View Full Version : Η Αστρολογία στο Κουτί της Πανδώρας
Maroulita
15-10-2008, 01:05 AM
Αυτή τη στιγμή, στο κανάλι ALPHA, στο "Κουτί της Πανδώρας" το θέμα αφορά την Αστρολογία και τους "εραστές" της.
Θα πρότεινα όσοι μπορούμε να το παρακολουθήσουμε για να συζητήσουμε λιγάκι afterwards! :bigsmile:
kiaRRa
15-10-2008, 01:07 AM
Kαλά που το είπες γιατί δεν είχα ιδεα και εκλεισα την τηλεόραση
white diamond
15-10-2008, 01:29 AM
το βλέπω και γω τωρα....
δεν μπορω να πω οτι μεχρι στιγμης η ερευνα που εχει γινει ειναι ικανοποιητική...ούτε και όσοι μιλάνε είναι ακριβως αξιοπιστα άτομα....
black moon
15-10-2008, 01:38 AM
Ελα μωρέ! Ουτε επιστημονες ειναι, ουτε γιατροι να πεθάνει κανείς απο λάθος πρόβλεψη...και τι εγινε αμα δεν βρει τον γκομενο που του ειπανε? Ή τι εγινε αμα η επαγγελματική ανοδος ερθει σε 20 αντι για 15 χρόνια?
Μα τι δηλώσεις ειναι αυτές? :weird: :blink: :weird: :blink:
white diamond
15-10-2008, 01:41 AM
ενώ ο Χορταρέας είναι το πλεον κατάλληλο άτομο να μιλήσει!!
το καλύτερο ήταν αυτό με τον αστερισμό της μπανάνας!χαχαχα!
chandramani
15-10-2008, 01:46 AM
Eγώ πιστεύω ότι καλώς θίγονται αυτά τα θέματα. Υπάρχουν πια άνθρωποι που εξαρτούνται πλήρως από τη συμβουλή ενός αστρολόγου ή κάποιου ψυχολόγου. Αυτό νομίζω πως το καταδικάζουμε. Οχι στην αβουλία.
white diamond
15-10-2008, 01:48 AM
α μάλιστα!τώρα κατηγορούν και τους ψυχολόγους...ενώ λίγα λεπτά πριν χρησιμοποιούσαν τις δηλώσεις τους εναντίον της αστρολογίας...
white diamond
15-10-2008, 01:50 AM
Eγώ πιστεύω ότι καλώς θίγονται αυτά τα θέματα. Υπάρχουν πια άνθρωποι που εξαρτούνται πλήρως από τη συμβουλή ενός αστρολόγου ή κάποιου ψυχολόγου. Αυτό νομίζω πως το καταδικάζουμε. Οχι στην αβουλία.
η εξαρτηση σίγουρα δεν προσφέρει κάτι...αλλά αυτό είναι το άλλο άκρο..
chandramani
15-10-2008, 01:57 AM
Μα αυτό θίγει η εκπομπή: την εκμετάλλευση ευαίσθητων ανθρώπων που αναζητούν προσωπικές τους αλήθειες , από επιτήδειους που δημιουργούν εξαρτήσεις. Δεν αφορίζει την χρησιμότητά τους , αμφισβητεί την υπέρ-χρησία του ς και κατά την άποψή μου καλώς κάνει. :bigsmile:
black moon
15-10-2008, 01:59 AM
Μα αυτό θίγει η εκπομπή: την εκμετάλλευση ευαίσθητων ανθρώπων που αναζητούν προσωπικές τους αλήθειες , από επιτήδειους που δημιουργούν εξαρτήσεις. Δεν αφορίζει την χρησιμότητά τους , αμφισβητεί την υπέρ-χρησία του ς και κατά την άποψή μου καλώς κάνει. :bigsmile:
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνήσω. Δεν κάνει μονο αυτό. Αναιρεί και την ίδια την αστρολογία....μάλλον εχασες καποια σημαντικά κομματια!:bigsmile::bigsmile:
chandramani
15-10-2008, 02:02 AM
Την πρόχειρη αστρολογία, την αστρολογία του πέριξ και όχι της ουσίας. Την αστρολογία των πρωινάδικων και της κακοδαιμονίας και την αστρολογία του "όλοι οι τοξότες είναι επιπόλαιοι¨".
white diamond
15-10-2008, 02:05 AM
σάυτό συμφωνώ...απλά στα μάτια μου η έρευνα της εκπομπής ήταν μονόπλευρη και ελλειπής...ίσως και υποκειμενική και σε κάποια κομμάτια προσπαθώντας να αποδείξει κάτι , έγινε ειρωνική και χωρίς λόγο επιθετική.
όπως ένας κύριος που έλεγε ότι για τα προβλήματά μας δεν φταίει το χαστούκι της γιαγιάς που φάγαμε στα 5...
δεν βοηθάνε όντως τα δεκανίκια...αλλά γιατί δεν ειπώθηκε και η άλλη πλευρά της ιστορίας;
πώς για παράδειγμα ένας καλός ψυχολόγος θα μπορούσε να κρατησει στη ζωή ένα άτομο που είναι πιο πέρα και από την απελπισία...
αυτό λέω...ήταν μονόχνοτη εκπομπή...
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
15-10-2008, 02:07 AM
To μεσημερι στον Αλφα εκπομπη κους-κους προλογισε ο κος Βαξεβανης την σημερινη του εκπομπη η αποψη του δεν μου πολυαρεσε ειχε και ενα αποσμασμα με τον Χορταρεα.....
Η γνωμη του ειναι οτι παρα πολλοι εχουν τον αστρολογο τους [ειρωνικα το ειπε νομιζω]και οτι ο κοσμος τρεχει απο ντιβανι σε ντιβανι ψυχολογων...
Απλα δεν μου αρεσε αυτο που ακουσα και ειδα ,θα το δω ολο και τα λεμε αργοτερα αγαπητα μελη
Maroulita
15-10-2008, 02:08 AM
Την πρόχειρη αστρολογία, την αστρολογία του πέριξ και όχι της ουσίας. Την αστρολογία των πρωινάδικων και της κακοδαιμονίας και την αστρολογία του "όλοι οι τοξότες είναι επιπόλαιοι¨".
Και όχι μόνο. Έκανε μία μερική αναφορά στην μετάπτωση των ισημεριών, στην επιλογή των συμβόλων που σε άλλους πολιτισμούς μπορεί να δήλωναν άλλα πράγματα και ιδιότητες (ο αστερισμός του Κριού όπως τον περιέγραψε ο Πτολεμαίος, ο αστερισμός του "λάμα" στο Περού)... Θα περίμενα μία επιλογή από πιο "σοβαρούς" ανθρώπους, η αλήθεια είναι.
black moon
15-10-2008, 02:12 AM
Εγω πάντως δεν καταλαβαίνω αυτό! Οταν λέει οτι ο Αρης δεν ηταν υπαρκτο προσωπο, και επομένως δεν μπορούμε να αποδίδουμε τις ιδιότητες του θεού σ'ενα πλανητη, του οποιου με την σειρά του αμφισβητείται η επιρροή, που ασκει κατα την γέννηση ενος ανθρώπου, εσυ αυτο καταλαβαίνεις? Οτι αφορίζει Την αστρολογία των πρωινάδικων και της κακοδαιμονίας ? Το γενικεύει και χρησιμοποιεί και αποσπασμαστικές δηλώσεις αλλα και τα κατάλληλα ατομα, που δυστυχώς δεν μπορούν να στηρίξουν όπως πρέπει, αυτο που κάνουν.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
15-10-2008, 02:15 AM
Ολα σε ενα τσουβαλι τα εβαλε ο κυριος Βαξεβανης και τα εκανε αχταρμα με την ερευνα του ...
white diamond
15-10-2008, 02:16 AM
σε κάποια στιγμή ανακάτεψε το ζώδιο του πιθανού μαιευτήρα με την πορεία της ζωής ενός παιδίού....ατράνταχτες αποδείξεις!!
Pirate Jenny
15-10-2008, 02:18 AM
Δεν καταλαβαίνω ποιό ήταν το θέμα του, είδα πολύ λίγο
Οτι η απόγνωση στρέφει τον κόσμο σε καφετζούδες ψυχολόγους και αστρολόγους- όλα στο ίδιο τσουβάλι;;:wacko:
kiaRRa
15-10-2008, 02:20 AM
Εμένα πάλι η όλη εκπομπή μου φάνηκε λίγο σαν κυνηγι μαγισσών. Μάλλον την υπερεκτιμησα και τώρα απογοητεύτηκα. Με ψιλοεξόργισε κιόλας:unsure:
chandramani
15-10-2008, 02:20 AM
Την εικόνα της αστρολογίας νομίζω ζωγράφισε και τα πρόσωπα που χρησιμοιποίησε ήταν τα κατάλληλα μιας και πρωτοστατούν στα εν δήμω. Δεν προσκάλεσε την Ντάκου όπου σίγουρα θα υπήρχε άλλο πλαίσιο ανάλυσης. Προσκάλεσε το Χορταρέα και τον Πιντέρη .
