View Full Version : Συναστρία : Λίλιθ-Σελήνη
penguin
05-10-2008, 04:33 PM
Γεια σας! Θα ηθελα να ρωτησω τι σημαινει σε συναστρια συνοδος της Λιλιθ tου ατομου Α με τη σεληνη του ατομου Β. Σημαινει μαλλον καποια προσκολληση? Και αν ναι, ποιο ατομο ειναι το "κολλημενο"? Το Α ή το Β?
Σας ευχαριστω πολυ!
black moon
05-10-2008, 09:10 PM
Λογικά προσκολλάται το ατομο με την Σελήνη,στις ιδιότητες της οποίας ειναι ουτως ή αλλως και η προσκόλληση, αντιθέτως της Λιλιθ ο μαγνητισμός και η σαγήνη. Βεβαια πιστευω πως ρόλο θα παίζουν και οι όψεις τους αλλα και οι θέσεις τους.
konstantina318
06-10-2008, 09:25 AM
Kαι σε περίπτωση που οι δυο Λίλιθ κάνουν τετράγωνο σε μια συναστρία,τι ερμηνεία θα μπορούσαμε να δώσουμε??
WHITE.HORSE
06-10-2008, 12:52 PM
Λίλιθ χιαστή με την Σελήνη του β ατόμου ? καλή όψη ? μπα ?
skytree
06-10-2008, 01:12 PM
Λίλιθ χιαστή με την Σελήνη του β ατόμου ? καλή όψη ? μπα ?
Πιστεύω πως λειτουργεί σαν την αντίθεση μόνο που εδώ τα αποτελέσματα δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά.
Ή το άτομο με την Λίλιθ ασκεί την επιρροή του στο άτομο με την Σελήνη χρησιμοποιώντας όχι και τόσο άμεσους ή φανερούς τρόπους
Βέβαια παίζουν ρόλο και τα άλλα στοιχεία, οίκοι κτλ
colibri
06-10-2008, 01:18 PM
Η όψη χιαστή είναι των 150 μοιρών, που αναλύεται σε 90 μοίρες και 60, δηλαδή σε ένα τετράγωνο και ένα εξάγωνο, είναι δύσκολη αλλά σταδιακά εξομαλύνεται. Η λίλιθ χρακτηρίζεται σαν ερωτική ορμή και η σελήνη είναι πιο ευαίσθητη και μάλλον αυτή η σχέση των δύο πλανητών μπορεί να φανεί σε πρώτη φάση συγκρουόμενη αλλά όλα υπόσχονται αρμονία.
WHITE.HORSE
07-10-2008, 12:23 PM
ευχαριστώ !!
mania16
14-09-2009, 01:16 PM
Καλησπερα!
Το τριγωνο Λιλιθ (Αιγοκερως 12ος) - Σεληνης (Παρθενος 7ος) πως μπορει να ερμηνευτει? Η Σεληνη δεχεται με "ευκολια" τον μαγνητισμο της Λιλιθ, η οποια κινειται υπογεια?
???
Καποιος μπορει να βοηθησει?
Μητσάκος
14-09-2009, 01:37 PM
Καλησπερα!
Το τριγωνο Λιλιθ (Αιγοκερως 12ος) - Σεληνης (Παρθενος 7ος) πως μπορει να ερμηνευτει? Η Σεληνη δεχεται με "ευκολια" τον μαγνητισμο της Λιλιθ, η οποια κινειται υπογεια?
???
Αστρολογία για όλους - View Single Post - Λίλιθ και ζώδια (http://www.myhoroscope.gr/61330-post2.html), στο ποστ αυτό μπορείς να βρεις κάποιους συνδέσμους που ίσως σε βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσεις την Λίλιθ :bigsmile:
Δημήτρης_Σ
14-09-2009, 05:14 PM
Καλησπερα!
???
Τα τρίγωνα Λίλιθ - Σελήνης λειτουργούν συνήθως πολύ θετικά. Το συναίσθημα εδώ απελευθερώνεται χωρίς να καταστρέφει τη συντροφική ή ερωτική σχέση (εκτός κι αν υπάρχουν ταυτόχρονα άλλες δύσκολες όψεις). Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήδη τα ζώδια που αναφέρεις "πατάνε ένα φρένο" στην έκφραση του πάθους. Αυτό από μόνο του είναι σαν να προστατεύει από μοιραίες εξελίξεις, δράματα ή εμμονές που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν με όψεις της Λίλιθ με άλλους πλανήτες, πχ όψεις με τον Πλούτωνα.
mania16
14-09-2009, 05:24 PM
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
lion_woman
18-09-2009, 04:55 PM
Χαιρεται!!Παιδια,θελω βοηθεια!!Δεν θελω να μου αναλυσετε την ερωτικη μου συναστρια-αν και για να ειμαι ειλικρινησ θα ηθελα :d:d-αυτο που θελω ομως ειναι να μου πειτε που ακριβως να ψαξω εδω για να βρω πως ερμηνευουμε το καθετι...Την ειδα την συναστρια και δεν καταλαβα τιποτα..Υπαρχει καποιο θεμα που βοηθαει στην αναλυση και τι σημαινει το καθετι??
astir
18-09-2009, 10:44 PM
Η Λίλιθ της γυναίκας σε σύνοδο με τη Σελήνη του άντρα στον Ταύρο και η Λίλιθ του άντρα σε σύνοδο με τη Σελήνη της γυναίκας στον Κριό. Πως σας φαίνεται;
udroxoina
22-05-2010, 11:25 PM
οταν η σεληνη κανει τριγωνο με την λιλιθ και τον κληρο της τυχης αλλα και χιαστι με τον πλουτωνα ειναι καλο?ευχαριστω!
Κοραλλία Μόζορα
23-05-2010, 02:14 PM
Τι σχέση έχει η Λίλιθ με τον ερωτισμό, την σαγήνη ή το πάθος; Η Λίλιθ είναι η σκοτεινή πλευρά της θηλυκής αρχής, η δαιμονοποιημένη γυναίκα, το αρχέτυπο της μαινάδας, το αρχέτυπο της άσχημης και κακιάς μάγισσας, το αρχέτυπο της Μήδειας. Της σκοτεινής θηλυκής αρχής που τον ερωτισμό και την σαγήνη τον χρησιμοποιεί ως μέσο για να παγιδέψει και να καταστρέψει.
Είναι η θεά Εκάτη, η θεά στην οποία κατάφευγαν οι γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έκτρωση σε αντίθεση με την θεά Εστία που ήταν η προστάτιδα της οικογένειας και της νέας ζωής που γεννιέται. Έτσι έχει μια συνάφεια με την Σελήνη στον Σκορπιό ή το τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα.
Είναι πολύ αμφισβητίσιμο αν αυτή η πλευρά της θηλυκής αρχής είναι αισθητή ή φανερή στον χάρτη ενός ατόμου, πόσο μάλλον να θεωρούμε αυτό το σημείο ως σημαντικό σε μια συναστρία.
Katerina Paraskevopoulou
23-05-2010, 08:29 PM
<<Πλανήτες που προκαλούν μιαν αύρα σεξουαλικότητας στον 1ο οίκο
Ιδανικες θεσεις είναι εκεινες του Ηλιου, της Αφροδιτης, του Αρη, του Δια, του Ουρανου και του Πλουτωνα. Οι θεσεις αυτές κανουν τα ατομα να δειχνουν αρκετα ερωτικα. Ακομα εχει μεγαλη σημασια να τονισουμε και την παρουσια της LILITH στον 8ο στο 7ο και στο 1ο οικο. Tην παρουσια αστεροειδη EROS στον 1ο και στον 8ο οικο. Και τελος ο αστεροειδης Orcus σε συνοδο με τον 1ο σε οποιαδηποτε γωνια με την Αφροδιτη >>
από το άρθρο του αγαπητού Cancerian : Σεξουαλικότητα και αστρολογία.
Αγαπητή Κοραλλία,
από τη μελέτη στο σάιτ, μου έχει προκύψει η ιδέα-γνώση ότι η Λίλιθ σχετίζεται με την σεξουαλικότητα του ατόμου όταν αυτή πέφτει στον 1ο του οίκο. Επίσης σε συναστρία έχω δει τη Λίλιθ του ενός ατόμου να πέφτει στον 1ο οίκο του άλλου ατόμου του οποίου περιέχεται εκεί η δική του Λίλιθ. Και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος θεώρησα ότι τα άτομα αυτά ενίσχυσε το ένα στο άλλο την κρυμμένη τους σεξουαλικότητα την οποία τελικά και εξέφρασαν το ένα στο άλλο. Λοιπόν, αυτά που προανέφερα νομίζεις ότι τα εξέλαβα σωστά;
Ευχαριστώ!
Κοραλλία Μόζορα
23-05-2010, 09:28 PM
Κατερίνα μου,
διαφωνώ μ' αυτή την ερμηνεία της Λίλιθ και με την σημασία που της δίνεται από κάποιους στον γενέθλιο χάρτη και την συναστρία. Απλώς εξέφρασα αυτή την διαφωνία μου κι ο καθένας μπορεί να έχει όποια άλλη άποψη κρίνει σωστή.
Για την συναστρία που λες δεν μπορώ να πω κάτι επειδή δεν γνωρίζω τους χάρτες και την συναστρία αυτών των προσώπων.
marscorpio
24-05-2010, 12:14 AM
Καλησπερα σε ολους.Το θεμα της Λιλιθ μ'απασχολησε αρκετα κ πηρα το θαρρος (ειναι το πρωτο μου μνμ) να ρωτησω κι οποιος μπορει απανταει.Ευχαριστω εκ των πρωτερων.Εχω τη Λιλιθ σε συνοδο με τον Πλουτωνα στην ιδια μοιρα 22 με τοθς οποιους γινεται χιαστη με σεληνη κ εξαγωνο με Ποσειδωνα.Δυσκολο μου φαινεται,εσας?Ευχαριστω κ παλι
Μητσάκος
24-05-2010, 06:46 AM
Καλησπερα σε ολους.Το θεμα της Λιλιθ μ'απασχολησε αρκετα κ πηρα το θαρρος (ειναι το πρωτο μου μνμ) να ρωτησω κι οποιος μπορει απανταει.Ευχαριστω εκ των πρωτερων.Εχω τη Λιλιθ σε συνοδο με τον Πλουτωνα στην ιδια μοιρα 22 με τοθς οποιους γινεται χιαστη με σεληνη κ εξαγωνο με Ποσειδωνα.Δυσκολο μου φαινεται,εσας?Ευχαριστω κ παλι
Θεωρητικά, η Σελήνη σου πρέπει να κάνει χιαστί και με τον Ποσειδώνα. ¶λλες όψεις σχηματίζει όμως;
Επιπλέον, αφορά χάρτη συναστρίας αυτό το σύμπλεγμα ή γενέθλιο;
marscorpio
24-05-2010, 09:15 PM
Ποσο πολυ σε ευχαριστω Μητσακο!!!!Προκειται για γενεθλιο χαρτη.ΕΥΧΑΡΙΤΩΠλοθτωνας κ Λιλιθ στο ΖΥΓΟ οι οποιοι χιαστι με Σεληνη κ εξαγωνο με Ποσειδωνα.Ηλιος κ Ωροσκοποσ στο σκορπιο.
Μητσάκος
25-05-2010, 06:48 AM
Ποσο πολυ σε ευχαριστω Μητσακο!!!!Προκειται για γενεθλιο χαρτη.ΕΥΧΑΡΙΤΩΠλοθτωνας κ Λιλιθ στο ΖΥΓΟ οι οποιοι χιαστι με Σεληνη κ εξαγωνο με Ποσειδωνα.Ηλιος κ Ωροσκοποσ στο σκορπιο.
1ον Και πάλι ασαφή στοιχεία δίνεις...
2ον Το θέμα αφορά συναστρία και όχι γενέθλιο χάρτη :bigsmile:
udroxoina
06-06-2010, 09:15 PM
Τι σχέση έχει η Λίλιθ με τον ερωτισμό, την σαγήνη ή το πάθος; Η Λίλιθ είναι η σκοτεινή πλευρά της θηλυκής αρχής, η δαιμονοποιημένη γυναίκα, το αρχέτυπο της μαινάδας, το αρχέτυπο της άσχημης και κακιάς μάγισσας, το αρχέτυπο της Μήδειας. Της σκοτεινής θηλυκής αρχής που τον ερωτισμό και την σαγήνη τον χρησιμοποιεί ως μέσο για να παγιδέψει και να καταστρέψει.
Είναι η θεά Εκάτη, η θεά στην οποία κατάφευγαν οι γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έκτρωση σε αντίθεση με την θεά Εστία που ήταν η προστάτιδα της οικογένειας και της νέας ζωής που γεννιέται. Έτσι έχει μια συνάφεια με την Σελήνη στον Σκορπιό ή το τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα.
Είναι πολύ αμφισβητίσιμο αν αυτή η πλευρά της θηλυκής αρχής είναι αισθητή ή φανερή στον χάρτη ενός ατόμου, πόσο μάλλον να θεωρούμε αυτό το σημείο ως σημαντικό σε μια συναστρία.
Αφου ομως κανει τις οψεις που σας ειπα,τοτε πως δεν ειναι αισθητη;δεν καταλαβαινω.....
Δείμων
07-06-2010, 12:11 PM
Κατ' αρχάς πρέπει να διαχωρίσουμε τι είναι θέση και τι όψη σε ένα στοιχείο (φως πλανήτη ή σημείο) του χάρτη μας.
Η θέση του, είναι εκείνη που δίνει τον χαρακτήρα και την ενέργειά του.
Οι όψεις που (εάν) δέχεται, είναι ο τρόπος που ο χαρακτήρας αυτός αλλοιώνεται.
¶ρα, πρώτα ξεκινάμε από την αρχή, από το είναι ή το γίγνεσθαι, και μετά προχωράμε στο περίπλοκο - το μεταβάλλεσθαι. Παράδειγμα, μια Σελήνη στον Αιγόκερω, το ζώδιο που χαρακτηρίζεται από τις ιδιότητες του Κρόνου (κυβερνήτης του), θεωρείται ψυχρή δυναμική και απόμακρη. Βάλε την όμως σε σύνοδο με έναν Ουρανό ή σε τρίγωνο με μία Αφροδίτη και θα την δεις να απλώνεται και να ανθίζει. Όμοια, ένας Ερμής στους Δίδυμους θεωρείται πολυλογάς. Αλλά δώσε του ένα τετράγωνο με Κρόνο και το βούλωσε (τουλάχιστον μέχρι να σκεφτεί καλύτερα τι θέλει να πει..!)
Έτσι και στην περίπτωσή σου πρώτα κοιτάς τί σημαίνει η Λίλιθ, και μετά αυτό το «κάτι» ψάχνεις να δεις πώς αλλάζει σύμφωνα με τα γύρω του. Αν δεν σημαίνει κάτι, ή αν σημαίνει κάτι λίγο, τότε ή δεν θα αλλάξει τίποτα ή θα αλλάξει λίγο.
Για να αντιληφθούμε όμως τέτοιες ανεπαίσθητες επιρροές στον χάρτη μας, πχ από αστεροειδείς, κάθε λογής κλήρους σημεία κλπ (η Λιλιθ είναι μαθηματικό σημείο, δεν είναι υλικό σώμα), πρέπει πρώτα να έχουμε αντιληφθεί καλά το πώς μας επηρρεάζουν οι κύριες δυνάμεις του Ηλιακού μας συστήματος, και εάν κάτι από εκεί δεν μας καλύπτει, τότε να το αναζητήσουμε στα «ψιλά» :)
Εξακολουθούμε όμως να μιλάμε για μια γενέθλια όψη σε συζήτηση που αφορά συναστριακούς χάρτες :love: (όσο κι αν και η συναστρία από τις ίδιες αρχές διέπεται)