PDA

View Full Version : Αστεροειδής ORCUS (90482)



cancerian
27-06-2008, 12:51 PM
To Φεβρουάριο και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου του 2004 ο Mike Brown καθηγητής Πλανητικών Επιστήμων του Ινστιτούτου Τεχνολογιών και οι συνάδελφοι του Chad Trujillo και David Rabinowitz ανακάλυψαν έναν πλανήτη στο μέγεθος των φεγγαριών του Πλούτωνα. Επονομάστηκε ΟRCUS εξαιτίας του ότι μοιράζεται το ίδιο μέγεθος και την ίδια περιστροφική τροχιά με εκείνη του Πλούτωνα.


Αστρονομικά στοιχεία του αστεροειδή ORCUS
Μια ολοκληρωμένη περιστροφή του ORCUS αντιστοιχεί σε 247,94 χρόνια. Έχει διάμετρο 995 μίλια. Ταξιδεύει με ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο φέρνοντας τον κοντά σε αυτόν στα 2.7 δισεκατομμύρια μίλια και η πιο μακρινή απόσταση του από τον Ήλιο υπολογίζεται στα 4.7 δισεκατομμύρια μίλια. Αρχικά ονομαζόταν 2004 DW. Τέλος ανήκει στην κατηγορία των Πλουτωνίων (Plutino) διότι πολύ απλά μοιάζει με τον Πλούτωνα. Συγκεκριμένα Plutino είναι ένας μικρότερος πλανήτης στην κλίμακα 2 : 3 με εκείνη του Ποσειδώνα.


Μυθολογική προέκταση του ORCUS και ετοιμολογία
Η λέξη ORCUS πηγάζει από την ετοιμολογία ΟRCINUS ORCA όπου δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή σε όλους μας φάλαινα ορκα. Η όποια είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της οικογενείας των δελφινοειδών ονομαζόμενη αλλιώς Φάλαινα- Δολοφόνος (και όχι Δολοφόνος - Φάλαινα). Η ονομασία Φάλαινα – Δολοφόνος πρόεκυψε από την θέαση αυτού του είδους φαλαινών να τρώνε άλλα θηλαστικά για την επιβίωση τους.
Μυθολογικά , ο ORCUS ήταν θεός του κάτω κόσμου. Τιμωρός των αθετημένων όρκων. Ήταν σχετικός περισσότερο με τον Πλούτωνα (Ρωμαϊκή Θεότητα) και λιγότερο με τον Αδη (Ελληνική Θεότητα) και στην συνέχεια σχετίστηκε με την Κέλτικη Θεότητα Dis Pater ή Dispater. O ΟRCUS ήταν ένας τριχωτός γίγαντας, θεός του κάτω κόσμου. Η λατρεία του είχε να κάνει με θέματα όρκων , κατάρες , με την εύφορη αγροτική γη , με τον υπόγειο ορυκτό πλούτο. Το όνομα ORCUS δόθηκε σε αυτή τη ρωμαϊκή θεότητα του κάτω κόσμου , ως τιμωρό και βασανιστή , αυτών που έκαναν κακό πριν τον θάνατο τους. Ο Οrcus ήταν ένας εξτρεμιστής, που ήταν είτε τρομερά σκληρός είτε εξαιρετικά ευγενής.


Αστρολογικά στοιχεία για τον Οrcus
O Orcus την ημέρα που ανακαλύφθηκε βρισκόταν εγκατεστημένος στην 25η μοίρα του Λέοντα. Σήμερα βρίσκεται στην 28η του ιδίου ζωδίου. Δηλαδή μέσα σε 4 χρόνια διένυσε 3 μοίρες. Πριν το 1980 ο Οrcus βρισκόταν στο ζώδιο του Καρκίνου , ενώ στις 27 Αυγούστου του 2009 θα περάσει στο ζώδιο της Παρθένου.
Με βάση τα παραπάνω η αστρολογική ερμηνεία θα πρέπει να βασίζεται όχι τόσο στο ζώδιο στο όποιο βρίσκεται (διότι βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο για πολλές γενιές) όσο στον οίκο τον όποιο καταλαμβάνει η παρουσία του και οι όψεις οι οποίες σχηματίζει ο Οrcus με τους προσωπικούς πλάνητες.


Αστρολογική ερμηνεία του Οrcus
Αν η λέξη κλειδί για τον Πλούτωνα είναι ο «πυρήνας» τότε η λέξη κλειδί για τον Οrcus είναι το « πλαίσιο »
Ο Πλούτωνας είναι εκείνος ο οποίος μας βοήθα να φτάσουμε στον πυρήνα του εσωτερικού εαυτού μας και να προκαλέσουμε την προσωπική μας αναγέννηση και μεταμόρφωση. Μετά από αυτή την μεταμόρφωση μετατρεπόμαστε σε ένα νέο άτομο και έτσι η ζωή μας αλλάζει. Αυτή είναι η προσωπική μας εξέλιξη. Το μόνο θέμα όμως του Πλούτωνα είναι ότι η δύναμη η όποια προκαλεί την αλλαγή πρέπει να ασκηθεί μόνο στον εαυτό μας.
Με τον Οrcus όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αυτό που έχει σημασία είναι , όχι ο εαυτός μας , αλλά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Το πλαίσιο. Η απόφαση για την ζωή ή τον θάνατο , για το αν θα συνεχίσουμε ή θα εγκαταλείψουμε μια διαδικασία, θα παρθεί εξαρτώμενη από τις καταστάσεις που μας πλαισιώνουν. Ο Οrcus δεν έχει να κάνει με την προσωπική μας εξέλιξη αλλά με την εξέλιξη του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Η αναγέννηση προέρχεται στο περιβάλλον γύρω μας και έτσι αυτό προκαλεί την διαβίωση μας.

Για να το καταλάβετε καλυτέρα φανταστείτε δυο άτομα. Ο ένας κρατά στα χέρια του τον Πλούτωνα και ο άλλος κρατά τον Οrcus. Και οι δυο αποσκοπούν στην μάχη για την ζωή μέσα από την αναγέννηση. Ο πρώτος θα αναγεννηθεί μέσα από τον εαυτό του ενώ ο άλλος θα αναγεννήσει το περιβάλλον στο οποίο ζει και έτσι στο τέλος και οι δυο θα επιβιώσουν.

Ο Οrcus συμβολίζει την μάχη με την ζωή με σκοπό την επιβίωση , την αλλαγή του περιβάλλοντος , την εξερεύνηση, την αποκαλύψει ενός προσχεδίου με σκοπό μια νέα πραγματικότητα, τον φόβο της μοναξιάς μιας και αφήνουμε την ασφάλεια του παρελθόντος. Συμβολίζει την αποκάλυψη, τον όρκο, το νέο σχέδιο , τον εξτρεμιστή , τον τρομοκράτη , τον μαγνητισμό, την τιμωρία της αθέτησης, την επιβίωση , το δόγμα , τα συμβόλαια, την άηχη αποκάλυψη , τον λιποτάκτη, την διάβρωση , την εισβολή. Στην αρνητική του πλευρά τα αποτελέσματα φαίνονται από το περιβάλλον στο οποίο ζει το άτομο. Τέτοια θα είναι παγκόσμιος θάνατος , μαζική εξάλειψη , δηλητηριασμένο οικοσύστημα, προδοσία από μια ήδη προδομένη φύση , καταστροφή του ανθρώπου από το περιβάλλον, αποτυχία μάχης για την ζωή, ξεχασμένη ή προσβεβλημένη φύση.


Οριοθετώντας τον Οrcus σε ατομικό επίπεδο δίνει:

Στην θετική του πλευρά δίνει άτομα τα οποία κρατούν τον λόγο τους , καταφέρνουν να επιβιώνουν δίνοντας την προσωπική τους μάχη με τα πλαίσια τα οποία ζουν, δύσκολα αθετούν υποσχέσεις , έχουν πνευματική διαύγεια και ο λόγος τους , οι πράξεις τους και οι σκέψεις τους υπολογίζονται από τους γύρω. Είναι τα άτομα τα οποία αλλάζουν θετικά τον κόσμο γύρω τους με σκοπό την προσωπική ή γενική επιβίωση.O διανοούμενος.

Στην αρνητική του πλευρά δίνει άτομα γεμάτα υποκρισία, τα οποία βρίσκουν πάντα λάθη στους τρόπους και στις πράξεις των άλλων. ¶τομα ανίκανα να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, τα οποία ρίχνουν πάντα τις ευθύνες στους άλλους για κάτι που έχουν ήδη πράξει, σκεφτεί ή πει. Ο εισβολέας , ο άνθρωπος με το τυφλό μυαλό και την τυφλή συνείδηση, ο δογματικός, ο κτηνώδης

Ο οίκος στον οποίο θα βρείτε τον ORCUS είναι εκεί που είσαστε εξτρεμιστές, είναι το σημείο στο οποίο θα προσπαθήσετε να προκαλέσετε αλλαγή του περιβάλλοντος για την προσωπική σας επιβίωση. Μέσα από αυτό τον οίκο θα γίνετε εκείνος ο μικρός «εισβολέας» ο οποίος θα «επιτεθεί» στον κόσμο γύρω του με σκοπό να τον αλλάξει για να επιβιώσει ο ίδιος.


Τέλος, μην ξεχνάτε πως ο Πλούτωνας χρειάζεται να προκαλέσει τον θάνατο του εαυτού για την εξέλιξη του , έτσι και ο Οrcus είτε στην θετική του είτε στην αρνητική του πλευρά θα χρειαστεί να προκαλέσει τον θάνατο σε ότι τον πλαισιώνει για να αναδεχθεί μέσα από τις δίκες του στάχτες…

Αντέχετε την μοναξιά;


ΠΗΓΕΣ

Astrology | Water Worlds | Varuna, Sedna, Orcus, Deucalion, Huya, Neptune | by Eric Francis (http://www.planetwaves.net/astrology/waterworlds.html)
New Planet Forum (http://www.karmastrology.com/cgi-bin/qforum/quaoarbb.cgi)
Eris Synodic Cycles 2004-2014 (http://www.lunarplanner.com/HCpages/Synodic-Orcus-Saturn.html)
Chiron and Friends - What's Out Past Pluto? (http://www.zanestein.com/Trans-pluto.htm#PLUTINOS)
Satya Center Article Archive (http://www.satyacenter.com/library-archive-pisces-full-moon-2005?page=2)

venediktos
06-02-2011, 08:25 PM
Πολύ ωραίο άρθρο μπράβο έψαχνα να βρώ γενικά για τους αστεροειδείς μου!!! Εγώ έχω τον Orcus στον λέοντα και στο 11ο οίκο και πλούτωνα μιας και αναφέρθηκε για λίγο στο ίδιο το άρθρο στον Σκορπιό και στον 3o οίκο μπορεί να μου πει κανείς αν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό!!!!! ??