PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Ο Κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη σας (2)



lizy
25-11-2008, 09:17 PM
Ο κυβερνήτης σε ζώδιο και οίκο

«Είναι σημαντικό να βλέπουμε το ωροσκόπιο σαν ένα χάρτη αλληλένδετων ενεργειακών δυνάμεων που περιμένουν να αποκαλυφθούν, να εξηγηθούν και να ερμηνευτούν. Εφόσον ο μελετητής της αστρολογίας έχει εδραιώσει μια συμπαγή γνώση των σημασιών των γραμμάτων σε αυτό το κοσμικό αλφάβητο- πλανήτες, ζώδια, οίκοι και όψεις-, τότε πρέπει να προχωρήσει προς το πιο σύνθετο έργο της σύνθεσης. Ο βαθμός ικανότητας σε αυτή την πλευρά της αστρολογικής μελέτης καθορίζει το πραγματικό επίπεδο της ικανότητας του αστρολόγου».


Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Ο Κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη σας (2) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%84%C E%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF%C F%85-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-2-a-12098/)

toniateddybear
29-01-2012, 01:09 AM
ελπιζω να μην εχω θεσει για συζητηση ενα θεμα που ηδη υπαρχει, κι αν ναι, ζητω προκαταβολικα συγγνωμη απο την ομαδα διαχειρισης.
Στα μεταφερασμενα αρθρα εχω ενα προβλημα: δεν καταλαβαινω μερικες φορες το νοημα της προτασης. θα μπορουσε ισως να μου διευκρινιστει η φραση "ενας δυσκολος κρονος"...?
Αναφερεται στο αρθρο το εξης: "Καθώς ο Κρόνος είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 10ου οίκου, σκληρές όψεις αυτού του πλανήτη προς τον Κυβερνήτη σε αυτή τη θέση ή ένας δύσκολος Κρόνος σαν Κυβερνήτης (ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος όταν ανατέλλουν σε αυτό τον οίκο μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων. Σίγουρα θα έχει την τάση να καθυστερεί την πρόοδο στη ζωή μέχρι κάποιος να μεγαλώσει αρκετά και/ ή να γίνει πολύ ικανός σ’ έναν τομέα προσπαθειών. Ένας δυνατός και καλά τοποθετημένος Κυβερνήτης του ωροσκοπίου σε αυτό τον οίκο μπορεί να επηρεάσει πολύ φέρνοντας την εγκόσμια (υλική) επιτυχία που ένα τέτοιο άτομο λαχταρά"

ή πιο πανω: "Αν ο Κυβερνήτης σε αυτή τη θέση κάνει καλές όψεις, ας πούμε από τον Κυβερνήτη του (παράδειγμα: η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε τρίγωνο με τον Κρόνο στην Παρθένο), τότε είναι πολύ πιθανό για το άτομο να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τα οικονομικά, εκτός εάν πολλές άλλες θέσεις στο χάρτη δείχνουν το αντίθετο"
ο κυβερνητης κανει οψεις με ποιον αλλο κυβερνητη...? του δευτερου οικου...?
Ευχαριστω εκ των προτερων:love:

SAGIVI
29-01-2012, 11:24 AM
Τονια μου π,χ ερμης στον καρκινο. Αν ο ερμης κανει θετικη οψη με την σεληνη τοτε αυτο διευκολυνει τα θεματα του ερμη.

toniateddybear
29-01-2012, 01:57 PM
Ευχαριστω! Αυτο σκεφτηκα κι εγω, οτι αναφερεται στον κυβερνητη του οικου σε σχεση με τον κυβερνητη του ωροσκοπιου. Θα ηταν πιο ευληπτο και κατανοητο αν η συνταξη ηταν λιγο καλυτερη,...;)

anail20
29-01-2012, 04:03 PM
Τι σημαίνει όταν ο προοδευμένος ήλιος βρίσκεται στους διδύμους ??:o:love:

sior
01-02-2012, 07:32 PM
Απο οτι ξερω οτι ξεκινα μια περιοδος που θα εμφανιζεις διδυμισια χαρακτηριστικα , θα γινεις πιο επικοινωνιακος πιο <<ελαφρυς>> , θα αρχισεις να ενδιαφερεσαι για πολλα πραγματα κ.λ.π.

errikaki
01-02-2012, 09:21 PM
τα γενικά ερωτήματα οδηγούν πάντα σε ασαφή συμπεράσματα.
Σε κάθε περίπτωση πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο.. όπως ο γενέθλιος οίκος που βρίσκεται ο προοδευμένος ήλιος, τί γενέθλιες όψεις ενεργοποιούνται με αυτή τη θέση και ποιες άλλες όψεις συμμετέχουν από πρόοδο.
:)

Κοραλλία Μόζορα
01-02-2012, 09:23 PM
Τόνια,

στην δεύτερη παράγραφο εννοεί αυτό που σου είπε η Έφη.
Στην πρώτη παράγραφο εννοεί το εξής: αν ο κυβερνήτης του 10ου οίκου δέχεται σκληρή όψη από τον Κρόνο (επειδή είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 10ου οίκου) ή αν ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του 10ου οίκου και δεν είναι καλά τοποθετημένος από ζώδιο ή δέχεται σκληρές όψεις τότε μπορεί αυτά να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων (εννοείται στα θέματα του 10ου οίκου).

errikaki
01-02-2012, 09:33 PM
Τόνια,

στην δεύτερη παράγραφο εννοεί αυτό που σου είπε η Έφη.
Στην πρώτη παράγραφο εννοεί το εξής: αν ο κυβερνήτης του 10ου οίκου δέχεται σκληρή όψη από τον Κρόνο (επειδή είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 10ου οίκου) ή αν ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του 10ου οίκου και δεν είναι καλά τοποθετημένος από ζώδιο ή δέχεται σκληρές όψεις τότε μπορεί αυτά να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων (εννοείται στα θέματα του 10ου οίκου).

Εμένα ο ερμής (κυβερνήτης του 10ου) είναι σε σύνοδο με τον κρόνο στον 1ο οίκο. Τα όποια προβλήματα είναι του 10ου οίκου; επαγγελματικά δηλαδή?
ή του 1ου;

Κοραλλία Μόζορα
01-02-2012, 09:39 PM
Έρρικα,

τα όποια προβλήματα θα αφορούν ότι επηρεάζει αυτή η σύνοδος, δηλαδή τον οίκο που βρίσκεται και τους οίκους που κυβερνούν αυτοί οι δύο πλανήτες.

errikaki
01-02-2012, 09:52 PM
Ευχαριστώ πολύ!

.... με τόσους οίκους που μπλέκονται δεν ξέρω που θα πρωτο - εντοπίσω το πρόβλημα!:(
ο ερμής είναι στον 12ο και κυβερνά τον 10ο
ο κρόνος είναι στον 1ο και κυβερνά τον 2ο

πιο πολύ σε οικονομικο - επαγγελματικη φύση μου φαίνεται.. αν και έχω σταθεί τυχερή σ' αυτό το κομμάτι με την έννοια ότι βρήκα δουλειά αμέσως μετά που πήρα πτυχίο και γενικά όλα ερχόταν μόνα τους με ένα πολύ φυσικό τρόπο.
Εκεί βέβαια που έχουν πάει οι μισθοί... οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες :confused:

sior
07-02-2012, 12:09 AM
Η ερασιτεχνικη μου γνωμη ειναι για να δεις πιο απλα τα πραγματα λαβε υπ >οψιν σου τα ζωδια που βρισκονται οι οικοι σου και τους διελαυνοντες πλανητες που περνουν απο εκει καθως και τις οψεις που σχηματιζουν με γεννεθλιους πλανητες σου .

Χρυσάνθη Σπίγγου
07-02-2012, 08:30 PM
Errikaki συγγνώμη που παρεμβαίνω στην συζήτηση σας αλλά χάρι διευκολύνσης σου να σου πω πως έτσι αποσπασματικά που ρωτάς εδώ και εκεί, όχι μόνο δεν θα βγάλεις άκρη αλλά θα μπερδευτείς ακόμα περισσότερο.

Ο Ερμής είναι όπως ήδη σου είχα τονίσει, κυβερνήτης του 1ου, του 7ου, του 10ου, του 11ου, και του 12ου οίκου. Για να είναι πολύ πιο ακριβής όμως είναι κυβερνήτης του 1ου και συγκυβερνήτης των υπολοίπων προναφερθέντων οίκων. Επίσης συγκυβερνήτης του 10ου οίκου είναι φυσικά η Αφροδίτη που βρίσκεται στον 1ο οίκο στο ζώδιο του Τοξότη, αλλά και ο Αρη που βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού που βρίσκεται στον στον 11ο οίκο.

Πέραν του Ποσειδώνα που βρίσκεται ήδη μέσα στον 2ο οίκο στον ζώδιο του Αιγόκερω, συγκυβερνήτες του 2ου οίκου είναι φυσικά ο Κρόνος στο ζώδιο του Τοξότη που βρίσκεται στον 1ο οίκο, αλλά και ο Ουρανός που επίσης είναι στον 1ο οίκο στο ζώδιο του Τοξότη. Εννοείται ότι επειδή στον δεύτερο οίκο εμπεριέχεται και το ζώδιο του Υδροχόου, συγκυβερνήτης είναι και ο Δίας που βρίσκεται στον 3ο στο ζώδιο του Υδροχόου.

Μόνον αν τα πάρεις όλα ένα -ένα στην σειρά όπως σου τα κατένειμα, και λίγο -λίγο θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη. Δύσκολο μεν όχι ακατόρθωτο δε.

Το να προσπαθείς να αναλύεις αυτό το χάρτη με γνώμονα τους διελαύνοντες παλνήτες όπως σου προτείνει ο φίλος μας ο sior, που υποθέτω δεν έχει δει το χάρτη σου, το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να μπερδευτείς ακόμα περισσότερο.

Επίσης η ανάλυση ενός χάρτη με ένα τόσο μα τόσο σύνθετο , πολύπλευρο και πολυποίκιλο στίλιουμ δίχως πρώτα να έχει καταλάβει την πεμπτουσία του, ίσως σε οδηγήσει σε λάθος κατατόπια και κατά συνέπεια λάθος συμπεράσματα.

Αλλά τι λέω, με έναν τόσο φορτωμένο 1ο, το πείσμα θα πηγαίνει σίγουρα σύννεφο. Δεν λέω βέβαια ότι η επιμονή δεν βοηθά -βοηθά και παραβοηθά, ειδικά στην αστρολογία - απλά επισημαίνω την ιδιαιτερότητα αυτού του ωροσκοπίου για την οποία καλό στην αρχή τουλάχιστον θα ήταν, να σε συντρέξει κάποιος που γνωρίζει από αυτά.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου


Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου