PDA

View Full Version : Μέθοδοι Χαρτομαντείας

ginaki_s
31-03-2005, 02:46 PM
Διάβασα τα άρθρα των μελών του Horoscope σχετικά με την χαρτομαντεία και σκέφτηκα συμπληρωματικά να προσθέσω κάποια στοιχεία. Δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να τα βάλω σαν συμπληρωματικά σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα θέματα ή να φτιάξω ένα νέο. Ας αποφασίσουν οι συντονιστές σε ποιο σημείο θα πρέπει να τοποθετηθεί.
Από βιβλίο του Serharial «A Manual of Occultism» στην πρώτη του μάλιστα έκδοση για τα Ελληνικά τον Απρίλιο του 1979 από τις Εκδόσεις ΚΟΝΙΔΑΡΗ βρήκα κάποια στοιχεία για τρόπους ριξίματος όπου και παραθέτω κάποια αποσπάσματα. Δεν είμαι ειδική στο θέμα για να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω τις συγκεκριμένες 2 τεχνικές που θα παραθέσω. Οι γνώσεις μου είναι απλές που μου μετέφερε η Μικρασιάτισσα γιαγιά μου που υπεραγαπώ και πιστεύω ότι έχει ανεπτυγμένη διόραση και όταν χρησιμοποιεί από χόμπι με τις φίλες της τα χαρτιά δεν πιστεύω ότι αποκωδικοποιεί τα σύμβολα αλλά εστιάζει σε αυτά ενεργοποιώντας την αναπτυγμένη της διόραση.

Ο Τροχός της Τύχης
Σ’ αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούνται μόνο 32 χαρτιά. Οι θέσεις αντιστοιχούν στους δώδεκα αστρολογικούς Οίκους και έχουν τις ίδιες σημασίες. Τα χαρτιά ρίχνονται με τη σειρά πού δείχνεται από τους αριθμούς του διαγράμματος που επισυνάπτω και τα ζεύγη ερμηνεύονται σύμφωνα με τη θέση τους.
Το 13ο, 14ο, 15ο, και 16ο χαρτί ονομάζονται κεντρικά χαρτιά. Το 17ο χαρτί είναι το χαρτί - κλειδί. Τα τρία χαρτιά που αφήνονται απ’ έξω δείχνουν αυτό που φεύγει από τη ζωή.

Τα Καρό ανήκουν στον πρώτο Οίκο. Τα Σπαθιά ανήκουν στο δέκατο Οίκο. Οι Κούπες ανήκουν στον έβδομο Οίκο και τα Μπαστούνια στον τέταρτο Οίκο. Ο Άσος κάθε χρώματος είναι στην ισχυρότερη θέση του όταν καταλαμβάνει το δικό του Οίκο. Οι Ρηγάδες είναι στην καλύτερη θέση τους όταν είναι τα κεντρικά χαρτιά των δικών τους γωνιών, δηλαδή ό Ρήγας Καρό στη 13η θέση, ό Ρήγας Σπαθί στη 14η θέση, ο Ρήγας Κούπα στη 15η θέση και ο Ρήγας Μπαστούνι στη 16η θέση.
Κάθε Οίκος μπορεί να καταλαμβάνεται από δυο χαρτιά σε θέση Ισχύος και οι γωνίες μπορούν να έχουν τρία χαρτιά τοποθετημένα σε θέσεις δύναμης. Έτσι:
Ο πρώτος Οίκος Ισχυροποιείται με τον Άσο Καρό, το 7 Κούπα ή το 10 Μπαστούνι.
Ο δεύτερος Οίκος Ισχυροποιείται με το 8 Κούπα και το Βαλέ Μπαστούνι.
Ο τρίτος Οίκος Ισχυροποιείται με το 9 Κούπα και τη Ντάμα Μπαστούνι.
Ο τέταρτος Οίκος ισχυροποιείται με τον Ασο Μπαστούνι, το 10 Κούπα και το 7 Σπαθί.
Ο πέμπτος Οίκος ισχυροποιείται με το Βαλέ Κούπα και το 8 Σπαθί.
Ο έκτος Οίκος Ισχυροποιείται με τη Ντάμα Κούπα και το 9 Σπαθί.
Ο έβδομος Οίκος Ισχυροποιείται με το 7 Καρό, τον Ασο Κούπα και το 10 Σπαθί.
Ο όγδοος Οίκος ισχυροποιείται με το Βαλέ Σπαθί και το 8 Καρό.
Ο ένατος Οίκος Ισχυροποιείται με τη Ντάμα Σπαθί και το 9 Καρό.
Ο δέκατος Οίκος ισχυροποιείται με τον Ασο Σπαθί, το 10 Καρό και το 7 Μπαστούνι.
Ο ενδέκατος Οίκος ισχυροποιείται με το Βαλέ Καρό και το 8 Μπαστούνι.
Ο δωδέκατος Οίκος Ισχυροποιείται με τη Ντάμα Καρό και το 9 Μπαστούνι.
Στην αρχή τα χαρτιά ανακατεύονται και κόβονται και στη συνέχεια ρίχνονται όπως στην εικόνα. Έπειτα ό Χαρτομάντης αρχίζει την ερμηνεία δίνοντας το συνδυασμένο νόημα των χαρτιών 30, 31, και 32, τα οποία και απομακρύνει, γιατί δε χρειάζονται πια.

Η πρόρρηση του μέλλοντος αρχίζει με τα χαρτιά 18,1 και 13. Το ζευγάρι 18,1 διαβάζονται μαζί σε σχέση με το 13 πού ελέγχει αυτό το συνδυασμό. Το ζευγάρι 18,1 έχει σχέση με το άτομο πού ζητάει τη μαντεία.
Το επόμενο ζευγάρι 19, 2 διαβάζεται σε σχέση με τις οικονομικές υποθέσεις. Έπειτα έρχεται το ζευγάρι 20, 3 πού αναφέρεται στις σχέσεις και την αλληλογραφία.
Μ’ αυτό τον τρόπο διαβάζονται και τα δώδεκα ζευγάρια. Το χαρτί - κλειδί είναι αυτό που στη δοσμένη στιγμή εξουσιάζει τη ζωή και την τύχη του ατόμου και τα μέσα με τα όποια θα έρθει ή επιτυχία ή η αποτυχία. Επίσης φανερώνει αν μια Φιγούρα, δηλαδή ένα πρόσωπο αντίστοιχου χρώματος, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα θέματα που αφορούν το άτομο. Το πρόσωπο αυτό (γυναίκα ή άνδρας) θα πει το ναι ή το όχι, διασφαλίζοντας ή παρεμποδίζοντας την έκβαση.

Αν τα χαρτιά διαβαστούν καλά κατά ζεύγη και φαίνονται να υπόσχονται καλή τύχη, τότε το χαρτί - κλειδί θα δείξει τα μέσα με τα οποία θα έρθει αυτό το καλό.
Όταν οι γωνίες ή τα σημεία της ουράνιας σφαίρας, δηλαδή Ανατολή, Δύση, Ζενίθ και Ναδίρ-1ο, 10ο, 7ο και 4ο χαρτί είναι καλά, τότε ή καλή τύχη ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό. Όμως όταν αυτές τις θέσεις τις καταλαμβάνουν άσχημα χαρτιά, τότε ή καλοτυχία δεν είναι σίγουρη ή μόνιμη.
Τα γωνιακά χαρτιά, 1,10, 7, και 4 πρέπει να συσχετίζονται αντίστοιχα με τα κεντρικά χαρτιά 13, 14, 15, και 16 και στη συνέχεια με το χαρτί - κλειδί.

Ο Τροχός μπορεί να ριχτεί τρεις φορές στην κάθε περίπτωση. Ειδικές ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν στο δεύτερο ρίξιμο, αφού έχουν δοθεί πρώτα τα γενικά προγνωστικά. Απαντώντας σε ένα ειδικό ζήτημα, ο Χαρτομάντης πρέπει να συμβουλευτεί εκείνα τα μέρη του Τροχού πού σχετίζονται με το ζήτημα. Πρέπει να αποφεύγεται οποιοδήποτε ζήτημα πού απαιτεί ένα δεύτερο γενικό διάβασμα. Η αληθινή πρόγνωση πρέπει να βασίζεται μόνο στο πρώτο ρίξιμο.

Το Αστέρι
Παίρνουμε πρώτα από την τράπουλα ένα χαρτί πού αντιπροσωπεύει το άτομο και το βάζουμε στο κέντρο ενός στρογγυλού τραπεζιού. Αυτό το χαρτί θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο φύλο και στα χαρακτηριστικά του ατόμου που ζητάει τη μαντεία.
Έπειτα το άτομο παίρνει τα υπόλοιπα 31 χαρτιά της τράπουλας και τα ανακατεύει κανονικά με την επιθυμία να μάθει τη φύση αυτών πού το περιβάλλουν. Στη συνέχεια κόβει τα χαρτιά.
Έπειτα ο Χαρτομάντης παίρνει τα χαρτιά και τα ρίχνει όπως στο σχήμα που επισυνάπτω όπου το κεντρικό χαρτί C δείχνει το άτομο. Τα χαρτιά πού μένουν τα βάζουμε παράμερα.
Το 13ο χαρτί τοποθετείται πάνω στο χαρτί C και θεωρείται σαν Τελική Ακυρωτική Απόφαση. Αν είναι καλό χαρτί, και ειδικά Κούπα, θα φέρει μια ελπιδοφόρα έκβαση, έστω κι αν ή γενική πρόβλεψη είναι διαφορετική.

Στο «Αστέρι» το 5ο και το 7ο χαρτί θεωρούνται σαν εμπόδια. Διαβάζονται μαζί και σε συνδυασμό με το 9ο και το 11ο. Αναφέρονται στο παρελθόν.
Το 1ο και το 3ο χαρτί διαβάζονται μαζί και σε συνδυασμό με το 9ο και το 10ο. Αυτά τα χαρτιά δείχνουν τις φιλοδοξίες, τις ελπίδες και τις προθέσεις του ατόμου.
Το 2ο και το 4ο χαρτί διαβάζονται μαζί και σχετίζονται με το 11ο και το 12ο. Αναφέρονται στην τύχη, στην παρούσα κατάσταση και γενικά σε ό,τι είναι άμεσο για το άτομο.
Το 6ο και το 8ο χαρτί διαβάζονται μαζί και σε σχέση με το 10ο και το 12ο. Αναφέρονται σ’ αυτό πού πρόκειται να έρθει, στο μέλλον, στα αποτελέσματα των περασμένων πράξεων.
Μετά το γενικό διάβασμα μελετήστε τα χαρτιά που είναι γύρω από το χαρτί του ατόμου, ή κεντρικό χαρτί, καθώς επίσης και το 13ο χαρτί.
Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στα δυο χαρτιά πού είναι πάνω και δεξιά από το C, γιατί αν είναι κόκκινα, ή αν επικρατεί το κόκκινο χρώμα, ή αν τα σπαθιά είναι δίπλα σε Κούπες ή Καρό, και ιδιαίτερα αν το 13ο χαρτί είναι καλό, τότε οι φιλοδοξίες του ατόμου θα πραγματοποιηθούν και θα έχει λαμπρή τύχη.
Όταν το ρίξιμο έχει σχέση με ένα ειδικό ζήτημα πρέπει να υπάρχει το Εννιά Κούπα και να απουσιάζει το Εννιά Μπαστούνι, διαφορετικά ή επιδίωξη του ατόμου θα αποτύχει ή θα εγκαταλειφτεί.

vickynaf2004
06-04-2005, 12:40 AM
Υπάρχει μια σελίδα που αναφέρεται σε μεθόδους χαρτομαντείας με μια απλή τράπουλα. Για όποιον ενδιαφέρεται:
www.provlepseis.idx.gr

Markella78
04-05-2006, 05:48 PM
ginaki_s μπερδεύτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!:wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

maraki_1975
05-05-2006, 01:12 AM
καλησπέρα , λοιπόν επειδή έχω την τύχη κάποια φίλη μου παλιά να μού έκανε δώρο την γνώση της κάποτε πάνω στα χαρτιά και μπορώ να πω παιδιά οτι όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει την τράπουλα (την οποία το τελευταίο διάστημα δεν την χρησιμοποιώ καθόλου) δεν έχει πέσει πότέ έξω θα ήθελα να μοιραστω την γνώση αυτη μαζί σας αν φυσικά θέλετε ...και το λέω αυτο επειδή η διαδικασία ειναι χρονοβόρα και δεν σίγουρα δεν μπορώ να σας εξηγησω με μία φόρά που θα γράψω πώς ρίχνονται τα χαρτιά ...
αν όμως πράγματικά θέλετε πολύ ευχαρίστως να ξεκινήσω αύριο σιγά - σιγά να σας χαρίσω και εγω με τη σειρά μου αυτη τη γνώση που η φίλη μου , μου έδωσε κάποτε ...και κάτι ακόμα που μου είχε πει ακόμα κι αν ακουστεί βλακεία ...τα χαρτιά για να έχουν δύναμη και να βγαίνουν πάντα οι προβλέψεις δεν πρέπει να τα ρίχνεις επι χρήμασι ...

SONIA64
05-05-2006, 02:16 AM
καλησπέρα , λοιπόν επειδή έχω την τύχη κάποια φίλη μου παλιά να μού έκανε δώρο την γνώση της κάποτε πάνω στα χαρτιά και μπορώ να πω παιδιά οτι όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει την τράπουλα (την οποία το τελευταίο διάστημα δεν την χρησιμοποιώ καθόλου) δεν έχει πέσει πότέ έξω θα ήθελα να μοιραστω την γνώση αυτη μαζί σας αν φυσικά θέλετε ...και το λέω αυτο επειδή η διαδικασία ειναι χρονοβόρα και δεν σίγουρα δεν μπορώ να σας εξηγησω με μία φόρά που θα γράψω πώς ρίχνονται τα χαρτιά ...
αν όμως πράγματικά θέλετε πολύ ευχαρίστως να ξεκινήσω αύριο σιγά - σιγά να σας χαρίσω και εγω με τη σειρά μου αυτη τη γνώση που η φίλη μου , μου έδωσε κάποτε ...και κάτι ακόμα που μου είχε πει ακόμα κι αν ακουστεί βλακεία ...τα χαρτιά για να έχουν δύναμη και να βγαίνουν πάντα οι προβλέψεις δεν πρέπει να τα ρίχνεις επι χρήμασι ...

Γειά σου Μαράκι,
σωστή σε βρίσκω και ναί εγώ θα ήθελα να μάθω....

kiaRRa
05-05-2006, 07:24 PM
τελεια η πρωτοβουλια σου!περιμενω τη συνεχεια τοσο κατανοητη οσο και η αρχη

nora
05-05-2006, 08:13 PM
maraki, - αλήθεια πολύ γλυκό nickname :)

Η πρωτοβουλία σου είναι τέλεια, μπορώ να πω απο τους πιο καλογραμμένους και κατανοητούς τρόπους επεξήγησης χαρτιών που έχω διαβάσει! Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια.

Dell Piero
05-05-2006, 10:29 PM
Αυτά τα κείμενα μαράκι είναι προϊόν δικής σου έρευνας και εργασίας; Δεν είναι από κάποιο βιβλίο ή περιοδικό παραφρασμένα φαντάζομαι;

maraki_1975
06-05-2006, 10:31 AM
καλημέρα , δεν έχουν καμία σχέση με βιβλία ή περιοδικά ειναι οι ερμηνείες όπως μου τις έχει μάθει και τις γνωρίζω εδω και 10 χρόνια μια παλιά καλή φίλη ...η οποία με τη σειρά της είχε δασκαλα απο οτι γνωρίζω μια γιαγιά που ήξερε πολύ καλά τη γνώση της τράπουλας ...

Dell Piero
06-05-2006, 06:33 PM
Ωραία τότε αφού υπάρχει καταγγεγραμμένη η δήλωσή σου θα συλλέξουμε όλα τα αποσπάσματα που δίνεις όταν μπορείς και για λόγους τάξης και ορθής δομής θα τα κάνουμε ένα καινούργιο άρθρο.

maraki_1975
08-05-2006, 10:19 AM
καλημέρα , όμως μου τα βγάλατε απο μπροστά μου και γω επειδή γράφω την ώρα που κάθομαι στον υπολογιστη δεν θυμάμαι αν έχω καλύψει ολοκληρωτικά ένα θέμα ή όχι και δενμπορώ να συμπληρώσω κάτι αν θέλω ...αν ειναι δυνατόν ή να τα βάλετε σε ενα άλλο χώρο να μπορώ να τα βλέπω για να συμπληρώνω και να μπορώ να ξέρω τι έχω γράψει ...και ΄με τι πρέπει να συνεχίσω ...
ευχαριστω ...
αλλιως θα πρέπει να κάτσω να τα γράψω όλα σε μια μέρα και ειναι λιγάκι κουραστικό αυτό !!!

Dell Piero
08-05-2006, 10:49 AM
http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=2332

Necat
28-07-2006, 10:05 AM
Την μέθοδο που χρησιμοποιεί το maraki την ξέρω κι εγώ από παλιά (πάνω από δέκα χρόνια). Κάποτε έριχνα τα χαρτιά πολύ συχνά και όλοι οι φίλοι όταν έρχονταν σπίτι μου ήθελαν να τους πω το μέλλον τους, να τους πω το ριζικό τους... Στην αρχή το έκανα πιο πολύ για πλάκα και διακομωδούσαμε όλοι μαζί τις καταστάσεις. Οταν όμως άρχισα να παίρνω το θέμα πιο σοβαρά και αντί απλώς να ερμηνεύω τα χαρτιά σύμφωνα με αυτό που βλέπω, αλλά να εμβαθύνω σε αυτό, να σκέφτομαι τους συνδυασμούς των φύλλων, να αυτοσχεδιάζω, διαπίστωσα ότι τελικά τα περισσότερα βγαίνουν αληθινά. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά από τότε και έπειτα όποτε έριχνα τα χαρτιά σε φίλους ή στον εαυτό μου, διάφορα προβλήματα εμφανίζονταν στην προσωπική μου ζωή. Από τότε σταμάτησα να τα ρίχνω και ειλικρινά ενώ θέλω πολύ να αρχίσω ξανά με την μέθοδο αυτή ή και να εφαρμόσω και τους υπόλοιπους τρόπους που διάβασα εδώ, δεν το κάνω γιατί φοβάμαι. Ισχύει κάτι τέτοιο ή ήταν απλώς σύμπτωση?

kymatenia
02-12-2006, 07:22 PM
Πιστευω πως ηταν τυχαιο.Ισως ηταν μια περιοδος της ζωης σου που συνεβησαν διαφορα ασχημα και πιστεψες οτι εφταιγαν τα χαρτια!

butterfly7
28-12-2006, 10:28 AM
μ'αρέσει
:clapping:

ioni
18-01-2007, 04:49 PM
θα ηθελα και εγω να πω για τα χαρτια εμενα τα ελεγε ο παππουλης μου μιαζουν με της μαρακι 1975 μονο που οσταυρος γινοταν με πενε χαρτια πανω κατω δεξια αριστερα και απο αυτα που μου ειχε πει βγηκαν ολα

Markella83
30-01-2007, 10:20 PM
γειά σας!
θα ήθελα να πω ότι διάβασα τον τρόπο που ρίχνει τα χαρτιά η maraki_1975 και τον βρήκα πολυυυυυυυύ καλό! τα έριχνα και εγώ με έναν πιο απλοϊκό τρόπο αλλά τώρα χρησιμοποιώ τη μέθοδο της maraki_1975 που είναι καλύτερη. και επίσης θέλω να πω και εγώ πολλά ευχαριστώ στη μαρία που μοιράζεται τις γνώσεις της μαζί μας!
δεν είμαι πολύ καλή γιατί δεν έχω εξασκηθεί πολύ και μπερδεύομαι σε ορισμένα σημεία για το πως ερμηνεύονται κάποια πράγματα. αρχή είναι ακόμα βέβαια...
θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες που πρέπει να ρίχνουμε τα χαρτιά ή συγκεκριμένη ώρα (πχ όχι βράδυ). έχω ακούσει διάφορα, πχ δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όταν πέσει ο ήλιος, κλπ. ισχύει τπτ από αυτά ή είναι μόνο προλήψεις;
αυτά...
φιλάκια!

palavo
05-02-2007, 04:04 PM
kalispera kai apo emena... ton tropo pou rixnei to maraki ton kserw ki ego edo kai 4 xronia konta mono pou mou ton eixe ma8ei mia fili kata ta 3/4 tou sostou tropou kai eftixos pou vrika tis marias to topic kai to oloklirosa olo... :D :love: :love:

Markella83 : Gi auto pou rotas exo akousei polla vevaia den kserw ti akrivos einai to "Swsto" kai ti oxi o ka8enas exei tin diki tou apopsi...
px :
1. Alloi lene oti den kanei na les xartia otan dysei o hlios alloi lene oti tote vgainoun ta pio polla
2. Paraskeues kai kuriakes (an den kanw la8os) einai oi kaluteres meres
3. MEgales giortes (p.x xristougenna - pasxa klp ) einai amartia lene na ta rixeis alla parallila einai kai oi meres pou ta xartia vgainoun alithina
4. Panw sta Gennethlia sou ... opos kai tis megales giortes to idio...

Auta einai apo ta liga pou exo akousei , diaforetikoi anthropoi diaforetikes apopseis ego apla sinerizomai merikes apo autes :)
To mono pou kserw einai oti ta xartia ta rixnw thn stigmi kai tin ora pou nio8w oti eimai katallhla psuxologika allios oses fores exo pei xartia me to zori (gia na min xalasw xatiri filis) leo alla dalon...:embarrest

Markella83
06-02-2007, 08:22 PM
οκ palavo. σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
:love:

corinamm
09-02-2007, 02:15 AM
Μαράκι καλησπέρα.είμαι νέο μέλος.μόλις διάβασα το αρθρο σου.Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτή η γνώση αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει. να μάθω και εγώ κάποια πράγματα.απότι φαίνεται έχεις την διάθεση.προφανώς δεν πρέπει να ειναι και εύκολο.θα περιμμένω κάποια απάντηση σου να μου πεις πως μπορεί να γίνει αυτό γιατί και με ενδιαφέρει και μαρεσει πάρα πολύ.χάρηκα και περιμμένω απάντηση.σε φιλώ.

:bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

αγριογατα
14-02-2007, 02:33 PM
Γειά σου μαράκι,
είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να μάθω να ρίχνω τα χαρτιά με τον τρόπο σου.Χθες διάβασα κάποια αποσπάσματα και αυτό που θέλω να μάθω ειναι η ερμηνεία όλων των καρτών γιατί μου φάνηκε ότι για κάποιες δεν αναφέρεις.
Ευχαριστώ πολύ!

psaraki3385
08-03-2007, 12:59 PM
mperdeytika logaki me to poia xartia tha xrisimopoihsoume ... mporei kapoios na mou eksigisei parakalo /?? eyxaristo
xxxx:wacko:

malone
08-03-2007, 03:30 PM
Ginaki-s καλημέρα θα μπορουσες σε παρακαλώ να μας πεις πια χαρτιά αφαιρούνται απο την ντραπουλα και πια μένουν μέσα, απ΄ότι καταλαβα ισχύει το ίδιο για τον τροχό και το αστέρι.
Ευχαριστώ.:bigsmile:

jasper
09-03-2007, 01:05 PM
Καλημερα.Δυστυχως το μαρακι δεν γραφει πλεον.Κατι συνεβει στο τοπικ ισως να παραβιασαν καποιους κανονες αλλα το θεμα ειναι οτι μειναμε ετσι:sad:
Υπαρχουν ακομα αποριες που εχω και δυστυχως δεν ξερω ποιον να ρωτησω....Οποιος γνωριζει τον τροπο που μας εξηγησε το μαρακι με τοση επιτυχια(να ναι καλα!!!)ας γραψει εδω για να κανουμε καποιες διευκρινιστικες ερωτησεις.

Unicorn_82
17-05-2007, 11:41 AM
Είναι φοβερός αυτός ο τρόπος!!!!! Αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο....
Πόσο καιρό πρέπει να εξασκείσαι για να το μάθεις;
Μπερδεύτηκα!!!!!! :wacko:

plus
17-05-2007, 04:31 PM
Nai ok kala ola auta alla tin erminia tou kathe xartiou pws tha tin mathw??? Prepei na parw kapoio vivlio??? an nai Pio????

olia_an
03-07-2007, 04:57 PM
καλημέρα , όμως μου τα βγάλατε απο μπροστά μου και γω επειδή γράφω την ώρα που κάθομαι στον υπολογιστη δεν θυμάμαι αν έχω καλύψει ολοκληρωτικά ένα θέμα ή όχι και δενμπορώ να συμπληρώσω κάτι αν θέλω ...αν ειναι δυνατόν ή να τα βάλετε σε ενα άλλο χώρο να μπορώ να τα βλέπω για να συμπληρώνω και να μπορώ να ξέρω τι έχω γράψει ...και ΄με τι πρέπει να συνεχίσω ...
ευχαριστω ...
αλλιως θα πρέπει να κάτσω να τα γράψω όλα σε μια μέρα και ειναι λιγάκι κουραστικό αυτό !!!
Γεια σου Μαράκι!Είμαι νέο μέλος.Λέγομαι Όλια.Έχω διαβάση τη μέθοδο για να ρίχνουμε τα χαρτιά.Είναι πολύ εδιαφέρων.Επίσης κ΄που ανάφερες ότι ξέρεις μια καλή χαρτομάντισσα.Θα ήθελα να πάω αν είναι Αθήνα.

Samy
26-07-2007, 01:17 PM
Καλημέρα και από εμένα. Το συγκεκριμένο φόρουμ το βρήκα από μια πολύ γνωστή μηχανή αναζήτησης όταν πληκτρολόγησα την φράση "ερμηνεία με απλή τράπουλα". Εδώ και 10 μέρες λοιπόν διαβάζω την μέθοδο της "Μαράκι_1975" και ομολογώ πως άξιζε όλο τον χρόνο που αφιέρωσα. Το να πω άλλη μια φορά συγχαρητήρια σε αυτό το μέλος νομίζω πως είναι λίγο. Απλά ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση μου γιατί σταμάτησε τόσο απότομα αυτή η συζήτηση και κλειδώθηκε το Θέμα...και ο λόγος από ότι κατάλαβα ήταν η επιμονή κάποιον μελών να μάθουν που κατοικοεδρεύει η γνωστή χαρτορίχτρα που ανέφερε το ''Μαράκι_1975". 'Όπως και να έχει εύγε Μαρία για την προσπάθεια και τις γνώσεις που μας μετέδωσες και ευχαριστώ και εσένα και το φόρουμ για την φιλοξενία του.

Agxos
28-07-2007, 10:33 AM
χμμμ οντως κριμα να σταματαει ενα θεμα με τοσο μεγαλο ενδιαφερον!

Agxos
28-07-2007, 11:27 AM
καλε maroulita που εξαφανιστηκε το μηνυμα σου?
βασικα ηθελα να σου απαντησω οτι υστερα προσεξα οτι το θεμα δεν ειχε κλειδωθει απλα απαντησα βιαστηκα υστερα απο ποστ των απο πανω μου....
φιλακια!

ScP
28-07-2007, 11:34 AM
Παρεμβάσεις της διαχείρισης ;)

reniar
10-09-2007, 04:37 PM
ειμαι και γω μια απο αυτες που διάβασαν όλες τις συζητησεις για την μεθοδο της μαριας προσφατα και εμεινα με απορίες... πολύ θα ήθελα να μπορουσα να τις λυσω...

marcat
11-09-2007, 01:54 PM
ειμαι και γω μια απο αυτες που διάβασαν όλες τις συζητησεις για την μεθοδο της μαριας προσφατα και εμεινα με απορίες... πολύ θα ήθελα να μπορουσα να τις λυσω...

Η μέθοδος της Μαρίας είναι τρομακτικά αποτελεσματική!!!!!!!
Αν μπορώ με κάποιο τρόπο να σε βοηθήσω , πολύ ευχαρίστως , αν και εγώ ακόμα είμαι στην εκμάθηση!!!

reniar
11-09-2007, 04:54 PM
κατα αρχας σε ευχαριστω πολύ για τη διαθεση...
αρχικα εχω μπερδευτει πως κοβουμε στο δευτερο σταδιο... κοβουμε οπως στα αλλα δύο στάδια τρεις φορες ή κανουμε πρωτα σταυρο?

marcat
14-09-2007, 11:44 AM
κατα αρχας σε ευχαριστω πολύ για τη διαθεση...
αρχικα εχω μπερδευτει πως κοβουμε στο δευτερο σταδιο... κοβουμε οπως στα αλλα δύο στάδια τρεις φορες ή κανουμε πρωτα σταυρο?

Καλημέρα!Το πρώτο στάδιο αποτελείται απο 3 φάσεις!Εμείς κόβουμε μόνο στην αρχή & 1 φορά,δηλ δημιουργούνται 2 ντάνες!Στην 2η & 3η φάση του πρώτου σταδίου απλά ανακατεύουμε πριν τα ανοίξουμε!Στο 2ο στάδιο βγάζουμε πρώτα την Ντάμα που μας αντιπροσωπεύει ανακατεύουμε τα χαρτιά και κόβουμε 2 φορές με το αριστερό μας χέρι.Έχουν δημιουργηθεί 3 ντάνες τώρα , παίρνουμε την τελευταία ( που δημιουργήθηκε απ'το κόψιμο) την βάζουμε πάνω στην μεσαία και μετά τις 2 αυτές μαζί ,τις βάζουμε πάνω στην πρώτη!Έχει δημιουργηθεί τώρα μόνο μια ντάνα και αρχιζουμε να ανοίγουμε τα χαρτιά γύρω απ'την Ντάμα μας όπως μας εξηγείται.Στο 3ο στάδιο κόβουμε όπως και στο 2ο , δηλ δημιουργούνται 3 ντάνες!!!!

may
08-11-2007, 06:06 PM
Καλημέρα!Το πρώτο στάδιο αποτελείται απο 3 φάσεις!Εμείς κόβουμε μόνο στην αρχή & 1 φορά,δηλ δημιουργούνται 2 ντάνες!Στην 2η & 3η φάση του πρώτου σταδίου απλά ανακατεύουμε πριν τα ανοίξουμε!Στο 2ο στάδιο βγάζουμε πρώτα την Ντάμα που μας αντιπροσωπεύει ανακατεύουμε τα χαρτιά και κόβουμε 2 φορές με το αριστερό μας χέρι.Έχουν δημιουργηθεί 3 ντάνες τώρα , παίρνουμε την τελευταία ( που δημιουργήθηκε απ'το κόψιμο) την βάζουμε πάνω στην μεσαία και μετά τις 2 αυτές μαζί ,τις βάζουμε πάνω στην πρώτη!Έχει δημιουργηθεί τώρα μόνο μια ντάνα και αρχιζουμε να ανοίγουμε τα χαρτιά γύρω απ'την Ντάμα μας όπως μας εξηγείται.Στο 3ο στάδιο κόβουμε όπως και στο 2ο , δηλ δημιουργούνται 3 ντάνες!!!!

Για το πρώτο στάδιο τα λες καλάμ για το δεύτερο και το τρίτο δεν νομίςω ότι είναι έτσι Πιστεύω ότι αφού κόψεις παίρνεις τη μεσαία ντάνα και μετά τις άλλες δύο.

Πάντως από όλους τους τρόπους που αναφέρονται εδώ κατά τη γνώμη μου πάντα αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και θεωρώ ότι τον έχω μάθει αρκετά καλά φυσικά με πολύ εξάσκηση!!

mykara
09-10-2008, 11:44 PM
αυτό το βιβλίο το έχω και σε κάποια στιγμή της ζωής μου άρχισα να τα ρίχνω ως πλάκα μου έχουν βγει όμως αρκετές φορές.............

elpavli
22-11-2008, 11:33 AM
Καλημέρα θα ήθελα και εγώ να μάθω τον τρόπο που ρίχνει την τράπουλα αν φυσικά δεν έχεις πρόβλημα με αυτό. Ευχαριστώ

elpavli
22-11-2008, 11:36 AM
Καλημέρα στο τροχό της τύχης και στο αστέρι έχεις γράψεις κάπου τι σημαίνει κάθε χαρτί; Ευχαριστώ

ntina_93
23-01-2010, 12:33 PM
πως θα μαθουμε την ερμηνεια του καθε χαρτιου??