PDA

View Full Version : Περί Ελεύθερης Βούλησης...

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 06:23 PM
Μέσα από το θέμα "Ευαισθησία" προέκυψε ένα νέο θέμα που θεωρούσα αυτονόητο...Εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα σχόλια όπως "πιστεύεις στην ελεύθερη βούληση?","δεν πιστεύω στην ελεύθερη βούληση","η ελεύθερη βούληση είναι ψευδαίσθηση"....

Αναρωτιέμαι, πιστεύεται ότι η Ελεύθερη Βούληση δεν υπάρχει σαν χάρισμα του καθενός ή ότι η Ελεύθερη Βούληση δεν πιστεύετε ότι μπορεί να εφαρμοστεί και ως έτσι ψευδαίσθηση?

Εκεί που καταλήγω είναι το εξής..
Μα και μόνο η Γέννησή μας δεν είναι από μόνη της συμπαντική Ελεύθερη Βούληση?
Πώς γίνεται να μην μετέχουμε σ'αυτό το θαύμα αφού η ύπαρξή μας διαποτίζεται απ'αυτό?

όποιος έχει κάτι να πει για να το πάμε λίγο παραπάνω,λέει...

ioni
24-05-2008, 08:22 PM
νομίζω ότι και να υπάρχει σπάνια την χρησιμοποιούμε
συνήθως κάνουμε αύτο που πρέπει ή αυτό που μας έχουν μεγαλώσει να πιστευουμε ότι είναι το σωστό
πόσοι απο εμάς κάνουμε πραγματικά αυτό που θέλουμες;
γιατί αυτό ενωήτε είναι η ελευθερη βούληση
ποσά ΜΗ υπάρχουν στη ζωή μας απο πολύ νωρίς
οσοι μάλιστα είμαστε γονείς ποσό ελευθερα να αποφασίσπυν αφήνουμε τα παιδιά μας
αυτά γιατι να μην έχουν το δικαίομα στην ελευθερη βούληση
στο τρόπο ζωης τους,δουλειας τους ,σπουδών κ.α.

voulatain
24-05-2008, 08:31 PM
Φιλη Εφη,εχεις δικιο απο τη πλευρα σου που αναρωτιεσαι,και εγω θα πω οτι κατα βαση η Ελευθερη Βουληση ειναι χαρισμα με το οποιο γεννιεται ο καθενας μας.Το αν το πιστεψει,αν το εκτιμηση,αν το χρησιμοποιησει,αυτο ειναι κατι που θελει συζητηση.Γιατι οι συνθηκες που ζει καποιος, η κοινωνια που συναναστρεφεται και ενα σωρο μικρες η μεγαλες επιρροες κανουν την Ελευθερη Βουληση να μοιαζει και να γινεται συχνα-ψευδαισθηση-.Ασχετα αν εγω υπεραισιοδοξα,συνεχιζω να πιστευω σ'αυτην.

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 08:33 PM
νομίζω ότι και να υπάρχει σπάνια την χρησιμοποιούμε
συνήθως κάνουμε αύτο που πρέπει ή αυτό που μας έχουν μεγαλώσει να πιστευουμε ότι είναι το σωστό
πόσοι απο εμάς κάνουμε πραγματικά αυτό που θέλουμες;
γιατί αυτό ενωήτε είναι η ελευθερη βούληση
ποσά ΜΗ υπάρχουν στη ζωή μας απο πολύ νωρίς
οσοι μάλιστα είμαστε γονείς ποσό ελευθερα να αποφασίσπυν αφήνουμε τα παιδιά μας
αυτά γιατι να μην έχουν το δικαίομα στην ελευθερη βούληση
στο τρόπο ζωης τους,δουλειας τους ,σπουδών κ.α.

Συμφωνώ απόλυτα...από κει ξεκινάει το κακό..¨οταν όμως καταλαβαίνουμε?Μήπως μας βολεύει απλά να ρίχνουμε τις ευθύνες της "κακής μας τύχης"ή της "ζωής που δεν διάλεξα" σε όποιον άλλον εκτός από μας?Μήπως τελικά απλά δεν αντέχουμε την ιδέα της ευθύνης απέναντί μας αρχικά?

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 08:40 PM
Φιλη Εφη,εχεις δικιο απο τη πλευρα σου που αναρωτιεσαι,και εγω θα πω οτι κατα βαση η Ελευθερη Βουληση ειναι χαρισμα με το οποιο γεννιεται ο καθενας μας.Το αν το πιστεψει,αν το εκτιμηση,αν το χρησιμοποιησει,αυτο ειναι κατι που θελει συζητηση.Γιατι οι συνθηκες που ζει καποιος, η κοινωνια που συναναστρεφεται και ενα σωρο μικρες η μεγαλες επιρροες κανουν την Ελευθερη Βουληση να μοιαζει και να γινεται συχνα-ψευδαισθηση-.Ασχετα αν εγω υπεραισιοδοξα,συνεχιζω να πιστευω σ'αυτην.

Αυτήν ακριβώς τη συζήτηση θέλω να κάνουμε...Αυτό που λες είναι ότι απλά είναι δύσκολο να εφαρμόζεται?Είναι δύσκολο να επιλέγεις όταν γύρω σου κανείς (πιστεύεις) δεν το κάνει?Από κει πιστεύεις ότι ξεκινάει η "φλόγα" να σβήνει?

Λίλιαν Σίμου
24-05-2008, 08:47 PM
Αγαπητή Έφη

Ωραίος ο προβληματισμός σου. Μέσα από πολλές μελέτες και αναζητήσεις σε χώρους εσωτερισμού, είμαι πεπεισμένη και το έχω δει να λειτουργεί, πως η Ελεύθερη Βούληση σε μεγάλο βαθμό υπάρχει. Απλά δεν λειτουργεί συχνά, γιατί μας παρασύρουν οι ψευδαισθήσεις ενός υλικού εξωτερικού περιβάλλοντος. Αλλά αν ο άνθρωπος παλέψει να ανακαλύψει μέσα του την δύναμη της Δημιουργίας, την εσωτερική του φλόγα, θα βρει το σθένος να προβάλει την δύναμη της Επιλογής.

Συχνά όμως, δεν τολμάμε να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς μας σκοτεινούς χώρους, τις φοβίες, τις αδυναμίες και αποφεύγουμε να στραφούμε προς τον "έσω εαυτό". Επομένως είμαστε ευάλωτοι σε κάθε είδους εξωτερικές επιρροές. Η 'κακή τύχη" δεν είναι παρά ο λανθασμένος μας υπολογισμός σήμερα ή στο παρελθόν που φέρνει στο φως τις συνέπειες. Ωστόσο πάντοτε μπορεί ο άνθρωπος να οραματιστεί και χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Αρκεί να πιστέψει πως μπορεί!

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

may
24-05-2008, 08:47 PM
Εχω αρκετά να γράψω επί του θέματος αλλά περιμένω να ωριμάσει... :toung:

Θα πρότεινα πριν προχωρήσει περισσότερο το θέμα να δώσει κάποιος έναν ορισμό του τι είναι "Ελεύθερη Bούληση" τελικά κ μετά περνάμε στο αν υπάρχει ή όχι.. :bigsmile:

Λίλιαν Σίμου
24-05-2008, 08:52 PM
Ως προς την τοποθέτησή μου, είναι η δύναμη να επιλέγεις τον δρόμο σου, να παλεύεις και να προχωράς σύμφωνα με τα όνειρά σου. Ακόμη και η κάθοδός μας έχει οριστεί με την σύμφωνη γνώμη της ψυχής. Δεν πιστεύω πως είμαστε "έρμαια" μίας κακής μοίρας, ή ενός άδικου Θεού...

Συντάσσομαι με αυτό που αναφέρει στα βιβλία του ο Μπαχ και έχω ως υπογραφή.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Pirate Jenny
24-05-2008, 09:03 PM
Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζετε,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?

Pirate Jenny
24-05-2008, 09:04 PM
Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,ολους σας,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζετε,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?

may
24-05-2008, 09:08 PM
Εγώ πάλι αυτήν την θεωρία της ελεύθερης βούλησης την βλέπω σαν μια καλοστημένη παράσταση από την οποία εκμεταλλεύονται αρκετοί αρκετά. Ενδεχομένως να ακούγεται "κάπως" αλλά χαρακτηρίζομαι από τη θεωρία ότι ότι είναι να συμβεί θα σύμβεί κ πως δεν μπορώ να παρέμβω στα γεγονότα που είναι να μου συμβούν. Δεν είναι παθητικότητα. Πάντα μάχομαι στη ζωή μου κ έχω κερδίσει πολλούς πολέμους κ με υψηλά κόστη. Aν υπήρχε η ελεύθερη βούληση, δεν θα υπήρχε, ούτε πείνα, ούτε δυστυχία στον κόσμο. Ελεύθερη βούληση είναι να θέλω να αλλάξω τη ροή των γεγονότων κατά κάποιον τρόπο. Ωραία... ξεκινώ κ εγώ να αλλάξω τη ροή των γεγονότων στη ζωή μου... Δευτέρα πρωί κάνω apply στη NASA για το πρόγραμμα Phoenix...

may
24-05-2008, 09:10 PM
Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζεται,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?

Nομίζω ότι συμφωνούμε. Aν δεις κ τη δημοσίευσή μου δίνω ένα αντίστοιχο παράδειγμα με το δικό σου. K εμένα με κουράζουν οι αοριστολογίες.

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:19 PM
Εχω αρκετά να γράψω επί του θέματος αλλά περιμένω να ωριμάσει... :toung:

Θα πρότεινα πριν προχωρήσει περισσότερο το θέμα να δώσει κάποιος έναν ορισμό του τι είναι "Ελεύθερη Bούληση" τελικά κ μετά περνάμε στο αν υπάρχει ή όχι.. :bigsmile:

Πως το αντιλαμβάμομαι θα σου πω..Δράση με γνόμωνα όχι τα πρέπει γιατί έτσι πρέπει...Δράση με γνόμωνα την αναζήτηση του μεγαλείου που ο καθένας κρύβει μέσα του..
Δηλαδή αυτά που έγραψα στο "ευαισθησία"και ίσως ακούστηκε σαν συναισθηματικό παραλήρημα...Δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω..το θεωρώ αυτονόητο..

may
24-05-2008, 09:24 PM
Πως το αντιλαμβάμομαι θα σου πω..Δράση με γνόμωνα όχι τα πρέπει γιατί έτσι πρέπει...Δράση με γνόμωνα την αναζήτηση του μεγαλείου που ο καθένας κρύβει μέσα του..
Δηλαδή αυτά που έγραψα στο "ευαισθησία"και ίσως ακούστηκε σαν συναισθηματικό παραλήρημα...Δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω..το θεωρώ αυτονόητο..

Ποιο μεγαλείο;;; :blink: Που το ξέρεις ότι όλοι κρύβουμε ένα μεγαλείο;; Kαι γιατί να κρύβουμε όλοι ένα μεγαλείο μέσα μας;;

K στην τελική.... καμία σχέση αυτό που λες με το "ελεύθεση βούληση". O ορισμός της ελεύθερης βούλησης αναπτύχθηκε πολύ σωστά απο την κ. Σίμου.

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:28 PM
Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,ολους σας,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?

Για να ανέβεις το βουνό κάνεις βήματα...το θέμα είναι να το βλέπεις...Θέλετε να μαζευτούμε όλοι και να πάμε σε εκείνα τα μέρη να τους πούμε την άποψή μας γι αυτό που κάνουν?Με όποιο κόστος?Προσωπικά είμαι...ποιός ψωνίζει από κινέζικα καταστήματα?Για να κοιταχτούμε λίγο...

may
24-05-2008, 09:30 PM
Για να ανέβεις το βουνό κάνεις βήματα...το θέμα είναι να το βλέπεις...Θέλετε να μαζευτούμε όλοι και να πάμε σε εκείνα τα μέρη να τους πούμε την άποψή μας γι αυτό που κάνουν?Με όποιο κόστος?Προσωπικά είμαι...ποιός ψωνίζει από κινέζικα καταστήματα?Για να κοιταχτούμε λίγο...

εγώ πάντως όχι!! :bigsmile:

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:31 PM
Ως προς την τοποθέτησή μου, είναι η δύναμη να επιλέγεις τον δρόμο σου, να παλεύεις και να προχωράς σύμφωνα με τα όνειρά σου. Ακόμη και η κάθοδός μας έχει οριστεί με την σύμφωνη γνώμη της ψυχής. Δεν πιστεύω πως είμαστε "έρμαια" μίας κακής μοίρας, ή ενός άδικου Θεού...

Συντάσσομαι με αυτό που αναφέρει στα βιβλία του ο Μπαχ και έχω ως υπογραφή.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Ευχαριστώ...

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:33 PM
Ποιο μεγαλείο;;; :blink: Που το ξέρεις ότι όλοι κρύβουμε ένα μεγαλείο;; Kαι γιατί να κρύβουμε όλοι ένα μεγαλείο μέσα μας;;

K στην τελική.... καμία σχέση αυτό που λες με το "ελεύθεση βούληση". O ορισμός της ελεύθερης βούλησης αναπτύχθηκε πολύ σωστά απο την κ. Σίμου.

Είμαι σίγουρη..η ψυχή είναι το μεγαλείο...

may
24-05-2008, 09:38 PM
Είμαι σίγουρη..η ψυχή είναι το μεγαλείο...
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν θέλουμε να μιλάμε για "μεγαλείο" τότε μιλάμε για τη ζωή την ίδια. Γιατί χωρίς ζωή δεν υπάρχει ψυχή.

K γιατί όλες οι ψυχές να είναι ένα "μεγαλείο";;

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:49 PM
Εγώ πάλι αυτήν την θεωρία της ελεύθερης βούλησης την βλέπω σαν μια καλοστημένη παράσταση από την οποία εκμεταλλεύονται αρκετοί αρκετά. Ενδεχομένως να ακούγεται "κάπως" αλλά χαρακτηρίζομαι από τη θεωρία ότι ότι είναι να συμβεί θα σύμβεί κ πως δεν μπορώ να παρέμβω στα γεγονότα που είναι να μου συμβούν. Δεν είναι παθητικότητα. Πάντα μάχομαι στη ζωή μου κ έχω κερδίσει πολλούς πολέμους κ με υψηλά κόστη. Aν υπήρχε η ελεύθερη βούληση, δεν θα υπήρχε, ούτε πείνα, ούτε δυστυχία στον κόσμο. Ελεύθερη βούληση είναι να θέλω να αλλάξω τη ροή των γεγονότων κατά κάποιον τρόπο. Ωραία... ξεκινώ κ εγώ να αλλάξω τη ροή των γεγονότων στη ζωή μου... Δευτέρα πρωί κάνω apply στη NASA για το πρόγραμμα Phoenix...

