PDA

View Full Version : Η ΕΥΤΥΧΙΑ

getzaki
06-06-2008, 11:42 AM
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα.
Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά μας δεν είναι αρκετά μεγάλα και όλα θα είναι καλύτερα όταν θα μεγαλώσουν.
Στη συνέχεια αγχωνόμαστε γιατί φτάνουν στην εφηβεία και πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους. Θα είμαστε σίγουρα ευτυχείς όταν θα ξεπεράσουν αυτό το στάδιο.
Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο σύντροφός μας θα αποκατασταθεί, όταν θα αποκτήσουμε ένα πιο ωραίο αυτοκίνητο, όταν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές, όταν θα πάρουμε την σύνταξή μας.
Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη στιγμή για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι ΤΩΡΑ.

Αλλιώς πότε ;

Η ζωή μας θα είναι πάντοτε γεμάτη με απογοήτευση. Είναι προτιμότερο να το παραδεχτούμε και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι παρόλα αυτά.
Για πολύ καιρό, μου φαινόταν ότι η ζωή μου θα άρχιζε.
Η πραγματική ζωή.
Αλλά υπήρχαν πάντα εμπόδια, μία δοκιμασία να ξεπεραστεί, μια δουλειά να τελειώσει, χρόνος να δοθεί, ένα χρέος να πληρωθεί. Μετά η ζωή θα ξεκινούσε.
Τελικά κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια ήταν η ΖΩΗ.
Αυτή η προοπτική με βοήθησε να δω ότι δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ

Λοιπόν, εκτιμήστε κάθε στιγμή.
Σταματήστε να περιμένετε να τελειώσετε το σχολείο, να ξαναγυρίσετε στο σχολείο, να χάσετε 10 κιλά, να πάρετε 10 κιλά, να ξεκινήσετε να δουλεύετε, να παντρευτείτε, να έρθει η Παρασκευή το βράδυ, η Κυριακή πρωί, να αγοράσετε ένα καινούριο αμάξι, να πληρώσετε την υποθήκη σας, να έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η πρώτη του μήνα, η τα μέσα του μήνα, να ακουστεί το τραγούδι σας στο ραδιόφωνο, να πεθάνετε, να ξαναγεννηθείτε ... πριν αποφασίσετε να ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.
Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός.

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος

για να είστε ευτυχισμένοι ....από το ΤΩΡΑ !

Ζήστε και εκτιμήστε την τωρινή στιγμή.

:love::love::love::love::love:

Με αγάπη

Σόφη

aries engineer
06-06-2008, 12:27 PM
Πολυ καλα τα λες..μαχες δινουμε οι περισσοτεροι για την ευτυχια..μαχες καθε μερα για να ειμαστε ομορφοι, υγιεις, τελειοι επαγγελματιες, τελειες οικογενειες..απα απα πα δεν μπορω...μονο με τη σκεψη βαρεθηκα...:bigsmile:
Αλλα μας φαγανε τα παιδικα παραμυθια που ειχαν παντα "ευτυχισμενο" τελος...

may
06-06-2008, 12:38 PM
Πολύ ροζ είναι όλα αυτά...

aries engineer
06-06-2008, 12:42 PM
Πολύ ροζ είναι όλα αυτά...

Καποιο αλλο χρωμα ειναι βασικα...αλλα πλησιαζει μεσημερακι και θα φαμε...οποτε αστο...:laugh::laugh:

may
06-06-2008, 12:47 PM
Καποιο αλλο χρωμα ειναι βασικα...αλλα πλησιαζει μεσημερακι και θα φαμε...οποτε αστο...:laugh::laugh:

Oύπς!!! :blink:

Γεράκι
10-06-2008, 01:08 AM
Πολυ καλα τα λες..μαχες δινουμε οι περισσοτεροι για την ευτυχια..μαχες καθε μερα για να ειμαστε ομορφοι, υγιεις, τελειοι επαγγελματιες, τελειες οικογενειες..απα απα πα δεν μπορω...μονο με τη σκεψη βαρεθηκα...:bigsmile:

Οι μύθοι και τα παραμύθια είχαν και θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Δεν είναι να τα παίρνεις στην κυριολεξία. Δίνουν μήνυματα.

tsabikaki
10-06-2008, 01:18 AM
Πολυ καλα τα λες..μαχες δινουμε οι περισσοτεροι για την ευτυχια..μαχες καθε μερα για να ειμαστε ομορφοι, υγιεις, τελειοι επαγγελματιες, τελειες οικογενειες..απα απα πα δεν μπορω...μονο με τη σκεψη βαρεθηκα...

καλα τα λες κουκλα μου

alegra
10-06-2008, 10:14 AM
Η ευτυχία της ζωής για μένα είναι η επιδίωξη του ανθρώπου σε αυτή τη ζωή. Ολοι γι αυτό προσπαθούμε και παλεύουμε, να γίνουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο και σύμφωνα με τις δικές μας αξίες, ευτυχισμένοι. Τώρα στην πορεία βέβαια, ίσως χάνουμε το δρόμο και μπερδεύουμε τα πράγματα. Συνήθως ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, οτι κατι θα μας κάνει ευτυχισμένους, αλλα τελικά δεν είναι αυτό που θέλουμε εμείς, αλλά αυτό που μας έχει επιβληθεί υποσυνέιδητα συνήθω,ς απο τις εκάστοτε κοινωνικές απαιτήσεις. Γι αυτό έχουμε γεμίσει από ανθρώπους δυστυχείς, με κατάθλιψη με ψυχολογικά προβλήματα, με, με, με ....

Μακάρι ο καθένας μας να μπορέσει να βρει αυτό που πραγματικά θα τον κάνει ευτυχή και να έχει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες γι αυτό.

Βασιλης Παπαδολιας
10-06-2008, 11:29 AM
Εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω κάτι τη Σοφία...

Αν γίνεται τα μηνύματα που γράφει να τα γράφει με κανονικές γραμματοσειρές κι όχι bold. Φαντάζει αστείο που το λέω, αλλά το bold περνάει ένα υποσυνείδητο μήνυμα επιθετικότητας που δε συνάδει και με το μήνυμα που θέλει να περάσει...

Κατά τα λοιπά...

Καλή δύναμη σε όσους προσπαθούν...

Alma Libre
10-06-2008, 12:29 PM
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου getzaki.Στην προσπαθειά μας, να γίνουμε ευτυχισμένοι, ψάχνουμε την Ιθάκη αγνοόντας το πόσα πράγματα, μπορούμε να μάθουμε και να ζήσουμε στο δρόμο προς αυτήν! Η πραγματική ευτυχία είναι μέσα μας και στα μικρά πράγματα που ζούμε καθημερινά.Και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο πιο δημιουργική και με νόημα θα γίνει η ζωή μας! :bigsmile::bigsmile:

getzaki
10-06-2008, 02:28 PM
Εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω κάτι τη Σοφία...

Αν γίνεται τα μηνύματα που γράφει να τα γράφει με κανονικές γραμματοσειρές κι όχι bold. Φαντάζει αστείο που το λέω, αλλά το bold περνάει ένα υποσυνείδητο μήνυμα επιθετικότητας που δε συνάδει και με το μήνυμα που θέλει να περάσει...

Κατά τα λοιπά...

Καλή δύναμη σε όσους προσπαθούν...

Αγαπητέ μου Βασίλη έχεις δίκιο.
Κι εμένα δε μου αρέσει ο τρόπος που έγραψα, αλλά ήταν μόνιμο το bold μου και δε μπόρεσα να δημοσιεύσω διαφορετικά..
Ισως αν μπορέσει κάποιος διαχειριστής να το αφαιρέσει και να είναι το κείμενό μου απλό..
Θα προσπαθήσω κι εγώ να το διορθώσω..

Σ΄ευχαριστώ!

tavrina
10-06-2008, 03:11 PM
Σόφη το θέμα σου έχει μια πολύ γλυκιά ρομαντική προσέγγιση, εμένα προσωπικά μου άρεσε.. καλό είναι να θυμόμαστε...θετικά... και να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει, εξάλλου η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα, εξαρτάται βέβαια απο ποιά οπτική γωνία το βλέπεις.
Τα λάθη μας, οι δυσκολίες όπως έχει αναφερθεί ήδη, μας κάνουν να εκτιμήσουμε την ευτυχία σωστά.
Καλή μας αναζήτηση λοιπόν...:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

getzaki
10-06-2008, 03:34 PM
Ίσως θεωρήθηκα "ροζ συννεφάκι" με τις απόψεις μου για την ευτυχία. Μη νομίζετε πως όλα στη ζωή μου ήταν ή είναι ρόδινα. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις και περνάω ακόμα.
Όμως όλες αυτές οι δυσκολίες και τα λάθη μου, μ΄έκαναν να συνειδητοποιήσω και να χαρώ, τις μικρές όμορφες στιγμές μου, να παίρνω δύναμη απ΄αυτές και να χαμογελάω.

Αγάπησα τη χαρά μου, το χαμόγελό μου, τις ικανότητές μου, τα λάθη μου, τα πάθη μου, τις αδυναμίες μου, τις υπερβολές μου... Χωρίς όλα αυτά δε θα ήμουν εγώ, αλλά κάποια άλλη..
Και είναι τέλειο!!

:love::love::love:

Με αγάπη

Σόφη

voulatain
10-06-2008, 04:00 PM
Η ευτυχια ειναι πραγμα απλο και λιτοδιαιτο, για να το καταλαβεις ομως χρειαζεται μια καρδια απλη και λιτοδιαιτη.Οπως εγραψε ο Καζαντζακης.

tsabikaki
15-06-2008, 03:25 AM
η ευτυχια ειναι το πιο απλο και ταυτοχρονα συνθετο πραγμα στη ζωη μας
το μονο σιγουρο ειναι οτι για να το νιωσεις πρεπει να εισαι ελευθερος, ερωτευμενος και να εχεις θετικη ενεργεια
νομιζω, ισως, μπορει γιατι τι γινετε οταν ολοι οι αλλοι ειναι αρνητικοι εε;

sag_femme
18-06-2008, 01:37 PM
Θα κάνω μία άλλη προσέγγιση...

Εχετε σκεφτεί ποτέ αν η ευτυχία που αναζητούμε δεν είναι δική μας;

Αν αυτό που εμείς θεωρούμε ευτυχία τελικά είναι δημιούργημα πεποιθήσεων, επιθυμιών και ιδεών που άλλοι μας έχουν περάσει και το λένε "ευτυχία";

Μήπως τελικά η δική μας ευτυχία βρίσκεται κάπου καταχωνιασμένη βαθιά στην ψυχή μας και απλά δεν την έχουμε ανακαλύψει ακόμα;

:worried::worried:

Βασιλης Παπαδολιας
18-06-2008, 02:32 PM
Θα κάνω μία άλλη προσέγγιση...

Εχετε σκεφτεί ποτέ αν η ευτυχία που αναζητούμε δεν είναι δική μας;

Αν αυτό που εμείς θεωρούμε ευτυχία τελικά είναι δημιούργημα πεποιθήσεων, επιθυμιών και ιδεών που άλλοι μας έχουν περάσει και το λένε "ευτυχία";

Μήπως τελικά η δική μας ευτυχία βρίσκεται κάπου καταχωνιασμένη βαθιά στην ψυχή μας και απλά δεν την έχουμε ανακαλύψει ακόμα;

:worried::worried:

Πράγματι, αυτό είναι μία πιθανότητα. Γιατί συνήθως δεν ξέρουμε ποιο κομμάτι μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και ποιο οι επιδράσεις άλλων στο ψυχισμό μας. Ζούμε τη ζωή άλλων και κηνυγάμε τα ιδανικά άλλων. Η ευτυχία απαιτεί να ξέρουμε ποιος είναι ο εαυτός μας πρώτα από όλα. Αλλιώς είναι μία κατάσταση ταύτισης και ονείρου.

ΥΓ: Βέβαια - για να είμαστε ειλικρινής - σε αυτή την κατάσταση ταύτισης κανείς συνήθως αισθάνεται απέραντα ευτυχισμένος.

skorpio
18-06-2008, 08:24 PM
Εγώ το σκέφτομαι ως εξής: η ευτυχία είναι στιγμές και βρίσκεται μερικές φορές τόσο κοντά μας αλλά δεν την αντιλαμβανόμαστε λόγω άγχους,ρουτίνας ή απλά επειδή νομίζουμε πως δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι εξαιτίας προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε!

Αν κάθε μέρα, όσο άσχημα κι αν μας έχει πάει, βρίσκουμε κάτι να χαιρόμαστε και να σκεφτόμαστε θετικά,θα γίνουμε ευτυχισμένοι...δεν μπορεί!:cheesy:

Γιατί περνάει ο καιρός,τα προβλήματα δρομολογούνται κάποια στιγμή και μένουμε να κοιτάμε το χρόνο που χάσαμε ενώ θα μπορούσαμε να τον εκμεταλλευτούμε για να νιώθουμε καλά!

Βασικά,πιστεύω πολύ στην προσαρμογή.Αν προσαρμοζόμαστε σε ό,τι μας τυχαίνει (καλό ή κακό) χωρίς γκρίνια και μεμψιμοιρία τότε η ευτυχία είναι δεδομένη!

Και φυσικά:"Carpe diem" (άδραξε τη μέρα) που έλεγαν και στον "Κύκλο των χαμένων ποιητών"!:bigsmile:

ioni
18-06-2008, 09:11 PM
κάθε πρωι αν,για ένα λεπτό,καθόμαστε και βλέπαμε το θαύμα της ανατολής
θα είμαστε ευτυχισμένοι
αλλά...........................καθόμασ ε;

getzaki
19-06-2008, 01:31 AM
Ευτυχία είναι, το νερό που τρέχει, το χιόνι που πέφτει, η λάσπη απ τη βροχή, η φουρτουνιασμένη θάλασσα, η ανατολή του ήλιου, το ηλιοβασίλεμα, ένας χωρισμός, ένα χαστούκι, ένα πέσιμο, ένα χτύπημα, η γέννηση ενός παιδιού,το οικονομικό ολίσθημα και τόσα άλλα που μας συμβαίνουν στη ζωή..
Γιατί αν δε μας συνέβαιναν, δε θα γνωρίζαμε τη γαλήνη, τη χαρά, τον πόνο, τις αντοχές μας, τη δύναμη της ψυχής μας...
Δε θα γνωρίζαμε λίγο λίγο τον εαυτό μας.. Και το να προσπαθούμε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία!

Με αγάπη

Σόφη

Βασιλης Παπαδολιας
19-06-2008, 10:19 AM
Ευτυχία είναι, το νερό που τρέχει, το χιόνι που πέφτει, η λάσπη απ τη βροχή, η φουρτουνιασμένη θάλασσα, η ανατολή του ήλιου, το ηλιοβασίλεμα, ένας χωρισμός, ένα χαστούκι, ένα πέσιμο, ένα χτύπημα, η γέννηση ενός παιδιού,το οικονομικό ολίσθημα και τόσα άλλα που μας συμβαίνουν στη ζωή..
Γιατί αν δε μας συνέβαιναν, δε θα γνωρίζαμε τη γαλήνη, τη χαρά, τον πόνο, τις αντοχές μας, τη δύναμη της ψυχής μας...
Δε θα γνωρίζαμε λίγο λίγο τον εαυτό μας.. Και το να προσπαθούμε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία!

Με αγάπη

Σόφη

Ευτυχία είναι να έχουμε καταφέρει να σιγήσουμε αρκετά το νου μας για να τα προσέξουμε όλα αυτά, Σόφη μου. Μέχρι τότε, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω τα βλέπουμε όλα αυτά λίγο ρομαντικά.

Φιλικά

Βασίλης

e k
19-06-2008, 10:50 AM
Μόνο μερικές στιγμές η πραγματικότητά μας συναντάται με την ευτυχία γι'αυτό και μας φαίνεται ουτοπία. Συνήθως αναλογιζόμαστε τον κόπο και την έννοια που ατυχώς δαπανήσαμε και έτσι φαντάζει μακρινή. Όμως σκεφτείτε τις φορές που απροειδοποίητα εισέβαλε στη ζωή μας και πόσο θέλαμε να είμαστες δεκτικοί σ'αυτή. Το να αναμασάμε αόριστα και απαίδευτα βαρύγδουπες λέξεις απέχει πολύ από το να επενδύουμε σ'αυτήν.
Νομίζω πως η Σόφη προς τα εκεί έχει στραμμένες τις κεραίες την και την συγχαίρω γι'αυτό.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-06-2008, 12:46 PM

Με αγάπη

Σόφη

Σοφια μου συμφωνω απολυτα μαζι σου ,ολα αυτα ειναι ευτυχια και αλλα τοσα !
με αγαπη Δεσποινα

Γεράκι
19-06-2008, 06:32 PM
Ευτυχία είναι να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας μέσα από τις επιλογές μας. Να μην κλαψουρίζουμε σαν γατάκια που έχασαν την μαμά τους. Η ζωή αυτή όπως την αντιλαμβανόμαστε κάθε στιγμή χωρίς να νομίζουμε ότι η επόμενη στιγμή θα είναι αυτή που θα φέρει την ευτυχία. Ευτυχία είναι η ίδια η ζωή μας. Είναι ένα δώρο που μας ανατέθηκε, αλλά επειδή δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει γιατί το θεωρούμε αυτονόητο που την έχουμε, την ψάχνουμε διαρκώς ενώ αυτή είναι εκεί δίπλα μας. Δεν την βλέπουμε χωρίς τα μυωπικά γυαλιά μας. Τώρα θα μου πείτε που είναι αυτά τα γυαλιά και που τα πουλάνε για να τα αγοράσω; Τα γυαλιά αυτά αρχίζουν και κατασκευάζονται από την στιγμή που το άτομο αποφασίσει να ανακαλύψει τους φόβους του. Να ξεκινήσει μια εσωτερική και ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό του. Να βρει τις ρίζες των φόβων του και να γίνει αυτόπτης μάρτυρας των υποσυνείδητων συμπεριφορών του. Να εστιάσει σε βάθος και να ανασύρει από την άβυσσο αυτές τις πλευρές του και να τις ονομάσει.
Πολλές φορές έχω ακούσει μητέρες να λένε στις κόρες τους. Όταν θα μεγαλώσεις θα γνωρίσεις έναν όμορφο νέο θα τον ερωτευτείς θα παντρευτείτε και θα είσαι ευτυχισμένη. Τώρα τι γίνεται πάντα και η συνταγή δεν πετυχαίνει; Όταν μια συνταγή δεν πετυχαίνει, φταίει ο μάγειρας αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει, ο τρόπος που θα το εκτελέσει, καθώς και το απαραίτητο συναίσθημα ή αλλιώς μεράκι που θα καταθέσει.
Ο μάγειρας είστε εσείς και οι γνώσεις μαγειρικής είναι οι γνώσεις σχετικά με τον εαυτό σας και πόσο καλά τον ξέρεται. Τώρα όσο για τα υπόλοιπα υλικά, εκτέλεση, μεράκι θα είστε σε θέση να τα επιλέξετε και να τα υλοποιήσετε εφόσον πετύχετε την γνώση του εαυτού σας. Συνεπώς αυτογνωσία είναι το κλειδί για την ευτυχία και το χτίσιμο των σωστών σχέσεων συναρτήσει του ατόμου μας και του περιβάλλοντα περίγυρού μας. Και όχι μόνο ερωτικών!!!!

sag_femme
20-06-2008, 11:53 AM
Ευτυχία είναι να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας μέσα από τις επιλογές μας. Να μην κλαψουρίζουμε σαν γατάκια που έχασαν την μαμά τους. Η ζωή αυτή όπως την αντιλαμβανόμαστε κάθε στιγμή χωρίς να νομίζουμε ότι η επόμενη στιγμή θα είναι αυτή που θα φέρει την ευτυχία. Ευτυχία είναι η ίδια η ζωή μας. Είναι ένα δώρο που μας ανατέθηκε, αλλά επειδή δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει γιατί το θεωρούμε αυτονόητο που την έχουμε, την ψάχνουμε διαρκώς ενώ αυτή είναι εκεί δίπλα μας. Δεν την βλέπουμε χωρίς τα μυωπικά γυαλιά μας. Τώρα θα μου πείτε που είναι αυτά τα γυαλιά και που τα πουλάνε για να τα αγοράσω; Τα γυαλιά αυτά αρχίζουν και κατασκευάζονται από την στιγμή που το άτομο αποφασίσει να ανακαλύψει τους φόβους του. Να ξεκινήσει μια εσωτερική και ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό του. Να βρει τις ρίζες των φόβων του και να γίνει αυτόπτης μάρτυρας των υποσυνείδητων συμπεριφορών του. Να εστιάσει σε βάθος και να ανασύρει από την άβυσσο αυτές τις πλευρές του και να τις ονομάσει.
Πολλές φορές έχω ακούσει μητέρες να λένε στις κόρες τους. Όταν θα μεγαλώσεις θα γνωρίσεις έναν όμορφο νέο θα τον ερωτευτείς θα παντρευτείτε και θα είσαι ευτυχισμένη. Τώρα τι γίνεται πάντα και η συνταγή δεν πετυχαίνει; Όταν μια συνταγή δεν πετυχαίνει, φταίει ο μάγειρας αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει, ο τρόπος που θα το εκτελέσει, καθώς και το απαραίτητο συναίσθημα ή αλλιώς μεράκι που θα καταθέσει.
Ο μάγειρας είστε εσείς και οι γνώσεις μαγειρικής είναι οι γνώσεις σχετικά με τον εαυτό σας και πόσο καλά τον ξέρεται. Τώρα όσο για τα υπόλοιπα υλικά, εκτέλεση, μεράκι θα είστε σε θέση να τα επιλέξετε και να τα υλοποιήσετε εφόσον πετύχετε την γνώση του εαυτού σας. Συνεπώς αυτογνωσία είναι το κλειδί για την ευτυχία και το χτίσιμο των σωστών σχέσεων συναρτήσει του ατόμου μας και του περιβάλλοντα περίγυρού μας. Και όχι μόνο ερωτικών!!!!

Η απάντηση σου είναι καταπληκτική.

Είναι η απάντηση στην έννοια ευτυχία και πως αυτή επιτυγχάνεται.

Το μόνο πρόβλημα πάντως που υπάρχει είναι πως όντως το ταξίδι μέσα στην ψυχή μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία αλλά δυστυχώς κανένας δεν σου λέει ότι για να φτάσεις στο φως το σκοτάδι είναι φρικτό και επώδυνο... Και διαρκεί πολύ για να ελευθερωθείς και να νιώσεις πραγματικά ευτυχισμένος...

Τιμή σε αυτούς που άντεξαν και τα κατάφεραν. Εγώ προσπαθώ ακόμα...

Γεράκι
20-06-2008, 04:24 PM
Η απάντηση σου είναι καταπληκτική.

Είναι η απάντηση στην έννοια ευτυχία και πως αυτή επιτυγχάνεται.

Το μόνο πρόβλημα πάντως που υπάρχει είναι πως όντως το ταξίδι μέσα στην ψυχή μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία αλλά δυστυχώς κανένας δεν σου λέει ότι για να φτάσεις στο φως το σκοτάδι είναι φρικτό και επώδυνο... Και διαρκεί πολύ για να ελευθερωθείς και να νιώσεις πραγματικά ευτυχισμένος...

Τιμή σε αυτούς που άντεξαν και τα κατάφεραν. Εγώ προσπαθώ ακόμα...

Είναι στη φύση του ανθρώπου να αποφεύγει τις επώδυνες καταστάσεις. Πάντα ότι ήταν καλό για την ύλη ήταν κακό για το πνεύμα και το αντίθετο. Ότι είναι καλό για το πνεύμα είναι κακό για την ύλη. Είναι λογικό λοιπόν όντας στη φυσική μας κατάσταση της ύλης και προσπαθώντας να φτάσουμε το πνευματικό να βρισκόμαστε κάτω από πόνο. Αυτός όμως είναι ένας διαφορετικός πόνος, γιατί από ένα σημείο και μετά έχεις την επίγνωση του και το αντέχεις. Αν παρατηρήσουμε τις λέξεις ηδονή και οδύνη θα δούμε ότι στο βάθος είναι ίδιες με έναν μικρό αναγραμματισμό και μια μικρή τροποποίηση στην ορθογραφία.

Και εγώ προσπαθώ........!!!!!!!

φιλικά Θεοδοσία

getzaki
21-06-2008, 05:54 PM
Ευτυχία είναι να έχουμε καταφέρει να σιγήσουμε αρκετά το νου μας για να τα προσέξουμε όλα αυτά, Σόφη μου. Μέχρι τότε, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω τα βλέπουμε όλα αυτά λίγο ρομαντικά.

Φιλικά

Βασίλης

Φυσικά και δε μ΄απογοητεύεις Βασίλη..
Δεν πτοούμαι από κανέναν και από τίποτα.. Δε γνωρίζεις αν έχω σιγήσει το νου μου ή και την αναπνοή μου ακόμα. Δε γνωρίζεις τίποτα για μένα και μπορείς να με αποκαλείς ρομαντική ή όπως αλλιώς θέλεις.. Εξέφρασα την άποψή μου, την οποία υπερασπίζω. Και όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, ΝΑΙ, είμαι πολύ ευτυχισμένη..

Με αγάπη

Σόφη

athinoula85
21-06-2008, 07:18 PM
Εχω την εντυπωση οτι δημιουργειται μια ενταση ... :weird:

Νομιζω πως καταλαβαινουμε οτι ο καθενας μας εδω εκφραζει ελευθερα την αποψη του . Θα συμφωνησω με τον Βασιλη γιατι και μενα καπου εκει κλινουν οι αποψεις μου περι ευτυχιας .. και κακα τα ψεματα και εμενα μου φαινονται πολυ ρομαντικα ολα αυτα .

Αλλα ειναι αποψεις και τις σεβομαστε .ΟΛΕΣ . Δεν σημαινει οτι σωνει και καλα μονο μια αποψη ειναι αποδεκτη και σωστη . Εξαλλου ποιος το λεει αυτο ?
Αντιλαμβανεστε φυσικα οτι οι ανθρωποι διαφερουν μεταξυ τους και οι αποψεις διειστανται . Για αυτο πιστευω καλο θα ηταν να καταλαβαινουμε οτι βρισκομαστε σε ενα αστρολογικο site και να μην το κανουμε το θεματακι να κλειδωθει .

Σοφη μου νομιζω οτι ο Βασιλης εξεφρασε την γνωμη του , φυσικα αναφερομενος και σε καποιο ποστ σου . Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηθελε να σε θιξει η κατι τετοιο . Εδειξες οτι σε πειραξε . Και χωρις παρεξηγηση Σοφη μου . Αλλα καταλαβε και συ καλη μου οτι ειμαστε free to go για να λεμε την αποψη μας ελευθερα .

Αναπτυξατε ενα τοσο ωραιο θεματακι αλλα εμενα κατι μου λεει οτι και αυτο θα καταληξει οπως και καποιο αλλο παρομοιο :embarrest

Βασιλης Παπαδολιας
22-06-2008, 11:56 AM
Παιδιά, τα προσωπικά βιώματα του καθενός είναι σεβαστά. Δε θίγουμε κανέναν. Ούτε εγώ ήθελα να θίξω τη Σοφία με αυτό που έγραψα. Αν κάποιος βρήκε την ευτυχία στα μικροπράγματα της ζωής, τότε μπράβο του και συγχαρητήρια.

Από κει και πέρα όμως σε ένα μεγάλο site όπως είναι αυτό πρέπει να έχουμε και την αίσθηση ότι εκτιθέμεθα και δίνουμε παραδείγματα σε άλλους. Ειδικά όταν βγαίνουμε και ανοίγουμε κάποια θέματα για την αγάπη, την ευτυχία, κλπ. με σκοπό από ό,τι έδειξε η προσπάθεια να προσφέρουμε κάποιου είδους "παιδεία". Λοιπόν, όταν προσφέρουμε κάποιο υπόδειγμα προς τους άλλους και εκτιθέμεθα, πιστεύω πρέπει να απευθυνόμαστε στην κατάσταση αυτού που μας διαβάζει.

Κι αυτός που μας διαβάζει θέλει να κάνει πρώτα άλλη δουλειά σε άλλο επίπεδο για να φτάσει να ακούει τα μικροπράγματα. Αν δεν του το πούμε αυτό, θα νομίζει ότι ευτυχία είναι να ακούει τα πουλάκια. Η "παραίτηση" ως στάση ζωής υποπίπτει πολύ εύκολα σε απλή αδράνεια. Δε βοηθάμε κανένα έτσι, αν δεν εξηγήσουμε τη διαφορά. ...

Sorry, που τα λέω έτσι "κρόνια" παιδιά, αλλά νομίζω έτσι πρέπει αυτή τη στιγμή γιατί αυτά που περιγράφετε είναι μία πολύ "ποσειδώνια" κατάσταση και είναι ανάγκη να γειωθεί για να έχει πρακτικό όφελος. Αν το συζητάγαμε μεταξύ μας σε μία παρέα, θα το δεχόμουν ευχαρίστως, αλλά εδώ όταν μας διαβάζουν πεντακόσιοι άνθρωποι την ημέρα και θέλουμε να προσφέρουμε κάποιο πρότυπο, πρέπει να έχουμε άλλη στάση.

Επίσης κάτι άλλο που είναι νομίζω πολύ σημαντικό είναι ότι, εάν θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, πρέπει να δείξουμε όλοι μεγάλη προσοχή στο πώς χειριζόμαστε την αντίρρηση ( μηδενός εμού εξαιρουμένου ). Αγάπη δε σημαίνει να συμφωνούν όλοι μαζί μας... Το αντίθετο σημαίνει να αγαπώ ακόμη περισσότερο αυτόν που διαφωνεί μαζί μου, γιατί έτσι θα μόνο θα μπω στη θέση του, θα τον "συναισθανθώ" και θα τον καταλάβω...

Σημαίνει να δέχομαι δίπλα μου αυτόν που δε με καταλαβαίνει και καμιά φορά αισθάνεται ότι απειλείται από μένα. Και να σκέφτομαι τι έχω κάνει που μπορεί να το προκάλεσε αυτό. Σημαίνει επίσης ότι δέχομαι κι αυτόν που νομίζει ότι είμαι και εύκολη λεία του και μπορεί να με κάνει ό,τι θέλει. Αγάπη σημαίνει ότι καμιά φορά θυσιάζω το δικό μου δρόμο και τη δική μου σωτηρία, αν είναι να βοηθήσω κάποιον. Όλα αυτά στην πράξη σημαίνουν σημαίνουν συνύπαρξη και ανοχή, που είναι ένας σημαντικός δείκτης για το πόσο κανείς εννοεί στην πράξη την αγάπη που πιστεύει.

Αυτά από μένα και συγγνώμη για την πολυλογία...

Καλή βδομάδα να έχετε.

annita25
22-06-2008, 01:05 PM
βασιλη μου συμφωνω μαζι σου στα περισσοτερα...
αλλα οταν ενας ανθρωπος ειναι ευτυχισμενος εκει που ειναι... ειναι σωστο να του χαλαμε την ευτυχια???

υγ.. εχω βεβαια και μια απορια για την ευτυχισμενη της παρεας...
γιατι χαλαστηκε που ο βασιλης δεν συμφωνει????

athinoula85
22-06-2008, 01:17 PM
Να πω κατι ? Ισως θα ηταν καλυτερο να μας πει και η ιδια η Σοφη γιατι την πειραξε τοσο .:embarrest

annita25
και για να μην παρεξηγηθω θα πω οτι η ευτυχια για μενα δεν εχει καλουπια ουτε και οριζεται αντικειμενικα... βεβαια και ειναι ρομαντικο να απολαμβανεις ενα σπουργιτακι...
και πολυ φυσικο ο αλλος διπλα να μην το καταλαβαινει...

αρα η αληθεια που βρισκεται???? καπου αναμεσα σε ολες τις αποψεις γιατι ειναι κατι εντελως υποκειμενικο...

Μητσάκος
αλλα οταν ενας ανθρωπος ειναι ευτυχισμενος εκει που ειναι... ειναι σωστο να του χαλαμε την ευτυχια???

υγ.. εχω βεβαια και μια απορια για την ευτυχισμενη της παρεας...
γιατι χαλαστηκε που ο βασιλης δεν συμφωνει????

Εγώ, πάλι, απορώ γιατί γράφεις με μεγάλα πράσινα γράμματα :unsure:

athinoula85
22-06-2008, 01:19 PM

Φανταζεσαι να ηταν μεγαλα ροζ γραμματα ? :laugh: :embarrest

annita25
22-06-2008, 01:22 PM

παντα ετσι γραφω γιατι μου αρεσει το πρασινο κι οσο για την γραμματοσειρα δεν ειναι μεγαλη ειναι απλα τονισμενη....
εφοσον μεχρι σημερα δεν μου εκανε κανενας την παρατηρηση δεν σκεφτηκα να το αλλαξω... βεβαια αν ειναι κατι που ενοχλει .... κανενα προβλημα το αλλαζω αμεσως

Βασιλης Παπαδολιας
22-06-2008, 01:27 PM

Κι αυτό σωστό, Αννίτα. Λάθος δικό μου που μπήκα πάλι σε ρόλο όπως κάνω συνήθως και ξέχασα αυτή τη διάσταση...

skorpio
22-06-2008, 09:39 PM
Εγώ ένα θα πώ παιδιά: "Δεν συμφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα κάνω τα πάντα για να μπορείς να το λές" (Βολταίρος).
Είμαστε τόσοι άνθρωποι, αλίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα!:blink:Κι επειδή ούτε καν γνωριζόμαστε δεν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να πει κάτι για να θίξει τον άλλον.Αυτή είναι η γνώμη μου.
Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος με το να βλέπει ένα ηλιοβασίλεμα,μπράβο του.Αν κάποιος άλλος ζητάει πιο "υλιστικά" πράγματα, πάλι μπράβο του.Ο καθένας είναι διαφορετικός και λογαριασμό για τη γνώμη του δεν έχει ανάγκη να δώσει σε κανέναν.:bigsmile:
¶λλωστε γι' αυτό γίνονται συζητήσεις,για να ακούγονται πολλές απόψεις.Ε;:toung:

ioni
22-06-2008, 11:52 PM
Εγώ ένα θα πώ παιδιά: "Δεν συμφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα κάνω τα πάντα για να μπορείς να το λές" (Βολταίρος).
Είμαστε τόσοι άνθρωποι, αλίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα!:blink:Κι επειδή ούτε καν γνωριζόμαστε δεν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να πει κάτι για να θίξει τον άλλον.Αυτή είναι η γνώμη μου.
Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος με το να βλέπει ένα ηλιοβασίλεμα,μπράβο του.Αν κάποιος άλλος ζητάει πιο "υλιστικά" πράγματα, πάλι μπράβο του.Ο καθένας είναι διαφορετικός και λογαριασμό για τη γνώμη του δεν έχει ανάγκη να δώσει σε κανέναν.:bigsmile:
¶λλωστε γι' αυτό γίνονται συζητήσεις,για να ακούγονται πολλές απόψεις.Ε;:toung:

συμφωνώ μαζί σου απόλυτα
ευτυχισμένος μόνο να είναι

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-06-2008, 12:51 AM

Με αγάπη

Σόφη

Καμια φορα φιλοι μου πολλοι απο εμας που μας εχουν συμβει σοβαρα γεγονοτα στην πορεια της ζωης μας να ειστε σιγουροι οτι νιωθουμε ευτυχεις με το βλεμμα μας να κοιταει το ηλιοβασιλεμα η οτι παραπανω λεει η καλη μας φιλη ....και εγω προσωπικα δεν τα βλεπω καθολου ρομαντικα αλλα πολυ γαληνια και με πολυ ουσια τα οσα λεει η Σοφη μας.
Δεσποινα Κουκι:bigsmile:

starfish
27-06-2008, 03:47 PM
αρα η αληθεια που βρισκεται???? καπου αναμεσα σε ολες τις αποψεις γιατι ειναι κατι εντελως υποκειμενικο...

Αν εννοεις η αληθεια για την ευτυχια, αυτη βρισκεται μονο μεσα στο μυαλο και την καρδια σου, και μπορει καλλιστα να αλλαζει, να μεταλλασεται στην πορεια της ζωης σου...
Στην ουσια δεν υπαρχει "αληθεια" με την εννοια μιας γενικως αποδεκτης φορμουλας για την ευτυχια!

getzaki
02-07-2008, 12:34 AM
Καλησπέρα και καλό μήνα στην όμορφη παρέα!

Επί δεκαετίες έψαχνα να βρώ την ευτυχία, όπως τη φανταζόμουν σαν έφηβη της τότε εποχής: Ένα πριγκηπόπουλο να μ΄ανεβάσει στο άλογο και να με πάρει μαζί του στο παλάτι. Ήθελα όλα γύρω μου να είναι, όπως νόμιζα ότι ήθελα να είναι, για να νιώσω ευτυχισμένη. Έχασα πολλές όμορφες στιγμές, μέρες, μήνες χρόνια, ψάχνοντας την ευτυχία.
Περνώντας όμως δύσκολα χρόνια από πάνω μου, ανακάλυψα μικρές χαρές, που μ΄έκαναν ευτυχισμένη. Σιγά σιγά, οι μικρές χαρές μ΄έκαναν να νιώθω πολύ όμορφα και να ξεπερνάω ευκολότερα κάποια προβλήματα.
Είδα ότι ένιωθα ευτυχισμένη με όλα όσα σας έγραψα στην αρχική μου δημοσίευση και γι αυτό τα έγραψα. Ξεπέρασα πολλές φορές τον πόνο ακούγοντας μουσική, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα, χαζεύοντας κάποια πουλιά που έφτιαχναν τη φωλιά τους και τόσα άλλα όμορφα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας.
Ίσως κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη και δεν τους παρεξηγώ φυσικά..
Έπαψα πια να "χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί είδα τα αίματα να τρέχουν".
Δε στέκομαι πια στα δύσκολα και βρίσκω τρόπους να τα ξεπεράσω.
Απολαμβάνω πλέον την κάθε στιγμή της ζωής μου. Αυτό, το θεωρώ ευτυχία.

Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία.. Το μονοπάτι είναι η ευτυχία..

Συγγνώμη αν σας κούρασα..

Με αγάπη

Σόφη

Dell Piero
02-07-2008, 12:44 AM
Αναρωτιέμαι πώς θα ξεπεράσεις όταν σε κοπανήσω :toung: που δεν γράφεις όπως όλοι μας

:love:

emmalene
02-07-2008, 12:46 AM
Καλησπέρα και καλό μήνα στην όμορφη παρέα!

Επί δεκαετίες έψαχνα να βρώ την ευτυχία, όπως τη φανταζόμουν σαν έφηβη της τότε εποχής: Ένα πριγκηπόπουλο να μ΄ανεβάσει στο άλογο και να με πάρει μαζί του στο παλάτι. Ήθελα όλα γύρω μου να είναι, όπως νόμιζα ότι ήθελα να είναι, για να νιώσω ευτυχισμένη. Έχασα πολλές όμορφες στιγμές, μέρες, μήνες χρόνια, ψάχνοντας την ευτυχία.
Περνώντας όμως δύσκολα χρόνια από πάνω μου, ανακάλυψα μικρές χαρές, που μ΄έκαναν ευτυχισμένη. Σιγά σιγά, οι μικρές χαρές μ΄έκαναν να νιώθω πολύ όμορφα και να ξεπερνάω ευκολότερα κάποια προβλήματα.
Είδα ότι ένιωθα ευτυχισμένη με όλα όσα σας έγραψα στην αρχική μου δημοσίευση και γι αυτό τα έγραψα. Ξεπέρασα πολλές φορές τον πόνο ακούγοντας μουσική, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα, χαζεύοντας κάποια πουλιά που έφτιαχναν τη φωλιά τους και τόσα άλλα όμορφα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας.
Ίσως κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη και δεν τους παρεξηγώ φυσικά..
Απολαμβάνω πλέον την κάθε στιγμή της ζωής μου. Αυτό, το θεωρώ ευτυχία.

Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία.. Το μονοπάτι είναι η ευτυχία..

Συγγνώμη αν σας κούρασα..

Με αγάπη

Σόφη

Μπραβο Σοφη..ετσι απλα!:love:
και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν συναρτας αυτη την ευτυχια απο κανεναν παρα μονο απο σενα!

getzaki
02-07-2008, 01:04 AM
Αναρωτιέμαι πώς θα ξεπεράσεις όταν σε κοπανήσω :toung: που δεν γράφεις όπως όλοι μας

Γράφω έντονα, με μαλώνεις..
Γράφω αχνά, με μαλώνεις..
Όμως κι εγώ σ΄αγαπάω..

Μητσάκος
02-07-2008, 01:23 AM
Όποιος αγαπά, πονά (τον άλλον εννοείται :toung: )

Βασιλης Παπαδολιας
03-07-2008, 05:14 PM
Μπραβο Σοφη..ετσι απλα!:love:
και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν συναρτας αυτη την ευτυχια απο κανεναν παρα μονο απο σενα!

Yπάρχει ευτυχία χωρίς τον άλλο;

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
03-07-2008, 05:21 PM

Υπαρχει αγαπητε μου αν τα εχεις καλα με τον εαυτο σου :bigsmile:
φιλικα Δεσποινα-Κουκι

athinoula85
03-07-2008, 05:56 PM
Τι περιεργα πλασματα ειμαστε εμεις οι ανθρωποι τελικα ?
Ο καθενας μας μιλαει για την ευτυχια απο διαφορετικη σκοπια , απο διαφορετικη οπτικη γωνια . Αλλιως ειναι στα ματια του καθενος μας η ευτυχια !
Ακομη και αν καταφερεις να νιωσεις ευτυχισμενος , οντας μονος σου - δλδ ευτυχια χωρις τον αλλο και οταν τα εχεις καλα με τον εαυτο σου , παντα κατι θα σου λειπει ! Θα ειναι αυτο το κατι που θα σου λεει οτι δεν εισαι απολυτα ευτυχισμενος , γιατι θα αναζητας την ολοκληρωση . Ποιος απο εμας γεννηθηκε για να ζησει μονος του ? .........
Αν μπορουσαμε να υπαρχουμε για να ζουμε μονοι μας ειναι σαν να απορριπτουμε την εννοια ''ερωτας'' , την εννοια ''αγαπη'' , την εννοια ''ολοκληρωση'' .... Αν γεννηθηκαμε για να ειμαστε μονοι μας , κανεις μας δεν θα δημιουργουσε οικογενεια και ουτε θα εκανε παιδια ! Και ουτε θα συναπτε σχεσεις με το αντιθετο φυλο , μα για να βρει τι ? για να του δωσει τι αυτη η σχεση ? αφου ο ιδιος νιωθει ολοκληρωμενος που ειναι μονος του ?
Σιγουρα ενας ανθρωπος ο οποιος τα χει καλα με τον εαυτο του , νιωθει καλα . Νιωθει μια πληροτητα με βαση το ''ειναι'' του . Αλλα ειναι αρκετο αυτο ?
Η απολυτη ευτυχια για τον καθενα μας διαφερει , γιατι πολυ απλα εμεις διαφερουμε μεταξυ μας .
Πιστευω ομως ακραδαντα , οτι κανεις μας δεν σκεφτηκε να μεινει μονος του για μια ολοκληρη ζωη . . . και ισως να αρκεστει στην ευτυχια που του δινει η πληροτητα του εαυτου του ! Ειμαστε ανθρωποι και εχουμε καρδια , εχουμε αισθηματα , αγαπαμε , ποναμε , κλαιμε , απογοητευομαστε , ελπιζουμε , ζουμε.. Δεν ειμαστε αψυχα σωματα ..

Βασιλης Παπαδολιας
03-07-2008, 06:34 PM
Υπαρχει αγαπητε μου αν τα εχεις καλα με τον εαυτο σου :bigsmile:
φιλικα Δεσποινα-Κουκι

Νομίζω ότι αυτό είναι απλά ασφάλεια. Όχι ευτυχία... Αλλά πάλι... καθένας έχει τη δική του στάση ζωής... Κι όπως λέει η Αθηνούλα καθένας ορίζει αλλιώς την ευτυχία...

Fotini Christodoulou
03-07-2008, 07:06 PM
δεν συναρτας αυτη την ευτυχια απο κανεναν παρα μονο απο σενα!

Aν και πιστεύω ότι είναι μια εσωτερική κατάσταση που κατακτιέται με κόπο, ας πώ κι εγώ την άποψη μου.:bigsmile:

Για να είναι ένα ανθρωπος ευτυχισμένος θεωρώ θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένος, πλήρης και να έχει ξεκαθαρίσει τί θέλει απο την ζωή.
Ευτυχισμένος για μένα είναι ο ανθρωπος που δεν συνδέει ή εξαρτά την ευτυχία του απο τους άλλους.Είναι απλά ευτυχής που είναι εδώ και είναι ο εαυτός του.Και θεωρώ πως ακριβώς αυτοί οι ανθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν "προυποθέσεις" ευτυχίας και για τα άτομα που αγαπούν, γιατί τα αγαπούν απο το περίσσευμά τους και όχι απο το υστέρημα τους.Εν ολιγοις δίνουν απλά γιατί θέλουν και μπορούν χωρίς να περιμένουν κάτι πίσω και άρα δεν εξαρτούν τον συναισθηματικό τους κόσμο απο την αλληλεπίδραση ή παρε δώσε με τους άλλους, ούτε και περιμένουν απο τους άλλους να τους γεμίσουν κάποιο κενό στην ζωή ή την ψυχή τους.

Ευτυχία για μένα προσωπικά λοιπόν, είναι να απολαμβάνω αυτό που μένει όταν δεν υπάρχει κανένας γύρω.:bigsmile:

black moon
03-07-2008, 07:58 PM
Είσαι πολύ σωστη, αν και νομίζω πως και η emmalene το ίδιο εννοούσε! Αλλα καμια φορα η αναπτυξη χρειάζεται για να γίνεται κανεις πιο σαφής ;)

Βασιλης Παπαδολιας
03-07-2008, 08:02 PM
Mία πολύ ωραία ταινία που παίζεται στα σινεμά αυτή την εποχή και που πραγματεύεται αυτό το θέμα είναι το "Ταξίδι στην ¶γρια Φύση". Όποιος θέλει, του συνιστώ να τη δει...

black moon
03-07-2008, 08:06 PM
Μία πολύ ωραία ταινία που παίζεται στα σινεμά αυτή την εποχή και που πραγματεύεται αυτό το θέμα είναι το "Ταξίδι στην ¶γρια Φύση". Όποιος θέλει, του συνιστώ να τη δει...

Για όποιον δεν εχει χρόνο, θα ηθελες να δώσεις μια περίληψη?

Fotini Christodoulou
03-07-2008, 08:08 PM
Είσαι πολύ σωστη, αν και νομίζω πως και η emmalene το ίδιο εννοούσε! Αλλα καμια φορα η αναπτυξη χρειάζεται για να γίνεται κανεις πιο σαφής ;)

Μα το ξέρω οτι το ίδιο εννοούσε:laugh: Απλά παρέθεσα το πόστ της :love: και ανέφερα την άποψη μου:bigsmile:

Ευχαριστούμε για την πρόταση Βασίλη.:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
03-07-2008, 08:08 PM
Για όποιον δεν εχει χρόνο, θα ηθελες να δώσεις μια περίληψη?

Θα ακουστεί δογματικό. Είναι καλύτερα να τη δει κανείς, έστω κι αργότερα σε dvd.

Γενικά παντως πιστεύω ότι ο άλλος υπάρχει πάντα στη ζωή μας ακόμη κι ως σκέψη ως αιτία δράσης. Ακόμα κι αυτός που επιθυμεί να είναι μόνος συνήθως το κάνει γιατί ο άλλος έχει αποτελέσει στο παρελθόν γι' αυτόν πηγή πόνου. Αλλά και η πρωταρχική στιγμή ευτυχίας για μας (το πρώτο μητρικό χάδι) προέρχεται από κάποιον άλλο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να ζούμε για τον άλλο. Δεν εννοώ αυτό λέγοντας ότι δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς τον άλλο. Εννοώ ότι η απλή παρουσία ενός άλλου (ακόμη κι ενός ξένου) μας βγάζει από την αυταπάτη της αυτάρκειας. H αλήθεια είναι όμως ότι για να επιτύχει κανείς μία κατάσταση ευτυχίας πρέπει ενωρίτερα να έχει ισορροπήσει και τον εαυτό του. Αυτή η ηρεμία κι η σιγή που προκύπτει από την επίτευξη της ισορροπίας δίνει όντως το αίσθημα της ευτυχίας. Τελικά όμως ακόμη κι αν καταφέρει κανείς την ισορροπία αυτή, πάντα αισθάνεται την ανάγκη να τη μοιραστεί. Αυτό δεν έκανε κι η Σόφη ανοίγοντας αυτό το topic? Η ευτυχία είναι ευτυχία όταν μοιράζεται. Αλλιώς διαρκεί μία μόνο στιγμή και μετά ... μοναξιά.

Τέλος πάντων, είναι μεγάλο το θέμα...

black moon
03-07-2008, 08:58 PM
Μα κανεις δεν ειναι διατεθειμένος να μείνει επ'αοριστον στην μοναξια του πιστευω και να δηλώνει ευτυχισμένος....μετα παμε σε μια αλλη κατηγορια ανθρώπων. Αυτο που λεει και η Σόφη νομίζω, και δικιο εχει, ειναι οταν εισαι αναγκασμένος για καποιο διαστημα να μεινεις μόνος, για να μπορεσεις να το αντιμετωπισεις, πρεπει να τα εχεις καλα με τον εαυτό σου και να εχεις κατανοήσει οτι όλα ειναι μεσα στο παιχνίδι. Αυτο δεν καλύπτει το κενο σιγουρα, αλλα τουλάχιστον σε βοηθαει να κανεις ενα βημα μπροστα πιο γρηγορα απο καποιον που το αντιμετωπιζει μεμψιμοιρόντας και πισωγυρίζοντας την σκέψη του.

Σε όλα τα άλλα ειμαστε σύμφωνοι.

skorpio
03-07-2008, 10:55 PM
Ας το δούμε κι από αυτή τη σκοπιά:όταν μας συμβεί κάτι καλό,επιτυχία στη δουλειά, καινούρια σχέση,απόκτηση παιδιού κτλ, όλοι τρέχουμε να το μοιραστούμε με κάποιον για να χαρεί με τη χαρά μας!:bigsmile:
Τα άσχημα, όσο και να τα συζητάμε και να τα μοιραζόμαστε το βάρος δεν φεύγει ολόκληρο...:embarrest

Ευτυχία είναι να είναι κάποιος υγιής, να έχει γύρω του ανθρώπους να τον νοιάζονται και να τον αγαπούν πραγματικά, να σηκώνεται το πρωί και να είναι καλά,να πέφτει για ύπνο και να είναι καλά, να χαίρεται με την ευτυχία των άλλων γιατί σημαίνει ότι δεν έχει απωθημένα,να είναι μόνος του και να μην τον πνίγει η μοναξιά του...:love:

Ευτυχία είναι να βρίσκουμε μέσα στις αναποδιές ένα λόγο να χαρούμε, να πονάμε για να μαθαίνουμε και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι μετά...
Όσο ρομαντικό ή ρόζ κι αν ακούγεται έτσι το βλέπω, αλλά ο καθένας έχει το δικό του ορισμό για την ευτυχία, οπότε... είναι ευτυχισμένος με διαφορετικό τρόπο. :weird:

ioni
03-07-2008, 11:08 PM
αλλωστε ολοι ζητάμε την μοναξια σε κάποια φάση της ζωης μας και συνφωνώ μα την black moon οτι πρέπει να τα εχουμε καλά με τον ευατόμας για να μην πάμε σε διαφορα άλλα μονοπάτια
και στην μοναξια μας είμαστε ευτυχής γιατι το κανουμε εις γνώση μας
καποιος μου ειπε
κανείς δεν εχει πραγματικα αυτο που θέλει πραγματικα στην ζωη του
ειχε δικιο εν μέρη
μα αυτο δεν συμαινει οτι δεν ζητάμε να ειμαστε καλά και να προσπαθουμαι να γινουμε ευτυχισμένη

emmalene
04-07-2008, 02:12 PM

Αν περιμεναμε απο τους αλλους να μας κανουν ευτυχεις αγαπητε φιλε Βασιλη τοτε θα ειχαμε θεμα!βεβαια ειναι προσωπικο αλλα την ευτυχια την βιωνεις ειτε μεσω εσου ειτε μεσω καποιου αλλου...μεσω ομως οχι απο.αυτη ειναι η αποψη μου...:love:

Βασιλης Παπαδολιας
04-07-2008, 07:46 PM
Αν περιμεναμε απο τους αλλους να μας κανουν ευτυχεις αγαπητε φιλε Βασιλη τοτε θα ειχαμε θεμα!

Λίγο σκληρή δεν είναι αυτή η άποψη, Μαρία; Όταν το ακούει κανείς αυτό έχει την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Είναι δυνατόν αυτό να το πούμε ευτυχία; Η ευτυχία προαπαιτεί σίγουρα να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, αλλά δεν υπάρχει ολοκλήρωση αν δεν έχεις και κάποιον να τη μοιραστείς. Ακόμη κι αν αυτός ο κάποιος είναι ένας φανταστικός φίλος, ο υποτιθέμενος ανώτερος εαυτός σου (οι ψυχαναλυτές θα το έβαζαν κι αυτό στην κατηγορία των μεταθέσεων), ο Θεός ή τηλεόραση ή το κομπιούτερ. Όλα αυτά είναι πραγματικά ή φανταστικά υποκατάστατα της ανάγκης να μοιραστεί κανείς αυτό που νιώθει. Και η φράση ακόμα "τα έχω καλά με τον εαυτό μου", δείχνει ότι αποστασιοποιούμαι από αυτόν και έρχομαι σε διάλογο μαζί του, ως άν να ήταν κάποιος άλλος. Υποκρίνομαι λοιπόν ότι είμαι δύο πρόσωπα, γιατί έχω την ανάγκη να συνδιαλλαγώ με κάποιον άλλο, κάποιον που να μην είμαι εγώ (στην πραγματικότητα συνδιαλέγομαι με εντυπώσεις που έχουν μπει μέσα μου από προβολές των άλλων επάνω σε μένα, άρα στην ουσία συνδιαλέγομαι με αυτούς).

Τι σημαίνει τα έχω καλά με τον εαυτό μου; Στην πράξη ότι αισθάνομαι ότι δεν κάνω κάτι κακό, ότι έχω την έγκριση του εαυτού μου. Ποιου εαυτού μου όμως; Μήπως είναι κάποιου εαυτού που έχει μπει μέσα μας με μια μορφή συνείδησης; ¶ρα στην ουσία έχω την έγκριση των άλλων, αλλά των άλλων όπως τους έχω κρατήσει και τους θυμάμαι μέσα στο μυαλό μου (ή και στα κύτταρα μου ακόμα).

Το ότι η διαδικασία είναι φανταστική και γίνεται μέσα στο μυαλό μου δε σημαίνει ότι οι εντυπώσεις αυτές και οι προβολές δεν είναι κάποιου άλλου. Στην πραγματικότητα προσπαθώ να τα έχω καλά με αυτόν που μου πέρασε τα κριτήρια του σωστού και του λάθους. Με ένα πρόγραμμα υπολογιστή που μου φυτεύτηκε στο νου για να κρίνω το σωστό και το λάθος. Οι κανόνες του προγράμματος όμως δεν είναι δικοί μου. Είναι αυτού που το έγραψε. Έτσι τη δική του έγκριση συνήθως προσπαθώ να πετύχω. Κι οι άνθρωποι που συναντώ στη ζωή μου αρέσουν και τους εγκρίνω όταν μπορώ να προβάλλω τις αξίες του προγράμματος αυτού επάνω τους. Όταν συμφωνούν με τα κριτήρια του. Δεν είμαι εγώ όμως αυτό το πρόγραμμα. Είναι προβολές άλλου. ¶ρα ο άλλος με καθορίζει από αρχής της ύπαρξης μου ακόμα. Κι η δική μου στάση είναι απλά να τοποθετούμε απέναντι σε αυτόν, να τον αποδέχομαι ή να τον αρνούμαι.

Το τα έχω καλά με τον εαυτό μου λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Ο εαυτός δεν είναι κάτι ενιαίο, ούτε ταυτίζεται με το εγώ μας. Αποτελείται από κομμάτια ξένα, κομμάτια που προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μέσα μας για να αποφύγουμε τις συνέπειες. Ο άλλος ως έννοια δεν είναι κάτι ξένο. Υπάρχει ήδη μέσα μας.

Fotini Christodoulou
04-07-2008, 08:08 PM
Ολοι εκφραζουμε τις απόψεις μας για το τι εστί ευτυχία για τον καθενα προσωπικά και άρα θεωρώ δε τιθεται θέμα επιχειρημάτων.

Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι -κατά την προσωπική μου άποψη πάντα -είναι κάπως εγωιστικό τελικά να μεταθέτουμε την ευθύνη- δικαίωμα μας στην ευτυχία εξαρτώντας το απο τους άλλους ανθρώπους.

Κι επειδή βλέπω ότι ίσως παρεξηγηθεί το παραπάνω δεν εννοώ να αρνούμαστε τις σχέσεις με τους αλλους ανθρώπους ή την αγάπη μας, αλλά η προσωπική μας ευτυχία να είναι προσωπική μας επιδίωξη.Κανενας δε μπορεί να μας ολοκληρώσει πιστευω, αν εμείς δεν έχουμε φροντίσει να ολοκληρωθούμε.Πώς αλλιώς να μοιραστείς κάτι που δεν έχεις;Οι σχέσεις είναι μια πηγή ευτυχίας αλλά αν γινουν αυτοσκοπός τότε δεν είμαστε ευτυχείς ουτε και οι άλλοι φυσικά.Οι σχέσεις όποιου είδους κι αν είναι θεωρώ βασίζονται πάνω σε δύο ολοκληρωμένες μονάδες που βαδίζουν χέρι χέρι και όχι σε μισά που εξαρτούν η προσδιορίζουν την υπαρξη τους ή την ευτυχία τους το ένα απο το άλλο.

Φιλικά:bigsmile:

ioni
04-07-2008, 08:10 PM
συνφωνώ με το Βασιλη
αν δεν τα έχεις βρει με εσένα πιστευω οτι δεν τα έχειςμε κανένα και είσαι δυστηχησμένος αλλά δεν το παραδέχεσε

Βασιλης Παπαδολιας
04-07-2008, 08:27 PM
Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι -κατά την προσωπική μου άποψη πάντα -είναι κάπως εγωιστικό τελικά να μεταθέτουμε την ευθύνη- δικαίωμα μας στην ευτυχία εξαρτώντας το απο τους άλλους ανθρώπους.

Είναι εγωιστικό, βρε Φωτεινή μου, να μεταθέτουμε στους άλλους; Και δεν είναι εγωιστικό να πιστεύουμε ότι ευτυχούμε μόνοι μας και δε χρειαζόμαστε τους άλλους;;;;

Λίγο περίεργα δεν ακούγεται αυτό; Και γιατί όταν λέμε ότι ευτυχία δε γίνεται χωρίς τον άλλο αυτό το εισπράττουμε ως εξάρτηση; Γιατί να μην είναι πρόκληση, ενδιαφέρον, χαρά, περιέργεια για το καινούριο, το διαφορετικό από μας; Γιατί να είναι εξάρτηση; Εισπράττουμε δηλαδή τον άλλο ως καταπιεστή κι όχι ως απελευθερωτή; Πόσες φορές κανείς ευτύχησε και απελευθερώθηκε μέσα από τον έρωτα; Πρέπει ο έρωτας να είναι πάντοτε πόνος;

Όπως και να' χει, για να μη μένουν αμφιβολίες η δική μου άποψη είναι ότι η ύπαρξη του άλλου όπως και το να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας είναι και οι δύο αναγκαίες συνθήκες για την ευτυχία, δεν είναι όμως καμία από μόνη της ικανή. Κανείς δεν μπορεί να ευτυχήσει χωρίς τον άλλο και κανείς δεν μπορεί να ευτυχήσει αν δε τα έχει βρει με τον εαυτό του. Αλλά μόνο με το ένα από τα δύο, ευτυχία νομίζω δε γίνεται.

Βασιλης Παπαδολιας
04-07-2008, 08:46 PM
Να συμπληρώσω πάντως κάτι σημαντικό... Ανάλογα με τη φάση που είναι κανείς στη ζωή του, μπορεί να πρέπει να δώσει βαρύτητα είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά.
Κατανοώ ότι γι' αυτό το λόγο, όταν λέω σε ένα άνθρωπο που έχει πρωταρχικό του μέλημα αυτόν τον καιρό να αποστασιοποιηθεί και να τα βρει με τον εαυτό του ότι χρειάζεται τους άλλους, ότι θα αντιδράσει, αφού τη συγκεκριμένη στιγμή το αντίθετο ψάχνει, να ξεφύγει. Γι' αυτό ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, αν με τα επιχειρήματα μου κάποιος αισθάνεται ότι πιέζεται σε σχέση με αυτά που επιζητεί στη ζωή του αυτόν τον καιρό...

Να'στε καλά...

Fotini Christodoulou
04-07-2008, 08:48 PM
Δεν διαφωνούμε ακριβώς.Απλά βλέπουμε το θέμα απο διαφορετική οπτική:bigsmile:

Δεν είναι εγωιστικό να κάθεσαι και να περιμένεις κάποιον να σε ΚΑΝΕΙ ευτυχισμένο;Κι εμείς τι κάνουμε γι αυτό; ΄Δεν είναι εγωιστικό να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις και να φορτώνουμε τέτοια ευθυνη πάνω στους άλλους - που παρεπιμπτόντως εκ των προτέρων θεωρώ θα μας απογοητευσουν;(η ευτυχία μοιράζεται ναί συμφωνώ, αλλά δεν δημιουργείται απο τους γύρω μας ή έχει σκοπό να αρέσει στους στους άλλους ή ακόμα η πηγή της δεν ειναι απαραίτητο να ταιριάζει με τις πηγές ευτυχίας των άλλων, είναι προσωπικό συναίσθημα και πρέπει να το νιώθεις πρώτα σαν μονάδα για να το μοιραστείς με τους άλλους)Αυτό εννοώ το λοιπόν.:bigsmile:

Σαφώς ο ανθρωπος είναι κοινωνικό ζώο και ως τέτοιο χρειάζεται να μοιράζεται τις στιγμές του με τους άλλους για να νιώθει πληρότητα.
Ομως η ευτυχία σαν συναίσθημα, όταν φορτωθεί σε άλλους ή μετατεθεί ως ευθυνη άλλων ή εξαρτηθεί από την ανάγκη για συντρόφικότητα, θεωρώ οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Αυτά απο μένα και τονίζω και πάλι είναι η προσωπική μου άποψη.:bigsmile:

Είναι εγωιστικό, βρε Φωτεινή μου, να μεταθέτουμε στους άλλους; Και δεν είναι εγωιστικό να πιστεύουμε ότι ευτυχούμε μόνοι μας και δε χρειαζόμαστε τους άλλους;;;;

Βασιλης Παπαδολιας
07-07-2008, 08:57 AM
Δεν είναι εγωιστικό να κάθεσαι και να περιμένεις κάποιον να σε ΚΑΝΕΙ ευτυχισμένο;Κι εμείς τι κάνουμε γι αυτό; Δεν είναι εγωιστικό να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις και να φορτώνουμε τέτοια ευθυνη πάνω στους άλλους - που παρεπιμπτόντως εκ των προτέρων θεωρώ θα μας απογοητευσουν;

Καλημέρα και καλή βδομάδα...

Μου έχει μείνει ακόμη η απορία γιατί όταν κάποιος λέει ότι η ευτυχία δεν μπορεί να έρθει χωρίς τη συμμετοχή του άλλου, εισπράττει κάποιος άλλος το γεγονός αυτό ως μετάθεση ή εξάρτηση. Το ρώτησα και πριν, αλλά δεν εισέπραξα απάντηση. Μήπως το μυστικό είναι ο φόβος της απογοήτευσης που όπως λες κι εσύ εκ των προτέρων πιστεύουμε ως δεδομένη;

Πάντως, Φωτεινή, δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι κάποιος άλλος σε ΚΑΝΕΙ ευτυχισμένο. Ισχυρίστηκα ότι χωρίς τον άλλο δεν μπορείς να ΕΙΣΑΙ ευτυχισμένος. Ευτυχισμένος γίνεσαι εσύ, αλλά χωρίς την ύπαρξη του άλλου δεν μπορείς να γίνεις. Ο άλλος είναι συστατικό της συνταγής που θα μαγειρέψεις για να γίνεις ευτυχισμένος. Το μαγείρεμα εσύ θα το κάνεις, αλλά χωρίς το συστατικό, δε βγαίνει το φαί.

Επίσης δεν πιστεύω ότι η ευτυχία είναι κάτι που μπορείς να επιτύχεις μόνος σου και μετά να τη μοιραστείς. Αν ήταν έτσι, γιατί να τη μοιραστείς; Αφού την πέτυχες μόνος σου, τι τον χρειάζεσαι τον άλλο; Το κάνεις από φιλανθρωπία; Η ευτυχία προαπαιτεί την ύπαρξη του άλλου. Χωρίς τον άλλο δεν υπάρχει ολοκλήρωση, που είναι το ύψιστο στάδιο των πνευματικών αναγκών. Αλλά στον άλλο πρέπει να φτάσεις "εσύ". Εσύ θα κινηθείς "προς" αυτόν. Δεν "περιμένεις" να σε κάνει ευτυχισμένο. "Κινείσαι" προς αυτόν με σκοπό να γίνεται μαζί ευτυχισμένοι. Σα να είστε άτομα που μοιράζεστε ηλεκτρόνια. Καθένας μόνος του δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Αλλά συνυπάρχοντας με κάποιον ολοκληρώνονται και οι δύο. Στη σχέση αυτή κανείς δεν "προσφέρει" την ευτυχία στον άλλο. Κανείς δεν "εξαρτάται". Και οι δύο προσφέρουν. Και οι δύο "μαγειρεύουν".

Και να πω και κάτι άλλο. Η ευτυχία μέσα στο Όλο είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία. Με τις δικές μας αυταρχικές προσλαμβάνουσες είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Το εγώ μας αντιδρά στην προοπτική ότι κάτι "μπορεί" να εξαρτάται από κάποιον άλλο. Δεν έχει μάθει στο μοίρασμα και δεν έχει μάθει να βλέπει τον άλλο ως "επέκταση" του εαυτού και δυνατότητα "διεύρυνσης" του, αντί για περιορισμό.

Αλήθεια, γιατί κάνουμε παιδιά; Όταν κάνουμε παιδιά, δε δεχόμαστε συνειδητά ότι στο εξής η ελευθερία μας θα είναι πιο περιορισμένη; Αν η ελευθερία είναι συστατικό της ευτυχίας, γιατί τα κάνουμε; Δε μιλάω για τις περιπτώσεις που μας το υποβάλλουν, έτσι; Μιλάω για την περίπτωση που το κάνουμε από μόνοι μας. Δεν αισθανόμαστε ότι μέσα από το μοίρασμα με τα παιδιά θα ολοκληρωθούμε περισσότερο; ¶ρα θυσιάζουμε ένα μέρος της ελευθερίας μας για να έχουμε μεγαλύτερη ολοκλήρωση. Ευτυχία και ελευθερία δεν είναι πάντα συνώνυμα.

Αλλά να πω κι ένα άλλο παράδειγμα. Από τα δυο μας πόδια το ένα μόνο του δε σε πάει τόσο μακριά όσο τα δύο. Αλλά εμείς θεωρούμε το συγχρονισμό μεταξύ των δύο ποδιών για να προχωράνε μαζί μακρύτερα ως εξάρτηση. Μήπως να το δούμε σα συνεργασία για την ευτυχία και των δύο; Μήπως το ένα πόδι μόνο του δε θα έφτανε ποτέ στα μέρη που επισκέφτηκε συνεργαζόμενο με το άλλο; Μήπως η συνύπαρξη απαιτεί κάτι σα διαπραγμάτευση; Πού είναι η ουσία κάθε δημοκρατικής εκπαίδευσης, λειτουργίας και διακυβέρνησης; Κερδίζω εγώ, κερδίζεις κι εσύ; Κι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι;

Σίγουρα είναι δύσκολο να το δει κανείς όπως πιο πάνω. Πρέπει να έχει αποβάλλει πολύ τους φόβους του για να μπορέσει να "ρισκάρει" να κινηθεί προς τον άλλο. Αλλά νομίζω είναι καλό να το έχει υπόψη του σαν κατεύθυνση κανείς. Προς τα πού θα ήταν καλό να πάει...

skorpio
07-07-2008, 10:41 AM
Βασίλη και Φωτεινή (ελπίζω να μου επιτρέπετε να σας αποκαλώ με τα ονόματά σας) αυτό που έχω καταλάβει εγώ από τη δική σας κουβεντούλα είναι πως λέτε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια και με αναφορά διαφορετικά επίπεδα...:love:

Επιτρέψτε μου να εξηγηθώ.Η μεν Φωτεινή, ισχυρίζεται πως αν δεν είσαι μέσα σου ευτυχισμένος και δεν τα 'χεις βρεί με τον εαυτό σου, δεν έχεις ολοκληρωθεί δηλαδή σαν προσωπικότητα, σε οποιαδήποτε σχέση -φιλική, ερωτική,συγγενική- δε θα μπορείς να είσαι καλά και να δώσεις αυτά που θές για να γίνεις ευτυχισμένος και να κάνεις και τον άλλον να νιώσει το ίδιο.

Ο δε Βασίλης, υποστηρίζει πως η ευτυχία είναι μονοπάτι για δύο και πως ενωμένοι μπορούμε να οδηγηθούμε σε αυτήν, μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση.Μαθαίνοντας τον εαυτό μας και τον άλλο.Η αγάπη δεν είναι πάντοτε πόνος, κι όταν γίνεται είναι μάθημα για πάμε με την επόμενη στην ευτυχία.Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό!:bigsmile:

Θέλω να πώ, ότι συμφωνώ και με τους δυό σας και νομίζω ότι αυτά που λέτε πρέπει να συνδιαστούν.Να "αφηνόμαστε" στις σχέσεις μας τόσο ώστε να μην υποβαθμίζουμε τον ευατό μας, να κρατάμε με άλλα λόγια και κάποια "πισινή".Όλα είναι μέσα στη ζωή και όπως πολύ σωστά τονίσατε και οι δύο δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι όντας "ζώα κοινωνικά".

Αυτά!:bigsmile:Αν έχω παρεξηγήσει κάτι από τα λεγόμενά σας, παρακαλώ διορθώστε με!:embarrest
Φιλικά,
Αγγέλα

Maroulita
07-07-2008, 10:47 AM
Εγώ απλά να προσθέσω ότι υ ευτυχία είναι υπερατομική και ατομική, εν γένει υποκειμενική, συνεπώς το πώς βιώνεται και αν βιώνεται από τον καθένα μας αφορά τον καθένα μας...

may
07-07-2008, 04:49 PM
Aς βρούμε καλύτερα μια ισορροπία!!... :cheesy:

Aς είμαστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας (με ότι έχουμε καταφέρει αλλά και φυσικά επειδή είμαστε υγιείς κάθε μέρα που περνάει) και ας αναμένουμε κ από τον άλλον να μας προσφέρει λίγο από την ευτυχία του. Δεν είναι κακό να περιμένουμε πράγματα από τον άλλον. Aπλώς αυτό είναι το δεύτερο στάδιο.

Fotini Christodoulou
07-07-2008, 06:39 PM

Μου έχει μείνει ακόμη η απορία γιατί όταν κάποιος λέει ότι η ευτυχία δεν μπορεί να έρθει χωρίς τη συμμετοχή του άλλου, εισπράττει κάποιος άλλος το γεγονός αυτό ως μετάθεση ή εξάρτηση. Το ρώτησα και πριν, αλλά δεν εισέπραξα απάντηση. Μήπως το μυστικό είναι ο φόβος της απογοήτευσης που όπως λες κι εσύ εκ των προτέρων πιστεύουμε ως δεδομένη;

H απογοήτευση καλέ μου Βασίλη,

έρχεται απο το φόρτωμα εξωπραγματικών προσδοκιών σε ένα πρόσωπο το οποίο όσο και να προσπαθήσει το καψερό ΔΕΝ μπορεί να φτάσει το όποιο "πρότυπο" εχουμε δημιουργήσει εμείς για την ευτυχία μας. Η παρουσία αγαπημένων προσωπων στην ζωή μας σαφώς είναι μια πηγή ευτυχίας ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενώ έχουν ανθρώπους να μοιραστούν την ζωή και τις στιγμές τους είναι δυστυχισμενοι.
Με λίγα λόγια, θεωρώ ότι δεν μπορεί η ευτυχία να χτιστεί πάνω σε κάποιον άλλον παρα στον εαυτό μας και επειτα να την μοιραστούμε και να την χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Δεν εχω κάποια ένσταση ουσιαστικά σε ότι γράφεις.Συμφωνώ θα έλεγα.

Μια παρένθεση μόνο. Γιατί πρέπει να δαιμονοποιείται η ύπαρξη ενός υγιούς εγώ στο άτομο;Η αίσθηση της προσωπικής αξίας και η αίσθηση της προσωπικής ταυτότητας δεν νομίζω ότι έβλαψε ποτέ κανέναν ,αρκεί να μένει ίσος χώρος στην καρδιά και ψυχή του κάθε ατόμου να νιώθει και σέβεται και τους ανθρώπους.

Τέλος όντας ΠΟΛΥ Καρκίνος και το αναφέρω εδώ για ευνόητους λόγους, καθως θα το ξαναπώ εκφράζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη για το πως βλέπω εγώ το θέμα, σαφώς χρειαζομαι την υπαρξη ανθρώπων που με αγαπούν στην ζωή μου και εχω απολυτη συνείδηση αυτής της αλήθειας, όμως παρόλα αυτα η πορεία μου στα 30 (:nuts:) χρονάκια που ζώ, με δίδαξε ότι κανείς δεν μπορεί να μου δώσει απλά την ευτυχία γιατί ειναι μια έννοια που για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα και άρα είναι πρωτίστως δική μου ευθύνη να την δημιουργήσω για μένα και έπειτα να μοιραστω αυτό το συναίσθημα και με τα αγαπημένα μου άτομα για να έχει και ουσία.

scorpio επιασες ακριβώς το νόημα όσων έχουν λεχθεί.:love:
Απλά εγω το βλέπω πρώτα σε ατομικό επίπεδο ενώ ο Βασίλης σε συλλογικό.
Και τα δύο, άτομο και συνολο, χρειάζονται το ένα το άλλο για να υπάρχει αρμονία.:bigsmile:

Κάπου εδώ κλείνω το θέμα απο την πλευρά μου καθώς πιστευω είναι ανεξάντλητο:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
07-07-2008, 07:40 PM
Έτσι όπως τα τοποθετείς κι εγώ συμφωνώ Φωτεινή. Μόνο που δεν πιστεύω ότι υπάρχει ατομικό και συλλογικό. Ο άλλος είναι μέσα μας κι εμείς είμαστε πάνω στον άλλο, αφού του προβάλλουμε όπως λες κι εσύ τις προσδοκίες μας.

Δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός ατομικού και συλλογικού. Είναι τεχνητός και μεθολογικός για να έχουμε μία κάποια ψυχολογική ισορροπία.

Συνοψίζοντας να ευχαριστήσω κι εγώ για το γόνιμο διάλογο...

εφη ταδε-ταδε εφη
07-07-2008, 09:55 PM

Πάντως, Φωτεινή, δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι κάποιος άλλος σε ΚΑΝΕΙ ευτυχισμένο. Ισχυρίστηκα ότι χωρίς τον άλλο δεν μπορείς να ΕΙΣΑΙ ευτυχισμένος. Ευτυχισμένος γίνεσαι εσύ, αλλά χωρίς την ύπαρξη του άλλου δεν μπορείς να γίνεις. Ο άλλος είναι συστατικό της συνταγής που θα μαγειρέψεις για να γίνεις ευτυχισμένος. Το μαγείρεμα εσύ θα το κάνεις, αλλά χωρίς το συστατικό, δε βγαίνει το φαί.

Επίσης δεν πιστεύω ότι η ευτυχία είναι κάτι που μπορείς να επιτύχεις μόνος σου και μετά να τη μοιραστείς. Αν ήταν έτσι, γιατί να τη μοιραστείς; Αφού την πέτυχες μόνος σου, τι τον χρειάζεσαι τον άλλο; Το κάνεις από φιλανθρωπία; Η ευτυχία προαπαιτεί την ύπαρξη του άλλου. Χωρίς τον άλλο δεν υπάρχει ολοκλήρωση, που είναι το ύψιστο στάδιο των πνευματικών αναγκών. Αλλά στον άλλο πρέπει να φτάσεις "εσύ". Εσύ θα κινηθείς "προς" αυτόν. Δεν "περιμένεις" να σε κάνει ευτυχισμένο. "Κινείσαι" προς αυτόν με σκοπό να γίνεται μαζί ευτυχισμένοι. Σα να είστε άτομα που μοιράζεστε ηλεκτρόνια.

Και να πω και κάτι άλλο. Η ευτυχία μέσα στο Όλο είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία. Με τις δικές μας αυταρχικές προσλαμβάνουσες είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Το εγώ μας αντιδρά στην προοπτική ότι κάτι "μπορεί" να εξαρτάται από κάποιον άλλο. Δεν έχει μάθει στο μοίρασμα και δεν έχει μάθει να βλέπει τον άλλο ως "επέκταση" του εαυτού και δυνατότητα "διεύρυνσης" του, αντί για περιορισμό.

Αλήθεια, γιατί κάνουμε παιδιά; Όταν κάνουμε παιδιά, δε δεχόμαστε συνειδητά ότι στο εξής η ελευθερία μας θα είναι πιο περιορισμένη; Αν η ελευθερία είναι συστατικό της ευτυχίας, γιατί τα κάνουμε; Δε μιλάω για τις περιπτώσεις που μας το υποβάλλουν, έτσι; Μιλάω για την περίπτωση που το κάνουμε από μόνοι μας. Δεν αισθανόμαστε ότι μέσα από το μοίρασμα με τα παιδιά θα ολοκληρωθούμε περισσότερο; ¶ρα θυσιάζουμε ένα μέρος της ελευθερίας μας για να έχουμε μεγαλύτερη ολοκλήρωση. Ευτυχία και ελευθερία δεν είναι πάντα συνώνυμα.

Σίγουρα είναι δύσκολο να το δει κανείς όπως πιο πάνω. Πρέπει να έχει αποβάλλει πολύ τους φόβους του για να μπορέσει να "ρισκάρει" να κινηθεί προς τον άλλο. Αλλά νομίζω είναι καλό να το έχει υπόψη του σαν κατεύθυνση κανείς. Προς τα πού θα ήταν καλό να πάει...

Καλησπέρα!!!!!
Εντυπωσιάζομαι..Είναι δυνατόν ολοκλήρωση να έρχεται έτσι???????
Είναι δυνατόν να συγχέεται έτσι ο νους???????Ευτυχία ισούται με "πόσο με βολεύει να με νταντεύουν"????????Ευτυχία είναι η καταδίκη των απλά ευτυχισμένων ανθρώπων????????Των ανθρώπων που δεν έχασαν τον Θεό από μέσα τους?????
Αυτή την κοινωνία ανθρώπων είναι καλό να κυοφορήσουμε?????
Το μήνυμα σε όσα παιδιά διαβάζουν πρέπει να είναι ότι γεννήθηκαν γιατί οι γονείς τους ήταν πππππολύ εγωιστές και απλά δεν ήθελαν να πεθάνουν χωρίς ν'αφήσουν κάτι????¨Εστω κι αν αντάλλαγμα είναι η έλλειψη ελευθερίας????ΑΡΝΟΥΜΑΙ...
Ποιός μεγαλύτερος φόβος από την αυτογνωσία?Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα..εκεί είναι όλες οι απαντήσεις..Ανώτερος εαυτός είναι εγώ και το αρχέγονο κτήνος μου που καλούμαι να κάνω φίλο και έτσι να γεννήσουμε Σοφία...Ποιός όμως τολμάει να πλησιάσει το κτήνος?Γι αυτό οι περισσότεροι χρειάζονται δεκανίκι...

Μεγαλώνω έναν γιο..τον μαθαίνω να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και τους γύρω του...Του δίνω να καταλάβει τον λόγο που πρέπει να σέβεται αυτόν και τους γύρω του..Τον μαθαίνω να είναι Φιλάνθρωπος και τον προτρέπω να "κοιτάει" να "ακούει" με Αγάπη γιατί μόνο τότε θα είναι ¨Ανθρωπος...Του εξηγώ γιατί τα παιδιά είναι τόσο μα τόσο ευτυχισμένα και γιατί μεγαλώνοντας οι περισσότεροι (ευτυχώς όχι όλοι) αλλάζουν...

Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο σε ένα...Πρέπει να προσέχουμε πολύ τι λέμε αν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας "ΕΡΓΟ"

Ζητώ συγνώμη που κάθε φορά ενώ υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναπαθιαστώ κάνω πάντα το ίδιο...Ζητώ συγνώμη όμως δεν μπορώ να το κλείσω το "ρημάδι"!!!!!

Απαντώ και σε άλλες απόψεις σου πάνω στο θέμα απλά δεν τις παραθέτω όλες..

Βασιλης Παπαδολιας
08-07-2008, 09:14 AM
Καλησπέρα!!!!!
Εντυπωσιάζομαι..Είναι δυνατόν ολοκλήρωση να έρχεται έτσι???????
Είναι δυνατόν να συγχέεται έτσι ο νους???????Ευτυχία ισούται με "πόσο με βολεύει να με νταντεύουν"????????Ευτυχία είναι η καταδίκη των απλά ευτυχισμένων ανθρώπων????????Των ανθρώπων που δεν έχασαν τον Θεό από μέσα τους?????
Αυτή την κοινωνία ανθρώπων είναι καλό να κυοφορήσουμε?????
Το μήνυμα σε όσα παιδιά διαβάζουν πρέπει να είναι ότι γεννήθηκαν γιατί οι γονείς τους ήταν πππππολύ εγωιστές και απλά δεν ήθελαν να πεθάνουν χωρίς ν'αφήσουν κάτι????¨Εστω κι αν αντάλλαγμα είναι η έλλειψη ελευθερίας????ΑΡΝΟΥΜΑΙ...
Ποιός μεγαλύτερος φόβος από την αυτογνωσία?Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα..εκεί είναι όλες οι απαντήσεις..Ανώτερος εαυτός είναι εγώ και το αρχέγονο κτήνος μου που καλούμαι να κάνω φίλο και έτσι να γεννήσουμε Σοφία...Ποιός όμως τολμάει να πλησιάσει το κτήνος?Γι αυτό οι περισσότεροι χρειάζονται δεκανίκι...

Μεγαλώνω έναν γιο..τον μαθαίνω να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και τους γύρω του...Του δίνω να καταλάβει τον λόγο που πρέπει να σέβεται αυτόν και τους γύρω του..Τον μαθαίνω να είναι Φιλάνθρωπος και τον προτρέπω να "κοιτάει" να "ακούει" με Αγάπη γιατί μόνο τότε θα είναι ¨Ανθρωπος...Του εξηγώ γιατί τα παιδιά είναι τόσο μα τόσο ευτυχισμένα και γιατί μεγαλώνοντας οι περισσότεροι (ευτυχώς όχι όλοι) αλλάζουν...

Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο σε ένα...Πρέπει να προσέχουμε πολύ τι λέμε αν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας "ΕΡΓΟ"

Ζητώ συγνώμη που κάθε φορά ενώ υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναπαθιαστώ κάνω πάντα το ίδιο...Ζητώ συγνώμη όμως δεν μπορώ να το κλείσω το "ρημάδι"!!!!!

Απαντώ και σε άλλες απόψεις σου πάνω στο θέμα απλά δεν τις παραθέτω όλες..

Λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα...
Με ψέγεις για κάτι;
Έχεις παραθέσει με bold κάποιες απόψεις μου και απαντάς σε ερμηνείες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα...
Το να κάνεις παιδιά σημαίνει ότι το κάνεις για να αφήσεις πίσω σου κάτι;
Αυτό κατάλαβες;
Σίγουρα πολεμάς εμένα ή κάποια δική σου σκιά;
Γιατί εγώ δεν είπα αυτό...
Είπα ότι διευρύνεις την εμπειρία του να μοιράζεσαι...

Δεν είπα ότι επίσης πρέπει να σε νταντεύουν...
Πού το είδες αυτό;
Εννοείς την αναφορά στο μητρικό χάδι;
Μήπως είναι καλύτερα να κατηγορήσεις τους ψυχολόγους; Γιατί αυτοί αναφέρονται στο μητρικό χάδι. Δεν είναι δική μου ευρεσιτεχνία.

Πιστεύω ότι πρέπει να αναρωτηθεί καθένας μας γιατί αντιδρά όπως αντιδρά όταν διαβάζει κάποιες απόψεις. Για την ερμηνεία που κάνεις είτε εσύ είτε κάποιος άλλος δεν είναι πάντα υπεύθυνος αυτός που γράφει, αλλά κι αυτός που διαβάζει και το τι έχει απωθήσει αυτός μέσα του. Τότε μόνο θα πλησιάσει και λίγο σε αυτό που ανάγεις ως ύψιστη ευτυχία. Την αυτογνωσία. Αλλιώς την αυτογνωσία την έχει απλά σαν δικαιολογία για το φόβο της επικοινωνίας με τους άλλους. Και τι είναι οι άλλοι παρά φιγούρες που προβάλλουμε εικόνες από το "κτήνος" κι ο φόβος να επικοινωνήσουμε μαζί τους είναι φόβος για το δικό μας κτήνος. Να γιατί η επικοινωνία με τον άλλο σε φέρνει στην πραγματικότητα διαρκώς αντιμέτωπο με τον εαυτό σου και συνιστά αυτογνωσία (και ποια καλύτερη αυτογνωσία από το μεγάλωμα παιδιών βέβαια, θα μπορούσα να πω παρενθετικά, μία διαδικασία που αναγκάζεσαι να αντιμετωπίζεις συνεχώς τον εαυτό σου). Στον άλλο βλέπεις συνεχώς τον εαυτό σου κι όταν δεν τον αντέχεις, δεν αντέχεις στην πραγματικότητα τον εαυτό σου. Και το στοίχημα είναι αυτό να το καταλάβεις και να το αναιρέσεις και να γνωρίσεις εκείνον όπως είναι στην πραγματικότητα, να βγεις από το φαύλο κύκλο των προβολών και να γνωρίσεις στα αλήθεια τον άλλο και ταυτόχρονα μέσα από τη διαδικασία να συνειδητοποιήσεις με κάποια χαρά ότι έχεις γνωρίσει και λίγο τον εαυτό σου.

Όσο για το τι αφήνουμε στα παιδιά μας είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα είναι πολύ καλύτερο όταν τους λέει ότι δεν πρέπει να περνούν τη ζωή τους σε μία αυτοικανοποίηση ότι τα έχουν καλά με το Θεό (αλλά με κανέναν άλλο) και ότι δε χρειάζονται τους άλλους για να ευτυχήσουν αλλά τους αρκεί μία κονσόλα play station ή ένας σταθμός internet ή ο κοντινός παπάς της ενορίας. Γιατί αυτογνωσία δεν είναι ο νοητικός διαλογισμός. Η αυτογνωσία προϋποθέτει "ζόρισμα" του αστρικού και τριβή του στην επαφή με τους άλλους κι όχι "ντάντεμα" του σε ήπιες συναισθηματικά καταστάσεις απομόνωσης και ησυχίας (κι αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε δάσκαλοι όπως ο Γκουρτζίεφ).

Τα λέμε...

emmalene
08-07-2008, 11:10 AM
Δεν νομιζω οτι ισχυριζεται κανεις οτι μπορεις να εισαι ευτυχισμενος στην κορυφη του βουνου μονος ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ την επικοινωνια.Αυτο ομως που μπορεις να εχεις ειναι μια ευτυχισμενη στιγμη οδηγωντας και απλα κοιταζοντας την θαλασσα...μονος αλλα οχι γιατι κανεις δεν μπορει να σε καταλαβει στον ματαιο τουτο κοσμο αλλα απλα γιατι ετυχε να εισαι μονος εκεινη την στιγμη...Υπαρχουν λοιπον ανθρωποι που θα ελεγαν αχ να ηταν εδω και ο ταδε να μοιραζομασταν αυτη την στιγμη και αλλοι οι οποιοι απλα την βιωνουν την καταγραφουν και την ανακαλουν καποια φορα που η καθημερινοτητα τους δεν επιτρεπει να επαναληφθει.
Ειμαι ενας πολυ κοινωνικος ανθρωπος,αγαπαω τους φιλους μου,λατρευω την συναναστροφη με κοσμο και παιδια με τα οποια εχω και ιδιαιτερα καλες σχεσες συνηθως.Η ευτυχια μου ναι ειναι αυτη η κοινωνικοτητα.Ομως το αν καποιος απο τους γυρω μου ευθυνεται για αυτη την ευτυχια η οχι δεν εχει να κανει με τιποτα αλλο παρα με εμενα και τον ορισμο που εχω δωσει εγω στην εννοια.
Για μενα η ευτυχια ειναι στιγμες ειτε μοναχικες ειτε συντροφικες τις οποιες μπορει να βιωσει και καποιος αλλος με ακριβως τον ιδιο τροπο και να μην του πουν τιποτα.
Οι στιγμες αθροιζομενες και συγκρινομενες με τις ουδετερες η ακομα και τις αρνητικες στιγμες,δινουν ενα διαστημα ευτυχισμενο η οχι.Οι παραμετροι ομως υπολογισμου το αθροισματος διαφερουν απο ατομο σε ατομο.
Αν ομως σε ενδιαφερει παρα πολυ να συμετεχει οποιοσδηποτε εσυ θεωρεις σημαντικο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην στιγμη αυτη της ευτυχιας τοτε νομιζω οτι χανεις κατι πολυτιμο ζητωντας κατι ακομα περισσοτερο απο αυτο που σου δινει το Συμπαν εκεινη ακριβως την ωρα.:love:

e k
08-07-2008, 11:15 AM
Τι είναι ευτυχία?, ...δύσκολο να πεί κανείς. Και απλό μαζί.
Δύσκολο γιατί κάθε φορά και γιά τον καθένα μας μπορεί να είναι κάτι άλλο. Και απλό, γιατί μόλις κάνουμε ένα βήμα πίσω και αφουγκραστούμε την έσω μας φωνή η δίψα γι'αυτήν ανασύρεται από τον θόρυβο.

Η ευτυχία φθίνει όσο απομακρυνόμαστε από την μήτρα, όσο μεγαλώνουμε και ασπαζόμαστε κοινά ήθη και έθιμα κάνοντάς μας να αποζητούμε ισοβίως μέσω αυτής την αναγέννησή μας.

Την ευτυχία συνάντησε ο Πικάσο όταν σε ώριμη ηλικία άρχισε να ζωγραφίζει σαν παιδί.

Την ευτυχία συνάντησαν αναδομηστές έργων της κλασσικής και jazzmen όταν ξεσκαρτάρισαν από μέσα τους την σχολή που τους ανέδειξε.

Την ευτυχία βρίσκουν οι συνειδητά υποχωρούντες από το άστυ προς την ύπαιθρο.

Την ευτυχία βρίσκουν οι ερωτευμένοι εις σάρκαν και πνεύμα ένα.

Καταλυτικός παράγων στην ευτυχία είναι η φθορά που επιφέρει ο χρόνος και η αδυναμία ανανέωσης.

Υπάρχουν και φορές που αναθεωρούμε και η ευτυχία αλλάξει πρόσωπο ή έκφραση.

Κλειδί για την αναζήτησή της είναι καταρχήν να γνωρίσουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.

Υ.Γ
Δεν το προτείνω προς αγορά και ακρόαση (γιατί είναι μανίκι), όμως αν κάποιος εννοεί την πραγματικότητα μέσω της Μουσικής (όπως εγώ), θα έβρισκε τουλάχιστον ενδιαφέρουσα την έκδοση που επιμελήθηκε ο Στ.Βασιλειάδης πάνω στο έργο του Γιάννη Χρήστου, η Μουσική του Φοίνικα (1948-1949) και αναφέρεται στον μύθο του ιστορικού Φοίνικα ο οποίος καιγόταν και ξαναγεννιόταν από την ίδια του τη τέφρα. Το συμφωνικό έργο έχει τη μορφή ποιήματος σε 5 μέρη τα οποία παίζονται δίχως διακοπή. Το κάθε μέρος αντιπροσωπεύει και μία φάση της πορείας του Φοίνικα, που ακολουθεί το εξής πρότυπο: γέννηση / εξέλιξη / δράμα (δραματικό κορύφωμα) / τέλος (θάνατος) / νέα αρχή (αναγέννηση).

Maroulita
08-07-2008, 11:33 AM
Δεν το προτείνω προς αγορά και ακρόαση (γιατί είναι μανίκι), όμως αν κάποιος εννοεί την πραγματικότητα μέσω της Μουσικής (όπως εγώ), θα έβρισκε τουλάχιστον ενδιαφέρουσα την έκδοση που επιμελήθηκε ο [/FONT]Στ.Βασιλειάδης πάνω στο έργο του Γιάννη Χρήστου, η Μουσική του Φοίνικα (1948-1949) και[FONT=Verdana] αναφέρεται στον μύθο του ιστορικού Φοίνικα ο οποίος καιγόταν και ξαναγεννιόταν από την ίδια του τη τέφρα. Το συμφωνικό έργο έχει τη μορφή ποιήματος σε 5 μέρη τα οποία παίζονται δίχως διακοπή. Το κάθε μέρος αντιπροσωπεύει και μία φάση της πορείας του Φοίνικα, που ακολουθεί το εξής πρότυπο: γέννηση / εξέλιξη / δράμα (δραματικό κορύφωμα) / τέλος (θάνατος) / νέα αρχή (αναγέννηση.

To ξέρω ότι είναι οφ τόπικ, αλλά δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω το έντονα σκορπίστικο συμβολισμό που υπάρχει στο συγκεκριμένο μυθικό πτηνό...

εφη ταδε-ταδε εφη
08-07-2008, 11:47 AM
Καλημέρα...Σαφώς και δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν και ούτε μπορώ ούτε και θέλω να κρίνω κανέναν...

¨οπως πολλές φορές έχουμε πει είναι δικαίωμά μας και- υποχρέωση θα συμπληρώσω- να λέμε την άποψή μας..Ως έτσι και μόνο γι αυτό γράφω αυτά που γράφω...
Προσπαθώ να ταιριάξω όλα αυτά που διάβασα από έναν σκεπτόμενο άνθρωπο,στον όρο Ευτυχία...Δυστυχώς δεν τα κατάφερα...ίσως έχω απλοϊκή σκέψη και δεν μπορώ να παρακολουθήσω.... Το μόνο κοντινό σημείο που βρήκα για τις απόψεις αυτές είναι το ΓΙΑΤΙ κανείς θέλει να είναι ευτυχισμένος...

Η ΕΥΤΥΧΙΑ με το ΓΙΑΤΙ θέλω να είμαι ευτυχισμένος έχει διαφορά...
Ϊσως πάλι δεν γίνω κατανοητή...κι όμως χρησιμοποιώ απλές καθημερινές λέξεις...
Αν και έχω πολλά ακόμη να πω θα προτιμήσω το ρητό "η σιωπή είναι χρυσός..."

Καλημέρα..

Βασιλης Παπαδολιας
08-07-2008, 03:44 PM
Μάλλον κι εγώ δε γίνομαι κατανοητός αλλά η Σύνοδος ¶ρη - Κρόνου στην Παρθένο αυτή την εποχή είναι ό,τι πρέπει για τσακωμό μέσω παρεξηγήσεων και διϋλίσεως του κώνωπα...

Ευχαριστώ λοιπόν για το γόνιμο διάλογο κι εύχομαι ο καθένας να βρει την ευτυχία όπως την αισθάνεται και την εννοεί....

Καλό απόγευμα σε όλους...

emmalene
08-07-2008, 03:46 PM
Μάλλον κι εγώ δε γίνομαι κατανοητός αλλά η Σύνοδος ¶ρη - Κρόνου στην Παρθένο αυτή την εποχή είναι ό,τι πρέπει για τσακωμό μέσω παρεξηγήσεων και διϋλίσεως του κώνωπα...

Ευχαριστώ λοιπόν για το γόνιμο διάλογο κι εύχομαι ο καθένας να βρει την ευτυχία όπως την αισθάνεται και την εννοεί....

Καλό απόγευμα σε όλους...
Ασχετο αλλα ΟΝΤΩΣ αυτη η καταπληκτικη συνοδος ενδεικνυται....:love:

παντως το να διαφωνουμε οι ανθρωποι ακομα και στο τι ειναι ευτυχια ειναι θεμα..

getzaki
08-07-2008, 11:53 PM
Όποιος μπορέσει να υπερνικήσει τα εσωτερικά του προβλήματα
και να φτάσει στη μόνιμη εσωτερική ειρήνη, είναι ευτυχισμένος.
Σύντροφο μπορούμε να αλλάξουμε αμέτρητες φορές, όμως,
αν δεν αλλάξουμε το ανήσυχο και ανικανοποίητο πνεύμα μας,
δεν θα βρούμε ποτέ την αληθινή ευτυχία.
Δεν υπάρχουν λέξεις ή ορισμοί για να περιγράψουμε
αυτό το τόσο όμορφο συναίσθημα.
Από μέρους μου, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι
να σας ευχηθώ να το νιώσετε όλοι!

Με αγάπη

Σόφη

Toksotaki
09-07-2008, 03:15 AM
Oκ επειδη μπερδευτηκα με θεμα περι ευτυχιας..ειναι κανεις ευτυχισμενος?και οχι απλα θεωριες να νιωθει χαρα....γιατι εχω να του η τους κανω ερωτηση...

emmalene
09-07-2008, 11:24 AM
Εγω αυτη τη φαση ζωης που περναω τωρα εχω πιασει τον εαυτο μου να μετραει πολλες περισσοτερες στιγμες ευτυχιας απο αλλες εποχες της ζωης μου...:bigsmile:
Ναι νομιζω οτι ειμαι ευτυχισμενη τωρα για ποσο δεν ξερω οποτε....ρωτα ΤΩΡΑ:toung:

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:04 PM
Όπως επάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι κι έξω. Η εσωτερική μας ειρήνη απεικονίζεται και στην ειρήνη στη ζωή μας. Η ταραχή στη ζωή μας δείχνει και ταραχή μέσα μας. Αν δεν μπορούμε να σταθεροποιηθούμε κάπου στην εξωτερική ζωή μας είναι γιατί δεν έχουμε άγκυρα και μέσα μας. Τα δύο είναι αχώριστα.

Η ευτυχία - καλά ρωτάει το Τοξοτάκι - είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Ποιο κομμάτι του εαυτού μας είναι ευτυχισμένο; Αν κάποιος είναι ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα, ευτυχεί όταν δεν τον πληγώνουν και νιώθει ασφάλεια. Αν κάποιος είναι φιλόδοξος και επιθυμεί δύναμη, θεωρεί ότι ευτυχία είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν την αποκτά. Αν μιλήσουμε μεταφυσικά μπορεί να φτάσουμε και στη "διαστροφή" να νιώθει ευτυχισμένος κάποιος που πονάει, γιατί πιστεύει ότι από τον πόνο θα εξελιχθεί.

Τι είναι τελικά η ευτυχία; Αν ευτυχία είναι απλά ένα συναίσθημα, τότε για καθέναν είναι κάτι διαφορετικό. Ετυμολογικά στη γλώσσα μας σημαίνει τύχη. Ο καθένας από μας όμως σήμερα τι εννοεί; Μήπως καθένας το δικό του;

Maroulita
09-07-2008, 12:07 PM
Το τί πληρώνει κάποιον και τον κάνει ευτυχισμένο είναι θεμιτό, όσο αυτό δεν υπονομεύει την ύπαρξη και τα δικαιώματα του άλλου...

Νομίζω παντως ο ο σοφός Σόλων τα 'χει πει καλύτερα...

emmalene
09-07-2008, 12:09 PM
Όπως επάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι κι έξω. Η εσωτερική μας ειρήνη απεικονίζεται και στην ειρήνη στη ζωή μας. Η ταραχή στη ζωή μας δείχνει και ταραχή μέσα μας. Αν δεν μπορούμε να σταθεροποιηθούμε κάπου στην εξωτερική ζωή μας είναι γιατί δεν έχουμε άγκυρα και μέσα μας. Τα δύο είναι αχώριστα.

Η ευτυχία - καλά ρωτάει το Τοξοτάκι - είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Ποιο κομμάτι του εαυτού μας είναι ευτυχισμένο; Αν κάποιος είναι ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα, ευτυχεί όταν δεν τον πληγώνουν και νιώθει ασφάλεια. Αν κάποιος είναι φιλόδοξος και επιθυμεί δύναμη, θεωρεί ότι ευτυχία είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν την αποκτά. Αν μιλήσουμε μεταφυσικά ευτυχισμένος μπορεί να φτάσουμε και στη "διαστροφή" να νιώθει ευτυχισμένος κάποιος που πονάει, γιατί πιστεύει ότι από τον πόνο θα εξελιχθεί.

Τι είναι τελικά η ευτυχία; Αν ευτυχία είναι απλά ένα συναίσθημα, τότε για καθέναν είναι κάτι διαφορετικό. Ετυμολογικά στη γλώσσα μας σημαίνει τύχη. Ο καθένας από μας όμως σήμερα τι εννοεί; Μήπως καθένας το δικό του;

Μα σαφως ο καθενας το δικο του...το οτι εγω ειμαι ευτυχης πχ γιατι βλεπω καθε πρωι την θαλασσα και ηρεμει η υπερενεργεια που διαθετω και καποιες φορες με ταλαιπωρει, δεν σημαινει οτι το ιδιο κανει ευτυχισμενο και καποιον αλλο...:bigsmile:
Και επισης δεν γινεται να υπεραναλυουμε τα συναισθηματα....χανουν το νοημα..τα αισθηματα τα νοιωθουμε....:love:

Maroulita
09-07-2008, 12:12 PM
[/B]

Και επισης δεν γινεται να υπεραναλυουμε τα συναισθηματα....χανουν το νοημα..τα αισθηματα τα νοιωθουμε....:love:

Και για να συνεχίσω τη σκέψη της Μαρίας, η οποία με βρίσκει σύμφωνη... τα αισθήματα φεύγουν και έρχονται, άλλοτε είναι έντονα, άλλοτε είναι χλιαρά, είναι ενίοτε αντιφατικά, μπορεί κάτι που τώρα μας γεμίζει, αργότερα να είναι ανούσιο και ψυχοφθόρο......

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:13 PM
[/B]

Συμφωνώ μαζί σου... μην απατάσαι από την πολυλογία μου εδώ :)

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:16 PM
Και για να συνεχίσω τη σκέψη της Μαρίας, η οποία με βρίσκει σύμφωνη... τα αισθήματα φεύγουν και έρχονται, άλλοτε είναι έντονα, άλλοτε είναι χλιαρά, είναι ενίοτε αντιφατικά, μπορεί κάτι που τώρα μας γεμίζει, αργότερα να είναι ανούσιο και ψυχοφθόρο......

Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό. Ότι είναι συναισθήματα. Έμμεσα από όλη αυτή την κουβεντα ορίζουμε την ευτυχία ως κατάσταση συναισθήματος. Όμως αυτό μπορεί να είναι μία παγίδα. Τι γίνεται όταν επειδή νιώθουμε ευτυχισμένοι, σε μία δεδομένη κατάσταση, σταματάμε να εξελισσόμαστε; Η αδράνεια είναι έμφυτη στο ανθρώπινο ζώο (επίτηδες χρησιμοποιώ τη λέξη ζώο). Υπάρχει κίνδυνος αν συνδέσουμε την ευτυχία αποκλειστικά με μία κατάσταση συναισθήματος. Η κίνδυνος της αιώνιας στασιμότητας.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:16 PM
... (διπλό ποστ)

emmalene
09-07-2008, 12:17 PM
Συμφωνώ μαζί σου... μην απατάσαι από την πολυλογία μου εδώ :)

Το ξερω....χαρην του διαλογου φερνεις αντιρρησεις!!:cheesy:

Maroulita
09-07-2008, 12:18 PM
Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό. Ότι είναι συναισθήματα. Έμμεσα από όλη αυτή την κουβεντα ορίζουμε την ευτυχία ως κατάσταση συναισθήματος. Όμως αυτό μπορεί να είναι μία παγίδα. Τι γίνεται επειδή νιώθουμε ευτυχισμένοι, σε μία δεδομένη κατάσταση, σταματάμε να εξελισσόμαστε; Αυτός είναι ο κίνδυνος του να συνδέσουμε την ευτυχία αποκλειστικά με μία κατάσταση συναισθήματος.

Γιατί, το συναίσθημα δε λειτουργεί ως κίνητρο; Δεν προωθεί πιστεύεις;

emmalene
09-07-2008, 12:20 PM
Το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς αυτό. Ότι είναι συναισθήματα. Έμμεσα από όλη αυτή την κουβεντα ορίζουμε την ευτυχία ως κατάσταση συναισθήματος. Όμως αυτό μπορεί να είναι μία παγίδα. Τι γίνεται όταν επειδή νιώθουμε ευτυχισμένοι, σε μία δεδομένη κατάσταση, σταματάμε να εξελισσόμαστε; Η αδράνεια είναι έμφυτη στο ανθρώπινο ζώο (επίτηδες χρησιμοποιώ τη λέξη ζώο). Υπάρχει κίνδυνος αν συνδέσουμε την ευτυχία αποκλειστικά με μία κατάσταση συναισθήματος. Η κίνδυνος της αιώνιας στασιμότητας.

ΕΕΕΕΕ και?δεν γινεται να εξελισσομαστε καθημερινα....ας κατσουμε να ηρεμησουμε να αισθανθουμε και συνεχιζουμε..:love:(καπου εχεις Υδροχοο και εσυ αγαπητε δεν εξηγειται η αεναη κινησης αλλιως.....:toung:)

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:23 PM
Γιατί, το συναίσθημα δε λειτουργεί ως κίνητρο; Δεν προωθεί πιστεύεις;

Ναι, συχνά προωθεί. Ας πούμε στο παράδειγμα της φιλοδοξίας που είπα πριν, προωθεί. Στο παράδειγμα της ασφάλειας όμως όχι. Πρέπει να το βλέπουμε σκεπτικά. Δεν το απορρίπτω, απλά να το βλέπουμε με προσοχή.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:24 PM
ΕΕΕΕΕ και?δεν γινεται να εξελισσομαστε καθημερινα....ας κατσουμε να ηρεμησουμε να αισθανθουμε και συνεχιζουμε..:love:(καπου εχεις Υδροχοο και εσυ αγαπητε δεν εξηγειται η αεναη κινησης αλλιως.....:toung:)

Μεσουράνημα, Βόρειο Δεσμό και ¶ρη σε σύνοδο όλα, αλλά θα κάνουμε τη συζήτηση προσωπική και θα μας βγάλουν κάρτα...

Maroulita
09-07-2008, 12:29 PM
Ναι, συχνά προωθεί. Ας πούμε στο παράδειγμα της φιλοδοξίας που είπα πριν, προωθεί. Στο παράδειγμα της ασφάλειας όμως όχι. Πρέπει να το βλέπουμε σκεπτικά. Δεν το απορρίπτω, απλά να το βλέπουμε με προσοχή.

Δεν μπορούν όλα να προωθούν. Αλλιώς δεν θα υπήρχε ισορροπία μέσα μας. Κάτι πρέπει να υπάρχει που θα μας συγκρατεί.
Όπως επίσης δεν μπορούμε να κατηγοριοποιούμε τα πάντα... αυτό είναι συναίσθημα, αυτό όχι. Η φιλοδοξία πχ. δεν μπορεί να θεωρηθεί συναίσθημα αμιγώς.

black moon
09-07-2008, 12:37 PM
Ενας φοβερός καθηγητής φιλοσοφίας που είχα, μου έλεγε κάποτε σε μια προσωπική μας συζήτηση.............."Ευτυχία για μενα ειναι, να φιλοσοφείς το ασήμαντο!!!Τι κανει παιδί μου Ουρανία η μύγα εις το φτύμα?"

Βάση αυτού...θεωρω οτι ολοι οι συμμετέχοντες σ'αυτην την συζήτηση πρεπει να νιώθουν πολυ ευτυχισμένοι
.:love::love:

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:37 PM
Δεν μπορούν όλα να προωθούν. Αλλιώς δεν θα υπήρχε ισορροπία μέσα μας. Κάτι πρέπει να υπάρχει που θα μας συγκρατεί.
Όπως επίσης δεν μπορούμε να κατηγοριοποιούμε τα πάντα... αυτό είναι συναίσθημα, αυτό όχι. Η φιλοδοξία πχ. δεν μπορεί να θεωρηθεί συναίσθημα αμιγώς.

Συμφωνώ. Ούτε και η ασφάλεια είναι αμιγώς συναίσθημα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα αμιγές συναίσθημα. Η κατηγοροποίηση είναι όντως δυσάρεστη. Δυσκολεύει τη ζωή και στην προκειμένη περίπτωση δε φέρνει κι ευτυχία. Είναι απαραίτητη όμως για να αρχίζουμε να διακρίνουμε τι γίνεται μέσα μας. Είναι αυτό που έλεγα πριν. Νιώθω καλά, άρα δεν πειράζω το status quo ή αρχίζω και ψάχνομαι και ανακινώ πράγματα; Εκεί ήταν κι η αρχική ένσταση μου στο θέμα που αφορούσε τα "πουλάκια".

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 12:39 PM
Βάση αυτού...θεωρω οτι ολοι οι συμμετέχοντες σ'αυτην την συζήτηση πρεπει να νιώθουν πολυ ευτυχισμένοι

Είπαμε. Σύνοδος ¶ρη / Κρόνου στην Παρθένο. Διυλίουμε τον κώνωπα. Εμπρός πεδίον δόξης λαμπρόν...

emmalene
09-07-2008, 12:40 PM
Ενας φοβερός καθηγητής φιλοσοφίας που είχα, μου έλεγε κάποτε σε μια προσωπική μας συζήτηση.............."Ευτυχία για μενα ειναι, να φιλοσοφείς το ασήμαντο!!!Τι κανει παιδί μου Ουρανία η μύγα εις το φτύμα?"

Τωρα εγω να ρωτησω ως συμμετεχουσα....."αγαπητη Ουρανια ειμαι το φτυμα η μυγα"???????:toung:
:laugh::laugh::laugh:

black moon
09-07-2008, 12:43 PM
Τωρα εγω να ρωτησω ως συμμετεχουσα....."αγαπητη Ουρανια ειμαι το φτυμα η μυγα"???????:toung:
:laugh::laugh::laugh:

Ενα απλο φιλοσοφικό ερωτημα ειναι........ όπως και το τι ειναι ευτυχία??? :bigsmile:

emmalene
09-07-2008, 12:48 PM
Ενα απλο φιλοσοφικό ερωτημα ειναι........ όπως και το τι ειναι ευτυχία??? :bigsmile:

Μα γιαυτο ερωτω...διοτι αν ειμαι η μυγα ΟΚ!!:toung::love:

φιλοσοφουμε σφοδρα..το κακο ειναι οτι δεν ειμαστε στον ηλιο της Πλακας κατω απο την Ακροπολη στην Αρχαια Αγορα..οποτε το αποτελεσμα δεν ειναι εγγυημενο!!!:nuts:

emmalene
09-07-2008, 12:49 PM
Είπαμε. Σύνοδος ¶ρη / Κρόνου στην Παρθένο. Διυλίουμε τον κώνωπα. Εμπρός πεδίον δόξης λαμπρόν...

Δεν λες καλα που καπου κανει τριγωνο η συνοδος με το θεμα...Αλλιως..βλεπε εβδομαδιαιο ωροσκοπιο!!!:bigsmile:

ΕΜΠΡΟΣΣΣΣ!!!

Maroulita
09-07-2008, 12:54 PM
Συμφωνώ. Ούτε και η ασφάλεια είναι αμιγώς συναίσθημα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα αμιγές συναίσθημα. Η κατηγοροποίηση είναι όντως δυσάρεστη. Δυσκολεύει τη ζωή και στην προκειμένη περίπτωση δε φέρνει κι ευτυχία. Είναι απαραίτητη όμως για να αρχίζουμε να διακρίνουμε τι γίνεται μέσα μας. Είναι αυτό που έλεγα πριν. Νιώθω καλά, άρα δεν πειράζω το status quo ή αρχίζω και ψάχνομαι και ανακινώ πράγματα; Εκεί ήταν κι η αρχική ένσταση μου στο θέμα που αφορούσε τα "πουλάκια".

Αν νιώθεις καλά, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσεις να ψάχνεσαι. Μερικά πράγματα πρέπει να αφήνονται στη ροή τους. Αλλιώς χάνουν την ουσία τους.

ioni
09-07-2008, 01:16 PM
ώραία τα λέμε και τα γράφουμαι μα πιστευω ότι στη ζωη όλα τα συναιστήματα χοράνε
για σκευτήτε μια ζωη γεμάτη ευτυχία.......
για εμένα η ευτυχία είναι το αλάτι
τα συναισθήματα αλλάζουν όταν έχουμε ασχημες στιγμές θυμώμαστε τις καλες και πέρνουμε στα πάνω μας ή οτι θα περάσει και με δύναμη προχοράμε
για ποιο λόγο άλλωστε έχουμε ή νιώθουμε τόσα συναισθήματα
και για ποιο λόγο υπάρχουν;

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 01:22 PM
Αν νιώθεις καλά, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσεις να ψάχνεσαι. Μερικά πράγματα πρέπει να αφήνονται στη ροή τους. Αλλιώς χάνουν την ουσία τους.

Μιλάει ο ωροσκόπος σου. Και ο Ήλιος μου θα συμφωνήσει μαζί σου. Αλλά από πλευράς εξέλιξης το να νιώθεις καλά δεν είναι πάντα θετικό.... Αν κάναμε από μικροί αυτό που θέλαμε δε θα μαθαίναμε ούτε να μιλάμε ούτε να διαβάζουμε... Όλα αυτά τα μάθαμε επειδή έπρεπε... Ξεβολευτήκαμε την πρώτη ημέρα στο σχολείο...

Όπως λέει κι η ioni τα συναισθήματα αλλάζουν και έρχονται και φεύγουν. Και στο τέλος συμπληρώνω εγώ δε μένει τίποτα... Απολύτως τίποτα... Μόνο η μνήμη... Και γιατί όλα αυτά; Για ποιο λόγο; Τα συναισθήματα είναι καλά ΤΩΡΑ. Όμως η ζωή δεν είναι μόνο τώρα.

emmalene
09-07-2008, 01:29 PM
Μιλάει ο ωροσκόπος σου. Αλλά το συναίσθημα δεν είναι το παν...
Κι όπως λέει κι η ioni τα συναισθήματα αλλάζουν και καταλήγεις να άγεσαι και να φέρεσαι. Θα μου πεις είναι κακό αυτό; Όχι απαραίτητα. Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και να το κάνεις συνειδητά..

Με μπερδευεις...αφου αγεσαι και φερεσαι πως το κανεις συνειδητα?????

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 01:36 PM
[/B]

Με μπερδευεις...αφου αγεσαι και φερεσαι πως το κανεις συνειδητα?????

Στην πραγματικότητα αυτό που λέει η Μαρουλίτα είναι σωστό, Μαρία. Αλλά για πολύ λίγους ανθρώπους. Που έχουν φτάσει σε υψηλή συνειδητότητα. Αυτοί πράγματι έχουν ως τελικό ιδανικό να πάνε με τη ροή. Είναι η κατάληξη της εξέλιξης. Διάβαζα προχθές ότι ο Ρούντολφ Στάινερ ήξερε ότι θα γινόταν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και πήγε παρόλα αυτά. Ο Σωκράτης δέχτηκε το κώνιο. Όμως ανθίσταμαι στην άποψη αυτή, γιατί σε μας τους υπόλοιπους ερμηνεύεται αλλιώς. Ερμηνεύεται ως αδράνεια. Δε χρειάζεται να κάνω τίποτα, αφού νιώθω καλά. Όποιος ψάχνεται έχει κάποιο θέμα. Δεν πάει έτσι. Αν είναι απλά να νιώθω καλά το κάνω με το αλκοόλ. Το κάνω και με το χορταράκι. Δεν μπορούμε να ανάγουμε σε ιδανικό το να νιώθω καλά. Όχι εμείς. Εμείς έχουμε να παλέψουμε σε άλλους τόπους πριν φτάσουμε εκεί που η ροή έχει νόημα. Και στους δικούς μας τόπους πρέπει να ζοριστούμε. Εκεί είναι η διαφορά του συνειδητά.

Maroulita
09-07-2008, 01:39 PM
Μιλάει ο ωροσκόπος σου. Και ο Ήλιος μου θα συμφωνήσει μαζί σου. Αλλά από πλευράς εξέλιξης το να νιώθεις καλά δεν είναι πάντα θετικό.... Αν κάναμε από μικροί αυτό που θέλαμε δε θα μαθαίναμε ούτε να μιλάμε ούτε να διαβάζουμε... Όλα αυτά τα μάθαμε επειδή έπρεπε... Ξεβολευτήκαμε την πρώτη ημέρα στο σχολείο...

Όπως λέει κι η ioni τα συναισθήματα αλλάζουν και έρχονται και φεύγουν. Και στο τέλος συμπληρώνω εγώ δε μένει τίποτα... Απολύτως τίποτα... Μόνο η μνήμη... Και γιατί όλα αυτά; Για ποιο λόγο; Τα συναισθήματα είναι καλά ΤΩΡΑ. Όμως η ζωή δεν είναι μόνο τώρα.

Μάλλον ο ωροσκόπος σου μιλάει... γιατί άκρη δεν βλέπω να βγάζουμε! :toung:

Μην είσαι απόλυτος γι'αυτά που μαθαμε επειδή έπρεπε. Το ότι κατι πρέπει να γίνει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αντικειται και στις επιθυμίες μας. Και οι συμβάσεις χρειάζονται αλλά και οι προσωπικές μας επιθυμίες. Είναι καθαρά υποκειμενικό το πώς εκλαμβάνουμε το καθετί νέο που έρχεται στη ζωή μας υπό μορφή μάθησης.

Διαφωνώ ότι δεν εξελισσόμαστε όταν νιώθουμε καλά. Και αυτό είναι υποκειμενικό. Οταν νιώθεις καλά δεν αποκλείεται να λαμβάνεις ανατροφοδότηση για να κανεις ενα βήμα παραπέρα....

emmalene
09-07-2008, 01:39 PM
Σαφως και πρεπει να προβληματιζομαστε..και οχι δεν πιστευω καθολου στις τεχνητες ευτυχιες και στους παραδεισους του Ποσειδωνα..Απλα χρειαζεται μαι παυση παντα για να μετρησουμε τι κανουμε και τι αποκομισαμε απο την ζωη μεχρι της στιγμη της στασης..η αεναη κινηση εχει παγιδες.Λογω κεκτημενης ταχυτητας χανεις εικονες και συναισθηματα.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 01:46 PM
Μην είσαι απόλυτος γι'αυτά που μαθαμε επειδή έπρεπε. Το ότι κατι πρέπει να γίνει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αντικειται και στις επιθυμίες μας. Και οι συμβάσεις χρειάζονται αλλά και οι προσωπικές μας επιθυμίες. Είναι καθαρά υποκειμενικό το πώς εκλαμβάνουμε το καθετί νέο που έρχεται στη ζωή μας υπό μορφή μάθησης.

Διαφωνώ ότι δεν εξελισσόμαστε όταν νιώθουμε καλά. Και αυτό είναι υποκειμενικό. Οταν νιώθεις καλά δεν αποκλείεται να λαμβάνεις ανατροφοδότηση για να κανεις ενα βήμα παραπέρα....

Δεν είμαι ακριβώς απόλυτος, αλλά αντιρρησίας (γνώρισμα διδύμων). :)

Σκοπός του διδύμου είναι να υποστηρίζει την άλλη άποψη για να υπάρχει ισορροπία. Αν υποστηρίζατε όλοι εδώ τη λογική θα υποστήριζα το συναίσθημα. Σε κάποιους αυτό φαίνεται και σαν υποκρισία (η κριτική για τους διδύμους).

Πέραν πλάκας, αυτά που λες είναι σωστά, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο. Όταν πια έχουμε επίγνωση και έχουμε μάθει να συμβιβάζουμε.

Βασιλης Παπαδολιας
09-07-2008, 01:46 PM
Σαφως και πρεπει να προβληματιζομαστε..και οχι δεν πιστευω καθολου στις τεχνητες ευτυχιες και στους παραδεισους του Ποσειδωνα..Απλα χρειαζεται μαι παυση παντα για να μετρησουμε τι κανουμε και τι αποκομισαμε απο την ζωη μεχρι της στιγμη της στασης..η αεναη κινηση εχει παγιδες.Λογω κεκτημενης ταχυτητας χανεις εικονες και συναισθηματα.

Συμφωνώ... Ας κάνουμε λοιπόν μία παύση... :) (γιατί έχω και δουλειά στο γραφείο)...

skorpion
09-07-2008, 05:27 PM
Ο καθε ανθρωπος ανα φασεις της ζωης του μπορει να θεωρει οτι διαφορετικα πραγματα θα τον εκαναν ευτυχισμενο...Και δε μιλαμε για περιοδικη χαρα αλλα για ενα μονιμο συναισθημα πληροτητας ισως...γιατι χαρουμενες στιγμες θα υπαρχουν πολλες φορες και σε περιοδους αναμπουμπουλας! Μπορει ας πουμε να σου λειπει κατι που το θεωρεις βασικο για να νιωσεςι ευτυχισμενος αλλα ας πουμε να υπαρχουν πολλες χαρουμενες στιγμες με φιλους π.χ που σε κανουν να το ξεχνας για λιγο ή κατι αντιστοιχο...ομως το κενο αυτο θα συνεχισει να υπαρχει ακομα κι αν καποιες στιγμες κρυβεται....Τωρα αν τελικα φτασεις να ¨κατεχεις¨ αυτο που θεωρεις οτι θα σε κανει ευτυχισμενο μπορει και να επαναπαυτεις οπως λεχθηκε ή να δραστηριοποιηθεις περισσοτερο προς νεους ιως δρομους ή κατευθηνσεις διεκδικωντας κ σ αλλους τομεις πραγματα ή καταστασεις που θα συνδραμουν κι αυτα δευτερευοντως ή οχι στην ευτυχια....Το θεμα ειναι οτι πολλες φορες οι ανθρωποι ακομα κι οταν εχουν πετυχει αυτο που θεωρουσαν οτι θα τους κανει ευτυχισμενους κι αφου οντως εχουν νιωσει ετσι καποια στιγμη μπορει να το θεωρησουν ως κατι δεδομενο κι οχι ως την ευτυχια που αναζητουσαν και τοτε επερχεται η κατω βολτα και ξανα απ την αρχη

Toksotaki
09-07-2008, 05:32 PM
Ξεκαθαρη απαντηση δεν πηρα...η κανεις σε αυτη το φορουμ δεν ειναι ευτιχισμενος η απλα θα μεινω με την ερωτηση...

emmalene
09-07-2008, 05:40 PM
Ξεκαθαρη απαντηση δεν πηρα...η κανεις σε αυτη το φορουμ δεν ειναι ευτιχισμενος η απλα θα μεινω με την ερωτηση...

Στο ποστ #82 δηλωσα ευτυχης..και παραμενω!!!:bigsmile:

black moon
09-07-2008, 05:41 PM
Στο ποστ #82 δηλωσα ευτυχης..και παραμενω!!!:bigsmile:

Θα σε ματιάσουν φιλενάδα.............:toung:

emmalene
09-07-2008, 05:43 PM
Θα σε ματιάσουν φιλενάδα.............:toung:

Μπα...να με αντιγραψουν ελπιζω και προσδοκω...:toung:
και ειμαι ευτυχης αν και ειμαι χωρις δουλεια εδω και δυο μηνες και ανευ αποταμιευσης...(τα ανωτερω τα αναφερω γιατι ειμαι Ταυρος.....:toung:)

aries engineer
09-07-2008, 06:39 PM
Μπα...να με αντιγραψουν ελπιζω και προσδοκω...:toung:
και ειμαι ευτυχης αν και ειμαι χωρις δουλεια εδω και δυο μηνες και ανευ αποταμιευσης...(τα ανωτερω τα αναφερω γιατι ειμαι Ταυρος.....:toung:)

Χωρις ρευστο και Ταυρος.....ειναι υπερβαση φιλενας!!!!!!!!!!!!!!Ευγε!!!!!

ScP
09-07-2008, 07:04 PM
Αν συνεχίσετε να τσατάρετε όπου βρείτε, κάποια από τα θέματα, που ενδεχομένως ενδιαφέρουν μέλη μας, θα καταλήγουν στην μαύρη τρύπα.

Κατανοητή η διάθεση πειράγματος και η επιθυμία χαλάρωσης, αλλά δεν παύει να είμαστε μέλη ενός αστρολογικού φόρουμ.

emmalene
09-07-2008, 07:11 PM
Χωρις ρευστο και Ταυρος.....ειναι υπερβαση φιλενας!!!!!!!!!!!!!!Ευγε!!!!!

Η εννοια της ευτυχιας και πως αυτη μετουσιωνεται απο ιδεα σε πραξη, πραγματικα στο ζωδιο του Ταυρου φαινεται να ειναι η κτηση, το "εχω" αρα "υπαρχω".
Ομως αγαπητη Aries Engineer η αληθεια ειναι οτι μια εντονη εμφανιση Υδροχοοικου στοιχειου σε ενα γενεθλιο ωροσκοπιο μπορει να μειωσει την ενταση του "εχω"μεσω των οικονομικων κτησεων και να τονωσει μια πιο ιδεαλιστικη προσεγγιση της ζωης και της ευτυχιας.

:love::love:

Toksotaki
09-07-2008, 07:13 PM
Αρα η ευτυχια ειναι υποκειμενικη..αρα σταθερο συμπερασμα δεν βγαινει...

Maroulita
09-07-2008, 07:16 PM

Νομίζω πως αυτό είναι φυσικό, να είναι υποκειμενική η ευτυχία...

may
09-07-2008, 07:17 PM

Δεν είναι υποκειμενική. Aυτός που είναι ευτυχισμένος ξέρει ότι είναι ευτυχισμένος, όπως και ο δυστυχισμένος ξέρει ότι είναι δυστυχισμένος. Kαι πάντα ο καθένας για τους λόγους του.

Aν εννοόύμε υποκειμενικό στα πλαίσια του ότι εμένα με κάνει ευτυχισμένο η νίκη της ομάδας μου την Kυριακή στο ποδόσφαιρο, και κάποιον άλλον ο λογαριασμός του στην τράπεζα που αυξάνεται ή το σουφλέ που πέτυχε.... τότε ναι, υπάρχει υποκειμενικότητα. Aλλά το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο. H πυροδότηση αλλάζει!

:toung:

Πιστεύω ότι έχει εξαντληθεί το θέμα πάντως. :unsure:

starfish
10-07-2008, 12:31 PM
Δεν είναι υποκειμενική. Aυτός που είναι ευτυχισμένος ξέρει ότι είναι ευτυχισμένος, όπως και ο δυστυχισμένος ξέρει ότι είναι δυστυχισμένος. Kαι πάντα ο καθένας για τους λόγους του.

Aν εννοόύμε υποκειμενικό στα πλαίσια του ότι εμένα με κάνει ευτυχισμένο η νίκη της ομάδας μου την Kυριακή στο ποδόσφαιρο, και κάποιον άλλον ο λογαριασμός του στην τράπεζα που αυξάνεται ή το σουφλέ που πέτυχε.... τότε ναι, υπάρχει υποκειμενικότητα. Aλλά το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο. H πυροδότηση αλλάζει!

:toung:

Πιστεύω ότι έχει εξαντληθεί το θέμα πάντως. :unsure:

Δεν ειμαι σιγουρη οτι το συναισθημα ειναι παντα ιδιο και οτι διαφερει μονο η αιτια που το προκαλει. Εχουμε διαφορετικη συναισθηματικη ποιοτητα [και "ποσοτητα", -βλεπε "ενταση"].
Η γη, το νερο, η φωτια και ο αερας βιωνουν με διαφορετικο τροπο αυτο που ονομαζουμε "ευτυχια". Η λεξη αυτη ειναι μαλλον ενα πασπαρτου ....

may
10-07-2008, 02:34 PM
Δεν ειμαι σιγουρη οτι το συναισθημα ειναι παντα ιδιο και οτι διαφερει μονο η αιτια που το προκαλει. Εχουμε διαφορετικη συναισθηματικη ποιοτητα [και "ποσοτητα", -βλεπε "ενταση"].
Η γη, το νερο, η φωτια και ο αερας βιωνουν με διαφορετικο τροπο αυτο που ονομαζουμε "ευτυχια". Η λεξη αυτη ειναι μαλλον ενα πασπαρτου ....

Nαι, αυτό που λες έχει να κάνει με τον τρόπο που βιώνει ο καθένας το εκάστοτε συναίσθημα, κάτι που εξαρτάται από πάρα μα πάρα πολλούς παράγοντες!!

starfish
10-07-2008, 02:44 PM
Nαι, αυτό που λες έχει να κάνει με τον τρόπο που βιώνει ο καθένας το εκάστοτε συναίσθημα, κάτι που εξαρτάται από πάρα μα πάρα πολλούς παράγοντες!!

Φυσικα εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες. Πιστευω οτι κατα βαση ειναι υποκειμενικο συναισθημα και εξαιρετικα σπανιας ποιοτητας. Οι περισσοτεροι βαφτιζουμε "ευτυχια" την ικανοποιηση. Εχουν μια συναφεια βεβαιως αλλα δεν ειναι το ιδιο.
Η ευτυχια μπορει να εμπεριεχει ακομη και θλιψη.
Η ικανοποιηση να ειναι απορροια φθονου ή εκδικησης...

may
10-07-2008, 02:48 PM
Φυσικα εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες. Πιστευω οτι κατα βαση ειναι υποκειμενικο συναισθημα και εξαιρετικα σπανιας ποιοτητας. Οι περισσοτεροι βαφτιζουμε "ευτυχια" την ικανοποιηση. Εχουν μια συναφεια βεβαιως αλλα δεν ειναι το ιδιο.
Η ευτυχια μπορει να εμπεριεχει ακομη και θλιψη.
Η ικανοποιηση να ειναι απορροια φθονου ή εκδικησης...

Είναι μια άποψη όλο αυτό που περιγράφεις, αλλά και όπως το περιγράφεις, αλλά εγώ δεν μπορώ να είμαι τόσο ακραίων πεποιθήσεων.

starfish
10-07-2008, 02:58 PM
Είναι μια άποψη όλο αυτό που περιγράφεις, αλλά και όπως το περιγράφεις, αλλά εγώ δεν μπορώ να είμαι τόσο ακραίων πεποιθήσεων.

Διυλιζω τον κονωπα για να μπορω να καταπιω και την καμηλο!! :bigsmile:

Δεν νομιζω οτι ειναι πεποιθησεις [ακραιες!:nuts::cheesy:] τις οποιες πρεπει να ενστερνιζεται καποιος, απλως παραθεση οριων και υποτυπωδης προσπαθεια ξεκαθαρισματος...:love:
Συν [+] μια επαναληψη της αποψης μου οτι δεν υπαρχει μια και μοναδικη για ολους "ευτυχια". Αρα ειναι τουλαχιστον περιττο να αναμενουμε απαντηση στην οποια θα πρεπει να προσαρμοστουμε ολοι!:cheesy:

may
10-07-2008, 03:26 PM
Διυλιζω τον κονωπα για να μπορω να καταπιω και την καμηλο!! :bigsmile:

Δεν νομιζω οτι ειναι πεποιθησεις [ακραιες!:nuts::cheesy:] τις οποιες πρεπει να ενστερνιζεται καποιος, απλως παραθεση οριων και υποτυπωδης προσπαθεια ξεκαθαρισματος...:love:
Συν [+] μια επαναληψη της αποψης μου οτι δεν υπαρχει μια και μοναδικη για ολους "ευτυχια". Αρα ειναι τουλαχιστον περιττο να αναμενουμε απαντηση στην οποια θα πρεπει να προσαρμοστουμε ολοι!:cheesy:

Εννοείται αυτό! Kαι για εμένα ισχύει άλλωστε..

ΦΙΛΙΟΣ
12-07-2008, 10:14 AM
Καλημέρα σε όλους!! Δεν πιστευω στην 'ευτυχία' γιατι για μένα απλά δεν υπάρχει!! Η λέξη ευτυχία περιγράφει μια κατάσταση η οποία μεταβάλεται ανάλογα με το άτομο που την 'αναζητά΄ και φυσικά δεν την βρίσκει. Πρόκειται για μια ανθρώπινη εφεύρεση που σκοπό μοναδικό της εχει να ξεκουράσει τη σκέψη του ανθρώπου απο την αιώνια αναζήτηση του σκοπού της υπαρξής μας.
Δεν πρόκειται να την βρει κανείς γιατι απλα την εχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να είναι 'απιαστη΄!!Για δείτε-σαν παράδειγμα-ο καθένας μόνος του τις ιδιότητες που δίνουμε στην 'ευτυχία'
που απο μόνες του είναι άπιαστες και σαν αποτέλεσμα εχει την στεναχώρια του εκάστοτε ανθρώπου αφου δεν μπορεί να την κατακτήσει. Δεν υπάρχει ευτυχία με λίγα λόγια η μόνη που θυμάμαι είναι μια γυναίκα που γνώρισα στις διακοπές τελευταία..

omo
13-07-2008, 10:05 AM
Ο ορισμός της ευτυχίας, αν ανοίξει κάποιος ένα λεξικό είναι: καλή τύχη, ευδαιμονία, ευημερία, καλή έκβαση, επιτυχία.
Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει λοιπόν;

black moon
13-07-2008, 12:12 PM
Ο ορισμός της ευτυχίας, αν ανοίξει κάποιος ένα λεξικό είναι: καλή τύχη, ευδαιμονία, ευημερία, καλή έκβαση, επιτυχία.
Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει λοιπόν;

Ναι αλλα οταν κανεις τα εχει ολα αυτα, τα εκτιμάει? Ή τα ψαχνει καπου αλλου γιατι δεν βλέπει οτι ειναι διπλα του?

omo
13-07-2008, 09:03 PM
Ναι αλλα οταν κανεις τα εχει ολα αυτα, τα εκτιμάει? Ή τα ψαχνει καπου αλλου γιατι δεν βλέπει οτι ειναι διπλα του?

Γι΄αυτό ακριβώς έδωσα τον ορισμό. Για να συνειδητοποιήσουμε, κι εγώ μαζί, ότι η ευτυχία είναι δίπλα μας και κρύβεται σε απλά πράγματα.

emmalene
14-07-2008, 12:35 AM
Καλημέρα σε όλους!! Δεν πιστευω στην 'ευτυχία' γιατι για μένα απλά δεν υπάρχει!! Η λέξη ευτυχία περιγράφει μια κατάσταση η οποία μεταβάλεται ανάλογα με το άτομο που την 'αναζητά΄ και φυσικά δεν την βρίσκει. Πρόκειται για μια ανθρώπινη εφεύρεση που σκοπό μοναδικό της εχει να ξεκουράσει τη σκέψη του ανθρώπου απο την αιώνια αναζήτηση του σκοπού της υπαρξής μας.
Δεν πρόκειται να την βρει κανείς γιατι απλα την εχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να είναι 'απιαστη΄!!Για δείτε-σαν παράδειγμα-ο καθένας μόνος του τις ιδιότητες που δίνουμε στην 'ευτυχία'
που απο μόνες του είναι άπιαστες και σαν αποτέλεσμα εχει την στεναχώρια του εκάστοτε ανθρώπου αφου δεν μπορεί να την κατακτήσει. Δεν υπάρχει ευτυχία με λίγα λόγια η μόνη που θυμάμαι είναι μια γυναίκα που γνώρισα στις διακοπές τελευταία..

Δηλαδη ποτε στην ζωη δεν εχεις αισθανθει ευτυχης??:nuts:Ετσι χωρις να το συναρτησεις απο καποιον αλλο ανθρωπο?:bigsmile:

argy29
16-07-2008, 03:28 PM
Aξιζει σε ολους η ευτυχια?????????Απλα αναρωτιεμαι.....

omo
16-07-2008, 04:26 PM
Aξιζει σε ολους η ευτυχια?????????Απλα αναρωτιεμαι.....

Γιατί να μην αξίζει; Και με τι κριτήρια μπορεί κανείς να αποφανθεί ότι κάποιος αξίζει να είναι ευτυχισμένος ενώ κάποιος άλλος όχι; ¶σε που επειδή πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, θεωρώ ότι όλοι είμαστε πλασμένοι ίσοι, με ελαττώματα μεν, ίσοι δε. Επομένως όλοι αξίζουμε την ευτυχία ότι λάθη κι αν έχουμε κάνει.

omo
16-07-2008, 04:30 PM
Δηλαδη ποτε στην ζωη δεν εχεις αισθανθει ευτυχης??:nuts:Ετσι χωρις να το συναρτησεις απο καποιον αλλο ανθρωπο?:bigsmile:

Κάποιοι διαχωρίζουν την ευτυχία απο τη χαρά. ¶ρα μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν υπάρξει χαρούμενοι αλλά όχι ευτυχισμένοι. Μπορεί να έχουν και δίκιο. Αλλα απο το να κάνεις τέτοιου είδους διαχωρισμό μέχρι την απόλυτη πεποίθηση ότι η ευτυχία δεν υπάρχει νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά.

flame
16-07-2008, 09:25 PM
Για μένα η ευτυχία είναι πολλά πράγματα της καθημερινότητας μας που πρέπει να τα αφουγκραζόμαστε και να έχουμε ευαίσθητο το ένστικτό μας να τα απολαμβάνουμε πριν μας προσπεράσουν........:cheesy:
Και πρώτα από όλα είναι το να είμαστε γεροί!!! Ας σηκώσουμε τα μάτια ψηλά και ας ψιθηρίσουμε ένα ''ευχαριστώ'' για αυτό!!! Όπως και για το αν οι αγαπημένοι μας είναι καλά όλοι!!! Έπειτα αν έχουμε και το καθημερινό μας εξασφαλισμένο τότε είμαστε πλούσιοι! Αν έχουμε και μία στέγη δική μας τότε είμαστε άρχοντες!!!
Όλα τα άλλα περνάνε....ότι κι αν είναι....αρκεί να τα αντιμετωπίζεις με υπομονή και αγάπη....
Υπάρχει μια Κινέζικη παροιμία που λέει ότι όταν έχεις μία μονάδα μπορείς να βάλεις δίπλα της μόνος σου όσα μηδενικά θέλεις αν θέλεις.Αν δεν έχεις τη μονάδα όλα τα άλλα είναι μηδενικά.....:love:

flame
16-07-2008, 09:45 PM
Αγαπητή ΟΜΟ,όλοι κάνουμε λάθη... έχουμε δικαίωμα σ' αυτό. ¶νθρωποι είμαστε. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος η με βιβλίο οδηγιών πως να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς λάθη:nuts:
Το καλύτερο είναι να σκεπτόμαστε τις παραμέτρους που θα έχει μία πράξη μας ως προς τους άλλους. Δηλαδή να φροντίσουμε αν είναι να τους πληγώσουμε να γίνει όσο το δυνατον λιγότερο.
Έπειτα η ζωή είναι μια φάρσα ένα παιχνίδι που δεν ξέρουμε τους όρους της. Μια απέραντη θεατρική σκηνή. Μια μεγάλη ρουλέτα αν θέλετε...Παίζουμε λοιπον όλοι μας στα τυφλά όπως μπορούμε. Εκείνη σου δίνει τα σενάρια που θα παίξεις...και μετα σε κοιτάζει απο μακριά χαμογελόντας να ''παίζεις''....'Οσο πιο καλός ηθοποιός είσαι μεγάλο χειροκρότημα θα πάρεις, όσο πιο καλός παίχτης στη ρουλέτα της είσαι τόσο πιο πολλά λεφτά θα κερδίσεις....γιαυτό είπα και πιο πριν σκέψου τι πραγματικά αξίζει να υπολογίσεις από εκείνη....:love::bigsmile:

argy29
17-07-2008, 02:56 AM
HELLO AGAIN....Η γνωμη μου ειναι πως δεν αξιζει σε ολους η ευτυχια....(εκτος αν μιλαμε για χαρα) Αυτο που κανει καποιον ευτυχισμενο μπορει για το ευρυτερο κοινο να θεωρειται νοσηρο η εστω απλα ανηθικο....(ευτυχισμενος δεν θα ενιωθε μεσα του αυτος που κρατουσε φυλακισμενη την Natasha Campus τοσα χρονια και εκανε οτι εκανε μαζι της?)

Επισης -δεν ξερω γιατι- αλλα πιστευω πως γενικα η ευτυχια καποιου μπορει να συμβαλλει στην ΔΥστυχια καποιου αλλου (αγνωστου) κατι σαν το "φαινομενο της πεταλουδας".......Αυτα.....

flame
17-07-2008, 12:23 PM
HELLO AGAIN....Η γνωμη μου ειναι πως δεν αξιζει σε ολους η ευτυχια....(εκτος αν μιλαμε για χαρα) Αυτο που κανει καποιον ευτυχισμενο μπορει για το ευρυτερο κοινο να θεωρειται νοσηρο η εστω απλα ανηθικο....(ευτυχισμενος δεν θα ενιωθε μεσα του αυτος που κρατουσε φυλακισμενη την Natasha Campus τοσα χρονια και εκανε οτι εκανε μαζι της?)

Επισης -δεν ξερω γιατι- αλλα πιστευω πως γενικα η ευτυχια καποιου μπορει να συμβαλλει στην ΔΥστυχια καποιου αλλου (αγνωστου) κατι σαν το "φαινομενο της πεταλουδας".......Αυτα.....
Μιλάς για μία ευτυχία που δεν αξίζει σε όλους. Αρα είναι άλλη ευτυχία από εκείνη που ένιωθε αυτός που κρατούσε τη φυλακισμένη....ποιός κρίνει τι είναι ευτυχία τελικά,ποιός την ορίζει; Και εφόσον έχουμε μία νοσηρή ''ευτυχία'' μιλάμε για ένα δυστυχισμένο πλάσμα που νοσεί αρα ταλαιπωρείται και βασανίζεται να έχει αυτή την ''ευτυχία'' που θέλει εκείνος. Είναι ευτυχία λοιπόν αυτή; Μήπως η ευτυχία μπορεί να υπάρξει εφόσον πρωτα από όλα υπάρχει ψυχική ηρεμία; Ας πούμε ευτυχισμένο είναι ένα παιδί όταν το αγαπούν και έχει ένα ήρεμο περιβάλλον,'ενα ήρεμο σπίτι, εννοώ την οικογένεια. Μήπως η ευτυχία αρχίζει από την αγάπη;
Κατα βάθος είμαστε ευτυχισμένοι όταν μας αγαπούν....:love:

omo
17-07-2008, 01:18 PM
Αγαπητή ΟΜΟ,όλοι κάνουμε λάθη... έχουμε δικαίωμα σ' αυτό. ¶νθρωποι είμαστε. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος η με βιβλίο οδηγιών πως να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς λάθη:nuts:
Το καλύτερο είναι να σκεπτόμαστε τις παραμέτρους που θα έχει μία πράξη μας ως προς τους άλλους. Δηλαδή να φροντίσουμε αν είναι να τους πληγώσουμε να γίνει όσο το δυνατον λιγότερο.
Έπειτα η ζωή είναι μια φάρσα ένα παιχνίδι που δεν ξέρουμε τους όρους της. Μια απέραντη θεατρική σκηνή. Μια μεγάλη ρουλέτα αν θέλετε...Παίζουμε λοιπον όλοι μας στα τυφλά όπως μπορούμε. Εκείνη σου δίνει τα σενάρια που θα παίξεις...και μετα σε κοιτάζει απο μακριά χαμογελόντας να ''παίζεις''....'Οσο πιο καλός ηθοποιός είσαι μεγάλο χειροκρότημα θα πάρεις, όσο πιο καλός παίχτης στη ρουλέτα της είσαι τόσο πιο πολλά λεφτά θα κερδίσεις....γιαυτό είπα και πιο πριν σκέψου τι πραγματικά αξίζει να υπολογίσεις από εκείνη....:love::bigsmile:

Δεν καταλαβαίνω σε τι μου απαντάς εφόσον λέμε το ίδιο πράγμα όσον αφορά στα λάθη, ούτε αν διαφωνείς κάπου...

omo
17-07-2008, 01:23 PM
Γενικά σε κάθε θέμα που εξετάζεται υπάρχουν πολλές παράμετροι. Εδώ αναφερόμαστε νομίζω μέχρι στιγμής στον μέσο άνθρωπο. Οι νοσηρές καταστάσεις είναι θέμα της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής και τα αποτελέσματά τους δεν μπορούν να γενικευτούν.

starfish
17-07-2008, 02:58 PM

Μπορει να κανω λαθος αλλα η διαστροφη δεν νομιζω πως κανει καποιον ευτυχισμενο!!! Μπορει να του προσφερει ηδονη [ουτε καν χαρα!], ή ακομη ουτε κι αυτο... Ποσο ευτυχισμενος μπορει να νιωθει καποιος, οπως στο παραδειγμα που εδωσες, οταν φοβαται καθε στιγμη οτι το αντικειμενο του "ποθου" του ανα πασα στιγμη θα μπορουσε να το σκασει, οτι τον μισει, ή οτι πρεπει να κρυβεται συνεχεια και να κρυβει...
Και οπως ανεφερε μια φιλη ήδη, εδω δεν αναφερομαστε σε ψυχιατρικες περιπτωσεις.
**Διαφωνω για τον ορισμο της ευτυχιας σε λεξικο που αναφερθηκε απο μια φιλη σε προηγουμενο ποστ! Εκτος απο την λεξη "ευδαιμονια". [Ποιο λεξικο ηταν αυτο αληθεια; ]
***Πιστευω οτι η ευτυχια δεν ειναι ... για χορταση! Αν ηταν για χορταση κανεις δεν θα της εδινε σημασια. Ετσι λοιπον, πιθανολογω πως ολοι μα ολοι στον κοσμο, καποια στιγμη στην ζωη τους ενιωσαν ευτυχισμενοι, και η αναμνηση αυτου του συναισθηματος ειναι που την κανει πολυτιμη...:bigsmile:

omo
17-07-2008, 11:15 PM
Μπορει να κανω λαθος αλλα η διαστροφη δεν νομιζω πως κανει καποιον ευτυχισμενο!!! Μπορει να του προσφερει ηδονη [ουτε καν χαρα!], ή ακομη ουτε κι αυτο... Ποσο ευτυχισμενος μπορει να νιωθει καποιος, οπως στο παραδειγμα που εδωσες, οταν φοβαται καθε στιγμη οτι το αντικειμενο του "ποθου" του ανα πασα στιγμη θα μπορουσε να το σκασει, οτι τον μισει, ή οτι πρεπει να κρυβεται συνεχεια και να κρυβει...
Και οπως ανεφερε μια φιλη ήδη, εδω δεν αναφερομαστε σε ψυχιατρικες περιπτωσεις.
**Διαφωνω για τον ορισμο της ευτυχιας σε λεξικο που αναφερθηκε απο μια φιλη σε προηγουμενο ποστ! Εκτος απο την λεξη "ευδαιμονια". [Ποιο λεξικο ηταν αυτο αληθεια; ]
***Πιστευω οτι η ευτυχια δεν ειναι ... για χορταση! Αν ηταν για χορταση κανεις δεν θα της εδινε σημασια. Ετσι λοιπον, πιθανολογω πως ολοι μα ολοι στον κοσμο, καποια στιγμη στην ζωη τους ενιωσαν ευτυχισμενοι, και η αναμνηση αυτου του συναισθηματος ειναι που την κανει πολυτιμη...:bigsmile:

Μικρό Ελληνικό Λεξικό-Τεγόπουλος-Φυτράκης

flame
18-07-2008, 04:47 AM
Συμφωνούμε ΟΜΟ ! Δεν είδα εκτενώς την άποψή σου και παρασύρθηκα....:cheesy:

starfish
18-07-2008, 10:46 AM
Μικρό Ελληνικό Λεξικό-Τεγόπουλος-Φυτράκης

Ευχαριστω!! :bigsmile::bigsmile:
...εχω ομως την εντυπωση, οτι ο συντακτης του λημματος ειναι [ας ειμαι καλοπροαιρετη...:cheesy:] σαν τους γιατρους που δινουν ασπιρινη σε ασθενεις βαρια νοσουντες....:bigsmile::nuts:

omo
18-07-2008, 01:44 PM
Ευχαριστω!! :bigsmile::bigsmile:
...εχω ομως την εντυπωση, οτι ο συντακτης του λημματος ειναι [ας ειμαι καλοπροαιρετη...:cheesy:] σαν τους γιατρους που δινουν ασπιρινη σε ασθενεις βαρια νοσουντες....:bigsmile::nuts:

Μπορεί. Αλλα αν σκεφτείς την ετυμολογία της λέξης, που παρόλο που δεν είμαι ειδική, φαίνεται να είναι ευ και τύχη, τότε μάλλον έχει δίκιιο. :cheesy:

starfish
18-07-2008, 03:44 PM
Μπορεί. Αλλα αν σκεφτείς την ετυμολογία της λέξης, που παρόλο που δεν είμαι ειδική, φαίνεται να είναι ευ και τύχη, τότε μάλλον έχει δίκιιο. :cheesy:

Ναι ετσι φαινεται, αλλα κανεις δεν εννοει καλη τυχη οταν μιλαει για ευτυχια. Ο μονος ορος απ αυτους που αναφερονται που ειναι εγγυτερος εννοιολογικα ειναι το "ευδαιμονια". Ολα οι αλλοι "χρυσωνουν" το χαπι! :bigsmile::cheesy:

**Η πιο προσφατη εκδοχη [μου] για το θεμα μας ειναι: Το συναισθημα της ευτυχιας [μας] παει χερι χερι με το νοημα της ζωης [μας]. ... Οποιο κι αν ειναι αυτο καθε φορα!:bigsmile:

black moon
18-07-2008, 04:31 PM
Πάντως ο κακότυχος δεν ειναι σίγουρα ευτυχισμένος. :toung: :toung:

skorpion
18-07-2008, 06:02 PM
Κι αυτος που ειναι πολυ τυχερος σιγουρα εχει πολλες δοσεις ευτυχιας! Ξερουν οι λεξεις πως φτιαχνονται....χιιχχιιχ! ευ+τυχη !

voulatain
18-07-2008, 06:16 PM
Κι αυτος που ειναι πολυ τυχερος σιγουρα εχει πολλες δοσεις ευτυχιας! Ξερουν οι λεξεις πως φτιαχνονται....χιιχχιιχ! ευ+τυχη !

Oι λεξεις που φτιαχνονται απο -χ- δεν μας φτιαχνουν ομως συχνα και την ευτυ-χ-ια μας αλλα μας χ-ωριζουν απο αυτη...:sad:

athinoula85
18-07-2008, 06:55 PM
Oι λεξεις που φτιαχνονται απο -χ- δεν μας φτιαχνουν ομως συχνα και την ευτυ-χ-ια μας αλλα μας χ-ωριζουν απο αυτη...:sad:

Δηλαδη ? :weird:

voulatain
18-07-2008, 07:00 PM
Δηλαδη ? :weird:

Aσε καλη μου,ασχετο ηταν αλλα πρωτα το εγραψα και μετα το καταλαβα οτι δεν ταιριαζει με τα προηγουμενα,παρορμητικη γαρ...και συχνα πυκνα αλλου για αλλου..:σφύριγμα:σφύριγμα:σ ύριγμα

athinoula85
18-07-2008, 07:13 PM
Aσε καλη μου,ασχετο ηταν αλλα πρωτα το εγραψα και μετα το καταλαβα οτι δεν ταιριαζει με τα προηγουμενα,παρορμητικη γαρ...και συχνα πυκνα αλλου για αλλου..:σφύριγμα:σφύριγμα:σ ύριγμα

Αααα ειπα και γω , μηπως φταιω εγω βρε παιδι μου που βγαζω ατμους απο το κεφαλι ( απο την πολυ ζεστη ) :nuts: Που να δουλευε και με καρβουνο δλδ :laugh: Να το κοιταξεις καλο μου , μηπως και συ ζεσταινεσαι υπερβολικα , ποτε δεν ξερεις :toung:

(καλα.. ναι .. ειναι και η υδροχοισια φυση σου :nuts:)

xry45
18-07-2008, 07:20 PM
ποσο δικιο εχεις...ειμαι δασκαλα κ προσπαθω να μην διαβαζω τις ιδιες γλυκαναλατες ιστοριες..αλλα το παραμυθι ειναι παραμυθι.... για τα παιδια γλυκο για τους μεγαλους αδικο...

argy29
19-07-2008, 01:18 AM
Χρυσα........ολοι μα ολοι ζουμε στον κοσμο του παραμυθιου.....ο καθενας με τον δικο του τροπο και στο παραμυθι που εχει διαλεξει.......

xry45
19-07-2008, 01:50 AM
Χρυσα........ολοι μα ολοι ζουμε στον κοσμο του παραμυθιου.....ο καθενας με τον δικο του τροπο και στο παραμυθι που εχει διαλεξει.......
οντως..πολλες φορες ομως στο παραμυθι που διαλεγουμε κατι συμβαινει και δεν εχουμε τον αναλογο ρολο..ευτυχως οταν συναναστρεφεσαι με παιδια αυτο δεν ισχυει...σου δινοθν παντα αυτο που σου αξιζει...

konstantina318
19-07-2008, 10:54 AM
οντως..πολλες φορες ομως στο παραμυθι που διαλεγουμε κατι συμβαινει και δεν εχουμε τον αναλογο ρολο..ευτυχως οταν συναναστρεφεσαι με παιδια αυτο δεν ισχυει...σου δινοθν παντα αυτο που σου αξιζει...

Γι αυτό λοιπόν,παίρνοντας δύναμη απο μικρές παιδικές ψυχούλες που συναναστρέφεσαι κάθε μέρα,ψάχνεις να βρείς κάποιο παραμύθι που θα σου αξίζει πραγματικά,που θα αξίζει να το ζήσεις όσο κι αν κρατήσει..Ο ρόλος των παραμυθιών είναι να μας κάνουν να ονειρευόμαστε όμορφα πράγματα,κι αυτό ισχύει για μικρούς και μεγάλους.Αν το παραμύθι είναι άκυρο,δεν αξίζει καν να το ακούσεις:)

leoma
19-07-2008, 11:33 AM

Και η Ελληνική γλώσσα είναι αμιγώς σημειολογική!!!:cheesy:

emmalene
19-07-2008, 08:18 PM

Τελευταια στην ζωη μου ανακαλυψα οτι μονο το παιδικο γελιο και η εμπιστοσυνη στα ματια των παιδιων ειναι ανιδιοτελη:love:
και η υπαρξη μωρων στην ζωη αυτη ειναι τελεια και υπερκαλυπτει τα λοιπα τα οποια ομως πρεπει να βιωσεις για να εκτιμησεις την ευτυχια που ερχεται μεσα απο την παρουσια των παιδιων...:bigsmile:

και ακομα δεν εχω γινει μανα...:embarrest

athinoula85
19-07-2008, 08:23 PM
Τελευταια στην ζωη μου ανακαλυψα οτι μονο το παιδικο γελιο και η εμπιστοσυνη στα ματια των παιδιων ειναι ανιδιοτελη:love:
και η υπαρξη μωρων στην ζωη αυτη ειναι τελεια και υπερκαλυπτει τα λοιπα τα οποια ομως πρεπει να βιωσεις για να εκτιμησεις την ευτυχια που ερχεται μεσα απο την παρουσια των παιδιων...:bigsmile:

Σε νιωθω , σε νιωθω λεμεεεε.................... :bigsmile:
Ειναι οντως υπεροχη η αισθηση της υπαρξης αυτων των μικρων τοσο γλυκων πλασματων στην ζωη μας !!!
Τι να πω ? Εγω καλυπτομαι με ανιψακια προς το παρων ... :cry: (3 κοριτσαρες η μια Ιχθεις , η αλλη Ταυρος , η μκρη Κριος και ενας μπομπιρας , πολεμοχαρης Δυδιμος :nuts: )

xry45
19-07-2008, 08:48 PM

πολυ απλα...πολυ αληθινα ......πολυ γελαστα κ κυριως πολυ ξεκαθαρα ειναι τα παντα για τα παιδια.ειναι πραγματικα ευτυχισμενα οταν τους ζωγραφιζεις εναν τραχαρια(καρχαρια) ενα τελαστιο(τεραστιο)φορτηγο!! !σε προσγειωνουν κ σε απογειωνουν σε χρονο dt...βλεπουν τα παντα με τα ματια της καρδιας τους...κ αυτο για καποιους λεει πολλα..κ για καποιους αλλους απολυτως τιποτα..οποτε οποιο παραμυθι κ αν διαλεξεις εσυ,σημασια εχει οχι πως θα το πεις...αλλα ποιος θα το καταλαβει οταν κ αν το ακουσει...

flame
19-07-2008, 09:01 PM

Το πιο σημαντικό και η μόνη αλήθεια σε αυτή τη ζωή είναι τα παιδιά. Και πως καταλαβαίνουν τα μικρούλια την ατμόσφαιρα και τις καταστάσεις γύρω τους στην πραγματική τους διάσταση......ότι και να τους πουμε εμείς οι μεγάλοι....είναι απίστευτο....

getzaki
20-07-2008, 01:40 AM
Το βασίλειο της ευτυχίας βρίσκεται στη σκέψη και στα αισθήματά μας.
Όταν ακτινοβολείς αγάπη, ηρεμία και καλή διάθεση απέναντι σε όλους, οικοδομείς την ευτυχία για όλη σου τη ζωή.
Γνωρίζω ότι όταν επαναλαμβάνονται συστηματικά σκέψεις, αυτές ριζώνουν στο υποσυνείδητο και γίνονται συνήθεια.
Επιλέγω τη θετική σκέψη γιατί κατάλαβα ότι η ζωή μου είναι αποτέλεσμα των σκέψεών μου. Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη!

:love::love::love::love:

Με αγάπη

konstantina318
20-07-2008, 03:23 AM
Η ευτυχία δεν είναι τρόπος ζωής..Είναι η ικανότητα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να εκτιμάει όσα με κόπο έχει αποκτήσει,την υγεία του,την οικογένεια,τους φίλους,το σύντροφο του..Δυστηχώς έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα στο βωμό της υπερκατανάλωσης,και οι άνθρωποι σήμερα δεν εκτιμάμαι τις απλές καθημερινές χαρές,κοιτάμε μόνο να ήμαστε μπροστά!Και δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω.
Δεν μπορώ όμως να συγκρίνω με τίποτα πάνω σ αυτή τη γή την ευτυχία που νιώθω όταν ο τετράχρονος γιός μου με πέρνει σφιχτά αγκαλιά και μου λέει
Αααχ!μανούλα μου καλήηη..Ομολογώ οτι πραγματικάVerneigung στο μεγαλείο του!(Προσπερνάω βέβαια το γεγονός οτι συνήθως μου το λέει όταν θέλει βολτίτσα στα jumbo..):laugh:

argy29
03-08-2008, 02:16 PM
"Βωμος υπερκαταναλωσης" βλεπω......ο ορος αυτος μου φερνει στο μυαλο καθηγητη φιλολογιας σε φροντιστηριο μεσης εκπαιδευσης που προετοιμαζει μαθητες 3ης δεσμης (τωρα εχουν καταργηθει οι δεσμες) για την εκθεση στις πανελληνιες.....
Κωνσταντινα, δεν θα θυσιαζοσουν κι εσυ σ'αυτο τον βωμο αν το παιδακι σου, σου ελεγε -μετα το μανουλα μου καλη- αρχικα με ηρεμο τροπο, μετα βγαζοντας τσιριδες και κλαιγοντας σαν να το σφαζουν να του αγορασεις κατι ενω εισαι για ψωνια σε supermarket? Ελπιζω να μην με παρεξηγησεις απλα πηρα αφορμη απο τα λογια σου και εχω να πω πως οι γονεις ειναι οι ΠΡΩΤΟΙ που θυσιαζονται στο βωμο της υπερκαταναλωσης....για να "μπουκωσουν" με πολλα αχρηστα αγαθα τα τεκνα τους.......και μετα νιωθουν ευτυχισμενοι......:weird::wacko:

xry45
03-08-2008, 04:33 PM
Υπαρχουν γονεις που πληρωνουν πολλα λεφτα για να μην ειναι γονεις..(και δεν εννοω μια"βοηθεια" απο γιαγια παππου κτλ.)αλλη κοπελα για το σπιτι,αλλη για το πιανο,αλλη για τον κινηματογραφο.αλλη και γω δεν ξερω γιατι...αυτη ειναι μια τραγικη κατασταση που ολοενα αυξανεται..ευτυχως βεβαια που υπαρχουν ακομη γονεις, που σεβονται κ εκτιμουν την αθωοτητα και την μοναδικοτητα των παιδιων τους,που τα αφηνουν να μεγαλωσουν με το παιχνιδι..με το κλαμμα με το μη και οχι με το απαγορευεται...που πεφτουν και ειναι εκει χωρις να τα σηκωνουν παντα...που τα παιρνουν αγκαλια και τους τραγουδανε...εστω και παραφωνα..που το οχι ειναι οχι και η απειλη εχει συνεπεια...αρα οταν εχει πεσει κατω και χτυπαει τοσο δυνατα τα ποδια του, που νομιζεις οτι δεν το γλυτωνεις το Κατ,που ουρλιαζει και τον ακουει ολο το Σουπερ..που φτυνει,κοκκινιζει(πολλα κανουν και εμετο ετσι για τις εντυπωσεις)και σε κοιταει η Κυρια Κουλα απο το απεναντι ραφι με κεινο το υφος(πως το μεγαλωσες ετσι το κακομαθημενο!!!αλλα τι φταιει αυτο παιδακι ειναι κτλ κτλ)και φυσικα οταν αντιλαμβανονται και κοινο!!!!τοτε δινουν πραγματικο ρεσιταλ...και εσυ δεν εισαι στην καλυτερη σου μερα,πολυ δουλεια στο γραφειο,σκουπισμα,μαγειρεμ α,θες να βγεις για εναν καφε που συνεχως ακυρωνεται..ΕΧΕΙΣ 3 επιλογες...1)Το αφηνεις να χτυπιεται αφου του εχεις εξηγησει και αταραχη συνεχιζεις τα ψωνια σου,εισαι σιγουρη οτι καποτε θα σταματησει...:cheesy:2)το βουτας..θα θελες απ το λαιμο προτιμας το χερι, παρατας τα ψωνια και τρεχεις σπιτι σου...αλλη φορα θα το χειριστεις αναλογα...:cry:3)Βλεπεις ο,τι κατι του γυαλισε..χμμμμ το αγοραζεις αμεσως,νιωθεις ενοχες..συνεχιζεται ομως ευτυχισμενοι τα ψωνια σας...:bigsmile:.....μανουλες κουραγιο:love::love::love::love:

pecora nera
03-08-2008, 11:28 PM
Δεν έχω παρακολουθήσει τις σελίδες με όλες τις αναφορές του θέματος αλλά για μένα ένα κομμάτι της ευτυχίας είναι αυτός που σε αγγίζει να είναι αυτός που αγαπάς και κανείς άλλος.

Ευτυχία είναι επίσης να έχεις βρει τον άνθρωπο που θες να ζήσεις μαζί του και να μπορείς να ζήσεις χωρίς εμπόδια που φέρνουν απόγνωση και απελπισία

argy29
04-08-2008, 12:54 AM
χμμμ....PECORA NERA.....ενδιαφερον αυτο που γραφεις.....Και εισαι διδυμος....αναρωτιεμαι τι ωροσκοπο εχεις.......:blink::bigsmile:

skorpion
04-08-2008, 02:55 PM
υγεια, αγαπη, ερωτας, φιλοι και οχι οικονομικα προβληματα...Αυτα

μυρσινη
04-08-2008, 03:17 PM
Τα πιτσιρικια ειναι μικρογραφια των γονιων τους.Οταν δεις ενα μικρο κοριτσακι ας πουμε, καταλαβαινεις πως ειναι η μαμα του.Το παιδι κανει ο,τι ακριβως βλεπει και λεει ο,τι ακριβως ακουει,αρκετες φορες διχως να καταννοει τη σοβαροτητα η' μη των λεγομενων.Γι'αυτο τα παιδια ειναι αυθορμητα και ξερεις πως αυτο που λενε δεν εχει υποστει την διαδικασια της προσθαφαιρεσης πληροφοριων..Κατι που συνηθιζουν οι ενηλικες..Ειμαι εκπαιδευτικος και τα παιδια,εχω να πω,μικρα και μεγαλα ειναι πολυ καλα.Το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουν ομως,η οικογενεια τους δηλαδη,παρεες και σχολειο επονται,διαμορφωνει τις βασεις του χαρακτηρα τους.Οταν ο γονιος μαθει στο παιδι να εκτιμα τις αξιες,αυτες θα εκτιμησει και οχι τα Gucci και τα Prada,που βεβαια θα τ'αγορασει ο μπαμπας,ενω αργοτερα θα ψαξει για καποιον χορηγο η' θα παρει ενα καταναλωτικο για να καλυψει την καταναλωτικη του πεινα...Ολα ειναι θεμα καλλιεργειας.

pecora nera
04-08-2008, 03:25 PM
χμμμ....PECORA NERA.....ενδιαφερον αυτο που γραφεις.....Και εισαι διδυμος....αναρωτιεμαι τι ωροσκοπο εχεις.......:blink::bigsmile:

Αγαπητή μου Λιονταρίνα :bigsmile: (πολύ σας πάω τις γυναίκες Λέοντες :cheesy:)
έχω ωροσκόπο Τοξότη και τίποτα στο χάρτη μου δεν υπόσχεται ιδιαίτερη σταθερότητα τώρα πια .... γέρασα και λέω να αράξω μόνιμα !!

Τα φιλοσοφώ και λίγο τα πράγματα (ωροσκόπος) είναι που θέλω να γίνω και μάνα :bigsmile::bigsmile: έχω καταλήξει και σ' αυτό (αυτόν) που θέλω τι να περιμένω άλλο;
Το μόνο που εύχομαι τώρα είναι να ξεπεραστούν κάποια τελευταία εμπόδια
Μετά θα μπορώ να μιλάω για .... ΕΥΤΥΧΙΑ !!:bigsmile::love:

Μητσάκος
04-08-2008, 03:38 PM
Αγαπητή μου Λιονταρίνα :bigsmile: (πολύ σας πάω τις γυναίκες Λέοντες :cheesy:)
έχω ωροσκόπο Τοξότη και τίποτα στο χάρτη μου δεν υπόσχεται ιδιαίτερη σταθερότητα τώρα πια .... γέρασα και λέω να αράξω μόνιμα !!

Τα φιλοσοφώ και λίγο τα πράγματα (ωροσκόπος) είναι που θέλω να γίνω και μάνα :bigsmile::bigsmile: έχω καταλήξει και σ' αυτό (αυτόν) που θέλω τι να περιμένω άλλο;
Το μόνο που εύχομαι τώρα είναι να ξεπεραστούν κάποια τελευταία εμπόδια
Μετά θα μπορώ να μιλάω για .... ΕΥΤΥΧΙΑ !!:bigsmile::love:

Αυτός το ξέρει; :love:

pecora nera
04-08-2008, 03:52 PM
Ναι το ξέρει

xry45
04-08-2008, 10:14 PM
Συνεχως τρεχουμε,συνεχως αναλυουμε,συνεχως σκεφτομαστε....Παμε να κοιμηθουμε και το κεφαλι μας ειναι γεματο πραγματα και καθως προσπαθουμε να το αδειασουμε χανουμε και τον υπνο μας....Αν δεν μαθουμε να αδειαζουμε το μυαλο μας...τοτε θα μας τρελανουν τα παρασιτα...Μολις πριν απο λιγο αδειασα το μυαλο μου...και ειμαι πραγματικα ευτυχισμενη...:bigsmile:Καπου καπου θα πρεπει να χαλαρωνουμε εντελως και να αφηνουμε ελευθερο τον εαυτο μας...να νιωσουμε το μοναδικο συναισθημα...το μυαλο μας να καλπαζει ελευθερο χωρις το φοβο οτι θα το χασουμε...Αυτο ειναι ΕΥΤΥΧΙΑ...Καπου ειχα διαβασει οτι "για να βρεις τον εαυτο σου πρεπει πρωτα να τον χασεις..."Αρα υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια οταν ανακαλυπτεις συνεχως ποιος εισαι και που μπορεις να φτασεις......Και ευτυχια ειναι φυσικα για μενα ,ολα τα απλα ,καθημερινα πραγματα που μου συμβαινουν και μου φερνουν το ΧΑΜΟΓΕΛΟ στα χειλη:bigsmile:καπως ετσι δηλαδη...

argy29
05-08-2008, 12:49 PM
Αγαπητη PECORA NERA σου ευχομαι να κανεις αυτο που επιθυμεις.....
Διδυμος με ωροσκοπο Τοξοτη????Εντυπωσιακο!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

και τα 2 ειναι απο τα αγαπημενα μου ζωδια......Ειδικα οι Διδυμοι....ειναι "τρελα" τυπακια και δεν βαριεσαι ποτε μαζι τους.....:love::bigsmile:

pecora nera
05-08-2008, 02:11 PM
Αγαπητη PECORA NERA σου ευχομαι να κανεις αυτο που επιθυμεις.....
Διδυμος με ωροσκοπο Τοξοτη????Εντυπωσιακο!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

και τα 2 ειναι απο τα αγαπημενα μου ζωδια......Ειδικα οι Διδυμοι....ειναι "τρελα" τυπακια και δεν βαριεσαι ποτε μαζι τους.....:love::bigsmile:

Καλή μου, και εγώ μου εύχομαι να κάνω αυτό που επιθυμώ και γρήγορα γιατί ο χρόνος έχει πια τελειώσει για όλους μας :worried: κάναμε κακή χρήση του χρόνου ως τώρα.

Το ξέρω ότι μας αγαπάτε οι Λιονταρίνες :bigsmile::bigsmile: και εμείς σας αγαπάμε :bigsmile::love:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
05-08-2008, 02:21 PM
Καλή μου, και εγώ μου εύχομαι να κάνω αυτό που επιθυμώ και γρήγορα γιατί ο χρόνος έχει πια τελειώσει για όλους μας :worried: κάναμε κακή χρήση του χρόνου ως τώρα
Ειμαι σιγουρη οτι η προσωπικη σου ευτυχια ειναι πολυ κοντα :love:
με αγαπη Δεσποινα:love:

pecora nera
05-08-2008, 03:24 PM
Ειμαι σιγουρη οτι η προσωπικη σου ευτυχια ειναι πολυ κοντα :love:
με αγαπη Δεσποινα:love:

Δέσποινα... σιγουρευτείτε όλοι μαζί οι φίλοι :cheesy: που τρώμε το σταφύλι, μπας και τη σπρώξετε λίγο κοντυνότερα από το άπειρο......!!:wacko:

argy29
05-08-2008, 04:17 PM
Γιατι τοση απαισιοδοξια??????

flame
05-08-2008, 05:59 PM
Αλήθεια γιατί τόση απαισιοδοξία;
Κατ' αρχήν εύχομαι τα καλύτερα και στη συνέχεια έχω να πω με αγάπη:love: ότι και στις πιο δυσοίωνες συνθήκες δεν πρέπει να στραγκαλίζεις την ελπίδα. Ποτέ να μή λες ποτέ γιατί αυτή η ζωή είναι πλακατζού και κάνει φάρσες στους ανθρώπους...
Προσωπικά γνωρίζω (όπως φαντάζομαι κάποιο παράδειγμα θα έχουμε όλοι) ζευγάρι που ταλαιπωρήθηκε προσπαθώντας 20 χρόνια για ένα παιδί και όταν το πήρε απόφαση και εγκατέλειψε τις προσπάθειες η γυναίκα έμεινε έγκυος ξαφνικά και ήρεμα και τώρα έχει μιά πανέμορφη κόρη....(στα 47....)
Όπως γνωρίζω και γυναίκα που έχει από λάθος (δυστυχώς έτσι λέει εκείνη γιατί της σκλάβωσαν τη ζωή....), τρία αγόρια και μη φανταστείτε ότι πέρασαν και καλά τα παιδιά......
.........γιαυτό σας λέω κάνει φάρσες.....αυτή η ζωή...και κρατάει λίγο Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις πρόβα γιαυτήν......αυτή είναι!!! και τέλος...:nuts:
Αφήστε τις στενοχώριες να κυλίσουν από πάνω σας (δεν είναι ευκολο) σαν βροχή και απολαμβάνετε τις όποιες στιγμες έρχονται καλές η αδιάφορες....:love: