View Full Version : ΟΙΚΟΙ: ΑΚΜΗ & ΘΕΣΗ
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω την διαφορά ανάμεσα στην θέση ενός οίκου και την ακμή του. Ευχαιστώ! :embarrest
Μητσάκος
24-10-2008, 05:06 PM
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω την διαφορά ανάμεσα στην θέση ενός οίκου και την ακμή του. Ευχαιστώ! :embarrest
Η θέση ενός οίκου ορίζεται από την ακμή του και την ακμή του επόμενου :bigsmile:
Η ακμή, ως ορίζουσα και τον οίκο, είναι και το πιο ισχυρό σημείο του οίκου, ιδίως για τους οίκους 1ο (τον ωροσκόπο μας δλδ), 4ο, 7ο, 10ο.
Αυτό σημαίνει και η λέξη "ακμή": είναι το σημείο που δείχνει την κορύφωση μιας κατάστασης, καθώς μετά από αυτό το σημείο ξεκινά μια φθίνουσα πορεία.
Συνάδει και με τον γεωμετρικό ορισμό της λέξης "ακμή", όπου εκεί σημαίνει το σημείο που ενώνονται/χωρίζονται δυο επίπεδα, στην περίπτωσή μας δύο οίκοι.
Στον χάρτη η ακμή του 1ου οίκου βρίσκεται στον ωροσκόπο και ο 1ος οίκος τελειώνει εκεί που ξεκινάει η ακμή του 2ου, ο 2ος τελειώνει εκεί που ξεκινάει ο 3ος και ούτω καθεξής...
leoma
24-10-2008, 05:27 PM
Η ακμή του οίκου είναι η μοίρα του ζωδίου στην οποία ξεκινάει ο οίκος - η αρχή του. Τώρα για θέση του οίκου πρώτη φορά ακούω. Οι οίκοι έχουν σταθερές θέσεις στο χάρτη: οι 1ος-2ος-3ος βρίσκονται κάτω αριστερά, στο βορειοανατολικό τμήμα, οι 4ος-5ος-6ος κάτω δεξιά, στο βορειοδυτικό τμήμα, οι 7ος-8ος-9ος πάνω δεξιά, στο νοτιοδυτικό τμήμα και οι 10ος-11ος-12ος πάνω αριστερά, στο νοτιοανατολικό τμήμα.
mak_morfo@yahoo.gr
25-10-2008, 05:15 PM
τελικά στην ερμηνεία του χάρτη, ως τι αξιολογούμε τις ακμές των οίκων;
Maroulita
25-10-2008, 05:20 PM
τελικά στην ερμηνεία του χάρτη, ως τι αξιολογούμε τις ακμές των οίκων;
Η ακμή του οίκου (ζώδιο και κυβερνήτης του) σού δίνουν πληροφορίες για τα ζητήματα που αφορούν τον οίκο. Κατά την ερμηνεία δηλαδή, η μελέτη των ακμών είναι βασικό στάδιο για την περαιτέρω μελέτη.
black moon
25-10-2008, 05:25 PM
Φαντασου οτι ο χάρτης ειναι μια πίτα χωρισμένη σε 12 κομμάτια. Ο κάθε οίκος ειναι σαν ενα κομματι της πίτας. Ξεκινάμε να μετράμε πάντα απο τον 1ο οικο του οποίου το ξεκίνημα ειναι ο Ωροσκόπος. Ο Ωροσκόπος ειναι η ακμή του 1ου οικου δηλ..Τωρα η ακμή του κάθε οικου (εκει που ξεκινάει δηλαδή), πέφτει σε κάποιο ζώδιο (λέμε πχ εχω ακμή 5ου στον Σκορπιό).Ολα τα ζώδια εχουν ενα κυβερνήτη πλανήτη Ο Κριός τον Αρη, ο Ταυρος την Αφροδίτη κλπ. Αν λοιπόν εχω ακμή 5ου στον Σκορπιό, τότε ο κυβερνήτης του 5ου μου ειναι ο Πλούτωνας, καθώς ειναι του Σκορπιού. Ετσι αν θελω εξτρά πληροφορίες για τον 5ο μου, θα δώ που ειναι ο Πλούτωνας και τι όψεις κανει, αλλα και τι άλλα στοιχεία μου δίνει.