View Full Version : Αστροχαρτογραφία
ZorZeta
03-06-2008, 05:28 PM
Διάβασα το άρθρο για την αστροχαρτογραφία και το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον αν και φαίνεται κομματάκι δύσκολο. Εχει ασχοληθεί κάποιος? Θα ήθελα να ακούσω κάποιες παρατηρήσεις ή εντυπώσεις.
Διάβασα το άρθρο για την αστροχαρτογραφία και το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον αν και φαίνεται κομματάκι δύσκολο. Εχει ασχοληθεί κάποιος? Θα ήθελα να ακούσω κάποιες παρατηρήσεις ή εντυπώσεις.
H Aστροχαρτογραφία χωρίς φυσικά να θέλω να αποθαρύνω φυσικά κανέναν είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια.
ZorZeta
03-06-2008, 05:43 PM
H Aστροχαρτογραφία χωρίς φυσικά να θέλω να αποθαρύνω φυσικά κανέναν είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια.
το φαντάζομαι, αλλα ακούγεται πολύ ωραίο. Θέλει καλές γνώσεις και πολλά εργαλεία μάλλον.
το φαντάζομαι, αλλα ακούγεται πολύ ωραίο. Θέλει καλές γνώσεις και πολλά εργαλεία μάλλον.
Bασικά θέλει έναν ιδιαίτερο χάρτη (όχι σαν αυτούς που έχουμε δει όλοι) αλλά κυρίως να έχει εξοικειωθεί κανείς με τα Mεσοδιαστήματα κ τη σημασία τους.
:nuts:
Maroulita
03-06-2008, 07:18 PM
Μα και η ίδια η σκοποθεσία της αστροχαρτογραφίας είναι αρκετά εξειδικευμένη και στοχευμένη σε συγκεκριμένο αντικείμενο αναφοράς.
ZorZeta
03-06-2008, 07:52 PM
Μα και η ίδια η σκοποθεσία της αστροχαρτογραφίας είναι αρκετά εξειδικευμένη και στοχευμένη σε συγκεκριμένο αντικείμενο αναφοράς.
δεν το βρίσκεται και εσείς όμως αρκετά ενδιαφέρων το θέμα, ασχέτως την δυσκολία του? φανταστείτε, να έχεις την δυνατότητα να προσδιορίσεις ένα γεωγραφικό σημείο όπου ο χάρτης σου θα δίνει άλλα δεδομένα και οι όψεις να δείχνουν νέες τάσεις πέραν του γενεθλίου σου χάρτη. Τώρα καλύτερες ή χειρότερες είναι άλλο θέμα:blink:
Λίλιαν Σίμου
04-06-2008, 02:35 PM
Η αστροχαρτογραφία είναι ένα σύστημα με το οποίο έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, επειδή εδραιώθηκε ως σύστημα από τον εξαίρετο Τζιμ Λιούις που δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή. ¶φησε ένα σημαντικό έργο όμως.
Δεν είναι πολύ απλό να το χειριστεί κάποιος, πρέπει να έχει υλικό, κανόνες και υπομονή. Βοήθεια απαραίτητη είναι ένα υπολογιστικό πρόγραμμα, επειδή δεν μπορούμε να βρούμε τις συντεταγμένες δίχως αυτό.
Λειτουργεί πολύ καλά κυρίως σε παγκόσμια γεγονότα, όπως το έχω δει. Η βαρύτητα είναι εκεί. Αλλά και να βρούμε καλές περιοχές που μας ταιριάζουν σε ατομικό επίπεδο.
Επειδή δεν είναι εύκολος ο χειρισμός όμως, πιο εύκολο είναι να προσεγγίσετε την πολιτική αστρολογία και τους χάρτες κρατών, γιατί εκεί υπάρχει και λεπτομέρεια που η αστροχαρτογραφία θα βγάλει με πιο χρονοβόρες διαδικασίες.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Μέδουσσα
05-06-2008, 11:53 PM
Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολύ λίγα για αστροχαρτογραφία, θα ήθελα αν γίνεται, μιά όσο γίνεται πιό λεπτομερή ανάλυση του θέματος.Προσωπικά σαν θέμα μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.Ευχαριστώ.
Maroulita
06-06-2008, 12:01 AM
Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολύ λίγα για αστροχαρτογραφία, θα ήθελα αν γίνεται, μιά όσο γίνεται πιό λεπτομερή ανάλυση του θέματος.Προσωπικά σαν θέμα μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.Ευχαριστώ.
Μπορείς να διαβάσεις ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα: Αστρο* Χαρτο* γραφία: Τί είναι και πώς λειτουργεί (http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/5859-%E1%F3%F4%F1%EF%2A-%F7%E1%F1%F4%EF%2A-%E3%F1%E1%F6%DF%E1-%F4%DF-%E5%DF%ED%E1%E9-%EA%E1%E9-%F0%FE%F2-%EB%E5%E9%F4%EF%F5%F1%E3%E5%DF.html). :bigsmile: