PDA

View Full Version : Όταν δεν είσαι ο εαυτός σου,ποιός είσαι;



ailama_p
18-11-2008, 02:18 AM
Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να νοιώθει έξω απο τα νερά του;Να αλλοιώνει αυτό που είναι γιατί δεν τον εκφράζει,είτε είναι κάτι light όπως το να βάψει τα μαλλιά του ή κάτι βαρύ όπως η διόρθωση (όπως ονομάζεται) φύλου.Είναι μια μορφή απάρνησης της αλήθειας,εγωισμού ή απλά εξέλιξη ανάδρομη; Τελικά αστρολογικά πως εξηγείται αυτό.(Για να μην παρεξηγηθώ ως πεσιμίστρια,εγώ και ο εαυτός μου τα πάμε πολύ καλά...:σφύριγμα)

Λίλιαν Σίμου
18-11-2008, 03:44 PM
Αγαπητή ailama_p

Η αλλαγή που προσπαθείτε να μας εξηγήσετε μπορεί να έχει την βάση της στους τρεις εξωκρόνιους πλανήτες, όταν κάνουν δυνατή κύρια όψη με προσωπικά μας δεδομένα, κυρίως τον Ωροσκόπο και τον κυβερνήτη του.
Με τον Ουρανό συνήθως κάνουμε κάτι εκκεντρικό ή απρόβλεπτο.
Με τον Ποσειδώνα χάνουμε και χανόμαστε από την πραγματικότητα, προδίδουμε και μας προδίδουν οι καταστάσεις.
Με τον Πλούτωνα έχουμε αυτό που εννοείτε ως ριζική μεταμόρφωση, μεταλλαγή. Είναι το βαθύτερο και πιο ουσιαστικό, αφού πεθαίνει κάποιο μέρος μας με στόχο είτε το να βυθιστούμε στο σκοτάδι της ψυχής, είτε να αναγεννηθούμε στο φως μας.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Σύμβουλος Αστρολογίας
-Συγγραφέας

Χρήστος Άρχος
21-11-2008, 06:57 PM
Στην Ψυχολογία ονομάζεται αγαπητή μου μία συμβουλευτική θεραπεία που ονομάζεται Gestalt που στα γερμανικά περίπου σημαίνει "όλον". Όταν την είχα πρωτοδιαβάσει είχα ενθουσιαστεί γιατί ήταν σαν να διάβαζα αστρολογία απο ένα ψυχολόγο. Όποιος Αστρολόγος θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ψυχολογικά πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσει οπωσδήποτε τον Perls γιατί είναι σαν να διαβάζεις κάποιον που ξέρει αστρολογία.

Σύμφωνα λοιπόν και με την αστρολογία και την ψυχολογία σε ένα μεγάλο βαθμό, ο άνθρωπος πάντα βιώνει μόνο τον εαυτό του μιας και το μοναδικό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι το παρόν και όλα τα φιλτράρουμε μέσα απο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε ακραίες αλλαγές η αλλαγή τελικά είναι μια ψευδαίσθηση γιατί υπάρχει μόνο το παρόν. Οι αλλαγές λοιπόν που μπορεί να βιώνει ένα άτομο δεν είναι τίποτα άλλο απο εκφράσεις αυτού του όλου που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Αυτό που τον κάνει να αλλάξει απο την μέχρι τώρα πορεία του είναι πάντα για την δική του ικανοποίηση και κάλυψη αυτό σημαίνει ότι τις αλλαγές μας ακόμη και σε αυτοκαταστροφικές μας τάσεις τις έχουμε γιατί μας βοηθούν να αποκαλύψουμε πλευρές του Εγώ μας το οποίο και έχουμε μάθει να καταπιέζουμε.
Οπότε είναι πολύ σημαντικό πάντα να δούμε τους προσωπικούς πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο για να δούμε ποιό είναι αυτό το πλαίσιο το οποίο πραγματικά θα ικανοποιήσει ένα άτομο και θα τον βοηθήσει να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση του πιο γρήγορα.

Ο Ήλιος και η Αφροδίτη ιδιαίτερα στις αλλαγές που αναφέρεται μαζί με τον ωροσκόπο μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την πραγματική αιτία της αλλαγής γιατί μέσα απο τους εσωτερικούς πλανήτες φτάνουμε στην ευτυχία άρα και αυτούς προσπαθούμε να εκφράσουμε όσο πιο ελεύθερα μπορούμε.

Πιστεύω ότι οι αλλαγές όπως ανέφερε και η Αξιόλογη συνάδελφος Κα Σίμου είναι λόγω του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα αλλά θεωρώ πως εκεί απλά φαίνεται πολύ πιο φανερά το απότελεσμα. Πριν απο αυτούς τους πυροκροτητές πρέπει να καταλάβουμε στην τωρινή ζωή του ατόμου τι είναι αυτό που τους κάνει να θέλουν να αλλάξουν κάτι άρα και να καταλάβουμε που νοιώθουν μη ολοκληρωμένοι άρα και η ολιστικότητα μας έχει ρωγμές. Αυτό θα φανεί απο τους προσωπικούς πλανήτες και ένας αστρολόγος αν θέλει να βοηθήσει έναν άνθρωπο θα πρέπει να δεί τι βρίσκεται στους προσωπικούς πλανήτες. Αν οι προσωπικοί εκφράζονται σωστά τότε όσο Ουρανό και να έχουμε απο διελεύσεις δεν θα έχουμε την ανάγκη για αλλαγή.

Πολύ σημαντικό πιστεύω ότι είναι να δούμε τον Δία και τον Κρόνο γιατί ο ένας δείχνει την κορυφή της πνευματικής μας εξέλιξης και ο άλλος την κορυφή της κοινωνικής μας εξέλιξης ( η καταπίεσης) και επειδή η πνευματικότητα και η κοινωνική επιτυχία ήταν πάντα πολύ σπουδαία επιτεύματα για τον Δυτικό πολιτισμό θα πρέπει να τους δίνουμε μία πιο βαθιά και ουσιαστική ματιά.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος

Λίλιαν Σίμου
22-11-2008, 10:07 AM
Αγαπητή ailama_p

Πολύ ωραία η περιγραφή από τον Κ. ¶ρχο για τα κίνητρα που ωθούν σε αλλαγές, αλλά αν γνωρίζετε ή αν μάθετε περισσότερο σε έκταση την αστρολογία, θα ήταν καλό παρακολουθώντας αυτές τις διαφοροποιήσεις σε ανάγκες ή διαθέσεις σύμφωνα με τους προσωπικούς πλανήτες μέσα από τα συστήματα πρόγνωσης, να περιμένετε την ουσιαστική και ριζική μεταμόρφωση από την αργή αλλά ουσιαστική διαδικασία των βαρέων πλανητών.

Εκεί, θα διαμορφωθεί το τοπίο που θα ακολουθεί το άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και όλη του την ζωή. Ειδικά ο Γκλεν Πέρρυ δίνει έμφαση στον Πλούτωνα, αλλά και ο Ντέην Ρουντγίαρ έχει μετά το δίπολο Σελήνης και Ηλίου που εκφράζει την προσωπικότητά μας, εστιαστεί στους βαρείς πλανήτες για μία μακροχρόνια αλλαγή.

Ωστόσο, θα έλεγα πως επειδή κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, θα ήταν καλό να εξεταστεί η προσωπική του διάσταση εξατομικευμένα, οι εξωτερικοί παράγοντες που το επηρεάζουν επίσης και φυσικά να μην ξεχνάμε την ελεύθερη βούληση να προκαλέσει καλό ή κακό στον εαυτό του.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Σύμβουλος Αστρολογίας
-Συγγραφέας