PDA

View Full Version : 4ος οίκος

KALIANA
20-12-2008, 09:59 PM
διάβασα οτι ο τέταρτος οίκος αντιπροσωπεύει εκτός απο την οικογένεια που μεγαλώσαμε και αυτην που εμείς θα δημιουργήσουμε. αν κάνω λάθος διορθώστε με.με ακμή τεταρτου στον τοξότη (και δία στον τοξότη)και ουρανό ποσειδώνα στον τοξότη στον 4 σημαίνει οτι θα υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές στο θέμα οικογένεια και οτι μπορεί να έχω μια θολή εικόνα της?

Τίνα Ζαχαριάδου
21-12-2008, 12:37 AM
διάβασα οτι ο τέταρτος οίκος αντιπροσωπεύει εκτός απο την οικογένεια που μεγαλώσαμε και αυτην που εμείς θα δημιουργήσουμε. αν κάνω λάθος διορθώστε με.με ακμή τεταρτου στον τοξότη (και δία στον τοξότη)και ουρανό ποσειδώνα στον τοξότη στον 4 σημαίνει οτι θα υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές στο θέμα οικογένεια και οτι μπορεί να έχω μια θολή εικόνα της?

ΚΑΛΙΑΝΑ μου, πραγματικα ο 4ος οικος εκτος απο την πατρικη μας οικογενεια ειναι και αυτη που δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι με την εννοια πως την βιωνουμε κυριως.
Με ακμη 4ου οικου στον Τοξοτη( θα ηθελα να ξερω που σε ποιον οικο ειναι ο Διας) ισως να εχετε σαν οικογενεια αρκετα ταξιδια στο εξωτερικο η να εχετε καποια σχεση με το εξωτερικο, επισης η κατασταση μεσα στο σπιτι να εχει αρκετες εναλλαγες, ποτε να σου φαινεται χαλαρη,και να αντιμετωπιζεις τα θεματα του σπιτιου με αισιοδοξια, ποτε να σου φαινεται ξενη, η και ακομα θολη.
Νομιζω οτι καποιες φορες θα σου φαινεται και εντελως αντισυμβατικη, ισως νιωθεις οτι πνιγεσαι και θες να ελευθερωθεις η μπορει να εισαι πολυ ελευθερη μεσα στο σπιτι,επισης ισως εχετε αρκετα μυστικα,η πολυ απλα στον χωρο του σπιτιου να ασχολησε με πνευματικα και μεταφυσικα θεματα.

cancerian
21-12-2008, 01:03 AM
Aν μου επιτρεπεις Ερση μου θα προσθεσω και ενα μικρο σχολιο στην ευστοχη παρατηρηση σου ...

Ο Διας σε σχεση με τον 4ο δινει μεγαλη οικογενεια ή για να το θεσω καλυτερα πολλα μελη τα οποια θα αποτελεσουν οικογενεια. Επισης ο Ποσειδωνας στον 4ο θα μας "προδωσει" οτι ισως να υπαρχει καποιο επτασφραγιστο μυστικο μεσα στην οικογενεια.

KALIANA
21-12-2008, 12:49 PM
ΚΑΛΙΑΝΑ μου, πραγματικα ο 4ος οικος εκτος απο την πατρικη μας οικογενεια ειναι και αυτη που δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι με την εννοια πως την βιωνουμε κυριως.
Με ακμη 4ου οικου στον Τοξοτη( θα ηθελα να ξερω που σε ποιον οικο ειναι ο Διας) ισως να εχετε σαν οικογενεια αρκετα ταξιδια στο εξωτερικο η να εχετε καποια σχεση με το εξωτερικο, επισης η κατασταση μεσα στο σπιτι να εχει αρκετες εναλλαγες, ποτε να σου φαινεται χαλαρη,και να αντιμετωπιζεις τα θεματα του σπιτιου με αισιοδοξια, ποτε να σου φαινεται ξενη, η και ακομα θολη.
Νομιζω οτι καποιες φορες θα σου φαινεται και εντελως αντισυμβατικη, ισως νιωθεις οτι πνιγεσαι και θες να ελευθερωθεις η μπορει να εισαι πολυ ελευθερη μεσα στο σπιτι,επισης ισως εχετε αρκετα μυστικα,η πολυ απλα στον χωρο του σπιτιου να ασχολησε με πνευματικα και μεταφυσικα θεματα.

σε ευχαριστώ πολύ έρση μου για την απάντηση σου.είσαι εκπληκτική πράγματι έχουμε μια σχέση με εξωτερικό( ο καλός μου είναι απο το εξωτερικό).ο δίας μου βρίσκεται στον 3.τι σημαίνει αυτο σε σχέση με την οικογένεια?

Τίνα Ζαχαριάδου
21-12-2008, 01:05 PM
σε ευχαριστώ πολύ έρση μου για την απάντηση σου.είσαι εκπληκτική πράγματι έχουμε μια σχέση με εξωτερικό( ο καλός μου είναι απο το εξωτερικό).ο δίας μου βρίσκεται στον 3.τι σημαίνει αυτο σε σχέση με την οικογένεια?

Καλημερα κοριτσι μου του 4 στον 3ο οικο μπορει να δειχνει μια οικογενεια που διαρκως μετακινειται,βρισκεται σχεδον παντα σε μια εγρηγορση, σε μια κινηση,που γενικα της μελη της χρειαζονται και θελουν την επικοινωνια, μεταξυ σας θα επικρατει ενα κλιμα ευθιαθετο, καλοπροαιρετο με αρκετη δοση χιουμορ και καποιες φορες με υπεραρκετη αισιοδοξια που μπορει να φτασει τα ορια της επιπολαιοτητας, επισης θα θεωρειτε σημαντικο ο ενας να δινει τις ελευθεριες που εχει αναγκη ο αλλος.:love:

annakriari
21-12-2008, 04:09 PM
Aν μου επιτρεπεις Ερση μου θα προσθεσω και ενα μικρο σχολιο στην ευστοχη παρατηρηση σου ...

Ο Διας σε σχεση με τον 4ο δινει μεγαλη οικογενεια ή για να το θεσω καλυτερα πολλα μελη τα οποια θα αποτελεσουν οικογενεια. Επισης ο Ποσειδωνας στον 4ο θα μας "προδωσει" οτι ισως να υπαρχει καποιο επτασφραγιστο μυστικο μεσα στην οικογενεια.

καλησπέρα!!!:bigsmile:
και τί σημαίνει δηλαδή να έχει κάποιος ακμή του 4ου οίκου στον καρκίνο και δία επίσης στον καρκίνο (στον 3ο οίκο) ...???

kiaRRa
21-12-2008, 04:28 PM
καλησπέρα!!!:bigsmile:
και τί σημαίνει δηλαδή να έχει κάποιος ακμή του 4ου οίκου στον καρκίνο και δία επίσης στον καρκίνο (στον 3ο οίκο) ...???

Η ακμή του 4ου στον Καρκίνο μπορεί να υποδηλώνει ότι το άτομο αυτό προσκολλάται σε μια σχέση την οποία δύσκολα παίρνει απόφαση να αφήσει. Η ακμή του οίκου αυτού συμπίπτει με το DES/ Κατερχόμενο που δινει στοιχεία για τις σχέσεις του ατομου. Πόσο εύκολα κάνει σχεσεις και αν αυτές εχουν προοπτικές επιβίωσης.

Το ότι ο Δίας είναι στον Καρκίνο παρουσιάζει μια πτυχή του ατόμου που δείχνει ότι θέλει μεν να εξελιχθεί αλλά με το να φροντίζει τους άλλους. Είναι έντονα συμπονετικό άτομο και προστατευτικό, πολλες φορές μπορεί και υπερβολικά! Σε ορισμένες περιπτωσεις -κατά τη γνώμη μου- μπορεί να ειναι αυτή η πλανητική θεση υπέυθυνη και για την αύξηση της όρεξης μας όταν είμαστε συναισθηματικά λαβωμένοι! Το μεγάλο προσόν όμως αυτου του Δία είναι η ευκολία του να μεταλαμπαδευσει τις γνώσεις του. Κάνει το άτομο ιδιαίτερα επικοινωνιακό και δημοφιλες!:bigsmile:

annakriari
21-12-2008, 08:59 PM
σ' ευχαριστώ πολύ kiaRRa!!! όσον αφορά όμως την οικογένεια, ισχύουν πάλι αυτά που μου γράφεις???

kiaRRa
21-12-2008, 09:04 PM
Ναι μιας και δείχνει τη χροιά που έχουν οι σχεσεις που αναπτύσσουμε με κοντινα μας άτομα εν γένει.
Ειδικά μαλιστα όταν υπάρχει Καρκίνος στον 4ο δείχνει και μια μητέρα που αν και κατά βάση είναι τρυφερή, θελει να επιβάλλεται και μπορεί κάποιες στιγμες να γίνεται κτητική.

teetyna
21-12-2008, 10:48 PM
καλησπερα κ απο εμενα..θα μπορουσατε παρακαλω να μου πειτε λιγα λογια κ για τον δικο μου 4ο οικο?ειναι στον κριο(κ περιεχει ολο τον κριο κ 2-3 μοιρες του ταυρου),κ ο κυβερνητης του αρης ειναι στον λεοντα/8ο οικο.αυτο μπορει να σημαινει οτι στην οικογενεια που εχω κ που θα δημιουργησω θα υπαρχει πολυ το στοιχειο του θανατου κ της ριζικης αλλαγης(πλουτωνια χαρακτηριστικα)???

cancerian
21-12-2008, 11:19 PM
καλησπερα κ απο εμενα..θα μπορουσατε παρακαλω να μου πειτε λιγα λογια κ για τον δικο μου 4ο οικο?ειναι στον κριο(κ περιεχει ολο τον κριο κ 2-3 μοιρες του ταυρου),κ ο κυβερνητης του αρης ειναι στον λεοντα/8ο οικο.αυτο μπορει να σημαινει οτι στην οικογενεια που εχω κ που θα δημιουργησω θα υπαρχει πολυ το στοιχειο του θανατου κ της ριζικης αλλαγης(πλουτωνια χαρακτηριστικα)???

Αγαπητη teetyna ,

O Κριος στην Ακμη του 4ου θα μας δωσει μια Αρεια οικογενειακη χροια. Η οικογενεια πολλες φορες μπορει να γινει ο πομπος ασχημων συναισθηματων σε στιγμες διαμαχης. Η ανταγωνιστικοτητα του Κριου θα γινει εμφανης μεσα στους οικογενειακους δεσμους και ισως προκληθουν ρηξεις.
Ο Αρης στον Λεοντα θα πρεπει να τονιζει την δημιουργικοτητα μεσα απο το σπιτι. Ισως το περιβαλλον σου ειναι η αιτια για να σε σπρωξει να ασχοληθεις με οτιδηποτε δημιουργικο. Στον 8ο οικο οι δεσμοι της οικογενειας να μην ειναι ξεκαθαροι και ο ρολος του καθε ενα να παραμενει σtο παρασκηνιο ή ακομα το σπιτι στο οποιο περασες τα παιδικα σου χρονια να αποτελει περιουσιακο στοιχειο.
Επειδη ο Αρης στον Λεοντα τονιζει την ενταση της φωτιας θα πρεπει να εισαστε προσεκτικοι σε οτι αφορα την φωτια σε σχεση με το σπιτι ( ασφαλεια κατα της φωτιας , ασφαλη τοποθεσια του σπιτιου , πυρασφαλεια .)

με εκτιμηση
Cancerian

GEN Y
22-12-2008, 12:17 AM
Να ρωτήσω και εγώ κάτι? αν δε γίνομαι κουραστική.. Ακμή 4ου στους Διδύμους με τον κυβερνήτη του 4ου τον Ερμή που είναι και κυβερνήτης 7ου (Παρθένος) συνάμα οίκου στον 2ο οίκο και στον Ταύρο τι σημαίνει?

Και κάτι τελευταίο.. Ακμή 4ου σε Διδύμους και κυβερνήτης 4ου σε 7ο και Λέοντα τι δείχνει? Γενικά η ακμή του 4ου σε Διδύμους είναι ενδεικτική για νευρικότητα στο σπίτι η για αλλαγές κατοικίας?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όποιον θέλει να βοηθήσει!! Καλή χρονιά σε όλους!!:love:

Gen Y

ouranos76
22-12-2008, 10:34 AM
καλημέρα και χρόνια πολλά
θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω τι σημαίνει ακμή 4ο στους διδύμους στις 4 μοίρες και κατι με τον κυβερνήτη στον 7ο οίκο στην παρθένο ανάδρομο? και κατι ακόμα ακμή 4ο οίκου στις 13 μοίρες του σκορπιού με βόρειο στις 2 μοιρες του τοξότη, σελήνη-ποσειδώνα συζυγια στις 11 μοιρες του τοξότη και ο κυβερνήτης του 4ου οίκου ο άρης στον 7οικο στους ιχθυς συζυγία με ακμή 8ου οίκου και ο πλούτωνας(2ος κυβερνητης του 4ου) στον 2ο οίκο στο ζυγό ανάδρομος?
ευχαριστω και ελπίζω να μην σας μπέρδεψα:wacko:

teetyna
22-12-2008, 01:10 PM
Αγαπητη teetyna ,

O Κριος στην Ακμη του 4ου θα μας δωσει μια Αρεια οικογενειακη χροια. Η οικογενεια πολλες φορες μπορει να γινει ο πομπος ασχημων συναισθηματων σε στιγμες διαμαχης. Η ανταγωνιστικοτητα του Κριου θα γινει εμφανης μεσα στους οικογενειακους δεσμους και ισως προκληθουν ρηξεις.
Ο Αρης στον Λεοντα θα πρεπει να τονιζει την δημιουργικοτητα μεσα απο το σπιτι. Ισως το περιβαλλον σου ειναι η αιτια για να σε σπρωξει να ασχοληθεις με οτιδηποτε δημιουργικο. Στον 8ο οικο οι δεσμοι της οικογενειας να μην ειναι ξεκαθαροι και ο ρολος του καθε ενα να παραμενει σtο παρασκηνιο ή ακομα το σπιτι στο οποιο περασες τα παιδικα σου χρονια να αποτελει περιουσιακο στοιχειο.
Επειδη ο Αρης στον Λεοντα τονιζει την ενταση της φωτιας θα πρεπει να εισαστε προσεκτικοι σε οτι αφορα την φωτια σε σχεση με το σπιτι ( ασφαλεια κατα της φωτιας , ασφαλη τοποθεσια του σπιτιου , πυρασφαλεια .)

με εκτιμηση
Cancerian
Ευχαριστω πολυ cancerian,οντως οι διαμαχες ειναι εντονο στοιχειο της οικογενειας μου κ ειδικα με τη μητερα μου που ειμαστε σε μια συνεχη κοντρα για τα παντα.να ρωτησω κατι ακομα αν δε γινομαι κουραστικη..να υποθεσω οτι το ακριβες τετραγωνο του αρη με την σεληνη στον ταυρο/5ο οικο κ το τετραγωνο του με τον πλουτωνα στον σκορπιο/11ο οικο κανει την κατασταση του οικογενειακου αλλα κ ευρυτερου περιβαλλοντος μου τραγικα ανταγωνιστικοτερη κ εκρηκτικη?απο τα λιγα που ξερω ολα αυτα τα στοιχεια στον γενεθλιο χαρτη μου ειναι πολυ δυνατα κ αφου ειναι κ σε σταθερα ζωδια θα ειναι κ μονιμα?ευχαριστω πολυ!

κρασακι
22-12-2008, 04:07 PM
Γεια σας...!

ήθελα να ρωτήσω κι εγώ για τον 4ο οίκο..θα στοιχηθώ σωστά στη σειρά να περιμένω απάντηση..μιας και είδα ότι περιμένουν και άλλοι πριν απο μένα ..θα είμαι καλή δεν θα γκρινιάξω..:toung:

έχω ακμή 4ου στις 24 του Σκορπιού και η ακμή 5ου είναι στις 29 του Τοξότη..να υποθέσω ότι δεν δέχομαι καμία επιρροή στον 4ο απο τον Τοξότη, σωστά?

Επίσης ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας βρίσκονται στον Τοξότη και στον 4ο οίκο και οι δύο. ο Ουρανός είναι ανάδρομος στον χάρτη μου και μου έβγαλε μια επαναστατικότητα σε πιο μικρή ηλικία μέσα στην οικογένεια, διεκδικούσα πράγματα που ήθελα και μου έβγαλε κάποιες κόντρες, αλλά αυτό!όλα τέλεια με οικογένεια γενικά! δεν εχουμε κάτι το εκκεντρικό.
μπορεί να βγάλει το εκκεντρικό του πρόσωπο σε μένα στη δική μου οικογένεια ίσως στο μέλλον..βέβαια όλα αυτά μάλλον σε αντίθεση μου έρχονται με ακμή 4ου στον Σκορπιό , που μου βγάζει κάτι πιο σταθερό σε σχέση με Τοξότη και μη περίεργο..

κάνω λάθος?
κανείς βοήθεια?
merci εκ των προτέρων..:wink2:

Τίνα Ζαχαριάδου
22-12-2008, 05:00 PM
Να ρωτήσω και εγώ κάτι? αν δε γίνομαι κουραστική.. Ακμή 4ου στους Διδύμους με τον κυβερνήτη του 4ου τον Ερμή που είναι και κυβερνήτης 7ου (Παρθένος) συνάμα οίκου στον 2ο οίκο και στον Ταύρο τι σημαίνει?

Και κάτι τελευταίο.. Ακμή 4ου σε Διδύμους και κυβερνήτης 4ου σε 7ο και Λέοντα τι δείχνει? Γενικά η ακμή του 4ου σε Διδύμους είναι ενδεικτική για νευρικότητα στο σπίτι η για αλλαγές κατοικίας?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όποιον θέλει να βοηθήσει!! Καλή χρονιά σε όλους!!:love:

Gen Y

Καλησπερα. Με μια ακμη στον Διδυμο νομιζω πως ειναι χαρακτηριστικη και η κινητικοτητα αλλα και η νευρικοτητα ειδικα αν ο Ερμης δεχεται εντονες οψεις απο Αρη και Ουρανο,το οτι πηγαινει στον 2ο δειχνει ατομο που μεσα απο τον γαμο κυριως επιζητα την οικονομικη και συναισθηματικη ασφαλεια.
Γενικα θα γινονται αρκετες συζητησεις που θα αφορουν τα οικονομικα και ο συντροφος δεν αποκλειεται να σχετιζεται με θεματα επικοινωνιας αλλα και με το εμποριο.Οσο για τις μετακομισεις που ρωτας , μπορει να δειχνει αρκετες αλλα και απο την αλλη στον Τουρο δειχνει σταθεροτητα, που μπορει να σημαινει οτι μεχρι το ατομο να καταληξει σε αυτο που θελει θα εχει τις αλλαγες, απο την στιγμη εκεινη και μετα ομως, μαλλον δυσκολα θα εχει ασταθεια.

τωρα του 4ου κυβερνητης παει στον 7 και στον Λεοντα μπορει να δειχνει λαμπερη οικογενεια, γαμος που μπορει να προερχεται απο καποιου ειδους συνεργασιας, ασταθεια στον γαμο,γαμος απο συναισθημα,επιδραση της οικογενειας μεσα στον γαμο και πιθανον αρκετη εξαρτηση.

skytree
22-12-2008, 05:05 PM
Γεια σας...!

ήθελα να ρωτήσω κι εγώ για τον 4ο οίκο..θα στοιχηθώ σωστά στη σειρά να περιμένω απάντηση..μιας και είδα ότι περιμένουν και άλλοι πριν απο μένα ..θα είμαι καλή δεν θα γκρινιάξω..:toung:

έχω ακμή 4ου στις 24 του Σκορπιού και η ακμή 5ου είναι στις 29 του Τοξότη..να υποθέσω ότι δεν δέχομαι καμία επιρροή στον 4ο απο τον Τοξότη, σωστά?

Επίσης ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας βρίσκονται στον Τοξότη και στον 4ο οίκο και οι δύο. ο Ουρανός είναι ανάδρομος στον χάρτη μου και μου έβγαλε μια επαναστατικότητα σε πιο μικρή ηλικία μέσα στην οικογένεια, διεκδικούσα πράγματα που ήθελα και μου έβγαλε κάποιες κόντρες, αλλά αυτό!όλα τέλεια με οικογένεια γενικά! δεν εχουμε κάτι το εκκεντρικό.
μπορεί να βγάλει το εκκεντρικό του πρόσωπο σε μένα στη δική μου οικογένεια ίσως στο μέλλον..βέβαια όλα αυτά μάλλον σε αντίθεση μου έρχονται με ακμή 4ου στον Σκορπιό , που μου βγάζει κάτι πιο σταθερό σε σχέση με Τοξότη και μη περίεργο..

κάνω λάθος?
κανείς βοήθεια?
merci εκ των προτέρων..:wink2:

Ο κυβερνήτης του 4ου είναι ο Πλούτωνας εφόσον έχει ακμή στον Σκορπιό (ακόμα και αν ήταν στις 29 του Σκορπιού).
Για πιο λεπτομερή ανάλυση, θα μπορούσες να εξετάσεις και τον παραδοσιακό κυβερνήτη του ζωδίου που είναι ο ¶ρης.
(Τώρα επειδή περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο μέρος του Τοξότη ίσως θα ήταν χρήσιμο να δεις και τη θέση του Δία ως συγκυβερνήτη ΕΑΝ φυσικά δεν κάνω λάθος! )
Σύμφωνα πάντως με κάποιο παράδειγμα του κ.Παϊζη :
''Ο 6ος οίκος έστω και με μόνο 1ο στον Αιγόκερω έχει κυβερνήτη τον Κρόνο γιατί και τον Υδροχόο τον κυβερνάει ο Κρόνος, σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία. Πάντως εμείς θα πάρουμε ως κυβερνήτη και τον Ουρανό''.

μάλλον ισχύει..

Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας εκτός από αυτά που έχουν αναφέρει τα μέλη πιο πάνω σε παρόμοιες ερωτήσεις με τις δικές σου, μπορεί επίσης να δείχνουν ανοιχτόμυαλους γονείς με φαντασία και καλλιτεχνικές τάσεις.

κρασακι
22-12-2008, 07:20 PM
Skytree ευχαριστώ!:bigsmile:

ναι αυτή την απορία την έχω για το αν παίζει ρόλο και ο Τοξότης..

όσο για πλούτωνα είναι στον Ζυγό στον 3ο οίκο και κάνει τρίγωνο με Σελήνη και Ερμή.
¶ρης στους Ιχθείς στον 8ο οίκο σε σύνοδο με Ήλιο και τρίγωνο με Ουρανό..
αυτά..

ευχαριστώ και πάλι!

Τίνα Ζαχαριάδου
22-12-2008, 07:26 PM
Ο κυβερνήτης του 4ου είναι ο Πλούτωνας εφόσον έχει ακμή στον Σκορπιό (ακόμα και αν ήταν στις 29 του Σκορπιού).
Για πιο λεπτομερή ανάλυση, θα μπορούσες να εξετάσεις και τον παραδοσιακό κυβερνήτη του ζωδίου που είναι ο ¶ρης.
(Τώρα επειδή περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο μέρος του Τοξότη ίσως θα ήταν χρήσιμο να δεις και τη θέση του Δία ως συγκυβερνήτη ΕΑΝ φυσικά δεν κάνω λάθος! )
Σύμφωνα πάντως με κάποιο παράδειγμα του κ.Παϊζη :
''Ο 6ος οίκος έστω και με μόνο 1ο στον Αιγόκερω έχει κυβερνήτη τον Κρόνο γιατί και τον Υδροχόο τον κυβερνάει ο Κρόνος, σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία. Πάντως εμείς θα πάρουμε ως κυβερνήτη και τον Ουρανό''.

μάλλον ισχύει..

Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας εκτός από αυτά που έχουν αναφέρει τα μέλη πιο πάνω σε παρόμοιες ερωτήσεις με τις δικές σου, μπορεί επίσης να δείχνουν ανοιχτόμυαλους γονείς με φαντασία και καλλιτεχνικές τάσεις.

Καλησπερα,μια διευκρινηση
πραγματικα οταν εχουμε ακμη στον Σκορπιο,κοιταμε και τον Αρη,με ακμη στις 24 μοιρες κυβερνητης οικου ειναι μονο ο Πλουτωνας και ο Αρης και οχι και ο Διας εκτος αν ειναι εμπεριεχομενος, εσενα δεν ειναι εμπεριεχομενος γιατι ο 5ος οικος αρχιζει απο τον Τοξοτη.

skytree
23-12-2008, 12:59 PM
Καλησπερα,μια διευκρινηση
πραγματικα οταν εχουμε ακμη στον Σκορπιο,κοιταμε και τον Αρη,με ακμη στις 24 μοιρες κυβερνητης οικου ειναι μονο ο Πλουτωνας και ο Αρης και οχι και ο Διας εκτος αν ειναι εμπεριεχομενος, εσενα δεν ειναι εμπεριεχομενος γιατι ο 5ος οικος αρχιζει απο τον Τοξοτη.

Έρση ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη εξάλλου.
Πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί στο παράδειγμα του κ.Παϊζη που παρέθεσα δεν υπάρχει εμπεριεχόμενο (δίνει την ακμή στις 29 43' Αιγ.και την ακμή του επόμενου στις 28 13' Υδροχ.) και παρόλα αυτά κοιτάει και τον Ουρανό. Γι'αυτό υπέθεσα πως θα μπορούσε να ισχύει στην παραπάνω περίπτωση ο Δίας.

Υπάρχει μια περίπτωση 4ου οίκου που θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.:cheesy:
Ακμή οίκου στις 8 και 3' Ζυγού και μέσα στον οίκο και οι τρεις ''βαρείς'' πλανήτες : Πλούτωνας (ζυγ) και ανάδρομος Κρόνος σε σύνοδο με ¶ρη στον Σκορπιό. Ο κυβερνήτης Αφροδίτη(Καρκ.) σε τριπλή σύνοδο με Ήλιο και Έρμη(Διδ.) στον 12ο οίκο.
Σε γενικές γραμμές εγώ θα έλεγα οτι είναι μια αυστηρή οικογένεια που κρατάει τους τύπους, τις παραδόσεις και είναι αρκετά συντηρητική. Ο κυβερνήτης του 4ου στον 12ο θα μπορούσε να δείχνει κρυφές καταστάσεις στην οικογένεια ή οτι η οικογένεια είναι πολύ ''τα εν οικω μη εν δημω'';
Τι άλλο θα μπορούσατε να προσθέσετε;;

KALIANA
23-12-2008, 02:37 PM
θα ήθελα την γνώμη σας για ένα χάρτη όσον αφορά τον 4 οίκο. η ακμή του 4 είναι στον αιγώκερο και ο κρόνος είναι στον ζυγό στον 12.( η μόνη όψη που κάνει ο κρόνος είναι μια σύνοδο με τον ήλιο) τι θα μπορούσε να δείχνει κάτι τέτοιο?μια συντηρητική οικογένεια?με δυσκολίες? όποιος μπορεί ας με βοηθήσει.ευχαριστώ εκ των προτέρων
φιλιά:love:

Τίνα Ζαχαριάδου
23-12-2008, 03:19 PM
Έρση ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη εξάλλου.
Πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί στο παράδειγμα του κ.Παϊζη που παρέθεσα δεν υπάρχει εμπεριεχόμενο (δίνει την ακμή στις 29 43' Αιγ.και την ακμή του επόμενου στις 28 13' Υδροχ.) και παρόλα αυτά κοιτάει και τον Ουρανό. Γι'αυτό υπέθεσα πως θα μπορούσε να ισχύει στην παραπάνω περίπτωση ο Δίας.

Υπάρχει μια περίπτωση 4ου οίκου που θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.:cheesy:
Ακμή οίκου στις 8 και 3' Ζυγού και μέσα στον οίκο και οι τρεις ''βαρείς'' πλανήτες : Πλούτωνας (ζυγ) και ανάδρομος Κρόνος σε σύνοδο με ¶ρη στον Σκορπιό. Ο κυβερνήτης Αφροδίτη(Καρκ.) σε τριπλή σύνοδο με Ήλιο και Έρμη(Διδ.) στον 12ο οίκο.
Σε γενικές γραμμές εγώ θα έλεγα οτι είναι μια αυστηρή οικογένεια που κρατάει τους τύπους, τις παραδόσεις και είναι αρκετά συντηρητική. Ο κυβερνήτης του 4ου στον 12ο θα μπορούσε να δείχνει κρυφές καταστάσεις στην οικογένεια ή οτι η οικογένεια είναι πολύ ''τα εν οικω μη εν δημω'';
Τι άλλο θα μπορούσατε να προσθέσετε;;

Για το πχ, του Κου Παιζη δεν μπορω να παρω θεση γιατι δεν το εχω διαβασει το συγκεκριμενο αρθρο.
Για την περιπτωση που ρωτας, πιθανολογω οτι ενω ειναι μια οικογενεια που θα αποζητα την αρμονια και τις καλες σχεσεις μεταξυ τους δεν τα καταφερνουν και τοσο καλα γιατι δοκιμαζονται αρκετα με αποτελεσμα να δημιουργουνται εντονες διαμαχες,ισως κ για κληρονομικα ζητηματα, πολλες φορες θα επικρατει ενα αυστηρο αλλα και ψυχρο κλιμα ειτε γιατι θα υπαρχει αποσταση ψυχικη ειτε κ κυριολεκτικη.`
Μοιραια γεγονοτα μεσα στην οικογενεια και μια εξαρτηση σχεδον παθολογικη. Ριζικες μεταμορφωσεις στα μελη της οικογενειας, ισως κρυφες η παρανομες εργασιες μεσα στο σπιτι και εχεις δικιο γενικα θα ειναι της αποψης τα εν οικω μην εν δημω.

aries engineer
23-12-2008, 06:53 PM
Απο οτι καταλαβαινω εγω με Αρη στον 4ο δεν εχω οικογενεια...το τριτο ταγμα στρατου εχω!!!!!:bigsmile::bigsmile:

kiaRRa
23-12-2008, 06:58 PM
Απο οτι καταλαβαινω εγω με Αρη στον 4ο δεν εχω οικογενεια...το τριτο ταγμα στρατου εχω!!!!!:bigsmile::bigsmile:

Σε πολύ γενικές γραμμές ένας ¶ρης στον τέταρτο -χωρίς να ξερουμε ζώδιο, όψεις κλπ- δείχνει σχετικά επώδυνα παιδικά χρόνια, καταπιεστικά. Είναι από τις θέσεις που κάνουν το άτομο να στρέφεται προς τον εσωτερικό του κόσμο για να βρει απάγγιο. Είναι πληγωμένο συναισθηματικά και χρησιμοποιεί το δυναμισμό του Αρη προκειμένου να επουλώσει τις πληγές του!:embarrest

giannas
23-12-2008, 09:44 PM
θα ήθελα την γνώμη σας για ένα χάρτη όσον αφορά τον 4 οίκο. η ακμή του 4 είναι στον αιγώκερο και ο κρόνος είναι στον ζυγό στον 12.( η μόνη όψη που κάνει ο κρόνος είναι μια σύνοδο με τον ήλιο) τι θα μπορούσε να δείχνει κάτι τέτοιο?μια συντηρητική οικογένεια?με δυσκολίες? όποιος μπορεί ας με βοηθήσει.ευχαριστώ εκ των προτέρων
φιλιά:love:

Ο αιγωκερος στην ακμη του 4 οικου διχνει μια οικογενεια αυστηρη και πειθαρχημενη που σεβετε τις οικογενειακες παραδοσεις .Η εκφραση των συναισθηματων ειναι περιορισμενη και κλινει περισσοτερο προς το πρακτικο κομματι της καθημερινοτητας.Μερικες φορες το ατομο αναλαμβανει καποια οικογενειακες ευθυνες απο μικρη ηλικια και η πατρικη φιγουρα ηταν εντονη μεσα στο σπιτι.Ο κρονος στον 12 και συνοδο με τον ηλιο μας δειχνει οτι ο πατερας φυσικα ή συναισθηματικα ηταν απομακρος,απο την σχεση πατερα-παιδιου το ατομο θα καλεστει να βιωσει καποιες εμπειριες που στην πορεια θα του δημιουργησουν προβλημα στις σχεσεις (ζυγος) και ειδικοτερα με το αντρικο προτυπο.Ο κρονος ως αντιπροσωπος της σοφιας αλλα και της γνωσης μεσα απο την εμπειρια και την προσπαθεια θα βοηθησει το ατομο να ανταπεξελθει στις απαιτησεις αυτων των σχεσεων κυριως μετα την ενηλικιωση του.

Marisha
25-12-2008, 08:50 PM
Να ρωτήσω και εγώ σαν αρχαρια για τον 4ο οικο...Η ακμή του 4ου στον υδροχόο,ο διας στην παρθένο στον 11ο και ο κρονος στον υδροχοο αναδρομος,οπως και η λιλιθ στον 4ο....ειναι λιγο μπερδεμενα ολα αυτα για μενα.ευχαριστω για το χρονο σας.

Δείμων
25-12-2008, 09:29 PM
Kαλησπέρα marisha και χρόνια πολλά. Η Αστρολογία είναι μια συνδυαστική επιστήμη (ή μέθοδος αν θέλεις). Ο αστρολόγος ή ο μελετητής της παίρνει βασικές μεμονωμένες έννοιες και εξάγει συμπεράσματα. Αυτό όμως απαιτεί αρκετό χρόνο, εξάσκηση, και φυσικά εξοικείωση με τις μεμονωμένες έννοιες αυτές - που σημειωτέον πολλές φορές μπορεί να είναι και αντιφατικές. Οπότε είναι απόλυτα λογικό σαν αρχάρια ακόμα να σε μπερδεύουν!

Κοίταξε εάν θέλεις τον γενέθλιο χάρτη σου (επάνω στη σελίδα που λέει Ωροσκόπιο > Γενέθλιος Χάρτης (http://php56.astrowin3.org/forum/mycharts/scripts/data_entry.php)) βάλε τα στοιχεια σου και θα βρεις πολλές μεμονωμένες ερμηνείες. Μελέτησέ τις για αρκετό καιρό ώστε να τις καταλάβεις πώς επιδρουν στον εαυτό σου (που γνωρίζεις τι γίνεται) και σιγά σιγά θα αρχίσεις να μπαίνεις στο νόημα και να εμβαθύνεις στη συνδυαστική τους και την ανάλυση ωροσκοπίων άλλων ανθρώπων. Μείνε για αρχή στα βασικά στοιχεία αρχίζοντας από τα πιο σημαντικά (Ήλιος -> Ωροσκόπος -> Σελήνη -> Αφροδίτη -> ¶ρης -> Ερμής -> Δίας κ.ο.κ), ενώ τα βοηθητικά λιλιθ-βερτεξ-δεσμούς-κλήρους-ανάδρομα κλπ άσε τα για πολύ αργότερα :)

Καλή συνέχεια, και όποια βοήθεια θελήσεις μπορείς να ρωτάς!

Marisha
26-12-2008, 01:50 AM
Η αλήθεια είναι οτι ξέρω τους πλανήτες και τους οίκους που βρισκονται και κάποια από αυτά τα κατανοώ πιστευω σε μεγάλο βαθμό.Βρισκω τις ακμές των οίκων πιο δυσνοητες ομολογουμένως και κυρίως του δικού μου χαρτη.Δηλαδη οταν προκειται να κοιταξω τον χαρτη καποιου τριτου χρησιμοποιωντας τις γνωσεις και το ενστικτο μου πεφτω συνηθως μεσα.(το ενστικτο μαλλον οφειλεται στον ερμη μου στο σκορπιο και στον 12ο:toung:) Τωρα οσον αφορα να συνδυασω πολλα στοιχεια απο το χαρτη μου δυσκολευομαι.Ισως φταιει το γεγονος οτι δεν εχω καταφερει πρωτα η ιδια να ψυχολογησω σε τετοιο βαθμο τον εαυτο μου ωστε να μπορω να καταλαβω το χαρτη μου και να τον αναλυσω διεξοδικα.Αυτος ειναι και ο λογος που ζητησα τη βοηθεια/γνωμη σας.Ευχαριστω πολυ και παλι ομως. :)

Μητσάκος
26-12-2008, 08:26 AM
Η αλήθεια είναι οτι ξέρω τους πλανήτες και τους οίκους που βρισκονται και κάποια από αυτά τα κατανοώ πιστευω σε μεγάλο βαθμό.Βρισκω τις ακμές των οίκων πιο δυσνοητες ομολογουμένως και κυρίως του δικού μου χαρτη.Δηλαδη οταν προκειται να κοιταξω τον χαρτη καποιου τριτου χρησιμοποιωντας τις γνωσεις και το ενστικτο μου πεφτω συνηθως μεσα.(το ενστικτο μαλλον οφειλεται στον ερμη μου στο σκορπιο και στον 12ο:toung:) Τωρα οσον αφορα να συνδυασω πολλα στοιχεια απο το χαρτη μου δυσκολευομαι.Ισως φταιει το γεγονος οτι δεν εχω καταφερει πρωτα η ιδια να ψυχολογησω σε τετοιο βαθμο τον εαυτο μου ωστε να μπορω να καταλαβω το χαρτη μου και να τον αναλυσω διεξοδικα.Αυτος ειναι και ο λογος που ζητησα τη βοηθεια/γνωμη σας.Ευχαριστω πολυ και παλι ομως. :)

Απλώς να συμπληρώσω ότι δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας αλλά και, κυρίως, γνώσεων και κανόνων που διέπουν το ...άθλημα :bigsmile:
Όσο και να ...ψυχανεμίζεσαι, χωρίς γνώση δεν καταφέρνεις πολλά. Αν συμβαίνει, μ΄λλον δεν έχει να κάνει με την αστρολογία αλλά με άλλες πρακτικες :toung:

Marisha
27-12-2008, 01:46 AM
Απλώς να συμπληρώσω ότι δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας αλλά και, κυρίως, γνώσεων και κανόνων που διέπουν το ...άθλημα :bigsmile:
Όσο και να ...ψυχανεμίζεσαι, χωρίς γνώση δεν καταφέρνεις πολλά. Αν συμβαίνει, μ΄λλον δεν έχει να κάνει με την αστρολογία αλλά με άλλες πρακτικες :toung:

Δε διαφωνω οτι η γνώση ειναι απαραίτητη.Σαφώς και είναι και ουδέποτε θα θεωρήσω οτι γνωρίζω κάτι πλήρως.Ποσο μάλλον στην αστρολογία.Αυτό που ήθελα να πω ήταν οτι πιστεύω οτι πρωτού ασχοληθείς με το προσωπικό σου ωροσκόπιο πρεπει να έχεις κανει αυτοκριτική και να έχεις ψυχολογήσει τον εαυτό σου ως ένα βαθμό ετσι ώστε να μην προδιαθέτεσαι για χαρακτηριστικά που ειναι απλώς τασεις.Πόσο μαλλον για εμένα που ειμαι 16 χρονών.:toung:

MARJORY
21-04-2009, 05:58 AM
καλημερα.μπορω να κανω μια ερωτηση που με βασανιζει ?οταν ο κυβερνητης του 4ου ειναι στον11ο κ δεχεται οψεις yod απο β.δεσμο στον 4ο και κρονο 5ο οικο τι θα μπορουσε να ειναι?

artgela
05-02-2011, 01:40 PM
Καλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα να μου δωσει καποιος μια συμβουλη, αλλα δεν μπορουσα να βρω που
ακριβως πρεπει να κανω την ερωτηση μου και γι'αυτο την κανω εδω..δεν εχω εξοικειωθεί καθόλου με το site συγχωρείστε με γι'αυτο!
Λοιπον το προβλημα μου είναι ότι, εχω την παθενο στον 4ο οικο και ξερω πως αυτο ειναι ασχημο για το τελος της ζωη μου, και η ερωτηση μου ειναι, αν μπορει αυτο να αλλαξει με την προσπαθεια μου ή ειμαι καταδικασμενη να το ζήσω?
Αν δεν μπορει καποιος να μου απαντήσει, πείτε μου που μπορω να βρω μια απαντηση..ευχαριστω πολυ!

maria76
05-02-2011, 04:06 PM
Kι εγώ έχω ακμή 4ου στην Παρθένο και Πλούτωνα στο Ζυγό.Οταν γεράσουμε,έλα να μείνουμε μαζί.Δεν ξέρω πως ερμηνεύεται,και δεν ξέρω και η ερμηνεία για πότε ισχύει,για τα παιδικά μας χρόνια,για την δική μας οικογένεια,ή τελικά για το τέλος της ζωής μας?Μπέρδεμα..

Τίνα Ζαχαριάδου
05-02-2011, 05:15 PM
Καλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα να μου δωσει καποιος μια συμβουλη, αλλα δεν μπορουσα να βρω που
ακριβως πρεπει να κανω την ερωτηση μου και γι'αυτο την κανω εδω..δεν εχω εξοικειωθεί καθόλου με το site συγχωρείστε με γι'αυτο!
Λοιπον το προβλημα μου είναι ότι, εχω την παθενο στον 4ο οικο και ξερω πως αυτο ειναι ασχημο για το τελος της ζωη μου, και η ερωτηση μου ειναι, αν μπορει αυτο να αλλαξει με την προσπαθεια μου ή ειμαι καταδικασμενη να το ζήσω?
Αν δεν μπορει καποιος να μου απαντήσει, πείτε μου που μπορω να βρω μια απαντηση..ευχαριστω πολυ!

Αν επιτρέπεται, από που γνωρίζεις πως αυτό είναι άσχημο για το τέλος της ζωής σου, γιατί κι εγώ στον 4ο έχω ακμή στην Παρθένο και μέσα στον 4ο οίκο Ουρανό και Πλούτωνα.

Υγ Μαρία η πρόταση ισχύει και για εμένα;

aktina
05-02-2011, 05:23 PM
Kι εγώ έχω ακμή 4ου στην Παρθένο και Πλούτωνα στο Ζυγό.Οταν γεράσουμε,έλα να μείνουμε μαζί.Δεν ξέρω πως ερμηνεύεται,και δεν ξέρω και η ερμηνεία για πότε ισχύει,για τα παιδικά μας χρόνια,για την δική μας οικογένεια,ή τελικά για το τέλος της ζωής μας?Μπέρδεμα..

Κι εγώ έχω ακμή 4ου στην Παρθένο και μάλιστα σε σύνοδο με Κρόνο, και μέσα Ήλιο σύνοδο Πλούτωνα στο Ζυγό.

Να έρθω και εγώ να μείνουμε μαζί;:toung:
:love:

jungle
05-02-2011, 05:40 PM
κ εγω τι να πω...
που εχω ακμη τεταρτου στο σκορπιο...??
ποσο καταδικασμενη ειμαι πια..?

Τίνα Ζαχαριάδου
05-02-2011, 05:52 PM
Λοιπόν για να μην αφήνουμε να αιωρούνται διάφορα.

Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο είναι μια δύσκολη οικοθέτηση, από την άλλη, Πλούτωνας είναι αυτός, όπου κι αν βρισκόταν, δυσκολία θα υπήρχε. Ο 4ος οίκος ως γνωστόν σχετίζεται με τα πρώτα και τελευταία χρόνια ενός ανθρώπου. Είμαι σίγουρη πως οι περισσοτεροι από εσάς περάσατε δύσκολα παιδικά χρόνια. Είναι λογικό να πιστεύετε πως εφ' όσον περάσατε δύσκολα στην αρχή, το ίδιο δύσκολο θα περάσετε και στο τέλος της ζωής σας. Καλό είναι να γνωρίζετε πως ο Πλούτωνας δείχνει βαθιά γεράματα καθώς επίσης κι ο Κρόνος.
Θα ναι δύσκολα;
Φυσικά και θα ναι όμως πείτε μου για ποιον δεν θα είναι. Για κάποιους λιγότερο για κάποιους άλλους περισσότερο. Η μητέρα μου έχει Δία στον 4ο της, για ελάτε να την ρωτήσετε πως περνά τα τελευταία της χρόνια!
Ωστόσο, εμείς με τον Πλούτωνα στην τρίτη ηλικία θα είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε το μοιραίο με λιγότερο φόβο και περισσότερη δύναμη.
Θα είμαστε κατά κάποιον τρόπο εξοικειομένοι με την ιδέα κι αυτό γιατί θα έχουμε συνειδητοποιήσει το φθαρτό της ηλικίας μας και την ολοκλήρωση του κύκλου που λέγεται ζωή. .

Ασχοληθείτε περισσότερο με την παρόν και λιγότερο με το μακρινό μέλλον, είναι πιο υγειές.

aurelia
05-02-2011, 06:28 PM
Ασχοληθείτε περισσότερο με την παρόν και λιγότερο με το μακρινό μέλλον, είναι πιο υγειές.

ΝΑΙ! Συμφωνώ και επαυξάνω με το ακόλουθο ρητό: " Το χθες είναι μια επιταγή χωρίς αντίκρυσμα, το αύριο είναι μια μετεχρονολογημένη επιταγή, το σήμερα είναι...ζεστό χρήμα!!!"

taurine
05-02-2011, 06:46 PM
Ο 4ος οίκος είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι από πολύ παλιά!
Ένα μεγάλο και σπουδαίο παράδειγμα είναι πως ακόμη και οι Ελληνες τραγικοί ποιητές μας, το ήξεραν, και το αποτύπωσαν μέσω του αινίγματος της σφίγγας.

Τί εστί ο μία έχων φωνήν, τετράπους και δίπους και τρίπους γίνεται?

Μα φυσικά ο άνθρωπος, ο οποίος ούτε στα πρώτα χρόνια της ζωής του μπορεί να νιώσει αυτονομία, αλλά ούτε και στα τελευταία.

Η ακμή του 4ου οίκου μου αρχίζει από τις 19,58 του Κριού και καταλήγει στις 16 του Ταύρου, με αρκετά μεγάλο στριμωξίδι. Νότιος Δεσμός, Χείρων, Ερμής, Ήλιος, και όλοι μαζί σε σκληρές όψεις με Κρόνο και Ουρανό σε 8ο και 10ο αντίστοιχα.
Αυτό που θυμάμαι στα μικρα μου χρόνια ήταν εντάσεις, μαλώματα, στέρηση υλικών αγαθών,απουσία χαράς και παιχνιδιού, μια μαυρίλα και μια μιζέρια, τη μάνα μου στην κοσμάρα της με ένα τηλέφωνο στο χέρι, τον πατέρα μου θυμωμένο και αυταρχικό, την αδελφούλα μου φοβισμένη, κι εμένα να δίνω τις μάχες μου και να παρηγορώ τη μικρή.

Θυμάμαι όμως και το σπίτι μας σχεδόν πάντα γεμάτο από κόσμο, την κουζίνα να μοσχομυρίζει, την υπέροχη Τοξοτίνα γιαγια μου πάντα δίπλα μου, και τον αγαπημένο Κριό παππού μου να παίζει σαν παιδί, μαζί μας κάτω στα πατώματα και στο γρασίδι.

Αν είναι να γίνω μια οξύθυμη κ....όγρια, τότε ας γίνω χίλιες φορές, αρκεί να με αξιώσει ο Θεός να νιώσω τόση ευτυχία, όση έβλεπα στα μάτια του παππού και της γιαγιάς μου, όταν έπαιζαν μαζί μας!

aurelia
05-02-2011, 07:00 PM
Ωραία taurine!Τα παιδικά σου χρόνια είναι όπως η ίδια η ζωή: με καλές και κακές στιγμές να προχωράνε χερι-χέρι!!! Εμένα η ακμή του 4ου είναι στους Διδύμους (έντονη επικοινωνία στο σπίτι και πολλοί συγγενείς συμμετείχαν όταν μεγάλωνα) και δεν έχει κανένα πλανήτη μέσα. Όμως, ο κυβερνήτης Ερμής κάνει σύνοδο με Πλούτωνα στον 8ο, στο Ζυγό, στον οποίο και αποδίδω ένα μέρος των δυσκολιών που αντιμετώπισα στα παιδικά χρόνια.

taurine
05-02-2011, 07:10 PM
.. η ακμή του 4ου είναι στους Διδύμους (έντονη επικοινωνία στο σπίτι και πολλοί συγγενείς συμμετείχαν όταν μεγάλωνα) και δεν έχει κανένα πλανήτη μέσα. Όμως, ο κυβερνήτης Ερμής κάνει σύνοδο με Πλούτωνα στον 8ο, στο Ζυγό, στον οποίο και αποδίδω ένα μέρος των δυσκολιών που αντιμετώπισα στα παιδικά χρόνια.[/QUOTE]

Ερμής με Πλούτωνα στο 8ο... Εξυπνο παιδί, που ξερει να κρατά μυστικά... και ποτε κανείς δεν μπορούσε να σε βρεί στο "κρυφτο", ε?:bigsmile:

Ο 4ος στους Διδύμους, πολύ μου αρέσει!
Κίνηση, επικοινωνία, εκδρομές με το ΚΑΠΗ !!!
Θα με καλείς κι εμένα, που θα είμαι μια παλιόγρια μεσ΄στην ξυνίλα???

aurelia
05-02-2011, 07:47 PM
Χαχαχαχαχχα! Αχ με έκανες και γέλασα! Θα πηγαίνουμε εκδρομές σαν την Θεοπούλα και την άλλη τη γιαγιά (πως τη λεγανε...?) στη Μύκονο!!! Θα βγαίνουμε και με σεξι συνταξιούχους για clubbing (αν υπάρχουν τότε συνταξιούχοι!!!)

Χαχαχα!Τελοσπάντων! Ερμής σύνοδος Πλούτωνας είναι λίγο θέση 'ντετεκτιβ'..Εγω το έχω βιώσει ως εξής 'μου αποκαλύπτονται πράγματα και καταστάσεις, χωρίς να τα σκαλίσω'. Δεν μπορώ να πω ότι κρατάω μυστικά και δυστυχώς με βρίσκανε στο κρυφτό γιατί όποτε κρυβόμουν ήθελα να πάω στην τουαλέτα, αλλά λόγω του ότι η σύνοδος γίνεται στον 8ο και μαζί είναι και η Αφροδίτη με τον Ήλιο (τρελή παρέα) έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στην έρευνα για το μεταφυσικό. Ο 8ος όμως είναι πολύπλοκος οίκος...πάθος, εμμονή, σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας, θάνατος και αναγέννηση (λάβε υπόψη ότι έχω και τη Σελήνη στο Σκορπιό) και στις αποσκευές σου για τις εκδρομές μας στο ΚΑΠΗ travel έχε και κανά σκόρδο! Χαχαχαχχα

jungle
05-02-2011, 10:04 PM
Για το αν θα μας γηροκομισουν στα τελευταια μας,
ή αν θα γηροκομισουμε εμεις αλλους,
παλι τον 4ο βλεπουμε?

SAGIVI
05-02-2011, 10:49 PM
Ο 4ος οίκος είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι από πολύ παλιά!
Ένα μεγάλο και σπουδαίο παράδειγμα είναι πως ακόμη και οι Ελληνες τραγικοί ποιητές μας, το ήξεραν, και το αποτύπωσαν μέσω του αινίγματος της σφίγγας.

Τί εστί ο μία έχων φωνήν, τετράπους και δίπους και τρίπους γίνεται?

Μα φυσικά ο άνθρωπος, ο οποίος ούτε στα πρώτα χρόνια της ζωής του μπορεί να νιώσει αυτονομία, αλλά ούτε και στα τελευταία.

Η ακμή του 4ου οίκου μου αρχίζει από τις 19,58 του Κριού και καταλήγει στις 16 του Ταύρου, με αρκετά μεγάλο στριμωξίδι. Νότιος Δεσμός, Χείρων, Ερμής, Ήλιος, και όλοι μαζί σε σκληρές όψεις με Κρόνο και Ουρανό σε 8ο και 10ο αντίστοιχα.
Αυτό που θυμάμαι στα μικρα μου χρόνια ήταν εντάσεις, μαλώματα, στέρηση υλικών αγαθών,απουσία χαράς και παιχνιδιού, μια μαυρίλα και μια μιζέρια, τη μάνα μου στην κοσμάρα της με ένα τηλέφωνο στο χέρι, τον πατέρα μου θυμωμένο και αυταρχικό, την αδελφούλα μου φοβισμένη, κι εμένα να δίνω τις μάχες μου και να παρηγορώ τη μικρή.

Θυμάμαι όμως και το σπίτι μας σχεδόν πάντα γεμάτο από κόσμο, την κουζίνα να μοσχομυρίζει, την υπέροχη Τοξοτίνα γιαγια μου πάντα δίπλα μου, και τον αγαπημένο Κριό παππού μου να παίζει σαν παιδί, μαζί μας κάτω στα πατώματα και στο γρασίδι.

Αν είναι να γίνω μια οξύθυμη κ....όγρια, τότε ας γίνω χίλιες φορές, αρκεί να με αξιώσει ο Θεός να νιώσω τόση ευτυχία, όση έβλεπα στα μάτια του παππού και της γιαγιάς μου, όταν έπαιζαν μαζί μας!
Ταυρινα μου με τον ερμη στον 4ο σε βλεπω να λες παραμυθακια στα εγγονια σου.
ΠΟΛΥΛΟΓΟΥ:love::love::love:
Μην τα μουρλανεις τα καυμενα.
Ξερεις καπου ειχα διαβασει, οτι ηλιος , ερμης στο 4ο δειχνουν παρεα στο τελευταιο κομματι της ζωης επισης.
Προσωπικα αυτο μ αρεσει πολυ.
Προτιμουσες τον Αρη κυβερνητη του 4ου στον καρκινο στον 7ο?
μαλλον δεν θα μπορω να μπορω παρω τα ποδια μου αν γερασω βεβαια.

taurine
05-02-2011, 11:33 PM
Δεν το είχα σκεφτεί! Πολύ μου αρέσει η τοποθέτησή σου και σ΄ευχαριστώ για την ελπιδοφόρα σου άποψη!
Πάντως ο ¶ρης στον 4ο, μπορεί να αποτυπώνει και ζωντάνια στα γεράματα! Ξέρεις,όπως είπε και η aurelia, διακοπές με το ΚΑΠΗ στη Μύκονο, σύλλογο χειμερινών κολυμβητών, ραντεβού με κοτσονάτους συνταξιούχους κλπ! ;)

taurine
05-02-2011, 11:36 PM
Για το αν θα μας γηροκομισουν στα τελευταια μας,
ή αν θα γηροκομισουμε εμεις αλλους,
παλι τον 4ο βλεπουμε?

Μήπως αυτό μπορεί να μας το πεί και ο 12ος, κατά κάποιο τρόπο?
Μέσω της φροντίδας, της προσφοράς, και της εξυπηρέτησης σε ανήμπορους? (μια σκέψη κάνω..)

aurelia
05-02-2011, 11:48 PM
Μέσω της φροντίδας, της προσφοράς, και της εξυπηρέτησης σε ανήμπορους? (μια σκέψη κάνω..)

Πιθανόν μου φαίνεται...εγκλεισμός ίσως σε γηροκομείο να φαινόταν από τον 12ο...Αλλά δεν ξέρω με τι άλλο θα συνοδευόταν.Οι παππούδες - γιαγιάδες σε ποιον οίκο φαίνονται?

maria76
06-02-2011, 12:05 AM
Καλά ρε παιδιά τι συζήτηση πιάσαμε,κι έχω και Αρη στους Διδύμους στο 12ο,η καπνίστρια..'Αντε τώρα να μη στριφογυρνάει στο μυαλό σου.Εχω ανατριχιάσει βραδιάτικα.Οσο και να μη μας νοιάζει τώρα,εγώ βλέπω παιδάκια που μεγάλωσαν στη γειτονιά και χαλιέμαι.Ασε που τα χρόνια περνάνε γρήγορα,ειδικά στις πιο ενδιαφέρουσες δεκαετίες,δεν έχω ακόμα αποδεχτεί Τίνα μου ότι όλοι θα πεθάνουμε,πόσο μάλλον ότι ίσως αρρωστήσουμε.
Τελοσπάντων,επειδή πιάσαμε στενάχωρο θέμα,τελευταία πρόταση..σε αρκετά χρόνια από τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κλαμπ-χώρο για τους μόνους στη ζωή,και να ζήσουμε όλοι μαζί.Δεν θα αντέξω κανένα γηροκομείο,που κανείς δε θα μιλάει για αστρολογία:bigsmile::bigsmile:

maria76
06-02-2011, 12:11 AM
Α,ξέχασα κάτι σχετικό με τα παραπάνω,που δεν το καταλαβαίνω.Εχω όπως προείπα ακμή 4ου στην Παρθένο και Πλούτωνα εκεί,αλλά είχα πάρα πολύ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.Και στο πατρικό μου,αλλά και με τα ξαδέρφια μου και φίλους,πέρασα τέλεια.Στην εφηβεία χαλάστηκα κάπως όταν κατάλαβα διάφορα,αλλά τπτ σοβαρό.Και τώρα όλα οκ.Ασχετα που κοντεύω τα 35 και ακόμα με ρωτάει ο μπαμπάς μου"που πας"..Αυτό σημαίνει ότι την επιρροή του Πλούτωνα θα τη βιώσω αργότερα?

mink
06-02-2011, 12:15 AM
..Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά λόγω κοινών στοιχείων, και εγώ με Ακμή 4ου στο Τοξότη , αλλα ο Δίας στουσ Διδύμους, και επειδή Τίνα έδωσες σημασία στο που είναι ο Δίας, είναι αρνητική η Όψη Αντίθεσης??Ομολογουμένως πάντως ο 4οσ για μένα είναι ¨ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ¨ , δύσκολος στην αποκωδικοποίηση του..Αυτή η αντίθεση όμως , δεδομένου ότι είναι και σε αντίθεση με τον Ήλιο με απασχολεί, τι σημαίνει?

taurine
06-02-2011, 01:10 AM
Πιθανόν μου φαίνεται...εγκλεισμός ίσως σε γηροκομείο να φαινόταν από τον 12ο...Αλλά δεν ξέρω με τι άλλο θα συνοδευόταν.Οι παππούδες - γιαγιάδες σε ποιον οίκο φαίνονται?
Εκεί επιλέγεις αν θα δεις τους γονείς της μαμάς, ή τους γονείς του μπαμπά, βάση των παράγωγων οίκων.
Νομίζω και ο 9ος κάτι λέει.
(Τελευταία, μου κινούν την περιέργεια αυτοί οι παράγωγοι και το solar!)

Τίνα Ζαχαριάδου
06-02-2011, 03:54 PM

Σε αυτή την περίπτωση θα δείτε ο κυβερνήτης του 4ου οίκου σε ποιον οίκο πηγαίνει και τι όψεις σχηματίζει. Αν για παράδειγμα πηγαίνει στον 12ο και κάνει όψη με Ποσειδώνα είναι πολύ πιθανόν τα τελευταία χρόνια της ζωής μας να τα περάσουμε σε οίκο ευγηρίας.

Τίνα Ζαχαριάδου
06-02-2011, 04:01 PM
..Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά λόγω κοινών στοιχείων, και εγώ με Ακμή 4ου στο Τοξότη , αλλα ο Δίας στουσ Διδύμους, και επειδή Τίνα έδωσες σημασία στο που είναι ο Δίας, είναι αρνητική η Όψη Αντίθεσης??Ομολογουμένως πάντως ο 4οσ για μένα είναι ¨ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ¨ , δύσκολος στην αποκωδικοποίηση του..Αυτή η αντίθεση όμως , δεδομένου ότι είναι και σε αντίθεση με τον Ήλιο με απασχολεί, τι σημαίνει?

mink δεν έδωσα σημασία στον Δία, είπα απλώς ότι η μητέρα μου έχει Δία στον 4ο. Αυτό από μόνο του δείχνει ευτυχισμένα γεράματα. Κι όμως, μένει μόνη της παρέα με τις αρρώστιες της. Ωστόσο λόγω Δία εκεί που πέφτει ψυχολογικά, ανεβαίνει και ελπίζει πως τα πράγματα θα φτιάξουν. Ουσιαστικά παρόλο που γκρινιάζει γιατί υποφέρει δεν έχει αποδεχτεί την ηλικία της με αποτέλεσμα να κάνει διαρκώς σχέδια (σχεδόν ανέφικτα), θέλει να ταξιδέψει και να προσφέρει όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα στα παιδιά της λες κι είναι ακόμη νέα. Αυτά είναι τα καλά του Δία χωρίς όμως να μπορεί να αποτρέψει τις φθορές του σώματος.:cry:

mink
06-02-2011, 08:01 PM
..ναι το κατάλαβα εκ των υστέρων !!Μπορεί να ακούγεται ¨γραφικό¨ αλλά γιατί εγώ θα χαιρόμουν αν όλοι οι άνθρωποι σ αυτήν την ηλικία, εχουν ¨ανέφικτα ¨ όνειρα..και όχι επειδη είμαι ρομαντική , απλά επιδή από μόνο του σαν κατάσταση παρά την ματαίότητά της είναι επλιδοφόρα και αποδεκτή¨-)))).Ωστόσο, όταν ο Δίας (ακμή 10ου )δεν είναι στον 4 αλλά κάνει όψη Αντίθεσξς με τον 4ο??και τον Ήλιο??χάλια?γιατί ξέρω ότι μεμονομένα στον Τοξότη η ακμή του 4ου είναι ¨καλή¨, ίσως απο τισ καλύτερες, με όψεις αντίθεσης γίνεται από τις χειρότερες???

paraskeyh
06-02-2011, 09:51 PM
Πολύ ωραίο θέμα! Να ρωτήσω και εγώ κάτι;Στον τέταρτο ανιχνεύουμε τον γονέα του ίδιου φύλου ή του αντίθετου;Εμένα πάντως με Υδροχόο στον τέταρο και Ουρανό στον 1ο σαν οικογένεια είμασταν ο καθένας στο σπίτι του:bigsmile: ελπίζω μονο να μην ζω στο περιθώριο και χωρίς δουλειά τα τελευταία χρονια γιατί ο Ουρανός εκτός οτι κάνει τετράγωνο με τον Ερμή από τον 10ο(Ερμής κυβερνήτης 8ου και 11ου) κάνει ακόμα ημιτετράγωνο με Κρόνο από 11(Κρόνος κυβερνήτης 3ου) και μια ωραιότατη αντίθεση με τον Χείρωνα από τον 7ο!Το μόνο θετικό είναι το τρίγωνο με την Αφροδίτη από τον 9ο(αφροδίτη κυβερνήτης 7ου και 12ου),οπότε ή στα ταξίδια θα το ρίξω ή σε κανένα γηροκομείο ή τουλάχιστον ελπίζω να είμαι με το έτερον ήμισυ,αν με αντέξει μέχρι τότε:nuts:

Roxanne
26-02-2012, 09:05 PM
καλησπέρα
η ακμη του 4ου μ ειναι στους διδυμους με σεληνη χειρων μεσα...
ο ερμης στον 12οικο
σεληνη δυσκολες οψεις (φυσικα:D)
τετράγωνο δια, αντίθεση κρονο ,αντιθεση ουρανο, .....καταλαβαίνετε:D
το προβλημα ειναι πως και ο 5ος οικος μου ειναι στους διδυμους....
πως θα καταλαβαινω απο τα προγνωστικα συστημ επιστροφες ποια θεματα ενεργοποιουνται 4ου η 5ου με τον ερμη και στα 2???οοοεο:love:

Lilapause
26-02-2012, 09:41 PM
Καλησπέρα σε όλους και καλά κούλουμα!!!

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω πως στον 4ο οίκο των δύο αγοριών μου βρίσκεται ο Δίας και πράγματι είμαστε μεγάλη οικογένεια(οι γονείς, 3 παιδιά και μία γιαγιά). Επίσης υπάρχει σχέση με εξωτερικό, μιας και ο μπαμπάς μας δουλεύει στο εξωτερικό, λόγω ανεργείας στη χώρα μας. Στον δικό μου 4ο πάλι, δεν υπάρχει τίποτα και η ακμή του είναι στον Κριό.

Ευχαριστώ!!!

Χρυσάνθη Σπίγγου
27-02-2012, 01:19 AM
Σε ηλικία 85 ετών η γλυκύτερη μανούλα του κόσμου, δηλαδή η δική μου, εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην γενέτειρα της την Κέρκυρα, να ψάξει και να μεριμνήσει, να καθαρίσει και να τακτοποιήσει την τελευταία της κατοικία. Ταύρος με ωροσκόπο Παρθένο.

Δυστυχώς κανένας από τους αδελφούς μου δεν επικρότησε αυτό το ένα και μοναδικό της όνειρο, γιατί όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι νύφες πρότειναν να πάει σε γηροκομείο.

Τελικά ταξίδεψε με την ανηψιά -κόρη του εν Αθήναις αδελφού - και έτσι πήγε στην παιδική χαρά που έπαιζε μικρή εν έτη 1920-25, στα παλιά λημέρια, έκανε κούνια, βαρκάδα, βόλτες και ότι άλλο τραβούσε η καρδούλα τους.

Πήγε και στον οικογενειακό κοιμητήριο, αλλά δεν της ήταν ούτε σικ, ούτε αρεστό ούτε καθαρό, οπότε επέλεξε ένα άλλο σε βουνό, καθαρό φροντισμένο κ.λ.π. βράδ που είναι να μην σας αναστατώνω με όλα αυτά τα μακάβρια!

Γύρισε τρισευτυχισμένη και είχε να μας διηγηθεί επί μήνες τις εντυπώσεις της, αλλά κυρίως ότι είχε μεριμνήσει η ίδια την τελευταία της κατοικία!

Ε λοιπόν, τίτοτε ωραιότερο, πιο θετικό και ευχάριστο από το να ξέρεις πως ο ένας ο τέλειος και μοναδικός άνθρωπος εκπλήρωσε τα όνειρα και τα οράματα της. Εφυγε μετά από δυο χρόνια,........έκτοτε δεν ξέχασα ποτέ τα αστραφτερά της μάτια, την λαχτάρα, το όραμα και την βεβαιότητα της για την εκπλήρωση του!

Τίποτε πιο ευεργετικό για όσους μένουν πίσω. Ολη αυτή η παιδικοφανής αλλά τόσο ανθρώπινη ανάγκη οιουδήποτε να αποδημήσει στο επέκεινα έχοντας λάβει τα δώρα που ως ένα άλλο μικρό παιδί αποζήτησε.............Αλλά ποιός ξέρει απο γεροντική καρδιά και ψυχή;

Αλήθεια ποιός. Γεια σου ρε μάνα λεβέντισα!

taurine
27-02-2012, 02:17 AM
4ος οίκος=there is no place like home.

Ως Ταύρος με ήλιο στον 4ο οίκο, εχω να πω ότι έφτιαξα το σπίτι μου επάνω στην ταράτσα του πατρικού μου, κάθε μα κάθε μέρα τρώγομαι με τη σκορπίνα μαμά μου και τα παιδιά μου θα είναι η τρίτη γενιά που θα μεγαλώσουν σε αυτό το οίκημα.
Επίσης δεν ξεχνάμε να επισκεπτόμαστε, να συντηρούμε και να φροντίζουμε τον κήπο στο πατρικό σπίτι της μαμάς μου, όπου εκεί μέσα μεγαλώνει ήδη η 5η γενιά.Προγιαγια, γιαγιά, η μαμά μου, εγώ και οι κόρες μου.

Σε κάθε χάρτη που κοιτώ, το πρώτο πράγμα που βλέπω, είναι ο άξονας 4/10, οι κυβερνήτες τους και οι όψεις τους.
Χωρίς να υποτιμώ τα υπόλοιπα στοιχεία, θεωρώ πως είναι μια σοβαρή ένδειξη για τις καταβολές, την ψυχοσύνθεση, τη "στόφα" του ατόμου, αλλά και για τον τρόπο που "μεγάλωσε".

ζαζα
27-02-2012, 10:05 PM
η ακμη του τεταρτου οικου μου ειναι στον υδροχοο και εκει και ο Χειρων και κανει αντιθεση με τον ουρανο στον δεκατο.Ο ΔΙΑς στον δευτερο οικο. Θελει καποιος να βοηθησει λεγοντας μου τι σημαινει αυτο: ευχαριστω Ζαζα

μελμορ
27-02-2012, 11:25 PM
Καλησπέρα σε όλους και ιδιαίτερα σε εσάς κα Ζαχαριάδου, που οφείλω να ομολογήσω ότι τις απαντήσεις, τα σχόλια και τα άρθρα σας τα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον! Θα ήθελα παρακαλώ και εγώ μία απάντηση σε ένα θέμα που με απασχολεί πολύ.. μιας και είμαι αρχάρια και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.. Ο γιός μου έχει κρόνο στην 25η52 της παρθένου σε σύνοδο με τον ήλιο στην 1η58 του ζυγού και όλα αυτά στον 4ο οίκο με ακμή στις 24ο38΄της παρθένου. Έχει γεννηθεί στις 25/9/2009 στις 12:50 το βράδυ. Όπου και άν διαβάσω, παντού, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη θέση του κρόνου σημαίνει απώλεια ενός γονέα κατά την παιδική ηλικία ή μεγάλη καταπίεση από την οικογένεια.. δεδομένου ότι κάθε άλλο παρά καταπιεστικοί είμαστε σαν χαρακτήρες τότε.. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων:o
Υ.Γ.: επ΄ευκαιρία θα ήθελα να σας πω συγχαρητήρια για το άρθρο σχετικά με την γυναίκα του Άγιου Βασίλη! και να προσθέσω πως και εγώ είμαι ταύρος με ωροσκόπο καρκίνο και σελήνη στον τοξότη!
(Συγχωρήστε με αν το έγραψα σε λάθος σημείο.. είναι η πρώτη φορα..!)

joanna1975
28-02-2012, 11:24 PM
Καλησπέρα θα ηθελα και εγω με την σειρά μου να ρωτησω ακμη του 4ου στον τοξοτη με δια στον κριο στον 8ο.Πως θα μπορουσα να το ερμηνευσω αυτό σε σχεση με την οικογενεια και με το τελος της ζωης όταν εμπλεκεται ο 8ος οικος;:)

toniateddybear
29-02-2012, 01:22 PM
Λοιπόν για να μην αφήνουμε να αιωρούνται διάφορα.

. Καλό είναι να γνωρίζετε πως ο Πλούτωνας δείχνει βαθιά γεράματα καθώς επίσης κι ο Κρόνος.

Κυρία Ζαχαριάδου χαιρεται!
Πολυ χαιρομαι που μετα απο μια περιοδο σιωπης επανηλθατε! εμενα προσωπικα μου ελειψαν τα ποστ με τις αποψεις σας.
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης, οι κρονος και πλουτωνας τοποθετημενοι στον τεταρτο οικο δειχνουν μακροζωια ακομη κι αν ειναι αναδρομοι...?
Ευχαριστω!

magiclife
29-02-2012, 09:16 PM
ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποια σημασία το γεγονός ότι στον 4ο οίκο μου εμπεριέχεται και 2ο ζώδιο.Η ακμή του 4ου ειναι στις 23 του Κριού.
Επίσης έχω διαβάσει οτι ο 5ος δείχνει και τα παιδια.Δεδομένου οτι δεν έχω πλανήτες στον 5ο αλλά ούτε και στον 4ο(εκτός απο τον χειρων στον 4ο) μπορεί να σημαίνει οτι δεν θα΄κάνω οικογένεια ή παιδιά?
Τι άλλα στοιχεία μπορώ να δω για να δούμε την δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας?
Και νόμιζα οτι για την οικογένεια κοιτάμε τον 7ο..έχω τον Δία και την Σεληνη εκει(7ος-καρκίνος)

toniateddybear
29-02-2012, 09:46 PM
Αγαπητή magiclife,
Ας κανω μια αποπειρα να σε βοηθησω εγω! νομιζω οτι πρεπει να ελεγξεις τους κυβερνητες των ζωδιων που βρισκονται στην ακμη του 4 και του 5 οικου για να βρεις λυση στις αποριες σου. Να σου επισης οτι ο Διας στον καρκινο ειναι μια πολυ καλη θεση(εξαιρετικη) και οτι η σεληνη βρισκεται στο φυσικο της ζωδιο. Το οτι ειναι και οι δυο στον εβδομο θεωρω οτι σημαινει ευνοια στις συνεργασιες ή στο γαμο ή σε συμβολαια κλπ. Θετικο βρισκω επισης, αν ο Διας και η σεληνη ειναι σε συνοδο, οτι ο κυβερνητης του 7 η σεληνη (αν καταλαβα καλα ο 7 εχει ακμη στον καρκινο) το γεγονος της συνοδου, που και παλι δειχνει ευνοια στα θεματα του οικου. Παλι ομως, θα πρεπει να εξετασεις και τις υπολοιπες οψεις που τυχον σχηματιζουν οι σεληνη και διας.
Ελπιζω οι αστρολογοι να διορθωσουν ο,τι χρειαζεται!:D

magiclife
29-02-2012, 10:00 PM
ευχαριστώ tonia!Οχι ο Διας και η Σεληνη μου δεν ειναι σε συνοδο!Η σεληνη είναι στην 1η μοιρα και ο Διας στην 29η!Αρα (δυστυχως)δεν υπάρχει σύνοδος,απλά συνυπάρχουν στον ιδιο οίκο και ζώδιο!η ακμη ειναι στον καρκινο ναι.:)

Τίνα Ζαχαριάδου
01-03-2012, 01:02 AM
Τόνια μου αν προσέξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι οι απαντήσεις δόθηκαν το Φεβρουάριο του 2011, δεν είναι τωρινές. Είστε όμως τόσο γλυκιές κι εσύ και η μέλμορ που θα ήμουν το λιγότερο αγενής αν παράβλεπα τα μηνύματα σας.

Καταρχήν θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για τον 4ο οίκο. Ο 4ος οίκος σχετίζεται με την οικογένεια, είναι ο χώρος όπου ανατρέφεται ένα παιδί, είναι το άσυλο μας γι αυτό και ως οίκος συνδέεται με τον ψυχισμό μας.

Από εκεί θα συλλέξουμε πληροφορίες για τα πρώτα και τελευταία χρόνια της ζωής μας πληροφορίες που λίγο έως πολύ τις συλλέγουμε κι από τους υπόλοιπους υδάτινους οίκους. Έτσι για θέματα μακροζωϊας μην περιμένετε να τα μάθετε όλα από τον 4ο οίκο. Ένας συνδυασμός φώτων, 4ου, 8ου και 12ου οίκου είναι νομίζω περισσότερο έγκυρος τρόπος για να πάρετε απαντήσεις. Για να σου απαντήσω τώρα ως προς τους ανάδρομους θα σου πω ότι αν η γενέθλια προδιάθεση δείχνει μακροζωϊα είτε είναι ανάδρομοι είτε όχι, υπάρχει μακροζωϊα.

Μέλμορ έχω μιλήσει πολλές φορές για τον Κρόνο στον 4ο όμως δεν με πειράζει να μιλήσω πάλι. Ο Κρόνος στον 4ο οίκο δεν θεωρείται καλή οικοθέτηση για τον λόγο του ότι ο 4ος είναι ένας πολύ ευαίσθητος χώρος όπου η ψυχρή και σκληρή ιδιότητα του Κρόνου δεν έχει θέση. Το παιδάκι σου έχει Ήλιο σύνοδο Κρόνο που σημαίνει πάρα πολλά πράγματα και όχι απαραίτητα απώλεια ενός γονέα με την έννοια του θανάτου.

Θα μπορούσε να δείχνει έναν σκληρό, αυστηρό πατέρα που μαθαίνει από νωρίς στο παιδί του να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του ώστε να μη γίνεται σε κανέναν βάρος. Θα μπορούσε να δείχνει (μαζί βέβαια με την ακμή του 4ου, τον κυβερνήτη και τις όψεις του πάντα) ότι στερείται τον πατέρα του λόγω χωρισμού με τη μητέρα ή εξαιτίας του επαγγέλματος του πατέρα. Ο Κρόνος στον 4ο μπορεί να δείχνει επίσης μια μητέρα άξια να ανταπεξέλθει (με ή χωρίς την παρουσία του πατέρα) στις οικογενειακές υποχρεώσεις. Γνωστός μου με Ήλιο/κρόνο στον 4ο όταν τον ρώτησα για τον πατέρα του μου απάντησε πως είναι τόσο δυναμική η μητέρα του που ο πατέρας απλώς αναπνέει μέσα στο σπίτι.

Μια άλλη εκδοχή που έχω ακούσει από άλλο αστρολόγο είναι πως τα άτομα που έχουν Κρόνο στον 4ο αποστασιοποιούνται και φεύγουν νωρίς από την οικογένεια. Τη συγκεκριμένη άποψη δεν τη στηρίζω διότι τέτοια παιδιά έχουν πάντα έντονο το αίσθημα της ενοχής και της ευθύνης απέναντι στους γονείς και την οικογένεια που δύσκολα ανεξαρτητοποιούνται ακόμη κι αν το επιθυμούν.

Επίσης καλό είναι να ξέρεις πως είτε είστε καταπιεστικοί είτε όχι, έχετε πολύ καιρό μπροστά σας για να ανακαλύψετε σε τί θα χρειαστεί να περιορίσετε το παιδάκι σας και σε τι όχι και πως ότι κι αν κάνετε το θέμα δεν είναι αν είστε καταπιεστικοί αλλά το πως σας εκλαμβάνει εκείνο. Αυτό σου το λέω κι από προσωπική πείρα μιας και ο γιός μου έχει Κρόνο στον 4ο κι όσα καλά να του κάνω εκείνος πάντα θυμάται να μου κοπανά τις φορές που του απαγόρευσα να κάνει κάτι που ήθελε πολύ και που αν του το επέτρεπα για να μη με θεωρήσει καταπιεστική ή σκληρή δεν θα είχαμε γλυτώσει τα ατυχήματα. Επεξεργάσου λίγο τις πληροφορίες που σου έδωσα μάθε καλύτερα το ωροσκόπιο του παιδιού σου γιατί έτσι θα καταλάβεις καλύτερα την ψυχοσύνθεση του και τις πραγματικές του ανάγκες κι όλα θα πάνε καλά.

Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ πολύ και τις δυο για τα καλά σας λόγια :love:.

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-03-2012, 02:00 AM
Και μιας και μιλάτε για τον Κρόνο στον 4ο και χάριν εμπλουτισμού γνώσεων, πιθανοτήτων, αισθήσεων και συναισθημάτων να προσθέσω και εγώ πως μόλις ο προοδευμένος Κρόνος μου ανάδρομος αφίχθη στον 4ο οίκο στο ζώδιο της Παρθένου, ακριβώς την ίδια μέρα και ούτε ένα
δευτερόλεπτο πιο μετά, έχασα τον άντρα μου ενώ 3 χρόνια αργότερα στις 14. και 15. 08.2005 έχασα 4 άτομα από το αεροπορικό δυστήχημα της Κύπρου και την άλλη μέρα την μανούλα μου.

Αν και μεγάλη έλεος -έλεος ορφάνεψα μέσα μου και έξω μου λές και ήμουν 3,4 άντε 5 ετών το πολύ!

Πέντε χρόνια αργότερα το 2010 και ενώ πια αυτός ο ίδιος ο Κρόνος συνέχισε να κινείται στον 4ο και συνεχίζει μέχρι σήμερα, σχηματίζοντας ένα τσουνάμι όψεων, αισθάνομαι πιο ορφανή και από μάνα, και από σύζυγο, παιδιά, και ότι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι έχασα το θάρρος μου, την ελπίδα, την αισιοδοξία, την προσμονή και προπάντων την αγωνιστικότητα μου.

Αντίθετα. Η ζωή με ή χωρίς Κρόνο, στον 4ο ή όπου αλλού, συνεχίζεται, και το πως τελικά κανείς διαχειρίζεται τον 4ο οίκο, τα αισθήματα, ή οτιδήποτε άλλο, είναι απόρροια και από πολλούς άλλους παράγοντες του χάρτη -γενέθλιου ή προοδευτικού.

Προπάντων αυτό που θα πρέπει να μετρά για κάθε γονιό που νοιάζεται αλλά που κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να ανησυχεί τόσο και κατά αυτό το τρόπο, είναι να αποδεχτεί και να θωπεύσει την εσωτερική μοναξιά του παιδιού του για την οποία άλλωστε όχι τυχαία γεννήθηκε για να δοκιμαστεί, να μεστώσει και να εξελιχθεί μέσα από αυτήν.

Εξάλλου ο Κρόνος ως δάσκαλος πέρα από απώλειες, λύπες δάκρυα ή ότι άλλο, είναι αυτός που μας διδάσκει το γιατί του έτσι και όχι κάπως αλλιώς.

Και επάνω σε αυτό πιστεύω πως θα πρέπει να στεκόμαστε και να αντλούμε αυτάρκεια, αυτοδυναμία και πίστη για το επέκεινα, όποιο και ότι και εάν μας επιφυλάσσει.

Ισως το μόνο που θα έπρεπε να εύχεται κανείς και να λέει νυχθημερόν, είναι : Θεέ μου μην μου δώσεις τόσα όσα μπορώ να αντέξω.

Φιλ -Χρ - Σπ

μελμορ
01-03-2012, 02:22 AM
Κα Ζαχαριάδου, ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο αναλυτική απάντησή σας!!! να στε πάντα καλά!!!:love:

taurine
01-03-2012, 03:43 AM
Ενας κρόνος στον 4ο, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε,δεν είναι και ότι πιο εύκολο.
Στην περίπτωση που βρίσκεται σε ζωδιο εξαρσης, οι επιρροές του "μαλακώνουν" καπως?

Τίνα Ζαχαριάδου
01-03-2012, 10:18 AM
Ναι Ταυρίνα μου γιατί ένα παιδάκι με Κρόνο στον Ζυγό διαχειρίζεται καλύτερα τις ιδιότητες του πλανήτη. Μπορεί για παράδειγμα να καταλάβει πιο εύκολα για ποιό λόγο πρέπει να ωριμάσει, δεν του αρέσει όμως αντιλαμβάνεται ευκολότερα τα γιατί με αποτέλεσμα να θωρακίζεται καλύτερα από ένα άλλο παιδάκι που έχει τον Κρόνο στον Καρκίνο για παράδειγμα και με περίσσιο συναίσθημα ζητά τα χάδια, τις αγκαλιές και τα παιχνίδια που δικαιωματικά του ανήκουν.

Επιπλέον ως θέση στον Ζυγό είναι δυνατότερος πράγμα που σημαίνει πως όταν προσβάλλεται βγάζει τον καλύτερο "εαυτό" του. Βέβαια ας μην ξεχνάμε πως όσο καλός κι αν είναι στον Ζυγό δεν παύει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται για να τεστάρει τις αντοχές μας και όχι για ψυχαγωγία και διασκέδαση.

toniateddybear
01-03-2012, 01:58 PM
Η αληθεια ειναι οτι σαν αιγοκερως κοιταω κατευθειαν στο θεμα κι ετσι δεν προσεξα την παλαιοτητα της συζητησης!:o

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης, το οποιο γεννηθηκε ως ερωτημα στο μυαλο μου χθες βραδυ, αφου διαβασα τα παραπανω. Ας υποθεσουμε οτι η ακμη του τεταρτου οικου ειναι σε τελευταιες μοιρες ενος ζωδιου και περικλειει και απο το επομενο. Το γεγονος αυτο θα μπορουσε να σημαινει μια βραχυτητα στα θεματα του οικου..? οτι δεν θα παει μακρυα..? μπορουμε να το ερμηνευσουμε ετσι και στη γενεθλια αστρολογια οταν βλεπουμε ακμη σε τελευταιες μοιρες του οικου...? Επισης, κι εδω μαλλον η κ. Σπιγγου ειναι πιο αρμοδια, τι γινεται με τη συνοδο των δεσμων...? Αν εχουμε για παραδειγμα συνοδο βορειου ή νοτιου δεσμου με την ακμη του οικου...? προφανως χρωματιζει ολοκληρο τον οικο και τα θεματα αυτου ετσι...?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
ΥΓ: κ Ζαχαριαδου το ξερα πως δε θα μας μαλωνατε! Ως ταυρος ειστε large!:love:

Τίνα Ζαχαριάδου
01-03-2012, 02:09 PM
Δεν είμαι σίγουρη πως κατάλαβα την ερώτηση.....αυτό που ρωτάς είναι αν σε περίπτωση εμπεριεχόμενου ζωδίου καθυστερεί το "τέλος"; ή ότι καθυστερεί λόγω τελευταίων μοιρών;;

ΥΓ Κοριτσάκι μου, large είμαι μόνο λίγο στα κιλά και όχι στο ζώδιο :love:

toniateddybear
01-03-2012, 02:12 PM
Σας μπερδεψα λιγο...ρωταω αν οταν η ακμη του 4 οικου βρισκεται στις τελευταιες μοιρες των διδυμων για παραδειγμα, και το ζωδιο του καρκινου βρισκεται και αυτο, αλλα οχι εμπεριεχομενο, καποιες μοιρες του, το γεγονος οτι η ακμη βρισκεται στις τελευταιες μοιρες των διδυμων, μας δειχνει οτι τα θεματα του οικου τελειωνουν γρηγορα για παραδειγμα...? ελπιζω να εγινα σαφης.:o

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-03-2012, 03:27 PM
Περνώντας από εδώ πρόσεξα και εγώ την ερώτηση σου μα δεν την κατάλαβα και μπήκα σε σκέψεις.

Λες ότι η ακμή του 4ου είναι στο ζώδιο των Διδύμων, και το ζώδιο του Καρκίνου βρίσκεται και αυτό αλλά όχι εμπεριεχόμενο παρά κάποιες μοίρες του....................

Μήπως ίσως εννοείς ότι π.χ. η ακμή του 4ου είναι στο ζώδιο των Διδύμων ενώ εντός του 4ου οίκου μοιράζεται με κάποιες μοίρες και το ζώδιο του Καρκίνου;

Πιο συγκεκριμένα λες ίσως πως η ακμή είναι π.χ. στις 26 ή 27 ή και 28 μοίρες των Διδύμων και ότι ίσως στον τέταρτο βρίσκονται μόλις 5 ή 10 ή 15 μοίρες του Καρκίνου;

Ελπίζω να μην μπέρδεψα εγώ τώρα εσένα, αλλά πραγματικά σπάω ακόμα το κεφάλι μου τι πραγματικά θες να πεις.

toniateddybear
01-03-2012, 03:45 PM
Ναι ναι! αυτο θελω να πω! τοσο πολυ ακατανοητη γινομαι..????:wacko: μαλλον δεν εκφραζομαι σωστα.
Αυτο θελω να πω που περιγραψατε κι εσεις. Τι μας δειχνει στο χαρτη, οταν ο τεταρτος οικος ξεκινα στις τελευταιες μοιρες ενος ζωδιου (πχ ξεκινα στις 28 διδυμων) και συνεχιζει με καρκινο (μεχρι πχ 20 καρκινου), δλδ δεν βαζω στην ερωτηση και το εμπεριεχομενο, απλα.πως ερμηνευουμε 1) την ακμη του 4 οικου σε τελευταιες μοιρες και 2) τι γινεται οταν ο βδ ή νδ σχηματιζει συνοδο με την ακμη του 4 οικου. Τι μας δειχνει για τα θεματα του οικου..? Βεβαια, το τελευταιο ειναι ερωτηση με ενα σπαρο δυο τριγωνια, γιατι αναγκαστικα εξεταζουμε και ακμη 10 ου οικου...
τελος παντων, μη σας κουραζω...!
Φορτιστηκατε και με τα της μητροτητας σημερα...:love:

μελμορ
01-03-2012, 08:52 PM
Κα Σπίγγου ευχαριστώ πολύ και εσάς για την απάντησή σας! Με συγχωρείτε για την χθεσινή παράληψη...αλλά η αλήθεια είναι πως το θέμα του Κρόνου με είχε τρομάξει λίγο... πάντα θεωρούσα τον Κρόνο (διαισθητικά πάντα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις) αυστηρό μέν, βοηθό δε και ξαφνικά ακούω Κρόνο και τρέχω!! Λίγο ο Κρόνος του γιού μου στον 4ο.. λίγο ο Κρόνος του συζύγου μου που σε 2-3 χρόνια θα περιδιαβαίνει στον 8ο οίκο του.. με άγχωσαν!! Ευχαριστώ, λοιπόν, τόσο εσάς όσο και την κα Ζαχαριάδου για τις πολύτιμες πληροφορίες σας αλλά και για τον χρόνο που μου αφιερώσατε!! :love:

PAPINO
01-03-2012, 09:13 PM
Καλησπερα και απο μενα με ακμη 4ου στον τοξοτη κ με ουρανο κ ποσηδωνα στον 4ο τι θα υπαρχει στην οικογενεια? δεδομενου οτι τον ποσειδ. στον 4ο τον εζησα και στη οικογενεια που μεγαλωσα...

loulakopia
01-03-2012, 10:01 PM
Καλησπερα εγω εχω ακμη 4 στον λεων ο ηλιος μου ειναι στον ταυρο σε συνοδο με τον Β.Δ μου στον 12 οικο τι συμαινει αυτο για την οικογενεια που θα κανω?

Χρυσάνθη Σπίγγου
02-03-2012, 12:16 AM
Και σε ποιό ζώδιο είναι ο Βόρειος Δεσμός toniateddybear;

toniateddybear
02-03-2012, 12:54 AM
Ας υποθεσουμε στο διδυμο, δηλαδη κοντα στην ακμη του 4 οικου και στο ζωδιο που ξεκινα ο 4 οικος. ( το παραδειγμα ειναι υποθετικο, οι δεσμοι μου ειναι σε ζωδια νερου γης)

katiakiss
02-03-2012, 01:16 AM
Ας υποθεσουμε στο διδυμο, δηλαδη κοντα στην ακμη του 4 οικου και στο ζωδιο που ξεκινα ο 4 οικος. ( το παραδειγμα ειναι υποθετικο, οι δεσμοι μου ειναι σε ζωδια νερου γης)Τόνια, συχώρεσέ με που επεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα μιας υποθετικής ερώτησης και όλο αυτό το ζικ-ζακ στις νεραντζιές . Γιατί δεν ρωτάς κάτι ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο για να πάρεις μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη απάντηση;
Ξέρεις, με αφορμή την τοποθέτησή σου (μην το παίρνεις προσωπικά) μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι πολλές φορές οι ερωτήσεις είναι υποθετικές, αλλά οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου υποθετικές και χρειάζονται κάποιο κόπο για να γραφτούν. Έτσι, όσο πιο συγκεκριμένος είναι κάποιος, τόσο καλύτερη απάντηση θα πάρει και από την απάντηση αυτή θα ωφεληθούν και άλλοι με παρόμοιες απορίες.
Το σχόλιο της παρέμβασής μου , ήταν καθαρά για την διευκόλυνση όλων μας και σε καμία περίπτωση κάτι σαν παρατήρηση.
Τώρα, σχετικά με την ερώτησή σου, υπάρχουν ένα σωρό άρθρα στην βιβλιοθήκη του site που μπορούν να σου απαντήσουν στην ερώτηση. Το ότι οι δεσμοί βρίσκονται σε σύνοδο με την ακμή, απλώς σημαίνει ότι είναι λίγο περισσότερο τονισμένη η ενέργεια της ιδιότητας του οίκου. Ωστόσο, ο οίκος ερμηνείας που κοιτάμε είναι και πάλι ο 4ος και ότι ισχύει για τον συγκεκριμένο οίκο και ζώδιο.

Εδώ θα βρεις τους δεσμούς στους οίκους και στα ζώδια.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στους οίκους (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-38/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-412/)

Οι Δεσμοί της Σελήνης στα ζώδια (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-38/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%B1-407/)

toniateddybear
02-03-2012, 01:34 AM
Αγαπητή Κατια,
Δεν ηξερα οτι περνας τετοια με τον πλουτωνα στον αιγοκερω!:lol: αστιευομιαι (τι αλλο θα μπορουσα να κανω, οταν εχω ουρανο ηλιο κρονο ποσειδωνα ερμη στον αιγοκερω και φυσικα μεσουρανημα στις 29 τοξοτη!!!!) Οσο για την ερωτηση, ειναι υποθετικη, γιατι ειναι μια απορια μου που δε βασιζεται σε καποιο χαρτη για να "αποτυπωσω" αυτο ρωταω με τοοοοση ακριβεια. Η ερωτηση μου ειναι πολυ απλη τωρα που την ξανασκεφτομαι: τι μας δειχνει ενας δεσμος (βορειος ή νοτιος) σε συνοδο με την ακμη του 4 οικου, για τα θεματα του οικου (βαζω οτι ο δεσμος βρσικεται στο ζωδιο των διδυμων), οταν η ακμη του οικου ξεκινα στις τελευταιες μοιρες των διδυμων και συνεχιζει κανονικα με τον καρκινο, χωρις ομως καποιο ζωδιο να ειναι εμπεριεχομενο.

Ολο αυτο το ζικ ζακ στις νερατζιες, γινεται γιατι οι κ.κ. Ζαχαριαδου και Σπιγγου ειναι τοσο προθυμες παντα να μας βοηθησουν ολους και να μας λυσουν τις αποριες μας, που καθε φορα διατιθενται να μας φωτισουν ακομη περισσοτερο απο το ευρος της αποριας μας. για αλλη μια φορα, τις ευχαριστω και τις δυο πολυ για την αξιεπαινη συμπεριφορα τους, μην αφηνοντας κανεναν μας (ο καθενας με την απορια του :cool:) παραπονεμενο...:love::love::love:

Χρυσάνθη Σπίγγου
03-03-2012, 03:23 AM
Η ερμηνεία Βόρειου και Νότιου toniateddybear, απέχουν παρασάγκας.

Ειδικά όταν πρόκειται για Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο των Διδύμων και ακόμα ειδικότερα εντός του 4ου οίκου.

Ομως -όταν η Κάτια αναλαμβάνει εξ ιδίων της να γίνεται η κακιά της παρέας - να είσαι σίγουρη ότι δεν το κάνει γιατί την "λαδώνει" κάποιος.

Μάλλον -έχω ιδία αντίληψη και για αυτό παίρνω το θάρρος να το πω - όταν η Κάτια ρωτούσε ή ρωτά, τις έλεγες τρία, και σε επόμενη συνάντηση ήξερε επί του ιδίου θέματος 123!

Κοινώς αξιοποιούσε και αξιοποιεί και την παραμικρή πληροφόρηση και στρώνεται εν συνεχεία στο διάβασμα.

Παράδειγμα προς μίμηση ίσως;

toniateddybear
03-03-2012, 01:34 PM
να αποκαταστησω καποια πραγματα:
Το να παιζει καποιος τον κακο της παρεας...καποιος πρεπει να τον παιζει για να ξυπναμε εμεις οι υπολοιποι, καθολου δε με ενοχλει. Απλα, η ερωτηση στο μυαλο μου ηταν τοσο απλη,που δε σκεφτηκα απο τη μερια της απαντησης. Παρακολουθω τις συζητησεις, οσο μπορω και με οσο χρονο εχω στη διαθεση μου και βλεπω οτι η Κατια ειναι παντα διαβασμενη στο μαθημα:lol:!
Σαφως και αποτελει παραδειγμα προς μιμηση, αδιαμφισβητητα! Οσο για το "λαδωμα", αστιευτηκα! εντελως ομως! Το τονιζω γιατι δε θα θελα να δημιουργηθουν παρεξηγησεις.
Καλο σαββατοκυριακο!:love:

Χρυσάνθη Σπίγγου
03-03-2012, 08:44 PM
Αν καμία φορά προς Θεού εγώ τουλάχιστον γίνομαι καυστική ή άθελα μου παραθέτω παραδείγματα ατόμων και που το έχουν και που το αποδεικνύουν είναι μόνο και μόνο γιατί, ίσως εγώ φταίω που παίρνω κάθε ερώτηση τόσο πολύ στα σοβαρά.

Αλλά είπαμε αλάθητος κανείς! Και εγώ με έναν Νότιο/Παρθένου/6ου είναι ολοφάνερο ότι μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες από όσες καν κανείς θα περίμενε ή μπορεί να αντέξει.

Οσο για το λάδωμα, τουλάχιστον από πλευράς μου δεν παρεξήγησα απολύτως τίποτα. Απλώς κινούμενη στο δικό σου κλίμα είπα αφενός τηςν άποψη μου, αφετέρου ότι το να εμψυχώνεις, ή το να λες μία καλή κουβέντα στον άλλον, το θεωρώ το απαραίτητο "κερασάκι" της ζωής μας.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος επομένως που θα έσκαγα αν το ότι θέλω να πως μία καλή κουβέντα στους συνανθρώπους μου ενδεχομένως θεωρηθεί το οτιδήποτε άλλο, πλήν του αυτονόητου ότι ώς άνθρωποι όλοι μας χρειαζόμαστε μία καλή κουβέντα έστω και εάν δεν γνωριζόμαστε ή δεν υπάρχει ανάμεσα μας φυσική παρουσία.

Καλό Σ/Κ

Φιλ -Χρ - Σπ

PAPINO
04-03-2012, 08:16 PM
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω οταν ο τεταρτος οικος ειναι κενος τι κοιταμε?

Katerina Paraskevopoulou
04-03-2012, 11:13 PM
Αγαπητό μέλος PAPINO, κοιτάξτε το ζώδιο της ακμής του 4ου. Δείτε ποιός πλανήτη κυβερνά αυτό το ζώδιο. Τέλος καταγράψτε και ερμεινέψτε τις όψεις που κάνει ο κυβερνήτης με άλλους πλανήτες ή ακμές.

PAPINO
05-03-2012, 12:50 AM
Ευχαριστω πολυ parkat για την απαντηση σου! Λοιπον η ακμη του τεταρτου οικου βρισκεται στον Λεων αρα πρεπει να δω που ειναι ο Ηλιος σωστα? Ο Ηλιος βρισκεται στον 12 οικο στον ταυρο και οι οι πιο συμαντικες οψεις που κανει ειναι η συνοδος με τον Β.Δ στον Ταυρο και ενα τετραγωνο με τον Δια στον 10 οικο στον Υδροχοο...