PDA

View Full Version : Θάνατοι προσώπων την ίδια χρονική περίοδο



loulou
10-04-2005, 11:56 PM
Έχω παρατηρήσει οτι άνθρωποι σημαντικοί στον χώρο τους (πολιτικοί ηγέτες, άνθρωποι των γραμμάτων κλπ) ή άνθρωποι που μοιράζονται κάτι κοινό (μιλάω από προσωπική εμπειρία), φεύγουν από την ζωή περίπου την ίδια ακριβώς περίοδο ακόμα και με ελάχιστες μέρες διαφορά π.χ ό,τι συναίβει αυτόν τον καιρό με τον Πάπα, τον Ρενιέ του Μονακό, τον δικό μας Μπιθικώτση.
Υπάρχει κάποια αστρολογική εξήγηση για αυτά τα γεγονότα ή θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς απλές συμπτώσεις?
Προσωπικά πάντως μου έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση!

Βασιλική Κόντη
11-04-2005, 03:12 AM
Αγαπητή φίλη,
Σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός που αναφέρατε. Η Έκλειψη Hλίου στις 8 Απριλίου σε συνδυασμό με το τετράγωνο Ηλίου-Κρόνου είναι πάντα ενδεικτική ότι βάλονται πρόσωπα τα οποία έχουν κάποια εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επίσης η έκλειψη Hλίου έγινε στην19η μοίρα του Kριού εκεί όπου είναι και η απόλυτη έξαρση του ήλιου (όλοι οι πλανήτες έχουν την έξαρσή τους σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του ζωδιακού). Ας ελπίσουμε πως τα γεγονότα θα είναι μόνο αυτά και δεν θα βιώσουμε και κάποιο άλλο κοσμοιστορικό γεγονός βίαιης φύσης όπως για παράδειγμα το 1986 που με κάτι παρόμοιο είχαμε να αντιμετωπίσουμε το Τσέρνομπιλ!!

Βασιλική Κόντη

loulou
11-04-2005, 11:37 PM
Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Από τα λεγόμενά σας,αν καταλαβαίνω σωστά, η επίδραση της έκλειψης και του τετραγώνου Ήλιου-Κρόνου δεν έχει σταματήσει. Τι διάρκεια έχουν τέτοια αστρολογικά γεγονότα?
Επίσης, όταν ένας πλανήτης είναι σε έξαρση σημαίνει οτι προκαλεί αρνητικές καταστάσεις?

retrograde
12-04-2005, 06:42 PM
Αγαπητή loulou
Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2005 έχει αρχίσει να εξασθενεί αφού η κορύφωσή της έγινε την ίδια ημέρα. 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά θα μπορούσαμε να πούμε (όχι όμως με ασφάλεια) ότι θα είχαμε δείκτες γεγονότων. Η Αστρολογία εξετάζει σαφώς περισσότερους παράγοντες και δεν μπορεί να υπεραπλουστευθεί.

Όσο για το άλλο σας ερώτημα θα μπορούσε να γραφεί κάποιο άρθρο για να κατανοήσετε καλύτερα την Δύναμη των Πλανητών. Με λίγα λόγια όμως θα μπορούσα να σας πω ότι υπάρχει μία βασική θεωρία για τη δύναμη των πλανητών, η οποία εξαρτάται από το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκονται.
Οι τίτλοι αριθμούνται σε έξι. Δηλαδή ο κάθε πλανήτης μπορεί να έχει 6 διαφορετικές σχέσεις με τα ζώδια και τους οίκους.
Να είναι κυβερνήτης τους.
Να είναι σε έξαρση.
Να είναι σε αδυναμία.
Να είναι σε πτώση.
Να είναι σε τριγωνοκρατία.
Να είναι θέση περιήγησης.
Ο πλανήτης βρίσκεται σ' έξαρση όταν μπορεί να εκφράσει δυναμικά τις ιδιότητές του. Η θέση αυτή έχει σχεδόν την ίδια ωφελιμότητα μ' αυτήν της κατοικίας. Υπάρχει, όμως, μια βασική διαφορά, ότι μπορεί να γίνεται κατάχρηση των ιδιοτήτων του πλανήτη.
Για παράδειγμα, ο Κρόνος ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού, δημιουργεί μία ακόμα πιο ψυχρή συμπεριφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς το Κρόνιο ύφος δεν επιτρέπει ανοχές.

Σαφώς αρμοδιότεροι από μένα είναι οι Αστρολόγοι του Horoscope για να σας απαντήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και σαφήνεια.

Φιλικά

loulou
13-04-2005, 12:46 AM
Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να υπάρξουν άρθρα στο φόρουμ που να βοηθούν τους αρχάριους να κατανοήσουν καλύτερα τέτοια θέματα.
Φιλικά

fillenia
13-04-2005, 07:27 PM
Αγαπητή loulou,

Μπορείς να διαβάσεις σχετικά άρθρα στο Horoscope που θα σε βοηθήσουν στην κατανόηση. Βρίσκονται στο Φόρουμ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - "Οψεις, στοιχεία, ποιότητες, "Ανάδρομοι Πλανήτες" "Χαρακτηριστικά Πλανητών" "Ωροσκόπος-Ζώδια-Οικοθεσία" "Κύριες όψεις" και επίσης τα άρθρα στο φορουμ ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Φυλλένια

fillenia
13-04-2005, 07:29 PM
Επίσης,
Για την επίδραση των εκλείψεων, διάβασε επίσης το άρθρο της κ. Αννας Σχοινοπλοκάκη στο δεξιό μέρος της κεντρικής σελίδας που είναι τονισμένο.
Θα κάνεις τους συσχετισμούς σου.

Φυλλένια

loulou
16-04-2005, 07:08 PM
Επίσης,
Για την επίδραση των εκλείψεων, διάβασε επίσης το άρθρο της κ. Αννας Σχοινοπλοκάκη στο δεξιό μέρος της κεντρικής σελίδας που είναι τονισμένο.
Θα κάνεις τους συσχετισμούς σου.

Φυλλένια

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Το άρθρο για τις εκλειψεις το διάβασα ήδη και ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Φιλικά

iliou
07-09-2006, 02:15 PM
οι μαζικοι θανατοι ομως εχω παρατηρησει οτι δεν γινονται καθε φορα που γινονται εκληψεις ηλιου αλλα και αλλες φορες που δεν υπαρχει αυτο π.χ. ομαδικα απο ενα συγκεκριμενο επαγγελματικο κλαδο π.χ. μονο τραγουδιστες ή μονο αθλητες , πως συμβαινει αυτο γιατι δεν νομιζω να ειναι μονο στην εκληψη ηλιου που συμβαινει αυτο. μηπως εμπλεκονται πλανητες που οι αστρονομοι δεν τους εχουν ανακαλυψει ακομη? ή γνωριζεται κατι αλλο για αλλες οψεις, πλανητες ή αστερισμος που συμμετεχουν σε ομαδικους θανατους σε συγκεκριμενες περιοδους?

Λίλιαν Σίμου
10-09-2006, 02:04 AM
Αγαπητή iliou

Το θέμα του θανάτου δεν επιτρέπεται να συζητιέται και μάλιστα να αναλύεται ανοιχτά στην αστρολογία, πόσο μάλλον να απαντάται σε προσωπική ερώτηση, όπως κάποια φορά συμβαίνει. Η ψυχή φεύγει την καθορισμένη από το σύμπαν στιγμή της και είτε ο Θεός, είτε κάποια άλλη ανώτερη Δύναμη, όπως ο καθένας πιστεύει, έχει τη γνώση επ'αυτού.

Ωστόσο, οι ομαδικοί θάνατοι, είτε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα, είτε σε ένα ναυάγιο, είτε σε ανθρώπους με ένα κοινό δεδομένο, οφείλονται απλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι έκλεισαν τον κύκλο τους και ήταν να φύγουν με ένα τρόπο συγκεκριμένο. Αν δει κάποιος ωροσκόπια τέτοιων ανθρώπων (πχ ενός ναυαγίου), θα διαπιστώσει πως είχαν τα δεδομένα που δήλωναν ένα σημαντικό κίνδυνο. Πήγαν λοιπόν ταξίδι με το συγκεκριμένο μέσον και έτσι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ζωής τους.
Αν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι φεύγουν την ίδια περίοδο, ίσως μας κάνει εντύπωση, αν ακούσουμε για 4-5 ηθοποιούς. Μας φαίνεται σημαντικό, γιατί μας είναι γνωστοί. Υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι ηθοποιοί που δεν φεύγουν όμως εκείνη την περίοδο. Το ποσοστό δεν είναι μεγάλο.

Και μία σημείωση για τις εκάστοτε εκλείψεις. Κάθε δεκανός στον οποίο συμβαίνουν, δηλώνει κάποια θέματα. Κάποιες φορές, δηλώνει ξηρασία, άλλοτε θάνατο σημαντικού ηγέτη κλπ. ΑΛλά μία έκλειψη εκδηλώνεται σε ένα τόπο αν τον επηρεάζει και θα φύγει πχ ο ηγέτης, του οποίου η ώρα έχει έρθει. Δεν θα φύγουν όλοι οι ηγέτες. Έχοντας το ωροσκόπιο κάποιου εξ αυτών, επισημαίνουμε κίνδυνο. Ο θάνατος δεν είναι ποτέ κάτι που αναφέρεται, γιατί θα ήταν θράσος κι έπαρσή μας να παίξουμε τον ρόλο του Θεού...
Μην ξεχνάμε πως ο 8ος οίκος δηλώνει μεγάλο κίνδυνο, βαριά ασθένεια και/ή θάνατο. ¶ρα, μπορεί να φθάσει κάποιος στο χείλος του θανάτου και να επιστρέψει (ο 8ος μιλά και για αναγέννηση).

Όλα τα εξηγεί η αστρολογία, αλλά θέλει καλή γνώση, χρόνια εμπειρίας και υπομονή. Δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία ή νέοι πλανήτες. Εξ άλλου ο θάνατος είναι φυσική κατάληξη κάθε ζώντος οργανισμού. Στον κύκλο της ζωής και του σύμπαντος.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Alkis-Skorpion
10-09-2006, 07:13 PM
Με πολύ καλή διάθεση εκφράζω μια απορία. Αν έχουμε μαζικούς θανάτους (είδαμε χιλιάδες σε σεισμούς και τσουνάμι τελευταία) πως είναι δυνατόν να μιλάμε για τη σημασία του προσωπικού ωροσκοπίου όταν οι χιλιάδες αυτοί που χάθηκαν χάνονται ή και θα χαθούν ήταν διαφορετικών γενεών άνθρωποι. Θα λέγαμε τότε ενδεχομένως ότι υπάρχει "συλλογικό" ωροσκόπιο; Η κατάσταση τείνει στη μεταφυσική πλέον εξήγηση και αρχίζουν και δημιουργούνται ερωτηματικά βαθύτερα.
Η γενική απορία μου συνοψίζεται στο μα... όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαφορετικών ωροσκοπίων επηρεάστηκαν από τι; Από μια έκλειψη ίσως. Από κάποιο πλανητικό φαινόμενο; Ή είχαν ίδιες όψεις που έδειναν ίδους δείκτες γεγονότων όταν συνεχώς ακούμε από τους αστρολόγους οι όψεις μεταφράζονται διαφορετικά από χάρτη σε χάρτη.

Σας ευχαριστώ

Λίλιαν Σίμου
12-09-2006, 02:57 PM
Αγαπητέ Alkis_Skorpion

Πιστεύω πως δεν θα ήταν καλό να συνεχίσουμε το θέμα του θανάτου, επειδή αφορά κάτι μοναδικό που δεν θα πρέπει να μπαίνει στις αναλύσεις μας.

Ωστόσο,η απορία σας είναι εύλογη. Εκείνο που μπορώ να προσθέσω είναι πως υπάρχει και το ωροσκόπιο ενός τόπου. Για πάράδειγμα, στην Ινδονησία και στην Ταϋλάνδη που είχαμε το καταστροφικό τσουνάμι, είχαμε με την γεωγραφία και την αστρολογική της διερεύνηση, στους τόπους εκείνους ένα μεγάλο δυσάρεστο συμβάν. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, σε συντονισμό με τα προγνωστικά συστήματα των γενεθλίων τους τάσεων, το ετήσιό τους, αλλά και τη συναστρία τους με τον αστρολογικό χάρτη του τόπου, είχαν να βιώσουν αυτή την κατάσταση και για κάποιους ήταν η ώρα να φύγουν από τη ζωή. Υπάρχουν τόποι που μας ευνοούν κι άλλοι που είναι ακατάλληλοι για μας (στην πολιτική αστρολογία και τους κλάδους της). Το να βρεθώ όμως στον ακατάλληλο τόπο, δεν είναι μοιραίο με την αρνητική έννοια. Είναι απλά η εμπειρία που η ψυχή καλείται να βιώσει κι αν το φυσικό σώμα πεθάνει, ο κύκλος του πρέπει να σβήσει έτσι.

Αυτό που αναφέρετε ως "συλλογικό κάρμα" σαφώς υπάρχει, αλλά υπάρχει και μία σύνδεση μεταξύ αυτών των διαφορετικών ανθρώπων. Το συλλογικό κάρμα έχει κυρίως να κάνει με ομάδες (ίδια εθνότητα, θρησκεία, ηλικία) και υπάρχε μία σύνδεση με τον τόπο και τα στοιχεία του γεγονότος, για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Στατιστικές σοβαρών ερευνητών που έχουν στη διάθεσή τους τέτοια ομαδικά ωροσκόπια, δηλώνουν πως υπάρχει σύνδεση τελικά. Μπορεί να είναι στον έναν άνθρωπο ο κυβερνήτης του 8ου, σε ένα άλλο ο πλανήτης του 4ου, ή σε άλλον ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος που βάλονται. ΑΛλά σε όλους όσους έχουν μελετήσει σε μαζικές καταστροφές, κάτι ιδιαίτερο προσβάλλεται, που σχετίζεται με τη στιγμή και τον τόπο. Δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Σκεφθείτε πως κάποιος από τους υποψήφιους παραθεριστές, μπορεί να αρρώστησε και να μην πήγε τότε ταξίδι στην Ταϋλάνδη, για παράδειγμα. Δεν ήταν στην προσωπική του διαδρομή, να ζήσει το γεγονός.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου