PDA

View Full Version : Οίκοι σε σύνθετο

ed77
07-11-2008, 04:10 PM
Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τι σημαίνει σε έναν σύνθετο χάρτη (composite) όταν ο Ήλιος, ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι στον 12ο οίκο? Να υποθέσω ότι δεν είναι καλή η οικοθεσία των συγκεκριμένων πλανητών?

Ευχαριστώ

leen
07-11-2008, 04:50 PM
O 12os είναι "περίεργος¨οικος για το σύνθετο. Δείχνει τα μυστικά ή τα ανομολόγητα που είναι δύσκολο να εκδηλωθούν. Δεν είναι και ο πιο ευκολος οίκος για το Σύνθετο! Μπλοκάρει την έκφρασει των ατόμων και τα κάνει λιγότερο εκφραστικά. Να υποθέσω πως η σχέση είναι «Κρυφή» κατα κάποιο τρόπο?

Η αφροδίτη εκεί δείχνει βαθεία συναισθήματα... καλά κρυμμένα.

Επίσης:
Μήπως μπορεί να μας διαφωτήσει κάποιος ειδικός τι γίνεται με τη σχέση όταν στο 12ο Σύνθετο είναι η Αφροδίτη και κάνει σύνοδο μα τον Πλούτωνα { σ.σ.- σε όψη τετραγώνου και οι 2 πλανήτες, από τον Κρόνο από 9ο οίκο -}... ?

cancerian
07-11-2008, 05:22 PM
Aγαπητη ed77

Ο 12ος συνθετος οικος ειναι οπως προαναφερθηκε ενας περιεργος οικος , οπου μεσα απο αυτον σχετιζονται θεματα που αφορουν το σκοτεινο κομματι της σχεσης , με λιγα λογια την "ντουλαπα" οπου κρυβουμε πραγματα. Επισης θα συμμφωνησω οτι ισως αυτη η σχεση να ειναι μυστικη ή μη κατανοητη απο τους αλλους. Θα ηθελα να προσθεσω ακομα οι κατευθυνσεις μεσα απο μια τετοια οικοθεσια ειναι θολες. Αυτο ισως προκυπτει απο καποια ανισσοροπια σε καποιο επιπεδο , ειτε ηλικιας , ειτε δυναμικης αναμεσα στα δυο προσωπα.
Προσωπικα πιστευω οτι με τους 3ς αυτους πλανητες στον 12ο συνθετο δημιουργουνται τα εξης , τα δυο προσωπα ισως καταφερνουν να υπερεκθετουν και να κοιτουν ο ενας τον αλλο μεσα απο ροζ γυαλια .Πιστευω οτι αυτη η οικοθεσια δεν δινει στα ατομα την ευχερια στο να κρατουν μυστικα και συχνα πυκνα αυτοθυσιαζονται.
Θεωρω οτι ειναι περισσοτερο μια βαθεια ψυχολογικη και δυσκολη σχεση. Οχι οτι ειναι βεβαια απαραιτητα κακο αυτο! Βεβαια καθε αλλη αποψη δεκτη ....

Θα ηταν καλο βεβαια να αναλυσεις λιγο την δομη της σχεσης γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι απο τις περιεργες σχεσεις

με εκτιμηση
cancerian

ed77
08-11-2008, 12:10 PM
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Όντως πρόκειται για "δύσκολη" σχέση, με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στη συναστρία υπάρχουν κάποιες σχετικά "βοηθητικές" όψεις΄, όπως ήλιος τρίγωνο ήλιος, σελήνη τρίγωνο σελήνη, αφροδίτη τρίγωνο άρης, σελήνη σύνοδος δία, αλλά και κάποιες "δύσκολες", όπως σελήνη σύνοδο άρη, ήλιος σύνοδο πλούτωνα, ήλιος τετράγωνο άρη, άρης σύνοδο κρόνο, σελήνη τετράγωνο πλούτωνα. Στο σύνθετο υπάρχουν όψεις όπως Ήλιος σύνοδος ωροσκόπος, ήλιος σύνοδο ερμή και αφροδίτη, ήλιος τρίγωνο κρόνο, σελήνη σύνοδο δία και άρης σύνοδο πλούτωνα. Δεν ξέρω ποιες από όλες αυτές τις όψεις δυσκολεύουν, πάντως φαντάζομαι ότι το ότι ήλιος, ερμής και αφροδίτη στο σύνθετο πέφτουν στον 12ο οίκο, δεν είναι καλή ένδειξη. Πάντως, cancerian ήταν πολύ εύστοχη και η παρατήρησή σου, ότι δεν υπάρχει ευχέρεια στο να κρατηθούν μυστικά. Έστω και διαισθητικά, ο ένας αντιλαμβάνεται τις διαθέσεις του άλλου. Βαθειά ψυχολογική σχέση, αν και με πολλές συγκρούσεις και συνεχείς ανατροπές. Που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξουν...

Τι άλλο θα μπορούσαμε να εξετάσουμε σε ένα σύνθετο για να έχουμε ενδείξεις για την "προοπτική" της σχέσης?

Ευχαριστώ πολύ

konstantina318
10-11-2008, 01:40 PM
Aγαπητη ed77

Ο 12ος συνθετος οικος ειναι οπως προαναφερθηκε ενας περιεργος οικος , οπου μεσα απο αυτον σχετιζονται θεματα που αφορουν το σκοτεινο κομματι της σχεσης , με λιγα λογια την "ντουλαπα" οπου κρυβουμε πραγματα. Επισης θα συμμφωνησω οτι ισως αυτη η σχεση να ειναι μυστικη ή μη κατανοητη απο τους αλλους. Θα ηθελα να προσθεσω ακομα οι κατευθυνσεις μεσα απο μια τετοια οικοθεσια ειναι θολες. Αυτο ισως προκυπτει απο καποια ανισσοροπια σε καποιο επιπεδο , ειτε ηλικιας , ειτε δυναμικης αναμεσα στα δυο προσωπα.
Προσωπικα πιστευω οτι με τους 3ς αυτους πλανητες στον 12ο συνθετο δημιουργουνται τα εξης , τα δυο προσωπα ισως καταφερνουν να υπερεκθετουν και να κοιτουν ο ενας τον αλλο μεσα απο ροζ γυαλια .Πιστευω οτι αυτη η οικοθεσια δεν δινει στα ατομα την ευχερια στο να κρατουν μυστικα και συχνα πυκνα αυτοθυσιαζονται.
Θεωρω οτι ειναι περισσοτερο μια βαθεια ψυχολογικη και δυσκολη σχεση. Οχι οτι ειναι βεβαια απαραιτητα κακο αυτο! Βεβαια καθε αλλη αποψη δεκτη ....

Θα ηταν καλο βεβαια να αναλυσεις λιγο την δομη της σχεσης γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι απο τις περιεργες σχεσεις

με εκτιμηση
cancerian

Mε Ήλιο-Ερμή στον 1ο κ Σελήνη-¶ρη στον 2ο θα έδινες μια διαφορετική ερμηνεία στην Αφροδίτη στον 12ο?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν οι όψεις Γιόντ ισχύουν κ στο σύνθετο:unsure:

cancerian
10-11-2008, 05:22 PM
Oι ερμηνειες ανα οικο αλλαζουν !

μπακαλιαράκι
10-11-2008, 08:07 PM
Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ να εξηγήσει τι σημαίνει η θέση καθενός από αυτούς τους πλανήτες στον 12ο ξεχωριστά? :)
Ευχαριστώ

black moon
10-11-2008, 08:14 PM
Ωωωωχ λάθος μπερδεύτηκα! Η απαντηση ηταν εκτος τοπου και χρονου γι' αυτο την αφαίρεσα :embarrest:cheesy::bigsmile:

konstantina318
11-11-2008, 09:32 AM
[QUOTE=cancerian;69709]Oι ερμηνειες ανα οικο αλλαζουν ![/QUOTE

Υποθέτω πως ο Ήλιος κ ο Ερμής στον 1ο οίκο δίνουν μια δυνατή σχέση.Επειδή γράφεις πως η Αφροδίτη στο 12ο είναι μια δύσκολη κ περίεργη θέση,σκέφτηκα μήπως λόγω των παραπάνω πλανητών στον 1ο,καταφέρνει το ζευγάρι να ξεπεράσει τις όποιες δοκιμασίες που δίνει ο 12ος.
Στην ουσία αυτή ήταν κ η ερώτηση:embarrest

leen
11-11-2008, 11:06 AM
Τι άλλο θα μπορούσαμε να εξετάσουμε σε ένα σύνθετο για να έχουμε ενδείξεις για την "προοπτική" της σχέσης?

Ευχαριστώ πολύ

Θα έλεγα να δεις τις όψεις που κάνει ο Κρόνος με άλλους πλανήτες σε σχέση με την οικιοθεσία τους.
Θεωρώ - από προσωπική εμπειρία πάντα - πως μια κακή σχέση Κρόνου-Αφροδίτης ή Κρόνου -Πλούτωνα στο 12, μορεί να μπλοκάρει και να κάνει σχεδόν αδύνατη μια κατά τ' άλλα πολλά υποσχώμενη... σχέση.

leen
11-11-2008, 11:19 AM
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Όντως πρόκειται για "δύσκολη" σχέση, με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στη συναστρία υπάρχουν κάποιες σχετικά "βοηθητικές" όψεις´, όπως ήλιος τρίγωνο ήλιος, σελήνη τρίγωνο σελήνη, αφροδίτη τρίγωνο άρης, σελήνη σύνοδος δία, αλλά και κάποιες "δύσκολες", όπως σελήνη σύνοδο άρη, ήλιος σύνοδο πλούτωνα, ήλιος τετράγωνο άρη, άρης σύνοδο κρόνο, σελήνη τετράγωνο πλούτωνα.

Μια από τις πάρα πολύ σημαντικές όψεις που ανέφερες είναι η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα. Η σχέση αυτή είναι έντονη και θα φέρει άλλαγές μέσα από εμμονές και στους δυο σας.
Ποιός από τους δυο σας έχει τον Πλούτωνα?

konstantina318
11-11-2008, 11:27 AM
Μήπως γνωρίζεις αν ισχύει ο σχηματισμός yod στο σύνθετο?

WHITE.HORSE
11-11-2008, 12:03 PM
Θα μπορούσα να ρωτήσω και γω αν στο σύνθετο οι παρακάτω πλανήτες βρίσκονται στο 5ο οίκο πως χαρακτηρίζετε μια σχέση ποια είναι τα βασικά της στοιχεία ?
Ηλιος , Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Β.δεσμός στον 5ο οικο
λιλιθ στον 12ο

ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

ed77
11-11-2008, 12:09 PM
Leen, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Στη συναστρία μας, ο δικός μου ήλιος κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνά του, ενώ παράλληλα και ο δικός μου πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο του (δεν ξέρω εάν έχει σημασία αυτό). Παράλληλα, ο δικός μου Πλούτωνας τετραγωνίζει τη σελήνη του και τον κρόνο του.

Όταν λες για τις όψεις του Κρόνου, εννοείς στο σύνθετο? Στο σύνθετο, ο Κρόνος σχηματίζει τρίγωνο με Αφροδίτη, Ήλιο, Ερμή και ωροσκόπο, καθώς επίσης και εξάγωνο με τον ¶ρη. Ταυτόχρονα, όμως, σχηματίζει και τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Ουρανό. Ειδικά τα 2 τελευταία δεν είναι καλά, έτσι δεν είναι?

leen
11-11-2008, 12:48 PM
Leen, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Στη συναστρία μας, ο δικός μου ήλιος κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνά του, ενώ παράλληλα και ο δικός μου πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο του (δεν ξέρω εάν έχει σημασία αυτό). Παράλληλα, ο δικός μου Πλούτωνας τετραγωνίζει τη σελήνη του και τον κρόνο του.

Όταν λες για τις όψεις του Κρόνου, εννοείς στο σύνθετο? Στο σύνθετο, ο Κρόνος σχηματίζει τρίγωνο με Αφροδίτη, Ήλιο, Ερμή και ωροσκόπο, καθώς επίσης και εξάγωνο με τον ¶ρη. Ταυτόχρονα, όμως, σχηματίζει και τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Ουρανό. Ειδικά τα 2 τελευταία δεν είναι καλά, έτσι δεν είναι?

Παρα πολύ σημαντικές όψεις αυτές. Φυσικά και είναι μεγάλης σημασίας ο Πλούτωνας σύνοδο Ωροσκόπο! Πολύ έντονη σχέση. Πολύ έντονη ΕΛΞΗ.
Αυτός ο άνθρωπος σου κόβει την ανάσα, έτσι δεν είναι?
Και Ναι εννοώ ο Κρόνος στο Σύνθετο.
Η σχέση σας μοιάζει να είναι Καρμική. Ψάξε και τις όψεις με τους σελινιακούς Δεσμούς καθώς επίσης και την Λίλιθ στη Συναστρία...
Στο φόρουμ του myhoroscope θα βρείς πολλές πληροφορίες σχετικά με την όψη Πλούτωνας - Ήλιος.

Οι αντιδράσεις του απένατί σου πως είναι...?

ed77
11-11-2008, 01:02 PM
Οι πιο σημαντικές όψεις με τους σεληνιακούς δεσμούς στη συναστρία μας είναι ότι η σελήνη μου τετραγωνίζει το ΒΔ του (και αντιστρόφως, η δική του σελήνη τετραγωνίζει τον δικό μου ΒΔ), η αφροδίτη μου τετραγωνίζει το ΒΔ του, ο Κρόνος του τετραγωνίζει τον δικό μου ΒΔ και έχουμε και ΒΔ δικός μου σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του και ΒΔ δικός του σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα μου. Επίσης, η Λίλιθ και η Αφροδίτη του κάνουν αντίθεση με το Βέρτεξ μου.

Αυτός που είναι περισσότερο "αδύναμος" σε αυτή τη σχέση είμαι μάλλον εγώ (είμαι ζυγός, έχω και σεληνούλα στον ιχθύ, οπότε φαντάζεσαι και πόσο συναισθηματική είμαι :cheesy:). Αυτός είναι λίγο πιο ασταθής στις αντιδράσεις του, γεγονός που με ταλαιπωρεί. Ο Κρόνος τετράγωνο σελήνη και ουρανό στο σύνθετο δείχνουν "αρνητική" εξέλιξη?

Δείμων
11-11-2008, 01:04 PM
Για τη σύνοδο Ωροσκόπου - Πλούτωνα γνωρίζω ότι δείχνει μεγάλη έλξη, με το άτομο του Πλούτωνα να έχει τάση συναισθηματικής κυριαρχίας στον άλλον.

http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/6991-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%E9%E1-%F0%EB%EF%FD%F4%F9%ED%E1%F2-%F3%FD%ED%EF%E4%EF%F2-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2.html

Για τη σύνοδο Ήλιου - Πλούτωνα να υποθέσουμε ότι θα συμβαίνει το ίδιο σε πολλαπλάσιο βαθμό? (Make love not war...! :love::bigsmile:) A, πες μας και για τον Χείρωνα αν κάνει όψεις με καμμία Αφροδίτη.

leen
11-11-2008, 01:16 PM
Οι πιο σημαντικές όψεις με τους σεληνιακούς δεσμούς στη συναστρία μας είναι ότι η σελήνη μου τετραγωνίζει το ΒΔ του (και αντιστρόφως, η δική του σελήνη τετραγωνίζει τον δικό μου ΒΔ), η αφροδίτη μου τετραγωνίζει το ΒΔ του, ο Κρόνος του τετραγωνίζει τον δικό μου ΒΔ και έχουμε και ΒΔ δικός μου σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του και ΒΔ δικός του σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα μου. Επίσης, η Λίλιθ και η Αφροδίτη του κάνουν αντίθεση με το Βέρτεξ μου.

Αυτός που είναι περισσότερο "αδύναμος" σε αυτή τη σχέση είμαι μάλλον εγώ (είμαι ζυγός, έχω και σεληνούλα στον ιχθύ, οπότε φαντάζεσαι και πόσο συναισθηματική είμαι :cheesy:). Αυτός είναι λίγο πιο ασταθής στις αντιδράσεις του, γεγονός που με ταλαιπωρεί. Ο Κρόνος τετράγωνο σελήνη και ουρανό στο σύνθετο δείχνουν "αρνητική" εξέλιξη?

Aυτό είναι που φέρνει την αστάθεια κατά κάποιο τρόπο πιστεύω. Τελικά οι φήμες δικαιώνονται. Οι «Πλουτώνιοι» καπελώνουν τους «Ηλικακούς»...
Πιστεύω ότι πίσω από την φαινομενκή του αστάθεια κρύβεται μεγάλη ανασφάλεια για το πως θα σε χειριστεί. Επειδή ακριβώς η έλξη είναι μεγάλη...
Ένας μεγάλος ερωτας μας φέρνει αντιμέτωπους με το Θάνατο του Εγώ μας κι αυτό μας φοβίζει...

ed77
11-11-2008, 01:17 PM
Να σου απαντήσω απο προσωπική εμπειρία λοιπόν, που έχουμε και τις 2 όψεις (Ήλιος συνοδο Πλούτωνα και Ωροσκόπος σύνοδο Πλούτωνα), ότι η σύνοδος Ήλιου - Πλούτωνα είναι πολύ ισχυρή! (την βιώνω από την πλευρά του Ήλιου). Αν και φαντάζομαι βέβαια πως θα παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο...

Στη συναστρία μας δεν έχουμε όψεις χείρωνα - αφροδίτης. Έχουμε Χείρωνα εξάγωνο Αρη, αλλά και ¶ρη τετράγωνο Χείρωνα. Επίσης Χείρωνας τετράγωνο Ήλιο.... Α, έχουμε και Λίλιθ εξάγωνο Χείρωνα (αμφίδρομα)

ed77
11-11-2008, 01:34 PM
Εύστοχα όσα αναφέρεις leen, ο πλούτωνάς του "καπελώνει" τον ήλιο μου... Συμπληρωματικά να αναφέρω, ότι όταν ο Πλούτωνας έχει επίγνωση της επιρροής που ασκεί, μπορεί να κάνει και κάποια κατάχρηση αυτής. Θεωρώντας ίσως "δεδομένο" τον ήλιο...

leen
11-11-2008, 01:36 PM
Πολύ θα ήθελα να μπορούσε να μας μιλήσει κάποιος από την Πλουτώνια πλευρά. Αλλά οι Ισχυροί δεν χρειάζονται βοήθεια και σωπαίνουν....:bigsmile:

Μη μασάς... όσο ευάλωτη και να'σαι γιατί θα σε «οδοστρώσει» ο «Πλούτωνας» του.

Θέλω επίσης να σε ρωτήσω αυτός ο άνθρωπος έχει να κάνει κάτι σε σχέση με την εμφάνισή σου...? (Πλούτωνας του - Ωροσκόπος σου) :unsure:

Δείμων
11-11-2008, 01:38 PM
Στη συναστρία μας δεν έχουμε όψεις χείρωνα - αφροδίτης. Έχουμε Χείρωνα εξάγωνο Αρη, αλλά και ¶ρη τετράγωνο Χείρωνα. Επίσης Χείρωνας τετράγωνο Ήλιο.... Α, έχουμε και Λίλιθ εξάγωνο Χείρωνα (αμφίδρομα)

Ωραία. Αυτό σημαίνει ότι (ότ)αν χωρίσετε δεν θα έχετε πολλά πισωτραβήγματα.

ed77
11-11-2008, 01:40 PM
Ο 'Ηλιος μου είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνά του, αλλά ο δικός μου Πλούτωνας είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του. Από τις 2 συνόδους θα έλεγα ότι υπερισχύει η σύνοδος Ήλιου - Πλούτωνα, και συνεπώς ο δικός του Πλούτωνας είναι πιο ισχυρός. Τι εννοείς εάν έχει να κάνει κάτι σε σχέση με την εμφάνισή μου? (Στη σύνοδο Πλούτωνα - ωροσκόπου, μπορώ να σου απαντήσω από την πλευρά του Πλούτωνα! :toung:)

ed77
11-11-2008, 01:42 PM
Δείμων έχουμε χωρίσει και επανασυνδεθεί αρκετές φορές... Συνεπώς, πολλά πισωγυρίσματα :cry: Εξού και η ταλαιπωρία...

Δείμων
11-11-2008, 01:47 PM
Και έρχεται το ερώτημα: Σίγουρα και εσύ τον επηρρεάζεις Πλουτώνια. Το καταλαβαίνεις να συμβαίνει εάν εκείνος δεν σου το δείξει? Έτσι σε επηρρεάζει και αυτός χωρίς να το αισθάνεται και δεν πρόκειται να το αντιληφθεί εάν δεν του το εκδηλώσεις.

Αν συνειδητοποιήσετε και ο ένας και ο άλλος τις Πλουτώνειες δυνάμεις θα γίνει ένας σκοτωμός να το πω? :toung:

Χμ ναι εννοώ οριστικό χωρισμό έχει μία μικρή διαφορά από το χωρίζω 5 μέρες και στέλνω μήνυμα να δω πώς είσαι. Ο χωρισμός παγιώνεται μετά την παρέλευση πενταμήνου τουλάχιστον χωρίς επικοινωνία. Πονάει, το ξέρω, εδώ μια δίαιτα δεν βάζεις εύκολα μπροστά.

leen
11-11-2008, 01:50 PM
Ο 'Ηλιος μου είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνά του, αλλά ο δικός μου Πλούτωνας είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του. Από τις 2 συνόδους θα έλεγα ότι υπερισχύει η σύνοδος Ήλιου - Πλούτωνα, και συνεπώς ο δικός του Πλούτωνας είναι πιο ισχυρός. Τι εννοείς εάν έχει να κάνει κάτι σε σχέση με την εμφάνισή μου? (Στη σύνοδο Πλούτωνα - ωροσκόπου, μπορώ να σου απαντήσω από την πλευρά του Πλούτωνα! :toung:)

Ναι απάντησέ μου από τη μεριά του πλούτωνα... Έχει άλλαξει για χάρη σου κάτι από την εμφάνισή του?

ed77
11-11-2008, 01:51 PM
Το θέμα είναι ότι η δική μου "αδυναμία" έχει εκδηλωθεί και γνωρίζει την επιρροή που μου ασκεί... Για αυτό και είναι πιο "ισχυρός", σε σημείο που να ακυρώνεται ο δικός μου Πλούτωνας... :cry: Αλλά από συγκρούσεις, άλλο τίποτα. Για αυτό πολλές φορές αναρωτιέμαι πού και εάν θα καταλήξει....

ed77
11-11-2008, 01:53 PM
Leen, Δεν θα έλεγα ότι έχει αλλάξει κάτι στην εμφάνισή του... Βέβαια, έχει ωροσκόπο Ζυγό, οπότε δίνει προσοχή στην εμφάνισή του. Εγώ από την άλλη είμαι Ζυγός και θα έλεγα ότι εμφανισιακά "δένουμε" και ταιριάζουμε αρκετά...

leen
11-11-2008, 02:05 PM
Δες εδώ>http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/6576-%E7%EB%E9%EF%F2-%F0%EB%EF%FD%F4%F9%ED%E1%F2-%F3%E5-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1.html

Και έχει κι άλλα... Το έχω ψάξει αρκετά:bigsmile:

Μπορείς να πεις οτι είναι και ΕΜΜΟΝΗ...ΑΜΟΙΒΑΙΑ?
Θα σου μείνει αξέχαστος!

ed77
11-11-2008, 02:15 PM
Το ότι θα μου μείνει αξέχαστος, το πιστεύω απόλυτα. Από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο έχει δηλώσει και εκείνος, αλλά μόνο για τη δική μου πλευρά μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα... Πάντως, στο link που έστειλες, κάπου λέει ότι εάν ο ήλιος είναι στον Ζυγό (όπου είναι σε πτώση), τότε ο Πλούτωνας είναι ακόμα πιο ισχυρός και επιβάλλεται με περισσότερη ευκολία. Έτσι εξηγείται λοιπόν...

Δείμων, έχεις δίκιο, τόσο μακροχρόνιος χωρισμός δεν έχει υπάρξει ποτέ... Απλά αναρωτιέμαι, πού θα καταλήξει, γιατί αυτές οι συγκρούσεις είναι ψυχοφθόρες και φαντάζουν αδιέξοδες.

Α, να αναφέρω και τους οίκους στους οποίους πέφτει ο κάθε Πλούτωνας... Ο δικός μου πλούτωνας πέφτει στον 12ο οίκο του (όπως και ο ήλιος μου), ενώ ο δικός του Πλούτωνας πέφτει στον 8ο οίκο μου!!

Δείμων
11-11-2008, 02:49 PM
Να τονίσω ότι για τον Χείρωνα είπα «πισωτραβήγματα» και όχι «πισωγυρίσματα». Το πρώτο σημαίνει ότι αφού έχει παγιωθεί ένας χωρισμός τα άτομα συνεχίζουν μόνα και δεν μπορούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον αλλά δεν μπορούν (δεν θέλουν) ούτε να ξανασμίξουν. Είναι μια άσχημη κατάσταση που επιβάλλεται από τις βαθιές μνήμες που φέρνει μαζί του ο πλανητοειδής όταν «δεθεί» με έναν συναισθηματικό πλανήτη και δεν ικανοποιηθούν οι πληγές του

http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/757-%F7%E5%DF%F1%F9%ED%E1%F2-%EA%EB%E5%E9%E4%DF-%F3%F4%E9%F2-%EC%ED%DE%EC%E5%F2-%F4%E7%F2-%F0%E1%E9%E4%E9%EA%DE%F2-%F8%F5%F7%DE%F2.html

Το δεύτερο σημαίνει ότι δεν μπορώ καν να χωρίσω με κάποιον γιατί υπάρχει έλξη άσχετα με το τι τραβάω. Αυτό θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε Πλουτώνιο. Κάτι σαν την αμαρτία, δεν σε τραβάει επάνω της με το ζόρι απλά βρίσκεται εκεί και δεν μπορείς να της αντισταθείς.

Και οι δύο καταστάσεις δεσμών μένουν αξέχαστες, με διαφορά ότι η Χειρώνεια αφήνει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου, ανεκπλήρωτου, και η Πλουτώνεια του χαμένου γλυκού σκότους.

(ed, η λέξη κλειδί είναι η «αμαρτία» ;))

ed77
11-11-2008, 02:56 PM
Δείμων, ενδιαφέρουσα διευκρίνιση... Δεν γνώριζα το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Χείρων σε μια σχέση και δεν κοίταζα τις όψεις που σχηματίζει στη συναστρία, μέχρι τη στιγμή που με ρώτησες... Όταν ο Χείρωνας ενος ατόμου πέφτει στον 7ο οίκο του άλλου έχει κάποια σημασία?

Να επανέλθω λίγο και στο αρχικό ερώτημά μου, σχετικά με τον 12ο οίκο στο σύνθετο χάρτη... Ο ήλιος, ο ερμής και η Αφροδίτη είναι στον 12ο οίκο, αλλά πολύ κοντά στην ακμή του 1ου οίκου... Δηλ. Ο ήλιος είναι στον τοξότη, στις 3 μοίρες και η ακμή του πρώτου είναι επίσης στον Τοξότη στις 5 μοίρες... Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο ήλιος είναι πιο κοντά στον 1ο οίκο και έτσι να μην είναι ιδιαίτερα έντονα τα χαρακτηριστικά του ήλιου στον 12ο οίκο??

Δείμων
11-11-2008, 03:46 PM
Μερικές ερμηνείες για τις θέσεις του Χείρωνα στον Γεννέθλιο βρίσκονται εδώ

http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/1501-%F7%E5%DF%F1%F9%ED-%EF-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%DE%F2-%E5%F1%EC%E7%ED%E5%DF%E1-%F3%F4%E1-%E6%FE%E4%E9%E1-%EA%E1%E9-%F4%EF%F5%F2-%EF%DF%EA%EF%F5%F2.html#post39904

τώρα για τον 7 τι να πω... υποθέτοντας ότι ο οίκος είναι δικός σου. Ότι ο έγγαμος βίος με το συγκεκριμένο πρόσωπο θα κυλήσει δύσκολα ή ότι αυτός ο άνθρωπος σηματοδοτεί ένα μάθημα για το πώς θα πρέπει να είναι ο γάμος σου όταν τον αποφασίσεις? Τι να προσέξεις, τι να αποφύγεις κλπ.

Δείμων
11-11-2008, 03:58 PM
Οι πλανήτες σύμφωνα με ένα σύστημα εξασθενούν στην τελευταία μοίρα των ζωδίων, την αναιρετική. Σύμφωνα με άλλα όσο προχωρούν προς το τέλος τόσο ενδυναμώνονται (μήνυμά μου κάπου στη μέση της συζήτησης και του Μητσάκου στο τέλος).

http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/7027-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1-%E1%F1%E7%F2-%E1%F6%F1%EF%E4%DF%F4%E7.html

Αφού όμως βρίσκονται φυσικά σε έναν οίκο, πρωταρχικά ερμηνεύονται σύμφωνα με αυτόν

http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%E1%F1%DF%EF%F5%F2/7226-%E1%F0%EF%F1%E9%E5%F3-%E3%E9%E1-%EF%E9%EA%EF%F5%F3-%E3%E5%ED%E9%EA%E1.html

leen
11-11-2008, 04:11 PM
Δείμων, ενδιαφέρουσα διευκρίνιση... Δεν γνώριζα το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Χείρων σε μια σχέση και δεν κοίταζα τις όψεις που σχηματίζει στη συναστρία, μέχρι τη στιγμή που με ρώτησες... Όταν ο Χείρωνας ενος ατόμου πέφτει στον 7ο οίκο του άλλου έχει κάποια σημασία?

Να επανέλθω λίγο και στο αρχικό ερώτημά μου, σχετικά με τον 12ο οίκο στο σύνθετο χάρτη... Ο ήλιος, ο ερμής και η Αφροδίτη είναι στον 12ο οίκο, αλλά πολύ κοντά στην ακμή του 1ου οίκου... Δηλ. Ο ήλιος είναι στον τοξότη, στις 3 μοίρες και η ακμή του πρώτου είναι επίσης στον Τοξότη στις 5 μοίρες... Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο ήλιος είναι πιο κοντά στον 1ο οίκο και έτσι να μην είναι ιδιαίτερα έντονα τα χαρακτηριστικά του ήλιου στον 12ο οίκο??

Aπό όσο γνωρίζω εγώ, θα ερμηνεύσεις τη θέση και με τις δυο οικιοθεσίες δηλαδή και στο 12ο και στο 1ο. Όταν οι μοίρες που βρίσκεται ένας πλανήτης (- ισχύει και για το γενέθλιο αυτό- ) είναι σε απόσταση μέχρι και 4 μοιρών από την ακμή του επόμενου οίκου ερμηνεύονται και με τις 2 οικιοθεσίες.
Έχω ακόμα να προσθέσω ότι με την επίδραση του πλούτωνα οι μάχες επιβολής σε ψυχολογικό επίπεδο είναι ημερισίας διάταξης, η ευαισθησία αγγίζει το βαθμό υστερίας και η κάθε πράξη και λέξη αποκτά σημασία «ζωής και θανάτου». Έτσι ένα νεύμα είναι ικανό να σε ανεβάζει σε ύψη χαράς, αλλά η απουσία του σε ρείχνει σε βάραθρα απελπισίας. Σκόρπισιο αρκετά θα έλεγα...:cheesy:

ed77
11-11-2008, 05:33 PM
Βασικά, ο δικός μου Χείρωνας πέφτει στον 7ο οίκο του, ενώ στον γενέθλιο χάρτη του, έχει Χείρωνα στον 7ο. Να υποθέσω ότι το μάθημα που αναφέρεις Δείμων, το παίρνει ανεξάρτητα με το πότε και με ποια θα αποφασίσει να παντρευτεί, έτσι? Είναι ένα γενικότερο μάθημα, που δεν αφορά την εν λόγω σχέση?

Όσον αφορά στην οικοθεσία, αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι εάν οι "αρνητικές" ιδιότητες ενός ήλιου στον 12ο οίκο στο σύνθετο "μετριάζονται" κάπως από το ότι άπέχει 2 μοίρες από την ακμή του 1ου οίκου, οπότε μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει και ως ήλιος στον 1ο οίκο...

ed77
11-11-2008, 05:43 PM
Δείμων, κοιτάζοντας στα links που μου έστειλες, βρήκα μια απάντηση της κυρίας Σίμου σε μια συζήτηση, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Ένας πλανήτης που βρίσκεται σε απόσταση 2-3 μοιρών από ακμή ενδιάμεσου οίκου ή 4-5 μοιρών από ακμή γωνιακού οίκου, θεωρείται πως ανήκει στον επόμενο οίκο. Αν πάλι είναι αργός ή ανάδρομος, τότε μπορεί να συν-λειτουργεί και στους δύο. "

Αυτό να υποθέσω ότι ισχύει και για το σύνθετο χάρτη? Και μια ακόμα απορία: Ποιοι θεωρούνται ενδιάμεσοι και ποιοι γωνιακοί οίκοι?

Ευχαριστώ πολύ...

Njordin
11-11-2008, 11:17 PM
Για τη σύνοδο Ωροσκόπου - Πλούτωνα γνωρίζω ότι δείχνει μεγάλη έλξη, με το άτομο του Πλούτωνα να έχει τάση συναισθηματικής κυριαρχίας στον άλλον.

Για τη σύνοδο Ήλιου - Πλούτωνα να υποθέσουμε ότι θα συμβαίνει το ίδιο σε πολλαπλάσιο βαθμό? (Make love not war...! :love::bigsmile:) A, πες μας και για τον Χείρωνα αν κάνει όψεις με καμμία Αφροδίτη.

Μα ειναι δυνατον ; Υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες κοπελες {μονο σ' αυτη τη χωρα} των οποιων ο ηλιος ή ο ωροσκοπος κανει συνοδο με τον Πλουτωνα μου. Αυτο θα πρεπει να σημαινει οτι σωνει και καλα οτι εγω ελκομαι ή ελκω καθε μια απο αυτες ; :blush:

Και καλο θα ηταν να προσεχετε τους χαρακτηρισμους: υπαρχουν τοσα στοιχεια σε εναν συνθετο χαρτη, οχι μονο η συνοδος Πλουτωνα - Ηλιου {που ουτε καν συγκαταλεγεται στις σημαντικοτερες οψεις, απλα ειναι πιασαρικη}. Οποτε τα "ο Πλουτωνιος ετσι και Ηλιακος αλλιως" ειναι λιγο παρακινδυνευμενα.

Τίνα Ζαχαριάδου
11-11-2008, 11:37 PM
Ποιες κατα την γνωμη σου ειναι οι σημαντικοτερες οψεις?

LeLou
12-11-2008, 12:11 AM
Μα ειναι δυνατον ; Υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες κοπελες {μονο σ' αυτη τη χωρα} των οποιων ο ηλιος ή ο ωροσκοπος κανει συνοδο με τον Πλουτωνα μου. Αυτο θα πρεπει να σημαινει οτι σωνει και καλα οτι εγω ελκομαι ή ελκω καθε μια απο αυτες ; :blush:

Και καλο θα ηταν να προσεχετε τους χαρακτηρισμους: υπαρχουν τοσα στοιχεια σε εναν συνθετο χαρτη, οχι μονο η συνοδος Πλουτωνα - Ηλιου {που ουτε καν συγκαταλεγεται στις σημαντικοτερες οψεις, απλα ειναι πιασαρικη}. Οποτε τα "ο Πλουτωνιος ετσι και Ηλιακος αλλιως" ειναι λιγο παρακινδυνευμενα.

Καλησπέρα:bigsmile:
Υποθέτω ότι, στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που έχει σημασία δεν είναι πόσοι χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα ή τον πλανήτη μοιράζονται τις ίδιες όψεις, αλλά τί ισχύει μεταξύ δύο ενδιαφερομένων στο δικό τους σύνθετο χάρτη, όπως για παράδειγμα στα άτομα που έθεσαν τις ερωτήσεις.
Κατά τ’ άλλα, όσοι απ’ τα μέλη:love: αφιερώνουν χρόνο για να δώσουν απαντήσεις στους λιγότερο έμπειρους (όπως εμένα σα να λέμε:cry:) δε νομίζω ότι τις βγάζουν απ’ το κεφάλι τους. Είτε παραθέτουν links του site είτε μοιράζονται γνώσεις που απέκτησαν έπειτα από αρκετή μελέτη. Συγνώμη για το off topic:wacko::embarrest

Δείμων
12-11-2008, 12:21 AM
njordin η κλασική απότομη έλξη (κεραυνοβόλος κλπ.) δεν οφείλεται στον Πλούτωνα ούτως ή άλλως αλλά στον Ουρανό. Ο Πλούτωνας δίνει μία βαθύτερη εσωτερικότητα σε έναν δεσμό που έχει ήδη δημιουργηθεί - αλλά βάζει και αυτός το χεράκι του κάνοντάς μας να νοιώθουμε βαθύτερα τον αρχικό μαγνητισμό.

Επίσης εννοείται πως οτιδήποτε συμβαίνει δεν είναι αποτέλεσμα μίας και μόνο όψης ή θέσης αλλά του συνόλου των χαρτών των εμπλεκομένων ατόμων, καταστάσεων κλπ. Το κάθε στοιχείο του χάρτη δίνει και μία διαφορετική ποιότητα στον τρόπο που προσεγγίζονται δύο άνθρωποι αλλά και στον τρόπο που λειτουργούν (συν-περιφέρονται) όταν βρεθούν μαζί. Οι σύνοδοι του Πλούτωνα είναι από τις σημαντικές αιτίες έλξης επειδή η δράση τους είναι σκοτεινή και υποσυνείδητη, αλλά δύσκολα μόνες τους μπορούν να σηματοδτήσουν έναν δεσμό εάν δεν συμμετέχουν τα φώτα Αφροδίτη Χείρωνας κλπ.

leen
12-11-2008, 10:36 AM

Eίναι εύλογο αυτό που ρωτάς, αλλά όταν αναλύουμε μια όψη ειδικά ενοείται ότι δεν λειτουργεί μεμονομένα... έχουν συνεισφέρει και άλλα συστατικά-όψεις που συνθέτουν την έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
Αναλύεται η όψη Πλούτωνα -Ήλιου γιατί αφού ενεργοποιηθεί και λειτουργήσει ανάμεσα σε 2 ωροσκόπια συμβαίνει να είναι πολύ έντονη.

colibri
12-11-2008, 02:49 PM

Επειδή είσαι προσεκτικός στις ορολογίες:bigsmile::bigsmile::bigsmile: έχω να προσθέσω από προσωπική εμπειρεία ότι υπάρχει μια προδιάθεση να υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας μεταξύ των δύο ατόμων αν μελετησουμε την θέση των vertex και των 2, αν γίνονται σύνοδοι μεταξύ Vrtx και πλανήτών κ στους 2 και με προσωπικούς πλανήτες και αν επηρεάζονται αυτές οι σύνοδοι από διευλέσεις (αγαπημένη μου η αντίθεση) εκείνη την ημέρα της πρώτης γνωριμίας!Και είναι κάτι που μαθαίνουμε εκ των υστέρων εκ των πραγμάτων βεβαίως -βεβαίως....

WHITE.HORSE
12-11-2008, 03:28 PM
.....
Και είναι κάτι που μαθαίνουμε εκ των υστέρων εκ των πραγμάτων βεβαίως -βεβαίως....

......Aυτό είναι το θέμα ... ότι η γνώση έρχετε εκ των υστέρων ...:bigsmile:
εκ των προτέρων τίποτα .. !!! :laugh:

φιλικά

WHITE.HORSE
12-11-2008, 03:30 PM
Θα μπορούσα να ρωτήσω και γω αν στο σύνθετο οι παρακάτω πλανήτες βρίσκονται στο 5ο οίκο πως χαρακτηρίζετε μια σχέση ποια είναι τα βασικά της στοιχεία ?
Ηλιος , Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Β.δεσμός στον 5ο οικο
λιλιθ στον 12ο

ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

αν δεν ενοχλεί το ξαναθέτω το ερώτημα μου !:love:

Τίνα Ζαχαριάδου
12-11-2008, 03:47 PM
αν δεν ενοχλεί το ξαναθέτω το ερώτημα μου !:love:

Νομιζω πως μια πολυαστρια στον πεμτο οικο του συνθετου δειχνει ενα ζευγαρι πολυ ζωντανο, εχετε μια παιδικοτητα και εντονη ταση προς την διασκεδαση.την χαρα την εκφραση και την δημιουργια.Δειχνει ενα ζευγαρι μονιμα ερωτευμενο με αρκετη υπερηφανεια,εγωισμο και λιγη ματαιοδοξια θα ελεγα.Δεν αποκλειεται απο την αρχη της σχεσης σας να ειχατε την επιθυμια να αποκτησετε παιδια.Ολα αυτα με μεγαλη επιφυλαξη γιατι δεν ξερω ουτε τα Ζωδια αλλα ουτε τις οψεις. :unsure:

WHITE.HORSE
12-11-2008, 03:51 PM
Νομιζω πως μια πολυαστρια στον πεμτο οικο του συνθετου δειχνει ενα ζευγαρι πολυ ζωντανο, εχετε μια παιδικοτητα και εντονη ταση προς την διασκεδαση.την χαρα την εκφραση και την δημιουργια.Δειχνει ενα ζευγαρι μονιμα ερωτευμενο με αρκετη υπερηφανεια,εγωισμο και λιγη ματαιοδοξια θα ελεγα.Δεν αποκλειεται απο την αρχη της σχεσης σας να ειχατε την επιθυμια να αποκτησετε παιδια.Ολα αυτα με μεγαλη επιφυλαξη γιατι δεν ξερω ουτε τα Ζωδια αλλα ουτε τις οψεις. :unsure:

ευχαριστώ πολύ !! :love::love:
τα ζώδια είναι Λέων (με αφροδίτη+σελήνη Παρθένο )και και Τοξότης (με ωροσκόπο Παρθένο)

αν και χρειάζονται και άλλα στοιχεία όπως έχεις ήδη πει .

με εκτίμηση:love:

Τίνα Ζαχαριάδου
12-11-2008, 04:11 PM
ευχαριστώ πολύ !! :love::love:
τα ζώδια είναι Λέων (με αφροδίτη+σελήνη Παρθένο )και και Τοξότης (με ωροσκόπο Παρθένο)

αν και χρειάζονται και άλλα στοιχεία όπως έχεις ήδη πει .

με εκτίμηση:love:

Και παλι με επιφυλαξη θα σου πω οτι αφου εχουμε καποιους πλανητες και σε πεμπτο οικο, αλλα και σε ζωδιο Λιονταριου ειναι πιο εντονα τα στοιχεια που ανεφερα πριν.Επειδη Ο Ηλιος δειχνει ναι μεν τον χαρακτηρα της σχεσης αλλα δειχνει και τον αντρα πως λειτουργει θα ελεγα οτι εκεινος λειτουργει πιο δυναμικα και πιο εγωιστικα(διπλη κυριαρχια στον Λεων) απο εσενα που βρισκεσαι στο Ζωδιο της Παρθενου και εισαι καπως πιο αναλυτικη,πιο πρακτικη και ισως λιγο πιο γρινιαρα(χωρις παρεξηγηση):cheesy:Με τον Ωροσκοπο στο Ζωδιο της Παρθενου θα φαινεστε στους εξω, ζευγαρι που υπεραναλυει τα πραγματα και μπορει ως ενα βαθμο να δειχνετε και συντηρητικο ζευγαρι που ενας προσπαθει να καλυψει τις πρακτικες αναγκες του αλλου:bigsmile:ΥΓ.Η Αφροδιτη εκει δειχνει οτι εχετε ακριβα γουστα και πολλα αλλα βεβαια.:bigsmile:Λαθος τωρα ειδα οτι η Αφροδιτη ειναι στην Παρθενο.,Που σημαινει οτι τα γουστα σας εχουν να κανουν με πραγματα που μας διευκολυνουν την ζωη,δηλ. τα πρακτικα μας και οταν ειναι να μοιραστειτε τους εαυτους με αλλους τους περνατε μαλλον απο κοσκινο.

leen
12-11-2008, 04:18 PM
Kαι για να ξαναπάμε στο 12ο του Σύνθετου Ωροσκοπίου:

Γνωρίζει κάποιος να ερμηνεύσει τη σύνοδο Πλούτωνα - Αφροδίτης στον 12ο στο Σύνθετο. Κι αν Ναι, τι είναι όταν αυτοί οι πλανήτες μαζί τετραγωνίζονται από τον Κρόνο (στο 9ο). Μήπως η σχέση αυτή δεν πραγματοποιείται ποτέ...:unsure:?

Τίνα Ζαχαριάδου
12-11-2008, 04:29 PM
Kαι για να ξαναπάμε στο 12ο του Σύνθετου Ωροσκοπίου:

Γνωρίζει κάποιος να ερμηνεύσει τη σύνοδο Πλούτωνα - Αφροδίτης στον 12ο στο Σύνθετο. Κι αν Ναι, τι είναι όταν αυτοί οι πλανήτες μαζί τετραγωνίζονται από τον Κρόνο (στο 9ο). Μήπως η σχέση αυτή δεν πραγματοποιείται ποτέ...:unsure:?

Ο δωδεκατος οικος ειναι λιγο δυσκολος ομως η Αφροδιτη εκει, εχει να να κανει οχι με το πως μοιραζεστε ο ενας τον εαυτο με τον αλλον αλλα το πως μοιραζεται το ζευγαρι τον εαυτο του με τους αλλους.Για να δεις αν θα πραγματοποιηθει σχεση θα πρεπει απο Διελευσεις να ενεργοποιηθουν Πλα νητες και και στους γενεθλιους σας χαρτες και προδευτικα. Δηλ. απο ενα συνθετο μονο δεν νομιζω οτι φαινεται αυτο:love:.

leen
12-11-2008, 04:44 PM
Ο 12ος έχει να κάνει πως μοιράζεται το ζευγάρι τον εαυτό του με τους άλλους... ???!
Δηλαδη
Δεν έχει να κάνει με ότι κρατάει κρυφό και ανομολόγητο και δεν το επιδικνύει στους άλλους... κάτι τέτοιο έχω διαβάσει σε βιβλιογραφία και internet κι ομολογώ πως με την απάντησή σου έχω λίγο μπερδευτεί...:weird:

Τίνα Ζαχαριάδου
12-11-2008, 05:12 PM
Ο 12ος έχει να κάνει πως μοιράζεται το ζευγάρι τον εαυτό του με τους άλλους... ???!
Δηλαδη
Δεν έχει να κάνει με ότι κρατάει κρυφό και ανομολόγητο και δεν το επιδικνύει στους άλλους... κάτι τέτοιο έχω διαβάσει σε βιβλιογραφία και internet κι ομολογώ πως με την απάντησή σου έχω λίγο μπερδευτεί...:weird:

Αυτο που λες ισχυει για το Οικο εγω μιλησα για την Αφροδιτη μεσα σε ενα συνθετο τι σημαινει:toung:Απο εκει και περα μονη σου το λες"δεν το επιδικνυει στους αλλους" αρα δεν μοιραζεται τον εαυτο του με τους αλλους.

leen
12-11-2008, 05:16 PM
Πλούτωνας με Αφροδίτη στο 12ο σύνθετο... :wacko: Παραμένω ακάλυπτη...:laugh:

Njordin
12-11-2008, 08:10 PM
Επειδή είσαι προσεκτικός στις ορολογίες:bigsmile::bigsmile::bigsmile: έχω να προσθέσω από προσωπική εμπειρεία ότι υπάρχει μια προδιάθεση να υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας μεταξύ των δύο ατόμων αν μελετησουμε την θέση των vertex και των 2, αν γίνονται σύνοδοι μεταξύ Vrtx και πλανήτών κ στους 2 και με προσωπικούς πλανήτες και αν επηρεάζονται αυτές οι σύνοδοι από διευλέσεις (αγαπημένη μου η αντίθεση) εκείνη την ημέρα της πρώτης γνωριμίας!Και είναι κάτι που μαθαίνουμε εκ των υστέρων εκ των πραγμάτων βεβαίως -βεβαίως....

njordin η κλασική απότομη έλξη (κεραυνοβόλος κλπ.) δεν οφείλεται στον Πλούτωνα ούτως ή άλλως αλλά στον Ουρανό.

Εκτος απ' το {αμφιλεγομενο} vertex εχω ακουσει οτι και η αντιθεση πλανητων {κυριως Ηλιου, Σεληνης και Αφροδιτης} με τον ωροσκοπο ειναι ενδεικτικη για περιπτωσεις "κεραυνοβολου ερωτα". Σε καθε περιπτωση ειναι λογικο για να συμβει κατι τετοιο να χρειαζεται μια σειρα απο σημαντικες οψεις, ειδαλλως θα ερωτευομασταν με τη πρωτη ματια καθε μερα.

Για το οτι παλι ο Ουρανος παιζει σημαντικο ρολο στα προειρημενα, πρωτη φορα το ακουω, αλλα θα με ενδιαφερε να μαθω κατι παραπανω γι' αυτο.

Δείμων
12-11-2008, 08:54 PM
http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4600-%EF-%EC%E5%E3%DC%EB%EF%F2-%DD%F1%F9%F4%E1%F2.html

http://www.myhoroscope.gr/88-%DC%F1%E8%F1%E1-%EC%E5%EB%FE%ED/143-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DC-%F0%DC%E8%E7-%EA%E9-%DD%EB%EE%E5%E9%F2.html

http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4600-%EF-%EC%E5%E3%DC%EB%EF%F2-%DD%F1%F9%F4%E1%F2.html κυρίως το μήνυμα #22

http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4189-%F4%E9-%F1%FC%EB%EF-%F0%E1%DF%E6%E5%E9-%EF-%EF%F5%F1%E1%ED%FC%F2-%F3%E5-%EC%E9%E1-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1.html?highlight=%F1%FC% EB%EF+%F0%E1%DF%E6%E5%E9+%EF%F5%F1%E1%ED%FC%F2+%F3 %F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1 (http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4189-%F4%E9-%F1%FC%EB%EF-%F0%E1%DF%E6%E5%E9-%EF-%EF%F5%F1%E1%ED%FC%F2-%F3%E5-%EC%E9%E1-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1.html#post36968)

Τίνα Ζαχαριάδου
12-11-2008, 10:05 PM
Bρε παιδια γιατι παιδευεστε? διαβαστε καποιο αρθρο για το τι ειναι συνθετος(δυστυχως δεν μπορω να σας παραπεμψω γιατι δεν εχω μαθει τον τροπο)και τοτε θα καταλαβετε.Αν ψαχνετε να βρειτε αν ο ερωτας ειναι κεραυνοβολος δεν θα το βρειτε στον συνθετο,το μονο που θα βρειτε ειναι αν εχετε τασεις να κεραυνοβοληθειτε με αλλους εκτος σχεσης.Για κεραυνοβολο ερωτα,δειτε τον γενεθλιο σας χαρτη αν εχετε πχ. αφροδιτη στον Υδροχοο,αν εχετε οψεις με Ουρανο και κοιταξτε και την συναστρια σας αν και τοτε θα ειναι αργα αφου ηδη θα εχετε κεραυνοβοληθει. Η αφροδιτη τωρα σε συνοδο με Πλουτωνα σε συνθετο δειχνει οτι τα οικονομικα σας προερχονται απο Σκορπιστικη πηγη και οτι δενεστε με τους αλλους με σταθερα και βαθεια αισθηματα και πολυ πιθανο να τους επηρρεαζετε η να σας επηρρεαζουν με τροπο οχι τοσο φανερο.:unsure:ελπιζω να σε καλυψα αυτη την φορα leen!

KALIANA
12-11-2008, 10:30 PM
Bρε παιδια γιατι παιδευεστε? διαβαστε καποιο αρθρο για το τι ειναι συνθετος(δυστυχως δεν μπορω να σας παραπεμψω γιατι δεν εχω μαθει τον τροπο)και τοτε θα καταλαβετε.Αν ψαχνετε να βρειτε αν ο ερωτας ειναι κεραυνοβολος δεν θα το βρειτε στον συνθετο,το μονο που θα βρειτε ειναι αν εχετε τασεις να κεραυνοβοληθειτε με αλλους εκτος σχεσης.Για κεραυνοβολο ερωτα,δειτε τον γενεθλιο σας χαρτη αν εχετε πχ. αφροδιτη στον Υδροχοο,αν εχετε οψεις με Ουρανο και κοιταξτε και την συναστρια σας αν και τοτε θα ειναι αργα αφου ηδη θα εχετε κεραυνοβοληθει. Η αφροδιτη τωρα σε συνοδο με Πλουτωνα σε συνθετο δειχνει οτι τα οικονομικα σας προερχονται απο Σκορπιστικη πηγη και οτι δενεστε με τους αλλους με σταθερα και βαθεια αισθηματα και πολυ πιθανο να τους επηρρεαζετε η να σας επηρρεαζουν με τροπο οχι τοσο φανερο.:unsure:ελπιζω να σε καλυψα αυτη την φορα leen!

πως φαίνεται η τάση να κεραυνοβοληθούμε με άλλους εκτός σχέσης??

cancerian
12-11-2008, 10:30 PM
Διαβαστε γενικοτερα ! Ασχοληθειτε με τα βασικα και μετα πηγαιντε στα πιο πολυπλοκα , δεν μαθαινεις τιποτα αλλιως ! Υπαρχουν πολυ καλα αρθρα στο σαιτ για συνθετους κτλ
Μην επαναπαυεστε στην ηδη μασημενη γνωση και ακομα μην βουτατε στα βαθεια αν δεν εχετε μαθει κολυμπι !

Τίνα Ζαχαριάδου
12-11-2008, 11:15 PM
πως φαίνεται η τάση να κεραυνοβοληθούμε με άλλους εκτός σχέσης??

Θα συμφωνησω με τον cancerian. Παρολα αυτα θα πω παλι οτι η Αστρολογια ειναι περιπλοκη, επισης και ο συνθετος, ετσι το αν θα κεραυνοβοληθειτε μαλλον θα φανει απο τον 7 του συνθετου που ειναι οι αλλοι αλλα και απο τις οψεις που μπορει να κανει ο κυβερνητης του του 7 παντα με Ουρανο σε τι Ζωδιο ειναι και τι οικο.Αλλα και απο τον γενεθλιο θα δουμε κατα ποσο ειμαστε πιστοι η επιρρεπεις στην απιστια αλλα και στον κεραυνοβολο ερωτα:love:

WHITE.HORSE
13-11-2008, 12:55 PM
Και παλι με επιφυλαξη θα σου πω οτι ....:ΥΓ.Η Αφροδιτη ...

καλημέρα σε όλους !
Έρση ευχαριστώ .. δεν πρόλαβα χθές :love:

cancerian
13-11-2008, 01:52 PM
[QUOTE=cancerian;69709]Oι ερμηνειες ανα οικο αλλαζουν ![/QUOTE

Υποθέτω πως ο Ήλιος κ ο Ερμής στον 1ο οίκο δίνουν μια δυνατή σχέση.Επειδή γράφεις πως η Αφροδίτη στο 12ο είναι μια δύσκολη κ περίεργη θέση,σκέφτηκα μήπως λόγω των παραπάνω πλανητών στον 1ο,καταφέρνει το ζευγάρι να ξεπεράσει τις όποιες δοκιμασίες που δίνει ο 12ος.
Στην ουσία αυτή ήταν κ η ερώτηση:embarrest

Aγαπητη κοσταντινα381

νομιζω οτι εχεις μπερδεψει λιγο σχετικα με το τι θα πει "συνθετος". Την αλληλεπιδραση της σχεσης αναμμεσα σε μια σχεση 2 ατομων θα την δεις στην συναστρια. Ο συνθετος θα δειξει την εκφραση των 2 ατομων ως μοναδα . Επομενως δεν μπορουμε να πουμε οτι θα ειναι ευκολη η σχεση επειδη ο Ηλιος κ ο Ερμης ειναι στον 1ο οικο , απλα το ζευγαρι ως ΜΟΝΑΔΑ θα παρουσιαζεται στο περιβαλλον ως επικοινωνιακο και "ακτινοβολων"!

skytree
13-11-2008, 02:11 PM
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση που αφορά έναν σύνθετο;
Η σύνοδος ιδιομοιρίας της Μαύρης Σελήνης με το Μεσουράνημα στον Υδροχόο τι θα μπορούσε να δείχνει;; Όχι οτι αυτό είναι και το πιο σπουδαίο ζήτημα που θα λύσει το μυστήριο της σχέσης :cheesy:αλλά μου έκανε εντύπωση και θέλησα να εκφράσω την απορία μου.Δεν ειναι κακό αυτό ε;

MARJORY
26-04-2009, 06:12 AM
και η συνοδος λιλιθ α με πλουτωνα β?

Δείμων
26-04-2009, 04:13 PM
Κοιτάξτε τα δύο προηγούμενα μηνύματα του cancerian.

μαλαμα
06-05-2009, 08:26 PM
οταν ο κρονος στον συνθετο πεφτει στον 1ο οικο τι σημαινει?

island
07-05-2009, 12:48 AM
γεια σας παιδιά θέλω πραγματικά τα φώτα σας σε κάτι που μου κίνησε εξαιρετικά την περίέργεια.έκανα τον σύνθετο χάρτη ,τον δικό μου με ένός άλλου προσώπου και έχω ανάγκη πραγματικά να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνουν τα παρακάτω!
name longitude 1 longitude 2 comp.long.
asc σκορπ 29*49" 46" σκο 25*50" 59" σκο 27*50"22"
οικος2 αιγ 01*10"31" τοξ 26* 44"48" τοξ 28*57"39"
" 3 υδροχ 07*35"59" υδροχ 03*00"04" υδροχ05*18"02"
" 4 ιχθ 14*05"30" ιχθ 09*46"10" ιχθ 11*55"50"
' 5 κριος 14*53"44" κριος 10*56"06" κριος 12*54"55"
" 6 ταυρος09*24"05" ταυρος05*35"34" ταυρος 07*29"50"
" 7 ταυρος 29*49"46" ταυρος 05*35"34" ταυρος 07*29"50"
" 8 καρκιν 01*10"31" διδυμ 26*44"48" διδυμ 28*57"39"
" 9 λεων 07*35"39" λεων 03*00"04" λεων 05* 18" 02"
" mc παρθ 14*53"44" παρθ 09*46"10" παρθ 11*55"50"
" 11 ζυγος 14* 53"44" ζυγος 10* 56" 06" ζυγος 12* 54"55"
" 12 σκορπ 09* 24" 05" σκορπ 05*35"39" σκορπ 07*29"50"

Μητσάκος
07-05-2009, 06:06 AM
οταν ο κρονος στον συνθετο πεφτει στον 1ο οικο τι σημαινει?
Μπορεί να σημαίνει τα κλασικά του Κρόνου :bigsmile: :
Αρνητικά: α) Δυσκολίες στην έκφραση, άρα πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των μελών που απαρτίζουν τη σχέση. β) Έλλειψη συναισθηματικών δεσμών. :bigsmile:
Θετικά: α) Δίνει αντοχή στη ...δέσμευση, άρα παρατείνει τη διάρκειά της (τώρα δεν ξέρω πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό :toung: ) β) Περιορίζει τη δυνατότητα των άλλων να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή του ζεύγους (αυτό είναι μια περίπτωση θετική που αφορά την απουσία επικοινωνίας). Έχουμε δλδ ένα ζεύγος σοβαρόν και με αρχές ("τα εν οίκω μη εν δήμω" και τέτοια).

Κοραλλία Μόζορα
07-05-2009, 10:32 AM
[QUOTE=konstantina318;69749]

Aγαπητη κοσταντινα381

νομιζω οτι εχεις μπερδεψει λιγο σχετικα με το τι θα πει "συνθετος". Την αλληλεπιδραση της σχεσης αναμμεσα σε μια σχεση 2 ατομων θα την δεις στην συναστρια. Ο συνθετος θα δειξει την εκφραση των 2 ατομων ως μοναδα . Επομενως δεν μπορουμε να πουμε οτι θα ειναι ευκολη η σχεση επειδη ο Ηλιος κ ο Ερμης ειναι στον 1ο οικο , απλα το ζευγαρι ως ΜΟΝΑΔΑ θα παρουσιαζεται στο περιβαλλον ως επικοινωνιακο και "ακτινοβολων"!

Αγαπητέ μου Κανσέριαν,
καλή σου μέρα.

Επειδή παρακολουθώ εδώ και πολλή καιρό τις επιδράσεις των τράνζιτς μέσα σε σύνθετους χάρτες, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μ' αυτή την άποψη. Πιστεύω ότι ο σύνθετος χάρτης δείχνει την ποιότητα της σχέσης ενός ζευγαριού, τι βιώνει ένα ζευγάρι αλλά και τις σχέσεις του ζευγαριού με το περιβάλλον του.

Έχω δει ζευγάρια π.χ. με Ουρανό στον 1ο οίκο να μην παρουσιάζονται απλώς ως ουράνια στο περιβάλλον τους αλλά η ίδια η σχέση τους να έχει ουράνια χαραχτηριστικά. Επίσης, ενώ θα λέγαμε ότι ο 7ος οίκος του σύνθετου δείχνει την σχέση του ζευγαριού με τους άλλους, έχω δει ζευγάρια να παντρεύονται με τράνζιτ Δία στο 7ο του σύνθετου χάρτη τους. Έχω δει χωρισμούς ζευγαριών με Ουρανό σε αντίθεση με τον Ήλιο του σύνθετου. Ή έχω δει Κρόνο τράνζιτ στο 10ο του σύνθετου να τετραγωνίζει το 1ο/7ο και το ζευγάρι περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές λόγω πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας του συζύγου.

Αν κοιτάξει κανείς τις συναστριακές όψεις ενός ζευγαριού θα δει αντιστοιχίες στον σύνθετο χάρτη τους. Ο σύνθετος δείχνει πώς θα βιώσει το ζευγάρι αυτές τις όψεις και πώς θα τις διαχειριστεί. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι έχει δυσαρμονικές όψεις ¶ρη/Αφροδίτης στην συναστρία τους. Στον σύνθετο χάρτη, η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα αλλά κάνουν κι οι δυο τρίγωνο με Κρόνο και ο ¶ρης είναι σε τρίγωνο με τον Δία. Αυτό το ζευγάρι πάντα κατάφερνε να εξισορροπεί τα πάθη του με τρόπο που να μην διαταράζεται η σχέση.

Σε άλλη συναστρία, εμπλέκονται με τετράγωνο και σύνοδο οι Ήλιοι και οι Ποσειδώνες των δύο ατόμων. Στον σύνθετο χάρτη υπάρχει στενή σύνοδος Σελήνης/Ποσειδώνα. Ο Ήλιος όμως στον σύνθετο χάρτη είναι σε σύνοδο με τον Ερμή στην Παρθένο. Το ζευγάρι αυτό με πολλή συζήτηση και επικοινωνία κατάφερνε να βάλει πιο ρεαλιστικές βάσεις στα "πετάγματα" του Ποσειδώνα στην συναστρία τους.

island
08-05-2009, 03:11 PM
καλημέρα σ όλους κάποιος ν ασχοληθεί με το παραπάνω μήνυμά μου παρακαλώ?
ευχαριστώ

island
08-05-2009, 03:12 PM
το post 66

Γιάννης Ριζόπουλος
08-05-2009, 03:56 PM
Αγαπητή Island
Οι πρώτες τιμές (longitude) είναι οι ακμές των οίκων του ενός ωροσκοπίου. Οι δεύτερες του άλλου ωροσκοπίου και οι τρίτες το μεσοδιάστημα τους, οι ακμές δηλαδή στο σύνθετο χάρτη.
Οι διαφορές είναι πολύ μικρές αφού οι δύο ωροσκόποι και η οικοθεσία, σχεδόν, ταυτίζονται.

Μητσάκος
08-05-2009, 04:15 PM
γεια σας παιδιά θέλω πραγματικά τα φώτα σας σε κάτι που μου κίνησε εξαιρετικά την περίέργεια.έκανα τον σύνθετο χάρτη ,τον δικό μου με ένός άλλου προσώπου και έχω ανάγκη πραγματικά να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνουν τα παρακάτω!
name longitude 1 longitude 2 comp.long.
asc σκορπ 29*49" 46" σκο 25*50" 59" σκο 27*50"22"
οικος2 αιγ 01*10"31" τοξ 26* 44"48" τοξ 28*57"39"
" 3 υδροχ 07*35"59" υδροχ 03*00"04" υδροχ05*18"02"
" 4 ιχθ 14*05"30" ιχθ 09*46"10" ιχθ 11*55"50"
' 5 κριος 14*53"44" κριος 10*56"06" κριος 12*54"55"
" 6 ταυρος09*24"05" ταυρος05*35"34" ταυρος 07*29"50"
" 7 ταυρος 29*49"46" ταυρος 05*35"34" ταυρος 07*29"50"
" 8 καρκιν 01*10"31" διδυμ 26*44"48" διδυμ 28*57"39"
" 9 λεων 07*35"39" λεων 03*00"04" λεων 05* 18" 02"
" mc παρθ 14*53"44" παρθ 09*46"10" παρθ 11*55"50"
" 11 ζυγος 14* 53"44" ζυγος 10* 56" 06" ζυγος 12* 54"55"
" 12 σκορπ 09* 24" 05" σκορπ 05*35"39" σκορπ 07*29"50"

καλημέρα σ όλους κάποιος ν ασχοληθεί με το παραπάνω μήνυμά μου παρακαλώ?
ευχαριστώ

το post 66
Αγαπητή island
Προφανώς και έκανες copy paste τις θέσεις των ακμών των Οίκων του σύνθετου. Αφού σου πω ότι, για παράδειγμα, μόνο για την ακμή του 1ου Οίκου μπορώ να σου πω τα εξής:
Ωροσκόπος σύνθετου στον Σκορπιό
Υποδεικνύει μια σχέση που χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα των μελών της να παρεμβαίνουν καταλυτικά στις καταστάσεις που τους περιβάλλουν και να τις μετασχηματίζουν ολοκληρωτικά.
Αυτό βέβαια είναι άμεσα εμφανές σε όσα άτομα περιβάλλουν το ζευγάρι και η συμπεριφορά τους μπορεί να διαμορφώνεται αναλόγως. Φυσικά, οι καταστάσεις μπορεί να αλλάζουν και χωρίς το ζευγάρι να κάνει οτιδήποτε και να αρκεί μόνο και μόνο η παρουσία του, ή απλώς η ύπαρξή του (κάτι σε ...σαββατογεννημένους ένα πράμα), για να δημιουργηθεί μια εντελώς καινούργια κατάσταση. Αφού έχει προηγηθεί ο «θάνατος» φυσικά (ή ακόμα και ο ...θάνατος της παλιάς κατάστασης).

Το πάθος που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των 2 μελών της σχέσης μπορεί να εκφράζεται στις μεταξύ τους δραστηριότητες, είτε για καλό είτε για κακό. Αν είναι για ...καλό, έχει καλώς. Αν όμως τους βγαίνει σε κακό, τότε οι κρίσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη και θα απαιτείται μεγάλη επάρκεια ωριμότητας προκειμένου να τις διαχειριστούν.

Όπως και να έχει, μιλάμε για ασυνήθιστο ζευγάρι, με καταλυτική και ασυνήθιστη παρουσία και δραστηριότητα, και όσον αφορά την εικόνα προς τους άλλους και όσον αφορά τις προσωπικές τους σχέσεις.

θα σου πω και αυτά:
1ον Έγραψα 182 λέξεις, προκειμένου να σου περιγράψω σχετικά συνοπτικά τι σημαίνει να έχεις στο σύνθετο ωροσκόπο στον Σκορπιό. Τουτέστιν το ένα δωδέκατο (1/12) από αυτά που ζητάς. Δηλαδή, αν έπρεπε ντε και καλά να απαντήσω θα έπρεπε να σου γράψω ένα κείμενο δύο χιλιάδων εκατόν ογδόντα τεσσάρων λέξεων (182 λέξειςΧ12 Οίκους= 2.184 λέξεις) περίπου.

2ον Όταν αποδεχόσουν τους όρους συμμετοχής στο myhoroscope.gr φαντάζομαι ότι θα διάβασες ότι δεν γίνονται προσωπικές αναλύσεις και ότι η προσπάθεια αποσκοπεί στο να αποκτά γνώση ο ενδιαφερόμενος μέσω των άρθρων και των συζητήσεων και μόνος του να προχωρά σε ερμηνείες και αναλύσεις.
Κανείς, ούτε οι αστρολόγοι του site, δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν προσωπικά θέματα. Κάποια θέματα δε είναι και ...τζιζ, δεν τα πιάνουμε καν. Αν τώρα κάποιος μπορεί και θέλει να απαντήσει, θα το κάνει όποτε μπορεί και έχει διάθεση.

3ον Από ό,τι κατάλαβες από τον όγκο που πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κινηθείσα εξαιρετική περιέργεια που σου δημιούργησε την ανάγκη να σου εξηγήσει κάποιος κάτι που αφορά το 1/1.000 αυτών που θα έπρεπε να γραφτεί για να κατανοήσεις την ερμηνεία του σύνθετου (γιατί εδώ μιλάμε μόνο για τις ακμές, πού να πάρουν σειρά πλανήτες, όψεις και άλλα) ο λόγος που δεν προκρίνονται ερωτήσεις σε προσωπικό επίπεδο είναι εμφανής.

4ον Καταλαβαίνεις μάλλον ότι απάντηση ολοκληρωμένη δεν θα πάρεις, εκτός και αν αποφασιστεί από τη διαχείριση να γραφτεί ένα άρθρο με ερμηνείες για τις ακμές των Οίκων στο σύνθετο. Πράγμα δύσκολο γιατί εκεί θα έχεις τον όγκο που αναφέρω πριν επί 12, γιατί τόσα είναι τα ζώδια.

5ον Στα λέω αυτά με καλή προαίρεση :love: γιατί βλέπω να επιμένεις και φαντάζομαι θα τα διαβάσουν και άλλοι.

island
08-05-2009, 10:36 PM
μητσάκο καλησπέρα και σ ευχαριστώ. πρώτα απ όλα θα ήθελα να σου πω πως βεβαίως και κατανοώ τους κανόνες του post. Όταν έγραφα πιο πάνω ότι θέλω τα φώτα σας δεν εννοούσα μια ανάλυση σε βάθος. Πιο πολύ ήθελα βοήθεια , να μου δείξει κάποιος τι μπορώ να δω στο post για να καταλάβω κάποια πράγματα και αν όντως είναι αξιοπερίεργο όπως εγώ πιστεύω και αν αξίζει να ασχοληθώ για να μπορέσω κάποια στιγμή να ερμηνεύσω τον χάρτη γιατί πραγματικά οι τόσες ομοιότητες στις ακμές των οίκων με κατάπληξαν! Αυτό ήθελα κυρίως να μου απαντήσεις. Αν γενικά δηλαδή οι όψεις αυτές είναι πολύ σημαντικές ή κάτι που συμβαίνει συχνά!

island
08-05-2009, 10:38 PM
αυτό που έκανε δηλ στο post 71 ο κος Ριζόπουλος και τον ευχαριστώ πολύ

Μητσάκος
09-05-2009, 07:09 AM
μητσάκο καλησπέρα και σ ευχαριστώ. πρώτα απ όλα θα ήθελα να σου πω πως βεβαίως και κατανοώ τους κανόνες του post. Όταν έγραφα πιο πάνω ότι θέλω τα φώτα σας δεν εννοούσα μια ανάλυση σε βάθος. Πιο πολύ ήθελα βοήθεια , να μου δείξει κάποιος τι μπορώ να δω στο post για να καταλάβω κάποια πράγματα και αν όντως είναι αξιοπερίεργο όπως εγώ πιστεύω και αν αξίζει να ασχοληθώ για να μπορέσω κάποια στιγμή να ερμηνεύσω τον χάρτη γιατί πραγματικά οι τόσες ομοιότητες στις ακμές των οίκων με κατάπληξαν! Αυτό ήθελα κυρίως να μου απαντήσεις. Αν γενικά δηλαδή οι όψεις αυτές είναι πολύ σημαντικές ή κάτι που συμβαίνει συχνά!

αυτό που έκανε δηλ στο post 71 ο κος Ριζόπουλος και τον ευχαριστώ πολύ
Πάω πάσο, αν και:
1ον. Δεν φταίω εγώ που ήταν ασαφές το ερώτημα.
2ον. Και εγώ κόπο έκανα να απαντήσω, αλλά τα ...συχαρίκια τα παίρνει ο κ. Ριζόπουλος. Εγώ δεν αξίζω ένα ευχαριστώ για την προσπάθεια; :cry:
3ον. Με βάση αυτό που γράφεις
Αν γενικά δηλαδή οι όψεις αυτές είναι πολύ σημαντικές ή κάτι που συμβαίνει συχνά! ΟΥΤΕ ο κ. Ριζόπουλος απαντά σε αυτό που ήθελες, γιατί σου εξηγεί τι είναι και όχι αν είναι σημαντικό ή αν συμβαίνει συχνά:toung:
4ον. Εμφανέστατα έχω όρεξη και πρωινιάτικα, ε; :love:

island
09-05-2009, 03:54 PM
την απάντησή μου την ξεκίνησα με τη φράση Μητσάκο σ ευχαριστώ. Και καλά κάνεις και έχεις όρεξη πρωινιάτικα, γιατί τα πρωινά εγώ συνδέομαι με το περιβάλον μετά από μία ώρα τουλάχιστον αφ ότου ξυπνήσω!
και σ ευχαριστώ ξανά!

Δείμων
09-05-2009, 04:31 PM
Ουρανός στον 12 (Ζυγός) σε σύνθετο και εξάγωνα με Αφροδίτη - Σελήνη αν βοηθάει τι μπορεί να σημαίνει? Ξαφνικό τέλος σχέσης λόγω... αναποφασιστικότητας?

Αμαζόνα
14-09-2009, 09:50 AM
Καλημέρα! :love:

Πάνω σε ένα σύνθετο που μελετώ αυτές τις μέρες , μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες σε σχέση με την μακροβιότητα της μεταξύ τους σχέσης και το κατα πόσο (ειλικρινής) αληθινή μπορεί να ειναι η σχέση τους..
Ο σύνθετος του ζευγαριού έχει ωροσκοπο στον Υδροχόο και ο Ουρανός ανάδρομος στον 8ο στον Σκορπιο. Πέρα απο το οτι ίσως στα μάτια των άλλων φαίνονται λίγο ασυνηθιστο ζευγος - και όντως είναι - με ακμή 7ου στον Λέοντα και Ηλιο στον 4ο στον Δίδυμο σε σύνοδο με την ακμή του 4ου , κάλλειστα σκέφτονταν τον γάμο , ο οποιος και πραγματοποιήθηκε σχετικά νωρίς στην σχέση τους κάνοντας και ένα παιδάκι ( 5ος στον καρκίνο και σεληνούλα στον 9ο ) στο εξωτερικό.

Αυτο που μου ζητήθηκε να εξετάσω , είναι το αν θα παραμείνουν τα παιδιά στον εν λόγω γάμο τους. Και σαφώς με διελευση Κρόνου στην Παρθένο απο τον 7ο του συνθέτου (και 7ο των γενεθλίων τους - έχουν ίδιο ωροσκοπο ) , λογικό να περνάνε κρίση.
Απο όσο θυμάμαι όμως , η μακροβιότητα της σχέσης θα εξεταστεί με όψεις Κρόνου στον σύνθετο, ο οποιος (στον Καρκινο στον 5ο , σε σύνοδο με ακμή 6ου ) στην προκειμένη περιπτωση , τριγωνίζει την Σελήνη στον 9ο στον Σκορπιό. Μας αρκεί αυτό? Γιατί ο Ουρανός τριγωνίζει την Αφροδιτούλα τους στον 5ο στον Καρκίνο, κάτι το οποιο μπορεί να σημαίνει οτι η σχέση τους είναι συναρπαστική εκκεντρική ή μπορεί να γνωρίστηκαν ξαφνικά , κάτω απο περιεργες συνθηκες κτλ ... αλλά κατα πόσο σταθερή? Ο Ουρανός δεν φέρνει σταθερότητα, αλλά διασπαση!
Αν εξετάσουμε μόνο την όψη του Κρόνου, είναι βοηθητική στο θέμα της μακρόχρονης πορείας τους?
Γιατί απο την άλλη ο Ηλιος( άντρας της σχέσης , αλλά και ποιότητα της σχέσης ) είναι μέν στον 4ο , αλλά στον Δίδυμο και ο Δίδυμος με προβληματίζει πολύ. Μπορούμε να πούμε οτι ο σύζυγος μπορει να έχει διπλή ζωή?( πχ να έχει παραλληλες ή εξωσυζυγικές σχέσεις?) ...

Και το κατά πόσο αληθινη μπορεί να είναι η μεταξύ τους σχέση..
Ποια η αποψη σας πάνω στην όψη αντιθέσεως που σχηματίζεται μεταξύ Ηλιου-Ποσειδώνα στον άξονα 4ου-10ου? (ο Ηλιος στον 4ο στον Δίδυμο σε σύνοδο με ακμή 4ου και ο Ποσειδώνας στον Τοξότη σε σύνοδο με ακμή 10ου). Δλδ, μπορούμε ( έστω και με επιφύλαξη ) να πούμε οτι αυτό που έζησαν ή θα ζούν οτι είναι ένα φιάσκο? και οτι ίσως μια μέρα ξυπνήσουν και συνηδειτοποιήσουν οτι ο γάμος τους ήταν ένα ψέμα?? ( πάντα κ με την επιροή διελευσεων φυσικά ).

konstantina318
14-09-2009, 02:47 PM
Καλημέρα! :love:

Πάνω σε ένα σύνθετο που μελετώ αυτές τις μέρες , μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες σε σχέση με την μακροβιότητα της μεταξύ τους σχέσης και το κατα πόσο (ειλικρινής) αληθινή μπορεί να ειναι η σχέση τους..
Ο σύνθετος του ζευγαριού έχει ωροσκοπο στον Υδροχόο και ο Ουρανός ανάδρομος στον 8ο στον Σκορπιο. Πέρα απο το οτι ίσως στα μάτια των άλλων φαίνονται λίγο ασυνηθιστο ζευγος - και όντως είναι - με ακμή 7ου στον Λέοντα και Ηλιο στον 4ο στον Δίδυμο σε σύνοδο με την ακμή του 4ου , κάλλειστα σκέφτονταν τον γάμο , ο οποιος και πραγματοποιήθηκε σχετικά νωρίς στην σχέση τους κάνοντας και ένα παιδάκι ( 5ος στον καρκίνο και σεληνούλα στον 9ο ) στο εξωτερικό.

Αυτο που μου ζητήθηκε να εξετάσω , είναι το αν θα παραμείνουν τα παιδιά στον εν λόγω γάμο τους. Και σαφώς με διελευση Κρόνου στην Παρθένο απο τον 7ο του συνθέτου (και 7ο των γενεθλίων τους - έχουν ίδιο ωροσκοπο ) , λογικό να περνάνε κρίση.
Απο όσο θυμάμαι όμως , η μακροβιότητα της σχέσης θα εξεταστεί με όψεις Κρόνου στον σύνθετο, ο οποιος (στον Καρκινο στον 5ο , σε σύνοδο με ακμή 6ου ) στην προκειμένη περιπτωση , τριγωνίζει την Σελήνη στον 9ο στον Σκορπιό. Μας αρκεί αυτό? Γιατί ο Ουρανός τριγωνίζει την Αφροδιτούλα τους στον 5ο στον Καρκίνο, κάτι το οποιο μπορεί να σημαίνει οτι η σχέση τους είναι συναρπαστική εκκεντρική ή μπορεί να γνωρίστηκαν ξαφνικά , κάτω απο περιεργες συνθηκες κτλ ... αλλά κατα πόσο σταθερή? Ο Ουρανός δεν φέρνει σταθερότητα, αλλά διασπαση!
Αν εξετάσουμε μόνο την όψη του Κρόνου, είναι βοηθητική στο θέμα της μακρόχρονης πορείας τους?
Γιατί απο την άλλη ο Ηλιος( άντρας της σχέσης , αλλά και ποιότητα της σχέσης ) είναι μέν στον 4ο , αλλά στον Δίδυμο και ο Δίδυμος με προβληματίζει πολύ. Μπορούμε να πούμε οτι ο σύζυγος μπορει να έχει διπλή ζωή?( πχ να έχει παραλληλες ή εξωσυζυγικές σχέσεις?) ...

Και το κατά πόσο αληθινη μπορεί να είναι η μεταξύ τους σχέση..
Ποια η αποψη σας πάνω στην όψη αντιθέσεως που σχηματίζεται μεταξύ Ηλιου-Ποσειδώνα στον άξονα 4ου-10ου? (ο Ηλιος στον 4ο στον Δίδυμο σε σύνοδο με ακμή 4ου και ο Ποσειδώνας στον Τοξότη σε σύνοδο με ακμή 10ου). Δλδ, μπορούμε ( έστω και με επιφύλαξη ) να πούμε οτι αυτό που έζησαν ή θα ζούν οτι είναι ένα φιάσκο? και οτι ίσως μια μέρα ξυπνήσουν και συνηδειτοποιήσουν οτι ο γάμος τους ήταν ένα ψέμα?? ( πάντα κ με την επιροή διελευσεων φυσικά ).

Αν θυμάμαι καλά,ο Ποσειδώνας σε σκληρές όψεις στο σύνθετο χάρτη,ειδικά όταν συμμετέχεουν τα φώτα και η Αφροδίτη,φέρνει εμπόδια που είναι δύσκολο να υπερνικηθούν.Γιατί η σχέση ξεκινάει παραμυθένια,αλλά δεν μπορεί να αντέξει στη ρουτίνα της καθημερινότητας.Υπάρχει μια έντονη τάση εξιδανίκευσης την οποία ακολουθεί η απομυθοποίηση.Υπάρχει μια "θολή" επικοινωνία η οποία δημιουργεί συχνές παρεξηγήσεις στα μέλη της σχέσης .
Έτσι λοιπόν καθώς προχωράει η σχέση ,νιώθουν και οι δυο εξαπατημένοι προδωμένοι και αδύναμοι να σταθούν μέσα στη σχέση αυτή,ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ίσως ο διελ.Κρόνος που γράφεις να φέρει το ξεκαθάρισμα ,να αποδείξει και στους δυο δλδ αν έκαναν τη σωστή κίνηση..
Όσο για τον Ουρανό ,όση ενέργεια δίνει τόση ενέργεια απαιτεί,οπότε αν δε μπορείς να αντέξεις και να διατηρήσεις τους ρυθμούς του ,πάει περίπατο κι ο ενθουσιασμός.
Βέβαια γνωρίζουμε όλοι πως η ανάλυση κάθε χάρτη έχει πολλές παραμέτρους και εξετάζεται πάντα συνδυαστικά και πολύ προσεκτικά,ειδικά όταν αφορά τόσο σημαντικά θέματα.

Αμαζόνα
14-09-2009, 07:45 PM
Αν θυμάμαι καλά,ο Ποσειδώνας σε σκληρές όψεις στο σύνθετο χάρτη,ειδικά όταν συμμετέχεουν τα φώτα και η Αφροδίτη,φέρνει εμπόδια που είναι δύσκολο να υπερνικηθούν.Γιατί η σχέση ξεκινάει παραμυθένια,αλλά δεν μπορεί να αντέξει στη ρουτίνα της καθημερινότητας.Υπάρχει μια έντονη τάση εξιδανίκευσης την οποία ακολουθεί η απομυθοποίηση.Υπάρχει μια "θολή" επικοινωνία η οποία δημιουργεί συχνές παρεξηγήσεις στα μέλη της σχέσης .
Έτσι λοιπόν καθώς προχωράει η σχέση ,νιώθουν και οι δυο εξαπατημένοι προδωμένοι και αδύναμοι να σταθούν μέσα στη σχέση αυτή,ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ίσως ο διελ.Κρόνος που γράφεις να φέρει το ξεκαθάρισμα ,να αποδείξει και στους δυο δλδ αν έκαναν τη σωστή κίνηση..
Όσο για τον Ουρανό ,όση ενέργεια δίνει τόση ενέργεια απαιτεί,οπότε αν δε μπορείς να αντέξεις και να διατηρήσεις τους ρυθμούς του ,πάει περίπατο κι ο ενθουσιασμός.
Βέβαια γνωρίζουμε όλοι πως η ανάλυση κάθε χάρτη έχει πολλές παραμέτρους και εξετάζεται πάντα συνδυαστικά και πολύ προσεκτικά,ειδικά όταν αφορά τόσο σημαντικά θέματα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση konstantina318!
Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα εμπόδια που φέρνουν οι όψεις του Ποσειδώνα με προσωπικούς πλανήτες και πολύ περισσότερο στο οτι ναι, είναι δύσκολο να υπερνικηθούν. Αυτο πιστευω κι εγώ. Στο συγκεκριμένο σύνθετο ο Ηλιος κάνει σύνοδο με Ερμή και τα υπόλοιπα όπως τα έχω προαναφέρει ( σε αντίθεση με Ποσειδώνα ) , οπότε σε αυτό το σημειο μιας και εμπλέκεται κ ο Ερμής , ταιριάζει αν μη τι άλλο και η ''θολή επικοινωνία''.
Σίγουρα χρειάζεται συνδιασμός και αφού πρώτα έχω μελετήσει τον γενέθλιο του καθενός τους, θέλησα να δω σαν ζευγάρι πως λειτουργούν. Η αλήθεια είναι οτι συναστριακά , δένει σχετικά το γλυκό κ θέλησα να εξετάσω κ τον σύνθετο για να το δώ απο άλλη οπτική. Πάντως σίγουρα, πρέπει να κοιτάμε και ξεχωριστά τους γενεθλιους, συναστρία, σύνθετο, διελευσεις. Αν κοιτάμε μόνο ένα απο αυτά, τότε κ η αποψη/συμπέρασμα προφανώς θα ειναι ελλειπής.
Ευχαριστώ κ πάλι konstantina 318!Να είσαι καλά! :love:

κρασακι
14-09-2009, 08:34 PM
Μιας και άνοιξε το θέμα του σύνθετου μετά απο καιρό..θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που το έχω δει απο καιρό και το έχω απορία..

Σε σύνθετο ένας Ήλιος στους Διδύμους και στον 10ο οίκο (μιας και αναφέρθηκε κάπου πιο πάνω απο την Αμαζόνα..) υποδηλώνει μια σχέση κάπως ασταθή, με εναλλαγές, σκαμπανεβάσματα ή απο την άλλη θα μπορούσε να θεωρηθεί και σχέση με έντονο ίσως το εγκεφαλικό στοιχείο, το παιχνίδι, και με χρώμα και χαρακτηριστικά Διδύμων? Προσπαθώ να καταλάβω πως μπορεί να ερμηνεύεται σε ένα σύνθετο αναλόγως με τη θέση του Ήλιου...
και μια οικοθεσία στον 10ο?? Δίνει μια σχέση που το ζεύγος νοιάζεται για την εικόνα του πολύ, για το πως φαίνεται στους άλλους?? κάτι καλό προσθέτει αυτή η οικοθεσία ή μπααα?

Συνδυάζεται με μια Σελήνη στον Καρκίνο στον 11ο..

Όποιος θέλει και μπορεί ας δώσει ένα extra στοιχείο!:bigsmile:

Μητσάκος
15-09-2009, 06:49 AM
Σε σύνθετο ένας Ήλιος στους Διδύμους και στον 10ο οίκο (μιας και αναφέρθηκε κάπου πιο πάνω απο την Αμαζόνα..) υποδηλώνει μια σχέση κάπως ασταθή, με εναλλαγές, σκαμπανεβάσματα ή απο την άλλη θα μπορούσε να θεωρηθεί και σχέση με έντονο ίσως το εγκεφαλικό στοιχείο, το παιχνίδι, και με χρώμα και χαρακτηριστικά Διδύμων? Προσπαθώ να καταλάβω πως μπορεί να ερμηνεύεται σε ένα σύνθετο αναλόγως με τη θέση του Ήλιου...
και μια οικοθεσία στον 10ο?? Δίνει μια σχέση που το ζεύγος νοιάζεται για την εικόνα του πολύ, για το πως φαίνεται στους άλλους?? κάτι καλό προσθέτει αυτή η οικοθεσία ή μπααα?
Συνδυάζεται με μια Σελήνη στον Καρκίνο στον 11ο..

Σκέψου ότι ο 10ος είναι και της κοινωνικής καταξίωσης και της καριέρας, οπότε πέρα από το πιο έντονο ενδιαφέρον για την εικόνα που προβάλλει το ζεύγος προς τα έξω, μπορούμε να σκεφτούμε ότι ενδεχομένως να ...παραενδιαφέρεται για αυτήν του την εικόνα, με αποτέλεσμα να παραμελεί άλλα στοιχεία της σχέσης που είναι απαραίτητα για την συνέχισή της. Επειδή δε είναι και θέση ...αλληλοβοηθείας σε θέματα καριέρας, είναι και καλή για ...συνεταιράκια, αφού θα δουλεύουν και τα δυο μέλη της σχέσης για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού :bigsmile:
Γενικά πάντως ο Ήλιος στο 10ο σε σύνθετο είναι από τις καλές θέσεις επειδή υποδεικνύει την ταύτιση δύο ανθρώπων στο γενικότερο τρόπο που αντιλαμβάνονται και τους σκοπούς τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τους πετύχουν.

κρασακι
15-09-2009, 08:17 AM
Καλημέρα σας και ευχαριστώ μεσιέ!:bigsmile:

Νόμιζα ότι δεν θεωρείται ιδιαίτερα καλή θέση..απλώς τα της εικόνας και καριέρας δεν μου φαινόντουσαν αρκετά..ίσως η σελήνη να κάνει τη δουλειά της..

Μητσάκος
15-09-2009, 09:23 AM
Καλημέρα σας και ευχαριστώ μεσιέ!:bigsmile:

Νόμιζα ότι δεν θεωρείται ιδιαίτερα καλή θέση..απλώς τα της εικόνας και καριέρας δεν μου φαινόντουσαν αρκετά..ίσως η σελήνη να κάνει τη δουλειά της..

Η Σελήνη στον 11ο μάλλον θα δυναμώνει την αίσθηση του κοινού σκοπού που θεωρητικά υπάρχει. Αν υποθέσουμε ότι η Σελήνη στο σύνθετο δείχνει το πώς λειτουργεί η σχέση ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης των μελών της και τον τομέα όπου αυτά αισθάνονται ότι έχουν τα περισσότερα κοινά, αυτή η θέση μάς υποδεικνύει ότι η αντίληψη του κοινού σκοπού θα είναι πιο έντονη, ότι ο αυθορμητισμός των μελών της σχέσης δεν θα περιορίζεται καθώς θα εκπορεύεται από δύο διαφορετικά άτομα μεν, θα έχει την ίδια κατεύθυνση δε (άρα θα είναι σαν να εκπορεύεται από ένα), ότι θα υπάρχει και το φιλικό στοιχείο (πέρα από το ερωτικό) στις δραστηριότητες. Πιο απλά, θα περνάνε καλά και θα χαίρονται κάνοντας μαζί τα πράγματα που θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν :bigsmile:

WHITE.HORSE
15-09-2009, 10:16 AM
καλημέρα !
όταν έχουμε άγνωστη την ώρα γέννησης ενός ατόμου το μόνο που μπορούμε να πάρουμε από τον σύνθετό είναι σε ποιά ζώδια βρίσκοντε οι πλανήτες .. έτσι δεν είναι καθός επίσης κ τις όψεις.

επίσης σε σύνθετο χάρτη σύνοδος ήλιου με κρόνο σε 5ο οίκο στο ζώδιο του ζυγού δίχνει μια δυνατή σχέση ή ακριβώς το αντιθετο ο κρόνος δίνει προβλήματα στην σχέση ?

όταν η αφροδίτη δεν κάνει καμία όψη στον σύνθετο ?

ευχαριστώ

κρασακι
15-09-2009, 07:11 PM
Η Σελήνη στον 11ο μάλλον θα δυναμώνει την αίσθηση του κοινού σκοπού που θεωρητικά υπάρχει. Αν υποθέσουμε ότι η Σελήνη στο σύνθετο δείχνει το πώς λειτουργεί η σχέση ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης των μελών της και τον τομέα όπου αυτά αισθάνονται ότι έχουν τα περισσότερα κοινά, αυτή η θέση μάς υποδεικνύει ότι η αντίληψη του κοινού σκοπού θα είναι πιο έντονη, ότι ο αυθορμητισμός των μελών της σχέσης δεν θα περιορίζεται καθώς θα εκπορεύεται από δύο διαφορετικά άτομα μεν, θα έχει την ίδια κατεύθυνση δε (άρα θα είναι σαν να εκπορεύεται από ένα), ότι θα υπάρχει και το φιλικό στοιχείο (πέρα από το ερωτικό) στις δραστηριότητες. Πιο απλά, θα περνάνε καλά και θα χαίρονται κάνοντας μαζί τα πράγματα που θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν :bigsmile:

Ωραία μου ακούγονται αυτά.
Ανεξαρτήτως οίκου όμως, η θέση της Σελήνης στον Καρκίνο υποδεικνύει μια ζεστή, συναισθηματική σχέση, σωστά? Ανάμεσα στο ζευγάρι εννοώ και όχι μόνο που και προς ποια κατεύθυνση διοχετεύεται η ενέργεια..

Μητσάκος
16-09-2009, 07:12 AM
Ωραία μου ακούγονται αυτά.
Ανεξαρτήτως οίκου όμως, η θέση της Σελήνης στον Καρκίνο υποδεικνύει μια ζεστή, συναισθηματική σχέση, σωστά? Ανάμεσα στο ζευγάρι εννοώ και όχι μόνο που και προς ποια κατεύθυνση διοχετεύεται η ενέργεια..
Ε, προφανώς, που κατά καιρούς θα βγάζει και την ...ψιλομιζέρια της, την ανασφάλειά της, κάποια γκρίνια, τα γνωστά καρκινίστικα :toung:

koutsouni
06-01-2010, 04:17 PM
καλησπέρααααααα....μήπως μπορεί κανείς να μου πει τι σημαίνει όταν στον σύνθετο μονοπωλεί το ζώδιο του κριού και ο 9ος οίκος????.....δηλαδή......τι σημαίνει όταν ο ήλιος,αφροδίτη,άρης,δίας, κρόνος είναι στο ζώδιο του κριού και στον 9ο οίκο όλοι???????......ειναι άσχημα τα πράγματα???? :-D
σωζεται η κατάσταση????
ευχαριστώ,

sofiapant
06-01-2010, 06:12 PM
:love:Καλησπέρα και από μένα και καλή χρονιά. Μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιό τόπο θα μπορούσα να διαβάσω για τον σύνθετο και την διαφορά από την συναστρία γιατί δεν ξέρω ακόμη την διαφορά τους,φιλιά

whisperer
06-01-2010, 06:34 PM
Γειά σου Sofiapant!
Περιληπτικά λοιπόν...
Η συναστρία είναι η σύγκριση δυο γενεθλιων χαρτών δυό ατόμων....εκεί βλέπεις πως οι "παίκτες" του ενός ατόμου εναρμονίζονται ή όχι με τους "παίκτες" του άλλου ατόμου...ο κάθε χάρτης είναι ανεξάρτητος του αλλου όπως ανεξάρτητα είναι βεβαίως και τα εμπλεκόμενα άτομα...και βλέπεις πως η προσωπικότητα του ενος μπορεί να επιδρά στον άλλον και το αντίστροφο βεβαίως...
Ο συνθετος χάρτης τωρα είναι κάτι το φανταστικό κατά κάποιο τρόπο..χάνεται η ατομικότητα των εμπλεκόμενων στόμων και τους αντιμετωπίζεις ως ένα...φαντάσου το ως ένα τρίτο, νέο, άλλο άτομο το οποίο προκύπτει από την ένωση των δυο παραπάνω ατόμων...τι καλό αλλά και τι κακό μπορούν να κάνουν μαζί οι δυό τους...κτλ κτλ..τι μπορουν να καταστρέψουν... τι μπορουν να επιτύχουν...
βέβαια αν κάνεις μια αναζήτηση στο site θέτοντας αυτες τις λέξεις κλειδιά είμαι σίγουρη ότι θα λάβεις πολύ περισσότερη γνώση και στοιχεία από αυτά που σου έδωσα εγώ...
:bigsmile:

Δείμων
06-01-2010, 07:04 PM
Και πιο περιληπτικά ακόμα συναστρία είναι ο τρόπος που ζείτε και εισπράττετε ο ένας την προσωπικότητα του άλλου και αφορά το ζευγάρι μεταξύ του, ενώ σύνθετος είναι ο τρόπος που σας εισπράττουν και αντιλαμβάνονται οι απ' έξω σαν ζευγάρι (πράγμα συνήθως δύσκολο να το δείτε οι ίδιοι).

Κουτσούνι για μακρινά ταξίδια σας βλέπω - πρακτικά και μεταφορικά. :toung: Να αφήσετε κατά μέρους το πολύ.. φιλοσοφείν και να αρχίσετε το «έργα, όχι λόγια».

ScP
06-01-2010, 09:26 PM
http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/7413-%F0%FE%F2-%ED%E1-%E5%F0%E9%E2%E9%FE%F3%E5%F4%E5-%E1%F0%FC-%F4%E9%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2-%EF-%F3%FD%ED%E8%E5%F4%EF%F2-%F7%DC%F1%F4%E7%F2.html

sofiapant
06-01-2010, 11:15 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ:bigsmile:

koutsouni
07-01-2010, 09:04 AM
αν και το μεταφορικό ταξίδι δεν το κατάλαβα ακριβώς ..............σας ευχαριστω πολύ για την απάντηση!

Μητσάκος
07-01-2010, 10:24 AM
αν και το μεταφορικό ταξίδι δεν το κατάλαβα ακριβώς ..............σας ευχαριστω πολύ για την απάντηση!

Μπορεί να ταξιδέψετε όντως στην ...Πράγα π.χ. (που είναι και της μοδός τελευταία), μπορεί όμως να καθίσετε σε έναν καναπέ και να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ για αυτήν και να νιώσετε ότι όντως ήσασταν εκεί.
Μπορεί να αναζητήσετε παρέα νέα πεδία φιλοσοφικής εξερεύνησης τα οποία θα σας "ταξιδεύουν" σε γνωστικές περιοχές που δεν είχατε ξαναπάει... Ταξίδια τα μεν, ταξίδια τα δε. Τα ταξίδια που αφορούν τα ξίδια αφορούν τον 12ο κυρίως :toung:

Natalia10
08-01-2010, 08:03 PM
:bigsmile: Καλησπερα, να ευχηθω καλη χρονια σε ολους.Ειμαι καινουργιο μελος,γραφω για πρωτη φορα,αλλα εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ(με ιδιαιτερο ενδιαφερων για τις συναστριες).Εχω διαβασει σε ξενα site πως καλυτερα θα ηταν να κοιταμε τον χαρτη Davison για να δουμε τι ακριβος γινεται σε μια σχεση και οχι τον συνθετο γιατι ο συνθετος δειχνει πως βλεπουν οι αλλοι την σχεση του ζευγαριου.Θα ηθελα να ακουσω (η μαλλον να διαβασω) και τις δικες σας αποψεις....Φιλικα...

panemorfi
01-09-2010, 04:22 PM
καλησπερα σας . στον συνθετο χαρτη εχουμε αφροδιτη στον 10ο οικο και οντως εχουμε γνωριστει σε επαγγελματικο χωρο . οταν υπαρχει πλουτωνας στον 3ο οικο και ποσειδωνας στον 5ο τι δηλωνει ? ?

παλίρροια
01-09-2010, 10:09 PM
:bigsmile: Καλησπερα, να ευχηθω καλη χρονια σε ολους.Ειμαι καινουργιο μελος,γραφω για πρωτη φορα,αλλα εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ(με ιδιαιτερο ενδιαφερων για τις συναστριες).Εχω διαβασει σε ξενα site πως καλυτερα θα ηταν να κοιταμε τον χαρτη Davison για να δουμε τι ακριβος γινεται σε μια σχεση και οχι τον συνθετο γιατι ο συνθετος δειχνει πως βλεπουν οι αλλοι την σχεση του ζευγαριου.Θα ηθελα να ακουσω (η μαλλον να διαβασω) και τις δικες σας αποψεις....Φιλικα...

:bigsmile:Γεια σου Λίνα!!!:bigsmile:
Είμαι απειρο μέλος του site, πάντως εγώ θα προχωρούσα σε κάτι άλλο αν στο μεταξύ είχα ερμηνεύσει πλήρως την "απλή' συναστρία του ζευγαριού,οπου εκει θεωρω ότι είναι η βάση της σχέσης,οι τάσεις,οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε χαρακτήρες και συμπεριφορές....:unsure:
Αν έχει γίνει αυτό εκτιμώ ότι κάποιος έμπειρος θα απαντήσει ολοκληρωμένα στο θέμα που θέτεις.:bigsmile:

Μητσάκος
02-09-2010, 07:47 AM

Ρίξε μια ματιά σε αυτό: http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/9213-%F4%E5%F7%ED%E9%EA%DD%F2-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1%F2-monna-riegger.html
Γίνεται μια παρουσίαση και των δύο τεχνικών, πρώτα του σύνθετου και ακολουθεί του Davison, με τον όρο "συνδυαστικό".