View Full Version : μητερες και γιοι
ονειρο4
29-08-2008, 05:05 PM
Δεν ξερω αν πρεπει εδω να κανω καποιες παρατηρησεις -ερωτησεις για το ομοτιτλο αρθρο του κ. ¶ρχου.Αναφερει οτι αν κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης υπηρξαν περιοδοι που το εμβρυο μπηκε σε κινδυνο ,τι εννοει? αν ξερει καποια γυναικα και μητερα αργοτερα την ωρα της συληψης θα πρεπει να συμπεριλιφθει στον χαρτη (η ημερομηνια) για να ειναι πληρης η αναλυση?:weird::clapping:
Μητσάκος
29-08-2008, 06:03 PM
Δεν ξερω αν πρεπει εδω να κανω καποιες παρατηρησεις -ερωτησεις για το ομοτιτλο αρθρο του κ. ¶ρχου.Αναφερει οτι αν κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης υπηρξαν περιοδοι που το εμβρυο μπηκε σε κινδυνο ,τι εννοει? αν ξερει καποια γυναικα και μητερα αργοτερα την ωρα της συληψης θα πρεπει να συμπεριλιφθει στον χαρτη (η ημερομηνια) για να ειναι πληρης η αναλυση?:weird::clapping:
Υπάρχει σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/15-%E1%ED%E8%F1%FE%F0%E9%ED%E5%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2/3038-%E7-%F3%E7%EC%E1%F3%DF%E1-%F4%E7%F2-%F0%F1%EF%E3%E5%ED%ED%E7%F4%E9%EA%DE%F2-%F0%E5%F1%E9%FC%E4%EF%F5-%F4%E7%F2-%E6%F9%DE%F2.html
ένα άρθρο που παρουσιάζει τις αντιληπτικές ικανότητες του εμβρύου. Διάβασέ το και θα καταλάβεις ότι εφόσον μπορεί το έμβρυο να αντιληφθεί κάποια πράγματα (σχεδόν όλα δηλαδή) μπορεί και εύκολα να κινδυνεύσει, είτε από εξωτερικούς παράγοντες είτε από παθολογικούς. Έτσι κι αλλιώς, εφόσον είναι ταυτισμένο με την μητέρα του, ακολουθεί και την πορεία της. Αν κινδυνεύσει εκείνη, για οποιονδήποτε λόγο, είναι λογικό ταυτόχρονα να κινδυνεύει και αυτό.
Επιπλέον στο άρθρο αναφέρει "Μία άλλη σημαντική παράμετρος που δεν θα πρέπει να διαφύγει από την προσοχή μας στη σχέση της μητέρας και του αγοριού είναι η περίοδος του προγεννητικού σταδίου, η περίοδος δηλαδή της κυοφορίας". Είναι λογικό και χρήσιμο λοιπόν να ξέρουμε το από πότε ξεκινάει αυτή η περίοδος, για να έχουμε πληρέστερη εικόνα :bigsmile:
ονειρο4
29-08-2008, 06:26 PM
οποτε αν υπαρξει καποιο προβλημα υγειας ή ευαισθησιας ή οτι και αν ειναι αυτο πρεπει να κοιταξουμε στις οψεις την περιοδο της κυοφορίας?:cheesy:
starfish
29-08-2008, 11:14 PM
Η οτι τα ψυχικα τραυματα μπορει να δημιουργουνται ηδη απο την περιοδο της εγκυμοσυνης?
leoma
29-08-2008, 11:38 PM
Η οτι τα ψυχικα τραυματα μπορει να δημιουργουνται ηδη απο την περιοδο της εγκυμοσυνης?
Αυτό δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι...:embarrest
silvestro
30-08-2008, 12:49 AM
Ειναι γνωστο εδω και δεκαετιεs απο ερευνεs διαφορων Ψυχολογων,οτι το εμβριο μπορει να γεννηθει με καποιο ψυχολογικο τραυμα,απο την περιοδο τηs κυησηs:unsure:
black moon
30-08-2008, 01:39 AM
Ειναι γνωστο εδω και δεκαετιεs απο ερευνεs διαφορων Ψυχολογων,οτι το εμβριο μπορει να γεννηθει με καποιο ψυχολογικο τραυμα,απο την περιοδο τηs κυησηs:unsure:
Το λές με τοση σιγουρια ... και μετα βάζεις την αβεβαιη φατσούλα!!!
Πλακα εχει! :laugh:
xry45
30-08-2008, 08:11 PM
Και καλα θα κανεις...:love::love:
leoma
30-08-2008, 08:12 PM
Και καλα θα κανεις...:love::love:
Κάτι ξέρεις εσύ...:toung:
xry45
30-08-2008, 08:23 PM
Αχ τη με βρηκε παλι...:cry::cry::cry:
Εξαιρετικο το αρθρο....αλλα εδω δεν μπορω να βγαλω ακρη με τον χαρτη του γαμπρου :toung::toung: αμα πιασω και της πεθερας...
Βεβαια παντα με τις πεθερες καλα τα πηγαινα...:love:
Με τους γαμπρους εχω το προβλημα....:nuts::nuts:
Αρα τι στεναχωριεμαι...θα μελετησω παλι του γαμπρου...και καλα :wacko:
xry45
30-08-2008, 08:25 PM
Κάτι ξέρεις εσύ...:toung:
Ξερω ξερω για αυτο σου λεω...:bigsmile:
σαν μητέρα 4αρων παιδιών έχω να πώ ότι απο την στιγμή που τα πρωτοάκουγα ή καλήτερα αισθανόμουν τις κηνήσεις τους όταν -για κάποιο λόγο-ταραζόμουν αντιδρούσαν αμέσως με τον τρόπο που αντιδρουν πότε πάρα πολύ που φοβόμουν και προσπαθούσα να ηρεμήσω
στ'άγόρια μου τη είχα κεντήση και πλέξη δεν λέγεται μετά απο τηνγέννα ούτε να κλωστή
στην κόρη μου όλο διάβαζα απο αρλεκιν έως το πιό περίπλοκο βιβλίο
ονειρο4
01-09-2008, 12:39 PM
δηλαδη εκτος απο τους γιους μου θα πρεπει να ψαχνω και για τον ανδρα μου?:weird:
ονειρο4
01-09-2008, 12:59 PM
σαν μητέρα 4αρων παιδιών έχω να πώ ότι απο την στιγμή που τα πρωτοάκουγα ή καλήτερα αισθανόμουν τις κηνήσεις τους όταν -για κάποιο λόγο-ταραζόμουν αντιδρούσαν αμέσως με τον τρόπο που αντιδρουν πότε πάρα πολύ που φοβόμουν και προσπαθούσα να ηρεμήσω
στ'άγόρια μου τη είχα κεντήση και πλέξη δεν λέγεται μετά απο τηνγέννα ούτε να κλωστή
στην κόρη μου όλο διάβαζα απο αρλεκιν έως το πιό περίπλοκο βιβλίο
αυτο που γραφεις αγαπητη Ιονη το παρατηρησα και εγω για παραδειγμα οταν ημουν στον 3ο περιπου μηνα της εγκυμοσυνης στο πρωτο μου γιο πεταξα ερπη στο προσωπο , απο το αγχος για τις ετοιμασιες του γαμου, λοιπον απο 2 χρονων περιπου το παιδι πεταει ερπη στο μαγουλο οταν στενοχωρηθει η πριν αρωστησει και ακομα πιο συγκεκριμενα το μηνα που το ειχα βγαλει και εγω οταν ημουν εγκυος.:unsure::blink:
giannas
01-09-2008, 01:07 PM
Αν υποθεσουμε οτι τα παιδια διαλεγουν τους γονεις για να ερθουν σε αυτη την ζωη και μεσα απο τις συνθηκες της οικογενειας να μπορεσουν να αναπτυχθουν ψυχικα και να φτασουν στην "τελιοτητα" τοτε δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.Ασε που ολοι ξερουμε οτι η αντιμετωπιση των προβληματων δεν ειναι απο ολους η ιδια ,ουτε οι προσλαυανουσες απο την συμπεριφορα των γονειων προς τα παιδια.Ολοι ερχομαστε να ζησουμε το τραυμα μας οσο ωραια και αν μας φεροντε οι γονεις μας ,παντα θα υπαρχουν πραγματα που θα μας πληγωνουν οση προσπαθεια και αν κανουμε γιατι πολυ απλα η πραγματικοτητα δεν ειναι αντικειμενικη για ολους.Εχετε δει πολλα αδελφια να ειναι ιδια στην συμπεριφορα τους?Αλλοι συνχωρουν αλλοι οχι αλλοι ακουνε αλλοι κατεβαζουν ρολα.Ειναι στο χερι του καθενως(οσο γινετε) για να καταλαβει τι γινετε και να το αλλαζει και οσο να προσπαθουν οι γονεις ή οποισδηποτε αλλος ο καθε ανθρωπος ηρθε να ζησει τις δικες του εμπειριες.
Κατω απο το αγκαθι βγαινει ροδο και απο το ροδο βγαινει αγκαθι.
giannas
01-09-2008, 01:19 PM
http://http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/727-%EA%DC%F1%EC%E1-%EF%E9%EA%EF%E3%E5%ED%E5%E9%E1%EA%DE-%F5%F0%FC%E8%E5%F3%E7.html
ονειρο4
01-09-2008, 01:20 PM
Αν υποθεσουμε οτι τα παιδια διαλεγουν τους γονεις για να ερθουν σε αυτη την ζωη και μεσα απο τις συνθηκες της οικογενειας να μπορεσουν να αναπτυχθουν ψυχικα και να φτασουν στην "τελιοτητα" τοτε δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.Ασε που ολοι ξερουμε οτι η αντιμετωπιση των προβληματων δεν ειναι απο ολους η ιδια ,ουτε οι προσλαυανουσες απο την συμπεριφορα των γονειων προς τα παιδια.Ολοι ερχομαστε να ζησουμε το τραυμα μας οσο ωραια και αν μας φεροντε οι γονεις μας ,παντα θα υπαρχουν πραγματα που θα μας πληγωνουν οση προσπαθεια και αν κανουμε γιατι πολυ απλα η πραγματικοτητα δεν ειναι αντικειμενικη για ολους.Εχετε δει πολλα αδελφια να ειναι ιδια στην συμπεριφορα τους?Αλλοι συνχωρουν αλλοι οχι αλλοι ακουνε αλλοι κατεβαζουν ρολα.Ειναι στο χερι του καθενως(οσο γινετε) για να καταλαβει τι γινετε και να το αλλαζει και οσο να προσπαθουν οι γονεις ή οποισδηποτε αλλος ο καθε ανθρωπος ηρθε να ζησει τις δικες του εμπειριες.
Κατω απο το αγκαθι βγαινει ροδο και απο το ροδο βγαινει αγκαθι.
πολυ καλη η τοποθετηση σου:clapping:
αλλα θα πρεπει να ψαχνουμε περισσοτερο το εαυτο μας μηπως και διορθωσουμε τα κακως κειμενα η καλυτερα να μην φτασουμε σε καποια ηλικια και αναρωτιομαστε ποιος φταιει για τα δικα μας λαθη βεβαια υπαρχει και το θεμα της κληρονομικοτητας αλλα δεν ειναι μονο αυτο ετσι δεν ειναι?:cheesy:
giannas
01-09-2008, 01:34 PM
τελιως τυχαια διαβασα το αρθρο ΚΑΡΜΑ:ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ το εβαλα στο link αλλα δεν ξερω αν τα καταφερα.Δεν ειμαι μητερα αλλα προσπαθω να καταλαβω τα λαθη των δικων μου γονειων ωστε να μην κανω τα ιδια.Και αν σκεφτουμε οτι ο χαρακτηρας των ανθρωπων διαμορφωνετε τα 5 πρωτα χρονια της ζωης του θα πρεπει να εισαι μεντιουμ γιανα καταλαβεις τι ειναι σωστο και τι οχι για ενα παιδι που μεχρι τα 2 δεν μιλαει καν.Η αστρολογια ειναι μια φωτογραφια της ψυχης και μονο ετσι μπορει να γινει κατι καλο για τα παιδια που αποφασισαν να εχουν εσενα για γονειο.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
01-09-2008, 02:00 PM
τελιως τυχαια διαβασα το αρθρο ΚΑΡΜΑ:ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ το εβαλα στο link αλλα δεν ξερω αν τα καταφερα.Δεν ειμαι μητερα αλλα προσπαθω να καταλαβω τα λαθη των δικων μου γονειων ωστε να μην κανω τα ιδια.Και αν σκεφτουμε οτι ο χαρακτηρας των ανθρωπων διαμορφωνετε τα 5 πρωτα χρονια της ζωης του θα πρεπει να εισαι μεντιουμ γιανα καταλαβεις τι ειναι σωστο και τι οχι για ενα παιδι που μεχρι τα 2 δεν μιλαει καν.Η αστρολογια ειναι μια φωτογραφια της ψυχης και μονο ετσι μπορει να γινει κατι καλο για τα παιδια που αποφασισαν να εχουν εσενα για γονειο.
Δεν υπαρχει περιπτωση αγαπητη μου να μην κανεις λαθη :cry:,και οσο και να προσπαθησεις για να καταλαβεις τα λαθη των γονιων σου, θα πρεπει να καταλαβεις οτι αλλες συνθηκες τοτε αλλες τωρα που εσυ θα γινεις καποια στιγμη μανα,μην κρινεις τους γονεις σου ,γιατι κανενας απο εμας τους γονεις δεν μας εμαθε καποιος κατι- δεν παμε σχολειο να παρουμε διπλωμα- ΄΄Πως να ειστε καλοι γονεις΄΄ απλα και εμεις μαθαινουμε μεσα απο εσας ,κανουμε λαθη ,πολλες φορες απο την αγαπη μας για σας :love:η απο τον φοβο μας για σας .
Ισως τα δικα σου λαθη να ειναι περισσοτερα απο των γονιων σου διαφορετικου ειδους ., Οταν λοιπον ερθει η ωρα, με οπλο την αγαπη σου προς τα παιδια σου, θα προχωρας ,πολλα τα μαθηματα που εχεις να παρεις εσυ απο αυτα και αυτα απο εσενα :love:βλεποντας και κανοντας λοιπον...
με εκτιμηση Δεσποινα
Υ.Γ. Μην κρινεις τους γονεις σου γιατι και εσενα οταν θα σε κρινουν τα δικα σου παιδια πιστεψε με δεν ειναι οτι το καλυτερο ....
giannas
01-09-2008, 02:25 PM
Δεν εκρινα αρνητικα τους γονεις μου!Ουτε εγω θα ειμαι τελεια.Ειπα οτι προσπαθω να τους καταλαβω,να μην κανω τα ιδια ,δεν ειναι κανενας γονειος θεος.Αλλα αλλο ειναι να σε κρινουνε και αλλο να σκεφτεις τι εκανες λαθος εφοσον σου το λενε.Και επεισης πιστευω οτι τα μεγαλυτερα λαθη απο τους γονεις προς τα παιδια γινοντε απο αγαπη και προστασια γιατι απλα βγηκαμε απο το σωμα σας και δεν υπαρχει τιποτα πιο μεγαλιωδες απο την γεννηση.
Νομιζω οτι δεν διαβασες καλα αυτο που εγραψα ή πατησα κατα λαθος καπιο ευαισθητο κουμπι σου.ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Μητσάκος
01-09-2008, 02:43 PM
Εγώ νομίζω ότι περιορίζοντας την κουβέντα στο κοινωνικό/ψυχολογικό επίπεδο (παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που και αυτές οι προσεγγίσεις έχουν) και στο επίπεδο ανταλλαγής προσωπικών βιωμάτων, υποβαθμίζουμε το αστρολογικό επίπεδο ενός καθαρά αστρολογικού άρθρου και χάνουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την αντίληψή μας.
Επειδή έτυχε να διαβάσω και τα υπόλοιπα 3 μέρη, σας πληροφορώ ότι έχουν αρκετό ενδιαφέρον και ίσως θα ήταν προτιμότερο να ολοκληρωθεί η ανάγνωση από όλους μας του συνόλου της εργασίας και μετά να εκφέρουμε γνώμη, αλλά επί του άρθρου και συνυπολογίζοντας την κυριότερή του παράμετρο που είναι η αστρολογική. Διαφορετικά, μπορεί να ανοιχτεί ένα καινούργιο θέμα με αντίστοιχο περιεχόμενο αλλά στη σωστή ενότητα :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
01-09-2008, 03:34 PM
Δεν εκρινα αρνητικα τους γονεις μου!Ουτε εγω θα ειμαι τελεια.Ειπα οτι προσπαθω να τους καταλαβω,να μην κανω τα ιδια ,δεν ειναι κανενας γονειος θεος.Αλλα αλλο ειναι να σε κρινουνε και αλλο να σκεφτεις τι εκανες λαθος εφοσον σου το λενε.Και επεισης πιστευω οτι τα μεγαλυτερα λαθη απο τους γονεις προς τα παιδια γινοντε απο αγαπη και προστασια γιατι απλα βγηκαμε απο το σωμα σας και δεν υπαρχει τιποτα πιο μεγαλιωδες απο την γεννηση.
Νομιζω οτι δεν διαβασες καλα αυτο που εγραψα ή πατησα κατα λαθος καπιο ευαισθητο κουμπι σου.ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
αγαπητο μελος και εγω εχω κανει λαθη οπως σου ειπα στο παραπανω μου ποστ μαθαινουμε και εμεις μεσα απο εσας τα παιδια ...και προσπαθω για το καλυτερο ,μην ζητας συγνωμη απο εμενα ,εξαλλου δεν εχω ευαισθητο κουμπι γιατι εχω παιδια που καταλαβαινουν .... :love::love::love:
Οσο για το οτι δεν διαβασα καλα το ποστ σου συγνωμη γιατι ενα δημοτικο εβγαλα και δεν τα περνω με την πρωτη φαινεται......
Δεσποινα -Κουκι:bigsmile:
εγ'ω σαν παιδί είμουν επαναστάτης,ακόμα είμαι αλλά σκεφτήτε εσείς οι νεότεροι πριν 40 και λίγο απο γονεις με ιδέες-να σκεφτήτε ο φόβος της μάνας μου ήταν να μηνούμε ανύπατρα-ο πατέρας μου ίσως αν είναι σωστή η ημερομινεία υδροχόος ήταν πιο ελαστηκός πιο κοντά μας φοβόταν τους κυνδίνους και φυσηκά τη θα πει ο κόσμος εκει ήταν που οι δικές μου προτοποριακές ιδέες τον τρέλεναν
δυστυχώς ακολούθησα τα πιστεύω της μανά μου δεν με αφησαν να σπουδάσω και το λυκειο με γκρίνια κορίτσι εσύ τη τα θες
σαν γονείς ίσως για την γενεά τους σαν αγάπη μας έδωσαν πολύ ότι και να κάναμε,ξέραμε ότι μας αγαπούσαν και ήταν δίπλα μας
οχι ότι είμαι καλή μάνα, τα παιδιά μου όταν δεν τους κάνω αύτα που θέλουν με κατηγορουν ότι αγαπω τον ένα ή άλλο ποίο πολύ,αλλά προσπαθώ απο τα δικιά μου σχέση με τους γονείς μου και με τα σημερινά δεδομένα να λίνω τα προβλήματα
σήμερα είναι πολύ ποιο δύσκολα
το μόνο που θέλω να νιώθουν είναι οτι έχω ανοιχτή την αγκάλιά μου και ότι είναι ότι πολυτημότερο έχω στην ζωή μου
και ότι ,αποθημένω, θα τελειώσουν το λύκειο και θα σπουδάσουν σε αυτό που θέλουν ότι και να είναι γιατι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις είσαι ευτηχισμένος και επιτυχιμένος
ονειρο4
02-09-2008, 05:33 PM
[QUOTE=Μητσάκος;63809]Εγώ νομίζω ότι περιορίζοντας την κουβέντα στο κοινωνικό/ψυχολογικό επίπεδο (παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που και αυτές οι προσεγγίσεις έχουν) και στο επίπεδο ανταλλαγής προσωπικών βιωμάτων, υποβαθμίζουμε το αστρολογικό επίπεδο ενός καθαρά αστρολογικού άρθρου και χάνουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την αντίληψή μας.
Επειδή έτυχε να διαβάσω και τα υπόλοιπα 3 μέρη, σας πληροφορώ ότι έχουν αρκετό ενδιαφέρον και ίσως θα ήταν προτιμότερο να ολοκληρωθεί η ανάγνωση από όλους μας του συνόλου της εργασίας και μετά να εκφέρουμε γνώμη, αλλά επί του άρθρου και συνυπολογίζοντας την κυριότερή του παράμετρο που είναι η αστρολογική. Διαφορετικά, μπορεί να ανοιχτεί ένα καινούργιο θέμα με αντίστοιχο περιεχόμενο αλλά στη σωστή ενότητα :bigsmile
μπορεις να δωσεις κατευθυνση γιατι στο δρομο χαθηκαμε?ευχαριστω εκ των προτερων.:bigsmile:
Μητσάκος
02-09-2008, 06:22 PM
μπορεις να δωσεις κατευθυνση γιατι στο δρομο χαθηκαμε?ευχαριστω εκ των προτερων.:bigsmile:
Ψάχνοντας πηγαίνω και εγώ, ούτως ή άλλως :bigsmile:
Απλώς με ενδιαφέρει ο συνδυασμός του ...ψαξίματος και μέσω της αστρολογίας και η μέχρι τώρα κουβέντα δεν είχε τέτοια στοιχεία.
Επιπλέον, όπως ανέφερα, το άρθρο έχει ακόμη 3 μέρη. Ας τα διαβάσουμε και αυτά και ας κουβεντιάσουμε...
Γεράκι
02-09-2008, 10:16 PM
Εγώ πάλι πιστεύω ότι όταν ένα ανθρώπινο όν αποφασίζει να ενσαρκωθεί στη γη έρχεται σε οικογένειες και πιο συγκεκριμένα σε γονείς που του μοιάζουν σε χαρακτήρα και χαρακτηριστικά. Με άλλα λόγια οι γονείς μας μοιάζουν σε μας και όχι εμείς σε αυτούς. Αν τους παρατηρήσεται προσεχτικά και σε βάθος χρόνου θα δείτε τις ομοιότητες..................!!!!!!!! Γι αυτό μην πιστεύεται όταν σας λένε μοιάζεις την μάνα σου ή τον πατέρα σου. Είμαστε και οι δύο σε ένα σκαλοπάτι εξέλιξης πιό πάνω αφού συνεισφέρανε και οι δύο γι αυτό...,,,,,,,,..........!!!!!!!!!!