Log in

View Full Version : Εκδοχή ερμηνείας 7ου οίκου

skytree
23-08-2008, 08:46 PM
Θα ήθελα την γνώμη σας για την πιθανή ερμηνεία του παρακάτω οίκου από αντρικό χάρτη.Αν μπορείτε να μου πείτε ποια σημεία ερμηνεύω λάθος καθώς επίσης και αν έχετε κάποια γνώμη για τις ερωτήσεις των όψεων.

Ακμή οίκου στον Ζυγό.
Μέσα στον οίκο: Σελήνη στον Ζυγό (σύνοδο με την ακμή).
Σύνοδος Αφροδίτης και Πλούτωνα στις 00' Σκορπιού.
Κρόνος στον Σκορπιό.

Με ακμή του οίκου στον Ζυγό αυτό που αποζητά το άτομο είναι η αρμονία και η ισορροπία στις σχέσεις.Η Σελήνη προσδίδει μια ρομαντική, πολύ αισθαντική φύση που αποζητά την αποδοχή από τους άλλους όμως είναι αρκετά ασταθής συναισθηματικά. (Το εξάγωνο της με τον Ουρανό (Τοξότης-8ος) θα μπορούσαμε να πούμε πως φέρνει εκκεντρικότητα στις σχέσεις και μεγαλύτερη αστάθεια στα συναισθήματα ή συχνή εναλλαγή κ εκκεντρικότητα ερωτικών συντρόφων;;; Το τετράγωνο της με τον Δία (Αιγόκερω 9ος-10ος) ;;;)
Από την άλλη είναι ένα άτομο κτητικό με αρκετή ζήλια που δίνεται με πολύ πάθος σε μια σχέση.Διαμορφώνεται και διαμορφώνει μέσα από τις σχέσεις τον εαυτό του κ τους άλλους μέσα από το βάθος των συναισθημάτων του.(Κυβερνήτης Αφροδίτη σε σύνοδο με Πλούτωνα). (Το εξάγωνο τους με τον Δία (Αιγόκερω 9ος-10ος) περιορίζει την ένταση της όψης μιας και ο Δίας στο συγκεκριμένο ζώδιο δεν εκφράζεται καλά;;Και το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (Τοξότης-9ος) σχετίζει τις σχέσεις με τα ταξίδια,την φαντασία...ή μπερδεύει την σύνοδο δημιουργώντας επιπρόσθετα και εξιδανίκευση;;)
Η παρουσία του Κρόνου τώρα μέσα στον οίκο δίνει μια τάση προς ωριμότερα ή μεγαλύτερα άτομα ή/και γάμο σε ηλικία μετά τα 30 ή/και εμπόδια,δυσκολίες σε θέματα σχέσεων-γάμου που σκοπό έχουν την συναισθηματική ωρίμανση.

Λοιπόν τι λέτε;;;;:bigsmile:

Aries&Libra
23-08-2008, 10:47 PM
Επειδή έχω Κρόνο στον 7ο, ποτέ δεν μου άρεσαν τα μεγαλύτερα άτομα ( μιλάμε για μεγάλες διαφορές ηλικίας ). Αυτό που μπορώ να σου πω στα σίγουρα είναι ότι αντιμετωπίζω με σοβαρότητα τις σχέσεις μου, οι οποίες είναι και μακροχρόνιες. Βέβαια δεν είμαι και πολύ χαλαρή σαν άτομο εως ότου σιγουρευτώ για τον σύντροφο μου. Αυτή την συναισθηματική χαλάρωση καλούμαι να δουλέψω. Κατά γενική ομολογία όμως λένε ότι θα ήταν προτιμότερο να παντρευτούμε μετά τα 30 ( εγώ παντρεύτηκα πιο πριν και χώρισα - τώρα δεν ξέρω αν φταίει μόνο αυτό...)

white diamond
23-08-2008, 10:58 PM
έχω ακούσει ότι καλό είναι να περιμένουμε να κάνει την επιστροφή του ο Κρόνος ...

white diamond
24-08-2008, 01:19 AM
αυτό που μπορώ να σου πω (πάντα με μια σχετική επιφύλαξη ειναι πως ο 7ος οίκος σου συνδέεται με τον 8 και 9 οικο..ενδεχομένως και με τον 10...άρα θες κάποιον που να υπάρχει μια βαθια σχέση ...και ότι άλλο συνεπάγεται ο 8ος οίκος και να έχετε τα ίδια πιστεύω λόγω 9 ;

δες ακόμα τι όψεις κάνει η αφροδίτη και σε ποιο οίκο είναι.

giannas
24-08-2008, 08:15 AM
Ο αντρας μου εχει κρονο στον 7 παντρευτηκαμε στα 27 εγω ομως ειμαι ενα κρονιο ατομο και ετσι μεχρι στιγμης ειναι καλα.Επισης εχει αφροδυτη τετραγωνο με πλουτωνα οχι ομως στον 7 αλλα τα απολυτα συναισθηματα ειναι τρομακτικα μερικες φορες(αφου εχω διαβασει οτι οι ασχημες οψεις τοσο της αφροδυτης οσο και της σεληνης με πλουτωνα βρισκοντε σε χαρτες εκληματιων!)Απο εκει και περα ο γαμος ειναι και λαχειο!Ολα διωρθονοντε και ολα αλλαζουν.Ο θεος βοηθος!

skytree
24-08-2008, 01:56 PM
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.:love: Ωστόσο δεν είναι τόσο ο Κρόνος μέσα στον οίκο που μου δημιούργησε απορίες.(Έχω και εγώ άλλωστε και πάνω κάτω μπορώ να καταλάβω την παρουσία του εκεί). Αλλά το σύνολο του οίκου ο οποίος σχηματικά έχει στο ένα άκρο τη Σελήνη - στο κέντρο Αφροδίτη,Πλούτωνα - και στο άλλο άκρο τον Κρόνο. Δηλαδή αν ερμηνεύαμε το σχήμα αυτό θα λέγαμε
δοτικότητα,ευαισθησία,αστά θεια - βαθιά συναισθήματα,πάθος,κτητικό τητα - εγκράτεια,ψυχρότητα,σταθερ ότητα.Τελικά προς τα που κλείνει το άτομο αυτό;Υπάρχει κάποιο στοιχείο που υπερισχύει;Και οι όψεις των πλανητών (που προανάφερα στο προηγούμενο ποστ) με άλλους οίκους τι ποιότητες προσθέτουν;;

skytree
26-08-2008, 07:21 PM
Καμία γνώμη...;:embarrest

athinoula85
27-08-2008, 10:39 AM
Αλλά το σύνολο του οίκου ο οποίος σχηματικά έχει στο ένα άκρο τη Σελήνη - στο κέντρο Αφροδίτη,Πλούτωνα - και στο άλλο άκρο τον Κρόνο. Δηλαδή αν ερμηνεύαμε το σχήμα αυτό θα λέγαμε
δοτικότητα,ευαισθησία,αστά θεια - βαθιά συναισθήματα,πάθος,κτητικό τητα - εγκράτεια,ψυχρότητα,σταθερ ότητα.Τελικά προς τα που κλείνει το άτομο αυτό;Υπάρχει κάποιο στοιχείο που υπερισχύει;Και οι όψεις των πλανητών (που προανάφερα στο προηγούμενο ποστ) με άλλους οίκους τι ποιότητες προσθέτουν;;
Αν καταλαβα σωστα υπαρχουν 4 πλανητες στον συγκεκριμενο 7ο οικο που μας αναφερεις ...:blink: ( ειναι και πρωι , ακομη καφε δεν ειπια , μην παρεξηγεις :toung: )
Κοιτα το οτι γινεται συνοστισμος στον 7ο του ατομου μπορει να σημαινει οτι δινεται περισσοτερη εμφαση σε αυτον τον οικο ή το οτι ειναι τονισμενος εξαιτιας της συγκεντρωσης αρκετων πλανητων μεσα , μπορει να δηλωνει καθε φορα και διαφορετικα πραγματα - εξαρταται απο τους πλανητες , σε τι οικο βρισκονται , που εχει ακμη ο οικος κτλ κτλ .
Δες το λιγο σαν συνθεση ολων αυτων των χαρακτηριστικων . Μπορει καποιο να υπερισχυει εναντι καποιου αλλου , δεν λεω . . αλλα μπορει να σου δωσει πληροφοριες για αυτα που δηλωνει ο οικος - συνεργασιες , γαμος κτλ κτλ και στοιχεια για το πως συμπεριφερεται το ατομο στον συγκεκριμενο τομεα της ζωης του .
Δες το και πιο σφαιρικα ..:embarrest:toung: