View Full Version : Κυβερνητης του 7ου-Οψεις?
penguin
29-08-2008, 07:56 PM
Γεια σας! Ψαχνοντας τα θεματα του 7ου οικου καταλαβα οτι πρεπει κυριως να κοιταμε ποιος ειναι ο κυβερνητης, πού βρισκεται και τι οψεις σχηματιζει.
Βασει του προγραμματος του φορουμ, βρηκα τα εξης.
Η ακμη του 7υ οικου ειναι στον Ταυρο- αρα κυβερνητης η Αφροδιτη- η Αφροδιτη ειναι στον 9ο. Αλλα απο οψεις σχηματιζει ουσιαστικα μονο μια...
Αφροδιτη εξαγωνο Ερμης (οι αλλες οψεις ειναι πανω απο 5 μοιρες)...
Ηθελα να σας ρωτησω...Θεωρειται οτι ουσιαστικα ειναι πλανητης χωρις οψεις? Ποσο κακο ειναι ο κυβερνητης του 7ου να μη σχηματιζει οψεις? Και ιδιως αν ειναι η Αφροδιτη? Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση!
athinoula85
29-08-2008, 08:13 PM
Γεια σας! Ψαχνοντας τα θεματα του 7ου οικου καταλαβα οτι πρεπει κυριως να κοιταμε ποιος ειναι ο κυβερνητης, πού βρισκεται και τι οψεις σχηματιζει.
Βασει του προγραμματος του φορουμ, βρηκα τα εξης.
Η ακμη του 7υ οικου ειναι στον Ταυρο- αρα κυβερνητης η Αφροδιτη- η Αφροδιτη ειναι στον 9ο. Αλλα απο οψεις σχηματιζει ουσιαστικα μονο μια...
Αφροδιτη εξαγωνο Ερμης (οι αλλες οψεις ειναι πανω απο 5 μοιρες)...
......Θεωρειται οτι ουσιαστικα ειναι πλανητης χωρις οψεις? Ποσο κακο ειναι ο κυβερνητης του 7ου να μη σχηματιζει οψεις? Και ιδιως αν ειναι η Αφροδιτη? Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση!
Κοιτα οσο για αυτο που λες αν θεωρειται '' ουσιαστικα '' ή οχι , διχως οψεις η Αφροδιτη σου , επειδη κανει μια μονο οψη και αυτη με τον Ερμη ... κατα την δικη μου αποψη σε θεματα γαμου ο Ερμης δεν πολυβοηθαει . Αλλα ο 7ος εχει και αρκετες ερμηνειες σαν οικος , δεν συμβολιζει μονο τον γαμο , αλλα και τις συνεργασιες κτλ.. Τωρα σαν οψη γιατι να μην ισχυει ?
Οι αλλες οψεις που κανει η αφροδιτη σου ποιες ειναι ? :unsure:
white diamond
29-08-2008, 09:31 PM
κοίτα και τι όψεις κάνει ο ερμής...προσωπική άποψη...και σε ποιο οίκο είναι ο ερμής...
leoma
29-08-2008, 10:29 PM
Ηθελα να σας ρωτησω...Θεωρειται οτι ουσιαστικα ειναι πλανητης χωρις οψεις? Ποσο κακο ειναι ο κυβερνητης του 7ου να μη σχηματιζει οψεις? Και ιδιως αν ειναι η Αφροδιτη? Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση!
Αγαπητή Penguin
Έχω κι εγώ 7ο οίκο στον Ταύρο και την Αφροδίτη στον 9ο, μόνο που κάνει κάτι παραπάνω όψεις. Παρόλα αυτά και η δική σου Αφροδίτη δεν μπορεί να θεωρηθεί πλανήτης χωρίς όψεις διότι, αφενός εξαγωνίζεται με τον Ερμή, αφετέρου ένα γενέθλιο ωροσκόπιο είναι συνέχεια εν κινήσει. Η Αφροδιτούλα αυτή θα δεχθεί όψεις από διελεύσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής της οπότε δεν θα παραμείνει "ανέγγιχτη"!:wink2:
Το γεγονός ότι βρίσκεται στον 9ο οίκο σου δίνει τη δυνατότητα να δεις ότι δίνει αξία στα φυσικά ή πνευματικά ταξίδια, θέλει να διευρύνει τους ορίζοντές της. Σαν κυβερνήτης του 7ου θα αναζητήσει ένα σύντροφο με τον οποίο θα μοιράζεται αυτές της τις αναζητήσεις. Θα ζητά να έχει δική της άποψη και θα παρέχει την ανάλογη ελευθερία στο ταίρι της να έχει τις δικές του απόψεις, αλλά μαζί θα κάνουν το ταξίδι στη γνώση. Μπορεί να την ελκύουν άτομα από διαφορετικές κουλτούρες. Και στις συνεργασίες της θα θέλει να είναι δίκαιη και να μοιράζεται τα ίδια προνόμια και υποχρεώσεις.
Ακόμη, το εξαγωνάκι με τον Ερμή την κάνει προσιτή και συγκαταβατική, επικοινωνιακή και συζητήσιμη. Επιζητεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς συγκρούσεις. Γενικά δείχνει ένα παιχνιδιάρικο άτομο που δεν έχει διάθεση για καβγάδες, διπλωματικό, που αποφεύγει να παίρνει το μέρος κανενός στις διενέξεις. Λίγο η τεμπελιά της Αφροδίτης, λίγο η ανεμελιά του Ερμή (αλήθεια, αυτός να υποθέσω ότι είναι στους Διδύμους;)...)
Πάντως, αφού και η Αφροδίτη και ο Ερμής είναι γρήγοροι πλανήτες, δοκίμασε να δώσεις λίγη μεγαλύτερη ανοχή στις όψεις (όχι βέβαια στο εξάγωνο, αλλά σε κανένα τρίγωνο, τετράγωνο, αντίθεση – καμιά σύνοδος δεν υπάρχει?) μήπως ανακαλύψεις και άλλες πτυχές που να διαφωτίσουν τον κυβερνήτη του 7ου οίκου (κατά τη γνώμη μου, της χρειάζεται ένας Κρόνος).:wacko:
black moon
29-08-2008, 10:49 PM
Ακομα και μια οψη να εχει, ειναι όψη. Πλανήτες χωρις όψεις ειναι πολύ σπανιο φαινόμενο, αλλα ειναι χωρίς όψεις....Τι εννοείς όμως? Οτι ο Ερμής δεν μπορεί να σχετιστει με τα του 7ου? Νομίζω οτι μια χαρα μπορεί! Δίνει μια πιο ορθολογιστική αντιμετωπιση τους! Όμως το ποσο εντονο μπορει να ειναι αυτο, θα φανεί κι απο τα ζωδια στα οποια ειναι τοποθετημένοι οι δυο πλανήτες. Αν πχ ειναι η Αφροδίτη είναι στον Καρκίνο και ο Ερμής στην Παρθένο, τοτε ναι μεν συναισθηματική η Αφροδίτη, αλλα πιστευω οτι θα τείνει να υπερισχύει η τετραγωνη λογική του Ερμή σε κυριαρχία ( σε οτι αφορα σχεσεις συνεργασίας γενικά αλλά και στη σχέση του με το χρημα ).