Ποιοί εκμεταλλεύονται και τί?

may
24-05-2008, 09:51 PM
Ποιοί εκμεταλλεύονται και τί?
Σε αυτό κόλλησες τώρα;; :blink: Εν τούτοις νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνη κ μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ.

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:54 PM
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν θέλουμε να μιλάμε για "μεγαλείο" τότε μιλάμε για τη ζωή την ίδια. Γιατί χωρίς ζωή δεν υπάρχει ψυχή.

K γιατί όλες οι ψυχές να είναι ένα "μεγαλείο";;

Γιατί αυτή είναι η φύση τους...αν το αναγνωρίσεις και η ζωή είναι μεγαλείο..αν όχι η σύγκρουση των δύο γεννάει την ανασφάλεια?κάτι ανισόρροπο...Αυτό πιστεύω..

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 09:59 PM
Σε αυτό κόλλησες τώρα;; :blink: Εν τούτοις νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνη κ μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ.

Παράδειγμα:σε ένα ραντεβού μου λες ότι θα τα ξαναπούμε σε 10 μέρες...Αν δεν σε ρωτήσω "σε 10 εργάσιμες?" κινδυνεύουμε να κανονίζουμε διαφορετικά ραντεβού..Γι αυτό ρωτάω...

may
24-05-2008, 09:59 PM
Γιατί αυτή είναι η φύση τους...αν το αναγνωρίσεις και η ζωή είναι μεγαλείο..αν όχι η σύγκρουση των δύο γεννάει την ανασφάλεια?κάτι ανισόρροπο...Αυτό πιστεύω..

Whatever... :weird: φαίνεται ότι είσαι πολύ ρομαντική για μένα κ είμαι πολύ πρακτική για σένα... σου εύχομαι να βρείς το στόχο σου..

Pirate Jenny
24-05-2008, 10:01 PM
Whatever... :weird: φαίνεται ότι είσαι πολύ ρομαντική για μένα κ είμαι πολύ πρακτική για σένα... σου εύχομαι να βρείς το στόχο σου..
Οχι...φαινεται απλα οτι εισαι ταυρακι και η εφη ψαρακι!:bigsmile::bigsmile:
:love:

may
24-05-2008, 10:03 PM
Οχι...φαινεται απλα οτι εισαι ταυρακι και η εφη ψαρακι!:bigsmile::bigsmile:
:love:

Aυτό!!!! :toung::toung:

may
24-05-2008, 10:05 PM
Παράδειγμα:σε ένα ραντεβού μου λες ότι θα τα ξαναπούμε σε 10 μέρες...Αν δεν σε ρωτήσω "σε 10 εργάσιμες?" κινδυνεύουμε να κανονίζουμε διαφορετικά ραντεβού..Γι αυτό ρωτάω...

Δε σε πιστεύω!!! :bigsmile: τώρα ακριβολογείς ενώ πριν αοριστολογούσες!! :bigsmile:

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 10:07 PM

Και γω σου εύχομαι κάθε πρωί που ξυπνάς να σκας απ' τη χαρά σου!!!!:love:

skorpion
24-05-2008, 10:08 PM
Νομιζω οτι τα περισσοτερα ποστ δεν αφορουν καν την ελευθερη βουληση ή εγω εχω παθει κατι και δε μπορω να παρακολουθησω αυτα που λετε

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 10:08 PM
Δε σε πιστεύω!!! :bigsmile: τώρα ακριβολογείς ενώ πριν αοριστολογούσες!! :bigsmile:

Δεν καταλαβαίνω...

may
24-05-2008, 10:10 PM
Και γω σου εύχομαι κάθε πρωί που ξυπνάς να σκας απ' τη χαρά σου!!!!:love:

Ευχαριστώ. :bigsmile:

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 10:10 PM
Νομιζω οτι τα περισσοτερα ποστ δεν αφορουν καν την ελευθερη βουληση ή εγω εχω παθει κατι και δε μπορω να παρακολουθησω αυτα που λετε

¨εχεις δίκιο...για πες...

Pirate Jenny
24-05-2008, 10:15 PM

Πολυ σωστα!:bigsmile:

skorpion
24-05-2008, 10:15 PM
Η συζητηση εχει ξαναγινει παρακατω ειναι 2 θεματα που εχουν ανοιχτει στο παρελθον αλλα πρεπει να υπαρχουν κι αλλα

Είναι η ζωή μας είναι προδιαγραμένη; (http://www.myhoroscope.gr/91-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E3%E5%ED%E9%EA%DD%F2-%EA%E1%E9-off-topic-%E8%DD%EC%E1%F4%E1/4433-%E5%DF%ED%E1%E9-%E7-%E6%F9%DE-%EC%E1%F2-%E5%DF%ED%E1%E9-%F0%F1%EF%E4%E9%E1%E3%F1%E1%EC%DD%ED%E7%3B.html)

Μοίρα ή ελεύθερη βούληση ; (http://www.myhoroscope.gr/71-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/2438-%EC%EF%DF%F1%E1-%DE-%E5%EB%E5%FD%E8%E5%F1%E7-%E2%EF%FD%EB%E7%F3%E7-%3B-2.html)

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 10:38 PM
Η συζητηση εχει ξαναγινει παρακατω ειναι 2 θεματα που εχουν ανοιχτει στο παρελθον αλλα πρεπει να υπαρχουν κι αλλα

Είναι η ζωή μας είναι προδιαγραμένη; (http://www.myhoroscope.gr/91-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E3%E5%ED%E9%EA%DD%F2-%EA%E1%E9-off-topic-%E8%DD%EC%E1%F4%E1/4433-%E5%DF%ED%E1%E9-%E7-%E6%F9%DE-%EC%E1%F2-%E5%DF%ED%E1%E9-%F0%F1%EF%E4%E9%E1%E3%F1%E1%EC%DD%ED%E7%3B.html)

Μοίρα ή ελεύθερη βούληση ; (http://www.myhoroscope.gr/71-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/2438-%EC%EF%DF%F1%E1-%DE-%E5%EB%E5%FD%E8%E5%F1%E7-%E2%EF%FD%EB%E7%F3%E7-%3B-2.html)

αυτό που θες να πεις είναι ότι τα έχεις πει όλα ή ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κατάληξη?

Ρένα
24-05-2008, 10:46 PM
Όλα καλά ακι όλα ωραία, αλλά τι γίνεται όταν γίνεσαι στόχος των άλλων πχ. γιατί είσαι ο μελλοντικός διευθυντής;
Με το να σκέφτεσαι θετικά και να έχεις τον στόχο σου σημαίνει ότι θα τον πετύχεις,
πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τους άλλους;
Μήπως θα πρέπει να κοιτάξεις τον 7ο σου;

Ευχαριστώ

tsabikaki
24-05-2008, 10:55 PM
ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ? ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ "ΘΕΛΩ" ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Κ ΠΟΙΟΤΗΚΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΩ Κ ΕΠΕΙΔΗ ΣΠΑΝΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ, ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΙΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 11:02 PM
Όλα καλά ακι όλα ωραία, αλλά τι γίνεται όταν γίνεσαι στόχος των άλλων πχ. γιατί είσαι ο μελλοντικός διευθυντής;
Με το να σκέφτεσαι θετικά και να έχεις τον στόχο σου σημαίνει ότι θα τον πετύχεις,
πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τους άλλους;
Μήπως θα πρέπει να κοιτάξεις τον 7ο σου;

Ευχαριστώ

Μόλις τον κοίταξα ..είναι στον Λέων...Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό..αυτό που ξέρω είναι ότι οι κακίες και οι ίντριγγες δεν μας αφορούν...εμένα..Κινδυνεύω να θεωρηθώ γραφική μ'αυτό που θα πω αλλά...Αν κάτι είναι καλό για μένα (για όποιον) θα έρθει να με βρει...¨Ο,τι σπέρνεις θερίζεις...Τώρα το μοιραίο είναι κάτι που είναι μυστήριο κι ως έτσι το σέβομαι...

εφη ταδε-ταδε εφη
24-05-2008, 11:16 PM
ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ? ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ "ΘΕΛΩ" ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Κ ΠΟΙΟΤΗΚΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΩ Κ ΕΠΕΙΔΗ ΣΠΑΝΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ, ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΙΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ Κ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

Δεν συμφωνώ...Η Ελεύθερη Βούληση είναι δώρο όλων...Αν κάποιοι τη γλίτσα τους,την ανάγκη τους για εξουσία ή ό,τι ,προσπαθήσουν να την περάσουν σαν Ελεύθερη Βούληση,οι υπόλοιποι ξέρουν ότι απλά στην αρρώστια τους υποτάσσονται...:love:Στα παιδιά σου..¨Εχω και γω έναν γιο...Την πρώτη φορά που με κόλλησε στον τοίχο ένοιωσα τόσο υπερήφανη...!Ελεύθερη σκέψη..συμφωνώ..

ioni
25-05-2008, 12:05 AM

αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ, γιατί κακά τα ψέματα δεν το κάνουμε παντα οι γονεις αυτό,γιτί η ζωη εινα δικιά τους και όχι δικιά μου απλως ξέρουν οτι οταν με χριαστούν θα είμαι δίπλα τους συνφωνώ ή οχι

ηχώ
01-06-2008, 10:55 AM
Ελεύθερη βούληση, χμ.
Δεν ξέρω κάποιον που να αποφάσισε να γεννηθεί ή να πεθάνει. Ή κἀποιον που ελεύθερα αποφάσισε να περάσει στις 12.02 κάτω από ένα μπαλκόνι που κατέρευσε ακριβώς στις 12.02. Μια σειρά συμπτώσεων μου φαίνονται όλα και τα περί ελεύθερης βούλησης καλά μου ακούγονται, αλλά όχι στην πράξη της ζωής. Αυτή στην καλύτερη περίπτωση μου φαίνεται το αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων που δεν ξέρω που θέλουν να μας οδηγήσουν. Στην χειρότερη μια καλοστημένη φάρσα στην πλάτη μας.
Αν π.χ. εγώ έχω ένα κάρρο ψυχολογικά προβλήματα και απωθημένα από τα παιδικά μου χρόνια, αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων: Πως συναντηθηκαν και παντρεύτηκαν οι γονείς μου, γιατί έσπασε το προφυλακτικό όταν ήμουν εγώ στη σειρά κ.λ.π. Στην ελεύθερή μου βούληση είναι να ξεπεράσω αυτά τα απωθημένα. Αλλά αν μπορούσα να το κάνω θα το είχα καταφέρει νομίζω, δε θα έτρεχα π.χ. σε ψυχολόγο, ούτε καν θα υπήρχαν τόσες επιστήμες αφιερωμένες σε αυτό.
Εγώ πιστεύω ότι η ελεύθερη βούληση έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα: Πόσο ακούμε το ένστικτό μας και το βαθύτερο εγώ μας και δε βάζουμε μόνοι μας τρικλοποδιές στον εαυτό μας.
Από κει και πέρα, έχω αρχίσει να πιστεύω στο κάρμα, βλέποντας κάποια πράγματα γύρω μου. Κι αν πιστεύουμε στην ελευθερη βούληση, ποιος ο λόγος να ζητάμε μαντείες? Κι αν οι μαντείες επαληθεύονται, πού είναι η ελεύθερη βούληση, αφού τα πράγματα είναι προδιαγεγραμένα?

Λίλιαν Σίμου
01-06-2008, 11:29 AM
Αγαπητή ηχώ

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κάποιος και πόσο βαθιά αναζητά την αλήθεια του.
Σύμπτωση δεν υπάρχει με το επιφανειακό και αόριστο της έννοιας. Σύμπτωση σημαίνει συν-πίπτει κάτι, δηλαδή πέφτει μαζί με κάτι άλλο για να έρθει ένα αποτέλεσμα. Και δεν έχει σχέση με το "τυχαίο". Διαφορετικά η Δημιουργία θα ήταν ένα τυχαίο συμβάν. Αλλά πώς θα υπήρχε τόση σοφία και αρμονία στους κόσμους του σύμπαντος, μέσα από μία τυχαία ένωση;
Όλα έχουν λόγο ύπαρξης και η κάθοδός μας δεν γίνεται τυχαία, ούτε σε τυχαίους γονείς, ούτε σε τυχαία χώρα. Εμείς -αν δεν γνωρίζουμε -τα βλέπουμε όλα τυχαία. Δεν είναι όμως αν ψάξουμε σε βάθος έτσι. Φαίνεται όντως ως φάρσα, αν είμαστε πιόνια. Αλλά παίζει η Θεία Δύναμη μαζί μας; Και γιατί;

Η ζωή στη γη είναι ένα δύσκολο σχολείο μαθητείας, επομένως έχει ανάγκη από πρόοδο η ψυχή και θα αποκτηθεί με κόπο. Υπάρχει στόχος, αρκεί να τον ανακαλύψουμε. Ψάχνουμε μέσα από δρόμους εσωτερισμού, μεταξύ αυτών και την αστρολογία, τον λόγο και τον στόχο.

Δεν ήρθαμε δίχως προσωπική απόφαση. Αυτό αφορά όμως όχι το εξωτερικό λογικό κομμάτι, αλλά την ψυχική και πνευματική μας υπόσταση. Αυτό το άυλο μέρος μας γνωρίζει. Το ότι τρέχουμε σε ψυχολόγους ή περιμένουμε από κάθε μαντική τέχνη να μας προδιαγράψει το μέλλον και να ησυχάσουμε, μοιάζει να βάζουμε τραυμοπλάστ σε μία ανοιχτή πληγή. Πρέπει να αντικρύσουμε με σθένος την πληγή, να βρούμε τη θεραπεία και να αγωνιστούμε γι' αυτήν. Οι άλλοι δεν θα μας κάνουν τίποτα δίχως συνειδητή δική μας θέληση να πετύχουμε. Επομένως θα διαιωνίζουμε ένα φαύλο κύκλο.

Η αστρολογία στην ψυχολογική και καρμική της δομή προσφέρει ένα ευρύ πεδίο συνειδητοποίησης και αυτογνωσίας. Μπορεί να βοηθήσει και να προτείνει λύσεις. Αλλά στο χέρι μας είναι να τις χρησιμοποιήσουμε ή να τις απορρίψουμε. Αυτό που ονομάζεται "βαθύτερο ένστικτο" δεν είναι παρά η εσωτερική μας φωνή, η φωνή της πνευματικής μας υπόστασης. Καλό είναι να την ακούμε, αλλά να μην την μπερδεύουμε με τη φωνή της επιιθυμίας.

Αν κάποιος μαντεύει διαισθητικά, απλά συλλαμβάνει αυτό που τείνουμε να κάνουμε. Δεν περιέχει κάτι το θεαματικό, ξέρει να κυλά στον χρόνο και βλέπει αυτό που θέλουμε να αποφασίσουμε. Γι' αυτό και η αστρολογία που δείχνει τάσεις και τρόπους αντίδρασης, είναι πιο ουσιαστική από την μαντική και μας διευκρινίζει πώς θα ήταν καλά να οδηγήσουμε το άρμα της ζωής.

Είναι καλό που ερευνάτε την περίπτωση του κάρμα. Είναι ο νόμος του αιτίου και του αποτελέσματος. Αυτό που κάνουμε, επιστρέφει, μέχρι να μάθουμε τι συμβαίνει και να χειριστούμε καλύτερα τις καταστάσεις.

Σας εύχομαι μία καλή και προσοδοφόρα αναζήτηση!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου

skorpion
01-06-2008, 08:11 PM
Δυστυχως μαλλον ή ευτυχως δε ξερω με σιγουρια...η ζωη δεν ειναι μονο αποφασεις...το μελλον δε ξεδιπλωνεται μονο απο τις αποφασεις μας....

Ενα λαθος ηταν συνειδητη αποφαση? τα λαθη δεν ειναι παντα συνειδητα το ιδιο και οι επιτυχιες...Οι επιθυμιες μας ειναι παντα συνειδητες? κι αν οχι ποιος ή τι ορισε το ασυνειδητο? Δε διαλεγουμε που θα γεννηθουμε πως και με ποιους ή πως θα μεγαλωσουμε...Διαλεγουμε παντα ποιοι ανθρωποι θα βρεθουν μπροστα μας και πως θα επηρεασουν τη ζωη μας? Πως θα διαμορφωσουμε τους εαυτους μας...ουτε αυτο ειναι στο χερι μας εξολοκληρου, καθολου δε θα τολμησω να πω γιατι δε θελω να το πιστευω και δε πρεπει.....

Εγω πιστευω οτι οι διαδρομες μπορει να αλλαξουν λιγο ή και περισσοτερο οι προορισμοι ομως νομιζω πως οχι... Αλλα και οι διαδρομες παιζουν το ρολο τους και γι αυτες ισως προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι...

εφη ταδε-ταδε εφη
01-06-2008, 09:03 PM
Πιστεύω ακράδαντα (κι όποιος έχει επιχείρημα για το αντίθετο παρακαλώ να το καταθέσει) ότι ο καθένας είναι Μοναδικός πάνω σ'αυτή τη γη κι αυτό το λέω χωρίς ίχνος ντροπής και έπαρσης...Αφού είμαι μοναδικός πως γίνεται κάποιος άλλος να ξέρει καλύτερα Εμένα?Το λέω με πλήρη Συνείδηση...η αμέσως επόμενη σκέψη μου είναι ότι αυτή την πληροφορία ,μου την παρέχει το Ασυνείδητο..και πάλι καταλήγω ότι αν είμαι εναρμονισμένος με μένα χωρίς Ϊχνος Ντροπής και ¨Επαρσης τότε ¨Ολη η Γνώση είναι Εδώ για Εμένα...:love:

Λίλιαν Σίμου
01-06-2008, 11:21 PM
Πιστεύω ακράδαντα (κι όποιος έχει επιχείρημα για το αντίθετο παρακαλώ να το καταθέσει) ότι ο καθένας είναι Μοναδικός πάνω σ'αυτή τη γη κι αυτό το λέω χωρίς ίχνος ντροπής και έπαρσης...Αφού είμαι μοναδικός πως γίνεται κάποιος άλλος να ξέρει καλύτερα Εμένα?Το λέω με πλήρη Συνείδηση...η αμέσως επόμενη σκέψη μου είναι ότι αυτή την πληροφορία ,μου την παρέχει το Ασυνείδητο..και πάλι καταλήγω ότι αν είμαι εναρμονισμένος με μένα χωρίς Ϊχνος Ντροπής και ¨Επαρσης τότε ¨Ολη η Γνώση είναι Εδώ για Εμένα...:love:

Αγαπητή μου Έφη

Θα συνηγορήσω μαζί σας, καθώς αυτό υποστήριζε και ο Ντέην Ρουντγίαρ, ο μεγάλος αυτός δάσκαλος της αστρολογίας. Θεωρούσε πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ωροσκόπιο ως κακό ή καλό, καλότυχο ή κακορίζικο, όπως πολλοί κάνουν. Γιατί ο καθένας είναι μοναδικός, δημιουργία αυθεντική σαν ένα έργο τέχνης, το οποίο πρέπει να θαυμάζουμε, να σεβόμαστε και να φροντίζουμε, με τις όποιες ατέλειές του. Επειδή δεν υπάρχει δεύτερος ίδιος.

Ακριβώς με αυτή την οπτική και όπως λέτε δίχως έπαρση φυσικά, θα ήταν καλό να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε. Αν τον αποδεχτούμε θα τον φροντίσουμε και θα τον βελτιώσουμε. Αν τον αντιπαθούμε και τον οικτίρουμε, είμαστε έρμαιο της δικής μας κακής επιλογής κι όχι κάποιας άδικης μοίρας.

Να είστε καλά όλοι
Λίλιαν Σίμου

skorpion
02-06-2008, 06:51 PM
Εγω απλα θα συμφωνησω οτι ενα ωροσκοπιο δε μπορουμε να το δουμε ως καλο ή κακο, καλοτυχο ή κακοτυχο καθως αυτο δε μπορει να μας δωσει τετοιες πληροφοριες

Toksotaki
02-06-2008, 10:39 PM
Ελεύθερη βούληση, χμ.
Δεν ξέρω κάποιον που να αποφάσισε να γεννηθεί ή να πεθάνει. Ή κἀποιον που ελεύθερα αποφάσισε να περάσει στις 12.02 κάτω από ένα μπαλκόνι που κατέρευσε ακριβώς στις 12.02. Μια σειρά συμπτώσεων μου φαίνονται όλα και τα περί ελεύθερης βούλησης καλά μου ακούγονται, αλλά όχι στην πράξη της ζωής. Αυτή στην καλύτερη περίπτωση μου φαίνεται το αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων που δεν ξέρω που θέλουν να μας οδηγήσουν. Στην χειρότερη μια καλοστημένη φάρσα στην πλάτη μας.
Αν π.χ. εγώ έχω ένα κάρρο ψυχολογικά προβλήματα και απωθημένα από τα παιδικά μου χρόνια, αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων: Πως συναντηθηκαν και παντρεύτηκαν οι γονείς μου, γιατί έσπασε το προφυλακτικό όταν ήμουν εγώ στη σειρά κ.λ.π. Στην ελεύθερή μου βούληση είναι να ξεπεράσω αυτά τα απωθημένα. Αλλά αν μπορούσα να το κάνω θα το είχα καταφέρει νομίζω, δε θα έτρεχα π.χ. σε ψυχολόγο, ούτε καν θα υπήρχαν τόσες επιστήμες αφιερωμένες σε αυτό.
Εγώ πιστεύω ότι η ελεύθερη βούληση έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα: Πόσο ακούμε το ένστικτό μας και το βαθύτερο εγώ μας και δε βάζουμε μόνοι μας τρικλοποδιές στον εαυτό μας.
Από κει και πέρα, έχω αρχίσει να πιστεύω στο κάρμα, βλέποντας κάποια πράγματα γύρω μου. Κι αν πιστεύουμε στην ελευθερη βούληση, ποιος ο λόγος να ζητάμε μαντείες? Κι αν οι μαντείες επαληθεύονται, πού είναι η ελεύθερη βούληση, αφού τα πράγματα είναι προδιαγεγραμένα?
Ηχω δεν ξερω ποσο χρονων εισαι,εγω ειμαι 17...στις γονεις μου συνεβη κατι παρομοιο οπως με τους δικους σου,η μητερα μου επαιρνε αντισυλλητικα χαπια για να φυγουν οι κυστες που ειχε και ομως να'μαι!ΟΛΟΙ διαλεγουμε το ποτε θα ερθουμε,με ποιους γονεις,με ποιους φιλους,εραστες,βοηθους,κατ κριτικους προς εμας...τα παντα..ολα ειναι ενα συνεχομενο μαθημα...αιτιο-αποτελεσμα...ολα ειναι σε μια ταξη.Ειδα σε ενα ποστ για τα παιδια και οτι πρεπει να τα αφηνουμε ελευθερα!Στα παιδια μαθαινουμε στους εφηβους κοιταμε να μην καταπιεζουμε και να βοηθαμε ενω στους ενηλικες συμπληρωματικη βοηθεια οποτε το χρειαζονται...το να αφηνεις καποιον ανεξελεκτο(δεν υποστηριζω οτι αυτο ειπωθηκε στο ποστ)ειναι καταστροφικο και ανευθυνο,μην αφυσουμε τν εμεση ελευθερια να παρερμηνευθει σαν εγκαταλειψη απο ενα παιδι.Δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις ωστε να ξερει "αυτο ηταν η καλυτερη επιλογη των γονιων μου για εμενα."Συνεβη σε εμενα για αυτο στεκομαι περισσοτερο εδω.

εφη ταδε-ταδε εφη
05-06-2008, 06:03 PM
Εγω απλα θα συμφωνησω οτι ενα ωροσκοπιο δε μπορουμε να το δουμε ως καλο ή κακο, καλοτυχο ή κακοτυχο καθως αυτο δε μπορει να μας δωσει τετοιες πληροφοριες

Μα ακόμη και η επιστήμη συνηγορεί στην Αυθεντικότητα...d n a...από όπου κι αν το πιάσεις η κατάληξη είναι μία...