Log in

View Full Version : Ήλιος και σελήνη σε συναστρία

ed77
20-11-2008, 03:04 PM
Καλησπέρα!

Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία μου. Από όσα έχω διαβάσει, μια ιδανική όψη σε συναστρίες είναι η σελήνη της γυναίκας να σχηματίζει σύνοδο με τον ήλιο του άντρα. Επίσης, έχω διαβάσει και ότι η σελήνη σε αντρικό ωροσκόπιο δείχνει τον τύπο της γυναίκας που θα ήθελε. Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω το εξής: Ένας άντρας που είναι π.χ. Υδροχόος ή Τοξότης (ζώδια που από όσο γνωρίζω έχουν ανάγκη από ανεξαρτησία) και έχει σελήνη σε Καρκίνο (ζώδιο ευαίσθητο, που δίνει μεγάλη έμφαση στην οικογένεια), θα ταιριάζει πολύ με μια γυναίκα που έχει σελήνη στον Υδροχόο ή τον Τοξότη αντίστοιχα? (μιας και θεωρείται ιδανική όψη η σύνοδος σελήνης - ήλιου). Και η σελήνη του στον καρκίνο πώς θα "αντέχει" την "φιλελεύθερη" φύση της γυναίκας με αυτή τη σελήνη?

zania
20-11-2008, 04:05 PM
Βασικα νομιζω οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Λεγεται οτι αν η σεληνη του Αντρα κανει συνοδο με τον ηλιο της γυναικας ή εστω ειναι στο ιδιο ζωδιο, οτι τα δυο ατομα νιωθουν συναισθηματικη οικειότητα και επαφη.
Αλλα περα απο αυτό παιζουν σημαντικο και οι Αφροδήτες και Αρηδες τους και κυρίως έχει σημασια το τι ψαχνει εκεινον τον καιρό το ατομο.
Δηλαδή αν καποια περιοδο καποιος δεν ψάχνει κατι σοβαρο, ειναι πιο πιθανο να καταλήξει με καποια με την οποια θα έχει όψεις Αρη Αφροδίτης ή γενικοτερα οψεις που δειχνουν σεξουάλικοτητα παρά με κάποια με την οποια εχει όψεις που δειχνουν συναισθηματικη επικοινωνια. Νομιζω...:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
20-11-2008, 08:14 PM
Καλησπέρα!

Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία μου. Από όσα έχω διαβάσει, μια ιδανική όψη σε συναστρίες είναι η σελήνη της γυναίκας να σχηματίζει σύνοδο με τον ήλιο του άντρα. Επίσης, έχω διαβάσει και ότι η σελήνη σε αντρικό ωροσκόπιο δείχνει τον τύπο της γυναίκας που θα ήθελε. Και έρχομαι τώρα να ρωτήσω το εξής: Ένας άντρας που είναι π.χ. Υδροχόος ή Τοξότης (ζώδια που από όσο γνωρίζω έχουν ανάγκη από ανεξαρτησία) και έχει σελήνη σε Καρκίνο (ζώδιο ευαίσθητο, που δίνει μεγάλη έμφαση στην οικογένεια), θα ταιριάζει πολύ με μια γυναίκα που έχει σελήνη στον Υδροχόο ή τον Τοξότη αντίστοιχα? (μιας και θεωρείται ιδανική όψη η σύνοδος σελήνης - ήλιου). Και η σελήνη του στον καρκίνο πώς θα "αντέχει" την "φιλελεύθερη" φύση της γυναίκας με αυτή τη σελήνη?

Δεν ειναι ιδανικη νομιζω μια τετοια συνοδος ηλιος αντρα με σεληνη γυναικας ,ο ηλιος θελει να ''καπελωνει την σεληνη'' και αν υπαρχουν και αλλες δυσκολες οψεις ''πιαστο αυγο και κουρευτο ''.
Απο προσωπικη εμπειρια στο λεω θελει παααρα πολυ μεγαλη προσπαθεια και να θυμασαι ενα πραγμα που το διαβασα εδω στο φορουμ- για την συνοδο -οτι οσο και να τεντωσει το σχοινι αναμεσα σας δεν θα σπασει .

zania
20-11-2008, 09:47 PM
Αυτό θα μπορουσε να ειναι και καλο...

Τίνα Ζαχαριάδου
20-11-2008, 10:22 PM
Καλησπέρα!

Kαλησπερα..Οντως απο την Σεληνη σε ενα αντρικο χαρτη παιρνουμε πληροφοριες για το τι γυναικα μπορει να τον ελκυει αρα για το πχ που αναφερεις, ο αντρας αυτος θα ζητα μια γυναικα με καρκινιστικα στοιχεια,το αν θα ταιριαζει η οχι το ζευγαρι δεν θα φανει μονο απο την Συνοδο ηλιου σεληνης οσο σημαντικη οψη και να ειναι.Απο την αλλη πλευρα,η σεληνη του μπορει να μην μπορει να αντεξει την φιλελευθερη φυση της ομως ο ηλιος του μια χαρα θα εναρμονιζεται με την φυση της αυτη και καταληγουμε παλι στο συμπερασμα οτι πρεπει να τα λαμβανουμε ολα υποψιν μας.:cheesy:

Fuga
20-11-2008, 11:54 PM
Mεσα σε μια συναστρια η σύνοδος Ήλιου , Σελήνης νομίζω ότι είναι ότι πιο θετικό για ένα ζευγάρι σαν μια πρώτη μάτια. Ιδιαιτέρως αν ο Ήλιος αντιστοιχεί στον άντρα και η Σελήνη αντιστοιχεί στην γυναίκα. Εδώ συμβαίνει το φαινόμενο της ολοκλήρωσης , το αρσενικό με το θηλυκό έρχονται και γίνονται ένα. Κάνεις δεν καπελώνει κανέναν όπως ακούστηκε , απλά η χημεία τους συνδυάζεται προς το καλύτερο.

Σημασία έχει να δούμε και το ζώδιο στο όποιο γίνεται η σύνοδος αυτή, αυτό θα αποκαλύψει πολλά για το πώς το ζευγάρι θα καταφέρει να δρασει και μέσα από πια δυναμική θα καταφέρει να εκφραστεί.

Φυσικά βεβαία θα πρέπει να δούμε αν η σύνοδος αυτή δέχεται κάποια άλλη ταραχοποιό όψη μέσα από την οποία αυτή η δυναμική της συνένωσης θα κλονιστεί ή θα εναρμονιστεί με τον υπόλοιπο χάρτη (θετική όψη) .

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-11-2008, 12:26 AM
Mεσα σε μια συναστρια η σύνοδος Ήλιου , Σελήνης νομίζω ότι είναι ότι πιο θετικό για ένα ζευγάρι σαν μια πρώτη μάτια. Ιδιαιτέρως αν ο Ήλιος αντιστοιχεί στον άντρα και η Σελήνη αντιστοιχεί στην γυναίκα. Εδώ συμβαίνει το φαινόμενο της ολοκλήρωσης , το αρσενικό με το θηλυκό έρχονται και γίνονται ένα. Κάνεις δεν καπελώνει κανέναν όπως ακούστηκε , απλά η χημεία τους συνδυάζεται προς το καλύτερο.

Σημασία έχει να δούμε και το ζώδιο στο όποιο γίνεται η σύνοδος αυτή, αυτό θα αποκαλύψει πολλά για το πώς το ζευγάρι θα καταφέρει να δρασει και μέσα από πια δυναμική θα καταφέρει να εκφραστεί.

Φυσικά βεβαία θα πρέπει να δούμε αν η σύνοδος αυτή δέχεται κάποια άλλη ταραχοποιό όψη μέσα από την οποία αυτή η δυναμική της συνένωσης θα κλονιστεί ή θα εναρμονιστεί με τον υπόλοιπο χάρτη (θετική όψη) .

Επειδη αναφερεσαι σε μενα για το ''καπελωμα'' μεσα σε μια συναστρια η σε ενα ωροσκοπιο αν θελεις δεν υπαρχει μονο η σεληνη και ο ηλιος ε;
Εμενα αυτη ειναι η αποψη μου οτι αν υπαρχουν αρνητικες οψεις σου τσαλαπαταει την ψυχη σου στην κανει χιλια κοματια στην καταπιεζει γιατι θελει ο ηλιος να σε παει εκει που θελει αυτος γιατι υπερτερει το εγω του και δεν υπολογιζει την σεληνη [ψυχη ] σου.
Η αποψη μου ειναι οτι θελει δουλεια πολυ μια τετοια σχεση ,μονο η χημεια δεν φτανει ,η χημεια ειναι στην αρχη μετα ξεδιπλωνονται οι χαρακτηρες και να ειχαμε να λεγαμε....:cheesy:

Fuga
21-11-2008, 12:35 AM
Λογικά θα έχεις προσωπική εμπειρία όπως αναφέρεις αλλά η μοναδικότητα σου δεν υπερτερεί του συνόλου της Αστρολογίας. Σχέσεις Ήλιου Σελήνης είναι η έναρξη σε μια σχέση , η χημεία , η πρώτη επαφή , η οικειότητα και αν αλληλεπιδρούν είναι το νούμερο ένα συστατικό για το ευνοϊκό ξεκίνημα μιας σχέσης.

Σε μια συναστρια είναι το πρώτο πράγμα που κοιτώ. Αν δηλαδή ο Ήλιος του ενός εφάπτεται με την Σελήνη του άλλου. Είναι καλό οι δυο αυτοί πλάνητες , να έρχονται σε επαφή και ακόμα καλύτερα σε μια αρμονική επαφή.

Λευκή
21-11-2008, 01:28 AM
Το σύνολο όμως της αστρολογίας είναι ένα άθροισμα από μοναδικότητες.Και εάν στο προσωπικό ωροσκόπιο κάθε άνθρωπος είναι μια διαφορετική περίπτωση στον οποίο οι κανόνες δε μπορούν να εφαρμοστούν 100% (κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ιατρική,κάθε άνθρωπος παρουσιάζει διαφορετική κλινική εικόνα μιας ασθένειας),στη συναστρία τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα καθώς έχουμε να κάνουμε με 2 ανθρώπους,και εκεί έχουμε να βρούμε ποιοι κανόνες δεν εφαρμόζονται στα 2 ωροσκόπια χωριστά αλλά και στη συναστρία επιπλέον.Αν δεις,άλλος έχει κόλλημα με τους καρκίνους,άλλος με τους παρθένους ,άλλος με τους σκορπιούς και πάει λέγοντας,και μάλιστα οι περισσότεροι θα σου αιτιολογήσουν γιατί(είναι πιστοί,τρυφεροί,οργανωτικο ί,δυνατοί κτλ).Σε πολύ λίγους όμως υπάρχει μια εμφανής εξήγηση (βάσει των όψεων χάρτη ή συναστρίας) για αυτή τους την προτίμηση.Μπορεί να βρίσκεται κρυμμένη σε μια όψη στο ωροσκόπιο,πχ αυτός που προτιμάει καρκίνους να έχει έντονη σελήνη στο χάρτη και να αισθανεται καλά μαζί τους,ή αυτός που του αρέσουν οι σκορπιοί απλώς να αγαπά τους ντόμπρους ανθρώπους,ή αυτός που προτιμάει τους παρθένους να έχει όψη αφροδίτης- ερμή και να δίνει εγκεφαλική διάσταση στις προτιμήσεις του.

Εμένα μου άρεσε η απορία έτσι όπως την έθεσε η κοπέλα,γιατί την έθεσε σκεπτόμενη κυρίως τα χαρακτηριστικά των ζωδίων ,πέρα απ τις όψεις.Δεν αντικρούω τις όψεις,τις αποδέχομαι,αλλά σε ένα ωροσκόπιο και ειδικά σε μια συναστρία πρέπει να εξετάζονται κι άλλοι παράγοντες(και δεν εννοώ τις διελεύσεις ,προόδους,σύνθετα κτλ).Για την όψη ήλιου -σελήνης πάντως θα συμφωνήσω ότι είναι ιδιαίτερη καλή,και ανεξάρτητα αν η σελήνη ανήκει στον άντρα ή τη γυναίκα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-11-2008, 02:29 AM
Λογικά θα έχεις προσωπική εμπειρία όπως αναφέρεις αλλά η μοναδικότητα σου δεν υπερτερεί του συνόλου της Αστρολογίας. Σχέσεις Ήλιου Σελήνης είναι η έναρξη σε μια σχέση , η χημεία , η πρώτη επαφή , η οικειότητα και αν αλληλεπιδρούν είναι το νούμερο ένα συστατικό για το ευνοϊκό ξεκίνημα μιας σχέσης.

Σε μια συναστρια είναι το πρώτο πράγμα που κοιτώ. Αν δηλαδή ο Ήλιος του ενός εφάπτεται με την Σελήνη του άλλου. Είναι καλό οι δυο αυτοί πλάνητες , να έρχονται σε επαφή και ακόμα καλύτερα σε μια αρμονική επαφή.

Ειμαι η εξαιρεση φαινεται με την μοναδικοτητα μου αγαπητη μου ,χαιρομαι που το συνολο της αστρολογιας υπερτερει με την θετικοτητα της συνοδου και οτι οι αρνητικες οψεις δεν υπαρχουν για να τρανταξουν αυτην συνοδο.:cheesy:

giannas
21-11-2008, 06:25 AM
Καλησπέρα!

Κατα την γνωμη μου αυτο που φερνει κοντα εναν αντρα σε μια γυναικα ειναι η αφροδυτη ,αφου συμβολιζει την ερωμενη,και μετα η σεληνη που συμβολιζει την γυναικα-συζηγο.Οσο η σχεση βρησκετε σε αρχικο σταδιο η αφροδυτη και ο αρης ειναι αυτα που δειχνουν για αρχη το πως παει η σχεση.Οταν λοιπον αρχιζει η σχεση να εξελισετε τοτε κανουν την εμφανιση τους και τα υπολοιπα στοιχεια οπως ο ηλιος(αυτον που θεωρει η γυναικα συντροφο),ο ουρανος(ιδανικο που θα ηθελε),η σεληνη(συζηγος) ,ο ποσειδωνας(ως εξιδανικευμενη μορφη γυναικας)κ.τ.λ.
Το αν λοιπον αντεξει μια σχεση στον χρονο καθως και το υφος αυτης ειναι καθαρα θεμα συνολου των χαρτων και οχι μονο μιας οψης.Για πχ μια σεληνη στον 11 οικο στον καρκινο δεν εχει καμια σχεση με μια σεληνη στον 4 οικο παλι στον καρκινο!!!

ed77
21-11-2008, 08:51 AM
Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις, που δείχνουν ότι τελικά δεν υπάρχουν τόσο απλοϊκοί κανόνες, όπως ιδανική η όψη σύνοδος ήλιου - σελήνης στη συναστρία. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάζονται... Giannas, εύστοχο αυτό που λες ότι παίζει ρόλο και ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η σελήνη του άντρα. Στο παράδειγμα που είχα στο μυαλό μου και μου δημιούργησε την απορία, η σελήνη και του άντρα και της γυναίκας είναι στον 9ο οίκο, αλλά ο ήλιος του άντρα είναι στον 4ο οίκο. Οπότε φαντάζομαι, ότι έχει και αρκετά στοιχεία καρκίνου (αντιστοίχως, ο ήλιος της κοπέλας είναι στον 11ο οίκο)

Μητσάκος
21-11-2008, 08:59 AM
Κατα την γνωμη μου αυτο που φερνει κοντα εναν αντρα σε μια γυναικα ειναι η αφροδυτη ,αφου συμβολιζει την ερωμενη,και μετα η σεληνη που συμβολιζει την γυναικα-συζηγο.Οσο η σχεση βρησκετε σε αρχικο σταδιο η αφροδυτη και ο αρης ειναι αυτα που δειχνουν για αρχη το πως παει η σχεση.....
Συμφωνώ. Το σεξ, ως έκφραση του βασικού ενστίκτου, είναι αυτό που παίζει το ρόλο καταλύτη στη γνωριμία.
Ανεξάρτητα από το τι λέμε δημοσίως, το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό και των γυναικών και των ανδρών όταν έρχονται σε επαφή με γνωριμία, συνειδητά ή ασυνείδητα, εκλεπτυσμένα ή όχι, είναι το αν θα μπορούσαμε να βρεθούμε ερωτικά μαζί του. Τα άλλα έπονται. ¶ρα πρώτα ¶ρης - Αφροδίτη και μετά η γαρνιτούρα.
Η πρώτη εντύπωση μετράει περισσότερο από ό,τι φανταζόμαστε ή θέλουμε να πιστεύουμε. Και η πρώτη εντύπωση δεν έχει να κάνει ούτε με το μυαλό του άλλου και τις γνώσεις του ούτε με το πόσο καλή καρδιά είναι :bigsmile:

ed77
21-11-2008, 09:07 AM
Σίγουρα η ερωτική έλξη είναι που φέρνει κοντά 2 ανθρώπους σε πρώτη φάση. Το εάν θα υπάρχει ψυχική επαφή, όμως, είναι βασικό στοιχείο για να κρατήσει αυτή η σχέση και να μένουν ευχαριστημένα και τα 2 μέλη της με την πάροδο του χρόνου. Το ερώτημά μου δεν αφορούσε το αρχικό στάδιο, αλλά το πώς μπορούν να "δέσουν" 2 άτομα και να αντέξει μια σχέση, πέραν της ικανοποίησης των σεξουαλικών ενστίκτων.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-11-2008, 09:12 AM
φυσικα παιζει μεγαλο ρολο σε ποιους οικους ειναι η συνοδος σε εμενα που ειναι στον 8ο οικο μου η σεληνη μου αγκαλια με τον ηλιο του συζυγου μου και να με τετραγωνιζει ουρανος του και πλουτωνας του ειναι φυσικο να θελει να με ''ελεγξει ''και να τιθασευσει την ανεξαρτητη φυση μου [τοξοτης] οπως και την σεληνη μου [διδυμους].
Εδω στο φορουμ εμαθα οτι πρεπει να κοιταμε ολο το ωροσκοπιο και και να μην βγαζουμε ευκολα συμπερασματα ...

[Υ.Γ. Για σενα Μητσακο ]

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-11-2008, 09:20 AM
Σίγουρα η ερωτική έλξη είναι που φέρνει κοντά 2 ανθρώπους σε πρώτη φάση. Το εάν θα υπάρχει ψυχική επαφή, όμως, είναι βασικό στοιχείο για να κρατήσει αυτή η σχέση και να μένουν ευχαριστημένα και τα 2 μέλη της με την πάροδο του χρόνου. Το ερώτημά μου δεν αφορούσε το αρχικό στάδιο, αλλά το πώς μπορούν να "δέσουν" 2 άτομα και να αντέξει μια σχέση, πέραν της ικανοποίησης των σεξουαλικών ενστίκτων.

με αυτογνωσια και απο τις δυο πλευρες

ed77
21-11-2008, 09:30 AM
με αυτογνωσια και απο τις δυο πλευρες
Τελικά η προσωπική εμπειρία, δίνει τις καλύτερες απαντήσεις :bigsmile:

WHITE.HORSE
21-11-2008, 02:37 PM
όταν ο ήλιος του ενός πχ Α τετραγωνίζει την σελήνη του άλλου πχ Β ?
και η σελήνη παλι του Α τετραγωνίζει την σελήνη του Β
και έχουμε σύνοδο του ωροσκόπου Α με σελήνη του Β

ξέρω σε αστρολογικό φόρουμ είμαι αλλά με μαθηματικά μοιάζει με τόσα Α κ Β:embarrest

Δείμων
21-11-2008, 04:08 PM
To τετράγωνο Ήλιου - Σελήνης θεωρείται από τα πιο δύσκολα στοιχεία σε μια συναστρία, ειδικά ερωτική. Οι «τοίχοι» που θα πρέπει να υψώσετε για να αφήσετε χώρο ο ένας στον άλλον ώστε να αποφύγετε τριβές και ρήξεις είναι πεισσότεροι από τα σημεία που θα μπορέσει να υπάρξει επαφή. Ακόμα και σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, ανατροφής παιδιών, και μοιράσματος κοινών ενδιαφερόντων, σηματοδοτούνται αντιθέσεις. Σε περίπτωση επιδίωξης κάποιου κοινού στόχου το πιθανότερο είναι να θέλετε μεν να φτάσετε στο ίδο σημειο αλλά από διαφορετική μεριά ο καθένας. Το άτομο του Ήλιου βρίσκει το Σεληνιακό πολύ ευαίσθητο και εξαρτημένο, και το Σεληνιακό βρίσκει τον Ήλιο πολύ ατομιστή, εγωπαθή, ορθολογικό. Το κακό είναι ότι κανείς από τους δύο δεν συνειδητοποιεί αυτή τη διαφορετικότητα για να την διορθώσει θεωρώντας τη συμπεριφορά του απόλυτα φυσιολογική, οπότε οι αποστάσεις μάλλον εντείνονται παρά αμβλύνονται.

Τα τετράγωνα της Σελήνης επίσης φέρνουν συναισθηματικές ασυνεννοησίες που εκφράζονται ανάλογα την ποιότητα των ζωδίων που βρίσκονται (παρορμητικά - σταθερά - μεταβλητά). Ο ένας δεν μπορεί να συντονιστεί με τα συναισθήματα του άλλου, άρα και να τον καταλάβει και να τον ακολουθήσει. ¶ρα αποτέλεσμα μέσα στη σχέση?....

H σύνοδος Σελήνης - Ωροσκόπου δηλώνει έλξη μεταξύ δύο ατόμων και ευκολία στην συναισθηματκή επικοινωνία και ανάσυρση του παρελθόντος ανάμεσά τους. Σε συνδυασμό με τα δύο παραπάνω όμως αυτό είναι καταστροφικό, γιατί ουσιαστικά είναι κάτι που ωθεί δύο αταίριαστους ανθρώπους να μένουν μαζί και να ταλαιπωρούνται. Δηλαδή «φεύγουν» και από τους δύο ένα σωρό συναισθήματα, όχι όμως εκείνης της ποιότητας που περιμένει να εισπράξει ο άλλος. Οπότε καλύτερα αυτη η σύνοδος να μην υπήρχε!

Η γνώμη μου είναι ότι στην αστρολογία οφείλουμε να επικεντρώνουμε και στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Γιατί τελικά η αποφυγή του κακού, του δυσάρεστου, του δύσκολου είναι αυτό που θα μας προφυλάξει φέρνοντας την ευτυχία.

Το πρόβλημα είναι ότι στην αστρολογία οι περισσότεροι καταφεύγουμε όταν βρεθούμε σε δυσκολίες και όταν στριμωχτούμε, αναζητωντας κάτι ευχάριστο να πάρουμε δύναμη και κουράγιο («φως στο τούνελ»!) Αυτή την προσέγγιση την κατανοώ ως αναγκαία, αλλά την θεωρώ ως λανθασμένη. Το να θέλουμε μονάχα να χαϊδεύονται τα αυτιά μας «πουλάει» αλλά δεν ωφελεί. :)

Fuga
21-11-2008, 04:28 PM
Συμφωνώ. Το σεξ, ως έκφραση του βασικού ενστίκτου, είναι αυτό που παίζει το ρόλο καταλύτη στη γνωριμία.

Ανεξάρτητα από το τι λέμε δημοσίως, το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό και των γυναικών και των ανδρών όταν έρχονται σε επαφή με γνωριμία, συνειδητά ή ασυνείδητα, εκλεπτυσμένα ή όχι, είναι το αν θα μπορούσαμε να βρεθούμε ερωτικά μαζί του. Τα άλλα έπονται. ¶ρα πρώτα ¶ρης - Αφροδίτη και μετά η γαρνιτούρα.
Η πρώτη εντύπωση μετράει περισσότερο από ό,τι φανταζόμαστε ή θέλουμε να πιστεύουμε. Και η πρώτη εντύπωση δεν έχει να κάνει ούτε με το μυαλό του άλλου και τις γνώσεις του ούτε με το πόσο καλή καρδιά είναι :bigsmile:

Αυτό το κάνεις με όλες σου τις "δημόσιες" εμφανίσεις ?

Τίνα Ζαχαριάδου
21-11-2008, 04:50 PM
Τα τετράγωνα της Σελήνης επίσης φέρνουν συναισθηματικές ασυνεννοησίες που εκφράζονται ανάλογα την ποιότητα των ζωδίων που βρίσκονται (παρορμητικά - σταθερά - μεταβλητά). Ο ένας δεν μπορεί να συντονιστεί με τα συναισθήματα του άλλου, άρα και να τον καταλάβει και να τον ακολουθήσει. ¶ρα αποτέλεσμα μέσα στη σχέση.

Και οχι μονο. Να συμπληρωσω οτι φερνει μεγαλα προβληματα και στα πρακτικα ενος ζευγαριου γιατι εχουν αρκετα διαφορετικες καταβολες και συνηθειες που δυστυχως μπορει να μην εμφανιστουν νωρις στην σχεση αλλα στην συμβιωση και στον γαμο αργα η γρηγορα θα φανουν.

polyxenitsa
21-11-2008, 07:02 PM
Πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικη η συνοδος Ηλιου-Σεληνης στη συναστρια. Τα ατομα ταυτιζονται και δενονται ασχετα απο αλλες δυσαρμονικες οψεις. Δεν ξερω ποσο ταιριαζουν στη συναστρια τα ατομα οταν Ηλιος-Σεληνη ειναι σε αντιθεση η σε τετραγωνο.

cancerian
21-11-2008, 10:33 PM

Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με την καλη μου αδερφη ... :love:

giannas
22-11-2008, 05:59 PM

Κατανοω οτι ηλιος και σεληνη σε συνοδο σε μια συναστρια ειναι ενα καλο σημαδι ολοκληρωσης και χημειας,οπως ανεφερες.
Αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι τι γινετε οταν για πχ η σεληνη της γυναικας βρησκετε στον σκορπιο στον 12 οικο και ερχετε να "φωτησει" ο ηλιος του αντρα το σημειο αυτο.Ασχετα απο τις υπολοιπες οψεις ποσο ανετα πιστευεις μπορει να νιωσει η σεληνη αυτη?
Και κατι ακομα ,οι κανονες στην αστρολογια ισχυουν οπως στα μαθηματικα (1+1=2)? Ή μπορει να υπαρχουν και εξερεσεις αναλογα τα προσωπικα χαρακτηριστηκα του καθε ζευγαριου?

cancerian
22-11-2008, 07:04 PM
Αγαπητη giannas

H συνοδος Σεληνης κ Ηλιου δεν ειναι παντα τοσο ευνοικη , ιδιαιτερα αν υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οι οποιοι συνηγορουν σε αυτο. Τετιοι παραγοντες θα μπορουσε να ειναι ενα ζωδιο οπου θα εκφραζει αδυναμια , πτωση ενας οικος ο οποιος δεν εκφραζει τον πλανητη , μια οψη η οποια "αδειαζει" την συνοδο αυτη.
Εν κατακλειδι ειναι πολυ παραγοντες οι οποιοι θα επηρεασουν την συνοδο αυτη.

Στην περιπτωση που περιγραφεις η συνοδος γινεται στον 12ο οικο της γυναικας και στο ζωδιο του Σκορπιου.
Η Σεληνη ειναι σε πτωση δεν εκφραζεται οπως θα επρεπε κανονικα αλλα μεσα στον 12ο θεωρω οτι ειναι σε καλη θεση . Ο συναισθηματικος κοσμος της γυναικας δεν φανερωνεται . Εδω ο Ηλιος πιστευω οτι μπορει να δωσει το "φως" του και να την τραβηξει στην πραγματικοτητα (αρκει βεβαια να το συνηγορει και το υπολοιπο ωροσκοπιο -- και ισως δυνατο το στοιχειο του Κρονου στο ωροσκοπιο του αντρα).
Ισως και παντα η προσωπικη μου αποψη , ο ανδρας να παιξει το ρολο του σωτηρα οχι ομως σε ενα επιπεδο το οποιο θα ειναι κατανοητο και για τους δυο. Ισως αυτος ο ρολος να ειναι κατι σαν μυστικη συμφωνια η και ισως να εχει υιοθετηθει ασυνειδητα. Ο Ηλιος (αντρας) θα ερθει να "φωτισει" την συναισθηματικη "πτωση" της γυναικας ...

Οσο για την απορια σου σχετικα με τα μαθηματικα ..... Αν σκεφτεις την αστρολογια σαν ενα συνολο απο μεμονωμενες συναρτησεις (οι οποιες ολες μαζι δινουν ενα αποτελεσμα ) τα χαρακτηριστικα ενος ανθρωπου στον χαρτη του ειναι σαν ενας παραγοντας ο οποιος αλλαζει την συναρτιση δηλ. το αποτελεσμα..
Βεβαια η αστρολογια δεν ειναι χαος υπο την εννοια οτι βασιζεται σε κανονες και δομες απο τις οποιες προκυπτουν αυτα που γνωριζουμε και καταφερνουμε να τα συνδιασουμε
Επομενως καθε χαρτης καθε συνδιασμος 2 διαφορετικων χαρτων σε συναστρια ειναι κατι το μοναδικο

με εκτιμηση
Cancerian

giannas
22-11-2008, 07:30 PM
Αγαπητη giannas.......
με εκτιμηση
Cancerian

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

Ειμαι και εγω της ιδιας λογικης αλλα το ποστ νομερο24(παραπανω )με μπερδεξε λιγακι.

athinoula85
23-11-2008, 12:53 PM
............Οταν λοιπον αρχιζει η σχεση να εξελισετε τοτε κανουν την εμφανιση τους και τα υπολοιπα στοιχεια οπως ο ηλιος(αυτον που θεωρει η γυναικα συντροφο),ο ουρανος(ιδανικο που θα ηθελε),η σεληνη(συζηγος) ,ο ποσειδωνας(ως εξιδανικευμενη μορφη γυναικας)κ.τ.λ.......... Ο Ήλιος σε ένα γυναικείο γενέθλιο φανερώνει τον σύζυγο και η Σελήνη σε έναν αντρικό γενέθλιο χάρτη συμβολίζει την σύζυγο . Μέχρι εδώ καλά ! :bigsmile: Αλλα με ποιά βάση ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας μας δείχουν το ιδανικό που θα ήθελε η γυναίκα και ο άντρας , αντίστοιχα ?? :nuts:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-11-2008, 06:42 PM
Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με την καλη μου αδερφη ... :love:

Και με την θεια σου να συμφωνησεις αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο....:toung:

giannas
23-11-2008, 07:04 PM
Ο Ήλιος σε ένα γυναικείο γενέθλιο φανερώνει τον σύζυγο και η Σελήνη σε έναν αντρικό γενέθλιο χάρτη συμβολίζει την σύζυγο . Μέχρι εδώ καλά ! :bigsmile: Αλλα με ποιά βάση ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας μας δείχουν το ιδανικό που θα ήθελε η γυναίκα και ο άντρας , αντίστοιχα ?? :nuts:

Επειδη ο ουρανος κινητε στα πλαισια του ξαφνικου, αλλα και και της περιεργης ή ασυνηθηστης ερωτικης συμπεριφορας οταν ερχετε σε επαφη με προσωπικο πλανητη μπορει να δημιουργησει καινουργια προτυπα εκφρασης.Ετσι ο ουρανος μπορει να δωσει ενα ιδανικο που θα ηθελε το ατομο στην συγκεκριμενη συναστρια και να βγαλει συμπεριφορες που το ατομο δεν ηξερε οτι ειχε.
Οσο για τον ποσειδωνα οταν εμπλεκετε σε συναστρια παλι με προσωπικους πλανητες μπορει να δωσει μια "ψευτικη" εικονα για τον συντροφο και να εξιδανικευτουν τα χαρακτηριστηκα του χωρις να υπαρχουν.
Η εμπλοκη ,και των δυο πλανητων, δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχουν θετικα αποτελεσματα σε μια συναστρια απλα ως κατι καινουργιο ή κατι απατηλο μπορει να μας κεντρησουν την περιεργεια.Ουτως η αλλως οταν μιλαμε για ερωτα δεν υπαρχουν παντα κανονες και περιορισμοι.

athinoula85
23-11-2008, 07:52 PM
Επειδη ο ουρανος κινητε στα πλαισια του ξαφνικου, αλλα και και της περιεργης ή ασυνηθηστης ερωτικης συμπεριφορας οταν ερχετε σε επαφη με προσωπικο πλανητη μπορει να δημιουργησει καινουργια προτυπα εκφρασης.Ετσι ο ουρανος μπορει να δωσει ενα ιδανικο που θα ηθελε το ατομο στην συγκεκριμενη συναστρια και να βγαλει συμπεριφορες που το ατομο δεν ηξερε οτι ειχε.
Οσο για τον ποσειδωνα οταν εμπλεκετε σε συναστρια παλι με προσωπικους πλανητες μπορει να δωσει μια "ψευτικη" εικονα για τον συντροφο και να εξιδανικευτουν τα χαρακτηριστηκα του χωρις να υπαρχουν.
Η εμπλοκη ,και των δυο πλανητων, δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχουν θετικα αποτελεσματα σε μια συναστρια απλα ως κατι καινουργιο ή κατι απατηλο μπορει να μας κεντρησουν την περιεργεια.Ουτως η αλλως οταν μιλαμε για ερωτα δεν υπαρχουν παντα κανονες και περιορισμοι.
Αν πρόκειται για όψεις με προσωπικούς πλανήτες , τότε ναι ! Συμφωνούμε !
Απλά με τον τρόπο που το εξέφρασες στο προηγούμενο ποστ σου , θεώρησα πως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας καθεαυτοι δειχνουν κάποιο ''ιδανικό'' για την γυναίκα και τον άντρα , αντίστοιχα. Οπως πχ ο Ήλιος και η Σελήνη οι οποίοι μπορεί να δείχνουν τον/την σύζυγο και χωρις όψεις με προσωπικούς πλανήτες . Για αύτο και μου φάνηκε κάπως περίεργο αυτό περι Ου. κ Ποσ. [Εκτός του οτι ο Ουρανός και ο Ποσειδωνας δεν ειναι προσωπικοι πλανητες και καπως με προβληματισε η ερμηνεία αυτών που έγραφες για τους συγκεκριμένους πλανήτες.] Anyway ομως .. thanx για την διευκρίνιση ! :bigsmile:

Marlene
23-11-2008, 09:01 PM

Γενικεύεις απίστευτα. Κάποιες φορές, το σεξ δεν είναι ο καταλύτης σε μια γνωριμία και για κάποιους, το κρεβάτι δεν είναι η 1η προτεραιότητα, αλλά η συναισθηματική επαφή. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, ή και το φύλο ποιος ξέρει [για να γενικεύσω κι εγώ].

Marlene
23-11-2008, 09:03 PM
¶λλωστε, αν μιλάμε για 1ες εντυπώσεις, η Αφροδίτη & ο ¶ρης μάλλον έρχονται δεύτεροι, γιατί εδώ μετράει ο 1ος οίκος [ίσως και ο 10ος οίκος].

athinoula85
23-11-2008, 09:35 PM
Γενικεύεις απίστευτα. Κάποιες φορές, το σεξ δεν είναι ο καταλύτης σε μια γνωριμία και για κάποιους, το κρεβάτι δεν είναι η 1η προτεραιότητα, αλλά η συναισθηματική επαφή. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, ή και το φύλο ποιος ξέρει [για να γενικεύσω κι εγώ].

Ναι αλλά μπορεί ο Μητσάκος να εννοεί πως το πρώτο που βιώνεις σε μια γνωριμία είναι πχ ... η έλξη ή η χημεία που νιώθεις ( μπορεί να είναι έντονη ) Και θέλω να πω... πως σίγουρα το πρώτο που ΔΕΝ κοιτάς σε μια γνωριμία είναι ένα βαθύ συναίσθημα , όπως η αγάπη .. Πως αυτό θα το δείς στο πρώτο ραντεβού ?? Με καμία δύναμη!!! Αυτό που σε φέρνει κοντά στον άλλον είναι πχ ο λογος του ή η εμφάνιση του .. κάτι που σε έλκει κοντά του , ετσι ?? ( όχι απαραιτητα το σεξ............... ) Μπορεί να είναι και ο χαρακτήρας του , τον οποίο εσύ βρήκες ενδιαφέρον ... όπως και πολλά άλλα .. :bigsmile:

Δείμων
23-11-2008, 09:54 PM
Αθηνούλα μου διάβασε ξανά προσεκτικά το μήνυμα του Δημήτρη :)

Τίνα Ζαχαριάδου
24-11-2008, 01:53 AM
Μομιζω οτι το πρωτο πραγμα που βιωνει ο καθενας μας σε μια πρωτη συναντηση εχει να κανει με το τι ειμαστε, που φαινεται απο τον γενεθλιο μας χαρτη και στην συνεχεια με το τι μας βγαζει ο αλλος που ειναι απεναντι μας που φαινεται σαφως απο την συναστρια μας μαζι του.Αν για πχ καποιος στον γενεθλιο του εχει μια συνοδο Αφροδιτης Αρη στον Κριο τοτε οι πιο πολλες πιθανοτητες να μας πλησιασει δεν εχουν να κανουν με τον ψυχισμο η με την καλοσυνη μας.Αν σε συναστρια υπαρχει οψη Ηλιου Σεληνης και μαλιστα παιζει σε πρωτο οικο τοτε εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να ζεσταθουμε ψυχικα και να περασουμε μετα και στα αλλα, αν υπαρχει ενας Αρης στον Ωροσκοπο, η οψεις Αρη Αφροδιτης τοτε το πρωτο κλικ εχει να κανει με την εμφανιση και ειδικα απο την μερια του Αρη θα δουμε μια πιο αμεση εκδηλωση ενδιαφεροντος,γι αυτο και λεμε οτι μια συναστρια οσο περισσοτερες οψεις εχει, αρνητικες και θετικες τοσο πιο πολυ εξελισσεται η σχεση.Παντως ασχετα απο το post του Μητσακου και εντελως ενημερωτικα, πριν απο τεσσερα χρονια περιπου σε μια συζητηση στην τηλοαραση που ηταν καλεσμενος ο Θανος Ασκητης,ειχε αναφερει ως αιτια πολλων διαζυγιων μετα απο εγκυμοσυνες,τοκετους οτι ηταν η μη συχνη και καλη ερωτικη ζωη του ζευγαριου.Για τον λογο οτι τα ατομα επωμιζονται επιπροσθετες ευθυνες και υποχρεωσεις στις οποιες δεν μπορουν να ανταπεξελθουν αν δεν υπαρχει η σεξουαλικη βαση.Και αυτο, κατα τον Ασκητη παντα, εχει να κανει και με την πρωτη επαφη (και την μετεπειτα καλη η κακη σεξουαλικη ζωη φυσικα) και ειναι η λεγομενη χημεια, για μενα προσωπικα ειναι η λεγομενη συναστρια.

Μητσάκος
24-11-2008, 09:06 AM
Αυτό το κάνεις με όλες σου τις "δημόσιες" εμφανίσεις ?

Ναι. ¶λλες φορές συνειδητά, άλλες ασυνείδητα, άλλες φορές εκλεπτυσμένα και άλλες όχι :bigsmile:

WHITE.HORSE
24-11-2008, 10:11 AM
[QUOTE=Δείμων;72627]To τετράγωνο Ήλιου - Σελήνης θεωρείται από τα πιο δύσκολα στοιχεία σε μια συναστρία, ειδικά ερωτική. Οι «τοίχοι» που θα πρέπει να υψώσετε για να αφήσετε χώρο ο ένας στον άλλον ώστε να αποφύγετε τριβές και ρήξεις είναι πεισσότεροι από τα σημεία που θα μπορέσει να υπάρξει επαφή. Ακόμα και σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, ανατροφής παιδιών, και μοιράσματος κοινών ενδιαφερόντων, σηματοδοτούνται αντιθέσεις. Σε περίπτωση επιδίωξης κάποιου κοινού στόχου το πιθανότερο είναι να θέλετε μεν να φτάσετε στο ίδο σημειο αλλά από διαφορετική μεριά ο καθένας. Το άτομο του Ήλιου βρίσκει το Σεληνιακό πολύ ευαίσθητο και εξαρτημένο, και το Σεληνιακό βρίσκει τον Ήλιο πολύ ατομιστή, εγωπαθή, ορθολογικό. Το κακό είναι ότι κανείς από τους δύο δεν συνειδητοποιεί αυτή τη διαφορετικότητα για να την διορθώσει θεωρώντας τη συμπεριφορά του απόλυτα φυσιολογική, οπότε οι αποστάσεις μάλλον εντείνονται παρά αμβλύνονται.

...................

ΟΨΕΙΣ ΗΛΙΟΥ - ΣΕΛΗΝΗΣ

Οι Όψεις ανάμεσα στον Ήλιο ενός ατόμου και τη Σελήνη του άλλου είναι ίσως οι πιο φανερές και με επιρροή ενδείξεως της φύσης μιας σχέσης. Βασικά οποιαδήποτε ισχυρή όψη ανάμεσα στον Ήλιο τον ένα χάρτη και στη Σελήνη στον άλλο (είτε αυτή η όψη είναι αρμονική είτε όχι) δείχνει την παρουσία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα στους δυο συντρόφους. Ο Ήλιος σας σε τετράγωνο με τη Σελήνη του, για παράδειγμα, τείνουν να σας φέρνουν κοντά περισσότερο παρά να σας χωρίζουν - κάτι που μπορεί να μην το περιμένετε εάν λάβετε υπόψη σας την «παρεμποδιστική» φύση του τετραγώνου. Αλλά αυτό που δείχνει η φύση της όψης είναι οι βασικές ιδιότητες του δεσμού που υπάρχει μεταξύ σας - δηλαδή, είτε ο δεσμός βασίζεται κατά βάση στις ομοιότητες σας (σύνοδος, εξάγωνο, ή τρίγωνο) ή στις διαφορές σας (τετράγωνο η αντίθεση).

το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτικε στις 04/09/05 από την retrograde στο αρθρο ερωτική συναστρία γενικοί κανόνες ανάλυσης .http://www.myhoroscope.gr/69-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EA%E1%E9-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2/1022-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DE-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1-%E3%E5%ED%E9%EA%EF%DF-%EA%E1%ED%FC%ED%E5%F2-%E1%ED%DC%EB%F5%F3%E7%F2.html

πλήρης σύνδεσμος για όσους θέλουν να το δουν .

τελικά τι ισχύει το τετράγωνο μεταξύ των φώτων σε μια ερωτική συναστρία ??

"καταργεί" μια σχέση ή αν θέλετε την κάνει μη βιώσιμη λόγο διαφορών ?? σύμφωνα με τον Δειμών
ή
τελικά σε φέρνει πιο κοντά βάση του άρθρου της retrograde ?? απλά με έναν διαφορέτικό τρόπο

Μητσάκος
24-11-2008, 10:23 AM

Απεναντίας, εξειδικεύω απίστευτα, θεωρώντας ότι το βασικό ένστικτο είναι αυτό που παίζει και τον πρωτεύοντα ρόλο :bigsmile:

WHITE.HORSE
24-11-2008, 11:02 AM
......να πώ και γω την γνώμη μου ..
γενικά πιστεύω δεν υφίστατε ερωτική σχέση γαμός κλπ χώρις σεξ και μάλιστα καλό σεξ γιατί σεξ κάνουν όλοι αλλά δεν περνάμε με όλους καλά .. όποτε είναι ένα θέμα το οποίο το ψάχνουμε όλοι .. και φυσικά όσο φθήνει σε μια σχέση .. μπαίνει η απόσταση ..
αλλά δεν κρατιέται και μια σχέση σε βάθος χρόνου μόνο με το καλό σεξ .. μετά χρειάζονται όλα τα άλλα ψυχική επαφή .. κατανόηση .. σεβασμός ... όταν το σεξ απογυμνωθεί από τα συναισθήματα ίσως τελικά και να μην είναι τόσο κάλο ..

ο θαυμασμός για τους συντρόφους είναι ένα δυνατό ++ σημείο βοηθάει νομοίζω πολύ στο να αναπτυχθούν και τα δύο παραπάνω

WHITE.HORSE
24-11-2008, 01:57 PM
Αν πρόκειται για όψεις με προσωπικούς πλανήτες , τότε ναι ! Συμφωνούμε !
Απλά με τον τρόπο που το εξέφρασες στο προηγούμενο ποστ σου , θεώρησα πως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας καθεαυτοι δειχνουν κάποιο ''ιδανικό'' για την γυναίκα και τον άντρα , αντίστοιχα. Οπως πχ ο Ήλιος και η Σελήνη οι οποίοι μπορεί να δείχνουν τον/την σύζυγο και χωρις όψεις με προσωπικούς πλανήτες . Για αύτο και μου φάνηκε κάπως περίεργο αυτό περι Ου. κ Ποσ. [Εκτός του οτι ο Ουρανός και ο Ποσειδωνας δεν ειναι προσωπικοι πλανητες και καπως με προβληματισε η ερμηνεία αυτών που έγραφες για τους συγκεκριμένους πλανήτες.] Anyway ομως .. thanx για την διευκρίνιση ! :bigsmile:

Kυρίες μου αν ο Ουρανός της γυναίκας είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα του άντρα τι συμβαινει ??

colibri
24-11-2008, 02:19 PM
Kυρίες μου αν ο Ουρανός της γυναίκας είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα του άντρα τι συμβαινει ??

Τίποτα!!!!!!!!! ορισμένα καυγαδάκια μόνο όταν ερεθίζεται αυτή η όψη από διελεύσεις.

WHITE.HORSE
24-11-2008, 02:32 PM
Τίποτα!!!!!!!!! ορισμένα καυγαδάκια μόνο όταν ερεθίζεται αυτή η όψη από διελεύσεις.

:bigsmile::bigsmile: α ωραία .. αν είναι καυγαδάκια και όχι εμπόλεμη σύρραξη ..

μπορεί απλά να σημαίνει κ απόσταση ?? χωρίς καυγαδάκια ?

colibri
24-11-2008, 03:52 PM
:bigsmile::bigsmile: α ωραία .. αν είναι καυγαδάκια και όχι εμπόλεμη σύρραξη ..

μπορεί απλά να σημαίνει κ απόσταση ?? χωρίς καυγαδάκια ?
Η απόσταση θα είναι απο τον Ποσειδώνα. Αναλόγως από τους εμπλεκόμενους θα ξεσπάει έντονα ο ουρανός ή θα θα χάνεται στην κοσμάρα του ο Ποσειδώνας και θα πλέκει σενάρια.
Με μεγάλη γενίκευση στα λέω και αναλόγως των καταστάσεων πάντα. Απλά αυτή η σύνοδος δεν επηρεάζει σε καθημερινό επίπεδο τους εμπλεκόμενους.

WHITE.HORSE
25-11-2008, 09:28 AM
Η απόσταση θα είναι απο τον Ποσειδώνα. Αναλόγως από τους εμπλεκόμενους θα ξεσπάει έντονα ο ουρανός ή θα θα χάνεται στην κοσμάρα του ο Ποσειδώνας και θα πλέκει σενάρια.
Με μεγάλη γενίκευση στα λέω και αναλόγως των καταστάσεων πάντα. Απλά αυτή η σύνοδος δεν επηρεάζει σε καθημερινό επίπεδο τους εμπλεκόμενους.

ναι καταλαβαίνω πως όλα λέγονται γενικά .. :love::love:

ευχαριστώ καλημέρα!!

skytree
25-11-2008, 02:02 PM
Κάπου έχει ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα αλλά δεν το βρίσκω τώρα..και αν μεταξύ Ήλιου και Σελήνης δεν υπάρχει καμία όψη τότε τι γίνεται;;

Μητσάκος
25-11-2008, 02:39 PM
Κάπου έχει ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα αλλά δεν το βρίσκω τώρα..και αν μεταξύ Ήλιου και Σελήνης δεν υπάρχει καμία όψη τότε τι γίνεται;;
Κοιτάμε τις όψεις που κάνουν οι άλλοι πλανήτες :bigsmile:

skytree
26-11-2008, 11:13 AM
Κοιτάμε τις όψεις που κάνουν οι άλλοι πλανήτες :bigsmile:

Σωστό!:bigsmile:
Η ερώτηση έγινε με την έννοια οτι αν σε μια συναστρία (ερωτική κατά βάση) οι όψεις Ήλιου -Σελήνης παίζουν καθοριστικό ρόλο, τι συμβαίνει στην περίπτωση που απουσιάζουν.
Αν τώρα υπάρχουν δευτερεύουσες όψεις όπως ημιεξάγωνο ή δεκάγωνο, αυτές τις λαμβάνουμε υπ'όψιν μας; Και τι χαρακτήρα έχουν θετικό ή αρνητικό;

Μητσάκος
26-11-2008, 11:40 AM
Σωστό!:bigsmile:
Η ερώτηση έγινε με την έννοια οτι αν σε μια συναστρία (ερωτική κατά βάση) οι όψεις Ήλιου -Σελήνης παίζουν καθοριστικό ρόλο, τι συμβαίνει στην περίπτωση που απουσιάζουν.
Αν τώρα υπάρχουν δευτερεύουσες όψεις όπως ημιεξάγωνο ή δεκάγωνο, αυτές τις λαμβάνουμε υπ'όψιν μας; Και τι χαρακτήρα έχουν θετικό ή αρνητικό;
Με δεδομένο ότι και με καλές όψεις μεταξύ των φώτων δύο ατόμων μπορεί εξαιτίας άλλων αρνητικών όψεων αυτές να ακυρώνονται, αλλά και με το δεδομένο ότι ούτως ή άλλως εκτός από τα φώτα (που είναι σημαντικά) τσεκάρουμε και τις άλλες όψεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αν τα φώτα δύο ατόμων δεν κάνουν όψεις μεταξύ τους. Και για να είναι μαζί, κάποιον λόγο θα έχουν, δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι μεταξύ τους, έτσι δεν είναι;
Τώρα όσον αφορά τις δευτερεύουσες όψεις εξαγώνου και δεκάγωνου, όπως και όλες οι δευτερεύουσες είναι συμπληρωματικές και έχουν άλλη χροιά. Αν θέλεις βέβαια, μπορείς να το "τραβήξεις από τα μαλλιά" και να αποκτήσει το παραμύθι δράκο, όπως κάνουν μερικοί αστρολόγοι, που επειδή δεν τους βγαίνει κάτι, μπλέκουν διαφορετικά συστήματα και βρίσκουν κάτι κουλές όψεις για να καταλήξουν εκεί που θέλουν :bigsmile:

ed77
26-11-2008, 11:49 AM
Τελικά στο αρχικό μου ερώτημα δεν έχω καλυφθεί... Ένας άντρας που έχει Ήλιο π.χ. στον Υδροχόο (στον 4ο οίκο) και σελήνη σε καρκίνο, καλύπτεται συναισθηματικά από μια γυναίκα που έχει Σελήνη σε Υδροχόο και κάνει σύνοδο με τον Ήλιο του? Η φιλελεύθερη φύση μιας γυναικείας σελήνης στον Υδροχόο πώς συμβαδίζει με τη σελήνη στον καρκίνο του άντρα? Ή μήπως υπερισχύει ο ήλιος του? Αλλά ακόμα και έτσι, η σελήνη δεν συμβολίζει τη γυναίκα - σύζυγο για τον άντρα?

WHITE.HORSE
26-11-2008, 03:31 PM
Με δεδομένο ότι και με καλές όψεις μεταξύ των φώτων δύο ατόμων μπορεί εξαιτίας άλλων αρνητικών όψεων αυτές να ακυρώνονται, αλλά και με το δεδομένο ότι ούτως ή άλλως εκτός από τα φώτα (που είναι σημαντικά) τσεκάρουμε και τις άλλες όψεις, ........δεν κάνουν όψεις μεταξύ τους. Και για να είναι μαζί, κάποιον λόγο θα έχουν, δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι μεταξύ τους, έτσι δεν είναι;
...................:bigsmile:

Αγαπητό μέλος θα ήθελες επιγραμματικά να αναφέρεις ποιές όψεις εξετάζουμε σε μια συναστρία ερωτική ως βασικές και ποιές ως δεύτερες ??
κ σε τι συμπεράσματα μας οδηγούν ??

ευχαριστώ :love:

Μητσάκος
26-11-2008, 05:12 PM
Αγαπητό μέλος θα ήθελες επιγραμματικά να αναφέρεις ποιές όψεις εξετάζουμε σε μια συναστρία ερωτική ως βασικές και ποιές ως δεύτερες ??
κ σε τι συμπεράσματα μας οδηγούν ??

ευχαριστώ :love:

Εγώ δεν ξεκινώ από τις όψεις, αλλά από τα στοιχεία και μετά πάω στα άλλα και στις όψεις. Δλδ, κοιτάω πρώτα ποιο στοιχείο (Γη, Αέρας, Νερό, Φωτιά) υπερτερεί στον εξεταζόμενο χάρτη, με βάση τους πλανήτες που υπάρχουν στα 4 στοιχεία, συνυπολογίζοντας ωροσκόπο και μεσουράνημα και έχοντας υπόψιν ότι όσο πιο κοντά είναι κάποιοι πλανήτες στον Ήλιο, τόσο πιο σημαντικοί είναι. Δεν έχει δηλαδή τόση σημασία η αριθμητική υπεροχή κάποιων πλανητών σε ένα στοιχείο, όσο αν είναι προσωπικοί. Αν δλδ έχει κάποιος χάρτης Κρόνο-Ουρανό-Ποσειδώνα-Πλούτωνα στη Φωτιά και Ήλιο-Ερμή-Ᾱφροδίτη στον Αέρα, ο Αέρας υπερισχύει, άσχετα αν οι της Γης είναι περισσότεροι.

Σε μια σειρά άρθρων του κ. ¶ρχου στο περιοδικό Ζωή & Ζώδια περί την συναστρία και την κατανόηση της δυναμικής της, υπήρχε μια βαθμολόγηση/ιεράρχηση των πλανητών, άρα και των όψεων που αυτοί κάνουν μεταξύ τους. Όσον αφορά όμως τη σπουδαιότητα των όψεων, ισχύει ό,τι ισχύει γενικά, αν δεν κάνω λάθος: Οι βασικές όψεις είναι βασικές και έχουν α δυναμική και οι δευτερεύουσες είναι δευτερεύουσες, έχουν β δυναμική και είναι συμπληρωματικές. Είναι απλό.
Η δε βαθμολόγηση των πλανητών και των σημείων ήταν η εξής:
Ωροσκόπος 14
Μεσουράνημα 12
Ήλιος/Σελήνη 10
Ερμής/Αφροδίτη/¶ρης 8
Δήμητρα 6
Δίας/Κρόνος 4
Χείρωνας/Ουρανός/Ποσειδώνας 2
Πλούτωνας 1

Αφού λοιπόν διαγνωσθεί ποιο στοιχείο κυριαρχεί, προχωράω παρακάτω και βλέπω μεμονωμένα τα στοιχεία του καθενός, ξεκινώντας από τον ωροσκόπο, για να δω τι παίζει σε 1ο – 7ο οπότε και αξονικά θα μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς αποζητά ο καθένας και για ποιον λόγο το αποζητά.

Εγώ πχ που έχω ωροσκόπο Ταύρο (άρα 7ος στον Σκορπιό) θέλω κάποιον που να είναι σταθερός, που να καλύπτει τις ανασφάλειές μου, που να γνωρίζει τι θέλει, να είναι ξεκάθαρος και σοβαρός. Διαφορετικά, πήρε τον πούλο.

Μετά θα κοιτάξω αν παίζουν πλανήτες σε αυτόν τον άξονα. Αν έχω κανέναν Κρόνο, μάλλον θα έχω ένα ζήτημα, αν έχω καμιά Αφροδίτη, μάλλον σώθηκα. Αν έχω Σελήνη θα θέλω να παντρευτώ το copy της μαμάς μου και αν έχω Ποσειδώνα θα μετράω κέρατα και ούτω καθεξής. Το ίδιο κάνω και με τους δύο χάρτες, για να σχηματίσω άποψη για τον καθένα ξεχωριστά. Προσπαθώ δηλαδή πρώτα να καταλάβω ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος, θα κοιτάξω 4ο, θα κοιτάξω 12ο, θα τα κοιτάξω ΟΛΑ και μετά θα αρχίσω τη διασύνδεση που σχηματίζεται από τους πλανήτες μεταξύ τους, Αφού κοιτάξω συνόδους και αντιθέσεις, θα πάω να δω τρίγωνα-τετράγωνα και μετά οποιαδήποτε άλλη όψη :wacko:.

Μετά, για να νιώσω μια ολοκλήρωση ως μελετητής που κινείται με σωστή μεθοδολογία :toung:, θα ρίξω και μια ανάλυση σύνθετου, αφού έχω αναλύσει το ωροσκόπιο γνωριμίας, καθώς είναι και αυτό σημαντικό, καθώς όσο και να είμαι της Φωτιάς, αν στη γνωριμία μας έτρωγα κανα Κρόνο κατακέφαλα :nuts:, μάλλον θα είχα πρόβλημα και ως γνωστόν, αν η αρχή δεν είναι καλή και η συνέχεια δεν είναι καλή. Ένα άλλο που θα πρέπει να κοιτάξω (και είναι εξίσου σημαντικό) είναι και το πότε ενεργοποιούνται οι διάφορες όψεις των γενέθλιων, έτσι για να ξέρω και τι να περιμένω ή να μην περιμένω :weird:.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολλά αυτά που πρέπει να κοιτάξεις σε μια συναστρία και οι όψεις είναι ένα κομμάτι μόνο από αυτά. Ποιες μετράνε περισσότερο, τις ανέφερα πιο πάνω. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο οι όψεις, είναι και όλα τα άλλα, αν θέλουμε να έχουμε σωστή εικόνα.
Ελπίζω να μην σε κούρασα πολύ :love:

roh
26-11-2008, 06:00 PM
Λοιπόν μεγάλε (Μητσάκος) νομίζω οτι το 'χεισ 100%! Τα λες πολύ κατατοπιστικά και σε καταλαβαίνω! Σημαντικό μιας και ώρες-ώρεσ δυσκολευομαι πολυ και τρώω κατι φρικες! Μπράβο! Εύχομαι να συνεχίσεισ ετσι!

WHITE.HORSE
27-11-2008, 09:12 AM
Εγώ δεν ξεκινώ από τις όψεις, ..................
.
Ελπίζω να μην σε κούρασα πολύ :love:

Μητσάκο καλημέρα...

ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ :love::love::love:

εξαιρετικό !!

φιλιά

ch1vl2
01-12-2008, 01:00 PM
Θα ηθελα να σας ρωτησω εσας που ξερετε πιο πολλα απο μενα σιγουρα απο αστρολογια,αν ταιριαζει η γυναικα λεων με αντρα κριο.Ο ωροσκοπος μου ειναι παρθενος,εκεινου ιχθυες.Εχω σεληνη στον καρκινο κι εκεινος στο λεων.Εχω αφροδιτη στο λιονταρι και εχει αφροδιτη στον ταυρο.Εχουμε ιδιο αρη στον καρκινο.Ο Διας του ειναι στον καρκινο,ο διας μου στο λεων.Να ειστε καλα.

tigre
01-12-2008, 01:18 PM
Εγώ πχ που έχω ωροσκόπο Ταύρο (άρα 7ος στον Σκορπιό) θέλω κάποιον που να είναι σταθερός, που να καλύπτει τις ανασφάλειές μου, που να γνωρίζει τι θέλει, να είναι ξεκάθαρος και σοβαρός. Διαφορετικά, πήρε τον πούλο.

καλα τελεια η αναλυση σου.αυτο που λες το ερμηνευεις με τα χαρακτηριστικα του ταυρου ?...δηλ.αν καποιος εχει ωροσκοπο στον αιγοκερω αρα θελει καποια σοβαρη με 7 οικο στο καρκινο ευαισθητη κ.τ.λ σωστα?:bigsmile: