PDA

View Full Version : Πού κρύβονται οι πόθοι της καρδιάς σας;

valia
11-03-2005, 07:20 PM
Το πόσο σημαντικός και απαραίτητος είναι ο ήλιος για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη σίγουρα είναι γνωστό σε όλους. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή χωρίς το φως και την θερμότητά του. Παράλληλα όμως μ' αυτό ο ήλιος στα ζώδια αντιπροσωπεύει τον ενεργητικό μας ρόλο στη ζωή, αυτό που επιθυμούμε. Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως ο ήλιος στον οίκο που βρίσκεται κατά τη γέννησή μας εκφράζει τους πόθους της καρδιάς μας; Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα και στο ηλιοβασίλεμα της ζωής τους δεν έχουν βρει ακόμη αυτό που πραγματικά επιθυμούσαν. Αυτό συμβαίνει όταν πλανήτες που βρίσκονται σε άλλο ζώδιο και οίκο επηρεάζουν την δύναμη του ήλιου. Φανταστείτε έναν «αδύναμο» ήλιο στον πρώτο οίκο, της αυτοέκφρασης! Το άτομο παλεύει ανάμεσα σε δυο επιθυμίες. Βλέπετε ο πρώτος οίκος που θεωρείται και οίκος της έξαρσης του ήλιου ωθεί το άτομο προς τα έξω, να εκφραστεί, να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Νιώθει άνετα μόνον όταν αποσπά την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων. Πιστεύει στην αξία του και θέλει να το ξέρουν όλοι.

Ένας ήλιος λοιπόν στους ιχθύς, αδύναμος, παράλληλα στον πρώτο οίκο της αυτοέκφρασης δίνει μάχη: η προβολή ενάντια στην εσωστρέφεια και στην έμφυτη δειλία. Αν το άτομο γνωρίζει τι του συμβαίνει θα προσπαθήσει να κερδίσει τη μάχη. Πολλές φορές όμως προκύπτουν ψυχολογικά προβλήματα σε άτομα που εθελοτυφλούν στις επιθυμίες και στις διαθέσεις τους.

Αν ο ήλιος σας βρίσκεται στον δεύτερο οίκο σας βαθιά σας επιθυμία είναι η απόκτηση χρημάτων, δύναμης, γνώσης αλλά και ικανότητας. Ξοδεύετε τον ελεύθερο χρόνο σας στη μάθηση αποφεύγοντας τις πολλές κοινωνικότητες.

¶τομα με τον ήλιο στον τρίτο οίκο επιθυμούν την επικοινωνία την επαφή με τους άλλους και την απόκτηση εμπειριών. Θέλουν να προσφέρουν στους άλλους εισπράτοντας τη χαρά της δοτικότητας. Επίσης τους αρέσει η συγγραφή έργων.

Ένας ήλιος στον τέταρτο οίκο φανερώνει την αγάπη σας για το σπίτι και την οικογένεια. Αναζητάτε πάντα το ζεστό οικογενειακό περιβάλλον για να είστε ευτυχισμένοι. Ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να δημιουργήσετε οικογένεια θα είστε εντεταγμένοι σε ομάδες που θα καλύπτουν αυτή σας την ανάγκη.

Τα άτομα που έχουν τον ήλιο στον πέμπτο τους οίκο αγαπούν τα παιδιά, την δημιουργικότητα, την τέχνη, τη μουσική αλλά και το ρίσκο. Ακόμη μπορί να νιώσουν ολοκληρωμένα ασχολούμενα με το γράψιμο. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τον ήλιο τους εδώ.

Αν έχετε τον ήλιο σας στον έκτο οίκο πόθος σας είναι η δουλειά. Θέλετε να εργάζεστε ακατάπαυστα και να υπηρετείτε τους άλλους. Αφοσιώνεστε τόσο πολύ σ' αυτό που πολλές φορές παραμελείτε να ικανοποιήσετε βασικές σας ανάγκες.

Ένας ήλιος στον έβδομο οίκο σας φανερώνει της βαθιά εσωτερική σας επιθυμία να βρείτε το άλλο σας μισό. Αφιερώνετε μια ζωή στην αναζήτηση συντρόφου και όταν τον βρείτε αφοσιώνεστε και δίνετε τα πάντα σε αυτή τη σχέση.

Ο ήλιος στον όγδοο οίκο φανερώνει την επιθυμία σας για αναγνώριση, αλλά και την μειωμένη σας αυτοεκτίμηση και καταπίεση που νιώθετε μη αναγνωρίζοντας εσείς οι ίδιοι την αξία σας περνώντας αυτή την ανασφάλεια στους άλλους.

Αν έχετε τον ήλιο σας στον ένατο οίκο πόθος σας είναι να βελτιώσετε όσο μπορείτε τον εαυτό σας δουλεύοντας με το χαρακτήρα σας, μορφώνοντάς τον, συλλέγοντας πληροφορίες, κάνοντας ταξίδια και έτσι νιώθετε ευτυχισμένοι.

Αν ο ήλιος σας βρίσκεται στον δέκατο οίκο βαθιά σας επιθυμία είναι να έχετε μια καλή θέση στο δημόσιο, να διαπρέπετε στην κοινωνία. Προσέχετε πολύ την εξωτερική σας εμφάνιση, την βιτρίνα σας γιατί σας ενδιαφέρει η εντύπωση που δημιουργείτε στους άλλους.

Ένας ήλιος στον ενδέκατο οίκο δείχνει την βαθιά σας επιθυμία να χαίρεστε την εκτίμηση των φίλων σας. Τους ακολουθείτε παντού ακόμη κι αν κάτι σας ενοχλεί δεν το δείχνετε για να μην τους δυσαρεστήσετε. Είστε άτομα που ξεχωρίζετε για την κοινωνικότητα, την εμφάνιση, την προσωπικότητά σας αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Τέλος αν έχετε τον ήλιο σας στον δωδέκατο οίκο πραγματική επιθυμία σας είναι η αποδοχή από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο τον εαυτό σας. Αγαπάτε να εφαρμόσετε καινούριες ιδέες στον κόσμο, αν και τον αποφεύγετε λόγω της έμφυτης δειλίας σας. Ωστόσο σας διακρίνει το απίστευτο κουράγιο και η υπομονή να τα καταφέρετε.

glikoulinaa
18-07-2005, 05:04 PM
Προσεγμένο αρκετά το άρθρο αυτό.Πολύ καλό και κατανοητό.

ioni
05-03-2007, 09:43 AM
καλό:bigsmile:

SKYLOROCK
06-03-2007, 12:22 PM
Απλό και κατανοητό :bigsmile:

midheavens
06-03-2007, 02:41 PM
:clapping:
bravo!

Deodonus
06-03-2007, 02:55 PM
Καλό το άρθρο, αλλά έχω μερικές επιφυλάξεις. Δεν νομίζω ότι η θέση του ήλιου στους οίκους και μόνο αποκαλύπτει τις επιθυμίες μας. Υπάρχει και ένας πλούτωνας, ένας κρόνος και διάφοροι άλλοι πλανήτες που μας δείνουν στοιχεία.

Πιστεύω ότι η θέση του ήλιου στους οίκους, δείνει στο άτομο απλά "κάτι από αυτόν", κάτι από το ζώδιο που αντιστοιχεί στον κάθε οίκο. Πώς να το πω, αδυνατώ να συνδιάσω μέσα στο κεφάλι μου τις λέξεις "ήλιος" και "κρυφός".

Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος. Θα περιμένω την γνώμη των αστρολόγων.

magikadespell
06-03-2007, 03:20 PM
Deodonus, και εγώ την ίδια άποψη έχω. Δεν νομίζω ότι ο ήλιος δείχνει τέτοια θέματα αλλά δέχομαι ότι κάποιον (μικρό όμως) ρόλο παίζει αν κρίνω από τον δικό μου χάρτη την προσέγγιση που έκανε η valia. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι αυτοί οι βαθύτεροι πόθοι της ψυχής μου, άλλωστε το ποθητό που υποδεικνύεται από αυτή τη θέση του ήλιου είναι ολοφάνερο, δεν είναι κρυφό

mpiskoto
06-03-2007, 07:26 PM
Τα άτομα που έχουν τον ήλιο στον πέμπτο τους οίκο αγαπούν τα παιδιά, την δημιουργικότητα, την τέχνη, τη μουσική αλλά και το ρίσκο. Ακόμη μπορί να νιώσουν ολοκληρωμένα ασχολούμενα με το γράψιμο. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τον ήλιο τους εδώ.

απόλυτα σωστό (τουλάχιστον για μένα)..

Ροζ
22-03-2007, 04:08 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο, αν και έχω τον Ήλιο στον πρώτο οίκο που χαρακτηρίστηκε ως ο πιο αδύναμος!

tavrina
22-03-2007, 04:47 PM
Καλό σας μεσημέρι,:bigsmile: :bigsmile:
παρα πολυ ωραιο άρθρο...αν και παλιό, δεν το είχα εντοπήσει...
Πολύ καλη δουλειά Valia...μπράβω!!Perfect Perfect

sexy
22-03-2007, 04:51 PM
το αρθρο τελειο κατανοητο και κατοτοπιστικο αν ηξερα που να βρω που ειναι ο οικος ο δικος μου

almperta
28-03-2007, 04:20 PM
καλό και κατανοητό άρθο,σε εμένα που έχω ήλιο στον 4ο ειναι ακριβως οπως το περιεγραψες.:nuts: :nuts: :bigsmile:

sexy
28-03-2007, 11:56 PM
τελειο ΑΝ (θελω να κανω μια κουτη ερωτησει ο ηλιος στο χαρτι δεν ειναι εκει που γεννηθηκαμε αν):clapping: ναι τοτε ειναι ακριβως οπως τα λεει :banana

*Astropeleki*
29-03-2007, 01:06 AM
τελειο ΑΝ (θελω να κανω μια κουτη ερωτησει ο ηλιος στο χαρτι δεν ειναι εκει που γεννηθηκαμε αν

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς :blink:

nicoletta
01-04-2007, 11:24 AM
Πολύ καλό το άρθρο, μπράβο.
Όμως, αν έχεις τον Ήλιο στον 11ο και τον Κρόνο επίσης στον 11ο οίκο, αυτό τι μπορεί να σημαίνει?
φιλικά

Λίλιαν Σίμου
01-04-2007, 12:05 PM
Αγαπητή nicoletta

Αυτό σας κάνει να διακρίνετε με σοβαρότητα τις φιλίες και τους στόχους σας. Είστε πιο επιλεκτική από άλλους.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

MELINE
17-04-2007, 12:14 AM
Valia...πολύ σωστό και ενημερωτικό το άρθρο σου. Έχω τον ήλιο στον 7ο οίκο και ναι...είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λες. ;)

prasina_matia
29-04-2007, 09:21 PM
Μόλις έπεσε το βλέμμα μου στο άρθρο...
Πως και μου 'χε ξεφύγει τόσο καιρο?? χμμμ :P

Να πω ότι πέφτει μέσα?? Εντελώς!
Το επιβεβαιώνει και ο αντρας μου, ο οποίος χαμογέλασε διαβαζοντάς το ;-)

Ο 8ος οίκος μου, ο 11ος οίκος του ;-)

Kαλό τώρα αυτο ή κακό?? χμμμ...

... Η μήπως τελικά εμείς φτιάχνουμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας??

;-)
Tην καλησπέρα μου :)

μυσπ
20-08-2011, 11:19 PM
Πολυ καλο το αρθρο κ μου ταιριαζει ο ηλιος στον 11 σε γενικες γραμμες αν κ δεν ειμαι τοσο κοινωνικη προφανως λογω 3 πλανητων που εχω στον 12ο κ εχω λιγες φιλες.

stellamou
21-08-2011, 11:41 AM
ωραιο αρθρο...απλο αλλα περιεκτικο...

διαβαζωντας το μου ηρθε στο μυαλο μια γνωστη μου..η οποια εχει στον χαρτη της τον ηλιο-σεληνη σε συνοδο στον 1οικο και μαλιστα η συνοδος ηλιου σεληνης κανει συνοδο με τον ωροσκοπο της...
εχει επισης τηναφροδιτη της στον 1 οικο..αυτοι οι 3 προσωπικοι πλανητες την κοιτουν απο το ζωδιο του κριου ενω ο ωροσκοπος της ανατελει στις 27 μοιρες του ιχθυ..
το ερωτημα ειναι πως την επηρεαζουν αυτη η συνοδος της 3αδας αυτης??λαμβανοντας υποψην πως ειναι εμπεριεχομενοι μεσα στον 1 οικο της...

και μια δευτερη ερωτηση..εχω ηλιο στην 00.09 του διδυμου ουσιαστικα μεσα στον 5 οικο μου,μια και ο 6 αρχιζει στις 00.24 μοιρες των διδυμων....τα χαρακτηριστικα που περιγραφει το αρθρο της valia με αντιπροσωπευουν κατα πολυ...απλα με απασχολει αυτη η συνοδος ηλιου-6 οικου ,ο οποιος μαλιστα εχει μεσα και τον αρη σε συνοδο με τον 6 στις 3 μοιρες των διδυμων...η ερωτηση αφορα οταν κοιταζω τον ηλιο μου θα πρεπει να τον περνω λογω της μικρης διαφορας μοιρων σαν συγκυβερνητη του 6 οικου και αν ολο αυτο σχετιζεται ε τα παμπολλα προβληματα υγειας που εχω απο τοτε που γεννηθηκα...:bigsmile:

ευχαριστω!!

Katerina Paraskevopoulou
21-08-2011, 12:31 PM
Στέλλα μου,

δεν σε προλαβαίνουμε με τις απορίες σου από θέμα σε θέμα.....:embarrest, βάλε και κανά κόμμα να σε κατανοούμε καλύτερα.....:bigsmile:

Λοιπόν η φιλενάδα σου..... Πες μου είναι σαν άγρια αμαζόνα με καρδιά παιδιού; Ανυπόμονη, γρήγορη, στα λόγια και στις πράξεις; Γοητευτική με ένα βλέμμα τσαχπινιά; (Λέω εγώ τώρα.... γιατί δεν ξέρουμε τις υπόλοιπες όψεις του χάρτη..... Η σύνοδος¨΄Ηλιου Σελήνης σε ποιά μοίρα είναι;)

Κι εσύ δεν κατάλαβα τις μοιρες οπως τις γράφεις.... Είναι μηδενική του Διδύμου το 00. ? Αν ναι ο ήλιος είναι στον 6ο.... Όσο για τα προβλήματα υγείας με τον ¶ρη εκεί είναι δεδομένα.... Είναι της φύσης του Διδύμου; Κι όταν υπάρχει επιστροφή Ήλιου και ¶ρη έχεις έξαρση στα προβλήματα υγείας σου; Τώρα με την επιστροφή ¶ρη είχες;;; Πες μου για τις μοίρες γιατί νομίζω έχεις σύνοδο Ήλιου-¶ρη.....

stellamou
21-08-2011, 12:46 PM
Στέλλα μου,

δεν σε προλαβαίνουμε με τις απορίες σου από θέμα σε θέμα.....:embarrest, βάλε και κανά κόμμα να σε κατανοούμε καλύτερα.....:bigsmile:

Λοιπόν η φιλενάδα σου..... Πες μου είναι σαν άγρια αμαζόνα με καρδιά παιδιού; Ανυπόμονη, γρήγορη, στα λόγια και στις πράξεις; Γοητευτική με ένα βλέμμα τσαχπινιά; (Λέω εγώ τώρα.... γιατί δεν ξέρουμε τις υπόλοιπες όψεις του χάρτη..... Η σύνοδος¨΄Ηλιου Σελήνης σε ποιά μοίρα είναι;)

Κι εσύ δεν κατάλαβα τις μοιρες οπως τις γράφεις.... Είναι μηδενική του Διδύμου το 00. ? Αν ναι ο ήλιος είναι στον 6ο.... Όσο για τα προβλήματα υγείας με τον ¶ρη εκεί είναι δεδομένα.... Είναι της φύσης του Διδύμου; Κι όταν υπάρχει επιστροφή Ήλιου και ¶ρη έχεις έξαρση στα προβλήματα υγείας σου; Τώρα με την επιστροφή ¶ρη είχες;;; Πες μου για τις μοίρες γιατί νομίζω έχεις σύνοδο Ήλιου-¶ρη.....

η φυση του διδυμου βλεπεις parkat,μου..
χαριζει εμφυτη περιεργεια...σε συνδυασμο με αρη στους διδυμους+asc τοξοτη...καταλαβαινεις!!:toung:

σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να ασχοληθεις και να μου απαντησεις...

λοιπον..

η φιλη μου εχει σεληνη στην 1 μοιρα του κριου και ηλιο στην 2 μοιρα του κριου ..σε συνοδο και ο ωροσκοπος της ειναι στις 27.34 μοιρες του ιχθυ...
ναι εχει αυτα τα χαρακτηριστικα...
αλλα πως λειτουργει αυτη η αναχαιτιση των πλανητων μεσα στον 1...??
επισης εχει αφροδιτη..στις 17 μοιρες του κριου... μεσα στον 1 παλι

ο πρωτος ικος ξεκιναει οπως ειπα απο τις 27.34 του ιχθυ παιρνει μεσα ολο τον κριο και η ακμη του 2 ειναι στις 9.41 του ταυρου

τωρα οσο αφορα τις οψεις..μπορουμε αν θελεις να επικοινωνησουμε με μνμ και αν σου πω εκει!

οσο για μενα...

εχω ακμη 6 οικου στις 00.24 των διδυμων
ο ηλιος ειναι στις 00.09 παλι των διδυμων αλλα μεσα στον 5 οικο μια και ο 6ος αρχιζει λιγο αργοτερα οπως σου γραψα.. και ο αρης ειναι μεσα στον 6 οικο στις 03.27 (διδυμων)

πραγματι ηλιος-ακμη 6ου και αρης ειναι σε συνοδο...:love:

Katerina Paraskevopoulou
21-08-2011, 01:10 PM
Στέλλα μου,

πόσο σίγουροι είμαστε για την ώρα γέννησης της φιλενάδας σου; Και κατα συνέπεια για την μοίρα του ωροσκόπου και τη σύνοδο του με ήλιο-σελήνη; Η σύνοδος είναι εξ ορισμού ασύμβατη και δείχνει μία δυσκολία στην ξεκάθαρη έκφραση της προσωπικότητας του ατόμου (αν ισχύει), γιατί Από τη μιά κυβερνά ο Ποσειδώνας και από την άλλη ο ¶ρης.... Ο κριός σαν εμπεριεχόμενο ζώδιο, αν όντως είναι έτσι είναι σε μπλοκαρισμένη-δεύτερη δύναμη μέσα στον 1ο οίκο.

Ο Ήλιος σου λειτουργεί ξεκάθαρα στον 6ο οίκο. Για τα θέματα της υγείας σου μπορείς να κάνεις τις παρατηρήσεις σου πότε σου συμβαίνουν, έτσι ώστε να προλαμβάνεις τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις. Πώς λέμε, προσέχω για να έχω..... Η κόρη μου έχει ¶ρη στους Διδύμους στον 6ο οίκο και τις τελευταίες δύο επιστροφές έπαθε οξεία εμπύρετη αμυγδαλίτιδα με 40 πυρετό. Εννοείται ότι της συνέστησα τώρα που το παρατηρήσαμε, να φροντίζει την διατροφή της, την ξεκούρασή της και την ισορροπία της προληπτικά όταν πλησιάζουν οι όψεις και βέβαια πάμε στο γιατρό, δεν καμαρώνουμε, στο στυλ. έλα τώρα θα περάσει..... Αν θα με ακούσει με την πρώτη δεν ξέρω..... θα δείξει......

stellamou
21-08-2011, 01:31 PM
ειναι σιγουρη η ωρα parkat...
εχει ενα τοσο δυναμικο χαρτη και ομως δε δινει το 100% του...:embarrest
ευχαριστω για τις απαντησεις...:bigsmile: