PDA

View Full Version : ακμες σε συνθετο

tigre
25-07-2008, 06:17 PM
hi!

:love:οι ακμές στο συνθετο τι δεχνουν?

ο 4ος ειναι στο ταυρο
ο 5ος στους διδυμους??<ο 5ος δειχνει τα το τροπο που εκδηλωνουμε τα συναισθηματα μας?:unsure:>

κ ο 7ος στο λεων???

τελος το μεσουρανημα ειναι στο σκορπιο.....

argy29
03-08-2008, 01:48 PM
Στο συνθετο (αν δεν κανω λαθος) δεν παιζουν ρολο τα ζωδια αλλα ποιοι πλανητες ειναι σε καθε οικο....:bigsmile:

black moon
03-08-2008, 03:13 PM
Eγω θα διαφωνήσω. Αν ειναι σωστες οι ωρες γέννησης και των δύο ατομων τοτε, ακομα κι αν ειναι κενός ενας οικος, αναλογα με το ζωδιο της ακμής του δίνει στοιχεία για τη σχέση πχ. ο κυβερνήτης 1ος δείχνει την εικόνα που βγάζει το ζευγάρι προς τα έξω και οχι μονο, ο 2ος την σταση του ζευγαριού απέναντι στο χρήμα και ότι θεωρει πως εχει αξία, ο 3ος ποσο επικοινωνιακο ειναι και με ποιο τροπο επικοινωνει μεσα και εξω απο την σχεση κοκ

argy29
04-08-2008, 01:01 AM
Black Moon, εγω στο δικο μου συνθετο με ενα ατομο που με ενδιαφερει, δεν εχω τους οικους σε ακμη δηλαδη θελω να πω πως οι οικοι ξεκινουν στη μεση καθε ζωδιου......
Νομιζω πως οι οψεις και οι πλανητες παιζουν πιο σημαντικο ρολο.....
Στον 1ο οικο εχω ουρανο και πλουτωνα π.χ.......

leoma
04-08-2008, 01:09 AM
Black Moon, εγω στο δικο μου συνθετο με ενα ατομο που με ενδιαφερει, δεν εχω τους οικους σε ακμη δηλαδη θελω να πω πως οι οικοι ξεκινουν στη μεση καθε ζωδιου......

Ακμή είναι το σημείο που ξεκινάει ο οίκος, δηλαδή η διαχωριστική γραμμή, σε όποια μοίρα του ζωδίου κι αν βρίσκεται αυτή. Δεν είναι απαραίτητο κάθε οίκος να περιέχει πλανήτες, εκφράζεται μέσω του κυβερνήτη του (τι θέση έχει και τι όψεις σχηματίζει)

:love:

cancerian
04-08-2008, 01:41 AM

Aγαπημενη ...

δεν εχει σχεση αν οι οικοι δεν ξεκινουν απο την αρχη καθε ζωδιου , οι ακμες τους ( αρχες των οικων ) μπορει να ξεκινουν απο την αρχη μεση και τελος καθε ζωδιου και ακομα μπορει να περιλαμβανουν ενα ολοκληρο ζωδιο.
Οι ακμες παιζουν σπουδαιο ρολο οπως ακριβως και οι πλανητες , οι οικοθεσια τους και οι οψεις μεταξυ των . Φανερωνουν το πως θα εκφραστει ο εκαστοτε τομεας υπο την επιρροη του εκαστοτε ζωδιου!!!!!

Γιατι δεν δοκιμαζεις για αρχη την συναστριακη "οδο" ειναι πιο ευκολη ...

black moon
04-08-2008, 01:43 AM

Σιγουρα οι πλανήτες, οι όψεις τους και η θέση του ειναι πολυ πιο σημαντικές. Παρακάτω περιγράφονται 2 τεχνικές υπολογισμού του συνθετου. Ειμαι περισσότερο υπέρ της πρώτης. Δεν εχεις αδικο κι εσυ γιατί προφανώς μιλάς για την δεύτερη, η οποία και πιο διαδεδομένη...απλα παρορμητική απαντησα με αυτο που ειχε μείνει στο μυαλό μου σαν πιο σωστό. Το κείμενο ειναι απο το astro.com

"Ο συνθετος είναι ενας υποθετικός χαρτης, ο οποιος πηγαζει από μαθηματικές πράξεις (μεσοδιαστήματα των ιδιων πλανητων του κάθε χαρτη)και δεν παριστα πραγματικές θεσεις πλανητών στον ουρανό. Ακόμα η ακμή του 10ου οικου βγαινει μΆαυτόν τον τρόπο (μεσοδιαστημα των 2). εως τωρα ολοι οι αστρολογοι χρησιμοποιούν τον ιδιο τροπο για να φτιαξουν τον συνθετο 2 χαρτών..

Για να βρεθει ο Ωροσκόπος και οι υπολοιπες ακμές οικων 2 τεχνικές χρησιμοποιούνται. Η μια (στην οποια εμμένει και η Liz Greene και τα υπόλοιπα μελη του Astrodienst), Υπολογίζουν τον Ωροσκόπο και τις υπόλοιπες ακμές των οίκων με την ίδια τεχνική των μεσοδιαστημάτων. Στην πολύ σπάνια περίπτωση οπου ο Ωροσκόπος πέφτει στην δυτική μεριά του χάρτη, η οποία και είναι λάθος, ο Ωροσκόπος διορθώνεται κατά 180 μοίρες ή όσες χρειάζονται, ώστε να έρθει στην φυσιολογική μερια οπου και θα έπρεπε να ειναι.

Η άλλη (reference-place technique), χρησιμοποιεί έναν πίνακα οίκων για των Ωροσκόπο. Πρώτα, μια υποθετική ωρα γέννησης πηγάζει από το μεσοδιαστημα των 2 Μεσουρανημάτων, και έπειτα ο Ωροσκόπος και οι άλλες ακμές διαβάζονται από τον πίνακα. Επειδή οι πίνακες των οίκων διαφέρουν ως προς το γεωγραφικό πλάτος, χρησιμοποιείται το αναφερόμενο γεωγρ. πλάτος . Όμως το γεωγραφικό μηκος (Ανατολή/Δύση) του αναφερόμενου τόπου δεν λαμβάνεται υπόψη."

argy29
04-08-2008, 01:43 AM
ενταξει λοιπον....καταλαβα.....

gargoyle
04-08-2008, 12:36 PM
Για να βρεθει ο Ωροσκόπος και οι υπολοιπες ακμές οικων 2 τεχνικές χρησιμοποιούνται. Η μια (στην οποια εμμένει και η Liz Greene και τα υπόλοιπα μελη του Astrodienst), Υπολογίζουν τον Ωροσκόπο και τις υπόλοιπες ακμές των οίκων με την ίδια τεχνική των μεσοδιαστημάτων. Στην πολύ σπάνια περίπτωση οπου ο Ωροσκόπος πέφτει στην δυτική μεριά του χάρτη, η οποία και είναι λάθος, ο Ωροσκόπος διορθώνεται κατά 180 μοίρες ή όσες χρειάζονται, ώστε να έρθει στην φυσιολογική μερια οπου και θα έπρεπε να ειναι.

Το ότι γενικώς στην κατάστρωση του Σύνθετου υπάρχουν τόσα προβλήματα, είτε αφορούν ακμές είτε αφορούν όψεις μεταξύ πλανητών οι οποίες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, προβληματίζει κανέναν;

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ρωτάω για καθαρά στατιστικούς λόγους.

Λίλιαν Σίμου
04-08-2008, 04:37 PM
Αγαπητά μέλη

Επειδή έχω εργαστεί πολύ πάνω στο Σύνθετο, υπάρχουν κανόνες που λειτουργούν και προδιαθέτουν για το μέλλον μίας σχέσης. Είναι αξιόπιστο αν γνωρίζει κάποιος να το ερμηνεύει σωστά.
Ο τρόπος που θεωρώ καλύτερος στην οικοθεσία, αφορά το μεσοδιάστημα των δύο Μεσουρανημάτων κι εξ αυτού να προκύπτουν οι υπόλοιπες ακμές. Πάντα δίνει σαφείς απαντήσεις σε φάσεις της σχέσης. Υπάρχει ένα παράδειγμα στο φόρουμ με το ζευγάρι Ναπολέων/Ιωσηφίνα, όπου ο χωρισμός τους φάνηκε και με το Σύνθετο. Αν θέλετε, δείτε το.

Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο σε προχωρημένα σημεία της αστρολογίας να κατανοήσετε δίχως να έχετε μελετήσει βιβλία ή να έχετε πάρει μαθήματα. Κατανοώ την ανάγκη για περισσότερο βάθος, όμως όπως λέει και ο φίλος cancerian, καλύτερα να δείτε την απλή συναστρία, αν δεν έχετε διδαχθεί εξειδικευμένη ύλη. Η αστρολογία απαιτεί σπουδές ετών για μία σωστή προσέγγιση και διαρκή έρευνα και ενημέρωση. Με λίγες απαντήσεις ή μερικά άρθρα δεν διδάσκεται και θα κάνετε λάθη.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

black moon
04-08-2008, 08:57 PM
Αν και το ειχα διαβασει το αρθρο σας κ.Σίμου, και το ειχα βρει καταπληκτικο δεν ειχα δωσει σημασια στην αναλυση κάποιων ακμών. Δινεται μια αναλυση ειδα για τον 7ο στον Υδροχόο, και τον κυβερνήτη 5ου. Αρα, ακομα και στην περιπτωση που οι ακμές του συνθετου βγαινουν απο το μεσοδιάστημα των δύο Μεσουρανημάτων, πρέπει να δίνουμε σημασια στις ακμές και τους κυβερνήτες τους? :unsure:

Λίλιαν Σίμου
04-08-2008, 09:38 PM
Αγαπητή black moon

Στην προκειμένη περίπτωση είχαν σχέση αυτοί οι οίκοι, λόγω γάμου, διαζυγίου και θέματος του παιδιού από το ζευγάρι. Ναι, όντως σε ένα σωστό χάρτη και σε σωστές ώρες γέννησης θα έχουμε ακόμη και ενεργοποίηση ακμών. Αλλά αν δεν συμβαίνει πάντα αυτό, μπορεί να είναι ενεργός ο πλανήτης που κυβερνά τους οίκους. Το Σύνθετο ωροσκόπιο ενεργεί για την σχέση, όσο αυτή υφίσταται.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

black moon
04-08-2008, 10:15 PM
Κα Λιλιαν Σίμου,
Eυχαριστώ πολύ για αλλη μια φορά. :)

gargoyle
05-08-2008, 01:06 AM
Θα διαφωνήσω σε μεγάλο βαθμό πάνω στο Σύνθετο.

Παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα, σε τρείς βασικούς τομείς.

Ο πρώτος, και βασικότερος αφορά τη θεμελιώδη δυναμική που του αποδίδεται και έχει να κάνει με το ότι μπορεί και διαγράφει τάσεις για το μέλλον μιας σχέσης. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας χάρτης, ούτε καν ο συναστριακός, και πολύ περισσότερο ένας καθαρά κατασκευασμένος χάρτης, όπως του Σύνθετου. Αφορά καθαρά την εξέλιξη των ατόμων, άρα και της μεταξύ τους σχέσης, και σε καμία περίπτωση δεν προδιαγράφεται από το Σύνθετο.
Αν είναι δυνατόν, να ισχυρίζεται κανείς πως ο χωρισμός ή ότι άλλο μεταξύ δύο ατόμων φαίνεται ή όχι από το Σύνθετο.

Ο δεύτερος λόγος αφορά το μπακαλίστικο των υπολογισμών. Τόσο ως προς τις ακμές, όσο και ως προς τις παρατηρούμενες όψεις. Δεν νοείται σε χάρτη που υποτίθεται πως δείχνει ΕΝΑ πράγμα να παρατηρούνται προβλήματα "κλεισίματος" των ακμών, ή, ακόμη χειρότερα, όψεις όπως αντίθεση 'Ηλιου - Ερμή ή Αφροδίτης - 'Ηλιου.
Το έχω δηλώσει και άλλες φορές: έχω κάνει άπειρα Σύνθετα με το χέρι, χωρίς τη χρήση υπολογιστή και έχω ελέγξει ισάριθμες φορές την δομική τους αδυναμία. Προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται να ελέγξει να κάνει το ίδιο.

Και ο τρίτος λόγος, σε άμεση λογική συνέπεια με τους άλλους δύο, αφορά το απίστευτα ελαστικό των ερμηνειών. Στο Σύνθετο κυριολεκτικά μπορεί κανείς να επικαλεστεί ότι ερμηνεία θέλει. Για την ακρίβεια, το Σύνθετο αποτελεί το πεδίο της απόλυτης εφαρμογής των λεγόμενων ad hoc υποθέσεων. Και γι'αυτό άλλωστε, γενικότερα χρησιμοποιείται για να "επαληθεύσει" καταστάσεις εκ των υστέρων.

Σε αντιπαραβολή του τώρα ως προς τη Συναστρία, και για να τεθεί προς κρίση όλων ειδικά το ζήτημα που αφορά τις ερμηνείες, θα θέσω εκ νέου την απορία - κουίζ που είχα θέσει και προ διετίας:

Μέλος σχέσης Α με ¶ρη στις 20 του Σκορπιού και Αφροδίτη στις 20 του Σκορπιού
Μέλος σχέσης Β με 'Αρη στις 20 του Αιγόκερω και Αφροδίτη στις 20 του Καρκίνου

Σύνθετος ¶ρης, 20 του Τοξότη, Σύνθετη Αφροδίτη στις 20 της Παρθένου, σε όψη τετραγώνου.

Συναστρία: ¶ρης ¶ μέλους τρίγωνο ως προς την Αφροδίτη του Β μέλους
¶ρης 'Β μέλους εξάγωνο ως προς την Αφροδίτη του 'Α μέλους.

Ο προσδιορισμός της σχέσης μεταξύ των ατόμων επαφίεται στους επίδοξους λύτες.

Καλό βράδυ.

Λίλιαν Σίμου
05-08-2008, 05:38 PM
Για το Σύνθετο , όπως και για κάθε τομέα αστρολογικό, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Είναι όμως ένα ωροσκόπιο που έχει και κανόνες και βάση. Δεν προήλθε παρά από μελέτες ετών αστρολόγων και δεν προκύπτει τυχαία. Αξιολογεί πόσο δύο άνθρωποι είναι σε θέση να συμπορευτούν στη ζωή κάτω από το σχήμα μίας συνεργασίας και τις αδυναμίες του. Μάλιστα συχνά φωτογραφίζει τη σχέση περισσότερο από την απλή παράθεση δύο γενέθλιων χαρτών. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι ανεξάρτητο από τα δύο ατομικά ωροσκόπια. Στην αστρολογία όλα λειτουργούν συνθετικά και δεν είναι μεμονωμένα. Απαραίτητη είναι η σωστή γνώση των κανόνων ερμηνείας του και η σύγκριση με τα ατομικά ωροσκόπια.

Προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια δεν με έχει απογοητεύσει καθώς το χρησιμοποιώ πάντα παράλληλα στην συναστρία και αναγνωρίζω τις λεπτομέρειές του. Φυσικά κάθε μέθοδος δεν ταιριάζει σε όλους και αν κάποιος την γνωρίσει και της κάνει αρκετή χρήση, θα δει πώς μπορεί να του φανεί χρήσιμη ή όχι. Μετά αποφασίζει αν θα την επιλέγει.

Καλή συνέχεια στις μελέτες σας και κάθε άποψή είναι σεβαστή. Εξ άλλου η αστρολογία χωρά πολλές προσεγγίσεις, αλλά ο στόχος είναι ένας: η κατανόηση της ανθρώπινης φύσης.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

ΥΓ Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια δίχως να έχω δει το σύνολο της συναστρίας του κουίζ, αλλά θα μου έδινε σαφείς ενδείξεις δυσχερειών στην πορεία του χρόνου αυτό που παρουσιάζετε, παρά την φαινομενική πρώτη καλή προσέγγιση. Μόνο και μόνο η σύνοδος στον Σκορπιό του ¶ρη με την Αφροδίτη στον ένα (αδυναμία της Αφροδίτης για άνετη αυτοέκφραση και χαρά συναισθηματική) και η αντίθεση του ¶ρη με την Αφροδίτη στο Β πρόσωπο, σε συνάρτιση και με τις διαφορετικές ποιότητες, προσδίδει μελλοντικές δυσκολίες. Μία συναστρία δεν εξαντλείται στην παράθεση των δύο χαρτών, πάει στο ψυχογράφημα και σε άλλα βαθύτερα στοιχεία.

gargoyle
06-08-2008, 01:25 AM
Κυρία Σίμου,

επειδή προφανέστατα απευθύνεστε σε μένα, επιτρέψτε μου τα εξής:

Σχετικά με τις επικαλούμενες από εσάς αρχές και βάση του Σύνθετου: Γνωρίζω πως το Σύνθετο ως ιδέα πρωτοεμφανίστηκε γύρω στο 1920, βασιζόμενο στο σκεπτικό πως εφόσον κάθε άνθρωπος χαρακτηρίζεται από έναν γενέθλιο χάρτη, τότε η σχέση μεταξύ των δύο ατόμων μπορούσε να αποδοθεί από τον "μέσο όρο" μεταξύ των δύο χαρτών, υπό την έννοια πως η σχέση αποτελεί το "παιδί" του ζευγαριού.
Η βασική αρχή λοιπόν είναι αυτή, η σχέση ως παιδί προκύπτον επακριβώς εξ ημισείας μεταξύ των δύο γονέων και ο χάρτης αυτού εξίσου ως τομή εξ ημισείας των δύο χαρτών.
Αυτό το σκεπτικό από μόνο του είναι αρκετά προβληματικό έως αφελές, καθώς πουθενά στη ζωή , οποιοδήποτε θεωρούμενο "παιδί" , ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δημιουργικότητας , δεν νοείται ως προϊόν επακριβούς διαίρεσης (στην προκειμένη περίπτωση, διά του δύο, αλλά όχι πως ο αριθμός έχει την παραμικρή σημασία).

Επιπλέον, μια τέτοια προσέγγιση ενισχύει την αντιδραστική θέση πως ένας χάρτης μπορεί να προδιαγράψει την ποιότητα και τη χρονική διάρκεια μιας σχέσης, και μάλιστα θεωρούμενη ως ένα μοναδιαίο πράγμα. Αν και γι'αυτό εσείς συνεχώς τοποθετείστε υποστηρικτικά, ακόμη και στην αμέσως προηγούμενη τοποθέτησή σας, επομένως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αντιπαρατιθέμεθα επ'αυτού.

Σχετικά τώρα με τους κανόνες του Σύνθετου: Κανόνες, συγκεκριμένοι και καταγραμμένοι τουλάχιστον με τη μορφή που τους ξέρουμε για τα άλλα είδη χαρτών, δεν υφίστανται. Και δεν υφίστανται γιατί ακριβώς πρόκειται για φτιαχτό χάρτη και ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν. Βέβαια, λιγο μετά την ρίψη της ιδέας και στην προσπάθεια της (κατ' εμέ σε μεγάλο βαθμό εμπορικής) διάδοσής της, επιστρατεύθηκαν κάποιοι κατασκευασμένοι κανόνες, του τύπου ότι το "είναι" της σχέσης φαίνεται από τον 'Ηλιο και το συναισθηματικό δυναμικό από τη Σελήνη κλπ. Φυσικά, στο όλο πλαίσιο των αυθαίρετων ερμηνειών προστέθηκαν με τον καιρό και άλλες, όπως για παράδειγμα ότι ο Ήλιος συμβολίζει τον άνδρα και η Σελήνη την γυναίκα κλπ.
Οι "ερμηνείες" αυτές είναι ιδιαίτερα αποκαλύπτικες ως προς το όλο κατασκευασμένο πλαίσιο του Σύνθετου, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα πως το συγκεκριμένο πραγματάκι φτιάχτηκε με κυριάρχη την ιδέα της ερωτικής σχέσης. Καλώς ή κακώς όμως, στη ζωή έχουμε πλήθος άλλων μορφών σχέσεων πλην των ερωτικών εκείνων.

Σχετικά τώρα με τη Συναστρία, λυπάμαι που την αντιμετωπίζετε ως "απλή παράθεση χαρτών". Αν μη τι άλλο, το Σύνθετο είναι μια απλή διαίρεση χαρτών, και πολλές φορές μάλιστα, κακή διαίρεση, με άλλοκοτα αποτελέσματα (ακμές που δεν κλείνουν, όψεις που δεν υφίστανται). Αυτό όμως δεν δείχνει να σας ενοχλεί (σημ. η παρατήρηση δεν είναι προσωπική, αφορά όλους τους υποστηρικτές του Σύνθετου).

Επιπλέον, με εντυπωσιάζει το γεγονός πως ενώ μιλάτε για αλληλεπίδραση μεταξύ χαρτών, τόσο των δύο γενεθλίων όσο και του Σύνθετου με το κάθε γενέθλιο, δεν σχολιάζετε το γεγονός πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους χάρτες που εμπεριέχουν ποιοτικές παραμέτρους με έναν χάρτη που έχει κυρίως ποσοτικές παραμέτρους. Γιατί, ως γνωστόν, στο Σύνθετο, ακριβώς για να δικαιολογηθεί η διαίρεση δια του δύο, καταργούνται ιδιότητες ζωδίων και ποιότητες στοιχείων και μετράνε μόνο οι όψεις των πλανητών μεταξύ τους (θεωρητικά) και οι οικοθεσίες.

Τώρα, ως προς τη θέση "ο καθένας με ότι θεωρεί ότι δουλεύει καλύτερα", νομιζω πως ααυτό αποτελεί μια αρκετά ευγενικά διατυπωμένη μεν, αρκούντως σκληρή ως προς τον πυρήνα της δε, αποδοχή αυθαίρετων ερμηνειών. Ο στόχος που επικαλείστε " η κατανόηση της ανθρώπινης φύσης", δεν λειτουργεί ως σκοπός που αγιάζει τα μέσα. Οι μέθοδοι οφείλουν να είναι ξεκάθαρες και σαφείς, τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερο. Και η κριτική σε μη σαφείς και καθαρές μεθόδους να μην είναι ελαστική.
Από εκει και πέρα βέβαια, ανοιγεί το τεράστιο θέμα του τι θεωρεί κανείς ότι επαληθεύει τη ρήση "δουλεύει το σύστημα', οπότε θα μπούμε σε μια άλλη συζήτηση.

Τέλος, ως προς το κουίζ, και εν πολλοίς ανακεφαλαιώνοντας πολλά από τα παραπάνω:

Περίμενα να με ρωτήσει κανείς ποιά η σχέση μεταξύ των ατόμων. Ως προς αυτό, για αύξηση του βαθμού δυσκολίας, προτείνω να εξετάσουμε τρεις περιπτώσεις: α) αδερφών β) υπαλλήλου - προϊσταμένου γ) ζεύγους ομοφυλοφίλων.

Δεύτερον, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αφενός μεν τα άτομα θα έχουν μελλοντικές δυσκολίες, και μάλιστα υπό το θεωρούμενο βάρος της συνόδου στον Σκορπιό, αφού ο κοινός ¶ρης θα είναι στον Τοξότη (σε ελεύθερη μεταφραση "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"). Από τι στοιχειοθετείται η "μελλοντικη δυσκολία", πέρα από τη διαίσθηση; Και επιπλέον, γιατί, από τη στιγμή που δεχόμαστε ως προβληματική την Αφροδίτη στον Σκορπιό, αυτή η ισχύς δεν επιδρά στην εξ ημισείας διαίρεση;

Για την υπόλοιπη προσέγγιση, η οποία στηρίζεται σε αρχές της συναστρίας, δεν έχω να διαφωνήσω σε πολλά, εκτός μόνο από το γεγονός πως προσωπικά θεωρώ την αντίθεση Αφροδίτης - ¨Αρη, από τις πιο ελπιδοφόρες σε μια συναστρία.

Λίλιαν Σίμου
06-08-2008, 11:47 AM
Αγαπητή gargoyle

Δεν σας γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω καμμία πρόθεση να κρίνω τα προσόντα και τις γνώσεις σας, όπως δεν το κάνω για κανένα άτομο όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχω ενεργά στο φόρουμ. Οι αποψεις που κατέθεσα προκύπτουν από τις μελέτες μου και την εμπειρία πολλών ετών στην αστρολογία (πλέον των είκοσι), καθώς και από την διαρκή μου ενασχόληση με αυτή.

Η φιλοσοφία του 1920 που αναφέρετε δεν μου "λέει" τόσα πολλά, ο καθένας έχει την άποψή του όπως προανέφερα και είναι σεβαστή. Η επιβεβαίωση έρχεται με την χρήση τεχνικών και μέσα από αυτές μιλώ. Εξ άλλου δεν εφευρίσκω συστήματα, αφήνω αυτήν την ιδέα σε άτομα που έχουν μία ιστορία στην αστρολογία. Τα μελετώ και όταν δω πως "λειτουργούν" τα αξιοποιώ. Και το Σύνθετο δεν με έχει διαψεύσει. Οι κανόνες δεν είναι ίδιοι με τον γενέθλιο χάρτη, επειδή δεν είναι γενέθλιος χάρτης. Στην Ωριαία επίσης δεν είναι ίδιοι. Στην Πολιτική αστρολογία δεν είναι ίδιοι. Δεν συμπλέουν όλοι οι κλάδοι.

Το Σύνθετο δεν είναι ερωτικό και μόνο. Αυτό είναι λάθος. Σε συνεργασίες έχει αποκαλύψει σημαντικές αδυναμίες ή βοήθειες στα άτομα και λειτουργεί καλά. Όσες φορές αγνοήθηκε από γνωστά μου άτομα, έκαναν τα λάθη που προειδοποιούσε πως θα υπήρχαν. Στην συνεργασία το εξετάζω πάντα και δεν έχω βρει λάθη επί της ουσίας. Φυσικά, αν γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πώς να φερθούν, κερδίζουν πολλά. Αυτό εξ άλλου σημαίνει αστρολογία: ενημέρωση για να προνοούμε. Όχι μαντική πρόβλεψη.

Τέλος, σχετικά με το κουίζ νομίζω πως ανέφερα σαφώς πως πρέπει να γνωρίζω όλο τον χάρτη. Απλά παρέθεσα μία πρώτη βασική προσέγγιση. Θα ήταν αφελές να κρίνουμε δίχως να γνωρίζουμε τα ατομικά ωροσκόπια και το είδος της σχέσης.

Όσο για την παρερμηνεία ή την παρεξήγηση της φράσης μου "ο καθένας λειτουργεί αυτό που του ταιριάζει καλύτερα" ίσως δεν έγινα σαφής. Το πιστεύω, αλλά όχι όπως το εκλάβατε, καθώς ίσως δεν το εξήγησα σωστά. Κάθε σύστημα, ακόμη και η ιατρική, πόσο μάλλον οι ανθρωποκεντρικές μελέτες όπως η ψυχολογία, η κοινωνιολογία κλπ ακολουθούν ένα βασικό κορμό και μετά διάφορες τεχνικές που ο καθένας εκ των ειδικών θεωρεί πως του ταιριάζει στην ανάλυση. Ο στόχος και το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Αλλά όλοι δεν είναι "μαξιλαράκια όμοια" για να πηγαίνουν σαν στρατιώτες στην ίδια γραμμή. Ούτε χρησιμοποιούν λοιπόν τα ίδια ακριβώς εργαλεία. Αυτό εννοώ.(φυσικά μακράν εμού το..." ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!" Ποτέ δεν είχα τέτοιες τάσεις και δεν νομίζω να φαίνεται κάτι τέτοιο στις εκδηλώσεις συμπεριφοράς μου!)

Η αστρολογία έχει διάφορες σχολές σκέψης, όπως η γαλλική (πιο μεταφυσική και φιλοσοφημένη), η αγγλική και αμερικάνικη (πιο σύγχρονες και κοντά στο ψυχολογικό προφίλ), η γερμανική (σαφώς σκληρή, φροϋδική και φαταλιστική), η ρώσσικη (πιο παραψυχολογική, αλλά και με λίγο διαφορετικά δεδομένα κλπ). Κάθε αστρολόγος επηρεάζεται από το ύφος της σχολής σκέψης που του ταιριάζει (ως νοοτροπία, ψυχοσύνθεση, μαθητεία...) και αυτό δεν τον κάνει καλύτερο ή χειρότερο. Απλά ακολουθεί μία διαφορετική φιλοσοφία.
Εκείνο που μετρά είναι ο στόχος, να είναι προς την βοήθεια της ανθρώπινης ψυχής και την εξέλιξή της. Γιατί η αστρολογία δεν είναι απρόσωπη γνώση. και ο στόχος της είναι βαθύς και εσωτερικός σε ανώτερο επίπεδο. Όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται εσωτερικά, τόσο πηγαίνει πιο εσωτερικά την ανάλυση του χάρτη του. Διαφορετικά παραμένει στο ενστικτώδες μέρος, το εξωτερικό και λειτουργεί στις καταστάσεις της ζωής έτσι.

Από εκεί και πέρα, ούτε πρεσβεύω το αλάνθαστο, ούτε γίνομαι κριτής πάντων. Απλά, η μακρόχρονη εμπειρία μου και μελέτη με ωθεί στα συμπεράσματα που διατυπώνω για να δώσω ιδέες και ερεθίσματα στα μέλη. Φυσικά ο καθένας έχει την απόλυτη ελευθερία να αμφισβητεί και να προωθεί άλλες ιδέες. Εξ άλλου είμαι υπέρ κάθε αμφισβητία, γιατί μόνο μέσα από την αμφισβήτηση έχουμε εξέλιξη.

Να είστε καλά και καλή πρόοδο σε ό,τι κάνετε
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

gargoyle
07-08-2008, 12:05 PM
Αγαπητή κυρία Σίμου,

δεν ξέρω αν η φιλοσοφία του 1920 σας "λέει" κάτι ή όχι, πάντως το Σύνθετο είναι θεμελιωμένο επάνω εκεί. Επ'αυτού μόνο να σημειώσω πως δεν είπα ότι το Σύνθετο είναι ερωτικό και μόνο, αλλά βασίζεται σε τέτοιες αρχές. Νομίζω άλλωστε πως εξήγησα αναλυτικά τα περί αυτού και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβω.

Τώρα, ως προς τα αποτελέσματα του, εσείς λέτε πως επαληθεύονται, εγώ λέω όχι, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη επάνω σ'αυτό.

Το βασικό είναι να κάθε τεχνική να κρίνεται τουλάχιστον επί της μεθοδολογικής της βάσης, η οποία εν πολλοίς συνιστά και την αντανάκλαση της συλλογιστικής σκέψης που κρύβεται πίσω από αυτήν.
Δεν νομίζω πως επαρκεί λοιπόν ως αιτιολόγηση (όχι δική σας προσωπική, γνωρίζω πως πρόκειται για μια σχετικά γενική αντίληψη) το να λέμε πως για ένα σύστημα δικαιολογούνται οι όποιοι αυθαίρετοι κανόνες. Το γεγονός πως είτε η Ωριαία, είτε η λεγόμενη Πολιτική (αν είναι δυνατόν) είτε το Σύνθετο είτε ότι άλλο φέρεται να έχει κάποιους κανόνες, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστοί, ειδικά όταν περιλαμβάνουν τόσες κραυγαλέες αντιφάσεις.
Και σίγουρα είναι λίγο παράδοξο να δεχόμαστε γενικώς ως αρχή πως όλα είναι αλληλένδετα και από την άλλη, όταν κάτι δεν ταιριάζει μεθοδολογικά, να το δικαιολογούμε μόνο στην βάση "δεν συμπλέουν όλοι οι κλάδοι". Δεν μπορεί, σε κάποιο βαθμό πρέπει και να συμπλέουν.

Ως προς το κουίζ τώρα, κανείς δεν σας ζήτησε συνολική πρόβλεψη. Ούτε και το ερώτημά μου αφορούσε κάτι τέτοιο. Ο στόχος μου ήταν να δείξω μεθοδολογικά λάθη ως προς το Σύνθετο και την έλλειψη των κανόνων του. Αλλά νομίζω πως είναι προφανές οτι και ως τις βασικές προσεγγίσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας στο Σύνθετο, βασίζεται περισσότερο σε διαίσθηση και όχι σε κανόνες.

Στη βάση αυτή λοιπόν, και πέρα από το γεγονός ότι ο καθένας έχει το ελεύθερο της γνώμης του, επιτρέψτε μου να μην ασπαστώ την ιδιότητα του "αμφισβητία" που μου αποδίδετε. Όχι πως με ενοχλεί γενικότερα, απλώς δεν θεωρώ πως με εκφράζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς δεν συζητάμε ως προς την κρίση κάποιας κοινώς αποδεκτής "αλήθειας" ή ισχυρά θεμελιωμένου συστήματος.

Σας ευχαριστώ.

Λίλιαν Σίμου
07-08-2008, 08:28 PM
Αγαπητή gargoyle

Νομίζω πως καταθέσαμε μακροσκελέστατα τις απόψεις μας και τις θέσεις μας και είναι ωφέλιμο για τους αναγνώστες του φόρουμ να ακούνε διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο καθένας ας τα μελετήσει και ας ακολουθήσει μετά από δική του έρευνα αυτό που θεωρεί πιο αξιόπιστο. Πιστεύω ήμασταν αρκετά εύγλωττες και οι δύο.

Να είστε καλά και καλή συνέχεια στις μελέτες σας
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

WHITE.HORSE
31-10-2008, 12:35 PM
Στο σύνθετο χάρτη μου με τον συντροφόμου
έχουμε Ηλιο σελήνη ερμή αφροδίτη στον ζυγό και σε 5ο οικο όλα
άρη στους διδύμους 1ος οικος , δία στον υδροχόο στον 9ο

ακμές οίκον 1ος στον Ταυρο
4ος , 5ος Παρθένο , 6ος ζυγό , 7ος Σκορπιό , 8ος Τοξότη

μπορεί να βοηθήσει κάποιος αν θέλει φυσικά να μου πει τι σημαίνουν όλα τα πάραπάνω ??
αν θέλει επιπλέον πληροφορίες ευχαρίστως.