Δεν μας είπες όμως αν ο 7ος εχει μέσα πλανήτες!
leoma
29-08-2008, 11:31 PM
Δεν μας είπες όμως αν ο 7ος εχει μέσα πλανήτες!
Μήπως μας το κρύβεις και μας το φυλάς για έκπληξη; Να'ναι ο πολυπόθητος Κρόνος;
:bigsmile:
athinoula85
29-08-2008, 11:37 PM
Σε θεματα συνεργασιων , μια χαρα μου ακουγεται η οψη Αφροδιτη και Ερμη . Αλλα αν η φιλη μας προβληματιζεται για θεματα γαμου ? ....
Σωστη παρατηρηση , η παρουσια αλλων πλανητων εντος του 7ου :bigsmile:
axeman
29-08-2008, 11:40 PM
Ok, κατανοητα ολα αυτα αλλα εχω καποιες αποριες, κυβερνητης 7ου ο ηλιος
ο οποιος βρισκεται στον 9ο (σκορπιος) σε συνοδο με ουρανο, κανει τετραγωνο με ωροσκοπο και αντιθεση με χειρωνα. Οι γνωμες σας ?
Και διαβαζοντας παραπανω να σημειωσω οτι μεσα στον 7ο εχει μια συνοδο κρονου-δια
athinoula85
29-08-2008, 11:47 PM
ο οποιος βρισκεται στον 9ο (σκορπιος) σε συνοδο με ουρανο, κανει τετραγωνο με ωροσκοπο και αντιθεση με χειρωνα. Οι γνωμες σας ?
Μιλαμε για αντρα ή γυναικα ? Αν το δουμε και απο την οπτικη γωνια , οτι ο Ηλιος σε εναν γυναικειο γενεθλιο μπορει να ειναι ο συζυγος ( οπως αλλωστε και σε εναν αντρικο γενεθλιο η Σεληνη - η συζυγος ) ..
Ηλιος συνοδος με Ουρανο ? :nuts: Μηπως εχει ταση το ατομο να χωριζει ευκολα ? Ααααααχχχ σε θεμα σχεσεων , γαμου , συνεργασιων ? πανω σε τι ρωτας ? ... :blink:ή γενικα ?
axeman
29-08-2008, 11:50 PM
Μιλαμε για αντρα ή γυναικα ? Αν το δουμε και απο την οπτικη γωνια , οτι ο Ηλιος σε εναν γυναικειο γενεθλιο μπορει να ειναι ο συζυγος ( οπως αλλωστε και σε εναν αντρικο γενεθλιο η Σεληνη - η συζυγος ) ..
Ηλιος συνοδος με Ουρανο ? :nuts: Μηπως εχει ταση το ατομο να χωριζει ευκολα ? Ααααααχχχ σε θεμα σχεσεων , γαμου , συνεργασιων ? πανω σε τι ρωτας ? ... :blink:ή γενικα ?
Γεια σου Αθηνά,
Μιλαμε για γυναικα, ναι ηλιος συνοδο με ουρανο στον 9ο οικο στο τελος του σκορπιου και μιλαω για θεμα σχεσεων και γαμου. Ποσο σημαντικο ρολο παιζει ο ουρανος ?
Μάνος Μαντάς
30-08-2008, 12:09 AM
Επειδή σας διάβασα προσεκτικά, θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτησή σας κάποια πράγματα.
Οι πλανήτες χωρίς όψεις δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο σε ένα χάρτη. Για την ακρίβεια ούτε στον γενέθλιο αλλά ούτε και σε προγνωστικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις -οι οποίες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον- ο μελετητής πρέπει να βρει έναν σωστό τρόπο να τους συνθέσει με τα υπόλοιπα πλανητικά σχήματα.
Παραδοσιακά, χωρίς όψη λέμε έναν πλανήτη που δεν συμμετέχει σε κάποια από τις κύριες - Πτολεμαϊκές. Σε αυτή την περίπτωση για να μπορέσουμε να την αποσυμβολίσουμε πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσουμε τις ποιότητες, εάν ταιριάζουν.
Προσωπικά, χωρίς να απορρίπτω τα παραπάνω, διότι έχουν δεξίει ότι δουλεύουν με πολύ μεγάλο βαθμό ορθότητας, υιοθετώ περισσότερο μια άλλη άποψη η οποία θεωρεί πλανήτη χωρίς όψη όχι μόνο αυτόν που δεν εμπλέκεται σε μια κύρια αλλά επίσης και σε μια δευτερεύουσα.
Είναι μια μεγάλη θεωρία, αυτή των πλανητών χωρίς όψη και έχει τους δικούς της κανόνες, στην πρόγνωση, στην συναστρία, στη συμμετοχή ανάδρομων πλανητών κ.λπ.
Για τους "μοναχικούς" αυτούς πλανήτες η αστρολογική πρακτική έχει δείξει ότι έχουν ισάξια σπουδαιότητα με τις γωνίες ενός χάρτη αλλά και με τις κυριαρχίες.
Καλό θα ήταν να εξετάζονται με σύνεση και όχι επιπόλαια.
black moon
30-08-2008, 12:29 AM
Ηλιο νομίζω εχει μεσα....και εχει και παράπονο :toung:
penguin
30-08-2008, 12:48 AM
Για να μη σας κραταω σε αγωνια...!!!
Στον 7ο εχω Ηλιο, Αρη (Διδυμους) και Ερμη (Ταυρο). Ο Ηλιος σε συνοδο με Αρη και οι δυο αυτοι πλανητες σε αντιθεση με Δια και Ουρανο (1ο οικο).
Η ακμη του 7ου ειναι στον Ταυρο και η Αφροδιτη στον 9ο (Καρκινο).
Οι οψεις της Αφροδιτης ειναι οι εξης με ανοχη...
Αφροδίτη Τρίγωνο Σελήνη 6.16
Αφροδίτη Εξάγωνο Ερμής 1.74
Αφροδίτη Τρίγωνο Ωροσκόπος 5.23
Γι αυτο μετραω αυτη με τον Ερμη ουσιαστικα...
Εχω πολλους πλανητες στον 7ο και για να μην απορειτε, το μονιμο προβλημα στις σχεσεις μου ειναι οι καβγαδες...(Αρης υποθετω)...και οτι διαλεγω και ατομα που ειναι λιγο ψωνια..(Ηλιος...)...Ασε που πρεπει καταρχην να τους θεωρω και φιλους... (Εχω πειστει οτι δεν ειναι καλο να εχεις τοσους πλανητες στον 7ο!!!!!)
Καμια συμβουλη??? Η Αφροδιτη ειναι καλη εκει που ειναι? Δεν ειναι λιγο μια οψη με τον Ερμη?
