PDA

View Full Version : ποιος είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη;

pigasos
13-11-2008, 02:40 AM
Διάβασα το άρθρο της leoma σχετικά με τον κυβερνήτη του γενέθλιου χάρτη και μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτηματικά. Όταν η ακμή του Ωροσκόπου είναι σε ένα ζώδιο παράδειγμα στην παρθένο. Και ο Ωροσκόπος σχηματίζει σύνοδο με ένα αργό πλανήτη π.χ τον Ουρανό και βρίσκεται στον 1ο οίκο. Και ο Ερμής και ο Ουρανός είναι κυβερνήτες του χάρτη ή πρέπει να κοιτάξουμε και άλλα στοιχεία που θα μας δείξουν ποιος είναι ο κυβερνήτης;Δηλαδή θέλω να ρωτήσω γίνεται να υπάρχουν δύο κυβερνήτες στον γενέθλιο χάρτη; Αν ναι, πως καταλαβαίνουμε ποιος έχει περισσότερη ισχύ;Τα στοιχεία που έχω δώσει είναι υποθετικά και δεν αναφέρομαι σε προσωπικά δεδομένα.

giannas
13-11-2008, 07:04 AM
"Ο δεύτερος παράγοντας για να αναγνωρίσετε τον κυρίαρχο πλανήτη του ωροσκοπίου είναι να σημειώσετε αν υπάρχει κάποιος πλανήτης σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Στην περίπτωσή μας, ως σύνοδος θεωρείται η θέση του πλανήτη 5º κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου και στον Πρώτο Οίκο ή αν ο πλανήτης βρίσκεται 3º κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου και στο Δωδέκατο Οίκο. Αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, τότε αυτός ο πλανήτης πρέπει να θεωρηθεί ο κυβερνήτης. Ορισμένοι μπορεί να ρωτήσετε, "Αν υπάρχει σύνοδος πλανητών σ' αυτή τη θέση, τότε ποιος είναι ο κυβερνήτης;" Η απάντηση είναι πολύ περίπλοκη, καθώς οι πιθανότητες για πλανητικές συνόδους είναι πολλές. Δεν υπάρχει απλή απάντηση να σας δώσω μέσα στα πλαίσια ενός άρθρου – χρειάζεται πολύς χρόνος και εξάσκηση για να αναπτύξουμε την αστρολογική μας δεινότητα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο εξουσιαστής/κυβερνήτης του ζωδίου του Ωροσκόπου θα υποδείξει τη θέση ενός πλανήτη, ο οποίος, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον Ωροσκόπο, θα είναι υψίστης σημασίας στη συνολική αξιολόγηση του χάρτη. "

Παντα σε εναν χαρτη οταν υπαρχει ενας ή περισσοτεροι πλανητες στον 1 οικο δεινουν ιδιαιτερο χρωμα και πληροφοριες για τον χαρακτηρα του ατομου.Για παραδειγμα ενας χαρτης με ωροσκοπο τοξοτη δεν εχει σχεση με εναν δευτερο με τον ιδιο ωροσκοπο και πλουτωνα στον 1 οικο.

cancerian
13-11-2008, 02:21 PM
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου Giannas , επιπροσθετος θα ηθελα να πω οτι κυβερνητης του ωροσκοπου μπορει (μαλλον οχι μπορει αλλα θεωρειται σιγουρα) ο πλανητης με τις περισσοτερες θεμελιωδεις δυναμεις μεσα στο χαρτη!

ryssa
13-11-2008, 04:58 PM
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου Giannas , επιπροσθετος θα ηθελα να πω οτι κυβερνητης του ωροσκοπου μπορει (μαλλον οχι μπορει αλλα θεωρειται σιγουρα) ο πλανητης με τις περισσοτερες θεμελιωδεις δυναμεις μεσα στο χαρτη!

Με τιs περισσότερεs όψειs εννοείs?....... Για εξηγησε το λίγο αυτό για μαs τα αρχάρια...:cheesy:

Τίνα Ζαχαριάδου
13-11-2008, 05:15 PM
Με τιs περισσότερεs όψειs εννοείs?....... Για εξηγησε το λίγο αυτό για μαs τα αρχάρια...:cheesy:

Οταν κοιταμε ενα χαρτη το πρωτο που κοιταμε ειναι ο Ωροσκοπος .Πχ εχουμε ενα Ωροσκοπο στον Κριο,που εχει κυβερνητη τον Αρη,κοιταμε σε τι Ζωδιο ειναι σε ποιον οικο παει και τι οψεις κανει.Αν τωρα ο πρωτος οικος εχει μεσα Πλανητες ακολουθουμε την ιδια τακτικη.Αν ενας απο τους πλανητες που ειναι στον πρωτο οικο κανει συνοδο με τον Ωροσκοπο εχει μεγαλη βαρυτητα . Με λιγα λογια οσοι ειναι στον πρωτο οικο λεγονται συνκυβερνητες .Ελπιζω να εγινα κατανοητη:unsure:

cancerian
13-11-2008, 07:06 PM

Οχι , ο πλανητης με τις περισσοτερες θεμελιωδες δυναμεις ειναι εκεινος ο οποιος καταφερνει να ειναι ο πιο δυνατος μεσα στον γενεθλιο χαρτη. Στο συστημα αυτο κατατασονται οι θεσεις ανα οικο , αν ειναι σε εξαρση , σε πτωση γενικοτερα την ολη του παρουσια μεσα στον χαρτη ειναι πολλα που λαμβανονται υποψιν για να βγει ....

ed77
13-11-2008, 07:36 PM
Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ωροσκόπο Αιγόκερω και στον 1ο οίκο μου εμπεριέχεται όλος ο Υδροχόος. Από όσα έχω διαβάσει, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου μου είναι ο Κρόνος και δευτερευόντως ο Ουρανός (λόγω του εμπεριεχόμενου Υδροχοόου). Ωστόσο, στο χάρτη μου ο Κρόνος δεν σχηματίζει καμία όψη (εκτός από μία σύνοδο με το Βέρτεξ μου), ενώ αντιθέτως ο Ουρανός σχηματίζει πολλές όψεις (με σελήνη, ερμή, δία, άρη, χείρωνα και μεσουράνημα). Επίσης δεν έχω κανένα πλανήτη στον 1ο οίκο, ούτε σε σύνοδο με ωροσκόπο. Σε αυτή την περίπτωση, εξακολουθεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος?

Maroulita
13-11-2008, 08:26 PM
Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ωροσκόπο Αιγόκερω και στον 1ο οίκο μου εμπεριέχεται όλος ο Υδροχόος. Από όσα έχω διαβάσει, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου μου είναι ο Κρόνος και δευτερευόντως ο Ουρανός (λόγω του εμπεριεχόμενου Υδροχοόου). Ωστόσο, στο χάρτη μου ο Κρόνος δεν σχηματίζει καμία όψη (εκτός από μία σύνοδο με το Βέρτεξ μου), ενώ αντιθέτως ο Ουρανός σχηματίζει πολλές όψεις (με σελήνη, ερμή, δία, άρη, χείρωνα και μεσουράνημα). Επίσης δεν έχω κανένα πλανήτη στον 1ο οίκο, ούτε σε σύνοδο με ωροσκόπο. Σε αυτή την περίπτωση, εξακολουθεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος?

Το ότι έχεις εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο δεν έχει σχέση με τον Κυβερνήτη του χάρτη σου. Τουλάχιστον, σύμφωνα με το άρθρο, τα δύο βασικά κριτήρια δεν περιλαμβάνουν τη θέση εμπεριεχόμενων ζωδίων στον 1ο οίκο. Πέρα από αυτό, η ίδια η λειτουργία των εμπεριεχόμενων, αν θυμάμαι καλά, ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή.

Συνεπώς, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις -αρχικά τουλάχιστον- τον Κρόνο, σε τί ζώδιο βρίσκεται (είναι πχ σε ζώδιο κυριαρχίας ή έξαρσής του; Είναι σε ζώδια αδυναμίας ή πτώσης του; ) και σε τι οίκο (π.χ. η θέση των πλανητών σε γωνιακούς οίκους ή -φαντάζομαι- σε οίκους ιδιαίτερα "προσφιλείς" να το πω; -ας το πω!- δηλαδή αρχετυπικά κυρίαρχους σε αυτούς θα παίζουν κάποιον ρόλο για τη συνολική δράση και λειτουργία του πλανήτη στο χάρτη).

Τίνα Ζαχαριάδου
13-11-2008, 08:45 PM
Το ότι έχεις εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο δεν έχει σχέση με τον Κυβερνήτη του χάρτη σου. Τουλάχιστον, σύμφωνα με το άρθρο, τα δύο βασικά κριτήρια δεν περιλαμβάνουν τη θέση εμπεριεχόμενων ζωδίων στον 1ο οίκο. Πέρα από αυτό, η ίδια η λειτουργία των εμπεριεχόμενων, αν θυμάμαι καλά, ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή.

Συνεπώς, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις -αρχικά τουλάχιστον- τον Κρόνο, σε τί ζώδιο βρίσκεται (είναι πχ σε ζώδιο κυριαρχίας ή έξαρσής του; Είναι σε ζώδια αδυναμίας ή πτώσης του; ) και σε τι οίκο (π.χ. η θέση των πλανητών σε γωνιακούς οίκους ή -φαντάζομαι- σε οίκους ιδιαίτερα "προσφιλείς" να το πω; -ας το πω!- δηλαδή αρχετυπικά κυρίαρχους σε αυτούς θα παίζουν κάποιον ρόλο για τη συνολική δράση και λειτουργία του πλανήτη στο χάρτη).

Nα με συγχωρεσεις Μaroulita, δεν ξερω τι λεει το αρθρο, αλλα πολλοι Αστρολογοι, τον εμπεριεχομενο τον εξεταζουν σαν συγκυβερνητη,το οτι ειναι εμπεριεχομενος δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει απλα δυσκολευεται να βγει η φυση του Ζωδιου.

black moon
13-11-2008, 08:54 PM
Καλησπέρα!

Nα συμπληρώσω οτι ενας πλανήτης χωρις οψεις (πρωτευουσες) εκφραζει πιο ατοφια τις ιδιοτητες του, και συνήθως κυβερναει εναν γενεθλιο χαρτη.
Συνήθως οι ιδιοτητες του διοχετευονται στο ατομο σε υπερβολικό βαθμό, και εχουν την ικανότητα να αλλαξουν ολη την ψυχοσυνθεση του. Ποσο μαλιστα αν μιλαμε και για κυβερνήτη 1ου ;)

black moon
13-11-2008, 08:56 PM
Nα με συγχωρεσεις Μaroulita, δεν ξερω τι λεει το αρθρο, αλλα πολλοι Αστρολογοι, τον εμπεριεχομενο τον εξεταζουν σαν συγκυβερνητη,το οτι ειναι εμπεριεχομενος δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει απλα δυσκολευεται να βγει η φυση του Ζωδιου.

H Maroulita ομως Ερση ειπε οτι ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή, οχι οτι δεν υπαρχει.:bigsmile:

Maroulita
13-11-2008, 09:30 PM
Έρση μου,
νομίζω πως σε κάλυψε η Ράνια σχετικά με το "σχετικά" που ανέφερα;! :)

Επιπλέον, για να δώσω ανατροφοδότηση στη συζήτηση και επειδή το θέμα πολλές φορές μ' έχει βάλει σε σκέψη και -η αλήθεια είναι ότι- σαφή απάντηση δεν έχω διαβάσει ακόμα, βρήκα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σε ένα από τα κορυφαία σάιτ του εξωτερικού, αυτό της Deborah Houlding (http://www.skyscript.co.uk). Στο γλωσσάρι (http://www.skyscript.co.uk/gl/geniture.html), λοιπόν, αναφέρει τον όρο "Lord of Geniture", τον πιο ισχυρό πλανήτη, ο οποίος καθορίζεται από την αναγκαία και τυχαία κυριαρχία του μέσα στο χάρτη. Υπάρχει και ο όρος "Almuten of the Figure" που διαφοροποιείται ελαφρώς από τον προηγούμενο.

The Lord of the Geniture is defined as the planet with the most essential and accidental dignity THAT CAN ACT. In other words, a powerful Jupiter in the 12th might not be as good a choice as a weaker Mars in the 10th. Generally speaking, planets in the 6th, 8th, and 12th houses have difficulty acting. They usually require a strong aspect or strong reception to achieve their potential, or an enormous amount of will power on the part of the native.

A planetΆs essential dignity is found by using the table of dignities and seeing which of its own positions a planet occupies in the chart under discussion. Rulership, exaltation, and triplicity are the important ones; term and face are less so. Accidental dignity has to do with house position and aspects to strong planets, and some other things.

pigasos
13-11-2008, 09:51 PM
Δεν θυμάμαι ποιος το ανάφερε σχετικά με τους πλανήτες στον 1ο οίκο. Δηλαδή αν ένα άτομο έχει 3 πλανήτες στον πρώτο οίκο σημαίνει πως και οι 3 πλανήτες είναι συγκυβερνήτες του χάρτη. Ή κοιτάμε ποιος πλανήτης είναι αυτός που βρίσκεται περισσότερο στην ακμή του ωροσκόπου;:blink:

giannas
13-11-2008, 09:58 PM
Nα συμπληρώσω οτι ενας πλανήτης χωρις οψεις (πρωτευουσες) εκφραζει πιο ατοφια τις ιδιοτητες του, και συνήθως κυβερναει εναν γενεθλιο χαρτη.
Συνήθως οι ιδιοτητες του διοχετευονται στο ατομο σε υπερβολικό βαθμό, και εχουν την ικανότητα να αλλαξουν ολη την ψυχοσυνθεση του. Ποσο μαλιστα αν μιλαμε και για κυβερνήτη 1ου ;)

Συμφωνα με το βιβλιο της Κα. Σιμου "Η κατανοηση των οψεων και οι πλανητες διχως οψεις" ενας πλανητης χωρις οψης δεν εκφραζετε υπερβολικα, ουτε εχει πιο ατοφια εκφραση των ιδιοτητων του αν δεν υπαρξει λογος.
Ειναι σαν ενα καζανι που βραζει και δεν υπαρχει τροπος εκφρασης, ολες οι ιδιοτητες και τα χαρακτηριστικα του πλανητη ειναι σε εγρηγορση και σε αναμονη μεχρι να προκηψει μια αφορμη(διευλεση,επιστροφη πλανητη,προοδευτικα,εκλειψ εις κ.α.) Τοτε μονο βλεπουμε να εκφραζετε δυναμικα και εκρηκτικα και τα αποτελεσματα ητε σοκαρουν ητε εντυπωσιαζουν γιατι τι ατομο δεν εχει συνηθησει σε τετοιου ειδους εκδηλωσεις.
Οταν μιλαμε λοιπον για κυβερνητη ωροσκοπου, που ειναι ενας πλανητης χωρις οψη ,πρεπει να εξεταστει με ιδιαιτερη προσοχη σαν να εξεταζουμε εναν γωνιακο,σε εξαρση ή σε κυριαρχια πλανητη.

black moon
13-11-2008, 10:16 PM
Συμφωνω! Γι'αυτο ειπα διοχετευονται και οχι εκδηλώνονται ...παραμενει ομως εξεχουσας σημασιας ο ρολος ενος τετοιου πλανητη στον χάρτη γιατι η επιθυμία να εκδηλωθει ειναι τοσο μεγαλη, που οταν βρει διοδο ξεσπάει με μεγαλύτερη ενταση και αφήνει πιο ξεκάθαρα το σημαδί του :bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
13-11-2008, 11:39 PM
H Maroulita ομως Ερση ειπε οτι ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή, οχι οτι δεν υπαρχει.:bigsmile:

Κοριτσια ουσιαστικα συμφωνουμε,η διαφωνια μου ηταν ως προς τον εμπεριεχομενο αν τον παιρνουμε συνκυβερνητη η οχι και απλως η γνωμη μου ειναι οτι τον παιρνουμε, ασχετα απο την δυναμικη του. :love::love::love:

ed77
14-11-2008, 09:00 AM
Εγώ ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος, μόνο και μόνο επειδή έχω ωροσκόπο Αιγόκερω, από τη στιγμή που ο Κρόνος δεν σχηματίζει όψεις, δεν έχω κανέναν άλλο πλανήτη στον Αιγόκερω και επιπλέον ο Κρόνος είναι σε εμπεριεχόμενο ζώδιο (στον Λέοντα, που είναι εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο).

Maroulita
14-11-2008, 10:01 AM
Εγώ ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος, μόνο και μόνο επειδή έχω ωροσκόπο Αιγόκερω, από τη στιγμή που ο Κρόνος δεν σχηματίζει όψεις, δεν έχω κανέναν άλλο πλανήτη στον Αιγόκερω και επιπλέον ο Κρόνος είναι σε εμπεριεχόμενο ζώδιο (στον Λέοντα, που είναι εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο).

Ενα στοιχείο ωστόσο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι ο Κρόνος σου είναι στον 7ο οίκο, δηλαδή σε οίκο της έξαρσής του (ο Ζυγός είναι το ζώδιο έξαρσης του Κρόνου, ο 7ος οίκος αντιστοιχεί πρωτοτυπικά στο Ζυγό), καθώς επίσης και σε γωνιακό οίκο (1ος, 4ος, 7ος, 10ος θεωρούνται γωνιακοί οίκοι). Νομίζω αυτά τα δύο δεδομένα πρέπει να τα λάβεις, αν μη τι άλλο, υπόψη στη γενικότερα λειτουργία του συγκεκριμένου πλανήτη στο χάρτη σου, ασχέτως δηλαδή απόδοσης τού όρου "κυβερνήτης του χάρτη".

ed77
14-11-2008, 10:44 AM
Ο Κρόνος μου είναι όντως σε γωνιακό οίκο (7ο). Δεν είναι, όμως, στον Ζυγό, αλλά στον Λέοντα. Συνεπώς, υποθέτω ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σε έξαρση. Ο Ουρανός από την άλλη, που είναι συγκυβερνήτης του 1ου οίκου (λόγω του εμπεριεχόμενου Υδροχόου) και σχηματίζει πολλές όψεις, είναι επίσης σε γωνιακό οίκο (στον 10ο)...

ed77
14-11-2008, 10:48 AM
Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και ο ωροσκόπος φημολογείται ότι εκδηλώνεται μετά τα 30, υπάρχει περίπτωση και οι επιδράσεις του κυβερνήτη του να είναι περισσότερο εμφανείς μετά τα 30 ? 'Ασχετα από το εάν σχηματίζει όψεις ή όχι?

Maroulita
14-11-2008, 10:54 AM
Ο Κρόνος μου είναι όντως σε γωνιακό οίκο (7ο). Δεν είναι, όμως, στον Ζυγό, αλλά στον Λέοντα. Συνεπώς, υποθέτω ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σε έξαρση. Ο Ουρανός από την άλλη, που είναι συγκυβερνήτης του 1ου οίκου (λόγω του εμπεριεχόμενου Υδροχόου) και σχηματίζει πολλές όψεις, είναι επίσης σε γωνιακό οίκο (στον 10ο)...

Ανέφερα ότι βρίσκεται σε οίκο της έξαρσής του (7ος-Ζυγός).

ed77
14-11-2008, 11:10 AM
Κατάλαβα, είναι σε οίκο που αντιστοιχεί στο ζώδιο έξαρσής του, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε εν μέρει να θεωρήσουμε οτι είναι σε έξαρση ο πλανήτης? Αυτό ισχύει και γενικότερα για οποιονδήποτε πλανήτη?

Τίνα Ζαχαριάδου
14-11-2008, 11:44 AM
Κατάλαβα, είναι σε οίκο που αντιστοιχεί στο ζώδιο έξαρσής του, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε εν μέρει να θεωρήσουμε οτι είναι σε έξαρση ο πλανήτης? Αυτό ισχύει και γενικότερα για οποιονδήποτε πλανήτη?

Kαλημερα! Ο Πλανητης δεν ειναι εν μερει σε εξαρση,ειναι απο οικο σε εξαρση και φυσικα ισχυει για ολους τους Πλανητες. Οταν εξεταζουμε ενα Πλανητη κοιταμε σε ποιο Ζωδιο βρισκεται και σε ποιν οικο και κοιταμε αν εχει τιτλους (κυριαρχια, αδυναμιακ.τ.λ.) για να δουμε αν μπορει πχ ο Πλανητης να βγαλει ευκολα η δυσκολα, τα στοιχεια του, την δυναμικη του και φυσικα κοιταμε και τις οψεις.Αν ενας Πλανητης εχει τιτλους, παιρνουμε επιπλεον στοιχεια.

FireStarter
14-11-2008, 12:16 PM
"Nα συμπληρώσω οτι ενας πλανήτης χωρις οψεις (πρωτευουσες) εκφραζει πιο ατοφια τις ιδιοτητες του, και συνήθως κυβερναει εναν γενεθλιο χαρτη. "

Νομιζα οτι μονο τα φωτα οταν δε κανουν οψεις κεφραζουν ατοφια την ενεργεια τους, αλλα για ολους τους αλλους πλανητες ειχα την εντυπωση οτι αν δεν σχηματιζουν οψεις απλα δε θεωρουνται ενεργοι. Εχω καταλαβει κατι λαθος?

Τίνα Ζαχαριάδου
14-11-2008, 12:52 PM
"Nα συμπληρώσω οτι ενας πλανήτης χωρις οψεις (πρωτευουσες) εκφραζει πιο ατοφια τις ιδιοτητες του, και συνήθως κυβερναει εναν γενεθλιο χαρτη. "

Νομιζα οτι μονο τα φωτα οταν δε κανουν οψεις κεφραζουν ατοφια την ενεργεια τους, αλλα για ολους τους αλλους πλανητες ειχα την εντυπωση οτι αν δεν σχηματιζουν οψεις απλα δε θεωρουνται ενεργοι. Εχω καταλαβει κατι λαθος?

Οι πλανητες ειτε κανουν οψη ειτε δεν κανουν εχουν την ενεργεια τους και την ερμηνεια τους απο το Ζωδιο και τον οικο που βρισκονται και μαλιστα αν δεν κανουν οψεις αυτα τα χαρακτηριστικα τα βγαζουν πιο εντονα .Αν για πχ. σε ενα χαρτη ο Ερμης δεν κανει καμμια οψη, το ατομο μπορει να νιωθει οτι δεν μιλαει πολυ ενω στην ουσια μιλαει ασταματητα,δηλ. υπερλειτουργει τον Πλανητη που δεν κανει οψη, επομενως ολοι οι Πλανητες σε ενα χαρτη ειναι ενεργοι.

ed77
14-11-2008, 05:26 PM
Να ρωτήσω κάτι ως προς την ερμηνεία ενός πλανήτη από το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται: Αν έχουμε έναν πλανήτη σε ένα ζώδιο και οίκο π.χ. ¶ρη στον Καρκίνο και στον 6ο οίκο, θα κοιτάξουμε τα χαρακτηριστικά του ¶ρη στον Καρκίνο και τα χαρακτηριστικά του ¶ρη στην Παρθένο, οπότε οι ιδιότητες του ¶ρη στο συγκεκριμένο χάρτη θα είναι ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών?

Τίνα Ζαχαριάδου
14-11-2008, 05:41 PM
Να ρωτήσω κάτι ως προς την ερμηνεία ενός πλανήτη από το ζώδιο και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται: Αν έχουμε έναν πλανήτη σε ένα ζώδιο και οίκο π.χ. ¶ρη στον Καρκίνο και στον 6ο οίκο, θα κοιτάξουμε τα χαρακτηριστικά του ¶ρη στον Καρκίνο και τα χαρακτηριστικά του ¶ρη στην Παρθένο, οπότε οι ιδιότητες του ¶ρη στο συγκεκριμένο χάρτη θα είναι ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών?

Αν εχεις αυτα τα στοιχεια τοτε κοιτας τον Αρη στον Καρκινο , τον Αρη στον 6 οικο και τι οψεις κανει και ποιον οικο κυβερνα,και ναι ο συνδιασμος αυτος ειναι οι ιδιοτητες του Πλανητη.

ed77
14-11-2008, 07:10 PM
¶ρης στον 6ο οίκο, δηλαδή σαν να λέμε ¶ρης στην Παρθένο?
Επίσης, ποιον οικο κυβερνά (ποιον έχει ακμή στον Κριό), σημαίνει ότι ο ¶ρης επηρεάζει τις ιδιότητες του οίκου? Οπότε φαντάζομαι ότι η Αφροδίτη π.χ. θα επηρεάζει 2 οίκους (αυτόν ο οποίος έχει ακμή στον ταύρο και αυτόν ο οποίος έχει ακμή στο ζυγό) ?

Τίνα Ζαχαριάδου
14-11-2008, 11:27 PM
¶ρης στον 6ο οίκο, δηλαδή σαν να λέμε ¶ρης στην Παρθένο?
Επίσης, ποιον οικο κυβερνά (ποιον έχει ακμή στον Κριό), σημαίνει ότι ο ¶ρης επηρεάζει τις ιδιότητες του οίκου? Οπότε φαντάζομαι ότι η Αφροδίτη π.χ. θα επηρεάζει 2 οίκους (αυτόν ο οποίος έχει ακμή στον ταύρο και αυτόν ο οποίος έχει ακμή στο ζυγό) ?

Πραγματικα ο Αρης στον εκτο ειναι σαν λεμε Αρης(πχ δραση)στην Παρθενο(λεπτομερεια), οσο για τον οικο,κοιταμε ποια ακμη πεφτει στο Ζω διο του Κριου πχ του δευτερου τοτε ,συνδυαζουμε τα στοιχεια του Πλανητη με τα οικονομικα και οτι αλλο βεβαια ειναι ο δευτερος οικος και σωστα καταλαβες για την Αφροδιτη ειναι κυβερνητης σε δυο Ζωδια οπως και Ερμης σε Διδυμο και Παρθενο.:bigsmile:

ed77
15-11-2008, 12:31 AM
Έρση, σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!

cancerian
15-11-2008, 10:03 PM
Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και ο ωροσκόπος φημολογείται ότι εκδηλώνεται μετά τα 30, υπάρχει περίπτωση και οι επιδράσεις του κυβερνήτη του να είναι περισσότερο εμφανείς μετά τα 30 ? 'Ασχετα από το εάν σχηματίζει όψεις ή όχι?

Προσωπικα θεωρω οτι ο ωροσκοπος "λειτουργει" καθ'ολη την διαρκεια της ζωης ενος ατομου . Αν φανταστουμε οτι ο Ηλιος ειναι το "τελος" του ταξιδιου μας , αυτο για το οποιο προοριζομαστε ο Ωροσκοπος ειναι η διαδρομη μεσα απο την οποια θα φτασουμε στον Ηλιο

ryssa
15-11-2008, 11:17 PM
:embarrestΒασικά έχω μπλεχτεί λίγο...
λοιπόν με ωροσκόπο σκορπιό θα πρέπει να έχω κυρίαρχο πλανήτη στο χάρτι μου ή τον πλούτωνα ή τον άρη.....απο ότι βλέπω ο πλούτωναs στον 11ο κάνει μόνο μία όψη με σελήνη ( με μεγάλη ανοχή ,αρα δεν θα πρέπει να την λάβω σοβαρά υπόψιν ), και το κλασικό εξάγωνο με ποσειδώνα....απο την άλλη ο Αρούληs μου είναι στον 1ο στον τοξότη με πολλέs όψειs ( σύνοδο ερμή, τρίγωνο δια,λίλιθ, χιαστι χείρων,βέρτεξ ):weird::weird:στον 1ο τοξότη έχω και ερμή και ποσειδώνα...
λοιπόν 1) εγώ τώρα έχω κυβερνήτη του χαρτη τον ¶ρη?
2)με τόσο τοξότη στον 1ο οίκο μήπωs αναιρείται κατα κάποια έννοια ο ωροσκόποs στον σκορπιό???:wacko::wacko::wacko:

cancerian
15-11-2008, 11:25 PM
:embarrestΒασικά έχω μπλεχτεί λίγο...
λοιπόν με ωροσκόπο σκορπιό θα πρέπει να έχω κυρίαρχο πλανήτη στο χάρτι μου ή τον πλούτωνα ή τον άρη.....απο ότι βλέπω ο πλούτωναs στον 11ο κάνει μόνο μία όψη με σελήνη ( με μεγάλη ανοχή ,αρα δεν θα πρέπει να την λάβω σοβαρά υπόψιν ), και το κλασικό εξάγωνο με ποσειδώνα....απο την άλλη ο Αρούληs μου είναι στον 1ο στον τοξότη με πολλέs όψειs ( σύνοδο ερμή, τρίγωνο δια,λίλιθ, χιαστι χείρων,βέρτεξ ):weird::weird:στον 1ο τοξότη έχω και ερμή και ποσειδώνα...
λοιπόν 1) εγώ τώρα έχω κυβερνήτη του χαρτη τον ¶ρη?
2)με τόσο τοξότη στον 1ο οίκο μήπωs αναιρείται κατα κάποια έννοια ο ωροσκόποs στον σκορπιό???:wacko::wacko::wacko:

Λοιπον , για να μην τρελαινεστε και μπερδευεστε με τοσους πλανητες , ΑΠΛΑ μπορειτε να βρειτε τον επικυριαρχο του ωροσκοπιου με το συστημα των θεμελιωδων δυναμεων. Ο πλανητης με την μεγαλερη αξια ειναι και ο επικυριαρχος.

Maroulita
15-11-2008, 11:29 PM
Λοιπον , για να μην τρελαινεστε και μπερδευεστε με τοσους πλανητες , ΑΠΛΑ μπορειτε να βρειτε τον επικυριαρχο του ωροσκοπιου με το συστημα των θεμελιωδων δυναμεων. Ο πλανητης με την μεγαλερη αξια ειναι και ο επικυριαρχος.

Ναι, όμως αγαπητέ μου cancerian, θα πρέπει να διαφωτίσεις τα μέλη μας για το σύστημα των θεμελιωδών δυνάμεων... Τί είναι, πώς γίνεται ο υπολογισμός της αξίας κλπ κλπ :cheesy::bigsmile:

ryssa
15-11-2008, 11:32 PM

Προσπαθώ να καταλάβω:embarrest:embarrest.......
ο ουρανόs μου βρίσκεται στον σκορπιο άρα σε έξαρση, όμωs είναι στον 12ο,άρα εν μέρη ακυρώνεται ( παρόλα αυτά έχει πολλέs όψειs)...
τώρα εγώ να υποθέσω οτι κυρίρχοs είναι ο ουρανόs και τα στοιχεία μου εκφράζονται περισσότερο σαν υδροχόοs??:weird::weird
πάλι σαλάτα τα κανα μήπωs???:embarrest

cancerian
15-11-2008, 11:38 PM
Ναι, όμως αγαπητέ μου cancerian, θα πρέπει να διαφωτίσεις τα μέλη μας για το σύστημα των θεμελιωδών δυνάμεων... Τί είναι, πώς γίνεται ο υπολογισμός της αξίας κλπ κλπ :cheesy::bigsmile:

Εχεις απολυτο δικιο Maroulita , αν και το συστημα το περιγραφω (συνοπτικα) στο αρθρο μου περι κλεφτων και ωριαιας θα το κανω copy \ paste εδω :
Λοιπον , θεμελιωδεις δυναμεις ειναι ενα συστημα βαθμολογησης , απο το οποιο ενας πλανητης βαθμολογειται ειτε θετικα ειτε αρνητικα ετσι ωστε στο τελος να του δοθει μια βαθμολογικη αξια.
Η βαθμολογικη αυτη αξια προκυπτει απο την θεση που κατεχει ενας πλανητης μεσα σε ενα ωροσκοπιο πχ η θεση του σε ενα ζωδιο , σε μια θεση εξαρσης , σε μια θεση κυριαρχιας , σε μια θεση πτωσης και ουτο καθεξης. Ολα αυτα ακολουθουνται απο μια βαθμολογια.

