PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Μητέρες και γιοι - 1ο Μέρος

Χρήστος Άρχος
27-08-2008, 08:53 PM
Η σχέση μητέρας και γιου είναι πολυδιαφημισμένη και πολλές φορές θα λέγαμε εξιδανικευμένη. Αυτή η εξιδανίκευση όμως δεν χωράει όταν μιλάμε για ψυχολογία ούτε και αστρολογία βέβαια. Η λανθασμένη αυτή σχέση πολλές φορές οδηγεί σε λάθη ανάλυσης του χάρτη άρα και δυσκολίες στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων.

Μάθαμε από την ίδια την κοινωνία ότι η μητέρα συνήθως θέλει αγόρι και πως η σχέση μεταξύ της μητέρας με το αγόρι είναι πολύ σημαντική και για τους δύο. Επίσης μάθαμε για την απεριόριστη αγάπη της μάνας προς το παιδί της αλλά και την προστασία του αγοριού προς τη μάνα. Το μοναδικό που δεν μας λένε είναι ότι η σχέση μεταξύ της μάνας με τον γιο (σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό) είναι αυτή που δημιουργεί κρίση στα αγόρια και γενικότερα στους άνδρες, λόγω της συναισθηματικής ανικανότητας αρκετών γυναικών να επιδράσουν σωστά στα παιδιά τους.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Μητέρες και γιοι - 1ο Μέρος (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-1%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-13235/)

Ευτυχία
10-10-2009, 12:58 AM
πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!

skorpiongeo
16-01-2011, 07:30 PM
ενδιαφέρον το άθρο αυτό

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-03-2012, 10:47 AM
Χρήστο μου καλημέρα, και έναν καλό μήνα να έχουμε όλοι!

Πρωί -πρωί μπαίνοντας σε ετούτη την ιστοσελίδα, ποτέ δεν θα φανταζόμουν πως θα επρόκειτο -ειδικά εσύ - να μου μπήξεις μία λαβωματιά στα έγκατα ψυχής και σπλάχνων! Ναι σπλάχνων!

Μητέρα δύο αγοριών εγώ η ίδια, κόρη μίας μάνας τεσσάρων προηγηθέντων της δικής μου γέννησης αγοριών, ενώ εγώ το ένα και μοναδικό κορίτσι όχι μόνο στην ίδια την οικογένεια μου αλλά και στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον, δεν υπήρξε τίποτε από όλα όσα περιγράφεις που δεν βίωσα σε βάθος.

Με έναν Πλούτωνα στο ζώδιο του Λέοντα στον 5ο οίκο εγώ ή ίδια, γέννησα με τις πιο καταραμένες όψεις -χειρότερες δεν γινόταν - τρία παιδιά εκ των οποίων το πρώτο κορίτσι και τα άλλα δύο αγόρια.

Με απόντα πατέρα εγώ η ίδια, και παρόντα αλλά πλήρως απόντα πατέρα τα παιδιά μου, με μεγάλη και ειλικρινέστατη αγάπη, συγκατάβαση και κατανόηση - πως άλλωστε με όλα όσα τεκταίνονταν εις βάρος των αγοριών και που εγώ βίωσα στο έπακρο - προς την ανδρική ψυχολογία, ουδόλως έπραξα σωστά προς τα δικά μου αγόρια.

Σε αντίθεση λοιπόν με την μέση Ελληνίδα μητέρα -κορίτσια μανάδες συγγνώμη αλλά έτσι αισθάνομαι – κατόπιν των εμπειριών μου, δεν θα έλεγα ότι έχω την καλύτερη γνώμη ειδικά για την Ελληνίδα μητέρα.

Την ανά πάσα στιγμή να αναφωνεί π.χ. – το ζω καθημερινά μέχρι και σήμερα – «αχ έρχεται ο άντρας της ζωής μου», και ενώ εσύ περιμένεις να δεις να εμφανίζεται ο μέγα έρωτας της υπό μορφή ενός άντρακλα μέχρι εκεί πάνω, να καταφθάνει ο εξάχρονος γιός με το σχολικό.

Ακόμα χειρότερα, να βλέπεις την υπερχειλίζουσα από καμάρι 55άρα μάνα να βάφει τα νύχια, να πηγαίνει κατ’ εξαίρεση κομμωτήριο, να επιλέγει την τέλεια ενδυμασία, και ρωτώντας της προς τι όλος αυτός ο στολισμός να σου απαντά:

Πάω αεροδρόμιο. Σήμερα επιστρέφει ο «άντρας της ζωής μου», εννοώντας και πάλι τον γιό της.

Όσο για εκείνη που δεν χαλαλίζει ένα δευτερόλεπτο να σου φτιάξει έναν καφέ γιατί είναι κουρασμένη και βαριέται, αλλά ξεσηκώνεται στις δύο τα χαράματα να φτιάξει ομελέτα του γιού της που μόλις γύρισε κατάκοπος από τα μπαρ και τα ξενύχτια, τι να πει κανείς.

Και για να μην μακρηγορώ, άφωνη και άλαλη μένω ανακαλύπτοντας την κατά άλλα περίοπτη και σε εξέχουσα κοινωνική και επαγγελματική θέση μητέρα, που λύνει και δένει αβλεπτεί ολόκληρο στόλο υφισταμένων της, να κοιμάται ελλείψει θέρμανσης αγκαλιά με τον 33χρόνο γιό της για να μην κρυώνει!

Ε ρε Σπαρτιάτισσα μάνα και αν ήσουν εδώ έβλεπες και ζούσες τα μάνας-γιου τεκταινόμενα είμαι σίγουρη ότι θα τις έριχνες όλες μία –μία στον Καιάδα!

Ξέρω πως και γιατί πολλές καλώς εννοώντας αυτού του είδους τους ρόλους σας ως μάνες αγοριών όχι μόνο θα μου ορμήσετε να με φάτε ζωντανή που τόσο απροκάλυπτα εγείρομαι εναντίον των απαράδεχτων για εμένα και την δική μου κρίση μητρικών πρακτικών σας.

Όμως μην ανησυχείτε. Έχω και εγώ και εξίσου απροκάλυπτα μπορώ με την ευθύτητα και όλο το θάρρος που διαθέτω ώστε να θέλω ευθαρσώς να ομολογήσω και μάλιστα να παραδοθώ άνευ όρων στην κρίση σας, για τις δικές μου χοντρές –χοντροειδέστατες και απαράδεχτες παιδαγωγικές μεθόδους στις οποίες και εγώ δυστυχώς προέβηκα με τους γιούς μου.

Που αν και διαφορετικές, ωστόσο εντελώς απαράδεχτες.

Εάν ένας λόγος που σήμερα 01.03.2012 ήδη με την έναρξη αυτού του μήνα –καθοριστικού και για το γιατί και εγώ τόσο λαθεμένα μεγάλωσα τα παιδιά μου μιας και είναι ο μήνας που γεννήθηκα – είναι γιατί πιστεύω πως ο Χρήστος δεν άγγιξε μόνο δικές μου ευαίσθητες χορδές.

Βαθιά μου πίστης είναι πως εάν και εφόσον με ειλικρίνεια είτε ως επαγγελματίες αστρολόγοι είτε ως ερασιτέχνες είτε ως αρχάριοι ή απλά μέλη, ζούμε και αναπνέουμε ομολογούμαι όχι μόνο τις αλήθειες της ίδιας της αστρολογίας αλλά και τις ατομικές μας, πρέπει και οφείλουμε να σταθούμε πολύ προσεχτικά στο εν λόγω άρθρο του Χρήστου.

Ως εκ τούτου προτείνω –και μακάρι να γίνει αποδεκτό – είτε μέσω της κλειστής Ερευνητικής Σελίδας είτε οιασδήποτε άλλης σελίδας να ανοίξουμε το θέμα αυτό με ανταλλαγές απόψεων, ζωντανά παραδείγματα, ναι και γιατί όχι ίσως και με αληθινές συνεντεύξεις από τους γιούς αυτού του μητρικού μπάχαλου!

Χρήστο σε ευχαριστώ από βάθος καρδίας! Ήταν και μάλιστα ενόψει γενεθλίων το ωραιότερο χαστούκι που θα μπορούσες να μου προσφέρεις ως δώρο. Είμαι δε τρίσβαθα συγκινημένη, ενόψει της αφίξεως του ενός εκ των δύο γιών μου εντός των ημερών, από το εξωτερικό.

Να προσθέσω δε πως η συγκίνηση μου αυτή οφείλεται μεταξύ όλων των άλλων, στο ότι τουλάχιστον εκείνος άνοιξε επιτέλους τους δρόμους, δίνοντας μου/μας έτσι την ευκαιρία να θέσουμε τους εαυτούς μας στο χειρουργικό τραπέζι μίας υπέροχης ψυχοθεραπεύτριας, και από κοινού και φυσικά στο βαθμό που αυτό θα είναι εφικτό να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας.

Ποτέ δεν είναι αργά. Και παρά ποτέ, τουλάχιστον όσο μας παίρνει και μπορούμε να αποκαθίστανται τα λάθη μας.

Αναγνωρίζοντας όλα όσα περιγράφεις στο άρθρο σου, πάλεψα επί επτά χρόνια να τον πείσω. Ανεξαρτήτως των λόγων των αιτιών –πραγματικών καρμικών ή άλλων – είμαι απολύτως πεπεισμένη πως η μάνα είναι πάντα μάνα.

Και η συναισθηματική και η ψυχική τροφοδοσία προς το παιδί της, πρέπει να γίνεται με γνώμονα το ποια συναισθηματική τροφή ταιριάζει και άρα μπορεί το παιδί της χωνέψει καλύτερα.

Χρήστο σε ευχαριστώ ειλικρινέστατα. Μπράβο σου! Μου έκανες πολύ μεγάλο καλό!

Εν εναγώνια αναμονή των απόψεων σας.

Και πάλι καλό μήνα

Χρυσάνθη

taurine
01-03-2012, 12:03 PM
Καλημέρα και καλό μήνα.
Ευκαιρίας δοθείσης, το άρθρο είναι "τροφή" για σκέψη και απολογισμό.

Η Κριαρίνα με σελήνη στο σκορπιό πεθερά μου: Χήρα τα τελευταία 25 χρόνια. Μητερα 3 αγοριών σήμερα, (33 σκορπιός-36 λιονταρι-37 καρκίνος) περήφανη, αυτάρκης, λιγόλογη μα με πολλά "εργα", χωρίς παραχαιδέματα, χωρίς γλυκανάλατες εξαρσεις, γεμάτη αξιοπρέπεια, και ήθος απαράμιλλο.
Χωρίς υπερβολή,θα ήθελα να έχω το 1/100 του χαρακτήρα της.

Από την άλλη όμως, ποια μητέρα σήμερα, με τέτοιους ρυθμούς μπορεί να μπεί σε καλούπια, αναφορικά με την τρυφερή έκφραση της μητρότητας?
Ειτε έχουμε αγόρια είτε έχουμε κορίτσια, δεν σταματάμε να τα λατρεύουμε και να δείχνουμε την αγάπη μας με ποικίλους τρόπους. Και θα τα κακομάθουμε, και αγκαλίτσα θα κοιμηθούμε, και θα κυλιστούμε στα χορτάρια για να παίξουμε μπάλα μαζί τους, και ό,τι άλλο φανταζόμαστε. Βέβαια, εκεί που τελειώνει η τρυφερή διαπαιδαγώγηση, αρχίζει το μέτρο και μέσα μας όλες οι μητέρες, γνωρίζουμε πραγματικά πού είναι οι κανόνες, ασχέτως πόσο είμαστε έτοιμες να τους ακολουθήσουμε.;)

Τίνα Ζαχαριάδου
01-03-2012, 12:43 PM
Ταυρίνα μου παρότι Κριαρίνα καμία σχέση, με την πεθερά σου, βλέπεις ο ωροσκόπος μου στον Καρκίνο με κατατάσσει στις σαλιάρες μάνες. Η μητρότητα είναι θείο δώρο και τα παιδιά αγόρια/κορίτσια έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Μάνα, μητέρα, μαμά καμιά δεν έχει σπουδάσει, όλες λάθη κάνουμε αλλά θέλω να πιστεύω και το καλύτερο που μπορούμε.

Η άποψη που θέλει λιγότερα χάδια κι αγκαλιές για τα αγόρια μου προκαλεί ανατριχιλα. Ένα αγόρι είναι πάνω απ' όλα ένα παιδάκι, ευαίσθητο, τρυφερό, εξαρτημένο και πάντα χρειάζεται την αγάπη και τη στοργή της μάνας. Ίσως αν σταματούσαμε αυτούς τους διαχωρισμούς να μην είχαν τόσο μεγάλες διαφορές τα δυο φύλα.

Μεγαλύτερη χαρά δεν έχω παρά τη στιγμή που θα κουλουριαστούν και τα δυο στην αγκαλιά μου και θα τα πνίξω στα φιλιά. Κάτι η δική τους φύση κάτι η δική μου (η οποία παραδέχομαι είναι υπερβολικά εκδηλωτική), τι να πω...απολαμβάνω να τα παραχαϊδεύω, να τα κακομαθαίνω τώρα που έχουν περισσότερο απ' οτιδήποτε ανάγκη την αγάπη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της μητρικής αγκαλιάς.

Χίλιες φορές ένα κακομαθημένο αγοράκι παρά ένα στερημένο από στοργή και χάδια αγοράκι που μελλοντικά θα γίνει ένας ψυχρός άντρας. Όσο για τα όρια....κάπου κάποτε πρέπει να μπαίνουν όχι όμως στα χάδια και τις αγκαλιές. Όσο για τη δική μου πεθερά αν και Παρθένος στο ζώδιο, ευτυχώς είχε τις ίδιες απόψεις με τη νύφη και μου παρέδωσε έναν εκδηλωτικό άντρα. Τουλάχιστον θα πάμε χορτάτοι από χάδια και φιλιά.

taurine
01-03-2012, 01:21 PM
Ταυρίνα μου παρότι Κριαρίνα καμία σχέση, με την πεθερά σου, βλέπεις ο ωροσκόπος μου στον Καρκίνο με κατατάσσει στις σαλιάρες μάνες. Η μητρότητα είναι θείο δώρο και τα παιδιά αγόρια/κορίτσια έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Μάνα, μητέρα, μαμά καμιά δεν έχει σπουδάσει, όλες λάθη κάνουμε αλλά θέλω να πιστεύω και το καλύτερο που μπορούμε.

Η άποψη που θέλει λιγότερα χάδια κι αγκαλιές για τα αγόρια μου προκαλεί ανατριχιλα. Ένα αγόρι είναι πάνω απ' όλα ένα παιδάκι, ευαίσθητο, τρυφερό, εξαρτημένο και πάντα χρειάζεται την αγάπη και τη στοργή της μάνας. Ίσως αν σταματούσαμε αυτούς τους διαχωρισμούς να μην είχαν τόσο μεγάλες διαφορές τα δυο φύλα.

Μεγαλύτερη χαρά δεν έχω παρά τη στιγμή που θα κουλουριαστούν και τα δυο στην αγκαλιά μου και θα τα πνίξω στα φιλιά. Κάτι η δική τους φύση κάτι η δική μου (η οποία παραδέχομαι είναι υπερβολικά εκδηλωτική), τι να πω...απολαμβάνω να τα παραχαϊδεύω, να τα κακομαθαίνω τώρα που έχουν περισσότερο απ' οτιδήποτε ανάγκη την αγάπη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της μητρικής αγκαλιάς.

Χίλιες φορές ένα κακομαθημένο αγοράκι παρά ένα στερημένο από στοργή και χάδια αγοράκι που μελλοντικά θα γίνει ένας ψυχρός άντρας. Όσο για τα όρια....κάπου κάποτε πρέπει να μπαίνουν όχι όμως στα χάδια και τις αγκαλιές. Όσο για τη δική μου πεθερά αν και Παρθένος στο ζώδιο, ευτυχώς είχε τις ίδιες απόψεις με τη νύφη και μου παρέδωσε έναν εκδηλωτικό άντρα. Τουλάχιστον θα πάμε χορτάτοι από χάδια και φιλιά.

Πόσο δίκιο εχεις, πραγματι εκπτωσεις σε χαδια και αγκαλιές δεν πρεπει να γίνονται.

Από την άλλη όμως, μπορω απόλυτα να καταλάβω μια γυναίκα με 3 γιους που εμεινε μόνη της,στα 39 της, μάνα και πατέρας μαζί, να μεγαλώσει σωστα τα παιδιά της, και να τους ωθήσει να γίνουν άντρες από νωρίς. Απόδειξη αυτού, οι "αντρίκιοι" χαρακτήρες των 3 παιδιων της.

Δεν ξερω πόση δύναμη είχε μέσα της και δεν "κρεμάστηκε" από τα παιδιά της. Προφανώς είναι βαρύ το φορτίο του ρόλου και των 2 γονέων σε μια γυναίκα που απαρνιέται τη "γυναίκα"και όλα όσα απορρέουν από τη φύση της, για να δωσει προτεραιότητα στην επιβίωση και την ανατροφή των παιδιών της. Και βέβαια,δεν φαίνονται καθόλου στερημένοι από χάδια, καθως οι χαρακτήρες τους είναι ανοιχτόκαρδοι και συντροφικοί, και οι οικογένειές τους, θορυβώδεις και πολυμελείς!:love:

Προφανώς, εκείνη είχε βρεί το "μέτρο", κατι που ίσως λείπει από τις σύγχρονες μανούλες, οι οποίες λόγω του φορτωμένου προγράμματος και της πολύωρης απουσίας τους, ΔΕΝ έχουμε το κουράγιο να πούμε "οχι" στα παιδιά μας, προσπαθωντας να αναπληρωσουμε τα κενα της απουσίας μας. Η ισορροπία του τρόμου, ενα πράγμα..

Υ.Γ: Κι εγω παντως, λυγίζω σε καθε παραπονιαρικο βλέμμα των παιδιών μου, και καταλήγω κι εγω τρελή "σαλιάρα" (και μ'αρέσει) κι ας μην εχω ωροσκόπο καρκίνο!:p

katiakiss
01-03-2012, 01:37 PM
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγχέεται η αμέριστη στοργή με το παραχάιδεμα. Δεν θα αγκαλιάσεις , δεν θα φιλήσεις, δεν θα παίξεις και δεν θα κάνεις χατίρια στο παιδί που γέννησες; Μην λέμε ανοησίες τώρα.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τα όρια και οι κανόνες συγχέονται με την σκληρότητα και την έλλειψη τρυφερότητας. Η πραγματική, ουσιαστική και εποικοδομητική αγάπη προς ένα παιδί, σημαίνει πως οι γονείς του φροντίζουν να μεγαλώσουν έναν άνθρωπο ικανό να ευτυχίσει. Ένας άνθρωπος που νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου και ότι ο κόσμους του χρωστάει, έχει τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες να δυστυχήσει, όσο ένας άνθρωπος που νομίζει ότι δεν αξίζει την αγάπη και παίρνει τον ρόλο του «σωτήρας» για να την κερδίσει.
Η αμέριστη αγάπη και τρυφερότητα δεν αναιρεί τα όρια και τους κανόνες. Το ζήτημα στην αγάπη μας προς τα παιδιά, δεν είναι να νιώθουμε εμείς καλά με τις τύψεις μας. Ένα παιδί για να νιώσει ασφάλεια και σταθερότητα, πρέπει να σέβεται και όχι να φοβάται τους γονείς του.
Ο σεβασμός δεν εμπνέται με σκληρότητα και έλλειψη στοργής. Αλλά ούτε και με χαλαρότατα και έλλειψη ορίων. Μέτρον άριστον!

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-03-2012, 02:11 PM
Καλησπέρα και από καρδιάς σε όλες και όλους να ευχηθώ καλό μήνα, και επιτέλους άνευ κρύου.

To άρθρο το Χρήστου –τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ άλλως ο Χρήστος ας με διορθώσει – αναφέρεται στην γνώση του Οιδιπόδειου από τους γονείς, αλλά και της απαραίτητης αυτογνωσίας από εμάς τους ίδιους τους γονείς ως εκείνες τις εξαιρετικές προϋποθέσεις για το μεγάλωμα των παιδιών μας.

Το Οιδιπόδειο άλλωστε παγκοσμίως παραδεκτό, και υπαρκτό που παρουσιάζεται σε όλα τα παιδιά, -αγόρια /κορίτσια – και που όμως λύνεται πολύ πιο σπάνια από ότι καν εμείς πιστεύουμε ή θα θέλαμε να παραδεχτούμε, είναι θέμα που κατά τις στατιστικές αφήνει σε πολύ υψηλό ποσοστό, άλυτα τα ίχνη των συναισθηματικών και ψυχολογικών απωθημένων.

Αν δεν απατώμαι δε, ο Χρήστος μιλά για εκείνους τους πολύ λεπτούς μηχανισμούς εξαιτίας των οποίων εντείνονται οι ψυχικές δυσκολίες σε όλους τους ανθρώπους γενικά.
Δίνει δε μία πρώτη ερμηνεία το πώς κάποιες μητέρες για τους δικούς της λόγους “αιχμαλωτίζει με διαφορετικούς τρόπους η καθεμία, το αγόρι με την αγάπη της κρατώντας το όμως δυστυχώς προσανατολισμένο και αγκιστρωμένο επάνω της μια ζωή.

Μιλά για ισορροπίες που αν κανείς κοιτάξει προσεχτικά γύρω του και μέσα στην κοινωνία θα διακρίνει ξεκάθαρα τις τόσες και τόσες αποτυχημένες ενηλικιώσεις αγοριών.
Πεποίθησης μου δε είναι, πως όταν η προσέγγιση της μητέρας αν και ασυνείδητη δεν είναι όμως όντως "καθαρή" από τυχόν δικές της πρώιμες ματαιώσεις, τελικά το παιδί –μα κορίτσι μα αγόρι - αναπτύσσει έναν "ψευδή εαυτό", μέσα από τον οποίο μοιραία χάνει άθελα του και αυτό, την ικανότητα της δικής του ανάπτυξης ως ένα διαφορετικό μοναδικό και απολύτως αυτόνομο ον.

Τόσο από προσωπική εμπειρία όσο όμως και από επαγγελματική – με τόσες και τόσες αξιολάτρευτες κατά τα άλλα κυρίες να τρελαίνονται όταν ο γιός τους παντρεύεται ή παίρνει τα όρη και τα βουνά να φύγει μακριά τους – οφείλω συνειδητά να παραδεχτώ το άδικο που εξαιτίας της έστω ασυνείδητης μητρικής θέσπισης του οιδιπόδειου επιτελείται στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού.
Το ότι εγώ όντως καυστικά εκφραζόμενη αναφέρθηκα σε αυτές τις απλές και στην πραγματικότητα εντελώς επιφανειακές μητρικές εκδηλώσεις στο προηγούμενο δημοσίευμα μου, είναι απόρροια της σε βάθους οιδιπόδειας κατάρας.

Μία κατάρα την οποία και αναγνωρίζω, και ευθέως παραδέχομαι ότι δεν είμαι άμοιρη ευθυνών για την ύπαρξη της.
Το ότι καημός και λαχτάρα μου με το που συναντώ τους γιούς μου 2 μέτρα άντρακλες είναι να τους παίξω στα γόνατα μου λες και είναι μόλις δυόμιση ετών, δεν διαφοροποιεί το γρίφο, ποσώς εξαλείφει του λόγου το αληθές, άρα ουδείς λόγος να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου.
Το ότι δηλαδή ως μάνα δεν οφείλω, δεν πρέπει δεν χρειάζεται να εργαστώ στο μέτρο του δυνατού να απενεργοποιήσω ακόμα και από εμένα την ίδια τους κρυφούς χάρτες της οιδιπόδειας συμπεριφοράς μου –όποιοι και εάν είναι αυτοί – που πιθανόν εξακολουθούν να λειτουργούν και είναι βλαπτικοί για τα παιδιά μου.

Φιλ – Χρ –Σπ

theresa_alma
02-03-2012, 01:44 PM
Ενθουσιαστηκα με το αρθρο!!!!!!

Μπραβο Χρηστο!!!

Αναρωτιεμαι αν επιτρεπεται να σας δωσω δυο ημερομηνιες γεννησης [μια της μανας και μια του γιου].

Εκει να δειτε Οιδιποδειο...

Η συγκεκριμενη μανα παντως ευνουχισε και τα δυο της αγορια. Ειδικοτερα τον εναν [τον μεγαλυτερο], τον ευνουχισε απο την μεση και πανω και τον παρεδωσε στην κοινωνια ΜΙΣΟΓΥΝΗ.
Δεν θα αναφερθω στον μικροτερο, γιατι αυτος "πληρωσε" την σχεση της μανας του με τον μεγαλυτερο αδελφο του.

Γενικοτερα, η γυναικα αυτη, εμεινε χηρα γυρω στα 33 της χρονια και θεωρησε επομενο να χρισει τον 13χρονο πρωτοτοκο γιο της, "συζυγο" της.
Μην νομισετε ομως, πως ανηκε στην κατηγορια της χηρας που πασχιζει να τα βγαλει περα με δυο μικρα παιδια.
Ο ξαφνικος θανατος του αντρα της, την εκανε πλουσιοτερη απο πριν και στα πλαισια του πενθους, εμφανιστηκε δυο μηνες αργοτερα με "συντροφια", σε τραπεζι που την ειχαν προσκαλεσει οικογενειακοι φιλοι και προς τιμην του προωρα χαμενου αντρα της.

Σαν χηρα, "εδωσε και πηρε" μη λογαριαζοντας τα δυο ανηλικα αγορια της και κανοντας τον σπιτι τους κεντρο διερχομενων, πασης φυσεως και ηλικιας, συντροφων.
Οι αντιδρασεις δε που ειχε απο τον οικογενειακο της περιγυρο ουδολως την επτοησαν. Τους βαφτισε οπισθοδρομικους και ηθικολογους και συνεχισε την ζωη της.

Ο πρωτοτοκος δεν προλαβε να τελειωσει το σχολειο και αρχισε να δουλευει στην επιχειρηση που ειχε αφησει ο πατερας του, ενω η ιδια ξοδευε αλογιστα χρηματα οχι μονο σε λουσα, αυτοκινητα και ταξιδια αλλα και σε πανακριβα ινστιτουτα αδυνατισματος στην Ελβετια, αφου καταβροχθιζε ο,τι εβρισκε μπροστα της.

Θα περιμενε καποιος μια τετοια γυναικα να ειναι αποροφημενη απο την προσωπικη της ζωη και να μην επεμβαινει στις ζωες των γιων της. Δηλαδη να ειναι αδιαφορη.
Ηταν οντως αδιαφορη. Οσον αφορα ομως τον δευτεροτοκο.
Γιατι ο πρωτοτοκος ηταν ηδη χρισμενος "ατυπος συζυγος της" και επομενως ειχε "υιοθετησει" και τον κατα δυο χρονια μικροτερο αδελφο του.
Ο πρωτοτοκος, φτασε στο σημειο μαλιστα, να της υποσχεθει πως αν εκεινη δεν παντρευοταν, δεν θα το εκανε ποτε ουτε και εκεινος.
Τραγικο?
Το πιο τραγικο ομως ειναι πως αυτη το πιστεψε.
Και το πιο τραγικο ειναι πως εκεινος καποια στιγμη παντρευτηκε.

Δεν ηταν ομως μονο η γυναικα του γιου της αντιζηλη της. Ηταν και τα παιδια του και εγγονια της. Οπως ακριβως ηταν και οποια γυναικα ειχε διπλα του ο γιος της και η σχεση του μαζι της σοβαρευε.
Οι σκηνες ζηλοτυπιας που του εκανε ηταν μοναδικες!!! Και ο πολεμος εναντιον της νυφης της ανισος. Ανισος υπερ της μητερας του φυσικα... Γιατι ο γιος ειχε εστερνισθει πληρως την αποψη πως η μητερα του ειχε μονον εκεινον στη ζωη και πως ολοι οι αλλοι ηταν περαστικοι.
Δεν θαπρεπε και αυτος να σκεφτεται και να πραττει παρομοια αφου της ειχε δωσει και την υποσχεση?
Σκεφτειτε μονον πως οταν η νυφη της γεννησε το πρωτο της εγγονι, η μαμα του συζυγου της της ζητουσε, επανειλημενα, να της το δωσει να το υιοθετησει!!!!

Ο,τι και να γραψω για αυτο το ζευγαρι [μανας?γιου], ειναι λιγο.
Και δεν το βρηκα καθολου τυχαιο που ο "μικρος" γιος επαγγελεται ψυχολογος.

Εαν μπορω να δωσω ημερομηνιες γεννησης των δυο τους, θα καταλαβετε...

Παρτε μια ιδεα ομως...
Αυτος Αρης/αναδρομος στον Αιγοκερω σε τριγωνο με της μαμας του την Αφροδιτη/αναδρομη στην Παρθενο αλλα σε τετραγωνο με Ηλιο/Σεληνητης μαμας του στον Ζυγο.
Αυτος Σεληνη στον Αιγοκερω σε τετραγωνο με Σεληνη κ Ηλιο της μαμας του στον Ζυγο.
Αυτος Κρονος στις 3μ. Σκορπιου σε τετραγωνο με Αφροδιτη 1η μ. Λεοντα.
Η Μαμα του Ερμη 1η μ. Λεοντα σε τετραγωνο με Πλουτωνα 28η μ. Καρκινου.
Αυτος Κρονος 3μ. Σκορπιος σε τριγωνο με Κρονο της μαμας του 5η μοιρα των Ιχθυων.
Η μαμα του αναδρομη Αφροδιτη αντιθεση Κρονος, Αφροδιτη τετραγωνο Αρης, Αρης τετραγωνο Κρονος.

Αυτα....

katiakiss
02-03-2012, 02:12 PM
Τερέζα, μπορείς να δώσεις τις ημερομηνίες για όποιον θέλει να δει την συναστρία τους. Προσωπικά θα ήθελα να ξέρω και τι ρόλο παίζουν οι δεσμοί Σελήνης τους.

theresa_alma
02-03-2012, 02:30 PM
Δεσμοι Σεληνης? Ο ενας πανω στον αλλον!!!!
Κοιταξε και τις θεσεις της Λιλιθ... Καθως και τις αποκλισεις πλανητων του υιου...
Γιος 17/06/1954 20.00 Αθηνα
Μαμα 28/09/1935 03.30 Ελλαδα

katiakiss
02-03-2012, 02:44 PM
Δεσμοι Σεληνης? Ο ενας πανω στον αλλον!!!!
Κοιταξε και τις θεσεις της Λιλιθ... Καθως και τις αποκλισεις πλανητων του υιου...
Γιος 17/06/1954 20.00 Αθηνα
Μαμα 28/09/1935 03.30 ΕλλαδαΉμουν σίγουρη ότι αυτό που μας περιγράφεις πιο πάνω έχει κάποια σχέση και με τους δεσμούς Σελήνης.:)

theresa_alma
02-03-2012, 05:19 PM
Ήμουν σίγουρη ότι αυτό που μας περιγράφεις πιο πάνω έχει κάποια σχέση και με τους δεσμούς Σελήνης.:)

Δηλαδη? Τι σημαινει οταν οι Δεσμοι της Σεληνης συμπιπτουν?

Κοραλλία Μόζορα
03-03-2012, 09:53 AM
Και μόνο το τετράγωνο Σελήνης/Άρη στην συναστρία τους αρκεί γι' αυτά που περιγράφεις.

Χρυσάνθη Σπίγγου
03-03-2012, 11:37 AM
Τερέζα καλημέρα και καλό Σ/Κ

Αν και δεν έχω στην διάθεση μου –δεν έχει εμφανιστεί σε εμένα – οποιαδήποτε δική σου αναφορά σχετικά με την εν λόγω μητέρα και αντιστοίχως το γιό της, περνώντας και βλέποντας τα στοιχεία που μας έστειλες, μπήκα και εγώ –καθόλου τυχαία όπως θα σου εξηγήσω παρακάτω – να περιεργαστώ τους χάρτες τους.

Χάριν δε περαιτέρω πληροφόρησης και λόγω του ότι έχω ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τους Δεσμούς της Σελήνης, να σου πω πρωτίστως πως, η συνάντηση ατόμων με διαφορά ηλικίας 19 -19 1/2 χρόνια, υπάγεται σε μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατηγορία ερμηνείας αυτών των Δεσμών και φυσικά των ιδίων των ατόμων.

Αποτολμώ δε να πω, πως ολόκληρη η δομή και η σύνθεση τόσο ως μεμονωμένων ατόμων όσο όμως και ως τόσο στενοί συγγενείς, αποτελεί μία σχεδόν εντελώς διαφοροποιημένη και εξαιρετικά εσωτερική προσέγγιση των χαρτών τους, πολύ δε περισσότερο λόγω και της εμπλοκής – τόσων βαρύγδουπων πλανητών, όπως οι αργοκίνητοι – ειδικότερα όταν αυτοί σχετίζονται είτε προς το ζώδιο του Νοτίου είτε του Βορείου Δεσμού!

Καταρχάς από αναδρομές ατόμων κατόχων της πολικότητας Ν/Β, Καρκίνου/Αιγόκερω, έχει φανεί ότι ο κυρίαρχος λόγος της επανόδου τους με αυτό το σχηματισμό είναι οι ανειλημμένες σε αισθηματικό οικογενειακό / κοινωνικό /επαγγελματικές υποχρεώσεις και καθήκοντα που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν εκπλήρωσαν ή δεν λειτούργησαν σωστά, σε προηγούμενες ζωές τους.

Άλλα αίτια είναι η κακώς εννοούμενη διαχείριση θεσμών, κατεστημένων αξιών, ίσως είτε αυτό είχε σχέση με έμψυχα ή άψυχα θέματα, όπως π.χ. περιουσιακές διαφορές και θεωρήσεις σχετικά με ακίνητα, καλλιέργειες , ή άλλες ευρύτερες διαφορές που αφορούν υποθέσεις σχετικά με την γενέτειρα τους ή την πατρίδα τους.

Αυτός είναι και ένας πολύ σοβαρός λόγος που αρκετά συχνά στην παρούσα ζωή, στις αναμεταξύ τους διαφορές και οι αντινομίες εμπλέκονται πάρα πολύ σύνθετα περιουσιακά προβλήματα που για να λυθούν ή να δοθεί μία δίκαια κατάληξη οδηγούνται ίσως και σε πολύχρονες δικαστικές διαμάχες!

Γενικώς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σε προηγούμενη /νες ζωές βίωσαν τις ιδιότητες αυτές και πάλι ως συγγενείς εξ’αίματος, αλλά ίσως και ως αντίπαλοι ή αντίθετα υπερασπιστές της πατρίδας τους, έχοντας οι ίδιοι εμπλακεί με κάποιο μεταξύ τους, ή ίσως προδίδοντας κοινούς συγγενείς τους, κ.ο.κ.

Κατά μία πολύ συνοπτική προσέγγιση λοιπόν, η κοινή σύμπλευσης τους στην παρούσα ζωή, υποδηλώνει την αναγκαιότητα αμοιβαίας εκπλήρωσης του ενός προς τον άλλον των ιδιοτήτων που αφορούν καταρχάς τον Νότιο στο ζώδιο του Καρκίνου και φυσικά εν συνεχεία την κοινή ή όχι προσχώρηση τους στις ιδιότητες του Βορείου Δεσμού στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Ιδιαίτερο και σημαίνον χαρακτηριστικό όμως γενικά όλων των Ν/Β/Δ που συμπίπτουν, άρα και που έχουν συνευρεθεί κατά την επιστροφή αυτού του άξονα με απόσταση 19, 19 ετών και κάτι, αν και με κάποιες διαφοροποιήσεις και αποκλίσεις στις αντιλήψεις του καθενός λόγω της διαφορετικής μοίρας που βρίσκονται οι Δεσμοί, (φυσικά και ολόκληρη η δομή του γενέθλιου χάρτη ) είναι ότι οι ζωές τους –είτε για λίγα χρόνια είτε για πολλά – πρέπει να πορευτούν από κοινού. Με άλλα λόγια, σαν μία έξωθεν ανώτερη δύναμη να τους δένει κυριολεκτικά σαν να τους έχουν φορέσει χειροπέδες!

Συνήθως οι οιεσδήποτε καρμικές τους υποχρεώσεις είτε του ενός προς τον άλλον, είτε έξωθεν, δηλαδή προς τρίτα πρόσωπα, άρχονται οριστικά, μόνο κατόπιν της οριστικής αποχώρησης από την ζωή του ενός ή του άλλου!

Εχοντας την ευκαιρία μίας πιο ενδελεχούς παρατήρησης γενικώς των Δεσμών της Σελήνης, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τα οποία παρακολουθώ στενά επί δεκαετίες είναι ότι πιο δύσκολες περιπτώσεις –είτε για καλό είτε όχι – αφορούν κυρίως κοινές πολικότητες όπως του παραδείγματος που μας παρέθεσες, αλλά και της ανταλλαγής αυτών.

Όταν δηλαδή π.χ. ο ένας έχει το Νότιο Δεσμό στο ζώδιο των Διδύμων που συμπίπτει είτε με η χωρίς απόκλιση με τον Βόρειο Δεσμό του άλλου στο ζώδιο του Τοξότη!

Λυπάμαι αν μιλώ κάπως στον αέρα μιας και δεν γνωρίζω το περιεχόμενο όσων εσύ εξέθεσες ώστε να μπορούσα ίσως να εκφέρω μια σαφέστερη και πιο συγκεκριμενοποιημένη άποψη επί του θέματος.

Ωστόσο ίσως οι παραπάνω εμπειρίες φανούν κάπως χρήσιμες σε εσένα προσωπικά ή άλλα μέλη που ενδιαφέρονται γενικώς γύρω από την θεματολογία των Δεσμών.

Φιλ-Χρ –Σπ

toniateddybear
03-03-2012, 12:22 PM
Καλημερα σε ολους και καλο μας σαββατοκυριακο!
Μετα απο ολα οσα γραψατε ολα τα μελη για το θεμα της μητερας και υιου, εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις:
Η μητερα μου εχει γεννησει και κοριτσια και αγορι. Η ιδια ειναι γεννημενη στις 6-9-1964 στην Κορινθο. Εγω στις 23-12-1988 στην Αθηνα. Παρατηρησα τα εξης στη συναστρια μας: πρωτον και κυριον, η ακμη του 5 οικου της μητερας μου ειναι στο ζωδιο μου (αιγοκερως). επειτα διαπιστωσα οτι ο εβδομος οικος εχει ακμη στο ζωδιο της αδερφης μου (ιχθυς) και ο αδερφος μου, τριτο κατα σειρα παιδι, το ζωδιο του πρωτου οικου (παρθενος).
Επειτα, παρατηρησα την ακριβειας σχεδον μεταξυ του δικου μου ταυρου και του δικου της συνοδου, να συμπιπτυον τοσο σε μοιρα οσο και σε ζωδιο. (να συμπληρωσω πως ο δικος μου διας ειναι αναδρομος ενω της μητερας μου οχι. Ο βορειος και ο νοτιος δεσμος της μητερας μου πεφτουν επανω στις ακμες του 4ου και 10 ου οικου μου. Ο ερμης της μητερας μου, κυβερνητης του χαρτη της (ζωδιο και ωροσκοπος) κανει συνοδο με τον νοτιο δεσμο μου και ο ποσειδωνας της με τον πλουτωνα μου επεισης βρισκονται σε συνοδο.
Παμε τωρα στον αδερφο μου (γεννημενος στις 26-8-2003, Αθηνα) απολυτη ακριβειας συνοδο μεταξυ κρονου της μαμας αναδρομου και ουρανου του γιου αναδρομου, ο βορειος δεσμος του αδερφου μου σε συνοδο με τον δια της μαμας στον ταυρο.
Προφανως, αν κοιταξω προσεκτικοτερα και παρατηρησω και τα μεσοδιαστηματα θα βρω κι αλλα ενδιαφεροντα.
Ειναι αδυνατο,κατα τη δικη μου αποψη, δυο ατομα που συνδεονται τοσο στενα (πιο στενα δε γινεται) να μην εχουν τετοιου ή και αλλου ειδους στενη επαφη τα ωροσκοπια τους. Οι νδ βδ παντα στην πρωτη γραμμη με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Αλλα πως να το κανεις...?φαινεται οτι ειμαστε παιδια της μητερας μας!
Παραθεσα ενα χαρτη κοριτσιου (δικο μου) κι ενα αγοριου, ισως επειδη μπορει να θελει καποιος να δει του αγοριου, σε σχεση με το θεμα. Ενδιαφερον θα ειχε, αλλα μαλλον θα ξεφευγαμε απο το θεμα, να δουμε χαρτη γιαγιας μαμας παιδιου! Αυτο θα ηταν ενδιαφερον ως παρατηρηση και μονον ή ως πειραμα συστημηκης (αλλα και γι αυτα οπως και για τους δεσμους, νομιζω αρμοδια θα ηταν η κ. Σπιγγου!)
Τα συγχαρητηρια μου στο κ. Αρχο γιατι καθε φορα ξυπναει συνηδησεις με τα αρθρα του και μας κανει να βλεπουμε τα αστρολογικα δεδομενα στενα συνυφασμενα με τις ανθρωπινες συμπεριφορες και σχεσεις. Ελπιζω να συνεβαλα εστω και λιγο στην κουβεντα, θετοντας κι εγω τις παρατηρησεις μου!
Κλαη συνεχεια σε ολους!:love:

katiakiss
03-03-2012, 01:04 PM
Δηλαδη? Τι σημαινει οταν οι Δεσμοι της Σεληνης συμπιπτουν?Theresa alma , θα σου πω τι εννοώ για τους δεσμούς Σελήνης. Το ότι έχουν δεσμούς Σελήνης στον ίδιο άξονα, θα μου έλεγε κάτι παραπάνω από μόνο του, αν ήταν σε σύνοδο με αντιστροφή. Δηλαδή να υπάρχει σύνοδος του ΒΔ του ενός με τον Ν.Δ του άλλου. Το ότι είναι βέβαια στο ίδιο ζώδιο και σε σύνοδο οι βόρειοι, ήδη μας ειδοποιεί για μία συνάφεια.
Πολύ σωστά αναφέρει η Κοραλλία ότι και μόνο που έχουν Σελήνη τετράγωνο Άρη, φτάνει για μια τόσο έντονη σχέση, αλλά εγώ θα προσθέσω ότι η Σελήνη αυτή είναι σε σύνοδο με τους βόρειους δεσμούς των δυο τους και ο Άρης κάνει τετράγωνο , τετραγωνίζοντας τους δεσμούς Σελήνης τους ταυτόχρονα. Νομίζω πως αυτό δίνει έναν σημαντικό τόνο στη σχέση αυτή, γιατί κατά τα άλλα, μάνα –γιο με τετράγωνο Άρη\Σελήνη μεταξύ τους, δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε. Ωστόσο δεν εμφανίζουν τέτοια αρρωστημένη σχέση.
Η εμπλοκή των δεσμών Σελήνης τους είναι ιδιαίτερα έντονη, από μια ματιά που έριξα, με πολλαπλές σημαντικές συνδέσεις , αλλά δεν θα ήθελα να ανοίξουμε το θέμα των δεσμών σε αυτό το νήμα που το θέμα μας είναι άλλο.
Καθαρά αστρολογικά πάντως, η συναστρία τους είναι έντονα δυναμική, κάτι που είναι συχνό σε συναστρίες γονέων με τα παιδιά τους.

theresa_alma
03-03-2012, 06:48 PM
Και εγω και ο γιος μου εχουμε Β.Δ. και Ν.Δ. με ανοχη μιας μοιρας, στον Αιγοκερω και στον Καρκινο αντιστοιχα. Ο Ηλιος μου στους Ιχθεις κανει τετραγωνο με την Σεληνη του στους Διδυμους και ο Ερμης του στον Κριο κανει συνοδο [με ανοχη 7μ.] με την Σεληνη μου, ακριβες τετραγωνο με τον Δια μου στον Καρκινο, τετραγωνο με τον Ουρανο μου στον Καρκινο [ανοχη 5μ.].

Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει αυτο, παντως μεχρι σημερα [τον Μαιο κλεινει τα 20 του χρονια], δεν εχουμε εκδηλωσει Οιδιποδειο ουτε εγω, ουτε ο ιδιος.

Οταν ηταν μικρος, πολλες φορες τον αποκαλουσα "το αντρακι μου". Ακουγε ομως να αποκαλω και τον μπαμπα του "αντρουλη μου" και πιστευω ενοιωθε την διαφορα.

Οταν ο μπαμπας του και εγω χωρισαμε, [δυστυχως κατω απο πολυ-πολυ κακες συνθηκες], ουτε σαν σκεψη δεν περασε απο το μυαλο μου να θεωρησω τον γιο μου σαν αντικαταστατη του μπαμπα του.

Πιστευω ακραδαντα πως ο τροπος που μια γυναικα διαχειριζεται την απωλεια του συζυγου απο την ζωη της, εξαρταται απο αλλα πραγματα.
Αν δηλαδη η παρουσια ενος αντρα, για την ιδια σημαινει, κοινωνικη καταξιωση, οικονομικη ασφαλεια, η οπως - δυστυχως - ακουω πολλες γνωστες μου να λενε: Θα χωριζα, αλλα τι να κανω? Οταν κυκλοφορει μια γυναικα εξω, χρειαζεται καποιον διπλα της...
Δεν ανηκα/ανηκω σε αυτην την κατηγορια.

Παντως τα γεγονοτα που ανεφερα λιγα ποστς πιο πανω ειναι αληθινα και λιγα εγραψα.

Δεν ειμαι ουτε ηθικολογος, ουτε οπισθοδρομικη. Ξερω ομως απο ενστικτο - τουλαχιστον στα βασικα - τι ειναι σωστο και τι ειναι λαθος σε σχεση με τα παιδια μου.

Οσο αγαπαω τον γιο μου αγαπαω και την κορη μου. Με διαφορετικο τροπο αλλα ισοποσα. Δεν τα ξεχωρισα ποτε και αυτο φαινεται και απο την μεταξυ τους σχεση σαν αδελφια.

Δεν ισχυριζομαι πως δεν εχω κανει λαθη. Εχω κανει και εχω παρακανει [οταν πριν τρια χρονια εχασα την αυτοκυριαρχια μου και κατερευσα], αλλα το διαχειριζομαι.

Αλλα για να επανελθω στην σχεση μητερας/γιου, αλλο πραγμα ειναι να δινεις αγαπη [φυσιολογικο], και αλλο να διεκδικεις την πρωτη θεση στην ζωη του.

Το να κυνηγας απο πισω το γιο σου, να βαζεις να κατασκοπευουν την προσωπικη του ζωη, να προβαινεις σε υστεριες προκειμενου να διαλυσεις την σχεση του/τον γαμο του και μετα θριαμβευτικα να του στελνεις καρτα γραφοντας του "ελπιζω τωρα να καταλαβες ποια πραγματικα σε αγαπαει"... Ε... αυτο το θεωρω οχι απλα Οιδιποδειο... Κατι αλλο παιζει και πολυ αρρωστο. Και δυστυχως τετοιες ακραιες συμπεριφορες υπαρχουν.
Και επισης δυστυχως, τετοιες συμπεριφορες μητερων υπαρχουν. Με αποδεκτες οχι μονο τους γιους τους αλλα και τις κορες τους.

Αυτο που μου κανει πραγματικα εντυπωση ειναι πως οι γυναικες το κανουμε αυτο στα παιδια μας, οχι οι αντρες. Η, αν το κανουν ειναι πως να το πω.... Πολυ-πολυ πιο light.

maria76
04-03-2012, 12:16 AM
Φιλενάδα μου και καλή μου ψαρίνα..
και οι άντρες εκφράζουν απαράδεκτες συμπεριφορές στις κόρες τους.Δεν είναι αυτό εδώ το θέμα,αλλά έχω έναν Ταύρο μπαμπά και Κρητικό κιόλας.Δεν ξέρω καθόλου τι ώρα γεννήθηκε,άρα δεν μπορώ να συγκρίνω τους χάρτες μας.
Κατάφερε να χειραγωγήσει τις κόρες του όπως περίπου ήθελε,ενώ με τον αδελφό μου που τα κόλπα δεν περνάνε,μαλώνει συνεχώς.
Δεν θέλω να αναφέρω στοιχεία του χάρτη μου γιατί θα φύγουμε απ'το θέμα,αλλά και οι μπαμπάδες το κάνουν..

Κοραλλία Μόζορα
04-03-2012, 10:50 AM
Theresa alma , θα σου πω τι εννοώ για τους δεσμούς Σελήνης. Το ότι έχουν δεσμούς Σελήνης στον ίδιο άξονα, θα μου έλεγε κάτι παραπάνω από μόνο του, αν ήταν σε σύνοδο με αντιστροφή. Δηλαδή να υπάρχει σύνοδος του ΒΔ του ενός με τον Ν.Δ του άλλου. Το ότι είναι βέβαια στο ίδιο ζώδιο και σε σύνοδο οι βόρειοι, ήδη μας ειδοποιεί για μία συνάφεια.
Πολύ σωστά αναφέρει η Κοραλλία ότι και μόνο που έχουν Σελήνη τετράγωνο Άρη, φτάνει για μια τόσο έντονη σχέση, αλλά εγώ θα προσθέσω ότι η Σελήνη αυτή είναι σε σύνοδο με τους βόρειους δεσμούς των δυο τους και ο Άρης κάνει τετράγωνο , τετραγωνίζοντας τους δεσμούς Σελήνης τους ταυτόχρονα. Νομίζω πως αυτό δίνει έναν σημαντικό τόνο στη σχέση αυτή, γιατί κατά τα άλλα, μάνα –γιο με τετράγωνο Άρη\Σελήνη μεταξύ τους, δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε. Ωστόσο δεν εμφανίζουν τέτοια αρρωστημένη σχέση.
Η εμπλοκή των δεσμών Σελήνης τους είναι ιδιαίτερα έντονη, από μια ματιά που έριξα, με πολλαπλές σημαντικές συνδέσεις , αλλά δεν θα ήθελα να ανοίξουμε το θέμα των δεσμών σε αυτό το νήμα που το θέμα μας είναι άλλο.
Καθαρά αστρολογικά πάντως, η συναστρία τους είναι έντονα δυναμική, κάτι που είναι συχνό σε συναστρίες γονέων με τα παιδιά τους.

Κάτια,

χονδρικά μιλώντας, η Σελήνη είναι η μητέρα και ο Άρης είναι ο ερωτισμός μας. Μ' αυτό το τετράγωνο ανάμεσα σε μητέρα - γιο αναπτύσσονται ψυχικές εξαρτήσεις που αγγίζουν τα όρια του ερωτισμού, πράγμα που είναι η έννοια του οιδιπόδειου συμπλέγματος.

Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έχει σε όλες τις συναστρίες μητέρας - γιου αυτή η όψη την ίδια ένταση. Η διαφορά όμως δεν είναι στους δεσμούς της Σελήνης αλλά στους δυο χάρτες ξεχωριστά. Όταν τα δυο άτομα ξεχωριστά είναι πολύ βεβαρυμένα ψυχολογικά δεν μπορούν να διαχειριστούν το ίδιο εύκολα αυτή την όψη ενώ άτομα πιο ισορροπημένα γενικά θα την βιώσουν σχετικά πιο ανώδυνα.

Δεν έχω δει τους χάρτες και την συναστρία των συγκεκριμένων ατόμων αλλά σίγουρα οι δυο χάρτες θα μας δείχνουν και από μόνοι τους και ως προς την συναστρία τους τον τρόπο που θα διαχειριστούν αυτό το τετράγωνο Σελήνης/'Αρη μεταξύ τους.

katiakiss
04-03-2012, 12:15 PM
Κάτια,

χονδρικά μιλώντας, η Σελήνη είναι η μητέρα και ο Άρης είναι ο ερωτισμός μας. Μ' αυτό το τετράγωνο ανάμεσα σε μητέρα - γιο αναπτύσσονται ψυχικές εξαρτήσεις που αγγίζουν τα όρια του ερωτισμού, πράγμα που είναι η έννοια του οιδιπόδειου συμπλέγματος.

Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έχει σε όλες τις συναστρίες μητέρας - γιου αυτή η όψη την ίδια ένταση. Η διαφορά όμως δεν είναι στους δεσμούς της Σελήνης αλλά στους δυο χάρτες ξεχωριστά. Όταν τα δυο άτομα ξεχωριστά είναι πολύ βεβαρυμένα ψυχολογικά δεν μπορούν να διαχειριστούν το ίδιο εύκολα αυτή την όψη ενώ άτομα πιο ισορροπημένα γενικά θα την βιώσουν σχετικά πιο ανώδυνα.

Δεν έχω δει τους χάρτες και την συναστρία των συγκεκριμένων ατόμων αλλά σίγουρα οι δυο χάρτες θα μας δείχνουν και από μόνοι τους και ως προς την συναστρία τους τον τρόπο που θα διαχειριστούν αυτό το τετράγωνο Σελήνης/'Αρη μεταξύ τους.Καλημέρα Κοραλλία. Σε κάθε περίπτωση αυτά που γράφεις είναι εντελώς σωστά και με βρίσκουν σύμφωνη, μια και είναι και η δική μου γνώμη αυτή. Και πως αλλιώς, αφού στην αστρολογία οι αρχές και οι έννοιες είναι σταθερές.
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι στα θέματα που αφορούν στους δεσμούς σελήνης, είναι σχεδόν ανώφελο να αντιπαραθέτουμε τις απόψεις μας, επειδή στην ουσία το θέμα αυτό είναι θέμα πίστης, πεποίθησης.
Για παράδειγμα, όταν διάβασα αυτή την ακραία ιστορία μεταξύ μάνας και γιου, διαισθητικά (στην πραγματικότητα εμπειρικά), είχα μια βεβαιότητα ότι υπάρχει εμπλοκή δεσμών Σελήνης. Το κοίταξα και πράγματι υπάρχει, και μάλιστα με το εν λόγω τετράγωνο που και οι δύο ξέρουμε πόσο καθοριστικής σημασίας είναι. Αυτό δεν είναι κάτι που μου τυχαίνει πρώτη φορά. Τις συντριπτικά περισσότερες φορές που θα υποψιαστώ κάτι τέτοιο και μετά θα το κοιτάξω, οι δεσμοί παίζουν τον ρόλο τους.
Ομολογώ ότι κάποιες φορές δεν έχουν καμία σχέση, αλλά κάτι τέτοιο μας συμβαίνει και κάποιες ελάχιστες φορές, όταν κοιτάζουμε έναν χάρτη για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, και δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα που να το προδιέθετε από τις πλανητικές σχέσεις.
Γνώμη μου είναι ότι οι δεσμοί Σελήνης δεν αναιρούν την ισχύη της αστρολογίας. Αυτό που κάνουν, είναι να βάζουν τις ενέργειες σε μια διαφορετικής θεώρησης προοπτική.
Δεν θα βασίσω την ερμηνεία μου στους δεσμούς Σελήνης, αλλά δεν θα την αποκλείσω όταν μου «μιλάει» και μπορώ να δω καθαρά την επιρροή αυτή στην πράξη.
Όπως και στην κλασική αστρολογία, υπάρχουν προϋποθέσεις στις οποίες έχω καταλήξει μετά από μερικά χρόνια που παρατηρώ το θέμα. Οι δεσμοί Σελήνης λειτουργούν , όταν στον χάρτη του ατόμου υπάρχει γενέθλια όψη πλανητών με τους δεσμούς. Ακόμα περισσότερο όταν οι πλανήτες είναι προσωπικοί και από τους αργούς, Κρόνος\Πλούτωνας.
Είναι το ίδιο , όπως η ένταση ενός πλανήτη με όψεις στον χάρτη μας. Τον αισθανόμαστε και καταλαβαίνουμε τον ρόλο του ξεκάθαρα. Αν οι δεσμοί σε ένα γενέθλιο δεν έχουν ένταση, το άτομο είναι πιθανό μνα μην μπορεί αν αισθανθεί τον ρόλο τους στην ζωή του ξεκάθαρα.

Συγνώμη που βγήκα εκτός θέματος, αλλά είχα την ανάγκη να τα γράψω αυτά. :o

theresa_alma
04-03-2012, 12:20 PM
Το μεσοδιαστημα Σεληνης/Κρονου [σε εξαγωνο ανοχη 5μ.] του γιου κανει συνοδο με τον Αρη της μητερας.
Ο Αρης της μητερας κανει οψεις τετραγωνου με τον Κρονο της και την αναδρομη-Αφροδιτη της.
Η αναδρομη/Αφροδιτη της κανει αντιθεση με τον Κρονο της.
Η αναδρομη-Αφροδιτη της κανει τριγωνο με τον Αναδρομο-Αρη του.
Ο Κρονος της κανει τριγωνο με τον Κρονο του.
Ο Αρης=Σεληνη του κανουν τετραγωνο με το Ηλιο/Σεληνη της.
Ο Πλουτωνας της σε τετραγωνο με τον Ερμη της και ο Ερμης της σε συνοδο με την Λιλιθ του γιου της.
Αστα να πανε...

Συναστρια βαρεων-βαρων.

Οταν καποιος εμπλεκεται με οποιονδηποτε τροπο, σε τετοιου ειδους σχεσεις και ειναι ασχετος με την αστρολογια/ψυχολογια, αναρωτιεται γιατι ειναι το τριτο ατομο.

Ε, μετα αντιλαμβανεται πως τα δυο αυτα ατομα εχουν η, καρμικα ζητηματα αλυτα, η, θεματα ψυχικης υγειας, οποτε απομακρυνεται οσο πιο γρηγορα μπορει.

[Οσο για τις καρμικες σχεσεις, δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν γνωριζω τιποτε αλλο εκτος απο τους Δεσμους και τις εμπλοκες τους με καποιους πλανητες. Η λογικη μου ομως μου λεει πως οσο ισχυουν τα καρμικα ξεμπερδεματα, αλλο τοσο ισχυουν και τα νεα καρμικα μπερδεματα που δημιουργεις με αλλους στην προσπαθεια σου να ξεμπερδεψεις τα προηγουμενα].

Προσωπικα, οταν η κορη μου αποφασισει να παντρευτει, δεν θα ελεγξω μονο την συναστρια της με τον μελλοντα συζυγο της, αλλα κυριως την συναστρια την δικη του με της μανουλας του.

Οχι πως αν δω κατι ασχημο, θα μπορεσω να την εμποδισω. Ουτε καν το διανοουμαι αυτο. Αλλα τουλαχιστον θα την προετοιμασω για το ενδεχομενο... σε περιπτωση που... και ο,τι αλλο αυτο συνεπαγεται.

Η ζωη μπορει να ειναι πολυ ωραια. Δεν χρειαζεται να μπλεκουμε με ανθρωπους προβληματικους.
Μας φτανουν και μας περισσευουν της Φυσης τα καμωματα [ασθενειες, γεωφυσικα φαινομενα κτλ].

Κοραλλία Μόζορα
04-03-2012, 04:08 PM
Κάτια,

ξέρω ότι αυτά εννοούσες. Ο λόγος που έγραψα αυτό το ποστ ήταν για να μην μείνουν κάποια μέλη με την εντύπωση ότι το τετράγωνο Άρη/Σελήνης σ' αυτή την συναστρία λειτούργησε όπως λειτούργησε λόγω των δεσμών της Σελήνης. Υπάρχουν αστρολογικοί λόγοι που λειτούργησε έτσι ανεξάρτητα από τους δεσμούς της Σελήνης. Τους δεσμούς της Σελήνης μπορεί κανείς να επιλέξει να τους εξετάσει επιπρόσθετα.

maria76
27-03-2012, 01:03 AM
Η χιαστί Αρη-Σελήνης φαντάζομαι ότι είναι ακόμα χειρότερη απ'το τετράγωνο,έτσι δεν είναι?
Εννοείται μεταξύ μαμάς-γιου..

Κοραλλία Μόζορα
27-03-2012, 08:52 AM
Μαρία,

γιατί η χιαστί, μια δευτερεύουσα όψη, να είναι χειρότερη από το τετράγωνο που είναι κύρια όψη;

maria76
27-03-2012, 10:01 PM
Eίχα την εντύπωση Κοραλλία ότι το τετράγωνο αν το"δουλέψεις",τελικά θα σε ωφελήσει κιόλας.
Ενώ η χιαστί δευτερεύουσα μεν,πιο δυσεπίλυτη δε.
Δεν είναι έτσι? Απειρες φορές το έχουμε πει πάντως..:confused:

katiakiss
27-03-2012, 11:25 PM
Eίχα την εντύπωση Κοραλλία ότι το τετράγωνο αν το"δουλέψεις",τελικά θα σε ωφελήσει κιόλας.
Ενώ η χιαστί δευτερεύουσα μεν,πιο δυσεπίλυτη δε.
Δεν είναι έτσι? Απειρες φορές το έχουμε πει πάντως..:confused:Πάλι εδώ είσαι εσύ; Μην τρέξει άρθρο με μαμάδες και παιδιά, μέσα είσαι! Σημαιοφόρος ! (αναπληρωματική, γιατί τη σημαία την κρατάνε η Ταυρίνα και η Τίνα…:p)

Αυτό που στην πραγματικότητα θέλει να ξεκαθαρίσει η Κοραλλία με την ερώτηση που σου έκανε, είναι ότι το τετράγωνο είναι κύρια όψη και παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την χιαστί. Ότι αν δουλέψεις ένα τετράγωνο μπορεί να το στρέψεις να δουλεύει υπέρ σου, είναι μία σωστή άποψη που την έχουμε διατυπώσει πράγματι πολλές φορές. Όμως αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις δύσκολες όψεις. Και η χιαστί είναι μια όψη που μπορεί κανείς να την δουλέψει και να ωφεληθεί από την ενέργειά της και τις ασύμβατες ενέργειες που μαθαίνει να εξισορροπεί.Αν μπορείς να δουλέψεις ένα τετράγωνο, τότε σίγουρα μπορείς να δουλέψεις μια χιαστί!

maria76
27-03-2012, 11:37 PM
Τι θα πρωτοδουλέψω δεν ξέρω Κάτια μου!
Με βλέπεις,δεν έχω συμμετάσχει και πολύ στο θέμα,γιατί πραγματικά είναι ατελείωτο.
Τι να πάρεις και τι ν'αφήσεις..:wacko:

Χρυσάνθη Σπίγγου
28-03-2012, 12:25 AM
Κατά τον επακριβό ορισμό της Mason " it is like you owe to someone" ήτοι σαν να χρωστά κάποιος σε κάποιον άλλον, επιμένω και εμμένω πως η χιαστί -ειδικά όταν αυτές παρουσιάζονται σε θέματα που συσχετίζουν και άλλους - είναι ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΑΡΜΙΚΗ ΟΨΗ, η αποσαφήνιση της οποίας μάλιστα επέρχεται ίσως μετά την πάροδο πολλών ετών!

Μάλλον θα έλεγα ότι η Μαρία χρειάζεται γενικότερα και μία διαφορετική στάση ζωής σε όλα τα πράγματα. Η μήπως κάνω λάθος;

Καλό ξημέρωμα

Κοραλλία Μόζορα
28-03-2012, 06:28 AM
Κατά τον επακριβό ορισμό της Mason " it is like you owe to someone" ήτοι σαν να χρωστά κάποιος σε κάποιον άλλον, επιμένω και εμμένω πως η χιαστί -ειδικά όταν αυτές παρουσιάζονται σε θέματα που συσχετίζουν και άλλους - είναι ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΑΡΜΙΚΗ ΟΨΗ, η αποσαφήνιση της οποίας μάλιστα επέρχεται ίσως μετά την πάροδο πολλών ετών!

Μάλλον θα έλεγα ότι η Μαρία χρειάζεται γενικότερα και μία διαφορετική στάση ζωής σε όλα τα πράγματα. Η μήπως κάνω λάθος;

Καλό ξημέρωμα

Να, κάτι τέτοια λες, Χρυσάνθη, και έχεις κάνει όλα τα μέλη να βλέπουν χιαστί και να τους πιάνει σύγκρυο. Την έχουν καθιερώσει πια ως την πιο σημαντική όψη ενός χάρτη. Δεν ξέρω πια πού το πάμε σ' αυτό το σάιτ.

katiakiss
28-03-2012, 01:55 PM
Καλησπέρα σε όλους! Βλέπω πως υπάρχει μια αντιγνωμία με λίγη γαρνιτούρα έντασης πάνω στο «πολυπαθές» θέμα των χιαστί όψεων.
Νομίζω πως αν το διαχωρίσουμε και το τοποθετήσουμε πάνω σε μια νέα βάση, δεν θα υπάρχει λόγος να γυρίζουμε γύρω από τις ίδιες ενστάσεις. Χωρίς να είμαι ειδική στο θέμα, θα κάνω μια προσπάθεια αποσαφήνισης:

Α) η χιαστί όψη δεν είναι κύρια όψη και σαν τέτοια, δεν μπορεί ποτέ να έχει την ίδια δυναμική με μία κύρια όψη.

Β) δεν υπάρχει καμία όψη που από μόνη της μπορεί να σηκώνει τα δεινά ολόκληρου ωροσκοπίου.

Έχοντας ξεκαθαρίσει τα πιο πάνω, επιστρέφω στο θέμα της «χιαστί». Είναι αλήθεια ότι στην καρμική αστρολογία η όψη αυτή έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα και θεωρείται μία σοβαρή ένδειξη καρμηκότητας για τους οίκους που λαμβάνουν χώρα και τους οίκους που κυβερνούν οι πλανήτες που εμπλέκονται στην εν λόγω όψη. Είναι κάτι που όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο, το έχουν διαβάσει από πολλές διαφορετικές πηγές. Όμως, θα πρέπει να διαχωρίσουμε μέσα μας την οπτική από την οποία βλέπουμε την αστρολογία.

Όταν αξιολογούμε τον χάρτη μας χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την κλασική αστρολογία, δεν μπορούμε να αποδίδουμε στην «χιαστί» την δυναμική των κύριων όψεων. Είναι μια δευτερεύουσα όψη και σαν τέτοια, πρέπει να της αποδίδεται το μερίδιο της επίδρασης που της αναλογεί, σύμφωνα με τον ρόλο που παίζει σε κάθε χάρτη.

Αν αξιολογούμε τον χάρτη μας από την οπτική γωνία της καρμικής αστρολογίας, τότε το θέμα αλλάζει και οι κανόνες είναι βασισμένοι σε διαφορετικές ενδείξεις.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδίδουμε στην «χιαστί» τις δυσλειτουργίες του χάρτη μας, αν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας τι θεωρούμε ότι έχει προτεραιότητα στον τρόπο της προσέγγισής μας, για να γνωρίσουμε τον χάρτη μας. Η κλασσική ή καρμική αστρολογία;

Τέλος, το πιο εύκολο είναι να βρούμε κάτι να δαιμονοποιήσουμε ώστε να αποποιηθούμε των ευθυνών μας και να τις αποδώσουμε στην «χιαστί», στο τετράγωνο, στη Λίλιθ , σε πλανήτες εκτός ορίων, στον Κρόνο και ότι άλλο εξιτάρει τη φοβική μας φύση, αρκεί να μην παραδεχτούμε την ευθύνη μας με τον ενήλικο τρόπο. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος δρόμος να υποβιβάσουμε την αστρολογία σε αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό χάπι, με θλιβερούς οπαδούς.

Το γράφω με αγάπη στην κοινότητα των ανθρώπων που αγαπάμε την αστρολογία και χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης

Τίνα Ζαχαριάδου
28-03-2012, 02:59 PM
Αν αξιολογούμε τον χάρτη μας από την οπτική γωνία της καρμικής αστρολογίας, τότε το θέμα αλλάζει και οι κανόνες είναι βασισμένοι σε διαφορετικές ενδείξεις.

Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα λες Κάτια μου, όμως αυτή η άποψη που επικρατεί γενικά με ενοχλεί αφάνταστα...τι θα πει Καρμική όψη και Καρμική αστρολογία; Πότε θ' αντιληφθούμε πως δεν υπάρχουν περισσότερο καρμικές όψεις ή πλανήτες; Υπάρχει Καρμικό ωροσκόπιο, αυτό της γέννησης μας. Τίποτα λιγότερο καρμικό τίποτα περισσότερο, εκτός κι αν μιλάμε για εξελικτική αστρολογία. Η χιαστί είναι όντως δευτερεύουσα όψη και για εμένα λειτουργεί πολύ περισσότερο απ' ότι οι υπόλοιπες δευτερεύουσες.

Επίσης κατ΄εμέ, επειδή είναι ασυνείδητη, δύσκολα παλεύεται εώς καθόλου και όχι μόνο. Χιαστί ή αλλιώς 150αρα, σημαίνει πως οι πλανήτες που έρχονται σ' επαφή, θα μας φέρουν μπροστά σε διλήμματα κι αναγκαστικές προσαρμογές πριν προλάβουμε ν' αντιδράσουμε. Με αυτή την έννοια θεωρείται "Καρμική" γιατί εννοείται πως δεν έχουμε επιλογή.

Για να το "χοντρύνω" ακόμη περισσότερο και να προκαλέσω ενστάσεις :p, εγώ ούτως ή άλλως δεν πιστεύω στην ελεύθερη βούληση παρά μόνο στις δυνατότητες που δίνει το γενέθλιο ωροσκόπιο.

katiakiss
28-03-2012, 03:30 PM
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η χιαστί ή αλλιώς 150άρα, είναι η πιο σοβαρή από όλες τις δευτερεύουσες όψεις.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι υπάρχει η «σχολή» της καρμικής αστρολογίας και ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει, στο βαθμό που δεν μπερδεύει τις αρχές της μίας σχολής’ με τις αρχές της άλλης .
Θέτουμε τα δεδομένα και αφήνουμε τον καθένα να έχει την προσωπική του άποψη. Προσωπικά, θεωρώ αξιόλογη επιρροή τους δεσμούς σελήνης και είναι αυτό που μελετώ σαν θέση και ρόλο σε ένα χάρτη ή μια συναστρία όταν έχω ολοκληρώσει όλα τα άλλα. Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει η σχέση μου με ότι χαρακτηρίζεται «καρμικό».

Τώρα, σε ότι αφορά στην ελεύθερη βούληση και στο περιθώριο επιλογής που έχουμε, είναι μια κουβέντα που σηκώνει πολύ συζήτηση. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλήξει και ίσως να είχα καταλήξει ότι όλα είναι «γραμμένα», αν δεν είχα διαβάσει αρκετή ψυχολογία για να μου επιτρέπεται να πω κάτι τέτοιο χωρίς τύψεις για όσα γνωρίζω για την ανθρώπινη φύση και την λειτουργία του μυαλού μας. Αλήθεια λέω πως δεν έχω καταλήξει , κι έτσι, θα πω αυτό που λέει ο Ελύτης στο γνωστό ποίημα «Μονόγραμμα» :
«…Είναι νωρίς ακόμη μές στόν κόσμο αυτόν- μ'ακούς;
Δέν έχουν εξημερωθεί τά τέρατα- μ'ακούς;
Τό χαμένο μου τό αίμα καί τό μυτερό- μ'ακούς;-μαχαίρι.
Σάν κριάρι πού τρέχει μές στούς ουρανούς
καί τών άστρων τούς κλώνους τσακίζει, μ'ακούς;

Τίνα Ζαχαριάδου
28-03-2012, 03:54 PM
Κάτια το θέμα της ελεύθερης βούλησης όντως σηκώνει πολλή συζήτηση κι είναι εκτός θέματος. Ευχαρίστως να το συζητησουμε αν μεταφερεθεί το θέμα αλλού...

Η καρμική τώρα κι έτσι όπως εγώ τουλάχιστο την έχω διδαχτεί ξεκινά με τους δεσμούς της Σελήνης. Κάθε πλανήτης και κάθε όψη έχουν το σκοπό τους. Δεν θεωρώ τη χιαστί περισσότερο καρμική όψη απ' ότι ένα τετράγωνο για παράδειγμα, τη θεωρώ πιο "κρυφή". Εκεί είναι η δική μου ένσταση ή, δεν θεωρώ μόνο τον Κρόνο καρμικό ή μόνο τον Πλούτωνα όπως μας τους παρουσιάζουν γιατί όπως είπα και πριν θεωρώ ολόκληρο το ωροσκόπιο καρμικό.

Πάντα κοιτάω τη χιαστί όμως δεν θα της δώσω τη βαρύτητα που δίνω στις Πτολεμαϊκές όψεις. Έχω χιαστί στον χάρτη μου και μου πήρε καιρό να την καταλάβω (Σελήνη/Πλούτωνα) ωστόσο τα Πλουτώνια είναι τόσο έντονα που η χιαστί απλώς επιβεβαιώνει τα υπόλοιπα.

taurine
28-03-2012, 04:03 PM
Θεωρητικά, το θέμα συζήτησης είναι μητέρες και γιοι.
Στην οικογένειά μου, γενικότερα δεν υπήρχαν γιοι καθως εμείς, τα παιδιά μου, τα πρωτα ξαδέλφια αμφότερων πλευρων, είμαστε μόνο κορίτσια.
Αναφορικά όμως με την αντίστοιχη γονεική όψη δηλαδή αυτή του Ηλιου, έχω να πω τα εξής.

Υπάρχει στο χάρτη μου Ηλιος (4ος) /Ποσειδώνας (12ος) χιαστί..
Με το μπαμπά είχα -δόξα τω θεω- αφθονες συγκρούσεις,στην εφηβεία μου.

Εχω όμως και αντίστοιχα τετράγωνο Ηλιου-Κρόνου σε 4ο/8ο.
Μελετώντας σιγά σιγά, διαπίστωσα πως η άλλοτε εκρηκτική φύση της σχέσης μου με το μπαμπά μου, καθως και η ομαλή και ώριμη εξέλιξή της μεσα στο χρόνο,ΔΕΝ ήταν η όψη χιαστί Ηλιου/Ποσειδώνα αλλά το τετράγωνο Ηλιου-Κρόνου.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ την 150άρα σαν όψη που κάτι έχει να πεί σ'ενα ωροσκόπιο,αλλά θα τη μελετήσω αφού έχω εξαντλήσει-όσο γίνεται-τα υπόλοιπα στοιχεία ενός χάρτη.:)

Κοραλλία Μόζορα
28-03-2012, 04:09 PM
Συμφωνώ με την Τίνα ότι δεν υπάρχει πλανήτης πιο καρμικός από άλλους ή όψη που να είναι πιο καρμική από άλλες.

Θα διαφωνήσω με την Κάτια ότι υπάρχει μια σχολή καρμικής ή εσωτερικής αστρολογίας. Υπάρχουν πολλές και με διαφορετικές απόψεις.

Η δική μου αντίρρηση είναι ότι έχουμε κάνει την λέξη "καρμικό" ψωμοτύρι εδώ στο σάιτ. Λίγο να στραβοκαταπιούμε ή να ξεροβήξουμε ρωτάμε αμέσως αν είναι καρμικό. Και μακάρι να ξέραμε τι σημαίνει καρμικό ή έστω να υπήρχε μια μόνο αποδεκτή άποψη ως προς το τι είναι καρμικό.

katiakiss
28-03-2012, 04:27 PM
Συμφωνώ με την Τίνα ότι δεν υπάρχει πλανήτης πιο καρμικός από άλλους ή όψη που να είναι πιο καρμική από άλλες.

Θα διαφωνήσω με την Κάτια ότι υπάρχει μια σχολή καρμικής ή εσωτερικής αστρολογίας. Υπάρχουν πολλές και με διαφορετικές απόψεις.

Η δική μου αντίρρηση είναι ότι έχουμε κάνει την λέξη "καρμικό" ψωμοτύρι εδώ στο σάιτ. Λίγο να στραβοκαταπιούμε ή να ξεροβήξουμε ρωτάμε αμέσως αν είναι καρμικό. Και μακάρι να ξέραμε τι σημαίνει καρμικό ή έστω να υπήρχε μια μόνο αποδεκτή άποψη ως προς το τι είναι καρμικό.Κοραλλία μου, γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές σχολές με πολλές απόψεις, αλλά τι νόημα έχει να μπλέκουμε περισσότερο τα ήδη μπλεγμένα; Ομαδοποίησα τις σχολές των σχετικών ιδεολογικών κατευθύνσεων σε «καρμική αστρολογία» για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, αλλά δεν καταλαβαίνω το βαθμό που φορτίζεσαι. Όλοι εδώ είναι ενήλικες και ας βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει. Το ορθό, είναι καταγεγραμμένο και πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν για αλήθεια τους αυτό που τους βολεύει, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Κοραλλία Μόζορα
28-03-2012, 04:38 PM
Κάτια,

δεν αγανακτώ ούτε είμαι φορτισμένη. Απλώς διαφωνώ και εξέφρασα την διαφωνία μου. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν εκφράζουμε απόψεις που μπορεί να παρερμηνευτούν από πολύ κόσμο, ειδικά έννοιες τόσο σοβαρές όσο η έννοια του κάρμα. Κι επειδή συνεχώς αναφερόμαστε στην λέξη "καρμικό" χωρίς ποτέ να την συζητήσουμε ουσιαστικά ως προς το νόημά της, άνοιξα Νέο Θέμα για να το συζητήσουμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε...

maria76
28-03-2012, 11:33 PM
Kόρίτσια εγώ έκανα μια ερώτηση για την χιαστί όψη(σε συναστρία)Σελήνης-Αρη.
Νομίζω είναι σχετικό με το θέμα αφού καμία άλλη σχέση στη ζωή μου δεν με απασχολεί,όσο αυτή με το παιδί μου.
Το αν η χιαστί είναι καρμική όψη δεν με πολυενδιαφέρει,αυτό που με νοιάζει είναι η δυσκολία που ίσως φέρει στη σχέση.
Από μόνη της μια όψη δεν λέει κάτι,το ξέρω...όμως έχω δει την προβληματική σχέση Σελήνης-Αρη στην πράξη,στην κανονική ζωή.
Και σαν συνέπεια κάνει τον άντρα εχθρικό προς όλες τις γυναίκες,ξεκινώντας απ'τη μαμά του.
Αυτό με απασχολεί να προλάβω αν γίνεται.
Τώρα,το ότι δεν θέλετε να τρομάξετε κανέναν,είναι κάτι που αιωρείται στο σάιτ πολύ καιρό,και μας στερεί γνώση τελικά.
Δεν γίνεται να συζητάμε μόνο τα ρόδινα της ζωής μας,ή εδώ,τις καλές όψεις που έχουμε με τα παιδιά μας,γιατί αυτές δεν αποτελούν πρόβλημα.
Η αστρολογία είναι και επίγνωση,και ενώ σε προηγούμενα ποστ αναφέρεται"η Σελήνη τετράγωνο Αρης" είναι πρόβλημα από μόνο του,ξαφνικά η χιαστί δεν είναι..επειδή είναι δευτερεύουσα όψη.
Θα κρατήσω τη γνώμη της Τίνας που με κάλυψε και θα δείξει.
Πάντως όσο ευαίσθητος και να είναι κάποιος,πρώτα βλέπει κάτι,και μετά ψάχνει χάρτες.
Οπότε τι να φοβηθεί,κάτι τον προβλημάτισε και ο χάρτης το επιβεβαίωσε απλώς..
:lol::p

katiakiss
29-03-2012, 12:19 AM
Νομίζω είναι σχετικό με το θέμα αφού καμία άλλη σχέση στη ζωή μου δεν με απασχολεί,όσο αυτή με το παιδί μου.
Το αν η χιαστί είναι καρμική όψη δεν με πολυενδιαφέρει,αυτό που με νοιάζει είναι η δυσκολία που ίσως φέρει στη σχέση.
Από μόνη της μια όψη δεν λέει κάτι,το ξέρω...όμως έχω δει την προβληματική σχέση Σελήνης-Αρη στην πράξη,στην κανονική ζωή.
Και σαν συνέπεια κάνει τον άντρα εχθρικό προς όλες τις γυναίκες,ξεκινώντας απ'τη μαμά του.
Τώρα,το ότι δεν θέλετε να τρομάξετε κανέναν,είναι κάτι που αιωρείται στο σάιτ πολύ καιρό,και μας στερεί γνώση τελικά.
Δεν γίνεται να συζητάμε μόνο τα ρόδινα της ζωής μας,ή εδώ,τις καλές όψεις που έχουμε με τα παιδιά μας,γιατί αυτές δεν αποτελούν πρόβλημα.
Η αστρολογία είναι και επίγνωση,και ενώ σε προηγούμενα ποστ αναφέρεται"η Σελήνη τετράγωνο Αρης" είναι πρόβλημα από μόνο του,ξαφνικά η χιαστί δεν είναι..επειδή είναι δευτερεύουσα όψη.
Πάντως όσο ευαίσθητος και να είναι κάποιος,πρώτα βλέπει κάτι,και μετά ψάχνει χάρτες.
:lol::pΜαράκι, κακώς πήρες προσωπικά την συζήτηση για την χιαστί. Το θέμα αυτό έχει μία εντελώς διαφορετική διάσταση από αυτή που φαντάζεσαι και η συζήτηση είχε άξονα την ανησυχία της Κοραλλίας ,σχετικά με την ισχύ της δευτερεύουσας αυτής όψης και τον τρόπο που παρερμηνεύεται από τα λιγότερο έμπειρα μέλη.
Τίποτα από όσα ειπώθηκαν δεν φωτογραφίζουν ειδικά εσένα ή κάποιο άλλο μέλλος. Η Τίνα δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέμε όλοι. Σαφώς και η χιαστί είναι η σημαντικότερη από τις δευτερεύουσες όψεις , αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν συγκρίνεται με την ενέργεια ενός τετραγώνου. Ποιος είπε ότι μία χιαστί δεν είναι πρόβλημα και μάλιστα «ξαφνικά» όπως λες;
Λες ότι έχεις δει στην πράξη την σχέση Σελήνης \Άρη και τα προβλήματα που δημιουργεί. Συμφωνώ, αλλά μιλάς για σχέση Σελήνης\Άρη χιαστί;
Στο site υπάρχει ένας περιορισμός σε ότι έχει σχέση με ασθένειες και θανάτους, για λόγους που είναι ολοφάνεροι. Φτάσαμε να θεωρούμε την χιαστί όψη μείζονος σημασίας και να έχει γεμίσει τα θέματα με αναφορές και ανησυχίες. Φαντάσου να λέγαμε και τίποτα για θανάτους και αρρώστιες. Ήμουν από τις πρώτες που εναντιώθηκα σε θέματα ταμπού, αλλά έχω αρχίσει να δικαιολογώ και να κατανοώ τον Σωκράτη απόλυτα. Στην πράξη, άλλα βλέπω.
Όπως είπα και στην Κοραλλία, αν κάποιος θέλει να θεωρεί μία χιαστί , όψη μείζονος σημασίας και να το ψάχνει χτίζοντας πάνω σε αυτή το οικοδόμημα μιας κορυφαίας δυσαρμονίας, μπορεί να το κάνει. Όλοι εδώ, ενήλικες είμαστε. Έκαστος εφ' ω ετάχθη.:(

taurine
29-03-2012, 12:43 AM
:lol::p

Μαράκι,
στη συναστρία μεταξύ μητερας κ γιου μπορείς εκτός από την όψη Αρη/σελήνης, εκατερωθεν, να ρίξεις μια ματια συμπληρωματικά και στη σχεση ηλιου/σελήνης.
Εκτος αυτού πιστευω πως όταν η σελήνη βρίσκεται στο ίδιο ζωδιο στη μητερα και το γιο, και ο Αρης σε όμοια τριπλότητα, δεν είναι κατι τραγικό, απεναντίας...:love:

maria76
29-03-2012, 12:45 AM
Δεν το πήρα προσωπικά Κάτια,αλλά ναι,σε όψη Σελήνης-Αρη το έχω δει να γίνεται.
Και θα θελα κάποιος να μου πει.."ναι Μαρία,μπορεί να κρύβει ασυμφωνίες και συγκρούσεις αυτή η όψη,έχε το νου σου"..
έτσι κι αλλιώς έχω την υποψία.
Για να μην πω ότι όπου την ξαναδώ την όψη,θα είμαι σίγουρη ότι υπάρχει θέμα μεταξύ μαμάς-γιου..
Απλά,λέω πως αν δεν υπάρχει και προβληματισμός,τι συζητάμε και καθόλου..

katiakiss
29-03-2012, 01:02 AM
Δεν το πήρα προσωπικά Κάτια,αλλά ναι,σε όψη Σελήνης-Αρη το έχω δει να γίνεται.
Και θα θελα κάποιος να μου πει.."ναι Μαρία,μπορεί να κρύβει ασυμφωνίες και συγκρούσεις αυτή η όψη,έχε το νου σου"..
έτσι κι αλλιώς έχω την υποψία.
Για να μην πω ότι όπου την ξαναδώ την όψη,θα είμαι σίγουρη ότι υπάρχει θέμα μεταξύ μαμάς-γιου..
Απλά,λέω πως αν δεν υπάρχει και προβληματισμός,τι συζητάμε και καθόλου..Μαρία, αυτό που λέω, είναι πως αν ο γιος σου έχει Σελήνη\Άρη χιαστί, αυτό θα είναι μία ενέργεια που θα χρωματίζει τον ψυχισμό του με έναν βαθύ και υποσυνείδητο τρόπο. Για να γίνει αυτό μια όψη κορυφαίας σημασίας, πρέπει να υπάρχουν άλλες κύριες όψεις που να την υποστηρίζουν.
Αν όπως λες, αυτό που θέλεις να προλάβεις είναι το κακό που μπορεί να του κάνει αυτή η όψη, τότε πρέπει να λάβεις υπόψη σου τι είναι αυτό που συνήθως δείχνει μια τέτοια όψη και να δουλέψεις πάνω σε αυτό. Οι δύσκολες όψεις Σελήνη\Άρη σημαίνει ότι το άτομο έχει επηρεαστεί από την δυσλειτουργική σχέση των γωνιών του. Άρα θα πρέπει να φροντίσεις το μοτίβο της σχέσης που θα αποτελέσει την εντυπωμένη καταγραφή του να είναι θετικό, με όσο το δυνατό λιγότερες εντάσεις .
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η χιαστί σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα τρέφει αρνητικά συναισθήματα για σένα και για όλες τις γυναίκες.

maria76
29-03-2012, 01:18 AM
Δεν την έχει ο μικρός,στη συναστρία μας βγαίνει.
Και νομίζω και στο σύνθετο.

Κοραλλία Μόζορα
29-03-2012, 09:07 AM
Μαρία,

κατά την γνώμη μου μια χιαστί δεν είναι τόσο καθοριστική σε μια συναστρία. Είναι δύσκολο όμως να σου απαντήσει κανείς με σαφήνεια σ' αυτό που ρωτάς χωρίς να ξέρει τους χάρτες σας και την μεταξύ σας συναστρία.

Θέλεις να μας πεις τις υποψίες σου και τις παρατηρήσεις που έκανες ώστε να δούμε αν αυτές δικαιολογούνται από την χιαστί Άρη/Σελήνης;

Τίνα Ζαχαριάδου
29-03-2012, 09:12 AM
Μαράκι μου, όταν λες το έχεις δει να γίνεται, τι ακριβώς εννοείς;

Εν τω μεταξύ δε μας λες που έχει το παιδί Σελήνη ή τι όψεις εχει γενικότερα η Σελήνη του και τι ακριβώς συμβαίνει στον 4ο του οίκο. Πως θα σου πουμε "έχε το νου σου" όταν δεν ξέρουμε βασικά πράγματα, από την χιαστί που υπάρχει στη συναστρία σας;

Κανείς από εδώ μέσα δεν επιθυμεί να σας στερήσει γνώσεις, ακριβώς το αντίθετο, να εμπλουτίσουμε θελουμε τις γνώσεις σας ώστε να μπορεσέτε να κατανοήσετε καλύτερα τους εαυτούς σας και τους ανθρώπους γύρω σας. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να περνάμε λάθος μηνύματα.

Επιπλέον πρέπει να κατανοήσετε πως αποσπασματικά μέσα από ένα φόρουμ δεν μπορείτε να κατανοήσετε επακριβώς πως γίνεται μια ολοκληρωμένη ανάλυση. Επειδή όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά θα πρέπει να μάθετε μέσα από τα επιμέρους στοιχεία να συνθέτετε το παζλ.

Ξαναλέω, δίνω μεγάλη σημασία στη χιαστί όμως από μόνη της δε μου λέει τίποτα. Αντίθετα, ένα τετράγωνο από μόνο του μου λέει πάρα πολλά.

maria76
30-03-2012, 11:48 PM
Κορίτσια είστε πολύ καλές που με ρωτάτε,αλλά δεν είπα τπτ για κακό,αλήθεια.
Ετυχε να λένε για τετράγωνο Σελήνης-Αρη και ρώτησα για τη χιαστί.
Τι να πρωτοπώ τώρα,για το γενέθλιο του ή για τη συναστρία μας,θέλει όντως μελέτη το θέμα και αυτό προσπαθώ να κάνω,να ενώσω τα κομματάκια..
Πάντως η Σελήνη είναι στο Σκορπιό(όπως η δική μου),στον 6ο οίκο.
Κυβερνήτης 2ου.
Στον 4ο Κρόνος με ακμή Παρθένου.
Οι όψεις είναι Σελήνη τετράγωνο με Ηλιο,Ποσειδώνα και Χείρωνα
εξάγωνο με Κρόνο
τρίγωνο με Ουρανό
και μια χιαστί με ωροσκόπο.
Με προβληματίζει ο πολύς Υδροχόος και 9ος οίκος στο γενέθλιο,όχι επειδή είναι κακό,απεναντίας μάλιστα..απλά είναι ένα ευαίσθητο(σελήνη-σκορπιός) και με νεύρα(ωροσκόπος δίδυμος) παιδί.
Επειδή όλοι γονείς κάνουμε λάθη,δεν ξέρω πως θ'αντιλαμβάνεται αργότερα εμένα-σαν ενήλικας.
Κι επίσης και μ'έναν Κρόνο στον 4ο,μου πέρασε απ'το μυαλό μην μαζέψει τα μπογαλάκια του από μικρή ηλικία.
Τώρα θα μου πεις τι σκέφτεσαι..είπαμε,εγώ άλλο ωροσκόπιο,υδάτινο..:confused: