηλής πνευματικής αναζήτησης" τολμάει και ισοπεδώνει προσωπικότητες, προσπαθειες, όνειρα, ελπίδες και δράματα πίσω από έναν αναθεματισμένο χάρτη! Τολμάει και μιλάει, ελαφρά την καρδία, για τη διάρκεια και την ποιότητα των αποτελεσμάτων των ενεργειών τους. Δεν περιορίζεται απλά στο να μιλήσει για μια τάση ιδιοσυγκρασίας (και όχι χαρακτήρα) ενός ανθρώπου, αλλά προδιαγράφει το αποτέλεσμα των ενεργειών του.

ΚΑι ξαναρωτάω, για ακόμη μια φορά: Με ποιο δικαίωμα;

Σχετικά τώρα με τις κοπτοραπτικές, μην επικαλείσαι τη δημοκρατία μόνο εκεί που σε συμφέρει. Αντιδημοκρατικό είναι να αλλοιώνεις συζητήσεις, έστω κι αν έχουν ξεφύγει επειδή έχουν αναψει τα αίματα. Και άλλωστε, το να κλειδώσεις ένα θέμα δεν εμποδίζει κανένα άλλο μέλος να ανοίξει ένα παρόμοιο. Εξαρτάται τι θέλεις να πετύχεις. Αν θέλεις να αλλοίωσεις μια συζήτηση, με όποιο περιεχόμενο, κάνεις το πρώτο. Αν θέλεις να διατηρήσεις την ομαλή και καθωσπρέπει ροή, όπως δηλώνεις, κάνεις το δεύτερο.

Και δεν αντιλήφθηκα, γιατί στο συγκεκριμένο θέμα απειλείς εκ νέου ότι θα διαγράψεις όλες τις τοποθετήσεις. Αυτό δεν είναι επιβολή απόψεων, και μάλιστα των δικών σου;

Αυτά, για τον Δείμωνα.

Προς τον Βασίλη Παπαδολιά,

ισχύουν όσα και για τον Δείμωνα. Συν , μια παρατήρηση: Το ότι σέβεται τοσο τον τρόπο γραφής όσο και το περιεχόμενο του λόγου της αδερφής μου, το κατάλαβα πολύ καλα, όταν στο παρελθόν προέτρεπε στο παροιμοιώδες "παιδιά, μην ακούτε τι σας λένε", αναφερόμενος σε τοποθέτησή της σχετικά με το Κάρμα.

Προς την Μαρουλίτα,

πρώτον, πραγματικά δεν αντιλαμβανομαι γιατί έπρεπε να μεταφερθούν οι δημοσιεύσεις που παραθέτεις (κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις δικές μου, το τονίζω). Το γεγονός πως έχουν έντονο ύφος δεν σημαίνει πως πρέπει να μεταφέρονται, αν και δεν διαφωνώ στο ότι από ένα σημείο και μετά, όντως χρειαζόταν διαχειριστική παρέμβαση. Επιπλέον, μεταφέρθηκε και τοποθέτηση άλλου μέλους, που απλώς είχε πει τη γνώμη του.
Σε τελική ανάλυση, επρόκειτο για μια γενική συζήτηση. Δεν αντιλαμβάνομαι τα "εκτός θέματος".
Όσο για το αν ήταν εποικοδομητική ή όχι, το γεγονός ότι κάποιος "τσιμπάει" και αντιδρά όταν τον φέρνεις αντιμέτωπο με ένα σοβαρό θέμα, το βρίσκω εποικοδομητικό. Και η κοπελιά αντέδρασε και αυτό ήταν καλό. Καλύτερο από το να μην την ένοιαζε καθόλου.

Αυτά από μένα και καλή συνέχεια. ¶λλη δημοσίευσή μου δεν θα υπάρξει στο μέλλον στο φόρουμ, ούτε με αυτόν που είχα, ούτε με άλλον λογαριασμό.

Παπαδημητρίου Αργυρώ (μέλος gargoyle)

Maroulita
03-01-2009, 09:07 PM
Προς την Μαρουλίτα,

πρώτον, πραγματικά δεν αντιλαμβανομαι γιατί έπρεπε να μεταφερθούν οι δημοσιεύσεις που παραθέτεις (κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις δικές μου, το τονίζω). Το γεγονός πως έχουν έντονο ύφος δεν σημαίνει πως πρέπει να μεταφέρονται, αν και δεν διαφωνώ στο ότι από ένα σημείο και μετά, όντως χρειαζόταν διαχειριστική παρέμβαση. Επιπλέον, μεταφέρθηκε και τοποθέτηση άλλου μέλους, που απλώς είχε πει τη γνώμη του.
Σε τελική ανάλυση, επρόκειτο για μια γενική συζήτηση. Δεν αντιλαμβάνομαι τα "εκτός θέματος".
Όσο για το αν ήταν εποικοδομητική ή όχι, το γεγονός ότι κάποιος "τσιμπάει" και αντιδρά όταν τον φέρνεις αντιμέτωπο με ένα σοβαρό θέμα, το βρίσκω εποικοδομητικό. Και η κοπελιά αντέδρασε και αυτό ήταν καλό. Καλύτερο από το να μην την ένοιαζε καθόλου.

Αυτά από μένα και καλή συνέχεια. ¶λλη δημοσίευσή μου δεν θα υπάρξει στο μέλλον στο φόρουμ, ούτε με αυτόν που είχα, ούτε με άλλον λογαριασμό.

Παπαδημητρίου Αργυρώ (μέλος gargoyle)

Απλά θα σε παραπέμψω στους όρους χρήσης (http://www.myhoroscope.gr/goto.php?section=terms) του συγκεκριμένου φόρουμ, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο παραπάνω...

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι κανόνες στοιχειώδους ευγένειας και δεν αναφέρομαι μόνο στη χρήση υβριστικών ή προσβλητικών φράσεων, αλλά ακόμη και στο ειρωνικό ύφος που ενδεχομένως προσβάλλει κάποια από τα μέλη και από την πλευρά μας καλούμαστε να εξισορροπούμε κάποιες καταστάσεις. Όταν ξεκινά μία συζήτηση (ό,τι θέμα και να έχει, ακόμα και την τράπουλα ταρώ π.χ...) και καταλήγει σε μία κοκορομαχία, ποιος θα πετάξει την ειρωνεία, ποιος θα την πιάσει και πώς θα χαρακτηρίσει ο ένας τον άλλον, συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι απλά έντονο ύφος, αλλά βλαπτικό και για την αισθητική μας εν γένει. Η συζήτηση μπορεί να ήταν "γενική", μπορεί να ήταν "ελαφριά", αυτό δε σημαίνει ότι δεν της αξίζει και μία φυσιολογική ροή συζήτησης.

Και στην τελική, Αργυρώ, ξέρεις πόσα φόρουμ, ποικίλης θεματολογίας, υπάρχουν; Χιλιάδες; Εκατομμύρια; Με θέματα, σοβαρά, μέτρια, ελαφριά και ό,τι βάζει ο νους μας. Τί πρέπει δηλαδή να κάνουμε; Σε κάθε "ελαφριά" συζήτηση να κατακεραυνώνουμε τις κεκοιμημένες συνειδήσεις όσων συμμετέχουν; Σε τελική ανάλυση, όπως είπες και συ, πρόκειται για μία γενική συζήτηση...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
03-01-2009, 09:16 PM
Αργυρουλα γιατι;;;;;

με αγαπη Δεσποινα

με συγχωρειται απο το φορουμ αλλα δεν λειτουργουν τα π.μ
και στεναχωρηθηκα που η Αργυρω δεν θα ξαναγραψει.........

Λευκή
03-01-2009, 09:41 PM
Απλά θα σε παραπέμψω στους όρους χρήσης (http://www.myhoroscope.gr/goto.php?section=terms) του συγκεκριμένου φόρουμ, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο παραπάνω...

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι κανόνες στοιχειώδους ευγένειας και δεν αναφέρομαι μόνο στη χρήση υβριστικών ή προσβλητικών φράσεων, αλλά ακόμη και στο ειρωνικό ύφος που ενδεχομένως προσβάλλει κάποια από τα μέλη και από την πλευρά μας καλούμαστε να εξισορροπούμε κάποιες καταστάσεις. Όταν ξεκινά μία συζήτηση (ό,τι θέμα και να έχει, ακόμα και την τράπουλα ταρώ π.χ...) και καταλήγει σε μία κοκορομαχία, ποιος θα πετάξει την ειρωνεία, ποιος θα την πιάσει και πώς θα χαρακτηρίσει ο ένας τον άλλον, συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι απλά έντονο ύφος, αλλά βλαπτικό και για την αισθητική μας εν γένει. Η συζήτηση μπορεί να ήταν "γενική", μπορεί να ήταν "ελαφριά", αυτό δε σημαίνει ότι δεν της αξίζει και μία φυσιολογική ροή συζήτησης.

Και στην τελική, Αργυρώ, ξέρεις πόσα φόρουμ, ποικίλης θεματολογίας, υπάρχουν; Χιλιάδες; Εκατομμύρια; Με θέματα, σοβαρά, μέτρια, ελαφριά και ό,τι βάζει ο νους μας. Τί πρέπει δηλαδή να κάνουμε; Σε κάθε "ελαφριά" συζήτηση να κατακεραυνώνουμε τις κεκοιμημένες συνειδήσεις όσων συμμετέχουν; Σε τελική ανάλυση, όπως είπες και συ, πρόκειται για μία γενική συζήτηση...

Η αδερφή μου (Αργυρώ) όπως δήλωσε δεν θα ξαναγράψει στο φόρουμ.

Από κει και πέρα,έχω να κάνω δύο τελευταίες παρατηρήσεις και να λήξει και από μεριάς μου.

Πρώτον,υποτίθεται ότι εδώ είναι ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων ανθρώπων κι όχι ρομποτακίων.Κι ο άνθρωπος μπορεί να εκνευριστεί ,να θυμώσει,να ενοχληθεί και αυτό να φανεί ηθελημένα ή μη.Δεν είπαμε να αρχίσει να στολίζει κανείς τον άλλον με κοσμητικά επίθετα.Αλλά και η υποκρισία έχει τα όριά της.Όταν παλιότερα μέλος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς σε μένα με την κατά τα άλλα άσχετη φράση ότι "κυκλοφορεί ένα πολύ καλό βιβλίο για την αντιμετώπιση της βλακείας" ,η πονηρή και κατά τα άλα καθωσπρέπει διατύπωση δεν μου επέτρεπε να απαντήσω επί της ουσίας.Με το που απάντησα(με κοσμητικό επίθετο),έγινα εγώ η αγενής που πρέπει να μηνυθεί.Η βρισιά έρχεται με διάφορους τρόπους,και άμα θέλεις να το κάνεις έχε τουλάχιστον τα κότσια να το κάνεις με κίνδυνο να δεχτείς και τις συνέπειες.Διαφορετικά όλοι ευγενικοί είμαστε στάζοντας φαρμάκι.Πρέπει δηλαδή να πάψουμε και να συζητάμε;

Δεύτερον,η φυσιολογική ροή μιας συζήτησης τόσο γενικής όσο πχ οι γιορτές και η διάθεση του κόσμου αυτές τις μέρες είναι να διευρυνθεί και λίγο(όπως και έγινε) και δε πειράζει αν ξεφύγει και λίγο(όπως και έγινε επίσης).Το μη φυσιολογικό θα ήταν να απομονωθεί μια κουβέντα κοινωνικού περιεχομένου απ τα κοινωνικά θέματα και γεγονότα των τελευταίων ημερών και να περιτριγυρίζεται γύρω απ το πόσο ταλαιπωρήθηκαν οι καημένοι οι Ταύροι τις γιορτές απ το πρωί μέχρι το βράδυ.Στην τελική η δημοσίευση δεν εμποδίζει κάποιον να επανέλθει στο αρχικό θέμα αν η εξέλιξη δεν τον ενδιαφέρει...

Δέσποινα,ήθελα να σου δώσω τις ευχές μου προσωπικώς αλλά δυστυχώς δεν μπορώ.Χρόνια πολλά λοιπόν και καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς καλή μου :)

Maroulita
03-01-2009, 10:02 PM
Η αδερφή μου (Αργυρώ) όπως δήλωσε δεν θα ξαναγράψει στο φόρουμ.

Από κει και πέρα,έχω να κάνω δύο τελευταίες παρατηρήσεις και να λήξει και από μεριάς μου.

Πρώτον,υποτίθεται ότι εδώ είναι ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων ανθρώπων κι όχι ρομποτακίων.Κι ο άνθρωπος μπορεί να εκνευριστεί ,να θυμώσει,να ενοχληθεί και αυτό να φανεί ηθελημένα ή μη.Δεν είπαμε να αρχίσει να στολίζει κανείς τον άλλον με κοσμητικά επίθετα.Αλλά και η υποκρισία έχει τα όριά της.Όταν παλιότερα μέλος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς σε μένα με την κατά τα άλλα άσχετη φράση ότι "κυκλοφορεί ένα πολύ καλό βιβλίο για την αντιμετώπιση της βλακείας" ,η πονηρή και κατά τα άλα καθωσπρέπει διατύπωση δεν μου επέτρεπε να απαντήσω επί της ουσίας.Με το που απάντησα(με κοσμητικό επίθετο),έγινα εγώ η αγενής που πρέπει να μηνυθεί.Η βρισιά έρχεται με διάφορους τρόπους,και άμα θέλεις να το κάνεις έχε τουλάχιστον τα κότσια να το κάνεις με κίνδυνο να δεχτείς και τις συνέπειες.Διαφορετικά όλοι ευγενικοί είμαστε στάζοντας φαρμάκι.Πρέπει δηλαδή να πάψουμε και να συζητάμε;

Δεύτερον,η φυσιολογική ροή μιας συζήτησης τόσο γενικής όσο πχ οι γιορτές και η διάθεση του κόσμου αυτές τις μέρες είναι να διευρυνθεί και λίγο(όπως και έγινε) και δε πειράζει αν ξεφύγει και λίγο(όπως και έγινε επίσης).Το μη φυσιολογικό θα ήταν να απομονωθεί μια κουβέντα κοινωνικού περιεχομένου απ τα κοινωνικά θέματα και γεγονότα των τελευταίων ημερών και να περιτριγυρίζεται γύρω απ το πόσο ταλαιπωρήθηκαν οι καημένοι οι Ταύροι τις γιορτές απ το πρωί μέχρι το βράδυ.Στην τελική η δημοσίευση δεν εμποδίζει κάποιον να επανέλθει στο αρχικό θέμα αν η εξέλιξη δεν τον ενδιαφέρει...

Δέσποινα,ήθελα να σου δώσω τις ευχές μου προσωπικώς αλλά δυστυχώς δεν μπορώ.Χρόνια πολλά λοιπόν και καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς καλή μου :)

Σεβαστές οι απόψεις σου & σας, Λευκή μου, για τις επιλογές ως προς τη διαχείριση και τον συντονισμό. Ωστόσο, η ομάδα διαχειριστών του σάιτ δουλεύει με βάση συγκεκριμενους κανόνες, οι οποίοι και ισχύουν από τη δημιουργία του σάιτ μέχρι σήμερα και φροντίζουμε όλοι από την πλευρά μας να είμαστε σωστοί απέναντι σε όλους. Όσον αφορά τη δική σου περίπτωση, επειδή και άλλη φορά το έχεις αναφέρει, νομίζω πως το συγκεκριμένο μέλος διαγράφηκε (αν δεν απατώμαι) λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς που είχε. Συνεπώς, δεν είναι πρέπον να μιλάς για "υποκρισία", ειδικά όταν όλοι οι διαχειριστές και συντονιστές κάνουμε ποστ επί ποστ, προσπαθώντας να κρατήσουμε την ισορροπία σε συζητήσεις, πέρα από όλα τα άλλα που κοιτάμε και δεν είναι ορατά στα μέλη.

Θα σου πρότεινα να διαχωρίσεις την αντιπαράθεση από την προσωπική αντέγκληση. Η τελευταία, όπως έχουμε πει μύριες φορές, καλό είναι να λύνεται σε προσωπικό επίπεδο (και μη μου πεις ότι η αντιπαράθεση που έγινε στο συγκεκριμένο θέμα έγινε στο θέμα, λόγω απενεργοποίησης των πμ).

Τους χαιρετισμούς μου στην Κασσιόπη-Gargoule.

Λευκή
03-01-2009, 10:16 PM
Η λέξη υποκρισία ΔΕΝ αναφερόταν στους διαχειριστές οποιουδήποτε χρώματος (με κάποιους απ αυτούς άλλωστε είχα κουβεντιάσει τότε το θέμα και έχει κλείσει απ αυτήν την άποψη) και με κανέναν τρόπο, αλλά σε όσους ωρύονται για την ευγένεια και κατά τα άλλα η μπηχτή και η προσβολή πάνε σύννεφο,γι αυτό και ανέφερα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Λευκή
03-01-2009, 10:45 PM
Σου ανταποδίδει τα χαιρετίσματα και σου διευκρινίζει ότι στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος υπαινιγμός ως προς το διπλό ψευδώνυμο ,εφόσον επιλέγεις να θέσεις έτσι τους χαιρετισμούς σου,αυτό είχε γίνει όχι επειδή υπήρξε επιδίωξη να δημιουργηθεί δεύτερος λογαριασμός αλλά γιατί δεν επιτρέπει η ιστοσελίδα την ανάγνωση άρθρων απ' τους επισκέπτες. Για το λόγο αυτό έγινε ο δεύτερος λογαριασμός, μετά από συννεόηση με διαχειριστή και από τη στιγμή που δημιουργήθηκε, δεν έκρινε καλό να το κρύβει και έτσι ξεκίνησε η εκ νέου συμμετοχή στα φόρουμς. Τώρα, κάποιος άλλος μπορεί να είχε επιλέξει να εξακολουθεί να θεωρείται πως είχε φύγει και να μην συμμετείχε στα φόρουμς.

Τέλος, για να μην κάνω τον διαμεσολαβητή γιατί αν μη τι άλλο δεν είναι ούτε λειτουργικό ούτε ευγενικό για τους άλλους,αν έχεις να της πεις κάτι άλλο,από μια παρατήρηση έως ένα απλό γεια,το email/msn της είναι στη διάθεσή σου.

GIRL
04-01-2009, 11:56 AM
διαβάζω το ποστ απο χθες με ενδιαφέρουσες απόψεις, με άλλες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ , δέχομαι την διαφορετικότητα καθενός απο μας.Αυτό που σε σχετικά θεματα με εντυπωσιάζει είναι οτι οσοι θελουν να σώσουν τις ψυχές τους και τις ψυχές αυτών που υποφέρουν το κανουν εξαποστάσεως (εκτος ελαχιστων εξαιρέσεων) και απο τον καναπέ του σπιτιού τους.

Λευκή
04-01-2009, 02:38 PM
διαβάζω το ποστ απο χθες με ενδιαφέρουσες απόψεις, με άλλες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ , δέχομαι την διαφορετικότητα καθενός απο μας.Αυτό που σε σχετικά θεματα με εντυπωσιάζει είναι οτι οσοι θελουν να σώσουν τις ψυχές τους και τις ψυχές αυτών που υποφέρουν το κανουν εξαποστάσεως (εκτος ελαχιστων εξαιρέσεων) και απο τον καναπέ του σπιτιού τους.

Βασικά έχει ένα λάθος ο συλλογισμός σου.Κάποιος που θέλει να σώσει την ψυχή του θέλει απλώς να σώσει την ψυχή του και όχι τις ψυχές όσων υποφέρουν, και κάποιος που θέλει να βοηθήσει αυτούς που υποφέρουν απλώς θέλει να βοηθήσει τις ζωές του κι όχι τις ψυχές τους.Οπότε είναι πάρα πολύ αόριστο σε ποιους αναφέρεσαι τόσο υποτιμητικά(και στις εξαιρέσεις τους),στα πλαίσια της ευγενείας και της καλής πίστεως πάντα.

Βασιλης Παπαδολιας
04-01-2009, 03:16 PM
Βασικά έχει ένα λάθος ο συλλογισμός σου.Κάποιος που θέλει να σώσει την ψυχή του θέλει απλώς να σώσει την ψυχή του και όχι τις ψυχές όσων υποφέρουν, και κάποιος που θέλει να βοηθήσει αυτούς που υποφέρουν απλώς θέλει να βοηθήσει τις ζωές του κι όχι τις ψυχές τους.

Εδώ Λευκή μου είναι η μεγαλύτερη πλάνη σας... επαναλαμβάνετε συνεχώς και συνεχώς το ίδιο σφάλμα... Σωτηρία της ατομικής ψυχής χωρίς υποταγή του Εγώ και αγάπη προς τους άλλους δε νοείται στον Εσωτερισμό... Το στάδιο της ατομικοποίησης είναι απλά το ενδιάμεσο στάδιο εξέλιξης που είναι απαραίτητο προκειμένου καθένας να έχει ατομική ευθύνη στη ζωή του για ό,τι κάνει κι όχι απλά να τα φορτώνει στους άλλους ή στις δυνάμεις της φύσης (γεννήθηκα έτσι, τι να κάνουμε; μία ζωή την έχω, ας τη ξοδέψω όπως ήρθε). Δεν είναι όμως η κατάληξη της προσπάθειας. Η κατάληξη της προσπάθειας είναι μετά τη δημιουγία ενός υγιούς Εγώ, η εθελοντική του υπηρεσία στο συλλογικό καλό.

Εσείς κρίνετε - και σωστά - τη χρήση ενός πλαισίου πίστης από διάφορους τσαρλατάνους και εγωιστές. Αλλά άλλο πράγμα η χρήση κι άλλο πράγμα η ίδια η πίστη και τι πρεσβεύει. Εκεί είναι η διαφορά.

GIRL
04-01-2009, 03:44 PM
Βασικά έχει ένα λάθος ο συλλογισμός σου.Κάποιος που θέλει να σώσει την ψυχή του θέλει απλώς να σώσει την ψυχή του και όχι τις ψυχές όσων υποφέρουν, και κάποιος που θέλει να βοηθήσει αυτούς που υποφέρουν απλώς θέλει να βοηθήσει τις ζωές του κι όχι τις ψυχές τους.Οπότε είναι πάρα πολύ αόριστο σε ποιους αναφέρεσαι τόσο υποτιμητικά(και στις εξαιρέσεις τους),στα πλαίσια της ευγενείας και της καλής πίστεως πάντα.

δεν υποτιμώ κανένα αλλά σε ένα δημοκρατικό φορουμ νομίζω όλες οι απόψεις εχουν θέση και προσωπικά τις σέβομαι. αν αν κάποιος θελει να βοηθήσει ανθρώπους να σωσουν τις ζωές τους το κάνει με πράξεις.είμαι αρκατά μεγάλη και η ζωή μου έχει αποδείξει ότι βοηθάς χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες αν θέλεις.οι εξαιρέσεις αφορούν άτομα τα οποία με κίνδυνο ζωής βρίσκονται
κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους , όπως γιατροί και μελη ανθρωπιστικών οργανώσεων

και η ψυχή σώζεται με πράξεις και οχι σε θεωρητικό επίπεδο και γι΄αυτό συνήθως είμαι επιφυλακτική στ΄άτομα που προσπαθούν με φιλοσοφικό τρόπο και μεθόδους να το κάνουν γιατί καλή η θεωρία αλλά η πράξη σώζει ζωές

Λευκή
04-01-2009, 04:39 PM
δεν υποτιμώ κανένα αλλά σε ένα δημοκρατικό φορουμ νομίζω όλες οι απόψεις εχουν θέση και προσωπικά τις σέβομαι. αν αν κάποιος θελει να βοηθήσει ανθρώπους να σωσουν τις ζωές τους το κάνει με πράξεις.είμαι αρκατά μεγάλη και η ζωή μου έχει αποδείξει ότι βοηθάς χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες αν θέλεις.οι εξαιρέσεις αφορούν άτομα τα οποία με κίνδυνο ζωής βρίσκονται
κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους , όπως γιατροί και μελη ανθρωπιστικών οργανώσεων

και η ψυχή σώζεται με πράξεις και οχι σε θεωρητικό επίπεδο και γι΄αυτό συνήθως είμαι επιφυλακτική στ΄άτομα που προσπαθούν με φιλοσοφικό τρόπο και μεθόδους να το κάνουν γιατί καλή η θεωρία αλλά η πράξη σώζει ζωές

Το σκεπτικό σου το καταλαβαίνω γιατί εκτός των άλλων,το έχω ξανακούσει.Το θεωρώ όμως λανθασμένο.

Δεν έχω κάτι με τους γιατρούς,ούτε με όσους πιστεύουν ότι με το να ανήκουν σε μια ανθρωπιστική οργάνωση προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια.Μπράβο σε όσους έχουν τα κότσια να πάνε μέσα στην καρδιά του πολέμου και δίπλα στον ανθρώπινο πόνο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Και να σου πω την αλήθεια εγώ δεν θα το έκανα,όχι τόσο γιατί φοβάμαι αλλά κυρίως γιατί πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει κάπου.Ωραία,έσωσα μια ζωή.Και μετά;Ο κοσμάκης θα συνεχίσει να υποφέρει.Πρέπει να εξαλειφτεί και η αιτία που προκαλεί τον πόλεμο και τη φτώχεια,και όσο υπάρχει αυτή η αιτία όσοι καλοπροαίρετοι και άγιοι και δεν ξέρω τι άλλο άνθρωποι και να βρεθούν,τόσο σε φαύλο κύκλο θα βρισκόμαστε.Εσύ θεωρείς υποκριτικό να κάθονται κάποιοι και να μιλάνε για το τι προκαλεί τον πόλεμο ,χωρίς να κουνάνε το δαχτυλάκι τους(που και αυτό δεν αληθεύει) και είναι δικαίωμά σου.Εγώ με τη σειρά μου θεωρώ υποκριτικό να αφήνει κάποιος να διαιωνίζεται μια κατάσταση -πολέμου,φτώχειας,πείνας- με το σκεπτικό ότι πράττω εδώ και τώρα το καθήκον μου με το να είμαι καλά,στέλνω και μερικά λεφτά να σώσω τα παιδάκια,σώζω και μερικά απ τον ακρωτηριασμό,και ξεμπέρδεψα,έδειξα έμπρακτα τη συμπαράστασή μου και τώρα πάω σπίτι μου να δω σαπουνόπερα και δε πα να συνεχίζεται επ αόριστον αυτή η κατάσταση.Εκεί κολλάει ο καναπές κι όχι στη θεωρία.Όσο όμως δε χτυπάς αυτή την κατάσταση απ τη ρίζα,τόσο αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται.Αυτό που πρέπει να προσπαθήσεις πρωτίστως είναι να μην έχουν λόγο ύπαρξης οι φιλανθρωπικές σου υπηρεσίες και μετά να τις προσφέρεις.

Και λίγος σεβασμός σ αυτούς οι οποίοι θυσιάστηκαν για να μπορούμε όλοι εμείς να λέμε εδώ μέσα και έξω άνετα τις αποψάρες μας ,δεν βλάπτει.Εκτός και αν τα μπουντρούμια των φυλακών,τα βασανιστήρια,οι εξορίες,τα ξερονήσια,οι απολύσεις ,οι διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονία παιδιών και εργατών,οι επιθέσεις με βιτρόλια θεωρούνται "καναπέδες".Στις περισσότερες περιπτώσεις,τα άτομα που κάθονταν στους παραπάνω "καναπέδες" ως επί το πλείστον πίστευαν σε μια θεωρία και προσπαθούσαν να τη διαδώσουν.

Βασίλη σε σένα θα απαντήσω άλλη στιγμή και σ αυτό που μου γράφεις και σε άλλη ερώτηση που μου έκανες σε άλλο τόπικ.

Maroulita
04-01-2009, 04:45 PM
Πάντως, Λευκή μου, αυτό που περιγράφεις δεν είναι η ουσία του εθελοντισμού. Ο γιατρός που θα πάει στον τόπο που γίνεται το όποιο μακελειό (εδώ βάλε όποια άλλη λέξη), δεν θα γυρίσει σπίτι του, να κάτσει στη καναπεδούμπα του και ν' αράξει. Αυτό που κανει είναι η φιλοσοφία του, ο τρόπος ζωής του. Ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ο πάσης φύσης εθελοντισμός και η προσφορά ποτέ δεν έβλαψε.

Λευκή
04-01-2009, 04:51 PM
Σ αυτό έχεις δίκιο,παρασύρθηκα λίγο απ την πλειοψηφία που δεν είμαστε γιατροί και δεν πάμε εκεί να βοηθήσουμε,μετά το σκέφτηκα.Και υπ αυτήν την έννοια συμφωνώ κι εγλω ότι όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά καλό είναι και να ενθαρρύνεται και μπράβο στους ανθρώπους.Το ζήτημα είναι όμως είναι να καταλάβει και ο γιατρός και ο υπόλοιπος καλοπροαίρετος κόσμος ότι όσο συντηρεί αυτή τη κατάσταση η μισή προσφορά του γιατρού και η δικιά του πάει στράφι.

kiaRRa
04-01-2009, 04:57 PM
Σ αυτό έχεις δίκιο,παρασύρθηκα λίγο απ την πλειοψηφία που δεν είμαστε γιατροί και δεν πάμε εκεί να βοηθήσουμε,μετά το σκέφτηκα.Και υπ αυτήν την έννοια συμφωνώ κι εγλω ότι όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά καλό είναι και να ενθαρρύνεται και μπράβο στους ανθρώπους.Το ζήτημα είναι όμως είναι να καταλάβει και ο γιατρός και ο υπόλοιπος καλοπροαίρετος κόσμος ότι όσο συντηρεί αυτή τη κατάσταση η μισή προσφορά του γιατρού και η δικιά του πάει στράφι.

Να ρωτησω δλδ κατ'εσε τι θα επρεπε να κάνει ο γιατρός που με κίνδυνο για την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα πηγαίνει σε μέρη που όπως είπε παραπάνω η Maroulita γίνεται μακελειό προκειμένου να προσφέρει τις υπερπολύτιμες τετοιες ώρες υπηρεσίες του;:blink:

Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2009, 05:51 PM
Μπράβο σε όσους έχουν τα κότσια να πάνε μέσα στην καρδιά του πολέμου και δίπλα στον ανθρώπινο πόνο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Και να σου πω την αλήθεια εγώ δεν θα το έκανα,όχι τόσο γιατί φοβάμαι αλλά κυρίως γιατί πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει κάπου.Ωραία,έσωσα μια ζωή.Και μετά;Ο κοσμάκης θα συνεχίσει να υποφέρει.Πρέπει να εξαλειφτεί και η αιτία που προκαλεί τον πόλεμο και τη φτώχεια,και όσο υπάρχει αυτή η αιτία όσοι καλοπροαίρετοι και άγιοι και δεν ξέρω τι άλλο άνθρωποι και να βρεθούν,τόσο σε φαύλο κύκλο θα βρισκόμαστε.Εσύ θεωρείς υποκριτικό να κάθονται κάποιοι και να μιλάνε για το τι προκαλεί τον πόλεμο ,χωρίς να κουνάνε το δαχτυλάκι τους(που και αυτό δεν αληθεύει) και είναι δικαίωμά σου.Εγώ με τη σειρά μου θεωρώ υποκριτικό να αφήνει κάποιος να διαιωνίζεται μια κατάσταση -πολέμου,φτώχειας,πείνας- με το σκεπτικό ότι πράττω εδώ και τώρα το καθήκον μου με το να είμαι καλά,στέλνω και μερικά λεφτά να σώσω τα παιδάκια,σώζω και μερικά απ τον ακρωτηριασμό,και ξεμπέρδεψα,έδειξα έμπρακτα τη συμπαράστασή μου και τώρα πάω σπίτι μου να δω σαπουνόπερα και δε πα να συνεχίζεται επ αόριστον αυτή η κατάσταση.Εκεί κολλάει ο καναπές κι όχι στη θεωρία.Όσο όμως δε χτυπάς αυτή την κατάσταση απ τη ρίζα,τόσο αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται.Αυτό που πρέπει να προσπαθήσεις πρωτίστως είναι να μην έχουν λόγο ύπαρξης οι φιλανθρωπικές σου υπηρεσίες και μετά να τις προσφέρεις.

Καλησπερα, δυο ημερες τωρα εσκεμμενα δεν εχω παρει θεση,αλλα κ καποια πραγματα δεν μπορω να τα προσπερασω.
Λευκη μου,"ωραια εσωσα μια ζωη"το λες ετσι απλα?εχεις φερει μια ζωη στον κοσμο για να καταλαβεις τι ειναι ΜΙΑ ΖΩΗ ?ναι ο "κοσμακης θα συνεχισει να υποφερει" αλλα οσοι καταφεραν να σωθουν απο εναν γιατρο η απο οποιδηποτε αλλον, ναι, ειναι ευχης εργο κ αν μη τι αλλο εβαλαν ενα λιθαρακι προς την προοδο της ψυχης τους κ αν ειναι εστω κ για να σωθει ενας ανθρωπος κ μονο, ενα παιδι μιας κατακαημενης μανας,ναι 100 γιατροι να πανε η δεν ξερω κ εγω ποιοι θα μπορουσαν να βοηθησουν σε εναν πολεμο με τον ενα η τον αλλο τροπο.
Τωρα αν εσυ θες εμπρακτα να κανεις κατι, μπορεις να πολιτικοποιηθεις κ με τον οποιοδηποτε τροπο, μαζι με τους ομοιδεατες σου να βρειτε τροπο να καταργησετε τους πολεμους.

Και λίγος σεβασμός σ αυτούς οι οποίοι θυσιάστηκαν για να μπορούμε όλοι εμείς να λέμε εδώ μέσα και έξω άνετα τις αποψάρες μας ,δεν βλάπτει.Εκτός και αν τα μπουντρούμια των φυλακών,τα βασανιστήρια,οι εξορίες,τα ξερονήσια,οι απολύσεις ,οι διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονία παιδιών και εργατών,οι επιθέσεις με βιτρόλια θεωρούνται "καναπέδες".Στις περισσότερες περιπτώσεις,τα άτομα που κάθονταν στους παραπάνω "καναπέδες" ως επί το πλείστον πίστευαν σε μια θεωρία και προσπαθούσαν να τη διαδώσουν.

Επιπλεον νομιζω πως κανεις δεν εδειξε ασεβεια σε ολους αυτους που θυσιαστηκαν αλλα επειδη η κουβεντα κοντευει να γινει καθαρα πολιτικη, την σταματω εδω.

ΥΓ.νομιζω πως εσυ δειχνεις ασεβεια σε ολους οσους προσφερουν με τον τροπο τους μονο κ μονο επειδη εχουν διαφορετικη αντιληψη απο εσενα.

Λευκή
04-01-2009, 06:04 PM
Να ρωτησω δλδ κατ'εσε τι θα επρεπε να κάνει ο γιατρός που με κίνδυνο για την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα πηγαίνει σε μέρη που όπως είπε παραπάνω η Maroulita γίνεται μακελειό προκειμένου να προσφέρει τις υπερπολύτιμες τετοιες ώρες υπηρεσίες του;:blink:

Κατ εμέ;Ο γιατρός που πηγαίνει εκεί πάντα αυτό θα πρέπει να κάνει:να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες.Η διαφορά έγκειται στο αν εγώ εσύ και ο άλλος θα αρκεστούμε σ αυτή τη βοήθεια του γιατρού και τη μικρή δική μας απ το υστέρημά μας,συντηρώντας αυτή τη κατάσταση λέγοντας πωπω τους ανθρώπους τι τους βρήκε ,ή αν θα κάνουμε και κάτι διαφορετικό.¶λλο είναι απλώς να στείλει κάποιος τη μικρή του βοήθεια κι άλλο να κατέβει στο δρόμο ,να μιλήσει και με άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσει να τους δείξει έναν άλλο τρόπο συμπαράστασης.Αυτή τη στιγμή οι πόλεμοι γίνονται με την ανοχή όλων μας.Αν (για παράδειγμα) όλοι όσοι θλίβονται αφήνανε έστω και για ένα δίωρο το σπιτάκι τους ή τα χόμπυ τους ή έστω και με αυταπάρνηση τη δουλειά τους και κατεβαίνανε στο δρόμο και μαζευόταν έξω απ τα κοινοβούλια όλων των χωρών πιέζοντας τις κυβερνήσεις να καταδικάσουν επισήμως το έγκλημα ,τότε τα πράγματα θα μπαίνανε σε άλλη σειρά.Και προτού με κατηγορήσεις ότι όλα αυτά είναι θεωρίες μη πραγματοποιήσιμες γιατί ο κόσμος δεν το κάνει,αναρωτήσου τι μερίδιο ευθύνης έχεις κι εσύ σ αυτό.Στην πρώτη περίπτωση,ανάμεσα στην κατάσταση και τον γιατρό,βοηθάς την κατάσταση.Στη δεύτερη,βοηθάς τον γιατρό.

Αυτά πάντα καλοπροαίρετα για τους γιατρούς απ την καλή τους πλευρά.Μπορούμε να εξετάσουμε όμως και μια άλλη πλευρά (http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1566&Itemid=162),αρκετά χαρακτηριστική του εφήμερου -το λιγότερο -αυτών των έμπρακτων κατά τα άλλα βοηθειών.

kiaRRa
04-01-2009, 06:09 PM
¶λλο είναι απλώς να στείλει κάποιος τη μικρή του βοήθεια κι άλλο να κατέβει στο δρόμο ,να μιλήσει και με άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσει να τους δείξει έναν άλλο τρόπο συμπαράστασης.

Και για πες μου αυτό πώς θα βοηθούσε αυτούς που αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν στα υποτυπώδους εξοπλισμού νοσοκομεία της Γάζας? Ή πώς θα βοηθησει τόσα ατομα που πάσχουν στην Αφρική?
Είναι σαφώς πολύ πιο πολύπλοκα τα πράγματα όταν μιλάμε για την ψυχοσύνθεση 6,5 δισεκατομμυρίων ατόμων και πώς αυτές συμβαδίζουν προς το κοινό καλό, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι μια σταθερή εννοια...

Λευκή
04-01-2009, 06:25 PM
Καλησπερα, δυο ημερες τωρα εσκεμμενα δεν εχω παρει θεση,αλλα κ καποια πραγματα δεν μπορω να τα προσπερασω.
Λευκη μου,"ωραια εσωσα μια ζωη"το λες ετσι απλα?εχεις φερει μια ζωη στον κοσμο για να καταλαβεις τι ειναι ΜΙΑ ΖΩΗ ?ναι ο "κοσμακης θα συνεχισει να υποφερει" αλλα οσοι καταφεραν να σωθουν απο εναν γιατρο η απο οποιδηποτε αλλον, ναι, ειναι ευχης εργο κ αν μη τι αλλο εβαλαν ενα λιθαρακι προς την προοδο της ψυχης τους κ αν ειναι εστω κ για να σωθει ενας ανθρωπος κ μονο, ενα παιδι μιας κατακαημενης μανας,ναι 100 γιατροι να πανε η δεν ξερω κ εγω ποιοι θα μπορουσαν να βοηθησουν σε εναν πολεμο με τον ενα η τον αλλο τροπο.
Τωρα αν εσυ θες εμπρακτα να κανεις κατι, μπορεις να πολιτικοποιηθεις κ με τον οποιοδηποτε τροπο, μαζι με τους ομοιδεατες σου να βρειτε τροπο να καταργησετε τους πολεμους.

Πρώτον,δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το αν έχω φέρει μια ζωή στον κόσμο με όλα τα υπόλοιπα.

Δεύτερον,όταν παραβλέπεις ότι ενώ μπορείς να κάνεις κάτι για να αποφύγεις να χαθούν μερικές χιλιάδες ζωές εσύ προτιμάς να σώσεις μερικές δεκάδες απ αυτές τις χιλιάδες,ναι είναι ένα τίποτα να σώζεις μερικές.Και αυτό το σχόλιο δεν αφορά τους γιατρούς που κινδυνεύουν στις εμπόλεμες ζώνες αλλά τους ομοϊδεάτες σου.

Τρίτον ωραίο το σχόλιο περί ευχής έργον και αρκετά αποκαλυπτικό.Μας λες δηλαδή απροκάλυπτα ότι είναι ευχής έργον να συντηρείται μια δυστυχία ανά τον πλανήτη γιατί κάποιοι καλοί άνθρωποι θα επενέβουν με το λιθαράκι τους σ αυτήν βοηθώντας όσο μπορούν κι έτσι θα κερδίσουν την πρόοδο της ψυχής τους.Δεν πειράζει που συντηρείται η δυστυχία στις πραγματικές ζωές μερικών ανθρώπων γιατί είναι όμορφο που το 1/100000 απ αυτούς θα κερδίσουν πόντους για τις επόμενες.Συγκλονίστηκα.¶φτ αστο το μεγαλείο αυτής της θεωρίας για σωτηρία της ψυχής για ακόμα μια φορά.Και εδώ δεν είναι μόνο πολιτικό το θέμα.

Επιπλεον νομιζω πως κανεις δεν εδειξε ασεβεια σε ολους αυτους που θυσιαστηκαν αλλα επειδη η κουβεντα κοντευει να γινει καθαρα πολιτικη, την σταματω εδω.
ΥΓ.νομιζω πως εσυ δειχνεις ασεβεια σε ολους οσους προσφερουν με τον τροπο τους μονο κ μονο επειδη εχουν διαφορετικη αντιληψη απο εσενα.
Όταν τους αποκαλείς επαναστάτες του καναπέ αυτούς και τους ομοϊδεάτες τους,αυτό κάνεις(ή τέλος πάντων αυτός που το είπε).Και στην τελική δεν κατηγόρησα κανέναν επειδή έχει διαφορετική αντίληψη από μένα.Εκτός του ότι δεν είναι του χαρακτήρα μου,κάτι τέτοιο θα με καταδίκαζε να αποκοπώ από μεγάλο μέρος των ανθρώπων.Αυτό που επισημαίνω είναι ότι όλοι αυτοί που σκέφτονται όπως εγώ,ΚΑΙ σε πολέμους για εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες συμμετείχαν,ΚΑΙ σε πορείες,ΚΑΙ σε συζητήσεις με ανθρώπους ΚΑΙ σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών,ΚΑΙ σε αποστολή οικονομικής βοήθειας ΚΑΙ στην τελική σε αγώνα για αλλαγή του κόσμου της κοινωνίας (και συνεπώς ΚΑΙ κατάργηση των πολέμων),και όπως και να το κάνουμε αυτό εμπεριέχει πολλά πράγματα πέραν της μικρής έπρακτης βοήθειας που αναφέρει ο καθένας.Αλλά αυτό και εσύ όπως και όλοι ,το έκανες...γαργάρα.

Λευκή
04-01-2009, 06:36 PM
Και για πες μου αυτό πώς θα βοηθούσε αυτούς που αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν στα υποτυπώδους εξοπλισμού νοσοκομεία της Γάζας? Ή πώς θα βοηθησει τόσα ατομα που πάσχουν στην Αφρική?
Είναι σαφώς πολύ πιο πολύπλοκα τα πράγματα όταν μιλάμε για την ψυχοσύνθεση 6,5 δισεκατομμυρίων ατόμων και πώς αυτές συμβαδίζουν προς το κοινό καλό, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι μια σταθερή εννοια...
Ποιο ακριβώς;Το να εξαλειφθεί το αίτιο που προκαλεί τους πολέμους;

Όσο για το να κατέβεις σε μια αντιπολεμική διαδήλωση,πέρα απ το ότι δίνει ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους που βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση,να ξέρει ότι ο κόσμος είναι "μαζί του",σε αντίθετη περίπτωση με τη σιωπή σου είναι σαν να λες "ναι,συνέχισέ το"...¶μα καθόμαστε και ανάβουμε εικονικά κεράκια στα blogs σωθήκαμε.

kiaRRa
04-01-2009, 06:52 PM
Ποιο ακριβώς;Το να εξαλειφθεί το αίτιο που προκαλεί τους πολέμους;

Όσο για το να κατέβεις σε μια αντιπολεμική διαδήλωση,πέρα απ το ότι δίνει ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους που βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση,να ξέρει ότι ο κόσμος είναι "μαζί του",σε αντίθετη περίπτωση με τη σιωπή σου είναι σαν να λες "ναι,συνέχισέ το"...¶μα καθόμαστε και ανάβουμε εικονικά κεράκια στα blogs σωθήκαμε.

Ωραία, ειναι μαζί τους ο κόσμος. Το θεμα είναι ότι δεν είναι ο κόσμος εκεί να τους βοηθήσε σε πιο πρακτικά θεματα. Δεν μπορεί να τους δώσει τρόφιμα, φαρμακα και χιλια δυο που χρειάζονται άμεσα. Δεν αιμορραγούμε εμείς, δεν χασαμε εμείς το παιδι μας, δεν είμαστε εκεί να χειρουργούμε ή εστω να βλέπουμε αυτή την κτηνωδία. Μην ισοπεδώνουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι το ίδιο....

Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2009, 06:59 PM
Πρώτον,δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το αν έχω φέρει μια ζωή στον κόσμο με όλα τα υπόλοιπα.

Noμιζω πως την σχεση την εξηγω, αν δεν την καταλαβες σε παρακαλω ξαναδιαβασε το, οχι τιποτα αλλο να μην κουραζουμε τα υπολοιπα μελη με τις ιδιες επεξηγησεις.

Δεύτερον,όταν παραβλέπεις ότι ενώ μπορείς να κάνεις κάτι για να αποφύγεις να χαθούν μερικές χιλιάδες ζωές εσύ προτιμάς να σώσεις μερικές δεκάδες απ αυτές τις χιλιάδες,ναι είναι ένα τίποτα να σώζεις μερικές.Και αυτό το σχόλιο δεν αφορά τους γιατρούς που κινδυνεύουν στις εμπόλεμες ζώνες αλλά τους ομοϊδεάτες σου.

Δεν παραβλεπω τιποτα,απο εκει και περα ειναι ανεπιτρεπτο για εμενα προσωπικα να μην σωθει κανεις , εστω κ οι δεκαδες επειδη δεν μπορουν να σωθουν ολοι, οσο για τους ομοιδεατες μου δεν εχεις δικαιωμα να πεις τιποτα γιατι δεν ξερεις καν τι πρεσβευω αφου ειπα οτι εσκεμμενα δεν πηρα θεση

Αυτο που ειπα απροκαλυπτα ηταν μονο η αξια της ανθρωπινης ζωης κ τιποτα παραπανω γι αυτο μην διαστρεβλωνεις τα λογια μου.

Κ τελος παντων δεν εχει αξια να συνεχισω..........γιατι δεν καταλαβαινομαστε κ το μονο που κανουμε ειναι να κουραζουμε οσυς μας διαβαζουν.

ΥΓ. τιποτα προσωπικο μαζι σου απλα διαφορετικη αντιληψη.

Συγκλονίστηκα.¶φταστο το μεγαλείο αυτής της θεωρίας για σωτηρία της ψυχής για ακόμα μια φορά.Και εδώ δεν είναι μόνο πολιτικό το θέμα.

κ κατι αλλο εντελως φιλικα, φροντισε τηνειρωνεια να την κρατας για τις παρες σου κ οχι για το φορουμ, ανταλλαγη γνωσεων προσπαθουμε να κανουμε κ οχι να βγαλουμε ο ενας τα ματια του αλλου.!

Λευκή
04-01-2009, 07:29 PM
Kiarra ,για την ώρα όχι δεν έχουμε πόλεμο,αν και σε παλιότερες εποχές έχει περάσει η χώρα μας από τέτοιες καταστάσεις και το πιο πιθανό είναι να τις ξαναπεράσει κάποια στιγμή.Και σε μια τέτοια περίπτωση ναι,θα αναζητήσω γιατρό και βοήθεια αλλά αυτό δεν θα το θεωρήσω επαρκές,όσο και να ευχαριστώ γι αυτό.Αυτό λέω τόση ώρα.

Έρση

Το ότι δε ξέρω τι πρεσβεύεις είναι σχετικό,αυτά που γράφεις βλέπω ,αυτά κρίνω,όπως κρίνομαι και εγώ από τους ανθρώπους στο φόρουμ με βάση αυτά που γράφω εδώ(και μάλλον και με τον τρόπο που τα γράφω).

Δεν διαστρεβλώνω ποτέ τίποτε,δεν είναι της τακτικής μου.¶λλωστε ο λόγος μου είναι πολύ απόλυτος κατά πολλούς για να είναι και διαστρεβλωτικός.Αυτό κατάλαβα ,αυτό έγραψα.Τώρα αν εσύ εννοούσες κάτι άλλο θα ήταν καλύτερα να το πεις ,άμα δεν θέλεις δε θα το συνεχίσω.Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που έγραψα,και αυτή η κριτική δεν έχει αποδέκτη εσένα προσωπικά.

Στην παρέα μου συναναστρέφομαι ανθρώπους,το ίδιο και εδώ μέσα,και γι αυτό όπως μιλάω με τις παρέες μου και τους υπόλοιπους ανθρώπους,έτσι μιλάω και εδώ μέσα.Ίσως να μην είναι καλό αλλά δεν είμαι χαμαιλέων να προσαρμόζομαι στο περιβάλλον.

Πάντως έχω περιέργεια να μάθω (χωρίς ίχνος ειρωνείας) τι εννοούσες λέγοντας ότι εσκεμμένα δεν πήρες θέση και ότι δεν ξέρω τι πρεσβεύεις(και στο ρωτάω εδώ γιατί δεν λειτουργούν τα προσωπικά μηνύματα).Σαν ομοϊδεάτες σου πάντως εννοώ όσους έχουν ίδια στάση ζωής με σένα σ αυτά τα ζητήματα.

Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2009, 07:36 PM
Λευκη μου νομιζω πως το θεμα κουρασε γι αυτο κ θα προτεινω οταν επανελθουν τα πμ. να το συζητησουμε αν δεν εχεις αντιρρηση.

Σ ευχαριστω κ σε διαβεβαιω πως αν σε προσβαλα η οτιδηποτε αλλο δεν το ειχα προθεση.

Λευκή
04-01-2009, 07:40 PM
Συμφωνώ απολύτως.Τα ίδια ισχύουν και από μεριάς μου.
Σ ευχαριστώ κι εγώ και τα ξαναλέμε όταν επανέλθουν τα προσωπικά μηνύματα.
:)
(Πάντως πολύ αψυχολόγητο αυτό με τα πμ χρονιάρες μέρες :p )

ScP
04-01-2009, 07:51 PM
Ευχαριστώ για το σχόλιο :love:

(Πάντως πολύ αψυχολόγητο αυτό με τα πμ χρονιάρες μέρες :p )

Τα π.μ. επανήλθαν. Έτσι δηλαδή για να δούνε κάποιοι ότι ο "αγώνας των μελών" έστω και σιωπηλός, έστω και από τον καναπέ απέδωσε :toung:

toniats
05-01-2009, 08:34 AM
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΑΠΟ toniats

Παπαδημητρίου Αργυρώ (μέλος gargoyle)[/QUOTE]
-------------------------------------------------------------------------------------------

Επειδή νοιώθω ότι, κάτα κάποιο τρόπο, ότι όλα ξεκίνησαν από μένα άκου να δεις τι θα κάνουμε, Αργυρώ

Θα γράψω μια μεγάλη, ολοκληρωμένη (λέμε τώρα) , παρουσίαση της μεταφυσικής, των κινημάτων του εσωτερισμού, μέχρι και για επικοινωνίες με αγγέλους και όντα του ανώτερου κόσμου θα σου μιλήσω.... ένα μεγάααλο άρθρο, ζουμέρο, λαχταριστό....!!
Θέλω να ξέρεις ότι όσο θα το γράφω θα περιμένω και θα ελπίζω τα "συμπαντικά τομαράκια σου" να έρθουν να το δουν, να φρίξουν, να θυμώσουν και να του ρίξουν καμιά δαγκωνιά!!!
Ελπίζω ότι το πάθος σου θα νικήσει .:love:

Αυτό που θέλω να σου πω ότι εγώ δεν μπαίνω εδώ για να μου πουν όλοι τι ωραία τα λέω!! Και θέλω να το σκεφτείς και εσύ αυτό, σε μένα αρέσει το πάθος σου, σε άλλον αρέσουν οι απόψεις σου, σε άλλον δεν αρέσεις, αλλά όλοι κάτι σου βρίσκουμε Αργυρώ. Γιατι να φύγεις;

Προς Διαχειρηση

Ξέρω πως σας νευριάζουν τέτοιου είδους προσωπικές τοποθετήσεις...
Θα σας παρακολούσα και εγω, όταν το δει η Αργυρώ ή η Λευκή να την εξαφανίσετε. Γρήγορα!!!

melchiar
08-01-2009, 03:10 PM
νομίζω παιδιά πως οι στιγμές που βιώνει κανείς όταν είναι μόνος του είναι εκείνες που χαρίζουν μια καθάροτητα και μια διαύγεια ψυχής νομίζω πως η ανάταση έρχεται στη σιωπή όταν είμαστε μόνοι και αναμοχλέυουμε τις προσπάθειες μας, τους κόπους ,το πως βιώνει κανείς καταστάσεις και πως τις διαχειρίζεται όταν αυτές εκπροσωπούν ένα υπερεκτιμημένο Εγώ ή μια θρυμματισμένη ως προς τις καταστάσεις ψυχή , αυτές κεντρίζουν το αληθινό μέσα μας και το προβάλλουν σαν γνώση της πιο ουσιώδης πραγματικότητας και του πιο αληθινου σκοπού της ανθρώπινης φύσης και του ατόμου.Στην ανάμοχλευση και στην επανάληψη καθιστά κανείς τον εαυτό του παρατηρητή εξαρχής στα όσα βιώνει και πως αυτά τα διοχετεύει και τα επεξεργάζεται και έπειτα αναλάμβανει έναν ενεργο ρόλο για το πως θα τα διαχειριστεί και θα τα τοποθετήσει έτσι μέσα του , ώστε αυτά που πρέπει να τα αναπτύξει να τα αναπτύξει και αυτα που πικραίνουν και αποτελούν στολίδια του είναι μας να διώχνονται από πάνω μας μέσα από την ανάγκη για να έχουμε κάτι καλύτερο μέσα μας .Όλη αυτή γνώση που θα πάρουμε, θα υπογραμιστεί και έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε ,πράτουμε.

Σε έναν κόσμο τόσο υλιστικά ρεαλιστικό οι άνθρωποι τείνουμε προς την καλλιέργεια πραγμάτων που δεν αφήνουν την ψυχή να διακριθεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει πίστη παρά μόνο στην ύλη , να συμπληρώσω πως η ανάγκη μας να προσωποποιούμε το κάθε τι μας έχει κάνει να απομακρυνθούμε από το να καλλλιεργούμε την εμπιστοσύνη και την πίστη μέσα μας .
Π.Χ.Συγχωρήστε μου αυτό που θα πω αλλά η εκκλησία τοποθετεί τον πιστό απέναντι απο την εικόνα και δεν του καλλιεργεί παρά μόνο την πίστη που προσανατολίζεται στην εικόνα αλλά δεν γυρνάει κατ ουσίαν να αγγίξει αυτόν που προσεύχεται και που ο πιστός θέλει κατ επεκταση μέσα από την προσευχή να λάβει δύναμη να προάγει τη ψυχή του μέσα από αυτό ,στην εκπαίδευση και στα σχολεία συμβαίνει το ίδιο πράγμα πέρα των πολλών ελλείψεων που υπάρχουν. Η γνώση που διδασκόμαστε δεν τοποθετείται έτσι ώστε να πιάσει πιο βαθύς παλμούς ύπαρξης αλλα όλα αυτά που σας λέω είναι μια ουτοπία ,ιδιαίτερα σε μια κοινωνία σαν και αυτή που ζούμε τώρα και εγώ μαλλον θα χαρακτηριστώ φευγάτος για μια πραγματικότητα όπως αυτή.

Για μένα η μόνη εγρήγορση και η μόνη πάλη που μπορεί να υπάρξει είναι εκείνες οι στιγμές οπού ο καθένας από εμας ''σκύβει'' μέσα του και παραμενει εκεί πρώτα ως παρατηρητής ,έπειτα λαμβάνει δράση .Σαφώς δεν αρνούμαι τον κόσμο γύρω μου γιατι αυτός μου δίνει τροφή και μου υπενθυμίζει τα πράγματα για τα οποία πρέπει να παλέψω .Η ζωή η ίδια μας δίνει όπλα για τις μάχες αλλά καμιά φορα μας αφήνει και άοπλους για να μας τεστάρει , νομίζω πως η ζωή είναι υπέροχη και αποτελεί ενδιάμεσο για να πάμε εκεί οπού ο καθένας πρέπει να προσανατολιστεί.
ίσως το οτι αναφέρθηκα στην εκκλησία κατ αυτον τρόπο να ενοχλήσει ,αλλά και αυτό είναι μια άποψη ,μια τοποθέτηση στα πράγματα από τη δική μου σκοπιά .

ailama_p
08-01-2009, 08:10 PM
Σε έναν κόσμο τόσο υλιστικά ρεαλιστικό οι άνθρωποι τείνουμε προς την καλλιέργεια πραγμάτων που δεν αφήνουν την ψυχή να διακριθεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει πίστη παρά μόνο στην ύλη , να συμπληρώσω πως η ανάγκη μας να προσωποποιούμε το κάθε τι μας έχει κάνει να απομακρυνθούμε από το να καλλλιεργούμε την εμπιστοσύνη και την πίστη μέσα μας .
Π.Χ.Συγχωρήστε μου αυτό που θα πω αλλά η εκκλησία τοποθετεί τον πιστό απέναντι απο την εικόνα και δεν του καλλιεργεί παρά μόνο την πίστη που προσανατολίζεται στην εικόνα αλλά δεν γυρνάει κατ ουσίαν να αγγίξει αυτόν που προσεύχεται και που ο πιστός θέλει κατ επεκταση μέσα από την προσευχή να λάβει δύναμη να προάγει τη ψυχή του μέσα από αυτό ,στην εκπαίδευση και στα σχολεία συμβαίνει το ίδιο πράγμα πέρα των πολλών ελλείψεων που υπάρχουν. Η γνώση που διδασκόμαστε δεν τοποθετείται έτσι ώστε να πιάσει πιο βαθύς παλμούς ύπαρξης αλλα όλα αυτά που σας λέω είναι μια ουτοπία ,ιδιαίτερα σε μια κοινωνία σαν και αυτή που ζούμε τώρα και εγώ μαλλον θα χαρακτηριστώ φευγάτος για μια πραγματικότητα όπως αυτή.

Για μένα η μόνη εγρήγορση και η μόνη πάλη που μπορεί να υπάρξει είναι εκείνες οι στιγμές οπού ο καθένας από εμας ''σκύβει'' μέσα του και παραμενει εκεί πρώτα ως παρατηρητής ,έπειτα λαμβάνει δράση .Σαφώς δεν αρνούμαι τον κόσμο γύρω μου γιατι αυτός μου δίνει τροφή και μου υπενθυμίζει τα πράγματα για τα οποία πρέπει να παλέψω .Η ζωή η ίδια μας δίνει όπλα για τις μάχες αλλά καμιά φορα μας αφήνει και άοπλους για να μας τεστάρει , νομίζω πως η ζωή είναι υπέροχη και αποτελεί ενδιάμεσο για να πάμε εκεί οπού ο καθένας πρέπει να προσανατολιστεί.
ίσως το οτι αναφέρθηκα στην εκκλησία κατ αυτον τρόπο να ενοχλήσει ,αλλά και αυτό είναι μια άποψη ,μια τοποθέτηση στα πράγματα από τη δική μου σκοπιά .

Αν η κοινωνία έχει θολωμένους καθρέφτες είναι φυσικό να μην ξεφεύγει ούτε η εκπαίδευση ούτε η εκκλησία ούτε η οικονομία ούτε κάτι απο το χαρμάνι.Η ουσία είναι πιο βαθιά και την άκρη(όπως και εσύ αναφέρεις)την βρίσκεις μόνος σου όταν ''σκύβεις'' μέσα σου.

Κανείς δεν αρνείται την ύλη,και κανείς το πνεύμα.Συνυπάρχουν και συλλειτουργούν άρρηκτα και ανάλλογα με τις ανάγκες σου αναλαμβάνουν.

Ξέρω ότι με καταλαβαίνεις.

kerio
09-01-2009, 01:25 PM
καλο μεσημερι και καλη χρονια σε ολους!
Αγαπητε melchiar ωραιο θεμα ανοιξες. Κοιτα πως περιγραφει το πλαισιο, την σχεση προσωπικοτητας(σωματα που συχνα αποκαλουμε εγω)-Ψυχης ο Χαρουτιν Τορκομ Σαραϊνταριαν:

" Μοιαζει με την διαδικασια συντονισμου μιας ορχηστρας με πολλα ειδη οργανων.

Ας υποθεσουμε οτι η ορχηστρα μας εχει εφτα μαντολινα, εφτα κιθαρες, εφτα βιολια και ενα πιανο.Τα μαντολινα δεν μπορουν να παιξουν καμια πραγματικη μελωδια αν δεν ειναι συντονισμενα το καθενα ξεχωριστα καθως και μεταξυ τους.Ας πουμε οτι τα μαντολινα αντιπροσωπευουν το φυσικο- αιθερικο σωμα με ολα του τα συστηματα.Τα μαντολινα αυτα δεν μπορουν να ανταποκριθουν με ακριβεια στο αγγιγμα του καλιτεχνη για να παραγουν ομορφη μουσικη αν δεν ειναι συντονισμενα το καθενα ξεχωριστα και ολα μαζι σαν ομαδα.Κατα παρομοιο τροπο το φυσικο σωμα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν ενα δημιουργικο οργανο εαν δεν εχει αρμονια, αν δεν ειναι συντονισμενο με τον εαυτο του και τα πολλα μερη του.Αυτο ισχυει επισης και για τις κιθαρες, που ας πουμε οτι συμβολιζουν το συναισθηματικο σωμα ή την συναισθηματικη φυση του ανθρωπου.Το ιδιο ισχυει και για τα βιολια, που ας υποθεσουμε οτι συμβολιζουν το νοητικο σωμα ή την νοητικη φυση του ανθρωπου.

Τωρα ας υποθεσουμε οτι αυτα τα τρια ειδη οργανων θελουν να παιξουν ολα μαζι.Τα μαντολινα ειναι συντονισμενα μεταξυ τους. Οι κιθαρες και τα βιολια ειναι επισης συντονισμενα ξεχωριστα και μεταξυ τους. Αλλα ας πουμε οτι ο τονος του πρωτου ειδους οργανων ειναι πιο πεσμενος απο τον τονο του δευτερου και οτι ο τονος του τριτου ειναι πιο οξυς.Μπορουν να παιξουν μουσικη μαζι; Φυσικα οχι.Μπορουν να δημιουργησουν φασαρια, αλλα οχι μουσικη. Τι μπορουμε να κανουμε τωρα;

Αυτα τα τρια ειδη οργανων πρεπει να μαζευτουν και να συντονισουν τις χορδες τους.Ετσι εαν το πρωτο παιζει την νοτα σολ, ολα τα αλλα θα ανταποκρινονται στην ιδια νοτα. Τωρα ειναι συντονισμενα. Τωρα μπορουν να παιξουν μουσικη. Αυτο σημαινει οτι το φυσικο σωμα, το συναισθηματικο σωμα και το νοητικο σωμα εχουν ευθυγραμμιστει και δρουν σαν μια μοναδα για να εκτελεσουν προχωρημενο εργο, γιατι τωρα υπαρχει στενοτερη επικοινωνια και στενοτερη ανταποκριτικοτητα αναμεσα σε αυτα τα τρια σωματα απ'οτι πριν απο τον συντονισμο. Αν καποια "νοτα" παιζεται σε ενα απο αυτα τα σωματα, περναει στα αλλα χωρις εμποδιο και τριβη, και σε καθε ερεθισμα και τα τρια ανταποκρινονται αρμονικα, αλλα σε διαφορετικη τονικοτητα.Οταν πετυχαινεται αυτο, τοτε λεμε οτι ο ανθρωπος ειναι ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.

Τωρα ας υποθεσουμε οτι τα τρια αυτα οργανα θα παιξουν μαζι με ενα πιανο.Αυτες οι τρεις ομαδες οργανων μπορουν να αλλαξουν τον τονο τους, αλλα το πιανο οχι. Ετσι αυτες οι τρεις ομαδες οργανων αναγκαζονται να συντονιστουν με το πιανο.

Το πιανο δεν αλλαζει τον τονο του.Ειναι κουρντισμενο. Το πιανο συμβολιζει την Ψυχη, και τα οργανα θα παρουν το κλειδι τους απο το πιανο και θα συντονιστουν με την νοτα του. Τωρα ολα τα μαντολινα, οι κιθαρες και τα βιολια αρχιζουν μια διαδικασια συντονισμου. Αυτο απαιτει αρκετη ωρα, μεχρις οτου η ακριβης νοτα του πιανου αντηχει μεσα απο τις νοτες των τριων ομαδων οργανων. Οταν πετυχαινεται αυτο λεμε οτι ανθρωπος ειναι μια προσωπικοτητα εμποτισμενη απο την ψυχη. Η ψυχικη εμποτιση ειναι μια διαδικασια στην οποια ο ανθρωπος δημιουργει μια ανοιχτη γραμμη επικοινωνιας αναμεσα σε ολους του φορεις και την Ψυχη.Η νοτα της ψυχης βρισκει ανταποκριση στα τρια οργανα, δημιουργωντας μιαν ακτινοβολα ομορφια.

Οταν φτανει σ'αυτην την τελεια ευθυγραμμιση και επικοινωνια μεσα και αναμεσα στα σωματα, ο μαθητης ειναι ικανος να αποσυρεται στα ανωτερα πεδια του νου προκειμενου να αποροφησει το φως, την αγαπη και την δυναμη της Ψυχης και να τα μεταφερει κατω σε ολες τις ζωες των κατωτερων φορεων. Αυτη ειναι η στιγμη οπου το πιανο ειναι ο σολιστ και ολα τα υπολοιπα οργανα ειναι σιωπηλα. Ο ανθρωπος βρισκεται σε ψυχικη επαφη και η συμφωνια της Ψυχης ακτινοβολει στο διαστημα.Αυτο πετυχαινεται την στιγμη του βαθιου διαλογισμου.

Υστερα ερχεται η καθοδος και ολα τα οργανα των τριων σωματων ειναι ετοιμα να αρχισουν παλι το δικο τους μερος του εργου και να μεταφρασουν στο δικο τους επιπεδο την ιδεα,το οραμα, την ομορφια που εγινε φανερη και δοκιμαστηκε στο φως της Ψυχης."