View Full Version : Δρακωνικη Αστρολογια
cancerian
24-10-2008, 12:16 AM
Αρχικα να δωσω θερμα συγχαρητηρια για το αρθρο σχετικα με το Δρακωνικο Ωροσκοπιο , ηταν πραγματικα πολυ καλο αρθρο. Εξαιρετικα περιεκτικο και καλογραμενο. Μεσα απο εδω ομως θα ηθελα να καταθεσω μερικες αποριες πανω στο Δρακωνικο. Αν καταλαβα καλα το Δρακωνικο και απο παλιες συζητησεις ειναι ο χαρτης ο οποιος αποσκοπει στο να δουμε τα πραγματικα θελω της ψυχης και το ταξιδι προς στην ολοκληρωση.
Εκεινο ομως που εγινε λιγοτερο κατανοητο απο μερος μου ειναι το πως ακριβως συνδιαζεται με το Τροπικο Χαρτη. Το αποτελεσμα - νοημα μιας "συνθεσης" των δυο αυτων χαρτων ποιο ακριβως ειναι και τι αποκαλυπτεται ?
Λίλιαν Σίμου
24-10-2008, 12:23 AM
Αγαπητέ cancerian
Όντως είναι πολύ καλό το κείμενο, αλλά το θέμα της Δραγωνίου είναι αρκετά βαθύ και δύσκολο να αποδοθεί σε ένα άρθρο. ΄Δίνει την εικόνα της ψυχής, με ό,τι έχει καταγράψει πριν την παρούσα ενσάρκωση και τις ποιότητες ως δόνηση που διαθέτει για να εξελιχθεί στην παρούσα ενσάρκωση.
Βέβαια σχετικά με τον Β. Δεσμό στον Δρακωνικό κύκλο, δεν συμφωνώ με την συγγραφέα. Υπάρχει άλλος Β. Δεσμός και προκύπτει με μαθηματικό υπολογισμό. Όχι αυτός που δίνει το υπολογιστικό πρόγραμμα. Αυτός ου δίνει το υπολογιστικό πρόγραμμα είναι αναγκαστικά στην 0ο Κριού, με αποτέλεσμα να έχει παρερμηνευτεί συχνά από κάποια άτομα και να προσπαθούν να δώσουν περίεργες εξηγήσεις. Δεν συμβαίνει αυτό, είναι ή βάση υπολογισμού της Δραγωνίου, όχι το Κάρμα της Δραγωνίου.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
tigre
24-10-2008, 04:28 AM
εγω βρηκα ετοιμο το χαρτη μ απο ενα σαιτ αλλιως θα μου φαινοταν βουνο...:wacko:
μπερδευτηκα τωρα ως προσ την ερμηνεια γενεθλιου-δρακωνιου
π.χ μια γενεθλια αφροδιτη στο τοξοτη δειχνει οτι αγαπαει ταξιδια κ.τ.λ κ λιγακι ψιλοελευθερη κ στη δρακωνικη αφροδιτη στο σκορπιο κτητικη ζηλιαρα κ.τ.λ
ποια απο τις 2 μας αντιπροσωπευει τελικα?η γενεθλια ή η δρακωνικη?επειδη κ ειναι διαφορετικες.ηγενεθλια ειναι η προβολη μας ενω η δρακωνικη τι ειμαστε κατα βαθος??:unsure:
giannas
24-10-2008, 08:37 AM
εγω βρηκα ετοιμο το χαρτη μ απο ενα σαιτ αλλιως θα μου φαινοταν βουνο...:wacko:
μπερδευτηκα τωρα ως προσ την ερμηνεια γενεθλιου-δρακωνιου
π.χ μια γενεθλια αφροδιτη στο τοξοτη δειχνει οτι αγαπαει ταξιδια κ.τ.λ κ λιγακι ψιλοελευθερη κ στη δρακωνικη αφροδιτη στο σκορπιο κτητικη ζηλιαρα κ.τ.λ
ποια απο τις 2 μας αντιπροσωπευει τελικα?η γενεθλια ή η δρακωνικη?επειδη κ ειναι διαφορετικες.ηγενεθλια ειναι η προβολη μας ενω η δρακωνικη τι ειμαστε κατα βαθος??:unsure:
Μια αφροδυτη στον τοξοτη (χωρις να εξετασουμε οψεις) θα πρεπει να ειναι ανοιχτη και αισιοδοξη,εχει εντονο το αισθημα της ελευθεριας μεσα στην σχεση,ειναι ενθουσιωδης και ζεστη.Μπορει ομως το ατομο να μην εκδηλωνετε ετσι αλλα να υπαρχουν μερικα στοιχεια σκορπιου οπως κτητικοτητα και ελενχος , να βγαζουν παθος και αισθησιασμο.Ετσι θα εμουμε μια μιξη των στοιχιων και πισω απο μια τοξοτησια να κρυβετε συναμμα μια σκορπισια αφροδυτη(χωρις να υπαρχουν οψεις απο πλουτωνα ή οικους σκορπιου στην γεννεθλια).Μπορει να βγενει ενα κραμα στοιχειων στο ατομο και αυτο να βγαινει απο τον δραγωνιο χαρτη.
skorpion
24-10-2008, 03:13 PM
Εγω ξερετε απλα τι σκεφτομαι...Αν συγκεντρωσεις ολα τα συστηματα με τα οποια κανει αναλυση κανεις ψυχης προσωπικοτητας χαρακτηρα κτλ κι ολα αυτα μεσα απο τασεις τοτε ολοι ειμαστε λιγο απ ολα ουτως ή αλλως...Κατι που δε φαινεται μεσα απο το γενεθλιο σου χαρτη αλλα μπορει να νιωθεις οτι το εχεις θα το βρεις καπου αλλου...Αλλα παλι αυτο που νιωθεις μπορει να ειναι περιστασιακο και να αλλαξει και να οφειλεται σε καποια διελευση, προοδο κτλ...Απ την αλλη αν απλα ψαχνεσαι και κοιτας τα διαφορα συστηματα και κατσεις κι αναρωτηθεις αυτο μυο ταιριαζει? καποια θα δεις οτι μπορει να μη σου ταιριαζουν θα πεις ενταξει τασεις ειναι μπορει να εκδηλωνονται αλλιως...επισης μπορει παλι να κατσεις να το ψαξεις και τελικα να πεις ε κι αυτο το χω μερικες φορες κτλ ναι αλλα ετσι δε βγαινει ακρη....Ε καποιο απ ολα μεσα θα πεσει...και σε καποια φαση της ζωης καποιο θα υπερισχυει κτλ...Μετα παλι παιζιε και λιγο το μοτιβο της αυθυποβολης....
Προβληματιστηκα παλι...χεχε!
giannas
24-10-2008, 10:34 PM
Εγω ξερετε απλα τι σκεφτομαι...Αν συγκεντρωσεις ολα τα συστηματα με τα οποια κανει αναλυση κανεις ψυχης προσωπικοτητας χαρακτηρα κτλ κι ολα αυτα μεσα απο τασεις τοτε ολοι ειμαστε λιγο απ ολα ουτως ή αλλως...Κατι που δε φαινεται μεσα απο το γενεθλιο σου χαρτη αλλα μπορει να νιωθεις οτι το εχεις θα το βρεις καπου αλλου...Αλλα παλι αυτο που νιωθεις μπορει να ειναι περιστασιακο και να αλλαξει και να οφειλεται σε καποια διελευση, προοδο κτλ...Απ την αλλη αν απλα ψαχνεσαι και κοιτας τα διαφορα συστηματα και κατσεις κι αναρωτηθεις αυτο μυο ταιριαζει? καποια θα δεις οτι μπορει να μη σου ταιριαζουν θα πεις ενταξει τασεις ειναι μπορει να εκδηλωνονται αλλιως...επισης μπορει παλι να κατσεις να το ψαξεις και τελικα να πεις ε κι αυτο το χω μερικες φορες κτλ ναι αλλα ετσι δε βγαινει ακρη....Ε καποιο απ ολα μεσα θα πεσει...και σε καποια φαση της ζωης καποιο θα υπερισχυει κτλ...Μετα παλι παιζιε και λιγο το μοτιβο της αυθυποβολης....
Και που να βγαλεις και τον pre-natal!!!!!!:nuts:
Μητσάκος
25-10-2008, 08:09 AM
Συμπυκνώνεις το βασικό και σοβαρότερο επιχείρημα που θα έπρεπε να έχει ο οποιοσδήποτε σκεπτικιστής σχετικά με την λειτουργία ή όχι της αστρολογίας. Αν όλοι αυτοί οι άσχετοι που επιχειρηματολογούν εναντίον της είχαν έστω και λίγο μελετήσει αυτό στο οποίο εναντιώνονται, σε αυτά που γράφεις θα έπρεπε να καταλήγουν και όχι να αναμασούν βλακείες για μεταπτώσεις και αδυναμία επιρροών ή οτιδήποτε άλλο.
Και λογικά να το δούμε (όπως φυσικά πρέπει να τα βλέπουμε όλα –σύμφωνα πάντα με την άποψή μου) η ανυποληψία της αστρολογίας εν πολλοίς οφείλεται και σε αυτό το ...ξεχείλωμα που υπάρχει από την ύπαρξη πολλών και μεταξύ τους αντικρουόμενων στοιχείων που όμως συνδυάζονται κατά το δοκούν, προκειμένου να καταλήξει κάποιος εκεί που τον βολεύει :bigsmile:
(ψιλοοφτόπικ, αλλά...)
Λίλιαν Σίμου
25-10-2008, 05:50 PM
Αγαπητή skorpion
Σωστός ο προβληματισμός σας, αλλά ίσως θα ήταν καλό να εστιαστεί ο καθένας μας στο τι ψάχνει.
Υπάρχει λόγω υπερβολικής προβολής και ανεξέλεγκτης σήμερα (διαδίκτυο, πληθώρα πηγών κλπ) μία παραπλάνηση συχνά μακριά από το κέντρο βάρους της αστρολογικής γνώσης. Φυσικά δεν μπορούμε σε μία απλή ανάγνωση του χάρτη να συμπεριλάβουμε όλα τα δεδομένα. Δεν γίνεται.
Πρέπει να ξέρουμε τι αναζητάμε. Η Δραγώνιος που την ανακάλυψαν πρόσφατα ορισμένοι, την προβάλουν σαν κάτι ιδιαίτερο και περιπλέκουν τον γενέθλιο χάρτη, είναι από παλιά γνωστή, αλλά αφορά αποκλειστικά την καρμική πλευρά της αστρολογίας, σε ένα βάθος ποιοτήτων και δονήσεων της ψυχής που κατεβαίνει (ςημειωτέον πως αν δεν ψάχνουμε αυτές τις δονήσεις και είμαστε μακριά από την πνευματική αναζήτηση δεν ωφελεί αυτό το σύστημα, άδικα θα το ερευνήσουμε). Δεν πρέπει να την δούμε αλλιώς. Δεν κάνουμε πρόσθεση στοιχείων στο γενέθλιο, ειδικά αν δεν αναζητάμε επί της ουσίας την αποστολή μας στην παρούσα ζωή. Ούτε αξίζει και έχει θέση να θεωρήσουμε πως έχουμε δύο τύπους Ήλιο, Σελήνη κλπ. Χάνουμε την ουσία και φυσικά δημιουργούμε σύγχυση: είμαι αυτό, λίγο από το άλλο και ίσως κάτι άλλο, μέχρι να βρω αυτό που μου αρέσει για να ικανοποιήσω το ¨εγώ" μου.
Αν κάποιος βλέπει έτσι την Δραγώνιο, δεν κερδίζει παρά την θολή εικόνα του αυτάρεσκου εαυτού του.
Επειδή την διδάσκω γύρω στα 15 χρόνια, διαπίστωσα ελάχιστα άτομα να έχουν αντίληψη και συνειδητοποίηση της παροχής της. Οι περισσότεροι νομίζουν πως θα προσθέσουν στον ήδη υπάρχοντα γενέθλιο χάρτη, άλλο ένα, που ίσως τους πάει περισσότερο.