Σας ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας!:love::love::love:
Ναντιν
30-08-2008, 02:08 AM
Μια διευκρινιση αν ειναι δυνατον, για μενα που ειμαι σχεδον ασχετη: γιατι χαρακτηριζεται ως πολυποθητος ο κρονος στον 7ο? και τι μπορει να σημαινει ακμη του 7ου στον αιγοκερω με κρονο στον 12ο,που κανει συνοδο με αφροδιτη? :unsure:
repose
30-08-2008, 03:20 AM
γεια σας! εχω 7 στον ζυγο και την αφροδιτη στον 11 στον υδροχοο
σε τριγωνο με ουρανο=σεληνη στον 7.
black moon
30-08-2008, 09:34 AM
Για να μη σας κραταω σε αγωνια...!!!
Στον 7ο εχω Ηλιο, Αρη (Διδυμους) και Ερμη (Ταυρο). Ο Ηλιος σε συνοδο με Αρη και οι δυο αυτοι πλανητες σε αντιθεση με Δια και Ουρανο (1ο οικο).
Η ακμη του 7ου ειναι στον Ταυρο και η Αφροδιτη στον 9ο (Καρκινο).
Οι οψεις της Αφροδιτης ειναι οι εξης με ανοχη...
Αφροδίτη Τρίγωνο Σελήνη 6.16
Αφροδίτη Εξάγωνο Ερμής 1.74
Αφροδίτη Τρίγωνο Ωροσκόπος 5.23
Γι αυτο μετραω αυτη με τον Ερμη ουσιαστικα...
Εχω πολλους πλανητες στον 7ο και για να μην απορειτε, το μονιμο προβλημα στις σχεσεις μου ειναι οι καβγαδες...(Αρης υποθετω)...και οτι διαλεγω και ατομα που ειναι λιγο ψωνια..(Ηλιος...)...Ασε που πρεπει καταρχην να τους θεωρω και φιλους... (Εχω πειστει οτι δεν ειναι καλο να εχεις τοσους πλανητες στον 7ο!!!!!)
Καμια συμβουλη??? Η Αφροδιτη ειναι καλη εκει που ειναι? Δεν ειναι λιγο μια οψη με τον Ερμη?
Σας ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας!:love::love::love:
Kαλημέρα! :bigsmile:
Νομίζω οτι η Αφροδίτη σου μια χαρά ειναι, όπως και οι όψεις της ασχετα απο τις ανοχές.
Το πρόβλημα ειναι μάλλον να βρεθούν και να διατηρηθούν οι ισορροπίες των αντιθέσεων του δίπολου 1ου-7ου = εγω - εμεις. Ειναι οι δυο ζόρικοι και καπως φασαριοζοι πλανήτες σε αντιθεση Αρης, Ουρανός ... και μπαινει και ο υπερβολικός Διας στη μέση....ε, τι να σου κάνει και ο Ηλιος? Να μην κανει κι αυτος κανεναν καυγά κι ας ειναι στον 7ο :cheesy:? Ολόκληρος Ουρανός στον 1ο ειναι αυτός!
Α! Και για την φιλική σχεση που θες να προηγείται, κατα την γνώμη μου αυτος ευθύνεται ....αυξάνει και τα Υδροχοισια χαρακτηριστικά η σύνοδος με τον Δια(επειδή ειναι στον 1ο το λέω).
axeman
30-08-2008, 11:01 AM
black moon,
αφου τα λες τοσο καλα ειναι ευκολο να μου πεις την γνωμη σου και για τις οψεις που ανεφερα σε προηγουμενο μηνυμα ?
ευχαριστω
black moon
30-08-2008, 03:02 PM
black moon,
αφου τα λες τοσο καλα ειναι ευκολο να μου πεις την γνωμη σου και για τις οψεις που ανεφερα σε προηγουμενο μηνυμα ?
ευχαριστω
ο οποιος βρισκεται στον 9ο (σκορπιος) σε συνοδο με ουρανο, τελος του σκορπιου ….κανει τετραγωνο με ωροσκοπο και αντιθεση με χειρωνα. Οι γνωμες σας ?
Και διαβαζοντας παραπανω να σημειωσω οτι μεσα στον 7ο εχει μια συνοδο κρονου-δια
Μιλαμε για γυναικα, και μιλαω για θεμα σχεσεων και γαμου. Ποσο σημαντικο ρολο παιζει ο ουρανος ?
Ο Ηλιος ως κυβερνήτης 7ου πρέπει να κάνει το άτομο να πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος για επισημοποίηση σχέσης (αφου γι’ αυτό ρωτας) αν δεν υπάρχει και η αναγκη για να δημιουργήσει κατι μεσα απ’ αυτόν (πχ. Παιδιά). Ο γάμος = δημιουργία δηλαδή εδώ. Και έχοντας τον Ηλιο στον Σκορπιο, σε περιπτωση που αποφασίσει επισημοποίηση, θα απαιτεί και θα προσφέρει σταθεροτητα, βαθεια και εντονα αισθήματα…….αλλα η συνοδος με Ουρανο μπορει να την κανει να μη τα δειχνει και τόσο (βάλε και την μυστικοπάθεια του Σκορπιού) ή την μια να είναι ετσι και την άλλη αλλιως, και τα ξεσπάσματα ισως να μην λείπουν
Ο Ήλιος μπορεί να κάνει τετράγωνο με Ωροσκόπο, αλλά οι κυβερνήτες τους είναι σε σύνοδο, απ’ ότι λες. Αυτό κατά την γνώμη μου τους αναγκάζει να συνεργαστούν και εξομαλύνει μάλλον την αρνητική ενεργεία του τετραγώνου αρκετά. Αν και εκτος από κυβερνήτης Ωροσκόπου ο Ουρανός είναι και σε εξαρση και όπως και να το κάνουμε θα προβάλλεται (και στον 7ο).
Η σύνοδος Κρόνου-Δια εξισορροπεί τις αντίθετες ιδιότητες τους. Προσωπική πάντα άποψη…εγω αυτή τη συνοδο την θεωρώ πολύ καλή (και δεδομένου ότι κανεις από τους 2 δεν είναι σε κυριαρχια, εξαρση, αδυναμία ή πτώση). «Κρατάει» κάτω τον Δια, και «ανεβάζει» λίγο τον Κρόνο. Στα θέματα του 7ου, και εάν δεν κάνουν αυτοί οι 2 τίποτα δυσαρμονικές που να επηρεαζουν αρνητικά, πρεπει να εχει πολύ σωστη αντιμετωπιση και «πιστευω» αποφευγοντας στασεις του «υψους ή του βάθους» και τυπου «όλα ή τιποτα».
Δεν ξερω αν σε καλυψα :unsure:….αλλα κράτα στο μυαλό σου ότι είναι τελειως προσωπική γνωμη, και τις γνώμες καλο είναι να τις διασταυρώνουμε :) !
penguin
31-08-2008, 01:26 AM
Σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας...και κυριως black moon εσενα που ασχοληθηκες τοσο...
Η αληθεια ειναι οτι με τοσους πλανητες στον 7ο πιστευω οτι και καλες οψεις να εχει ο κυβερνητης του 7ου, τι να κανει απο μονος του? Σε ορισμενες φασεις απελπιζομαι οτι ειμαι καταδικασμενη να μαλωνω συνεχεια στις σχεσεις μου και να προσελκυω ορισμενο τυπο ατομων...Ελπιζω οσο μεγαλωνω ν αλλαξει κατι..:unsure:
black moon
31-08-2008, 01:47 AM
Τίποτα penguin :)
Οσο εντοπίζεις "αδυναμιες" μπορεις και τις παλευεις......σ'αυτο θα σε βοηθησει αν το θελήσεις, και η μαχητικότητα του Αρη σε συνοδο με τον Ηλιο σου! Στο χερι σου ειναι να τον χαλιναγωγήσεις και να χρησιμοποιήσεις τις ιδιοτητες του θετικά. Τον ενθουσιασμό, την ενεργητικότητα, τον υπερβάλλων ζηλο κ.α. μπορεις να τα γυρίσεις να κοιτάνε λιγο προς τα μέσα .... και να παλέψουν τα αρνητικά του: ανταγωνιστική διάθεση, εριστικότητα και οξυθυμία, βιασυνη με αποτελεσμα πραξεις και λόγια χωρις σκέψη............ γιατι έχει την ταση ο Αρης στον 7ο να τα βγαζει προς τους αλλους.
Ολα αλλάζουν αμα θέλουμε, με προσπάθεια ... εστω και λίγο. Κατι ειναι κι αυτό :bigsmile: . Και ο χρονος, και οι εμπειρίες και η διαρκής αναζήτηση βοηθάνε .
rozoulitsa
24-12-2009, 02:11 AM
γεια σας!!!!!!!!! εχω τον 7 οικο μου στο ζυγο..κυβερνητης του οποιου ειναι η αφροδιτη..η αφροδιτη στο χαρτη μου κανει αντιθεση με τον κρονο τον ουρανο τον ποσειδωνα τριγωνο με τον πλουτωνα τετραγωνο με τον ωροσκοπο και αντιθεση με το μεσουρανημα..οι οψεις αυτες πως επηρεαζουν τον 7 οικο μου?????αν καποιος μπορει να μου απαντησει σχετικα...ευχαριστω πολυ.... :unsure:
Μητσάκος
24-12-2009, 05:16 AM
γεια σας!!!!!!!!! εχω τον 7 οικο μου στο ζυγο..κυβερνητης του οποιου ειναι η αφροδιτη..η αφροδιτη στο χαρτη μου κανει αντιθεση με τον κρονο τον ουρανο τον ποσειδωνα τριγωνο με τον πλουτωνα τετραγωνο με τον ωροσκοπο και αντιθεση με το μεσουρανημα..οι οψεις αυτες πως επηρεαζουν τον 7 οικο μου?????αν καποιος μπορει να μου απαντησει σχετικα...ευχαριστω πολυ.... :unsure:
Αν πας στην εφαρμογή "Δωρεάν Ωροσκόπιο" και επιλέξεις το " οι χάρτες σας", βάλεις τα στοιχεία σου και επιλέξεις "Δωρεάν γενέθλια ανάλυση", θα βρεις αυτό που θες :bigsmile:
http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/view_records.php
mariage
24-12-2009, 03:40 PM
Καλησπέρα κι απο εμένα και Χρόνια Πολλά σε όλους !
Ο δικός μου κυβερνήτης του 7ου είναι ο κρόνος ένας βαρύς και σοβαρός πλανήτης δυστυχώς μέσα σε αυτό τον οίκο είναι όμως σε συνόδους με ερμή(3ο) και δία(4ο) κάπως οξύμορο δεν είναι με τον δία ?
επίσης ένα εξάγωνο με τον άρη(1ο)
τι λέτε ?
α και να μην ξεχάσω ο 7ος είναι άδειος ...
sotirakis
27-12-2009, 07:07 PM
Γεια σας
Εχω στον 7 σεληνη και ουρανο στο σκορπιο..:wacko:
παλίρροια
27-12-2009, 07:18 PM
Γεια σας
Εχω στον 7 σεληνη και ουρανο στο σκορπιο..:wacko:
Καλησπέρα! Ισως αν γινόσουν πιο αναλυτική να μπορούσε κάποιο έμπειρο μέλος να σε βοηθήσει.!:bigsmile: Δηλ.σελήνη σε ποιό ζώδιο στον 7ο οίκο,υπάρχει αλλος πλανήτης στον έβδομο οίκο , ο ουρανός στο σκορπιο σε ποιο οίκο βρίσκεται?:unsure:
Πάντως εκείνο που ξέρω χωρίς να είμαι ειδική είναι ότι η σελήνη στον 7ο οίκο δηλώνει ανάγκη συναισθηματικής σταθερότητας στο άτομο ,και ανάγκη για δημιουργία οικογένειας σχετικά νωρίς.....(Ας με διορθώσει κάποιος....) μην αποπροσανατολίζω τον κόσμο.....:wacko:
sotirakis
27-12-2009, 07:22 PM
Και ουρανος και σεληνη στο σκορπιο στον 7 και τα δυο..:embarrest
παλίρροια
27-12-2009, 07:55 PM
:bigsmile: Μην θεωρήσεις πως ότι θα γράψω δεν επιδέχεται αμφισβήτησης γιατί είμαι αρχάρια και όλα αυτά είναι σε σχέση με αυτά που διαβάζω.....:wacko:
Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για εμπεριεχόμενο ζώδιο,διπλό γάμο και τέτοια πράγματα,καθώς λένε τα εμπειρα μέλη κοιτάμε όψεις και 9ο οίκο κάτι για μένα πρακτικά αδύνατο...
Πάντως υπάρχουν δυο στοιχεία στον 7ο οίκο.....Επίσης θα ήθελα να σου πω για την Σελήνη καθώς στο Σκορπιό θεωρείται συναισθηματικά συγκρατημένη, έντονα παθιασμένη,δεν εκδηλώνεται εύκολα, μπορεί το άτομο να "βράζει" και να μην το εξωτερικεύει, με λίγα λόγια κάποιες στιγμές να πονά πολύ....
Οσο για τον Ουρανό πλανήτης των ανατροπών είναι δεν ξέρω για το Σκορπιό κάτι συγκεκριμένο εκτιμώ πάντως πως στον 7ο οίκο θα υπάρχουν αρκετοί αιφνιδιασμοί συναισθηματικής φύσης.....
(Διορθωστε με)
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα προσπάθησα πάντως.....:unsure:
παλίρροια
27-12-2009, 08:35 PM
Και ουρανος και σεληνη στο σκορπιο στον 7 και τα δυο..:embarrest
Eκτός απο τα παραπάνω που σου έγραψα θα μπορούσες να διαβάσεις και το Αρθρο "ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ":bigsmile:
sotirakis
27-12-2009, 11:07 PM
Ευχαριστω πολυ..;)
any_f
07-01-2010, 06:46 PM
Καλησπέρα & καλή χρονιά σε όλους!
Έριχνα & γω μια ματιά στα θέματα του 7ου οίκου, η ακμή του οποίου στην περίπτωσή μου είναι στον Καρκίνο & από τα βασικά σημεία & πλανήτες περιέχει μονάχα vertex & βόρειο δεσμό αλλά στο Λέοντα. Ο κυβερνήτης, η Σελήνη δηλαδή, δεν κάνει καμμιά κύρια όψη με πλανήτη. Κάνει όμως ένα quincunx με το Δία κι ένα με τον Κρόνο καθώς & ένα εξάγωνο με τον Ωροσκόπο ,ένα τριγωνο με το Μεσουράνημα, ένα quincunx με το βόρειο δεσμό & ένα τρίγωνο με τη lilith. Τά'χω βρει πολύ σκούρα με την ερμηνεία. Έχει κανείς καμμιά ιδέα?
Μητσάκος
08-01-2010, 07:17 AM
Καλησπέρα & καλή χρονιά σε όλους!
Έριχνα & γω μια ματιά στα θέματα του 7ου οίκου, η ακμή του οποίου στην περίπτωσή μου είναι στον Καρκίνο & από τα βασικά σημεία & πλανήτες περιέχει μονάχα vertex & βόρειο δεσμό αλλά στο Λέοντα. Ο κυβερνήτης, η Σελήνη δηλαδή, δεν κάνει καμμιά κύρια όψη με πλανήτη. Κάνει όμως ένα quincunx με το Δία κι ένα με τον Κρόνο καθώς & ένα εξάγωνο με τον Ωροσκόπο ,ένα τριγωνο με το Μεσουράνημα, ένα quincunx με το βόρειο δεσμό & ένα τρίγωνο με τη lilith. Τά'χω βρει πολύ σκούρα με την ερμηνεία. Έχει κανείς καμμιά ιδέα?
Για τις όψεις της Σελήνης με Δία και Κρόνο μπορείς να διαβάσεις σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/88-%DC%F1%E8%F1%E1-%EC%E5%EB%FE%ED/3499-h-%F6%E9%E3%EF%FD%F1%E1-yod-%F3%F4%EF%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%FC-%F7%DC%F1%F4%E7.html, καθώς από ό,τι κατάλαβα σχηματίζεται ένα γιοντ.
Για βέρτεξ και Λίλιθ, αν δεν κάνω λάθος, στην εφαρμογή "οι χάρτες μου" και με επιλογή στο "δωρεάν γεννέθλιο ωροσκόπιο" έχει ανάλυση και θέσεων και όψεων.
Για τη Σελήνη χωρίς κύριες όψεις μπορείς να διαβάσεις και αυτό: http://www.myhoroscope.gr/31-%F3%E5%EB%DE%ED%E7-%EA%E1%E9-%E5%EA%EB%E5%DF%F8%E5%E9%F2/2870-%F3%E5%EB%DE%ED%E7-%EA%E5%ED%DE-%F0%EF%F1%E5%DF%E1%F2.html
any_f
10-01-2010, 12:04 AM
Μητσάκο σ'ευχαριστώ πολύ, πολύ ωραία άρθρα. Δεν τα είχα υπ΄όψην. Θα ήθελα όμως και πάλι μια βοήθεια σε δύο πράματα
"Η χρονική περίοδος κάθε δυόμισι ημέρες όταν η διερχόμενη Σελήνη αλλάζει θέση από το ένα ζώδιο στο άλλο και δεν κάνει όψεις με κανένα πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ονομάζεται Σελήνη Κενή Πορείας."
(Σελήνη κενή πορείας
δημοσιεύτηκε από friary
24-09-06)
Τα quincunx της Σελήνης μου με το Δία & τον Κρόνο συμφωνούν με το "δεν κάνει όψεις" επειδή το quincunx δεν είναι κύρια όψη; Επίσης τσέκαρα ένα κατάλογο με τις ημερομηνίες και ώρες κενών πορειών και η ώρα γέννησης μου (7:00 10-1-1981 Αθήνα)δε συγκαταλέγεται σ'αυτές.
"Ο Κοch θεωρούσε την όψη 150 μοιρών όπως και οι περισσότεροι μια ''οριακή κατάσταση'', μια κατάσταση που πιέζει φορτικά το άτομο να επιλέξει μεταξύ δυο καταστάσεων, δυο δρόμων, δυο δυνατοτήτων. Επίσης θεωρούσε ότι μας μαθαίνει να δουλεύουμε μακρόχρονα δείχνοντάς μας σε εσωτερικό επίπεδο τον δρόμο, καθώς και απαντήσεις σε πολύ πνευματικά ερωτήματα."
(H φιγούρα Yod στον αστρολογικό χάρτη
δημοσιεύτηκε από Αργοναύτης
09-03-07)
Δηλαδή αν ο κυβερνήτης του 7ου(Σελήνη στους Ιχθείς) απέχει 150 μοίρες απ'το βόρειο Δεσμό(Λέων) παρουσιάζεται αναγκαιότητα μονής επιλογής ανάμεσα στο να κάνω σχέσεις/συνεργασίες και στον καρμικό μου προορισμό??? Επίσης ο καρμικός αυτός προορισμός(βόρειος δεσμος) είναι στον 7ο(σχέσεις συνεργασίες)! Δεν παρουσιάζεται μια αντίθεση?
Δείμων
10-01-2010, 04:56 AM
Oι δεσμοί (όπως οι κλήροι και τα σημεία και οτιδήποτε μη-υλικό στον ουρανό) επηρρεάζονται μόνο από τις «σκληρές» όψεις - σύνοδο/αντίθεση, τετράγωνο. Τρίγωνα εξάγωνα κλπ. δεν τους πειράζουν ή προκαλούν καταστάσεις τόσο ρέουσες ώστε περνάνε απαρατήρητες. Οπότε ο συλλογισμός σου ναι μεν ξεκινάει από σωστή βάση, αλλά τα στοιχεία που χρησιμοποιείς δεν ισχύουν η έστω είναι τόσο υπερβολικά εξειδικευμένα που θα πρέπει να έχεις μασήσει και να έχεις φτύσει όλη την κλασική αστρολογική ανάλυση πρώτα και μετά να ψυχανεμιστείς ότι ναι κάπου εκειμέσα δουλεύουν και αυτά.
Ύστερα η χιαστί είναι μία «διπλή» όψη, άθροισμα ενός τετράγωνου 90° και ενός εξάγωνου 60° (φύσης τρίγωνου αλλά πιο εσωτερικό), γι αυτό λέγεται καρμική και διφορούμενη. Κάνει καιρό να εκδηλωθεί επειδή ξεκινάει με μία ισορροπία και στην πορεία μπορεί να γείρει προς όποια κατάσταση υπερισχύσει με τις πράξεις μας - συνήθως δηλαδή την κακή :toung: - έτσι θεωρείται ύπουλη. Εάν την εντοπίσεις και την προσέξεις, εύκολα λειτουργεί προς όφελός σου.
Katerina Paraskevopoulou
10-01-2010, 06:25 AM
Ακμή 7ου Διδ 27° 24' 44" . Ο 7ος είναι άδειος, εμπεριέχει το ζώδιο του καρκίνου
Ακμή 8ου Λέων 04° 04' 17"
Ερμής Λέων 29° 57' 45" R
Ερμής Sextile Σελήνη 3.55
Ερμής Trine Ωροσκόπος 2.55
???????????????????????????????????? Τα φώτα σας παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigsmile:
any_f
11-01-2010, 12:10 AM
Δείμων σ'ευχαριστώ για την απόκριση. Οπότε αν κατάλαβα καλά δε χρειάζεται να εξετάσω ερασιτεχνικά το Yod που μου προτάθηκε γιατί εφόσον εμπλέκεται σαυτό ο βόρειος δεσμός απαιτούνται πολύ εξειδικευμένες γνώσεις & εξάλλου πρόκειται για πολύ ρέουσες καταστάσεις. Οπότε αφού στον 7ο(ακμή στον Καρκίνο) περιέχονται μόνο vertex(λεων) και βόρειος δεσμός(λεων) & ο κυβερνήτης του (Σελήνη στους Ιχθείς) από όψεις με πλανήτες έχει μόνο quincunx με το Δία & τον Κρόνο εγώ μπορώ να βγάλω συμπεράσματα για τον 7ο μόνο απτα quincunx?Δηλαδή π.χ. πως πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις σχέσεις/συνεργασίες στοργής(7ος στον Καρκίνο) & την επέκταση μέσω της φιλοσοφίας των σχέσεων(Δίας στο ζυγο στον 9ο) ή των προσωπικών περιορισμών στη φιλοσοφία μέσω των σχέσεων(Κρόνος στο Ζυγό στον 9ο)?
runaway
11-01-2010, 01:27 AM
καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα κι εγώ μια απάντηση σχετική με το θέμα...εμένα η ακμή του 7ου ειναι στον Υδροχόο άρα ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του 7ου αλλα ο Ουρανός δεν είναι σε έναν συγκεκριμενο οίκο αλλά πάνω στην ακμή 3ου και 4ου. Αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζεται και απο 9ο και 10ο οίκο? και τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό? επίσης ο Ουρανός κάνει αντίθεση με ΄Αρη και τετράγωνο με Κρόνο και Ωροσκόπο. Δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αλλά δεν μου ακούγεται και πολύ καλό όλο αυτό το πακέτο. Το μόνο καλό που βλέπω και μπορεί να δώσει μια αισιόδοξη νότα είναι το τρίγωνο που κάνει ο Ουρανός με τον ΄Ηλιο μου. Επίσης διάβασα και κάτι σε ένα άρθρο του forum για τον ουρανό, πως οταν βρίσκεται στον Σκορπιό είναι σε έξαρση και μάλιστα στην 7η μοίρα. Ακριβώς εκεί τον έχω κι εγω. Βγαίνει καμια άκρη απ΄όλο αυτό το συνοθύλευμα?
Μητσάκος
11-01-2010, 05:55 AM
καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα κι εγώ μια απάντηση σχετική με το θέμα...εμένα η ακμή του 7ου ειναι στον Υδροχόο άρα ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του 7ου αλλα ο Ουρανός δεν είναι σε έναν συγκεκριμενο οίκο αλλά πάνω στην ακμή 3ου και 4ου. Αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζεται και απο 9ο και 10ο οίκο? και τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό? επίσης ο Ουρανός κάνει αντίθεση με ΄Αρη και τετράγωνο με Κρόνο και Ωροσκόπο. Δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αλλά δεν μου ακούγεται και πολύ καλό όλο αυτό το πακέτο. Το μόνο καλό που βλέπω και μπορεί να δώσει μια αισιόδοξη νότα είναι το τρίγωνο που κάνει ο Ουρανός με τον ΄Ηλιο μου. Επίσης διάβασα και κάτι σε ένα άρθρο του forum για τον ουρανό, πως οταν βρίσκεται στον Σκορπιό είναι σε έξαρση και μάλιστα στην 7η μοίρα. Ακριβώς εκεί τον έχω κι εγω. Βγαίνει καμια άκρη απ΄όλο αυτό το συνοθύλευμα?
Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι πάνω σε δύο ακμές... Μάλλον εννοείς ότι βρίσκεται στο τελείωμα του 3ου Οίκου και κοντά στην ακμή του 4ου. Αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, να γνωρίζεις ότι όταν κάποιος πλανήτης ή Φως (= Ήλιος ή Σελήνη) βρίσκονται σε απόσταση έως και 5 μοίρες από κάποιον γωνιακό Οίκο (δηλαδή 1ο, 4ο, 7ο, 10ο) τότε υπολογίζεται ως πλανήτης του γωνιακού Οίκου και όχι του αυτού στον οποίο βρίσκεται.
Στο δε πρόγραμμα του myhoroscope με τις αναλύσεις των γενέθλιων χαρτών μπορείς να βρεις και τις ερμηνείες για τις όψεις που σε ενδιαφέρουν :bigsmile:
saggitar1
11-01-2010, 04:26 PM
Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι πάνω σε δύο ακμές... Μάλλον εννοείς ότι βρίσκεται στο τελείωμα του 3ου Οίκου και κοντά στην ακμή του 4ου. Αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, να γνωρίζεις ότι όταν κάποιος πλανήτης ή Φως (= Ήλιος ή Σελήνη) βρίσκονται σε απόσταση έως και 5 μοίρες από κάποιον γωνιακό Οίκο (δηλαδή 1ο, 4ο, 7ο, 10ο) τότε υπολογίζεται ως πλανήτης του γωνιακού Οίκου και όχι του αυτού στον οποίο βρίσκεται.
Στο δε πρόγραμμα του myhoroscope με τις αναλύσεις των γενέθλιων χαρτών μπορείς να βρεις και τις ερμηνείες για τις όψεις που σε ενδιαφέρουν :bigsmile:
Μητσακο δηλαδη μια σεληνη σε συνοδο με τον ωροσκοπο 0.14 αλλα απο τον 12ο οικο που λειτουργει τελικα? Συγνωμη αν ειμαι off. Υπολογιζεται τελικα στον 1ο?
Μητσάκος
11-01-2010, 05:28 PM
Μητσακο δηλαδη μια σεληνη σε συνοδο με τον ωροσκοπο 0.14 αλλα απο τον 12ο οικο που λειτουργει τελικα? Συγνωμη αν ειμαι off. Υπολογιζεται τελικα στον 1ο?
Ναι, πάει στον 1ο :bigsmile:
(καλά, δάσκαλο δεν έχετε και ρωτάτε εσείς οι μαθητές εμένα; :nuts: )
saggitar1
11-01-2010, 05:42 PM
Ευχαριστω. Εχουμε δασκαλο και μας βοηθαει και με το παραπανω αλλα λογω του προσωπικου μου προβληματος αφηρημαδας επρεπε να ρωτησω αμεσως μολις ειδα το ποστ για να μην το ξεχασω και τελικα θυμηθω ενα σημαντικοτατο θεμα οπως αυτο μετα απο 10 χρονια!:toung:
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!
netrino3
11-01-2010, 11:21 PM
Γεια σε ολους
Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει λιγο γιατι ειμαι εντελως καινουργια στο χωρο και την αστρολογια ;
Στον 7ο οικο εχω μονο τον χειρωνα στους ιχθεις , ο οποιος κανει 1. εξαγωνο με την αφροδιτη ( στον ταυρο στον 9ο οικο ) 2. τριγωνο με τον ποσειδωνα ( στον σκορπιο στον 3ο οικο )
3. αντιθεση με τον πλουτωνα ( στην παρθενο στον 1ο οικο ) 4. εξαγωνο με τον Βερτεξ ( στον 5ο οικο στον Αιγοκερο .Στην ακμη του 7ου οικου βρισκεται ο υδροχοος .
Απο οτι εχω διαβασει ο χειρων δειχνει που υπαρχει χρονιο προβλημα αλλα δεν μπορω να συνδεσω τα υπολοιπα .
Ευχαριστω πολυ .
runaway
12-01-2010, 01:53 AM
αν καταλαβα καλά.. ο ουρανός μου είναι στην 7η του Σκορπιού...και η ακμή του 4ου είναι στις 7 του Σκορπιού...άρα είναι ακριβώς πάνω στην ακμή μεταξύ 3ου και 4ου...δηλαδή αυτό ερμηνεύεται σαν να είναι στον 4ο???? είχα διαβάσει σ ενα βιβλίο μιας μεγάλης αστρολόγου πως όταν ένας πλανήτης είναι πάνω στην ακμή μεταξύ δύο οίκων πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όχι μόνο τους δύο οίκους που ορίζει αλλά και τους δύο απέναντι..αυτό δεν ισχύει??? Κ ακμή του 7ου στον 4ο τί σημαίνει, ότι θα παντρευτώ κάποιον που θα μου γνωρίσει κάποιος συγγενής?????
Μητσάκος
12-01-2010, 09:35 AM
αν καταλαβα καλά.. ο ουρανός μου είναι στην 7η του Σκορπιού...και η ακμή του 4ου είναι στις 7 του Σκορπιού...άρα είναι ακριβώς πάνω στην ακμή μεταξύ 3ου και 4ου...δηλαδή αυτό ερμηνεύεται σαν να είναι στον 4ο???? είχα διαβάσει σ ενα βιβλίο μιας μεγάλης αστρολόγου πως όταν ένας πλανήτης είναι πάνω στην ακμή μεταξύ δύο οίκων πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όχι μόνο τους δύο οίκους που ορίζει αλλά και τους δύο απέναντι..αυτό δεν ισχύει??? Κ ακμή του 7ου στον 4ο τί σημαίνει, ότι θα παντρευτώ κάποιον που θα μου γνωρίσει κάποιος συγγενής?????
Αυτό που σε μπερδεύει είναι η έννοια της ακμής. Ακμή είναι η αρχή και το πιο δυνατό σημείο ενός Οίκου. Αυτό σημαίνει ότι η ακμή, ως ορίζουσα μια αρχή, δεν μπορεί να είναι ανάμεσα σε κάτι. Ο 1ος Οίκος ορίζεται και ξεκινάει από την γραμμή που δείχνει το σημείο του ωροσκόπου, ο 2ος Οίκος ξεκινάει από τη γραμμή που ορίζει την ακμή, το σημείο δηλαδή, του 2ου, ο 3ος ξεκινάει από τη γραμμή που ορίζει την ακμή του 3ου. ¶ρα το "μεταξύ 3ου και 4ου..." που γράφεις δεν στέκει, καθώς οι ακμές είναι σημεία και όχι διαστήματα.
Τώρα, όσον αφορά τις γενικότερες έννοιες των Οίκων, εφόσον η ακμή τους είναι και το δυνατότερο σημείο, είναι λογικό το τελείωμά τους, όσο δηλαδή πλησιάζουμε στις τελευταίες τους μοίρες, να είναι πιο αδύναμο. Όπως αντιστοιχεί μια εξελικτική διαδικασία από τον Κριό μέχρι τους Ιχθείς, έτσι και στα επί μέρους κομμάτια των ζωδίων (δεκανοί π.χ.) υπάρχει μια διαφοροποίηση.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Οίκους. Υπάρχει μια "πορεία" από την ακμή μέχρι το τέλος του Οίκου, το οποίο τέλος ορίζεται από την ακμή του επόμενου Οίκου. Έχουμε δηλαδή από τη μια κάτι που είναι στα τελειώματα και από την άλλη κάτι άλλο που μόλις ξεκινάει και είναι δυνατό. Σε αυτήν την περίπτωση είναι και λογικό να υπάρχει μια διάχυση των θεμάτων του ενός Οίκου στα θέματα του άλλου, καθώς και η ζωή είναι έτσι. Δεν υπάρχει κάτι μεμονωμένο και αυθύπαρκτο, όλα συνδέονται με κάποιον τρόπο. Το ίδιο γίνεται και με τους Οίκους.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωσή μας....
Οι Οίκοι 1ος, 4ος, 7ος και 10, οι λεγόμενοι και γωνιακοί, ή θεμελιώδεις, ή κύριοι Οίκοι, είναι και οι πιο βασικοί, καθώς ορίζουν τους κυριότερους τομείς της ζωής μας. Είναι πιο "δυνατοί" από τους άλλους. Για τον λόγο αυτόν, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά σε ακμή ενός γωνιακού Οίκου, η ενέργειές του αφορούν τον γωνιακό Οίκο και όχι τον προηγούμενό του.
Τώρα, όπως ξέρεις, σε κάθε ζώδιο αποδίδονται κάποιες ιδιότητες. Αν προσέξεις, στο ακριβώς απέναντί του οι αποδιδόμενες ιδιότητες είναι σχετικά "αντίθετες". Απέναντι από τους Ιχθείς, π.χ., που χαρακτηρίζονται από μια υδάτινη, ρέουσα συναισθηματική έκφραση, έχουμε την Παρθένο που χαρακτηρίζεται από μια γήινη και συστηματοποιημένη πρακτική έκφραση. Αυτό σημαίνει ότι, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορούμε να πάρουμε στοιχεία από το απέναντι ζώδιο και να εναρμονίσουμε τις ιδιότητές του. Να προσθέσουμε δηλαδή λίγη Γη στα Ψάρια, προκειμένου να μην αιθεροβατούν ή να πάρουμε λίγο συναίσθημα από τα Ψάρια και να το βάλουμε στην Παρθένο, προκειμένου να μην είναι κρυόκωλη. Αυτή είναι και η έννοια του δίπολου.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους Οίκους. Απέναντι από τον 1ο, που είμαστε εμείς, είναι ο 7ος που είναι οι "άλλοι". Απέναντι από τον 3ο, που είναι η πληροφορία και τα κοντινά ταξίδια, είναι ο 9ος που είναι η γνώση και τα μακρινά ταξίδια.
Έτσι λοιπόν, είναι λογικό όταν ενεργοποιούνται θέματα του ενός Οίκου, να υπάρχει και η "αντανάκλασή" τους στον απέναντι Οίκο. Και όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε κάποιον Οίκο να αφορά και θέματα του απέναντι Οίκου. Όταν δε βρίσκεται στο μεταίχμιο ενός Οίκου με έναν άλλο και είναι λογικό να αφορά και τους δύο, είναι εξίσου λογικό να αφορά και τους δύο απέναντι. Στην περίπτωση όμως των γωνιακών Οίκων, εφόσον εντάσσεται στον γωνιακό Οίκο η ενέργεια του πλανήτη θα αφορά και τον απέναντί του, μόνο. :bigsmile:
runaway
12-01-2010, 11:11 AM
Αυτό που σε μπερδεύει είναι η έννοια της ακμής. Ακμή είναι η αρχή και το πιο δυνατό σημείο ενός Οίκου. Αυτό σημαίνει ότι η ακμή, ως ορίζουσα μια αρχή, δεν μπορεί να είναι ανάμεσα σε κάτι. Ο 1ος Οίκος ορίζεται και ξεκινάει από την γραμμή που δείχνει το σημείο του ωροσκόπου, ο 2ος Οίκος ξεκινάει από τη γραμμή που ορίζει την ακμή, το σημείο δηλαδή, του 2ου, ο 3ος ξεκινάει από τη γραμμή που ορίζει την ακμή του 3ου. ¶ρα το "μεταξύ 3ου και 4ου..." που γράφεις δεν στέκει, καθώς οι ακμές είναι σημεία και όχι διαστήματα.
Τώρα, όσον αφορά τις γενικότερες έννοιες των Οίκων, εφόσον η ακμή τους είναι και το δυνατότερο σημείο, είναι λογικό το τελείωμά τους, όσο δηλαδή πλησιάζουμε στις τελευταίες τους μοίρες, να είναι πιο αδύναμο. Όπως αντιστοιχεί μια εξελικτική διαδικασία από τον Κριό μέχρι τους Ιχθείς, έτσι και στα επί μέρους κομμάτια των ζωδίων (δεκανοί π.χ.) υπάρχει μια διαφοροποίηση.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Οίκους. Υπάρχει μια "πορεία" από την ακμή μέχρι το τέλος του Οίκου, το οποίο τέλος ορίζεται από την ακμή του επόμενου Οίκου. Έχουμε δηλαδή από τη μια κάτι που είναι στα τελειώματα και από την άλλη κάτι άλλο που μόλις ξεκινάει και είναι δυνατό. Σε αυτήν την περίπτωση είναι και λογικό να υπάρχει μια διάχυση των θεμάτων του ενός Οίκου στα θέματα του άλλου, καθώς και η ζωή είναι έτσι. Δεν υπάρχει κάτι μεμονωμένο και αυθύπαρκτο, όλα συνδέονται με κάποιον τρόπο. Το ίδιο γίνεται και με τους Οίκους.
Οι Οίκοι 1ος, 4ος, 7ος και 10, οι λεγόμενοι και γωνιακοί, ή θεμελιώδεις, ή κύριοι Οίκοι, είναι και οι πιο βασικοί, καθώς ορίζουν τους κυριότερους τομείς της ζωής μας. Είναι πιο "δυνατοί" από τους άλλους. Για τον λόγο αυτόν, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά σε ακμή ενός γωνιακού Οίκου, η ενέργειές του αφορούν τον γωνιακό Οίκο και όχι τον προηγούμενό του.
Τώρα, όπως ξέρεις, σε κάθε ζώδιο αποδίδονται κάποιες ιδιότητες. Αν προσέξεις, στο ακριβώς απέναντί του οι αποδιδόμενες ιδιότητες είναι σχετικά "αντίθετες". Απέναντι από τους Ιχθείς, π.χ., που χαρακτηρίζονται από μια υδάτινη, ρέουσα συναισθηματική έκφραση, έχουμε την Παρθένο που χαρακτηρίζεται από μια γήινη και συστηματοποιημένη πρακτική έκφραση. Αυτό σημαίνει ότι, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορούμε να πάρουμε στοιχεία από το απέναντι ζώδιο και να εναρμονίσουμε τις ιδιότητές του. Να προσθέσουμε δηλαδή λίγη Γη στα Ψάρια, προκειμένου να μην αιθεροβατούν ή να πάρουμε λίγο συναίσθημα από τα Ψάρια και να το βάλουμε στην Παρθένο, προκειμένου να μην είναι κρυόκωλη. Αυτή είναι και η έννοια του δίπολου.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους Οίκους. Απέναντι από τον 1ο, που είμαστε εμείς, είναι ο 7ος που είναι οι "άλλοι". Απέναντι από τον 3ο, που είναι η πληροφορία και τα κοντινά ταξίδια, είναι ο 9ος που είναι η γνώση και τα μακρινά ταξίδια.
Έτσι λοιπόν, είναι λογικό όταν ενεργοποιούνται θέματα του ενός Οίκου, να υπάρχει και η "αντανάκλασή" τους στον απέναντι Οίκο. Και όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε κάποιον Οίκο να αφορά και θέματα του απέναντι Οίκου. Όταν δε βρίσκεται στο μεταίχμιο ενός Οίκου με έναν άλλο και είναι λογικό να αφορά και τους δύο, είναι εξίσου λογικό να αφορά και τους δύο απέναντι. Στην περίπτωση όμως των γωνιακών Οίκων, εφόσον εντάσσεται στον γωνιακό Οίκο η ενέργεια του πλανήτη θα αφορά και τον απέναντί του, μόνο. :bigsmile:
Κατάλαβα... Σ ευχαριστώ πολύ Μητσάκο :cheesy:
astria1969
12-01-2010, 07:42 PM
και αν η αφρο κυβ του 7ου ειναι στον 7ο σκορπιο??????????
Katerina Paraskevopoulou
12-01-2010, 08:31 PM
Για πόσο κοντά μιλάμε; Υπάρχει κανόνας; Ο Δίας μου , πχ, στους Δίδύμους 22° 57' 09" στον 6ο οίκο, με ακμή 7ου (είναι άδειος με ερμή στο Λέοντα 29° 57' 45" R στον 8ο) στους Διδύμους 27° 24' 44", μπορούμε να πούμε ότι οι ενέργειές του αφορούν τον 7ο; Εύχαριστώ
Μητσάκος
13-01-2010, 11:32 AM
Για πόσο κοντά μιλάμε; Υπάρχει κανόνας; Ο Δίας μου , πχ, στους Δίδύμους 22° 57' 09" στον 6ο οίκο, με ακμή 7ου (είναι άδειος με ερμή στο Λέοντα 29° 57' 45" R στον 8ο) στους Διδύμους 27° 24' 44", μπορούμε να πούμε ότι οι ενέργειές του αφορούν τον 7ο; Εύχαριστώ
5 μοίρες. ¶ρα, ναι.