View Full Version : Σεισμός ....(και καταποντισμός)
Μητσάκος
08-06-2008, 06:21 PM
Σεισμός και έγκυρη πληροφόρηση!
Τα " μποτάκια" μου με πληροφορούν ότι έγινε σεισμός :nuts:
Επειδή θέλω να είμαι γρήγορος και άμεσος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η σχέση μου με τους σεισμούς είναι ευθέως ανάλογη με τη τη σχέση που έχω με την πυρηνική φυσική, σας λέω ότι η επιστροφή του Πλούτωνα στον Τοξότη ήταν η διέλευση που εξηγεί το γεγονός, επειδή το μεσοδιάστημα των ¶ρη-Κρόνου ενεργοποιήθηκε από την αντίθεση του Ουρανού στους Ιχθείς, επηρεαζόμενο από την μαστίχα που μου κλείνει τα μάτια :bigsmile:.
Ευτυχώς όμως έχουμε έναν νεκρό, όπως και πολλά σπίτια, στάνες και αποθήκες που καταρρεύσαν, πάλι καλά που η Πυροσβεστική έκανε τη δουλειά της, ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν έχουμε εκατόμβη θυμάτων γιατί θα έπρεπε να χύσουμε περισσότερα κροκοδιλένια δάκρυα, από την άλλη όμως ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ σας πληροφορώ για το γεγονός. Πριν ακόμα συμβεί το γεγονός σάς πληροφορώ για αυτό, και φυσικά δεν μου περνά από το μυαλό ότι συμβάλλω στο να δημιουργηθεί αυτό που θα θεωρηθεί γεγονός.
Ευτυχώς είμαι από αυτούς που έχουν εξελιχθεί πνευματικά, άρα δεν έχω την ανάγκη να μπω σε μια σειρά και να περιμένω μαζί με τους άλλους, ούτε μπορώ να μπω στη διαδικασία της απόκτησης γνώσεων πια (αφού ξέρω τα πάντα! ) οπότε μπορώ κάλλιστα να αξιοποιήσω προς όφελός μου την άγνοιά σας!
Αύριο θα σας παραθέσω και τις μελέτες που έχω κάνει και τις κρατούσα για μένα, μέχρι τώρα βέβαια, γιατί βλέπω ότι τώρα πια ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτή η κατάσταση :toung:
Maroulita
08-06-2008, 06:26 PM
Ε, τί να πω... συγχαρητήρια βρε Μητσάκο...
Τί λέτε παιδιά;;;
:wacko::wacko::wacko:
black moon
08-06-2008, 06:31 PM
Εγω θα περιμένω μεχρι αυριο!
Αν και ειμαι απ' αυτούς που έχουν σχετική άγνοια.......μ΄αρέσει να ακούω πολλά λόγια............κι ας μην τα καταλαβαίνω!:toung:
:love:
Dell Piero
08-06-2008, 06:34 PM
Εγώ ΛΕΩ:
Ο φαρμακοτρίφτης θα βάλει θέμα αστροχαρτογραφίας
Ο μαΓΑΖΗΣ το είχε προβλέψει (και καλά)
Οι αστροτσαούτες (περιφερόμενες στα μπλογκΞΖ τους) θα δώσουν άλλο ένα βαθμό στη μυωπία μας
Ο κακορίζικος και όσοι τον μιμούνται θα μας πει ότι ΠΤαίει ο Hades και οι λοιποί συγγενείς
Διάφοροι αστροκομήτες θα αρχίσουν τα ωριαία, τα γεγονότος κουλουπου εργαλεία και θα προβλέψουν την καταστροφή του κόσμου (όπως είχαν προβλέψει τον πόλεμο πριν 2 μήνες στο Κόσοβο :nuts::nuts:
Ψυχραιμία ΠΑΙΔΙΑ. Μην επιτρέπετε σε νεαρούς δημοσιογράφους και αστρολογίσκους να σας πανικοβάλλουν.
Εσείς τι λέτε;;;;
kiaRRa
08-06-2008, 06:45 PM
Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, όταν ο Τσελέντης είχε πει ότι περιμένουν μεγάλο σεισμό εδώ, μέσα σε χρονικό διάστημα διμήνου (το είπε τον Μάρτη) όλοι τον κορόιδευαν....
Ούτε στο so you think you can dance δεν παίζει τέτοιο χορευτικό, όπως αυτό του σεισμού. Ας ελπίσουμε να μην βρεθουν περισσότεροι τραυματίες.
Λίλιαν Σίμου
08-06-2008, 06:45 PM
Ο καθένας το προσεγγίζει με πολύ ευχάριστο τρόπο, όπως ίσως θα ήταν το σωστό.
Σε μία χώρα που δέχεται σεισμούς συχνά, καθώς είχαμε ένα ακόμη προχθές στην Καλαμάτα τα ξημερώματα, πρέπει να εξετάζεται ο Κρόνος στον 4ο οίκο, που κάθε φορά συμμετέχει στην αίσθηση που μας δίνουν.
Το ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία, για παράδειγμα, όπου οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο. Τουλάχιστον ας μην υπάρχουν θύματα!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
kiaRRa
08-06-2008, 06:46 PM
Ο καθένας το προσεγγίζει με πολύ ευχάριστο τρόπο, όπως ίσως θα ήταν το σωστό. Σε μία χώρα που δέχεται σεισμούς συχνά, όπως ένα προχθες στην Καλαμάτα, πρέπει να εξετάζεται ο Κρόνος στον 4ο οίκο, που κάθε φορά συμμετέχει στην αίσθηση που μας δίνουν.
Το ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία, για παράδειγμα, όπου οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο. Τουλάχιστον ας μην υπάρχουν θύματα!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Δυστυχώς υπάρχουν.:cry:
zeta1987
08-06-2008, 08:31 PM
Δυστυχώς υπάρχουν και δυστυχώς τα μέτρα που υποτίθεται οτι θα ληφθούν,μόλις περάσει το γεγονός,ξεχνιούνται πάλι.:cry::cry::cry:
Λίλιαν Σίμου
08-06-2008, 08:33 PM
Όντως αγαπητή kiaRRa.
Δεν το είχα μάθει. Ενημερώθηκα μόλις και λυπάμαι. Κρίμα ειλικρινά και για τις ζημιές στα σπίτια. Αυτή τη φορά δημιουργήθηκε πρόβλημα. Καλή δύναμη σε όλους τους.
Λίλιαν Σίμου
kiaRRa
08-06-2008, 08:39 PM
Έχουμε δύο νεκρους και πάρα πολλούς τραυματίες. Για να δούμε....:unsure:
GEN Y
09-06-2008, 01:11 AM
Έχουμε δύο νεκρους και πάρα πολλούς τραυματίες. Για να δούμε....:unsure:
Δυστυχώς απ' ότι λέει και η Κiarra έχουμε 2 θύματα και άκουσα ότι οι τραυματίες από 87 που υπολογίζονταν τώρα ξεπερνούν τους 120.. Τι να πω.. Να μην υπάρξουν άλλοι τουλάχιστο... Τέτοιο σεισμό δεν έχει ξαναδεί η Πάτρα πάντως , νόμισα ειλικρινά ότι θα πέσει το σπίτι να με πλακώσει, χωρίς υπερβολή πρώτη φορά έχω φοβηθεί τόσο με σεισμό..:cry:
kiaRRa
09-06-2008, 01:17 AM
Και εγώ GENY μου δεν το εχω ξαναζήσει αυτό! Πρώτη φορά με τάραξε σεισμός. Κρατούσα πράγματα γύρω μου μην πέσει τίποτα πάνω μου. Μόλις σταμάτησε κατέβηκα και βρήκα όλη τη γειτονιά στο δρόμο....
offcloud
09-06-2008, 01:48 AM
κορίτσια καλό κουράγιο, τι να πω; είναι μεγάλο το σοκ του σεισμού... αν μη τι άλλο εύχομαι γρήγορα η ζωή να ξαναβρεί τους ρυθμούς της... είναι πολύ λυπηρό όταν χάνονται έτσι ζωές, περιουσίες, τραυματίζονται άνθρωποι... :-(
kiaRRa
09-06-2008, 01:52 AM
Πόσο μάλλον όταν εχεις και εσύ υποστεί ζημιές και κανείς από τους υπευθύνους δεν νοιάζεται και δεν έρχεται....:weird:
offcloud
09-06-2008, 02:02 AM
αχ αυτοί οι "υπεύθυνοι"...
kiaRRa:love:
ελπίζω οι ζημιές να μην είναι μεγάλες..
kiaRRa
09-06-2008, 02:09 AM
Μιλάμε για 2 νομούς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκκενώθηκε νοσοκομείο στην Πάτρα και δεν ξέρω κανέναν που να έχει σπίτι εκτός της πόλης και να την έβγαλε αλώβητο.
Δυστυχώς ...
GEN Y
09-06-2008, 02:13 AM
Και εγώ GENY μου δεν το εχω ξαναζήσει αυτό! Πρώτη φορά με τάραξε σεισμός. Κρατούσα πράγματα γύρω μου μην πέσει τίποτα πάνω μου. Μόλις σταμάτησε κατέβηκα και βρήκα όλη τη γειτονιά στο δρόμο....
Και εγώ τα ίδια..Να πέφτουν ποτήρια, να λέω τώρα θα σταματήσει δε μπορεί και να γίνεται πιο δυνατός... ένιωθα ότι θα φύγουν οι τοίχοι , πραγματικά τέτοια ταραχή δεν είχα ξανανιώσει, συνήθως είμαι πολύ ψύχραιμη... Και εν τω μεταξύ οι μετασεισμοί καλά κρατούν.....
Ευτυχώς είμαστε καλά, καλό κουράγιο εύχομαι... :love:
kiaRRa
09-06-2008, 02:17 AM
Και εγώ τα ίδια..Να πέφτουν ποτήρια, να λέω τώρα θα σταματήσει δε μπορεί και να γίνεται πιο δυνατός... ένιωθα ότι θα φύγουν οι τοίχοι , πραγματικά τέτοια ταραχή δεν είχα ξανανιώσει, συνήθως είμαι πολύ ψύχραιμη... Και εν τω μεταξύ οι μετασεισμοί καλά κρατούν.....
Ευτυχώς είμαστε καλά, καλό κουράγιο εύχομαι... :love:
Όντως ακόμα κουνιόμαστε ανά τέταρτο περίπου. Εγώ πηγα να σηκωθώ να φύγω αλλά δεν μπορούσα να σταθώ και ξανάκατσα, αγκαλιά με την οθόνη μου και το ποτήρι με τον καφέ μου!
Δεν θα μας αφησει να κοιμηθούμε απόψε. Και κάνω αναμετάδοση ειδησεων σε πέντε άτομα που ρωτούν τι θα γίνει αύριο με σχολές!
Υπομονή μας εύχομαι:love:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-06-2008, 02:25 AM
Μιλάμε για 2 νομούς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκκενώθηκε νοσοκομείο στην Πάτρα και δεν ξέρω κανέναν που να έχει σπίτι εκτός της πόλης και να την έβγαλε αλώβητο.
Δυστυχώς ...
Κουραγιο κοπελα μου σε εσενα και σε ολους εκει στις δυσκολες στιγμες που περνατε ΚΟΥΡΑΓΙΟ...
με ετιμηση και σεβασμο ΔεσποιναΚουκι
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-06-2008, 02:30 AM
Δυστυχώς απ' ότι λέει και η Κiarra έχουμε 2 θύματα και άκουσα ότι οι τραυματίες από 87 που υπολογίζονταν τώρα ξεπερνούν τους 120.. Τι να πω.. Να μην υπάρξουν άλλοι τουλάχιστο... Τέτοιο σεισμό δεν έχει ξαναδεί η Πάτρα πάντως , νόμισα ειλικρινά ότι θα πέσει το σπίτι να με πλακώσει, χωρίς υπερβολή πρώτη φορά έχω φοβηθεί τόσο με σεισμό..:cry:
Υπομονη και κουραγιο σε ολους σας εκει Πατρα ,Πυργο ,εχετε την αγαπη μας και την σκεψη μας να σας συντροφευει ..
φιλικα Δεσποινα Κουκι
kiaRRa
09-06-2008, 02:31 AM
Σας ευχαριστούμε όλοι οι Αχαιοί και οι Ηλείοι.
Απλά ακούω ότι περιμένουν και άλλο σεισμό δυνατό και σκέφτομαι τον κόσμο που ήδη θα κοιμηθεί στο δρόμο και σε πλατείες.
GEN Y
09-06-2008, 02:35 AM
Όντως ακόμα κουνιόμαστε ανά τέταρτο περίπου. Εγώ πηγα να σηκωθώ να φύγω αλλά δεν μπορούσα να σταθώ και ξανάκατσα, αγκαλιά με την οθόνη μου και το ποτήρι με τον καφέ μου!
Δεν θα μας αφησει να κοιμηθούμε απόψε. Και κάνω αναμετάδοση ειδησεων σε πέντε άτομα που ρωτούν τι θα γίνει αύριο με σχολές!
Υπομονή μας εύχομαι:love:
Ναι δε βλέπω να κοιμόμαστε, για ύπνο είμαστε τώρα:toung::toung: (Λέμε και κανένα αστείο...) Κλειστές οι σχολές αύριο άκουσα, κλειστά όλα τα σχολεία στο νομό και ζημιές στο ΤΕΙ Πάτρας.. θα βγουν ανακοινώσεις για Τρίτη..
Καλή δύναμη αν διαβάζεις, μόνο για διάβασμα δεν είναι..:love:
kiaRRa
09-06-2008, 02:40 AM
Μπα δεν είμαι στους τυχερούς εκτος κι αν κλεισουν για τους ίδιους λόγους το δικαστικό μέγαρο. Είναι και παλιό, ευκαιρία θα είναι να μην δουλέψουμε:embarrest
SONIA64
10-06-2008, 10:23 PM
Να καταθεσω κι εγω με τη σειρα μου οτι ο σεισμος ηταν πολυ δυνατος,ειχε διαρκεια και ηταν τρομερα ανατριχιαστικος..
νομιζες οτι θα ανοιξει η γη να σε καταπιει και φανταστειτε οτι ημουνα μολις στο Κιατο.Που να εισαι και στο επικεντρο οπου βρεθηκαν και ζουν τοσοι ανθρωποι.Και δοξα τον θεο να λέμε.Θα μπορουσε να ειναι και χειρότερα.Ας ευχηθούμε να τακτοποιηθούν γρηγορα οι άνθρωποι που ειναι στο δρόμο και να μη γινει δυνατότερος σεισμος.
Κουραγιο σε όλους
κυκλάμινο
11-06-2008, 02:57 AM
Ο σεισμός είναι ένα απο τα πιο τρομακτικά φαινόμενα.
Το έζησα το 1981 και έκανα μήνες να συνέλθω απο το σόκ. Λυπάμαι πολύ για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, για τον πόνο και την απόγνωσή τους και τους εύχομαι ολόψυχα υπομονή, κουράγιο και ψυχραιμία.
Βλέπω τις εικόνες της καταστροφής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακούω τις απελπισμένες κραυγές των συνανθρώπων μας πού είτε έχασαν τα σπίτια τους είτε έχει κινδυνεύσει η ζωή τους και αγανακτώ με κάποιους ανθρώπους που αλόγιστα , για αδιάφορους σε μένα λόγους και σκοπούς, σκορπάνε φόβο και ανασφάλεια σε όλους μας, διαδίδοντας μεγέθη και ημερομηνίες μεγάλου μετασεισμού ή κυριως σεισμού.
Εύχομαι κουράγιο σε όλους εσάς που αυτή την ώρα δοκιμάζεστε και υποφέρετε. Έχουμε μείνει άστεγοι απο διαφορετικό φαινόμενο (πλημμύρα) και γνωρίζω πολύ καλά πόσο οδυνηρό είναι να κινδυνεύει η ζωή σου και να βλέπεις κόπους μιας ζωής να χάνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Συμπαράσταση καμμία, η πολιτεία άφαντη και εμείς να ξαναγιενιώμαστε απο τη στάχτη μας. Γνωστά όλα... Τι να πώ? Δεν υπάρχουν λόγια παρά μόνο υπομονή, κουράγιο, ψυχραιμία, ελπίδα και αισιοδοξία για το καλύτερο δυνατό. Σας αγαπούμε και συμπάσχουμε μαζί σας.
flame
11-06-2008, 09:35 AM
:dizzy::idea:
Σεισμός και έγκυρη πληροφόρηση!
Τα " μποτάκια" μου με πληροφορούν ότι έγινε σεισμός :nuts:
Επειδή θέλω να είμαι γρήγορος και άμεσος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η σχέση μου με τους σεισμούς είναι ευθέως ανάλογη με τη τη σχέση που έχω με την πυρηνική φυσική, σας λέω ότι η επιστροφή του Πλούτωνα στον Τοξότη ήταν η διέλευση που εξηγεί το γεγονός, επειδή το μεσοδιάστημα των ¶ρη-Κρόνου ενεργοποιήθηκε από την αντίθεση του Ουρανού στους Ιχθείς, επηρεαζόμενο από την μαστίχα που μου κλείνει τα μάτια :bigsmile:.
Ευτυχώς όμως έχουμε έναν νεκρό, όπως και πολλά σπίτια, στάνες και αποθήκες που καταρρεύσαν, πάλι καλά που η Πυροσβεστική έκανε τη δουλειά της, ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν έχουμε εκατόμβη θυμάτων γιατί θα έπρεπε να χύσουμε περισσότερα κροκοδιλένια δάκρυα, από την άλλη όμως ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ σας πληροφορώ για το γεγονός. Πριν ακόμα συμβεί το γεγονός σάς πληροφορώ για αυτό, και φυσικά δεν μου περνά από το μυαλό ότι συμβάλλω στο να δημιουργηθεί αυτό που θα θεωρηθεί γεγονός.
Ευτυχώς είμαι από αυτούς που έχουν εξελιχθεί πνευματικά, άρα δεν έχω την ανάγκη να μπω σε μια σειρά και να περιμένω μαζί με τους άλλους, ούτε μπορώ να μπω στη διαδικασία της απόκτησης γνώσεων πια (αφού ξέρω τα πάντα! ) οπότε μπορώ κάλλιστα να αξιοποιήσω προς όφελός μου την άγνοιά σας!
Αύριο θα σας παραθέσω και τις μελέτες που έχω κάνει και τις κρατούσα για μένα, μέχρι τώρα βέβαια, γιατί βλέπω ότι τώρα πια ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτή η κατάσταση :toung:
Θέλω να σημειωθεί κάτι χρήσιμο που μου έστειλαν σε περίπτωση σεισμού.
Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι όταν γίνεται σεισμός το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπόυμε κάτω από ένα μεγάλο αντικείμενο η στο κάσωμα μιας πόρτας η κάτω από το κρεβάτι η τραπέζι και λοιπα...
Ένας διάσημος αρχηγός μεγάλου σωστικού συνεργείου ο Σάιμον Νήλ έστειλε μέσω διαδυκτύου ένα γράμμα σε όλους με τον τίτλο live and let live! Αν το ξαναβρώ θα σας το παραθέσω.
Τα περισσότερα θύματα γράφει ότι τα έχει δει μετά από σεισμό που μπήκαν να προφυλαχτούν κάτω από αντικείμενα η πόρτες!!!
Αν υπάρχει μία πιθανότητα να σωθείς καλύτερα να κουλουριαστείς δίπλα από μεγάλα αντικείμενα τραπέζι κρεβάτι κ.λ.π. γιατί τη στιγμή του σεισμού ότι είναι να πέσει θα πέσει σε αυτά πάνω θα δημιουργήσει ''χώρο''δίπλα και δεν θα έχει πέσει πάνω σου!!!
Αυτα τα απόκαλεί τρίγωνα η κενά ζωής!
Ο ίδιος έχει παρατηρήσει μετά από καταστροφή σεισμού μεγάλα κομμάτια μπετόν τοίχων να έχουν πέσει σε βαριά αντικείμενα και ακριβώς δίπλα από αυτά, κενα η τρίγωνα ζωής!!!
Και έχει όπως λέει ο ίδιος τραβήξει πολλές φορές ανθρώπους λιώμένους κάτω από κρεβάτια τραπέζια και παιδιά κάτω από θρανία...
Συμπέρασμα εμπειρίας του λοιπόν όταν συμβαίνει σεισμός το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κυλίσετε δίπλα από το κρεβάτι σας το τραπέζι σας ή να μείνετε δίπλα από τη βιβλιοθήκη σας και ποτέ κάτω από δοκάρι η πόρτα....ίσως να σώσετε τη ζωή σας.
live and let live!!!
με αγάπη
Flame
John B
11-06-2008, 06:01 PM
:dizzy::idea:
Θέλω να σημειωθεί κάτι χρήσιμο που μου έστειλαν σε περίπτωση σεισμού.
Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι όταν γίνεται σεισμός το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπόυμε κάτω από ένα μεγάλο αντικείμενο η στο κάσωμα μιας πόρτας η κάτω από το κρεβάτι η τραπέζι και λοιπα...
Ένας διάσημος αρχηγός μεγάλου σωστικού συνεργείου ο Σάιμον Νήλ έστειλε μέσω διαδυκτύου ένα γράμμα σε όλους με τον τίτλο live and let live! Αν το ξαναβρώ θα σας το παραθέσω.
Τα περισσότερα θύματα γράφει ότι τα έχει δει μετά από σεισμό που μπήκαν να προφυλαχτούν κάτω από αντικείμενα η πόρτες!!!
Αν υπάρχει μία πιθανότητα να σωθείς καλύτερα να κουλουριαστείς δίπλα από μεγάλα αντικείμενα τραπέζι κρεβάτι κ.λ.π. γιατί τη στιγμή του σεισμού ότι είναι να πέσει θα πέσει σε αυτά πάνω θα δημιουργήσει ''χώρο''δίπλα και δεν θα έχει πέσει πάνω σου!!!
Αυτα τα απόκαλεί τρίγωνα η κενά ζωής!
Ο ίδιος έχει παρατηρήσει μετά από καταστροφή σεισμού μεγάλα κομμάτια μπετόν τοίχων να έχουν πέσει σε βαριά αντικείμενα και ακριβώς δίπλα από αυτά, κενα η τρίγωνα ζωής!!!
Και έχει όπως λέει ο ίδιος τραβήξει πολλές φορές ανθρώπους λιώμένους κάτω από κρεβάτια τραπέζια και παιδιά κάτω από θρανία...
Συμπέρασμα εμπειρίας του λοιπόν όταν συμβαίνει σεισμός το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κυλίσετε δίπλα από το κρεβάτι σας το τραπέζι σας ή να μείνετε δίπλα από τη βιβλιοθήκη σας και ποτέ κάτω από δοκάρι η πόρτα....ίσως να σώσετε τη ζωή σας.
live and let live!!!
με αγάπη
Flame
αυτες οι οδηγιες που περιγραψες, μπορουν να θεωρηθουν πολύ καλες. εγω θα ηθελα αν εχω πολύ περισοτερες πληροφοριε για αυτα τα "κενα". Ο ανθροπως αυτος δεν εχει κανενα σιτε ή καποια αλλη ευρυτερη πηγη ή αναφορα για πληροφορισης για το ευρυ κοινο. Τελος, εχεις βρεις κατι το σχετικο στην δικη μας ΕΜΑΚ. ;;;;;;;;;
ευχαριστω για το χρονο σου..
kiaRRa
11-06-2008, 06:10 PM
Μιας και λέτε για πληροφόρηση, θέλω να κάνω απλά ένα σχόλιο. Τόσες μέρες λένε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην Ανδραβίδα. Τελικά έπρεπε να περάσουν 3 μέρες για να μας βεβαιώσουν τα Αμερικανικά Ερευνητικά Κέντρα ότι ο σεισμός που ήταν της τάξης των (σχεδόν) 8R είχε επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Καγκαδίου και Ματαράγκα.
Όταν λέμε ότι το Κράτος παραπέει δυστυχώς δεν είμαστε υπερβολικοί. Και τώρα τσακώνονται οι τηλέ-σεισμολόγοι; Ξέρουν τι επίδραση έχει αυτό στον κόσμο που ήδη είναι στον δρόμο; Που κοιμόνται σε αυτοκίνητα;
John B
11-06-2008, 06:30 PM
Μιας και λέτε για πληροφόρηση, θέλω να κάνω απλά ένα σχόλιο. Τόσες μέρες λένε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην Ανδραβίδα. Τελικά έπρεπε να περάσουν 3 μέρες για να μας βεβαιώσουν τα Αμερικανικά Ερευνητικά Κέντρα ότι ο σεισμός που ήταν της τάξης των (σχεδόν) 8R είχε επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Καγκαδίου και Ματαράγκα.
Όταν λέμε ότι το Κράτος παραπέει δυστυχώς δεν είμαστε υπερβολικοί. Και τώρα τσακώνονται οι τηλέ-σεισμολόγοι; Ξέρουν τι επίδραση έχει αυτό στον κόσμο που ήδη είναι στον δρόμο; Που κοιμόνται σε αυτοκίνητα;
συγνωμη το 8 R που αναφερθηκε, γιατι το αμερικανικο σιτε λεει 6.3
Magnitude 6.3 - GREECE (http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php) και αν θελεις μπορεις να το επισκεφτεις.
κλικ εδω (http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php)
το λινκ (http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php)
flame
11-06-2008, 06:38 PM
αυτες οι οδηγιες που περιγραψες, μπορουν να θεωρηθουν πολύ καλες. εγω θα ηθελα αν εχω πολύ περισοτερες πληροφοριε για αυτα τα "κενα". Ο ανθροπως αυτος δεν εχει κανενα σιτε ή καποια αλλη ευρυτερη πηγη ή αναφορα για πληροφορισης για το ευρυ κοινο. Τελος, εχεις βρεις κατι το σχετικο στην δικη μας ΕΜΑΚ. ;;;;;;;;;
ευχαριστω για το χρονο σου..
Σου υπόσχομαι να το ξαναβρώ ολόκληρο και να το παραθέσω σε όλη την παρέα μας. Αυτό ήταν ένα σαίτ - γράμμα και παρακαλούσε να κοινοποιηθεί παντού. Κάπου μου σβήστηκε αλλά θα το βρώ και θα σας το παρουσιάσω ολόκληρο.
kiaRRa
11-06-2008, 06:43 PM
συγνωμη το 8 R που αναφερθηκε, γιατι το αμερικανικο σιτε λεει 6.3
Magnitude 6.3 - GREECE (http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php) και αν θελεις μπορεις να το επισκεφτεις.
κλικ εδω (http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php)
το λινκ (http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php)
Σε ενημέρωση Δημάρχου επίσημη.
Μιλησα μάλιστα για ερευνητικό κέντρο της Αμερικής αλλά δεν είναι αυτό που παρέθεσες
flame
11-06-2008, 07:11 PM
Καλησπέρα! Black moon Έχω ένα email παλιό από φίλη μου που μου έστειλε αποσπάσματα του σαιτ από τις οδηγίες της ομάδας διάσωσης για την προφύλαξη απο σεισμό. Πως μπορώ να το φέρω στο Φόρουμ να το δείτε όλοι;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Flame
black moon
12-06-2008, 12:30 AM
Την διαδικασία του copy-paste (αντιγραφή-επικόλληση) την γνωρίζεις?
Ετσι! Δεν χρειάζεται κατι άλλο .....πιστεύωωωω :unsure:
John B
12-06-2008, 11:02 AM
Σε ενημέρωση Δημάρχου επίσημη.
Μιλησα μάλιστα για ερευνητικό κέντρο της Αμερικής αλλά δεν είναι αυτό που παρέθεσες
Αγαπητή μου Πατρινιά,
όταν ένας σεισμός είναι επιφανειακός μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά, όπως και την έκανε. αν ήταν στα 5 χλμ. και όχι στα 10 θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη. το επίκεντρο ήταν σε ορεινή περιοχή πανό από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας. στη ουσία το βουνό κουνήθηκε και τα "απόνερα του" κάνανε την υπόλοιπη ζημιά. Παλιότερα στην περιοχή έχουν γίνει και 6,1 ή 6,2 (υποθαλάσσιοι) και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Πριν από 15 χρόνια, περίπου δεν θυμάμαι τωρα, λόγω γήρατος, :love:Αλτσχάιμερ :σφύριγμα κλπ, :dizzy: στη ευρύτερη περιοχή και ειδικά στο Βαρθολομιό είχε γίνει και πάλι καταποντισμός και μεγάλες ζημίες.
Από το κείμενο σου καταλαβαίνω ότι ο δήμαρχος είπε ότι ο σεισμός ήταν 8 και όχι εσύ. Και αν είναι έτσι, ο δήμαρχος, κάλα κάνει και τα λέει, για να πάρει καμιά επιδότηση. Ελπίζω όταν την πάρει να τα δώσει εκεί που πρέπει και να μην ξεχαστούν και αλλάξουν διαδρομή και τσέπη. ¶λλωστε όταν πάρει την οποία ενίσχυση θα έχει περάσει χρόνος αρκετός, θα έχουν βολευτεί με πρόχειρα μέσα όλοι. Και θα μπορούν να αλλάξουν πολύ πιο εύκολα διαδρομή στα χρήματα.
Πάρε παράδειγμα, την περίπτωση του πύργου, κάνεις δεν ξέρει και δεν μιλάει για το τέλος του 2% στις νέο ανεγειρόμενες οικοδομές. Το τέλος αυτό το βάλανε για μικροζωνικες μελέτες και για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 4 εκατομμύριο ευρώ. Πλήρη εικόνα δεν έχει κάνεις, σε κάποιους συμφέρει να την κρύβουν. Την στιγμή που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να υπολογίσει με άκριβεια το ποσό.
Ελπίζω να σε κάλυψα..........
Καλημέρα, Γιάννης.
John B
12-06-2008, 11:34 AM
Καλησπέρα! Black moon Έχω ένα email παλιό από φίλη μου που μου έστειλε αποσπάσματα του σαιτ από τις οδηγίες της ομάδας διάσωσης για την προφύλαξη απο σεισμό. Πως μπορώ να το φέρω στο Φόρουμ να το δείτε όλοι;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Flame
αν μπορεις βαλε και το σχετικο λινκ και οτι παραπανω πληροφοριες βρεις, ευχαριστω, Γιαννης....
kiaRRa
12-06-2008, 01:55 PM
Αγαπητή μου Πατρινιά,
όταν ένας σεισμός είναι επιφανειακός μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά, όπως και την έκανε. αν ήταν στα 5 χλμ. και όχι στα 10 θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη. το επίκεντρο ήταν σε ορεινή περιοχή πανό από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας. στη ουσία το βουνό κουνήθηκε και τα "απόνερα του" κάνανε την υπόλοιπη ζημιά. Παλιότερα στην περιοχή έχουν γίνει και 6,1 ή 6,2 (υποθαλάσσιοι) και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Πριν από 15 χρόνια, περίπου δεν θυμάμαι τωρα, λόγω γήρατος, :love:Αλτσχάιμερ :σφύριγμα κλπ, :dizzy: στη ευρύτερη περιοχή και ειδικά στο Βαρθολομιό είχε γίνει και πάλι καταποντισμός και μεγάλες ζημίες.
Από το κείμενο σου καταλαβαίνω ότι ο δήμαρχος είπε ότι ο σεισμός ήταν 8 και όχι εσύ. Και αν είναι έτσι, ο δήμαρχος, κάλα κάνει και τα λέει, για να πάρει καμιά επιδότηση. Ελπίζω όταν την πάρει να τα δώσει εκεί που πρέπει και να μην ξεχαστούν και αλλάξουν διαδρομή και τσέπη. ¶λλωστε όταν πάρει την οποία ενίσχυση θα έχει περάσει χρόνος αρκετός, θα έχουν βολευτεί με πρόχειρα μέσα όλοι. Και θα μπορούν να αλλάξουν πολύ πιο εύκολα διαδρομή στα χρήματα.
Πάρε παράδειγμα, την περίπτωση του πύργου, κάνεις δεν ξέρει και δεν μιλάει για το τέλος του 2% στις νέο ανεγειρόμενες οικοδομές. Το τέλος αυτό το βάλανε για μικροζωνικες μελέτες και για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 4 εκατομμύριο ευρώ. Πλήρη εικόνα δεν έχει κάνεις, σε κάποιους συμφέρει να την κρύβουν. Την στιγμή που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να υπολογίσει με άκριβεια το ποσό.
Ελπίζω να σε κάλυψα..........
Καλημέρα, Γιάννης.
Το επίκεντρο είναι ένα μέρος που είναι "γούβα" όχι ψηλά σε πρόποδες βουνού.Εμείς εδω έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς. Ξέρουμε τι να κάνουμε την ώρα που γίνονται περισσότερο πλέον από συνήθεια και όχι συνειδητά. Όσο για τις επιδοτήσεις, όπως ξέρεις δεν μας κηρύσσουν σεισμόπληκτους τους δύο νομούς για να μην δοθούν οι επιδοτήσεις που πρέπει και να "τη βγάλουν" με τα 13000. Σκέψου ότι ακόμα και σήμερα και ενώ παραπονέθηκα προσωπικά χτες στον Αντιδήμαρχο, σκηνές κανένας από τους κατοίκους του χωριού μου που έχουν μείνει στο δρόμο δεν πήρε. Συν τοις άλλοις κανείς από τις Αρχές δεν ξέρει τι χαρτιά χρειάζονται για τα επιδόματα που σήμερα υποτίθεται θα αρχίσουν να δίνονται. Ούτε οι Δήμοι ούτε η ΑΤΕ έχουν ενημερωθεί. Επειδη λοιπόν φοβάμαι ότι θα πάθουμε ό,τι και με τις φωτιές και τα χρήματα που επρεπε και τότε να ...δοθούν και το θέμα θα αλλάξει "κατεύθυνση", σταματώ εδώ.
Δείμων
12-06-2008, 02:05 PM
Για το «δικό μας» χθεσινό πενταμησαράκι κανείς και τίποτα δεν μπήκε στον κόπο να προβλέψει... :cry: :cry: :cry: :cry: Σου λέει τι τώρα, σιγά, κοντζάμου σηζμολόγιοι-προγνοσιολόγιοι-κατασντροφολόγιοι-ριγματολόγιοι με τα λιμά θα ασχολιούμαστε? :toung:
Και ρωτάω τώρα εγώ. Αν υπολογίσουμε ότι πριν από δυόμιση μήνες, στις 1 του Μάρτη, είχαμε στην ίδια περιοχή ένα δίδυμο 4,4 πότε θα έχουμε το 6,6 στην σχεδόν ανοχύρωτη σεισμικά Κρήτη?...
(Τις προβλέψεις για επερχόμενο 7-ρι στο νησί τεχνηέντως και συνειδητά τις αγνοώ.)
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
12-06-2008, 02:42 PM
Το επίκεντρο είναι ένα μέρος που είναι "γούβα" όχι ψηλά σε πρόποδες βουνού.Εμείς εδω έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς. Ξέρουμε τι να κάνουμε την ώρα που γίνονται περισσότερο πλέον από συνήθεια και όχι συνειδητά. Όσο για τις επιδοτήσεις, όπως ξέρεις δεν μας κηρύσσουν σεισμόπληκτους τους δύο νομούς για να μην δοθούν οι επιδοτήσεις που πρέπει και να "τη βγάλουν" με τα 13000. Σκέψου ότι ακόμα και σήμερα και ενώ παραπονέθηκα προσωπικά χτες στον Αντιδήμαρχο, σκηνές κανένας από τους κατοίκους του χωριού μου που έχουν μείνει στο δρόμο δεν πήρε. Συν τοις άλλοις κανείς από τις Αρχές δεν ξέρει τι χαρτιά χρειάζονται για τα επιδόματα που σήμερα υποτίθεται θα αρχίσουν να δίνονται. Ούτε οι Δήμοι ούτε η ΑΤΕ έχουν ενημερωθεί. Επειδη λοιπόν φοβάμαι ότι θα πάθουμε ό,τι και με τις φωτιές και τα χρήματα που επρεπε και τότε να ...δοθούν και το θέμα θα αλλάξει "κατεύθυνση", σταματώ εδώ.
Εβλεπα τον κοσμο σημερα που πηγαινε να παρει αυτο το επιδομα απο την τραπεζα και ποσο μα ποσο ταλαιπωρειτε ...Οχι αυτο το χαρτι θελουμε οχι αυτο δεν κανει πηγαινε εδω πηγαινε εκει ημαρτον Θεε μου τι γινετε στην πατριδα μας, ακομα σκηνες και κουβερτες δεν εχουν μερικοι !!!!!Τα σπιτια τους να εχουν πεσει οι κοποι τους ολοι χαμενοι το βιος τους περσι να εχει καει ξανα εξω στον δρομο οι ανθρωποι και ενα κρατος αργα τα ζα ,αλλου ντα ΄΄λλου που λεμε μια γενικη ξεφτιλα -συγνωμη για την λεξη αλλα εχουμε αγανακτησει πια!!!!!-:wacko:
με σεβασμο προς τους πληγεντες
Δεσποινα Κουκι
Δείμων
12-06-2008, 02:55 PM
Δέσποινα ξέρεις πόσοι θα βαφτιστούν σεισμόπληκτοι για να πάρουν έστω και 100 ευρώ?... Σκέψου λίγο την αναγκαιότητα της γραφειοκρατίας σε τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχ[ως έτσι είναι τα πράγματα... :unsure:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
12-06-2008, 03:05 PM
Δέσποινα ξέρεις πόσοι θα βαφτιστούν σεισμόπληκτοι για να πάρουν έστω και 100 ευρώ?... Σκέψου λίγο την αναγκαιότητα της γραφειοκρατίας σε τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχ[ως έτσι είναι τα πράγματα... :unsure:
Εγω αγαπητε μου Δειμων βλεπω τον κοσμο να παγωνει και να ταλαιπωρειτε βλεπω σπιτια με τις κολωνες κομμενες στην μεση ...αν ειναι και μερικα λαμογια τι να κανουμε...εδω τρωνε τα μεγαλα λαμογια τα λεφτα .......
John B
12-06-2008, 03:24 PM
απο τα τελευταια που λες, σου ευχομαι καλη δυναμη, ελπιζω να μην επαθες ζημιες, και καταλαβαινω οτι μπλεκεσαι και με την τ. αυτοδιηκοιση κατα καποιο τροπο. καλο αυτο για την ηλικια σου. εγω λογο επαγγελματος, πολλους οχι όλους, τους απεχθανομαι. αλλα δεν μπορω να κανω και διαφορετικα.
kiaRRa
12-06-2008, 03:26 PM
απο τα τελευταια που λες, σου ευχομαι καλη δυναμη, ελπιζω να μην επαθες ζημιες, και καταλαβαινω οτι μπλεκεσαι και με την τ. αυτοδιηκοιση κατα καποιο τροπο. καλο αυτο για την ηλικια σου. εγω λογο επαγγελματος, πολλους οχι όλους, τους απεχθανομαι. αλλα δεν μπορω να κανω και διαφορετικα.
Nαι έπαθα σοβαρότατες ζημιές και όχι δεν εμπλέκομαι με κανέναν ΟΤΑ. Ευχαριστώ ωστόσο για τις ευχές.
John B
12-06-2008, 03:43 PM
Nαι έπαθα σοβαρότατες ζημιές και όχι δεν εμπλέκομαι με κανέναν ΟΤΑ. Ευχαριστώ ωστόσο για τις ευχές.
ελπιζω να τελειωσεις γρηγορα με τις ζημιες και να ξεχαστουν, και τις επισκευες να τις κανεις καλυτερες απο πριν.
Γιάννης
John B
12-06-2008, 03:56 PM
Για το «δικό μας» χθεσινό πενταμησαράκι κανείς και τίποτα δεν μπήκε στον κόπο να προβλέψει... :cry: :cry: :cry: :cry: Σου λέει τι τώρα, σιγά, κοντζάμου σηζμολόγιοι-προγνοσιολόγιοι-κατασντροφολόγιοι-ριγματολόγιοι με τα λιμά θα ασχολιούμαστε? :toung:
Και ρωτάω τώρα εγώ. Αν υπολογίσουμε ότι πριν από δυόμιση μήνες, στις 1 του Μάρτη, είχαμε στην ίδια περιοχή ένα δίδυμο 4,4 πότε θα έχουμε το 6,6 στην σχεδόν ανοχύρωτη σεισμικά Κρήτη?...
(Τις προβλέψεις για επερχόμενο 7-ρι στο νησί τεχνηέντως και συνειδητά τις αγνοώ.)
φιλε μου, Δειμων, ελπιζω να το επιτρεπεις, νομιζεις, οτι ειναι ευκολο να κανουν προβλεψη, αν σου πω οτι αυριο μπορω να σου εχω τον επομενο σεισμο πανω απο 6 και οτι ισως γινει στην ελλαδα τι θα γινει, το φανταζεσαι!!!!!!! Ευτυχως μεχρι τωρα για οτι εχω πει ακομα και οι αλλοι αστρολογοι το κανουν μουγκα. ................. παντος εγω σου λεω σε οτι ενα χρονο απο τωρα, το πολύ θα εχω και ωρα.
Γιαννης...
voulatain
12-06-2008, 04:05 PM
Αγαπητη Αγγελικη ευχομαι σε σενα και σε ολους εκει που περασαν τη δοκιμασια του σεισμου και τα μετα σεισμου προβληματα,δυναμη και κουραγιο και στους ειδικους φορεις καλη φωτιση μηπως και κανουν τη δουλεια τους γρηγορα και σωστα!
GEN Y
13-06-2008, 02:27 AM
Ό,τι να ναι και το Κράτος και η κατάσταση... Να περιμένεις το μετασεισμό και να μην έρχεται και το χειρότερο να παρακαλάνε πολλοί να έρθει αυτός ο μετασεισμός ''να ηρεμήσουμε λέει''...:laugh: Εκκενώθηκε και ο Αγ. Ανδρέας και φυσικά να μη σχολιάσω το μπάχαλο στα σχολεία, όπου αύριο να δεις καταστάσεις.... άλλοι μαθητές θα δίνουν γραπτά, άλλοι προφορικά, οι υπόλοιποι θα περιμένουν στο προαύλιο και όπου γενικότερα τα καημένα τα παιδάκια τα τρέχουν και 3 λαλούν και 2 χορεύουν... Δυστυχώς... και οι σεισμολόγοι πλακώνονται στα παράθυρα:wacko:
Τι να πεις......
kiaRRa
13-06-2008, 02:31 AM
Ό,τι να ναι και το Κράτος και η κατάσταση... Να περιμένεις το μετασεισμό και να μην έρχεται και το χειρότερο να παρακαλάνε πολλοί να έρθει αυτός ο μετασεισμός ''να ηρεμήσουμε λέει''...:laugh: Εκκενώθηκε και ο Αγ. Ανδρέας και φυσικά να μη σχολιάσω το μπάχαλο στα σχολεία, όπου αύριο να δεις καταστάσεις.... άλλοι μαθητές θα δίνουν γραπτά, άλλοι προφορικά, οι υπόλοιποι θα περιμένουν στο προαύλιο και όπου γενικότερα τα καημένα τα παιδάκια τα τρέχουν και 3 λαλούν και 2 χορεύουν... Δυστυχώς... και οι σεισμολόγοι πλακώνονται στα παράθυρα:wacko:
Τι να πεις......
Από μια αποψη βαρέθηκα τους μετασεισμούς. Βάζουν και τις φωνές οι γείτονες με το παραμικρό κούνημα και εκνευρίζομαι. Πάντως αν είναι να κάνει μετασεισμό στα 6R να μην τον κάνει νύχτα γιατί θα γίνει πανικός. Για το νοσοκομείο έχουν ειπωθεί πολλά για την εκκένωση. Και καλά να στείλουν τους ασθενείς στο Αίγιο, αλλά και Ιωάννινα; Εκδρομή πάνε, όχι για θεραπεία....
Τα σχολεία αστα, πάντα τελευταίοι οι μαθητές. Πώς θα διαβάσουν να δώσουν εξετάσεις όταν γκρεμίστηκε το σπίτι τους;
:cry:
flame
15-07-2008, 03:28 PM
Όσο δεν του κάνεις μια αξιοπρεπή διαμόρφωση και το βάζεις "χύμα" paste από το e-mail σου θα στο σβήνω
flame
15-07-2008, 04:27 PM
Ο.κ θα προσπαθήσω δεν είμαι καλή σε αυτά σόρρυ...
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-08-2008, 11:52 AM
μολις εκανε δυο σεισμους τον εναν πισω απο τον αλλον στο Ξυλοκαστρο που ειμαι ,το επικεντρο ακομα αγνωστο [πολυ αισθητους αλλα συντομους]