Η αστρολογία είναι περίπλοκη, δεν έχουμε αντίρρηση, αλλά είναι και σαφής. Από την στιγμή που συνθέτουμε παράταιρα και διαφορετικά στοιχεία, την καθιστούμε ασαφή και φυσικά μας λοιδωρούν όσοι είναι έξω από αυτήν.
Πάντως αυτό που θα ήθελα να σημειώσω, είναι πως ο Δραγώνιος χάρτης δεν εξηγεί απλά θέματα καθημερινότητας, δεν αφορά εξωτερικές ανησυχίες (θα παντρευτώ, θα έχω λεφτά, θα χωρίσω...). Δεν τρομοκρατεί, δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη προηγούμενη ενσάρκωση. Πάει πολύ βαθύτερα και υψηλότερα.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Δείμων
25-10-2008, 06:05 PM
Πολύ κατατοπιστικό κυρία Σίμου. Ευχαριστούμε.
skorpion
25-10-2008, 07:38 PM
Εγω δε μιλησα για τη Δραγωνιο αποκλειστικα...Αυτο που αφορουσε ολα τα διαφορα συστηματα αναλυσης μιας προσωπικοτητας, ψυχης, χαρακτηρα, ειτε μεσω απο καρμικες διαδρομες, ειτε απο εξελικτικες, ειτε απο μεσοδιαστηματα, γενεθλιο χαρτη, ουρανιαν κτλ και η εξελίξη που ερχεται απο τον προοδευτικο χαρτη,διελευσεις κτλ ο οποιος δινει κι αυτος στιγματα το λιγοτερο της ψυχολογιας μας κτλ...
Ασχετα με ποια μεσα ψαχνει καποιος κατι και μεσα απο ποιες διαδρομες το ιδιο πραγμα ψαχνει, τη κατανοηση του εαυτου του, ειτε ο εαυτος αυτος λεγεται ανωτερος, κατωτερος ή κανονικος.
Αν τωρα υποθεσουμε μεσα σε ολα τ αλλα οτι καποιοι ειναι περισσοτερο ικανοι να κατανοησουν το μυνημα που θελει να τους δωσει η αστρολογια και καποιοι λιγοτερο, ιδιως οταν αφορα αυτο καρμικα οπως λεγονται μονοπατια ή εσωτεριστικα, τοτε νιωθω οτι το θεμα γινεται ακομα πιο πολυπλοκο απο πριν....
Τελοσπαντων
Λίλιαν Σίμου
25-10-2008, 08:08 PM
Αγαπητή scorpion
Το θέμα της συζήτησης ήταν η Δραγώνιος και σ' αυτό απάντησα. Αλλά και έτσι που το θέτετε, δεν σημαίνει πως κάποιος θεωρείται ανώτερος ή κατώτερος, αλλά όπως υπογράμμισα, αφορά το τι ψάχνει.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, όσοι ασχολούνται με την αστρολογία ψάχνουν (το μεγαλύτερο ποσοστό) άλλα θέματα πέραν την αυτογνωσίας. Ψάχνουν απαντήσεις σε απλά καθημερινά ερωτήματα, ανθρώπινες αγωνίες, απόλυτα φυσιολογικές. Αλλά επειδή το μέλος μας cancerian άνοιξε συζήτηση για την Δραγώνιο επ' αυτού τοποθετήθηκα. Εξήγησα, πως όποιον κλάδο αγγίξουμε στην αστρολογία, πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να βρούμε. Κάθε κλάδος φθάνει σε ένα σημείο της γνώσης και της πληροφόρησης. Δεν μπορούμε να τους εμπλέκουμε.
Τα προγνωστικά συστήματα, δίνουν την εικόνα του μέλλοντος. Κάποια άλλα, δίνουν την καρμική μας πλευρά. Κάποια άλλα αναλύουν την ψυχολογική μας πλευρά. Όλοι δεν ενδιαφέρονται να αγγίξουν κάθε θέμα, άλλοι ίσως δεν είναι έτοιμοι. Δεν προχωράμε όλοι στον ίδιο δρόμο, έστω και αν ο στόχος είναι ίδιος.
Επειδή επικρατεί σύγχυση και είναι δικαιολογημένη, εξήγησα πιστεύω αυτό ακριβώς. Να ξέρουμε τι ψάχνουμε και να βρούμε το εργαλείο της έρευνας. Αυτό που μας χρειάζεται την δεδομένη στιγμή.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Βασιλης Παπαδολιας
28-10-2008, 01:23 PM
Κυρία Σίμου,
με όλο το θάρρος, αυτά που λέτε από τεχνικής πλευράς σίγουρα είναι σωστά, αλλά εγώ σαν ακροατής κατανοώ και τον προβληματισμό όσων δε γνωρίζουν και τόσα πολλά και ακούνε συνεχώς διάφορα ωροσκόπια, τα οποία υποτίθεται ότι χαρακτηρίζουν κάποιο κομμάτι της ύπαρξης τους. Κάτι θα πρέπει να κάνουμε και γι' αυτό για να μη συμβαίνει αυτή η σύγχυση δε συμφωνείτε;
Φιλικά
Β.Παπαδολιάς
Λίλιαν Σίμου
28-10-2008, 11:29 PM
Αγαπητέ κ. Παπαδοόλιά
Δεν νομίζω πως υπάρχει σύγχυση όταν γίνει εξ αρχής η διάκριση που προανέφερα. Αν ξέρουμε τι αναζητάμε σε μία δεδομένη στιγμή από την αστρολογία, θα προσεγγίσουμε με τον τρόπο που θα εισπράξουμε την πληροφόρηση. Η αστρολογία είναι πολυ-επίπεδη: εξωτερική, ψυχολογική, καρμική, εσωτερική. Συνήθως ο αρχάριος μαθητής της γνώσης ασχολείται με το πρώτο επίπεδο, αλλά προσπαθεί να συμπεριλάβει στοιχεία των επομένων. Εκεί δημιουργείται πρόβλημα.
Στο παράδειγμα της Δραγωνίου, για να ασχοληθεί κάποιος πρέπει να κατέχει επαρκώς την γενέθλια αστρολογία, να πιστεύει τουλάχιστον σε ένα βαθμό στην επανενσάρκωση και να ψάχνει το καρμικό του μονοπάτι. Αν δεν συμβαίνουν αυτά δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει την έρευνα. Αν το αποδέχεται, η Δραγώνιος είναι μέρος της καρμικής αστρολογίας και οφείλουμε να την διερευνήσουμε με τα υπόλοιπα καρμικά στοιχεία. Εκεί υπάρχει η συνθετική εικόνα της διαδρομής μέσω του Κάρμα.
Καλό είναι ο άπειρος μελετητής να μη βιάζεται και να προοδεύει σταδιακά, ώστε να αποφασηνίζει κάθε επίπεδο έρευνας. Τότε δεν θα έχει μπέρδεμα. Όλα θα του φανούν ξεκάθαρα.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
skorpion
28-10-2008, 11:47 PM
Να ρωτησω κατι...αν ας πουμε με ενδιαφερει να κατανοησω τον εαυτο μου σημερα μεσω της αστρολογιας μεσω ολων των συστηματων που υπαρχουν...ΚΑι το καρμικο θα μου δωσει να καταλαβω στοιχεια που μπορει να προερχονται απο μια προηγουμενη ζωη αλλα στη σημερινη μου ζωη "κατευθυνουν" το τροπο που υπαρχω και δρω,φερομαι...αρα θα προσθεσουν στοιχεια επι του γενεθλιου μου χαρτη....Το ιδιο θα κανουν και αλλα συστηματα....
Επισης μεσα σ αυτα υπαρχουν χιλιαδες πραγματα που μπορεις να εξετασεις..Κενταυρους, απλανεις,μεσοδιαστηματα,σκ ιες, αντισκιες κτλ κτλ Ακομα και οι διελευσεις,προοδοι,λουναρ κτλ κτλ λενε οχι μονο γεγονοτα αλλα και αλλαγες σε ψυχολογικο επειπεδο....
Οποτε το ερωτημα παραμενει το ιδιο γιατι με οποιο μεσο κι αν ψαχνεις το ζητουμενο ειναι η κατανοηση και πως θα κατανοησεις κατι το οποιο τα περιεχει ολα μεσα?
Και κατι αλλο ολα αυτα δε θα ειναι συμβατα το ενα με το αλλο θα ειναι και αντικρουομενα σε πολλες περιπτωσεις αρα παλι εσυ θα κλιθεις να επιλεξεις ποια θα κρατησεις ως συνειδητοποιηση γιατι μονο εσυ μπορεις να ξερεις...Αρα κ εδω ακομα τα πραγματα μπορει να θολωσουν..
.Περαν του οτι ολα αυτα ειναι τασεις και καθε ταση μπορει να εξελιχτει διαφορετικα κι οτι ο ανθρωπος εχει τη δυναμη να επιλεξει αλλα παιζει και μεγαλο ρολο το περιβαλλον που θα μεγαλωσει (οποτε αυτοματα οι επιλογες ειτε αυξανονται ειτε μειωνονται)
(Δε πιανω καθολου το ζητημα των προβλεψεων)
Βασιλης Παπαδολιας
29-10-2008, 10:09 AM
Νομίζω ότι αυτά που περιγράφεις, Μαρία, δείχνουν ακριβώς αυτή τη σύγχυση. Μπορώ να καταλάβω τη διάκριση των τεσσάρων ειδών αστρολογίας που περιγράφει η Κα Σίμου και προσωπικά έχω δει κι εγώ περιπτώσεις "αχταρμά" όπου ανακατεύονται π.χ. στοιχεία εσωτερικής σε γενέθλιο και γίνεται ένα μπέρδεμα. Το θέμα είναι ότι ο απλός χρήστης των αστρολογικών γνώσεων δεν έχει το υπόβαθρο να διαχωρίσει αυτά τα τέσσερα είδη στο μυαλό του και καταλήγει να τα βλέπει όλα μαζί κι εκεί ήταν και ο σκοπός της δικής μου παρέμβασης.
Προσωπικά καταλαβαίνω το κριτήριο διάκρισης που αναφέρει η Κα Σίμου, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν ανήκω στην πλειοψηφία, γιατί δυστυχώς χρειάζεται άλλου είδους υπόβαθρο, για να κατανοήσει κανείς τέτοιες διακρίσεις. Δεν αρκεί το ψυχολογικό κλειδί. Αλλά κι ακόμη και τότε πολλοί από μας απλά "νομίζουμε" ότι τα έχουμε κατανοήσει.
Λίλιαν Σίμου
29-10-2008, 03:10 PM
Αγαπητέ κ. Παπαδολιά
Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σας. Το θέμα δεν έγκειται στον αστρολόγο που συμβουλεύει (αν θεωρήσουμε πως έχει σωστή κατάρτιση και ερμηνεύει λογικά τα δεδομένα). Το πρόβλημα έγκειται στον αρχάριο ή μαθητευόμενο που πειραματίζεται. Εκείνος πρέπει να προχωρά απλά και σταθερά, δίχως ακροβασίες, από το ένα σύστημα στο άλλο.
Αν κάποιος έχει φθάσει να θέλει να ανακαλύψει το ψυχολογικό ή καρμικό επίπεδο, θα είναι ήδη ώριμος εσωτερικά και μαθησιακά, επομένως δεν θα εστιαστεί στις εξωτερικές λεπτομέρειες. Αν δεν έχει φθάσει, θα ανακατεύει διαφορετικά πράγματα. Εξ άλλου κάθε φορά η απορία για ένα θέμα δεν εστιάζεται σε όλα τα επίπεδα της αστρολογίας. Η διάκριση και η εστίαση έρχεται με την γνώση και την εμπειρία. Για τον μην έχοντα εμπειρία, είναι σύγχυση. Πρέπει να έχει υπομονή, να διδαχθεί σιγά=σιγά και σίγουρα θα μάθει κι αυτός να διακρίνει όταν είναι έτοιμος.
Απλά το πρόβλημα ίσως φαίνεται στο φόρουμ, που διαθέτει τεράστιο όγκο πληροφόρησης για αρχάριους και προχωρημένους. Ένας αρχάριος όταν εμπλακεί σε ένα θέμα προχωρημένου στην αστρολογία, δεν θα βγάλει άκρη. Αν όμως εξελιχθεί σταδιακά και σωστά, θα βγάλει.
Η αλήθεια είναι πως όλα βασίζονται στον διδάσκοντα και την διδασκαλία ως μεθοδολογία. Από ένα σημείο και μετά, δεν μπορεί κάποιος να μάθει αστρολογία δίχως καθοδήγηση και είναι φυσικό να μπερδεύεται. Τα άρθρα δεν είναι διδακτέα ύλη. Πρέπει να μαθητεύσει κάπου. Η λύση είναι είτε να διδαχθεί σωστά και μεθοδικά όλα τα επίπεδα της ύλης, είτε να παραμείνει στο επίπεδο που μπορεί μόνος του να αγγίξει ξεκάθαρα και σωστά.
Μέσα από την διδασκαλία θα δει τις διάφορες σχολές σκέψης, θα τις κατανοήσει, θα τις πειραματιστεί σωστά με τον διδάσκοντα και ως αποτέλεσμα θα είναι σε θέση να τις χειριστεί ή να επιλέξει το σύστημά του.
Κατανοώ την αγωνία των μελών μπροστά στα δεδομένα που αφειδώς παρέχονται στο φόρουμ, αλλά είναι μία μικρή βιβλιοθήκη εδώ παρουσίασης θεμάτων. Αυτό δεν υποκαθιστά την μαθητεία όμως. Μέσω της μαθητείας, η σύγχυση φεύγει.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
skorpion
29-10-2008, 11:04 PM
Να ρωτησω κατι σε σχεση με το ψυχολογικο επιπεδο...Οι ερμηνείες που γινονται σε επιπεδο συμπεριφορας -ψυχολογιας , κανονικα θα επρεπε να γινονται μονο με ενα συγκεκριμενο συστημα? Η αναλυση του γενεθλιου χαρτη ειναι εξωτερικα γεγονοτα ή και ερμηνειες συμπεριφορας? Μετα.. η αναλυση του γενεθλιου χαρτη συμπεριλαμβανομενων των μεσοδιαστηματων,απλανων,ασ τεροειδων κτλ εχει αλλη χρηση πχ?
(Η ουρανιαν αληθεια τι χρηση εχει?)
Και ενα δευτερο ερωτημα σχετικα με την ψυχολογικη αστρολογια ως κλαδο (που κανονικα νομιζω οτι θα επρεπε να λεγεται καπως αλλιως πιο πολυ θα μου κανε ας πουμε το ψυχαναλυτικη αστρολογια πχ αλλα αυτο ειναι ασχετο) ....Μεσω κ αυτης δεν εξεταζουμε και συμπεριφορες?
Να καταλαβω προσπαθω...γι αυτο ρωταω...
Δεν εχω φυσικα τις καταλληλες γνωσεις αλλα αν τις ειχα απ την αλλη δε θα ρωτουσα...χεχε!
Αυτα θα ειναι και τα τελευταια μου ερωτηματα (για ενα αλφα χρονικο διαστημα τουλαχιστον) γιατι δε θελω να κουραζω κιολας!.....ανεξαρτητα απ την οποια απαντηση θελει να δωσει κανεις...
Λίλιαν Σίμου
30-10-2008, 01:01 AM
Αγαπητή skorpion
Θα προσπαθήσω να σας δώσω μία εικόνα στις απορίες σας, φυσικά μπορεί να τοποθετηθούν κι άλλα μέλη και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Η Ουράνιαν είναι μία ιδιαίτερη σχολή που περιλαμβάνει μαζί με τους παραδοσιακούς, κάποιους ιδεατούς πλανήτες. Την έχω μελετήσει αλλά δεν με συγκινεί γιατί γενικά διαφωνώ με την φιλοσοφική της σκέψη ως θέση και δεν με εκφράζει η γερμανική άποψη, καθώς είναι πολύ πεσιμιστική. Θεωρώ πως ο άνθρωπος δεν είναι έρμαιο κάποιων δεδομένων του χάρτη του αν θέλει να βελτιωθεί, κάτι που η Ουράνιαν δεν αποδέχεται. Πιστεύω στην ελευθερία του πνεύματος και της βούλησης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ανεξάντλητα πραγματικά στοιχεία στην αστρολογία και δεν είναι ανάγκη να καταφύγουμε σε ιδεατά. Δουλεύει σαν σύστημα, αλλά πρέπει να ταιριάζει σε κάποιον για να την χρησιμοποιήσει. Αν την χρησιμοποιήσει, είναι περισσότερο μία εξωτερική προσέγγιση με λίγες ψυχολογικές αναφορές, αλλά πάντα με ένα τρόπο όπως προανέφερα που θυμίζει ...εξαναγκασμό.
Τα μεσοδιαστήματα λειτουργούν όταν συνδέονται με κάποια στοιχεία της κλασικής αστρολογίας στον εκάστοτε χάρτη. Διαφορετικά, αν αναγνώσει ένα χάρτη κάποιος μόνο με μεσοδιαστήματα, είναι σαν να καταργεί τις όψεις και δεν μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάλυση και με το ένα και με το άλλο σύστημα παράλληλα. Συνήθως παίρνουμε συγκεκριμένα μεσοδιαστήματα σε κάθε χάρτη, ή μερικά κύρια. Αυτό το σύστημα έχει πληροφορίες για εξωτερικές τάσεις, ψυχολογικά θέματα και υγείας. Αλλά όχι πιο βαθιά. Ωστόσο αναφέρεται στην συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μας, καθώς φέρνει σε επαφή δύο πλανήτες μέσω ενός τρίτου. Επειδή όμως όπως σας ανέφερα πρέπει να γίνει η χρήση επιλεκτικά, σχετίζεται με την γενέθλια προδιάθεση και την στηρίζει, δεν την αντιπαλεύει με άλλα δεδομένα. Είναι καλά δομημένο σύστημα, επειδή έχει εξελιχθεί πέραν της γερμανικής σχολής και από άλλους αστρολόγους που περιλαμβάνουν ζώδια και οίκους, κάτι που λείπει από τον Έμπερτιν και τους ακολούθους του.
Οι αστεροειδείς Κένταυροι αφορούν την ψυχολογική αστρολογία (ίσως έχετε δίκιο με την ονομασία "ψυχαναλυτική", συμφωνώ πως αυτό είναι επί της ουσίας... αλλά έτσι την αναφέρουν ως τώρα). ¶λλοι αστεροειδείς δηλώνουν στοιχεία συμπεριφοράς, επομένως είναι μία πιο συγκεκριμένη πινελιά, ή ένα συμπλήρωμα. Αλλά πάλι, η βάση είναι ο γενέθλιος στον χαρακτήρα και τα πρότυπα.
Οι σταθεροί αστέρες επειδή βρίσκονται όσο ζούμε στο ίδιο σχεδόν σημείο, μόνο σαν μία έμφαση στην μοίρα δίνουν. ¶ρα αν έχουμε ένα πλανήτη εκεί, παίρνει την έμφαση λόγω μοίρας, άρα τονίζει ή εξασθενεί τα στοιχεία του. Μόνο αυτό παρέχουν.
Εκείνο που δεν μπορώ να αποδώσω σε λίγες γραμμές είναι το εύρος της ψυχολογικής αστρολογίας. Κι αυτό γιατί μελετάται το γενέθλιο ωροσκόπιο βαθύτερα μέσω όψεων, ποιοτήτων πλανητών, αρχετύπων, Κενταύρων και άλλων στοιχείων. Εκεί ναι μεν μιλάμε πάλι για συμπεριφορά, όπως στο πρώτο επίπεδο, αλλά πάμε στα αίτια, γίνεται κατανόησή τους και επιδιώκεται μία προσέγγιση με στόχο την απελευθέρωσή μας σε ένα βαθμό από τις αδυναμίες που προκύπτουν. Είναι ευρύ το πεδίο, ίσως τα άρθρα του Γκλεν Πέρρυ σας δώσουν μία εικόνα. Τον εκτιμώ πολύ για το έργο του.
Ίσως σας βοήθησα λίγο να πάρετε μία εικόνα και να απαντηθούν απορίες σας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
skorpion
30-10-2008, 02:11 AM
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!!!