View Full Version : Τρίτη ηλικία – εποχή της δύσης; - Εντυπώσεις και Σχόλια
Βασιλης Παπαδολιας
02-10-2008, 10:17 AM
Θα ήθελα να εκφράσω τα θετικά μου σχόλια σχετικά με το άρθρο της Κας Σίμου για την Τρίτη Ηλικία. Απλό και λιτό, εστιάζει σε αστρολογική ουσία και θέσεις χωρίς να παραλείπει όμως τον ψυχολογικό παράγοντα που είναι αυτός που δίνει βάθος στην αστρολογία. Πρακτικά χρήσιμα τα εργαλεία ανάλυσης (Κρόνος, 4ος οίκος) αλλά και χρησιμότητα προσανατολισμένη μεταξύ άλλων στην αυτογνωσία. Αναδεικνύει μεταξύ άλλων τη σημασία των επιστροφών, για τις οποίες έχουν γραφεί και πολλά άρθρα στο site καθώς τη σημασία του να μελετάμε αστρολογικά τέτοιες κομβικές στιγμές στη ζωή μας.
Συγχαρητήρια στην Κα Σίμου και στο site για τη φιλοξενία...
Λίλιαν Σίμου
02-10-2008, 11:11 AM
Αγαπητέ κ. Παπαδολιά
Σας ευχαριστώ για τα ευγενικά σας σχόλια και τις παρατηρήσεις σας πάνω στο άρθρο.
Να είστε καλά
Λίλιαν Σίμου
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
03-10-2008, 10:03 AM
Συγχαρητιρια για το αρθρο σας κυρια Σιμου,δεν σας κρυβω οτι ταραχτηκα οσο αφορουν εμενα για το τι φερνει ο κρονος[χρονος] στην τριτη ηλικια , εχω κρονο στον 4ο στον υδροχοο [δυσκολα τα παιδικα δυσκολα και τα στερνα;]
Για τα παιδικα σαφως και δεν μπορουσα να κανω κατι αλλα προς γνωση και συμορφωση μπορω να κανω για την τριτη ηλικια αφου γνωριζω τις τασεις του κρονου ως προς τις οψεις που δεχεται το γενικο συνολο του ωροσκοπιου μου .
Επομενως κραταμε τις καλες οψεις και προσπαθουμε να τις κανουμε καλυτερες και δουλευουμε πανω στην δυσκολη οψη του κρονου στον 4ο μου για να εχω καλα κατοπεινα και για μενα και για τους αγαπημενους μου στο να μην μεινω μονη απο τα δικα μου λαθη .
Σας ευχαριστω για τις γνωσεις που μας δεινεται.
Με εκτιμηση Δεσποινα
pecora nera
03-10-2008, 03:02 PM
Και εγώ ταράχτηκα ...!!
:wacko:
Δε θα συμμαζεύομαι ούτε στα γεράματα και -από ότι διάβασα- μόνο με τη σύνταξη τι θα προλάβω να πρωτοκάνω :cheesy::cheesy:
Πολύ καλό το άρθρο -σοβαρά μιλώντας- μάθαμε (εγώ έμαθα) κάτι καινούριο :bigsmile:
pecora nera
03-10-2008, 03:09 PM
Να ρωτήσω κάτι; Στο άρθρο αναφέρεται να συνυπολογίζουμε (στην ερμηνεία) και τον πλανήτη αν υπάρχει στον οίκο καθώς και τον κυβερνήτη του ζωδίου που είναι στην ακμή, κ.λ.π.
Ο Χείρωνας όταν βρίσκεται στον 4ο καθώς και ο Ν. Δεσμός εκεί έχουν κάποια σχέση με την υπόλοιπη ερμηνεία; Θα έχουν προφανώς αλλά πως τη συμπεριλαμβάνεις; Πως κάνεις τη σύνθεση σ' αυτό;
Λίλιαν Σίμου
03-10-2008, 04:21 PM
Αγαπητή pecora nera
Όταν γνωρίζουμε τις τάσεις, τις επεξεργαζόματε και προνοούμε. Αυτός είναι ο θετικός ρόλος της αστρολογίας. Επομένως η ενημέρωση δεν θα ήταν καλό να μας ταράζει.
Ο Χείρωνας και ο Ν. Δεσμός στον 4ο οίκο, δίνει την εικόνα ενός τραυματισμένου ψυχισμού, που θα πρέπει να θεραπευτεί. Ο στόχος είναι να αναγνωριστούν τα προβλήματα, να μετατραπούν μέσω της σοφίας του χρόνου στα θετικά που περιέχει ο οίκος και να διδάξετε άλλους στην ώρμη ηλικία, ώστε να τους καθοδηγήσετε να μην περάσουν τα ίδια. Μπορεί να γίνετε μέντορας, σύμβουλος και να στηρίξετε τους οικείους σας. Αρκεί να μην επαναλαμβάνετε τα ίδια (Ν. Δεσμός) που ούτως ή αλλως περιέχουν καρμικά στοιχεία και είναι πλέον καιρός να τα αφήσετε πίσω, αλλάζοντας σελίδα.
Θα πρέπει να εξετάσετε τις όψεις, τον κυβερνήτη του οίκου και άλλα στοιχεία φυσικά του χάρτη.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
voulatain
04-10-2008, 12:29 AM
Kυρια Σιμου το αρθρο σας ηταν εξαιρετικο,οπως και αλλα δικα σας.Θα ελεγα πως διαβαζοντας οτι με αφορα κ εξεταζοντας κ τα λοιπα στοιχεια που μας προτεινατε βρηκα πως θα εχω ''καλα γεραματα'' ,με ωραια πνευματικα ταξιδια κ μεγαλωνοντας εγγονακια!