Εκτος απο τις θεμελιωδεις δυναμεις , εχουμε και τις συμπληρωματικες (αν ειναι αυτος ο ορος , δεν θυμαμαι καλα γιατι δεν εχω τα βιβλια μου μπροστα μου αυτη την στιγμη) οι οποιες περιεχουν και αυτες ενα συστημα βαθμολογισης ενος πλανητη και περιεχουν βαθμολογιες οι οποιες περιεχουν πχ την θεση του πλανητη ανα οικο , αν ειναι ανατολικα η δυτικα του ηλιου , αν ειναι καμενος απο τον ηλιο κ.ο.κ.

Αφου βρεθει το συνολο των θεμελιωδων και των συμπληρωματικων δυναμεων τοτε προκυπτει η τελικη βαθμολογια του πλανητη.

cancerian
15-11-2008, 11:39 PM
ο ουρανόs μου βρίσκεται στον σκορπιο άρα σε έξαρση, όμωs είναι στον 12ο,άρα εν μέρη ακυρώνεται ( παρόλα αυτά έχει πολλέs όψειs)...
τώρα εγώ να υποθέσω οτι κυρίρχοs είναι ο ουρανόs και τα στοιχεία μου εκφράζονται περισσότερο σαν υδροχόοs??:weird::weird

Σαλατα :bigsmile: !!!!!!!!!

ryssa
15-11-2008, 11:42 PM
Σαλατα :bigsmile: !!!!!!!!!

:laugh::laugh::laugh:
που ναι αυτο το άρθρο μπαs και ξεστραβωθώ λιγάκι???

Τίνα Ζαχαριάδου
16-11-2008, 02:13 AM

Kαταρχην, για να βρεις τον κυβερνητη του ωροσκοπιου σου θα πρεπει να βρεις τον Ωροσκοπο σου,(τον Ανατελον Ζωδιο). Αν για πχ,εχεις Ωροσκοπο στον Κριο ο κυβερνητης του Ωροσκοπου σου(δηλ του πρωτου οικου) ειναι ο Αρης,κοιτας σε ποιο Ζωδιο και σε ποιον οικο πηγαινει, τι τιτλους εχει (κυριαρχια, αδυναμια,εξαρση, πτωση) και τελος τι οψεις κανει με τους αλλους Πλανητες του χαρτη σου. Στην συνεχεια κοιτας αν μεσα στον Πρωτο οικο υπαρχει αλλος Πλανητης, αν υπαρχει τοτε ειναι και αυτος κυβερνητης και τον εξεταζεις ακριβως με τον ιδιο τροπο.Το ιδιο κανεις για ολες τις ακμες των οικων και για ολους τους Πλανητες. Αυτο τωρα που λες για τον Σκορπιο δεν ισχυει,κυβερνητης του Σκορπιου ειναι ο Πλουτωνας και μονο, αυτο δεν αλλαζει,κυβερνητη οικου ψαχνουμε δηλ. οι ακμες των οικων σε ποια Ζωδια πεφτουν και τι κυβερνητη εχουν. Δεν ξερω τι αλλο να σου πω για να ξεμπερδευτεις, ελπιζω να εγινα κατανοητη και να βγαλεις ακρη:toung:

cancerian
16-11-2008, 12:49 PM
:laugh::laugh::laugh:
που ναι αυτο το άρθρο μπαs και ξεστραβωθώ λιγάκι???

Λοιπον , στειλε μου την ημερομηνια -ωρα - τοπο γεννησης και οταν κατεβω στην Αθηνα (επειδη ειμαι εκτος της βασης μου :laugh: ) θα συμβουλευτω τα καλα μου τα βιβλια και θα προσπαθησω να σου βρω τον κυριαρχο πλανητη.

( ... και εγω Ωροσκ. Σκορπιο αλλα βρηκα οτι ο επικυριαρχος του ωροσκοπιου μου ειναι ο αρχικα ο Ποσειδωνας και επειτα ο Πλουτωνας ) -> στο λεω αυτο για να δεις οτι θελει λιγο ψαξιμο ο επικυριαρχος μιας και μπορει να μην φανερωνεται αμεσως!

ryssa
16-11-2008, 02:08 PM
Kρυφτούλη παίζει ο άτιμοs??:toung:
6/11/78, 7.45 πρωί στην Αθήνα.....
αντε να δώ αν μπορείs να βγάλειs άκρη:laugh::laugh:

cancerian
16-11-2008, 02:20 PM
Aντε τυχερη ... μεχρι το βραδυ θα σου εχω στειλει την απαντηση ....

ryssa
16-11-2008, 02:32 PM
Aντε τυχερη ... μεχρι το βραδυ θα σου εχω στειλει την απαντηση ....

:love::love::love::love::love::love::love:

pigasos
16-11-2008, 03:15 PM
Παιδιά, εγώ δηλαδή έχω 4 κυβερνήτες; Νομίζω πως ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του Ωροσκοπίου μου. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Έχω γεννηθεί στις 18/06/1987, ώρα 19:45, Δράμα. Απλώς θέλω και μια δεύτερη γνώμη.!:love::unsure:

Τίνα Ζαχαριάδου
17-11-2008, 01:41 AM
Παιδιά, εγώ δηλαδή έχω 4 κυβερνήτες; Νομίζω πως ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του Ωροσκοπίου μου. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Έχω γεννηθεί στις 18/06/1987, ώρα 19:45, Δράμα. Απλώς θέλω και μια δεύτερη γνώμη.!:love::unsure:

Καλησπερα, αν εχω βγαλει σωστα τον χαρτη σου εχεις Ωροσκοπο στις 25 μοιρες και 44 του Λεων που σημαινει οτι ο κυβερνητης του Ωροσκοπιου ειναι ο Ηλιος,δεν ξερω γιατι νομιζεις οτι ειναι ο Κρονος κυβερνητης και μαλιστα αλλοι 4 μαζι,η εχω βγαλει λαθος τον χαρτη σου η τα εχεις μπερδεψει λιγο.:unsure::unsure:Ζητω συγνωμη εχω βαλει λαθος ωρα στον χαρτη σου ο ωροσκοπος ειναι στις 12 Τοξοτη και 17

Λίλιαν Σίμου
17-11-2008, 02:09 AM

Αγαπητή φίλη

Μην μπερδεύεστε. Γιατί τέσσερις κυβερνήτες;
Κατ΄αρχήν, επειδή και ορισμένα προηγούμενα μέλη είχαν μπερδέψει τον κυβερνήτη του ωροσκόπου με εκείνον όλου του ωροσκοπίου, ας πω πως υπάρχει διαφορά. Ο κυβερνήτης του ζωδίου του ωροσκόπου δεν είναι απαραίτητο να είναι κυβέρνήτης του ωροσκοπίου.

Για τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου υπάρχουν απόψεις, καθώς δεν συμφωνούν όλες οι μέθοδοι μεταξύ αστρολόγων.
Από τις επικρατέστερες είναι αυτή που αναφέρει ο Cancerian σχετικά με τις θεμελιώδεις δυνάμεις των πλανητών (αλλά και εδώ υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας βασίζεται στον Πτολεμαίο και ο άλλος στην Ωριαία του Λίλλυ) και ένας ακόμη, όπου ακολουθούμε μία σειρά "εξισώσεων" για να δούμε ποιος πλανήτης έχει την επικράτηση σε όλους τους άλλους μέσα στον χάρτη.
Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του Πτολεμαίου, ο πιο δυνατός πλανήτης εμφανίζεται ο Ήλιος και λίγο μετά έρχειται ο Κρόνος, αν έχω σωστά τα στοιχεία σας (ωροσκόπος στον Τοξότη στις 12 μοίρες). Προτιμώ το σύστημα Λίλλυ όμως και τις "εξισώσεις" (αλλά θέλει μία σειρά από διαφορετικές αξιολογήσεις εκεί).

Αν όμως δεν έχετε μία μικρή εμπειρία στην αστρολογία, δεν θα ήταν καλό να μπερδεύεστε με πολυσύνθετες έννοιες. Η αξιολόγηση με τους τρόπους που προανεφέρω απαιτούν προχωρημένο επίπεδο στην έρευνα.

Όσοι είστε αρχάριοι, ας εξετάσετε τον κυβερνήτη του ζωδίου του ωροσκόπου, όπως και τους πλανήτες που είναι με πολλές ή καθόλου όψεις. Φυσικά, σημασία έχει και κάθε πλανήτης καλά τοποθετημένος ως προς το ζώδιο και τον οίκο.

Καλή συνέχεια στην ανταλλαγή απόψεων
φιλικά

Λίλιαν Σίμου
Σύμβουλος Αστρολογίας
-Συγγραφέας

pigasos
17-11-2008, 02:45 PM
Σας ευχαριστώ κα Σίμου. Πράγματι δεν έχω πολλές γνώσεις ώστε να καταλάβω πολυσύνθετα πράγματα. Κατά την άποψη μου γνωρίζω μόνο το ¶λφα της αστρολογίας. Δεν έχω πολύ χρόνο για να εμβαθύνω παρόλο που μου αρέσει πολύ.

Με εκτίμηση & σεβασμό,
Pigasos:cheesy:

peponi96
17-11-2008, 11:45 PM
Να ρωτήσω κάτι σας παρακαλώ και εγώ το οποίο το διάβασα και με τάραξε... Ειπώθηκε σε μία δημοσίευση ότι άτομα με Ωροσκόπο στον σκορπιό , αν έχουν κυβερνήτη Πλούτωνα, να περιμένουν πολλούσ θανάτους στη ζωή τους. Αυτό ήταν μεταφορικό ή κυριολεκτικό; Είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιός είναι ο κυβερνήτης που υπερισχύει , Πλούτωνας ή ¶ρης, και σε περίπτωση που ήταν κυριολεκτικό μπορεί να φέρει πολλές συγχήσεις. Παρακαλώ να διευκρινιστεί άμεσα. Ευχαριστώ.

black moon
17-11-2008, 11:50 PM
Να ρωτήσω κάτι σας παρακαλώ και εγώ το οποίο το διάβασα και με τάραξε... Ειπώθηκε σε μία δημοσίευση ότι άτομα με Ωροσκόπο στον σκορπιό , αν έχουν κυβερνήτη Πλούτωνα, να περιμένουν πολλούσ θανάτους στη ζωή τους. Αυτό ήταν μεταφορικό ή κυριολεκτικό; Είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιός είναι ο κυβερνήτης που υπερισχύει , Πλούτωνας ή ¶ρης, και σε περίπτωση που ήταν κυριολεκτικό μπορεί να φέρει πολλές συγχήσεις. Παρακαλώ να διευκρινιστεί άμεσα. Ευχαριστώ.

Ποια ειναι αυτη η δημοσιευση και που (?), για να δουμε και τι αντιδράσεις ή σχολια ελαβε στην συνέχεια !!! :amuse:

Maroulita
17-11-2008, 11:55 PM

Δε νομίζω να έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο στα ποστ του δικού μας σάιτ. Αλλιώς, πρόκειται για μία επίκινδυνη υπεργενίκευση και επιεικώς μία ανόητη ερμηνεία....
Γενικότερα, ας έχουμε μία κριτική στάση απέναντι σε ό,τι διαβάζουμε. Ευτυχώς, οι αυθεντίες έχουν ξεπεραστεί εδώ και πολλές δεκαετίες και η κριτική σκέψη και έρευνα είναι προϋποθέσεις για τη συνολική μας πορεία...

ryssa
18-11-2008, 02:24 PM
Λοιπόν τώρα θα πρέπει να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι κυβερνήτηs του ωροσκόπου μου είναι ο ¶ρηs ,μιαs και αυτόs δέχεται πιο πολλέs όψειs απο Πλούτωνα ,και είναι και στον 1ο οίκο???( ωροσκόποs skorpios):wacko::wacko:

peponi96
18-11-2008, 03:24 PM
To arthro sto opoio anaferomai yparxei mesa sto site afto kai einai to: Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη – Μέρος 1ο
δημοσιεύτηκε από leoma
12-11-08 . Deite ti leei gia oroskopo Scorpio me kyverniti Ploutwna. An einai kyriolektiko , to meros pou leei na perimenei pollous thanatous sti zwh tou, einai aparadekto kai sykofantiko dioti thewrw oti zhthmata ygeias, k poso mallon thanatoi, den thigontai katholou logw leptotitas tou zitimatos. Tha ithela na akousw ti gnwmi sas..

Maroulita
18-11-2008, 03:31 PM
To arthro sto opoio anaferomai yparxei mesa sto site afto kai einai to: Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη – Μέρος 1ο
δημοσιεύτηκε από leoma
12-11-08 . Deite ti leei gia oroskopo Scorpio me kyverniti Ploutwna. An einai kyriolektiko , to meros pou leei na perimenei pollous thanatous sti zwh tou, einai aparadekto kai sykofantiko dioti thewrw oti zhthmata ygeias, k poso mallon thanatoi, den thigontai katholou logw leptotitas tou zitimatos. Tha ithela na akousw ti gnwmi sas..

Πρώτα απ' όλα, το κείμενο είναι μετάφραση που έκανε η αγαπητή leoma. Πέρα τούτου, αναφέρεται το εξής:

Πλούτων (ωροσκόπος Σκορπιός): Η ζωή ξετυλίγεται μέσα από μια σειρά κρίσεων μεταμόρφωσης που εκδηλώνονται αργά. Επιζητούν τον επαναπροσανατολισμό της φύσης των επιθυμιών προς μια λιγότερο εγωιστικη και λιγότερο βλαβερή κατεύθυνση όσον αφορά τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο Πλούτων είναι ο ¶ρχοντας του Κάτω Κόσμου. Στη θετική του έκφραση είναι ο Όσιρις, ο θεός του αναστημένου Ήλιου/ψυχής. Στην αρνητική του έκφραση, είναι ο κακοποιός του ηλιακού συστήματος, αυτός που μας τραβάει όλο και βαθύτερα στον κάτω κόσμο. Η θέση του ¶ρη σε ένα Ωροσκόπιο με κυβερνήτη το Σκορπιό μάς δείχνει τη φύση των επιθυμιών του κατώτερου εαυτού μας ενώ ο Πλούτων μιλάει περισσότερο για τη διαδικασία της ανάστασης και της μεταμόρφωσης. Το άτομο με Ωροσκόπο Σκορπιό πρέπει να περιμένει πάντα να υπάρξουν θάνατοι στη ζωή του – ο ¶ρης θα τους προκαλέσει, αλλά ο Πλούτων υπόσχεται την αιώνια ζωή. Το πώς συντονιζόμαστε με την αθανασία μέσα στο πλαίσιο της θνητότητάς μας είναι το μυστικό και το χάρισμα του πνευματικού δρόμου, αυτό που φανερώνεται μέσα από το ωροσκόπιο. Η αστρολογία είναι ένα μεγάλο χάρισμα.

Είναι κυρίως μεταφορική η σημασία εδώ.

black moon
18-11-2008, 07:31 PM
Το άτομο με Ωροσκόπο Σκορπιό πρέπει να περιμένει πάντα να υπάρξουν θάνατοι στη ζωή του – ο ¶ρης θα τους προκαλέσει, αλλά ο Πλούτων υπόσχεται την αιώνια ζωή. Το πώς συντονιζόμαστε με την αθανασία μέσα στο πλαίσιο της θνητότητάς μας είναι το μυστικό και το χάρισμα του πνευματικού δρόμου, αυτό που φανερώνεται μέσα από το ωροσκόπιο. Η αστρολογία είναι ένα μεγάλο χάρισμα.

H αλήθεια ειναι οτι το θάνατοι, θα επρεπε να μπει σε εισαγωγικα. Προφανως η leoma το θεώρησε περιττό, αφου πριν τελειωσει η προταση μιλαει για αιώνια ζωή. Ειναι ολοφάνερο οτι μιλαει για την γνωστη αναγέννηση που χαρακτηρίζει τον Πλουτωνα-Σκορπιο. Εξάλλου αυτο επιβεβαιώνεται και παρακάτω οπου μιλαει για πνευματικό δρόμο. Εχει ειπωθεί πολλες φορές οτι ο Πλουτωνας οταν ενεργοποιείται σκοτώνει οτιδήποτε παλιό και σάπιο, τις περισσότερες φορες με σκοπο την θεση του να παρει κατι καινούργιο και λαμπερό. Η διαδικασία, οπως καθε θάνατος ειναι επίπονη, γιατι δύσκολα ξεφορτωνόμαστε το παλιό μας παλτό...αλλα τελικά ο νέος ειναι ωραίος ;)
Και καπου αλλου που ρωταγανε για τον κληρο θανάτου, εχω πει πως πιο σωστα λέγεται κληρος της αλλαγής :)

asas
20-06-2010, 05:44 PM
Γεια σας!
Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω μία απορία!
Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου. Αν ο ωροσκόπος είναι στον τοξότη, ο κυβερνήτης είναι ο δίας. Επίσης, κυβερνήτης του χάρτη είναι και ο ουρανός αφού βρίσκεται στον 1 σε όψη με τον ωροσκόπο και όψη με τον δία στον υδροχόο. Σωστά? Ο πλούτωνας από τον 11 μπορεί να είναι κυβερνήτης αφού δεν κάνει όψη με τον ωροσκόπο? Ή αναφέρεται ως κυβερνήτης, επειδή είναι κυβερνήτης του ήλιου μου?

Fotini Christodoulou
20-06-2010, 05:51 PM
Γεια σας!
Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω μία απορία!
Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου. Αν ο ωροσκόπος είναι στον τοξότη, ο κυβερνήτης είναι ο δίας. Επίσης, κυβερνήτης του χάρτη είναι και ο ουρανός αφού βρίσκεται στον 1 σε όψη με τον ωροσκόπο και όψη με τον δία στον υδροχόο. Σωστά? Ο πλούτωνας από τον 11 μπορεί να είναι κυβερνήτης αφού δεν κάνει όψη με τον ωροσκόπο? Ή αναφέρεται ως κυβερνήτης, επειδή είναι κυβερνήτης του ήλιου μου?

Στην προκειμένη περιπτωση κυβερνήτης είναι ο Δίας και ο Ουρανός συγκυβερνήτης καθώς βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο. Ο Πλούτωνας είναι απλώς ο κυβερνήτης του Ήλιου σας καθώς είστε Σκορπιός.:bigsmile:

asas
20-06-2010, 06:03 PM
Ευχαριστώ! ¶ρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τελικό κυβερνήτη του ωροσκοπίου μου. Αν βρίσκεται σε έξαρση και έχει έντονη επιρροή σε ένα ωροσκόπιο, θα μπορούσε να αναφέρεται ως κυβερνήτης? Συγνώμη, που επιμένω, αν και είστε σαφής, αλλά το έχω δει να αναφέρετε κάπου ως κυβερνήτης πλανήτης που δεν κάνει όψη με τον ωροσκόπο... Μπορεί να είναι λάθος ή να μην έχω καταλάβει τι εννοεί.

Fotini Christodoulou
20-06-2010, 06:18 PM
Ευχαριστώ! ¶ρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τελικό κυβερνήτη του ωροσκοπίου μου. Αν βρίσκεται σε έξαρση και έχει έντονη επιρροή σε ένα ωροσκόπιο, θα μπορούσε να αναφέρεται ως κυβερνήτης? Συγνώμη, που επιμένω, αν και είστε σαφής, αλλά το έχω δει να αναφέρετε κάπου ως κυβερνήτης πλανήτης που δεν κάνει όψη με τον ωροσκόπο... Μπορεί να είναι λάθος ή να μην έχω καταλάβει τι εννοεί.

Aν κι εγώ έχω περιορισμένες γνώσεις πάνω στο θέμα, απο όσα έχω διαβάσει, κυβερνήτης του θέματος, όλου του ωροσκοπίου δλδ- θα είναι ο πλανήτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις(μια προσέγγιση που συναντάμε τώρα πια περισσότερο στην ωριαία αστρολογία αν δεν κάνω λάθος) δλδ να βρίσκεται σε δικό του ζώδιο, σε έξαρση,σε δική του τριπλότητα, όρια και δεκανό και σε γωνιακό οίκο και πολλά άλλα. Υπάρχει και σχετικός πίνακας βαθμολόγησης.

Στην γενέθλια αστρολογία τώρα, συνηθως εξετάζεται ο κυβερνητης του ωροσκόπου απο θέση και όψεις, έπειτα ο πλανητης- αν υπάρχει- που βρίσκεται πολύ κοντά στον ωροσκόπο.

s_avger
13-11-2010, 01:16 PM
Γιά σας!
Ακμή Ωροσκοπου στην 28η μοιρα του ζυγου, με Αφροδιτη σε ακριβή σύνοδο με Ηλιο (Καύση Πλανήτη?) στην Παρθένο. Σελήνη την 23η μοιρα του ζυγου σε σύνοδο με Πλούτωνα στην 17η μοιρα του ζυγού. (κεκαυμένη ζώνη?) Επίσης στον 1ο οικο στην 17η του σκορπιού Ουρανός σε πεντάγωνο με Ηλιο και αρκετα καλες οψεις γενικοτερα. Θα μπορούσε κανεις να πει οτι ο κυβερβητης του ωροσκοπιου ειναι ο Ουρανός? Επίσης ο παραδοσιακος κυβερνητης του Σκορπιου ειναι σε πτωση στον Καρκινο.
Αυτα!

Κοραλλία Μόζορα
13-11-2010, 01:51 PM
Ο "κυβερνήτης" ενός χάρτη είναι ο πιο δυνατός πλανήτης σ' ένα χάρτη, δηλαδή ο πλανήτης που έχει την μεγαλύτερη επιρροή πάνω στο άτομο.

- Ο κυβερνήτης μπορεί να μην είναι ένας αλλά και δύο και τρεις
- Δεν είναι πάντα ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, και συνήθως δεν είναι
- Ο πιο δυνατός πλανήτης δεν μετριέται με θεμελιώδεις δυνάμεις, μπορεί να βρίσκεται ακόμα και σε αδυναμία ή πτώση

s_avger
13-11-2010, 02:21 PM
Λοιπον, τωρα που το ξανακοιταξα, εχετε απολυτο δικιο, Ιδιαιτερη δυναμη εχει ο Ερμης στην 17η Λεοντα στον 10ο οικο σε αποσταση 16 μοιρες απο μεσουρανημα, ως πιο ανυψωμενος και σε αμοιβαια υποδοχη με Ηλιο στη 3η Παρθενου παλι στο 10ο, υστερα ο Ηλιος και επειτα ο Ουρανος. Τα λεω καλα?

taurine
13-11-2010, 03:45 PM
Στην προκειμένη περίπτωση, όταν η ακμή του ωροσκόπου αγγίζει την πρώτη μηδενική μοίρα ενός ζωδίου τί γίνεται? Με τα λίγα που κατάλαβα, σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη μου 4-5-77 ωρα 23.55 Αθήνα, ο κυβερνήτης είναι
α) ο Κρόνος λόγω ωροσκόπου Αιγόκερω,
β) ο Ήλιος λόγω του ότι ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκεται στο Λέοντα,
γ) ο Πλούτωνας επειδή στον 8ο οίκο βρίσκεται ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου?

Τώρα κατάφερα και μπερδεύτηκα πάλι:wacko:

venediktos
08-02-2011, 11:07 PM
Εγω γεννηθηκα 26/08/1991 και ωρα 08:15 το πρωι στην Αθηνα, εχω ωροσκοπο παρθενο που τον κυβερνα ο Ερμης μεχρι εκει το καταλαβα, το αλλο ομως δεν το καταλαβα πρεπει να δουμε και τις οψεις που κανει ο Ερμης?? συγγνωμη αλλα ειμαι λιγο νεος και οχι τοσο πολυ ενημερωμενος, αν μπορει να με διαφωτισει καποιος........ ευχαριστω εκ των πρωτερων!!!!

SAGIVI
09-02-2011, 08:51 AM
Πραγματι ειναι πολυ σημαντικο να δεις την θεση και τις οψεις του ερμη με τους αλλους πλανητες στο ωροσκοπιο σου.. Μετα κοιταξε το μεσουρανημα σου.
Δηλαδη το ζωδιο και την ακμη του 10ου οικου.
Ειναι σημαντικο να τσεκαρεις αν υπαρχουν πλανητης κοντα στην ακμη του 1ου και 10ου οικου. Οσο πιο κοντα, τοσο πιο σημαντκο.

Ξεκινησε με τα σχετικα αρθρα στο φορουμ. Ωροσκοπος, Μεσουρανημα.
Ειναι απ τα βασικα.

venediktos
09-02-2011, 02:07 PM
Σε ευχαριστω πολυ θα ψαξω!!!

jujuth
09-02-2011, 03:08 PM
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τον δικο μου κυβερνητη.
Εχω ωροσκοπο Σκορπιο. Το ηλιακο μου ζωδιο ειναι Ζυγος ο ηλιος μου ειναι στον 11ο οικο στον 1ο οικο εχω Ουρανο και Δια. Ο κυβερνητης του Σκορπιου που ειναι ο Πλουτωνας ειναι στον 12ο οικο και ο Αρης(2ος κθβερνητης Σκορπιου) ειναι στον 10ο οικο...Εχω μπερδευτει ιδιαιτερα με τον κυβερνητη του χαρτη!
Οποιος μπορει ας δωσει ενα χερι βοηθειας...ειλικρινα μπερδευτηκα!

Aquaries
09-02-2011, 03:25 PM
κι εγώ έχω μπερδευτεί πολύ και μάλιστα πριν λίγες μέρες άνοιξα και καινούργιο thread όπου ρωτούσα μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει μ' αυτό αλλά με γράψανε όλοι.. απάντηση δεν πήρα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-02-2011, 04:34 PM
αλλά με γράψανε όλοι.. απάντηση δεν πήρα

Μην λες τετοιες κουβεντες αγαπητο μελος:weird:
κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος
να σου απαντησει.

Οταν θελεισουν
και εχουν ορεξη..
και χρονο..καΙ διαθεση
θα σου απαντησουν η'' καποιο μελος που γνωριζει αστρολογια
η'' οι αστρολογοι του σαιτ [που κατακλιζονται απο ερωτησεις εδω που τα λεμε]
ειναι ολα Δωρεαν να ξερεις..
δεν πληρωνουμε εδω για να εχουμε απαιτησεις
εθελοντικα οι αστρολογοι μας βοηθανε
και τα μελη που γνωριζουν επισης αστΡολογια
για αυτο να κανεις υπομονη!
καλη συνεχεια σου ευχομαι:bigsmile:

Χρήστος Άρχος
09-02-2011, 04:52 PM
Λοιπόν έχουμε 4 πράγματα που λίγο έχουν μπερδευτεί εδω μέσα

1) Κυβερνήτης ωροσκοπίου
2) Κυβερνήτης ωροσκοπίου με Πτολεμαικές μεθόδους
3) Τελικός Κριτής
4) Πιο δυνατός πλανήτης

Στη 1η περίπτωση έχουμε απλά σαν κυβερνήτη του ωροσκοπίου τον Πλανήτη που κυβερνά τον Ωροσκόπο
Στη 2η περίπτωση που έχει αναλυθεί παραπάνω έχει να κάνει με τον πιο ισχυρό σε σχέση με τη θέση, εξάρσεις, πτώσεις, οίκο, πρόσωπα, αμοιβαίες υποδοχές και τα συναφή. (αν παρακολουθείτε τα παραδείγματα ωριαίας μέσα στο site θα καταλάβετε πολλά)
3) Τελικός κριτής είναι αυτός που μέσω των κυβερνήσεων καταλήγει αυτός να κυριαρχεί στο ωροσκόπιο και έχουμε συνήθως ένα ώς δύο αλλά καμμιά φορά και τρείς
4) Ο Πιο δυνατός πλανήτης βρίσκεται απο τα astrodynes την αστροδυναμική δηλαδή που είναι μία ολόκληρη σχολή της "Εκκλησίας του Φωτός".

Στη 1η περίπτωση έχουμε να κάνουμε απλά με μία περισσότερη πρώτη ανάλυση ενός χάρτη είναι καλή για άτομα που δεν ξέρουν καλή αστρολογία.
Η 2η περίπτωση έχει να κάνει με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έδιναν στους πλανήτες ιδιαίτερα στην Ελληνιστική αστρολογία και έχει ενδιαφέρον ιδιαίτερα όταν τον χειρίζεσαι τον πλανήτη στην πρόβλεψη.
Ο Τελικός κριτής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει τη ροή της ζωή του σε μεθόδους όπως το το "στροβίλισμα" και κληρονομική αστρολογία
Στην 4η περίπτωση έχουμε να κάνουμε περισσότερο με καθαρά την αίσθηση της δύναμης όπως την αντιλαμβάνεται ο απλός κόσμος ο πιο δυνατός δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα ο πιο καλός και βέβαια ανάλογα με τη θέση του με τις άλλες βαθμολογίες των πλανητών μπορείς να κάνεις μία ολόκληρη ανάλυση.

taurine
09-02-2011, 05:51 PM
Λοιπόν έχουμε 4 πράγματα που λίγο έχουν μπερδευτεί εδω μέσα

1) Κυβερνήτης ωροσκοπίου
2) Κυβερνήτης ωροσκοπίου με Πτολεμαικές μεθόδους
3) Τελικός Κριτής
4) Πιο δυνατός πλανήτης

Στη 1η περίπτωση έχουμε απλά σαν κυβερνήτη του ωροσκοπίου τον Πλανήτη που κυβερνά τον Ωροσκόπο
Στη 2η περίπτωση που έχει αναλυθεί παραπάνω έχει να κάνει με τον πιο ισχυρό σε σχέση με τη θέση, εξάρσεις, πτώσεις, οίκο, πρόσωπα, αμοιβαίες υποδοχές και τα συναφή. (αν παρακολουθείτε τα παραδείγματα ωριαίας μέσα στο site θα καταλάβετε πολλά)
3) Τελικός κριτής είναι αυτός που μέσω των κυβερνήσεων καταλήγει αυτός να κυριαρχεί στο ωροσκόπιο και έχουμε συνήθως ένα ώς δύο αλλά καμμιά φορά και τρείς
4) Ο Πιο δυνατός πλανήτης βρίσκεται απο τα astrodynes την αστροδυναμική δηλαδή που είναι μία ολόκληρη σχολή της "Εκκλησίας του Φωτός".

Στη 1η περίπτωση έχουμε να κάνουμε απλά με μία περισσότερη πρώτη ανάλυση ενός χάρτη είναι καλή για άτομα που δεν ξέρουν καλή αστρολογία.
Η 2η περίπτωση έχει να κάνει με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έδιναν στους πλανήτες ιδιαίτερα στην Ελληνιστική αστρολογία και έχει ενδιαφέρον ιδιαίτερα όταν τον χειρίζεσαι τον πλανήτη στην πρόβλεψη.
Ο Τελικός κριτής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει τη ροή της ζωή του σε μεθόδους όπως το το "στροβίλισμα" και κληρονομική αστρολογία
Στην 4η περίπτωση έχουμε να κάνουμε περισσότερο με καθαρά την αίσθηση της δύναμης όπως την αντιλαμβάνεται ο απλός κόσμος ο πιο δυνατός δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα ο πιο καλός και βέβαια ανάλογα με τη θέση του με τις άλλες βαθμολογίες των πλανητών μπορείς να κάνεις μία ολόκληρη ανάλυση.
Ευχαριστούμε Κε ¶ρχο.
Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας φυσικά,
με ένα παράδειγμα γενέθλιου χάρτη,
θα μπορούσατε -πρακτικά-
να μας εξηγήσετε την πρώτη και δεύτερη περίπτωση Κυβερνήτη?
Ευχαριστώ!

stellamou
01-03-2011, 12:53 PM
διαβασα το αρθρο και μου γεννηθηκε μια απορια...υπαρχει καποιο σχετικο αρθρο προσ αναγνωση στο σαιτ σχετικα με τις ερμηνειες των οψεων με τισ ακμεσ των οικων??πχ..αν ο ηλιος κανει μια συνοδο με την ακμη του 7 οικου η ενα εξαγωνο..ειτε σε γεννεθλιο ειτε σε συναστρια..??ψαχνωντας δεν βρηκα κατι σχετικο..:cheesy: