Log in

View Full Version : Ο χάρτης του Νίκου Καββαδία

nanstenka
13-06-2008, 10:43 PM
Γεια χαρά σε όλους!

Ελπίζω να το έχω τοποθετήσει σωστά...:unsure:

Επειδή αυτός ο άνθρωπος με έχει απασχολήσει αρκετά ως προς το έργο τη ζωή και την ψυχή του και με ενδιαφέρει σκέφτηκα να το δω και αστρολογικά..

Μόνο που δυστυχώς θεωρώ ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις να βγάλω σαφή συμπεράσματα από το χάρτη του και για το λόγο αυτό ζητώ τη βοήθεια όλων σας...:bigsmile:

Είναι πάντως άκρως ενδιαφέρων..
Όσοι μπορείτε και θέλετε να με διαφωτίσετε,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:bigsmile:

Γεννήθηκε στις 11/01/1910 στην Περιοχή Χαρμπίν της Κίνας, δυστυχώς δεν έχω ιδέα για την ώρα,αν κάποιος το γνωρίζει ευπρόσδεκτος!

Λίλιαν Σίμου
14-06-2008, 12:28 AM
Αγαπητή φίλη

Εννοείτε τον Καββαδία τον ναυτικό και ποιητή; Αν δεν γνωρίζετε ώρα γέννησης, δεν παίζει ρόλο ο τόπος γέννησης, καθώς θα κάνετε ένα Ηλιακό ωροσκόπιο.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Βασιλης Παπαδολιας
15-06-2008, 10:44 AM
Nashtenka, o χάρτης του ποιητή είναι όντως πολύ ενδιαφέρων. Έχεις διάθεση να τον ανεβάσεις να τον συζητήσουμε; Ας είναι και ο ηλιακός, δεν πειράζει.

εφη ταδε-ταδε εφη
15-06-2008, 01:01 PM
Τι όμορφη ιδέα!!!!!:nuts::love::nuts:

Maera
15-06-2008, 10:47 PM
Αγαπημένος! Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Μητσάκος
16-06-2008, 09:21 AM
Nα και ο χάρτης, δεν "παίζουν" Σελήνη - Οίκοι, επειδή δεν έχουμε ώρα γέννησης.
Και επειδή με τα τεχνικά δεν τα καταφέρνω, τα στοιχεία είναι Harbin, 11/1oυ/1910, για όποιον θέλει περισσότερα στοιχεία από την εφαρμογή του myhoroscope με τους γενέθλιους χάρτες.

black moon
16-06-2008, 09:32 AM
Καλημέρα Μητσάκο.
Κατι εγινε και δεν ανοιγει ο Χάρτης που ποσταρες.Δηλαδή σε μεγεθος δεν μεγαλώνει....

Μητσάκος
16-06-2008, 09:42 AM
Καλημέρα Μητσάκο.
Κατι εγινε και δεν ανοιγει ο Χάρτης που ποσταρες.Δηλαδή σε μεγεθος δεν μεγαλώνει....
Απλώς δεν ανέβαινε με το μέγεθος που είχε, και δεν ήξερα πώς να το κάνω διαφορετικά :bigsmile:
Για αυτό και παρέθεσα και τα στοιχεία, για να τον δει όποιος θέλει από την εφαρμογή του site ή για να τον ανεβάσει κάποιος άλλος :toung:

black moon
16-06-2008, 10:13 AM
Για να δουμε αν πέτυχε η προσπάθεια....:wacko:

618

may
16-06-2008, 11:41 AM
Nα και ο χάρτης, δεν "παίζουν" Σελήνη - Οίκοι, επειδή δεν έχουμε ώρα γέννησης.
Και επειδή με τα τεχνικά δεν τα καταφέρνω, τα στοιχεία είναι Harbin, 11/1oυ/1910, για όποιον θέλει περισσότερα στοιχεία από την εφαρμογή του myhoroscope με τους γενέθλιους χάρτες.

Για να δουμε αν πέτυχε η προσπάθεια....:wacko:

618

Kανένας από τους δύο χάρτες που ανεβάσατε όμως δεν είναι ο ηλιακός του.

black moon
16-06-2008, 12:26 PM
Αν και απορώ πως τους είδες.........:toung:

και τι ανεβάσαμε???????:unsure:

Μητσάκος
16-06-2008, 12:28 PM
Kανένας από τους δύο χάρτες που ανεβάσατε όμως δεν είναι ο ηλιακός του.
και πού είναι το πρόβλημα; :cheesy:
Έχεις ημερομηνία, έχεις τόπο, μπορείς να τον δεις από τις εφαρμογές (μέχρι να τον ανεβάσει κάποιος πιο υδροχοϊκός τύπος :cheesy: ).
Εκτός αυτού, τι εννοείς με το "ηλιακός";

may
16-06-2008, 01:17 PM
Mια χαρά τους είδα κ τους δύο...

Oταν λέμε ηλιακός, εννοούμε η ακμή του ωροσκόπου να πέφτει ακριβώς πάνω στον ήλιο κ το σύστημα των οίκων να είναι εκείνο των ίσων.. Mε αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να δουλέψει ακόμα κ με οίκους.

may
16-06-2008, 01:18 PM
και πού είναι το πρόβλημα; :cheesy:
Έχεις ημερομηνία, έχεις τόπο, μπορείς να τον δεις από τις εφαρμογές (μέχρι να τον ανεβάσει κάποιος πιο υδροχοϊκός τύπος :cheesy: )

Δεν με ενδιαφέρει να τον δω, διότι τον γνωρίζω ήδη εδώ κ αρκετά χρόνια.

black moon
16-06-2008, 01:28 PM
Δεν με ενδιαφέρει να τον δω, διότι τον γνωρίζω ήδη εδώ κ αρκετά χρόνια.

E!Ανεβασε τον λοιποοοοοοον τοτε και για μας..........:love::love:

ScP
16-06-2008, 01:38 PM
Αν κατάλαβα σωστά τις οδηγίες, γιατί δεν έχω εμπειρία με αυτά τα πράγματα...

Βασιλης Παπαδολιας
17-06-2008, 09:46 AM
Τι γνώμη έχετε παιδιά γι' αυτό το χάρτη; Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι για τη Σελήνη στον Αιγόκερω μου θυμίζει το μελαγχολικό, κριτικό ή αυτοκριτικό στυλ του ποιητή και τον ¶ρη στον Κριό την τάση του για περιπέτεια. Ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο την ονειροπόληση του κι ο Δίας στο Ζυγό την ευαισθησία του για τις γυναίκες. Όλα σε ένα διπλό σταυρό σε μία ζωή που δείχνει τόσο γεμάτη. Εσάς σας έρχονται στο μυαλό τίποτα ιδέες βλέποντας το χάρτη;

Μητσάκος
17-06-2008, 10:42 AM
Τι γνώμη έχετε παιδιά γι' αυτό το χάρτη; Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι για τη Σελήνη στον Αιγόκερω μου θυμίζει το μελαγχολικό, κριτικό ή αυτοκριτικό στυλ του ποιητή και τον ¶ρη στον Κριό την τάση του για περιπέτεια. Ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο την ονειροπόληση του κι ο Δίας στο Ζυγό την ευαισθησία του για τις γυναίκες. Όλα σε ένα διπλό σταυρό σε μία ζωή που δείχνει τόσο γεμάτη. Εσάς σας έρχονται στο μυαλό τίποτα ιδέες βλέποντας το χάρτη;
Αν δεν κάνω λάθος, χωρίς ώρα, δεν λαμβάνουμε υπόψη μας Σελήνη και οίκους.

Βασιλης Παπαδολιας
17-06-2008, 11:01 AM
Αν δεν κάνω λάθος, χωρίς ώρα, δεν λαμβάνουμε υπόψη μας Σελήνη και οίκους.

Γενικά ναι, αλλά σε ό,τι αφορά τη Σελήνη νομίζω ότι αυτό ισχύει περισσότερο για τις όψεις της. Ίσως να ισχύει και για την ίδια τη θέση της αν είναι στην αρχή ή το τέλος του ζωδίου, οπότε με τη διαφορά ώρας είναι δυνατόν να αλλάξει ζώδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η Σελήνη είναι στη 13η μοίρα, οπότε ό,τι ώρα και να γεννήθηκε ο ποιητής πάλι στον Αιγόκερω θα πέσει. Η Σελήνη κινείται περίπου 12 μοίρες την ημέρα, οπότε είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει ζώδιο. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε με αρκετή σιγουριά να πούμε ότι έχουμε μία Σελήνη στον Αιγόκερω. Απλά δεν πρέπει να δούμε συγκεκριμένες μοίρες ή να εξετάσουμε όψεις. Και βέβαια είναι σωστό κι αυτό που είπες ότι δεν πρέπει να δούμε οίκους.

Μητσάκος
17-06-2008, 11:03 AM
Γενικά ναι, αλλά σε ό,τι αφορά τη Σελήνη νομίζω ότι αυτό ισχύει περισσότερο για τις όψεις της. Ίσως να ισχύει και για την ίδια τη θέση της αν είναι στην αρχή ή το τέλος του ζωδίου, οπότε με τη διαφορά ώρας είναι δυνατόν να αλλάξει ζώδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η Σελήνη είναι στη 13η μοίρα, οπότε ό,τι ώρα και να γεννήθηκε ο ποιητής πάλι στον Αιγόκερω θα πέσει. Η Σελήνη κινείται περίπου 12 μοίρες την ημέρα, οπότε είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει ζώδιο. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε με αρκετή σιγουριά να πούμε ότι έχουμε μία Σελήνη στον Αιγόκερω. Απλά δεν πρέπει να δούμε τις όψεις. Και βέβαια είναι σωστό κι αυτό που είπες ότι δεν πρέπει να δούμε οίκους.

Το ότι είναι στην 13η μοίρα δεν είναι αυθαίρετο δεδομένο;

Βασιλης Παπαδολιας
17-06-2008, 11:12 AM
Επιμένεις και βγαίνουμε εκτός θέματος :bigsmile:.

Εν πάσει περιπτώσει πάντως όταν κάνεις ηλιακό και βλέπεις ότι η Σελήνη είναι σε συγκεκριμένη μοίρα, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Σελήνη θα ήταν όντως σε αυτή τη μοίρα (ας πούμε τη 13η), εάν είχες γεννηθεί την ώρα που ο ωροσκόπος ήταν στη μοίρα του Ήλιου (αυτό συνήθως είναι το πρωί μόλις ξημερώνει). Αυτό σημαίνει ηλιακό ωροσκόπιο ή ωροσκόπιο με ωροσκόπο τη μοίρα του Ήλιου.

Αν ο ποιητής είχε γεννηθεί λοιπόν την ώρα ανατολής του Ήλιου (π.χ. 5 η ώρα το πρωί) η θέση της Σελήνης στο ηλιακό την ώρα αυτή θα ήταν στη 13η μοίρα. Αυτό είναι ένα πραγματικό δεδομένο, δεν είναι αυθαίρετο. Μπορεί να το δει κανείς στα ημ/για τι ώρα ξημερώνει, να ψάξει θέσεις πλανητών, κλπ.

Από κει και πέρα υπολογίζεις η Σελήνη πόσο κινείται μέσα στη μέρα; Κινείται 1 μοίρα περίπου ανά δύο ώρες. ¶ρα τι θέσεις μπορεί να είχε στο χάρτη του ποιητή;
Ο ποιητής θα έχει γεννηθεί κάποια ώρα ανάμεσα στις 00:00 (5 ώρες πριν τις 5:00 άρα περίπου 2,5 μοίρες πριν τη 13η) και τις 23:59 (δηλαδή 19 ώρες μετά ή περίπου 9,5 μοίρες μετά τη 13η μοίρα).

¶ρα η Σελήνη του έχει κάποια θέση στο διάστημα 10,5 μοίρες του Αιγόκερω μέχρι 22,5 μοίρες του Αιγόκερω.

Σε έπεισα ή να το συνεχίσουμε;

Μητσάκος
17-06-2008, 11:39 AM
Επιμένεις και βγαίνουμε εκτός θέματος :bigsmile:.

Εν πάσει περιπτώσει πάντως όταν κάνεις ηλιακό και βλέπεις ότι η Σελήνη είναι σε συγκεκριμένη μοίρα, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Σελήνη θα ήταν όντως σε αυτή τη μοίρα (ας πούμε τη 13η), εάν είχες γεννηθεί την ώρα που ο ωροσκόπος ήταν στη μοίρα του Ήλιου (αυτό συνήθως είναι το πρωί μόλις ξημερώνει). Αυτό σημαίνει ηλιακό ωροσκόπιο ή ωροσκόπιο με ωροσκόπο τη μοίρα του Ήλιου.

Αν ο ποιητής είχε γεννηθεί λοιπόν την ώρα ανατολής του Ήλιου (π.χ. 5 η ώρα το πρωί) η θέση της Σελήνης στο ηλιακό την ώρα αυτή θα ήταν στη 13η μοίρα. Αυτό είναι ένα πραγματικό δεδομένο, δεν είναι αυθαίρετο. Μπορεί να το δει κανείς στα ημ/για τι ώρα ξημερώνει, να ψάξει θέσεις πλανητών, κλπ.

Από κει και πέρα υπολογίζεις η Σελήνη πόσο κινείται μέσα στη μέρα; Κινείται 1 μοίρα περίπου ανά δύο ώρες. ¶ρα τι θέσεις μπορεί να είχε στο χάρτη του ποιητή;
Ο ποιητής θα έχει γεννηθεί κάποια ώρα ανάμεσα στις 00:00 (5 ώρες πριν τις 5:00 άρα περίπου 2,5 μοίρες πριν τη 13η) και τις 23:59 (δηλαδή 19 ώρες μετά ή περίπου 9,5 μοίρες μετά τη 13η μοίρα).

¶ρα η Σελήνη του έχει κάποια θέση στο διάστημα 10,5 μοίρες του Αιγόκερω μέχρι 22,5 μοίρες του Αιγόκερω.

Σε έπεισα ή να το συνεχίσουμε;

Αναφορικά με το ζώδιο του Αιγόκερου, ναι με έπεισες :bigsmile:

may
17-06-2008, 06:40 PM
Συμφωνώ απόλυτα με όσα ειπώθηκαν από το Bασίλη για τη Σελήνη κ τον ευχαριστώ για την επεξήγησή του.

όσον αφορά τους οίκους... θα μου επιτρέψετε να τους λάβω υπόψη μου.

Oταν κοιτάω φιλικά ωροσκόπια ποτέ μα ποτέ δεν κοιτάω μόνο αυτό που προκύπτει σύμφωνα με την ώρα γέννησης, αλλά πάντα καταστώνω κ ένα δεύτερο (από το οποιο κ ξεκινάω για να είμαι ειλικρινής), το ηλιακό. Mου δίνει πάρα πολλά στοιχεία.

Δεν είμαι απο εκείνους που πιστεύουν απόλυτα ότι αν δεν έχω ώρα, δεν μπορώ να δω οίκους, γιατί το έχω δει να αποδικνύεται συνεχώς σε κάθε ωροσκόπιο που κατά καιρούς μελετώ.

Λίλιαν Σίμου
17-06-2008, 08:44 PM
Αγαπητά μέλη

Για να διευκολύνω την αναζήτηση στον χάρτη, στο Ηλιακό πράγματι λειτουργούν άψογα οι οίκοι, καθώς διαχωρίζονται με το σύστημα των ίσων οίκων αρχής γενομένης από τον Ήλιο. Έτσι, θα δείτε όσοι δεν έχετε πειραματιστεί, πως είναι μία αρκετά σαφής οικοθεσία. Φυσικά ο πλούτος του χάρτη με την ώρα γέννησης περιορίζεται, αλλά το σύστημα ισχύει και αποδίδει.

Σχετικά με τη Σελήνη μπορείτε καλύτερα να θέσετε στο μέσον του εικοσιτετραώρου την ώρα, για να έχετε μεγαλύτερη εμβέλεια. Επειδή έχει δυνατότητα ανοχής έως και 10 μοιρών ανάλογα με τον άλλο πλανήτη, είναι ένα σώμα ευέλικτο, όμως πρέπει να μην το θεωρείτε δεδομένο στις κρίσεις σας, γιατί φυσικά αν έχουμε τελικά γέννηση ξημερώματα ή αργά τη νύχτα, θα βρούμε εμφανή διαφορά στην ανάλυση.

Καλή σας συνέχεια
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

ryssa
17-06-2008, 09:26 PM
Σχετικό,....άσχετο....!!!!!!
Με τον χάρτη του Καββαδία τι γίνεται?????
Θα πει κάποιοs καμοιά γνώμη???????????????????????????????

may
17-06-2008, 09:38 PM
Για να διευκολύνω την αναζήτηση στον χάρτη, στο Ηλιακό πράγματι λειτουργούν άψογα οι οίκοι, καθώς διαχωρίζονται με το σύστημα των ίσων οίκων αρχής γενομένης από τον Ήλιο. Έτσι, θα δείτε όσοι δεν έχετε πειραματιστεί, πως είναι μία αρκετά σαφής οικοθεσία. Φυσικά ο πλούτος του χάρτη με την ώρα γέννησης περιορίζεται, αλλά το σύστημα ισχύει και αποδίδει.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη... παρ'ολίγον νόμισα ότι θα θεωρηθώ αιρετική!! :bigsmile:

Addicted
18-06-2008, 11:41 AM
Βλέποντας κάποιες φωτογραφίες του ποιητή και διαβάζοντας περιγραφές της ζωής του υποθέτω ωροσκόπο Ταύρο και κυβερνήτη Αφροδίτη.Επομένως μία γένηση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 1 και 30 το μεσημέρι.Με αυτή την οικοθεσία θα δίναμε Ηλιο,Σελήνη στον 9=0 αλλά και Ουρανό στον 9=ο.Ο Ερμής πάνω σε κρίσιμη μοίρα σε έξαρση στον Υδροχόο πολύ δυνατός και εμφανής ίσως κοντά στο Μεσουράνημα ή μέσα στον 10=ο οίκο,πάντως πολύ δραστήριος.Συχνές μετακινήσεις και πολλά ταξίδια στη θάλασσα,πλούσια ποιητική συλλογή,ανήσυχο πνεύμα.
Ο χάρτης στην κυριολεξία σημαδεύεται από ένα μεγάλο σταυρό στα παρορμητικά όπου τουλάχιστον συμμετέχουν 5 πλανήτες κάτι που από μόνο του δίνει μεγάλους αγώνες,έντονη ανησυχία και μία ζωή πλήρης γεγονότων - όχι πάντα εύκολων.Εμφαση στη γη και στον αέρα,λιγότερη φωτιά και παντελή σχεδόν έλλειψη νερού σε συνδυασμό με την Σύνοδο Ηλιου - Σελήνης στον Αιγόκερω - μία στερητική θέση γιά τη Σελήνη - δείχνουν δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων - και Αφροδίτη στον Υδροχόο - και άνεση στην διανοητική έκφραση.

Ο Κρόνος κυβερνήτης του ηλιακού του ζωδίου στο Κριό δίνει εμπόδια και δυσκολίες σε νέα ξεκινήματα αλλά και μία χαλύβδινη σχεδόν ξεροκέφαλη διάθεση γιά επανάληψη των προσπαθειών μέχρι εκπλήρωσης του ζητούμενου.Πολύ περισσότερο που η θέση του ¶ρη στο Κριό τονώνει την διάθεση γιά μιά περιπετειώδη ζωή πέρα από τα καθιερωμένα και δίνει έντονη μαχητικότητα και ανάληψη δύσκολων πρωτοβουλιών.Σε αυτή τη σύνοδο των 2 πλανητών ¶ρη - Κρόνου ,δύο πλανητών με εντελώς διαφορετικά αιτήματα και φύσεις , υπερισχύει ο ¶ρης που είναι και σε κυριαρχία στο Κριό αφήνοντας κατά μέρος την γνωστή πειθαρχεία που επιζητά ο Κρόνος και το Αιγοκερίσιο στοιχείο.
Ταπεινός και μοναχικός αλλά όχι μόνος ο Νίκος έζησε μία ζωή γεμάτη περιπέτειες και κακουχίες που ίσως λίγοι θα μπορούσαν να αντέξουν.Πέρασε από 2 Παγκόσμιους Πολέμους και σε ηλικία 29 χρονών πήγε στρατιώτης στην Αλβανία και αργότερα έμεινε ξέμπαρκος στην Αθήνα μέχρι το πέρας της Γερμανικής Κατοχής.Μετά τον τράβηξε πάλι η θάλασσα.Τα ποιηματά του απόλυτα βιωματικά στην γλώσσα των καραβιών και της θάλασσας στης οποίας τη γοητεία δεν μπόρεσε να αντισταθεί είναι αξεπέραστα.Αυτός είναι έρωτας.!!

Βασιλης Παπαδολιας
18-06-2008, 12:59 PM
Ευχαριστώ για την υποστήριξη... παρ'ολίγον νόμισα ότι θα θεωρηθώ αιρετική!! :bigsmile:

Δεν είσαι αιρετική. Το αντίθετο μάλιστα...

Πράγματι η οικοθεσία του ηλιακού παίζει πολύ συχνά και προσωπικά έχω κάνει πολλές συζητήσεις για το ότι το ηλιακό πρέπει να έχει ισχύ ως έχει (τον παλιό καιρό που ο κόσμος δεν ήξερε τι ώρα γεννήθηκε πώς έκανε προβλέψεις; )

Παρασύρθηκα όμως κι εγώ νομίζοντας ότι κάνουμε ωροσκόπιο άγνωστης ώρας (σ' αυτή την περίπτωση μπαίνει συνήθως μία αυθαίρετη ώρα ή 00:00 ή 12:00 αναλόγως σε ποια ώρα είναι υπολογισμένοι οι χάρτες της εφημερίδας) κι όχι ηλιακό.

Στην περίπτωση που διαλέγουμε μία αυθαίρετη ώρα και δε βάζουμε σαν ωροσκόπο τη μοίρα του Ήλιου, εκεί νομίζω ότι δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη την οικοθεσία. Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσύ η Κα Σίμου...

Βασιλης Παπαδολιας
18-06-2008, 01:01 PM
Σε αυτή τη σύνοδο των 2 πλανητών ¶ρη - Κρόνου ,δύο πλανητών με εντελώς διαφορετικά αιτήματα και φύσεις , υπερισχύει ο ¶ρης που είναι και σε κυριαρχία στο Κριό αφήνοντας κατά μέρος την γνωστή πειθαρχεία που επιζητά ο Κρόνος και το Αιγοκερίσιο στοιχείο.

Η σύνοδος αυτή νομίζω κι εγώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο χάρτη. Πιστεύω ότι δίνει ένα πολύ περίεργο κράμα "δειλίας" και "παράφορης τόλμης" αντάμα. Ο πολεμιστής που βγαίνει και πολεμάει αλλά ξαφνικά ξαναμπαίνει στο καβούκι του. Ο Κρόνος έχει μία κακή επίδραση πάνω στον ¶ρη, δίνοντας του πολλές αναστολές. Και νομίζω και στην ποίηση του καλλιτέχνη φαίνεται αυτή η στάση του "θέλω, αλλά κάτι συμβαίνει και δεν μπορώ να έχω" ή "θέλω, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω". Σε πρακτικό επίπεδο η όψη του ¶ρη με τον Κρόνο δίνει από όσο ξέρω και ανθρώπους που περνάνε από κακουχίες (όπως λέει κι ο Addicted πέρασε 2 παγκόσμιους πολέμους).

Η ονειρική του ποίηση με τις φαντασιώσεις και - ενδεχομένως και χρήση - ίσως να έχει να κάνει με τον Ποσειδώνα του, που έχει τόσο σημαντική θέση στο χάρτη. Αλλά κι ο Ουρανός, η ανεξαρτησία του, το κάθε λιμάνι και καημός. Ο Ζυγός στον ηλιακό του χάρτη μεσουρανεί. Ιδανικό του ποιητή - κατά την ταπεινή μου γνώμη - η προσπάθεια να παραμένει αποστασιοποιημένος από τα πάθη, παρόλο που δεν το αρνείται (μεταξύ άλλων και Αφροδίτη Τρίγωνο Πλούτωνας)

Η εξιδανίκευση της γυναίκας στη ποίηση του ίσως να έχει και σχέση με την αντίθεση της Σελήνης με τον Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας που επιδρά και στο Δία και δίνει τις περιπετειώδεις διηγήσεις του για μακρινά μέρη και περιπέτειες.

Ο Ποσειδώνας νομίζω είναι σε μεγάλο βαθμό ο Καββαδίας που γνωρίζουμε. Ο ¶ρης /Κρόνος κι ο Ουρανός ο Καββαδίας της πραγματικής του - σκληρής - ζωής.

Maroulita
18-06-2008, 01:10 PM
Δεν παύει όμως να έχουμε να κάνουμε με μία χαλαρή σύνοδο; :unsure: Η απόκλιση δηλαδή είναι κοντά στις 7 μοίρες... Θα μπορούσε αυτή η λεπτομέρεια να αμβλύνει την κατά τα άλλα δυσαρμονική, θα έλεγα, σχέση αυτών των δύο πλανητών; :unsure:

Βασιλης Παπαδολιας
18-06-2008, 01:27 PM
Δεν παύει όμως να έχουμε να κάνουμε με μία χαλαρή σύνοδο; :unsure: Η απόκλιση δηλαδή είναι κοντά στις 7 μοίρες... Θα μπορούσε αυτή η λεπτομέρεια να αμβλύνει την κατά τα άλλα δυσαρμονική, θα έλεγα, σχέση αυτών των δύο πλανητών; :unsure:

Αυτό είναι αλήθεια. Όμως η σύνοδος γίνεται σχεδόν πάνω στον κάθετο άξονα του ωροσκοπίου. Και δέχεται όψεις από πολλούς σημαντικούς πλανήτες νομίζω.

Αλλά πάλι δε διεκδικώ και το αλάθητο...

ΥΓ: Παρέλειψα και την όψη Σελήνης - Κρόνου. Νομίζω είναι πολύ σημαντική σε σχέση με την αντίθεση Σελήνης Ποσειδώνα. Η εξιδανίκευση κι η απογοήτευση - όχι τόσο από την ίδια τη γυναίκα - όσο από την δική του αδυναμία να την κρατήσει - πάλι σύνοδος ¶ρη Κρόνου.

kphssa
18-06-2008, 10:26 PM
Παρα πολυ ωραια ιδεα να αναλυσετε το χαρτη του Καββαδια.:bigsmile:

Στη Βιογραφια του Καββαδια με εντυπωσιαζουν δυο δεδομενα-
1. Η αντισυλληψη της ταυτοτητας του ως ποιητης και ναυτικος

2. Οταν πλησιαζε ο θανατος του λυπηθηκε γιατι θα γινοταν αυτο που παντα τον τρομαζε, να μπει το σωμα του σε ταφο και να θαφτει στη γη. Ηθελε να πεθανει στη Θαλασσα λοιπον. ( δειχνει ομως και ενα υδροχοικο στοιχειο, να μην αποδεχεται ουτε και εκεινη τη στιγμη τα "ασφυκτικα δεσμα" της Ξηρας)
Τα παραπανω μας περιγραφουν πιστευω τον πλανητη Ποσειδωνα . Ο Ποσειδωνας του ποιητη στον Καρκινο ενισχυει αλλα και ολοκληρωνει το συμβολο "θαλασσινη και ποιητικη ψυχη".
Σε θεμα που ειχαμε αναλυσει παλιοτερα σχετικα με το συγγραφικο και ποιητικο ταλεντο, ειχαμε καταληξει οτι εντονος Ποσειδωνας και οι οψεις του με τα Φωτα και με Ερμη ειναι δεικτες τετοιων ποιητικων ψυχων. Ο Ποσειδωνας του Καββαδια κανει σχεδον μονο δυσκολες οψεις, ενα στοιχειο που ισως δειχνει γενικα την Υπερβαση μεσω Ποιησης και γενικοτερα μεσω ποσειδωνιων συμβολισμων.

offcloud
21-06-2008, 01:16 PM
Από τη βιογραφία του ποιητή μας, μαθαίνουμε ότι τελειώνοντας το γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις για να περάσει στην ιατρική. Όμως τότε αρρώστησε ο πατέρας του και ανάγκαστηκε να δουλέψει σε ναυτιλιακό γραφείο για να βοηθήσει την οικογένειά του. Έμεινε σε αυτήν τη δουλειά για λίγους μόνο μήνες αφού μετά το θάνατο του πατέρα του μπαρκάρισε. Φαίνεται δηλαδή σαν κάπως ο θάνατος του πατέρα του να λειτούργησε σαν έναυσμα ώστε ο "ιδανικός" να μην μείνει τελικά και "ανάξιος" εραστής της ζωής που ονειρευόταν και φοβόταν ότι ποτέ δεν θα καταφέρει να ζήσει... βγάζοντας ίσως ένα ελεύθερο συμπέρασμα, φαίνεται ότι ο θάνατος του πατέρα του τον απελευθέρωσε κι έτσι κατάφερε να "σχίσει τη θολή γραμμή των οριζόντων" - άσχετα αν ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ τα 'εύσημα' στον εαυτό του γιατί πράγματι, όπως αναφέρει η kphssa, τα τελευταία του λόγια λένε ότι ήταν "τελικά έγινε αυτό που φοβόμουν" (ότι πέθανε στη γη δλδ).

Αν όντως ισχύει ο συσχετισμός του θανάτου του πατέρα του με το ότι τα παράτησε όλα (δουλειά, σπουδές, οικογένεια) για να γίνει (αρχικά) ναύτης, θα μπορούσε αυτή η τάση να φαίνεται στο χάρτη του; Τώρα επειδή εμπλέκονται γεγονότα ζωής, αυτό το ερώτημα πιθανότατα αφορά κατά κύριο λόγο συστήματα πρόβλεψης, αλλά θα μπορούσε κάτι τέτοιο να φαίνεται και στο γενέθλιο; το ιδεώδες για τη ζωή δλδ που καταπιέζεται από τις συμβάσεις/υποχρεώσεις και που η ξαφνική απώλεια του πατέρα του δίνει την ευκαιρία να υλοποιηθεί;

Βασιλης Παπαδολιας
22-06-2008, 10:45 AM
Πιστεύω ότι μπορεί να σχετίζεται με την όψη ¶ρη - Κρόνου που εξετάσαμε. Ο Κρόνος καταπιέζει επί μακρόν την ελευθερία και την πρωτοβουλία, αλλά επειδή συνδέεται με το Χρόνο, τελικά κάποια στιγμή απελευθερώνει τον ¶ρη. Θα πρέπει να δούμε και τις προοδευτικές όψεις του ποιητή τη χρονιά που έφυγε ο πατέρας του για να δούμε πώς βιώθηκε αυτή η απελευθέρωση.

kphssa
22-06-2008, 06:01 PM
Από τη βιογραφία του ποιητή μας, μαθαίνουμε ότι τελειώνοντας το γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις για να περάσει στην ιατρική. Όμως τότε αρρώστησε ο πατέρας του και ανάγκαστηκε να δουλέψει σε ναυτιλιακό γραφείο για να βοηθήσει την οικογένειά του. Έμεινε σε αυτήν τη δουλειά για λίγους μόνο μήνες αφού μετά το θάνατο του πατέρα του μπαρκάρισε. Φαίνεται δηλαδή σαν κάπως ο θάνατος του πατέρα του να λειτούργησε σαν έναυσμα ώστε ο "ιδανικός" να μην μείνει τελικά και "ανάξιος" εραστής της ζωής που ονειρευόταν και φοβόταν ότι ποτέ δεν θα καταφέρει να ζήσει... βγάζοντας ίσως ένα ελεύθερο συμπέρασμα, φαίνεται ότι ο θάνατος του πατέρα του τον απελευθέρωσε κι έτσι κατάφερε να "σχίσει τη θολή γραμμή των οριζόντων" - άσχετα αν ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ τα 'εύσημα' στον εαυτό του γιατί πράγματι, όπως αναφέρει η kphssa, τα τελευταία του λόγια λένε ότι ήταν "τελικά έγινε αυτό που φοβόμουν" (ότι πέθανε στη γη δλδ).

Αν όντως ισχύει ο συσχετισμός του θανάτου του πατέρα του με το ότι τα παράτησε όλα (δουλειά, σπουδές, οικογένεια) για να γίνει (αρχικά) ναύτης, θα μπορούσε αυτή η τάση να φαίνεται στο χάρτη του; Τώρα επειδή εμπλέκονται γεγονότα ζωής, αυτό το ερώτημα πιθανότατα αφορά κατά κύριο λόγο συστήματα πρόβλεψης, αλλά θα μπορούσε κάτι τέτοιο να φαίνεται και στο γενέθλιο; το ιδεώδες για τη ζωή δλδ που καταπιέζεται από τις συμβάσεις/υποχρεώσεις και που η ξαφνική απώλεια του πατέρα του δίνει την ευκαιρία να υλοποιηθεί;

Υπαρχει καποια καλη βιογραφια του στα βιβλιοπωλεια?

kphssa
22-06-2008, 06:06 PM
Ας εχουμε και ενα ωραιο ποιημα του μπροστα μας για εμπνευσμενη αναλυση του χαρτη του:love:

MAL Du DEPART

Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής
των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων,
και θα πεθάνω μια βραδιά, σαν όλες τις βραδιές,
χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων.

Για το Μαδράς, τη Σιγγαπούρ, τ' Αλγέρι και το Σφαξ
θ' αναχωρούν σαν πάντοτε περήφανα τα πλοία,
κι εγώ, σκυφτός σ' ένα γραφείο με χάρτες ναυτικούς,
θα κάνω αθροίσεις σε χοντρά λογιστικά βιβλία.

Θα πάψω πιά για μακρινά ταξίδια να μιλώ,
οι φίλοι θα νομίζουνε πως τα 'χω πιά ξεχάσει,
κι η μάνα μου, χαρούμενη, θα λέει σ' όποιον ρωτά :
"Ηταν μιά λόξα νεανική, μα τώρα έχει περάσει . . . "

Μα ο εαυτός μου μιά βραδιάν εμπρός μου θα υψωθεί
και λόγο, ως ένας δικαστής στυγνός, θα μου ζητήσει,
κι αυτό το ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί,
θα σημαδέψει, κι άφοβα το φταίστη θα χτυπήσει.

Κι εγώ, που τόσο επόθησα μια μέρα να ταφώ
σε κάποια θάλασσα βαθιά στις μακρινές Ινδίες,
θα 'χω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύ
και μιά κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.

offcloud
22-06-2008, 08:33 PM
απλά συγκλονιστικό το Mal du Depart... συγκλονιστική και η πρώτη εκτέλεση από τον Κώστα Κάραλη σε μουσική Γιάννη Σπανού.

για τη βιογραφία του ποιητή, δεν γνωρίζω κάποιο αυστηρά βιογραφικό βιβλίο, αν κάποιο άλλο μέλος ξέρει ας μας βοηθήσει.
υπάρχουν όμως αρκετά στοιχεία που μπορείς να βρεις με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.
επίσης ξέρω δύο βιβλία για τον ποιητή, τη ζωή και το έργο του - ένα σχετικά πρόσφατο του Μήτσου Κασόλα (Νίκος Καββαδίας, Γυναίκα-Θάλασσα-Ζωή, εκδόσεις Καστανιώτη) κι ένα παλιότερο μικρό βιβλίο με κείμενα άλλων συγγραφέων & ποιητών (Επτά Κείμενα για τον Νίκο Καββαδία, εκδόσεις Πολύτυπο). έχω όμως την εντύπωση ότι έχουν κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία για τον Ν.Κ., μ' ένα ψαξιματάκι ίσως βρεις κι άλλα.

Dell Piero
22-06-2008, 08:46 PM
απλά συγκλονιστικό το Mal du Depart... συγκλονιστική και η πρώτη εκτέλεση από τον Κώστα Κάραλη σε μουσική Γιάννη Σπανού.

ΚαρΑλη ή Καραγιαννόπουλο

offcloud
22-06-2008, 08:51 PM
καλά που με διόρθωσες Κωστή γιατί θα συνέχιζα να το λέω λάθος... κι είναι από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές! :love:

Dell Piero
22-06-2008, 08:55 PM
Κι εμένα προσωπικός μου φίλος

offcloud
22-06-2008, 08:57 PM
Κι εμένα προσωπικός μου φίλος

Την αγάπη μας να του δώσεις και ότι άνθρωποι / ερμηνευτές σαν τον Κώστα, μας λείπουν πολύ...

Dell Piero
22-06-2008, 09:00 PM
l1qXLRs5FPY

YouTube - 1ο ΜΕΡΟΣ Νίκος Καββαδίας αφιέρωμα-μηχανή του χρόνου (alpha) (http://www.youtube.com/watch?v=xSef7PKh1Ng)
YouTube - 2ο ΜΕΡΟΣ Νίκος Καββαδίας αφιέρωμα-μηχανή του χρόνου (alpha) (http://www.youtube.com/watch?v=uqQE8TW-j1c)
YouTube - 3ο ΜΕΡΟΣ Νίκος Καββαδίας αφιέρωμα-μηχανή του χρόνου (alpha) (http://www.youtube.com/watch?v=UMCSRUxlikQ)
YouTube - 4ο ΜΕΡΟΣ Νίκος Καββαδίας αφιέρωμα-μηχανή του χρόνου (alpha) (http://www.youtube.com/watch?v=4Dqq6SU1rYA)

kphssa
22-06-2008, 09:09 PM
DELL PIERO, Μπραβο! αυτη και αν ειναι εμπνευση...:bigsmile:

ευχαριστω offcloud για τις πληροφοριες για τα βιβλια!

Dell Piero
22-06-2008, 09:30 PM
Aν ο 6ος ηλιακός (εργασία) είναι στους Διδύμους (επικοινωνία) και ο κυβερνήτης του στο Υδροχόο, όπου ο Ερμής στον Υδροχόο είναι δείκτης διανοούμενου και δεκτικού στις νέες τεχνολογίες (συνεπώς μαρκόνης/ασυρματιστής όπως λεει η συνέντευξη) και ένα πνεύμα που μπορεί να θεωρηθεί καινοτόμο και παράτολμο, συνεπώς να θεωρηθείς εν δυνάμει επαναστάτης όπως λέει επίσης η συνέντευξη; Και μάλιστα με υποστηρικτικό τρίγωνο από τον Δία;

Ναι;;;;;; ή Όχι

black moon
22-06-2008, 09:41 PM
ΣΩΣΤΟΟΟΣ!!!!:bigsmile:

kphssa
22-06-2008, 11:23 PM
Νομιζω οτι σε αυτο το χαρτη η Σεληνη πρεπει να εχει εξεχουσα θεση.
Η Σεληνη( Γυναικα, Θαλασσα,) ειναι οι μεγαλες του αγαπες που τις αντιμετωπιζε με φοβο, με το φοβο οτι θα τις χασει ( Γυναικα, Θαλασσα) και πραγματικα τις χανει. Σεληνη στον Αιγοκερω. (φοβος). Την προσπαθεια του να τις κρατησει κοντα του την εκφραζει το τατουαζ με τη Γοργονα=συμβολο ( Γυναικα- Θαλασσα). Μεσω του συμβολικου κοσμου οι αγαπες αυτες δεν τον αφηνουν ποτε. Ο κοσμος των συμβολων, η Ποιηση λοιπον του λυνει μια εσωτερικη του συγκρουση.
Πιστευω οτι η Σεληνη του ισως να βρισκεται στον αξονα 1/7 η 4/10 σε αντιθεση με Ποσειδωνα.
(Γυναικα-θαλασσα)-Φοβος=Σεληνη στον Αιγοκερω – Υπερβαση του Φοβου μεσω Ποιησης. ( Ποσειδωνας στον Καρκινο)
Μεχρι εκει φτανει η σημερινη μου εμπνευση:bigsmile: