PDA

View Full Version : Πλούτωνας-Αρης σε τετράγωνο. Οψη αυτοκαταστροφής;

mariadim
24-09-2008, 06:46 PM
Κατ' αρχάς καλώς σας βρίσκω!
Προσπαθώ να "διαβάσω" ένα ωροσκόπιο όπου συναντώ αυτή την όψη. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Τοξότη, στον 8ο και ο Αρης στους Ιχθείς στην ακμή του 12ου (Αρης 8.44', 12ο 9.39'). Πολλά και δυσάρεστα έχω διαβάσει για την όψη αυτή.
Δεδομένου όμως ότι στην ακμή του 1ου (Κριός) βρίσκεται ο Δίας καθώς και η Σελήνη και ο Κρόνος σε σύνοδο (στο ζώδιο του Ταύρου όμως) και ο Ηλιος στο 10ο (Αιγόκερως) σε σύνοδο με τον Ερμή και τετράγωνο με τον Δία, διαισθάνομαι πως έχω εμπρός μου κάτι δύσκολο αλλά και ξεχωριστό...
Πως "διαβάζεται" αυτή η όψη στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
Μαρία.

mariadim
24-09-2008, 10:54 PM
Παιδιά, ευχαριστώ για την υποδοχή :cry::cry::cry:.....
Εβαλα δύσκολα η απλώς απαξιοίτε;

Φιλικά,
Μαρία.

leoma
24-09-2008, 11:03 PM
Κατ' αρχάς καλώς σας βρίσκω!
Προσπαθώ να "διαβάσω" ένα ωροσκόπιο όπου συναντώ αυτή την όψη. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Τοξότη, στον 8ο και ο Αρης στους Ιχθείς στην ακμή του 12ου (Αρης 8.44', 12ο 9.39'). Πολλά και δυσάρεστα έχω διαβάσει για την όψη αυτή.
Δεδομένου όμως ότι στην ακμή του 1ου (Κριός) βρίσκεται ο Δίας καθώς και η Σελήνη και ο Κρόνος σε σύνοδο (στο ζώδιο του Ταύρου όμως) και ο Ηλιος στο 10ο (Αιγόκερως) σε σύνοδο με τον Ερμή και τετράγωνο με τον Δία, διαισθάνομαι πως έχω εμπρός μου κάτι δύσκολο αλλά και ξεχωριστό...
Πως "διαβάζεται" αυτή η όψη στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
Μαρία.

Καλώς μας ήρθες, mariadim:bigsmile:

Αν τα υπολόγισα σωστά, πρόκειται για ένα παιδί (και θα τολμήσω να μαντέψω ότι είναι αγόρι) που πριν από κανα μήνα περίπου περνούσε και κάποια φάση – λίγο επιθετική, λίγο αντιδραστική (γι' αυτό και ανησυχείς*), αλλά είναι πολύ φυσιολογικό και αναμενόμενο για την ηλικία του.

Πραγματικά ένα τετράγωνο μεταξύ ¶ρη και Πλούτωνα δεν είναι και τόσο εύκολη όψη – το αντίθετο μάλιστα. Η όψη αυτή δίνει αρκετά δυναμικά και μαχητικά άτομα και αυτό που ίσως σε προβληματίζει είναι η βιαιότητα που μπορεί να εκδηλώσουν, γιατί τείνει να ωθεί τα άτομα στα άκρα. Αυτό μπορεί να έχει ποικίλες εκδηλώσεις και σε διάφορους τομείς (όπως για παράδειγμα στον αθλητισμό). Όπως το βλέπω εγώ, με τα ζώδια που εμπλέκονται στην όψη, πρόκειται για ένα άτομο με πείσμα, ενέργεια, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα που του αρέσουν οι προκλήσεις και οι αντιδράσεις και δεν διστάζει να δουλέψει σκληρά ή να πολεμήσει, αλλά περισσότερο σε επίπεδο ιδεών ή στον πολιτικό στίβο. Η θέση του ¶ρη στους Ιχθείς τον κάνει πιο ήπιο, ωστόσο η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή στον Αιγόκερω και στο 10ο οίκο δείχνει ένα άτομο ικανό να αποκτήσει εξουσία με τη δύναμη του λόγου του και την αποφασιστικότητα που διαθέτει στο να επιβάλλει τις απόψεις του. Σ' αυτό βοηθάει και ο Δίας στον ωροσκόπο που δείχνει μια ζεστή και γενναιόδωρη προσωπικότητα, με αισιοδοξία αλλά και κάποια υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του.

Το πείσμα που διαθέτει ενισχύεται από τη σύνοδο Σελήνης-Κρόνου στον Ταύρο στον 1ο που κάνει εμφανές ότι το άτομο θέλει να αναλαμβάνει ευθύνες και να εργάζεται σκληρά. Δύο σύνοδοι σε γήινα ζώδια δείχνουν αρκετή υποκειμενικότητα στη θεώρησή του των πραγμάτων και αμετακίνητες απόψεις. Γενικά η Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Ταύρο δηλώνει ότι αναζητά γερές βάσεις στη ζωή του, είναι διστακτικό στο καινούργιο και μη δοκιμασμένο και περιορίζεται σ' αυτό που βλέπει και γνωρίζει και στα πρακτικά θέματα. Δηλώνει επίσης ότι συναισθηματικά είναι κάπως απόμακρο λόγω των φοβιών και των αναστολών του Κρόνου και θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του στο θέμα αυτό – είναι μέχρι να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη του – αλλά παράλληλα τον ωθεί να αποδείξει την αξία του. Είναι σημαντικό γι' αυτόν να έχει την αγάπη και την υποστήριξη των γονιών του και σε συναισθηματικό και σε υλικό επίπεδο.

*Τι λέω τώρα, που κι εγώ ανησυχώ για το δικό μου παιδί...:embarrest

mariadim
24-09-2008, 11:14 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου, και ναι, είναι αγόρι!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Είμαι σχεδόν αρχάρια (για να μην πω αδαής) και δεν σου κρύβω πως με τρόμαζαν όσα έχω διαβάσει για την συγκεκριμένη όψη...

Μαρία.

giannas
24-09-2008, 11:17 PM
Υπεροχη η αναλυση της leoma.! Kαι επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι επειδη η οψη αρη-πλουτωνα ειναι αρκετα σεξουαλικη και ο αρης ειναι στον 12 οικο μπορει να διχνει και κρυφες ερωτικες σχεσεις(που δεν ειναι κακο για το ατομο αλλα για τους εκαστοτε συντροφους:blink:)

leoma
24-09-2008, 11:21 PM
Υπεροχη η αναλυση της leoma.! Kαι επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι επειδη η οψη αρη-πλουτωνα ειναι αρκετα σεξουαλικη και ο αρης ειναι στον 12 οικο μπορει να διχνει και κρυφες ερωτικες σχεσεις(που δεν ειναι κακο για το ατομο αλλα για τους εκαστοτε συντροφους:blink:)

... και ο Πλούτωνας στον 8ο. Απλά δεν ήθελα να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες γιατί πρόκειται για παιδί.:embarrest

mariadim
24-09-2008, 11:26 PM
Το 12ο δεν έχει να κάνει με τον ψυχισμό μας μόνον;

giannas
24-09-2008, 11:39 PM
Ο 12 ειναι το υποσυνειδητο,ο υπνος,η φαντασιωση,οι κρυφοι εχθροι,οι ταλαιπωριες,οι αποτυχιες στην ζωη,οι δυσκολιες ,οι στεναχωριες ,μεταφυσικες τασεις,περιθωριοποιηση ,εγκλεισμος σε νοσοκομια,φυλακη,ιδρυματα, ρυφη ζωη,προδοσια.Ειναι ενας οικος που περιεχει την κριση πριν την καινουργια αρχη του 1 και συνηθως οι πλανητες που βρισκοντε μεσα μας διχνουν που το ατομο πρεπει να κανει τις περισοτερες θυσιες και που ταλαιπωριτε περισσοτερο.

leoma
24-09-2008, 11:41 PM
Το 12ο δεν έχει να κάνει με τον ψυχισμό μας μόνον;

Όσον αφορά τον ψυχισμό μας, είναι ο "σκουπιδοτενεκές" της ψυχής μας, τα απωθημένα μας, κομμάτια του εαυτού μας που έχουμε απορρίψει και δεν θέλουμε να τα προβάλλουμε γιατί νιώθουμε ότι μας υπονομεύουν. Όσον αφορά όμως τον τομέα των σχέσεων, εκεί μπορεί να τα βγάζουμε στη φόρα σε μια στενή σχέση και να γίνουν αντιληπτά μέσω του συντρόφου. Σε κοινωνικό/εξωτερικό επίπεδο, εκφράζονται ως νοσοκομεία, ψυχιατρεία, ιδρύματα εγκλεισμού και τέτοια. Με το συσχετισμό που υπάρχει με το ζώδιο των Ιχθύων, συμβολίζει και τις ανώτερες πνευματικές διδασκαλίες, την υπέρβαση του εγώ, την ένωση με το θείο και τέτοια πράγματα.

annakriari
25-09-2008, 04:45 PM
:bigsmile: γειά σας!!! :bigsmile: διάβασα το θέμα και μου κίνησε πολύ την περιέργια... θα ήθελα να μάθω και για τον δικό μου 12ο οίκο, όπου έχω ήλιο, σελήνη, ερμή και κλήρο τύχης... :wacko:
όποιος μπορεία, ας με βοηθήσει! ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!:love:

annakriari
25-09-2008, 04:47 PM
:bigsmile: γειά σας!!! :bigsmile: διάβασα το θέμα και μου κίνησε πολύ την περιέργια... θα ήθελα να μάθω και για τον δικό μου 12ο οίκο, όπου έχω ήλιο, σελήνη, ερμή και κλήρο τύχης... :wacko:
όποιος μπορεία, ας με βοηθήσει! ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!:love:

ξέχασα να πώ ότι ο ήλιος μου είναι στον κριό, η σελήνη στους ιχθείς, ο ερμής και ο κλήρος τύχης στον κριό!

skorpion
25-09-2008, 05:49 PM
αν πας στο προγραμματακι υπολογισμος γενεθλιου χαρτη υπαρχει ερμηνεια που θα σε βοηθησει

annakriari
25-09-2008, 08:28 PM
ευχαριστώ πολύ!!!:bigsmile:

giannas
25-09-2008, 09:16 PM
Γενικα ,επειδη και οι τρεις πλανητες ειναι πρωσοπικοι ,δειχνουν εναν ανθρωπο που περνα πολυ ωρα σε ενδοσκοπηση και περισυλογη και γενικα εναν κλειστο χαρακτηρα με τασεις απομονωσης και ψυχικης μοναξιας.Συνηθως μπορει να εχεις ψυχικα χαρισματα και η συμπεριφορα σου επιρεαζετε πολυ απο την διαθεση σου.Ευτηχως ειναι σε ζωδιο παρορμητικο και φωτια και ετσι τα παραπανω στοιχεια μετριαζονται απο την ενταση και τον ενθουσιασμο του κριου

επειδη εγραφα οταν ειπες οτι η σεληνη ειναι στους ιχθεις ,τοτε αυτο σιγουρα σου δινει ψυχικα χαρισματα!!!

annakriari
25-09-2008, 09:24 PM
καλά μιλάμε έχω μείνει...!:blink: είναι ακριβώς έτσι όπως τα λές!!! και πάλι σε χιλιοευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!:cheesy::cheesy::cheesy:

ScP
25-09-2008, 09:52 PM
Δεν είναι απαραίτητο να ανακατεύουμε τα θέματα

annakriari
25-09-2008, 09:55 PM
τώρα που το ξανασκέφτηκα.... θα ήθελα να σε ρωτήσω αγαπητή ΓΙΑΝΝΑ, όταν μιλάς για ψυχικά χαρίσματα, τί ακριβώς μπορεί αν σημαίνει αυτό??? ή δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί???:blink:

leoma
25-09-2008, 10:19 PM
τώρα που το ξανασκέφτηκα.... θα ήθελα να σε ρωτήσω αγαπητή ΓΙΑΝΝΑ, όταν μιλάς για ψυχικά χαρίσματα, τί ακριβώς μπορεί αν σημαίνει αυτό??? ή δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί???:blink:

Δεν είναι απαραίτητο να ανακατεύουμε τα θέματα

Θα ήταν χρήσιμο να ανοίξεις ένα νέο θέμα σχετικό με το 12ο οίκο γιατί το παρόν θέμα έχει να κάνει με την όψη ¶ρη-Πλούτωνα.
:love:

boop
07-02-2011, 04:27 PM
Καλησπέρα..θα ήθελα να ρωτήσω τι δείχνει το τετράγωνο ¶ρη-Πλούτωνα σ'ένα γενέθλιο ωροσκόπιο όταν ο άρης είναι στον καρκίνο στον 5ο οίκο και ο πλούτωνας στο ζυγό στον 8ο?πέρα απ'τη βία στην πράξη... :toung: τι χαρακτήρα δείχνει?ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... :bigsmile:

jungle
07-02-2011, 08:06 PM
Καλησπέρα..θα ήθελα να ρωτήσω τι δείχνει το τετράγωνο ¶ρη-Πλούτωνα σ'ένα γενέθλιο ωροσκόπιο όταν ο άρης είναι στον καρκίνο στον 5ο οίκο και ο πλούτωνας στο ζυγό στον 8ο?πέρα απ'τη βία στην πράξη... :toung: τι χαρακτήρα δείχνει?ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων... :bigsmile:

Ειναι ενας εκρηκτικος συνδιασμος! Μην ξεχνας οτι κ οι δυο πλανητες συνδεονται
με το ζωδιο του σκορπιου. Δινουν ατομα με εντονα χαρακτηριστικα σκορπιου...
κ μαλιστα με τον πλουτωνα στο 8ο. Ο αρης στον καρκινο δεν ειναι σε καλη θεση
κ ισως δημιουργει προβληματα στα αισθηματικα.
Δεν φερνει ομως παντα βια στην πραξη, οπως γραφεις, το τετραγωνο τους.
Οι δυσαρμονικες οψεις αρη-πλουτωνα αν αξιοποιηθουν θετικα μπορουν να
δωσουν ικανοτατους χειρουργους ή ιατροδικαστες ή κ αλλους με μεγαλη
επιδεξιοτητα στα χερια!