Log in

View Full Version : Πλουτωνας κ΄Ηλιος

cancerian
23-05-2008, 02:15 AM
Για να ξεφυγουμε λιγο απο την φιλοσοφικη πνοη (καλη και η φιλοσοφια δεν λεω... ) που εχει παρει το site εδω και μερες θα ηθελα να συζητησουμε την σχεση μεταξυ Πλουτωνα και Ηλιου. Ενας τοσο φωτεινος πλανητης οταν αγκαλιαζει εναν τοσο σκοτεινο πλανητη ποιο ειναι αραγε το αντικτυπο στον ανθρωπο?
Πως εκφραζονται αυτοι οι δυο πλανητες μεσα απο αρμονικες ή δυσαρμονικες οψεις οψεις σε ενα γενελθιο ωροσκοπιο και πως αυτη η εκφραση φαινεται στην καθημερινη ζωη?
Περιμενω τις αποψεις σας και τις εμπειριες σας ...

cds
23-05-2008, 03:32 AM
πολυ ωραιο θεμα και με αφορα αμεσα μια που εχω εξαγωνο ηλιου με πλουτωνα.απο οτι εχω ψαξει λενε οτι κανει τον ανθρωπο να αναρωνει ευκολα απο ψυχικες και σωμματικες δυσκολιες και οτι δημιουργει μια μαγνητικη προσωπικοτητα,επισης λιγο μυστηριο και αμυντικο και δεν αφηνει τους αλλους να τον γνωριζουν πραγματικα.δεν ξερω και πολλα απο αστρολογια και θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη και αλλων εμπειρων και μη

Μητσάκος
23-05-2008, 07:53 AM
Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας τετράγωνο :nuts:, μπορώ να πω ότι είναι παλιοόψη:bigsmile:
Είναι βέβαια και ο συνδυασμός με άλλες παραμέτρους που δημιουργεί "μοιραίες" καταστάσεις. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά επειδή δεν θες να το βαρύνουμε φιλοσοφικά και εγώ είμαι Τοξότης, θα επιστρατεύσω τον Ερμή μου και θα σου πω ότι έχω βιώσει τη ρήση "κάνε την καταστροφή της χαράς χαρά της καταστροφής", αν και οι "επαφές" μου με άτομα εξουσίας δεν διακρίνονταν για την αβρότητά τους δεν έχω κανένα πρόβλημα να ασκήσω εξουσία (λέμε και καμια πατάτα, για να περάσει η ώρα :cheesy: ), ακόμα μπορώ να σε βεβαιώσω ότι πολλά "μαθήματα" τα έχω πάρει μέσω τελείως καταστροφικών και στη συνέχεια αναγεννησιακών καταστάσεων.

Παρατηρώντας όμως όψεις συνόδου και τετραγώνου σε γυναικεία ωροσκόπια (όμως όχι τόσο πολλά ώστε να χαρακτηριστούν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα, απλώς σαν μυρουδιά ένα πράμα) είδα ότι έπαιζε θέμα με τους συζύγους τους. Δύο χήρες, μια που έμεινε 1 φορά χήρα αλλά είχε παντρευτεί 3 φορές και άλλη μία πάλι με 3 γάμους :wacko:

Ξαναλέω βέβαια ότι πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά και συδυαστικά τα πράγματα και ότι από μια μεμονωμένη όψη έχουμε κάποια στοιχεία αλλά όχι το σύνολο :bigsmile:

Fotini Christodoulou
23-05-2008, 08:42 AM
Ηλιος στον Καρκίνο στον 3ο μου οίκο(σε συνοδο με σεληνη και δία) σε όψη τετραγώνου με Πλουτωνα στον Ζυγό που βρίσκεται στον 6ο μου οίκο.:wacko:

Μου βγάζει γενικά ένα πρόβλημα με τα ατομα που έχουν εξουσία.Ειδικά στον χώρο εργασίας και ταυτόχρονα συχνά αυταρχικούς συνεργάτες.Συχνά μια επιθυμία να επιβληθώ στους άλλους.Γενικά να αντιπαθώ τις περιπτώσεις που θεωρώ οτι βρίσκομαι σε ευάλωτη κατάσταση.
Σε θέματα βιωμάτων, σε πολύ δύσκολες στιγμές ανακάλυπτα αποθέματα δύναμης που δεν ηξερα οτι υπήρχαν και καταφερνα να τις ξεπερνώ.
Σε επιπεδο επιλογών -μια και ο Ηλιος δείχνει και τον τύπο του "συζύγου" που αναζητάμε, σε γυναικείο χάρτη- συνηθως ανθρώπους με έντονο στοιχείο Σκορπιού, ή που έχουν επιβλητική όψη και δυναμική προσωπικότητα, που συχνά θέλουν να με ελεγξουν.Ωστόσο την ίδια στιγμή μια αντιπάθεια επίσης και την τάση να προσπαθώ να επιβληθώ εγώ.:laugh:

Γενικά θεωρώ ότι η όψη τετραγώνου σαν σχεση μεταξύ Ηλιου και Πλουτωνα βγάζει με τον ένα ή αλλο τρόπο εμπλοκή σε παιχνίδια εξουσίας, ελέγχου ή χειρισμου.

Αυτά απο μένα:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
23-05-2008, 09:25 AM
Cancerian, διάλεξες το τετράγωνο Ήλιου - Πλούτωνα για θέμα που ΔΕΝ θες να έχει φιλσοοφική χροιά; Αυτή η όψη είναι κατ' εξοχήν όψη που πρέπει να τη φιλοσοφήσεις για να επιβιώσεις. Πώς αλλιώς θα αποδεχτείς τη σκοτεινή πλευρά σου; Σελίδες μπορούμε να γράφουμε...

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών στην αστρολογία και στη μεταφυσική θα βρούμε πολλά άτομα με τέτοιες όψεις, καθώς μέσα από τα συστήματα αυτά πέρα, από τα "ιδανικά" που λέμε, κατά βάθος μία πλευρά μας προσπαθεί να αυξήσει τον έλεγχο και την εξουσία στους άλλους.

Η όψη αυτή δίνει ανταγωνισμό του Εγώ (Ήλιος) με το θάνατο. Ο θάνατος ιδωμένος με την ευρύτερη έννοια ως θάνατος του Εγώ, δηλαδή θάνατος της πρωτοβουλίας, της ελευθερίας, της δυνατότητας μας να παίρνουμε αποφάσεις ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, να είμαι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ, κλπ. Με άλλα λόγια απειλεί το Εγώ, τη χωριστή του ύπαρξη, την αυτονομία του. Έτσι καταστάσεις που οδηγούν στην απειλή του Εγώ κάνουν τους κατόχους της όψης να εξεγείρονται. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να είναι η εξουσία, αλλά μπορεί να είναι και ο έρωτας. Ο έρωτας μπορεί να μας απορροφήσει και να τρέχουμε πίσω από τον άλλο. Το Εγώ σε μία τέτοια όψη δε "γουστάρει" καθόλου κάτι τέτοιο. Έτσι κρατάει αποστάσεις. Γίνεται αυταρχικό ακόμα ακόμα, για να κρατήσει την ξεχωριστή του οντότητα. Μην ξεχνάμε ότι το Εγώ επιδιώκει να είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, να μην ταυτίζεται με άλλους. Η έννοια της χωριστικότητας όπως περιγράφεται στη μεταφυσική, είναι το κατεξοχήν σημείο προς επεξεργασία με αυτή την όψη. Τα άτομα προσπαθούν να διαχειριστούν την έννοια της προσωπικής ανυπαρξίας, να διανοηθούν πώς θα ήταν να μην είναι αυτοί που είναι αλλά μέρος ενός άλλου, αλλά αδυνατούν. Τους έλκει ανεξήγητα μία τέτοια κατάσταση αλλά τους φοβίζει ταυτόχρονα. Ο κάτοχος της όψης μπορεί να παίρνει τη θέση του Ήλιου και να βλέπει τους άλλους σαν εχθρούς καταπιεστές αλλά μπορεί να παίρνει και τη θέση του Πλούτωνα και να καταπιέζει τους άλλους (πολύ ωραίο τα παράδειγμα, Μητσάκο, η καταστροφή της χαράς γίνεται η χαρά της καταστροφής).

Κατεξοχήν ψυχολογική όψη και κατεξοχήν φιλοσοφική για θέματα της ίδιας της ύπαρξης.

Δε διαλέγαμε κανένα Κρόνο...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-05-2008, 09:30 AM
Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας τετράγωνο :nuts:, μπορώ να πω ότι είναι παλιοόψη:bigsmile:
Είναι βέβαια και ο συνδυασμός με άλλες παραμέτρους που δημιουργεί "μοιραίες" καταστάσεις. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά επειδή δεν θες να το βαρύνουμε φιλοσοφικά και εγώ είμαι Τοξότης, θα επιστρατεύσω τον Ερμή μου και θα σου πω ότι έχω βιώσει τη ρήση "κάνε την καταστροφή της χαράς χαρά της καταστροφής", αν και οι "επαφές" μου με άτομα εξουσίας δεν διακρίνονταν για την αβρότητά τους δεν έχω κανένα πρόβλημα να ασκήσω εξουσία (λέμε και καμια πατάτα, για να περάσει η ώρα :cheesy: ), ακόμα μπορώ να σε βεβαιώσω ότι πολλά "μαθήματα" τα έχω πάρει μέσω τελείως καταστροφικών και στη συνέχεια αναγεννησιακών καταστάσεων.

Παρατηρώντας όμως όψεις συνόδου και τετραγώνου σε γυναικεία ωροσκόπια (όμως όχι τόσο πολλά ώστε να χαρακτηριστούν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα, απλώς σαν μυρουδιά ένα πράμα) είδα ότι έπαιζε θέμα με τους συζύγους τους. Δύο χήρες, μια που έμεινε 1 φορά χήρα αλλά είχε παντρευτεί 3 φορές και άλλη μία πάλι με 3 γάμους :wacko
Ξαναλέω βέβαια ότι πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά και συδυαστικά τα πράγματα και ότι από μια μεμονωμένη όψη έχουμε κάποια στοιχεία αλλά όχι το σύνολο :bigsmile:

Αγαπητε μου φιλε Μητσακο εχουμε ακριβως τις ιδιες οψεις την ιδια συμπεριφορα εχουν οι ΄΄επαφες΄΄ μου με την εξουσια...οσο για τις καταστροφικες καταστασεις μα εντελως καταστροφικες λεμε ερχεται η αναγεννηση μεσα απο τις σταχτες μας!!! Ετσι ακριβως ειναι.
Για το δευτερο σκελος Μητσακο μου ΄φτου!φτου!!!!δειγμα ειναι δειγμα!!!!
με εκτιμηση -

Fotini Christodoulou
23-05-2008, 09:34 AM
Παρατηρώντας όμως όψεις συνόδου και τετραγώνου σε γυναικεία ωροσκόπια (όμως όχι τόσο πολλά ώστε να χαρακτηριστούν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα, απλώς σαν μυρουδιά ένα πράμα) είδα ότι έπαιζε θέμα με τους συζύγους τους. Δύο χήρες, μια που έμεινε 1 φορά χήρα αλλά είχε παντρευτεί 3 φορές και άλλη μία πάλι με 3 γάμους :wacko:

Αν και το θέμα που αναφέρεις δεν το εχω ψάξει,εχω ψάξει πάνω στον δικό μου χάρτη και βρηκα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική ερμηνεία,να ειναι κάποιος απο τους γονείς μας ορφανός.Πράγματι η μητέρα μου εμεινε ορφανη απο πατέρα, κατα την διάρκεια της κύησης της και δεν τον γνώρισε κάν.Επίσης η άλλη ερμηνεία που συνάντησα ήταν οτι μπορεί ο συζυγος να είναι ορφανός.:bigsmile:

Μητσάκος
23-05-2008, 10:59 AM
......

Ξαναλέω βέβαια ότι πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά και συνδυαστικά τα πράγματα και ότι από μια μεμονωμένη όψη έχουμε κάποια στοιχεία αλλά όχι το σύνολο :bigsmile:

Απλώς μια διευκρίνηση, γιατί, ξαναδιαβάζοντας το ποστ, είδα ότι μπορεί να παρερμηνευτεί ο αριθμός των παραδειγμάτων. Πρόκειται συνολικά για τέσσερα (4) παραδείγματα:
2 χήρες που έμειναν από μία φορά χήρες + 1 χήρα που παντρεύτηκε τρεις φορές + 1 που τρεις φορές έγινε ζωντοχήρα=4 :bigsmile:

may
23-05-2008, 12:07 PM
Σχέση Πλούτωνα με Hλιο δεν έχω στο Ωροσκόπιό μου ευτυχώς ή δυστυχώς.
:wacko:
Σαν σύνοδο ή σαν τρίγωνο πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολύ ώθηση σε ένα ωροσκόπιο, ισχύ, εξουσία, συνατο χαρακτήρα. Σε τετράγωνο ή αντίθεση μάλλον είναι όψη που φέρει αρκετές δυσκολίες.

:weird:

melodia
23-05-2008, 01:05 PM
Καλο μεσημερι σε ολους.

Με ενδιαφερον μεγαλο διαβαζω αυτην την συζήτηση γιατι οντως με εχει προβληματισει και μένα.
Γιατι εχω τετραγωνο Ηλιου - Πλουτωνα και Ουρανου(Πλουτωνας συνοδος Ουρανος στον 3ο) και συνεχως αντιμετωπιζω καταστασεις ανατρεπτικες και ξαφνικες, που εχουν σαν βάση τα πολυ βαθια συναισθηματα (ειτε καλα ειτε οχι)

Μερικες φορες νοιωθω οτι εγω προκαλω την καταστροφη γιατι οταν καταλαβω οτι καποια ατομα προσπαθουν να μου επιβληθουν και να με ελεγξουν με απόλυτο τρόπο, εξαγριωνομαι και καταστρεφομαι δυστυχως ολα αυτα που προσπάθησα να κατακτησω.
Και ενα αλλο που μου συμβαινει ειναι οτι κραταω μια αμυντικη στάση(ειδικα στις προσωπικες σχεσεις), δεν εξωτερικευω τα συναισθηματα μου με αποτελεσμα να μπερδευω τους αλλους και πολλες φορες να ενεργω με σκληροτητα στις εκφρασεις μου.
Πιστευω οτι το τετραγωνο Ηλιου - Πλουτωνα και ειδικα σε Διδυμοι - Παρθενο μπλοκάρει την επικοινωνια,δεν εκφράζεις τα βαθια συναισθηματα που νοιωθεις, εκλωβίζεσαι και καποια στιγμη κανεις την εκρηξη και τους αφηνεις ολους άφωνους.

Τουλαχιστον αυτο συμβαινει σε μενα και το βιωνω συνεχως.
Οταν καταφερω να εξωτερικευω ολα αυτα που νοιωθω, ισως μπορεσω να δημιουργησω και πιο σταθερες σχέσεις στην ζωη μου.

Ευχαριστω

alexb
23-05-2008, 01:15 PM
Αν και το θέμα που αναφέρεις δεν το εχω ψάξει,εχω ψάξει πάνω στον δικό μου χάρτη και βρηκα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική ερμηνεία,να ειναι κάποιος απο τους γονείς μας ορφανός.Πράγματι η μητέρα μου εμεινε ορφανη απο πατέρα, κατα την διάρκεια της κύησης της και δεν τον γνώρισε κάν.Επίσης η άλλη ερμηνεία που συνάντησα ήταν οτι μπορεί ο συζυγος να είναι ορφανός.:bigsmile:

Εχω και γω την όψη τετραγώνου και πράγματι ο πατέρας μου είναι ορφανός..

Ο κάτοχος της όψης μπορεί να παίρνει τη θέση του Ήλιου και να βλέπει τους άλλους σαν εχθρούς καταπιεστές αλλά μπορεί να παίρνει και τη θέση του Πλούτωνα και να καταπιέζει τους άλλους

Επίσης το θέμα της καταπίεσης, με Ηλιο στον Τοξότη, είναι αυτό που με ταλανίζει μια ζωή. Δεν ανέχομαι να με καταπιέζουν και πολλές πολλές φορές προτιμώ να το κάνω εγώ. Είναι ντροπή μου το ξέρω...αλλά ο φόβος της καταπίεσης δεν με αφήνει να λειτουργήσω ψύχραιμα και δίκαια....

may
23-05-2008, 01:44 PM
Πιστευω οτι το τετραγωνο Ηλιου - Πλουτωνα και ειδικα σε Διδυμοι - Παρθενο μπλοκάρει την επικοινωνια,δεν εκφράζεις τα βαθια συναισθηματα που νοιωθεις, εκλωβίζεσαι και καποια στιγμη κανεις την εκρηξη και τους αφηνεις ολους άφωνους.

Εδώ νομίζω είναι ο Oυρανός σου που εκφράζεται έτσι.:wacko:

cds
23-05-2008, 01:49 PM
οπως ειπα στην αρχη εχω οψη εξαγωνου ηλιου με πλουτωνα αλλα εχω τετραγωνο ωροσκοπου με πλουτωνα επισης, μηπως εκει οφειλεται η αυτοκαταστροφικοτητα μου σε μερικες φασεις της ζωης μου??

may
23-05-2008, 01:50 PM
οπως ειπα στην αρχη εχω οψη εξαγωνου ηλιου με πλουτωνα αλλα εχω τετραγωνο ωροσκοπου με πλουτωνα επισης, μηπως εκει οφειλεται η αυτοκαταστροφικοτητα μου σε μερικες φασεις της ζωης μου??

Aν το δεις τόσο μεμονωμένα, τότε ναι... θα μπορούσε. :unsure:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-05-2008, 02:18 PM

η ορφανια πρεπει να ειναι ουσιαστικη;δηλαδη θελω να πω οτι ισως η απουσια του πατερα απο το σπιτι γιατι πρεπει να φυγει να δουλεψει για να επιβιωσει η οικογενεια [τα παιδια που μενουν πισω βιωνουν την απουσια του σαν να ειναι ορφανα;το βιωσα στη ν ηλικια των 5 ετων οπωςεχω τετραγωνο ηλιου πλουτωνα εχω και τετραγωνο σεληνης με πλουτωνα ,-εφυγαν με την μητερα μου-εγω και τα αδερφια μου νιωθαμε ΄΄σαν΄΄ορφανα.]
μπορει να ισχυει και κατι τετοιο απο την οψη αυτη;
με εκτημιση

Fotini Christodoulou
23-05-2008, 02:21 PM
η ορφανια πρεπει να ειναι ουσιαστικη;δηλαδη θελω να πω οτι ισως η απουσια του πατερα απο το σπιτι γιατι πρεπει να φυγει να δουλεψει για να επιβιωσει η οικογενεια [τα παιδια που μενουν πισω βιωνουν την απουσια του σαν να ειναι ορφανα;το βιωσα στη ν ηλικια των 5 ετων οπωςεχω τετραγωνο ηλιου πλουτωνα εχω και τετραγωνο σεληνης με πλουτωνα ,-εφυγαν με την μητερα μου-εγω και τα αδερφια μου νιωθαμε ΄΄σαν΄΄ορφανα.]
μπορει να ισχυει και κατι τετοιο απο την οψη αυτη;
με εκτημιση

πιστευω πώς ναί σαφώς θα μπορούσε να δείξει τον αποχωρισμό ή την απουσία τους με οποιοδήποτε τρόπο.

:bigsmile::bigsmile:

may
23-05-2008, 02:23 PM
Θα ήθελα να προσθέσω εδώ ότι η ορφάνια ή η χηρεία ή η απουσία του ενός από τους δύο γονείς φαίνεται κ από τον Kρόνο. Tο πιο κλασσικό παράδειγμα είναι η δύσκολη σχέση Kρόνου-Σελήνης.

melodia
23-05-2008, 02:27 PM
Εδώ νομίζω είναι ο Oυρανός σου που εκφράζεται έτσι.:wacko:

O Ουρανος προκαλει το μπλοκαρισμα στην επικοινωνια και δυσκολευομαι να εξωτερικευσω τα πολυ βαθια συναισθηματα???Σιγουρα εχει να κανει με τις ξαφνικες εκρηξεις

Εγω νομιζα οτι η αιτια ηταν ο Πλουτωνας που κρατα πολυ βαθια τα συναισθηματα του και κραταει μια σταση τετοια που δυσκολα ο αλλος μπορει να καταλαβει τι πραγματικα συμβαινει μεσα του.

Που θα παει θα βρω την ακρη καποια στιγμη

BlackOrWhat
23-05-2008, 02:37 PM
O Ουρανος προκαλει το μπλοκαρισμα στην επικοινωνια και δυσκολευομαι να εξωτερικευσω τα πολυ βαθια συναισθηματα???Σιγουρα εχει να κανει με τις ξαφνικες εκρηξεις

Εγω νομιζα οτι η αιτια ηταν ο Πλουτωνας που κρατα πολυ βαθια τα συναισθηματα του και κραταει μια σταση τετοια που δυσκολα ο αλλος μπορει να καταλαβει τι πραγματικα συμβαινει μεσα του.

Νομίζω πως σωστά το έθεσες εξαρχής...είδικά όταν ο Πλούτωνας είναι στο σπίτι της επικοινωνίας...προφανώς και η αναπάντεχη αντίδραση οφείλεται στον Ουρανό...δεν πιστεύω ότι έχεις πέσει έξω...:bigsmile:

melodia
23-05-2008, 02:44 PM
Νομίζω πως σωστά το έθεσες εξαρχής...είδικά όταν ο Πλούτωνας είναι στο σπίτι της επικοινωνίας...προφανώς και η αναπάντεχη αντίδραση οφείλεται στον Ουρανό...δεν πιστεύω ότι έχεις πέσει έξω...:bigsmile:

Σε ευχαριστω για την βοηθεια σου.
Αν σου πω τωρα οτι τα ιδια τετραγωνα Ηλιο - Πλουτωνα,Ουρανο(Παρθένος) εχω και με τον Ερμη(Διδυμους),
καταλαβαινεις τι περνάω......:wacko::wacko::wacko:

Πιο χάλια δεν γινεται.....

lizy
23-05-2008, 05:04 PM
Πολύ καλό το θέμα, με έχει προβληματίσει κ εμένα αρκετά καθώς έχω τον ήλιο στην ακμή του 8ου σε ακριβές τρίγωνο (0 ανοχή) με τον πλούτωνα. ιδιαίτερα πάντα σκεφτόμουν αυτό που γράφτηκε στην αρχή, πόσο αφύσικο είναι ο ήλιος, δηλ το φως κ η πηγή της ζωής να βρίσκεται στον πιο σκοτεινό οίκο του θανάτου.

δεν το θεωρώ καλή θέση προσωπικά, βλέπω πολλές εμμονές, συναισθηματική ένταση που δύσκολα ελέγχεται και γίνεται κάποτε βασανιστική, και κατά περιόδους τάση προς κατάθλιψη και παραίτηση που ωστόσο πάντα (..σχεδόν) βρίσκεις τη θέληση κ τη δύναμη να ξεπερνάς. όσο για τις σχέσεις με άτομα εξουσίας, κάκιστες, μου βγαίνουν όλα τα κόμπλεξ κατωτερότητας αλλά και έντονη επιθετικότητα και αντιδραστικότητα.
Φόβος μην σου επιβληθούν, μην σε καταπιέσουν, γενικότερα αποφεύγω καταστάσεις και άτομα καταπιεστικά, απομακρύνομαι πολύ γρήγορα, αλλά δεν καταπιέζω κ εγώ σε καμία περίπτωση, ούτε θα θελα ποτέ κάτι τέτοιο. εκείνο που διαβάζω πολλές φορές στην όψη του τριγώνου ήλιου-πλούτωνα και θα θελα πολύ να έχω, αλλά δυστυχώς καμία σχέση, είναι ο δυνασμισμός και η προσήλωση με την οποία κηνυγούν τους στόχους τους. ξέχασα να πω ότι η όψη γίνεται σε 4ο-8ο.

may
23-05-2008, 05:06 PM

O Πλούτωνας μπλοκάρει κ κρατά σε πολύ βάθος τα συναισθήματα κ πολλές φορές τα περνά κ στο άτομο. Aντίθετα ο Oυρανός τα απεμπλοκάρει. Mε αυτό το πρίσμα ίσως να μην είναι κ τόσο αρνητικός συνδυασμός, ίσως δηλαδή η εκρηκτικότητα του Oυρανού να σε "σώζει" από το πολύ "εσωτερικό" του Πλούτωνα. Πιστεύω ότι μπορείς να το δουλέψεις προς όφελός σου.

offcloud
23-05-2008, 05:10 PM
Κατεξοχήν ψυχολογική όψη και κατεξοχήν φιλοσοφική για θέματα της ίδιας της ύπαρξης.

πιστεύω κι εγώ ότι η ουσιώδης προσέγγιση σε αυτό το θέμα είναι φιλοσοφική και ψυχολογική.

Ενας τοσο φωτεινος πλανητης οταν αγκαλιαζει εναν τοσο σκοτεινο πλανητη ποιο ειναι αραγε το αντικτυπο στον ανθρωπο?

φιλοσοφικά βλέποντάς το, αυτό το "αγκάλιασμα" (συμβολική, όχι αστρολογική, η χρήση του όρου), η αποδοχή δηλαδή των "σκοτεινών" στοιχείων - των δαιμονοποιημένων από την κοινωνία ουσιαστικά - πιστεύω ότι μπορεί να ενδυναμώσει ψυχικά τον άνθρωπο, να τον εξυψώσει πνευματικά αν το θελήσει.

GEN Y
24-05-2008, 01:25 AM
Έχω αντίθεση Ήλιου Πλούτωνα.... Μπορώ να πω ότι πέρα από το γεγονός ότι με έλκουν πλουτώνια άτομα με τάση να με τυραννούν κατά βάση μάλλον τα επιλέγω εγώ, γιατί φοβάμαι να εκφράσω το βάθος των συναισθημάτων μου οπότε καλά να πάθω..:bigsmile:

Πέρα από τα αστεία όμως είναι σαν να παλεύει το φως και το σκοτάδι μέσα σου και εμένα αυτή η όψη θεωρώ ότι μου δημιουργεί και τρομερές εμμονές από τις οποίες δε μπορώ να απαλλαγώ εύκολα, και ας το παλεύω.. Και φοβία για τη μοναξιά, καθότι και σε Ζυγό και 8ο οίκο... Δύσκολη όψη...:cry::cry:

Μητσάκος
24-05-2008, 06:38 AM
Έχω αντίθεση Ήλιου Πλούτωνα.... Μπορώ να πω ότι πέρα από το γεγονός ότι με έλκουν πλουτώνια άτομα με τάση να με τυραννούν κατά βάση μάλλον τα επιλέγω εγώ, γιατί φοβάμαι να εκφράσω το βάθος των συναισθημάτων μου οπότε καλά να πάθω..:bigsmile:

Πέρα από τα αστεία όμως είναι σαν να παλεύει το φως και το σκοτάδι μέσα σου και εμένα αυτή η όψη θεωρώ ότι μου δημιουργεί και τρομερές εμμονές από τις οποίες δε μπορώ να απαλλαγώ εύκολα, και ας το παλεύω.. Και φοβία για τη μοναξιά, καθότι και σε Ζυγό και 8ο οίκο... Δύσκολη όψη...:cry::cry:

Μήπως κάποιος που έχει έντονο το πλουτώνιο στοιχείο έλκεται και έλκει αντίστοιχα άτομα γιατί τέτοια του ταιριάζουν; Σκέφτομαι ότι αν πχ κάποιος είναι δεσποτικός και θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχεται δεν είναι λογικό να αποφεύγεται από άτομα που δεν αποδέχονται αυτήν τη συμπεριφορά; Και δεν είναι επίσης λογικό άτομα που και κατανοούν τη φύση αυτής της συμπεριφοράς αλλά και βγάζοντάς την και αυτά να έχουν τη δυνατότητα είτε να επιβάλλονται στον άλλο που έχει τέτοια στοιχεία ή τουλάχιστον (έστω και με έντονη αντιπαλότητα και διαμάχες) να ισορροπούν την κατάσταση;

Το σκέφτομαι αυτό γιατί ένας δεσποτικός/κυριαρχικός τύπος αν συνδεθεί με έναν πιο ήπιων τόνων θα κινηθεί επεκτατικά και διεκδικητικά απέναντί του (θα έλεγα ότι θα είναι "βούτηρο στο ψωμί του"), ενώ ένας αντίστοιχα δεσποτικός/κυριαρχικός σίγουρα θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει να επιβληθεί αυτός, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται...

GEN Y
24-05-2008, 01:37 PM
Δεν ξέρω αν βγαίνω εκτός θέματος πολύ.. αλλά αφού αναφερθήκαμε στα πλουτώνια άτομα, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ως προς τη σκιαγράφηση κάποιων βασικών αρνητικών αλλά (θέλω να πιστεύω) και κάποιων θετικών στοιχείων τους? Περιγραφή ενός πλουτώνιου τύπου δηλαδή..

Γιατί με όλο αυτό το θέμα περί εξουσίας επιβολής και σκοτεινής ύπαρξης ή βάθους συναισθημάτων έχω αρχίσει και αγριεύομαι ελαφρώς...:laugh::laugh:

Ευχαριστώ όλα τα μέλη που θα ήθελαν να βοηθήσουν:love:

black moon
24-05-2008, 01:52 PM
Δεν ξέρω αν βγαίνω εκτός θέματος πολύ.. αλλά αφού αναφερθήκαμε στα πλουτώνια άτομα, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ως προς τη σκιαγράφηση κάποιων βασικών αρνητικών αλλά (θέλω να πιστεύω) και κάποιων θετικών στοιχείων τους? Περιγραφή ενός πλουτώνιου τύπου δηλαδή..

Γιατί με όλο αυτό το θέμα περί εξουσίας επιβολής και σκοτεινής ύπαρξης ή βάθους συναισθημάτων έχω αρχίσει και αγριεύομαι ελαφρώς...:laugh::laugh:

Γειά σου GEN Y!:bigsmile:Διάβασε το θέμα: Πλουτώνιος άντρας (http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/5429-%F0%EB%EF%F5%F4%F9%ED%E9%EF%F2-%DC%ED%F4%F1%E1%F2.html) στο οποίο επεκταθήκαμε αρκετα πανω σ'αυτό που ζητάς.

Μητσάκος
24-05-2008, 01:58 PM

To ότι έχεις αρχίσει να ...αγριεύεσαι ελαφρώς είναι και σημάδι ότι δεν σου είναι κάτι άσχετο, γιατί όταν αρχίζουμε να αγριευόμαστε σημαίνει ότι προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτι. Και δεν κάνουμε πίσω, όπως ίσως άλλοι.
Όσον αφορά όχι μόνο τη σκιαγράφηση, στην πρώτη σελίδα του myhoroscope θα βρεις το 5ο μέρος μιας πολύ ενδιαφέρουσας και περιεκτικότατης ανάλυσης για αυτό που σε ενδιαφέρει. Φυσικά μπορείς να ξεκινήσεις από το 1ο μέρος.

Pirate Jenny
24-05-2008, 03:04 PM
Η αληθεια ειναι οτι κι εγω αγριευτηκα απ την αρχη ,με τα σχολια περι χηρειας ( αμαν βρε Μητσακο μου κανες την καρδια περιβολι!) και θεματα ασκησης εξουσιας και καταπιεσης,και για αυτο δεν ηθελα να συμμετασχω,αλλα το κανω για να πω οτι εχοντας συνοδο ηλιου πλουτωνα -και πολυ κοντα και η αφροδιτη,στον ζυγο στον πεμπτο- αυτο που παρατηρω ειναι η δυναμη να εγκαταλειπω μονομιας οτιδηποτε δεν "τραβαει" 'η με κραταει πισω,η -ακομα χειροτερα- με φθειρει,και να ξεκιναω απ την αρχη.Επισης,πολυ εντονα συναισθηματα ,που Πρεπει να βρουν τροπο να εκφραστουν,γιατι αλλιως γινομαι σαν ηφαιστειο ετοιμο να εκραγει αλλα οταν αυτο συμβαινει,κανω κακο μονο στον εαυτο μου και ποτε δεν εχω καταπιεσει,και δεν εχω παιξει παιχνιδακια εξουσιας,.Επισης ομως απο πολυ μικρη,δεν εχει καταφερει να με ελεγξει και κανενας. Αυτα τα ολιγα.:bigsmile:

GEN Y
24-05-2008, 06:27 PM
To ότι έχεις αρχίσει να ...αγριεύεσαι ελαφρώς είναι και σημάδι ότι δεν σου είναι κάτι άσχετο, γιατί όταν αρχίζουμε να αγριευόμαστε σημαίνει ότι προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτι. Και δεν κάνουμε πίσω, όπως ίσως άλλοι.

Λες ε? Τι να πω.. Δεν το 'χα σκεφτεί έτσι αλλά τώρα που το λες δεν έχεις και άδικο...:blink:

may
24-05-2008, 07:55 PM
Το σκέφτομαι αυτό γιατί ένας δεσποτικός/κυριαρχικός τύπος αν συνδεθεί με έναν πιο ήπιων τόνων θα κινηθεί επεκτατικά και διεκδικητικά απέναντί του (θα έλεγα ότι θα είναι "βούτηρο στο ψωμί του"), ενώ ένας αντίστοιχα δεσποτικός/κυριαρχικός σίγουρα θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει να επιβληθεί αυτός, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται...

Συμφωνώ με αυτό που γράφεις εδώ!! Εχω συναντήσει κ αρκετούς σκορπιούς που λειτουργούν κατ'αυτόν τον τρόπο!

athinoula85
25-05-2008, 06:03 PM
Καλησπερα ! Αν και αναφερθηκε σε προηγουμενα ποστ η οψη για την οποια θελω να ρωτησω - Ηλιος αντιθεση Πλουτωνας .
Θελω να ρωτησω με την σειρα μου αν υπαρχει οψη σε ενα γενεθλιο ωροσκοπιο - Ηλιος αντιθεση Πλουτωνας ( Ηλιος στον Κριο και Πλουτωνας στον Σκορπιο ) Επισης εχει και τον Αρη στον Σκορπιο .!
Θα μπορουσε να θεωρηθει μη ευνοικη αυτη η αντιθεση μεταξυ αυτων των δυο πλανητων ? Με βαση οτι και ο Ηλιος και ο Πλουτωνας ( και ο Αρης του ) ειναι τοποθετημενοι σε ευνοικα για εκεινον ζωδια ! Εννοω οτι ειναι σε κυριαρχια ο Πλουτωνας στον σκορπιο και ο Αρης μια χαρα τοποθετημενος στον σκορπιο, επισης .. Τι μπορει να δειχνει αυτη η οψη ?:unsure::cry:
Αχ αν μπορειτε να βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνομων:love:

black moon
25-05-2008, 06:30 PM
Καλησπερα ! Αν και αναφερθηκε σε προηγουμενα ποστ η οψη για την οποια θελω να ρωτησω - Ηλιος αντιθεση Πλουτωνας .
Θελω να ρωτησω με την σειρα μου αν υπαρχει οψη σε ενα γενεθλιο ωροσκοπιο - Ηλιος αντιθεση Πλουτωνας ( Ηλιος στον Κριο και Πλουτωνας στον Σκορπιο ) Επισης εχει και τον Αρη στον Σκορπιο .!
Θα μπορουσε να θεωρηθει μη ευνοικη αυτη η αντιθεση μεταξυ αυτων των δυο πλανητων ? Με βαση οτι και ο Ηλιος και ο Πλουτωνας ( και ο Αρης του ) ειναι τοποθετημενοι σε ευνοικα για εκεινον ζωδια ! Εννοω οτι ειναι σε κυριαρχια ο Πλουτωνας στον σκορπιο και ο Αρης μια χαρα τοποθετημενος στον σκορπιο, επισης .. Τι μπορει να δειχνει αυτη η οψη ?:unsure::cry:
Αχ αν μπορειτε να βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνομων:love:

Ο κυβερνήτης του Ηλιακού του (ο ¶ρης)είναι ενδυναμωμένος μιας και είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού,και ταυτόχρονα ο Ηλιος του κάνει αντίθεση με Πλούτωνα, ο όποίος είναι σε κυριαρχία.Χωρίς να λαμβάνω υπ'όψη μου άλλες όψεις, θα πω οτι μπορει να βιώνει έντονες αντιπαραθέσεις με άλλα ατομα και καταστάσεις που μπορεί να του αποκαλύπτουν πλευρες του εαυτού του που ήταν θαμμένες βαθειά μέσα του.Όλο αυτό, (αν και μάλλον αντιστέκεται στην όλη διαδικασία) σκοπό εχει να φέρει θετική αλλαγή στην ζωή του.Μπορεί να του βγάζει μια εντονη τάση να θέλει να επιβάλεται στους άλλους και να είναι αυταρχικός ή κάθετος στις απόψεις του.Αυτό συνήθως,φέρνει και τις συγκρούσεις που αναφέρω παραπάνω.
Οικους όμως δεν ξέρουμε, ουτε τις υπόλοιπες όψεις που μπορεί και να "γλυκαίνουν" την όλη κατάσταση!!!!!

athinoula85
25-05-2008, 06:56 PM
Ο κυβερνήτης του Ηλιακού του (ο ¶ρης)είναι ενδυναμωμένος μιας και είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού,και ταυτόχρονα ο Ηλιος του κάνει αντίθεση με Πλούτωνα, ο όποίος είναι σε κυριαρχία.Χωρίς να λαμβάνω υπ'όψη μου άλλες όψεις, θα πω οτι μπορει να βιώνει έντονες αντιπαραθέσεις με άλλα ατομα και καταστάσεις που μπορεί να του αποκαλύπτουν πλευρες του εαυτού του που ήταν θαμμένες βαθειά μέσα του.Όλο αυτό, (αν και μάλλον αντιστέκεται στην όλη διαδικασία) σκοπό εχει να φέρει θετική αλλαγή στην ζωή του.Μπορεί να του βγάζει μια εντονη τάση να θέλει να επιβάλεται στους άλλους και να είναι αυταρχικός ή κάθετος στις απόψεις του.Αυτό συνήθως,φέρνει και τις συγκρούσεις που αναφέρω παραπάνω.
Οικους όμως δεν ξέρουμε, ουτε τις υπόλοιπες όψεις που μπορεί και να "γλυκαίνουν" την όλη κατάσταση!!!!!
Το οτι θελει να επιβαλεται , ναι ...μπορει να υπαρχει αυτο το στοιχειο .Εχει πολυ δυναμικο χαρακτηρα , φαινεται απο μακρυα δλδ :bigsmile: Δυστυχως ουτε και γω γνωριζω οικους ..γιατι δεν ξερω την ωρα γεννησεως του.:sad2: (Σε περιπτωση που θες να δεις κατι , εχει γεννηθει 19/04/1984 στην Πρεβεζα ) Αν και σιγουρα χωρις ωρα , μονο μια πολυ γενικη εικονα θα μπορουσαμε να δουμε .
Ευχαριστω για την απαντηση ματια μου ! Να εισαι καλα !:love:

black moon
25-05-2008, 07:15 PM
Το οτι θελει να επιβαλεται , ναι ...μπορει να υπαρχει αυτο το στοιχειο .Εχει πολυ δυναμικο χαρακτηρα , φαινεται απο μακρυα δλδ :bigsmile: Δυστυχως ουτε και γω γνωριζω οικους ..γιατι δεν ξερω την ωρα γεννησεως του.:sad2: (Σε περιπτωση που θες να δεις κατι , εχει γεννηθει 19/04/1984 στην Πρεβεζα ) Αν και σιγουρα χωρις ωρα , μονο μια πολυ γενικη εικονα θα μπορουσαμε να δουμε .
Ευχαριστω για την απαντηση ματια μου ! Να εισαι καλα !:love:

Ο Ηλιος είναι σε σύνοδο με Ερμή, αλλα αυτός στον Ταυρο(μια πεισματάρικη νοοτροπια πάντως την δίνει).Το θέμα είναι οτι και αυτός κανει αντίθεση με Πλουτωνα.Και η Αφροδίτη είναι σε αδυναμία στον Κριό-πραγμα που δεν διευκολυνει τις σχέσεις- και κάνει τετράγωνο με Δία και τρίγωνο με Ουρανό.Δεν είναι κατα την γνώμη μου ευκολες όψεις, όσον αφορά τις σχέσεις.Τελικά αυτά μάλλον εντείνουν την αντίθεση Πλουτωνα-Ήλιου.

Σου λέω περισσότερα άλλη φορα, για να μη φύγουμε απ'το θέμα!:bigsmile::love:

ZorZeta
26-05-2008, 01:10 AM
Μήπως κάποιος που έχει έντονο το πλουτώνιο στοιχείο έλκεται και έλκει αντίστοιχα άτομα γιατί τέτοια του ταιριάζουν; Σκέφτομαι ότι αν πχ κάποιος είναι δεσποτικός και θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχεται δεν είναι λογικό να αποφεύγεται από άτομα που δεν αποδέχονται αυτήν τη συμπεριφορά; Και δεν είναι επίσης λογικό άτομα που και κατανοούν τη φύση αυτής της συμπεριφοράς αλλά και βγάζοντάς την και αυτά να έχουν τη δυνατότητα είτε να επιβάλλονται στον άλλο που έχει τέτοια στοιχεία ή τουλάχιστον (έστω και με έντονη αντιπαλότητα και διαμάχες) να ισορροπούν την κατάσταση;

Γενικα θεωρω τους ανθρώπους με οψεις Ηλιου Πλουτωνα άτομα άλλης κατηγορίας.

εγω θα το παρομοίαζα ως εξης. ενας δυνατος παίχτης μπορει να παιξει ένα αγωνα και με καποιον μικρότερης δυνατότητας. οχι ομως για πολύ. μεσα του θα αποζηταει τον καλύτερο η του ιδιου επιπεδου με το δικό του. αυτο συμβαινει και σε αυτη την περιπτωση. συναντας ανθρωπους τετοιου ειδους -γιατι ΕΣΥ μπορει να τους ξεχωρισεις ευκολα, όπως ευκολα ξεχωρίζει και καποιος τετοιος εσενα- και 2ο τον συναντας γιατι τον αποζητας διαρκως. Δεν αποζητας όμως ακριβως καποιον να σε ελέγχει αλλα ψαχνεις καποιον που να παιζει στη δική σου κατηγορία. αυτος ομως ειναι και αυτος που θα εμφανισει και δεσποτισμο.
δεν ξερω αν ειμαι κατανοητή.
μεσα λοιπον απο όλο αυτο το παιχνιδι χωρις αρχη και τελος ζεις μικρες η μεγάλες φρίκες, μικρες η μεγαλες απογοητευσεις αλλα και μικρες ή μεγάλες ηδονες. και αυτη η ηδονή και σε ολοκληρώνει αλλα και σε φθείρει. Δεν μπορει να κανεις πισω ομως ποτέ. Γιατί δυνατα συναισθήματα προκυπτουν απο δυνατα χτυπήματα.
Μεταξυ των ανθρωπων αυτων υπαρχει ενα δεος ενας αλληλοθαυμασμος και συμφωνω και μια αποστροφη. Το 2ο ομως δεν ακυρωνει το 1ο. Αν λοιπόν το σύνολο του χάρτη εμφανίζει τον ένα εκ των δύο λίγο πιο ανεκτικο θεωρω οτι οι δυο τους μπορουν να καταφερουν πολλα πραγματα μαζι.

Βασιλης Παπαδολιας
26-05-2008, 09:30 AM

Συμφωνώ καταρχήν αλλά θα έλεγα κι εγώ ότι είναι λίγο γενικότερο. Κάθε χάρτης έχει issues = θέματα. Συνήθως σχετιζόμαστε με άτομα που έχουν το ίδιο θέμα, γιατί υποσυνείδητα ξέρουμε ότι μας βοηθούν σε αυτό που ξέρουμε ότι πρέπει να μάθουμε. Η επιμέρους θέση που θα πάρει κανείς στο θέμα είναι δευτερεύων στοιχείο. Το αν θα είναι το αφεντικό ή ο ακόλουθος μπορεί μάλιστα και να αλλάξει στην πορεία της σχέσης. Το ζήτημα είναι να έχουμε το ίδιο θέμα, γιατί στην πραγματικότητα όπως λέει και η ψυχολογία δεν ερωτευόμαστε τον άλλο αλλά το κομμάτι του εαυτού μας που προβάλλουμε πάνω στον άλλο. Κι όταν κάποιος έχει ένα "θέμα" στο ωροσκόπιο του και το προβάλλει σε άλλον, πρέπει να βρει έναν που έχει παρόμοιο "θέμα", γιατί μόνο αυτός θα αποδεχτεί την προβολή. Κάποιος άλλος θα την απορρίψει, οπότε δε θα υπάρξει σχέση.

starfish
26-05-2008, 12:32 PM

!!!!! Σ εμενα ισχυουν και τα δυο!!!:nuts: ΚΑι ορφανια των γονιων μου σε αρκετα μικρη ηλικια και του πρωην συζυγου μου σε μικρη ηλικια!! :nuts:

may
26-05-2008, 12:48 PM
!!!!! Σ εμενα ισχυουν και τα δυο!!!:nuts: ΚΑι ορφανια των γονιων μου σε αρκετα μικρη ηλικια και του πρωην συζυγου μου σε μικρη ηλικια!! :nuts:

Θες να μας πεις κ ποιους οίκους κυβερνούν οι εν λόγω πλανήτες για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα;; :bigsmile:

starfish
26-05-2008, 12:57 PM
Θα ηθελα να εκφερω αποψη μιας και εχω συνοδο Ηλιου Πλουτωνα και Ουρανου, αλλα εμπλεκονται και αλλοι πλανητες και μεταλλασονται οι επιρροες.
Παντως εχω ενα θεμα με την εξουσια, με την μη εκφραση των δυνατων συναισθηματων, με -οσο κι αν ακουστει υπερβολη- απιστευτη δυναμη ψυχικης αντοχης, με την γοητεια των σκοτεινων καταστασεων, με την αυτοκαταστροφη και την αναγεννηση.
Επισης με την ικανοτητα να καταργω τις συνηθειες μου με μεγαλη ευκολια.

starfish
26-05-2008, 01:00 PM
Θες να μας πεις κ ποιους οίκους κυβερνούν οι εν λόγω πλανήτες για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα;; :bigsmile:

Βρισκονται στον 3ο αλλα κυβερνανε, ο Ηλιος τον 2ο και 3o, και ο Πλουτωνας τον 5ο

athinoula85
26-05-2008, 01:37 PM
Συμπερασματικα λοιπον ( οπως αναφερθηκε σε καποια ποστ .. απο προσωπικες εμπειριες καποιων μελων ) ..μια οψη τετραγωνου Ηλιου - Πλουτωνα θα μπορουσε να δηλωνει
Εσωτερικες εντασεις .
Δυσκολευεται να εκφρασει αυτα που θελει .
Επισης μπορει οι σχεσεις του να θυμιζουν εμπολεμη ζωνη .
Και το να αντιμετωπιζει τους αλλους με αμυντικη συμπεριφορα .
Σωστα ?

pecora nera
26-05-2008, 02:04 PM
Εχω και γω την όψη τετραγώνου και πράγματι ο πατέρας μου είναι ορφανός..

Ο κάτοχος της όψης μπορεί να παίρνει τη θέση του Ήλιου και να βλέπει τους άλλους σαν εχθρούς καταπιεστές αλλά μπορεί να παίρνει και τη θέση του Πλούτωνα και να καταπιέζει τους άλλους

Επίσης το θέμα της καταπίεσης, με Ηλιο στον Τοξότη, είναι αυτό που με ταλανίζει μια ζωή. Δεν ανέχομαι να με καταπιέζουν και πολλές πολλές φορές προτιμώ να το κάνω εγώ. Είναι ντροπή μου το ξέρω...αλλά ο φόβος της καταπίεσης δεν με αφήνει να λειτουργήσω ψύχραιμα και δίκαια....

Αυτή η ερμηνεία μου κάνει περισσότερο :bigsmile: Έχω και εγώ το περιβόητο τετράγωνο Ήλιου Πλούτωνα αλλά και Σελήνης Πλούτωνα. Και οι δύο γονείς μου μείνανε ορφανοί από πατέρα σε νεαρή ηλικία (κάτω από τα είκοσι και οι δυο).

Οπότε να ησυχάσω; Μπα δε νομίζω, προσπαθώ να αγνοήσω και τις κύριες ερμηνείες που δίνονται και από άλλα μέλη αλλά δυστυχώς έτσι είναι ...

pecora nera
26-05-2008, 02:05 PM
Συμπερασματικα λοιπον ( οπως αναφερθηκε σε καποια ποστ .. απο προσωπικες εμπειριες καποιων μελων ) ..μια οψη τετραγωνου Ηλιου - Πλουτωνα θα μπορουσε να δηλωνει
Εσωτερικες εντασεις .
Δυσκολευεται να εκφρασει αυτα που θελει .
Επισης μπορει οι σχεσεις του να θυμιζουν εμπολεμη ζωνη .
Και το να αντιμετωπιζει τους αλλους με αμυντικη συμπεριφορα .
Σωστα ?

Σε ότι με αφορά, Σωστά
Συν την ερμηνεία με τους γονείς που ανέφερε άλλο μέλος (η roadrunner νομίζω)

may
26-05-2008, 02:18 PM
Βρισκονται στον 3ο αλλα κυβερνανε, ο Ηλιος τον 2ο και 3o, και ο Πλουτωνας τον 5ο

Ετσι όπως είναι δεν προκύπτει κάτι, προφανώς χρειάζεται περαιτέρω μελέτη ίσως κ με παράγωγους οίκους, αλλά κ με τον 4ο, 10ο κ 8ο κ 12ο. :bigsmile:

ZorZeta
26-05-2008, 02:31 PM
Θα ηθελα να εκφερω αποψη μιας και εχω συνοδο Ηλιου Πλουτωνα και Ουρανου, αλλα εμπλεκονται και αλλοι πλανητες και μεταλλασονται οι επιρροες.
Παντως εχω ενα θεμα με την εξουσια, με την μη εκφραση των δυνατων συναισθηματων, με -οσο κι αν ακουστει υπερβολη- απιστευτη δυναμη ψυχικης αντοχης, με την γοητεια των σκοτεινων καταστασεων, με την αυτοκαταστροφη και την αναγεννηση.
Επισης με την ικανοτητα να καταργω τις συνηθειες μου με μεγαλη ευκολια.

Κάτι παρόμοιο εξέφρασε και η putamadre σε καποιο άλλο post, αν κατάλαβα καλά, και με παραξένεψε λίγο οφείλω να πω.
Εχουμε και οι τρεις την ίδια όψη ηλιου-πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο αλλα σε διαφορετικό οίκο. Θα ήθελα να ρωτήσω και αν θες απαντάς εννοείτε, το να καταργείς τις συνηθειές σου το κάνεις με αποκλειστικά δικό σου έλεγχο ή καποιος εξωτερικός παράγοντας σε οδηγεί σε αυτο και απλά δεν σε ενοχλει καθόλου οταν συμβαίνει?

Ηθελα επίσης να προσθέσω ότι και η δική μου μητέρα έμεινε ορφανή απο πατέρα σε ηλικία 2 ετων.

starfish
26-05-2008, 02:42 PM
Κάτι παρόμοιο εξέφρασε και η putamadre σε καποιο άλλο post, αν κατάλαβα καλά, και με παραξένεψε λίγο οφείλω να πω.
Εχουμε και οι τρεις την ίδια όψη ηλιου-πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο αλλα σε διαφορετικό οίκο. Θα ήθελα να ρωτήσω και αν θες απαντάς εννοείτε, το να καταργείς τις συνηθειές σου το κάνεις με αποκλειστικά δικό σου έλεγχο ή καποιος εξωτερικός παράγοντας σε οδηγεί σε αυτο και απλά δεν σε ενοχλει καθόλου οταν συμβαίνει?

Συνηθως με δικο μου ελεγχο. Καποιες φορες επειδη μια συνηθεια μου χρησιμοποιειται απο αλλους ως μεσο ελεγχου ή πιεσης, καποιες αλλες αν συνειδητοποιησω οτι ... την βαρεθηκα! Υπαρχουν βεβαια και οι ελαχιστες περιπτωσεις [το καπνισμα στη δουλεια π.χ.] που το απαιτουν εξωτερικοι παραγοντες.
Το αισθανομαι σαν οι συνηθειες μου να ολοκληρωνουν εναν κυκλο. Παυουν να εχουν λογο υπαρξης. Γινονται περιττες. Και αντικαθιστωνται απο αλλες! :bigsmile::embarrest

ΩΣτοσο εμπλεκονται και οψεις απο αλλους πλανητες, κι ετσι δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι χαρακτηριστικο της συνοδου Ηλιου-Πλουτωνα...

athinoula85
26-05-2008, 02:45 PM

Ηθελα επίσης να προσθέσω ότι και η δική μου μητέρα έμεινε ορφανή απο πατέρα σε ηλικία 2 ετων.

Το να καταργει τις συνηθειες της , ισως εχει να κανει και με τον ουρανο της .. που επισης κανει συνοδο με τον ηλιο της . Αυτο και παλι πολυ γενικα .. :embarrest

Fotini Christodoulou
26-05-2008, 02:48 PM
Θα συμφωνήσω περί Ουρανού:bigsmile:

Προσωπικά με τετράγωνο όπως ανεφερα, δυσκολευομαι ιδιαιτερως να αλλάξω συνήθειες.:bigsmile:

marianne
26-05-2008, 03:09 PM
Καλησπερα παιδια!πολυ ενδιαφερον και βαθυ θεμα, θα ηθελα να πω και εγω λιγα πραγματακια.....Το ετερον εχει ηλιο σκορπιο στον 5 οικο σε συνοδο με πλουτωνα στον 4 οικο και η αληθεια ειναι οτι πριν 2 χρονια ειχε πεθανει η κοπελα του:cry: .Επισης εγω εχω σεληνη στο σκορπιο συνοδο με πλουτωνα στον 6 οικο. αυτο αυτες οι ενεργειες πως μπορει να βγαινουν? εχω τρομαξει λιγακι με τη συνοδο του :nuts:

may
26-05-2008, 03:12 PM
Καλησπερα παιδια!πολυ ενδιαφερον και βαθυ θεμα, θα ηθελα να πω και εγω λιγα πραγματακια.....Το ετερον εχει ηλιο σκορπιο στον 5 οικο σε συνοδο με πλουτωνα στον 4 οικο και η αληθεια ειναι οτι πριν 2 χρονια ειχε πεθανει η κοπελα του:cry: .Επισης εγω εχω σεληνη στο σκορπιο συνοδο με πλουτωνα στον 6 οικο. αυτο αυτες οι ενεργειες πως μπορει να βγαινουν? εχω τρομαξει λιγακι με τη συνοδο του :nuts:

Γειά σου!! :cheesy:

Δες κ τους οίκους που κυβερνούν οι πλανήτες αυτοί. :embarrest

ZorZeta
26-05-2008, 03:21 PM
Θα συμφωνήσω περί Ουρανού:bigsmile:

Προσωπικά με τετράγωνο όπως ανεφερα, δυσκολευομαι ιδιαιτερως να αλλάξω συνήθειες.:bigsmile:

Σίγουρο είναι οτι το συνολο του ωροσκοπίου παιζει μεγαλο ρόλο. Σαν μια πρωτη εξήγηση που μπορώ να δώσω ειναι ότι το σύνολο των πλανητων στο δικό μου χάρτη βρίσκονται πάνω απο τον ορίζοντα και στο δυτικο ημισφαίριο.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
26-05-2008, 03:29 PM
οπως ειπα και πιο πριν το τετραγωνο ηλιου πλουτωνα και τετραγωνο σεληνης πλουτωνα το δευτερο με πονεσε πιο πολυ ,εφερε για μενα την απουσια των γονιων μου στην ηλικια των πεντε ετων, εχω και κρονο στον 4 οικο- οπως ειπε και το αγαπητο μαυρο φεγγαρι δηλωνουν ψυχικα τραυματα στην παιδικη ηληκια -,εκεινο το διαστημα ηταν τραγικο για την ψυχη μου ,θυμαμαι τα γεματο οικτο βλεμμα των γειτονων ,εβλεπα τα αλλα παιδια με τους γονεις τους,υπεφερα και κλεινομουν στον εαυτο μου με τροπο πλουτωνιο ,υποχθονειο,με εσωτερικες ευαισθησιες κρυμμενες δεν επετρεπει , ευαισθησιες φανερα [δακρυα η αγκαλιες ] ο πλουτωνας, με αποτελεσμα να τυραννιεμαι τις νυχτες απο εφιαλτες και να μην μπορουν να με κανουν καλα τα αδελφια μου και οι παπουδες μου εως να ξυπνησω,και παντα εβγαινα απο το αδιεξοδο του εφιαλτη με γοερο κλαμμα-αναγεννηση ,ανακουφιση -Μερικα τετραγωνα ειναι πολυ σκληρα ιδιως οταν παιζει και ο κρονος δυνατα.
Ζητω συγνωμη αν σας κουρασα με τα πλουτωνια τετραγωνα μου,
Δεσποινα

Fotini Christodoulou
26-05-2008, 03:34 PM
οπως ειπα και πιο πριν το τετραγωνο ηλιου πλουτωνα και τετραγωνο σεληνης πλουτωνα το δευτερο με πονεσε πιο πολυ ,εφερε για μενα την απουσια των γονιων μου στην ηλικια των πεντε ετων, εχω και κρονο στον 4 οικο- οπως ειπε και το αγαπητο μαυρο φεγγαρι δηλωνουν ψυχικα τραυματα στην παιδικη ηληκια -,εκεινο το διαστημα ηταν τραγικο για την ψυχη μου ,θυμαμαι τα γεματο οικτο βλεμμα των γειτονων ,εβλεπα τα αλλα παιδια με τους γονεις τους,υπεφερα και κλεινομουν στον εαυτο μου με τροπο πλουτωνιο ,υποχθονειο,με εσωτερικες ευαισθησιες κρυμμενες δεν επετρεπει , ευαισθησιες φανερα [δακρυα η αγκαλιες ] ...

Νομιζω ότι καθε χάρτης ειναι ιδιαιτερος...Παρόλο που κι εγώ εχω τετράγωνο σεληνης ηλιου και δία με πλουτωνα και επίσης Κρονο στον 4ο, δεν εζησα κάποιον αποχωρισμό με γονείς και τα λοιπά όπως αναφέρεις.

Ενα κλείσιμο στον εαυτό όταν βρίσκω δύσκολα το έχω αλλά μάλλον επειδή εγώ το εχω ανάγκη και όψι επειδή οι άλλοι με απομακρύνουν- συνηθως.:bigsmile:

Νομιζω θα ήταν πιο καλό να αναφέρουμε με λεπτομέρεια, σε ποια ζώδια και οίκους εχουμε τα τετράγωνα για να εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικόνα της όψης.:bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
26-05-2008, 03:48 PM
ηλιος στον 2 0ικο τοξοτης,πλουτωνας 11 0ς παρθενος και μια σεληνη στον 8 οικο στους δυδιμους και ενας χειρωνας στους ιχθεις 5 οικος για να μας επουλωνει τις πληγες ισως....
αγαπημενη μου αυτο θα μπορουσα να το πω ταυ τετραγωνο;
με εκτιμηση Δ.Κ

black moon
26-05-2008, 04:03 PM
ηλιος στον 2 0ικο τοξοτης,πλουτωνας 11 0ς παρθενος και μια σεληνη στον 8 οικο στους δυδιμους και ενας χειρωνας στους ιχθεις 5 οικος για να μας επουλωνει τις πληγες ισως....
αγαπημενη μου αυτο θα μπορουσα να το πω ταυ τετραγωνο;
με εκτιμηση Δ.Κ

Αν ειναι 2 τετράγωνα που ενώνονται με μία αντίθεση, τοτε ειναι.Εξαρτάται απο τις μοίρες.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
26-05-2008, 04:11 PM
Αν ειναι 2 τετράγωνα που ενώνονται με μία αντίθεση, τοτε ειναι.Εξαρτάται απο τις μοίρες.

ναι ετσι ειναι ,η σεληνη 9 μοιρα ακριβως, σε αντιθεση με τον ηλιο στην 8,14 του τοξοτη
ευχαριστω

aries engineer
26-05-2008, 05:12 PM
Αντιθεση Ηλιου Πλουτωνα με Ηλιο στον 12ο...:nuts:ειπε κανεις τιποτα????????:toung::toung:

ZorZeta
26-05-2008, 06:27 PM
Συνηθως με δικο μου ελεγχο. Καποιες φορες επειδη μια συνηθεια μου χρησιμοποιειται απο αλλους ως μεσο ελεγχου ή πιεσης, καποιες αλλες αν συνειδητοποιησω οτι ... την βαρεθηκα! Υπαρχουν βεβαια και οι ελαχιστες περιπτωσεις [το καπνισμα στη δουλεια π.χ.] που το απαιτουν εξωτερικοι παραγοντες.
Το αισθανομαι σαν οι συνηθειες μου να ολοκληρωνουν εναν κυκλο. Παυουν να εχουν λογο υπαρξης. Γινονται περιττες. Και αντικαθιστωνται απο αλλες! :bigsmile::embarrest

ΩΣτοσο εμπλεκονται και οψεις απο αλλους πλανητες, κι ετσι δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι χαρακτηριστικο της συνοδου Ηλιου-Πλουτωνα...

Κυριακή, νομίζω ότι το εξέφρασες πολύ πετυχημένα. Ετσι όπως το τοποθέτησες με εκφράζει απόλυτα. Κατα αυτον τον τρόπο και εγω κόβω συνήθειες. Πρεπει όμως πρωτα να τις βιώσω μεχρι την ρίζα τους, να τις νιώσω να τις γνωρίσω και μετά τις αλλαζω.

Μόνο που ειμαι σίγουρη ότι ή οψη Πλούτωνα -Ηλιου είναι βαθύτερης σημασίας και παιζει μεγάλύτερο ρόλο, παρότι που και το υπολοιπο ωροσκόπιο μπορεί να συνηγορεί σε αυτό. Τι θέλω να πω.....
Π.χ εγώ έχω σελήνη στον Ζυγό. Αυτή η θέση απο μόνη της βοηθάει στο να αλλάζω γενικότερα πράγματα.
Σαν αποτέλεσμα έχουμε...............την αλλαγή της συνήθειας. (σελήνη στο Ζυγό)
Η πράξη για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα -που είναι και όλη η ουσία-,.......... είναι η διαδικασία βαθιάς εμπέδωσης του θέματος πριν το αλλάξεις (πλουτωνας-ηλιος).
Ετσι λοιπόν έρχομαι και υποστηρίζω πως η εν πολυ λεγόμενη οψη (πλουτωνας - ήλιος) έχει να κάνει με όλη μας την ύπαρξη και όχι μεμονωμένα με μια τάση και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούμε να μιλάμε επι του θέματος για ώρες.
Την ώρα βέβαια που βρίσκομαι στην φάση της εμπέδωσης και όταν αυτό έχει επηρεάσει το συγκινησιακό μου επίπεδο, δεν έχω την δυναμη να το διακόψω μόνη μου. Και αν δε όλο αυτό κρούσει και το συναισθημά μου δεν προκειτε να το αλλάξω ποτε. Είμαι ικανή να το σέρνω εις τον αιώνα τον άπαντα. Ευτυχως μερικές φορές που η ζωή τα φέρνει έτσι, που αποφασίζει απο μόνη της για σένα χωρίς εσένα.

cancerian
26-05-2008, 10:41 PM
Αρχικα καλησπερα και συγνωμη για την απουσια μου αλλα αυτες τις ημερες απλωνω την Απολωνια κορμαρα μου στο Αιγαιο .. .. :bigsmile:

Τελικα ενα απο τα θεματα αυτης της οψης ειναι και η εξουσια. Θα ελεγα βεβαια αοτι στο ταψι μπαινουν και αλλες εννοιες που ταυτιζονται με αυτες τις λεξεις μερικες των οποιων ειναι και η δυναμη , ο μαγνητισμος , η αναγεννηση (σωματικη κ ψυχολογικη) , η χειραγωγηση ...
Προσωπικα ειμαι "φορεας" αυτης της οψης σε μορφη τριγωνου σε ζωδια και οικους νερου. Αρα σε αυτο το κομματι εχει να κανει καθαρα με συναισθηματικο αντικτυπο...

Θα ηθελα να αναλυσω λιγο περισσοτερο αυτη την οψη και να δωσω μερικες επινσυμανσεις.

Ο ηλιος και ο Πλουτωνας θεωρουνται δυο πλανητες οι οποιοι αποτελουν σε εισαγωγικα δυο δυναμικες κεφαλες στο ωροσκοπιο οι οποιοι ομως λειτουργουν σε εντελως διαφορετικα πεδια. Ο ενας ειναι αρχων της ημερας και ο αλλος ειναι αρχων της νυχτας.Ο ενας αρεσκεται να λειτουργει στο φως και ο αλλος στο σκοταδι.Ο ενας αγαγει την ζωη και ο αλλος τον θανατο. Αρα μια οψη μεταξυ αυτων των πλανητων θα μπορουσε να χαρακτηριστει αρχικα σαν μια ψυχαναγκαστικοτητα ωστε τα ατομα κατω απο αυτη την επιροη να λειτουργουν λες και βρισκονται μεταξυ φωτος και σκοταδιου , μια συνεχης αναζητηση μεταξυ καλου και κακου...
Οι δυο πλανητες αυτοι θα λειτουργησουν εξουσιαστικα για τον λογο οτι εξουσιασουν δυο διαφορετικες καταστασεις αρα τα ατομα αυτα θα εχουν μια μοναδικη ικανοτητα να προσπαθουν να λειτουργησουν κατω απο την επιρροια της εξουσιας , ειτε οι ιδιοι θα ειναι αρωγοι της εξουσιας ειτε θα αρνουνται να ακολουθησουν μια οποιαδηποτε εξουσια(αντιρησιες). Πιστευω οτι τα ατομα αυτα γνωρισουν απο πολυ μικρη ηλικια την εννοια της λεξης εξουσιας και δυναμης την οποια στις περισσοτερες φορες θα την χρησιοποιουν αλλα πολλες φορες θα μετανιωνουν για τον λογο οτι την ασκησαν. Συνηθως τα ατομα αυτα εχουν επιβλητικο χαρακτηρα και ιδιαιτερα δυναστικη ματια , δεν εκφραζουν το 100% των συναισθηματων τους αλλα παντα κρατουν κατι για τον εαυτο τους.
Τα ατομα αυτα εχουν μια απιστευτη δυνατοτητα να αναγενουνται απο τις σταχτες τους , τοσο σε σωματικο οσο και σε ψυχολογικο επιπεδο. Εχω παρατηρησει οτι τα ατομα αυτα με σχεση ηλιου πλουτωνα εχουν εξαιρετικη αναγεννητικη ικανοτητα σε κυτταρικο επιπεδο , δηλ τα κυταρα τους αναγενουνται με τρομακτικο ρυθμο ( γρηγορη ιαση). Ξερουν και κατεχουν την ικανοτητα να ακροβατουν μεταξυ του φωτος και του σκοταδιου κατι ποθ τους κανει εξαιρετικα μαγνητικες προσωπικοτητες καθως οι περισσοτεροι νομιζουν για αυτους οτι ξερουν να ξεγελουν τον θανατο σε μεταφορικο επιπεδο...και ετσι μποροθν να ειναι ικανοι ωστε να προκαλουν και να θετουν εναν μηχανισμο προκλησης.
Η αυτοκαταστροφη ειναι μια εννοια ελαφρα παρεξηγημενη για αυτα τα ατομα καθως καταστρεφουν κατι μονο για να χτισουν κατι καινουριο σε ολους τους τομεις της ζωης τους .
Λατρευουν αν χειραγωγουν κοσμο μιας και ετσι πιστευουν οτι αυτοι ειναι ικανοι στο να κρατανε στο χερι τους την λεγομενη δυναμη....

Αυτα τα ολιγα....:bigsmile:

getzaki
26-05-2008, 11:01 PM
Κι ο δικός μου ήλιος (10ος Κριος) κάνει τετράγωνο με τη σελήνη μου
(1ος Καρκίνος) με ανοχή 6.31
Καί ο Πλούτωνάς μου (10ος Παρθένος) κάνει αντίθεση με το Δία μου(9ος Ιχθείς) με ανοχή 4.22

αυτοί φταίνε για το ότι διατηρώ κακές συνήθειες, ή λέω ασυναρτησίες??

:love::love::love::love::love:

Μητσάκος
27-05-2008, 07:01 AM
Κι ο δικός μου ήλιος (10ος Κριος) κάνει τετράγωνο με τη σελήνη μου
(1ος Καρκίνος) με ανοχή 6.31
Καί ο Πλούτωνάς μου (10ος Παρθένος) κάνει αντίθεση με το Δία μου(9ος Ιχθείς) με ανοχή 4.22

αυτοί φταίνε για το ότι διατηρώ κακές συνήθειες, ή λέω ασυναρτησίες??

Δεν το νομίζω. Και βέβαια ο Πλούτωνάς σου πρέπει να είναι στον 3ο.

getzaki
27-05-2008, 08:28 AM
Καλημέρα!!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Όντως έκανα λάθος. Ο Πλούτωνάς μου είναι στον 3ο.

Βασιλης Παπαδολιας
27-05-2008, 08:56 AM
Κυριακή, νομίζω ότι το εξέφρασες πολύ πετυχημένα. Ετσι όπως το τοποθέτησες με εκφράζει απόλυτα. Κατα αυτον τον τρόπο και εγω κόβω συνήθειες. Πρεπει όμως πρωτα να τις βιώσω μεχρι την ρίζα τους, να τις νιώσω να τις γνωρίσω και μετά τις αλλαζω.

Koρίτσια, παρακολούθησα τη συζήτηση σας. Νομίζω ότι στο θέμα της συνήθειας που αναφέρει η Κυριακή παίζει ρόλο κι η θέση της Σελήνης. Στο Σκορπιό έχει αυτή την τάση ή να κολλάει σε συνήθειες ή να τις κόβει με το μαχαίρι...

black moon
27-05-2008, 09:30 AM
Δεν μπορώ παρα να πω οτι:" συμφωνώ και επαυξάνω!"

Fotini Christodoulou
27-05-2008, 09:47 AM
Αν και με πολύ λιγότερες γνώσεις απο πολλούς απο εσάς θεωρώ οτι σαφώς παίζει ρόλο το ζώδιο σελήνης αλλά επίσης και ο τύπος της όψης που σχηματίζεται στο θέμα της συνήθειας.Μια σελήνη σκορπιό σε τετράγωνο με πλούτωνα θα έδινε εμμονές σε συνήθειες και απαλλαγή απο αυτές μετά απο πολύ σοβαρή προσπάθεια του ατόμου να ξεπεράσει την τάση για γάντζωμα από συναισθηματικές "εξαρτήσεις".
Το βλεπω και στον εαυτό μου όπου υπάρχει τετράγωνο τους μεταξύ καρκινου - ζυγού όπου υπάρχει δυσκολία να ξεκολλήσεις απο καταστάσεις.Αυτή ειναι και ουσία του τετραγώνου κατά την ταπεινή μου άποψη...η εσωτερική ένταση που προκαλείται.

ίσως η πρόταση του βασίλη να έχει -παντα κατα την αποψή μου και με κάθε επιφύλαξη καθότι αρχαρια- ισχύ σε άλλου είδους όψεις....οπως για παραδειγμα στην σύνοδο με ήλιο ή και στην αντίθεση με ήλιο.:bigsmile:

black moon
27-05-2008, 10:01 AM
Εννοειται οτι οι όψεις παίζουν τον ρόλο τους.Απλά η Σελήνη στον Σκορπιό δίνει αυτήν την τάση να είσαι ή του ύψους ή του βάθους.Κι έγώ εκει την έχω και εκεί που θα κάπνίζω 6 μήνες σαν φουγάρο, ξαφνικά την άλλη μέρα μπορεί να το κόψω μαχαιρι για αλλους 6 μήνες.Μάλλον βοηθάει και το εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τον Αρη να κοβω τις κακές συνήθειες οταν θέλω;), αλλα μου το χαλάει το τετράγωνο με Αφροδίτη.:sad:

original72
27-05-2008, 11:52 AM
Ενα ακομα σημειο που δεν αναφερατε και ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο αυτης της οψης ειναι και το σεξουαλικο το οποιο ειναι απο τα κυρια χαραχτηριστικα του Πλουτωνα κατι σαν κινητηριος δυναμη ωστε ο Πλουτωνας να δουλευει σωστα και να μην βγαζει ψυχοσωματικα!!!!

starfish
27-05-2008, 12:01 PM
Καλημερα παιδια!
Ειναι πολυ ενδιαφερουσες ολες οι αποψεις, οι οποιες κατα καποιον τροπο συγκλινουν μεταξυ τους.
Δεν αμφισβητω τον ρολο της Σεληνης, [αλλωστε κανει και εξαγωνο με τον Πλουτωνα] αλλα επειδη στον χαρτη μου μπλεκονται οι προαναφερομενοι πλανητες σε ακριβεις συνοδους με αλλους, και εχουν ολοι σχεσεις "αγαπης-μισους" [τριγωνο-αντιθεση] με τον Κρονο δεν βαζω το χερι μου στην φωτια για το πως δρα μια απο τις οψεις, που στην προκειμενη ειναι ανοιχτη συνοδος του Ηλιου με την ακριβη συνοδο των Πλουτωνα-Ουρανου.
Επισης μια διευκρινηση: Μιλαω για συνηθειες και οχι για εμμονες. Οι εμμονες ειναι πιο περιπλοκη υποθεση

ZorZeta
27-05-2008, 12:20 PM
Ενα ακομα σημειο που δεν αναφερατε και ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο αυτης της οψης ειναι και το σεξουαλικο το οποιο ειναι απο τα κυρια χαραχτηριστικα του Πλουτωνα κατι σαν κινητηριος δυναμη ωστε ο Πλουτωνας να δουλευει σωστα και να μην βγαζει ψυχοσωματικα!!!!

Εμ............ δεν θα έπρεπε να είχε και κατι καλό αυτή παλιοόψη?:toung: Απο 40 κύματα περνάμε, να μην χαιρόμαστε και λίγο?:love:

Μητσάκος
27-05-2008, 12:56 PM
Εμ............ δεν θα έπρεπε να είχε και κατι καλό αυτή παλιοόψη?:toung: Απο 40 κύματα περνάμε, να μην χαιρόμαστε και λίγο?:love:

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχοντας δυσαρμονική όψη Ήλιου - Πλούτωνα, και περνώντας από 40 κύματα, το ...41ο κύμα θα είναι και καλό; Εκτός αυτού, όταν μιλάμε για σχέσεις εξουσιαστικές ή καταναγκαστικές ή δεσποτικές (ενεργητικές ή παθητικές) δεν αποκλείουμε τις σεξουαλικές.

starfish
27-05-2008, 01:02 PM
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχοντας δυσαρμονική όψη Ήλιου - Πλούτωνα, και περνώντας από 40 κύματα, το ...41ο κύμα θα είναι και καλό; Εκτός αυτού, όταν μιλάμε για σχέσεις εξουσιαστικές ή καταναγκαστικές ή δεσποτικές (ενεργητικές ή παθητικές) δεν αποκλείουμε τις σεξουαλικές.

ΜΑλλον αναφερεται στις θετικες οψεις....:cheesy::cheesy:
Παντως αν δεχτουμε οτι ελκουμε αυτο που χρειαζομαστε, τοτε δεν τιθεται θεμα καλου ή κακου ... κυματος! :cheesy::cheesy:

ZorZeta
27-05-2008, 01:49 PM

Ενα νόμισμα έχει δυο οψεις. Η παράσταση αλλάζει, επιλογή σου είναι να το κοιτάς απο την πλευρά που θες. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το υλικό. Η εξουσία, ο καταναγκασμός, ο δεσποτισμός, το πάθος, η εμμονή, το πείσμα, το σκοτάδι, το φως, η αναγέννηση μετα τον θάνατο είναι το υλικό που δεν μεταλλασεται. Δεν γίνεται να μιλάμε για πλουτώνια σεξουαλικότητα και να μην εχουμε πάντα αυτά υπόψιν. Είναι άλλωστε και ο λόγος που κάνουν αυτήν την σεξουάλικότητα ξεχωριστή. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι την παράσταση ενός τέτοιου μείγματος υλικού, μιλώντας πάντα για σεξουαλικότητα. :embarrest:cheesy:

cancerian
27-05-2008, 02:08 PM
Ενα νόμισμα έχει δυο οψεις. Η παράσταση αλλάζει, επιλογή σου είναι να το κοιτάς απο την πλευρά που θες. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το υλικό. Η εξουσία, ο καταναγκασμός, ο δεσποτισμός, το πάθος, η εμμονή, το πείσμα, το σκοτάδι, το φως, η αναγέννηση μετα τον θάνατο είναι το υλικό που δεν μεταλλασεται.

Aκριβως αυτο ! Ειτε θετικες ειτε αρνητικες οψεις εχει να κανει με τον τροπο που θα τις δουλεψεις , μια αρνητικη οψη μεταξυ αυτων των πλανητων μπορει να σε οδηγησει στην σκληρη δουλεια ωστε να καλυτερεψεις τις σχεσεις σου , ενω μια ευκολη μπορει να οδηγησει στην τεμπελια και στο οσα θα παρει ο ανεμος !!!

may
27-05-2008, 05:55 PM
Aκριβως αυτο ! Ειτε θετικες ειτε αρνητικες οψεις εχει να κανει με τον τροπο που θα τις δουλεψεις , μια αρνητικη οψη μεταξυ αυτων των πλανητων μπορει να σε οδηγησει στην σκληρη δουλεια ωστε να καλυτερεψεις τις σχεσεις σου , ενω μια ευκολη μπορει να οδηγησει στην τεμπελια και στο οσα θα παρει ο ανεμος !!!

Συμφωνώ εν μέρει, γιατί κ σε αυτό υπάρχει μια παγίδα... :blink: Xα!! :weird:

Βασιλης Παπαδολιας
27-05-2008, 06:13 PM
Για το θέμα των συνηθειών που αναφέρατε πιο πάνω παιδιά ανέφερα τη Σελήνη, γιατί η Σελήνη ως σύμβολο συνδέεται με την έννοια της συνήθειας. Ο Ήλιος δεν είναι συνήθεια, είναι συνειδητή απόφαση. Οπότε γι' αυτό πιστεύω ότι έχει σχέση.

Αλλά πάλι ουδείς αλάνθαστος. Απλά λέω μία γνώμη.

may
27-05-2008, 06:29 PM
Για το θέμα των συνηθειών που αναφέρατε πιο πάνω παιδιά ανέφερα τη Σελήνη, γιατί η Σελήνη ως σύμβολο συνδέεται με την έννοια της συνήθειας. Ο Ήλιος δεν είναι συνήθεια, είναι συνειδητή απόφαση. Οπότε γι' αυτό πιστεύω ότι έχει σχέση.

Συμφωνώ!!! :bigsmile:

vivet
28-05-2008, 01:45 PM
πολυ ωραιο θεμα και με αφορα αμεσα μια που εχω εξαγωνο ηλιου με πλουτωνα.απο οτι εχω ψαξει λενε οτι κανει τον ανθρωπο να αναρωνει ευκολα απο ψυχικες και σωμματικες δυσκολιες και οτι δημιουργει μια μαγνητικη προσωπικοτητα,επισης λιγο μυστηριο και αμυντικο και δεν αφηνει τους αλλους να τον γνωριζουν πραγματικα.δεν ξερω και πολλα απο αστρολογια και θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη και αλλων εμπειρων και μη

εγω που εχω εξαγωνο του πλουτωνα με τον ηλιο, τι να θεωρησω οτι σημαινει?
παντως, αν ισχυει οτι οι οψεις ηλιου πλουτωνα επηρεαζουν τις σχεσεις με την εξουσια, εχω κατ εξοχην προβλημα με αυτο και μια μονιμη αισθηση καταπιεσης και επιθυμιας για ανεξαρτητοποιηση.

οποιος γνωριζει, ας μου απαντησει.

ευχαριστω.

Fotini Christodoulou
28-05-2008, 02:01 PM

Κι εγω συμφωνώ :bigsmile:

Ωστόσο ο τύπος της όψης μεταξύ τους πέρα απο την ζωδιακή θέση ,κατα την προσωπικη μου άποψη, είναι αυτός που θα μας δείξει την ευκολία ή δυσκολία τελικά απαλλαγής απο αυτές.

:bigsmile:

cancerian
28-05-2008, 02:28 PM
εγω που εχω εξαγωνο του πλουτωνα με τον ηλιο, τι να θεωρησω οτι σημαινει?
παντως, αν ισχυει οτι οι οψεις ηλιου πλουτωνα επηρεαζουν τις σχεσεις με την εξουσια, εχω κατ εξοχην προβλημα με αυτο και μια μονιμη αισθηση καταπιεσης και επιθυμιας για ανεξαρτητοποιηση.

οποιος γνωριζει, ας μου απαντησει.

ευχαριστω.

Αυτο οφειλεται οπως προανεφερα στην εξουσιαστικοτητα του Ηλιου κ του Πλουτωνα και οι δυο θελουν να εξουσιασουν κανεις ομως δεν θελει να καταπιεστει απο τον αλλον και ετσι δημιουργειται αυτη η μονιμη αισθηση του καταπιεζειν και του κυβερνειν , η οποια μπορει να φτασει στα ορια του ψυχαναγκασμου. :love::love:

may
28-05-2008, 03:50 PM
Ενα νόμισμα έχει δυο οψεις. Η παράσταση αλλάζει, επιλογή σου είναι να το κοιτάς απο την πλευρά που θες. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το υλικό. Η εξουσία, ο καταναγκασμός, ο δεσποτισμός, το πάθος, η εμμονή, το πείσμα, το σκοτάδι, το φως, η αναγέννηση μετα τον θάνατο είναι το υλικό που δεν μεταλλασεται. Δεν γίνεται να μιλάμε για πλουτώνια σεξουαλικότητα και να μην εχουμε πάντα αυτά υπόψιν. Είναι άλλωστε και ο λόγος που κάνουν αυτήν την σεξουάλικότητα ξεχωριστή. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι την παράσταση ενός τέτοιου μείγματος υλικού, μιλώντας πάντα για σεξουαλικότητα. :embarrest:cheesy:

Aσχετο και off topic αλλα μιας κ το είδα... το ότι το νόμισμα έχει δυο όψεις είναι η παλιά θεωρία... τώρα λέγεται ότι έχει τρείς!! :toung: κ αν το δειτε.. έχει... !!:embarrest

ZorZeta
28-05-2008, 04:02 PM
Aσχετο και off topic αλλα μιας κ το είδα... το ότι το νόμισμα έχει δυο όψεις είναι η παλιά θεωρία... τώρα λέγεται ότι έχει τρείς!! :toung: κ αν το δειτε.. έχει... !!:embarrest

σωστά.... εχεις δικιο.
Αυτή είναι η όψη που μάλλον δείχνει το πόσο έχει δουλευτεί το υλικό.. ή σε άλλη περιπτωση ειναι το κρεσέντο των δύο άλλων όψεων....:unsure:

may
28-05-2008, 05:12 PM
σωστά.... εχεις δικιο.
Αυτή είναι η όψη που μάλλον δείχνει το πόσο έχει δουλευτεί το υλικό.. ή σε άλλη περιπτωση ειναι το κρεσέντο των δύο άλλων όψεων....:unsure:

Είναι αυτή που με δυσκολία βρίσκεις... :weird:

Εχεις διαβάσει ποτέ τα γράμματα του κέρματος στο πλαι;; είδες ότι διαβάζονται δύσκολα;; :wacko:

ZorZeta
28-05-2008, 06:59 PM
Είναι αυτή που με δυσκολία βρίσκεις... :weird:

Εχεις διαβάσει ποτέ τα γράμματα του κέρματος στο πλαι;; είδες ότι διαβάζονται δύσκολα;; :wacko:

σου είπα ότι καταλαβα για ποια οψη και μάλιστα έδωσα και δυο πιθανες ερμηνείες που αφορούν στο παραδειγμά μου. Αν εχεις καποια τρίτη εσυ ευχαριστως να την ακούσω. Εξάλλου εδωσες ήδη μια νέα διασταση στο όλο θέμα επισημαίνοντας και μονο την υπαρξή της.:respect:

athinoula85
29-05-2008, 11:10 PM
Αυτο οφειλεται οπως προανεφερα στην εξουσιαστικοτητα του Ηλιου κ του Πλουτωνα και οι δυο θελουν να εξουσιασουν κανεις ομως δεν θελει να καταπιεστει απο τον αλλον και ετσι δημιουργειται αυτη η μονιμη αισθηση του καταπιεζειν και του κυβερνειν , η οποια μπορει να φτασει στα ορια του ψυχαναγκασμου. :love::love:

Χωρις να ερχομαι σε αντιπαραθεση σε οσα λες ' Θελω να πω .. πως η οψη 6γωνου , μπορει να ειναι μια θετικη οψη ( γενικα και μη ) . Οσον αφορα την οψη Ηλιου - Πλουτωνα μπορει να δειχνει και απο την αλλη οτι ενα ατομο να εχει την ικανοτητα να διασπα ευκολα τους κατεστημενους νομους ( κατεστημενα ) . Επισης να το χαρακτηριζει απελευθερωση , και ισως να υπαρχει η ταση να δημιουργει δεσμους χωρις καταπιεση και ορους . Αν κατι δεν του αρεσει μπορει ευκολα να το τροποποιησει η να το καταστρεψει !

Μητσάκος
29-05-2008, 11:29 PM
Χωρις να ερχομαι σε αντιπαραθεση σε οσα λες ' Θελω να πω .. πως η οψη 6γωνου , μπορει να ειναι μια θετικη οψη ( γενικα και μη ) . Οσον αφορα την οψη Ηλιου - Πλουτωνα μπορει να δειχνει και απο την αλλη οτι ενα ατομο να εχει την ικανοτητα να διασπα ευκολα τους κατεστημενους νομους ( κατεστημενα ) . Επισης να το χαρακτηριζει απελευθερωση , και ισως να υπαρχει η ταση να δημιουργει δεσμους χωρις καταπιεση και ορους . Αν κατι δεν του αρεσει μπορει ευκολα να το τροποποιησει η να το καταστρεψει !
Μήπως μπερδεύουμε λίγο τις ιδιότητες που αποδίδονται στον Πλούτωνα με αυτές που αποδίδονται στον Ουρανό;

may
30-05-2008, 12:39 PM
Μήπως μπερδεύουμε λίγο τις ιδιότητες που αποδίδονται στον Πλούτωνα με αυτές που αποδίδονται στον Ουρανό;

εγώ νομίζω πως καλά το πάει... αλλά αντί για "σπάει" θα έβαζα "αναδιαμορφώνει". O Πούτωνας γκρεμίζει κ ξαναχτίζει θεσμούς κ κράτη με σκοπό όμως. Aντίθετα δηλαδή με τη δράση του Oυρανού που είναι πιο εκρηκτική κ χωρίς σκοπό. Aντίδραση για την αντίδραση δηλαδή.

Μητσάκος
30-05-2008, 12:48 PM
εγώ νομίζω πως καλά το πάει... αλλά αντί για "σπάει" θα έβαζα "αναδιαμορφώνει". O Πούτωνας γκρεμίζει κ ξαναχτίζει θεσμούς κ κράτη με σκοπό όμως. Aντίθετα δηλαδή με τη δράση του Oυρανού που είναι πιο εκρηκτική κ χωρίς σκοπό. Aντίδραση για την αντίδραση δηλαδή.
Ούτε την άποψη ότι ο Ουρανός "δεν έχει σκοπό" μπορώ να καταλάβω. Εκτός του ότι, για εμένα τουλάχιστον, τίποτε δεν γίνεται χωρίς κάποια αιτία/άρα και έναν σκοπό, το ότι κάτι γίνεται ξαφνικά δεν σημαίνει ότι είναι και άσκοπο, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι ο σκοπός ή το αίτιο δεν ήταν αντιληπτά από εμάς παρά μόνο τη στιγμή που συνέβη κάτι.
Θα παρομοίαζα την δράση του Πλούτωνα σαν την κίνηση και την πορεία ενός παγετώνα και την αντίστοιχη του Ουρανού σαν την κίνηση του νερού ενός υδροηλεκτρικού φράγματος που καταρρέει "ξαφνικά".

may
30-05-2008, 12:56 PM
Ούτε την άποψη ότι ο Ουρανός "δεν έχει σκοπό" μπορώ να καταλάβω. Εκτός του ότι, για εμένα τουλάχιστον, τίποτε δεν γίνεται χωρίς κάποια αιτία/άρα και έναν σκοπό, το ότι κάτι γίνεται ξαφνικά δεν σημαίνει ότι είναι και άσκοπο, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι ο σκοπός ή το αίτιο δεν ήταν αντιληπτά από εμάς παρά μόνο τη στιγμή που συνέβη κάτι.
Θα παρομοίαζα την δράση του Πλούτωνα σαν την κίνηση και την πορεία ενός παγετώνα και την αντίστοιχη του Ουρανού σαν την κίνηση του νερού ενός υδροηλεκτρικού φράγματος που καταρρέει "ξαφνικά".

Δεν συμφωνώ με την άποψή αυτή, αλλά ειλικρινά δεν έγινε κ κάτι!! :love:

Aπλώς δεν είμαι σε φάση να τεκμηριώσω την άποψή μου... βαριέμαι λίγο!! :wacko:

skytree
30-05-2008, 01:33 PM
Πλούτωνας(R) σύνοδο με Σελήνη σε αντίθεση με Ήλιο σύνοδο με Δία.Τι θα μπορούσαμε να πούμε για κάτι τέτοιο;
Επισυνάπτω και τον χάρτη..

Shillia
30-05-2008, 04:24 PM
Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο σοβαρό..χαχα...και διαβάζοντας το άρθρο...κοίταξα και εγώ να δω τι συμβαίνει. ανακάλυψα πως έχω σύνοδο ήλιου πλούτωνα. αμ έτσι εξηγείται!!! δηλαδή δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αστρολογικά...αλλά πιστεύω πως τα φωτεινά και τα σκοτεινά σημεία..(αν δηλαδή αυτό συμβολίζει αντίστοιχα ο ήλιος και ο ΄πλούτωνας) μπορούν κάλλιστα να συνυπάρχουν σε μια προσωπικότητα και να συνεργούν κι΄ολας..τα σκοτεινά είναι που κάνουν τα φωτεινά φωτεινότερα και τούμπαλιν βεβαίως....απλώς στην δεύτερη περίπτωση κάθεσαι και τρώς τις σάρκες σου μόνος σου γιατί ..τι σου φταίνε οι άλλοι? αυτό βέβαια σαφέστατα σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκφρασεις πολύ εύκολα τα βαθύτερα και αγριότερα συναισθήματα...τι να γίνει, δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα σε αυτή την ζωή! αν εξαιρέσω τα περί χηρείας...κατά τ' αλλα διόλου δεν τρόμαξα από αυτά που διάβασα! ανακουφισμένη ένιωσα! μάλλον λειτούργησε το πλουτώνιο !!!

Toksotaki
31-05-2008, 02:35 PM
Πιστευω οτι οσοι εχουν συνοδο Πλουτωνα-Ηλιου ειναι θελκτικοτατοι αλλα και τρελοτατοι εχουν την μαγικη ικανοτητα να σε μαγνητιζουν αλλα κανουν και το ασπρο-μαυρο...ωστοσο παραμενουν θελκτικοι:love:

may
31-05-2008, 08:32 PM
Πιστευω οτι οσοι εχουν συνοδο Πλουτωνα-Ηλιου ειναι θελκτικοτατοι αλλα και τρελοτατοι εχουν την μαγικη ικανοτητα να σε μαγνητιζουν αλλα κανουν και το ασπρο-μαυρο...ωστοσο παραμενουν θελκτικοι:love:

Συμφωνώ με αυτά που ανέφερες στην αρχή. :bigsmile:

Tην ιδιότητα πάντως να σου κάνουν το άσπρο-μαύρο την έχουν κυρίως τα άτομα με έντονο Ποσειδώνα στο χάρτη τους σε δύσκολες όψεις.

:blink:

black moon
31-05-2008, 09:51 PM
Εγω πάλι θα συμφωνήσω με το toksotaki οτι το πλουτωνιο στοιχειο εχει την ικανότητα να κάνει το ασπρο μαύρο και τούμπαλιν.Αυτό με την έννοια οτι τα πλουτώνια άτομα, έχουν την ικανότητα να πείθουν τους άλλους για τα πιο παράδοξα, και μάλιστα πιστεύω εν γνώση τους.Ειναι κι αυτό μια τακτική επιβολής εξουσίας.
Σε αντίθεση πιστεύω, οι ποσειδώνιοι κανουν τ'ασπρο μαύρο πρώτα στον εαυτό τους, με την έννοια να δουν τα πάντα πιο όμορφα και εξιδανικευμένα.Κι επειδή πραγματικά το πιστεύουν, καταφέρνουν να κάνουν και κάποιους άλλους να δουν μεσα απο τα δικά τους μάτια, με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα.Εν αγνοία τους όμως, και επειδή πιστεύουν οτι έτσι θα επρεπε να είναι τα πράγματα.

starfish
02-06-2008, 06:29 PM
Μηπως απλως με αυτον τον τροπο εκφραζουν και την δυνατοτητα/ικανοτητα να βλεπουν στο καθε τι και το ασπρο και το μαυρο? Η την ιδιοτητα να ειναι και ασπρο και μαυρο? Και αναλογως με την "φαση" στην οποια βρισκονται να μπορουν να την υπερασπιστουν πειστικα? Δεν αποκλειω τα παιχνιδια εξουσιας βεβαια .... Αλλα το πως θα χρησιμοποιησεις τις ικανοτητες σου ειναι αλλο πραγμα απο τις ιδιες τις ικανοτητες. :bigsmile:

skorpion
02-06-2008, 06:37 PM
Πες τα Κυριακη πες τα!!! χα χα χα!

starfish
02-06-2008, 06:43 PM
Πες τα Κυριακη πες τα!!! χα χα χα!
:embarrest:embarrest:embarrest:love:

Toksotaki
02-06-2008, 07:55 PM
Οι Πλουτωνιοι εχουν το χαρισμα να κανουν το ασπρο-μαυρο βιωνουν αυτην την πραγματικοτητα αλλα δεν εγκλωβιζονται σε αυτην οπως οι Ποσειδωνιοι...οι Πλουτωνιοι εχουν την ιδιοτητα να ειναι σαν το νερο,να προσαρμοζονται αναλογα με αυτα που θελουν να πετυχουν,να τα αλλαζουν με συγκεκριμενο τροπο ωστε να μην αυτοαναιρουνται...Αν μου ελεγαν να περιγραψω τους Πλουτωνιους θα ελεγα προπαγανδιστες οσο για τους Ποσειδωνιους σοφιστες...

starfish
02-06-2008, 08:33 PM
Οι Πλουτωνιοι εχουν το χαρισμα να κανουν το ασπρο-μαυρο βιωνουν αυτην την πραγματικοτητα αλλα δεν εγκλωβιζονται σε αυτην οπως οι Ποσειδωνιοι...οι Πλουτωνιοι εχουν την ιδιοτητα να ειναι σαν το νερο,να προσαρμοζονται αναλογα με αυτα που θελουν να πετυχουν,να τα αλλαζουν με συγκεκριμενο τροπο ωστε να μην αυτοαναιρουνται...Αν μου ελεγαν να περιγραψω τους Πλουτωνιους θα ελεγα προπαγανδιστες οσο για τους Ποσειδωνιους σοφιστες...

Κατα καποιο τροπο και οι δυο προσαρμοζουν τον κοσμο στην κοσμοθεωρια τους. Και δεν ειναι οι μονοι φυσικα!! Και οι Ουρανιοι και οι Κρονιοι το ιδιο κανουν. Καθενας με τον τροπο του!
Το ασπρο μαυρο ομως και ο χειρισμος του, αναφερθηκαν κυριως για τις οψεις Ηλιου-Πλουτωνα και ιδιαιτερα για την συνοδο τους.
Ο εγκλωβισμος για τους εχοντες τετοιες οψεις νομιζω πως ειναι μια πολυ περιεργη περιπτωση. Ειναι εγκλωβισμενοι στα βαθη του εαυτου τους και συγχρονως στα βαθη της υπαρξης με μια πιο ευρεια εννοια. Αυτο τους κανει να κινουνται αργα [και δεν εννοω το σωμα τους] με μια δυναμη που δεν θα γινει ποτε εκρηκτικη, αλλα θα ειναι σαρωτικη.
Αν αποφασισουν να το κανουν...
:bigsmile:

may
02-06-2008, 08:59 PM

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει μια σύγχυση σε σχέση με τη διπλή φύση του Ποσειδώνα κ τις ιδιότητες του Πλούτωνα. Oσο για τη δεύτερη παράγραφο της απάντησής σου συμφωνώ αρκετά.

Aκριβώς αυτό κάνουν οι Ποσειδώνιοι... :embarrest Kατά τη γνώμη μου επίσης οι προπαγανδιστές είναι οι Ποσειδώνιοι. O ορισμός της προπαγάνδας είναι να σου θολώνει το πεδίο ώστε να σου περνάει το μαύρο ως άσπρο, να το ασπάζεσαι δογματικά κ να μην ξέρεις ούτε το γιατί. O Ποσειδώνας (μιας κ αναφέρεις κ το "σοφιστής"), ναι, εν μέρει θα συμφωνήσω, έχει κ την ανθρωπιστική ή θεϊκή διάσταση. Tο ποσειδώνιο άτομο μπορεί να είναι είτε η Mητέρα Tερέζα είτε ο Aλ Kαπόνε. Tο δίνω σχηματικά για να γίνει αντιληπτό ότι ο Ποσειδώνας γεννά είτε το μεγαλύτερο φιλάνθρωπο, καλλιτέχνη ή βαθύτατα θρησκευόμενο άνθρωπο, αλλά από την άλλη μπορεί να γεννήσει κ το μεγαλύτερο απατεώνα. Εξ'ου κ η διπλή φύση των Ιχθύων κάτι που δεν έχει ο Σκορπιός.

O Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της Aναγέννησης... μια αναγέννηση (ή ανάσταση αν θέλετε) που έρχεται μόνο μετά από τον ολοκληρωτικό θάνατο. Θεωρώ ότι γίνεται παρερμηνεία της δύναμης, της εξουσίας κ της επιρροής που μπορεί να ασκήσουν τα άτομα αυτά αλλά κ το πόσο μπορούν καμιά φορά να σου αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού στη δική σου ζωή με τις ιδιότητες του Ποσειδώνα. Kανένας μετά από σχέση με Σκορπιό δεν είναι πια ο ίδιος κ νομίζω αυτό μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αναμεταξύ σας. O Πλούτωνας μπορεί να σου στερήσει κάτι με πόνο πολύ κ δάκρυ, αλλά πάντα θα σου αφήσει κάτι άλλο στη θέση του. Aντίθετα ο Ποσειδώνας σου θολώνει αυτό που βλέπεις, σε ρίχνει σε μια ουτοπία κ μετά από καιρό προσπαθείς να βρεις τι έμεινε.

Toksotaki
02-06-2008, 09:16 PM
ναι αλλα ο Πλουτωνιος εχει σκοπο και επιγνωση του τι κανει ενω ο Ποσειδωνιος οχι!

may
02-06-2008, 09:33 PM
ναι αλλα ο Πλουτωνιος εχει σκοπο και επιγνωση του τι κανει ενω ο Ποσειδωνιος οχι!

Θες να πεις ότι ο Ποσειδώνιος σου θολώνει την κρίση χωρίς να το θέλει αλλά ο Πλουτώνιος επειδή το θέλει;;

Toksotaki
02-06-2008, 09:41 PM
bingo!ναι αυτο ακριβως....

may
02-06-2008, 09:46 PM
bingo!ναι αυτο ακριβως....

οκ, αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα... Λες ότι κ οι δύο πλανήτες έχουν τις ίδιες ιδιότητες... σωστά;; Kάτι που από βάσης του δεν στέκει... κ αν διαβάσεις προσεκτικότερα τις ιδιότητες τους νομίζω θα εντοπίσεις τις διαφορές. Tώρα το ακούσια ή το εκούσια το βλέπουμε σε δεύτερη μοίρα...

Toksotaki
02-06-2008, 10:06 PM
Θα μου επιτρεψετε και εμενα να διαφωνησω καθετα!Δεν ειπα αυτο αλλο αν το παρερμηνευσατε,οι διαφορες μερικες απο τις οποιες εντοπισα ειναι σε προηγουμενα ποστ.Δεν ειπα οτι ειναι ιδιοι

Βασιλης Παπαδολιας
03-06-2008, 10:15 AM
Ένα γενικό σχόλιο καταρχήν...

Νομίζω ότι για μας τους σπουδαστές αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ θετικές για να εμβαθύνουμε στο νόημα των συμβόλων. Μπράβο και στον cancerian που έδωσε την αφορμή...

Δυο τρία σχόλια κι από μένα...

Συμφωνώ με την παρομοίωση του Μητσάκου για τον Ουρανό ότι λειτουργεί ως καταρράκτης. Για τον Πλούτωνα θα ήθελα κάτι πιο υπόγειο από παγετώνα. Ίσως ένα κενό κάτω από τη γη που καταρρέει κάποια στιγμή. Η διαφορά από τον Ουρανό πιστεύω είναι κυρίως ότι ο Ουρανός δουλεύει στο προσκήνιο ενώ ο Πλούτωνας υπόγεια και πίσω από τη συνείδηση. Ως προς το αποτέλεσμα όμως πιστεύω κι ο Πλούτωνας μπορεί να δώσει απότομο αποτέλεσμα (για κάποιον που δεν ξέρει να παρατηρήσει τις μέχρι τούδε υπόγειες διαδικασίες φαίνεται απότομο).

Επίσης με βρίσκει σύμφωνο η τοποθέτηση της black moon για το πλουτώνιο στοιχείο. Μάλιστα για να το προχωρήσω λίγο πιστεύω ότι σε πλουτώνιο επίπεδο δεν υπάρχει η έννοια του καλού και του κακού. Υπάρχει μόνο ο σκοπός και το μέσο. Επειδή η συνείδηση δουλεύει σε primal επίπεδο, υπάρχει μόνο η επιβίωση. Το καλό και το κακό είναι έννοιες μεταγενέστερες, κοινωνικές και κρόνιες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η συνείδηση δουλεύει σε διαφορετικά επίπεδα, δεν είναι μονοδιάστατη. Ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο έχουμε στρέψει την προσοχή μας οι έννοιες του καλού και του κακού αλλάζουν. Για παράδειγμα αν είσαι στην έρημο με άγρια θηρία το να σκοτώσεις για να ζήσεις είναι καλό. Το να περιμένεις να σε φάνε, αν και χριστιανικό δε βγάζει νόημα.

Συμφωνώ επίσης ότι η προπαγάνδα είναι περισσότερο θέμα των Ποσειδώνιων ως διαδικασία όμως. Το λόγο που δημιουργείται η προπαγάνδα συνήθως τον εφευρίσκουν οι Πλουτώνιοι. Κι είναι αυτοί που συνήθως "χειρίζονται" τους Ποσειδώνιους ως μέσα. Δεν ξέρω αν αυτό γεφυρώνει τη διαφωνία στα τελευταία post. Βέβαια, όπως λέει κι η Κυριακή δεν έχει νόημα να ενοχοποιούμε. Η βασική κατανόηση των Πλουτώνιων διαδικασιών είναι απαραίτητη για όλους μας, για να ξέρουμε ότι όλοι έχουμε υποσυνείδητες ορμές εξουσίας που πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διαχειριστούμε. Η κατανόηση ότι όλοι έχουν τέτοιες τάσεις δίνει και μεγαλύτερη ανοχή προς τον ¶λλο, λιγότερη προκατάληψη και σύγκρουση. Με δυο λόγια καταλαβαίνουμε ότι λίγο πολύ όλοι είμαστε στο ίδιο καζάνι.

stratos11
04-06-2008, 11:10 AM
Ωραίο αλλά και δύσκολο το θέμα.
Καταρχάς ο Πλούτωνας όντως δρα υπόγεια. Έχει να κάνει με τις υποσυνείδητες τάσεις του ατόμου για έλεγχο και κυριαρχία πάνω στις καταστάσεις.
Ο Πλούτωνας απευθύνεται στα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπινου είδους, το ένστικτο της αναπαραγωγής (σεξ) και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (επιβίωση).
Αυτά τα δύο ένστικτα αποτελούν πύλες προς το υποσυνείδητο και γι αυτό ο άνθρωπος είναι ευάλωτος σε αυτά, ακριβώς επειδή μπορούν να διεγερθούν χωρίς τη μεσολάβηση του συνειδητού νου.
Αυτή είναι και η τακτική που ακολουθούν όσοι χρησιμοποιούν την τεράστια δύναμη που έχει ο Πλούτωνας (είτε είναι άτομα είτε ομάδες), για την χειραγώγηση των άλλων. Σε συλλογικό επίπεδο αυτό γίνεται φανερό με την χρησιμοποίηση του εστίκτου αναπαραγωγής (σεξ) ακόμα και σε φαινομενικά άσχετα θέματα (όπως στη διαφήμιση με απώτερο σκοπό την αγορά του προϊόντος) και την χρησιμοποίηση του ενστίκτου αυτοσυντήρησης με την εσκεμμένη καλλιέργεια κλίματος φόβου και πανταχού παρόντα κινδύνου (τρομολαγνείας) από τα ΜΜΕ.
Η παραπάνω αποτελεί και την κακή χρήση της Δύναμης του Πλούτωνα, που συνίσταται στην εύρεση του αδύνατου σημείου του άλλου και την άσκηση ελέγχου πάνω του. Γιατί όταν κάποιος μπορεί να διεγείρει κατά βούληση την τεράστια δύναμη που κρύβουν τα αρχέγονα ένστικτά μας, μπορεί να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό και τις αντιδράσεις μας.
Η δύναμη του Πλούτωνα για την εξυπηρέτηση αυστηρά ιδιοτελών σκοπών είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται και να τίθεται κάτω από την τέλεση ενός ανώτερου σκοπού.
Σε πιο "καθημερινό" επίπεδο ο Πλόυτωνας σχετίζεται με την μεταμόρφωση, την αφαίρεση και την απώλεια. Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με πλουτώνεια θέματα θα πρέπει να μάθει να παραδίνεται (και δεν εννοώ στον πλανήτη αλλά να μάθει να απελευθερώνει, να μην κρατάει σφιχτά αυτό με το οποίο ταυτίζεται).
Η απώλεια αυτή (είτε πρόκειται για άλλο πρόσωπο είτε για οποιαδήποτε άλλη κατάσταση), εκλαμβάνεται από το "εγώ" ως απειλή για την υπόστασή του και τείνει να την θεωρεί σαν ζήτημα ζωής και θανάτου, μια μάχη επιβίωσης. Εκτός όμως από τις λιγοστές περιπτώσεις που όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο, τις υπόλοιπες αυτό που κινδυνεύει είναι το "εγώ" μας που έχει ταυτιστεί με κάτι εξωτερικό.
Αν αυτό είναι κάποιος άλλος μπορεί το άτομο να οδηγηθεί -σε ακραίες καταστάσεις- σε εγκλήματα πάθους ή και αυτοκτονία μπροστά στην διαφαινόμενη ΄"απώλεια" . Αν είναι κάποια άλλη κατάσταση σε χρησιμοποίηση όλων των μέσων (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) για την διατήρηση της υπάρχουσας θέσης του.
Το "κακό" στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι αυτή είναι μια μάχη χαμένη εκ προοιμίου και όσο πιο γρήγορα το άτομο το αποδεχθεί τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθεί από τον Πλούτωνα, όσο πιο πολύ θα μάχεται μάταια τόσο περισσότερο θα παίζει το "παιχνίδι" του.
Την στιγμή που θα εγκαταλείψει τη μάχη αυτόματα συντελείται μια απελευθέρωση, καθώς όλη αυτή η τεράστια ενέργεια που δεσμευόταν σε αυτή τη μάχη θα είναι διαθέσιμη για κάτι άλλο.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πλούτωνας σχετίζεται με την αναγέννηση, γιατί όταν κάτι "πεθάνει" συγχρόνως γεννάται κάτι άλλο.
¶λλωστε αυτό που "πεθαίνει" δεν είμαστε εμείς αλλά αυτό που το εγώ μας θεωρεί απαραίτητο και ταυτίζεται μαζί του.

Βασιλης Παπαδολιας
04-06-2008, 11:28 AM
Καλώς το Στράτο...

Καιρό είχαμε να σε δούμε...

Πολύ καλή η σύνδεση που κάνεις με την έννοια της απώλειας. Είχα την τάση να πιστεύω ότι ο Πλούτωνας συνδέεται μόνο με τη σκοτεινή πλευρά μας, αλλά κάτι η δημοσίευση σου, κάτι κάποιες συζητήσεις που κάνω τελευταία και σε άλλους χώρους αρχίζουν να με πείθουν ότι ο Πλούτωνας μπορεί να είναι και η αναγκαία προϋπόθεση της "παραίτησης" που χρειάζεται για να δεχθεί κανείς και την ουράνια αγάπη...

Και πάλι καλωσήλθες...

ZorZeta
04-06-2008, 12:12 PM
Ένα γενικό σχόλιο καταρχήν...

Συμφωνώ με την παρομοίωση του Μητσάκου για τον Ουρανό ότι λειτουργεί ως καταρράκτης. Για τον Πλούτωνα θα ήθελα κάτι πιο υπόγειο από παγετώνα. Ίσως ένα κενό κάτω από τη γη που καταρρέει κάποια στιγμή. Η διαφορά από τον Ουρανό πιστεύω είναι κυρίως ότι ο Ουρανός δουλεύει στο προσκήνιο ενώ ο Πλούτωνας υπόγεια και πίσω από τη συνείδηση.

Ως προς το αποτέλεσμα όμως πιστεύω κι ο Πλούτωνας μπορεί να δώσει απότομο αποτέλεσμα (για κάποιον που δεν ξέρει να παρατηρήσει τις μέχρι τούδε υπόγειες διαδικασίες φαίνεται απότομο).

Βασίλη θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναλύσεις την προταση λίγο περισσότερο ή να δώσεις ένα παράδειγμα για αυτό που θες να πεις? . Εχω μια διαφωνία στο θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά τι εννοείς

ZorZeta
04-06-2008, 12:25 PM
Καλώς το Στράτο...

Καιρό είχαμε να σε δούμε...

Πολύ καλή η σύνδεση που κάνεις με την έννοια της απώλειας. Είχα την τάση να πιστεύω ότι ο Πλούτωνας συνδέεται μόνο με τη σκοτεινή πλευρά μας, αλλά κάτι η δημοσίευση σου, κάτι κάποιες συζητήσεις που κάνω τελευταία και σε άλλους χώρους αρχίζουν να με πείθουν ότι ο Πλούτωνας μπορεί να είναι και η αναγκαία προϋπόθεση της "παραίτησης" που χρειάζεται για να δεχθεί κανείς και την ουράνια αγάπη...

Και πάλι καλωσήλθες...

Κάτι τέτοιο ένας Πλουτώνιος είναι δύσκολο να το δεχθεί. Και μόνο η σκέψη πονάει. Είναι σαν να αποδέχεσαι να σε ακολουθεί μια ήττα.

Στράτο και εγώ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω, και παρατηρώ όπως πάντα, κάθε σου νέα είσοδος είναι δυναμική. Τι φόρα είναι αυτή φίλε μου? Την άποψη που κατέθεσες θα την διαβάσω μερικές φορές ακόμη να εμπεδώσω πλήρως τι θες να πεις γιατί νομίζω πως όταν μιλάμε για πλούτωνα δεν πρέπει ποτε να ξεχνάμε την συγκινησιακή του φύση, που παράλληλα υπάρχει με οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του.

Βασιλης Παπαδολιας
04-06-2008, 12:29 PM
Βασίλη θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναλύσεις την προταση λίγο περισσότερο ή να δώσεις ένα παράδειγμα για αυτό που θες να πεις? . Εχω μια διαφωνία στο θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά τι εννοείς

Με απλά λόγια, Γεωργία, αν πιστεύουμε γενικά ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και δεν έχουν απώτερα κίνητρα κάποια στιγμή βλέπουμε κάποια ενέργεια τους που δεν την αναγνωρίζουμε. Αισθανόμαστε προδομένοι από αυτούς και το συναίσθημα της προδοσίας στην ουσία υποδηλώνει ξάφνιασμα. ¶ν όμως σε κάθε ενέργεια είμαστε υποψιασμένοι, τότε το παζλ καμιά φορά είναι λίγο πολύ συμπληρωμένο πριν έρθει η στιγμή που θα μας ξαφνιάσει.

ZorZeta
04-06-2008, 12:43 PM
Με απλά λόγια, Γεωργία, αν πιστεύουμε γενικά ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και δεν έχουν απώτερα κίνητρα κάποια στιγμή βλέπουμε κάποια ενέργεια τους που δεν την αναγνωρίζουμε. Αισθανόμαστε προδομένοι από αυτούς και το συναίσθημα της προδοσίας στην ουσία υποδηλώνει ξάφνιασμα. ¶ν όμως σε κάθε ενέργεια είμαστε υποψιασμένοι, τότε το παζλ καμιά φορά είναι λίγο πολύ συμπληρωμένο πριν έρθει η στιγμή που θα μας ξαφνιάσει.

Σε ευχαριστώ πολύ και όχι μόνο ΔΕΝ θα διαφωνήσω αλλά ΘΑ συμφωνήσω και απόλυτα μαζί σου. Φαινεται να είναι πολύ λεπτή η γραμμή που διαχωρίζει το ουράνιο με το πλουτώνιο αποτέλεσμα και είναι καλύτερο που το αναλύεις πλήρως γιατί σε άλλη περίπτωση μπορεί να είχαμε ανοίξει μια διαφωνία που ουσιαστικά όμως να μιλούσαμε για το ίδιο πράγμα.

stratos11
05-06-2008, 06:55 PM
Κάτι τέτοιο ένας Πλουτώνιος είναι δύσκολο να το δεχθεί. Και μόνο η σκέψη πονάει. Είναι σαν να αποδέχεσαι να σε ακολουθεί μια ήττα.

Στράτο και εγώ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω, και παρατηρώ όπως πάντα, κάθε σου νέα είσοδος είναι δυναμική. Τι φόρα είναι αυτή φίλε μου? Την άποψη που κατέθεσες θα την διαβάσω μερικές φορές ακόμη να εμπεδώσω πλήρως τι θες να πεις γιατί νομίζω πως όταν μιλάμε για πλούτωνα δεν πρέπει ποτε να ξεχνάμε την συγκινησιακή του φύση, που παράλληλα υπάρχει με οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του.

Καλησπέρα Ζορζέττα
Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εύκολο να το αποδεχθεί - το αντίθετο.
Και σίγουρα θέλει χρόνο. Αλλά πολλές φορές προσκολλούμαστε σε καταστάσεις που έχουν ήδη πεθάνει. Η εμπειρία μου από το θέμα πάντως μου λέει ότι ποτέ δεν είναι τόσο τρομερό όσο νομίζουμε ότι είναι.
Και η ήττα μέσα στο παιχνίδι είναι, αλλά τη φράση να σε ακολουθεί η ήττα, τη βλέπω υπερβολική. Δεν αντιμετωπίζεις κρίση του Πλούτωνα κάθε τρείς και λίγο.
Απλά;;; είναι απαραίτητο να μην επιδιώκεις συνέχεια και πάση θυσία να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων (και του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου) -δεν μπορείς άλλωστε.

offcloud
05-06-2008, 11:15 PM
Συμφωνώ με τον Στράτο και θα ήθελα να προσθέσω ότι το σημείο στο οποίο στεκόμαστε διαμορφώνει την οπτική μας. Αν π.χ. αποδίδουμε στην «ήττα» την έννοια που γενικά επικρατεί, αυτή του “loser”, τότε θα την θεωρήσουμε σαν κάτι αρνητικό, ένα καίριο πλήγμα στο εγώ και εκεί θα σταθούμε. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό, αν ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να πάει παρακάτω. Στην περίπτωση όμως που θα θελήσει να προχωρήσει, τότε η ίδια θεώρηση θα είναι περιοριστική για την εξέλιξή του. Όταν βρεθεί εκεί, όταν είναι έτοιμος και το επιθυμήσει να προχωρήσει, θα είναι αναγκαίο να δει ότι η «ήττα» είναι μία ευκαιρία, ένα μάθημα για την εξέλιξή του – το αν θα το αξιοποιήσει είναι άλλη ιστορία και επίσης θέμα προσωπικής ετοιμότητας και επιλογής.

Έχω την αίσθηση ότι όποια πρόκληση «μας δίνεται», μας δίνεται μαζί με την ικανότητα / τον τρόπο / το δρόμο να την αντιμετωπίσουμε – το «αντίδοτο» ας πούμε, ή έστω το …manual:-) Προσωπικά τουλάχιστο, τον τελευταίο καιρό που ασχολούμαι, η όλο και βαθύτερη ανάγνωση του χάρτη μου, αυτό έρχεται να μου επιβεβαιώσει με έναν πολύ αποκαλυπτικό τρόπο.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω λιγότερο με αυτό που ειπώθηκε για τις πλουτώνιες εμμονές για έλεγχο, κτητικότητα, παιχνίδια εξουσίας - όλα αυτά που πηγάζουν από αισθήματα ανεπάρκειας σε προσωπική ασφάλεια και αξία - ότι δηλαδή το κλειδί είναι η παραίτηση, ένα μάθημα που τις περισσότερες φορές έρχεται αναγκαστικά μέσα από την απώλεια. Νομίζω το γιατί το εξηγεί πολύ καλά ο Καστανέντα: «όταν ένας άνθρωπος ανησυχεί, η απελπισία του τον κάνει να προσκολλάται σε οτιδήποτε και από τη στιγμή που έχει προσκολληθεί είναι γραφτό να εξαντληθεί ή να εξαντλήσει οποιονδήποτε ή οτιδήποτε είναι αυτό από το οποίο κρέμεται». Ένας αγαπημένος δάσκαλος το πάει πάρα πέρα με μια πολύ γλυκιά παρομοίωση: λέει ότι το πουλάκι στο κλαδί κελαηδεί ανέμελο και χαίρεται τη στιγμή γιατί δεν φοβάται ότι θα χάσει το κλαδί, ξέρει ότι αν το κλαδί σπάσει, υπάρχει άλλο να πάει.

Ο Πλούτωνας έρχεται μαζί με τις προκλήσεις του αλλά και με πολύ σημαντικά μαθήματα, δύσκολα, επίπονα και δίχως τελειωμό. Αν θέλει κανείς να τα παρακολουθήσει εναπόκειται στον ίδιον. Πάντως για αρχή θα πρότεινα, πάντα κατά την γνώμη μου, να ξεκινήσει με την αποδοχή των …πλουτώνειων χαρακτηριστικών του: όταν «πολεμάς» ή καταπιέζεις ή απορρίπτεις αυτό που θεωρείς «αρνητικό», τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να το δυναμώνεις αντί να το αλλάζεις.

ZorZeta
06-06-2008, 01:31 AM
Καλησπέρα Ζορζέττα
Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εύκολο να το αποδεχθεί - το αντίθετο.
Και σίγουρα θέλει χρόνο. Αλλά πολλές φορές προσκολλούμαστε σε καταστάσεις που έχουν ήδη πεθάνει. Η εμπειρία μου από το θέμα πάντως μου λέει ότι ποτέ δεν είναι τόσο τρομερό όσο νομίζουμε ότι είναι.
Και η ήττα μέσα στο παιχνίδι είναι, αλλά τη φράση να σε ακολουθεί η ήττα, τη βλέπω υπερβολική. Δεν αντιμετωπίζεις κρίση του Πλούτωνα κάθε τρείς και λίγο.
Απλά;;; είναι απαραίτητο να μην επιδιώκεις συνέχεια και πάση θυσία να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων (και του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου) -δεν μπορείς άλλωστε.

................Όταν βρεθεί εκεί, όταν είναι έτοιμος και το επιθυμήσει να προχωρήσει, θα είναι αναγκαίο να δει ότι η «ήττα» είναι μία ευκαιρία, ένα μάθημα για την εξέλιξή του – το αν θα το αξιοποιήσει είναι άλλη ιστορία και επίσης θέμα προσωπικής ετοιμότητας και επιλογής.

..........Δεν μπορώ να συμφωνήσω λιγότερο με αυτό που ειπώθηκε για τις πλουτώνιες εμμονές για έλεγχο, κτητικότητα, παιχνίδια εξουσίας - όλα αυτά που πηγάζουν από αισθήματα ανεπάρκειας σε προσωπική ασφάλεια και αξία - ότι δηλαδή το κλειδί είναι η παραίτηση, ένα μάθημα που τις περισσότερες φορές έρχεται αναγκαστικά μέσα από την απώλεια..............

................. Πάντως για αρχή θα πρότεινα, πάντα κατά την γνώμη μου, να ξεκινήσει με την αποδοχή των …πλουτώνειων χαρακτηριστικών του: όταν «πολεμάς» ή καταπιέζεις ή απορρίπτεις αυτό που θεωρείς «αρνητικό», τότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να το δυναμώνεις αντί να το αλλάζεις.

Καταρχήν για να συστηθώ κιόλας. Εχω στο χάρτη μου σύνοδο Ηλιου-Πλούτωνα και έναν έντονο Αρη που τετραγωνίζει την σύνοδο. Αυτό αγαπητέ Στράτο το αναφέρω για να σου πω οτι υπάρχει και η περίπτωση να αντιμετωπίζεις κρίσεις πλούτωνα κάθε τρεις και λίγο:bigsmile:
Τα βρίσκω πάρα πολύ ωραία όλα όσα είπατε αλλά..........
Offcloud με τα λόγια του Καστανέντα που παρέθεσες έδωσες και την απάντηση την δική μου. Μιλάτε για την αποδοχή των πλουτώνιων χαρακτηριστικών και την παραίτηση στην απώλεια. Συμφωνώ απολύτως, αλλά αν μπορούσες να διαχειριστείς τα πλουτώνια και απλά να παραιτηθείς μετά την απώλεια τότε θα είσουν κρόνιος και όχι πλουτώνιος. Συμφωνώ επίσης πως με τον πόλεμο το μόνο που καταφέρνεις είναι να το δυναμώνεις αλλά πείτε μου κάτι, με ποια διάθεση θα συνεχίσεις, θα ξαναπροσπαθήσεις να κερδίσεις ότι είχες χάσει, εάν παραδεχτείς ότι έχεις ηττηθεί. Για ποια ζωή μιλάμε τότε? Επίσης ποια δύναμη θα μπορέσεις να αντλήσεις από τον εαυτό σου την στιγμή που προσπαθείς να ανακτήσεις τον έλεγχο του ίδιου σου του εαυτού?. Μπορείς να παραιτηθείς στην δίνη της απώλειας κατά την διάρκεια που αυτή συμβαίνει, δεν μπορείς όμως να παραιτηθείς στην αποδοχή αυτής όταν πλέον φτάνεις στο σημείο που ξαναανακτάς τον ελεγχό σου.

Καστανέντα: «όταν ένας άνθρωπος ανησυχεί, η απελπισία του τον κάνει να προσκολλάται σε οτιδήποτε και από τη στιγμή που έχει προσκολληθεί είναι γραφτό να εξαντληθεί ή να εξαντλήσει οποιονδήποτε ή οτιδήποτε είναι αυτό από το οποίο κρέμεται»

Οταν λοιπόν ένας άνθρωπος ανησυχεί ή βιώνει το παραπάνω, ή το ξεπερνά με διαφορετικό τρόπο, που σαν αποτέλεσμα έχει να μην χρειάζεται να μιλάμε άλλο σε αυτή την ενότητα να ανοίξουμε μία άλλη για τον Κρόνο π.χ. Με αφορμή καποια προηγούμενα σχόλια θεωρώ ότι είναι σημαντικός ο ρόλος ενός εξωγενή παράγοντα.

Παιδιά, όπως και να έχει το πράγμα, το σίγουρο είναι οτι το σύνολο του χάρτη παίζει μεγάλο ρόλο στο πως περνάς, καταλαβαίνεις, ή ξεπερνάς την όλη κατάσταση.
Ενα δεύτερο σίγουρο είναι πως όλη αυτή η κουβέντα βοηθάει στο να αναγνωρίσουμε ή να συνηδειτοποιήσουμε και μια άλλη διάσταση του θέματος που ο καθένας μπορεί να απορρίψει ή να αξιοποιήσει.

Με εκτίμηση

Γεωργία

Βασιλης Παπαδολιας
06-06-2008, 11:05 AM
...αν μπορούσες να διαχειριστείς τα πλουτώνια και απλά να παραιτηθείς μετά την απώλεια τότε θα είσουν κρόνιος και όχι πλουτώνιος.

Έχω την άποψη ότι η Γεωργία έχει πιάσει κάτι σημαντικό. Το ζήτημα της "παραίτησης" ή της "αποδοχής της ήττας" όπως ειπώθηκε παραπάνω είναι θέμα αποδοχής της απώλειας του ελέγχου και πιστεύω στην ουσία ότι είναι υπέρβαση του Κρόνου στο χάρτη μας. Ο Κρόνος συνδέεται με τον έλεγχο και ζητούμενο στην παραδοχή της ήττας είναι η αποδοχή ότι υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Πιστεύω όπως είπα και πιο πάνω (με τις αμφιβολίες που μου γέννησε είναι αλήθεια ο Στράτος) ότι υπάρχουν δύο δρόμοι παραδοχής της ήττας. Το με την ελεύθερη βούληση μας άνοιγμα της ψυχής μας, που προσωπικά αποδίδω σε ουράνια επίδραση και η "με το ζόρι" κατανόηση του μαθήματος της απώλειας που μας διδάσκει ο Πλούτωνας. Κάπου ενδιάμεσα μπαίνει ίσως κι ο τρίτος από τους εξωκρόνιους πλανήτες, ο Ποσειδώνας που με τη σύγχυση των ορίων μας κάνει να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και να παραδιδόμαστε στον έρωτα ή στο όνειρο, χάνοντας τον έλεγχο.

Στην ουσία οι εξωκρόνιοι πλανήτες μας δίνουν διαφορετικά μονοπάτια αποδοχής της "ήττας του Εγώ" που δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόδοχή ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα. Παράλληλα όμως, μας δίνουν τη δυνατότητα κάνοντας ανατοποθέτηση του εαυτού μας όπως ωραία το είπε ο Μητσάκος στην αρχή της συζήτησης με το παράδειγμα για την καταστροφή της χαράς να μάθουμε να λειτουργούμε ως μέρος ενός όλου, ενός ρεύματος που υπάρχει πάνω από μας και αντί να αντιστεκόμαστε όπως κάνει το Εγώ, να γινόμαστε μέρος αποδεχόμενοι ότι μέσα στο Όλο είναι δυνατόν να απωλέσουμε την ατομικότητα μας κι αυτό δεν είναι παρά μία έμμεση (ή και άμεση) μορφή θανάτου αλλά παράλληλα και μία ενδεχόμενη υπόσχεση αθανασίας (αλλά με άλλη μορφή).

ZorZeta
06-06-2008, 01:06 PM
.........
Πιστεύω όπως είπα και πιο πάνω (με τις αμφιβολίες που μου γέννησε είναι αλήθεια ο Στράτος) ότι υπάρχουν δύο δρόμοι παραδοχής της ήττας. Το με την ελεύθερη βούληση μας άνοιγμα της ψυχής μας, που προσωπικά αποδίδω σε ουράνια επίδραση και η "με το ζόρι" κατανόηση του μαθήματος της απώλειας που μας διδάσκει ο Πλούτωνας. Κάπου ενδιάμεσα μπαίνει ίσως κι ο τρίτος από τους εξωκρόνιους πλανήτες, ο Ποσειδώνας που με τη σύγχυση των ορίων μας κάνει να ξεπερνάμε τον εαυτό μας και να παραδιδόμαστε στον έρωτα ή στο όνειρο, χάνοντας τον έλεγχο.
............................

Πολύ μου άρεσε αυτό Βασίλη. Τοποθέτησες το καθένα απο όσα ειπώθηκαν στην σωστή του βάση.

stratos11
06-06-2008, 07:26 PM
Συμφωνώ με όσα είπε ο Βασίλης σχετικά με τους εξωκρόνιους πλανήτες. Το θέμα σχετικά με τον Πλούτωνα είναι η αλλαγή, η μεταμόρφωση, και αυτή με τον Πλούτωνα θα συμβεί, με το καλό ή με το ζόρι. Το κακό είναι ότι ο πλανήτης δεν έχει καμμία όρεξη να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί, και όσο πιο πολύ αντιστεκόμαστε στην αλλαγή, τόσο αυτή καθίσταται πιο επώδυνη. Η απώλεια είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο προσπαθεί κανείς να μην αλλάξει απολύτως τίποτε. Αυτή την αλλαγή ο Πλούτωνας την αντιλαμβάνεται ως απειλή και το "εγώ" εμμένει στην κυρίαρχη τάση του να έχει την απόλυτη εξουσία των καταστάσεων.
Όταν κανείς μπορέσει να είναι ανοιχτός σε αυτή την αλλαγή και δεν την πολεμά, ο Πλούτωνας δεν θα τον "στραπατσάρει".
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολύ θεωρητικά, και είναι, αλλά πιστεύω πως αυτή είναι η ουσία. Απώλεια επέρχεται όταν δεν είμαστε διατεθειμμένοι να αλλάξουμε τον τρόπο που θεωρούμε και προσπαθούμε να επιβάλλουμε πως πρέπει να λειτουργούν οι καταστάσεις, οι σχέσεις, το εγώ μας.
Και συμφωνώ με την offcloud, ότι είναι θέμα θέασης των πραγμάτων, η ήττα.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι εγώ έχω μάθει να διαχειρίζομαι τον Πλούτωνα, απλά προσπαθώ να τον "καταλάβω" και να συμφιλιωθώ μαζί του.
Και για να συστηθώ, έχω σύνοδο ¶ρη - Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ήλιο.:bigsmile: Μην νομίζεις, Ζορζέτα, ότι είμαστε οι μοναδικοί που ταλαιπωρούμαστε από τον εν λόγω κύριο.:bigsmile::bigsmile:

skorpion
06-06-2008, 10:12 PM
Πλουτωνας στο σκορπιο σε οψη εναμιση τετραγωνο με σεληνη,με ωροσκοπο και βορειο δεσμο στους διδυμους...Δεν ειναι ηλιος αλλα τον πλουτωνα μας τον εχουμε και μεις....χιχιιχ...

Υ.Γ ειπα μονο τις ασχημες οψεις οπως κανω σχεδον παντα

Fillipos
07-06-2008, 07:38 AM
καλησπερα κ απο μενα....14/10/1980 ωρα 00:15 τοπος αθηνα.....εχω ηλιο συνοδο -πλουτων μπορει καποιος να μου μιλησει για το πωσ πρεπει να δουλευτει αθτη η ισχυρη οψη?

aries engineer
07-06-2008, 08:36 AM

Διορθωσε με αν κανω λαθος...αλλα μηπως εννοεις οτι εχουν μια αυρα γκαντεμιας?..και οσοι πλησιαζουν πολυ..κοντα κατι παθαινουν???:blink::blink:

Μητσάκος
07-06-2008, 09:02 AM
καλησπερα κ απο μενα....14/10/1980 ωρα 00:15 τοπος αθηνα.....εχω ηλιο συνοδο -πλουτων μπορει καποιος να μου μιλησει για το πωσ πρεπει να δουλευτει αθτη η ισχυρη οψη?
Με σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα και ζητάς να σου πούμε εμείς; :cheesy:
Πέρα από τα αστειάκια, γιατί δεν προσπαθείς να βρείς μόνος σου κάποια πράγματα; Για παράδειγμα, έχει σε αυτόν το σύνδεσμο ένα περιεκτικότο άρθρο για τον Πλούτωνα, το οποίο θα σου δώσει να καταλάβεις πολλά γύρω από από τις ιδιότητές του: http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/4766-%E7-%F0%EB%EF%F5%F4%FE%ED%E9%E1-%F0%E1%E8%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EC%DD%F1%EF%F2-%E1.html
Παράλληλα, μπορείς σιγά σιγά, διαβάζοντας τα άρθρα που αναφέρονται σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4708-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html
να μπεις στο γενικότερο πνεύμα και να ξεκινήσεις σιγά σιγά να διαμορφώνεις προσωπική άποψη. Έχω την εντύπωση ότι θα τα βρεις όλα ενδιαφέροντα και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.
Αναλογίζομαι ότι με το να στεκόμαστε μονοδιάστατα σε τυπικές ερμηνείες και αναλύσεις, χωρίς μόνοι μας να έχουμε αναζητήσει και δεχόμενοι απλώς τις απόψεις των άλλων (σωστές ή λάθος, δεν έχει σημασία), πώς θα προχωρήσουμε και πώς θα αποκτήσουμε κριτήριο επιλογής, προσωπική άποψη και κατ' επέκταση πώς θα γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Για παράδειγμα, θα μπορούσα να σου πω ότι αυτή η σύνοδος δείχνει άτομο που μπορεί να γοητεύει, να έχει έντονα πάθη και ενίοτε να παρασύρεται από αυτά, με εξουσιαστικές τάσεις, με έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες, με ισχυρή προσωπικότητα. ¶ρα θα έπρεπε να κατευθύνει τις θεωρητικά ισχυρές δυνατότητές του όχι εις βάρος των άλλων και γινόμενος ένας δυνάστης, αλλά αξιοποιώντας τες και για το κοινό καλό. Θα σε ικανοποιούσε κάτι τέτοιο; Νομίζω πως όχι, άλλα πράγματα θες να μάθεις. Έτσι δεν είναι; :bigsmile:

Μητσάκος
07-06-2008, 09:06 AM
Διορθωσε με αν κανω λαθος...αλλα μηπως εννοεις οτι εχουν μια αυρα γκαντεμιας?..και οσοι πλησιαζουν πολυ..κοντα κατι παθαινουν???:blink::blink:
Ε, όσο νά 'ναι, μια ...μαυρίλα την έχει ο Πλούτωνας, όπως και να το κάνουμε :bigsmile: Δεν είναι λογικό αυτή η μαυρίλα να ακουμπά και όσους την πλησιάζουν;

aries engineer
07-06-2008, 09:17 AM
Ε, όσο νά 'ναι, μια ...μαυρίλα την έχει ο Πλούτωνας, όπως και να το κάνουμε :bigsmile: Δεν είναι λογικό αυτή η μαυρίλα να ακουμπά και όσους την πλησιάζουν;

Οχι τιποτα αλλο ...απλα ειχα μια υποψια...:σφύριγμα

Μητσάκος
07-06-2008, 09:23 AM
Οχι τιποτα αλλο ...απλα ειχα μια υποψια...:σφύριγμα Ωραία, ας γίνει η υποψία σου βεβαιότητα :bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
07-06-2008, 01:04 PM
Η απώλεια είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο προσπαθεί κανείς να μην αλλάξει απολύτως τίποτε. Αυτή την αλλαγή ο Πλούτωνας την αντιλαμβάνεται ως απειλή και το "εγώ" εμμένει στην κυρίαρχη τάση του να έχει την απόλυτη εξουσία των καταστάσεων.
Όταν κανείς μπορέσει να είναι ανοιχτός σε αυτή την αλλαγή και δεν την πολεμά, ο Πλούτωνας δεν θα τον "στραπατσάρει".

Στράτο, μ' αρέσει η λέξη απώλεια. Δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά στην περίπτωση του Πλούτωνα νομίζω δεν πρέπει να λέμε γενικά αλλαγή, αλλά συγκεκριμένα απώλεια. Με τη λέξη αλλαγή δημιουργούμε σύγχυση με τον Ουρανό.

Θα συμφωνούσα περισσότερο δηλαδή αν οι προτάσεις σου ήταν ως εξής:

Η απώλεια είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο προσπαθεί κανείς να μην χάσει/θυσιάσει απολύτως τίποτε. Αυτή την αντίσταση ο Πλούτωνας την αντιλαμβάνεται ως απειλή και το "εγώ" εμμένει στην κυρίαρχη τάση του να έχει την απόλυτη εξουσία των καταστάσεων.
Όταν κανείς μπορέσει να είναι ανοιχτός στην απώλεια και δεν την πολεμά, ο Πλούτωνας δεν θα τον "στραπατσάρει".

Sorry, αν το ψειρίζω...

ΥΓ: Μητσάκο, σου την έχουμε σπάσει που λέμε καθένας το μακρύ του και το κοντό του; :cheesy:

stratos11
07-06-2008, 06:55 PM
Βασίλη, ναι, έχεις δίκιο ότι η λέξη απώλεια ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση. Η αλλαγή είναι πιο πολύ Ουράνιο χαρακτηριστικό.
Τη χρησιμοποίησα γιατί ήθελα να δείξω τη βαθιά, ριζική αλλαγή σε ψυχολογικό επίπεδο που συνήθως επέρχεται με τον Πλούτωνα. Η σωστή λέξη είναι μεταμόρφωση, με την κυριολεκτική της έννοια. Για να "μεταμορφωθεί" κάτι, πρέπει να απωλέσει την προηγούμενη μορφή του.
Αυτή βέβαια δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ούτε τελείται από την μια στιγμή στην άλλη. Είναι πιστεύω αυτό που λέμε έγινε άλλος άνθρωπος, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.
Ο Πλούτωνας είναι μια πρόκληση, γιατί, όπως κι Ουρανός "ταρακουνάει" τα θεμέλια που πάνω τους έχουμε χτίσει τις ζωές μας, τα θεμέλια του Κρόνου δηλαδή.
Η αντιστοίχισή του με έναν σεισμό (υπόγεια ενέργεια), θα ήταν νομίζω πολύ κατάλληλη. Στην ουσία αυτός που ανθίσταται στην "αλλαγή", στην μεταμόρφωση, είναι ο Κρόνος, όχι ο Πλούτωνας. Ο τελευταίος αντιδρά στην απώλεια, όχι στην μεταμόρφωση, γιατί του "προξενεί" έντονο πόνο (συναισθηματική φόρτιση).
Ο Πλούτωνας έρχεται να "πάρει" (να αφαιρέσει) αυτό που έχει πια φθαρεί, που έχει πια "πεθάνει" και δεν έχει πια λόγο ύπαρξης. Αυτό που πια δεν χρησιμεύει για την προσωπική εξέλιξη του ατόμου. Και το άτομο "πρέπει" να το αφήσει να πεθάνει (let it go), να μην γαντζωθεί πάνω του. Δεν μπορεί να "αφαιρέσει" κάτι το "αληθινό", όποια σημασία κι αν δίνει κανείς σε αυτή τη λέξη.
Όπως πολύ σωστά είπε και η offcloud, καμμιά δοκιμασία δεν μας "δίνεται" χωρίς την ικανότητα να την ανταπεξέλθουμε.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάτι πρέπει όντως να θυσιάσουμε, να απωλέσουμε, γιατί αλλιώς η απώλεια θα είναι μεγαλύτερη.
Το πρόβλημα με τον Πλούτωνα έιναι ότι τα "βλέπει" όλα, άσπρο-μαύρο, νίκη ή ήττα στην προκειμένη περίπτωση. Του λείπει η διαλλακτικότητα και η ευελιξία.
Αν οποιαδήποτε θυσία ή παραχώρηση χρειαστεί να κάνει, θεωρεί ότι του επιβλήθηκε, είναι φυσικό να την εκλαμβάνει ως ήττα, γιατί δεν ήταν δική του απόφαση. Η απόφαση για μεταμόρφωση με τον Πλούτωνα είναι απαραίτητο να προέρχεται από εμάς τους ίδιους. Κάτι όμως πρέπει να απωλέσουμε, κι αυτό συνήθως είναι το πρόβλημα.

cancerian
07-06-2008, 08:30 PM
καλα τα λες strato11....

Βασιλης Παπαδολιας
08-06-2008, 10:17 AM
Και τώρα που συμφωνήσουμε ας πω και κάτι αιρετικό...:bigsmile:
Γιατί αν φύγουμε όλοι ευχαριστημένοι, η συνείδηση μας θα ξανακοιμηθεί ευχαριστημένη κι αυτή.

Λέω λοιπόν το εξής: Μήπως οι απόψεις που εκφράζουμε εμείς εδώ και συμφωνούμε αφορούν το συγκεκριμένο τρόπο που βλέπουμε εμείς τα πράγματα;

Έχετε αναρωτηθεί για παράδειγμα γιατί σε μία κοινωνία όπως η Ρωσία ο αυταρχικός ηγεμόνας θεωρείται καλός ηγεμόνας; Το βάζω έτσι σαν πρόκληση.

Οι άνθρωποι εκεί δείχνουν να εκτιμούν ιδιαίτερα και να στηρίζουν πλουτώνιους ηγέτες. Το ίδιο είχε συμβεί με τη Γερμανία του Χίτλερ.

Υπάρχουν δηλαδή στιγμές στην ιστορία ή λαοί που αποδέχονται ότι οι πλουτώνιες μέθοδοι (βίαιη επιβολή, εκ θεμελίων αναδιαμόρφωση, πλήρης απώλεια της "χριστιανικής" συμπόνοιας στη διαδικασία διακυβέρνησης, πλήρης αποφασιστικότητα που για τους δυτικούς θεωρείται "αδίστακτη" διακυβέρνηση, κλπ) είναι θετικές μέθοδοι διακυβέρνησης.

Τι θα λέγαμε για όλα αυτά; Όχι ότι θαυμάζω τους χιτλερικούς ή τους σταλινικούς αλλά μήπως θα έπρεπε να κρατήσουμε "πισινή" ότι όλα αυτά είναι έτσι απλά επειδή έτσι .... νομίζουμε;

black moon
08-06-2008, 10:24 AM
Και τώρα που συμφωνήσουμε ας πω και κάτι αιρετικό...:bigsmile:

Γιατί αν φύγουμε όλοι ευχαριστημένοι, η συνείδηση μας θα ξανακοιμηθεί ευχαριστημένη κι αυτή.

Λέω λοιπόν το εξής:

Μήπως οι απόψεις που εκφράζουμε εμείς εδώ και συμφωνούμε αφορούν το συγκεκριμένο τρόπο που βλέπουμε εμείς τα πράγματα;

Έχετε αναρωτηθεί για παράδειγμα γιατί σε μία κοινωνία όπως η Ρωσία ο αυταρχικός ηγεμόνας θεωρείται καλός ηγεμόνας; Το βάζω έτσι σαν πρόκληση.

Οι άνθρωποι εκεί δείχνουν να εκτιμούν ιδιαίτερα και να στηρίζουν πλουτώνιους ηγέτες. Το ίδιο είχε συμβεί με τη Γερμανία του Χίτλερ.
Υπάρχουν δηλαδή στιγμές στην ιστορία ή λαοί που αποδέχονται ότι οι πλουτώνιες μέθοδοι (βίαιη επιβολή, εκ θεμελίων αναδιαμόρφωση, πλήρης απώλεια της "χριστιανικής" συμπόνοιας στη διαδικασία διακυβέρνησης, πλήρης αποφασιστικότητα που για τους δυτικούς θεωρείται "αδίστακτη" διακυβέρνηση, κλπ) είναι θετικές μέθοδοι διακυβέρνησης.

Τι θα λέγαμε για όλα αυτά; Μήπως θα έπρεπε να κρατήσουμε "πισινή" ότι όλα αυτά είναι έτσι απλά επειδή έτσι .... νομίζουμε;;

Καλημέρα πρωτα απ'όλα!

Εγω πάντως δεν πιστευω πως αποδέχονται και εκτιμούν......αλλο φόβος, άλλο αποδοχή και εκτίμηση.Με εξαίρεση μια μερίδα που πιστεύει οτι ανηκει σ'αυτους που απολαμβάνουν ή μοιράζονται λιγη απο την εξουσία και μια άλλη που νιώθει να εξιτάρεται με οτι το να μπορεί να προκαλέσει και η ίδια φόβο(εστω και αν δεν ειναι παρα απλα το μέλος μιας κοινωνίας-λαού).

Maroulita
08-06-2008, 12:56 PM
Καλημέρα πρωτα απ'όλα!

Εγω πάντως δεν πιστευω πως αποδέχονται και εκτιμούν......αλλο φόβος, άλλο αποδοχή και εκτίμηση.Με εξαίρεση μια μερίδα που πιστεύει οτι ανηκει σ'αυτους που απολαμβάνουν ή μοιράζονται λιγη απο την εξουσία και μια άλλη που νιώθει να εξιτάρεται με οτι το να μπορεί να προκαλέσει και η ίδια φόβο(εστω και αν δεν ειναι παρα απλα το μέλος μιας κοινωνίας-λαού).

Και να συμπληρώσω, ταπεινή μου άποψη, ότι αυτό είναι άκρως ποσειδώνιο χαρακτηριστικό, η πλάνη είτε μας της προκαλούν, είτε εμείς οι ίδιοι την προκαλούμε στον εαυτό μας, η προπαγάνδα και η παραπλάνηση....

Βασιλης Παπαδολιας
08-06-2008, 02:11 PM
Μπορεί και να έχετε δίκιο παιδιά, άλλωστε είδαμε και πριν πώς ο Πλούτωνας με τον Ποσειδώνα συνεργάζονται... αλλά βάζω το ερώτημα παρόλα αυτά, γιατί δεν ξέρω αν πρέπει να τα θεωρούμε όλα τόσο αυτονόητα...

Πόσο υπεύθυνη είναι η προπαγάνδα για την άνοδο ενός απολυταρχικού καθεστώτος και πόσο η ίδια η μη δραστηριοποίηση του πολίτη (Ουρανού). Αυτά είναι ερωτήματα που ο γερμανικός λαός ακόμη παλεύει να απαντήσει σχετικά με το πώς - όχι μόνο επέτρεψε - αλλά λάτρεψε το Χίτλερ και το καθεστώς του. Ξεγελάμε τον εαυτό μας αν πούμε ότι το έκαναν μόνο από φόβο (οι ίδιοι οι γερμανοί έχουν κάνει την αυτοκριτική τους σχετικά).

Και βέβαια αν έρθουμε και στα δικά μας θα δούμε ότι πέρα από το τι έχουμε μάθει στο σχολείο για τους αγώνες περί δημοκρατίας, οι περισσότεροι από τους γονείς μας αποδέχτηκαν τη χούντα ως κάτι καλό που θα έφερνε τάξη και θα προστάτευε από τον κομμουνισμό.

Πόσο μπορούμε να βρίσκουμε άλλοθι στην προπαγάνδα και πόσο είναι τελικά δική μας ανάγκη να "σκοτώσουμε" κάποιον που εκδηλώνεται στη φράση "καλά του έκαναν" όταν βλέπουμε να πηγαίνουν "σηκωτό" μέσα ένα αναρχικό ή ένα χούλιγκαν ή κάποιον ακόμα ακόμα που διακρίνεται από τους υπόλοιπους και προοδεύει.

Ας σκεφτούμε καθένας για τον εαυτό του. Μήπως χωρίς τα αιμοβόρα ένστικτα του ίδιου του λαού, κανένας Πλούτωνας και κανένας Ποσειδώνας δεν μπορεί να βρει πεδίο ανάπτυξης; (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα τρέφει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, έτσι; ).

Μήπως εν τέλει όλοι έχουμε ένα κομμάτι πλουτώνιο μέσα μας; Που με τον κατάλληλο χειρισμό και ερεθισμό διογκώνεται ώστε κάποιοι να το εκμεταλλεύονται;

getzaki
08-06-2008, 04:51 PM
Και βέβαια αν έρθουμε και στα δικά μας θα δούμε ότι πέρα από το τι έχουμε μάθει στο σχολείο για τους αγώνες περί δημοκρατίας, οι περισσότεροι από τους γονείς μας αποδέχτηκαν τη χούντα ως κάτι καλό που θα έφερνε τάξη και θα προστάτευε από τον κομμουνισμό.

Επίτρεψέ μου να πω, πως δεν αποδέχτηκαν οι περισσότεροι τη χούντα, παρά οι λιγότεροι. Ο απλός λαός ποτέ δε δέχτηκε τη χούντα σα μέσο για την επιβολή της τάξης στη χώρα μας. Αυτό ήθελαν να μας δείξουν, και αυτό μας έδειξαν.
Οι λίγοι ήταν αυτοί που ξεσήκωσαν τους πολλούς, για να μπορούμε εμείς σήμερα, από αυτό το site να εκφραζόμαστε ελεύθερα

Πόσο μπορούμε να βρίσκουμε άλλοθι στην προπαγάνδα και πόσο είναι τελικά δική μας ανάγκη να "σκοτώσουμε" κάποιον που εκδηλώνεται στη φράση "καλά του έκαναν" όταν βλέπουμε να πηγαίνουν "σηκωτό" μέσα ένα αναρχικό ή ένα χούλιγκαν ή κάποιον ακόμα ακόμα που διακρίνεται από τους υπόλοιπους και προοδεύει.

Αυτό σημαίνει έλλειψη παιδείας Βασίλη. Κι επειδή η παιδεία λαμβάνεται πλέον μόνο από την οικογένεια, θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε και να μαθαίνουμε τις αξίες στα παιδιά μας.
Ετσι αποκτούν όραμα και φαντασία οι νέοι. Όχι με τα υλικά αγαθά. Και γι αυτό σπάνουν και ρημάζουν τις ξένες περιουσίες. Για να διακριθούν από τους υπόλοιπους.

Ας σκεφτούμε καθένας για τον εαυτό του. Μήπως χωρίς τα αιμοβόρα ένστικτα του ίδιου του λαού, κανένας Πλούτωνας και κανένας Ποσειδώνας δεν μπορεί να βρει πεδίο ανάπτυξης; (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα τρέφει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, έτσι; ).

Μήπως εν τέλει όλοι έχουμε ένα κομμάτι πλουτώνιο μέσα μας; Που με τον κατάλληλο χειρισμό και ερεθισμό διογκώνεται ώστε κάποιοι να το εκμεταλλεύονται;

Ναι φυσικά συμβαίνει αυτό. Πολλοί άνθρωποι λειτουργούν χειριστικά απέναντι σε άλλους και εκμεταλλεύονται την αγραμματοσύνη και τις αδυναμίες τους, προς όφελος δικό τους.
Αυτό θα πρέπει να προσέξει ο καθένας από μας. Η ελεύθεση βούληση και ο λόγος, είναι από τα σημαντικότερα αγαθά που μας έχουν χαριστεί.
Ας μην τα δηλητηριάζουμε με τίποτα και για κανέναν με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα του τύπου, εκδίκηση, καλά του έκαναν ή καλά να πάθει.

Με αγάπη

Σόφη

Βασιλης Παπαδολιας
09-06-2008, 09:32 AM
Επίτρεψέ μου να πω, πως δεν αποδέχτηκαν οι περισσότεροι τη χούντα, παρά οι λιγότεροι. Ο απλός λαός ποτέ δε δέχτηκε τη χούντα σα μέσο για την επιβολή της τάξης στη χώρα μας. Αυτό ήθελαν να μας δείξουν, και αυτό μας έδειξαν.
Οι λίγοι ήταν αυτοί που ξεσήκωσαν τους πολλούς, για να μπορούμε εμείς σήμερα, από αυτό το site να εκφραζόμαστε ελεύθερα

Σόφη μου, έτσι μας έχουν μάθει, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες περί τούτου... Οι "νοικοκυραίοι" ποτέ δε συμπάθησαν τα εσώρουχα που ήταν κρεμασμένα στο Πολυτεχνείο...

(Εν πάσει περιπτώσει όμως αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης...)

Αυτό σημαίνει έλλειψη παιδείας Βασίλη. Κι επειδή η παιδεία λαμβάνεται πλέον μόνο από την οικογένεια, θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε και να μαθαίνουμε τις αξίες στα παιδιά μας.
Ετσι αποκτούν όραμα και φαντασία οι νέοι. Όχι με τα υλικά αγαθά. Και γι αυτό σπάνουν και ρημάζουν τις ξένες περιουσίες. Για να διακριθούν από τους υπόλοιπους.

Έχω την αίσθηση ότι η παιδεία ήταν σύμφωνα με τους αρχαίους αντικείμενο του κράτους κι όχι της οικογένειας. Αλλά δε θέλω να το αναπτύξω περισσότερο γιατί πάλι θα βγω εκτός θέματος.

Ναι φυσικά συμβαίνει αυτό. Πολλοί άνθρωποι λειτουργούν χειριστικά απέναντι σε άλλους και εκμεταλλεύονται την αγραμματοσύνη και τις αδυναμίες τους, προς όφελος δικό τους.
Αυτό θα πρέπει να προσέξει ο καθένας από μας. Η ελεύθεση βούληση και ο λόγος, είναι από τα σημαντικότερα αγαθά που μας έχουν χαριστεί.
Ας μην τα δηλητηριάζουμε με τίποτα και για κανέναν με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα του τύπου, εκδίκηση, καλά του έκαναν ή καλά να πάθει.

Συμφωνώ γενικά. Ο δάσκαλος μου στην εξελικτική θα μας έλεγε εδώ όμως ότι το να επιμένω στον Ήλιο μου και να πιστεύω ότι ο κόσμος καθορίζεται από την ελεύθερη βούληση είναι λίγο ουτοπικό. Αυτό είναι - για να ξαναγυρίσουμε και στο αρχικό θέμα - και ένα βασικό θέμα του τετραγώνου Ήλιου - Πλούτωνα. Σε ένα τέτοιο τετράγωνο άλλος παίρνει τη θέση του Πλούτωνα και κάνει τις αρνητικές σκέψεις - πράξεις και άλλος του Ήλιου και κλείνει τα μάτια στα πλουτώνια χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω ποια από τις δύο στάσεις είναι η καλύτερη. Μάλλον καμία υποθέτω...