Maroulita
15-10-2008, 02:23 AM
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες "πολυσυλλεκτικές" εκπομπές συνήθως δημιουργούν απλά εντυπώσεις. Πχ. θα μας μείνει ο αστερισμός της μπανάνας... Εμφανέστατο δημοσιογραφικό σχόλιο, που όμοιό του ωστόσο δεν εκφράστηκε για το θέμα της ψυχανάλυσης που επίσης πραγματεύτηκε.
Χωρίς να 'μαι ειδικός, ως τηλεθεάτρια όμως, πιστεύω πως ακόμα και όταν θες να "χτυπήσεις" κάτι, να παρουσιάσεις τα αδύναμα σημεία κάποιων αντικειμένων, το κάνεις ομοίως και εξίσου!
white diamond
15-10-2008, 02:23 AM
Εμένα πάλι η όλη εκπομπή μου φάνηκε λίγο σαν κυνηγι μαγισσών. Μάλλον την υπερεκτιμησα και τώρα απογοητεύτηκα. Με ψιλοεξόργισε κιόλας:unsure:
κι εγώ το ίδιο...και θύμωσα και την είχα σε εκτίμηση την εκπομπή..νομίζω κάλεσε τα κατάλληλα πρόσωπα για να βγει το συμπέρασμα το οποίο μόνος του απήγγειλε στο τέλος της εκπομπής..
black moon
15-10-2008, 02:24 AM
Δεν καταλαβαίνω ποιό ήταν το θέμα του, είδα πολύ λίγο
Οτι η απόγνωση στρέφει τον κόσμο σε καφετζούδες ψυχολόγους και αστρολόγους- όλα στο ίδιο τσουβάλι;;:wacko:
Ε! Ναι ντε! 3 εκπομπες ειναι και κουραστικές και επιζήμιες.....μ' ένα σμπάρο 3 μάγισσες στην πυρά, που λεει και η kiaRRa :laugh:
Maroulita
15-10-2008, 02:26 AM
Την εικόνα της αστρολογίας νομίζω ζωγράφισε και τα πρόσωπα που χρησιμοιποίησε ήταν τα κατάλληλα μιας και πρωτοστατούν στα εν δήμω. Δεν προσκάλεσε την Ντάκου όπου σίγουρα θα υπήρχε άλλο πλαίσιο ανάλυσης. Προσκάλεσε το Χορταρέα και τον Πιντέρη .
Συμφωνω μαζί σου. Και αυτό ακριβώς που μου ήρθε στο μυαλό, βλέποντας την εκππομπή, ήταν η εκπομπή του Θεοδωράκη με την Θ. Ντάκου. Προσωποκεντρική μεν, ουσιαστική δε.
Απλά απογοητεύομαι για το πόσο επιφανειακά πραγματεύτηκε το ζήτημα ο Βαξεβάνης...
kiaRRa
15-10-2008, 02:27 AM
Γενικά ο κόσμος θεωρεί αστρολογία αυτό που παρουσιάζουν τα πρωινάδικα. Κοινώς "σημερα βγείτε για ψώνια, θα βρείτε το γκόμενο της ζωής σας" και άλλα τέτοια τραγικά. Θεωρούσα και περίμενα πως μια τέτοια εκπομπή θα προσεγγίζε το θεμα πιο σοβαρά και θα ελέγε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Αλλά δεν... Αντ' αυτού τα εμπλεξε χειρότερα, με τέτοιο τρόπο ωστε να θεωρηθεί η αστρολογία αποκρυφη τεχνη....
Τι να πω πια:weird:
edit: ο Θεοδωράκης είχε σαφως πιο προσεκτική προσέγγιση και πολύ πιο σοβαρη
Pirate Jenny
15-10-2008, 02:28 AM
Παντως στον Χορταρέα ήταν χρήσιμη η εκπομπή...διαφημιστηκε ο ανθρωπος!:evil:
black moon
15-10-2008, 02:32 AM
Συνήθως οταν το πορισμα μιας εκπομπής ειναι προδιαγεγραμμένο, χρησιμοποιούνται οσοι εξυπηρετούν ωστε η παρουσίαση να παρει τον επιθυμητό δρόμο. Δεν ειμαι υπέρ της τυφλής πίστης σε τιποτα, αλλα εδω ηταν φανερό οτι δεν υπήρχε καμία αντικειμενικότητα. Αυτήν την αισθηση μου αφησε εμένα τουλάχιστον!
white diamond
15-10-2008, 02:34 AM
Συνήθως οταν το πορισμα μιας εκπομπής ειναι προδιαγεγραμμένο, χρησιμοποιούνται οσοι εξυπηρετούν ωστε η παρουσίαση να παρει τον επιθυμητό δρόμο. Δεν ειμαι υπέρ της τυφλής πίστης σε τιποτα, αλλα εδω ηταν φανερό οτι δεν υπήρχε καμία αντικειμενικότητα. Αυτήν την αισθηση μου αφησε εμένα τουλάχιστον!
συμφωνώ απόλυτα!ούτε προσωπικά θέματα να είχε με αστρολόγους και ψυχολόγους!
Λίλιαν Σίμου
15-10-2008, 03:07 AM
Παρακολούθησα και ήταν προφανής η υποκειμενικότητα. Υπήρχε εσκεμμένη επιλογή ατόμων για να μιλήσουν. Χωρίς να θέλω να θίξω ονόματα, υπήρχε πολύς χρόνος για να αναπτύξουν οι πολέμιοι τα κατά, αστειότητες τουλάχιστον στους παραλληλισμούς.
Δεν βρέθηκε ένας "ειδικός" να εξηγήσει πως αφορά συμβολική γλώσσα κι όχι επιδράσεις του ουρανού, άρα να αποστομώσει τα περί μετάπτωσης ισημεριών και αλλαγή ζωδίων στην αστρολογία. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά, ερμήνευσαν την μετάπτωση με πρόοδο των ζωδίων προς τα εμπρός (είπαν πως όσοι είναι στο ζώδιο του Κριού, θα βρίσκονται τώρα στην επιρροή του Ταύρου!)- αν δεν κάνω λάθος. Επομένως ούτε για το θέμα αυτό δεν είχε ενημερωθεί ο δημοσιογράφος, αλλά κατά τα άλλα έκρινε, σατύριζε, ειρωνευόταν.
¶ραγε τυχαία παρέλειψε να αναφέρει μεγάλα ονόματα της επιστήμης που ασχολήθηκαν με την αστρολογία; Ίπποκράτης, Κέπλερ, Κοπέρνικος, Νοστράδαμος... Μήπως δεν είχαν "καλλιέργεια" όλοι αυτοί, αλλά ήταν απλά "πτυχιούχοι" όπως ακούσαμε;;;
Οι ψυχολόγοι που παρουσιάστηκαν, αγνοούσαν ψυχολόγους που μελετούν αστρολογία και δημιούργησαν την Ψυχολογική αστρολογία (αυτό πρέπει να εξετάσουν όσοι γράφουν δοκίμια με αφελή παραδείγματα). Αλλά και το θέμα του ότι γεννιόμαστε και πιο πολύ μας επηρεάζει ο γιατρός ενεργειακά από τον Πλούτωνα, όφειλαν όσοι αστρολόγοι συμμετείχαν να το εξηγήσουν ως αντιστοιχία μικρόκοσμου και μακρόκοσμου κι όχι σαν ενεργειακή επιρροή.
Τέλος, όταν κάποιος θέλει να κάνει αντικειμενική κι όχι εκπομπή σκοπιμότητας, πρέπει να δει σφαιρικά το θέμα. Δίχως δογματισμό, γιατί παραμένω ερευνήτρια των φαινομένων και αναμένω αποδεικτικά στοιχεία διαρκώς, θα έλεγα πως απορρίπτουμε κάτι που μελετάμε, ερευνάμε και διαπιστώνουμε ότι δεν λειτουργεί. Εδώ όσοι απέρριπταν, δεν γνώριζαν απλά.
Όσο για την αφέλεια του κόσμου σίγουρα υπάρχει θέμα, αλλά αυτό ισχύει για όσους προστρέχουν σε κάθε στήριγμα, είτε λέγεται αστρολόγος, είτε μέντιουμ, είτε ψυχολόγος, είτε ψυχίατρος, είτε δάσκαλος, είτε παπάς. Εξαρτημένα άτομα υπάρχουν στο ποτό, στα ναρκωτικά, στην τηλεόραση, παντού. Το θέμα είναι κάποιος να τους βοηθήσει να στηριχθούν στον ίδιο τους τον εαυτό. Να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Πόσοι όμως δεν εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο; Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.
Αν οι δρόμοι της αυτογνωσίας είναι πολλοί (και η αστρολογία είναι μεταξύ αυτών), οι δρόμοι της εξάρτησης είναι περισσότεροι και αυτό το επικροτεί το εκάστοτε καθεστώς όταν το βολεύει.
Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (έστω κι αν τον ειρωνεύονται κάποιοι) θα φέρει κατάλυση τέτοιων εξουσιών, κάθε είδους κυριαρχίας πάνω στον έλεγχο της μάζας. Το βλέπουμε ήδη και έχει γραφτεί από την αστρολογική έρευνα καιρό πριν. Ίσως βοηθήσει τελικά να μην είμαστε συγκεντρωτικοί, αλλά να φέρουμε ανατροπή στα όπλα εκείνων που προσπαθούν να κατευθύνουν τις τύχες μας τάχα για το καλό μας, από όποια πλευρά κι αν λειτουργούν.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
skorpion
15-10-2008, 03:56 AM
Η εκπομπη δεν ηταν καθολου καλη....Και συμφωνω με τους προλαλησαντες....Δεν ηταν ρεπορταζ αυτο και ερευνα ηταν θαψιμο της αστρολογιας!!! Και περα απο την αστρολογια και για τα μεταφυσικα...Ακομα και την ψυχολογια δε τη παρουσιασε με το πιο γοητευτικο τροπο γενικως! Και νομιζω οτι μιλωντας τοσο γενικα για αβουλα ανθρωπακια εξαρτημενα που πανε στους ψυχολογους κτλ δεν ηταν και καθολου γοητευτικος γι αυτους που απευθυνονται σε ψχλ....Αν και συμφωνω οτι η εξαρτηση και η απομπευση των ευθυνων ειναι πραγματα που τεινουν να υφιστανται στην εποχη μας και ειναι προς αποφυγη και καλα εκανε και τα εθεσε ως ζητημα....Επισης κατι που υποθηκε σχετικαμε αναπτυξη του Εγω κ ψυχολογια ομολογω οτι και γω το χω σκεφτει...αλλα δε το χω ερευνησει αρα δεν εχω σχηματισει και αποψη...Το μονο θετικο σ ολο αυτο το μπαχαλο ηταν οτι επιτελους υπωθηκε και δημοσια οτι ψυχολογια δεν ειναι η ψυχαναλυση...Γιατι πολλοι νομιζαν οτι αυτα τα δυο ειναι το ιδιο και το αυτο!Ασχετα αν εμενα μ αρεσει η ψυχαναλυτικη θεωρηση στη πραγματικοτητα στους χωρους της ψυχολογιας δε θεωρειται απο πολλους επαρκως επιστημονικη κ γενικα η ψυχολογια σημερα τεινει προς τα λημερια των θετικων επιστημων μεσα σε θεωρητικα πλαισια...Το ειπε και η γνωστικη νευροψυχολογος που μιλησε...αλλα η αληθεια ειναι οτι το ψυχαναλυτικο ρευμα μπορει να συνδιαστει με την αστρολογια, τα υπολοιπα οχι νομιζω...Και για αυτο και η συγκριση/συνδεση πολλες φορες αστρολογιας και ψυχολογιας, λανθασμενα βεβαια γιατι οπως ειπα ψυχολογια δεν ειναι η ψυχαναλυτικη θεωρηση!!!Χωρις αυτο να σημαινει οτι η ψυχαναλυση κτλ δε λειτουργει αλλα πιστευω οτι κι αυτα σημερα λειτουργουν μεσα απο αλλες διαδικασιες και με τις καταλληλες αρχικες ψυχομετρικες μετρησεις που ισως χρειαστουν κτλ...Γενικα ακομα κι αυτο το ρευμα δεν ειναι οπως ηταν καποτε! Οι ψυχολογιοποιησεις δεν ειναι οτι καλυτερο και η εκλαικευση της ψυχολογιας ειναι αντιδεοντολογικη αλλα οι ιδιοι οι ψυχολογοι μεσω των ΜΜΕ δινουν αυτη τη ταση και το βημα....Επισης ειδα και τον προεδρο του τμηματος μου και πρωην Πρυτανη να μιλαει για την κοινωνικη ψχλ (που την εχουμε φαει σε πλεονασμα στο Πανεπιστημιο)(βγαζω αποθυμενα!χεχε) τον κ. Παπασταμου...συμπαθεστατος αλλα κι αυτος λιγα ειπε...Τον αλλο δεν τον ηξερα....
Μητσάκος
15-10-2008, 07:09 AM
Την εκπομπή δεν την είδα, αλλά η εικόνα που σχημάτισα από όσα διάβασα είναι ενδεικτική.
Απλώς ο Βαξεβάνης, όπως και όλοι κατά καιρούς, είναι στα κάτω του, με μικρή θεαματικότητα στις εκπομπές που κάνει. Η πίεση που δέχεται από τους διευθύνοντες το κανάλι είναι προφανώς μεγάλη.
Ο ALPHA έχει εξαγοραστεί από γερμανικό όμιλο ΜΜΕ που δίνει πολύ περισσότερη βάση στη διασκέδαση και όχι στην ενημέρωση. Όλοι οι παραγωγοί εκπομπών στον ALPHA γνωρίζουν ότι αν δεν έχει η εκπομπή τους το μέσο όρο της γενικής τηλεθέασης του καναλιού, η εκπομπή τους θα κόβεται (αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του γερμανικού ομίλου πριν από λίγο καιρό).
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό ο Βαξεβάνης να σκέφτηκε να παρουσιάσει ένα θέμα το οποίο αποδεδειγμένα αφορά πολύ κόσμο, άρα και η ενδεχόμενη τηλεθέαση θα είναι πολύ μεγάλη. Το να κινείσαι όμως υπό καθεστώς πίεσης, με τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής της συνεργασίας να επικρέμεται της κεφαλής σου, δεν σου επιτρέπει και να παράγεις καλό έργο. Τουλάχιστον δεν το μπορούν όλοι. Μια ξεπέτα ήταν η εκπομπή και στηρίχθηκε στο εξής:
"Τι θα παίξουμε; Μμμμ, αυτό το βάλαμε, εκείνο το δείξαμε... Μμμμ.. Έλα μωρέ, θα παίξουμε αστρολογία. Θα πάρουμε 2-3 αστρολόγους, θα βάλουμε και 2-3 ...επιστήμονες που θα προσδώσουν και σοβαρότητα στο θέμα να πούνε τα δικά τους, θα έχουμε και βίντεο από διάφορους πλανήτες, θα βάλουμε και τίποτα κακόμοιρους να λένε πώς τους εξαπάτησαν, για να υπάρχει και το μελό της ιστορίας, αρέσουν αυτά στον κόσμο, το ντύνουμε με κατάλληλη μουσική, πετάμε και διάφορα "ουσιαστικά" ερωτήματα και καλά για να δείξουμε ότι υπάρχει βάθος αναζήτησης και αυτό είναι" ...
Ελάχιστα να ασχοληθεί κάποιος που δεν γνωρίζει περί την αστρολογία με αυτήν, θα διαπιστώσει ότι ο Χορταρέας δεν έχει καμία σχέση με την αστρολογία. Προφανώς οι βοηθοί του Βαξεβάνη είτε δεν είχαν το χρόνο να ασχοληθούν έστω και ελάχιστα με το θέμα (πίεση χρόνου) είτε ασχολήθηκαν και κατέληξαν σε αυτό που κατέληξαν (επαγγελματική ανεπάρκεια ή συνειδητή διαστρέβλωση προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή τηλεθέαση). Και στις δύο περιπτώσεις κρίνονται μεταξεταστέοι... Δυστυχώς, ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
15-10-2008, 10:15 AM
Μα αστερισμος της Μπανανας κ.Βαξεβανη μας;;;:nuts:
Η μπανανα σαν τροφη τουλαχιστον εχει γευση εχει ουσια γιατι η εκπομπη σου ουτε γευση ειχε ουτε ουσια:wacko:
Βασιλης Παπαδολιας
15-10-2008, 12:37 PM
Εγώ θέλω να πω μόνο μπράβο στα αντανακλαστικά σας παιδιά, που πιάσατε την εκπομπή και την παρακολουθήσατε. Κατά τα λοιπά επειδή δεν την παρακολούθησα δεν έχω ίδια άποψη.
Καλό μεσημέρι...
Λευκή
16-10-2008, 03:11 PM
[.....] Το να κινείσαι όμως υπό καθεστώς πίεσης, με τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής της συνεργασίας να επικρέμεται της κεφαλής σου, δεν σου επιτρέπει και να παράγεις καλό έργο. Τουλάχιστον δεν το μπορούν όλοι. Μια ξεπέτα ήταν η εκπομπή και στηρίχθηκε στο εξής:
[......]
Να αρχίσω τώρα να λέω για τις απόψεις όλων των *μπιπ*ουεν- δέρνουεν, που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αρθεί η μονιμότητα του δημοσίου τομέα και να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία απολύσεων στον ιδιωτικό και πόσο εντέλει θα βοηθηθεί το έργο του εργαζόμενου από κάτι τέτοιο;
Καλά σκάω:toung:
Θα αρκεστώ να σας πω ότι εγώ δεν είδα την εκπομπή αλλά μου την ανέφερε χτες το πρωί ένας συμφοιτητής μου,και μου είπε ότι την βρήκε πολύ χαζή αλλά τουλάχιστον γέλασε:nuts: Να σημειώσω ότι το παιδί δεν έχει σχέση με αστρολογία,τουλάχιστον όχι παραπάνω από όση έχει ο περισσότερος κόσμος.
Μητσάκος
16-10-2008, 04:16 PM
Να αρχίσω τώρα να λέω για τις απόψεις όλων των *μπιπ*ουεν- δέρνουεν, που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αρθεί η μονιμότητα του δημοσίου τομέα και να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία απολύσεων στον ιδιωτικό και πόσο εντέλει θα βοηθηθεί το έργο του εργαζόμενου από κάτι τέτοιο;
Να αρχίσεις, να αρχίσεις, αλλά να διαχωρίσεις τους εργαζόμενους από τους ...ελίτες (για να θυμηθούμε και μια πιο παλιά αδόκιμη ρήση), οι οποίοι εμφανίζονται ως εργαζόμενοι, ακόμα και με δελτίο, αλλά η εταιρεία παραγωγής είναι ουσιαστικά δική τους και ενώ παρουσιάζουν έναν προϋπολογισμό χ για το κοστολόγιο που έχει η εκπομπή (ὀπου συμπεριλαμβάνονται και οι εισφορές στο ΙΚΑ, ΦΠΑ, αμοιβές συνεργατών κλπ) και το οποίο εγκρίνεται, μετά από 1-2 επεισόδια διώχνουν κάμποσους συνεργάτες και απαιτούν από όσους μένουν να κόβουν δελτίο και έτσι η εταιρεία παραγωγής καρπώνεται τη διαφορά που προκύπτει από τη μη καταβολή των εισφορών, υπερτιμολογούν αγορές και καρπώνονται τη διαφορά και άλλα πολλά. Το αποτέλεσμα είναι να κερδίζει η εταιρεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, ενώ ο "εργαζόμενος", στον οποίο ουσιαστικά ανήκει η εταιρεία, φαίνεται να αμείβεται με πολύ λίγα.
Για τον συγκεκριμένο δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο, ξέρω όμως για άλλους...
Λευκή
16-10-2008, 04:49 PM
Μη γίνεσαι προβοκάτορας:nuts::nuts:κατάλαβ ες για ποιους εργαζόμενους μίλησα:toung:
Αυτά που περιγράφεις είναι άλλες καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την συντριπτική πλειοψηφία(εδώ δεν μιλάμε καν για εργαζόμενο προφανώς)
Δείμων
17-10-2008, 02:47 PM
«Επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υπήρξε πλήρης στήριξη της αστρολογίας και οι Ρωμαίοι συμβουλεύονταν κατά κόρον τους αστρολόγους για κάθε σημαντική δουλειά. Όμως τότε η αστρολογία άρχισε να χάνει την αίγλη της, καθώς η διάδοσή της την έφερε σε επαφή με άτομα ιδιοτελή και ανεύθυνα.»
Λίλιαν Σίμου, «Η Αστρολογία - Λόγος των άστρων».
Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται :cheesy:
Βασιλης Παπαδολιας
19-10-2008, 02:00 AM
Ξέρατε ίσως κι ότι ο αυτοκράτορας Δομιτιανός ήταν αστρολόγος και εξέταζε ωροσκόπια επιφανών ανδρών; Όταν έβλεπε ότι ήταν απειλή για άνοδο στην εξουσία τους έβγαζε από τη μέση; Δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση...
Δείμων
19-10-2008, 02:24 AM
Βασίλη οι ραδιουργίες οι δηλητηριασμοί και οι φόνοι αποτελούσαν τον κανόνα στις Βασιλικές αυλές κάθε κράτους μέχρι τον μαρασμό της μοναρχίας. Η αστρολογία ήταν ένας τρόπος μονάχα για να «μυρίζονται» τους επίδοξους μνηστήρες του θρόνου. Αν δεν τους πρόφταινε ο αυτοκράτορας, θα τον πρόφταιναν αυτοί.
Την ταινία Gattaca την έχεις δει? Πολλές φορές ήθελα να την παραθέσω μέσα στις αστρολογικές μας συζητήσεις... :)
Μητσάκος
19-10-2008, 07:50 AM
Βασίλη οι ραδιουργίες οι δηλητηριασμοί και οι φόνοι αποτελούσαν τον κανόνα στις Βασιλικές αυλές κάθε κράτους μέχρι τον μαρασμό της μοναρχίας. Η αστρολογία ήταν ένας τρόπος μονάχα για να «μυρίζονται» τους επίδοξους μνηστήρες του θρόνου. Αν δεν τους πρόφταινε ο αυτοκράτορας, θα τον πρόφταιναν αυτοί.
Την ταινία Gattaca την έχεις δει? Πολλές φορές ήθελα να την παραθέσω μέσα στις αστρολογικές μας συζητήσεις... :)
Ναι, ενώ τώρα οι πραγματικοί εξουσιαστές χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους προστασίας και συνετισμού/περιορισμού των αντιπάλων τους. Ας γελάσω δις. Χα χα. :cheesy:
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ταινία, μέσα είμαι, έτσι και αλλιώς τα προεόρτια εκείνης της περιόδου ήδη ζούμε :bigsmile:
cristina_
19-10-2008, 05:40 PM
Μα... τον Χορταρεα??? Έλεος!!!!:blink:
leoma
19-10-2008, 05:50 PM
Ευτυχώς που δεν πήρα είδηση την εκπομπή για να χάσω το χρόνο μου (και, το βασικότερο, τον ύπνο μου). Έχει κάνει κι ο Χαρδαβέλλας παρόμοια συζήτηση κάποτε και με το μπλαζέ υφάκι του προσπαθούσε να γελοιοποιήσει το θέμα.
Όσο δεν υπάρχει στην Ελλάδα ένα επίσημο όργανο, μια Ομοσπονδία ας πούμε, να υποστηρίξει την αστρολογία, αυτά τα φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται.
Μητσάκος
19-10-2008, 08:17 PM
Ευτυχώς που δεν πήρα είδηση την εκπομπή για να χάσω το χρόνο μου (και, το βασικότερο, τον ύπνο μου). Έχει κάνει κι ο Χαρδαβέλλας παρόμοια συζήτηση κάποτε και με το μπλαζέ υφάκι του προσπαθούσε να γελοιοποιήσει το θέμα.
Όσο δεν υπάρχει στην Ελλάδα ένα επίσημο όργανο, μια Ομοσπονδία ας πούμε, να υποστηρίξει την αστρολογία, αυτά τα φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται.
Ναι, σίγουρα :bigsmile:
Έτοιμη την έχουν, μαζί με τον κώδικα δεοντολογίας :laugh:
Βασιλης Παπαδολιας
19-10-2008, 08:39 PM
Tο παλαμάκι μου ήταν για τον Χαρδαβέλλα... Αντιπαθέστατος ο τρόπος που δεν αφήνει κανέναν να εμβαθύνει ποτέ στη συζήτηση...
Dell Piero
19-10-2008, 08:52 PM
Γεια σου αγαπητό Μέλλλλλος
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αστροδημοσογράφων της ¶πω Ανατολής τώρα που ο Δίας συνάντησε σε στενή συζυγία τον ΕΤ τον εξωγήινο ποιος ασχολείται με τούλες ή με ομοσπονδιούλες. Πέφτει χρήμα στο μαγαζή και δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.
Εσείς τι λέτε που είστε και του ποιοτικού;
Ναι, σίγουρα :bigsmile:
Έτοιμη την έχουν, μαζί με τον κώδικα δεοντολογίας :laugh:
Μητσάκος
19-10-2008, 11:29 PM
Γεια σου αγαπητό Μέλλλλλος
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αστροδημοσογράφων της ¶πω Ανατολής τώρα που ο Δίας συνάντησε σε στενή συζυγία τον ΕΤ τον εξωγήινο ποιος ασχολείται με τούλες ή με ομοσπονδιούλες. Πέφτει χρήμα στο μαγαζή και δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.
Εσείς τι λέτε που είστε και του ποιοτικού;
Εγώ λέω "δώσε και σε μένα, αντιγραφέα μπάρμπα" :toung: