PDA

View Full Version : ALGOL

Aries&Libra
23-08-2008, 11:39 PM
Αγαπητά μέλη,

Διαβάζοντας το άρθρο της κυρ. Σούρδη - Ζάχαρη για τον απλανή Algol, οφείλω να ομολογήσω ότι τρόμαξα, γιατί στον γενέθλιο μου χάρτη ο ¶ρης είναι στην 26'56 του Ταύρου - τέλος του 7ου οίκου (σε σύνοδο με τον απλανή) και σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα 25'19 στην Παρθένο - 12ος οίκος. Δηλαδή, όλοι όσοι έχουν πλανήτη πάνω στον Algol κινδυνεύουν στην ζωή τους; Όποιος ξέρει σχετικά ας μου πει σας παρακαλώ, τουλάχιστον να προσέχω όσο μπορώ

Σας ευχαριστώ πολύ,πολύ!!!

white diamond
23-08-2008, 11:48 PM
καταρχήν μην πανικοβάλεσαι ...θα σου απαντήσουν οι πιο ειδικοί...θα ψάξω και γω και να διαβασω και θα τα ξαναπουμε ...

white diamond
24-08-2008, 12:13 AM
έχω σκάσει! πώς βρίσκουμε τη θέση τους στο χάρτη μας; ψάχνω ...ψάχνω...

giannas
24-08-2008, 08:21 AM
Ο algol συνηθως ειναι ο απλανης που φερνει στην ζωη καποιου ξαφνικα δακρια και στεναχοριες.Ειναι αρκετα κακοτυχος αλλα τουλαχιστον απο οτι ξερω δεν φερνει προβληματα υγειας,ολα τα αλλα ξεπερνιουντε.

giannas
24-08-2008, 08:50 AM
Επεισης μπορεις να το ερμηνευσεις σαν μια συνοδο δια αρη κρονου πανω στον πλανητη που πεφτει

skytree
24-08-2008, 07:06 PM
έχω σκάσει! πώς βρίσκουμε τη θέση τους στο χάρτη μας; ψάχνω ...ψάχνω...

Στα άρθρα για τους απλανείς αστέρες που έχουν δημοσιευτεί εδώ αναφέρεται και η θέση τους στο ζωδιακό. Η θέση του Algol είναι στις 26ο 02' του Ταύρου. Οι όψεις που υπολογίζονται είναι μόνο οι σύνοδοι με πολύ λίγες μοίρες ανοχή (άλλοι δέχονται μέχρι κ 4ο ενώ άλλοι αστρολόγοι λένε μόνο 1ο ανοχή)
Ένας άλλος τρόπος να δεις τις θέσεις τους είναι από το astrodienst.

ioni
24-08-2008, 07:15 PM
αν πατε κεντρική σελιδα στις αστρολογικές εφημερίδες βρήσκες τους απλανες αστέρες την μέρα που γεννήθηκες και τις όψεις που έκαναν

white diamond
24-08-2008, 07:41 PM
Στα άρθρα για τους απλανείς αστέρες που έχουν δημοσιευτεί εδώ αναφέρεται και η θέση τους στο ζωδιακό. Η θέση του Algol είναι στις 26ο 02' του Ταύρου. Οι όψεις που υπολογίζονται είναι μόνο οι σύνοδοι με πολύ λίγες μοίρες ανοχή (άλλοι δέχονται μέχρι κ 4ο ενώ άλλοι αστρολόγοι λένε μόνο 1ο ανοχή)
Ένας άλλος τρόπος να δεις τις θέσεις τους είναι από το astrodienst.

τι χαρά! τον έχω σε σύνοδο με τον ερμή και χείρωνα!

σας ευχαριστώ πάντως όλους!

Λευκή
24-08-2008, 10:29 PM
Βασικά στις αστρολογικές εφημερίδες κοίταξα κι εγώ,επέλεξα τουλάχιστον δύο τύπους ταξινομήσεων και παρόλα αυτά Algol δε βλέπω:blink:
Είναι που ζαλίζομαι απ τον πολύ μεσημεριάτικο ύπνο λόγω ζέστης ή έχει κάποια κωδική ονομασία ;:toung:
Ψάχνω,ψάχνω...

white diamond
24-08-2008, 10:37 PM
στις αστρολογικες εφημεριδες δεν τον βρηκα ουτε εγω...κοιταξα στο ξένο site που αναφερεται παραπάνω...

Λευκή
24-08-2008, 10:38 PM
Σ ευχαριστώ :)

Aries&Libra
24-08-2008, 11:43 PM
στις αστρολογικες εφημεριδες δεν τον βρηκα ουτε εγω...κοιταξα στο ξένο site που αναφερεται παραπάνω...

Εαν επιλέξετε Fixed Stars θα δείτε στην περιοχή των 26 μοιρών του Ταύρου τα γράμματα ALG (Caput Algol). Η θέση δεν αλλάζει, είναι πάντα εκεί. Είναι ο μύθος της Μέδουσας. Κι επειδή ψάχτηκα πολύ, η σύνοδος με τον συγκεκριμένο απλανή δίνει πάθος, ένταση ακόμα και βία, στον πλανήτη που εκφράζει. Η κακή χρήση αυτής της δύναμης, έχει δώσει πολλούς serial killers.

white diamond
24-08-2008, 11:59 PM
αααναααα! μια χαρα! η συνοδος που κανει με τον ερμη κατι παει κι ερχεται...αλλα με το χειρωνα δεν ειναι λιγο...περιεργο να το πω; ναρκη να το πω;:cry::cry::cry:

chandramani
25-08-2008, 02:22 AM
algunde ή algoa? πώς ακριβώς λέγεται τελικά;

Aries&Libra
25-08-2008, 04:56 PM
algunde ή algoa? πώς ακριβώς λέγεται τελικά;

Μην το ψάχνεις στους αστεροειδεις, τσεκάρεις το κουτάκι που λεει fixed stars και μετα view the chart.

chandramani
25-08-2008, 08:38 PM
Μην το ψάχνεις στους αστεροειδεις, τσεκάρεις το κουτάκι που λεει fixed stars και μετα view the chart.

Ευχαριστώ.:bigsmile:

chandramani
25-08-2008, 08:42 PM
Ευχαριστώ.:bigsmile:

αλλά σε ποιόν ιστοχώρο;;;

leoma
25-08-2008, 08:52 PM
αλλά σε ποιόν ιστοχώρο;;;

Astrology and Horoscope Homepage - Astrodienst (http://www.astro.com)
Επιλέγεις Astrodienst Services > Free Chart > Extended Chart Selection: για να ορίσεις τις παραμέτρους (π.χ. fixed stars)

Ένα πάλι πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα υπολογισμού υπάρχει στην ιστοσελίδα ZET - Astrology Software for Windows (http://www.zaytsev.com/) ενός Ουκρανού προγραμματιστή, του Anatoly Zaytsev.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Lite Version (free) η οποία είναι ΤΟΣΟ λειτουργική και εκτός από τη γνωστή κατάστρωση ωροσκοπίου, διελεύσεις κλπ. μπορείτε να δείτε και άλλα πράγματα, όπως αστρονομικά στοιχεία αλλά και γενικές περιγραφές. Για παράδειγμα, υπάρχει λειτουργία που για συγκεκριμένα δεδομένα που βάζετε μπορείτε να πατήσετε κουμπάκι και να δείτε την εικόνα του ουρανού πάνω από τον ορίζοντα και να κάνετε "αναζήτηση" για πλανήτες, άστρα κλπ. Βεβαίως σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε πολλά ωροσκόπια και να ανατρέχετε σ' αυτά όποτε θέλετε. Υστερεί λιγάκι στο θέμα των γεωγραφικών συντεταγμένων -- δεν έχει ποικιλία πόλεων ειδικά για την Ελλάδα, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, ειδικά ένα free πρόγραμμα (δεν ξέρω για την πλήρη εκδοχή του γιατί δεν το έχω αγοράσει). Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω του astrodienst για παράδειγμα.

Dell Piero
26-08-2008, 12:01 AM
Στο Astrodienst ελληνίδα διαχειρίστρια απαγορεύει την αναφορά άλλων ελληνικών αστρολογικών ιστοχώρων και μεταξύ άλλων και του μεγαλύτερου - myhoroscope.gr.

Εμείς είμαστε υπεράνω δηλαδή; :bigsmile:

Astrology and Horoscope Homepage - Astrodienst (http://www.astro.com)
Επιλέγεις Astrodienst Services > Free Chart > Extended Chart Selection: για να ορίσεις τις παραμέτρους (π.χ. fixed stars)

Ένα πάλι πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα υπολογισμού υπάρχει στην ιστοσελίδα ZET - Astrology Software for Windows (http://www.zaytsev.com/) ενός Ουκρανού προγραμματιστή, του Anatoly Zaytsev.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Lite Version (free) η οποία είναι ΤΟΣΟ λειτουργική και εκτός από τη γνωστή κατάστρωση ωροσκοπίου, διελεύσεις κλπ. μπορείτε να δείτε και άλλα πράγματα, όπως αστρονομικά στοιχεία αλλά και γενικές περιγραφές. Για παράδειγμα, υπάρχει λειτουργία που για συγκεκριμένα δεδομένα που βάζετε μπορείτε να πατήσετε κουμπάκι και να δείτε την εικόνα του ουρανού πάνω από τον ορίζοντα και να κάνετε "αναζήτηση" για πλανήτες, άστρα κλπ. Βεβαίως σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε πολλά ωροσκόπια και να ανατρέχετε σ' αυτά όποτε θέλετε. Υστερεί λιγάκι στο θέμα των γεωγραφικών συντεταγμένων -- δεν έχει ποικιλία πόλεων ειδικά για την Ελλάδα, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, ειδικά ένα free πρόγραμμα (δεν ξέρω για την πλήρη εκδοχή του γιατί δεν το έχω αγοράσει). Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω του astrodienst για παράδειγμα.

Μητσάκος
26-08-2008, 12:35 PM
Όποιος έχει διαβάσει το άρθρο της Σούρδη για τον Algol θα είδε και τι είναι οι απλανείς και για ποιον λόγο δεν χρειάζεται όχι σε άλλο site να ψάξει να βρει πού τον ...έχει αλλά ούτε και στις εφημερίδες του myhoroscope :bigsmile:

Οι "απλανείς αστέρες" λέγονται "απλανείς" (δεν πλανώνται, δεν κινούνται δηλαδή και παραμένουν σε σταθερή θέση) επειδή η κίνησή τους δεν είναι άμεσα ορατή από εμάς λόγω της τεράστιας απόστασης που έχουν από τη Γη. Νομίζουμε (και νομίζανε) ότι δεν κινούνταν για αυτό και διαφοροποιήθηκαν από τους "πλανήτες" των οποίων την κίνηση μπορούμε εύκολα να την διαπιστώσουμε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είτε είσαι Λέων είτε Ταύρος είτε Βροντόσαυρος στο ζώδιο, ο Algol και οποιοσδήποτε άλλος απλανής αστέρας βρίσκεται στην ίδια θέση για όλους.

¶ρα, είτε κοιτάξουμε στις εφημερίδες του astro.com είτε στις εφημερίδες της θείας μου της Κούλας, το ίδιο θα δούμε, γιατί πρόκειται για κάτι σταθερό :cheesy:

Σίγουρα δε δεν πρόκειται να τον βρούμε στη σελίδα του myhoroscope που έχει τις θέσεις διαφόρων σωμάτων (υποθετικών ή μη) γιατί, όπως γράφει, αναφέρονται οι: Θέσεις πλανητών, Αστεροειδών, Κενταύρων και υποθετικών πλανητών της Uranian, δεν έχει δηλαδή τους απλανείς.

Όσον αφορά τώρα τις ανοχές, οποιοσδήποτε έχει διαβάσει το άρθρο της Σούρδη για τον Algol θα είδε ότι: Η ανοχή σε όψεις για τους απλανείς του Α' μεγέθους είναι 6ο, του Β' μεγέθους 5ο , του Γ' 4ο και του Δ' 3 μοίρες.
και ότι: Ο απλανής Αλγκόλ ανήκει στον αστερισμό του Περσέως. Είναι διπλός αστέρας, δηλαδή αποτελείται από δύο αστέρες οι οποίοι γυρίζουν ο ένας γύρω από τον άλλο. Ο ένας αστέρας είναι δευτέρου μεγέθους και ο άλλος τετάρτου.
και για αυτόν το λόγο έχει ανοχή 4 μοιρών

chandramani
26-08-2008, 01:49 PM
Δεν είχα διαβάσει το εν λόγω κείμενο αλλά νομίζω ότι η παράθεσή σου ήταν κατανοητή και κατατοπιστική.

evazoe3
27-08-2008, 02:07 PM
και όταν ο ήλιος κάνει σύνοδο με τον αλγκόλ με 1 μοίρα απόκλιση ισχύουν τα ίδια:

Μητσάκος
27-08-2008, 02:19 PM
και όταν ο ήλιος κάνει σύνοδο με τον αλγκόλ με 1 μοίρα απόκλιση ισχύουν τα ίδια:

Ποια εννοείς;

evazoe3
27-08-2008, 02:26 PM
συγνώμη δεν ήμουν σαφής... εννοούσα όσα προαναφέρθηκαν ως απαντήσεις στα προηγούμενα ποστ. διάβασα το άρθρο που ανέφερες αλλά δεν πήρα και πολύ κουράγιο.. επίσης ανακάλυψα ότι ο αλγκόλ είναι σε σύνοδο με τον ήλιο μου στον 8ο οίκο και σε τρίγωνο με τον πλούτωνα (12ο οίκο) και το βόρειο δεσμό μου. οπότε μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Μητσάκος
27-08-2008, 02:50 PM
επίσης ανακάλυψα ότι ο αλγκόλ είναι σε σύνοδο με τον ήλιο μου στον 8ο οίκο και σε τρίγωνο με τον πλούτωνα (12ο οίκο) και το βόρειο δεσμό μου. οπότε μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.
Μάλλον δεν το διάβασες καλά :cheesy:

"Εάν δεν μεσουρανεί και είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, προξενεί βίαιο θάνατο και ακραία ασθένεια. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί εάν δεν σχηματίζει ευνοϊκή όψη ή δεν υπάρχει κανένα όφελος στον όγδοο οίκο, (κληρονομιές ) και η γενέθλια θέση του Ήλιου και της Σελήνης είναι σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον ¶ρη"

και ως γνωστόν, τα τριγωνάκια του Πλουτωνάκου με τον Ήλιο (αλλά και γενικά) είναι από τα καλυτερότερα :nuts:

evazoe3
27-08-2008, 02:54 PM
σ' ευχαριστώ.. έχεις δίκο σταμάτησα στην τελεία της πρώτης πρότασης και δεν ήθελα μάλλον να δω κάτι χειρότερο. θα είμαι πιο προσεκτική άλλη φορά. και πάλι ευχαριστώ.

black moon
27-08-2008, 02:57 PM
σ' ευχαριστώ.. έχεις δίκο σταμάτησα στην τελεία της πρώτης πρότασης και δεν ήθελα μάλλον να δω κάτι χειρότερο. θα είμαι πιο προσεκτική άλλη φορά. και πάλι ευχαριστώ.

προξενεί βίαιο θάνατο και ακραία ασθένεια.

Υπάρχουν ΚΑΙ χειρότερα? :blink::blink::blink: :eek::eek:

evazoe3
27-08-2008, 03:06 PM
χα χα δίκιο έχεις.. λέει και άλλα ευχάριστα το άρθρο. τέλος πάντων. δεν το είδα καλα. συγνώμη...

Μητσάκος
27-08-2008, 03:08 PM
Υπάρχουν ΚΑΙ χειρότερα? :blink::blink::blink: :eek::eek:
Βέβαια :nuts:
Προφανώς όμως η συντάκτρια δεν ήθελε να αισθανθούν άσχημα όσοι έχουν δυσμενείς όψεις του Αλγκόλ με προσωπικούς πλανήτες :cheesy:

evazoe3
27-08-2008, 03:10 PM
είμαι σίγουρη ότι η συντάκτρια δεν είχε τέτοια πρόθεση. άλλωστε κανένας μας δεν μπορεί να αλλάξει την ώρα και τη μέρα γέννησής του. σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.

starfish
27-08-2008, 07:13 PM
Μάλλον δεν το διάβασες καλά :cheesy:

"Εάν δεν μεσουρανεί και είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, προξενεί βίαιο θάνατο και ακραία ασθένεια. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί εάν δεν σχηματίζει ευνοϊκή όψη ή δεν υπάρχει κανένα όφελος στον όγδοο οίκο, (κληρονομιές ) και η γενέθλια θέση του Ήλιου και της Σελήνης είναι σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον ¶ρη"

και ως γνωστόν, τα τριγωνάκια του Πλουτωνάκου με τον Ήλιο (αλλά και γενικά) είναι από τα καλυτερότερα :nuts:

Παντως οπως και να το κανουμε παρα ειναι ακραια και απολυτη αυτη η ερμηνεια!! Και ειμαι της γνωμης οτι δεν θα επρεπε να γραφτει. Ποσα ατομα δεν εχουν γεννηθει μερα και ωρα που ο Ηλιος τους συναδει με τον Αλγκολ? Ποσοι απ οσους διαβασουν αυτη την φραση δεν θα παρακαμψουν τις λοιπες ... προϋποθεσεις και δεν θα τρομοκρατηθουν?:cry::cry: [Αν δεχτουμε οτι ολα αυτα οδηγουν de facto σε βιαιο θανατο]

Μητσάκος
28-08-2008, 02:15 AM
Παντως οπως και να το κανουμε παρα ειναι ακραια και απολυτη αυτη η ερμηνεια!! Και ειμαι της γνωμης οτι δεν θα επρεπε να γραφτει. Ποσα ατομα δεν εχουν γεννηθει μερα και ωρα που ο Ηλιος τους συναδει με τον Αλγκολ? Ποσοι απ οσους διαβασουν αυτη την φραση δεν θα παρακαμψουν τις λοιπες ... προϋποθεσεις και δεν θα τρομοκρατηθουν?:cry::cry: [Αν δεχτουμε οτι ολα αυτα οδηγουν de facto σε βιαιο θανατο]
Δεν νομίζω να είναι και πολλά... Εφόσον ο Αλγκόλ είναι σταθερός, μια φορά το χρόνο θα είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο. ¶ντε και 2-3 μέρες πριν ή μετά, αφού δεχόμαστε ανοχή 4 μοιρών.

Αυτή η προσέγγιση μου θυμίζει μια άλλη κουβέντα που έχει γίνει και αφορούσε το αν πρέπει να αναφέρονται ζητήματα ευαίσθητα, όπως είναι του θανάτου ή της υγείας και αν πρέπει να κουβεντιάζονται ή όχι και αν πρέπει ο αστρολόγος να τα αναφέρει ή όχι...:bigsmile:

Εν πάση περιπτώσει και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άποψη, σίγουρα δεν μπορούμε να τα βλέπουμε όλα ρόδινα και να έχουμε πάντα "πολιτικά ορθή" έκφραση. Υπάρχουν πράγματα που δεν ωραιοποιούνται, ιδίως αν θέλει κάποιος να μάθει, να γνωρίσει, είτε πρόκειται για τον ίδιο του τον εαυτό είτε για κάποιον άλλο. Η γνώση είναι γνώση και δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Είναι αυτή που είναι, απαλλαγμένη από ηθική. Η ηθική θα έρθει όταν θα πρέπει να εφαρμόσεις ή να αξιοποιήσεις τη γνώση και αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Όσον αφορά τον Αλγκόλ αυτόν καθ αυτόν, δεν μπορεί όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τη αστρολογία, από την Ιβηρική μέχρι και την Κίνα και χωρίς να έχουν απαραίτητα επαφή μεταξύ τους να έχουν καταλήξει ότι δεν είναι και από τους πιο "ευεργέτες", τι να κάνουμε τώρα; :nuts:

starfish
28-08-2008, 12:26 PM
Μητσακο, μπορει ο Ηλιος να ειναι καθε χρονο για δυο-τρεις μερες τον χρονο σε συνοδο με τον Αλγκολ, αλλα ποσα παιδια στον κοσμο γεννιουνται αυτες τις μερες; Ουκ ολιγα σιγουρα!
Κι εμενα η ενσταση μου, μου θυμισε εκεινη την συζητηση και σιγουρα ο καθενας μας ειναι υπευθυνος για τον τροπο που προσλαμβανει τις πληροφοριες, ΟΜΩΣ, λιγη διακριτικοτητα ή αποφυγη του απολυτου πιστευω πως χρειαζεται... Ειναι ευκολο να νιωσει καποιος καταδικασμενος, ειδικα οταν δεν εχει εντρυφησει σε βαθος στην αστρολογια....:nuts::bigsmile:

Μητσάκος
28-08-2008, 12:58 PM
Μητσακο, μπορει ο Ηλιος να ειναι καθε χρονο για δυο-τρεις μερες τον χρονο σε συνοδο με τον Αλγκολ, αλλα ποσα παιδια στον κοσμο γεννιουνται αυτες τις μερες; Ουκ ολιγα σιγουρα!
Κι εμενα η ενσταση μου, μου θυμισε εκεινη την συζητηση και σιγουρα ο καθενας μας ειναι υπευθυνος για τον τροπο που προσλαμβανει τις πληροφοριες, ΟΜΩΣ, λιγη διακριτικοτητα ή αποφυγη του απολυτου πιστευω πως χρειαζεται... Ειναι ευκολο να νιωσει καποιος καταδικασμενος, ειδικα οταν δεν εχει εντρυφησει σε βαθος στην αστρολογια....:nuts::bigsmile:

Σύμφωνα με τις στατιστικές, καθημερινά γεννιούνται 3.760.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο :bigsmile:
Είναι πολλά σε σχέση με το φαινόμενο ή όχι; Ε, εσείς τι λέτε παιδιά:cheesy:

starfish
28-08-2008, 01:55 PM
Σύμφωνα με τις στατιστικές, καθημερινά γεννιούνται 3.760.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο :bigsmile:
Είναι πολλά σε σχέση με το φαινόμενο ή όχι; Ε, εσείς τι λέτε παιδιά:cheesy:

E φαντασου λοιπον οτι και ενα ευλογο ποσοστο θα εχει και αρνητικες οψεις τις ημερες που ο Ηλιος του ειναι σε συνοδο με αυτον τον απλανη! Κι οτι ασχολουνται επιφανειακα με την αστρολογια....
Οπως και να εχει, αποψη μου ειναι τα προηγουμενα και οχι θεσφατο ή διαταγη!:cheesy::bigsmile:

melodia
05-09-2008, 12:56 PM
Καλό μεσημερι σε ολους.

Με εχει τρομάξει λίγο τα οσα διαβασα για τον ALGOL.

Ειναι σε συνοδο με τον Βόρειο Δεσμό μου στον Ταυρο 25,20 στον 11ο οικο και εξάγωνο με Κρόνο(28,21) και Χειρωνα (25,53) Ιχθυεις στον 9ο.

Θα μπορουσε καποιος να με διαφωτησει τι σημαινει?????

Ευχαριστω πολύ

Μητσάκος
05-09-2008, 02:25 PM
Καλό μεσημερι σε ολους.

Με εχει τρομάξει λίγο τα οσα διαβασα για τον ALGOL.

Ε, δεν είναι κακό αυτό :cheesy: Ο φόβος σού ξυπνάει τις αισθήσεις...

Από την άλλη ίσως δεν διάβασες καλά, γιατί κάπου στο κείμενο λέει ότι αν υπάρχουν θετικές όψεις ακυρώνουν την αρνητική διάσταση της συνόδου.
Εσύ έχεις εξαγωνάκια, άντε να ζοριστείς λίγο παραπάνω :toung:

Dell Piero
05-09-2008, 02:26 PM
κατά τη διάρκεια του "ταξιδιού" ή λίγο πριν πάρει το πλοίο; :toung:

άντε να ζοριστείς λίγο παραπάνω :toung:

Μητσάκος
05-09-2008, 02:49 PM
κατά τη διάρκεια του "ταξιδιού" ή λίγο πριν πάρει το πλοίο; :toung:
Και πριν και μετά :bigsmile:
Ξέρεις πολύ καλά ότι το "ταξίδι" είναι διαρκείας και δεν περιορίζεται χρονικά.
Η διαδικασία και η πορεία προς τη θέωση εμπεριέχει όλες τις διαστάσεις και όλες τις ζωές :nuts:

melodia
05-09-2008, 03:07 PM
Ε, δεν είναι κακό αυτό :cheesy: Ο φόβος σού ξυπνάει τις αισθήσεις...

Από την άλλη ίσως δεν διάβασες καλά, γιατί κάπου στο κείμενο λέει ότι αν υπάρχουν θετικές όψεις ακυρώνουν την αρνητική διάσταση της συνόδου.

Το εχω συνηθισει μεχρι τώρα.
Τιποτα δεν μου εχει ερθει ευκολα.

Σε ευχαριστω

dominia77
05-09-2008, 07:17 PM
Ας τολμήσουμε και μια ετυμολογική προσέγγιση του ονόματος του εν λόγω απλανούς αστέρα.
'΄Αλγος στα αρχαία ελληνικά,σημαίνει έντονος πόνος.(κεφαλ-αλγία, ισχι-αλγία, κλπ)

Ιφιγένεια
05-09-2008, 10:00 PM
Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη του εν λόγω "απλανή αστέρα"...
Δεν ξέρω αν πολυπιστεύω στην επιρροή του--αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω έμπειρους αστρολόγους... :bigsmile:
Πάντως αν όντως μπορεί να επηρεάσει τόσο άσχημα τη ζωή κάποιου--την έχω βαμμένη?:bigsmile:
Είναι σε σύνοδο με το IC μου(25 μοίρες στον ταύρο..)
τετράγωνο με την αφροδίτη μου(25 μοίρες στον λέοντα)
αντίθεση με τον κρόνο μου,και τη σεληνη μου στο σκορπιό..
και η μόνη καλή όψη που σχηματίζει είναι τρίγωνο με ήλιο μου(25 μοιρες στην παρθενο)

Φτάνει???Έχω καμιά ελπίδα???:nuts::laugh:

Ε Μητς? :cry::bigsmile:

Μητσάκος
06-09-2008, 02:29 AM
Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη του εν λόγω "απλανή αστέρα"...
Δεν ξέρω αν πολυπιστεύω στην επιρροή του--αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω έμπειρους αστρολόγους... :bigsmile:
Πάντως αν όντως μπορεί να επηρεάσει τόσο άσχημα τη ζωή κάποιου--την έχω βαμμένη?:bigsmile:
Είναι σε σύνοδο με το IC μου(25 μοίρες στον ταύρο..)
τετράγωνο με την αφροδίτη μου(25 μοίρες στον λέοντα)
αντίθεση με τον κρόνο μου,και τη σεληνη μου στο σκορπιό..
και η μόνη καλή όψη που σχηματίζει είναι τρίγωνο με ήλιο μου(25 μοιρες στην παρθενο)

Φτάνει???Έχω καμιά ελπίδα???:nuts::laugh:

Ε Μητς? :cry::bigsmile:

Η περίπτωσή σου είναι ιδιόμορφη :nuts:
Θα πρέπει να συνέλθει (επειδή είχε λιποθυμήσει) το κονγκλάβιο των Έμπειρων και να εξετάσει το ερώτημά σου.
Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι ΌΛΟΙ την έχουμε βαμμένη :laugh: Είτε έτσι, είτε αλλιώς...

dominia77
06-09-2008, 03:15 AM
Θα πρέπει να συνέλθει (επειδή είχε λιποθυμήσει) το κονγκλάβιο των Έμπειρων και να εξετάσει το ερώτημά σου.
Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι ΌΛΟΙ την έχουμε βαμμένη :laugh: Είτε έτσι, είτε αλλιώς...[/QUOTE]

Βρήκα μια πελώρια λίστα από όλους αυτούς τους αστεροειδής/απλανείς/κλπ και διάβασα διάφορα χρήσιμα και ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Ο algor παρουσιάζεται ως το πλέον μαυρο σημείο του σύμπαντος. Στο συμπλεγμα του Περσέα, απεικονίζεται ως η κεφαλή της μεδουσας που εκοψε για να βαλει στην ασπίδα του.
Μιλά για αποκεφαλισμούς, για απαγχονισμούς, για θανάτους που εχουν να κάνουν με το κεφαλι (εξουσία). Οι Εβραίοι στην Ταρω συμβολίζουν τον απλανή με τον Πύργο.

Πολλοί διάσημοι επιστήμονες,ζωγραφοι, ψυχαναλυτές, πρίγκηπες, ηγέτες κλπ αναφερεται πως είχαν έντονο algol στο χαρτη τους, αλλά και εξίσου τραγικό τέλος (Νταιάνα, ωρ. 26η του Τοξότη,Αφροδίτη στην 25η του Ταυρου,Σελήνη στην 25η του Υδροχόου, Ουρανό σε 24η του Λέοντα)

Αρκετα ανατριχιαστικό τελικά... :scared:

Μητσάκος
06-09-2008, 08:41 AM
Βρήκα μια πελώρια λίστα από όλους αυτούς τους αστεροειδής/απλανείς/κλπ και διάβασα διάφορα χρήσιμα και ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Ο algor παρουσιάζεται ως το πλέον μαυρο σημείο του σύμπαντος. Στο συμπλεγμα του Περσέα, απεικονίζεται ως η κεφαλή της μεδουσας που εκοψε για να βαλει στην ασπίδα του.
Μιλά για αποκεφαλισμούς, για απαγχονισμούς, για θανάτους που εχουν να κάνουν με το κεφαλι (εξουσία). Οι Εβραίοι στην Ταρω συμβολίζουν τον απλανή με τον Πύργο.

Πολλοί διάσημοι επιστήμονες,ζωγραφοι, ψυχαναλυτές, πρίγκηπες, ηγέτες κλπ αναφερεται πως είχαν έντονο algol στο χαρτη τους, αλλά και εξίσου τραγικό τέλος (Νταιάνα, ωρ. 26η του Τοξότη,Αφροδίτη στην 25η του Ταυρου,Σελήνη στην 25η του Υδροχόου, Ουρανό σε 24η του Λέοντα)

Μπορούσες απλά να διαβάσεις το άρθρο το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για την κουβέντα που γίνεται εδώ :toung: και είναι δημοσιευμένο στο σύνδεσμο: http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/6450-%E1%F0%EB%E1%ED%E5%DF%F2-%E1%F3%F4%DD%F1%E5%F2-algol.html
Η ίδια που έχει γράψει για τον Αλγκόλ, η Σούρδη δηλαδή, έχει γράψει και για τον Αλντεμπαράν (Λαμπαδία) και τις Υάδες, αν σε ενδιαφέρει :bigsmile:

BlackOrWhat
06-09-2008, 09:09 AM

Ο Χριστός κι απόστολος...ο Αλ Γκόρ όλα αυτά??! :weird: Τελικά δεν είναι ο ακτιβιστής που παρουσιάζεται...:noworry: (:nuts:;):toung::embarrest:love:)

leoma
06-09-2008, 09:17 AM

Για τον Algol οι γιατροί συνιστούν Algon :cheesy:

:offtopic:

Ιφιγένεια
06-09-2008, 10:31 AM

Τώρα πραγματικά ηρέμησα... :bigsmile::toung:

dominia77
06-09-2008, 11:33 AM
oups!
ALGOL εννοούσα βρε παιδακια.:bigsmile:
Θα μου πεις στις 3.30, το βραδυ, μονο για ...παυσίπονα μπορείς να μιλας!!!

Dell Piero
06-09-2008, 11:45 AM
Να ενημερώσω του φίλους του φόρουμ ότι το άρθρο του Nick Kollerstrom απ' όπου η dominia77 μας έδωσε μια μικρή γεύση έχει μεταφραστεί από την ομάδα των Editors και θα παρουσιαστεί σύντομα.
Έχει πραγματικά εξαιρετικό ενδιαφέρον :bigsmile:

Πάντως να έχεις υπόψιν σου ότι ΌΛΟΙ την έχουμε βαμμένη :laugh: Είτε έτσι, είτε αλλιώς...

Αρκετα ανατριχιαστικό τελικά... :scared:[/QUOTE]

dominia77
06-09-2008, 11:57 AM
Kι όμως ήταν ξενη η σελίδα που διάβαζα εχθες όλη νυχτα, απο το Index of /stars (http://www.constellationsofwords.com/stars), όπου αναλύονται μεταξύ όλων οι κατωθι:
Aldebaran, Fomalhaut,Regulus και Antares.
Συμφωνα με την Καινή Διαθήκη ,αντιστοιχούν στα 4 σημεία του Ορίζοντα, στους 4 ιππότες της Αποκάλυψης, όπου κρατούν τα 4 ¶ρματα. Πρόκειται για τους 4 Αρχαγγέλους, τον Μιχαήλ (Ανατολή), τον Γαβριήλ (Νότος), τον Ραφαήλ (Βορράς), τον Ουριήλ (Δύση).
Αστρονομικά, πριν από 3000 χρόνια περίπου, βρίσκονταν στην 0 μοίρα των γωνιακων οίκων, αλλά τωρα λόγω αλλεπάλληλων αποκλείσεων, εχουν μετατοπιστεί στα μεταβλητα, εκτός από τον Regulus ο οποιος εμεινε στην 29,5 μοίρα του Λέοντα.
Θα βρείτε αναλύσεις των όψεών τους σε σχεση με τον ωροσκόπο, μεσουράνημα, δυση, πλανήτες κλπ.

Καλό διάβασμα παιδάκια.
Fixed Stars Lists (http://www.constellationsofwords.com/Fixedstars.htm)

dominia77
06-09-2008, 12:39 PM
Ο Χριστός κι απόστολος...ο Αλ Γκόρ όλα αυτά??! :weird: Τελικά δεν είναι ο ακτιβιστής που παρουσιάζεται...:noworry: (:nuts:;):toung::embarrest:love:)

Ακόμη και ο Αλ Γκορ, αναφερεται μεταξύ αυτων που είχαν εντονο algol στο χαρτη τους.
Είδες ενα εκ παραδρομής τοποθετημενο σύμφωνο τί κανει?:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

ouranos76
23-10-2008, 11:05 AM
γεια σας. εγώ είδα ότι έχω τον αλγκολ στις25ο και κατι στον ταυρο στον3 οικο σε οψη 150αρα με σεληνη, συζυγια με δια ( ο διασ ειναι ομως στους διδυμους αναδρομος),τριγωνο με ερμη στην παρθενο,150αρα με αρη στον ζυγο,και το χειροτερο με εναμιση τετραγωνο με πλουτωνα στον ζυγο. ελπιζω η συζυγια του ηλιου με τον πλουτωνα στον 8ο οικο και τα τριγωνα με τους αλλους πλανητες να ειναι καλα. εσεις τι λετε πρεπει να ανυσηχω?::worried:

giannas
23-10-2008, 04:49 PM
γεια σας. εγώ είδα ότι έχω τον αλγκολ στις25ο και κατι στον ταυρο στον3 οικο σε οψη 150αρα με σεληνη, συζυγια με δια ( ο διασ ειναι ομως στους διδυμους αναδρομος),τριγωνο με ερμη στην παρθενο,150αρα με αρη στον ζυγο,και το χειροτερο με εναμιση τετραγωνο με πλουτωνα στον ζυγο. ελπιζω η συζυγια του ηλιου με τον πλουτωνα στον 8ο οικο και τα τριγωνα με τους αλλους πλανητες να ειναι καλα. εσεις τι λετε πρεπει να ανυσηχω?::worried:

Ποιος πλανητης ειναι στις 25 ταυρου?

Maroulita
23-10-2008, 05:26 PM

Ο Αλγκόλ ως απλανής είναι εκεί περίπου στις 25-26 μοίρες του Ταύρου, αλλά αν δεν απατώμαι οι όψεις οποιωνδήποτε πλανητών ή άλλων σημείων με τους απλανείς έχουν ελαχιστότατη ανοχή μοιρών.

cancerian
23-10-2008, 06:02 PM
Ελπιζω να σας βοηθησω με τις παρακατω πληροφοριες.

Ο Algol αρχικα κατοικει στην 26* του Ταυρου και ειναι απλανης φυσης Κρονου - Αρη και Δια. Θεωρειται απολυτα δυσμενης. Παραδοσιακα ειναι ο "αποκεφαλιστης" οπου προκαλει βλαβες στην περιοχη του λαιμου. Προκαλει ατυχηματα και εγκληματα. Η μετα-παραδοσιακη του ερμηνεια σχετιζεται με την επικεντρωση του νου σε εναν στοχο. Ταξιδια και αφοσιωση στους φιλους. Τελος προειδοποιει για τον περιορισμο της στενοκεφαλιας και της υπερμετρης φιλοδοξιας .

με εκτιμηση
Cancerian

Μητσάκος
23-10-2008, 06:41 PM
Το άρθρο το διάβασες; :unsure:

ouranos76
24-10-2008, 09:56 AM
καλημερα. συγνωμη μητσακο αν σε κουρασα αλλα ειμαι νεο μελος και ακομα δεν εχω γνωρισει καλα την λειτουργια του σαιτ. το αρθρο το βρηκα μολις τωρα.
να ρωτησω, με τους απλανεις και τους αστεροειδης ολες οι οψεις διαβαζονται ή μονο οι 4 σπουδαιοτερες( συνοδο-αντοθεση-τριγωνο-τετραγωνο)?
ευχαριστω

sober_sagittarius
24-10-2008, 09:02 PM
εγώ που έχω άρη στον 12ο τι να πω?

Μητσάκος
25-10-2008, 06:54 AM
καλημερα. συγνωμη μητσακο αν σε κουρασα αλλα ειμαι νεο μελος και ακομα δεν εχω γνωρισει καλα την λειτουργια του σαιτ. το αρθρο το βρηκα μολις τωρα.
να ρωτησω, με τους απλανεις και τους αστεροειδης ολες οι οψεις διαβαζονται ή μονο οι 4 σπουδαιοτερες( συνοδο-αντοθεση-τριγωνο-τετραγωνο)?
ευχαριστω
Για τους απλανείς, από ό,τι ξέρω, παίζουν οι σύνοδοι περισσότερο (ιδίως στους οίκους 1ο, 4ο, 7ο, 10ο) και οι αντιθέσεις λιγότερο. Οι άλλες όψεις δεν λαμβάνονται υπόψιν.
Για τους αστεροειδείς, τώρα, που είναι σχετικά καινούργιο ...φρούτο, επειδή επέχουν θέση πλανητών (άσχετα από τον σκεπτικισμό με τον οποίο τους προσεγγίζουν πολλοί αστρολόγοι ακόμα) υπολογίζονται και οι άλλες όψεις, αλλά έτσι και αλλιώς συμπληρωματικό ρόλο κατέχουν. Από την Αφροδίτη, π.χ., ξεκινάς και όχι από τη Δήμητρα ή την Εστία για την κατανόηση και ερμηνεία ενός χάρτη.

Μητσάκος
25-10-2008, 06:55 AM
εγώ που έχω άρη στον 12ο τι να πω?
Να μην πεις τίποτα, παρά να σκεφτείς αν γράφεις στην σωστή ενότητα :love:

sober_sagittarius
27-10-2008, 11:16 PM
Ουπς!!Εχεις χίλια δίκια απλά επειδή είμαι καινούργια και μου ήρθε e-mail με update με αυτό το θέμα και βγήκα κατευθείαν και μπερδεύτικα..
Χίλια συγνώμη!!!!!θα μάθω που θα πάει...

pepromeno
17-02-2009, 12:21 AM
Γεια σας
"Ευχαριστα" τα όσα διαβάζω για τον Algol :toung:
Προσωπικά στον γενέθλιο χάρτη μου ο Algol είναι σε σύνοδο με τον ¶δη (26η μοίρα Ταύρου), σε σύνοδο με το μεσουράνημα μου (27η μοίρα Ταύρου), σε τετράγωνο με τον Κρόνο (24η μοίρα Λέοντα) , σε ημι-εξάγωνο με την Αφροδίτη (29η μοίρα διδύμων), σε τρίγωνο με το Vertex (22η μοίρα Aιγόκερου) και σε ανοιχτή σύνοδο(αν ισχύει) με ήλιο (0η μοίρα Διδύμων).
Πως πρέπει να την λάβω αυτή την "υπερπαραγωγή" των άστρων;
Θα δολοφονηθω; Θα αρρωστήσω; Θα γίνω φίρμα αλλά θα με φάνε τα κυκλωματα;:bigsmile:
Φυσικά αυτοσαρκάζομαι αλλά θα ήθελα αν καποιος γνωρίζει να με φωτίσει...γιατί αγριεύτικα λίγο...
Ευχαριστώ

giannas
17-02-2009, 07:57 AM
Απο οσο ξερω ...και διορθωστε με αν κανω λαθος....τους απλανης τους υπολογιζουμε μονο σε οψη συνοδου με πλανητες ή ακμες οικων ,αν ειναι γωνιακοι και ξερουμε ακριβως την ωρα.Εγω ξερω οτι η ανοχη στην συνοδο ειναι δεκατα της μοιρας,ουτε καν μια μοιρα, οποτε νομιζω οτι αδικα υπαρχει ο "πανικος" και οτι δινουν καποιο "χρωμα" στον πλανητη που αγγιζουν ,χωρις να σημαινει οτι αναιρουνται οι υπολοιπες οψεις που κανει με αλλους πλανητες....:cheesy:

cancerian
17-02-2009, 10:56 AM
Απο οσο ξερω ...και διορθωστε με αν κανω λαθος....τους απλανης τους υπολογιζουμε μονο σε οψη συνοδου με πλανητες ή ακμες οικων ,αν ειναι γωνιακοι και ξερουμε ακριβως την ωρα.Εγω ξερω οτι η ανοχη στην συνοδο ειναι δεκατα της μοιρας,ουτε καν μια μοιρα, οποτε νομιζω οτι αδικα υπαρχει ο "πανικος" και οτι δινουν καποιο "χρωμα" στον πλανητη που αγγιζουν ,χωρις να σημαινει οτι αναιρουνται οι υπολοιπες οψεις που κανει με αλλους πλανητες....:cheesy:

Aγαπητη giannas

εχεις απολυτο δικιο για τα προαναφερθεντα περι οψεων αλλα διαφωνω για την συνοδο και την ανοχη της με τους απλανεις καθως η ανοχη των μοιρων ειναι αναλογη του μεγεθος του απλανη αστερα.

με εκτιμηση
cancerian

Μητσάκος
17-02-2009, 11:35 AM
"Οι απλανείς αστέρες είναι ουράνια σώματα, οι σπουδαιότεροι των οποίων (Α', Β', Γ' και Δ' μεγέθους) είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστοί από την αρχαιότητα. Δεν μετακινούνται εύκολα στις ζωδιακές μοίρες γιΆ αυτό τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας. .....
Η ανοχή σε όψεις για τους απλανείς του Α' μεγέθους είναι 6ο, του Β' μεγέθους 5ο , του Γ' 4ο και του Δ' 3 μοίρες."

giannas
17-02-2009, 09:56 PM
"Οι απλανείς αστέρες είναι ουράνια σώματα, οι σπουδαιότεροι των οποίων (Α', Β', Γ' και Δ' μεγέθους) είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστοί από την αρχαιότητα. Δεν μετακινούνται εύκολα στις ζωδιακές μοίρες γιΆ αυτό τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας. .....Η ανοχή σε όψεις για τους απλανείς του Α' μεγέθους είναι 6ο, του Β' μεγέθους 5ο , του Γ' 4ο και του Δ' 3 μοίρες."

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις διευκρινησεις.....
Αλλα Μητσακο νομιζα οτι εχεις αλλα αποψη για τους απλανεις αστερες....
Αστρολογία για όλους - View Single Post - Συναστριακές όψεις: απορίες, σύντομη ανάλυση. (http://www.myhoroscope.gr/76942-post141.html)

Μητσάκος
18-02-2009, 07:19 AM
Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις διευκρινησεις.....
Αλλα Μητσακο νομιζα οτι εχεις αλλα αποψη για τους απλανεις αστερες....
Αστρολογία για όλους - View Single Post - Συναστριακές όψεις: απορίες, σύντομη ανάλυση. (http://www.myhoroscope.gr/76942-post141.html)

1. Η παράθεση και των προηγούμενων προτάσεων έγινε για να φανεί ότι αποτελεί τμήμα ήδη δημοσιευμένου κειμένου, για αυτό και τα εισαγωγικά. Επί της ουσίας όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το εύρος της ανοχής και όχι το αν οι απλανείς είναι σημαντικοί και πόσο.
2. Η παράθεση αναφοράς κάποιου άλλου κειμένου δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή του κειμένου.
3. Η αποσπασματική παράθεση ποστ που αναφέρονται σε παραπλήσιες αλλά όχι και ίδιες, στο νόημα ή στο ύφος που δημιουργεί η ατμόσφαιρα της δεδομένης στιγμής, καταστάσεις περισσότερο παραπλανεί παρά ξεδιαλύνει.
4. Το χιουμοράκι το είχαμε χαμένο ή το χάσαμε πρόσφατα; :love:

giannas
18-02-2009, 04:52 PM
Αν το ευρος της ανοχης των απλανων ηταν οσες μοιρες αναφερει το αποσπασμα από το αρθρο, τοτε οσοι εχουν γεννηθει από 18/8-28/8 ή εχουν πλανητη από 26 λεοντα-3 παρθενου(regulus) θα ηταν ολοι ζαμπλουτοι,οποτε νομιζω ότι πρεπει να ανθεωρησεις για την ανοχη τους, καθως και για το ποσο σημαντικοι είναι τελικα και ποσο ποιο σημαντικες είναι οι οψεις που γινοντε από τους άλλους πλανητες με τον πλανητη που βρισκετε κοντα σε απλανη.

Οσο για την παραθεση του ποστ….η συζητησεις γινοντε στα πλαισια μιας δεδομενης σοβαροτητας ,που αλλωστε είναι και κανονας του φορουμ.Αν καποιος λοιπον αρχιζει τους αστεϊσμούς ή και τους εμπαιγμούς δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τους κατανοησουμε κι’ολας ,μιας και ο τροπος επικοινωνιας(γραπτος) είναι αρκετες φορες δυσκολος.

Οσο για το χιουμορ μου, το καινουργιο με τον Κακλαμανη και τα κομμενα δεντρα ,το ξερεις;:laugh::laugh::laugh:
Ζητω συγγνωμη για το :offtopic:

Μητσάκος
19-02-2009, 07:27 AM
Αν το ευρος της ανοχης των απλανων ηταν οσες μοιρες αναφερει το αποσπασμα από το αρθρο, τοτε οσοι εχουν γεννηθει από 18/8-28/8 ή εχουν πλανητη από 26 λεοντα-3 παρθενου(regulus) θα ηταν ολοι ζαμπλουτοι,οποτε νομιζω ότι πρεπει να ανθεωρησεις για την ανοχη τους, καθως και για το ποσο σημαντικοι είναι τελικα και ποσο ποιο σημαντικες είναι οι οψεις που γινοντε από τους άλλους πλανητες με τον πλανητη που βρισκετε κοντα σε απλανη.

Οσο για την παραθεση του ποστ….η συζητησεις γινοντε στα πλαισια μιας δεδομενης σοβαροτητας ,που αλλωστε είναι και κανονας του φορουμ.Αν καποιος λοιπον αρχιζει τους αστεϊσμούς ή και τους εμπαιγμούς δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τους κατανοησουμε κιΆολας ,μιας και ο τροπος επικοινωνιας(γραπτος) είναι αρκετες φορες δυσκολος.

Οσο για το χιουμορ μου, το καινουργιο με τον Κακλαμανη και τα κομμενα δεντρα ,το ξερεις;:laugh::laugh::laugh:
Ζητω συγγνωμη για το :offtopic:
Έχεις δίκιο. Είμαι είρων και αγενής. Δεν φταίω εγώ όμως, απλώς βιώνω τον χάρτη μου. :cry:

sellana
19-02-2009, 04:20 PM
:cheesy:Εγω ξερω τον CAPUT ALGON ,η θεση του ειναι στις 26,59 του Ταυρου και ειναι φυση Κρονου , Δια και Αρη ειναι ο ιδιος η οχι;:unsure:

Μητσάκος
19-02-2009, 04:24 PM
:cheesy:Εγω ξερω τον CAPUT ALGON ,η θεση του ειναι στις 26,59 του Ταυρου και ειναι φυση Κρονου , Δια και Αρη ειναι ο ιδιος η οχι;:unsure:
Ορθόν :bigsmile:

white diamond
23-02-2009, 10:27 PM
μάιστα...εκτός από σύνοδο ερμή , άρη ο μεσιέ αυτός είναι συνοδευτικός του χείρωνά μου...θα βγει ο Σαντάμ από μέσα μου (μιας που τον ανέφερε το νέο άρθρο για τον αλ ...)
:nuts::nuts::nuts::nuts::nuts::nuts:

smaragdi
23-02-2009, 11:36 PM
[..... Κατά τη γνώμη του ¶σμπογκ, πολύ δύσκολα αποφεύγει κανείς τα ατυχήματα και τις βαριές κακώσεις, αν ο Αλγκόλ ενώνεται με τον Ήλιο, τη Σελήνη ή τους κακεργετες..]

Στους κακεργετες πιανεται κ ο χειρων??
ευχαριστω:love:

Δείμων
24-02-2009, 02:08 AM
Χμ όχι. Ο Χείρωνας είναι ο πληγωμένος δάσκαλος, που με την αλήθεια του θα θελήσει να σου φανερώσει κρυφές πληγές και να σε θεραπεύσει. Τον αντιλαμβανόμαστε σαν «κακό» επειδή ακριβώς είναι αληθινός και η αλήθεια τις περισσότερες φορές όταν αποκαλύπτεται είναι επώδυνη. Η μισή ζωώδης φύση του (Κένταυρος) συμβολίζει την εμβάθυνση των αποκαλύψεών του μέχρι το υποσυνείδητο, ζωώδες κομμάτι της υπόστασης μας (ένστικτα). Το έργο του είναι οδυνηρό - όχι όμως κακό ώστε να θεωρείται κακεργέτης = εκείνος που πράττει κακό έργο.

(Btw. ούτε τον Κρόνο θεωρώ κακεργέτη, από την άποψη ότι όταν υπεισέρχεται κάπου με την επίδρασή του ζητάει την αποπληρωμή λογαριασμών. Εάν στο παρελθόν έχουμε προετοιμάσει το έδαφος - τηζωή μας κατάλληλα και θετικά, η ανταμοιβή του θα είναι κύρος και σοφία. Εάν όχι θα είναι γκρέμισμα των σαθρών οικοδομημάτων εκ θεμελίων. ¶ρα δεν φταίει αυτός αλλά εμείς με τις συνετές ή όχι επιλογές μας μέσα στον Χρόνο...)

Dell Piero
24-02-2009, 02:24 AM
Εάν είναι πληγωμένος, να βάλει λίγο μπεταντίν στις πληγές του όπως σκαρφαλώνει στο βουνό των ΚενταύρωΝΕ για να μην μολυνθεί

:offtopic:

Πουλάει όμως ο ατιμούλης ε; Όλες οι "αστρολόγες" με λίγο Χείρωνα και λίγο καρματάκι κονομάνε χοντρά

white diamond
24-02-2009, 02:26 AM
lol !!! :nuts::embarrest

Astro Liv
26-02-2009, 08:52 PM
Algol σε σύνοδο me ton ¶ρης antitesi Σελήνης υποδηλώνουν tipota;? 8-ος sto Παρθένος...Δίας kai Αφροδίτη εκεί ston 8-ος.Eυχαριστώ πολύ...συναρπαστικό site με όλες τις πληροφορίες,σας συγχαρώ.Livia.

Μητσάκος
27-02-2009, 08:44 AM
[..... Κατά τη γνώμη του ¶σμπογκ, πολύ δύσκολα αποφεύγει κανείς τα ατυχήματα και τις βαριές κακώσεις, αν ο Αλγκόλ ενώνεται με τον Ήλιο, τη Σελήνη ή τους κακεργετες..]

Στους κακεργετες πιανεται κ ο χειρων??
ευχαριστω:love:
Από ό,τι ξέρω, ο Χείρων δεν συμπεριλαμβάνεται στους "κακοποιούς" ή "κακεργέτες" πλανήτες. Μπορείς να διαβάσεις και αυτό: http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/2675-%F7%E5%DF%F1%F9%ED-%E1%F0%FC%F8%E5%E9%F2-%EA%E1%E9-%E8%DD%F3%E5%E9%F2-%E3%E9%E1-%F4%E7-%F3%E7%EC%E1%F3%DF%E1-%F4%EF%F5-%ED%DD%EF%F5-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%EF%FD%F2.html

Algol σε σύνοδο me ton ¶ρης antitesi Σελήνης υποδηλώνουν tipota;? 8-ος sto Παρθένος...Δίας kai Αφροδίτη εκεί ston 8-ος.Eυχαριστώ πολύ...συναρπαστικό site με όλες τις πληροφορίες,σας συγχαρώ.Livia.
Μπορείς να πάρεις πληροφορίες από αυτά:
http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/7779-%E7-%E5%F0%E9%F1%F1%EF%DE-%F4%F9%ED-%E1%F0%EB%E1%ED%FE%ED-%E1%F3%F4%DD%F1%F9%ED-%F3%F4%EF%ED-%E3%E5%ED%DD%E8%EB%E9%EF-%F7%DC%F1%F4%E7.html

http://www.myhoroscope.gr/35-%DC%F1%E8%F1%E1-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/7908-algol-%EF-%EA%E1%EA%FC%F2-%F4%EF%F5-%F9%F1%EF%F3%EA%EF%F0%DF%EF%F5.html

http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/6450-%E1%F0%EB%E1%ED%E5%DF%F2-%E1%F3%F4%DD%F1%E5%F2-algol.html
:bigsmile: