PDA

View Full Version : Ο 7ος οίκος στο composite

μπακαλιαράκι
25-10-2008, 07:27 PM
Τελικά πόσο σημαντικός είναι ο 7ος οίκος στο composite και πώς ερμηνεύεται?
Γιατί, καλά να υπαρχει ενα ωραίο stellium ήλιου, αφροδίτης, ερμή και άρη στον 7 στον σύνθετο ενός ζευγαριού... Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις και συνδυάζεται με αντιθέσεις με τον ωροσκόπο?

Έχω διαβάσει οτι ο 7ος είναι και ο οίκος που αναφέρεται στους εχθρούς. Θα μπορούσε ένας ισχυρός 7ος να δείξει μια "κόντρα"/εχθρότητα στη σσχέση μεταξύ 2 ατόμων? Αν ναι, πως ξεχωρίζουμε πότε έχει θετική σημασία και πότε αρνητική? οεο?

leoma
25-10-2008, 08:30 PM
...
Γιατί, καλά να υπαρχει ενα ωραίο stellium ήλιου, αφροδίτης, ερμή και άρη στον 7 στον σύνθετο ενός ζευγαριού... Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις και συνδυάζεται με αντιθέσεις με τον ωροσκόπο?
...

Τι εννοείς; Ποιος εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις; Ο 7ος είναι εκεί, πάντα απέναντι από τον ωροσκόπο: είναι ο φυσικός αντίποδας του εγώ απέναντι στους άλλους.

...
Έχω διαβάσει οτι ο 7ος είναι και ο οίκος που αναφέρεται στους εχθρούς. Θα μπορούσε ένας ισχυρός 7ος να δείξει μια "κόντρα"/εχθρότητα στη σχέση μεταξύ 2 ατόμων? Αν ναι, πως ξεχωρίζουμε πότε έχει θετική σημασία και πότε αρνητική? οεο?

Στους φανερούς εχθρούς, όμως, τους αντιπάλους. Ένας ισχυρός ("γεμάτος" εννοείς προφανώς) 7ος δεν έχει κάτι το θετικό ή το αρνητικό, απλώς δείχνει κάποια έντονη δραστηριότητα στο χώρο αυτό. Το αν η σχέση δέχεται κόντρες ή εχθρότητες θα κριθεί από διελεύσεις.

Επειδή μιλάς για σύνθετο, σημαίνει ότι μελετάς την ίδια τη φύση της σχέσης και όχι τα μέλη της μεμονωμένα. Εκτός αν εννοούσες συναστρία, που είναι διαφορετικό πράγμα.

konstantina318
25-10-2008, 09:02 PM
Καλησπέρα:bigsmile:Μια κ μιλάμε για composite,έχω την εξής απορία..
Πώς ερμηνεύεται στο σύνθετο η ακμή 7ου στις 23.12 του Ζυγού και μέσα Ουρανός στον Σκορπιό?
(στα πλαίσια ενός γάμου)

μπακαλιαράκι
25-10-2008, 09:37 PM
Εννοώ, οτι σε μια φιλία δεν περιμένει κανείς να δει στέλιουμ στον 7ο... είναι κάτι που περιμένεις να δεις, σε ένα ζευγάρι ή σε άτομα που έχουν έντονες αντιπαραθέσεις ή γενικά κάποια έντονη σχέση...

Αναφορικά με την προηγούμενη ερώτηση....μήπως ο γάμος προέκυψε ξαφνικά?

leoma
25-10-2008, 09:52 PM
Καλησπέρα:bigsmile:Μια κ μιλάμε για composite,έχω την εξής απορία..
Πώς ερμηνεύεται στο σύνθετο η ακμή 7ου στις 23.12 του Ζυγού και μέσα Ουρανός στον Σκορπιό?
(στα πλαίσια ενός γάμου)

Μήπως ότι δεν βαριέστε ποτέ;; :love::love::laugh:

konstantina318
25-10-2008, 10:07 PM
:kiss:
Μήπως ότι δεν βαριέστε ποτέ;; :love::love::laugh:

Μμμμμμμμμ.....Είναι μια άποψη κι αυτή!!!!!:lipsrsealed::rolleyes:

konstantina318
26-10-2008, 12:28 PM
Εννοώ, οτι σε μια φιλία δεν περιμένει κανείς να δει στέλιουμ στον 7ο... είναι κάτι που περιμένεις να δεις, σε ένα ζευγάρι ή σε άτομα που έχουν έντονες αντιπαραθέσεις ή γενικά κάποια έντονη σχέση...

Αναφορικά με την προηγούμενη ερώτηση....μήπως ο γάμος προέκυψε ξαφνικά?

Sorry..δεν το είδα χθές:blush:
Όντως προέκυψε ξαφνικά:)

Υ.Γ. Ωραία υπογραφή..!

giannas
26-10-2008, 01:10 PM
Έχω διαβάσει οτι ο 7ος είναι και ο οίκος που αναφέρεται στους εχθρούς. οεο?

Εχω την εντυπωση οτι ο 8 ειναι οι εχθροι και ο 12 οι κρυφοι εχθροι.

cancerian
26-10-2008, 03:15 PM
Εχω την εντυπωση οτι ο 8 ειναι οι εχθροι και ο 12 οι κρυφοι εχθροι.

Αγαπητη GIANNAS

Εχεις λαθος εντυπωση , οι φανεροι εχθροι καποιου αντιπροσωπευονται απο το 7ο οικο και ολοι οι κρυφοι εχθροι απο τον 12ο οικο

με εκτιμηση
Cancerian

black moon
26-10-2008, 03:34 PM
Ναι κι εγω νομίζω πως γενικα ο 7ος δείχνει την ποιότητα των σχεσεων...κι οταν λεμε ποιοτητα εννοούμε καθε βαθμίδα. Αλλα στον 8ο που διαδέχεται τον 7ο συχνα γινεται το ξεσκαρτάρισμα των σχεσεων του 7ου, χωρις να σημαινει οτι ειναι πάντα σωστο, μιας και μπορει να προδώσουμε μια καλή σχεση απο ζήλια και δυνατό πάθος.

tigre
26-10-2008, 09:19 PM
σηναινει το ιδιο ξαφνικος γαμος,σχεση

αν η ακμη 7ου στο σκορπιο 5' 36 κ ο ουρανος στο τοξοτη???

giannas
27-10-2008, 11:15 AM
σηναινει το ιδιο ξαφνικος γαμος,σχεση

αν η ακμη 7ου στο σκορπιο 5' 36 κ ο ουρανος στο τοξοτη???

Ο ουρανος στον 7 γενικα εκτος το οτι μπορει να φερει εναν γαμο ή μια συνεργασια ξαφνικα, δεν ειναι καλο σημαδι για τις σχεσεις γενικοτερα αφου η φυση του ειναι ιδιατερα ευθραυστη και ασυμβιβαστη.Ο 7 θελει σιγουρια για να αναπτυχθουν οι σχεσεις και η υπαρξη του ουρανου ζηταει μια διαφορετικη προσεγγισει.Θελει ελευθερια και εκκεντρικοτητα και γιαυτο δεν μενει σε συντηριτικα πλαισια.Προκαλει συχνα αναστατωση στις σχεσεις ιδιαιτερα αν κανει δυσκολες οψεις με πλανητες οπως η αφροδυτη και η σεληνη.
Συχνα ο συντροφος ειναι εκκεντρικος,εφευρετικος ,πνευματωδης και ριζοσπαστικος στοιχεια που δεν δινουν την σιγουρια μεσα στην σχεση.Επισης δεν ειναι απιθανο να σε ελκυουν ανθρωποι οι οποιοι δεν ειναι διαθεσιμοι οπως πχ παντρεμενοι ,με προσωπικα προβληματα, φυσικη ή πνευματικη αποσταση.
Αυτο βεβαια ειναι μονο για τον ουρανο στον 7 και δεν ειναι η ερμηνια ολου του χαρτη που μπορει να δεινει αλλη αποψη και χρωμα στις προσωπικες σχεσεις σου.Πρεπει στην προκειμενη περιπτωση να εξετασεις τις οψεις,ζωδια και οικους αρη, πλουτωνα για να δεις τι υφος θα εχει η σχεση.

μπακαλιαράκι
27-10-2008, 02:10 PM
Με ακμή 7ου στην 10η του Κριού και ¶ρη, Ερμή, Ήλιο και Αφροδίτη στον 7ο (με 0.32 σύνοδο ήλιου αφροδίτης) τι ερμηνεία δίνετε? Εκτος του οτι τρωγόμαστε συνέχεια ? :P

sober_sagittarius
28-10-2008, 12:46 AM
Γειά σας,
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.Ο δικός μου 7ος οίκος είναι στον Κριο.Για να υπάρξει γάμος πρέπει το άλλο άτομο να έχει πλανήτες σ'αυτό το ζώδιο ή αντίστοιχα να έχω εγώ πλανήτες του δικού του 7ου οίκου?Δηλαδή χωρίς 7ο γάμος υφίσταται?

athinoula85
28-10-2008, 01:20 AM
Γειά σας,
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.Ο δικός μου 7ος οίκος είναι στον Κριο.Για να υπάρξει γάμος πρέπει το άλλο άτομο να έχει πλανήτες σ'αυτό το ζώδιο ή αντίστοιχα να έχω εγώ πλανήτες του δικού του 7ου οίκου?Δηλαδή χωρίς 7ο γάμος υφίσταται?

Γεια σου sober_saggitarius . Βασικα το θεμα αυτης της συζητησης ειναι ο 7ος στον συνθετο .
Το ερωτημα σου ομως , το εχεις θεσει και σε αυτη την συζητηση :
http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%E1%F1%DF%EF%F5%F2/5507-%F0%FE%F2-%E3%DF%ED%E5%F4%E1%E9-%EC%E9%E1-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%DF%E1-2.html#post68691
και ενα μελος σου εχει ηδη απαντησει :love:

Δεν ειναι κακο να κανουμε ερωτησεις και μην το παρεις στραβα αυτο που σου λεω :embarrest .. αλλα καλη μου , προσπαθησε να ψαξεις και συ λιγο μονη σου στα forums . Το site μας εχει πλουσια υλη που θα μπορουσες να μελετησεις και να σε βοηθησει . Παρτα ενα-ενα απο την αρχη , σιγα-σιγα , ναι ? :bigsmile:
Μπορεις να διαβασεις αυτη την συζητηση περι 7ου οικου : http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4003-%E3%DC%EC%EF%F2-%EA%E1%E9-%DC%E4%E5%E9%EF%F2-7%EF%F2-%EF%DF%EA%EF%F2.html
και μια πληθωρα αρθρων εδω : Αστρολογία και ερωτικές σχέσεις - Αστρολογία για όλους (http://www.myhoroscope.gr/69-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EA%E1%E9-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2)

leoma
28-10-2008, 01:25 AM

Όταν εξετάζεις ένα σύνθετο, έχεις μπροστά σου την ίδια την οντότητα της σχέσης και όχι ξεχωριστά άτομα. ¶ρα στο σύνθετο μιας φιλίας ένα στέλιουμ στον 7ο με Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη και ¶ρη θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως το ζευγάρι αυτών των φίλων να είναι πολύ δραστήριο σε συνεργασίες (Ήλιος), άλλες εμπορικές (Ερμής), άλλες αρμονικές (Αφροδίτη) και άλλες φαγωμάρας ή ανταγωνιστικότητας (¶ρης). Ακόμη κι αν τα ίδια τα άτομα από μόνα τους δεν είναι δραστήρια στον τομέα αυτό, όταν ανταμώνουν να εκτονώνονται έτσι!

Να πω πάντως ότι το θέμα ξεκίνησε με το σύνθετο, αλλά οι περισσότεροι που συμμετέχουν έχουν λοξοδρομήσει προς συναστρία και προς γάμο...

tigre
28-10-2008, 01:42 AM
Ο ουρανος στον 7 γενικα εκτος το οτι μπορει να φερει εναν γαμο ή μια συνεργασια ξαφνικα, δεν ειναι καλο σημαδι για τις σχεσεις γενικοτερα αφου η φυση του ειναι ιδιατερα ευθραυστη και ασυμβιβαστη.Ο 7 θελει σιγουρια για να αναπτυχθουν οι σχεσεις και η υπαρξη του ουρανου ζηταει μια διαφορετικη προσεγγισει.Θελει ελευθερια και εκκεντρικοτητα και γιαυτο δεν μενει σε συντηριτικα πλαισια.Προκαλει συχνα αναστατωση στις σχεσεις ιδιαιτερα αν κανει δυσκολες οψεις με πλανητες οπως η αφροδυτη και η σεληνη.
Συχνα ο συντροφος ειναι εκκεντρικος,εφευρετικος ,πνευματωδης και ριζοσπαστικος στοιχεια που δεν δινουν την σιγουρια μεσα στην σχεση.Επισης δεν ειναι απιθανο να σε ελκυουν ανθρωποι οι οποιοι δεν ειναι διαθεσιμοι οπως πχ παντρεμενοι ,με προσωπικα προβληματα, φυσικη ή πνευματικη αποσταση.
Αυτο βεβαια ειναι μονο για τον ουρανο στον 7 και δεν ειναι η ερμηνια ολου του χαρτη που μπορει να δεινει αλλη αποψη και χρωμα στις προσωπικες σχεσεις σου.Πρεπει στην προκειμενη περιπτωση να εξετασεις τις οψεις,ζωδια και οικους αρη, πλουτωνα για να δεις τι υφος θα εχει η σχεση.

σ'ευχαριστω πολυ.στο συνθετο οχι δυσκολη οψη ενα εξαγωνο με αρη..:blink:μονο αρη κ πλουτωνα συνθετου κοιταω γι ατο υφος της σχεσης,την αφροδιτη?