View Full Version : Χειρων και Ουρανος
kakkados
17-08-2008, 06:09 AM
θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με μια όψη που με προβληματίζει στο ωροσκόπιο μου και που δεν βρήκα ψάχνοντας κάποια ικανοποιητική εξήγηση :blink:
H όψη είναι χείρον σε αντίθεση με τον ουρανό θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας:love:
ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας :bigsmile:
(χειρων στους διδιμους σε 6 οικο και ουρανος στον τοξοτη 11 οικο)
Λίλιαν Σίμου
17-08-2008, 08:24 PM
Αγαπητέ kakkados
Είστε σίγουρος για την αντίθεση στον 6ο και 11ο οίκο; Πόση απόκλιση έχουν οι δύο πλανήτες στην όψη;
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
kakkados
17-08-2008, 09:31 PM
Σύμφωνα με την μηχανή εύρεσης γενεθλίου χαρτη που υπάρχει στο site, μου βγαίνει αντίθεση ουρανού χειρών με ανοχή (αν εννοείτε αυτό) 5.69 :unsure: ενω ο χειρων ειναι στον 6 οικο στους διδιμους(28μοιρες) ενω ο Ουρανος ειναι στον 11 οικο στον τοξότη(23μοιρες)
τώρα τι να σας πω κυρια Σίμου μου θα σας γελάσω, ακομα ειμαι κενουριος στον τομεα της αστρολογιας και αν δεν καταλαβα κατι θα σας παρακαλουσα πολu να με συνχωρεσετε :embarrest
Πάντως διαβάζοντας διαφορες πληροφορίες για αυτήν την όψη είδα ότι δεν με αντιπροσωπεύει σε κανένα κομμάτι τις ζωής μου και σε καμια συνήθεια οποτε προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί στην δίκια μου περίπτωση.:weird:
Bεβαια γνωρίζω ότι για να καταλάβουμε πως λειτουργεί κάτι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από δυο θέσεις πλανητών και μια όψη απλά προβληματίζομαι γιατί είδα ότι θεωρείτε αρκετά δυνατή και με μεγάλες επιρροές σε όσα άτομα την έχουν.:eek:
Eυχάριστο πολύ για τον χρόνο σας και επλίζω να με διαφωτίσετε :bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
18-08-2008, 01:43 AM
Αγαπητέ kakkados
Η όψη ισχύει, καθώς ο Χείρωνας έχει ανοχή 4-5 μοίρες. Αλλά από την συνολική εικόνα του χάρτη σας πληροφορώ πως δεν πρέπει να βλέπετε μόνο αυτήν την όψη, καθώς ο Χείωνάς σας δέχεται σειρά επιρροών από τον Ουρανό που καλώς εντοπίσατε, αλλά και από τον Δία σε εξάγωνο, από τους Δεσμούς της Σελήνης και τον ¶ρη σε τετράγωνο και οριακά σε τρίγωνο προς τον Ερμή.
Επομένως είναι πολυσύνθετη η παρουσία του και πρέπει να είστε αρκετά ευαίσθητος στα μηνύματά του, μεταξύ άλλων και λόγω θέσης στον 6ο οίκο. Δεν πρέπει να αγνοείτε όμως το γεγονός πως είστε αρκετά νέος ακόμη και οι περισσότεροι πλανήτες εκδηλώνονται σε πιο ώριμη ηλικία. Ο Χείρωνας έχει σχέση και με βιώματα που μας έχουν ενοχλήσει από την παιδική μας ή νεαρή μας ηλικία, μπορεί όμως να λειτουργεί για χρόνια υποσυνείδητα, ωσπου να έρθει η στιγμή να τον αντιληφθούμε.
Για να περιγράψω αυτές τις όψεις στα πλαίσια των απαντήσεων του φόρουμ δεν είναι δυνατόν, θα χρειάζονταν σελίδες κειμένου!
Σας προσφέρει πολλά δώρα μέσα από την γνώση όμως και σας καλεί να κάνετε μία υγιεινή ζωή χωρίς εξαρτήσεις, με σωστές διατροφικές συνήθειες, να θέσετε τον εαυτό σας στην επιλογή ενός επαγγέλματος που θα παρέχει ένα είδος προσφοράς στον πλησίον, ή αν όχι, να το κάνετε μέσω του λόγου, να αποτινάξετε την κριτική και την σχολαστικότητα από την καθημερινότητά σας. Ο λόγος σας ή τα γραπτά σας θα ήταν καλό να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να περιέχουν θεραπευτική δύναμη, να αγαπάτε τον εαυτό σας με τις ατέλειές του για να αγαπήσετε και τους άλλους. Να αναπτύξετε την υπομονή και την στωικότητα στις ανατροπές της ζωής και να απελευθερωθείτε από δεσμεύσεις δίχως να προκαλείτε διάλυση ή ρήξη. Προσοχή σε συλλογικές ιδέες που μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπο με άτομα εξουσίας.
Αυτά είναι όσα μπορώ να επιλέξω ως σημαντικά. Λυπάμαι που δεν υπάρχει η δυνατότητα να σας δώσω πλήρη εικόνα. Σας εύχομαι καλή δύναμη στη ζωή.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
kakkados
20-08-2008, 05:21 PM
Σας ευχαριστώ πολύ κυρια Σίμου για τον χρόνο που δώσατε και για την ανάλυση σας :love:
Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα βλέπω στην ζωή μου ακόμα και από αυτήν την ηλικία, ειδικά σε αυτό που είπατε για την βοήθεια ως προς τους άλλους :)
Σας ευχαριστώ και πάλι(βεβαια δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ με αυτό το καλή δύναμη στην ζωή σας :toung:) να είστε καλά :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
24-08-2008, 12:18 AM
εχω και εγω ουρανο σε αντιθεση με χειρωνα στον 5ο, αμαν τι τραβηξα σε ηλικια 4 ετων!αιμα εσταζε η ψυχουλα μου απο την μοναξια και που εγω νομιζα -εγκαταληψη- απο την μαμα μου [εφυγε μεταναστρια ]ο Θεος την φωτισε και γυρισε σε 7 μηνες. Ειχε αρρωστησει η ψυχη μου ειχα σφοδρους εφιαλτες ,-σαμπως ηξεραν τι ειναι ψυχολογος;-Εγινα καλα απο μονη μου μαλλον οταν μεσα μου σιγουρευτηκα οτι- δεν θα ξαναεφευγε ποτε -θυμαμαι μια νυχτα με πηρε στην αγκαλια της και μου ειπε οτι δεν θα με αφηνε ποτε ξανα.Εχω ταυ τετραγωνο ηλιο ,σεληνη,ουρανο ,χειρωνα στα μεταβλητα ζωδια ,δεν υπηρχε περιπτωση να γλυτωσω τα παιδικα τραυματα ευτηχως ειναι ολα σε μεταβλητα και ολα τελειωνουν γρηγορα χωρις να ριζωσουν.
Aries&Libra
24-08-2008, 12:55 AM
Κι εγώ την έχω αυτή την αντίθεση σε όψη ακριβείας, με τον Χείρωνα στο 6ο και τον Ουρανό στον 12ο. Η προσφορά μας στους συνανθρώπους είναι το κλειδί σ' αυτήν την όψη όπως επίσης και να αγαπάμε με έναν τρόπο όχι τόσο αφηρημένο και γενικό, αλλά πιο ζεστό και συγκεκριμένο.
despoinak268
21-10-2008, 04:27 PM
που βρίσκεται ο Χείρωνας στο γενέθλιο χάρτη μου;
Maroulita
21-10-2008, 04:32 PM
που βρίσκεται ο Χείρωνας στο γενέθλιο χάρτη μου;
Για δες εδώ (http://myhoroscope.gr/natalchart.php)! :bigsmile:
Βασιλης Παπαδολιας
21-10-2008, 05:01 PM
Από την προσωπική μου πείρα της αντίθεσης που είναι στον άξονα 5ου-11ου μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η αντίθεση μπορεί να δηλώνει μεταξύ άλλων:
- τα πράγματα που μας έρχονται ξαφνικά στη ζωή για να μας ανοίξουν συνειδησιακά (Ουρανός) αλλά για κάποιο λόγο εμείς δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να τα δεχτούμε (μη θεραπευμένη πληγή του Χείρωνα). Στη δική μου περίπτωση σχέσεις που έφερναν πράγματα που δεν ήμουν έτοιμος να δεχτώ.
- την προσπάθεια μας να θεραπεύσουμε κάτι σε μας ή στους άλλους (Χείρωνας) που διακόπτεται όμως απότομα από ξαφνικά γεγονότα ή παράγοντες που δεν έχουμε υπολογίσει. Στη δική μου περίπτωση καταστάσεις που διακόπτονταν πάνω που ήμουν έτοιμος να βρω τον τρόπο για να κατανοήσω τον άλλο.
Είναι δύσκολη όψη στην κατανόηση πάντως και όπως λέει και η Κα Σίμου παίζουν και οι όψεις με τους άλλους πλανήτες...
ouranos76
21-10-2008, 05:59 PM
καλησπέρα. έχω και εγώ χείρων-ουρανό αντίθεση. Για την ακρίβεια έχω χείρων-νότιο δεσμό-κλήρο της τύχης συζυγία στον ταυρο στον 2 ολικο και όλοι αυτοί αντίθεση με ουρανό-βορειο-αφροδίτη στον σκορπιο στον 8 οίκο. Είναι μπέρδεμα?
τι σημαίνουν αυτές οι όψεις?