Log in

View Full Version : Ποιές πλανητικές θέσεις & όψεις δείχνουν καριέρα ηθοποιού;

lolitsa
08-11-2008, 04:03 PM
Διαβαζοντας αρθρα αστρολογικα "εμαθα"πως καποιες θεσεις αλλα φανταζομαι και οψεις μπορουν να μας δειξουν ενα ατομο με καλλιτεχνικες ανησυχιες και δυνατοτητες.
Π.χ. ο Ηλιος στον 5ο οικο
Ο Ερμης στον 5ο
Ο Διας στον 12ο
Το ερωτημα μου ειναι σε εναν χαρτη ποιες θεσεις και ποιες οψεις μας "δινουν"το χαρισμα του ηθοποιου και πως μπορουμε να δουμε αν θα υπαρξει αναγνωρηση;
Το ερωτημα μου δεν αφορα εμενα αλλα εναν πολλυ δικο μου ανθρωπο και θαθελα με την βοηθεια σας να το ψαξω.
Σας δινω και ημερομηνια γεννησης για οποιον κατεχει το θεμα και θελει να βοηθησει.
25/Ιανουαριου/1980.Στη Θεσ/νικη ωρα:22.00
Ευχαριστω εκ των προτερων.

cancerian
09-11-2008, 07:43 PM
Διαβαζοντας αρθρα αστρολογικα "εμαθα"πως καποιες θεσεις αλλα φανταζομαι και οψεις μπορουν να μας δειξουν ενα ατομο με καλλιτεχνικες ανησυχιες και δυνατοτητες.
Π.χ. ο Ηλιος στον 5ο οικο
Ο Ερμης στον 5ο
Ο Διας στον 12ο
Το ερωτημα μου ειναι σε εναν χαρτη ποιες θεσεις και ποιες οψεις μας "δινουν"το χαρισμα του ηθοποιου και πως μπορουμε να δουμε αν θα υπαρξει αναγνωρηση;
Το ερωτημα μου δεν αφορα εμενα αλλα εναν πολλυ δικο μου ανθρωπο και θαθελα με την βοηθεια σας να το ψαξω.
Σας δινω και ημερομηνια γεννησης για οποιον κατεχει το θεμα και θελει να βοηθησει.
25/Ιανουαριου/1980.Στη Θεσ/νικη ωρα:22.00
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αγαπητη lolitsa

Ειναι πολλα αυτα τα οποια θα μπορουσαμε να πουμε πανω στην καλλιτεχνικη πλευρα των ανθρωπων και πως αυτο αποτυπωνεται μεσα απο την σφραγιδα του γενεθλιου χαρτη.
Θα προσπαθησω ομως να τοποθετηθω προσωπικα στο θεμα της ηθοπιοιας και αν μπορει να μας βοηθησει καποιο αλλο μελος θα ηταν επισης εκτιμιταιο.
Αρχικα ο 5ος οικος ειναι εκεινος που μας φερνει επαφη με το θεατρο και την καλλιτεχνικη μας φυση. Θεωρω ομως οτι επιπλεον οικοι θα παιξουν ρολο.

Προσωπικα τι θα κοιταζα αν καποιος με ρωταγε για την ηθοποιια

Αρχικα θα κοιταζα τον 1ο οικο ωστε να δω πως το ατομο αυτο αντικατροπτιζει τον εαυτο του στον εξω κοσμο και στο περιβαλλον του. Θα εδινα σημασια στους πλανητες εκει και ειδικοτερα τις γωνιες που θα δεχεται ο Ωροσκοπος .
Ισως ενα συναισθηματικο ζωδιο να ταιριαζε σε αυτη την περιπτωση ωστε το ατομο αυτο να ειναι ικανο να "μεταποιει" το συναισθηματο του και να το "καναλωνει¨ στο περιβαλλον του .
Ενας δυνατος 2ος , θα με κινουσε στο να δω τα ταλεντα του , την αισθαντικοτητα του , και την διαμορφωση του ψυχικου του κοσμου.
Στον 4ο θα εψαχνα για το μεγεθος του συναισθηματος του , καλλιτεχνης χωρις συναισθημα ειναι δυο εννοιες που δεν κολλουν μεταξυ τους.
Στον 10ο θα εψαχνα σημαδια για ενωποιησω την ηθοποιεια του , με τον επαγγελμα του και με την επαφη του προς το κοινο. Αν ο 10ος τον οφειλει να ακολουθησει μια καριερα ως ηθοποιος και ποια θα ειναι η απηχειση του στο κοινο (10ος)
Ενας δυνατος 12ος θα ηταν οτι καλυτερο για την φαντασια του και την αναπτυξη του ρολου του μεσα απο αυτον .

Θα εδινα μεγαλη σημασια στον Ηλιο , στην Σεληνη , στον Ερμη , στην Αφροδιτη στον Ποσειδωνα , στον Δια και στον Πλουτωνα και το πως σχετιζονται μεταξυ τους.
Για παραδειγμα η επαφη προσωπικων πλανητων με τον Ποσειδωνα θα ειναι βοηθητικη για την ηθοποια επειδη θα ειναι ικανος να μπαινει στο πετσι των ρολων χωρις να καταλαμβανει μεγαλη προσπαθεια στο να συναισθηματοποιει τους ρολους του !
Με τον Πλουτωνα το ενστικτο του θα τον καθοδηγουσε μεσα απο τους ρολους και θα τους ψυχολογουσε ωστε να γινουν περισοτερο κατανοητοι στον ιδιο.
Ο Ηλιος με τον Δια θα του επεφερε αναγνωρισημοτητα (κατι που εχω παρατηρησει σε ηθοποιους και γενικοτερα γνωστους κοινωνικα ανθρωπους)
Μια δυνατη Σεληνη θα ηταν καλος παραγων για την επαφη του με το κοινο

Αυτες ειναι μερικες αποψεις μου
με εκτιμηση
Cancerian !

lolitsa
09-11-2008, 07:59 PM
Αγαπητε cancerian,
σ'ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες και θα προσπαθησω να "δω" τι γινεται γιατι ειμαι απολυτως αρχαρια στο σπορ!

leaina
24-04-2009, 12:49 AM
Καλησπέρα ,
Σύμφωνα με τη Γενέθλια Ανάλυση που μου έβγαλε το My Horoscope
(Αθήνα, 21 Αυγούστου 1987, 4.30π.μ.) ,
έχω τον Ήλιο,τον Ερμή, την Αφροδίτη,τον ¶ρη και τη Λίλιθ στο Λέοντα.
Έχω όμως τη Σελήνη μου στον Καρκίνο, και ο Ωροσκόπος μου είναι κι αυτός Καρκίνος.
2ο οίκος στο Λέοντα
4ος οίκος στο Ζυγό
10ος οίκος (ΜC) στον Κριό
12ος οίκος στους Διδύμους
Μου ταιριάζει η ηθοποιία ή ο Καρκίνος είναι ανασταλτικός ??
Και γενικότερα στην προσωπικότητά μου, πόσο ανασταλτική μπορεί να είναι η δράση του Καρκίνου ??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

cancerian
24-04-2009, 01:49 AM
Aνασταλτικη δραση ο Καρκινος .. ? :blink: Ποιος αλλος εκπροσωπος του ζωδιακου θα μπορουσε να υποδυθει εναν ρολο με το καταλληλο συναισθημα αν δεν ηταν ο Καρκινος... Kαι φυσικα να προσθεσω και την δραματικοτητα του Λεοντα ...

toniats
24-04-2009, 06:13 AM
Καλησπέρα ,
Σύμφωνα με τη Γενέθλια Ανάλυση που μου έβγαλε το My Horoscope
(Αθήνα, 21 Αυγούστου 1987, 4.30π.μ.) ,
έχω τον Ήλιο,τον Ερμή, την Αφροδίτη,τον ¶ρη και τη Λίλιθ στο Λέοντα.
Έχω όμως τη Σελήνη μου στον Καρκίνο, και ο Ωροσκόπος μου είναι κι αυτός Καρκίνος.
2ο οίκος στο Λέοντα
4ος οίκος στο Ζυγό
10ος οίκος (ΜC) στον Κριό
12ος οίκος στους Διδύμους
Μου ταιριάζει η ηθοποιία ή ο Καρκίνος είναι ανασταλτικός ??
Και γενικότερα στην προσωπικότητά μου, πόσο ανασταλτική μπορεί να είναι η δράση του Καρκίνου ??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Aνασταλτικη δραση ο Καρκινος .. ? :blink: Ποιος αλλος εκπροσωπος του ζωδιακου θα μπορουσε να υποδυθει εναν ρολο με το καταλληλο συναισθημα αν δεν ηταν ο Καρκινος... Kαι φυσικα να προσθεσω και την δραματικοτητα του Λεοντα ...

και ...ίσως την ανάγκη για αναγνωρισιμότητα και διασημότητα με τόσο Λέοντα! Την οποία διασημότητα βλέπεις σαν δικαίωμα και κεκτημένο (2ος Οίκος) και ορμάς σαν Κριός να την κατακτήσεις (10ος Οίκος) Ισως την κατακτήσεις...αλλά θα μπορέσεις να την διατηρήσεις?

Όμως οι ηθοποίοι που απολαμβάνουν τη διασημότητα, αυτοί που βλέπεις στην τηλεόραση και διαβάζεις στα περιοδικά, είναι ελάχιστοι σε σχέση με αυτούς που παλεύουν για ένα μεροκάματο σε έναν περιοδεύοντα θίασο. Μεταξύ μας και μερικοί απο αυτούς που βλέπεις στην τηλεόραση με το πέρασμα του χρόνου θα βρεθούν και αυτοί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, σε ανεργία...βλέπεις καινούργια φυντάνια φυτρώνουν συνεχώς στο χώρο τους.

Αν είσαι όμορφη (πιθανό και λόγω της Σελήνης στον Καρκίνο) και καθιερωθείς σαν όμορφη ηθοποιός, το πέρασμα του χρόνου θα σε ενοχλεί, θα σε τρομοκρατεί (όπως πολλές συναδέλφους σου)

Είναι ένας χώρος που σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν.

Προσωπικά με ανησυχεί αυτή η επιλογή, ακόμα κι όταν γίνεται για "ποιοτικούς" λόγους.
(άνθρωποι που λατρεύουν το θέατρο, την αρχαια τραγωδία κλπ)

Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε παιδιά πλούσιων οικογενειών -που το μεροκάματο δεν είναι αυτό που θα γεμίσει το πιάτο τους-, αλλιώς σε άτομα που αντέχουν στην πείνα.

Επίσης συχνά-πυκνά πίσω απο την νέα και ωραία ηθοποιό υπάρχει ένας (όχι νέος και ωραίος) σπόνσορας! Αλλά αυτά είναι προσωπικά ζητήματα.:embarrest

leaina
24-04-2009, 10:35 AM
Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας.
Μήπως θα ήταν εύκολο να είχα και μία γνώμη άπό κάποιον ειδικό σύμβουλο αστρολογίας του forum ?
Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Γιάννης Ριζόπουλος
24-04-2009, 10:40 AM
Αγαπητά μέλη
Επιτρέψτε μου μια παρέμβαση σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, οφείλουμε να εξετάσουμε τι συμβαίνει στον ...πραγματικό κόσμο, τι χαρακτηρίζει δηλαδή όσους και όσες έκαναν καριέρα ως ηθοποιοί.

Ανεξαρτήτως του Ηλιακού ζωδίου, οι όψεις του Ποσειδώνα (και μάλιστα οι δυσαρμονικές) με όλους τους προσωπικούς πλανήτες, τον Δία, τον ωροσκόπο και το μεσουράνημα είναι το πρώτο-ίσως και το τελευταίο-ουσιαστικό κριτήριο για την εκδήλωση καλλιτεχνικών τάσεων. Ακολουθούν οι όψεις της Αφροδίτης με τις γωνιακές ακμές, που ωστόσο δεν έχουν την ίδια δυναμική με αυτές του Ποσειδώνα και λειτουργούν περισσότερο συμπληρωματικά.
Και βέβαια όταν αναφέρομαι στις όψεις του Ποσειδώνα συμπεριλαμβάνω και αυτές της ιδιοσυναστρίας:bigsmile:

Όσον αφορά τη συμβολή του Δία στην μέγιστη αναγνωρισιμότητα είναι δεδομένη αλλά θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτήν της Δήμητρας (Ceres)

Οι διάδοχοι και κατιόντες οίκοι δεν φαίνεται να παίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, ως προς την παρουσία προσωπικών πλανητών και η φιλολογία περί 5ου και δραματουργίας είναι μάλλον ένας ακόμη αστρολογικός μύθος.

Η θέση της Σελήνης στο Ζυγό και την Παρθένο είναι ...απίστευτα παραγωγικές σε ηθοποιούς και ακολουθεί μάλλον ο Καρκίνος. Αντίθετα κάποιες θέσεις, που θεωρητικά αναφέρονται ως τέτοιες (Λέων και Ιχθύες), δείχνουν να συνεισφέρουν ελάχιστα στην ηθοποιία. Η Ιχθυακή Σελήνη κατευθύνει συνήθως σε άλλες μορφές τέχνης.

Ακόμη,στα ωροσκόπια των ηθοποιών αξιοσημείωτη δείχνει να είναι η γωνιακή θέση του αστεροειδούς Αθηνά (Pallas) αλλά αυτό θέλει λίγο ψάξιμο ακόμη...

Αγαπητή Leaina
Ο χάρτης σου είναι εξαιρετικά ευνοϊκός για αυτό που ρωτάς. Πας για πολύ μεγάλα ...ψάρια!

Και για να απαντήσω και στο μελος, που άνοιξε το θέμα, ο φίλος της μπορεί να κάνει καλλιτεχνική καριέρα (αν έχει γεννηθεί λίγο νωρίτερα από τις 10 είναι ακόμη πιο σίγουρο) έχει εξασφαλισμένη τη δημοσιότητα αλλά μάλλον θα πρέπει να φύγει στο εξωτερικό...

leaina
24-04-2009, 11:03 AM
Ποσειδώνας Τρίγωνο Ήλιος, Ανοχή 7.94
Ποσειδώνας Τρίγωνο Δίας, Ανοχή 5.70
Ποσειδώνας Εξάγωνο Πλούτωνας, Ανοχή 2.05
Ποσειδώνας Τετράγωνο Βόρειος Δεσμός, Ανοχή 2.52
Ποσειδώνας Τρίγωνο Κλήρος Τύχης, Ανοχή 1.78
Ποσειδώνας Χιαστί Ωροσκόπος, Ανοχή 5.81

Αφροδίτη Σύνοδος Ήλιος, Ανοχή 0.61
Αφροδίτη Σύνοδος Ερμής, Ανοχή 1.46
Αφροδίτη Σύνοδος ¶ρης, Ανοχή 2.00
Αφροδίτη Τρίγωνο Δίας, Ανοχή 2.85
Αφροδίτη Τρίγωνο Ουρανός, Ανοχή 4.10
Αφροδίτη Εξάγωνο Χείρων, Ανοχή 0.55
Τα φώτα σας. Και πάλι ευχαριστώ.

leaina
24-04-2009, 11:11 AM
Έχω ξεκινήσει ερασιτεχνικά και νομίζω οτι ειναι κάτι που μου ταιριάζει. Λέω να δοκιμάσω και επαγγελματικά και αν δεν προκύψει κάτι καλό, θα πορευτώ κάνοντας κάποια άλλη δουλειά..άλλωστε δε θα είμαι και η μόνη !

Ρωτώ απλά αν θα άξιζε τον κόπο μία τέτοια προσπάθεια, γνωρίζοντας πάντα οτι κι αν το πράγμα δεν πάει καλά, θα βρω εναλλακτική εκτός του συγκεκριμένου χώρου, κανείς δε χάνεται..και θα συνεχίσω βέβαια ερασιτεχνικά
Οι όψεις Ποσειδώνα και Αφροδίτης παρατίθενται παραπάνω, για ειδικότερη καθοδήγηση
Σας ευχαριστώ για πολλοστή φορά για το χρόνο σας.

Γιάννης Ριζόπουλος
24-04-2009, 11:36 AM
Δεν διαβάζετε τα ποστ;:bigsmile:

leaina
24-04-2009, 11:38 AM
Θα εκτιμούσα την άποψη του ειδικού αστρολόγου πάνω στο θέμα.
Αξίζει τελικά ??

leaina
24-04-2009, 11:41 AM
Μόλις το είδα , ευχαριστώ.

vana4
24-04-2009, 01:13 PM

Θα συμφωνήσω cancerian, όσον αφορά το συναίσθημα, όμως στην περίπτωσή μου, η ανασφάλεια, η μεγάλη ευαισθησία και το εύθραυστο του Καρκίνου ήταν ο σοβαρότερος λόγος που με απέτρεψε από την ηθοποιία. (ο άλλος λόγος ήταν η αντιδραστικότητά μου σε ανωτέρους και γενικά σε άτομα με εξουσία-΄ο Ουρανός στον 10 θα φταίει, στοιχείο που θα με έκανε έναν ταλαντούχο πλην πάμφτωχο ηθοποιό).
Έχω αρκετά από τα στοιχεία που δείχνουν έφεση στην υποκριτική (Σύνοδο Ηλιου, ¶ρη, Ερμή στον Καρκίνο στον 8ο, Σελήνη στην Παρθένο στον 9ο, Ποσειδώνα ανάδρομο στο 12ο σε τετράγωνο με αφροδίτη και λίλιθ, Δία και Ουρανό στον 10ο στο Ζυγό, Ποσειδώνα εξάγωνο Πλούτωνα), έχω ταλέντο σ' αυτή όπως τουλάχιστον μου λένε,το οποίο απολαμβάνω μόνο ερασιτεχνικά πλέον, και πιστεύω ότι η επιλογή μου να μην το εκμεταλλευτώ -ως μέσο βιοπορισμού για αυτούς τους λόγους που ανέφερα, ήταν η σωστότερη.

fairy18
28-04-2009, 12:24 AM
δεν φανταζεστε πόσο με ενδιαφερει το θεμα που ανοιξατε...και μπορω να βοηθησω σε πρακτικες συμβουλες αφου...ειμαι ηθοποιος!!!
αρχικα για να μην πεταμε στα συννεφα...αν συνδεεις τον ηθοποιο με το σταριλικι και τη δοξα καπου εχεις χασει προσανατολισμο! χαιρομαι πολυ που ακουστηκαν οι αποψεις περι πλουσιων γονεων, σπονσορα κτλ. γιατι δυστυχως ο χωρος μας βρωμαει...και ειναι πολυ δυσκολος!! αν θες να κανεις θεατρο και να μειωσεις το αγχος σου, εχε μια επαγγελματικη καβατζα!!!
τωρα, οσον αφορα στα αστρολογικα...λεων,καρκινος ,ζυγος κα φυσικα ειναι καλλιτεχνικα ζωδια...
για οψεις δεν μπορω να εκφερω αποψη αλλα θα ηθελα να με βοηθησετε κι εμενα σε κατι αν ειναι ευκολο...
εχω πολυ εντονο 12ο στο σκορπιο και εντονο 1ο στον τοξοτη! ηλιος,αφρο,διας,ερμης σκορπιος...σεληνη,ουρανος,π σειδωνας τοξοτης...
αντιλαμβανομαι τις συνεπειες...εχω ομως ενα προβλημα...1ον πώς ξυπνας εναν τοσο εντονο 12ο ο οποιος ειναι τρομακτικος ενω παραλληλα αντιμετωπιζεις τιην αρνητικη πλευρα του πλουτωνα??
2ον αυτο που λετε με το 10ο...εχω mc παρθενο, εχω ελπιδες μιας και σε 3-4 μηνες θα περασει απο πανω μου?? και αρη αιγοκερω στο 2ο!
επισης (και κλεινω) πως μπορει να φανει μια καριερα ή επαγγελματικο ταξιδι στο εξωτερικο? θα με ενδιεφερε πολυ...εστω και σπουδες πανω στο αντικειμενο

σας υπερευχαριστω που το διαβασατε ολο το επανω...:blink:

jujuth
21-11-2010, 01:12 AM
γεια σας!με ενδιαφερει κι εμενα ιδιαιτερα το θεμα καθοτι σπουδαζω ηθοποιος...η ημερομηνια γεννησης μου ειναι 26-9-1983 9.15 το πρωι, οποιος μπορει ας βοηθησει!:bigsmile:
ευχαριστω εκ των προτερων!

Μητσάκος
21-11-2010, 06:22 AM
γεια σας!με ενδιαφερει κι εμενα ιδιαιτερα το θεμα καθοτι σπουδαζω ηθοποιος...η ημερομηνια γεννησης μου ειναι 26-9-1983 9.15 το πρωι, οποιος μπορει ας βοηθησει!:bigsmile:
ευχαριστω εκ των προτερων!

Διάβασε το ποστ νο 8 αυτού του θέματος.
Από μια ματιά που έριξα πάντως, δεν σου είναι ανοίκειο το θέμα της ηθοποιίας, ιδίως
αν έχεις γεννηθεί στην Αθήνα, :bigsmile:

jujuth
21-11-2010, 11:26 PM
Σε ευχαριστω ιδιαιτερα! Στην Αθήνα εχω γεννηθει.το κοιταξα το post 8.Αυτο που με προβληματιζει καπως ειναι αυτος ο κρονος στον 12ο και ο πλουτωνας επισης!
Σε ευχαριστω και παλι για το χρονο σου!:bigsmile:

paraskeyh
26-11-2010, 04:33 PM
Πολύ ωραίο θέμα όντως.Αν και κάνω άσχετο επάγγελμα:cheesy: από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός.Τώρα μεγαλώνοντας αρκέστηκα στο να βλέπω ταινίες αλλά για να σας πω τον πόνο μου όταν έχω προβλήματα με ανακουφίζουν πολλοί οι ταινίες και δεν θα κρίψω οτι κάποιες με έχουν επιρεάσει πολύ θετικά στην ζωή μου.Αν και αποφεύγω γενικά την έκθεση και είμαι κλειστός σαν άνθρωπος κάπου μέσα μου θα ήθελα να ήμουν ηθοποιός ή έστω κριτικός κινηματογράφου:bigsmile:Να σας παραθέσω και τα <<κρυφά μου χαρίσματα>>:blink:Ακμή 5ου Ιχθείς με Δία στον 12ο,Ηλιος στο Λιοντάρι σε τριγωνο με Ποσειδώνα και σύνοδο με Μεσουράνημα,Ποσειδώνας τρίγωνο με μεσουράνημα .Αλήθεια θα μπορούσα να γίνω ποτέ ηθοποιός;Οποιος ξέρει ας μου πει να μου φύγει και η περιέργεια:nuts:

Μητσάκος
26-11-2010, 06:04 PM
Πολύ ωραίο θέμα όντως.Αν και κάνω άσχετο επάγγελμα:cheesy: από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός.Τώρα μεγαλώνοντας αρκέστηκα στο να βλέπω ταινίες αλλά για να σας πω τον πόνο μου όταν έχω προβλήματα με ανακουφίζουν πολλοί οι ταινίες και δεν θα κρίψω οτι κάποιες με έχουν επιρεάσει πολύ θετικά στην ζωή μου.Αν και αποφεύγω γενικά την έκθεση και είμαι κλειστός σαν άνθρωπος κάπου μέσα μου θα ήθελα να ήμουν ηθοποιός ή έστω κριτικός κινηματογράφου:bigsmile:Να σας παραθέσω και τα <<κρυφά μου χαρίσματα>>:blink:Ακμή 5ου Ιχθείς με Δία στον 12ο,Ηλιος στο Λιοντάρι σε τριγωνο με Ποσειδώνα και σύνοδο με Μεσουράνημα,Ποσειδώνας τρίγωνο με μεσουράνημα .Αλήθεια θα μπορούσα να γίνω ποτέ ηθοποιός;Οποιος ξέρει ας μου πει να μου φύγει και η περιέργεια:nuts:

Ναι :bigsmile:

paraskeyh
26-11-2010, 10:45 PM
Nαι;Να ΄σαι καλα Μητσάκο μου έφτιαξες τη διάθεση:bigsmile: