View Full Version : [Συζήτηση] Απλανείς Αστέρες - Αλντεμπαράν (Λαμπαδίας)
Ε. Σούρδη-Ζάχαρη
18-08-2008, 09:12 PM
Οι απλανείς αστέρες είναι ουράνια σώματα,, οι σπουδαιότεροι των οποίων (Α΄, Β΄, Γ΄, ΄και Δ μεγέθους) είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστοί από την αρχαιότητα. Δεν μετακινούνται εύκολα στις ζωδιακές μοίρες γιΆ αυτό τους λαμβάνουμε σοβαρά υπΆόψιν μας. Από αυτή τη στήλη σας παρουσιάζουμε τους σπουδαιότερους απλανείς και σας συμβουλεύουμε για το πώς αυτοί εκφράζονται αστρολογικά σΆ έναν γενέθλιο χάρτη. Η ανοχή σε όψεις για τους απλανείς του Α΄ μεγέθους είναι 6ο, του Β΄ μεγέθους 5ο , του Γ΄4ο και του Δ΄ 3ο μοίρες.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Απλανείς Αστέρες - Αλντεμπαράν (Λαμπαδίας) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B1%C F%81%CE%AC%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B1%C F%82-12499/)
island
01-10-2009, 10:00 PM
πως βρίσκουμε τον αλντεμπαραν στον γενέθλιο;
Μητσάκος
02-10-2009, 06:31 PM
πως βρίσκουμε τον αλντεμπαραν στον γενέθλιο;
Οι απλανείς αστέρες σε αντίθεση με τους πλανήτες δεν κινούνται, για αυτό και λέγονται απλανείς. Για την ακρίβεια κινούνται, αλλά μια μοίρα κάθε 72 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος :toung:). Επειδή όμως είναι πολύ αργή η κίνησή τους φαίνεται σαν να μην κινούνται, για αυτό και τους ονόμασαν απλανείς.
Αν δείξεις λίγη περισσότερη προσοχή στην ανάγνωση του άρθρου, ιδίως μετά την πρώτη παράγραφό του, θα δεις και σε ποια μοίρα είναι ο Αλδεβαράν. Και αφού είναι σταθερή η θέση του για 72 χρόνια, εκεί που τον έχουν όλοι θα τον έχεις κι εσύ :bigsmile:
island
03-10-2009, 01:04 AM
Οι απλανείς αστέρες σε αντίθεση με τους πλανήτες δεν κινούνται, για αυτό και λέγονται απλανείς. Για την ακρίβεια κινούνται, αλλά μια μοίρα κάθε 72 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος :toung:). Επειδή όμως είναι πολύ αργή η κίνησή τους φαίνεται σαν να μην κινούνται, για αυτό και τους ονόμασαν απλανείς.
Αν δείξεις λίγη περισσότερη προσοχή στην ανάγνωση του άρθρου, ιδίως μετά την πρώτη παράγραφό του, θα δεις και σε ποια μοίρα είναι ο Αλδεβαράν. Και αφού είναι σταθερή η θέση του για 72 χρόνια, εκεί που τον έχουν όλοι θα τον έχεις κι εσύ :bigsmile:
Σ ευχαριστώ πολύ. Στον δικό μου γενέθλιο το ζώδιο των διδύμων είναι ο 7 ος οίκος ο οποίος είναι κενός. ¶ρα δεν κάνει καμμία όψη, λογικά αν το δούμε ή δεν έχω καταλάβει κάτι;
Μητσάκος
03-10-2009, 08:58 AM
Σ ευχαριστώ πολύ. Στον δικό μου γενέθλιο το ζώδιο των διδύμων είναι ο 7 ος οίκος ο οποίος είναι κενός. ¶ρα δεν κάνει καμμία όψη, λογικά αν το δούμε ή δεν έχω καταλάβει κάτι;
Καλά κατάλαβες. Από ό,τι θυμάμαι, με τους απλανείς παίζει μόνον η σύνοδος :bigsmile:
toniateddybear
28-10-2011, 01:38 AM
ειμαι πρωτακι, παρακαλω μη με παρεξηγειτε! διαβασα τη μεταξυ σας συνομιλια και θελω να ρωτησω κατι, συνοδος του ηλιου με τον αστεροειδη Παλλας...? μηπως ξερει καποιος να με βοηθησει με τις αποριες...? ευχαριστω εκ των προτερων!